Uppdragets syfte. Sekundära mål är att stärka klubben internt, att skapa stolthet och att göra IFK känt i ett vidare perspektiv.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppdragets syfte. Sekundära mål är att stärka klubben internt, att skapa stolthet och att göra IFK känt i ett vidare perspektiv."

Transkript

1

2 Uppdragets syfte De övergripande målen med IFK:s marknadsföring inriktar sig primärt på att öka antalet besökare på hemmamatcherna samt att göra det intressant för företag att synas tillsammans med IFK. Två mål som är starkt integrerade och som bägge leder till ökade intäkter för klubben. Sekundära mål är att stärka klubben internt, att skapa stolthet och att göra IFK känt i ett vidare perspektiv. Vi bygger varumärket IFK Kristianstad Under 2012 har allt arbete med marknadsföringen blivit mer professionell, konsekvent och med mer fokus på att bygga varumärket IFK Kristianstad. Kommunikation och produktutveckling (sportsliga framgångar) har gått hand i hand och de marknadsmässiga resultaten är oöverträffade inom handbolls-sverige och troligtvis inom svensk sport i stort. Detta gör att klubben nu har en mycket god ekonomi och därmed resurser att skapa förutsättningar för fortsatta framgångar.

3

4 2012 års insatser Under 2012 har mycket skett. Inte minst har vi tagit vara på de möjligheter den nya arenan inneburit och utvecklat dessa vidare för att skapa ett riktigt event vid varje match. Fokus har varit på att hitta långsiktiga, konsekventa och väl genomtänkta kommunikationsmodeller som med små resurser kan ge god effekt. Vi har tagit fram en ny grafisk profil samt Tag linen: Sveriges häftigaste handbollsklubb. Detta kombinerat med med en stark mix av möjligheter för IFK:s sponsorer att synas har varit grunden i marknadsföringen. Marknadsföringen har successivt förfinats och fått ett enhetligt utseende. Insatser och förbättringar har skett inom många områden där kanske tidningen IFK Play, som går ut i ex inför varje hemmamatch och delas ut i ytterligare 800 ex och annonserna i Kristianstadsbladet och på webbplatsen IFK Play tillhör de mest synliga. Tidningen IFK Play är mer än självfinansierad och skapar i sig resurser för andra insatser. Marknadsarenorna är många inte minst på den digitala sidan där webplatser, bloggar och sociala medier har spelat en stor roll. Nyhetsbrevet som går ut regelbundet till sponsorer och andra fans är ett exempel på hur man med en kostnadseffektiv lösning håller sina närmsta intressenter uppdaterade på aktiviteter och evenemang.

5

6 IFK Kristianstad 2012/13 STRATEGI

7

8 Allt handlar om upplevelser för hela Kristianstad Strategin har sin grund i en gedigen analys och en tydlig varumärkesplattform. Den kan sammanfattas i devisen: Sveriges häftigaste handbollsklubb. Med detta vill vi skapa ett helhetskoncept där naturligtvis det sportsliga är grunden men där hela upplevelsen på och utanför matchtillfällena finns med i konceptet. IFK Kristianstad är verksamma i underhållningsbranschen och det ska märkas.

9

10 IFK Kristianstad 2012 DESIGN

11

12 Varje sponsor är unik Sponsorerna är utöver biljettintäkterna viktigast för klubbens finansiering. Vi har som målsättning att leverera minst lika stort värde som motparten ger till oss.

13 Sveriges häftigaste handbollsklubb Sveriges häftigaste handbollsklubb Våra hjärtan klappar för IFK Logga 9 Logga 9 Logga 9 SKATTEJURISTEN BENGT ÅKESSON AB SKATTEJURISTEN BENGT ÅKESSON AB SKATTEJURISTEN BENGT ÅKESSON AB SKATTEJURISTEN BENGT ÅKESSON AB Logga 10 Logga 10 Logga 10 Logga 10 Logga 9 Logga 9 Foto: Bildbyrån, Hässleholm Sveriges häftigaste handbollsklubb SKATTEJURISTEN BENGT ÅKESSON AB Logga 10

14 Matchen ska vara en upplevelse Under 2012 har matcherna blivit en allt större upplevelse. Bättre speaker, hejarklackar, pyrotekniska effekter, musik och jumbotronens möjligheter ger tillsammans en matchupplevelse som man måste vara med för att förstå. De svenska herrelitklubbarna har lyckats vända den nedåtgående publiktrenden på arenorna. Publiksnittet för höstens matcher visar på åskådare - en siffra som kan jämföras med åskådare säsongen 2011/2012 och säsongen 2010/2011. Att IFK med råge har störst publik av alla svenska handbollsklubbar har blivit en självklarhet. Arenans platser är oftast näst intill slutsålda vid varje match. Klubb Publiksnittet hösten IFK Kristianstad Ystads IF Eskilstuna Guif Lugi HF IFK Skövde Hammarby IF HF 7 HK Malmö Drott Halmstad IK Sävehof Alingsås HK Redbergslids IK Skånela IF VästeråsIrsta 769 HF 14 HK Aranäs 630 Publiksnitt (Arenan) 2784 Publiksnitt Publiksnitt hittills i år (grundserien) 4036 Målsättning grundserien 4100 Målsättning slutspel Utsålt

15

16 Introfilm och Jesper Larsson film Introfilmen sätter direkt stämningen i arenan. Med högt tempo och kraftfull musik skapas den rätta IFK-stämningen. Filmen avslutas med att spelarna springer in på planen under stort jubel. En film för att hylla Jesper visades på Jumbotron samt på YouTube.

17

18 Ny logotype och nytt grafiskt manér Den klassiska IFK-logon har varsamt moderniserats och satts in i en svart/orange värld som andas action och spänning. IFK har under 2012 tagit ett stort grafiskt steg med tydlig bibehållen identitet.

