Abrahamsbergsskolan och Olovslundsskolan, gång- och cykelbana samt trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Inriktningsbeslut

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Abrahamsbergsskolan och Olovslundsskolan, gång- och cykelbana samt trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Inriktningsbeslut"

Transkript

1 Maria Andberger Trafikplanering Till Trafik- och renhållningsnämnden Abrahamsbergsskolan och Olovslundsskolan, gång- och cykelbana samt trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Inriktningsbeslut Förslag till beslut 1. Trafik- och renhållningsnämnden godkänner förslag till inriktning för gång/cykelbana längs Gustav III väg och Abrahamsbergsvägen samt trafiksäkerhetshöjande åtgärder vid Abrahamsbergs- och Olovslundsskolorna och ger kontoret i uppdrag att vidare utreda projektet om en investering på ca 10 Mkr. Per Anders Hedkvist Förvaltningschef Mattias Lundberg Avdelningschef Erika Björnsson Enhetschef Sammanfattning Trafikkontoret avser att förbättra trafikmiljön runt Olovslunds- och Abrahamsbergsskolorna genom ett flertal ombyggnadsåtgärder, dels på 1(8)

2 huvudgatorna Gustav III väg och Abrahamsbergsvägen, dels på närbeläget lokalgatunät. Vid Olovslundsskolan föreslås avstängning (öppningsbara bommar) av parkvägen Olovslundsvägen, en breddning av gångbana i närområdet, en enkelriktning på baksidan av skolan, samt ett förbättrat övergångsställe över Västerled (skolväg). Vid Abrahamsbergsskolan föreslås trafiksäkerhetshöjande åtgärder vid övergångsställen på Abrahamsbergsvägen, samt vid Stora Mossens backe, där "vandrande skolbussar" passerar på vägen mellan hem och skola. Längs Gustav III väg, delen mellan Åkeshovsvägen/Djupdalsvägen och Abrahamsbergsvägen, respektive på Abrahamsbergsvägen, delen mellan Gustav III väg och Drottningholmsvägen, föreslås en enkelsidig, dubbelriktad, 3,2 meter bred gång- och cykelbana. Kontoret föreslår att trafik-och renhållningsnämnden ger kontoret i uppdrag att vidare utreda projektet om en investering på ca 10 Mkr. 2(8)

3 Abrahamsbergsskolan Olovslunds skola Figur: Föreslagna trafiksäkerhetsåtgärder och gång- och cykelbana förbi Olovslunds skola och Abrahamsbergsskolan. 3(8)

4 Bakgrund Trafikkontoret har inom ramen för kontorets skolprojekt arbetat med Abrahamsbergs- och Olovslundsskolorna. Beteendepåverkande åtgärder har utförts under de senaste åren tillsammans med skolorna och föräldraföreningarna. Avlämningsplatser har valts ut på avstånd från skolorna, så kallade vandrande skolbussar har införts och bilfria veckor har genomförts och genomförs regelbundet. Kontoret har nu, mot bakgrund av framkomna önskemål från skolor och föräldrar samt kända brister i trafikmiljön, låtit utreda och ta fram förslag till trafiksäkerhetshöjande åtgärder samt en gång/cykelbana mellan Olovslunds- och Abrahamsbergsskolorna i Bromma. Befintlig situation Gustav III väg och Abrahamsbergsvägen ingår i huvudvägnätet i Bromma, men har hastighetsbegränsningen 30 km/tim på det aktuella vägpartiet på grund av närhet till skolorna. Vägarna kopplar samman Drottningholmsvägen på båda sidor om Brommaplan. På dessa vägar förekommer genomfartstrafik västerifrån i riktning mot Alvik, även mellan kl och kl då motorfordonstrafik är förbjuden vid infart från Drottningholmsvägen på Åkeshovsvägen. Trafikmängderna uppgår till 1600 fordon/vardagsdygn på västra delen av Gustav III väg, 3700 f/vd i den östra delen samt till 6000 f/vd på Abrahamsbergsvägen (2002). Gustav III väg har en varierande körbanebredd på mellan 7,8 och 8,5 meter. Delar av vägen har gatumarksparkering som främst används som boendeparkering. Vid Olovslundsskolan finns också korttidsparkering för hämtning/lämning vid skolan. Längs vägen finns ett flertal övergångsställen, varav endast ett fåtal är hastighetssäkrade. Även trafiksäkerhetshöjande mittrefuger/trafiköar finns på båda sidor av gatan. Abrahamsbergsvägen mellan Arkitektvägen och Drottningholmsvägen har ett bredare gaturum med högre standard än Gustav III väg. Körbanan varierar mellan 8 och 12 meter. Korttidsparkering finns, dels för kundparkering, dels för skolans föräldrar. Strax söder om Olovslundsskolan finns en förskola. Till skolan och förskolan kör föräldrar och leverantörer via Kojgränd (bostadsgata) och Olovslundsvägen. Olovslundsvägen är endast delvis gatumark i detaljplanen, större delen är parkmark. Föräldrar parkerar vid sidan av parkvägen och kör därmed sönder 4(8)

