Riktlinjer för landstingets bidrag till studieförbundens regionala verksamhet i Uppsala län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktlinjer för landstingets bidrag till studieförbundens regionala verksamhet i Uppsala län"

Transkript

1 Dnr KU Fastställda av kulturnämnden Riktlinjer för landstingets bidrag till studieförbundens regionala verksamhet i Uppsala län

2 Landstingets policy för bidrag till folkbildningen Landstinget i Uppsala län stödjer och uppmuntrar länets invånare till ett eget kunskapssökande. Kulturnämnden vill aktivt stödja tillgängligheten för länets invånare till folkbildning och eget skapande genom framåtblickande bidrag. Länets invånare ska ges möjlighet att själva vara skapande, kreativa och aktiva medborgare. Landstingets kulturnämnd arbetar långsiktigt för att ge länets invånare ökad tillgänglighet till kulturella upplevelser och underlätta för människors möten. Landstinget vill genom dialog samverka med studieförbunden till att göra bildningsverksamheten i Uppsala län regionalt betydelsefull. Landstinget värderar en samtida folkbildning som väsentlig för länets långsiktiga utveckling, för att rusta människor att bättre kunna möta de utmaningar vår samtids kunskapssamhälle och globalisering innebär. Bildningsbegreppet kännetecknas av en tolkningskapacitet, en förmåga till selektion, värdering, meningsskapande och användningen av kunskap i praktisk handling. Landstinget sätter den demokratiserade bildningsprocessen i fokus som utmärks av aktivt medborgarskap, social inkludering och personlig utveckling. Folkbildning kan stödja människor att utveckla egenmakt (eng. empowerment), ge potential till länets invånare att själva forma och ta makten över sina liv och skapa ett meningsinnehåll. Landstingets hållning till invånarnas engagemang i kultur och folkbildning lyder: Att uppleva tillvaron som begriplig, meningsfull och hanterlig är betydelsefullt för individens hälsa och välbefinnande. Att ha tryggheten att tillhöra en grupp och ha förmåga att orientera sig i samhällets mångfald och informationsflöde gör att vi mår bra och kan vara aktiva medborgare, till exempel genom engagemang i ideella organisationer. (Ur Landstingets kulturpolitiska strategier)

3 Landstingsbidragets reglering Kapitel 1 Allmänna villkor 1 Landstingsbidraget till studieförbunden är ett verksamhetsbidrag, som prövas genom ansökan och beviljas genom ett nämndbeslut för den tid som kulturnämnden beslutar, dock som längst tre år. 2 Ansökningar om bidrag prövas av landstingets kulturförvaltning Kultur i länet och beslutas av kulturnämnden. Ansökan ska göras på särskild blankett senast 1 november som sista ansökningsdatum. Inkommen ansökan efter ansökningstidens utgång beaktas inte. 3 Landstingsbidrag kan beviljas studieförbund som är statsbidragsberättigat av Folkbildningsrådet och som bedriver folkbildningsverksamhet i Uppsala län. Beviljade bidrag enligt dessa regler lämnas till studieförbundens distriktsnivåer för att användas i folkbildningsverksamhet som bedrivs inom Uppsala län. Landstingsbidrag från Landstinget i Uppsala län får inte nyttjas för verksamhet som bedrivs i annat län. Med folkbildningsverksamhet avses studiecirklar, kulturprogram och annan folkbildningsverksamhet. 4 För att beviljas landstingsbidrag ska studieförbundet ha eller planera verksamhet i fyra av länets åtta kommuner, så att så många av länets invånare som önskar ska ges möjlighet att delta i folkbildningsverksamhet. Det ansökande studieförbundet ska verka på demokratiska grunder, verka för demokratins idéer och respektera mänskliga fri- och rättigheter. Det ansökande studieförbundet får inte ha skulder hos kronofogdemyndigheten eller vara försatt i konkurs. 5 Beviljandet av landstingsbidrag grundar sig på en bedömning av studieförbundens förmåga att uppfylla landstingets treåriga folkbildningsmål samt policy för bidrag till folkbildningen. Dock ska studieförbundens egna formulerade mål och planer beaktas med hänsyn till deras idémässiga profil och som anges i särskild ansökan. Studieförbundens mål och planer får inte detaljstyras av kulturnämnden inför beslut om beviljande av bidrag. Studieförbunden väljer själva metoder och arbetssätt.