19

20 IFK Kristianstad 2012 KOMMUNIKATION

21

22 En PR - maskin klädd i orange IFK Kristianstad trummar in varumärket, den orange färgen, i alla sammanhang.

23

24 Arenan är bara en av arenorna Arenan i sig och det som utspelar sig på planen är den viktigaste delen i kommunikationen men den är långt ifrån allt. IFK:s exponeringar på alla andra arenor - printade, fysiska och på nätet - kan räknas i miljonsiffror.

25 E-POST HEMSIDA FACEBOOK TWITTER BLOGG NYHETSBREV YOUTUBE FLICKR/ INSTAGRAM SPOTIFY KUNDTJÄNST MEDIA PRIS TV RADIO PRINT UTOMHUS GIVE AWAYS GERILLA EVENT MATCH NÄTVERK DEN ORANGEA STADEN ÖVRIGT ANALYS/ UTVÄRDERING TRACKING

26 IFK Play Hur många idrottsklubbar har en tidning av hög kvalitet som går ut i ex inför varje hemmamatch? Under 2012 har tidningen lyfts till en ny nivå grafisk och innehållmässigt. Att skapa ett medium som ger mycket stark kommunikation och samtidigt tjänar pengar på det är få förunnat. IFK gör det. Självklart är IFK Play läsbar på alla plattformar.

27

28 TV och press Att tränga undan fotboll och ishockey från de stora TVbolagens sportsändningar är värt respekt. Handboll har tidigare fått begränsad tid i sportsändningarna - nu är det annorlunda. När filmerna spelas in görs också färdiga klipp och summeringar som går ut till de stora TV-kanalernas sportredaktioner - en av förklaringarna till den ökade TVtiden. Det är ingen tvekan om att TV-bolagens ökade intresse och ökad TV-tid beror på att IFK Kristianstad skapat en totalupplevelse och ett publikintresse utan motsvarighet för varje handbollsmatch. Minst lika många IFK-fans följer bortamatcherna som hemmamatcherna när det nu har skapats möjlighet att se dem på nätet. Under perioden sept-dec 2012 hade vi en bruttoräckvidd på över 8,5 miljoner tittare. Tidningarnas sportsidor har fyllts med IFK-reportage. Inte bara på lokal nivå utan också i riksmedia har IFK hyllats. Mycket har handlat om just föreningens förmåga att skapa ett starkt varumärke och att attrahera publik och sponsorer.

29

30 50 /50 -lott En klassiker som stärkts under Vid varje match säljs cirka lotter vilket ger en intäkt på per match. Allt eftersom försäljningen ökar ökar också vinstsumman vilket leder till ännu större försäljing - den goda cirkeln är igång.

31

32 Annonsering Inför varje match annonseras - utan kostnad - med en halvsida i Kristianstadsbladet, Kvällsposten, Norra Skåne och Mix Megapol (155 spottar). Utöver detta annonseras det också i de egna medierna som IFK Play på Facebook och andra sociala medier. Skisser på busskursannonsering har gjorts men ännu inte behövt användas.

33

34 Digitala medier - nyhetsbrev I den digitala och sociala världen är flödena stora och ständigt ökande. Trafiken drivs med korsbefruktning från flera olika håll. Ett av de tyngre verktygen är nyhetsbrev som regelbundet går ut till allmänhet, sponsorer och press. Det har naturligtvis fått ett prydligt grafiskt utseende enligt det nya manéret.

35

36 Sociala medier Trafiken till hemsidan är stor och ökande. Facebook är ytterst levande och två mediaelever ser till att YouTube ständigt uppdateras med nya filmsnuttar i ett samarbete med C4-skolans elever. Vi har nu över gilla -markeringar. Våra inlägg får mycket stor respons med veckoräckvidder på upp till

37

38 Kamratmatchen En annan klassiker: bjuda, Kristianstadsborna på handboll. Matchen mot Skånela, söndagen den 3 februari går all publik in gratis (sånär som på en guldtia som går till välgörande ändamål). Företagen som är med i Kamratmatchen stödjer med antingen 1 eller 2 kronor per åskådare. Positivt för alla som vill se en match och överskott går till välgörenhet.

39

40 Spelarsponsor i jumbotronen Ett av många nya grepp under året är att man som sponsor kan köpa en spelare. När den spelaren gör mål visas sponsorskylten på jumbotronen. Spelarna auktionerades ut vilket skapade drag efter att vara med.

41

42 Spelarsponsor på rollup På arenan finns rollups med alla spelare knutena till sina respektive spelarsponsorer. Skapar stämnig i arenan och ger intäkter på samma gång.

43

44 IFK Kristianstad 2012 EKONOMI

45

46 Sammanfattning IFK Kristianstad har inte bara gjort en fantastisk sportslig resa. På ett professionellt och konsekvent sätt har varumärket IFK Kristianstad stärkts och blivit handbolls-sveriges starkaste varumärke. Med väl avvägda prioriteringar och med små ekonomiska medel har ett helt koncept som tillför tusentals människor glädje, skapar gemenskap och ger en grund för fortsatta sportsliga framgångar byggts.

47

48 Sveriges häftigaste handbollsklubb

Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart

Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart14 2014-05-13 Det surrar kring IFK Från en skadeskjuten div 2 klubb till en levande och växande förening Vi har lyckats få handbollen att

Läs mer

Partnerfolder Säsongen 2018/19. Allapriser i denna folder är ex moms och eventuell reklamskatt.

Partnerfolder Säsongen 2018/19. Allapriser i denna folder är ex moms och eventuell reklamskatt. Partnerfolder Säsongen 2018/19 Allapriser i denna folder är ex moms och eventuell reklamskatt. Vår resa Att vara partner till innebär att du ger oss ditt stöd till driva vår verksamhet framåt och fortsätta

Läs mer

Marknadskatalog. FC Helsingborg 2015-2016

Marknadskatalog. FC Helsingborg 2015-2016 Marknadskatalog FC Helsingborg 2015-2016 Resan har inletts Välkommen till FC Helsingborg, Skånes lag i Superligan. Vi i FC Helsingborg fortsätter vår resa mot vårt utsatta mål: klubbens första SM-guld.