5 terrängen. Situationen beskrivs som stökig på morgnarna. På bostadsgatan Åkerslundsgatan väster om skolan lämnar också bilburna föräldrar sina barn i båda riktningar. SL trafikerar den östra delen av Gustav III väg och Abrahamsbergsvägen med linje 124. Sträckan är en saknad länk i huvudvägnätet för cykel, men är inte utpekad som ingående i pendlings- eller huvudstråken i den nya cykelplanen. Ärendets beredning En arbetsgrupp inom kontoret med sakkunniga från respektive ämnesområde har arbetat med projektet; trafikplanering, landskapsarkitektur, anläggning, tillgänglighet, belysning samt drift och underhåll. Samarbete sker med exploateringskontoret vad gäller intilliggande parkområden. Stadsdelsförvaltningen är informerad om innehållet i projektet. Kontakt har tagits med SL under utredningsskedet. Åtgärderna är tänkta att utföras enligt RIBUSS (SL riktlinjer för utformning). Förslaget och dess konsekvenser På Gustav III väg och Abrahamsbergsvägen, mellan skolorna och fram till Drottningholmsvägen vid Abrahamsbergs tunnelbanestation, föreslås en dubbelriktad gång/cykelbana på ena sidan av vägen med en längd av drygt 1200 meter. På motstående sida av vägarna behålls befintlig gångbana. Alternativet att anlägga enkelriktade cykelbanor förkastades, då detta skulle innebära att alltför många befintliga parkeringar skulle behöva tas bort. Området är utbyggt under perioder då parkering på fastighetsmark inte var ett krav eller lika vanligt förekommande, vilket gör att yta tillgänglig för parkeringsändamål på enskild mark är svår att hitta i detta område. Viss gatumarkparkering måste därför även fortsättningsvis accepteras. Föreslagen gång/cykelbana medför att ett 10-tal parkeringsplatser försvinner jämfört med ett 50-tal med den alternativa lösningen. Även några korttidsparkeringsplatser i direkt anslutning till skolorna behöver utgå. Det avsmalnade gaturummet, med mindre körbanebredd än idag, förväntas kunna ge goda trafiksäkerhetsvinster i form av lägre fordonshastigheter. 5(8)

6 Den föreslagna gång/cykelbanan kommer även att utgöra en komplettering av cykelvägnätet i Bromma, främst lokalt inom stadsdelen, men även som ett alternativ för cyklister i huvudvägnätet mellan Drottningholmsvägens båda delar söder respektive öster om Brommaplan. En busshållplats föreslås byggas om till timglashållplats vid Abrahamsbergsskolan på Gustav III väg. Detta innebär att övrig trafik behöver vänta bakom buss som står inne på hållplatsen. Vid skolan kommer delar av gång/cykelbanan behöva förläggas bakom hållplatskuren på fastighetsmark (skolans område), vilket har godkänts av skolan och Sisab. Ombyggnad av de två övergångsställena vid Västerled och Stora Mossens backe till hastighetssäkra och trygga övergångsställen underlättar för barn att självständigt eller i så kallade vandrande skolbussar kunna ta sig till skolan. Samtliga övergångsställen ingående i projektet tillgänglighetsanpassas. Vissa befintliga mittrefuger och klackar vid övergångsställen behöver avlägsnas när körbanan smalas av. Gatubelysningen kommer att ses över och kompletteras inom ramen för projektet och särskilda belysningsåtgärder planeras vid övergångsställen. Runt de två skolorna föreslås ytterligare åtgärder som syftar till att frigöra yta för de oskyddade trafikanterna: enkelriktning, breddad gångbana, genomgående gångbana vid anslutande vägar, avstängning med bommar av körbar parkväg, borttagande av korttidsparkeringsplatser, timglashållplats och gång/cykelbana. Därmed bjuds bättre möjligheter för skolbarnen att själva ta sig till skolan och behovet av skjuts till skolan i bil av föräldrar förväntas minska. Avlämningsmöjligheter föreslås finnas kvar i viss omfattning i närhet av skolorna, dock inte på samma sätt som tidigare i direkt anslutning till skolfastigheterna. Lokalgatorna i skolornas närhet medger uppställning av fordon och kan utgöra alternativ för föräldrar som ändå väljer att köra bil till skolorna. Visst markintrång kan behöva göras utanför befintligt vägområde. Hänsyn kommer att behöva tas till träd och bergsskärningar liksom till Dragontorpets park med plaskdamm. Några enstaka träd kan behövas tas ned och ersättas av ett nya. Samråd har skett med stadsträdgårdsmästaren angående detta. Ett antal ledningskonflikter har identifierats längs både Gustav III väg och Abrahamsbergsvägen. Konsekvenser att detta behöver övervägas i det fortsatta arbetet. 6(8)

7 Exploateringskontorets arbete med grönkompensationsåtgärder inom stadsdelen berörs. Samordning med dessa åtgärder ska ske under planeringsprocessen. Underhållet av Gustav den III väg är eftersatt. Vägen finns med i trafikkontorets lista över önskade reinvesteringsåtgärder. Skulle äskade medel falla ut, avses dessa beläggningsåtgärder samordnas med anläggandet av gång/cykelbanan. Samma entreprenör avses då att tillfrågas om utförande av båda dessa arbeten. Figur: Föreslagen sektion över del av Gustav III väg Ekonomi Totalkostnad för hela projektets färdigställande beräknas uppgå till ca 10 Mkr inklusive utredning, projektering och genomförande. I kostnaderna ingår oförutsedda utgifter med 20%. Tidplan Givet att trafik- och renhållningsnämnden fattar inriktningsbeslut i enlighet med kontorets förslag, så kommer kontoret arbeta vidare mot ett förslag till genomförandebeslut efter årsskiftet. Projektering av åtgärderna beräknas kunna färdigställas i början av (8)

8 Ombyggnad av de två separata övergångsställena på Västerled och Stora Mossens backe beräknas kunna utföras med årsentreprenör våren Anläggandet av gång/cykelbanan och övriga åtgärderna beräknas kunna påbörjas efter sommaren 2013 med avslut sommaren därpå. Trafikkontorets förslag Kontoret föreslår att trafik- och renhållningsnämnden godkänner förslaget till inriktning för gång/cykelbana samt trafiksäkerhetshöjande åtgärder vid Abrahamsbergs- och Olovslundsskolorna och ger kontoret i uppdrag att vidare utreda projektet om en investering på ca 10 Mkr. Slut 8(8)

Folkparksvägen, cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder. Genomförandebeslut.

