Revidering av tävlingsbestämmelserna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Revidering av tävlingsbestämmelserna"

Transkript

1 Revidering av tävlingsbestämmelserna Tävlingsbestämmelserna har reviderats Generellt om ändringarna En hel del formateringar, borttagning av en massa / tecken, borttagning av en massa dubbla mellanslag mitt i meningar där mellanslagen inte utgör någon del i en formatering. Ändrat skrivningar som inte är helt korrekta, formuleringar och styckeindelningar som stör läsningen. Alla skall har ändrats till ska eftersom skall anses gammalmodigt och onödigt byråkratiskt. T.ex. har alla myndigheter slutat med det eller i alla fall har riktlinjer om att sluta använda den skrivningen. Alla ej har ändrats till inte. Samma anledning som för skall Förstasidan Denna folder är ett hjälpmedel och ett riktmedel för arrangemang av tävlingar inom Svealands Bouleförbund. Har tagit bort eftersom detta är Tävlingsbestämmelser och det är inte riktlinjer utan bestämmelser. Ändringar i kapitlen 1.1 Bestämmelser avseende Distriktsarrangemang DM (Skytte, Singel, Trippel, Dubbel, Mixed Dubbel samt Mixed Trippel) har ändrats till DM (Skytte, Singel, Dubbel, Trippel, Mixed Dubbel samt Mixed Trippel). Detta för att inte blanda om ordningen om det är dubbel, trippel eller trippel, dubbel. Ordningen på dessa har blandas på flera ställen i dokumentet och har ändrats för att följa den nya ordningen i Bestämmelser avseende, Regionala-, Lokala- och Propagandatävlingar SvBF s föreningar har ändrats till SvBF:s föreningar eftersom apostrof inte används i svenskan på detta sätt. Denna typ av skrivningar har ändrats i hela dokumentet även för SBF s. Svenska Bouleförbundets Hemsida / SBF-Online har ändrats till Svenska Bouleförbundets tävlingssida SBF Online. SBF Online är inte SBF:s hemsida, vidare skriver man hemsida med stor bokstav om det inleder en mening annars med liten bokstav, undantag finns men den ändrade meningen faller inte in under något sådant. 1.3 Övrigt Ändrat så att förkortningen etc. avslutas med punkt. Detta har ändrats på fler ställen i dokumentet där samma fel finns. Beslut om tävlingsformer, förändringar, klassificeringar etc. ska alltid beslutas i samband med distriktets (SvBF) årsmöte senast det år tävlingsverksamheten avser. SvBF:s styrelse ansvarar för att tävlingsbestämmelserna löpande revideras för att på bästa sätt utveckla tävlingsverksamheten i Svealand

2 1.4 Ansökan Följande DM-Klasser ingår i DM Mästerskap i Svealands Bouleförbund: har ändrat till Följande klasser ingår i Svealands Bouleförbunds DM: Ordningen ändrad för dubblar och tripplar för att följa 1.1. Generations DM har tillkommit. Alla semikolon (;) har bytts ut mot kolon (:). 2 Bestämmelser avseende Sanktionsansökan Distriktsarrangemang SvBF ska i god tid, dock senast den 1 september tillsända distriktets föreningar komplett underlag avseende ansökan om distriktstävlingar för nästa tävlingsår. Ansökan om sanktion ska vara distriktets postmottagare tillhanda senast den 30 september i kuvert märkt Ansökan Distriktsarrangemang. Felaktigt märkt kuvert eller försent inkommen ansökan beaktas inte. Beslut om sanktion för distriktsarrangemang sker till berörd förening senast den 31 oktober innevarande år. SvBF ska i god tid, dock senast den 1 oktober tillsända distriktets föreningar komplett underlag avseende ansökan om distriktstävlingar för nästa tävlingsår. Ansökan om sanktion ska vara distriktets postmottagare tillhanda senast den 31 oktober. Beslut om sanktion för distriktsarrangemang sker till berörd förening senast den 15 november innevarande år. För inomhustävlingar som ligger under perioden januari t.o.m. april samt september t.o.m. december ska även en bokningsbekräftelse av hall bifogas ansökan om hallen inte är i egen regi. Har fått ett tillägg: I de fall där det finns flera klubbar på samma ort och en av dem har bokningen av hallen räknar SvBF med att den klubb som inte får arrangemanget men som har bokningen släpper hallen till den arrangerande klubben. Skrivelsen om märkning och felaktig märkning m.m. är ett arv från en tid då bl.a. ÖSK fick väldigt många tävlingar tilldelade eftersom de var de enda som hade sökt. Detta skapade ändå misstro bland föreningarna och det mer strikta förfaringssättet tillkom. Det där känns väldigt överspelat i dagsläget. Att styrelsen ska sitta och förkasta ansökningar som kommit i tid men är felmärkta känns inte rimligt. Även om det inte längre finns på papper så är det självklart att en försent inkommen ansökan inte gäller. Så funkar det i övriga samhället så det behöver inte stå. Meningen Avtal mellan SvBF och arrangörsförening sker senast inom 14 dagar efter att arrangörsförening har fått besked härom (se bilaga 1 Avtal). har tagit bort. En ansökan och sanktionering av denna innebär att SvBF:s tävlingsbestämmelser ska följas från båda parternas sida. Något övrigt avtal behövs inte. 2.1 Anmälningsavgifter Lag DM har flyttas högst upp i listan eftersom den kommer först i 1.1. Ordningen ändrad även för dubblar och tripplar enligt följd i 1.1. Anmälningsavgiften är per person har flyttats ovanför listan med tillägget om inget annat anges.