Läs mer

Evenemang. Frölunda Indians - IF Malmö Redhawks. Redbergslids IK - IK Sävehof. Frölunda Indians - Karlskrona HK. Vintergalan

Evenemang. Frölunda Indians - IF Malmö Redhawks. Redbergslids IK - IK Sävehof. Frölunda Indians - Karlskrona HK. Vintergalan Frölunda Indians - IF Malmö Redhawks Vecka 48, Lördag 2 December 2017, 15:15 https://gotevent.se/p/4320 Redbergslids IK - IK Sävehof Vecka 49, Måndag 4 December 2017, 19:00 https://gotevent.se/p/4344 Frölunda

Läs mer

Partnerfolder. Säsongen 2019/2020. Prislista

Partnerfolder. Säsongen 2019/2020. Prislista 2019-05-10 Partnerfolder Säsongen 2019/2020 Prislista Bakgrund Att vara partner till Hammarby Handboll innebär att du ger oss ditt stöd till driva vår verksamhet framåt och fortsätta vår resa mot att bli

Läs mer

SYNS IHOP MED TYRINGE HOCKEY

SYNS IHOP MED TYRINGE HOCKEY SPONSORKATALOG 2016/17 SYNS IHOP MED TYRINGE HOCKEY TYRINGE SKID- & SKRIDSKOSÄLLSKAP SEDAN 1936 TYRINGE SKID- & SKRIDSKOSÄLLSKAP SEDAN 1936 HÄSSLEHOLM KOMMUNS STÖRSTA IDROTTSUPPLEVELSE! SYNS IHOP MED TYRINGE

Läs mer

Partnerfolder. Säsongen 2019/2020. Prislista

Partnerfolder. Säsongen 2019/2020. Prislista 2019-06-14 Partnerfolder Säsongen 2019/2020 Prislista Bakgrund Att vara partner till Hammarby Handboll innebär att du ger oss ditt stöd till driva vår verksamhet framåt och fortsätta vår resa mot att bli

Läs mer

HOSPITALITY AIK FOTBOLL VI SPELAR IHOP!

HOSPITALITY AIK FOTBOLL VI SPELAR IHOP! HOSPITALITY AIK FOTBOLL VI SPELAR IHOP! 02 SPORTFIVE PARTNER TILL AIK FOTBOLL OCH LEDANDE INOM SPORTS MARKETING Exklusiv agentur till AIK Fotboll & många toppklubbar i Tyskland & övriga Europa Säljer in

Läs mer

VÄLKOMNA TILL ÖREBRO INNEBANDY ÖREBRO KINGS - FRAMÅT SAMARBETSPARTNERS

VÄLKOMNA TILL ÖREBRO INNEBANDY ÖREBRO KINGS - FRAMÅT SAMARBETSPARTNERS PARTNER 2018/19 VÄLKOMNA TILL ÖREBRO INNEBANDY Örebro Innebandys målsättning är att vara den ledande innebandyföreningen i Örebro och det självklara valet för alla innebandyintresserade i Örebro län. Örebro

Läs mer

Sociala medier. - vidga rekryteringsmöjligheterna. Sociala medier vidga rekryteringsmöjligheterna

Sociala medier. - vidga rekryteringsmöjligheterna. Sociala medier vidga rekryteringsmöjligheterna Sociala medier - vidga rekryteringsmöjligheterna Johan Gustafsson johan@j-gustafsson.com Emil Nyberg elkom3@hotmail.com Introduktion Hemsida Facebook Twitter Blogg Google+ YouTube Summering Frågor Översikt

Läs mer

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy Bli en del av ett vinnande koncept Vi är Skoghalls Innebandy Skoghalls Innebandyklubb bildades 1985 och har genom sin drygt 30 år långa historia gått från

Läs mer

Kontakta oss. LUNDS FRAMTID. Partnerprogram 2017/2018. Mats A Andersson

Kontakta oss. LUNDS FRAMTID. Partnerprogram 2017/2018. Mats A Andersson Kontakta oss. Mats A Andersson mats-anders@telia.com 0706-272917 LUNDS FRAMTID Mattias Lundin mattias.lundin1@hotmail.com 0768-68 45 09 H43 Lund Stattenavägen, 222 28 Lund Besöksadress Sparbanken Skåne

Läs mer

Medelhavsseglarna, klubben för den moderna seglaren. 2012-02-18 1 Rydin&Partner

Medelhavsseglarna, klubben för den moderna seglaren. 2012-02-18 1 Rydin&Partner Medelhavsseglarna, klubben för den moderna seglaren 2012-02-18 1 Många medier att hålla reda på Medelhavsseglaren Medelhavsseglarnas Logg Har gemenskap med andra Medelhavsseglare Din Blogg / Hemsida Har

Läs mer

Vår Vision. Målsättning kommande säsong

Vår Vision. Målsättning kommande säsong Sveriges häftigaste handbollsklubb 2013/2014 Välkommen till en ny säsong med IFK Kristianstad Du håller i din hand en presentation av vad vi kan erbjuda dig som samarbetskamrat. Den är laddad med möjligheter

Läs mer

Preliminärt spelschema Pojkar 05

Preliminärt spelschema Pojkar 05 Pojkar 05 Grupp 1 HK Country Önnereds HK 2 04/11 11:30 Billingskolan Grupp 1 Skara HK HK Aranäs 1 04/11 17:00 Billingskolan Grupp 1 HK Aranäs 1 HK Country 04/11 09:30 Billingskolan Grupp 1 Önnereds HK

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

SVERIGES SCHACKFÖRBUND

SVERIGES SCHACKFÖRBUND SVERIGES SCHACKFÖRBUND Styrelsen 2007-02-03 Plan för MARKNADSFÖRING av svenskt schack - synas.. - säljas.. - stimuleras... - styras.. Inledning Schack har i breda kretsar blivit en symbol för taktik och