Folkparksvägen, cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder. Genomförandebeslut. Lotten Backström Trafikplanering 08-508 262 15 lotten.backstrom@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2011-11-24 Folkparksvägen, cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder. Genomförandebeslut. Förslag

Läs mer

Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut

Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut Sida 1 (9) 2018-01-01 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 266 86 Till Trafiknämnden 2018-02-01 Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut Förslag till beslut

Läs mer

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut. Elenore Bjelke Trafikplanering 08-508 260 35 elenore.bjelke@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-03-15 Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Läs mer

Cykelbana på Värtavägen. Genomförandebeslut

Cykelbana på Värtavägen. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (7) 2013-11-21 Handläggare Sanna Tegnér 08-508 264 27 Till Trafik- och renhållningsnämnden 2014-02-06 Cykelbana på Värtavägen. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafik- och renhållningsnämnden

Läs mer

Gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen. Genomförandebeslut

Gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (5) 2014-08-28 Handläggare Johanna Salén 08-508 260 32 Till Trafiknämnden 2014-09-25 Gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

Ny Cykelbana längs Roslagsvägen. Inriktningsbeslut

Ny Cykelbana längs Roslagsvägen. Inriktningsbeslut Dnr Sida 1 (9) 2016-10-13 Handläggare Erik Hammarström 08-508 260 25 Till Trafiknämnden 2016-11-10 Ny Cykelbana längs Roslagsvägen. Inriktningsbeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner föreslagen

Läs mer

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se Lundagatan PM Trafik Uppdragsnummer: 4753 Författare: Pär Båge Datum: 9 november 2017 Historik Rev Datum Beskrivning

Läs mer

Principer för utformning inför upprustning av Drottning Kristinas väg.

Principer för utformning inför upprustning av Drottning Kristinas väg. Sanna Tegnér Trafikplanering 08-508 264 27 sanna.tegner@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2009-04-14 Principer för utformning inför upprustning av Drottning Kristinas väg. Förslag till

Läs mer

Cykelåtgärder på Ormkärrsvägen i Hagsätra. Slutredovisning

Cykelåtgärder på Ormkärrsvägen i Hagsätra. Slutredovisning Dnr Sida 1 (7) 2016-09-26 Handläggare Pernilla Johnni 08-508 276 50 Till Trafiknämnden 2016-10-20 Cykelåtgärder på Ormkärrsvägen i Hagsätra. Slutredovisning Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

Förbifart Stockholm, tilläggsavtal för ny gångoch cykelbana på del av Akallalänken. Genomförandebeslut

Förbifart Stockholm, tilläggsavtal för ny gångoch cykelbana på del av Akallalänken. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (8) 2015-09-16 Handläggare Pierre Savard 08-508 262 41 Till Trafiknämnden 2015-10-15 Förbifart Stockholm, tilläggsavtal för ny gångoch cykelbana på del av Akallalänken. Genomförandebeslut Förslag

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Inledning Stadsbyggnadskontoret har påbörjat detaljplanearbete för ungefär 130 bostäder på två platser längs gatorna Västerled, Nyängsvägen och Koltrastvägen i stadsdelarna Abrahamsberg, Stora Mossen och

Läs mer

Ombyggnad av gång- och cykelförbindelsen över Södertäljevägens påfartsramp i Marievik. Genomförandebeslut.

Ombyggnad av gång- och cykelförbindelsen över Södertäljevägens påfartsramp i Marievik. Genomförandebeslut. Martin Båth Trafikplanering 08-508 260 83 martin.bath@stockholm.se Till Trafiknämnden 2014-09-25 Ombyggnad av gång- och cykelförbindelsen över Södertäljevägens påfartsramp i Marievik. Genomförandebeslut.

Läs mer

Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder på Bällstavägen. Redovisning av utredning samt inriktningsbeslut för etapp 1 Doktor Abrahams väg - Ulvsundavägen.

Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder på Bällstavägen. Redovisning av utredning samt inriktningsbeslut för etapp 1 Doktor Abrahams väg - Ulvsundavägen. Jevgenija Palin Trafikplanering 08-508 262 09 jevgenija.palin@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-06-14 Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder på Bällstavägen. Redovisning av utredning samt

Läs mer

Trafikantsäkerheten vid Högdalens tunnelbanestation. Svar på skrivelse från Malte Sigemalm (S).

Trafikantsäkerheten vid Högdalens tunnelbanestation. Svar på skrivelse från Malte Sigemalm (S). Lotten Backström Trafikplanering 08-508 262 15 lotten.backstrom@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2013-05-20 Trafikantsäkerheten vid Högdalens tunnelbanestation. Svar på skrivelse från

Läs mer

Dynamiska farthinder på Vårholmsbackarna och Sörgårdsvägen. Genomförandebeslut

Dynamiska farthinder på Vårholmsbackarna och Sörgårdsvägen. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (8) 2019-06-27 Handläggare Rickard Brandt 08-508 26 125 Till Trafiknämnden 2019-08-29 Dynamiska farthinder på Vårholmsbackarna och Sörgårdsvägen. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden

Läs mer

Ombyggnad av gång- och cykelförbindelse över Södertäljevägens påfartsramp i Marievik. Genomförandebeslut.

Ombyggnad av gång- och cykelförbindelse över Södertäljevägens påfartsramp i Marievik. Genomförandebeslut. Dnr Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Johan Nilsson 08-508 262 34 Till Trafiknämnden 2015-06-11 Ombyggnad av gång- och cykelförbindelse över Södertäljevägens påfartsramp i Marievik. Genomförandebeslut.