3 100 kronor / för Ungdomar 30 kronor har ändrats till 100 kronor, ungdomar 30 kronor. 3 Regler för DM OBS! Vissa av dessa meningar förekommer på flera av DM-tävlingarna och har ändrats även där. DM Klasser Har ändrats till DM-klasser. Ordningen för hur tävlingsklasserna listas har ändrats så att de stämmer överens med 1.1. Spelform: Samtliga klasser utom skytte spelas som cirkelpool, pool, monrad eller gruppspel, följt av slutspel med direktutslagning. Spelformen beslutas av distriktets Årsmöte året innan. Har ändrat till: V65 spelas som monrad och övriga klasser spelas som cirkelpool, pool, monrad eller gruppspel, följt av slutspel med direktutslagning. Meningen Se bilaga Spelformer DM har tagits bort. Detta har gjorts på samtliga sällen där det hänvisas till denna bilaga. Eftersom DM arrangeras i enlighet med SBF:s tävlingsbestämmelser så finns information om de olika spelformerna i SBF:s dokumentarkiv. Förutsättning: Meningen Detta ska meddelas SvBF:s TK samt till berörda anmälda lag senast 14 dagar efter anmälningstidens utgång. har tagits bort. Sista anmälningsdag är i dagsläget betydligt närmare speldatum än 14 dagar samt att antalet anmälda per klass kan ses på SBF Online. Där kan man själv se om det eventuellt kommer att bli frågan om omflyttningar. Information om att juniorer får spela inom ramen för Ungdom utan gränser har lagts till. Seedning: Öppen, Dam, Veteran 55, Veteran 65 samt i Junior. Har ändrats till Öppen, Dam, V55, V65 samt i Junior. Övriga lag seedas efter Svenska Bouleförbundets ranking, daterad 10 dagar innan aktuell tävling. Har ändrats till Övriga lag seedas efter Svenska Bouleförbundets ranking som inte ska vara äldre än fem dagar. Datumet för när seedningen hämtades ska kunna lämnas ut på begäran. Att skriva att klubben ska anslå detta när det är ytterst få som efterfrågar denna info känns onödigt. De som frågar ska dock kunna få ett svar. Nu vet i alla fall spelarna att det är ett max fem dagar gammalt seedningsunderlag. Meningen I klasser upp till 16 lag seedas 2 lag, mellan 16 och 32 lag seedas 4 lag och i klass över 32 lag seedas 8 lag. Har ändrats till Antalet seedade lag anpassas beroende på spelform och antalet lag och så många lag som möjligt kommer att seedas. Seedningen sker i multiplar av 2 d.v.s. 2, 4, 8, 16.

4 Meningen I lottningen (spelordningen) ska klart framgå vilka lag som är seedade. Har ändrats till I lottningen ska klart framgå vilka lag som är seedade. Skytte: Stycket Spelform; Distriktsmästerskap sker... har tagis bort. Skyttet kommer att delas upp i två olika skytteklasser. Den ena är för DM och den andra är för SM. Det innebär att de som inte har för avsikt att åka på SM bara skjuter för DM och vice versa. Det innebär även att de som satsar på både DM och SM måste betala för två klasser. Skyttet är väldigt resurskrävande både för arrangören och för SvBF som ska tillhandahålla domare. Det tar dessutom alldeles för lång tid att genomföra om alla ska skjuta två gånger. Detta måste vi göra något åt! Som det var i Uppsala i år där Öppen klass spillde över till lördagen är inte ok och det är svårt att göra något åt som det ser ut nu. Skjutform, se bilaga, 5 stationer. Skjutform, se bild här nedanför. Tävlingsjury: Meningen Består av huvuddomare, samt av arrangör utsedda representanter. Utses av huvuddomaren tillsammans med arrangören. Vilka som ingår i tävlingsjuryn ska anslås i sekretariatet. Att huvuddomaren ska ingå i tävlingsjuryn stämmer inte alls. Tvärtom ska denne inte ingå men kan vara med som adjungerad. Detta enligt SBF:s Handbok för arrangörer av bouletävlingar. Tävlingssekretariat: Resultatlistor ska tillställas distriktets tävlingsansvarige senast tre (3) dagar efter avslutad tävling. Arrangör ansvarar för att resultat inrapporteras till Svenska Bouleförbundet via SBF-online senast tre (3) dagar efter avslutad tävling. Arrangören ansvarar för att resultat inrapporteras till SBF via SBF Online senast tre dagar efter avslutad tävling. SvBF får automatiskt information om att en tävlingsrapport inkommit. Det finns ingen anledning till att arrangören ska skicka till två olika ställen. Inbjudan och anmälan: Anmälningstidens utgång är fjorton (14) dagar före första dagens tävlingar. All anmälan ska ske via SBF-online på Svenska Bouleförbundets hemsida. Anmälningstidens utgång är sju dagar före första dagens tävlingar. Anmälan ska ske på Svenska Bouleförbundets tävlingssida SBF Online. 5 Generations DM Åldersgränsen för yngsta senior har ändrats till 25 år.

