HANDBOLL ÄR PUBLIKSPORTEN!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HANDBOLL ÄR PUBLIKSPORTEN!"

Transkript

1

2 HANDBOLL ÄR PUBLIKSPORTEN! BAKGRUND Ni som är engagerade i Sveriges alla handbollföreningar genomför under varje säsong en mängd olika arrangemang. Det är seniormatcher, ungdomsmatcher, cupspel, USM, Handbollfestival, beachhandboll och även andra aktiviteter. En matchdag i er hemmahall är en samlingspunkt. Hit kommer spelare, ledare, föräldrar och supportrar för att träffas, umgås och för att se på handboll. Vi ses på läktaren och hejar glatt på varandra. Vi köar i cafeterian för att köpa kaffe, hembakat och en korv. Vi hejar fram våra lag och glädje, hopp och förtvivlan är känslor som vi delar. Vi tillbringar ofta flera timmar i hallen tillsammans och skapar nya minnen och får vänner för livet. Handbollens signum är att vi har en stark prägel av fair play. Det är en tuff sport där alla ger och tar. Unikt och karakteristiskt för oss är när en spelare ligger på planen efter en smäll nästan alltid får en hjälpande hand av en motståndare. I första anfallet går spelarna på de olika positionerna fram och möter varandra i ett handslag. Handboll berör och engagerar. Med över utövare utspridda över hela landet är handboll den tredje största lagidrotten. Vi är den mest jämställda idrotten med en jämn könsfördelning bland våra aktiva spelare. Med handbollens sunda värderingar och jämställda arbetssätt vill vi, på ett nyskapande sätt, ständigt jobba för att överträffa oss själva i den upplevelse som handboll är. Alla har sin viktiga roll: spelaren på banan lika mycket som supportern på arenan, sponsorerna med sitt partnerskap och tv-tittaren hemma i soffan eller föräldrarna på läktaren. VÅRA KÄRNVÄRDEN INOM SVENSK HANDBOLL ÄR: Prestationslust Sportslighet Spänning Glädje Gemenskap Trovärdighet Jämställdhet Och vi gör det tillsammans. Publiksportens handbok guidar till hur arrangemangen kan bli bättre, hur publiken kan engageras mer, hur föräldrar och tränare bör bete sig på planen och på läktaren, samt hur vi tillsammans kan cementera handbollen som Sveriges publiksport nummer ett.

3 VISSTE DU ATT CIRKA SPELAR HANDBOLL I SVERIGE?

4 OM SVENSK HANDBOLL Svensk handboll består av cirka 500 föreningar spridda över Sverige. Föreningarna utgör grunden i verksamheten och är samlade som medlemmar i Svenska Handbollförbundet (SHF). Geografiskt har förbundets verksamhet delats in i 13 specialdistriktsförbund(sdf). Det finns en organisation för klubbarna i Handbollsligan-Herr Elit Handboll(HEH) och en för klubbarna i SHE-Svensk Damhandboll(SDH). De båda organisationerna är i sin tur samlade i en gemensam organisation-svensk Elithandboll(SEH). SEH arbetar främst med utveckling av kommersiella rättigheter och profilering av de båda ligorna. Svenska Handbollslandslaget AB(SHLAB) är ett av SHF helägt bolag som bl a arbetar med utveckling av SHF:s kommersiella rättigheter, landskampsarrangemang och profilering av seniorlandslagen. SHF är medlemmar i Riksidrottsförbundet(RF), Sveriges Olympiska Kommitté(SOK) Internationella Handbollförbundet(IHF) och Europeiska Handbollförbundet(EHF). ANTIDOPING De svenska dopingreglerna och antidopingarbetet styrs av de globala reglerna i The World Anti-Doping Code. Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets (RF) stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna. Läs med om detta på Riksidrottsförbundets hemsida. HÄR KAN DU FÖRKOVRA DIG MER KRING HANDBOLL: utbildning.sisuidrottsbocker.se/sisu/generell/organisation/ inkluderande-idrott/ FAIR PLAY Inom handbollen är fair play något som är väldigt utmärkande. På läktaren, på planen och på träningarna. Vi ska mötas på planen genom att alltid vara vänner och visa respekt mot varandra, publik och domare. Den gamla devisen om att behandla andra som du själv vill bli behandlad gäller verkligen handbollen. MATCHFIXING Uppgjorda idrottstävlingar, så kallad matchfixing, är ett allvarligt hot mot tävlingsidrottens framtid. Och faktiskt ett växande problem. Se därför till att skydda din idrottskarriär och svensk idrott med hjälp av Riksidrottsförbundets (RF:s) policy med vägledning för agerande vid spel och vadhållning i samband med idrottstävlingar. För mer information besök RF:s särskilda webbplats mot matchfixing, Där hittar du bland mycket annat RF:s webbutbildning mot matchfixing och en tipsfunktion där du anonymt kan rapportera misstankar om matchfixing.