Läs mer

Förbättrad framkomlighet för buss och cykel på Kungsbron. Genomförandebeslut

Förbättrad framkomlighet för buss och cykel på Kungsbron. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (7) 2013-12-06 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 266 86 Till Trafik- och renhållningsnämnden 2014-02-06 Förbättrad framkomlighet för buss och cykel på Kungsbron. Genomförandebeslut Förslag

Läs mer

Breddning av cykelbanor på Norr Mälarstrand och Rålambshovsleden. Genomförandebeslut

Breddning av cykelbanor på Norr Mälarstrand och Rålambshovsleden. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (12) 2015-02-09 Handläggare Jevgenija Palin 08-508 262 09 Till Trafiknämnden 2015-04-13 Mälarstrand och Rålambshovsleden. Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner förslag till genomförande

Läs mer

Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder på Essingeringen och Badstrandsvägen på Stora Essingen. Genomförandebeslut

Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder på Essingeringen och Badstrandsvägen på Stora Essingen. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (12) 2019-01-22 Handläggare Jevgenija Palin 08-508 26 209 Till Trafiknämnden 2019-04-25 Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder på Essingeringen och Badstrandsvägen på Stora Essingen. Genomförandebeslut

Läs mer

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti Uppdragsnr: 10219448 1 (7) PM PM Trafik Detaljplan Uppsala 2016-02-12 WSP Sverige AB Gunilla Sortti WSP Sverige AB Box 1516 751 45 Uppsala Besök: Kungsgatan 66 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer

Ny väg och parkering till Järvabadet. Genomförandebeslut

Ny väg och parkering till Järvabadet. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (5) 2018-09-14 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 26 686 Till Trafiknämnden 2018-11-15 Ny väg och parkering till Järvabadet. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2017-02-10 REVIDERING 2017-04-21 Kommentarer I revideringen

Läs mer

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9)

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9) Uppdragsnr: 10235378 1 (9) PM Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön 1 Bakgrund Kommunen vill bygga en cykelbana utmed Nytorpsvägens södra sida. I dag är gång och cykeltrafiken hänvisad

Läs mer

Förbättrad framkomlighet för buss och cykel på Kungsbron. Reviderat genomförandebeslut

Förbättrad framkomlighet för buss och cykel på Kungsbron. Reviderat genomförandebeslut Sida 1 (8) 2014-11-11 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 266 86 Till Trafiknämnden 2014-12-11 Förbättrad framkomlighet för buss och cykel på Kungsbron. Reviderat genomförandebeslut Förslag till beslut

Läs mer

Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder på Bällstavägen, etapp 1 Doktor Abrahams väg Gamla Bromstensvägen. Genomförandebeslut

Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder på Bällstavägen, etapp 1 Doktor Abrahams väg Gamla Bromstensvägen. Genomförandebeslut Jevgenija Palin Trafikplanering 08-508 262 09 jevgenija.palin@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2013-03-14 Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder på Bällstavägen, etapp 1 Doktor Abrahams väg

Läs mer

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen 0.9 2018-02-08 PM Externgranskning IL 0.7 2018-02-02 PM Interngranskning IL SK Version Datum Beskrivning Upprättat Granskat Godkänt Detta dokument är framtaget

Läs mer

Cykelbanor längs Strömbron och Stallgatan. Genomförandebeslut

Cykelbanor längs Strömbron och Stallgatan. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (8) 2016-08-18 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 266 86 Till Trafiknämnden 2016-09-22 Cykelbanor längs Strömbron och Stallgatan. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

Cykelparkering och cykelvägvisning i Stockholms stad. Genomförandebeslut

Cykelparkering och cykelvägvisning i Stockholms stad. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (7) 2013-12-10 Handläggare Johanna Salén 08-508 26032 Till Trafik- och renhållningsnämnden 2014-04-08 Cykelparkering och cykelvägvisning i Stockholms stad. Genomförandebeslut Förslag till beslut

Läs mer

TRAFIK-PM Underlag till detaljplan för område vid Västerled

TRAFIK-PM Underlag till detaljplan för område vid Västerled Birgitta Nylander Miljö och teknik Telefon: 08-508 265 46 birgitta.nylander@stockholm.se TRAFIK- Underlag till detaljplan för område vid Västerled Karta 1: Promemorians geografiska avgränsning (rött) och

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Plan för säkra och trygga skolvägar i Stockholms stad. Beslut om remiss

Plan för säkra och trygga skolvägar i Stockholms stad. Beslut om remiss Sida 1 (5) 2015-08-28 Handläggare Fariba Daryani 08-508 400 34 Till Trafiknämnden 2015-09-24 Lovisa Strandlund 08-508 261 31 Plan för säkra och trygga skolvägar i Stockholms stad. Beslut om remiss Förslag

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013 2013-05-02 Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013 TN 2013/196-512 Förord Nacka kommuns Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet består av två dokument: Riktlinjer

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Cykelbana längs Flatenvägen. Genomförandebeslut

Cykelbana längs Flatenvägen. Genomförandebeslut Trafikkontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Dnr T2017-02807 2017-10-30 Handläggare Pernilla Johnni Tfn 08-508 27 650 Till Trafiknämnden 2017-11-23 Cykelbana längs Flatenvägen. Genomförandebeslut Förslag

Läs mer

Rev Inledning och bakgrund. Syfte och mål

Rev Inledning och bakgrund. Syfte och mål 2015-08-27 Rev. 2015-12-09 Inledning och bakgrund Inom Norrmalm har antalet barn i skolålder ökat markant de senaste åren och exploateringen av Hagastaden kommer att göra området än mer barntätt. För att

Läs mer

Gator och trafik Programutredning för ny bebyggelse

Gator och trafik Programutredning för ny bebyggelse Västra Valhallavägen Gator och trafik Programutredning för ny bebyggelse Grontmij Maj 2014 stockholm.se/vastravalhallavagen Datum 2014 05 09 VÄSTRA VALHALLAVÄGEN. Programutredning för ny bebyggelse PM.