5 6 Seriespel Svealands V65 serie övergår från och med 2013 till samma lagbestämmelser för Seriespel som Svenska Bouleförbundet. Detta innebär att V65 spelas som 3+3 lag med valfritt antal avbytare/reserver stryks eftersom det har spelats så i två år nu och det dessutom framgår att SvBF:s seriespel spelas enligt SBF:s regler för seriespel. I division 3 spelar 6 lag. Ettan spelar kval till division 2. Sexan flyttas ner till division 4. I division 4 spelar 6 lag. Ettan flyttas upp till division 3 och sexan flyttas ned till division 5. Motsvarande gäller för lägre divisioner, men i den lägsta divisionen kan det tänkas vara ett avvikande antal lag, beroende på hur många lag som anmälts till seriespelet. Generellt sett ska i en division ett lag flyttas upp och ett lag flyttas ner. I praktiken i distriktets egna serie V65 och i Allsvenskans division 3 och lägre divisioner så funkar inte detta. Först när anmälningstiden har gått ut för kommande säsong går det att säga hur upp och nedflyttningarna kommer att bli. Då kommer principen ett lag upp, ett lag ner att ingå i den nya divisionsindelningen. 7 Ansvarsfördelning vid distriktsarrangemang 7.1 Arrangerande förenings ansvar De punkter som finns både under INOMHUS och UTOMHUS har ändrats enligt följande. Punken Inbjudan till tävlingen ska tillsändas Svealands Bouleförbund. Föreningar senast sex (6) veckor före sista dag för anmälan. Inbjudan till tävlingen ska skickas till Svealands Bouleförbund senast sex (6) veckor före sista dag för anmälan. Det är sagt tidigare att inbjudan tas fram tillsammans med SvBF. Att en arrangör ska skicka inbjudan för distriktet tävlingar till samtliga klubbar känns fel. Det är bättre att SvBF skickar ut inbjudan till samtliga klubbar. Punkten Fullständig anmälningslista för respektive klass med licensnummer och tävlingsrapport ska insändas senast tre vardagar efter avverkad tävling annars utgår en straffavgift på 300:- kronor. Detta insändes till SvBF:s TK (se distriktets hemsida/ förbund/ styrelse). Tävlingsrapporter för ingående tävlingsklasser ska registreras på SBF Online senast tre vardagar efter genomfört arrangemang annars utgår en straffavgift på 300:- kronor. Tillägg: Plats för sjukvård ska tydligt anges samt var närmaste sjukhus finns och adress till detta. Detta ändras även till detta i punkterna för UTOMHUS. 7.2 Distriktets ansvar Första punkten om avtalsskrivande stryks.

6 Sista punkten: SvBF ska, senast fjorton (14) dagar före tävling gå igenom med arrangörsföreningen/arna att inga oklarheter föreligger inför tävlingen/arna SvBF ska, senast sju dagar före tävling gå igenom arrangemanget med arrangören så att inga oklarheter föreligger inför genomförandet. 9 Priser Samtliga priser tillhandahålles av distriktet och består av: Samtliga priser står distriktet för och dessa delas på tävlingen förutom seriespel och Svea Champ som delas ut på bouletinget resp. årsmötet. Priserna består av: Seriespel: 1:an, 2:an samt 3:an. Seriespel 1:an, 2:an samt 3:an i distriktets högsta divisioner samt 1:an i övriga divisioner. Distriktets högsta divisioner är Allsvenskan div 3, Veteranallsvenskan div 2 samt V65 div 1. I övriga divisioner är det endast segraren som får pokal. 10 Arrangörsarvode Arrangörsarvodet betalas ut i efterskott (dock senast inom 14 dagar efter genomförd tävling) mot faktura tillställd SvBF:s kassör (se distriktets hemsida/ Förbund/styrelse) Arrangörsarvodet betalas ut i efterskott inom 14 dagar efter genomförd tävling mot faktura tillställd SvBF:s kassör. Arrangörsarvode utbetalas under förutsättning att: -Tävlingresultat samt Deltagarlistor med licensnummer inkommit till distriktets TK inom tre (3) dagar efter genomförd tävling. -Fakturaunderlag för arrangörsarvode inkommit till SvBF Arrangörsarvode utbetalas under förutsättning att: -Tävlingsrapporter har lämnats på SBF Online inom tre dagar efter genomförd tävling. -Fakturaunderlag för arrangörsarvode inkommit till SvBF. Ordningen för klasserna ändrad enligt 1.1.

7 DM Singel samt Skytte (även SM kval) Ö, D, ungdom DM Singel samt SM-kval Skytte Ö, D, ungdom Ersättningen för Generations DM har ändrats. För 2015 gäller 3000:- per dag, men fr.o.m sänks den till 1500:- per dag. Detta eftersom intäkterna under 2014 var alldeles för låga för att ens täcka arrangörsarvodet för två dagar. Bilagor: stryks.

