INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-09-11"

Transkript

1 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde BUN 100 VERKSAMHETSBESÖK VID KLOCKARSKOLAN... 1 BUN 101 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 102 FÖRSLAG TILL RIKTLINJER OM MAT OCH MÅLTIDER PÅ FRITIDSHEM... 3 BUN 103 FÖRSLAG TILL RIKTLINJER OM MAT OCH MÅLTIDER I FÖRSKOLAN... 5 BUN 104 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 7 BUN 105 YTTRANDE ÖVER PROJEKTPLAN FÖR MILJÖLEDNINGSSYSTEM... 8 BUN 106 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 31 AUGUSTI BUN 107 BUDGET BUN 108 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, AUGUSTI BUN 109 REVIDERAT KALENDARIUM FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BUN 110 LOKALER, FÖRSKOLA OCH SKOLA I SÄTERS KOMMUN BUN 111 INFORMATION BUN 112 INFORMATION VERKSAMHETSBESÖK BUN 113 ANMÄLAN AV DELEGATIONSBESLUT BUN 114 DELGIVNINGAR BUN 115 ÖVRIGA FRÅGOR... 19

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Rådhuset, torsdagen den11 september 2014, Kl Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) 1:e vice ordförande Nils Vinteus (C) 2:e vice ordföranden Tommy Bäck (S) Angelica Beyer (S) Göran Johansson (V) Katrine Lundqvist (V) Håkan Gustâv (FP) Benny Gifting (S) Maj-Lis Nyberg (C) Margareta Arthursson (KD) Övriga deltagare Göran Johansson (V) Annika Runvik (FP) Karin Åberg, förvaltningschef Per Wikström, bitr. förvaltningschef Anita Mikkonen, ekonom, Tuula Svedberg, kostchef Marie Boman, förskolechef, Malin Lilja Altörn, folkhälsoplanerare, Mai Andersson, nämndsekreterare Utses att justera Mats Nilsson Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen måndagen den 15 september Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mai Andersson Ordförande Jan-Erik Steen Justerande Mats Nilsson Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats Barn- och utbildningsförvaltningen för protokollet Underskrift Mai Andersson

3 Barn- och utbildningsnämnden Bun 100 Bun 100 Verksamhetsbesök vid Klockarskolan Verksamhetsbesök vid Klockarskolan Under förmiddagen genomför barn- och utbildningsnämnden ett verksamhetsbesök vid Klockarskolan. Rektor Maria Fredriksson hälsar ledamöterna välkomna och presenterar nuläget vid skolan. Nämnden träffar därefter representanter för elevrådet och personalrepresentanter. Elevrådet framför bl.a. synpunkter kring miljön på skolan där man upplever otrygghet kring toalettutrymmena och personalrepresentanterna belyser behovet av nya uppdaterade läromedel, samt behov av att se över utemiljön vid skolan. Ledamöterna genomför en rundvandring på skolan där man bl.a. får bilda sig en uppfattning om miljön kring toaletterna. Ledamöterna besöker också lektioner vid årsklass 7 s spanskundervisning. Besöket avslutas med att ledamöterna äter lunch tillsammans med eleverna.

4 Barn- och utbildningsnämnden Bun 101 Bun 101 Anmälan av övriga frågor Anmälan av övriga frågor Annika Runvik anmäler frågan Temadagar