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2016-02-10 REVIDERING Kommentarer Disposition och mått parkeringsplatser

Läs mer

Fördjupad utredning gällande trafikutformning

Fördjupad utredning gällande trafikutformning 2015-11-13 Fördjupad utredning gällande trafikutformning Trafikytorna kring skoltomten har studerats ur ett trafikperspektiv med utgångspunkt i det liggande förslaget till plankarta och Swecos tidigare

Läs mer

Funktionskrav på Fabrikörvägen i samband med detaljplan hus 15

Funktionskrav på Fabrikörvägen i samband med detaljplan hus 15 PM TRAFIK HUS 15 2014-06-03, Uppdaterat 2014-09-25 Dp Hus 15, Nacka strand Trafik Fabrikörvägen Hus 15 ligger på norra sidan av Fabrikörvägen i Nacka strand. Huset skall omvandlas till 222 lägenheter samt

Läs mer

Cykling mot enkelriktning. Svar på skrivelse från Cecilia Brink m.fl. (M)

Cykling mot enkelriktning. Svar på skrivelse från Cecilia Brink m.fl. (M) Dnr Sida 1 (5) 2017-02-04 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 266 86 Till Trafiknämnden 2017-03-09 Cykling mot enkelriktning. Svar på skrivelse från Cecilia Brink m.fl. (M) Förslag till beslut Trafiknämnden

Läs mer

Trafikförslag för gångbana längs Ulfsparregatan

Trafikförslag för gångbana längs Ulfsparregatan Trafikförslag för Medverkande: Beställare: Trafikkontoret Göteborgs Stad Box 2403 403 16 GÖTEBORG Vxl 031-368 00 00 Kontaktperson: Anna-Sofia Sjööqvist Konsult: ÅF Infrastructure AB Grafiska vägen 2A Box

Läs mer

Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder längs Hässelbystråket/Bergslagsvägen. Genomförandebeslut

Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder längs Hässelbystråket/Bergslagsvägen. Genomförandebeslut Trafikkontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (12) Dnr T2017-00317 2017-02-17 Handläggare Pernilla Knutsson 08-508 261 80 Till Trafiknämnden 2017-03-09 Johan Nilsson 08-508 262 34 Cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder

Läs mer

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK NACKA KOMMUN Förstudie Älta Centrum UPPDRAGSNUMMER 3730116000 MEDVERKANDE: JOHAN INGELSHED YLVA ALMQVIST Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Befintliga Ältavägen och planerad bebyggelse 1 3 Korsningspunkter

Läs mer

Trafiksäkerhetsåtgärder på Bergslagsvägen/Drottningholmsvägen. Inriktningsbeslut och genomförandebeslut samt godkännande av åtgärdsplan

Trafiksäkerhetsåtgärder på Bergslagsvägen/Drottningholmsvägen. Inriktningsbeslut och genomförandebeslut samt godkännande av åtgärdsplan Dnr Sida 1 (9) 2015-04-22 Handläggare Catarina Nilsson 08-508 262 42 Till Trafiknämnden 2015-05-21 Trafiksäkerhetsåtgärder på Bergslagsvägen/Drottningholmsvägen. Inriktningsbeslut och genomförandebeslut

Läs mer

Slutredovisning av upprustning Kristinebergs slottspark inom fastigheten Kristineberg Slott 4-6 i Kristineberg

Slutredovisning av upprustning Kristinebergs slottspark inom fastigheten Kristineberg Slott 4-6 i Kristineberg Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande E2015-00899 Sida 1 (5) 2015-04-20 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2015-04-22 Slutredovisning av upprustning Kristinebergs slottspark

Läs mer

Arbeta för fler vinkelparkeringar och göra en omedelbar inventering, inriktningsbeslut

Arbeta för fler vinkelparkeringar och göra en omedelbar inventering, inriktningsbeslut Sanna Tegnér Tillstånd 08-508 264 27 sanna.tegner@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2007-06-12 Arbeta för fler vinkelparkeringar och göra en omedelbar inventering, inriktningsbeslut

Läs mer

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Bildkälla: Kontur Arkitekter Utredare Therese Nyman Pär Båge STOCKHOLM 2014-11-14 Förutsättningar Vatthagen 1:103 ligger cirka 150 meter öster om Glädjens trafikplats vid

Läs mer

Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag

Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag PM 2016-11-25 Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen Arbetsmaterial PM Medverkande: Beställare:

Läs mer

PM Gata, Tvåhus Väppeby 7:18 m.fl.

PM Gata, Tvåhus Väppeby 7:18 m.fl. Handläggare Erik Palmblad Tel +46 (0)10 505 44 97 Mobil +46 (0)72 703 87 71 E-mail erik.palmblad@afconsult.com Datum 2015-10-15 Uppdragsnr 708847 Förprojektering VA och gator inom planområde Väppeby 7:18

Läs mer

Gång- och cykellösningar på Västerbronedfarten. Genomförandebeslut

Gång- och cykellösningar på Västerbronedfarten. Genomförandebeslut Trafikkontoret Tjänsteutlåtande Dnr Dnr T2015-03180 Sida 1 (12) 2015-11-28 Handläggare Jevgenija Palin 08-508 262 09 Till Trafiknämnden 2016-02-04 Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner förslag

Läs mer

Elcykelns krav på cykelinfrastrukturen. Motion (2016:83) från Jonas Naddebo och Stina Bengtsson, båda (C). Svar på remiss från kommunstyrelsen

Elcykelns krav på cykelinfrastrukturen. Motion (2016:83) från Jonas Naddebo och Stina Bengtsson, båda (C). Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr Sida 1 (5) 2016-12-16 Handläggare Joakim Boberg 08-508 263 92 Till Trafiknämnden 2017-02-02 Elcykelns krav på cykelinfrastrukturen. Motion (2016:83) från Jonas Naddebo och Stina Bengtsson, båda (C).