Svealands Bouleförbund. Tävlingsbestämmelser för Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund. Tävlingsbestämmelser för Svealands Bouleförbund Sundsvall 2015-03-01 Tävlingsbestämmelser för Svealands Bouleförbund Antagna vid Svealands Bouleförbunds årsmöte den 2015-03-14 Sid nr 2 Innehållsförteckning 1 Grundläggande bestämmelser... 3 1.2 Bestämmelser

Läs mer

a) Ansökan Ansökan om att arrangera Distriktsmästerskapet ska vara inne 1:a maj året innan den aktuella DM-tävlingens genomförande.

a) Ansökan Ansökan om att arrangera Distriktsmästerskapet ska vara inne 1:a maj året innan den aktuella DM-tävlingens genomförande. Tävlingsbestämmelser Norra Sveriges Bouleförbund Bestämmelser gällande arrangerande av distriktstävlingar (seriespel, DM och kvalet till Svenska Cupen V65) samt förutsättningar vid sanktionering av lokala

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen 2017-02-09 Innehåll Kap. 1. Svenska Cupen... 3 1. Förutsättningar (150913)... 3 2. Anmälan (150913)... 3 3. Uteblivande (150913)... 3 4. Byte mellan klass, lag eller

Läs mer

Svealands Bouleförbund Tävlingsbestämmelser för Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Tävlingsbestämmelser för Svealands Bouleförbund Tävlingsbestämmelser för Uppdaterade 2019-04-27 Sid nr 2 Innehållsförteckning 1 Grundläggande bestämmelser... 3 1.1 Bestämmelser avseende Distriktsarrangemang 1.2 Bestämmelser avseende, Regionala-, Lokala-

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Version 2018-11-11 Innehåll 1. Svenska Cupen... 3 1.1. Förutsättningar... 3 1.2. Anmälan... 3 1.3. Uteblivande lag... 3 1.4. Byte mellan klass, lag eller förening...

Läs mer

Handbok. För arrangörer av bouletävlingar

Handbok. För arrangörer av bouletävlingar Innehållsförteckning Inledning... 1 Tävlingsbestämmelser... 1 Sanktionering*... 1 Inbjudan... 1 Spelklasser och tävlingsformer*... 2 Spelform... 2 Lottning... 2 Poolspel... 2 Gruppspel... 3 ABC-system...

Läs mer

Handbok för arrangörer av bouletävlingar Innehåll

Handbok för arrangörer av bouletävlingar Innehåll Handbok för arrangörer av bouletävlingar 2016-10-01 Innehåll 1 Inledning... 2 2 Tävlingsbestämmelser... 2 3 Sanktionering*... 2 4 Inbjudan... 3 5 Spelklasser och tävlingsformer*... 3 6 Spelform... 3 7

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Protokoll fört vid SvBF:s styrelsemöte 181013 181014 Närvarande: Gunder Hägg (GH), Inga Stenbrink (IS), Eric Ericsson (EE), Stefan Olsson (SO), Ann Hägglund (AH), Marianne Henriksson (MH), Maria Bergström

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Snooker

Tävlingsbestämmelser Snooker ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet Tävlingsbestämmelser Snooker Det här dokumentet innehåller alla gällande regler som gäller arrangemang av sanktionerade snookertävlingar i Sverige. Dokumentet

Läs mer

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Västerås uppdaterat: 2015-03-12 Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Nu är det äntligen dags att anmäla lag till utomhussäsongen 2015. Förändringar 2015 Västmanlands Fotbollförbund

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. Version

Tävlingsbestämmelser. Version Tävlingsbestämmelser SM Version 2018-06-19 Innehåll 1. SM... 3 1.1. Förutsättningar... 3 1.2. Anmälan... 3 1.3. Tävlingsklasser, tävlingsformer och spelform... 3 1.4. Utbyte av spelare... 3 1.5. Seedning...

Läs mer

30:-/spelare plus bordsavgift till arrangerande klubb 120:-/spelare, 80:- till VBF och 40:- till arrangerande klubb

30:-/spelare plus bordsavgift till arrangerande klubb 120:-/spelare, 80:- till VBF och 40:- till arrangerande klubb Tävlingar arrangerade av distriktet Distriktsmästerskap Årligen arrangeras fem distriktsmästerskap; öppna par, mixed, damer, veteraner, samt lag. I öppna par, mixed och veteraner är regerande distriktsmästare

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i GBBF

Protokoll från styrelsemöte i GBBF Protokoll från styrelsemöte i GBBF 2015-01-27 Närvarande: Lennart Hallgren, ordförande Christer Halling, ledamot Hans Hermansson, kassör Agneta Ohlsson, sekreterare Bert Nilsson, suppleant 1. Mötets öppnande

Läs mer

Bestämmelser för "Norrlands Stora Pris" vs 5.0 ( )

Bestämmelser för Norrlands Stora Pris vs 5.0 ( ) Bestämmelser för "Norrlands Stora Pris" vs 5.0 (2016-04-30) 1 Syfte och mål Norrlands Stora Pris, även kallat NSP, har till syfte att främja tävlande för A-klassade spelare i region nord och att ge dem