5 Barn- och utbildningsnämnden Bun 102 dnr: Bun 102 fritidshem Förslag till riktlinjer om mat och måltider p Förslag till riktlinjer om mat och måltider på fritidshem Ärendebeskrivning Riktlinjer om mat och måltider på fritidshem har tagits fram som ett led i arbetet med att servera näringsriktig och god mat i förskola, fritidshem och skola. I folkhälsoplanen som är antagen av kommunfullmäktige 23 februari 2012, står att läsa att inom målområdet för kost fokuserar vi på: att stimulera till goda matvanor i förskola, skola och äldreomsorg ökad eller bibehållen konsumtion av ekologiska, rättvisemärkta och närproducerade livsmedel att minska andelen barn med övervikt och fetma att sprida kunskap om goda matvanor Visionen är att genom god och näringsriktig mat förebygga ohälsa hos kommunens invånare samt att förmedla goda matvanor och erbjuda kvalitetssäkrade måltider som anpassas utifrån matgästens behov. Barn- och utbildningsnämnden verksamheter har sedan 2010, tillsammans med samhällsbyggnadsnämndens kostansvariga, arbetat med satsningen på Stjärnrestaurang som ett sätt att nå dessa mål. Satsningen på Stjärnrestaurang omfattade från början skollunch och har sedan utökats till att omfatta förskolans lunch. Riktlinjerna är en utveckling av konceptet Stjärnrestaurang. Förslaget till riktlinjer för fritidshemmen omfattar frukost och mellanmål. Dessa riktlinjer anger en övergripande viljeinriktning och ambitionsnivå för måltidsverksamheten inom fritidshemmen. Syftet är att säkerställa en lägsta kvalitetsnivå för individen. Riktlinjerna ska ge vägledning för alla som arbetar med barns kost, utveckling och lärande. Förslaget till riktlinjer har tagits fram av kommunens kostchef och folkhälsoplanerare på uppdrag av styrgruppen för Stjärnrestaurang (styrgruppen består av kostchef, folkhälsoplanerare, förskolechefer och rektorer samt barn- och utbildningsförvaltningens ledning.) Styrgruppen har ställt sig bakom förslaget. Forts.

6 Barn- och utbildningsnämnden forts. 102 Beslutsunderlag Förslag till riktlinjer om mat och måltider på fritidshem Utskottet den 27 augusti 2014, 37 Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden ställer sig bakom förslaget till riktlinjer om mat och måltider på fritidshem med följande tillägg under rubriken Målsättning med måltiderna: Pedagogerna har en viktig roll när det gäller att ge barnen möjlighet att vara med och experimentera, baka och tillverka. Ett exempel kan vara att göra eget äppelmos utan tillsatser och färgämnen.

7 Barn- och utbildningsnämnden Bun 103 dnr: Bun 103 förskolan Förslag till riktlinjer om mat och måltider i Förslag till riktlinjer om mat och måltider i förskolan Ärendebeskrivning Riktlinjer om mat och måltider i förskolan har tagits fram som ett led i arbetet med att servera näringsriktig och god mat i förskola, fritidshem och skola. I folkhälsoplanen som är antagen av kommunfullmäktige 23 februari 2012, står att läsa att inom målområdet för kost fokuserar vi på: att stimulera till goda matvanor i förskola, skola och äldreomsorg ökad eller bibehållen konsumtion av ekologiska, rättvisemärkta och närproducerade livsmedel att minska andelen barn med övervikt och fetma att sprida kunskap om goda matvanor Visionen är att genom god och näringsriktig mat förebygga ohälsa hos kommunens invånare samt att förmedla goda matvanor och erbjuda kvalitetssäkrade måltider som anpassas utifrån matgästens behov. Barn- och utbildningsnämnden verksamheter har sedan 2010, tillsammans med samhällsbyggnadsnämndens kostansvariga, arbetat med satsningen på Stjärnrestaurang som ett sätt att nå dessa mål. Satsningen på Stjärnrestaurang omfattade från början skollunch och har sedan utökats till att omfatta förskolans lunch. Riktlinjerna är en utveckling av konceptet Stjärnrestaurang. Förslaget till riktlinjer för förskolan omfattar frukost, lunch och mellanmål. För fritidshemmen omfattar riktlinjerna frukost och mellanmål. Dessa riktlinjer anger en övergripande viljeinriktning och ambitionsnivå för måltidsverksamheten inom förskolan. Syftet är att säkerställa en lägsta kvalitetsnivå för individen. Riktlinjerna ska ge vägledning för alla som arbetar med barns kost, utveckling och lärande. forts.