5 VISSTE DU ATT HANDBOLL ÄR EN AV DE MEST JÄMSTÄLLDA SPORTERNA I SVERIGE?

6 HANDBOLLENS HISTORIA De första handbollsreglerna skrevs i Danmark Men det sägs att redan de gamla grekerna spelade något som liknade handboll. Första gången en handbollsmatch spelades i Sverige var 1907 då två sjömansskolor i Karlskrona mötte varandra. De första landskamperna i handboll för herrar spelades på 30-talet. De spelades utomhus med elvamannalag på en fotbollsplan. Svenska Handbollförbundet bildades och upptogs i Riksidrottsförbundet startade Allsvenskan för herrar i Sverige startade Allsvenskan för damer i Sverige. I början av 1970 blev inomhushandbollen allt vanligare. I hallarna var handbollsplanerna mindre och hade bättre underlag och det i kombination med sjumannalag gav ett betydligt snabbare spel blev inomhushandboll en officiell olympisk gren för herrar blev inomhushandboll en officiell olympisk gren för damer. Med fler än 20 medaljer i OS, VM och EM är Sverige en av de ledande nationerna inom världshandbollen. Damernas landslag har kallats Det leende landslaget och herrarnas landslag har vunnit bragdguldet. I dag finns det cirka aktiva handbollspelare i Sverige, lika många killar som tjejer.

7

8

9 VERKSAMHETSIDÉ Handboll är en för alla tillgänglig och attraktiv sport som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Vår strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara med i svensk handboll.

10 VISSTE DU ATT HANDBOLL HAR LIKA MÅNGA AKTIVA KVINNOR SOM MÄN? HANDBOLL FÖR ALLA HELA LIVET Inom Svenska Handbollförbundet (SHF) drivs projektet Handboll för alla. Det handlar om att barn med funktionsnedsättning ska ges möjlighet att svettas och ha kul tillsammans. Vi kallar det för Handboll för alla och har inriktningarna, boll och lekskola, rullstolshandboll och gående handboll enligt Special Olympics reglemente. Upp och Ner är ett exempel på ett startkoncept där träningen är anpassad efter var och en även om den sker i grupp. Det är en förberedande träning för alla idrotterdär handboll är en av dem. De aktiva får fysiska och motoriska utmaningar, social träning och inte minst möjligheten att känna tillhörighet i ett lag och en handbollsförening. Härs och Tvärs är nästa steg och vänder sig till handbollsugna aktiva med funktionsnedsättningar från 13 år och uppåt. Alla lär sig att spela handboll utifrån sin egen förmåga och under roliga former. Det är självklart att tillhöra ett lag och en handbollsförening. I samband med träningar kan även föräldrar och syskon träffas och utbyta erfarenheter. Syftet med Handboll för alla är att träna handboll, utvecklas fysiskt, skapa gemenskap och inkludering. Denna grupp av spelare ska känna att de är med i sina klubbar som vilket annat lag som helst, ett lag bland andra lag. Handboll för alla erbjuder en positiv miljö för att utvecklas både fysiskt och som individ.

11

12 BAKGRUND TILL PUBLIKSPORTEN För att vara ett stöd för föreningar runt om i landet i att marknadsföra vår sport, för att vara en positiv avsändare mot allmänheten och för att vara en markör mot konkurrenterna (andra idrotter) lanserar vi begreppet Publiksporten för att definiera vår sport handboll. Vi vill skapa ett sammanslutande begrepp som alla kan stå bakom och som förenar svensk handboll. VARFÖR JUST PUBLIKSPORTEN? Det finns ett band mellan spelarna och publiken som är unikt för handbollen. Spelarna eldar på publiken publiken lyfter spelarna på ett sätt man inte ser i andra sporter. Det handlar mer om att lyfta fram sitt eget lag än att bua eller skrika på motståndarna. En handbollsmatch kan resultatmässigt svänga oerhört. En ledning på tio mål kan snabbt förbytas i ett underläge. En handbollsmatch är inte slut förrän det är slut. Detta blandat med att handbollen har en fäbless för att det lyckas bli gastkramande i sista minuten gör att vi vill cementera handbollen som Publiksporten. Handbollen är Publiksporten för att den är jämställd och modern, den kännetecknas av fair play och den engagerar alltid publiken. Och den gör det på alla nivåer och på ett positivt sätt. Att ta fram en gemensam sammanslutande bild av svensk handboll är bra för att: Svensk handboll, på alla nivåer, samlas kring en gemensam sammanslutande bild som ökar handbollens tydlighet även utanför handbollsfamiljen, alltså når även de som inte redan är frälsta. Vi ska sätta handbollen top of mind genom att få alla kanaler och avsändare att dra åt samma håll. Vi ska positionera handbollen gentemot andra sporter och i förlängningen få ett ökat generellt intresse för handboll i Sverige.

13 INSIKT Det finns ett band mellan spelarna och publiken som är unikt för handbollen. Spelarna eldar på publiken publiken lyfter spelarna på ett sätt man inte ser i andra sporter blandat med att handbollen har en fäbless för att det lyckas bli gastkramande i sista minuten gör att vi vill cementera handbollen som Publiksporten.