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Sida 1 av 6 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt, har

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Dagordning styrelsemöte SvBF Protokoll fört vid SvBF:s styrelsekonferens 140215-140216 Närvaranade: Fredrik Dahlén (FD), Lars Andersson (LA), Börje Andersson (BA), Ulla Schönning (US), Lena Nordlund (LN),

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Sida 1 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt, har det

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i GBBF

Protokoll från styrelsemöte i GBBF Protokoll från styrelsemöte i GBBF 2013-02-05 Närvarande: Lennart Hallgren, ordf. Hans Hermansson, kassör Agneta Ohlsson, sekr. Stina Lundblad, ledamot Bert Nilsson, ledamot Magnus Halleen, suppleant Henrik

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Distriktsmästerskap

Tävlingsbestämmelser Distriktsmästerskap Tävlingsbestämmelser Distriktsmästerskap Innehållsförteckning Kap. 1. DM... 1 1. Förutsättningar (091011)... 1 2. Anmälan (040101)... 1 3. Tävlingsklasser, tävlingsformer och spelformer (090419)... 1 4.

Läs mer

VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2018.

VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2018. VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2018. GEMENSAMMA BESTÄMMELSER Detta regelverk baseras i huvudsak på fastställda regler från Svenska Ridsportförbundet med anpassning för Division

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole 2017-02-08 Sida 1 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt,

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver:

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver: Tävlingsbestämmelser Junior Ver: 2015-09-13 Innehåll Kap. 1. Seriespel Junior... 3 1. Förutsättningar (150701)... 3 2. Förbundsserier (150701)... 3 3. Åldersbegränsningar (150701)... 3 4. Ordinarie lag

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver:

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver: Tävlingsbestämmelser Seriespel Ver: 2015-08-28 Innehåll Kap. 1. Seriesystemet... 3 1. Förutsättningar (150101)... 3 2. Ordinarie lag (150101)... 3 3. Anmälan (150101)... 4 4. Avbrutet seriespel (150101)...

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Protokoll fört vid SvBF:s styrelsemöte 181117 Närvarande: Maria Bergström (MB), Ann Hägglund (AH), Eric Ericsson (EE), Inga Stenbrink (IS), Stefan Olsson (SO), Marianne Henriksson (MH), Gunder Hägg (GH),

Läs mer

VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2017.

VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2017. VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2017. GEMENSAMMA BESTÄMMELSER Detta regelverk baseras i huvudsak på fastställda regler från Svenska Ridsportförbundet med anpassning för Division

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole 2016-11-01 Sida 1 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt,

Läs mer

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR SEKTION I INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR I 1 ALLMÄNT I 1.1 Förbundets benämning I 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med

Läs mer

Bjuder in till en ny omgång av

Bjuder in till en ny omgång av Bjuder in till en ny omgång av SVEA INDOOR 2014-2015 Klasser: V65 Öppen klass Tidpunkt, omg 1: Lördagen den 29-30 nov 2014. V65 spelar den 29:e och Öppen den 30:e. Start 10.00. Samling 09.30. Tidpunkten

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet Bilaga 3. Representantskapet 2017-12-08 Till: Samtliga föreningar ---------------------------------- Struken text = Förslag till borttagen text Röd text = Förslag till ny text Blå text = ÖLFF:s bestämmelser

Läs mer

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar.

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar. TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SKÅNSKA CUPEN Omfattning Speltid Deltagande Listade spelare Föreliggande bestämmelser reglerar spel i Skånska Cupen (SC) och Skånska Cupen för Damer (SCD). SC och SCD spelas årligen

Läs mer

Svealands Bouleförbund INBJUDAN SVEA INDOOR

Svealands Bouleförbund INBJUDAN SVEA INDOOR INBJUDAN till SVEA INDOOR Härmed inbjudes samtliga föreningar i distriktet till Seriespel i Svea Indoor under hösten 2011 samt våren 2012. Klasser: Tidpunkt: Spelform: V65 Öppen klass Officiell speldag

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Sida 1 av 8 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt, har

Läs mer

Styrelsemöte 24/ i Umeå

Styrelsemöte 24/ i Umeå Styrelsemöte 24/1 2010 i Umeå Närvarande: Kenneth Ericsson, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Janet Robertsson, Magnus Sandberg, Johannes Sandström 1. Mötets öppnande Ordförande Kenneth Ericsson öppnar mötet

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole

Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Sida 1 av 7 Svenska Biljardförbundet Tävlingsbestämmelser Trevallars Carambole Dessa regler kompletterar Svenska Biljardförbundets grengemensamma tävlingsbestämmelser. Där dessa två står i konflikt, har

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. Sanktionering av tävlingar

Tävlingsbestämmelser. Sanktionering av tävlingar Tävlingsbestämmelser Sanktionering av tävlingar Innehållsförteckning 1. Förutsättning (091011)... 1 2. Sanktion av tävling (091011)... 1 3. Arrangemang och tävlingar som ej kräver sanktion (090425)...