8 Barn- och utbildningsnämnden forts. 103 Förslaget till riktlinjer har tagits fram av kommunens kostchef och folkhälsoplanerare på uppdrag av styrgruppen för Stjärnrestaurang (styrgruppen består av kostchef, folkhälsoplanerare, förskolechefer och rektorer samt barn- och utbildningsförvaltningens ledning.) Styrgruppen har ställt sig bakom förslaget. Beslutsunderlag Förslag till riktlinjer om mat och måltider i förskolan. Utskottet den 27 augusti 2014, 38 Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden ställer sig bakom förslaget till riktlinjer om mat och måltider i förskolan med följande tillägg under rubriken Målsättning med måltiderna i förskolan: Pedagogerna har en viktig roll när det gäller att ge barnen möjlighet att vara med och experimentera, baka och tillverka. Ett exempel kan vara att göra eget äppelmos utan tillsatser och färgämnen.

9 Barn- och utbildningsnämnden Bun 104 Bun 104 Arbetsmiljöfrågor Arbetsmiljöfrågor Ärendebeskrivning Karin Åberg, förvaltningschef ger en nulägesrapport av personalsituationen. Förskolchef Per Jakobsson, vid Stora Skedvi förskoleområde har sagt upp sin tjänst. Rekrytering av ny förskolechef pågår. Arbetsmiljöverket kommer att göra tillsynsbesök vid Gustafs förskoleområde. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden har tagit del av informationen.

10 Barn- och utbildningsnämnden Bun 105 dnr: Bun 105 system Yttrande över projektplan för miljölednings Yttrande över projektplan för miljöledningssystem Ärendebeskrivning Det har saknats ett gemensamt system i Säters kommun för att följa upp, utvärdera, utveckla och förbättra miljöarbetet. Ett miljöledningssystem blir ett stöd för att uppnå kommunens mål att verka för en ekologiskt hållbar utveckling. Inom barn- och utbildningsnämndens verksamheter har förskola och grundskola under ett antal år certifierat verksamheten genom Grön Flagg, ett certifieringsverktyg som utarbetats av organisationen Håll Sverige Rent. Grön Flagg bygger på ett handlingsinriktat arbete inom olika teman som konsumtion, vattenresurser och klimat och energi. Skolor och förskolor kan därför i hög grad bidra till att uppnå kommunens lokala miljömål, klimatstrategi och energiplaner. Genom att Grön Flagg innehåller nyckeltal kan arbetet också mätas och följas upp. Bakgrund Miljöberedningen beslutade för miljösamordnare att författa en projektplan för miljöledningsarbetet beslutar miljöberedningen att lämna över förslaget angående projektplan för miljöledningssystem till kommunstyrelsen. Syfte Syftet med att införa ett miljöledningssystem till Säters kommuns förvaltningar är att systematisera och rationalisera kommunens miljöarbete, systemet ska fungera som en hjälp för förvaltningarna med deras arbete med nationella, regionala och lokala miljömål. Miljöledningssystemets syfte är även att minska Säters kommuns miljöpåverkan och arbeta för ständig förbättring inom miljöområdet. Miljöledningssystemet syfte är också att hjälpa till att stärka Säters kommuns miljöprofil gentemot allmänheten, företag, kommunens anställda och andra intressenter. forts.

11 Barn- och utbildningsnämnden forts. 105 Beslutsunderlag Remiss från Ks/au den 15 april 2014, 61 Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse den 18 augusti 2014 Utskottet den 27 augusti 2014, 36 Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden ställer sig bakom förslaget till projektplan för miljöledningssystem under förutsättning att det ges ekonomiska förutsättningar för genomförandet, enligt tjänsteskrivelse.

12 Barn- och utbildningsnämnden Bun 106 dnr: Bun 106 Budgetuppföljning per den 31 augusti 2014 Budgetuppföljning per den 31 augusti 2014 Ärendebeskrivning Anita Mikkonen, ekonom presenterar ett preliminärt bokslut per den 31 augusti Prognosen tyder på ett budgetöverskridande på ca en miljon kronor vid årets slut. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden har tagit del av informationen.