14 SÅ HÄR BLIR DIN FÖRENING EN DEL AV PUBLIKSPORTEN HJÄLPMEDEL OCH MATERIAL Vi tillhandahåller material som du som förening kan beställa via Arkitektkopia. Rollups, banderoller med mera. Neutrala eller med eget tilltryck av egen bild och klubblogga. Länk Arkitektkopia. Det kan sättas upp i hallen permanent eller i samband med arrangemang. Ni kan också hämta hem ett kit som kan användas i er egen kommunikation på hemsida, i sociala medier och så vidare. T-shirt kan beställas via NEH. Neutrala eller med tilltryck av egen logga. VID MATCH Samspelet med såväl publik som lagen och domarna på planen är grundplattan för Publiksporten. Engagemang, glädje och gemenskap är nyckelord. Inom handbollen har vi ofta en speaker vid våra arrangemang. Detta gäller även många ungdomsmatcher. Ibland sköter speakern också musiken men inte sällan finns också en särskild DJ. Speaker och DJ är nyckelpersoner för att skapa stämning i hallen. En speaker som är välkomnande, generös, påläst och gärna rolig skapar en miljö som gör att folk trivs och återkommer. Bra musik ger den där extra dimensionen som kan lyfta arrangemanget till extra höjder. Vad bra musik är kan vara specifikt för olika orter och hallar. En bra DJ läser av sin publik och gör val som får publiken att klappa, heja och kanske till och med sjunga med. För att etablera Publiksporten som begrepp och signum för handbollen nämner speakern vid lämpliga tillfällen att Vi är publiksporten. EXEMPEL: När speakern hälsar lag, domare och publik välkomna. Lägg in Det är vi som är publiksporten. Vid lämpliga tillfällen när publiken hejar, gör sig hörd eller vid snygga mål och räddningar. Efter match Tack för att ni kom. Vi är Publiksporten. Bästa spellistorna. Mest spelade låtarna. Publiceras på Spotify under benämningen Publiksporten.

15 EN MARKÖR MOT KONKURRENTERNA EN AVSÄNDARE MOT ALLMÄNHETEN ETT STÖD FÖR FÖRENINGARNA

16 I ARENAN Även aktörerna på planen, det vill säga spelare, ledare och domare, har en avgörande roll när det gäller att engagera publiken. Snygga mål och spektakulära räddningar står högt i kurs och ingår ofta redan som en del. Positiva glädjeyttringar vid mål, en höjd knuten näve av målvakten vid räddning, high five på bänken, positiv kommunikation mellan spelare, ledare och domare. Med ett leende på läpparna hjälper alla till att höja stämningen och skapa en bra inramning. Som förening kan man uppmuntra sina ledare och spelare att agera för att vi i handbollen ska bli bäst i klassen på stämningen på planen och samspelet med publiken.

17

18 SOCIALA MEDIER När det kommer till sociala medier är grundinsikten att du i samma sekund som du publicerar ett inlägg blir en publicist. Plötsligt producerar du redaktionellt innehåll som era följare förväntas vara intresserade av och bli engagerade i. I ett nafs blir du därmed en publicist som konkurrerar om uppmärksamheten med Sportbladet, Expressen, Handbollskanalen etcetera. Det är värt att tänka lite på och att bygga varje publicering lite mer strategiskt än att bara slänga upp något på nätet. En framgångsrik publicist bygger en bra historia och har målgruppen i fokus. En bra historia bygger normalt sett på följande frågeställningar som vi kallar Fantastiska femman : 1. VAD SKA JAG BERÄTTA? 2. VARFÖR SKA JAG BERÄTTA DET? 3. HUR SKA JAG BERÄTTA DET? 4. FÖR VEM SKA JAG BERÄTTA DET? 5. VART SKA JAG BERÄTTA DET? Dessa fem frågor bör det funderas över innan du jobbar fram innehållet. När det gäller längre berättelser och mer arbetat innehåll är ett bra tips att följa den dramaturgiska berättarmodellen. Detta kan vara bra för intervjuer, matchreferat eller likande. A N S L A G PRESENTATION FÖRDJUPNING KONFLIKT UPPTRAPPNING KONFLIKTLÖSNING/KLIMAX AVSLUTNING En berättelse bygger enligt modellen på att man först slår an en ton, det kan exempelvis vara Succé för vår nya spelare, som sedan presenteras lite mer ingående och då går inslaget eller texten ner i ett lugnare tempo för att också fördjupas. Sedan behövs en konflikt i varje bra dramaturgi, det kan exempelvis handla om en skada som nyförvärvet har haft tidigare. Därefter fortsätter texten eller inslaget mot en vändning och en avslutning, exempelvis att nyförvärvet berättar hur skönt det är att vara skadefri och vad kul det var att göra mål i debuten.

19 ANNONSFÖRSLAG

20 MATCHANNONSER VISSTE DU ATT DET SPELAS HANDBOLL I CIRKA LAG I 183 LÄNDER? När matcher annonseras i sociala medier kan publiken med fördel adresseras och likaså när resultat annonseras. Det kan handla om formuleringar som tjejerna behöver ett stort publikstöd till morgondagens match, välkomna till hallen, eller tack publiken för att ni kom och gjorde kvällens match till en fest! Handboll är publiksporten!. Detta gäller såklart på alla nivåer, från BK Bitter i division 3 östsvenska till IFK Kristianstad i Handbollsligan. Även om alla lag inte har mycket publik är det gemensamt för handbollen att den har en engagerad publik som verkligen lever med i matcherna oavsett nivå. Handbollen engagerar och fascinerar sin publik. Svenska Handbollförbundet har tagit ett antal filmer på temat Publiksporten som pratar om vikten av publik och vad publiken betyder för spelarna. Liknande filmer kan med fördel även göras lokalt och publiceras i er klubbs sociala medier.