4 Beviljande av bidrag föregås av en partnerskapsliknande dialog mellan landstinget och det ansökande studieförbundet, där studieförbundet klargör sina verksamhetsmål och landstinget klargör sina folkbildningsmål i enlighet med bidragsplanen för perioden. Mötesdialogen ska protokollföras av Kultur i länet. 6 Erhållet landstingsbidrag ska särredovisas av studieförbunden enligt särskilda bestämmelser. Kultur i länet gör en bedömning om verksamheten utförts inom Uppsala län. Studieförbunden är återbetalningsskyldiga för erhållna bidrag som inte förbrukats. 7 Landstingsbidrag får inte användas till verksamhet med kommersiellt syfte. Kapitel 2 Landstingsbidragets syfte 8 Landstingsbidraget till studieförbunden ska ha till syfte att a) stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin, b) bidra till att göra det möjligt för fler människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen, c) bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildningsoch utbildningsnivån i samhället, d) bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet, och e) bidra till att förverkliga landstingets kulturpolitiska mål. Kapitel 3 Landstingets fördelningsmodell för bidraget 9 Landstingets fördelningsmodell är en kvalitativ bedömningsmodell, som följer de bedömningskriterier kulturnämnden beslutar om. Modellen följer följdriktigheten planering, styrning, uppföljning.

5 10 Bidragsplanen ska innehålla: a) fokusområden gällande för kommande treårsperiod, b) nämndens mål inom vart och ett av de valda fokusområdena, där prioriterad verksamhet, särskilda insatser med möjlighet att identiefiera särskilda målgrupper formuleras, c) övergripande bedömningskriterier för den närmaste treårsperioden med hänsyn till de valda fokusmområden som gäller för den närmaste perioden. 11 Studieförbundens ansökan ska innehålla en treårig handlingsplan. Handlingsplanen ska innehålla studieförbundets mål och planer för perioden, vilket/vilka fokusområden ansökan rör, var i länet verksamheten kommer att bedrivas, föreslagna aktiviteter, ansökt belopp liksom en budget för perioden. Ansökan sker på särskild blankett till vilken handlingsplanen samt övrig dokumentation bifogas i enlighet med kulturförvaltningens anvisningar. Ansökan som inkommer efter det att första året förflutit kan endast beviljas för den återstående delen av innevarande treårsperiod, det vill säga som högst för en tvåårsperiod. 12 Efter ansökningstidens utgång görs en bedömning av varje ansökan mot bakgrund av kulturnämndens beslutade bedömningskriterier och målen för kulturnämndens valda fokusområden. Bedömningar görs av en externrekryterad referensgrupp på tre personer, som tillsätts av kulturnämnden för tre år i taget. Referenspersoner som kan rekryteras får inte ha pågående förtroendeuppdrag för något studieförbund vars ansökningar kan komma att bedömas så att det föreligger risk för jäv. Om jävsituationer uppkommer under handläggningstiden ska dessa anmälas till Kultur i länet. Referenspersonerna ska ha dokumenterad specialkunskap inom ett eller flera av kulturnämndens valda fokusområden. Referensgruppens bedömningar är rådgivande, medan kulturförvaltningen bereder ärendet och arbetar fram ett förslag till fördelningsbeslut till kulturnämnden, som är beslutande.

6 13 Metodiken vid bedömningar av ansökningar är att referensgruppen gör kvalitativa bedömningar. Bedömningar sker mot bakgrund av vart och ett av varje fokusområde. Den samlade bedömningen är en kvalitativ bedömning av den sökande verksamhetens förmåga att uppfylla landstingets folkbildningsmål för det aktuella fokusområdet. Därtill görs en ekonomisk bedömning av ansökan. Anvisningar i ansökningsblanketten specificerar vilka poster som är sökbara samt anger andra finansieringskällor. Denna information värderas i förhållande till planerad verksamhet och målsättningarna för perioden. 14 Den partnerskapslika dialogen mellan landstinget och studieförbunden sker i december varje år vid Kultur i länet. Inför varje ny treårsperiod deltar en representant för varje parti som ingår i kulturnämnden i dialogerna, medan årliga avropsdialoger däremellan utförs på tjänstemannanivå. Med avropsdialog avses minst ett årligt avstämningsmöte med Kultur i länet, som bedömer om studieförbundets verksamhet rör sig i riktning mot de beslutade målen. Avvikelser från målsättningarna ska anmälas till Kultur i länet. Dialogmöten ska protokollföras. 15 Kulturnämnden beslutar om bidragsfördelningen vid sitt första sammanträde på det första året av varje ny treårsperiod. Följande års utbetalningar av beviljade bidrag är verkställighetsbeslut. 16 Utbetalningar av fleråriga bidrag sker efter årlig dialog och efter det att nödvändig dokumentation kommit Kultur i länet tillhanda och värderats. Studieförbund som inte samverkar i årliga dialoger kan förvägras utbetalning av beslutade bidrag. Kapitel 4 Uppföljning, redovisning och utvärdering 17 Uppföljning av erhållet bidrag sker årligen senast vid det datum kulturförvaltningen beslutar om. Studieförbundet lämnar avrop inför varje år, där det ingår en kvalitativ uppföljning och ekonomisk redovisning.