Läs mer

MEDIEFAKTA 2015 2016 VASALOPPET Vasalöparen och vasaloppet.se

MEDIEFAKTA 2015 2016 VASALOPPET Vasalöparen och vasaloppet.se MEDIEFAKTA 2015 2016 VASALOPPET Vasalöparen och vasaloppet.se 1 Mediefakta 2015 2016 Vasaloppets mediefakta ger dig en samlad bild av Vasaloppets medie- kanaler Vasalöparen och vasaloppet.se samt vilka

Läs mer

Helsatsning på Superettan 2013

Helsatsning på Superettan 2013 Helsatsning på Superettan 2013 Samarbete SEF/TV4 och C More; Superettan först ut Storsatsning på Superettan 2013 Hur? 90 matcher TV4 Sport Veckans match med Anna Brolin Resterande matcher på C Sports (150

Läs mer

PA2-93 : Lördag 20/9. 1003 1 Lör 16:25 LH1 Eslövs HF - IK Lågan -

PA2-93 : Lördag 20/9. 1003 1 Lör 16:25 LH1 Eslövs HF - IK Lågan - PA2-93 : Lördag 20/9 Spelform:2 X 25 min IK Lågan Matchnr Grupp Tid Hall Match Resultat Hästö IF Gul 1001 1 Lör 11:25 LH1 IK Lågan - Hästö IF Gul - Eslövs HF 1002 1 Lör 13:45 LH2 Hästö IF Gul - Eslövs

Läs mer

Eriksdal Alingsås HK Elitjun Eriksdal Alingsås HK A-pojkar Eriksdal Alingsås HK A-pojkar Eriksdal Eslövs HF D-pojkar 04 Eriksdal Eslövs

Eriksdal Alingsås HK Elitjun Eriksdal Alingsås HK A-pojkar Eriksdal Alingsås HK A-pojkar Eriksdal Eslövs HF D-pojkar 04 Eriksdal Eslövs Eriksdal Alingsås HK Elitjun Eriksdal Alingsås HK A-pojkar 98-99 Eriksdal Alingsås HK A-pojkar 98-99 Eriksdal Eslövs HF D-pojkar 04 Eriksdal Eslövs HF B-pojkar 01 Eriksdal Eslövs HF B-pojkar 01 Eriksdal

Läs mer

VILL DU VINNA MED OSS?

VILL DU VINNA MED OSS? VILL DU VINNA MED OSS? VAR MED OCH STÖTTA KARLBERGS BK KÄRA FÖRETAGARE, brinner du också för barn och ungdomsidrott på Kungsholmen och i Vasastan? VILL DU OCKSÅ att KB:s 800 aktiva ungdomar kan drömma

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Vecka 37, Söndag 15 September 2019, 15:00. Vecka 38, Torsdag 19 September 2019, 19:00

Vecka 37, Söndag 15 September 2019, 15:00. Vecka 38, Torsdag 19 September 2019, 19:00 Göteborgs DFF - Qviding FIF Vecka 36, Lördag 7 September 2019, 15:00 https://gotevent.se/p/6415 Göteborg FC - FC Bayern München Vecka 37, Onsdag 11 September 2019, 18:45 https://gotevent.se/p/7009 Redbergslids

Läs mer

A-pojkar Version 1: :51. OBS Spelschemat är preliminärt!!!

A-pojkar Version 1: :51. OBS Spelschemat är preliminärt!!! A-pojkar 98-99 Grupp 1 Arena Skövde A 31/10 08:30 Alingsås HK 1 Kärra HF 2 Grupp 1 Arena Skövde B 31/10 09:05 Skara HK IFK Skövde HK 1 Grupp 1 Arena Skövde A 31/10 10:40 Lysekil HK Alingsås HK 1 Grupp

Läs mer

Sponsringskoncept E. O N I B U W O R L D C U P B I A T H L O N Ö S T E R S U N D 2 0 1 2

Sponsringskoncept E. O N I B U W O R L D C U P B I A T H L O N Ö S T E R S U N D 2 0 1 2 Sponsringskoncept E. O N I B U W O R L D C U P B I A T H L O N Ö S T E R S U N D 2 0 1 2 Vision 2014 Världsledande i skidskytte! - vara bland de tre bästa landslagen och de tre bästa världscuparrangörerna

Läs mer

PR varför och hur? Stina Jansson GKSS Marknads- och informationskommittén

PR varför och hur? Stina Jansson GKSS Marknads- och informationskommittén PR varför och hur? Stina Jansson GKSS Marknads- och informationskommittén Vem är marknadsförare i klubben? Foto: Stina Jansson bilderna får ej användas i andra sammanhang. Behöver vi berätta för omvärlden

Läs mer

Först några frågor...

Först några frågor... Kvällen program Internet och sociala media hur har det förändrat vårat beteende? Släktforskning på nätet Facebook som hjälpmedel i föreningen Först några frågor... Hur många av er släktforskar via internet?

Läs mer

AFFÄRSNÄTVERKET 2017

AFFÄRSNÄTVERKET 2017 AFFÄRSNÄTVERKET 2017 V Ä L K O M M E N D J U R G Å R D E N T I L L F O T B O L L, T E L E 2 A R E N A O C H D J U R G Å R D S F A M I L J E N. - Upplev spänningen och pulsen i Tele2 Arena - Upplevelser

Läs mer

Innehåll Tabeller Seriespel Kvalspel Distriktmästerskap Resultat Junior- och ungdom... 16

Innehåll Tabeller Seriespel Kvalspel Distriktmästerskap Resultat Junior- och ungdom... 16 Statistik 2016-2017 Småland-Blekinge Handbollförbund, Box 3098, 350 33 VÄXJÖ Telefon 0470-21834 http://www.svenskhandboll.se/smaland-blekinge info@smalandblekingehandboll.com 1 Innehåll Innehåll... 2 Tabeller

Läs mer

Logotyp på hemsidan + 2 VIP-biljetter. Vill du bli sponsor, tag kontakt med oss!