13 Barn- och utbildningsnämnden Bun 107 Bun 107 Budget 2015 Budget 2015 Ärendebeskrivning Förvaltningen informerar om det pågående budgetarbetet 2015, med vilka behov och kostnadsökningar som finns i verksamheten. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden förklarar sig ha tagit del av informationen.

14 Barn- och utbildningsnämnden Bun 108 Bun 108 augusti 2014 Uppföljning av genomförd internkontroll, Uppföljning av genomförd internkontroll, augusti 2014 Ärendebeskrivning Enligt kommunens reglemente för intern kontroll har varje nämnd skyldighet att löpande följa upp den interna kontrollen inom nämnds verksamhet. Barn- och utbildningsnämndens internkontrollplan innehåller olika kontrollmoment som följs upp varje månad. Resultatet av iakttagelserna redovisas för nämnden efterföljande månad. Beslutsunderlag Genomförd internkontroll för augusti 2014 Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden godkänner redovisningen.

15 Barn- och utbildningsnämnden Bun 109 Bun 109 ningsnämnden 2014 Reviderat kalendarium för barn- och utbild Reviderat kalendarium för barn- och utbildningsnämnden 2014 Ärendebeskrivning Förslag till reviderat kalendarium för barn- och utbildningsnämnden Revideringen görs för att sammanträdestiderna ska stämma överens med budgetarbetet inför hösten. Beslutsunderlag Förslag till reviderat kalendarium Utskottet den 27 augusti 2014, 41 Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden godkänner föreslag till reviderat kalendarium 2014.

16 Barn- och utbildningsnämnden Bun 110 Bun 110 Lokaler, förskola och skola i Säters kommu Lokaler, förskola och skola i Säters kommun Ärendebeskrivning Karin Åberg, förvaltningschef informerar om aktuell lägesrapport av arbetet med byggnation av förskolor och skolor i Säters kommun.

17 Barn- och utbildningsnämnden Bun 111 Bun 111 Information Information Redovisning av sjukstatistik för första halvåret Redovisningen visar en minskning av antalet sjukskrivningar inom nämndens ansvarsområden.

18 Barn- och utbildningsnämnden Bun 112 Bun 112 Information verksamhetsbesök Information verksamhetsbesök Ärendebeskrivning Jan-Erik Steen informerar från brukarrådet vid i Säters förskoleområde.

19 Barn- och utbildningsnämnden Bun 113 Bun 113 Anmälan av delegationsbeslut Anmälan av delegationsbeslut Beslut om mer tid än 15 timmar/vecka vid förskola Beviljade inackorderingstillägg till åtta personer samt avslag till en person Utskottets beslut den 27 augusti 2014, 39, Avstängning barnomsorg Utskottets beslut den 27 augusti 2014, 40, Avstängning barnomsorg Beslut om tre språkval vid Klockarskolan Beslut om elevens val vid Klockarskolan

20 Barn- och utbildningsnämnden Bun 114 Bun 114 Delgivningar Delgivningar Dnr: Kvalitetsredovisningar från barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden

21 Barn- och utbildningsnämnden Bun 115 Bun 115 Övriga frågor Övriga frågor Annika Runvik framför att folkpartiet (FP) vill ha två temadagar per år där politiker och tjänstemän ska ingå. Frågan kommer att tas upp vid en ärendeberedning för barn- och utbildningsnämnden.

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-05-21

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-05-21 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-05-21 BUN 63 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 64 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, APRIL 2015... 2 BUN 65 RIKTLINJER FÖR KOSTEN INOM FÖRSKOLA OCH

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-12-13 2

Barn- och utbildningsnämnden 2012-12-13 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-12-13 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 13 december 2012, Kl. 08.30-12.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan-Erik Steen

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-05-22

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-05-22 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-05-22 BUN 65 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 66 INFORMATION... 2 BUN 67 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 68 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL,

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 BUN 68 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 69 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 70 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, AUGUSTI 2013... 3 BUN 71

Läs mer

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde,

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, 2017-04-12 BUN 38 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 39 YTTRANDE ÖVER ÖVERKLAGAN FRÅN FALU FRI... 2 BUN 40 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, MARS 2017...

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens utskott 2011-11-03 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 3 november 2011, Kl. 08.30-15.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-04-16

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-04-16 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-04-16 BUN 44 VERKSAMHETSBESÖK VID KOCKARSKOLAN... 1 BUN 45 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 46 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, MARS 2015... 3

Läs mer

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, ÄRENDEN

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, ÄRENDEN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, 2016-02-11 ÄRENDEN BUN 1 VERKSAMHETSBESÖK GUSTAFS FÖRSKOLEOMRÅDE... 1 BUN 2 BESÖK AV ELEVER FRÅN KLOCKARSKOLAN SOM VARIT PÅ RESA TILL AUSCHWITZ-BIRKENAU...

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-09-25

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-09-25 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-09-25 ÄRENDEN BUN 89 VERKSAMHETSBESÖK STORA SKEDVI SKOLA... 1 BUN 90 PRELIMINÄRT DELÅRSBOKSLUT PER DEN 31 AUGUSTI 2015... 2 BUN 91 UPPFÖLJNING AV

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-11-07

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-11-07 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-11-07 BUN 82 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 83 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 84 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, SEPTEMBER 2013... 3 BUN

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-02-11 BUN 8 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 9 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, DECEMBER 2014 OCH JANUARI 2015... 2 BUN 10 UPPFÖLJNING AV INTERNKONTROLLPLAN

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, FEBRUARI... 2 BUN

UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, FEBRUARI... 2 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, 2016-03-10 BUN 19 INFORMATION... 1 BUN 20 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, FEBRUARI... 2 BUN 21 YTTRANDE ÖVER REVIDERADE RIKTLINJER FÖR FÖRENINGSBIDRAG...

Läs mer

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde,

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, 2017-03-15 BUN 19 INFORMATION... 1 BUN 20 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 21 BOKSLUT 2016... 3 BUN 22 REVIDERADE PLACERINGSREGLER FÖR FÖRSKOLA OCH PEDAGOGISK

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Ärenden

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Ärenden Ärenden 48 Arbetsmiljö och personalfrågor... 2 49 Uppföljning av rutin för obetalda barnomsorgsavgifter... 3 50 Handlingsplan mot hedersrelaterat våld och förtryck för barn- och utbildningsförvaltningen...

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Ärenden Ärenden...1 63 Revisorer... 2 64 Budgetuppföljning per den 31 maj 2019... 3 65 Förslag till riktlinjer och ordningsregler för besök i respektive verksamhetsområde... 4 66

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-06 2

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-06 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-06 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 6 september 2012, Kl. 08.30-11.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden,

Barn- och utbildningsnämnden, INNEHÅLL, Ärenden Ärenden...1 Bun 106 Budgetuppföljning per den 31 oktober 2017... 2 BUN 107 Information budget 2018... 3 BUN 108 Yttrande över remiss gällande avfallshantering, Falun, Borlänge och Säter...

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Ärenden Information Ärenden...1 115 Information från närvaroteamet... 2 116 Uppföljning av de tre strategierna... 3 117 Budgetuppföljning per den 31 oktober 2018... 4 118 Personal

Läs mer

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m)

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m) Barn- och utbildningsnämnden 2005-04-14 1 Plats och tid Rådhuset, Säter, kl 10.00 16.30 Beslutande Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 12 november 2014, klockan 16.00 17.45 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c)

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c) Barn- och utbildningsutskottet 2014-04-14 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-04-14, kl 13.00-16.10 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Bildningscentrum Facetten, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Dahl, S Astrid-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSBESÖK DAHLANDER KUNSKAPSCENTRUM... 1 BUN

VERKSAMHETSBESÖK DAHLANDER KUNSKAPSCENTRUM... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, 2016-12-15 BUN 109 VERKSAMHETSBESÖK DAHLANDER KUNSKAPSCENTRUM... 1 BUN 110 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 31 OKTOBER 2016, BILAGA... 2 BUN 111 RESURSFÖRDELNINGSSYSTEM

Läs mer

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde,

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, 2017-02-08 BUN 1 VERKSAMHETSBESÖK STORA SKEDVI SKOLA... 1 BUN 2 FÖRSLAG TILL REGLEMENTE FÖR BRUKARRÅD... 2 BUN 3 STRATEGI FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN...

Läs mer

Jävsnämnden

Jävsnämnden Jävsnämnden 2013-12-18 Jn 27 Detaljplan för industrihuset del av Fabriken 6... 2 Jn 28 Redovisning av delegationsärenden... 3 Jn 29 Kalendarium 2014... 6 Jn 30 Delgivningar... 7 Jävsnämnden 2013-12-18

Läs mer

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Jenny Andersson (KD) 31, och Robert Redenkvist (SD) 31.

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Jenny Andersson (KD) 31, och Robert Redenkvist (SD) 31. Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Beslutande Kung Karls skola, Matsalen, onsdagen den 24 april 2019, klockan 16.00-18.35, ajournering 18.20-18.25. Angelica Stigenberg (S), Marie Norin Junttila

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (2) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 9.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Paul Namerius (M) Bernt Ove Stenmark (KD) Per Sverkersson (S) Per-Eric

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Protokoll Ärenden Ärenden...1 80 Personal och Arbetsmiljöfrågor... 2 81 Incidentrapportering om borttappad telefon... 3 82 Incidentrapportering om stulen dator... 4 83 Delårsbokslut/budget i balans 2018...

Läs mer

INRIKTNINGSBESLUT RESURSFÖRDELNINGSSYSTEM GRUNDSKOLA... 1 BUN

INRIKTNINGSBESLUT RESURSFÖRDELNINGSSYSTEM GRUNDSKOLA... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, 2016-10-27 BUN 87 INRIKTNINGSBESLUT RESURSFÖRDELNINGSSYSTEM GRUNDSKOLA... 1 BUN 88 REVIDERING AV DELEGATIONSORDNING... 2 BUN 89 SKOLBIBLIOTEKSPLAN...

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-28 Plats och tid Sammanträde, Klockarskolan, Kl. 13.00 16.30 Beslutande Jan-Erik Steen (s), ordförande Göran Johansson (v), vice ordförande Angelica

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Carl-Göran Svensson (c) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Göran Nydahl,

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningsutskottet PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-12-18, kl 09.00 17.00 Beslutande Evgeny Krakov (S) Linda Jonsson (V) Veronica Andersson (FS), 74 Övriga närvarande Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 20 augusti 2014, klockan 16.00 17.25 ande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S),

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11.

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11. FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.30 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 102 Åtgärder för att komma ned i budget... 2 103 Granskningshandlingar avseende fördjupad översiktsplan för Gustafs tätort... 5 104 Granskning detaljplan för särskilt boende m.m. vid Prästgärdet... 4 1

Läs mer

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Barbro Olausson (L), Agneta Andersson (C) och Annicka Eriksson (SD). ... Angelica Stigenberg

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Barbro Olausson (L), Agneta Andersson (C) och Annicka Eriksson (SD). ... Angelica Stigenberg Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Enheten VIVA, Ulvesund, onsdagen den 19 juni 2019, klockan 16.00-18.30. ande Angelica Stigenberg (S), Marin Norin Junttila (S), Anna-Karin Tornemo (V),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 17 augusti 2016, klockan 16.00-18.25 ande Monica Lindgren (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 09.00-11.10 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, förvaltningschef

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-04-24 BUN 37 PRESENTATION... 1 BUN 38 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 39 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 31 MARS 2013... 3 BUN 40 BUDGET 2013, FÖRSLAG TILL

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11 december 2013, klockan 16.00 17.30 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 2014-01-08 1 Val till arbetsutskott... 2 2 Val av representant till kommunala pensionärsrådet... 3 3 Val av representant till kommunala handikapprådet... 4 4 Val av representant till Ung i Säter... 5 5

Läs mer

INFORMATION SKAPANDE SKOLA... 1 BUN

INFORMATION SKAPANDE SKOLA... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, 2016-06-09 BUN 50 INFORMATION SKAPANDE SKOLA... 1 BUN 51 INFORMATION... 2 BUN 52 AVGIFTER FÖR LÄROMEDEL GYMNASIAL VUXENUTBILDNING... 3 BUN 53 BUDGETUPPFÖLJNING

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 116 Plats och tid Hjernet, 2014-12-15 kl. 8.30-10.45 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

Se särskild närvarolista

Se särskild närvarolista Plats och tid Beslutande Sessionssalen, kommunhuset Hultsfred onsdagen den 17 oktober 2018 kl. 13:00 16:00 Se särskild närvarolista Övriga deltagande Martin Snickars, barn- och utbildningschef Anna-Karin

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-03-19 BUN 27 INFORMATION FRÅN REVISORER... 1 BUN 28 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 29 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, FEBRUARI 2015... 3 BUN

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-19 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-14.55 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (S) Sune Gustavsson (OPA) Christina

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C)

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15 februari 2017, klockan 16.00 17.50, ajournering 16.40-16.45. Beslutande Margareta Johansson (S), Mikael Peterson

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Skolchef Anders Johansson Brigitte Kühne, ersättare

Skolchef Anders Johansson Brigitte Kühne, ersättare Högsby kommun Protokoll 1 Plats och tid Kommunhuset tisdagen den 15 januari 2008, kl 09.00-13.00 Beslutande Lars-Magnus Ek, ordförande Magnus Gabrielsson Mona Svensson Övriga deltagande Skolchef Anders

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 21 januari kl. 18.30-20.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-18

Sammanträdesdatum 2014-08-18 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket, kl. 18.00-20.30 Beslutande Övriga Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S), vice ordförande Tomas Johansson (C) Maria Malmberg (C),

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården Jn 14 Förslag till kalendarium Jn 15 Redovisning av delegationsärenden...

Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården Jn 14 Förslag till kalendarium Jn 15 Redovisning av delegationsärenden... Jävsnämnden 2015-10-29 Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården 1... 2 Jn 14 Förslag till kalendarium 2016... 3 Jn 15 Redovisning av delegationsärenden... 4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2015-10-29 1

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Datum. ... Sandra Eriksson. ... Roger Eklund. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande

Datum. ... Sandra Eriksson. ... Roger Eklund. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Köpings kommun, Folkets hus, kl. 14.00 16.25 ande Roger Eklund (S), ordförande Marie Brohlin (S) Ulrik Larsson (S) Marie Forsberg (S) David Rutström (S) Mats Lindgren

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.30 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-21

Kommunfullmäktige 2013-03-21 Kommunfullmäktige 2013-03-21 Kf 22 Månadens blombukett... 2 Kf 23 Verksamhetsinformation från Näringslivs- och arbetsmarknadsenheten... 3 Kf 24 Ny motion om informationspolicy... 4 Kf 25 Ansökan om kommunal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tekniska servicenämnden 2010-11-17 67 (73) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 17 november 2010, kl. 14.00-15.45 Beslutande Harald Olsson (S) ordf Rutger Hallin (M) Ola Lindgren (S) tjänstg

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2014-09-09, kl 1300-1530 ande Åke Johdet, S Göte Eriksson, S Evgeny Krakov, S Vesa Hiltunen, S Britta Tervaniemi, V, 50

Läs mer