7 En kvalitativ uppföljning görs årligen där studieförbundet redovisar sin måluppfyllnad genom de anvisningar Kultur i länet lämnar. Kultur i länet gör därefter en beskrivande bedömning av målens uppfyllelse som bildar grund för den årliga dialogen. 18 Slutredovisning av beviljade bidrag sker efter det att varje treårsperiod löpt ut och senast vid det datum kulturförvaltningen beslutar om. Redovisning ska styrkas av auktoriserad eller godkänd revisor för belopp som överstiger fem prisbasbelopp. 19 Kulturnämnden genomför en utvärdering inför varje ny bidragsperiod eller efter det att varje bidragsperiod avslutats. Med utvärdering avses en förklarande analys av bidragets effekter. Upplysningar om riktlinjer och bidrag till studieförbunden, kontakta: Kultur i länet E-post: kil@lul.se Telefon:

Ny modell för landstingsbidrag till studieförbunden i Uppsala län

Ny modell för landstingsbidrag till studieförbunden i Uppsala län 2012-11-28 Dnr KU2012-0031 Administrativa staben Jeanette Wetterström Tfn 018-611 62 67 E-post jeanette.wetterstrom@lul.se Ny modell för landstingsbidrag till studieförbunden i Uppsala län Beslutsärende

Läs mer

Regel för bidrag till studieförbund

Regel för bidrag till studieförbund Regel för bidrag till studieförbund Tierps kommun 815 80 TIERP Telefon: 0293-21 80 00 www.tierp.se Dokumentets giltighet och beslut Dokumentnamn: Regel för bidrag till studieförbund Gäller för: Kultur

Läs mer

Riktlinjer för stöd till studieförbund verksamma i Uppsala kommun

Riktlinjer för stöd till studieförbund verksamma i Uppsala kommun KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Runa Krehla 2017-01-13 KTN-2016-0436 Kulturnämnden Riktlinjer för stöd till studieförbund verksamma i Uppsala kommun Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

Bidragssystem för studieförbund i Kronobergs län

Bidragssystem för studieförbund i Kronobergs län Bidragssystem för studieförbund i Kronobergs län Fastställt av kulturnämnden 24/2017 Region Kronobergs avsikt med bidragssystemet är att skapa ändamålsenliga former för dialog och samverkan med folkbildningens

Läs mer

Fördelning av stöd till studieförbund

Fördelning av stöd till studieförbund Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2013-12-03 Handläggare: Mats Sylwan Telefon: 08-508 31 928 Till Kulturnämnden 2013-12-17 Nr 12 Fördelning av stöd till studieförbund

Läs mer

Förtydligade fördelningsprinciper för stöd till studieförbund verksamma i Uppsala kommun

Förtydligade fördelningsprinciper för stöd till studieförbund verksamma i Uppsala kommun KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Runa Krehla 2017-05-22 KTN-2016-0436 Kulturnämnden Förtydligade fördelningsprinciper för stöd till studieförbund verksamma i Uppsala kommun Förslag till

Läs mer

Bidragsregler för studieförbund

Bidragsregler för studieförbund Regler Bidragsregler för studieförbund Antagen av kommunstyrelsen, 7/2014 att gälla från den 1 januari 2014. Tierps kommun 815 80 Tierp, Telefon 0293-21 80 00, www.tierp.se Bidragsregler studieförbund

Läs mer

Kallelse Kulturnämnden

Kallelse Kulturnämnden 2012-12-12 Till ledamöter och ersättare i kulturnämnden Kallelse Kulturnämnden På uppdrag av ordförande kallas landstingets kulturnämnd till sammanträde. Tid: Onsdagen den 19 december klockan 13.00. Samling

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 106/02 2003-01-01 Kn 5 1 Kf 83/09 2010-0101 ändring

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 106/02 2003-01-01 Kn 5 1 Kf 83/09 2010-0101 ändring FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 106/02 2003-01-01 Kn 5 1 Kf 83/09 2010-0101 ändring Regler för Härjedalens kommun gällande anslag till studieförbunden från och med 2010-01-01. 1. Syftet

Läs mer

Bidrag till studieförbund

Bidrag till studieförbund REGLER FÖR Bidrag till studieförbund Antaget av Kultur- och fritidsnämnden Antaget 2019-04-29 42 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare Kulturchef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer KFN

Läs mer

Kulturnämnden Revidering av regler för kommunalt bidrag till studieförbund verksamma i Vallentuna kommun (KN 2018.

Kulturnämnden Revidering av regler för kommunalt bidrag till studieförbund verksamma i Vallentuna kommun (KN 2018. VALLENTUNA KOMMUN Förslag till beslut 2 (2) Kulturnämnden 2018-05-08 6. Revidering av regler för kommunalt bidrag till studieförbund verksamma i Vallentuna kommun (KN 2018.021) Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer 2019-07-30 Dnr 9.1-22898/2019 1(7) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer Regeringen har gett Socialstyrelsen

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m.