Logotyp på hemsidan + 2 VIP-biljetter. Vill du bli sponsor, tag kontakt med oss! SPONSORMENY 2018 Under förra året kämpade sig vårt lokalodlade A-lag sig till en topplacering i Division 5 Östra, och tar i år åter sikte mot höga höjder. Vid sidan av dem firade utvecklingslaget segern

Läs mer

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Sverige älskar fotboll Inledning Hur mycket kan man älska fotboll? Mycket. Det finns en stor grupp svenska supportrar som följer våra landslag på

Läs mer

Svensk orientering i media First there is football. Then there is football. Then there are other sports.

Svensk orientering i media First there is football. Then there is football. Then there are other sports. Svensk orientering i media First there is football. Then there is football. Then there are other sports. Det här är och gör jag Bakgrund: Tidning tv webb Synliggöra orientering i media/få människor att

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

Bakgrund till projektet

Bakgrund till projektet Vad är det som gör vissa idro0sklubbar uthålligt framgångsrika? Stefan Tengblad, Högskolan i Skövde Margareta Oudhuis, Högskolan i Borås Bakgrund till projektet Forsknings- och utvecklingsprojekt tillsammans

Läs mer

vill ni lira med oss?

vill ni lira med oss? vill ni lira med oss? traditioner & visioner, g l ä d j e & g e m e n s k a p. här skapas vinnare. Egen anl äggning, Ernemar IP Fotbollsverksamhet 4 Eget kansli. 4 Klubblokal för cirka 200 personer. 4

Läs mer

Spelprogram för Finalspelet USM Malmö maj 2017 Domare - Funktionärer - Delegater

Spelprogram för Finalspelet USM Malmö maj 2017 Domare - Funktionärer - Delegater Spelprogram för Finalspelet USM Malmö 12-14 maj 2017 Domare - Funktionärer - Delegater 2017-05-13 Baltiska Hallen Fredagen den 12 maj 2017 13:30 PB 1 H 43 Lunds HF 2 Lödde Vikings HK Matilda Lind Emma

Läs mer

Marknadskanaler Visit Linköping & Co AB

Marknadskanaler Visit Linköping & Co AB Marknadskanaler En upplevelse börjar långt före själva evenemanget. För publiken handlar det om längtan. För oss handlar det inte minst om marknadsföring. En del av Visit Linköping & Co AB Box 1397 581

Läs mer

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Nu har vi pratat en del om hur du kan tänka när du lägger upp en strategi för er kommunikation i sociala medier. Så låt oss gå över till det

Läs mer

Din ledande webb-tv kanal inom ridsporten i Norden

Din ledande webb-tv kanal inom ridsporten i Norden Foto: My Sohlman Din ledande webb-tv kanal inom ridsporten i Norden Vår vision är att bli bäst i Norden på det vi gör bäst. Webb-Tv inom ridsporten! Kontakta oss så skräddarsyr vi ett perfekt upplägg för

Läs mer

Utvecklas med Ekerös största folkrörelse

Utvecklas med Ekerös största folkrörelse SPONSRING 2016 Utvecklas med Ekerös största folkrörelse Sponsringsarbetets syfte och mål: Ekerö IK har i över 90 år verkat för Mälaröarnas invånare och företagare. Ekerö IKs breda förankring i sin hembygd

Läs mer

Hjälp oss att bygga fotbollsstaden Kramfors

Hjälp oss att bygga fotbollsstaden Kramfors Officiellt sponsorprogram för Kramfors-Alliansen Fotboll säsongen 2013 Hjälp oss att bygga fotbollsstaden Kramfors Kramfors-Alliansen. Vad tänker du när du hör det namnet? Är det dottern som under somrarna

Läs mer

Evenemang. GAIS - Halmstad BK. Örgryte IS - Trelleborgs FF. Qviding FIF - Alingsås FC United. Frölunda Indians - Brynäs IF

Evenemang. GAIS - Halmstad BK. Örgryte IS - Trelleborgs FF. Qviding FIF - Alingsås FC United. Frölunda Indians - Brynäs IF GAIS - Halmstad BK Vecka 37, Fredag 13 September 2019, 19:00 https://gotevent.se/p/6937 Örgryte IS - Trelleborgs FF Vecka 37, Lördag 14 September 2019, 13:30 https://gotevent.se/p/6940 Qviding FIF - Alingsås

Läs mer

Spelprogram för Ungdoms-SM, Steg 5 Jönköping mars 2014 Domare - Funktionärer - Delegater

Spelprogram för Ungdoms-SM, Steg 5 Jönköping mars 2014 Domare - Funktionärer - Delegater Spelprogram för Ungdoms-SM, Steg 5 Jönköping 14-16 mars 2014 Domare - Funktionärer - Delegater 2014-03-09 Idrottshuset Arenan Fredagen den 14 mars 2014 1530 HJ 1 Eskilstuna Guif Lugi HF Niclas Persson

Läs mer

01 Brand and Design Consultant Liberty Stockholm LIBERTY STHLM BRAND AND DESIGN CONSULTANCY

01 Brand and Design Consultant Liberty Stockholm LIBERTY STHLM BRAND AND DESIGN CONSULTANCY 01 Brand and Design Consultant Liberty Stockholm Erbjudandet 02 LIBERTY STHLM BRAND AND DESIGN CONSULTANCY Förslag till samarbete Hej Anders, Här kommer en beskrivning av det arbete vi ser som nästa steg.

Läs mer

Ideellt HJÄRTA. Kommersiellt HJÄRNA

Ideellt HJÄRTA. Kommersiellt HJÄRNA Ideellt HJÄRTA Kommersiellt HJÄRNA 2 Från 20 000 SEK Från 60 000 SEK Från 175 000 SEK Från 400 000 SEK Partnerstruktur Huvudpartners Det som ingår på en nedre partnernivå ingår också på alla övre nivåer.