Läs mer

Cykelåtgärder på Kungsholms strand, delen mellan Igeldammsgatan och Inedalsgatan. Genomförandebeslut

Cykelåtgärder på Kungsholms strand, delen mellan Igeldammsgatan och Inedalsgatan. Genomförandebeslut Trafikkontoret Tjänsteutlåtande Dnr Dnr T2016-00284 2016-02-11 Handläggare Alla Bäck 08-508 260 37 Till Trafiknämnden 2016-03-10 delen mellan Igeldammsgatan och Inedalsgatan. Genomförandebeslut Förslag

Läs mer

Säkrare gångväg längs Årstaviken. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Säkrare gångväg längs Årstaviken. Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr Sida 1 (6) 2016-01-12 Handläggare Björn Hansson 08-508 262 84 Till Trafiknämnden 2016-02-04 Säkrare gångväg längs Årstaviken. Svar på remiss från kommunstyrelsen Förslag till beslut 1. Trafiknämnden

Läs mer

Cykelåtgärder på Ågesta Broväg och Magelungsvägen i Farsta. Genomförandebeslut

Cykelåtgärder på Ågesta Broväg och Magelungsvägen i Farsta. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (11) 2015-08-31 Handläggare Pernilla Johnni 08-508 276 50 Till Trafiknämnden 2015-09-24 Cykelåtgärder på Ågesta Broväg och Magelungsvägen i Farsta. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1.

Läs mer

Gång- och cykeltunnel genom Fruängslinjens banvall. Genomförandebeslut

Gång- och cykeltunnel genom Fruängslinjens banvall. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (6) 2017-05-19 Handläggare Björn Hällström 08-508 261 87 Till Trafiknämnden 2017-06-15 Gång- och cykeltunnel genom Fruängslinjens banvall. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1 \\ramse\pub\sto2\svg\2016\1320020020\3_teknik\t\dokument\beskrivningar\trafikutredning\alt 1-3\alt 1\trafik-pm alternativ 1 20180313.docx Kompletterande trafik-, Alternativ 1 Uppdrag Handläggare Granskare

Läs mer

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG FÖRPROJEKTERING GÅNG-OCH CYKELVÄG, STRÄCKAN VERKEBÄCK - VÄSTERVIK Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 3 2 Förutsättningar 4 2.1 Gång- och cykelvägens standard 4 2.2 Grundläggningsförhållanden

Läs mer

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet Inledning Bakgrund Leksands kommun önskar stärka Leksands Norets identitet och därmed stärka områdets roll som ett aktivt, levande centrum i tätorten, i kommunen och regionen. Detta gäller handel och verksamheter,

Läs mer

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg Kv. Rosen Trafik Utredare Therese Nyman Linda Lundberg STOCKHOLM 2015-01-23 Bakgrund befintliga vägrum Kvarteret Rosen angränsas av St. Göransgatan och Liljegatan. St. Göransgatan har en karaktär av en

Läs mer

PM TRAFIK HUS 13. Dp Hus 13, Nacka strand Trafik

PM TRAFIK HUS 13. Dp Hus 13, Nacka strand Trafik 03, Uppdaterat 2014-09-30 Dp Hus 13, Nacka strand Trafik Augustendalsvägen Hus 13 ligger på norra sidan av Augustendalsvägen, i början av backen ner mot kajen i Nacka strand. Körbanan är ca 5,5-6 m bred

Läs mer

Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen

Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen GATU- OCH TRAFIKAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 3 mars 2015 KS-2015/375.351 1 (2) HANDLÄGGARE Annika Löfmark 08-535 365 52 annika.lofmark@huddinge.se Kommunstyrelsen Avsiktsförklaring

Läs mer

Förbättrad gång- och cykelbana längs Spångavägen mellan Enebyvägen och Enevägen. Genomförandebeslut

Förbättrad gång- och cykelbana längs Spångavägen mellan Enebyvägen och Enevägen. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (13) 2017-05-17 Handläggare Johan Nilsson 08-508 263 34 Till Trafiknämnden 2017-06-15 Förbättrad gång- och cykelbana längs Spångavägen mellan Enebyvägen och Enevägen. Genomförandebeslut Förslag

Läs mer

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 [ [ Dubbelk licka här, välj bild] PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 stockholm.se PM om Trafik för projekt Gångaren 10 är beställd av stadsbyggnadskontoret, Stockholms stad Kontaktperson: Sanna Eveby/Niklas

Läs mer

Säker huvudgata för Enskedevägen, Herrhagsvägen och Lingvägen. Genomförandebeslut.