Läs mer

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF.

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF. I 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. I 2 INTERNATIONELLA

Läs mer

Bestämmelser för sanktionerade tävlingar samt Swedish Padel Tour (SPT) 2016

Bestämmelser för sanktionerade tävlingar samt Swedish Padel Tour (SPT) 2016 Bestämmelser för sanktionerade tävlingar samt Swedish Padel Tour (SPT) 2016 För att få arrangera en sanktionerad tävling A-, B- eller Damklass A eller B ställs vissa krav. Vid sanktionerad tävling delas

Läs mer

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Sida 1 av 5 TÄVLINGSANMÄLNINGAR Anmälningsdatum & Tävlingsavgifter Seriespelet 2019 DM 2019 DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Samtliga lag som deltog i seriespel 2018 ligger inne i den serie som de ska

Läs mer

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr 2010 Version 100125 Ändringar från 2009 markeras med rött Häst Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund 415 82 Göteborg 031-726 61 21 ridsport.goteborg@vsif.o.se

Läs mer

Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015.

Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015. Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015. Arrangör: Spelplats: BTK Safir Tulpangatan 47 703 53 Örebro E-mail: safirinternational@btksafir.com Idrottshuset,

Läs mer

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Bilaga 11 Tävlingsbestämmelser Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Damer Samtliga lag ska anmäla sig till seriespel. Anmälan ska/kan ske till den nivå som laget önskar spela

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+.

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. Arrangör: Skövde PK, Skövde kommun och Svenska Bordtennisförbundet får härmed hälsa alla spelare och ledare välkomna till

Läs mer

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Bilaga 11 Tävlingsbestämmelser Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Damer Elitserie lagen kvalificerar sig till spel i elitserien. Lag till Allsvenskan anmäler sig till seriespel.

Läs mer

Information om regler Dessa bestämmelser finns publicerade under Organisation Tävlingskommittén på smalandsgolf.com

Information om regler Dessa bestämmelser finns publicerade under Organisation Tävlingskommittén på smalandsgolf.com Bestämmelser Distriktsmästerskap 2018 Klass, ålderskategori, spelform, avgift m.m. Klass Ålder Spelform Antal hål Tee Not. Startavgift Äkta makar/sambor Slagtävling scratch foursome 36 hål Röd/gul 3 500

Läs mer

4:4 Sanktionsansökan Tävlingsarrangörer (föreningar) kan inlämna ansökan om sanktion av tävling till SDD, varvid gäller:

4:4 Sanktionsansökan Tävlingsarrangörer (föreningar) kan inlämna ansökan om sanktion av tävling till SDD, varvid gäller: 4 SANKTION 4:1 Sanktionerade tävlingar Två typer av sanktion kan lämnas för tävlingar av SDD: 1. Rankingsanktion 2. SDD-sanktion DS beslutar vilka tävlingar som beviljas sanktion. 4:2 Rankingsanktion -

Läs mer

J Varje arrangör ska ha som ambition att tillse att samtliga matcher döms av utbildade domare.

J Varje arrangör ska ha som ambition att tillse att samtliga matcher döms av utbildade domare. J 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF, respektive distriktsförbund förkortas SDF. J 1.2 Generella bestämmelser J 1.2.1

Läs mer

SÄRSKILDA TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SM-TÄVLINGAR

SÄRSKILDA TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SM-TÄVLINGAR SÄRSKILDA TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SM-TÄVLINGAR Gemensamma bestämmelser Benämningar Dessa bestämmelser gäller för samtliga SM-tävlingar med följande benämningar: SM = Svenska Mästerskapen (för seniorer)

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen 2016-17 För Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbunds hockeyverksamhet gäller Svenska Ishockeyförbundets TB 2016-17 med följande ändringar eller tillägg. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2017 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2017... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1

Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1 Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1 Här följer en sammanställning av de regler som gäller för arrangörer och deltagare i 3D touren. Grunden för 3D touren är SBF:s regler för bågskytte

Läs mer

Noteringar från informationsmöte 15 november 2016

Noteringar från informationsmöte 15 november 2016 Noteringar från informationsmöte 15 november 2016 Deltagare: Joakim Trogen, DEB Sören Stenberg, DEB Ingemar Gabrielsson, GBK Kenneth Johannesson, GRE Peter Elmrin, GRE Hasse Hermansson, GOT Harald Ottertun,

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Publicering Dessa bestämmelser finns publicerade under Organisation Tävlingskommittén på smalandsgolf.com

Publicering Dessa bestämmelser finns publicerade under Organisation Tävlingskommittén på smalandsgolf.com Bestämmelser Distriktsmästerskap 2019 Allmänt Klass, ålderskategori, spelform, avgift m.m. Klass Ålder Spelform Ant. hål Tee Not. Startavgift Äkta makar/sambor Slagtävling scratch foursome 36 hål Röd/gul

Läs mer

POLICY Sanktionsansökan Region Stockholm Kategori 3 5

POLICY Sanktionsansökan Region Stockholm Kategori 3 5 POLICY Sanktionsansökan Region Stockholm Kategori 3 5 2013-05-07 Sanktionsansökan Tävlingsperiod Sista ansökningsdag Beviljning från Region Publicering tävlingskalendern Januari April 15 september 30 september

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte i Boulecenter, Majvallen

Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte i Boulecenter, Majvallen Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte 2015-03-29 i Boulecenter, Majvallen 1. Mötets öppnande GBBF:s ordförande Lennart Hallgren hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2017 Södermanlands ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Säsongen 2014-2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Representation... 1 1.3. Anmälan... 1 1.4. Särskilda avgifter... 1 1.5. Tolkningsordning...