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. 2018-06-12 Dnr 9.1-13255/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Riktlinjer för. Landstinget Dalarnas stöd till Studieförbundens distriktsorganisationer. Gäller fr o m

Riktlinjer för. Landstinget Dalarnas stöd till Studieförbundens distriktsorganisationer. Gäller fr o m Riktlinjer för Landstinget Dalarnas stöd till Studieförbundens distriktsorganisationer Gäller fr o m 2014-01-01 Beslutad av Landstinget Dalarnas Kultur- och bildningsnämnd 2013-05-28, 38 Kontaktuppgifter

Läs mer

Anvisningar antagna av Landstingsstyrelsen BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL ORGANISATIONER OCH FÖRENINGAR VERKSAMMA I GÄVLEBORGS LÄN

Anvisningar antagna av Landstingsstyrelsen BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL ORGANISATIONER OCH FÖRENINGAR VERKSAMMA I GÄVLEBORGS LÄN Anvisningar antagna av Landstingsstyrelsen 2005-09-01 153 BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL ORGANISATIONER OCH FÖRENINGAR VERKSAMMA I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Ansökan

Läs mer

Regler för Vilhelmina kommuns bidrag till studieförbund gällande fr o m

Regler för Vilhelmina kommuns bidrag till studieförbund gällande fr o m Regler för Vilhelmina kommuns bidrag till studieförbund gällande fr o m 1997-01-01 Slutligt godkända av kultur- och utbildningsnämnden 1996-12-04. 65 (au 96-11-06 125) - dnr 96/KUN46 805. Fastställda av

Läs mer

Norrköpings kommuns bidrag till studieförbunden KFN 2017/

Norrköpings kommuns bidrag till studieförbunden KFN 2017/ Riktlinje 2017-03-14 Norrköpings kommuns bidrag till studieförbunden KFN 2017/0071-4 003 Fastställd av kultur- och fritidsnämnden den 14:e mars 2017. Riktlinjen beskriver grunderna för hur kultur- och

Läs mer

Verksamhetsplan ABF Kalmar Län 2019

Verksamhetsplan ABF Kalmar Län 2019 Verksamhetsplan ABF Kalmar Län 2019 0 1. Inledning Statens fyra syften 2 ABF Bäst i länet på folkbildning 2 2. Våra medlemsorganisationer Vårt uppdrag 3 Kvalitetsarbete 3 Vårt pedagogiska folkbildningsarbete

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet 2018-06-12 Dnr 9.1-13381/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Förslag till verksamhetsstöd till folkbildningsorganisationer

Förslag till verksamhetsstöd till folkbildningsorganisationer Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-11-09 Handläggare Mats Sylwan Telefon: 08 508 31 928 Till Kulturnämnden Förslag till verksamhetsstöd till folkbildningsorganisationer

Läs mer

Strategisk plan. för Studiefrämjandet från 2012. med vision, verksamhetsidé och kärnvärden

Strategisk plan. för Studiefrämjandet från 2012. med vision, verksamhetsidé och kärnvärden Strategisk plan för Studiefrämjandet från 2012 med vision, verksamhetsidé och kärnvärden Syften och motiv med statens stöd till folkbildningen Riksdagen har angett fyra syften med statens stöd till folkbildningen.

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

Avsiktsförklaring mellan Landstinget i Jönköpings län och statsbidragsberättigade studieförbund i Jönköpings län

Avsiktsförklaring mellan Landstinget i Jönköpings län och statsbidragsberättigade studieförbund i Jönköpings län MISSIV 1(1) Förvaltningsnamn Avsändare Regionala utvecklingsdelegationen Avsiktsförklaring mellan Landstinget i Jönköpings län och statsbidragsberättigade studieförbund i Jönköpings län En avsiktsförklaring

Läs mer

Förslag till reviderade bidragsregler för bidrag till Studieförbund

Förslag till reviderade bidragsregler för bidrag till Studieförbund 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-04-09 91 Förslag till reviderade bidragsregler för bidrag till Studieförbund Dnr 2018-000096 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Regler för bidragsgivning till distriktsorganisationer som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i Uppsala län

Regler för bidragsgivning till distriktsorganisationer som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i Uppsala län Regler för bidragsgivning till distriktsorganisationer som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i Uppsala län Regler fastställda och ändrade av kulturnämnden 2012-01-25 Kulturnämnden 1. (4) Regler

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag och utvecklingsstöd inom Social välfärd.