21 IK SÄVEHOF ONSDAG 27 SEPTEMBER ESTRAD ALINGSÅS ANNONSFÖRSLAG #blåställ TW/FB AlingsasHK EXKLUSIV PARTNER HUVUDPARTNERS DIAMANTPARTNERS PLATINAPARTNERS

22 GENERELLA TIPS NÄR DET GÄLLER INNEHÅLL I SOCIALA MEDIER. 1. TÄNK PÅ NÄR DU PUBLICERAR Följ upp när på dygnet som era inlägg fungerar bäst. Utnyttja den tidpunkten vid kommande publiceringar. Tänk även på att publicera utspritt över dygnet. Detta kan man göra genom att tidsinställa inlägg. Anledningen till detta är för att inte inläggen ska konkurrera med varandra om uppmärksamheten i användarens flöde. Facebooks algoritmer kommer exempelvis vilja prioritera upp det innehåll en sida postar som genererar engagemang i någon form, och prioritera ned sådant innehåll som inte gör detta, varför vissa poster kan orättvist komma att prioriteras ner i räckvidd. Detta enbart för att det ligger en annan post av samma inläggstyp publicerad vid ungefär samma tid som genererar större engagemang. 2. LÄNKA SNYGGT När du har klistrat in länken, ladda upp egen bild, ändra länkens rubrik och beskrivning. Här kan man utnyttja alla ytor för att kommunicera olika saker, istället för att upprepa samma budskap som i det som länkas. 3. UTNYTTJA OLIKA INLÄGGSTYPER Med inläggstyp avses till exempel ett bildinlägg, ett länkinlägg, ett videoinlägg, ett bildinlägg med fler än en bild (så kallad karusell) etcetera. Facebook prioriterar ett dynamiskt flöde och vill dessutom att man som sida använder deras olika format, ett bra sätt för att öka räckvidden. 4. BJUD IN DE SOM GILLAT ERA POSTER TILL ATT BÖRJA FÖLJA SIDAN Ett enkelt sätt att konvertera engagemang till följare är att under ett inlägg studera antalet gilla-markeringar och därefter börja bjuda in de som har gillat inlägget till att gilla sidan. En notis från er sida skickas då till användaren, vilket brukar kunna generera bra konvertering. 5. TÄNK PÅ BILDSTORLEKARNA Kika gärna här och försök hålla dimensionerna och pixelmåtten för ett optimerat flöde: 6. SHORT BUT SWEET! En majoritet av Facebookanvändarna kollar enbart på sina flöden mobilt. Se till att fånga dem direkt! Här visas dessutom mindre av textytan, så se till att få med det viktigaste först och gärna hålla det kort, kort, kort! Ge även gärna ett incitament till användaren att interagera med innehållet. Ställ en fråga. Ge en uppmaning. Gör en enkät på Twitter eller Facebook, exempelvis genom att fråga vem som var matchens lirare. 7. HÅLL KOLL PÅ VILKA SOM GILLAR ER På facebook.com/ads/audience_insights kan du få värdefull information om vilka som faktiskt följer er sida och där kan man dra nyttiga lärdomar om hur man ska optimera innehållet. Är det bara mobilanvändare? Vad gillar de för andra sidor? Och så vidare.

23

24 HEMSIDAN Er förenings hemsida fungerar ofta som navet i kommunikationen med spelare, ledare, sponsorer och publik. Det viktiga med en hemsida är att den är lättnavigerad och att den möter besökarnas behov. Det ska vara enkelt att hitta och enkelt att uppdatera. En viktig sak är att fundera över publiceringsverktyg, så kalllat CMS. Det är CMS:et som är navet i sajten och det är i det verktyget som alla som uppdaterar hemsidan använder. CMS:et bör vara lättnavigerat för användaren och kompatibelt med alla olika enheter (dator, mobil och surfplatta). Ytterligare en mycket viktig aspekt är att publiceringsverktyget ska vara enkelt för olika personer att använda. Tröskeln och inlärningsperioden bör vara låg eftersom personer i ideella föreningar ofta byts ut. Det ska vara enkelt för nästa generation att ta över och fortsätta arbetet. Ett tips är även att alla lösenord etcetera är samlade på ett gemensamt ställe så att alla i föreningen kommer åt. Ett exempel på en sådan tjänst är: lastpass.com.

25 SÅHÄR EXPONERAR VI LOGOTYPEN

26 VISST VET DU ATT DET IDAG ÄVEN SPELAS BEACHHANDBOLL, STREETHANDBOLL, MINIHANDBOLL, RULLSTOLSHANDBOLL, HANDBOLL FÖR GÅENDE OCH TRÄNAS HANDBOLLFITNESS?

27 KONTAKT Det är vi tillsammans som är svensk handboll och det är vi tillsammans som bidrar till att sätta Publiksporten i folks undermedvetna. Oavsett om du är spelare, ledare, publik eller sponsor så är du med och bidrar till den härligt positiva idrott som handbollen utgör. Vi som jobbar med svensk handbolls utveckling tar gärna emot synpunkter och inspel (apropå handboll ). Ni får gärna kontakta oss alla dygnets timmar för framåtblickande samtal om handboll! SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Christer Thelin, VD christer.thelin@handboll.rf.se Telefon: Mobil: Christian Albinsson Grundare, reklambyrån Oh My Ansvarig för framtagandet av Publiksporten christian@ohmy.nu Mobil:

28

BLI EN DEL AV HANDBOLLEN

BLI EN DEL AV HANDBOLLEN BLI EN DEL AV HANDBOLLEN ETT AV SVERIGES POPULÄRASTE LANDSLAG Handboll är den tredje mest populära lagsporten efter fotboll och hockey. Populariteten har visat sig tydlig på tittarsiffrorna. När herrlandslaget

Läs mer

B L I E N D E L AV HANDBOLLEN

B L I E N D E L AV HANDBOLLEN B L I E N D E L AV HANDBOLLEN DET HÄR ÄR SVENSK HANDBOLL Svensk handboll har ett starkt fäste i idrottssverige. Med över 120 000 utövare och med runt 500 aktiva föreningar utspridda över hela landet är

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Vi har lagt till dessa klasser dels på grund av en stor efterfrågan och dels för att vi vill ge de funktionshindrade chansen att medverka.

