STRANDS LJUSSKOLA.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STRANDS LJUSSKOLA."

Transkript

1 STRANDS LJUSSKOLA

2 OLIKA PRODUKTTYPER LED BARS En LED bar fungerar som ett avlångt extraljus och är en kort eller lång uppsättning av LED-dioder med stark ljusstyrka. Oftast är dioderna omringade av reflektorer, men även linser är vanligt. LED bars är diskreta och går att montera på många olika sätt. På taket, under eller över registreringsskylten, bakom grillen osv. Det finns också kurvade LED-ramper som är formade som bågar för att få mer ljus på sidorna och för en snyggare montering då rampen följer bilens form. Längd på rampen väljer du beroende på vart på fordonet du vill montera den. VARFÖR VÄLJA EN LED BAR? Ofta är standardljuset på bilar dåligt, det räcker det inte med att byta till bättre glödlampor. Då är en LED bar ett bra alternativ eftersom den är diskret och kraftfull. De är inte enbart till för personbilen, utan kan också sättas på lastbil, ATV, tunga fordon och osv. VAD BEHÖVS VID MONTERING? Om du vill montera den på ett enkelt, snyggt och säkert sätt som inte ger några skador på ditt fordon bör du använda ett fäste anpassat för LED bars. Det är vanligt att sätta fästet bakom registreringsskylten, då det är lätt att återställa om du vill ta bort den. ARBETSBELYSNING Arbetsbelysning är en lampa som vanligtvis monteras på ett arbetsfordon för att få rätt ljus i rätt vinkel. Arbetsfordon brukar ofta vistas i miljöer där lamporna får ta mycket stryk i form av vibrationer och stötar, därför är just LED-lampor ett bra alternativ eftersom de är väldigt tåliga. Kör du fordonsmaskiner i skogen eller där det inte finns någon annan belysning så vet du att bra fordonsbelysning är ett måste. Arbetslampor kommer i olika former med olika mycket spridning. Det finns även arbetslampor som är speciellt ämnade för att användas som backljus. Dessa lampor är speciellt testade och godkända för att användas som backlampor.

3 OLIKA PRODUKTTYPER EXTRALJUS Ett extraljus är precis som det låter, en extra lampa som monteras fram på bilen för att ge mer ljus. Extraljus kommer i olika former med olika mycket ljus. De finns i ljusteknikerna halogen, LED och xenon. Vilken av teknikerna du föredrar är en smaksak. Att addera extraljus till ditt fordon gör en avsevärd skillnad mot att enbart köra med fordonets ursprungliga ljus. Ökad synlighet är ökad säkerhet. Förutom bättre belysning ger extraljus ditt fordon ett tilltalande utseende. VAD BEHÖVS FÖR MONTERING AV EXTRALJUS? Vi erbjuder alla tillbehör du behöver för att montera ljusen på bästa sätt. Extraljushållare finns för två eller tre extraljus. Hållaren sätts bakom registreringsskylten och sedan kan ljusen monteras och justeras. Ledningssats kopplas från lamporna till batteriet för att få styrström så att extraljusen aktiveras tillsammans med helljuset. Toppstag finns för två eller tre extraljus. Skruvas fast på lamporna och fordonet (oftast på grillen) för att stabilisera lamporna. Stagen motverkar att ljusen ändrar position vid vibrationer, eller att de vibrerar så mycket att lampan går sönder. Universalbågen fyller samma funktion som extraljushållaren, men blir mer tilltalande då extraljusen sitter monterad på en båge i aluminium. Känner du dig inte tillräckligt händig för att montera dem själv så erbjuder de flesta verkstäder monteringshjälp.

4 OLIKA PRODUKTTYPER VARNINGSBELYSNING Varningsbelysning är blinkande lampor som varnar för andra att du är här, något som är viktigt vid exempelvis vägarbete. Varningsbelysning kan komma i olika former och ljustekniker. Det finns roterande varningsljus som monteras på taket med hjälp av magneter, skruvar eller stångfäste. Dessa är vanligast i LED-utförande och har flera olika blixtmönster men förekommer också i enklare varianter med vanlig glödlampa och roterande spegel. Det finns även LED-blixtljus som är mycket mindre och därför lämpliga att montera på sidan, fram eller bak på fordonet. SIDOMARKERINGAR Sidomarkeringar upplyser dina medtrafikanter om ditt fordon när det observeras från sidan, där av namnet sidomarkering. Ljuset från en sådan lampa är alltid riktat vinkelrätt från fordonet, detta skiljer sig från andra lampor som lyser parallellt med färdmedlet. Sidomarkeringar karakteriseras av sitt orangea sken. Sidomarkeringar utnyttjar den allt vanligare LED-tekniken. LED ger lamporna en längre livstid och ett tydligare ljus. Vi värnar om din säkerhet, våra sidomarkeringar är tillverkade av robusta och pålitliga material som garanterar din synlighet på Europas vägar. Sidomarkeringarna kommer i olika storlekar och former för passa just dina behov.

5 OLIKA PRODUKTTYPER POSITIONSLJUS Positionsljus placeras på det sätt så att de vita lamporna riktas framåt och de röda riktas bakåt. Deras uppgift är att upplysa medtrafikanter om fordonets närvaro. Positionsljusen finns i olika modeller. BAKBELYSNING En baklykta monteras bak på fordonet och emitterar ett ljussken parallellt med färdmedlet. Detta ljus har som uppgift att upplysa andra trafikanter om din bils positon när den iakktas bakifrån. Baklampan är ofta utrustad med flera funktioner, bromsljus, bakljus, dimljus, backljus och blinkers är funktioner som ofta kombineras med varandra.

6 LJUSTEKNIKER / LUMEN OCH LUX / KELVIN / LJUSBILDER VILKA OLIKA LJUSTEKNIKER FINNS DET? HALOGEN XENON LED Halogen har en kort livstid i jämförelse med LED och xenon (cirka 500 timmar vid normala förhållanden). Kostnaden per enhet är betydligt lägre än xenon och LED. Högre strömförbrukning och mindre ljusutsläpp jämfört med LED- och xenonlampor. Xenon/hid (high intensity discharge) har längre livslängd än halogenlampor och är mer effektiva eftersom de förbrukar mindre ström (livstid upp till 6000 timmar). Fördelarna med LED-belysning är många till skillnad mot främst halogen men även xenon, har LED-belysning en mycket lång livstid och är okänslig för vibrationer. LED har även låg strömförbrukning och kort upptändningstid. VAD ÄR LUMEN OCH LUX? LUMEN Ljusflöde, lm Lumen är ett av de vanligaste måtten som används för att jämföra ljusstyrkan på olika enheter. Lumen mäter ljusflödet från en ljuskälla totalt i alla riktningar. Lumenvärdet påverkas inte av reflektorns yta eller av formen på ljuskäglan. LUX illuminans, lx) LUX är enheten för illuminansen, hur mycket en yta belyses. 1 lux = 1 lm/m2. LUX anger ljusstyrkan vid en specifik punkt. Tex. 1 LUX på 705m. 1500K 3000K 4000K 6000K 8000K VAD ÄR KELVIN? Vitt är inte bara vitt. Färgtemperaturen avgör hur det mänskliga ögat uppfattar vitt. Ju lägre färgtemperatur som en lampa avger, desto gulare kommer ljuset att verka och tvärtom. En hög färgtemperatur ger vad som kallas för ett kallt ljus där det vita framträder mycket skarpt och passar bra där arbete ska utföras, även på vägar. Ett högre tal innebär inte automatiskt en bättre lampa. Färgtemperaturen varierar för vilket ändamål belysningen är till för. Ovan kan du se en färgskala över de olika färgtemperaturerna, där 1500 Kelvin är varmast, och 8000 Kelvin kallast. VILKA OLIKA LJUSBILDER FINNS DET? Ljusbilden på ett extraljus styrs av utformningen på reflektor eller glas, fjärr ger en ljusbild av samma karaktär som det vanliga helljuset men längre och bredare, pencil ger en lång och smal ljusbild. FLOOD/FJÄRR Är en bred ljusbild. PENCIL/SPOT Är en fokuserad, lång och smal ljusbild. COMBO/KOMBO Är en kombinations-ljusbild med inslag utav både pencil och flood.