Riktlinjer för föreningsbidrag och utvecklingsstöd inom Social välfärd. PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Riktlinjer för föreningsbidrag och utvecklingsstöd inom Social välfärd. Örebro kommun 2016-03-03 Sov 100/2015 orebro.se PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN

Läs mer

PM till passet. Översyn av SISU Idrottsutbildarnas verksamhetsidé, värdegrund, vision och varumärkesplattform

PM till passet. Översyn av SISU Idrottsutbildarnas verksamhetsidé, värdegrund, vision och varumärkesplattform PM till passet Översyn av SISU Idrottsutbildarnas verksamhetsidé, värdegrund, vision och Innehållsförteckning Bakgrund 3 Vision 3 Värdegrund 4 Idrottsrörelsens mål 2025 5 Statens mål och syfte med folkbildningen

Läs mer

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande KULTURFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande Fastställda av kulturnämnden 2017-03-24, KTN-2015-0125, 13 Postadress: Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala Telefon:

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) SDN 2009-10-22 Handläggare: Elin Olaisson Telefon: 08 508 06 406 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sabina Andersson 2018-06-04 KTN-2015-0125 Kulturnämnden Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

ANSÖKAN OM STATSBIDRAG TILL IDEELLA ORGANISATIONER INOM KULTURMILJÖOMRÅDET FÖR ÅR 2017

ANSÖKAN OM STATSBIDRAG TILL IDEELLA ORGANISATIONER INOM KULTURMILJÖOMRÅDET FÖR ÅR 2017 ANSÖKAN OM STATSBIDRAG TILL IDEELLA ORGANISATIONER INOM KULTURMILJÖOMRÅDET FÖR ÅR 2017 Sänds till: Riksantikvarieämbetet Kulturmiljöavdelningen Box 5405 114 84 Stockholm registrator@raa.se Bidragsansökan

Läs mer

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län 1 (7) Bidragsregler för Ungdomsorganisationer LTV091060 Landstingsstyrelsen 2010-01-01 Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län Fastställd av Landstingsstyrelsen 16 december 2009 312

Läs mer

Innehåll. Kontantstöd kulturföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8)

Innehåll. Kontantstöd kulturföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8) Förslag nytt bidragsreglemente 2020 2019-02-22 1 (8) Kontantstöd kulturföreningar Innehåll Kontantstöd kulturföreningar... 1 1 Inledning... 2 1.1 Enköpings kommuns kulturpolitiska vision... 2 2 Verksamhetsstöd...

Läs mer

Riktlinje för bidrag till studieförbund

Riktlinje för bidrag till studieförbund Dnr KFN13/72 RIKTLINJE Riktlinje för bidrag till studieförbund Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-16 Dnr KFN13/72 2/6 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3 2 Bakgrundsanalys

Läs mer

INTEGRATIONS- OCH FOLKHÄLSOBIDRAG

INTEGRATIONS- OCH FOLKHÄLSOBIDRAG INTEGRATIONS- OCH FOLKHÄLSOBIDRAG RIKTLINJER KOMMUNSTYRELSEFÖRVALTNINGEN 2017-06-20 DOKUMENTETS GILTIGHETSTID: 31 DECEMBER 2018 ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 170614 190 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND... 3

Läs mer

Det här vill landstinget uppnå med bidragen

Det här vill landstinget uppnå med bidragen ANVISNINGAR - BIDRAG TILL STUDIEDISTRIKT STUDIEDISTRIKT Det här vill landstinget uppnå med bidragen Landstingsbidrag lämnas till studieförbunden för att förbättra människors livskvalitet, och stimulera

Läs mer

REGLER FÖR REGIONBIDRAG TILL STUDIEFÖRBUNDENS REGIONALA VERKSAMHET

REGLER FÖR REGIONBIDRAG TILL STUDIEFÖRBUNDENS REGIONALA VERKSAMHET 021206 REGLER FÖR REGIONBIDRAG TILL STUDIEFÖRBUNDENS REGIONALA VERKSAMHET Regionen stödjer de fria och frivilliga bildningssträvandena. Folkbildningen är en del i samhällets demokratiska process och ger

Läs mer

Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019

Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019 Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019 En fullständig ansökan ska skickas till Riksantikvarieämbetet senast 28 januari 2019. Ansökan skickas till registrator@raa.se

Läs mer

SV Gotland Verksamhetsplan 2018

SV Gotland Verksamhetsplan 2018 SV Gotland Verksamhetsplan SV ger människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser Studieförbundet Vuxenskolans, SVs, uppdrag är att ge människor redskap att upptäcka sina egna

Läs mer

Riktlinjer för årsbidrag till studieförbund

Riktlinjer för årsbidrag till studieförbund Riktlinjer för årsbidrag till studieförbund 2 ( 5 ) Reglemente Kommunala beslut som utöver kommunallag och andra författningar styr och reglerar kommunala verksamheter. Innefattar Nämndreglementen, Delegeringsordningar,

Läs mer

Innehåll. Kontantstöd fritidsföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8)