Läs mer

Damer :7 Förbundsserier RL

Damer :7 Förbundsserier RL Damer 0-09- 3: Förbundsserier 0-0 RL 3 6 9 0 Regionala serier 0-0 3 6 9 0 NÖ SV 3 3 6 6 9 9 0 0 3 N ÖSN ÖSS VSN VSV S 3 3 3 3 3 3 6 6 6 6 6 6 9 9 9 9 9 0 0 0 0 0 Västerbotten Uppland Mellansvenska Västergötland

Läs mer

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK Vi satsar på Jämtlands ungdomar! Föreningen har en blomstrande ungdomsverksamhet med ca 500 spelare och 100 ledare. Nyrekrytering är något vi jobbar hårt med och hockeyskolorna är

Läs mer

Bilaga 2. 2013-05-06. Vi använder gärna bilder på våra webbsidor, det gör kommunikationen effektivare.

Bilaga 2. 2013-05-06. Vi använder gärna bilder på våra webbsidor, det gör kommunikationen effektivare. Generell Internetpolicy Policy har valt www.idrottonline.se som webplattform för klubben och www.laget.se som plattform för alla våra lag. Varje lag/träningsgrupp ska ha sin egen webbplats på www.laget.se

Läs mer

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY 2015/2016 TILLSAMMANS VÅGAR VI VÄXA Foto: Johan Eriksson T orsdagen den 18 december 2014, på kvällen, hände det något magiskt i Fisksätra Sporthall. Det var fullt på läktarna

Läs mer

handboll VÄRDE! Drygt 60 teknikmoment och övningar! www.svenskhandboll.se/malvakt målvaktsträning Innehåller din egen kod för registrering på webben

handboll VÄRDE! Drygt 60 teknikmoment och övningar! www.svenskhandboll.se/malvakt målvaktsträning Innehåller din egen kod för registrering på webben handboll målvaktsträning Drygt 60 teknikmoment och övningar! Innehåller din egen kod VÄRDE! för registrering på webben www.svenskhandboll.se/malvakt Din kod till webben! Utbildningsmaterialet Målvaktsträning

Läs mer

KOM MED I LAGET, KÄMPA, VINN!

KOM MED I LAGET, KÄMPA, VINN! PA R T NE R E R B JUD A NDE N 201 5 / 201 6 KOM MED I LAGET, KÄMPA, VINN! HANDBOLLEN GÅR HAND I HAND MED STARKA VARUMÄRKEN. Överallt ser vi det: Handbollen står stark i Idrottssverige. Landslagen är oerhört

Läs mer

Bli en samarbetspartner!

Bli en samarbetspartner! Bli en samarbetspartner! Klagshamns Ryttarförening har bedrivit ridskola i den vackra naturen på Klagshamns udde i Malmö i snart 30 år. I dag är KRF en av Skånes största ridklubbar och vår ambition är

Läs mer

Elitserien. Alingsås HK IFK Kristianstad. Handboll 2012 2013. Söndag 16 december 16.15 i Nolhagahallen LÄS OM MATCHERNA 1I ALINGSÅS TIDNING

Elitserien. Alingsås HK IFK Kristianstad. Handboll 2012 2013. Söndag 16 december 16.15 i Nolhagahallen LÄS OM MATCHERNA 1I ALINGSÅS TIDNING Elitserien Handboll 2012 2013 Alingsås HK IFK Kristianstad Söndag 16 december 16.15 i Nolhagahallen LÄS OM MATCHERNA 1I ALINGSÅS TIDNING SPONSORER SPONSORER Silversponsorer AHK:s huvudsponsor SOLLEBRUNNS

Läs mer

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version Evenemangstrategi för Region Skåne Sammanfattad förkortad version Bakgrund Evenemang är en viktig del av Region Skånes varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med

Läs mer

Herrar :1 Förbundsserier säsongen RL

Herrar :1 Förbundsserier säsongen RL Herrar 16-09-07 3:1 Förbundsserier säsongen 2016-2017 RL Regionala serier säsongen 2016-2017 Elitserien 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1N 1S 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7

Läs mer

Tid Spelplan Hemmalag Bortalag Lag fr 15/0709:45 Bana 1 IK Lågan Hörby HK Ankaret Bj... 1 P07 fr 15/0710:15 Bana 2 IK Lågan Hörby Ronneby HK F07 fr

Tid Spelplan Hemmalag Bortalag Lag fr 15/0709:45 Bana 1 IK Lågan Hörby HK Ankaret Bj... 1 P07 fr 15/0710:15 Bana 2 IK Lågan Hörby Ronneby HK F07 fr fr 15/0709:45 Bana 1 IK Lågan Hörby HK Ankaret Bj... 1 P07 fr 15/0710:15 Bana 2 IK Lågan Hörby Ronneby HK F07 fr 15/0711:30 Bana 8 IK Lågan Hörby 1 IFK Bankeryd 2 F05L1 fr 15/0711:30 Bana 4 Kristianstad

Läs mer

Dialog bygger relationer

Dialog bygger relationer Tema Social Media Newsroom: Som många säkert har sett, lanserade MyNewsdesk för några veckor sedan en ny design på social media newsroom. Men vad innebär det för dig och ditt företag, vilka fördelar ger

Läs mer

Gruppindelning & Spelprogram

Gruppindelning & Spelprogram Gruppindelning & Spelprogram DJ Grupp 1 DJ Grupp 2 Skuru IK VästeråsIrsta HK BK Heid HK erping Höörs HK H 65 Kärra HF LUGI HF HJ Grupp 1 HJ Grupp 2 IF Kristianstad Alingsås HK Halmstads HF IK Bolton Redbergslids

Läs mer

201 HYRESGÄSTMÖTE 18/6

201 HYRESGÄSTMÖTE 18/6 HYRESGÄSTMÖTE 1/6 Varmt välkomna! MARKNADSPLAN del 1 MARKNADSPLAN del 1 1. Visionen 2. Mål 3. Målgrupp 4. Kanaler 5. Marknadsföringen - 3 delar 6. Familjen SöDER 7. Så gör vi tillsammans. Juni till december

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2016

Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2016 Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2016 Örgryte Handbollssällskap summerar nu sin första säsong. En säsong som resulterade i såväl fina sportsliga resultat som positiva intentioner gällande

Läs mer

Bli sponsor till Uppsalas gladaste, varmaste och energirikaste evenemang!