Säker huvudgata för Enskedevägen, Herrhagsvägen och Lingvägen. Genomförandebeslut. Kontaktperson Annika Feychting Avdelningen för trafikplanering Telefon: 08-508 264 91 annika.feychting@tk.stockholm.se Gatuavdelningen Till Trafiknämnden 2006-06-13 Säker huvudgata för Enskedevägen, Herrhagsvägen

Läs mer

Trafikförslag för detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan

Trafikförslag för detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan vid Södra Vårvindsgatan Trafikförslag för detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan Arbetshandling Medverkande: Beställare: Kontaktperson: Trafikkontoret Göteborgs Stad Box 2403 403 16 GÖTEBORG Vxl

Läs mer

Ändrad trafikföring i Götgatsbacken - genomförandebeslut

Ändrad trafikföring i Götgatsbacken - genomförandebeslut GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-12-09 Handläggare: Kristofer Tengliden Region Innerstad Park- och gatubyrån Tel: 50826374 kristofer.tengliden@gfk.stockholm.se 2003-11-20 Till Gatu-

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Breddning av cykelbanor på Norr Mälarstrand och Rålambshovsleden. Genomförandebeslut

Breddning av cykelbanor på Norr Mälarstrand och Rålambshovsleden. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (15) 2015-02-09 Handläggare Jevgenija Palin 08-508 262 09 Till Trafiknämnden 2015-04-13 Breddning av cykelbanor på Norr Mälarstrand och Rålambshovsleden. Genomförandebeslut Förslag till beslut

Läs mer

Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1

Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1 Dnr Sida 1 (5) 2016-09-16 Handläggare Lotten Svedberg 08-508 262 15 Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1 Kontoret föreslår att arbeta med ett antal typåtgärder längs sträckorna för att få bättre hastighetsefterlevnad

Läs mer

3. Flera pedagogiska verksamheter i anslutning till varandra

3. Flera pedagogiska verksamheter i anslutning till varandra Inledning Kommunfullmäktige beslutade 2017-04-24 att skyltad hastighet på gator som ligger i anslutning till skolor och förskolor ska vara högst 30 km/tim, om inte rimliga skäl för annat föreligger. Trafikkontoret

Läs mer

Borttagande av gupp på Kungsholms Strand. Uppdrag från gatuoch fastighetsnämnden.

Borttagande av gupp på Kungsholms Strand. Uppdrag från gatuoch fastighetsnämnden. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-03-19 Handläggare: Staffan Eriksson Region Innerstad Park- och gatubyrån Tel: 50826140 staffan.eriksson@gfk.stockholm.se Dnr 01-360-3619 2002-02-26

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl ANTAGANDEHANDLING UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP TRAFIKKONTORET GÖTEBORGS STAD TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP PM ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se Virginsgatan, vy från väster PROJEKTNR.

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2018-10-15 Handläggare Lukas Kvarfordt 08-508 876 09 Till Exploateringsnämnden 2018-11-15 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheterna Masugnen 5 och Masugnen 7 i Ulvsunda industriområde

Läs mer

PM Trafik. Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , Uppsala WSP Sverige AB.

PM Trafik. Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , Uppsala WSP Sverige AB. PM Trafik Uppsala 2017-08-15 WSP Sverige AB WSP Samhällsbyggnad 753 20 Uppsala Besök: Dragarbrunnsgatan 41 T: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org. nr: 556057-4880 Styrelsens säte: Stockholm wsp.com 1 (11)

Läs mer

TRAFIKMILJÖN RUNT ABRAHAMSBERGSSKOLAN TRAFIKKONTORET

TRAFIKMILJÖN RUNT ABRAHAMSBERGSSKOLAN TRAFIKKONTORET TRAFIKMILJÖN RUNT ABRAHAMSBERGSSKOLAN TRAFIKKONTORET Arbetsgrupp Beställare Fariba Daryani, Tra kkontoret Stockholm stad Maria Andberger, Tra kkontoret Stockholm stad Utredningsförfattare Anna Molén Thorson,

Läs mer

Remissvar från Cykelfrämjandets Storstockholmskrets på Hastighetsplan Bromma, Rinkeby-Kista, Enskede-Årsta- Vantör, Farsta och Skarpnäck.

Remissvar från Cykelfrämjandets Storstockholmskrets på Hastighetsplan Bromma, Rinkeby-Kista, Enskede-Årsta- Vantör, Farsta och Skarpnäck. Till Stockholms stad, Trafikkontoret Remissvar från Cykelfrämjandets Storstockholmskrets på Hastighetsplan Bromma, Rinkeby-Kista, Enskede-Årsta- Vantör, Farsta och Skarpnäck. Cykelfrämjandet (CF) har blivit

Läs mer

Revidering av trängselskattezonen till följd av Norra länken och Hagastaden. Underlag till en regional framställan

Revidering av trängselskattezonen till följd av Norra länken och Hagastaden. Underlag till en regional framställan TJÄNSTEUTLÅTANDE Daniel Firth Trafikplanering 08-508 261 24 daniel.firth@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-04-19 Revidering av trängselskattezonen till följd av Norra länken och Hagastaden.

Läs mer

Kollektivtrafik-, cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder i korsningen S:t Eriksgatan Fleminggatan. Genomförandebeslut

Kollektivtrafik-, cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder i korsningen S:t Eriksgatan Fleminggatan. Genomförandebeslut TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr T2012-313-05591 Jevgenija Palin Trafikplanering 08-508 262 09 jevgenija.palin@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-12-10 Kollektivtrafik-, cykel- och trafiksäkerhetsåtgärder

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden, arbetsutskottet Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 augusti 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15 Ledamöter

Läs mer

Förstudie för investeringsåtgärder

Förstudie för investeringsåtgärder SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE Slutversion 170605 Förstudie för investeringsåtgärder Gång- och cykelbana längs Norra Åbyggebyvägen Innehållsförteckning Inledning 2 Nuläge 2 Problem och behov 3 Mål och syfte 3 Åtgärder

Läs mer

Trafikutredning Götetorp

Trafikutredning Götetorp Hammarö Kommun Malmö 2018 04-03 Datum 2018-04-03 Uppdragsnummer 1320032742 Utgåva/Status Slutrapport Matilda Brogård Uppdragsledare André Kingstedt Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan 5 211 11 Malmö

Läs mer

Norr Mälarstrands kajpromenad, Genomförandebeslut. 1. Trafiknämnden ger kontoret i uppdrag att bygga om kajpromenaden enligt redovisat förslag.