7 ECE REGLEMENTET / REFERENSTAL / EMC - ECE R10 VAD INNEBÄR ECE-REGLEMENTET? All belysning till bilen inklusive extraljus måste sedan 1/ vara EU-godkända. Har du en bil som är äldre än 1/ kan man hävda att extraljusen monterats innan dess, reglerna gäller inte retroaktivt. Men det är upp till var och en hur man förhåller sig till bestämmelserna. E-märkningen gäller både armatur med ljuskälla samt kringutrustning, allt ska vara e-märkt som helhet. E-märkningen anger inte bara ett godkännande ljusmässigt, utan också vad det är godkänt som. Bara för att en lampa är E-godkänd så kan man inte använda den till vad som helst. Felaktig kombination är olaglig. Tex. en E-märkt sidomarkeringslampa kan inte användas som ett främre positionsljus, där får enbart en E-märkt godkänd positionsljuslampa användas. E-märkningen intygar alltså att belysningen är anpassad för rätt ändamål. Tex. kan de mest extrema extraljusen ej vara godkända på grund av att de har passerat gränsen för vad som är rimligt. Ljuset kan vara så oerhört skarpt och råkar man blicka in i en sådan på för nära håll finns risk för ögonskador. Ingen vill möta en bil med sådana ljus tända på ett backkrön. Det är därför lampor med den här räckvidden inte är E-märkta, det vill säga inte godkända. Även om de ändå säljs och används av långtradare, rallybilar och bilister i de norra delarna av landet. Ej E-märkta billampor får alltså enligt lag ej användas i trafik. I praktiken är det dock sällan trafikpolisen har några synpunkter på E-märkningen eftersom vi i Sverige inte räknar referenstal och kan ha hur många extraljus vi vill. ECE R3 ECE R4 ECE R6 ECE R7 ECE R19 ECE R23 Reflexer Nummerskyltsbelysning Blinkers fram, bak och på sidorna Positions-, bak-, broms- och breddmarkeringslyktor Dimstrålkastare Backljus ECE R38 ECE R65 ECE R77 ECE R87 ECE R91 ECE R98 ECE R112 Dimbakljus Varningsljus Parkeringsljus fram och bak Varselljus Sidomarkeringsljus Xenon-strålkastare (extraljus) Halogen och LED-strålkastare (extraljus) VAD ÄR ETT REFERENSTAL? Referenstal är ett värde som finns till alla E-märkta helljus och extraljus. Enligt ECE-bestämmelser får det samlade referenstalet på helljus och extraljus inte överstiga 100 på ett fordon. Referenstal finns tryckt i glaset på alla godkända lampor. Det är också ett bra indikationsvärde på hur mycket ljus man får ur en lampa. Desto högre värde, desto mer ljus och starkare belysning. Värdet är blandning av flera mätvärden tex. styrka, räckvidd och hur långt lampan lyser i förhållande till bredden. Sverige har ett nationellt undantag från dessa regler om referenstal, kravet på att all belysning ska vara E-märkt kvarstår dock. Det finns alltså ingen begränsning på referenstal, man kan därför installera obegränsat antal extraljus på sitt fordon. Utomlands finns begränsningar i referenstal och därför är det en bra idé om extraljusen är urkopplingsbara om man kör utanför Sveriges gränser och överstiger referenstalets gränser. EMC ECE R10 Elektromagnetisk kompabilitet. LED- och xenonteknik kan generera störstrålning som påverkar fordonets elektroniksystem negativt. Enligt standard ska ej belysning störa. Men om det mot förmodan skulle uppstå en störning kan man installera ett EMC-filter som löser eventuella problem med brus i FM-mottagningen. Vi har två olika varianter: Art (12-24V DC Med lösa kablar) Art (12-24V DC Med DT-kontakt)

8 KAPSLINGSKLASSER / CANBUS KAPSLINGSKLASSER (IP-KLASSER) IP-skyddsklassen anger hur motståndskraftig produkten är. Detta är en internationell skyddsgrad och specificerar vilket skydd produkten har mot inträngande av fasta eller flytande främmande ämnen, t.ex. damm eller vatten. Nedan följer en förklaring på de olika IP-klasserna. Första siffran (skydd mot strömförande delar) 5 Dammskyddad 6 Dammtät Andra siffran (skydd mot vatten) 5 Skyddad mot spolande vatten från munstycke. 6 Skyddad mot kraftig överspolning av vatten. 7 Kan nedsänkas tillfälligt i vatten utan att ta skada. 8 Lämpad för långvarig nedsänkning i vatten. 9 (K) Lämpad för långvarig nedsänkning i vatten. Exempel: IP66 dammtät och skyddad mot kraftig överspolning av vatten. CANBUS VAD ÄR CANBUS? Canbus är ett system i fordon som möjliggör kommunikation mellan olika komponenter, bland annat belysningen. När en lampa går sönder meddelar canbussystemet föraren detta och en varningslampa tänds på instrumentpanelen. Oftast stängs även spänningen till den trasiga lampan av helt. HUR VET JAG OM JAG HAR ETT CANBUSSYSTEM? Canbussystemet övervakar lampans strömförbrukning. LED förbrukar mindre ström och därför kan bilen uppfatta lamporna som defekta. Du kan själv kontrollera om du har ett canbussystem genom att plocka ur en lampa och slå på tändningen. Om en varningssymbol dyker upp på instrumentpanelen, har du ett canbus varningssystem. CANBUSLAMPOR, VAD ÄR DET? För att kringgå problemet med ett system som varnar för LED-belysning, finns det speciella LED lampor som har en högre strömförbrukning Dem har ett integrerat motstånd. Dessa canbuslampor är tillverkade så att om LED-lampan går sönder, kommer bilens canbussystem att uppfatta detta och meddela föraren. FUNKAR VANLIGA LED-LAMPOR? Det går även att installera vanliga LED lampor men då krävs det ett effektmotstånd. Effektmotstånd ökar strömförbrukningen och möjliggör användning av LED lampor. I detta fallet kommer inte canbussystemet upptäcka en trasig LED lampa med ett effektmotstånd inkopplad. CANBUS EXTRALJUS Om du kopplar dina extraljus direkt på fordonets batteri och med en separat kontrollpanel, alltså att extraljusen inte tänds i samband med att du slår på bilens helljus, kommer du inte att få problem med ditt canbus ljusvarningssystem. Om du kopplar dina extraljus så att du tar signalen till ditt relä från bilens helljus, kan problem med canbus uppstå. Det är då du ska använda dig utav ett canbus interface. (Artikelnummer: ). CANBUS INTERFACE Med ett Canbus interface (Art ) är det möjlighet att installera extraljus på en bil som saknar plussignal till helljuset. Detta gäller främst nyare bilar med Xenon eller LED-lyktor. Canbus interface lyssnar efter en helljussignal i bilens ljusvarningssystem och omvandlar därefter signalen till en analog plus-signal som kan användas ihop med ett separat reläkablage.