Bli sponsor till Uppsalas gladaste, varmaste och energirikaste evenemang! Bli sponsor till Uppsalas gladaste, varmaste och energirikaste evenemang! 24 25 MAJ 2014 Uppsalatidningen sponsrar Kulturernas Karneval för att det är ett lokalt arrangemang med en positiv atmosfär runt

Läs mer

Målet är att gå upp i elitserien!

Målet är att gå upp i elitserien! 2014 Målet är att gå upp i elitserien! Det är nu över fem år sedan Lejonens comeback i elitserien, en återkomst som slutade i stor sportslig succé med två raka SM-guld och tre raka finaler. Vilka tävlingar,

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

vill du bli medskribent?

vill du bli medskribent? vill du bli medskribent? Att vara medskribent Innebär att: Du ska ha ett brinnande intresse för media. Du får möjlighet att visa upp dina produktioner på nyhetssajten. Du få uttrycka dig i digitala medier.

Läs mer

Evenemang. Frölunda Indians - Rögle BK. BK Häcken - Östersunds FK. Frölunda Indians - Cardiff Devils. Sverige - Slovakien. Qviding FIF - Eslövs BK

Evenemang. Frölunda Indians - Rögle BK. BK Häcken - Östersunds FK. Frölunda Indians - Cardiff Devils. Sverige - Slovakien. Qviding FIF - Eslövs BK Frölunda Indians - Rögle BK Vecka 40, Lördag 5 Oktober 2019, 18:00 https://gotevent.se/p/6855 BK Häcken - Östersunds FK Vecka 40, Söndag 6 Oktober 2019, 15:00 https://gotevent.se/p/6946 Bravida Arena Frölunda

Läs mer

Gruppindelning. DJ Grupp 1 DJ Grupp 2. HJ Grupp 1 HJ Grupp 2. FA Grupp 1 FA Grupp 2. PA Grupp 1 PA Grupp 2. FB Grupp 1 FB Grupp 2

Gruppindelning. DJ Grupp 1 DJ Grupp 2. HJ Grupp 1 HJ Grupp 2. FA Grupp 1 FA Grupp 2. PA Grupp 1 PA Grupp 2. FB Grupp 1 FB Grupp 2 DJ Grupp 1 DJ Grupp 2 VästeråsIrsta HK BK Heid Skuru IK Spårvägens HF HJ Grupp 1 HJ Grupp 2 IK Bolton Alingsås HK Redbergslids IK Ystads IF HF IF Kristianstad FA Grupp 1 FA Grupp 2 Gruppindelning 2015-04-19

Läs mer

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK Vi satsar på Jämtlands ungdomar! Föreningen har en blomstrande ungdomsverksamhet med ca 500 spelare och 100 ledare. Nyrekrytering är något vi jobbar hårt med och hockeyskolorna är

Läs mer

Vi har varit med länge i utvecklingen av svensk ishockey och är tillsammans ca 600 år. Flera av klubbarna har redan fyllt eller fyller snart 100 år.

Vi har varit med länge i utvecklingen av svensk ishockey och är tillsammans ca 600 år. Flera av klubbarna har redan fyllt eller fyller snart 100 år. 201 7-11-20 Till: Styrelsen för Svenska Ishockeyförbundet Att. styrelseordförande Anders Larsson Skickas per email: anders.larsson@swehockey.se Med kopia i: Svenska Hockeyligan AB (Att. VD Jörgen Lindgren)

Läs mer

Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun

Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun Magnus Mosén, Skånska Webbdagen den 10 september Från trevande start till given kanal att räkna med Facebook.com/Vellingekommun lanserades i januari

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Kungälvs Handbollsklubb presenterar i samarbete med Kungälvs-Posten

Kungälvs Handbollsklubb presenterar i samarbete med Kungälvs-Posten Kungälvs Handbollsklubb presenterar i samarbete med Kungälvs-Posten Entré vuxen 100 kr - Pensionärer 60 kr - Ungdom 15-17 år 30 kr - Barn 0-14 år samt medlemmar med medlemskort fri entré Köp årskort på

Läs mer

IFK Skövde Handboll Säsongen

IFK Skövde Handboll Säsongen IFK Skövde Handboll Säsongen 2012-2013 NU TAR VI ETT STEG TILL Vi ser med tillförsikt fram emot nästa säsong. Vi har samlat goda erfarenheter från årets kvartfinalserie. Vårt unga lag har ytterligare ett

Läs mer

UNGDOM & BREDD ELITFOTBOLL SAMHÄLLSENGAGEMANG

UNGDOM & BREDD ELITFOTBOLL SAMHÄLLSENGAGEMANG UNGDOM & BREDD ELITFOTBOLL SAMHÄLLSENGAGEMANG LB07 SPONSRING & PARTNERSKAP 2012 En spännande del av det nya Malmö. Ett bra sponsorskap ger lika mycket för båda parter. Malmö är en fantastisk stad. Inte

Läs mer

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media SM.170321.S1 IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media INNEHÅLL Vad är sociala medier? s. 3 Statistik & Sociala medier s. 4-6 Annonsering i sociala medier s. 7-8 Vad är en hashtag #? s.9 Uppföljning

Läs mer

NYBRO VIKINGS IF PARTNERSKAP ETT UTVECKLANDE SAMARBETE FÖR BÅDA PARTER

NYBRO VIKINGS IF PARTNERSKAP ETT UTVECKLANDE SAMARBETE FÖR BÅDA PARTER NYBRO VIKINGS IF PARTNERSKAP ETT UTVECKLANDE SAMARBETE FÖR BÅDA PARTER Säljorganisation 2019/2020 Rasmus Aro Klubbchef Kontaktuppgifter 070 228 68 57 rasmus.aro@nybrovikings. com Jan-Åke Karlsson Säljare

Läs mer

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet.

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet. ATT STÖTTA IFK Älskar du fotboll och vill stötta en förening som satsar på ungdomarna? Välkommen till IFK Uddevalla. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Bilder ur ett företagsperspektiv har sedan marknadsföringens begynnelse varit viktiga för att inspirera, väcka ett

Läs mer

Eco Örebro är ett lag i högsta Svenska Basketligan med en helt unik position i Idrotts-Sverige. Klubben är Sveriges mest miljömedvetna elitidrottslag.

Eco Örebro är ett lag i högsta Svenska Basketligan med en helt unik position i Idrotts-Sverige. Klubben är Sveriges mest miljömedvetna elitidrottslag. Eco Örebro är ett lag i högsta Svenska Basketligan med en helt unik position i Idrotts-Sverige. Klubben är Sveriges mest miljömedvetna elitidrottslag. Eco Örebro söker samarbete med företag som har en

Läs mer

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com TYRINGE HOCKEY VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com VI HAR EN STOLT TRADITION GRUNDLÄGGANDE MÅL OCH POLICY Tyringe SoS bildades 1936 och har genom åren fostrat många duktiga spelare. Föreningen är

Läs mer

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan)

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Förbundsstyrelsens uppdrag är att ta beslut som är så bra som möjligt för helheten inom Svensk Innebandy. Det inkluderar även beslut

Läs mer

Fakta och praktisk info Plats: Tid: Pris 1: Pris 2: I priset ingår: InneBAndyKonvenT 2010 16 1 7 april Boende Anmälan och betalning

Fakta och praktisk info Plats: Tid: Pris 1: Pris 2: I priset ingår: InneBAndyKonvenT 2010 16 1 7 april Boende Anmälan och betalning innebandykonvent 2010 16 17 april Bäst även utanför plan bli en attraktiv samarbetspartner Svenska Innebandyförbundet har glädjen att traditionsenligt bjuda in till vårt konvent i samband med SM-finalerna

Läs mer

Sociala medier i arbetslivet

Sociala medier i arbetslivet Socialamedieriarbetslivet AvJennyEklund,SprindGlobalAB Vadärsocialamedier? Medsocialamedier,ellersocialawebben,menasinternettjänstersombyggerpå interaktivkommunikationochanvändargenereratinnehåll.webbplatserdär

Läs mer

Grafisk profilering vid marknadsföring av SVBF tävlingar

Grafisk profilering vid marknadsföring av SVBF tävlingar Sida 1 av 8 Motion till Svenska Volleybollförbundets Årsmöte 2018 Grafisk profilering vid marknadsföring av SVBF tävlingar Bakgrund: Under 2011 skapades en grafisk profil för SVBF tillsammans med kommunikationsbyrån

Läs mer

HOCKEY KÄNNS! Hudiksvalls hetaste publiksport Säsongen

HOCKEY KÄNNS! Hudiksvalls hetaste publiksport Säsongen HOCKEY KÄNNS! Hudiksvalls hetaste publiksport Säsongen 2012-2013 Drygt 800 personer per match. Vi delar samma brinnande intresse för Hudiksvalls bästa. Som samarbetspartner får du möjlighet att vara mer

Läs mer

Vägledning om insamling

Vägledning om insamling VERKTYGSLÅDA OM Vägledning om insamling Insamling är en viktig strategi att förena människor i samhället och tillgodose lokala behov på ett effektivt sätt. Det finns många sätt att genomföra insamlingar,

Läs mer

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1 Hej! Här kommer en kort rapport om hur Korvfestivalen synts i digitala och sociala kanaler under första kvartalet samt fokus på i mars och själva festivalen. Korvfestivalens synlighet i Google under Q1

Läs mer

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN 2016-02-28 KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Svenska Aikidoförbundet 2 OM KOMMUNIKATIONS- PLATTFORMEN INNEHÅLL: SYFTE: Syftet med den här kommunikationsplattformen

Läs mer

Kommunikationsplan

Kommunikationsplan Kommunikationsplan Innehåll Inledning... 3 Kommunikationsmål... 3 Budskap... 4 Målgrupper... 4 Kanalval... 4 Tonalitet, logga och färger... 6 Uppföljning... 6 Aktivitetsplan... Error! Bookmark not defined.

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden. Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län

1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden. Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län 1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län Den 5 november går Vårdguiden ihop med den nationella motsvarigheten 1177 och blir 1177 Vårdguiden.

Läs mer

Välkommen som partner i Medicon Weekend!

Välkommen som partner i Medicon Weekend! Välkommen som partner i Medicon Weekend! Medicon Weekend så går det till! Målet med Medicon Weekend Synlighet kring hur Medicon Village bidrar till att skapa tillväxt Medicon Week(end) tillsammans med

Läs mer

MittSkånes Framtid - H65 Höör En klubb för alla

MittSkånes Framtid - H65 Höör En klubb för alla H65 FAMILJEN MittSkånes Framtid - H65 Höör En klubb för alla H65-familjen står inför en spännande säsong där vi vill ta nästa steg och utveckla oss och bli Mittskånes största Elitförening! Säsongen 2015-2016

Läs mer

OM KINGSIZE KINGSIZE ÄR SVENSK HIP HOP/URBAN LIVSSTIL

OM KINGSIZE KINGSIZE ÄR SVENSK HIP HOP/URBAN LIVSSTIL MEDIEKIT 2018 OM KINGSIZE Kingsize Magazine är Skandinaviens största tidning och digitala nyhetsportal, Kingsizemag.se, vad gäller populärkultur inom musik, konserter/festivaler, film/ TV, sport, data/tv-spel,

Läs mer

KARLBERGS BK. Partners HUVUDSPONSORER FÖLJ KB PÅ FACEBOOK OCH TWITTER

KARLBERGS BK. Partners HUVUDSPONSORER FÖLJ KB PÅ FACEBOOK OCH TWITTER KARLBERGS BK HUVUDSPONSORER Partners FÖLJ KB PÅ FACEBOOK OCH TWITTER FRÅN KNATTE TILL SENIOR - SEDAN 1912 Karlbergs BK är Kungsholmens största idrottsförening. Vi bedriver idag en seriös och gedigen verksamhet

Läs mer