Vi har lagt till dessa klasser dels på grund av en stor efterfrågan och dels för att vi vill ge de funktionshindrade chansen att medverka. F15, F1, 1 P 16, 01 pen), P r o r k a ( g g Spelda Blåturnerin 4, P15, F13 1 ndrade i P h /, s 3 n 1 o i P 1, nkt P1 tagsklass, Fu am d 3-4/ e För g herr, n i r e n / r 5 ultu G / 8 Sommarbandyfestivalen

Läs mer

LILLA EM. HÖSTEN 2019

LILLA EM. HÖSTEN 2019 BAKGRUND Under år 2020 går det största idrottsevenemanget i Skandinavien av stapeln! Handbolls-EM för herrar! Sverige är arrangör och ett gruppspel samt en huvudrunda kommer att spelas i Malmö. Under läsåret

Läs mer

Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart

Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart14 2014-05-13 Det surrar kring IFK Från en skadeskjuten div 2 klubb till en levande och växande förening Vi har lyckats få handbollen att

Läs mer

RUTINER FÖR UBR BÅSFUNKTIONÄRER

RUTINER FÖR UBR BÅSFUNKTIONÄRER -Vi båsfunktionärer är ideelt arbetande amatörer som skall se till att barnens match kan genomföras på ett bra och korrekt sätt. Vi kan bara göra vårt bästa, vi ställer upp för varandra, och för våra barn!

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Sverige älskar fotboll Inledning Hur mycket kan man älska fotboll? Mycket. Det finns en stor grupp svenska supportrar som följer våra landslag på

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Bilaga 2. 2013-05-06. Vi använder gärna bilder på våra webbsidor, det gör kommunikationen effektivare.

Bilaga 2. 2013-05-06. Vi använder gärna bilder på våra webbsidor, det gör kommunikationen effektivare. Generell Internetpolicy Policy har valt www.idrottonline.se som webplattform för klubben och www.laget.se som plattform för alla våra lag. Varje lag/träningsgrupp ska ha sin egen webbplats på www.laget.se

Läs mer

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy Bli en del av ett vinnande koncept Vi är Skoghalls Innebandy Skoghalls Innebandyklubb bildades 1985 och har genom sin drygt 30 år långa historia gått från

Läs mer

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid Förälder i BK Heid En vägledning till alla föräldrar i BK Heid BK Heid bildades 1946 av Lennart Carnefur, Leif Carlsson och Kurt Mathiason. De hade sina rötter på Karl Johansskolan i Majorna. Man anmälde

Läs mer

Ungdomsbarometern syfte och varför

Ungdomsbarometern syfte och varför Boo FF Ungdomsbarometern 17 feb. 2016 Ungdomsbarometern syfte och varför Ungdomsbarometern är en möjlighet att ta reda på vad våra spelare tycker om verksamheten och få tips från ungdomarna på vad som

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Kontakta oss. LUNDS FRAMTID. Partnerprogram 2017/2018. Mats A Andersson

Kontakta oss. LUNDS FRAMTID. Partnerprogram 2017/2018. Mats A Andersson Kontakta oss. Mats A Andersson mats-anders@telia.com 0706-272917 LUNDS FRAMTID Mattias Lundin mattias.lundin1@hotmail.com 0768-68 45 09 H43 Lund Stattenavägen, 222 28 Lund Besöksadress Sparbanken Skåne

Läs mer

VISION SVENSK HANDBOLL

VISION SVENSK HANDBOLL VISION SVENSK HANDBOLL 2017 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Telefon +46 (0 ) 8-699 60 00 Mejl info@handboll.rf.se Webb www.svenskhandboll.se VISION 2017 Svensk handboll alltid

Läs mer

Partnerfolder Säsongen 2018/19. Allapriser i denna folder är ex moms och eventuell reklamskatt.

Partnerfolder Säsongen 2018/19. Allapriser i denna folder är ex moms och eventuell reklamskatt. Partnerfolder Säsongen 2018/19 Allapriser i denna folder är ex moms och eventuell reklamskatt. Vår resa Att vara partner till innebär att du ger oss ditt stöd till driva vår verksamhet framåt och fortsätta

Läs mer

VISION SVENSK HANDBOLL

VISION SVENSK HANDBOLL VISION SVENSK HANDBOLL 2017 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Telefon +46 (0 ) 8-699 60 00 Mejl info@handboll.rf.se Webb www.svenskhandboll.se Vision2017.indd 1-2 2013-08-22 10:17

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Kommunikationsplan

Kommunikationsplan Kommunikationsplan Innehåll Inledning... 3 Kommunikationsmål... 3 Budskap... 4 Målgrupper... 4 Kanalval... 4 Tonalitet, logga och färger... 6 Uppföljning... 6 Aktivitetsplan... Error! Bookmark not defined.

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

En handbok för domare. Korpen Umeå

En handbok för domare. Korpen Umeå En handbok för domare Korpen Umeå Vad ska jag med den här handboken till? Den här domarhandboken riktar sig främst till dig som är domare. Detta då du är en av våra mest värdefulla medlemmar och som bär

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Vi är handboll i Stockholm.