Innehåll. Kontantstöd fritidsföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8) Förslag nytt bidragsreglemente 2020 2019-02-22 1 (8) Kontantstöd fritidsföreningar Innehåll Kontantstöd fritidsföreningar... 1 1 Inledning... 2 2 Verksamhetsstöd... 3 2.1 Verksamhetsstödets delar... 3

Läs mer

Riktlinjer för Landstinget Dalarnas stöd till Ideella, idéburna organisationer i Dalarna

Riktlinjer för Landstinget Dalarnas stöd till Ideella, idéburna organisationer i Dalarna Riktlinjer för Landstinget Dalarnas stöd till Ideella, idéburna organisationer i Dalarna Gäller fr o m 2014-01-01 Beslutade av Kultur och bildningsnämnden 2013-05-28 37 Reviderade vid kultur och bildningsnämndens

Läs mer

Jämställdhetsintegrerad verksamhet. Regional utveckling med jämställdhetsperspektiv 25 maj-10

Jämställdhetsintegrerad verksamhet. Regional utveckling med jämställdhetsperspektiv 25 maj-10 Jämställdhetsintegrerad verksamhet 5.1 Den gemensamma värdegrunden Regeringens förslag: Statens stöd till folkbildningen skall bidra till att grundläggande demokratiska värden som alla människors lika

Läs mer

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2019-02-04 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 0850822064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-02-21 Reviderade anvisningar för

Läs mer

Folkbildning så funkar det

Folkbildning så funkar det Folkbildning så funkar det Region Uppsala 2019-01- 29 Magnus Wetterberg, Folkbildningsrådet 1 100 000 människor 2017 Folkbildningsrådet Folkbildningsrådet är en ideell förening med tre medlemsorganisationer

Läs mer

Bidragsbestämmelser. Föreningsbidrag Hammarö kommun

Bidragsbestämmelser. Föreningsbidrag Hammarö kommun Bidragsbestämmelser Föreningsbidrag Hammarö kommun BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖRENINGSBIDRAG Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen

Läs mer

Omsorgsnämndens riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning

Omsorgsnämndens riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning OMSORGSNÄMNDEN Omsorgsnämndens riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning (reviderad 2017-09-27) Bakgrund Uppsala kommuns samspel med det civila

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier 1.1 Syften Kulturnämnden vill genom stödet till

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas. 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas. 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer 1.1 Syften

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

REGLER OCH ANVISNINGAR

REGLER OCH ANVISNINGAR REGLER OCH ANVISNINGAR för Sametingets kulturnämnds bidragsgivning Antagna av Sametingets kulturnämnd den 13-14 juni 2018 Prot. 2018:8, 8.1 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Regler och villkor för

Läs mer

Datum Regler för bidrag till studieförbundens regionala verksamheter i Skåne Diarienummer

Datum Regler för bidrag till studieförbundens regionala verksamheter i Skåne Diarienummer Kulturnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum.2013-09-23 1 (2} 48 Regler för bidrag till studieförbundens regionala verksamheter i Skåne Diarienummer 1201854 Kulturnämndens beslut Kulturnämnden föreslår regionfullmäktige

Läs mer

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Bidragsformer 4 Grundbidrag och Medlemsbidrag

Läs mer

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas Juni 2005 Kulturnämnden Reviderad 2008-01-17 Reviderad 2009-01-01 Reviderad 2011-09-20 Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Administration LSF Kansli 2012-06-11 1 (5) Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning Ärendet Stockholms läns landsting

Läs mer

Information om Region Värmlands verksamhetsbidrag 2020 till regionala idéburna organisationer inom det sociala området.

Information om Region Värmlands verksamhetsbidrag 2020 till regionala idéburna organisationer inom det sociala området. PM 1 (8) Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten Handläggare Pia Augustsson, 054-61 94 10 pia.augustson@liv.se 20181204 RS/190012 Information om Region Värmlands verksamhetsbidrag 2020 till regionala

Läs mer

Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet

Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet Sida 1 (5) 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för svenska ideella föreningar och stiftelser som tecknar avtal om bidrag

Läs mer

Landstingsbidrag för handikapprörelsen i Västmanlands län

Landstingsbidrag för handikapprörelsen i Västmanlands län 1 (7) 2009-10-02 Landstingsbidrag för handikapprörelsen i Västmanlands län Fastställda av Landstingsstyrelsen 2009-10-28 261 2 (7) 2009-10-02 Innehåll 1 Inledning...3 2 Landstingsbidrag...3 2.1 Definition

Läs mer

Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund och projekt

Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund och projekt 1 (11) Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, 2012-10-09 Landstingsstyrelsen 2012-12-17 326 Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund

Läs mer

Information om landstingets verksamhetsbidrag 2016 till länsövergripande frivilligorganisationer

Information om landstingets verksamhetsbidrag 2016 till länsövergripande frivilligorganisationer PM 1 (7) Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten Anna-Carin Johansson 2015-04-28 Information om landstingets verksamhetsbidrag 2016 till länsövergripande frivilligorganisationer Syfte med verksamhetsbidrag

Läs mer

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Karlsborgs kommun Det händer något när människor möts!