Gäller från v 35 2015 t.o.m. v 6 2016. Tfn 040-22 00 20 E-post order@abkati.se

Gäller från v 35 2015 t.o.m. v 6 2016. Tfn 040-22 00 20 E-post order@abkati.se BELYSNINGSKAMPANJ Gäller från v 35 2015 t.o.m. v 6 2016. Tfn 040-22 00 20 E-post order@abkati.se STORSÄLJARE TYRI 1010-3000 LED TYRI 1010 LED är en mycket populär, högeffektiv LED arbetslampa designad

Läs mer

Lagstadgade föreskrifter enligt ECE-reglering 48

Lagstadgade föreskrifter enligt ECE-reglering 48 Lagstadgade föreskrifter enligt ECE-reglering 48 För motorfordon och släp 2 3 Översikt över lagkrav avseende belysning För att kunna utrusta eller uppgradera ett fordon på ett optimalt sätt måste de lagstadgade

Läs mer

Härdat blåtonat glas. Referenstal 50 E-märkt (E4) Diameter: 225mm, Djup: 95mm. Härdat klart glas

Härdat blåtonat glas. Referenstal 50 E-märkt (E4) Diameter: 225mm, Djup: 95mm. Härdat klart glas Extraljus 9 281101 Extraljus 9 281102 Klassiskt extraljus för 12 volt Utrustad med 55W halogen H1 från Osram, samt en W5W glödlampa som positionsljus. Lamphus i kraftig ABS-plast High Boost Aluminiumreflektor

Läs mer

Professionella produkter - för säkerhets skull

Professionella produkter - för säkerhets skull Professionella produkter - för säkerhets skull Utg. 4 Extraljus LED XENON Halogen LED positionsljus LED extraljusramper Helljusbild Fjärrljusbild (Pencil Beam) Extraljusfästen Extraljuskablage Tillbehör

Läs mer

3W inbyggd ljuskälla

3W inbyggd ljuskälla inled Pollare 2014 Pollare 3W inbyggd ljuskälla 7W COB LED 2700K LED Pollare P2 3W 20, 40 och 60cm - Pollare 20, 40 eller 60cm hög med 3W inbyggd ljuskälla. - Varmvitt ljussken på 3000K färgtemperatur.

Läs mer

Professionella produkter - för säkerhets skull

Professionella produkter - för säkerhets skull Professionella produkter - för säkerhets skull Utg. 3 Extraljus Halogen XENON LED positionsljus Fjärrljus Pencil beam Extraljusramp Fordonsteknik AB, Fågelviksvägen 18-20, 145 53 Norsborg tel 08-88 09

Läs mer

Våra lösningar för LED-belysning Optimal synlighet och säkerhet för dig

Våra lösningar för LED-belysning Optimal synlighet och säkerhet för dig Våra lösningar för LED-belysning Optimal synlighet och säkerhet för dig Your Expert in Parts Vårt belysningsprogram Lysande affärer för dig HC-CARGO erbjuder ett brett sortiment av innovativa belysningsprodukter.

Läs mer

inled Proline Series

inled Proline Series inled s 2014 1 5W 300 lumen 7W 450 lumen 5W COB vit 7W COB vit -. DL-US-15AWAGE-DIM 300 Lumen 30-35W 5W 50mm -. DL-US-17AWAGE-DIM 450 Lumen 40-45W 7W 60mm 2 10W 600 lumen 10W COB vit -. DL-US-110AWAGE-

Läs mer

LEDSON 12V Butikssektion

LEDSON 12V Butikssektion LEDSON 12V Butikssektion Innehållsförteckning Rek. fsg. pris (inkl. moms) T10, W5W, Xenonvit 6000K Värmetålig diodlampa med 9 st dioder. Lämplig till instrumentbelysning, innerbelysning, parkeringsljus

Läs mer

inled Proline X Series information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1

inled Proline X Series information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 inled Proline X Series 2015 information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 Proline X Series Riktbar 750 lumen! Riktbar 900 lumen! Proline X 15W COB Vit Specifikationer

Läs mer

Arbetsbelysning av absolut högsta kvalitet. ABL lights

Arbetsbelysning av absolut högsta kvalitet. ABL lights Arbetsbelysning av absolut högsta kvalitet 2017 ABL lights arbetsbelysning som förlänger dagen. ABL Lights Group är en av världens ledande tillverkare av belysning för tunga fordon och entreprenadmaskiner.

Läs mer

inled Classic Series information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1

inled Classic Series information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 inled s 2015 information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 s Klassisk design, vit (blank) Silverfärgad, exklusiv look 3W vit 3W silver - Vit färg som passar i de flesta

Läs mer

inled Proline Series information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1

inled Proline Series information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 inled s 2015 information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 s 300 lumen 300 lumen silver COB vit COB silver DL-US-15AWAGE-DIM 300 Lumen DL-US-15ASAGE-DIM 300 Lumen 30-3

Läs mer

inled Slimline Series Slimline series

inled Slimline Series Slimline series inled s series s hög hög riktbar vit riktbar silver - Extremt tunn, endast -. - klassad för badrum och - 7st LEDs. DLB-P-81VAWE-DIM temperatur Varmvit 2800K - Extremt tunn, endast -. - klassad för badrum

Läs mer

Extraljus. Professionella produkter - för säkerhets skull! Fjärrljusbild (Pencil Beam) XENON extraljus.

Extraljus. Professionella produkter - för säkerhets skull! Fjärrljusbild (Pencil Beam) XENON extraljus. Ut g.5. 1 Mer än 25 år i branschen Extraljus Professionella produkter - för säkerhets skull! LED extraljusramper Helljusbild LED extraljus Fjärrljusbild (Pencil Beam) XENON extraljus Kombinerad ljusbild

Läs mer

HÖST- ERBJUDANDE 2011

HÖST- ERBJUDANDE 2011 HÖST- ERBJUDANDE 2011 SLÄPVAGNSBELYSNING ROTATIONSLJUS ARBETSBELYSNING BRÄNSLEPUMP BACKNINGSHJÄLP Euro Equip AB Erks Väg 9 S-656 38 KARLSTAD Tel: 054-83 28 78, mobil 0708-48 11 25 E-mail: info@euroequip.se

Läs mer

Våra lösningar för LED-belysning Optimal synlighet och säkerhet för dig

Våra lösningar för LED-belysning Optimal synlighet och säkerhet för dig Våra lösningar för LED-belysning Optimal synlighet och säkerhet för dig Your Expert in Parts Vårt belysningsprogram Lysande affärer för dig erbjuder ett brett sortiment av innovativa belysningsprodukter.