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2018 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2018... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Svealands Bouleförbund i samarbete med Mora-Orsa Boulesällskap inbjuder härmed distriktets föreningar till DM 2-5 juni 2011 Skytte Singel Dubbel V65 Trippel Dubbel Extratävling fredag den 3/6 Matmeny:

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM JANUARI 2020!

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM JANUARI 2020! Arrangör: VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 16-19 JANUARI 2020! BTK Rekord och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder härmed alla spelare och ledare till Helsingborg och Veteran-SM 2020. Information: All information

Läs mer

Gemensamt regelverk för Fot-O, MTB-O, Pre-O och Skid-O

Gemensamt regelverk för Fot-O, MTB-O, Pre-O och Skid-O Regelgruppen 2014-09-12 TM Gemensamt regelverk för Fot-O, MTB-O, Pre-O och Skid-O Tablå över behov av anpassningar i förhållande till nuvarande TR för Fot-O Nödvändiga förändringar anges i förhållande

Läs mer

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 170321 Tävlingsform: Lagtävling matchspel mellan klubbar anslutna till Upplands Golfförbund (UGF). Tävlingen spelas mellan av klubbarna anmälda

Läs mer

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Avgifter Föreningsavgift Div. 2 Utv. 2 000 kr Damer 11 000 kr 5 000 kr Herrar Div. 2 11 000 kr Div. 3 8 000 kr Utv. 5 000 kr 7 000 kr DM Avgift vid komplettering

Läs mer

19 Val av Sekreterare för mötet. Till sekreterare för mötet valdes Magnus.

19 Val av Sekreterare för mötet. Till sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 05/10 Datum: 2010-04-26 Närvarande: Mats Hult, Jonsson,Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm och Sandberg. Frånvarande:Annikki Nilsson. (Fr o m punkt 13 var Owe frånvarande

Läs mer

PM för DM För Lag-DM är tiden valfri, det kan genomföras när som helst under säsongen.

PM för DM För Lag-DM är tiden valfri, det kan genomföras när som helst under säsongen. Köping den 25 juni 2019 Till distrikten PM för DM 2019 Här är de regler och rekommendationer som gäller för DM. Det är distriktets ansvar att utsedd DMarrangör och utsedd lottningskontrollant/öd delges

Läs mer

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar.

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar. Följande tillägg till SHFs tävlingsbestämmelser för barn och ungdom gäller för Norrbottens Handbollförbund. Föreskrifterna har utfärdats av förbundsstyrelsen. Tävlingskommittén (TK) kan utfärda kompletterande

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2015-2016 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Anmälan... 1 1.3. Tolkningsordning... 1 1.4. SM-spel... 1 1.5. Tävlingsstyrelse...

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Svealands Bouleförbund Årsmötesprotokoll 8 mars 2014 Plats för årsmötet: Bollnäs Folkhögskola, Bollnäs Närvarande styrelse: Patrick Roselin, Håkan Bergström, Sid Huntley, Lars Andersson, Börje Andersson,

Läs mer

TÄVLINGSVILLKOR. Seriespel för klubblag match Gällande för år Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag par

TÄVLINGSVILLKOR. Seriespel för klubblag match Gällande för år Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag par 1(5) TÄVLINGSVILLKOR Seriespel för klubblag match Gällande för år 2019 Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag 4 4 6 6 6 4 4 2 par Födelseår Rek. speldag: Rek. starttid Högsta Tävlingshandicap

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Tärna 2013-11-09 Svealands Bouleförbund Minnesanteckningar för Bouletinget 2013 Deltagare ifrån Svealands styrelse: Patrick Roselin, Lars Andersson, Lena Nordlund, Ulla Schönning, Börje Andersson, Håkan

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Svealands Bouleförbund Årsmötesprotokoll 16 mars 2013 Plats för årsmötet: Närvarande styrelse: Tärna Folkhögskola, Sala Tord Jakobsson, Björn Knösch, Lena Nordlund, Ulla Schönning, Lars Andersson, Börje

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner REGELVERK ! Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2017 för juniorer, seniorer och veteraner

Läs mer

SÄRSKILDA TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SM-TÄVLINGAR

SÄRSKILDA TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SM-TÄVLINGAR SÄRSKILDA TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SM-TÄVLINGAR (gäller från 1 maj 2019) (ändringar från tidigare regler är gulmarkerade) Gemensamma bestämmelser Benämningar Dessa bestämmelser gäller för samtliga SM-tävlingar

Läs mer

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Kapitel 1 ADMINISTRATION 1. Tävlingsstyrelse Skånes Fotbollförbund (Skånes FF) administrerar kvaltävlingarna och förbundets Tävlingskommitté (TK) är tävlingsstyrelse

Läs mer

Svensk Tennis Norr. TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009

Svensk Tennis Norr. TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009 TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.0 2008-11-16 Simon Elfving Första utkastet - - Simon Elfving 2008-11-27 TENNISNORR 2 (5) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Ridsportallsvenskan 2010

Ridsportallsvenskan 2010 Regler Ridsportallsvenskan 2010 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2010 2009-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Div I Hoppning

Läs mer

Manual SGDF:s Seriespel 2016

Manual SGDF:s Seriespel 2016 Manual SGDF:s Seriespel 2016 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ OBS! Eller direkt laganmälan via FOGIS OBS!