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Karlsborgs kommun Det händer något när människor möts! Studieförbundens aktivitetsberättelse i Karlsborgs kommun 2015 Det händer något när människor möts! Sammanställt av studieförbunden i Karlsborg och Västra Götalands Bildningsförbund april 2016 Inledning

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA

UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA 1(5) KULTURNÄMNDEN Referens Datum Diarienummer Kultursekretariatet/JL 2011-10-19 KUN 6-2011 UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA 2012-2014 Regionens sju folkhögskolor har en samlad kompetens som ger förutsättningar

Läs mer

Nationella mål för litteratur- och läsfrämjande

Nationella mål för litteratur- och läsfrämjande Nationella mål för litteratur- och läsfrämjande Alla i Sverige ska, oavsett bakgrund och med utgångspunkt i vars och ens särskilda förutsättningar, ges möjlighet att utveckla en god läsförmåga och ha tillgång

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag 2015 HEMVÅRDSNÄMNDEN

Ansökan om föreningsbidrag 2015 HEMVÅRDSNÄMNDEN Ansökan om föreningsbidrag 2015 Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämndens regler för föreningsbidrag 2015 Allmänna bestämmelser Ett rikt föreningsliv spelar en central roll för utvecklingen i Halmstads kommun.

Läs mer

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön,

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, 1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet - Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet - Offentligt Partnerskap 1 Samverkan mellan Trelleborgs kommun och Glokala Folkhögskolan Överenskommelse om Idéburet - Offentligt Partnerskap Bakgrund I oktober 2008 lades grunden till en nationell överenskommelse mellan regeringen,

Läs mer

Bidragsregler i Skara kommun

Bidragsregler i Skara kommun Kultur- och fritidsnämnden Bidragsregler i Skara kommun Skara kommun har ett stort och rikt föreningsliv där kommuninvånarna har möjlighet att hitta just den förening som är anpassad efter individens önskemål

Läs mer

Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild

Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och stadens

Läs mer

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR BIDRAGSNORMER FÖR KULTURFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2011-06-15. Syftet med kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Norrköpings kommuns bidragsregler för studieförbund. Fastställd av kultur- och fritidsnämnden den 13 september 2017 (KFN 2017/0280).

Norrköpings kommuns bidragsregler för studieförbund. Fastställd av kultur- och fritidsnämnden den 13 september 2017 (KFN 2017/0280). Regler 2017-09-13 Norrköpings kommuns bidragsregler för studieförbund Fastställd av kultur- och fritidsnämnden den 13 september 2017 (KFN 2017/0280). Dessa bidragsregler beskriver bidragsberäkning och

Läs mer

Vägar till bildning, utbildning och jobb

Vägar till bildning, utbildning och jobb Vägar till bildning, utbildning och jobb Om folkhögskolornas arbete med unga arbetslösa och nyanlända i Studiemotiverande folkhögskolekurs och Etableringskurs på folkhögskola i samarbete med AF. Resultaten

Läs mer

Världens mest nyfikna folk. En skrift om folkbildningens betydelse i Sverige

Världens mest nyfikna folk. En skrift om folkbildningens betydelse i Sverige Världens mest nyfikna folk En skrift om folkbildningens betydelse i Sverige Möten som utvecklar Sverige Folkbildningen är djupt förankrad i det svenska samhället, den är i det närmaste en del av den svenska

Läs mer

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Strömstad kommun Jämlikhet

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Strömstad kommun Jämlikhet Studieförbundens aktivitetsberättelse i Strömstad kommun 2015 Jämlikhet Sammanställt av studieförbunden i Strömstad och Västra Götalands Bildningsförbund sept 2016 Inledning Studieförbunden finns där kommuninvånarna

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

Remissyttrande över 2014 års Demokratiutredning Låt fler forma framtiden! (SOU 2016:5)

Remissyttrande över 2014 års Demokratiutredning Låt fler forma framtiden! (SOU 2016:5) 2016-06-16 Diarienr 101, 2016, 07 1 (7) Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissyttrande över 2014 års Demokratiutredning Låt fler forma framtiden! (SOU 2016:5) Folkbildningsrådet redovisar här synpunkter

Läs mer

Riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning

Riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ulrika Jansson 2017-09-08 OSN-2017-0436 Omsorgsnämnden Riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Riktlinjer för. Landstinget Dalarnas stöd till Ideella idéburna organisationer i Dalarna. Gäller fr o m. 2014-01-01

Riktlinjer för. Landstinget Dalarnas stöd till Ideella idéburna organisationer i Dalarna. Gäller fr o m. 2014-01-01 Riktlinjer för Landstinget Dalarnas stöd till Ideella idéburna organisationer i Dalarna Gäller fr o m. 2014-01-01 Beslutad av Kultur- och bildningsnämnden 2013-05-28, 37 Kontaktuppgifter Landstinget Dalarna,

Läs mer

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun.