Vi är handboll i Stockholm. Vi är handboll i Stockholm. 18.00-18.15 Välkomna & presentation 18.15 18.40 Stockholmhandboll & spelarutbildningen 18.40 18.55 Nya materialet 18.55-19.10 Tränarna får presentera sig och frågor 19.10-19.30

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet

FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet FÖRÄLDRAMÖTE 180405 LUGI P08 03 AGENDA Presentation Klubben Laget Principer - Breda spåret! Hur spelar vi? Hur tränar vi? Våra roller? Bra föräldraskap Livslärdomar Du behövs i föreningslivet Lundaspelen

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

VÄLKOMMEN FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet

VÄLKOMMEN FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet VÄLKOMMEN FÖRÄLDRAMÖTE 171004 LUGI P08 03 AGENDA Presentation Klubben Laget Principer - Breda spåret! Hur spelar vi? Hur tränar vi? Våra roller? Bra föräldraskap? Kallelser, 10 minuter innan, Livslärdomar

Läs mer

Partnerfolder. Säsongen 2019/2020. Prislista

Partnerfolder. Säsongen 2019/2020. Prislista 2019-05-10 Partnerfolder Säsongen 2019/2020 Prislista Bakgrund Att vara partner till Hammarby Handboll innebär att du ger oss ditt stöd till driva vår verksamhet framåt och fortsätta vår resa mot att bli

Läs mer

Sponsringskoncept E. O N I B U W O R L D C U P B I A T H L O N Ö S T E R S U N D 2 0 1 2

Sponsringskoncept E. O N I B U W O R L D C U P B I A T H L O N Ö S T E R S U N D 2 0 1 2 Sponsringskoncept E. O N I B U W O R L D C U P B I A T H L O N Ö S T E R S U N D 2 0 1 2 Vision 2014 Världsledande i skidskytte! - vara bland de tre bästa landslagen och de tre bästa världscuparrangörerna

Läs mer

Verksamhetskonferens 2017

Verksamhetskonferens 2017 Verksamhetskonferens 2017 VARFÖR ÄR VI HÄR? - att informera om verksamheten och faktorer som kan gynna utvecklingen av Skånsk Handboll - presentera nyheter och några av förbundets nya satsningar - skapa

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

Eco Örebro är ett lag i högsta Svenska Basketligan med en helt unik position i Idrotts-Sverige. Klubben är Sveriges mest miljömedvetna elitidrottslag.

Eco Örebro är ett lag i högsta Svenska Basketligan med en helt unik position i Idrotts-Sverige. Klubben är Sveriges mest miljömedvetna elitidrottslag. Eco Örebro är ett lag i högsta Svenska Basketligan med en helt unik position i Idrotts-Sverige. Klubben är Sveriges mest miljömedvetna elitidrottslag. Eco Örebro söker samarbete med företag som har en

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com TYRINGE HOCKEY VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com VI HAR EN STOLT TRADITION GRUNDLÄGGANDE MÅL OCH POLICY Tyringe SoS bildades 1936 och har genom åren fostrat många duktiga spelare. Föreningen är

Läs mer

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben Slutprojekt 2010 Medieinstitutet Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben http://www.youtube.com/watch?v=sifypqjyhv8 Problem, syfte och mål

Läs mer

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Nu har vi pratat en del om hur du kan tänka när du lägger upp en strategi för er kommunikation i sociala medier. Så låt oss gå över till det

Läs mer

Går i linje med RF:s strategi för Svensk Idrott 2025 och riktlinjerna inom Idrottslyftet.

Går i linje med RF:s strategi för Svensk Idrott 2025 och riktlinjerna inom Idrottslyftet. Vad är Grundstenen? En total genomlysning av handbollsklubben där vi tar vara på vad andra klubbar gjort bra och ger en meny av förslag och idéer för att tillsammans bygga den bästa klubben på platsen

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

Med tradition mot framtiden!

Med tradition mot framtiden! PARTNERBROSCHYR 2018-19 GF KROPPSKULTUR Jocke Olof Appelgren J Bundsen Magnus Jenny Med tradition mot framtiden! Klubbfakta: Bildades 1934. 2018: 350 aktiva, 100 ledare, 21 lag i seriespel, 9 lag i minihandboll,

Läs mer

En handbok för lagledare. Korpen Umeå

En handbok för lagledare. Korpen Umeå En handbok för lagledare Korpen Umeå Vad ska jag med den här handboken till? Den här lagledarhandboken riktar sig främst till dig som är lagledare. Detta då du är en av våra mest värdefulla spelare och

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Antal matcher. Första match Spelplats. Matchvärdar. Kommentar Fadderlag. Dag

Antal matcher. Första match Spelplats. Matchvärdar. Kommentar Fadderlag. Dag Dag Första match Spelplats Antal matcher Matchvärdar Kommentar Fadderlag 2018-01-04 18:45 Aranäshallen A HJ Elit - * kansli info se nedan 2018-01-09 18:30 Aranäshallen B 2 AP 2018-01-10 20:00 Aranäshallen

Läs mer

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 HARGS BK DEN BLÅ RAMEN Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 INNEHÅLL Gemensam grund Övergripande policy Fair Play inom Hargs BK Alkohol, tobak och droger Trafiksäkerhetspolicy Nollvisionen HARGS

Läs mer

Pressguide - mötet med pressen

Pressguide - mötet med pressen Pressguide - mötet med pressen Varför PR? Att arbeta med PR är både kostnads- och tidseffektivt. När PR fungerar som bäst inspirerar den människor att börja prata med varandra på ett positivt sätt om oss.