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ OBS! Eller direkt laganmälan via FOGIS OBS! ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND Box 110 52 580 11 LINKÖPING 013 20 33 20 2008-12-11 Till Östergötlands samtliga fotbollsföreningar ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND INBJUDER HÄRMED TILL DELTAGANDE I 2009 ÅRS UNGDOMSSERIER

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET GEVÄRSSEKTIONEN

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET GEVÄRSSEKTIONEN SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET GEVÄRSSEKTIONEN INBJUDAN TILL ALLSVENSKAN LUFTGEVÄR FÖR 2- och 3-MANNALAG 2011-2012 Gevärssektionen inbjuder alla till Svenska Skyttesportförbundet anslutna klubbar till Luftgevärsserien

Läs mer

Page 1 of 5. Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013.

Page 1 of 5. Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013. Page 1 of 5 Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013. Arrangör: Spelplats: BTK Safir Tulpangatan 47 703 53 Örebro E-mail: safirinternational@btksafir.com Idrottshuset,

Läs mer

Minnesanteckningar från Svealands BF s Bouleting 19 november 2011

Minnesanteckningar från Svealands BF s Bouleting 19 november 2011 Minnesanteckningar från Svealands BF s Bouleting 19 november 2011 Deltagare för Svealands styrelse: Lars-Åke Malmberg, Carina Sjöström, Seppo Luoma, Tord Jakobsson samt Ulf Wallman från Svenska Bouleförbundet

Läs mer

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER SEKTION C REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER C 1 ALLMÄNT C 1.1 Förbundets benämning C 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med SBF.

Läs mer

Ponnyallsvenskan 2010

Ponnyallsvenskan 2010 Regler Ponnyallsvenskan 2010 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2010 2009-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien i

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2017. Följande inbjudningar och

Läs mer

ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY

ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY Lagsammansättning Lag skall bestå av minst 3 och max 4 ekipage, de 3 bästa resultaten räknas. (Gäller inte div 4 hoppning ponny, se nedan) Ryttare får starta

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Tävlingsledarkonferens 2018 Välkomna!

Tävlingsledarkonferens 2018 Välkomna! Tävlingsledarkonferens 2018 Välkomna! Program SO Touren 2018 Stockholm Junior Tour 2018 Sanktionsansökan Sanktionsbestämmelser/Tävlingsbestämmelser Rundtur tävlingssystem Utbildning av funktionärer Domarutbildning

Läs mer

Om Svenska bouleförbundets seriesystem

Om Svenska bouleförbundets seriesystem Om Svenska bouleförbundets seriesystem Svenska bouleförbundets (SBF)seriespel är uppdelat i två typer av serier och divisioner. Förbundsserier och distriktsserier samt förbundsdivisioner och distriktsdivisioner.

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2018-2019 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 Åldersklass... 1 Anmälan... 1 Tolkningsordning... 1 SM-spel... 1 Tävlingsstyrelse... 1 Uppgiftsskyldighet...

Läs mer

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte;

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte; Styrelsens förslag nr 1 Förslag ändringar i våra stadgar Kapitel A Förslag till ändring i A 17 avseende val 13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2016 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2016 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2016 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2016. Följande inbjudningar och

Läs mer

ÅRSMÖTET I FEBRUARI 2016

ÅRSMÖTET I FEBRUARI 2016 ÅRSMÖTET I FEBRUARI 2016 PLATS: Umeå Boulehall TID: Onsdag den 24 februari kl 19.00 1 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötets behöriga utlysande

Läs mer

Allmänna anvisningar för lydnadstävlingar

Allmänna anvisningar för lydnadstävlingar Version 4 2017-05-12 Allmänna anvisningar för lydnadstävlingar Detta dokument är ett komplement till reglerna vid lydnadstävlingar. Dessa anvisningar kan uppdateras löpande. 3. Ansökan om och redovisning

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2018 för seniorer, juniorer och veteraner Svenska Skridskoförbundets

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Protokoll fört vid SvBF:s styrelsemöte 190216 Närvarande: Maria Bergström (MB), Ann Hägglund (AH), Eric Ericsson (EE), Inga Stenbrink (IS), Stefan Olsson (SO), Marianne Henriksson (MH), Inga Lindström

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS 2015 17 2015 = 1. ORGANISATION 2. ANTAL LAG

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS 2015 17 2015 = 1. ORGANISATION 2. ANTAL LAG VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Seriemotocross 2015 reviderad 17 jan 2015 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa

Läs mer