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun. Sida 1 (5) 1 Detta regelverk innehåller bestämmelser för Sundsvalls kommuns bidrag till föreningar och studieförbund. Syftet med kommunens stöd till föreningslivet är att stimulera ideella insatser för

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2016, 2016KS/0069 Innehåll Inledning... 3 Vägledande princip den kommunala kompetensen... 3 Riktlinjer och

Läs mer

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Töreboda kommun Det händer något när människor möts!

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Töreboda kommun Det händer något när människor möts! Studieförbundens aktivitetsberättelse i Töreboda kommun 2015 Det händer något när människor möts! Sammanställt av studieförbunden i Töreboda och Västra Götalands Bildningsförbund april 2016 Inledning Studieförbunden

Läs mer

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till verksamhet som främjar

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån beslutad budget. Stadsdelsförvaltningen handlägger

Läs mer

Riktlinjer för kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers stöd i flyktingmottagandet

Riktlinjer för kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers stöd i flyktingmottagandet KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Fridborg Anders Nilsson Daniel Datum 2016-03-04 Diarienummer KSN-2016-0556 Kommunstyrelsen Riktlinjer för kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers

Läs mer

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Hjo kommun Det händer något när människor möts!

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Hjo kommun Det händer något när människor möts! Studieförbundens aktivitetsberättelse i Hjo kommun 2015 Det händer något när människor möts! Sammanställt av studieförbunden i Hjo och Västra Götalands Bildningsförbund april 2016 Inledning Studieförbunden

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

digital delaktighet i Sverige Trollhättan 24 maj 2011 Ann Wiklund, samordnare läns- och regionbiblioteken i Digidel

digital delaktighet i Sverige Trollhättan 24 maj 2011 Ann Wiklund, samordnare läns- och regionbiblioteken i Digidel En kampanj A new era? för digital delaktighet i Sverige Trollhättan 24 maj 2011 Ann Wiklund, samordnare läns- och regionbiblioteken i Digidel Affischen Överenskommelse mellan Regionbibliotek Kalmar, LänsbibliotekSydost

Läs mer

Reglemente för föreningsbidrag i Flens kommun

Reglemente för föreningsbidrag i Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2018:8-850 Reglemente för föreningsbidrag i Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2018-10-25 150 Reviderat av kommunfullmäktige 2019-03-28 23 2 Reglemente för föreningsbidrag

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilligorganisationer. inom Kungsholmens stadsdelsområde

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilligorganisationer. inom Kungsholmens stadsdelsområde KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) 2008-02-04 Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilligorganisationer som riktar sig till invånarna inom Kungsholmens stadsdelsområde Villkor för

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Tanums kommun Jämlikhet

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Tanums kommun Jämlikhet Studieförbundens aktivitetsberättelse i Tanums kommun 2015 Jämlikhet Sammanställt av studieförbunden i Tanum och Västra Götalands Bildningsförbund sept 2016 Inledning Studieförbunden finns där kommuninvånarna

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område Fastställt av: Socialnämnden Fastställt: 2017-09-25 109 (SN 2017/2753 10.10.2) Ansvar för revidering: Giltighetstid: Socialförvaltningen

Läs mer

Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer

Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer Antagna av Landstingsstyrelsen 2013-09-03 Innehåll MÅLBESKRIVNING... 3 GRUNDVILLKOR FÖR BIDRAGSANSÖKAN... 3 NYA FUNKTIONSHINDERORGANISATIONER...

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser.

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser. Bidragsregler Kriterier för handläggning av ansökningar rörande bidrag till rekreationsvistelser, lägervistelser, föreningsarrangemang, korta kurser samt organisationsbidrag Allmänt Ansökan skall vara

Läs mer

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Munkedals kommun Jämlikhet

Studieförbundens aktivitetsberättelse i Munkedals kommun Jämlikhet Studieförbundens aktivitetsberättelse i Munkedals kommun 2015 Jämlikhet Sammanställt av studieförbunden i Munkedal och Västra Götalands Bildningsförbund sept 2016 Inledning Studieförbunden finns där kommuninvånarna

Läs mer

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2019:282 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin KTN Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler i Uppsala kommun

Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin KTN Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler i Uppsala kommun upp, 9,13, Ärende nr 1q Kulturnämnden c>..... Mån KULTURFÖRVALTNINGEN Dag., Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin 2016-11-27 KTN-2016-0400 Kulturnämnden Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler

Läs mer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer 2016-07-01 Dnr 9.1 12655/2016 1(8) Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att under 2017 och 2018

Läs mer