Läs mer

Partnerfolder. Säsongen 2019/2020. Prislista

Partnerfolder. Säsongen 2019/2020. Prislista 2019-06-14 Partnerfolder Säsongen 2019/2020 Prislista Bakgrund Att vara partner till Hammarby Handboll innebär att du ger oss ditt stöd till driva vår verksamhet framåt och fortsätta vår resa mot att bli

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F05 Kaparehallen 2017.03.22 Fotboll, Glädje och Gemenskap Mål med Föräldramötet Målsättning med tjejerna? Hur driver vi laget? Vad händer under säsongen? Reflektioner från 2016 Bra

Läs mer

VILL DU VINNA MED OSS?

VILL DU VINNA MED OSS? VILL DU VINNA MED OSS? VAR MED OCH STÖTTA KARLBERGS BK KÄRA FÖRETAGARE, brinner du också för barn och ungdomsidrott på Kungsholmen och i Vasastan? VILL DU OCKSÅ att KB:s 800 aktiva ungdomar kan drömma

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Ideellt HJÄRTA. Kommersiellt HJÄRNA

Ideellt HJÄRTA. Kommersiellt HJÄRNA Ideellt HJÄRTA Kommersiellt HJÄRNA 2 Från 20 000 SEK Från 60 000 SEK Från 175 000 SEK Från 400 000 SEK Partnerstruktur Huvudpartners Det som ingår på en nedre partnernivå ingår också på alla övre nivåer.

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

En suck är inte OK. IK Bolton förebygger kränkningar och har verktyg när det behövs

En suck är inte OK. IK Bolton förebygger kränkningar och har verktyg när det behövs En suck är inte OK IK Bolton förebygger kränkningar och har verktyg när det behövs 1 Källa: Rädda Barnen, metodmaterialet High Five 2 Trygghet och kränkningar inom idrotten > 30 % inom lagidrott har utsatts,

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL Innehåll Inledning 2 Fotbollsskola 5-6 år.aktiv Start 4 P/F 7-8 år.fotbollsglädje 5 P/F 9-10 år.lära att träna 6 P/F 11-12 år..lära att träna 7 P/F 13 år.träna för

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

- på att vara en förebild!

- på att vara en förebild! - på att vara en förebild! 1 Vår gemensamma värdegrund framtagen genom samarbete 2 Idrotten Vill Som utgångspunkt för Jag Ställer Upp har vi Riksidrottsförbundets (RFs) riktlinjer, det idéprogram som kallas

Läs mer

FRAMÅT TILLSAMMANS SVENSKA MÄSTARE 2016/2017 SERIESEGRARE 2017/2018 SM - FINAL SILVER 2017/2018

FRAMÅT TILLSAMMANS SVENSKA MÄSTARE 2016/2017 SERIESEGRARE 2017/2018 SM - FINAL SILVER 2017/2018 FRAMÅT TILLSAMMANS SVENSKA MÄSTARE 2016/2017 SERIESEGRARE 2017/2018 SM - FINAL SILVER 2017/2018 2:A PLATS SERIEN SHE 2018/2019 H65 är en liten klubb med stort lokalt engagemang och en verksamhet som sträcker

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

En suck är inte OK. IK Bolton förebygger kränkningar och har verktyg när det behövs

En suck är inte OK. IK Bolton förebygger kränkningar och har verktyg när det behövs En suck är inte OK IK Bolton förebygger kränkningar och har verktyg när det behövs 1 Källa: Rädda Barnen, metodmaterialet High Five 2 Trygghet och kränkningar inom idrotten > 30 % inom lagidrott > 15 %

Läs mer

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Sponsorfolder Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Bli en del av en för Sverige helt unik satsning på ishockey: Göteborgs Hockey Clubs flick- och damsatsning

Läs mer

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL. 08-580 347 11 EPOST KANSLI@JARFALLAHOCKEY.COM 1 VÄRDEGRUND VÅR VISION Stockholms bästa plantskola - för alla VÅR STRATEGI Järfälla HC fostrar duktiga ledare, ishockeyspelare och

Läs mer

Uppdragets syfte. Sekundära mål är att stärka klubben internt, att skapa stolthet och att göra IFK känt i ett vidare perspektiv.

Uppdragets syfte. Sekundära mål är att stärka klubben internt, att skapa stolthet och att göra IFK känt i ett vidare perspektiv. Uppdragets syfte De övergripande målen med IFK:s marknadsföring inriktar sig primärt på att öka antalet besökare på hemmamatcherna samt att göra det intressant för företag att synas tillsammans med IFK.