Norr Mälarstrands kajpromenad, Genomförandebeslut. 1. Trafiknämnden ger kontoret i uppdrag att bygga om kajpromenaden enligt redovisat förslag. Kontaktperson Erika Björnsson Gatuavdelningen Centrala distriktet Telefon: 08-508 265 41 erika.bjornsson@tk.stockholm.se Till Trafiknämnden 2006-05-16 Norr Mälarstrands kajpromenad, Genomförandebeslut

Läs mer

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg.

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. 1 2006-11-23 PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. Trafiksituation idag På torget finns idag 88 parkeringsplatser och på de angränsande gatorna runt omkring torget finns

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN 2014-06-10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nulägesbeskrivning... 3 2.1 Biltrafik... 4 2.2 Gång- och cykeltrafik... 5 2.3 Kollektivtrafik... 5 3 Planerad exploatering...

Läs mer

F ö r s k o l a v i d O x e l v ä g e n P M T r a f i k

F ö r s k o l a v i d O x e l v ä g e n P M T r a f i k 1(13) F ö r s k o l a v i d O x e l v ä g e n P M T r a f i k 2016-07-11 2(13) Beställare Henrik Löfvenborg NCC Sverige AB Uppdragsledare Sabine Saracco Structor Mark Stockholm AB Granskare Ellen Fredholm

Läs mer

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER R AP P O RT EXPLOATERINGSKONTORE T Sporthotellet Kista UPPDRAGSNUMMER 70016 95000 TRAFIK 5-0 0-1 5 1 0 2 x c o ḍ 1 0 o p re 2017-01 - 31 STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING SIV LIVING Sweco Society AB JAKOB

Läs mer

PM Gång- och cykelstråk Näset - Norra Kungsvägen

PM Gång- och cykelstråk Näset - Norra Kungsvägen PM Gång- och cykelstråk Näset - Norra Kungsvägen 2015-04-10 Medverkande Beställare: Lidingö stad Kontaktperson: Fredrik Meurman Konsult: Tyréns AB Uppdragsansvarig: Per Francke Handläggare: Mikael Pihlsgård

Läs mer

Förstudie gång- och cykelväg Rindö

Förstudie gång- och cykelväg Rindö Förstudie gång- och cykelväg Rindö Vaxholms stad 2016-08-09 1 Översiktskarta SL-trafiken 2 Södra sidan 2,5-3m Bymiljöväg Aktuell vägbredd ner till 5,7 meter Ny belysningsstolpar på del av sträckan (pga.

Läs mer

Cykelutredningens förslag Ökad och säkrare cykling en översyn av regler ur ett cyklingsperspektiv. (SOU 2012:70). Svar på remiss

Cykelutredningens förslag Ökad och säkrare cykling en översyn av regler ur ett cyklingsperspektiv. (SOU 2012:70). Svar på remiss Jeffery Archer Trafikplanering 08-508 260 67 jeffery.archer@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-02-07 Cykelutredningens förslag Ökad och säkrare cykling en översyn av regler ur ett cyklingsperspektiv.

Läs mer

Farthinder på Saltsjöbadsvägen, begäran inkommit som förslag från nämndledamot/medborgarförslag

Farthinder på Saltsjöbadsvägen, begäran inkommit som förslag från nämndledamot/medborgarförslag 2012-05-24 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE TN????/2012- Tekniska nämnden Farthinder på Saltsjöbadsvägen, begäran inkommit som förslag från nämndledamot/medborgarförslag Förslag till beslut Tekniska nämnden föreslår

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder.

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder. Lizett Durgé Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-04-22 Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby.

Läs mer

Gamla Huddingevägen, cykelåtgärder. Genomförandebeslut

Gamla Huddingevägen, cykelåtgärder. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (10) 2016-01-12 Handläggare Martin Båth/ Klas Sauter 08-508 260 83 Till Trafiknämnden 2016-02-04 Gamla Huddingevägen, cykelåtgärder. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

Väg 229, Bytespunkt Norra Sköndal Stockholms stad. Svar på skrivelse från Trafikverket. Utredningsbeslut

Väg 229, Bytespunkt Norra Sköndal Stockholms stad. Svar på skrivelse från Trafikverket. Utredningsbeslut Dnr Sida 1 (7) 2015-04-29 Handläggare Katarina Kjellberg 08-508 261 63 Till Trafiknämnden 2015-05-21 Väg 229, Bytespunkt Norra Sköndal Stockholms stad. Svar på skrivelse från Trafikverket. Utredningsbeslut

Läs mer

Cykelplan - utbyggnad av pendlingsstråk. Inriktningsbeslut 2

Cykelplan - utbyggnad av pendlingsstråk. Inriktningsbeslut 2 Dnr Sida 1 (13) 2013-12-17 Handläggare Johanna Salén 08-508 260 32 Till Trafik- och renhållningsnämnden 2014-02-07 Cykelplan - utbyggnad av pendlingsstråk. Inriktningsbeslut 2 Förslag till beslut 1. Trafik-

Läs mer

Ombyggnation av gågatudelen på Nybrogatan på Östermalm. Genomförandebeslut

Ombyggnation av gågatudelen på Nybrogatan på Östermalm. Genomförandebeslut Gunilla Brogren Trafikplanering 08-508 262 61 gunilla.brogren@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2007-05-15 Ombyggnation av gågatudelen på Nybrogatan på Östermalm. Genomförandebeslut

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hässelby- Villastad 28:1 i Hässelby till IKANO Bostaden AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hässelby- Villastad 28:1 i Hässelby till IKANO Bostaden AB. Elisabeth Rosenberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 87 elisabeth.rosenberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009-10- Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hässelby- Villastad

Läs mer