Läs mer

ELGUIDE. för hantverkaren

ELGUIDE. för hantverkaren ELGUIDE för hantverkaren INNEHÅLLSFÖRTECKNING AVSNITT SIDA IP-klassning 3 Kabelguide 4 Fakta om ljus 6 Pictogram 8 Produktguide 9 Anteckningar 16 2 www.barebo.com ELGUIDE för hantverkaren IP-KLASSNING

Läs mer

inled Classic Series

inled Classic Series inled s 2014 1 Klassisk design, vit (blank) Silverfärgad, exklusiv look 3W vit 3W silver - Vit färg som passar i de flesta tak. Klassisk design. - Motsvarar en ca 25-30W - Litet elegant format, 86mm bred

Läs mer

inled Classic Series information och support: web: telefon: !1

inled Classic Series information och support: web:  telefon: !1 inled s 2015 information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 s Klassisk design, vit (blank) Silverfärgad, exklusiv look 3W vit 3W silver - Vit färg som passar i de flesta

Läs mer

LEDSON 24V Butikssektion

LEDSON 24V Butikssektion LEDSON 24V Butikssektion Innehållsförteckning Alternativ 1 Rek. fsg. pris (inkl. moms) T10, W5W, Xenonvit 6000K Diodlampa med 1st 10 mm diod och stor ljusspridning lämplig för parkeringsljus, instrumentbelysning,

Läs mer

HÖSTKAMPANJ 2014. Höstkampanjpriserna gäller 18/8-28/11 2014. Alla priser är exklusive moms. Mer information om oss på www.sebro.

HÖSTKAMPANJ 2014. Höstkampanjpriserna gäller 18/8-28/11 2014. Alla priser är exklusive moms. Mer information om oss på www.sebro. HÖSTKAMPANJ 2014 ARBETSLJUS Effektiva och energisnåla arbetsljus med lysdioder. 738.Vid köp av 20 st 790.- 1-19 st 338.18-1806L-15 arbetsljus med 6 lysdioder. Ny, smal modell som ger 1320 lumen. Med DT-kontakt.

Läs mer

LAMPGUIDEN. Så sparar du energi med LED SPOTLIGHT LED ILLUMINATION LED

LAMPGUIDEN. Så sparar du energi med LED SPOTLIGHT LED ILLUMINATION LED LAMPGUIDEN Så sparar du energi med LED ILLUMINATION LED DECORATION LED SPOTLIGHT LED PROMO LED LED - framtidens belysning LED (Ljus-Emitterande Diod) är en modern teknik för att producera ljus med elektricitet.

Läs mer

EXTRALJUSTEST Särtryck från. Vi Bilägare nr 18

EXTRALJUSTEST Särtryck från. Vi Bilägare nr 18 EXTRALJUSTEST Särtryck från Vi Bilägare nr 18 test stora extraljus Bländande uppvisning Det är inte extraljus från Hella eller Bosch som når längst på vägen. Där heter vinnaren Lightforce. Men det sker

Läs mer

Lampor för att se och synas. LED-belysning. Arbetsbelysning Ljusramper Varningsljus Gårdsarmaturer

Lampor för att se och synas. LED-belysning. Arbetsbelysning Ljusramper Varningsljus Gårdsarmaturer Lampor för att se och synas LED-belysning Arbetsbelysning Ljusramper Varningsljus Gårdsarmaturer Ljus... Värt att veta om ljus LED-lampor Light Emitting Diodes, lysdiodlampor, är hållbara och avger ett

Läs mer

SUPERVISION SVXLS40. Pris: 6 675 kr/st. Räckvidd: 205 m. Som ett arbetsljus det lyser överallt! Ett imponerande ljusutbyte från endast 80 watt.

SUPERVISION SVXLS40. Pris: 6 675 kr/st. Räckvidd: 205 m. Som ett arbetsljus det lyser överallt! Ett imponerande ljusutbyte från endast 80 watt. T E S T E X T R A L J U S Pris: 6 675 kr/st. Räckvidd: 5 m Gediget aluminiumhus och påkostad konstruktion. SUPERVISION SVXLS4 Med 4 lysdioder blir ljusbilden mycket jämn, bred, hög och låg. Det lyser överallt!

Läs mer

EL Arbetsbelysning ARBETSBELYSNING COB LED 50W ART NR. EFFEKT LJUSFLÖDE KABELLÄNGD RDOE-KABEL

EL Arbetsbelysning ARBETSBELYSNING COB LED 50W ART NR. EFFEKT LJUSFLÖDE KABELLÄNGD RDOE-KABEL BELYSNING & BYGG-EL Arbetsbelysning ARBETSBELYSNING COB LED 50W ART NR. EFFEKT LJUSFLÖDE KABELLÄNGD RDOE-KABEL 33 03 50 50W 4000 lm 5 m H07RN-F 3G1.0 mm 2 Arbetsbelysning av aluminium på stativ. För inne-

Läs mer

Justerbara parametrar Signalering och siktsystem

Justerbara parametrar Signalering och siktsystem Inledning Inledning För att begränsa den här förteckningen över justerbara parametrar beskrivs endast parametrar som har bedömts vara användbara för påbyggare. För komplett information om aktuella parametrar

Läs mer

Förbereda maskinen 1. Parkera maskinen på en plan yta. Montera satsen. Lampsats eller lampkopplingssats T4240-klippare. Montera baklamporna

Förbereda maskinen 1. Parkera maskinen på en plan yta. Montera satsen. Lampsats eller lampkopplingssats T4240-klippare. Montera baklamporna Lampsats eller lampkopplingssats T4240-klippare Modellnr 02844 Modellnr 02845 Form No. 3415-721 Rev A Monteringsanvisningar Förbereda maskinen 1. Parkera maskinen på en plan yta. Figur 1 g196985 2. Koppla

Läs mer

EXTREM LJUSLÄNGD MED ALTA LED BAR

EXTREM LJUSLÄNGD MED ALTA LED BAR EXTREM LJUSLÄNGD MED ALTA LED BAR PERFEKT ANPASSAD EXTRALJUSBILD ALTA GER DIG LÄNGST LJUS PÅ MARKNADEN Strands Lightning Division presenterar nu kommande generations LED bar: ALTA. En högklassig nyhet

Läs mer

Parametrar Sikt och synlighet. Inledning

Parametrar Sikt och synlighet. Inledning Inledning Inledning För att begränsa förteckningen över parametrar i detta dokument beskrivs endast parametrar som har bedömts vara användbara för påbyggare. För komplett information om aktuella parametrar

Läs mer

Välj rätt fordonsbelysning

Välj rätt fordonsbelysning Välj rätt fordonsbelysning Informationen i denna broschyr baseras på Trafikförordningen (1998:1276) Vägmärkesförordningen (2007:90) Förordning om vägtrafikdefinitioner (2001:651) Transporstyrelsens föreskrifter

Läs mer

POSITIONSLJUS E-1 01309. TMT.Malinen Oy E-GODKÄNDA POSITIONSLJUS. 50580 POSITIONSLJUS L 195 0,30 - vit / röd - fl exibel gummiarm 195 mm

POSITIONSLJUS E-1 01309. TMT.Malinen Oy E-GODKÄNDA POSITIONSLJUS. 50580 POSITIONSLJUS L 195 0,30 - vit / röd - fl exibel gummiarm 195 mm POSITIONSLJUS E-1 01309 E-GODKÄNDA POSITIONSLJUS 50580 POSITIONSLJUS L 195 0,30 - vit / röd - fl exibel gummiarm 195 mm 50582 POSITIONSLJUS I 110 0,20 - vit / röd - fl exibel gummiarm 110 mm 50585 RESERVGLAS

Läs mer

LAMPGUIDEN. Vi hjälper dig hitta rätt ljuskälla!

LAMPGUIDEN. Vi hjälper dig hitta rätt ljuskälla! LAMPGUIDEN Vi hjälper dig hitta rätt ljuskälla! RÄTT LJUSKÄLLA FÖR DINA BEHOV Dekorationsljust En ljuskälla där det viktigaste är hur lampan ser ut, inte att lysa upp rummet. Ljuset ger ett behagligt varmt

Läs mer

MODELLANPASSADE EXTRALJUSLÖSNINGAR FÖR. Volvo Personbilar

MODELLANPASSADE EXTRALJUSLÖSNINGAR FÖR. Volvo Personbilar MODELLANPASSADE EXTRALJUSLÖSNINGAR FÖR Volvo Personbilar LEDLJUS PAKET Passande Volvo 685 meter 400 meter FÖRDELAR MED VISION X - Stenskottsäker lins i polykarbonat som inte gulnar med tiden. - Mycket

Läs mer

MODELLANPASSADE EXTRALJUSLÖSNINGAR FÖR

MODELLANPASSADE EXTRALJUSLÖSNINGAR FÖR MODELLANPASSADE EXTRALJUSLÖSNINGAR FÖR Volkswagen Personbil & Transportbil LEDLJUS PAKET Passande VW 685 meter 400 meter FÖRDELAR MED VISION X - Stenskottsäker lins i polykarbonat som inte gulnar med tiden.

Läs mer

SÄKRA UPP MED EFFEKTIVA EXTRALJUS

SÄKRA UPP MED EFFEKTIVA EXTRALJUS SÄKRA UPP MED EFFEKTIVA EXTRALJUS VARFÖR EXTRALJUS? Med mer än 31 000 mil asfalterad väg i Sverige kan du ta dig vart du vill. Du bör dock tänka på att du inte är ensam på vägen. Du delar den med våra

Läs mer

PRODUKTKATALOG. ER SYSTEMS Föreningsgatan 54 B 212 14 MALMÖ info@ersystems.se www.ersystems.se

PRODUKTKATALOG. ER SYSTEMS Föreningsgatan 54 B 212 14 MALMÖ info@ersystems.se www.ersystems.se PRODUKTKATALOG ER Systems importerar och marknadsför varningsljus. Våra produkter baseras på LED-teknologi vilket innebär lampor med lång livslängd och minimal energiförbrukning. ER SYSTEMS Föreningsgatan

Läs mer

Lär dig. Din guide till rätt ljuskälla >>>>>>>>>>>>>>>>> Spara. Energi

Lär dig. Din guide till rätt ljuskälla >>>>>>>>>>>>>>>>> Spara. Energi 2011 Energi PHILIPS LJUSGUIDE 2011 Välj rätt lj s DIMBARA LED-NYHETER! Sid 4 Vad är luminans? Vad innebär den tredje receptorn. Vad talar man egentligen om när man säger ljusflöde? Vi ger dig svaren Lär

Läs mer

ALLT INOM FORDONS- BELYSNING!

ALLT INOM FORDONS- BELYSNING! WEBBSHOP www.strands.se HÖSTKATALOG 2012 Webbshop www.strands.se Order tel 0320-450 450 Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och valutaförändringar. ALLT INOM FORDONS- BELYSNING! DEN STORA HÖSTKATALOGEN

Läs mer

80Nordic++ - marknadens kraftigaste solcellsdrivna åtelbelysning!

80Nordic++ - marknadens kraftigaste solcellsdrivna åtelbelysning! 80Nordic++ - marknadens kraftigaste solcellsdrivna åtelbelysning! Sedan februari 2009 är det lagligt att använda fast belysning på vildsvinsåtlar i Sverige. Därför har vi utvecklat en egen solcellsdriven

Läs mer

Halogen Levereras med glödlampor: OSRAM H1 12 V/55 W & W5W 12 V Godkänd enligt ECE 112 och 7-02.

Halogen Levereras med glödlampor: OSRAM H1 12 V/55 W & W5W 12 V Godkänd enligt ECE 112 och 7-02. Extraljus Extraljus FLEXTRA LED Dioder: 4X5W Effektförbrukning: 28W 9 (8,5 ) Spänning: 9-30 Volt E -Godkänd Ref: 45 1023-3490 EXTRALJUS FLEXTRA 8,5" LED 4x 5W 28W / 9-36V 10" Extraljus High Performace

Läs mer

P R O D U K T S O R T I M E N T

P R O D U K T S O R T I M E N T PRODUKTSORTIMENT Innehåll Om företaget Presentation 4 LED arbetsbelysning för krävande förhållanden Nordic GEMINI LED N47XX 18 Nordic CENTAURUS LED N46XX 20 Nordic SCORPIUS LED N44XX 22 Nordic ANTARES

Läs mer

Proffs på sensor-produkter LED NYHETER

Proffs på sensor-produkter LED NYHETER LED NYHETER Sensorarmatur RS PRO LED RS PRO LED är en nyutvecklad armatur som är helt optimerad och anpassad för LED i kombination med sensor- och radioteknik. Vid konstruktionen av RS PRO LED har Steinels

Läs mer

50 kr till laget/klassen per såld produkt!

50 kr till laget/klassen per såld produkt! plats för din förenings logotype produkter 2015-2016 Jag som säljer heter:... ledbelysning övriga ledprodukter batterier 50 kr till laget/klassen per såld produkt! Ditt köp förverkligar drömmar! innehåll

Läs mer

NOVIPRO BYGG-EL FöR PROFEssIONELLa användare

NOVIPRO BYGG-EL FöR PROFEssIONELLa användare NOVIPRO BYGG-EL För professionella användare Gummikabel Gummikabel av högsta kvalitet (H07RN-F) för utomhusbruk. Kabeln har greppvänlig stickpropp och klarar temperaturer ner till minus 25 grader. För

Läs mer

GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska

GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska Innehållsförteckning REFERENSER... 2 INLEDNING... 3 AVFALLSHANTERING... 3 MILJÖ... 3 FARA FÖR BRAND... 3 BEGREPP... 4 UTFASADE GLÖDLAMPOR... 5 HALOGENLAMPOR... 6 LÅGENERGILAMPOR...

Läs mer

Trafikbelysningar. Trafikbelysning - sid 1/11

Trafikbelysningar. Trafikbelysning - sid 1/11 Trafikbelysning - sid 1/11 E01-14 Trekammarlykta Talmu. Utanpåliggande alt. infällt montage. Med bak-, och stoppljus samt blinkers. 325x130x65 mm. Inkl. glödlampor (E08-18, E08-16). E01-14.01 Reservglas

Läs mer

Användarmanual. Sollampa Asinara [BILD PÅ LAMPAN] Importör. Förbrukad vara:

Användarmanual. Sollampa Asinara [BILD PÅ LAMPAN] Importör. Förbrukad vara: Användarmanual Sollampa Asinara [BILD PÅ LAMPAN] Importör Förbrukad vara: Kära kund Hjälp till att hålla vår natur ren! När du vill slänga produkten i framtiden ber vi dig betänka att den innehåller värdefulla

Läs mer

Påbyggnadsmodul KSM ECAS. Färdskrivare. Luftfjädring. Bromssystem EBS ZBR. Dörrmodul Passagerarsida. Dörrmodul Förarsida

Påbyggnadsmodul KSM ECAS. Färdskrivare. Luftfjädring. Bromssystem EBS ZBR. Dörrmodul Passagerarsida. Dörrmodul Förarsida TGA CAN bus system Dörrmodul Passagerarsida Dörrmodul Förarsida FFR Färddator EDC MS 6.1 Motorstyrning ZBR Centraldatorenhet Instrument Färdskrivare EBS Bromssystem ECAS Luftfjädring KSM Påbyggnadsmodul

Läs mer

Materialet från: Växter och ljus Nelson Garden

Materialet från: Växter och ljus Nelson Garden Materialet från: Växter och ljus Nelson Garden Växter behöver ljus för alla sina livsprocesser. Under det mörka halvåret är odlingen är som svårast. Ofta är det trångt i våra fönsterkarmar så här års med

Läs mer

ABKATI ALLTID PÅ VÄG

ABKATI ALLTID PÅ VÄG #1 ABKATI AKTUELLT 2019 Priserna är exkl. moms och gäller från v. 3 till och med v. 15 2019 med reservation för mellan- och slutförsäljning samt prishöjningar. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.

Läs mer

Lampa (Bulb) Dimmer (om sådan finns) Laddning platta Tillbehör Fjärrkontroll (pebble2)

Lampa (Bulb) Dimmer (om sådan finns) Laddning platta Tillbehör Fjärrkontroll (pebble2) Manual till Bulb 2 För att följa texten skall ni ha manualen som följer med produkten, där finns bilderna som texten nedan hänvisar till. Angivna sid nummer i texten nedan hänvisar till den bifogade manualen

Läs mer

Se bättre. Arbeta bättre. LED-arbetslampor

Se bättre. Arbeta bättre. LED-arbetslampor Se bättre. Arbeta bättre. LED-arbetslampor LPL19B1 Penlight Professional Det bärbara inspektionsredskapet LPL03RECHX1 / LPL04RECHX1 Penlight Premium LUXEON Rebel LED-lampa med hög effekt i ett kompakt

Läs mer

Arbetsbelysning LED slimline FLEXTRA

Arbetsbelysning LED slimline FLEXTRA Arbetsbelysning LED Samtliga arbetsbelysningar har monterade LED lampor av fabrikat Osram eller Cree Arbetsbelysning LED slimline FLEXTRA 8 st x 1 W LED Ljusflöde: 740 lumen Dimension: (BxHxD) 115 x 145

Läs mer

Koppla lampor på bil. (DRL) All hjälp uppskattas. Postad av Karl Heden - 10 okt :13

Koppla lampor på bil. (DRL) All hjälp uppskattas. Postad av Karl Heden - 10 okt :13 Koppla lampor på bil. (DRL) All hjälp uppskattas. Postad av Karl Heden - 10 okt 2015 21:13 Ny här så vet inte om kategorin är rätt. Nu till problemet. Har kopplat många helljus i mina dagar men nu håller

Läs mer

Förbindningsdon C162, C328, C364 och C365. Allmänt om förbindningsdonen

Förbindningsdon C162, C328, C364 och C365. Allmänt om förbindningsdonen Allmänt om förbindningsdonen Allmänt om förbindningsdonen Vid sidan av de förbindningsdon som är specifikt avsedda för påbyggnadsfunktioner och som är samlade i påbyggnadskonsolen, finns ett antal förbindningsdon

Läs mer

Lampsats Klippare i Groundsmaster 7200-serien Modellnr Serienr och högre

Lampsats Klippare i Groundsmaster 7200-serien Modellnr Serienr och högre Lampsats Klippare i Groundsmaster 7200-serien Modellnr 02841 Serienr 311000001 och högre Form No. 3368-223 Rev A Monteringsanvisningar Lösa delar Använd diagrammet nedan för att kontrollera att alla delar

Läs mer

MAGNUM 2.0 är en ny generation strålkastare. En flexibel lågviktare med stora möjligheter. Energibesparande LED GO! dioder ihop med ett slagtåligt

MAGNUM 2.0 är en ny generation strålkastare. En flexibel lågviktare med stora möjligheter. Energibesparande LED GO! dioder ihop med ett slagtåligt MAGNUM LED 2.0 MAGNUM 2.0 är en ny generation strålkastare. En flexibel lågviktare med stora möjligheter. Energibesparande LED GO! dioder ihop med ett slagtåligt hölje av polypropulenblandning belyser

Läs mer

Thunderbird Storm. Thunderbird Storm. Innehållsförteckning

Thunderbird Storm. Thunderbird Storm. Innehållsförteckning Thunderbird Storm Thunderbird Storm Innehållsförteckning Inledning.................................................................... Introduktion Säkerheten främst................................................

Läs mer

Hög strålkastarplacering. Allmänt om hög strålkastarplacering. Inkopplingsalternativ

Hög strålkastarplacering. Allmänt om hög strålkastarplacering. Inkopplingsalternativ Allmänt om hög strålkastarplacering Allmänt om hög strålkastarplacering Funktionen hög strålkastarplacering ersätter ordinarie färdbelysning och körriktningsvisarlyktor, till exempel när en snöplog är

Läs mer

NATTSYN TEST 13 EXTRALJUS. I samarbete med

NATTSYN TEST 13 EXTRALJUS. I samarbete med TEST 13 EXTRALJUS Vi går mot ljusare tider, men för att förbättra nattsynen kanske extraljus på bilen kan vara en god idé för säkrare nattkörning. I samarbete med auto motor & sport har vi testat de 13

Läs mer

Arbetsplatsbelysning

Arbetsplatsbelysning Arbetsplatsbelysning Rätt belysning vid arbetsplatsen har mycket större betydelse för arbetsförhållandena än vad många tror, hälsan påverkas i hög grad. Bra ljusförhållande minskar risken för onödiga besvär

Läs mer

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Dokumentrevision 1.0, januari 2011 Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (1 sensor, 1 panel, 1 kontrollenhet

Läs mer

Vid renoveringar är det rimligt att förvänta att den nya belysningen blir bättre och effektivare än den belysning som fanns före renoveringen.

Vid renoveringar är det rimligt att förvänta att den nya belysningen blir bättre och effektivare än den belysning som fanns före renoveringen. Trapphusrenovering Vid renoveringar är det rimligt att förvänta att den nya belysningen blir bättre och effektivare än den belysning som fanns före renoveringen. Det krävs planering för att resultatet

Läs mer

För mer information om Philips LED-sortiment kan du kontakta oss eller kontakta din lokala representant. 1

För mer information om Philips LED-sortiment kan du kontakta oss   eller kontakta din lokala representant. 1 1. Allmän information 2 1.1. Vad är LED-uppgraderingslampor? Hur används de? 2 1.2. Vad är skillnaderna mellan Philips Ultinon LED- och Philips X-tremeUltinon gen2-serierna? 2 1.1. Varför har färgtemperaturen

Läs mer

ARBETSLAMPOR NOVA. Nätdrivna

ARBETSLAMPOR NOVA. Nätdrivna ARBETSLAMPOR NOVA Nätdrivna Scangrip Area Lite CO är en 360 rundstrålande arbetsbelysning som ger dig stora användningsområden och många tillfällen att använda då den både är kraftfull med sina 4000 Lumen,

Läs mer

Z-LYFTEN PRODUKTION AB MONTERINGSANVISNING

Z-LYFTEN PRODUKTION AB MONTERINGSANVISNING Z-LYFTEN PRODUKTION AB MONTERINGSANVISNING 55508 Radiomanöverdon 2008-03-19 Försäljning/Sales/Verkauf Mossvägen 8, 641 49 KATRINEHOLM,SWEDEN Telephone: +46 150-489550 Telefax: +46 150-489551 E-mail: zepro@zepro.com

Läs mer

Extremt ljusstarka lampor med ett avancerat linssystem

Extremt ljusstarka lampor med ett avancerat linssystem INOVA är världsledande när det gäller ljusstarka handhållna diodlampor. INOVA lampan är perfekt för yrkesfolk som har behov av en kraftfull, smidig, stötsäker och tålig kvalitetslampa liksom för friluftsfolk,

Läs mer

LJUS & TRIVSEL MODERNT - EKONOMISKT - MILJÖVÄNLIGT GÖR LED TILL DET ENKLA VALET

LJUS & TRIVSEL MODERNT - EKONOMISKT - MILJÖVÄNLIGT GÖR LED TILL DET ENKLA VALET LJUS & TRIVSEL MODERNT - EKONOMISKT - MILJÖVÄNLIGT GÖR LED TILL DET ENKLA VALET F U INNEHÅLL N K T I O N & K V A L I T É Katalog december 2011 INNEHÅLL LED - 12V... sid 3-5 LED - HighPower / 350mA... sid

Läs mer

Ljusflöde, källa viktad med ögats känslighetskurva. Mäts i lumen [lm] Ex 60W glödlampa => lm

Ljusflöde, källa viktad med ögats känslighetskurva. Mäts i lumen [lm] Ex 60W glödlampa => lm Fotometri Ljusflöde, Mängden strålningsenergi/tid [W] från en källa viktad med ögats känslighetskurva. Mäts i lumen [lm] Ex 60W glödlampa => 600-1000 lm Ögats känslighetsområde 1 0.8 Skotopisk V' Fotopisk

Läs mer

Gobius Fritid för slutna avfallstankar. Installationsanvisning. Börja här

Gobius Fritid för slutna avfallstankar. Installationsanvisning. Börja här Dokumentrevision, 1.01, mars 2017 Gobius Fritid för slutna avfallstankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet,

Läs mer

GUMMIKABEL GRENUTTAG OCH STICKPROPPAR

GUMMIKABEL GRENUTTAG OCH STICKPROPPAR NOVIPRO BYGG-EL GUMMIKABEL Gummikabel av högsta kvalitet (H07RN-F) för utomhusbruk. Kabeln har greppvänlig stickpropp och klarar temperaturer ner till minus 25 grader. För att underlätta förvaring, ingår

Läs mer

Inwhite ljusmiljö AB Julia Engberg Ljusdesigner

Inwhite ljusmiljö AB Julia Engberg Ljusdesigner Ljus är normalt något som vi tar som en självklarhet och därför inte funderar närmare över. Dagsljuset visas ju varje dag när solen går upp för att lysa på oss - Antingen som direkt solsken eller genom

Läs mer

Modul-Connect FORDONSEL PÅ ETT ENKELT SÄTT

Modul-Connect FORDONSEL PÅ ETT ENKELT SÄTT Modul-Connect FORDONSEL PÅ ETT ENKELT SÄTT FÖRDELAR MED DET DIGITALA KABELDRAGNINGS- OCH KONTROLLSYSTEMET MODUL-CONNECT Integrerad batterivakt Automatsäkringar Lätt Minskat stillestånd Flexibelt Vattenresistent

Läs mer

1965 till 1968 Sekventiell blinkers

1965 till 1968 Sekventiell blinkers 1965 till 1968 Sekventiell blinkers (se diagram och illustrationer längst ned) Bromsljuset tas också upp då det är integrerat i blinkersreläet. Standardkomponenterna, se bild längre ner, av den vandrande

Läs mer

TEKNISK RAPPORT. Ljustest. En förstudie av synbarheten av varningslyktor på arbetsfordon på väg. Peter Rosander

TEKNISK RAPPORT. Ljustest. En förstudie av synbarheten av varningslyktor på arbetsfordon på väg. Peter Rosander TEKNISK RAPPORT Ljustest En förstudie av synbarheten av varningslyktor på arbetsfordon på väg Peter Rosander ISSN: 1402-1536 ISBN 978-91-7439-542-6 Luleå 2012 www.ltu.se Förord Denna rapport redovisar

Läs mer

Magnum strålkastare sensor

Magnum strålkastare sensor Magnum strålkastare sensor Installations- och skötselanvisning Magnum strålkastare sensor Produktnamn: ONE FLOOD sensor strålkastare Modeller: sensor 30W, sensor 50W, Spänning: 85-265V/50-60Hz Sockel:

Läs mer

Hinderbelysning. Stephanie Sales WSP Ljusdesign

Hinderbelysning. Stephanie Sales WSP Ljusdesign Hinderbelysning Stephanie Sales WSP LJUSDESIGN utför tjänster inom: Belysningsplanering Ljusgestaltning Belysningsteknik Visuell komfort Dagsljusplanering Energieffektivisering Ekonomi, livscykelkostnader

Läs mer

Produktguide STRÅLKASTARE FÖR EXTREMA MILJÖER

Produktguide STRÅLKASTARE FÖR EXTREMA MILJÖER Produktguide STRÅLKASTARE FÖR EXTREMA MILJÖER 08-574 103 50 - kontakt@toleka.se sida 2 sida 3 BD-B9 - Strålkastare

Läs mer

LED-Arbetsljus. LED-Ramper. LED-Extraljus Ljusbilder: fjärr, kombinerad fjärr/flod, driving beam (helljusbild) Ljusbild: flod

LED-Arbetsljus. LED-Ramper. LED-Extraljus Ljusbilder: fjärr, kombinerad fjärr/flod, driving beam (helljusbild) Ljusbild: flod Alla priser i häftet är i SEK & inkl. moms (om inte annat anges). LED-Arbetsljus Ljusbild: flod LED-Ramper Ljusbilder: fjärr, flod, kombinerad fjärr/flod, svängd, driving beam (helljusbild) LED-Extraljus

Läs mer

Allt du behöver veta om billampor

Allt du behöver veta om billampor Allt du behöver veta om billampor Philips Automotive är sedan 1914 världsledande inom billampstillverkning till fordonsindustrin och eftermarknad. Det är Philips som ligger bakom de vanligaste billamporna

Läs mer

FlyBot. Copyright Sagitta Pedagog AB

FlyBot. Copyright Sagitta Pedagog AB FlyBot FlyBot är en flyplansmodell med fyra lysdioder, en tuta och en motor som driver propellern. Här lär du dig att programmera DC-motorns fart och riktning. 41 Robotfakta LED-kort På LED-kortet sitter

Läs mer

LAMPGUIDEN LAMPGUIDEN

LAMPGUIDEN LAMPGUIDEN LAMPGUIDEN Så sparar du energi med LED LAMPGUIDEN www.startrading.com DECORATION LED ILLUMINATION LED SPOTLIGHT LED - framtidens belysning LED - framtidens belysning LED Spara energi LED-lampor är det

Läs mer

Professionella produkter - för säkerhets skull! Monteringsanvisning LEGION DC Ljusramp. Tvåfärgad blå/orange eller vit/orange

Professionella produkter - för säkerhets skull! Monteringsanvisning LEGION DC Ljusramp. Tvåfärgad blå/orange eller vit/orange Monteringsanvisning LEGION DC Ljusramp Tvåfärgad blå/orange eller vit/orange Längder: 1092 mm, 1372 mm, 1524 mm INNAN MONTERING Se till att personen som installerar ljusrampen har tillräcklig kunskap för

Läs mer

EL Arbetsbelysning ARBETSBELYSNING COB LED 50W ART NR. EFFEKT LJUSFLÖDE KABELLÄNGD RDOE-KABEL

EL Arbetsbelysning ARBETSBELYSNING COB LED 50W ART NR. EFFEKT LJUSFLÖDE KABELLÄNGD RDOE-KABEL BELYSNING & BYGG-EL Arbetsbelysning ARBETSBELYSNING COB LED 50W ART NR. EFFEKT LJUSFLÖDE KABELLÄNGD RDOE-KABEL 33 03 50 50W 4000 lm 5 m H07RN-F 3G1.0 mm 2 Arbetsbelysning av aluminium på stativ. För inne-

Läs mer

5. Vill du ansluta Gobius till ett extra instrument från t ex VDO, Wema, Faria eller annat fabrikat, skall du använda den analoga

5. Vill du ansluta Gobius till ett extra instrument från t ex VDO, Wema, Faria eller annat fabrikat, skall du använda den analoga Dokumentrevision, 5,02, augusti 2015 Nya Gobius 1 nivåvakt för vatten och bränsletankar, version 4.0 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 1 sensor,

Läs mer

TMT Maskinvaruhus AB Södra Skeppsbron 21 802 84 GÄVLE 196 : 1

TMT Maskinvaruhus AB Södra Skeppsbron 21 802 84 GÄVLE 196 : 1 TMT Maskinvaruhus AB Södra Skeppsbron 21 802 84 GÄVLE 196 : 1 Aluminiumlampor för batteri AAA - R03 50101 Ficklampa 2267-1AAA 50111 Ficklampa 2267 i Plastask 50121 Ficklampa 2267 i Wellåda Aluminiumlampor

Läs mer

Nya Gobius för septiktankar, version 4. Installationsanvisning. Börja här

Nya Gobius för septiktankar, version 4. Installationsanvisning. Börja här Dokumentrevision, 5,02, augusti 2015 Nya Gobius för septiktankar, version 4 Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet,

Läs mer

ABKATI Belysnings Kampanj

ABKATI Belysnings Kampanj ABKATI Belysnings Kampanj 2017/2018 Gäller från v. 34 2017 till och med v. 9 2018 med reservation för för mellan- och slutförsäljning samt eventuella tryckfel. nyhet storsäljaren nbb 225 NU i led Polar

Läs mer

TILLBEHÖR CITROËN CITROËN VOLVO TILLBEHÖRSKATALOG

TILLBEHÖR CITROËN CITROËN VOLVO TILLBEHÖRSKATALOG TILLBEHÖR CITROËN CITROËN VOLVO TILLBEHÖRSKATALOG Modellanpassade fordonstillbehör KAMA är en komplett leverantör av högkvalitativa fordonstillbehör. Vårt sortiment omfattar belysnings- och frontbågar,

Läs mer

HBA. Professionella produkter - för säkerhets skull

HBA. Professionella produkter - för säkerhets skull Professionella produkter - för säkerhets skull Utg. Utg. 7 4.1 ArbetsljusXENON - Halogen Arbetsbelysning Standardsystem LED Arbetsljuslister Visirsystem Backstrålkastare Quadsystem Fritidssystem Huvudstrålkastare

Läs mer

Ljuset påverkar människan på tre sätt:

Ljuset påverkar människan på tre sätt: Vad är ljus? Ljus är elektromagnetisk strålning inom ett våglängdsområde som ögat är känsligt för. Ljuset uppfattas först då det träffar en yta som återkastar vissa våglängder av strålningen. Men, vi kan

Läs mer

& KLART. Monterat & klart, alltid till ett fast pris

& KLART. Monterat & klart, alltid till ett fast pris Monterat & klart, alltid till ett fast pris Mekonomen strävar efter att göra ditt billiv enklare. Därför har vi tagit fram konceptet Monterat & Klart som erbjuder material och montering till ett fast pris.

Läs mer

CLASSIC TITAN LED LJUSRAMPER

CLASSIC TITAN LED LJUSRAMPER Varningsljus: Ljusramper CLSSIC TITN LED LJUSRMPER Genom att kombinera den senaste LED teknologin med unik optik, ger CLSSIC TITN ljusramp sortimentet en ljusstark 360 visuell varning som är ECE R65 godkänd.

Läs mer

18W 35W 70W. Power. M a d e i n S w e d e n

18W 35W 70W. Power. M a d e i n S w e d e n 18W 35W 70W High Power LED M a d e i n S w e d e n High Power LED EuroStreetLight, High Power LED är de första svenskutvecklade och svenskproducerade armaturerna för offentliga utemiljöer. EuroStreetLight

Läs mer

Bruksanvisning. Booster. Art P. Lindberg Annelundsgatan 7A Tel Enköping

Bruksanvisning. Booster. Art P. Lindberg Annelundsgatan 7A  Tel Enköping Bruksanvisning Art. 9054522 Booster Booster - Art. 9054522 Beskrivning: Kompakt och säker batteriladdare för bensin- och dieselmotorer i bilar, lastbilar, motorcyklar, båtar och liknande. Den patenterade

Läs mer

15. Belysning GOLIATH Head light med 3 LED-diode

15. Belysning GOLIATH Head light med 3 LED-diode 15. Belysning GOLIATH Head light med 3 LED-dioder 15.1 GOLIATH Head light med 3 LED-diode Batteri: 3xAAA, Lumen 9 Kompakt head light med 3 LED-dioder som ger ett bra ljus. Perfekt för användning i trånga

Läs mer

Vårt populära sortiment av roterande fyrar är designade för att ge överlägset ljusutsläpp för maximal synlighet. 130mm. 177mm 211mm LAP271 LAP272

Vårt populära sortiment av roterande fyrar är designade för att ge överlägset ljusutsläpp för maximal synlighet. 130mm. 177mm 211mm LAP271 LAP272 Varningsljus: Fyrar ROTERANDE FYRAR LAP Electrical Limited är ett starkt etablerat namn för tillverkning av varningsfyrar. R65 Vårt populära sortiment av roterande fyrar är designade för att ge överlägset

Läs mer

Automatiskt ljusnivåregleringssystem. Packlista

Automatiskt ljusnivåregleringssystem. Packlista Tack för ditt köp av Smarteye nivåregleringssystem. Nivåregleringssystemet används för att erhålla en helautomatisk nivåreglering av xenonkonverterade halvljus och förutsätter att en manuellt justerbar

Läs mer