Läs mer

Tips & Trix. Under konstant arbete, senaste utkast NÖDVÄNDIGT:

Tips & Trix. Under konstant arbete, senaste utkast NÖDVÄNDIGT: Tips & Trix Hej! Kul att du hittat till Tips & Trix-dokumentet. Det betyder förhoppningsvis att du bryr dig om sociala medier och kommunikation. Inget gör oss på marknads- och kommunikationsavdelningen

Läs mer

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY 2015/2016 TILLSAMMANS VÅGAR VI VÄXA Foto: Johan Eriksson T orsdagen den 18 december 2014, på kvällen, hände det något magiskt i Fisksätra Sporthall. Det var fullt på läktarna

Läs mer

PUBLIK & MATCHVÄRDAR

PUBLIK & MATCHVÄRDAR PUBLIK & MATCHVÄRDAR PUBLIKVÄRDAR Syftet med publikvärd är att skapa en välkomnande, trivsam och trygg miljö kring våra handbollsarrangemang där barn och ungdomar kan ha roligt och utvecklas. Det ska tydligt

Läs mer

BREDD GER EN LJUS FRAMTID

BREDD GER EN LJUS FRAMTID BREDD GER EN LJUS FRAMTID En bråkdel av ungdomsledarna har elitbakgrund. Det innebär att breddverksamheten fostrar framtidens föreningsmänniskor. HK Country hade under säsongen 2017/18 5 seniorlag. Det

Läs mer

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla SPONSORBROSCHYR Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla ELIT - BREDD & ENGAGEMANG År 2007 började en ny era i för oss i Göteborg Innebandy. De två anrika föreningarna Björkekärrs IK och

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2018

Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2018 Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2018 Örgryte Handbollssällskap summerar nu sin tredje säsong. En säsong som resulterade i blandade resultat men framförallt ett glädjande avancemang för

Läs mer

Kungälvs HK är viktig för Kungälvs kommun

Kungälvs HK är viktig för Kungälvs kommun Anders Holmensköld, ordförande Kungälvs HK är viktig för Kungälvs kommun Handboll handlar om gemenskap och glädje som bygger på ett gemensamt intresse. En gemenskap som sträcker sig över gränser och kulturer.

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

Kenneth. Kista. Bo Bjunér, Förhinder. Gruppen. att föredra. bild.

Kenneth. Kista. Bo Bjunér, Förhinder. Gruppen. att föredra. bild. Deltagare Magnus Fantenberg, Badminton Sweden Kia Altemark, Badminton Sweden Kenneth Nordh, Badminton Sweden Jan Samuelsson, Badminton Sweden Jens Grill, Badmintonn Sweden Jon Norrgren, den unga generationen

Läs mer

ICA SUPERMARKET SVÄRDSJÖ MINICUP 2017

ICA SUPERMARKET SVÄRDSJÖ MINICUP 2017 ICA SUPERMARKET SVÄRDSJÖ MINICUP 2017 Söndagen den 27 augusti strömmade kanske så många som 1500 barn, ledare och anhöriga in på ett sensommarhärligt Källängets IP. Barnfotboll och svensk sommar är verkligen

Läs mer

Värmdö Grisslinge Havsbad juni SPONSORINFO

Värmdö Grisslinge Havsbad juni SPONSORINFO Värmdö 2017 Grisslinge Havsbad 16-18 juni SPONSORINFO Innehåll Varför beachvolley på Värmdö? Swedish Beach Tour Värmdö Varför vara sponsor? Erbjudande sponsorpaket Kontakt 2 Varför beachvolley på Värmdö?

Läs mer

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Ungdomssektionen Skara HF 2010-04-05 Detta dokument är ämnat som ett informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag. Anledningen till att

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer RF STRATEGI 2025 SVENSK CURLING KLUBBAR HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel Livslångt idrottande genom engagemang, träning och tävling. Ny syn på träning och tävling. INKLUDERING Alla kan vara med/alla

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013 Bild 1 Gävle-Dala E-marknad 2013 oberoende och neutral rådgivning i IT frågor för företagare och blivande företagare i Gävleborgs- och Dalarnas län. 1 Bild 2 Etrappa Utgår från behov och kunskapsnivå 2

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

Ungdomar och sociala medier!

Ungdomar och sociala medier! Ungdomar och sociala medier! 1 Jag har blivit retad för mig kroppsform. Folk skriver anonymt till mig att jag är ful och jag är inte värdig. Har blivit mobbad från dagis till 4-5 och då kom det på nätet

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer

Äventyren Världen ÄVENTYRET VÄRLDEN. Det här äventyret handlar om att få kontakt med scouter i ett annat land och lära sig om hur deras liv ser ut.

Äventyren Världen ÄVENTYRET VÄRLDEN. Det här äventyret handlar om att få kontakt med scouter i ett annat land och lära sig om hur deras liv ser ut. ÄVENTYRET VÄRLDEN Det här äventyret handlar om att få kontakt med scouter i ett annat land och lära sig om hur deras liv ser ut. Scouterna ska arrangera en JOTI-helg med avdelningen. Patrullerna ska välja

Läs mer

I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet

I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1 Aktiva föräldrar Att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen och utanför En utgångspunkt för hur vi, föreningen och ni som föräldrar

Läs mer

Blå Tråden Version 5 2014-06-10

Blå Tråden Version 5 2014-06-10 Blå Tråden Version 5 2014-06-10 Regler och riktlinjer för Alingsås HK 1 Innehållsförteckning FÖRORD... 3 Delaktighet... 4 Media... 4 I Alingsås HK... 4 MÅLSÄTTNING... 6 NIVÅANPASSNING OCH TOPPNING... 6

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Skövde Handbollsflickor. Kick Off Säsongen SKÖVDE HF F03

Skövde Handbollsflickor. Kick Off Säsongen SKÖVDE HF F03 Skövde Handbollsflickor Kick Off Säsongen 2015-2016 SKÖVDE HF F03 Agenda 09:00- Samling 09:05- Information 10:00- Utdelning matchställ Spelarfoto 10:15- Lagfoto 10:20- Träningspass 1 11:30- Lunch med TV-

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer