Det här är mer än en vacker bil. Det här är en vacker bil som förkroppsligar både självförverkligande och omtanke om andra. En bil som lever högt på

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det här är mer än en vacker bil. Det här är en vacker bil som förkroppsligar både självförverkligande och omtanke om andra. En bil som lever högt på"

Transkript

1 GÄLLER FRÅN MAJ 2011

2 Det här är mer än en vacker bil. Det här är en vacker bil som förkroppsligar både självförverkligande och omtanke om andra. En bil som lever högt på kompetens för att ge dig en upplyftande körupplevelse. En bil som kan hjälpa till att skydda fotgängare i din väg, förebygga retliga småkrockar i stan och minska risken för allvarligare sammanstötningar på öppna vägar. En bil som gör sitt jobb och har kul under tiden. Med andra ord: Volvo XC60. En stilfull bil som presterar med stil.

3 En titt och du förstår varför ljuset måste färdas så snabbt. Skönhet kan inte vänta. Och den här skandinaviska skönheten har bråttom att ta sig fram. För att hålla jämna steg med den här bilens dynamiska design, atletiska uppsåt och överraskande spänst har Volvos ingenjörer utrustat den här högst kapabla crossovern med en rad banbrytande innovationer. Till exempel kan unik teknik som City Safety och Pedestrian Detection upptäcka faror längre fram på vägen och automatiskt aktivera bromsarna med full kraft för att hjälpa dig undvika fadäser i låga farter. Dessutom finns det en rad nya kraftfulla turboladdade direktinsprutade motorer med patenterad hypereffektiv motorteknik som ger omedelbar respons med det höga vridmoment som är typiskt för en Volvomotor. Men om det nu inte räcker att vara smart, snabb och kraftfull, finns ju alltid den tilldragande skönheten. För om nu ljuset färdas meter i sekunden, vill du ju ha en bil som är mödan värd.

4 En provkörning, och du anar vad dagens höjdpunkt kan betyda för dagarna framför dig.

5 En storslagen utsikt blev just ännu mäktigare. Efter att du lockats in av den kraftfulla attityden och kurviga kupédesignen kommer du att upptäcka att Volvo XC60 också erbjuder en av bilvärldens mest förförande interiörer. Högklassiga material fulländar den skandinaviska designen med genuin läderklädsel, inlägg i äkta trä och toppmodern teknik som alltid är till hands. Greppa ratten. Du hittar lätt en perfekt körställning och stolarna smiter åt skönt kring kroppen. Mittkonsolen är lätt vinklad till förarens favör och ger dig tillgång till det nya förarinformationssystemet Volvo Sensus i den integrerade skärmen. Det intuitiva scrollhjulet i ratten gör att du lätt kommer åt alla menyer för att göra dina egna bilinställningar och ta befälet hela vägen.

6 Den fartfyllda formen antyder action. Det avancerade chassiet levererar den. Allt med den här crossovern säger att stil rör sig med stil. Bred hållning, harmonisk balans och hög vridstyvhet utmärker ett briljant chassi som tar sig an kurvor med sensationell spänst och långfärder med förfinad komfort. Volvo XC60 är byggd för alla typer av vägar och har 220 mm markfrigång. Intelligent fyrhjulsdrivning på AWD-versionen ser till att hjulen med det bästa greppet får mest action. Dessutom samverkar det avancerade stabiliseringssystemet DSTC (Dynamic Stability med Traction Control) med övriga chassisystem för att maximera körupplevelsen oavsett vad vägen har i beredskap. Komplettera med det aktiva chassiet Four-C och du kan skifta från bekvämt glidande till seriöst sportig körning med en knapptryckning. Tryck på en annan knapp, och Hill Descent Control hjälper dig nedför de brantaste backar (AWD). Och väljer du R-design, får du ett specialdesignat sportchassi med sportkalibrerad styrning för ännu exaktare styregenskaper, ökad vägkänsla, spänstigare vägegenskaper och ytterligare inspiration till att ta den kurviga vägen hem.

7 Turboladdat direktinsprutat nöje. Prestanda är detsamma som smart innovation översatt till rent nöje. Det är en komplicerad översättningsprocess, men så mycket kan sägas att Volvos nya patenterade turboteknik spelar en avgörande roll i helt nya framhjulsdrivna T5 en nyutvecklad 2,0-liters direktinsprutad turboladdad bensinmotor som slösar med körglädjen och snålar på utsläppen. Med sina 240 hästkrafter och 320 Nm vridmoment förmedlade via den högeffektiva sexstegade automatlådan Powershift med dubbelkoppling låter den dig uppleva omedelbar acceleration, vridmoment som flödar oavbrutet från växel till växel och hur glädje översätts till ännu mer glädje eftersom bränslet räcker så länge. Eller så njuter du av den sportiga sexcylindriga bensinturbomotorn T6 AWD eller någon av Volvos kraftfulla och sofistikerade femcylindriga turbodieselmotorer D5 AWD eller D3 AWD. Du kan glädjas åt kraftfull prestanda och en avspänd gång vid alla varvtal och inte minst lång räckvidd och låg miljöpåverkan. Och vill du rejält sänka dina CO 2 -utsläpp, rekommenderar vi den framhjulsdrivna manuella DRIVe-varianten med en bränsleförbrukning på låga 5,5 liter/100 km (144 g CO 2 /km). För att lära dig mer om Volvos bränslebesparande DRIVe-teknik, besök

8 Här har du rätt att veta allt. Det är ingen hemlighet. Volvo gör bilar säkrare med innovationer som visar vägen för hela bilindustrin. City Safety standard i Volvo XC60 är ett av de viktigaste tekniska genombrotten för att undvika kollisioner och ännu en världsnyhet från Volvo. Men oavsett hur många säkerhetsinnovationer och patent du kan hitta i en Volvo, är föraren fortfarande den överlägset viktigaste säkerhetsdetaljen i synnerhet en välinformerad och alert förare. Därför har vi på Volvo utvecklat Driver Support-paketet och erbjuder det till Volvo XC60. LANE DEPARTURE WARNING DRIVER ALERT CONTROL COLLISION WARNING MED FULL AUTOBROMS OCH PEDESTRIAN DETECTION BLIND SPOT INFORMATION SYSTEM Driver Support-paketet innehåller Adaptive Cruise Control, Collision Warning med full autobroms och Pedestrian Detection, Lane Departure Warning, Driver Alert Control och Blind Spot Information System. Det är en imponerande mängd intelligens, baserad på kraftfulla mikroprocessorer och avancerad radar- och digitalkamerateknik. Dessa innovativa säkerhetsfunktioner engagerar, informerar och involverar föraren i en körupplevelse få skulle trott vara möjlig när vi började för 80 år sedan om det inte varit just för våra stolta traditioner att göra just det. Kanske är det också därför som välinformerade förare ofta kör en Volvo. För att se den stödjande tekniken i aktion, besök: ADAPTIVE CRUISE CONTROL

9 Ett beskyddande drag: Teknik som ser klart när du inte gör det. Ett ögonblicks ouppmärksamhet kan vara allt som krävs för att inse hur lyckligt lottad du är som kör en Volvo. Och nu med Volvos innovativa teknik för att upptäcka och undvika fot - gängare, delar du med dig av lyckan med dem utanför din bil. Med hjälp av en digital kamera och radar som kontinuerligt scannar av området framför bilen kan systemet identifiera fotgängare i farozonen och varna dig. Och ännu viktigare: om du inte reagerar kommer systemet att bromsa bilen till stillastående. Våra säkerhetsexperter kallar det Collision Warning med full autobroms och Pedestrian Detection, men för enkel - hetens skull kan du kalla det ännu en världsnyhet från Volvo

10 Teknik vi bara älskar: Ett visionärt bromssystem som kan se in i framtiden. Smarta bromsar betyder avspänt glidande i alla farter. Det är syftet med Volvos Driver Support-paket. Den adaptiva konstantfarthållaren ACC Adaptive Cruise Control är hjärtat i systemet och är så mycket mer än en vanlig farthållare och samverkar bland annat med bilens avancerade bromssystem för att reglera hastigheten. Bilens säkerhetsfunktioner samspelar med varandra och hämtar information från bilens kamera- och radarutrustade spaningssystem för att hjälpa dig hålla en behaglig fart och ett betryggande avstånd från fordonen framför. Och detta sker i alla hastigheter vare sig det rör sig om kökörning* eller effektiv motorvägskörning (0 200 km/h). Genom att komplettera din bil med detta valet kan du bespara dig bilkörningens trista bitar. Det är bara att koppla av och njuta av körningen. *ACC-köfunktion förutsätter automatisk växellåda.

11 Vad vi vet: Att köra på bilen framför är inte det bästa sättet att möta nya människor. Med målet att automatiskt eliminera den vanligaste typen av kollisioner krockar bakifrån i låga hastigheter (under 30 km/h) skapade Volvo världsnyheten City Safety. Denna enastående funktion standard i Volvo XC60 använder en lasersensor som registrerar hur hastigt du närmar dig framförvarande fordon och räknar konstant ut vilken bromskraft som krävs för att bromsa din bil till stillastående innan situationen utvecklas till en oönskad sammanstötning. Så fort systemet känner av att du är på väg att köra in i fordonet framför, bromsas din bil automatiskt för att hjälpa dig undvika eller mildra en krock. Bra för dig, dina passagerare och inte minst människorna i bilen framför.

12 Se korsande trafikanter innan de inte ser dig. För att ytterligare räta ut eventuella frågetecken om vad som kan dölja sig bakom hörnet kan du utrusta din XC60 med en panoramakamera i grillen. Kameran kan hjälpa dig genom skymda korsningar, till exempel när du kör ut genom en port eller lämnar en parkeringsficka. Detta specialkonstruerade optiska hjälpmedel ger en avslöjande 180 tvådelad bild i mittkonsolens skärm för förarinformationssystemet Volvo Sensus. Dessutom gör den det lättare att parkera i knepiga situationer precis som backkameran som du också kan välja till. Volvo XC60 kan helt klart hjälpa dig se mer av världen inklusive de närmaste omgivningarna.

13 En naturkraft: Premium Sound Multi Media-systemet. Inget får fart på känslorna som din favoritmusik. Spela den musiken genom vilket som helst av Volvos nya audiosystem finkalibrerade efter akustiken inuti Volvo XC60 med hjälp av exakt avvägda komponenter och upplev den naturliga storslagenheten av ljudåtergivning i absolut världsklass. Ta toppsystemet Premium Sound Multi Media det givna valet för dig med mycket höga krav på ljudåtergivning och underhållning. Det ger dig 910 W inklusive möjligheten att komplettera med dubbla subwoofers bashögtalare. En avancerad klass D digitalförstärkare, nio kraftfulla hifi-högtalare, en multimedia DVD-spelare, Dolby Pro Logic II surroundljud och en integrerad 7-tums färgskärm gör det här till ett komplett underhållningspaket laddat med trovärdig naturkraft. Det är ett stort framsteg för glädjens ingenjörskonst, och det är bara för dig att skruva upp volymen. 5 x 130 W 4 x 40 4 x 20 Premium Sound Multi Media 7" High Performance Multi Media 7" High Performance 5" Performance 5" Högtalare

14 Skönheten har en uppgift. Volvo XC60 är en skulpterad skönhet, fast konstruerad för att ge mer än ett kraftfullt och muskulöst yttre. Den är designad för att prestera inifrån och ut med avspänd förnöjsamhet. Det här är god design som visar sitt rätta jag i vardagen, ända från den elmanövrerade bakluckan till det tredelade baksätet som ger ett plant och flexibelt lastutrymme för jordnära utmaningar. Sätt din XC60 i arbete. För det här är en mångsidig skönhet som presterar med stil.

15 26 27

16

17 Den senaste tekniken är inte bara till för föraren. Tänk dig att du har denna kapabla bil med sin komfortabla interiör och det övertygande Premium Sound Multi Mediasystemet. Hur kan du då ytterligare imponera på dina medpassagerare? Först av allt, låt dem bekanta sig med baksätesunderhållningssystemet RSE (Rear Seat Entertainment). Den här publikfavoriten bjuder på dubbla 8-tumsskärmar integrerade i framstolarnas nackskydd, trådlösa hörlurar och kontroller som lätt nås av baksätespassagerarna. De kan enkelt ansluta en ipod, mp3-spelare, spelkonsoler och andra externa media. Och kompletterar du med digital TV-mottagare för marksända kanaler kan de längst fram i bilen även följa favoritserien när bilen står stilla. För att fullända upplevelsen i baksätet, finns ett exklusivt panoramaglastak. Tonade stora laminerade glasytor slösar med ljuset, och blir det för mycket av det goda är det bara att dra för den elmanövrerade sol - skyddsgardinen. Här kan även den som inte kör njuta av himmelska upplevelser.

18 Vakthund, väktare, eskort, informatör och dörröppnare (och alla ryms i fickan). Volvo XC60 är helt och hållet byggd för att vara din och förbli din. En rad personliga säkerhetshöjare som till exempel nöd- och assistanssystemet Volvo On Call, trygghets- och ledbelysning samt Volvos intelligenta fjärrnyckel PCC (Personal Car Communicator) ser till att Volvos säkerhet är på jobbet också när din bil står parkerad. För personlig säkerhet handlar lika mycket om ett sinnestillstånd som om rejäla dörrlås, låsbar förvaring i bagageutrymmet, laminerat glas i alla rutor och en intelligent fjärrnyckel. Med PCC-enheten kan du på håll kontrollera lås- och larmstatusen på din bil, låsa upp dörrarna genom att greppa dörrhandtaget och starta bilen med nyckellös bekvämlighet det räcker att du har fjärrnyckeln i fickan eller handväskan.

19 Vi sätter dina behov och önskningar främst. Det handlar om passion, omsorg om detaljerna och insikt om vad som är betydelsefullt. Som stil, innovationer och en både njutbar och engagerande körupplevelse därför kör du en Volvo

20 Volvos säkerhetsteknologier skyddar glädjen att köra. Och allt annat som gör det gott att leva. Över hela världen är Volvo lika med avancerad säkerhetsteknologi. Och det av goda skäl. För det är få biltillverkare som kan matcha vårt CV med säkerhetsinnovationer och det engagemang för säkerhet som väglett oss de senaste 80 åren. Naturligtvis gör detta oss väldigt stolta. Men vi är inte nöjda. För vi vet vad vi vill uppnå: noll bilolyckor. En sådan storslagen uppgift kräver innovativt tänkande och ett helt nytt förhållningssätt till bildesign. Den goda nyheten är att vi redan kommit en bra bit på väg. Till att börja med är våra bilar roligare och mer engagerande att köra än någonsin. Dessutom är tekniken som behövs inte någon science fiction en del av den finns redan tillgänglig i din Volvo. Att köra en Volvo idag är därför som att titta in i en mycket spännande bilframtid samtidigt som du kan njuta av passionerad ingenjörskonst och design som sätter dig som förare i högsätet. Undviker krockar i låg fart. City Safety världens första standardmonterade system för att undvika och mildra krockar bromsar bilen automatiskt om du är på väg att köra på ett långsammare eller stillastående fordon vid farter upp till 30 km/h. Undviker krockar i alla farter. Collision Warning med full autobroms kan varna dig om du är för nära ett fordon framför dig i alla farter och kan bromsa din bil om en krock är överhängande. Ingår i Driver Support-paketet. Bromsar för fotgängare. Pedestrian Detection med full autobroms använder radar- och kamerateknik för att även kunna upptäcka fotgängare framför bilen och bromsa om det behövs en världsnyhet från Volvo. Ingår i Driver Support-paketet. Smidigt glidande i alla farter. Adaptive Cruise Control håller automatiskt inställd fart och avstånd till fordonet framför dig vare sig du kör på motorvägen eller i långsam stadstrafik. Ingår i Driver Support-paketet. Behåll skärpan. Driver Alert Control kan uppmärksamma dig om ditt körbeteende börjar uppvisa tecken på trötthet eller distraktion och föreslår en paus. Ingår i Driver Support-paketet. Lägeskollen. Lane Departure Warning kan varna dig om du oavsiktligen är på väg att byta fil. Ingår i Driver Support-paketet. Koll på döda vinkeln. BLIS (Blind Spot Information System) kan hjälpa dig upptäcka fordon på väg in i din döda vinkel. Ingår i Driver Support-paketet. Vägupplysningen. De aktiva xenonljusen ABL (Active Bending Lights) vidgar ditt synfält när du kör i mörker och ger avsevärt bättre ljus genom kurvorna. Personlig portvakt. IDIS (Intelligent Driver Information System) är inspirerat av modern stridsflygplansteknik och kan hjälpa till att minska din arbetsbelastning i stressiga situationer. Stabilitet för alla vägar. Volvos fyrhjulsdrivning AWD (All-Wheel Drive med Instant Traction ) ökar körstabiliteten och väggreppet i alla väder, alla årstider och på alla vägar. Håll dig på spåret. Antisladdsystemet DSTC (Dynamic Stability med Traction Control) förhöjer vägegenskaperna, säkerheten och körglädjen i en rad utmanande situationer. Håll balansen. Stabiliseringssystemet RSC (Roll Stability Control) känner av ifall bilen är på väg att slå runt och hjälper till att stabilisera bilen om det skulle behövas. Dragharmoni. När du använder bilens dragkrok, kan TSA ( Trailer Stability Assist) hjälpa till att motverka eventuella slingringstendenser från ett släp. Ögon i nacken. Volvos parkeringshjälp och backkamera hjälper dig ha koll på vad som händer bakom din bil när du backar. Se runt hörnet. När du parkerar eller lämnar en smal utfart kan panoramakameran hjälpa dig upptäcka vad som närmar sig från höger och vänster sida. 24-timmarslugn. Ta det lugnt. Med Volvos integrerade nöd- och assistans system Volvo On Call är hjälpen aldrig längre bort än en knapptryckning. 36

21 Den här bilen fångar inte bara ljuset på ett briljant sätt. Den reflekterar också ett löfte. Vår resa till en bättre miljö startade redan på tidigt 1970-tal. Då var vi bland de första biltillverkarna som medgav och gjorde något åt bilens negativa miljöpåverkan. Sedan dess har vi kontinuerligt skapat nya innovationer för att minska miljöpåverkan från våra bilar hela vägen från produktutveckling och tillverkning till körning och återvinning. En av våra största utmaningar är att sänka koldioxidutsläppen som bidrar till klimatförändringarna. Vårt svar är de teknologier och innovationer som vi utvecklat inom vårt miljöprogram DRIVe. Idag erbjuder vi till exempel ett av premiumsegmentets starkaste urval av bilar med låga CO 2 -utsläpp. Och genom att kombinera innovativ motor- och drivlineteknik med avancerad aerodynamik, lågfriktionsteknik och lättviktsmaterial är DRIVe-programmet ett viktigt steg mot nollutsläpp. Inom en nära framtid kommer vi att introducera ny teknik som till exempel plug-in-hybrider som ytterligare minskar CO 2 -utsläppen och kan laddas från vanliga vägguttag. Och vi är djupt engagerade i utvecklingen av eldrivna fordon en teknik som drastiskt kommer att reducera det ekologiska fotavtrycket från våra bilar och göra dem ännu roligare att köra. Faktum är att vi redan lanserat vår första eldrivna bil Volvo C30 Electric och fler spännande nyheter är på gång. 144 g CO 2 per km. Vårt energieffektivaste motoralternativ, framhjulsdrivna Volvo XC60 DRIVe, nöjer sig med 5,5 liter bränsle per 100 km för minimala utsläpp och maximal stil. Hög bränsleeffektivitet med diesel. Volvos avancerade turbodieselteknik med common rail direktinsprutning ger överlägsen bränsleekonomi och låga CO 2 -utsläpp från CO 2 -optimerade framhjulsdrivna DRIVe på 163 hk till fyrhjulsdrivna D5 AWD på 215 hk. Grön vid rödljusen. För att ytterligare minska bränsleförbrukningen och CO 2 -utsläppen med upp till 8 % vid stadskörning, har alla turbodieslar med manuell växellåda Volvos nya start/stopp-funktion. Renare avgaser. Bensinmotorerna har en avancerad avgasrening som snabbt uppnår full effekt även efter en kallstart och eliminerar 95 till 99 % av avgasernas kolmonoxid, kolväten och kväveoxider. Volvos turbodieslar har ett partikelfilter som tar bort ca 95 % av sotpartiklarna i avgaserna. Bränslebesparande design. För att minska energiförlusten från luft- och rullmotstånd använder vi oss av avancerad aerodynamisk design, olika lättviktsmaterial och lågfriktionsteknik. Tillsammans med den senaste motortekniken bidrar detta till sänkta CO 2 -utsläpp och ser till att du kommer längre på bränslet. Hälsotestade interiörmaterial. Alla klädselmaterial och interiöra textilier är testade med avseende på vissa allergiframkallande eller skadliga ämnen. Dessutom är flera av interiörens metalldetaljer kontaktallergitestade. Bra för dig, och för alla som åker med dig. Ren kupéluft. Volvos interiöra luftkvalitetssystem IAQS övervakar kontinuerligt den inkommande luften och kan stänga ute kolmonoxid, marknära ozon och kvävedioxid. Detta för att säkerställa att luften du andas i kupén är renare än luften utanför när du till exempel kör i tät stadstrafik. Allergitestad interiör. Med Volvos interiöra luftkvalitetssystem IAQS, fjärrstyrd automatisk kupéventilation, textilklädsel och mattor i naturgummi blir kupéluften i din bil så ren att den är godkänd av Astma- och Allergiförbundet. Återvinning. För att minimera dess totala miljöpåverkan uppfyller Volvo XC60 redan kommande stränga EU-direktiv för fordonsåtervinning. Rena färger. Alla Volvos lacker är vattenbaserade för att minska användningen av miljöskadliga lösningsmedel. Dessutom är våra målerier bland de renaste i bilvärlden. 38

22 Din nya Volvo XC60 startar här. Motorn du väljer definierar en stor del av upplevelsen du har framför dig. Vissa motorer prioriterar höga prestanda, andra maximal räckvidd på en tank. Gemensamt är att alla dessa bensin- och dieselmotorer ger dig omedelbar respons och smidig gång samtidigt som den allra senaste tekniken ser till att du får ut mesta möjliga av varje mikrodroppe bränsle. Vilken motor går du igång på? Hitta mer information om motorerna på T5 T6 AWD* DRIVe/D3 D3 AWD/D5 AWD 198 CO 2 g/km 8,5 l/100 km 240 hk 177 kw 320 Nm Euro 5 För motorentusiasten inom dig har vi laddat den nya generationen bensinturbomotor med den allra senaste motortekniken. Direktinsprutning med hög precision tillsammans med Volvos patenterade turboladdare i stål och variabla kamaxlar ger denna fyrcylindriga 2,0-liters kraftkälla samma karaktär som en större motor utan den höga bränsleförbrukningen. Du kan njuta av omedelbar acceleration, alerta vägegenskaper och en avspänd körupplevelse i alla situationer. Framhjulsdrift och ytterligare bränslebesparande teknik som bromskraftåtervinning hjälper till att hålla nere koldioxidutsläppen. En blixtsnabb sexstegad Powershift automatlåda med dubbelkoppling förhöjer både bränsleeffektiviteten och körupplevelsen. Effekt (kw) Vridmoment (Nm) Varvtal (RPM x 1000) 249 CO 2 g/km 10,7 l/100 km 304 hk 224 kw 440 Nm Euro 5 Njut av smidigheten och dynamiken hos en överlägsen rak sexcylindrig bensinmotor. Den förfinade T6-motorn på 3,0 liter och 304 hk har en twin-scroll-turbo för omedelbar glädje vid alla varvtal du har tillgång till ett imponerande vridmoment på 440 Nm redan från 2100 varv. Det här är den ultimata motorn vad gäller både prestanda och komfort, medan smart teknik som bromskraftåtervinning bidrar till hög bränsleeffektivitet. För ännu mera sportighet, är den här motorn kopplad till Volvos fyrhjulsdrivning AWD med Instant Traction och en sexstegad Geartronic automatlåda med sportläge. *Endast i kombination med R-design. Effekt (kw) Vridmoment (Nm) Varvtal (RPM x 1000) DRIVe: 144 CO 2 g/km 5,5 l/100 km 163 hk 120 kw 400 Nm Euro 5 D3: 179 CO 2 g/km 6,8 l/100 km 163 hk 120 kw 400 Nm Euro 5 Vi konstruerade den här helt nya femcylindriga 2,0-liters turbodieseln av ett mycket speciellt skäl: att ge dig en förstklassig körupplevelse med högsta förfining och bränsleeffektivitet. Singelturbon ger gott om kraft nästan redan från tomgång. Motorns avspända karaktär och höga flexibilitet kommer att berika din körupplevelse med den harmoniska känslan av att ha kontroll i alla lägen utan att kompromissa med det som gör det kul att köra bil. Till nöjet hör också den låga bränsleförbrukningen, den långa räckvidden och de låga CO 2 -utsläppen särskilt om du väljer den hypereffektiva DRIVe-varianten. Framhjulsdrift, bromskraftåtervinning och Volvos start/stopp-teknik (DRIVe) bidrar ytterligare till den höga bränsleeffektiviteten. DRIVe är utrustad med en sexväxlad manuell växellåda och D3 har en sexstegad Geartronic automatlåda. En bränsledriven tillsatsvärmare ökar komforten och miljöomsorgen när det är kallt. För DRIVe gäller 5 års befrielse från fordonsskatt. Effekt (kw) Vridmoment (Nm) Varvtal (RPM x 1000) D3 AWD: 164 CO 2 g/km 6,2 l/100 km 163 hk 120 kw 420 Nm Euro 5 D5 AWD: 164 CO 2 g/km 6,2 l/100 km 215 hk 158 kw 420 Nm Euro 5 Har du höga krav på förfining och ren effektivitet? Volvos högpresterande 2,4-liters femcylindriga turbodieslar med bränslebesparande bromskraftåtervinning och Volvos innovativa start/stopp-teknik (med manuell växellåda) kan vara som gjorda för dig. Sekventiell dubbelturbo ger massor av kraft över hela registret du har tillgång till max vridmoment 440 Nm (D5 AWD med Geartronic) eller 420 Nm (D5 AWD med manuell växellåda och D3 AWD) redan från låga varv. Här finns det alltid gott om omkörningsresurser, särskilt mellan 80 och 120 km/h. Motorns smidiga karaktär bidrar till en harmonisk körupplevelse på motorvägen såväl som inne i stan. Och när du känner för mera sport är D5 AWD på hela 215 hk med på noterna. Välj mellan en sexväxlad manuell växellåda och en sexstegad Geartronic automatlåda med sportläge och för att ge maximal dynamik är dessa motorer kopplade till Volvos fyrhjulsdrivning AWD med Instant Traction. För ökad komfort och miljöomsorg när det är kallt ingår även en bränsledriven tillsatsvärmare. D3 AWD Effekt (kw) Vridmoment (Nm) Varvtal (RPM x 1000) D5 AWD Effekt (kw) Vridmoment (Nm) Data ej tillgänglig vid denna broschyrs tryckning. Varvtal (RPM x 1000) Tekniska data kan ändras. För den allra senaste informationen, kontakta din Volvohandlare

23 Utrusta din egen Volvo XC60. Beroende på hur du definierar din egen stil och dina behov, har du en rad utrustningsnivåer och tillval att välja mellan som kan återspegla din smak eller underlätta dina uppgifter. Varje detalj är konstruerad för att komplettera designen och funktionen hos din XC60 med den passform och finish du kan förvänta dig av en bil i den här klassen. Alla interiörmaterial är allergitestade och alla tillval är utprovade enligt Volvos rigorösa säkerhets- och miljökrav. Och kan du inte vänta med att se din nya bil, bygg den on-line på XC60 bland annat City Safety, färddator, konstantfarthållare, klädsel Mellbystrand textil, Performance 4x20 W ljudanläggning, 5-tums integrerad färgskärm, DSTC med Advanced Stability Control, Corner Traction Control med torque vectoring och Sport Mode, elmanövrerad parkeringsbroms, ECC klimatanläggning, elfönsterhissar fram och bak, tvådelat baksäte 40/60, läderklädd ratt, läderklädd växelspaksknopp. För fullständig lista, se Utrustningsnivåer sidan Momentum Med utrustningsnivån Momentum lyfter du komforten och säkerheten i din Volvo till nya höjder. Omfattar utrustnings nivån Kinetic samt klädsel Tylösand textil/t-tec, panelinlägg Shimmer Graphite aluminium, läderklädd ratt med inlägg Silk Metal, ABL aktiva xenonljus, regnsensor, parkeringshjälp (bakre), High Performance med 5" skärm inkl. Bluetooth handsfree med audiostreaming och kromlister runt sidorutorna. För fullständig lista, se Utrustningsnivåer sidan Summum Den kompromisslösa utrustningsnivån, med det mesta du som kräsen bilentusiast kan önska dig. Summum ger dig utrustningsnivåerna Kinetic och Momentum plus innerbackspegel med automatisk avbländning, fällbara bakre nackskydd, elfällbara backspeglar med markbelysning, elmanövrerad förarstol med minne och läderklädsel samt 18-tums aluminiumhjul. För fullständig lista, se Utrustningsnivåer sidan 81. R-design Volvo XC60 i sitt sportigaste utförande med sportchassi och exklusiv design. Sportiga exteriördetaljer som R-design front med högblank svart grill med ram i Silk Metal-finish, färgkoordinerade karossdetaljer, ytterbackspegelkåpor i matt Silk Metal-finish, dubbla sportslutrör, bakre skidplate, tröskeldekor och 18-tums Cratus aluminiumhjul väcker förväntan. Den specialdesignade interiören med sportstolar med unik R-design-klädsel i läder, treekrad R-design-ratt klädd i perforerat läder, sportväxelspaksknopp, sportpedaler, specialinstrument, sportmattor och R-design interiör-inlägg levererar. Inkluderar även utrustningsnivån Momentum. Driver Support-paket För en optimal körupplevelse har vi samlat några av bilvärldens hetaste säkerhetsinnovationer i ett unikt paket. Här finns avancerat förarstöd i form av Adaptive Cruise Control, Collision Warning med full autobroms, köassistent och Pedestrian Detection, Driver Alert Control, Lane Departure Warning och Blind Spot Information System. Se Utrustningsnivåer sidan 81. Exteriöra stylingtillbehör För att ge din nya XC60 en ännu sportigare och tuffare karaktär kan du komplettera med Talitha 20-tums aluminiumhjul (finns i två kulörer: Diamond Cut/Dark Grey Matt och Diamond Cut/Silver Stone), frontdekor, bakre skidplate, tröskeldekor eller integrerade fotsteg och synliga slutrör (finns för alla motorer, både med enkelt och dubbelt slutrör). Dessa stylingtillbehör passar alla motorvarianter och utrustningsnivåer förutom R-design. Teknikpaket Utrusta din nya XC60 med det avancerade ljud-/multimediasystemet High Performance audiosystem Multi Media eller Premium Sound audiosystem Multi Media och det nyckellösa lås- och startsystemet PCC Personal Car Communicator. Se Utrustningsnivåer sidan

24 Vill du ha en dynamisk touch? Om en stilfull och sportig look får pulsen att öka, är det här kanske din nya Volvo XC60: Eriksberg T-Tec/textilklädsel Mörkgrå i Mörkgrå interiör med Brushed aluminium panelinlägg i mittkonsol och dörrsidor, läderklädd ratt och läderklädd växelspaksknopp. Lack Cosmic vit metallic, Achilles 19-tums Diamond Cut/Dark Grey matt aluminiumhjul och exteriör styling med främre stötfångarhorn, tröskeldekor och bakre skidplate. Eller modern lyx? Vissa föredrar sofistikerad tidlös elegans. Om det låter som du, kan din nya Volvo XC60 se ut så här: Läderklädsel Soft Beige i Sandstone Beige interiör med Classic wood träinlägg i mittkonsol och dörrsidor plus belysta instegslister, trä/läderklädd ratt och trä/läderklädd växelspaksknopp i Soft Beige. Flamenco röd metallic och Merac 18-tums aluminiumhjul

25 R-design. Sponsra dig själv. Väljer du Volvo XC60 R-design ger du din XC60 en förstklassig attitydförhöjning inifrån och ut. Den är både självsäkert provocerande och smakfullt reserverad på samma gång, med exklusiva R-design stylingdetaljer och ett specialchassi som uttrycker en kompromisslös passion för sport. Volvo XC60 R-design utstrålar självförtroende i varje kurva från R-design-emblemet i fronten till slutrören på 90 mm. Och det är just i kurvorna som det avancerade sportchassiet verkligen gör skillnad för väghållningen. Skillnaden är subtil men kännbar, där stötdämparna, fjädrarna, krängningshämmarna och styrväxeln sportkalibrerats för snabbare respons och ännu bättre kontroll i kurvorna. Dynamiskt uttrycksfull, perfekt synkroniserad och stilfullt balanserad R-design-chassiet förstärker den spänstiga karaktären och det svepande artisteriet hos denna skandinaviska crossover till din favör.

26 Skruva upp körglädjen. XC60 R-design skruvar elegant upp den fysiska och känslomässiga dynamiken. De mest framstående R-design-elementen är: femekrade 18-tums Cratus aluminiumhjul i Silver Bright (18-tumshjul är standard och går att uppgradera till 20-tumshjul), R-design sportstolar i läder med kontrastsömmar och präglad R-design-logo och en exklusiv läderklädd treekrad sportratt med R-design-emblem i metall. Blå kronografinspirerade instrument ger dig också en behaglig påminnelse om att du kör något mycket speciellt varje gång du kollar in hastighetsmätaren och varvräknaren. Sportväxelspaksknopp Perforerat läder ger den specialdesignade R-design-växelspaksknoppen en exklusivt sportig look och känsla. Sportpedaler Gummiräfflade aluminiumpedaler, med inspiration av racing för att maximera körkänslan. R-design-klädsel Luta dig bakåt och njut av körningen i unika läderklädda sportstolar med kontrasterande sömmar. Välj mellan Mörkgrå/ Mörkgrå, Mörkgrå/Soft Beige och Soft Beige/Mörkgrå. R-design mittkonsol Mittkonsolens aluminiuminlägg ger en exklusivt sportig känsla och förstärker intrycket av modern skandinavisk design med dynamisk touch. Sportmattor De exklusiva handtuftade sportmattorna med färgkoordinerade räfflor ger ett stilfullt välkomnande. 48 Ett urval av stylingdetaljerna för R-design ingår även i vårt tillbehörssortiment. Kontakta din Volvoåterförsäljare för mer information. 49

27 50 51

28 Sätt färg på din Volvo. Att välja lack, hjul och andra stylingtillval är förmodligen dina viktigaste designbeslut när det gäller utseendet på din Volvo. Vill du se fler stylingmöjligheter och bygga din Volvo on-line i vår nya avancerade bilkonfigurator, är du välkommen att besöka OBS! Att i tryck exakt återge rätta färgnyanser är inte möjligt. Detta gäller både lacker och klädslar. Be Volvohandlaren visa dig lack- och klädselprover. 614 Ice vit (möjlig för R-design) 481 Cosmic vit metallic (möjlig för R-design) 612 Passion röd (endast för R-design) 494 Terra Bronze metallic (möjlig för R-design) 702 Flamenco röd metallic 466 Barents blå metallic

29 426 Silver metallic 477 Electric silver metallic 484 Seashell metallic 492 Savile grå metallic 452 Svart metallic (skiftar från silver till blått beroende på ljuset) (möjlig för R-design) (möjlig för R-design) (möjlig för R-design) 019 Svart

30 Den första regeln för att skapa ett personligt uttryck är: det finns inga regler. Utöver alla de funktionella, känslomässiga och praktiska ställningstagandena för din nya XC60 ska du också fatta beslut om den exteriöra stylingen. Vad vill du komplettera med för att uttrycka din egen stil? Det kan vara något subtilt som låsbara hjulbultar, eller något sportigt som 20-tums aluminiumhjul, eller något jordnära som en uppsättning stänkskydd. Det är din bil. Komplettera gärna med exteriöra stylingtillbehör och sätt scenen för ett förstklassigt framträdande. Dessa distinkta designdetaljer förstärker allvägskaraktären hos Volvo XC60 och inkluderar frontdekor, bakre skidplate, tröskeldekor eller integrerade fotsteg och Talitha 20-tumshjul i Diamond Cut-design (Dark Grey Matt eller Silver Stone). Hitta dina favoriter bland Volvos hjul och stylingtillbehör på EXTERIÖR DESIGN Aluminiumhjul Fenrir 7.5x19" Merac 7.5x18" Zephyrus 7.5x18" Diamond Cut Segin 7.5x17" TILLBEHÖR Aluminiumhjul Talitha 8x20" Diamond Cut/Dark Grey matt Talitha 8x20" Diamond Cut/Silver Stone Erakir 8x19" Diamond Cut/Anthracite matt Erakir 8x19" Black Chrome Erakir 8x19" Diamond Cut/Silver Stone Achilles 7.5x19" Diamond Cut/Silver Stone matt Achilles 7.5x19" Diamond Cut/Dark Grey matt Val av fälgar större än standard medför högre bränsleförbrukning

31 Det är här det blir riktigt personligt. Interiören i Volvo XC60 är byggd för att motsvara höga krav på utförande och personlig stil. Välj mellan olika interiörkulörer och material samt en mängd specialdesignade tillval. Alla våra klädslar är testade med avseende på allergiframkallande ämnen, hälsovådliga material och skadliga emissioner. Volvos läderklädslar har dessutom en utsökt känsla och är hantverksmässigt utförda, precis som panelinläggningarna i äkta trä. Hitta din nästa interiör på Läder (ingår i Summum) Läderklädsel ger Volvo XC60 en extra lyxig atmosfär. Lädret är av en mjuk och tålig kvalitet med en grov ytstruktur på sittytorna som kontrasterar mot en något finare struktur på sidorna. Lädret är garvat med enbart vegetabiliska ämnen och åldras med skönhet. Eriksberg textil/t-tec (ingår i Momentum) Denna sportiga klädsel kombinerar finvävd textil med inlägg av T-Tec, ett ultramodernt syntetiskt textilmaterial inspirerat av våtdräkter och outdoor-utrustning. Lomma textil (standard) En finvävd textilklädsel i elegant stil och finish. Sitt ytorna är fint mönstrade och sidopartierna är släta. Klädselfärg Interiörfärg Läderklädd ratt Instrumentpanel Överdel/underdel Dörrinlägg/dörrpaneler Kupématta Innertak Soft Beige Sandstone Beige Mörkgrå Espresso Brun/Soft Beige Soft Beige Mocca Brun Soft Beige Soft Beige/Espresso Sandstone Beige Mörkgrå Espresso Brun/Soft Beige Espresso Brun/Soft Beige Mocca Brun Soft Beige Soft Beige Mörkgrå Mörkgrå Mörkgrå/Mörkgrå Soft Beige Mörkgrå Soft Beige Mörkgrå Mörkgrå Mörkgrå Mörkgrå/Mörkgrå Mörkgrå Mörkgrå Soft Beige 58 59

32 Läderklädd ratt, Mörkgrå Läderklädd ratt, Mörkgrå med Silk Metal inlägg (Momentum/Summum) Trä/läderklädd ratt, Mörkgrå med Silk Metal inlägg Läder Mörkgrå, G100 Nordic Light Oak panelinlägg, Mörkgrå läderklädd ratt med Silk Metal inlägg och Mörkgrå växelväljarknopp Läder Soft Beige, G10B Brushed aluminium panelinlägg, Mörkgrå läderklädd ratt med Silk Metal inlägg och Mörkgrå växelväljarknopp Charcoal Brushed aluminium panelinlägg Nordic Light Oak panelinlägg Classic wood panelinlägg Läderklädd växelspaksknopp Mörkgrå, manuell Läderklädd växelväljarknopp Mörkgrå, Geartronic Läder/Classic wood växelväljarknopp Mörkgrå, Geartronic Eriksberg textil/t-tec Mörkgrå, G600 Brushed aluminium panelinlägg, Mörkgrå läderklädd ratt med Silk Metal inlägg och Mörkgrå växelväljarknopp Lomma textil Mörkgrå, G000 Brushed aluminium panelinlägg, Mörkgrå läderklädd ratt med Silk Metal inlägg och Mörkgrå växelspaksknopp 60 61

33 Läderklädd ratt, Soft Beige Läderklädd ratt, Soft Beige med Silk Metal inlägg (Momentum/Summum) Trä/läderklädd ratt, Soft Beige med Silk Metal inlägg Läder Soft Beige, G112 Classic wood panelinlägg, Soft Beige trä/läderklädd ratt och Soft Beige läder/classic wood växelväljarknopp Läder Soft Beige/Espresso Brun, G116 Nordic Light Oak panelinlägg, Soft Beige läderklädd ratt med Silk Metal inlägg och Soft Beige läderklädd växelväljarknopp Charcoal Brushed aluminium panelinlägg Nordic Light Oak panelinlägg Classic wood panelinlägg OBS! Väljer du en interiör i Sandstone Beige, får du den läderklädda ratten och växelspaksknoppen i Mörkgrått som standard, eller så kan du välja Soft Beige som tillval. Läderklädd växelspaksknopp Soft Beige, manuell Läderklädd växelväljarknopp Soft Beige, Geartronic Läder/Classic wood växelväljarknopp Soft Beige, Geartronic Eriksberg textil/t-tec/soft Beige, G612 Nordic Light Oak panelinlägg, Soft Beige läderklädd ratt med Silk Metal inlägg och Soft Beige läderklädd växelväljarknopp 62 63

34 ACC Adaptive Cruise Control i alla farter (tillval) DAC Driver Alert Control (tillval) City Safety Collision Warning med full autobroms och Pedestrian Detection (tillval) LDW Lane Departure Warning (tillval) BLIS Blind Spot Information System (tillval) DSTC Dynamic Stability med Traction Control ABL Aktiva xenonljus (tillval) Säkerhet SÄKERHET Förebyggande Driver Support-paket (tillval) För att ytterligare öka dina säkerhetsmarginaler och höja körupplevelsen har vi samlat våra mest avancerade säkerhetsinnovationer i ett omfattande paket. Här finns till exempel nyskapande förarstöd som kan hjälpa dig undvika kollisioner, upptäcka fotgängare och uppmärksamma dig om du tappar koncentrationen. Driver Support-paketet innehåller följande funktioner: Adaptive Cruise Control, Collision Warning med full autobroms och Pedestrian Detection, DAC (Driver Alert Control), LDW (Lane Departure Warning) och BLIS (Blind Spot Information System). ACC Adaptive Cruise Control i alla farter (tillval) Genom att hjälpa föraren hålla ett säkert avstånd till framförvarande fordon i alla farter upp till 200 km/h, bidrar den tredje generationen ACC till en mer avspänd körupplevelse på alla resor. Vid kökörning i långsam stadstrafik*, anpassar ACC-systemets köfunktion automatiskt din hastighet till fordonet framför. Från stillastående räcker det med en knapptryckning eller ett tryck på gaspedalen för att din bil smidigt ska följa fordonet som kör framför din bil. Vid farter över 30 km/h, är det bara att välja önskad hastighet och avstånd till framförvarande fordon. När radarn upptäcker att fordonet framför dig håller en lägre hastighet än du, anpassar systemet automatiskt din hastighet så att din bil kan behålla avståndet du valt. Och när vägen är fri, återtar bilen den inställda hastigheten. När du stänger av ACC kan du aktivera Distance Alert som uppmärksammar dig med en blinkande varning i vindrutans nederdel om du kommer för nära fordonet framför dig. ACC ingår i Driver Support-paketet. * Köfunktionen från 0 30 km/h förutsätter automatisk växellåda. vika eller mildra krocken. Med hjälp av radar och en digital kamera kan systemet inom en räckvidd på 150 m kontinuerligt läsa av avståndet till fordonet framför. I dagsljus kan systemet även känna igen stående eller gående fotgängare. Om en fotgängare oväntat kliver ut framför din bil eller om fordonet framför bromsar plötsligt och systemet bedömer att det är risk för kollision, uppmärksammas du med en ljudsignal och en blinkande varning som projiceras på vindrutan. Samtidigt intar bilens bromssystem ett beredskapsläge för att korta reaktionstiden och ge dig maximal bromsverkan i samma ögonblick som foten träffar bromspedalen. Om du trots varningarna inte reagerar och en kollision är oundviklig, bromsas bilen automatiskt med full kraft. DAC Driver Alert Control (tillval) Upp till 90 % av alla trafikolyckor beror på att föraren distraherats. Driver Alert Control (DAC) är en unik teknik som kan hjälpa till att uppmärksamma en trött eller okoncentrerad förare i farter över 65 km/h. Med hjälp av bilder från en digital kamera som läser av vägmarkeringarna och data om rattrörelserna kan DAC upptäcka om ditt sätt att köra visar tecken på trötthet eller distraktion. En indikator i instrumentpanelen hjälper dig hålla koll på hur alert du är. Om DAC upptäcker att bilen börjar vandra mellan vägmarkeringarna varnas du med en ljudsignal samtidigt som ett meddelande tänds i instrumentpanelen och föreslår en rast. LDW Lane Departure Warning (tillval) I farter över 65 km/h kan Lane Departure Warning hjälpa till att förebygga singelolyckor såväl som olyckor orsakade av tillfällig ouppmärksamhet. En digital kamera håller koll på vägmarkeringarna och bilens position på vägen. Om du oavsiktligt korsar filmarkeringarna kan LDW uppmärksamma dig på detta med en ljudsignal. När du avsiktligt korsar en filmarkering med blinkersen påslagen aktiveras dock inte LDW. BLIS Blind Spot Information System (tillval) BLIS håller koll på trafiken vid sidorna av din bil med hjälp av bakåtriktade digitala kameror i ytterbackspeglarna. Så fort ett fordon är på väg in i döda vinkeln, uppmärksammas du av en indikeringslampa vid någon av de främre dörrstolparna på vänster och höger sida. Tillsammans med ytterbackspeglarna hjälper det dig att snabbare bedöma huruvida ett filbyte är lämpligt. Systemet är aktivt från 10 km/h och reagerar på de flesta typer av fordon i rörelse, från en motorcykel och uppåt. BLIS fungerar i både dagsljus och mörker. City Safety Den krockförebyggande tekniken City Safety är en standardmonterad världsnyhet som tagits fram för säkrare stadskörning. I farter upp till 30 km/h kan det här laserbaserade systemet känna av ifall ett fordon 6 8 meter framför din bil står stilla eller kör långsammare. Om systemet känner av att en kollision är överhängande, förbereds bromssystemet för att ge kortare reaktionstid. Om du ändå inte bromsar, aktiverar City Safety bromsarna automatiskt och kopplar ur gaspådraget för att hjälpa dig mildra en kollision. Och om fartskillnaden mellan din bil och bilen framför är 15 km/h eller lägre, kan City Safety även hjälpa dig undvika en kollision. City Safety är aktivt när du startar bilen. DSTC Dynamic Stability med Traction Control Genom sin förmåga att förebygga sladdar, hjulspinn och rundslagningar, anses stabilitetshöjande teknik som DSTC vara det senaste decenniets viktigaste säkerhetsinnovation. I hjärtat på DSTC sitter sensorer som känner av bilens färdriktning och lutning. Dessa data jämförs med rattrörelserna och hjulens rotation. Systemet identifierar på så sätt en begynnande sladd och kan förhindra den genom att minska motoreffekten eller bromsa ett eller flera hjul. I Volvo XC60 har DSTC vidareutvecklats för att ge ökad stabilitet vid dynamisk körning där bilen utsätts för större sidokrafter. ABL Aktiva xenonljus (tillval) Med hjälp av Dual xenon-teknik ökar de aktiva xenonljusen ditt synfält med ca 230 % jämfört med vanligt halogenljus bl.a. ser du betydligt bättre vad som döljer sig vid vägrenen. Kör du i 100 km/h, får du 45 meter extra reaktionssträcka vid en inbromsning. Detta microprocessorstyrda strålkastarsystem ser också till att ljuskäglan följer vägen när du tar en kurva när du kör kan lamporna vrida sig upp till 15 grader i bägge riktningarna och se till att du får 90 % bättre sikt i kurvorna när det är mörkt. Det ger dig ett högeffektivt halvljus på kurviga smala vägar och ett extremt kraftfullt helljus på t.ex. motorvägar. Den adaptiva funktionen stängs av automatiskt i dagsljus. Strålkastarna anpassar sig automatiskt för att alltid lysa upp vägbanan på ett optimalt sätt, även om bilen är tungt lastad eller du accelererar eller bromsar. Adaptivt bromsljus Detta är en ny typ av bromsljus som hjälper till att uppmärksamma bakomvarande trafikanter om du tvingas till en hård inbromsning. Adaptivt bromsljus är aktivt vid farter över 50 km/h och känner skillnaden Collision Warning med full autobroms och Pedestrian Detection (tillval) Enligt statistiken beror 50 % av alla påkörningar bakifrån på att föraren i den påkörande bilen inte bromsat alls. Den tredje generationen av Volvos kollisionsförebyggande system är aktivt i alla farter över 4 km/h och kan varna dig om du ligger för nära framförvarande fordon eller om fotgängare korsar din väg. Om du inte reagerar och en kollision är överhängande, bromsas bilen automatiskt med full kraft för att hjälpa dig undmellan en vanlig inbromsning och en panikbromsning. Vid en panikbromsning blinkar bromsljuset fyra gånger i sekunden. När hastigheten saktats ned till under 10 km/h slutar bromsljuset att blinka och bilens varningsblinkers tar över. RSC Roll Stability Control Skulle du tvingas till en så extrem undanmanöver att bilen riskerar slå runt, kan du få hjälp av Volvos stabiliseringsfunktion RSC (Roll Stability Control) att reda ut situationen. Bilens lutningsvinkel och vältningsrisk registreras av en gyrosensor. Om det behövs, ingriper RSC genom att omedelbart sänka motorns vridmoment eller bromsa ett eller flera hjul, precis så mycket som behövs för att minska centrifugalkraften och hjälpa dig behålla kontrollen. IDIS Intelligent Driver Information System Volvos intelligenta förarinformationssystem ser till att du slipper distraheras under kritiska körsituationer. Systemet analyserar kontinuerligt rattrörelserna, inbromsningarna, blinkersanvändandet och bilens acceleration. När du har mycket att göra, fördröjs mindre viktig färdinformation och inkommande samtal via den integrerade telefonen. Och så snart det lugnat ner sig, släpper systemet åter fram telefonsamtal såväl som färdinformation. IDIS kan även ställas in så att det alltid släpper igenom telefonsamtal. WRG Water Repellent Glass, Vattenavvisande främre sidorutor Med vattenavvisande glas i de främre sidorutorna får du bättre sikt när du kör i regn. En hydrofob ytbehandling omvandlar vattnet till små vattendroppar som med hjälp av fartvinden blåses bort från rutan. På vintern blir det dessutom enklare att skrapa rutorna rena från snö och is. Låsningsfria bromsar med HBA Hydraulic Brake Assist och RAB Ready Alert Brakes De låsningsfria skivbromsarna är kraftfulla och har optimerad hydraulik för att ge kort bromssträcka i alla lägen och tåla tuffa tag utan att mattas. HBA hjälper dig utnyttja bromsarna fullt ut i ett nödläge, medan RAB förutser kraftiga inbromsningar och flyttar bromsklossarna närmare bromsskivorna för att minimera reaktionstiden. Fading Brake Support kompenserar automatiskt för det allt högre pedaltryck som krävs vid perioder av långvariga hårda inbromsningar. Electronic Brake Distribution fördelar bromskraften mellan framoch bakhjul så att bromsarna utnyttjas optimalt oavsett vägförhållanden och hur tungt bilen är lastad. 64 Hitta mer information om detaljerna, tekniken och tillbehören på 65

35 Volvos samverkande säkerhetssystem WHIPS Whiplash Protection System Skyddssystem Krockgardin SÄKERHET Skyddande Volvos samverkande säkerhetssystem Säkerheten i en Volvo bygger på samspel. För hur säker en bil är beror inte på mängden säkerhetsdetaljer, utan på hur väl de olika säkerhetssystemen samverkar för att skydda de åkande. VID EN FRONTALKROCK ger den patenterade frontstrukturen efter för att absorbera och fördela krockenergin. Den kompakta tvärställda motorn är konstruerad för att optimera deformationen. Inuti kupén samverkar säkerhetsbältena med rattstången och tvåstegskrockkuddarna för att hålla de åkande i säkerhet. Den unika Volvotekniken PRS (Pre-Prepared Restraints) hjälper till att optimera säkerhetsbältena och krockkuddarna för den förväntade krockkraften. En lågt placerad tvärbalk i fronten hjälper till att skydda de åkande i en bil med lägre placerade stötfångare. VID EN RUNDSLAGNING aktiveras Volvos rundslagningssystem ROPS av en gyrosensor. Säkerhetsbältesförsträckarna löser ut för att hålla kvar de åkande på sina platser, och krockgardinen IC blåses upp för att skydda huvudet på de åkande på ytterplatserna. Dessutom är säkerhetsburen förstärkt för att hålla kupéutrymmet intakt. VID EN KROCK FRÅN SIDAN leder Volvos unika sidokrockskydd SIPS krockkrafterna bort från de åkande till andra delar av karossen. Framstolarnas sidokrockkuddar hjälper till att skydda bröstkorg och höft, medan krockgardinen IC skyddar huvudet. VID EN KROCK BAKIFRÅN absorberas krockenergi av de bakre deformationszonerna för att minska påfrestningarna på de åkande. Bränsletanken har en skyddad placering framför bakaxeln. Nackskydden hjälper till med att skydda huvud, nacke och ryggrad, och Volvos unika whiplash-skydd WHIPS fångar upp de åkande i framstolarna på ett kontrollerat sätt för att förebygga eventuella whiplash-skador. Skyddssystem Vid en kollision samverkar Volvos skyddssystem för att mildra effekterna av krocken. Säkerhetsbältena har försträckare som aktiveras inom bråkdelen av en sekund vid en krock eller rundslagning och drar åt bältet för att hålla de åkande på plats. De främre säkerhetsbältena ger sedan efter en aning så att föraren och framsätespassageraren fångas upp av krockkuddarna på ett kontrollerat sätt. För att ge optimalt skydd, anpassas uppblåsningen av tvåstegskrockkuddarna efter krockenergin. Förarkrockkudden samverkar dessutom med rattstångens deformation. Sidokrockkuddarna i framstolarna hjälper till att minska risken för allvarliga skador vid en krock från sidan. Vid en kollision eller rundslagning blåses krockgardinen IC upp för att skydda huvudet på de åkande på ytterplatserna, både fram och bak i bilen. Den håller sig dessutom uppblåst i några sekunder för att ge fortsatt skydd vid komplicerade krockförlopp. WHIPS Whiplash Protection System Whiplash-skador är Sveriges vanligaste trafikskada och beror ofta på att bilen blivit påkörd bakifrån i låg hastighet. Volvos unika whiplash-skydd WHIPS är integrerat i framstolarna och aktiveras vid en tillräckligt kraftig påkörning bakifrån för att fånga upp de åkande och därigenom minska risken för whiplash- skador. Oberoende undersökningar (bl.a. av Folksam och Vägverket) visar att WHIPS är ett av de effektivaste whiplash-skydden i världen och kan minska risken för långvarig invaliditet med över 50 %. Nyckelavstängning av passagerarkrockkudde Med den här omkopplaren kan du själv stänga av passagerarkrockkudden med bilens nyckel. När krockkudden är avstängd får du ett meddelande i bilens takkonsoldisplay. Kraften hos en krockkudde som löses ut är anpassad för vuxna ett barn riskerar allvarliga skador. Därför måste passagerarkrockkudden alltid först stängas av om du tänker placera en person kortare än 140 cm i framsätet. PRS Pre-prepared Restraints Säkerhetsbältena och krockkuddarna i en Volvo är konstruerade för att ge maximalt skydd med minimala påfrestningar på de åkande. Volvos nya standardmonterade laserbaserade teknik Pre-prepared Restraints (PRS) ger ytterligare skydd. PRS har en sensor i vindrutan som kontinuerligt läser av objekt framför bilen i alla hastigheter. Det gör det möjligt att förbereda och anpassa säkerhetsbältena och krockkuddarna för den förväntade krockenergin och därmed bidra till optimalt skydd vid en lätt eller medelsvår frontalkrock. SIPS Side Impact Protection System Volvos unika sidokrockskydd SIPS (Side Impact Protection System) har tagits fram för att skydda de åkande vid en kollision från sidan. Bilens karossstruktur inklusive framstolarna är konstruerad för att leda krockkraften bort från de åkande till andra delar av karossen och hjälpa till att hålla kupéutrymmet intakt. Den extremt starka dörr- och sidostrukturen är uppbyggd av extra höghållfast stål för att även stå emot en kollision med ett större fordon. Krockgardinen för de åkande på ytterplatserna samverkar för att ge ytterligare skydd. Kombinationen av förlängd krockgardin och Volvos integrerade tvåstegs bälteskuddar med progressiva belastningsbegränsare hjälper till att skydda barn som åker i baksätet. ROPS Roll-Over Protection System En robust takstruktur tillsammans med Volvos unika rundslagningsskydd ROPS hjälper till att skydda de åkande vid en rundslagning. Systemet aktiveras av en gyrosensor som känner av bilens lutningsvinkel. Säkerhetsbältenas försträckare aktiveras på alla sittplatser för att hålla de åkande säkert fastspända. Samtidigt utlöses krockgardinen och håller sig uppblåst under flera sekunder för att ge utökat skydd. Energiabsorberande frontstruktur Volvos patenterade frontstruktur med generösa deformationszoner i olika stålsorter ger efter för att absorbera krockenergin innan den når kupéutrymmet. Den kompakta tvärställda motorn bidrar till att deformationen blir så effektiv som möjligt. Frontstrukturens unika geometri och längsgående stålbalkar i dörrarna hjälper också till att leda krock energi bort från fronten mot bilens bakparti, vilket ytterligare minskar påfrestningarna på de åkande. En tvärbalk under instrumentpanelen bidrar ytterligare till att hålla kupéutrymmet intakt. Fotgängarskydd För att minska skaderisken för oskyddade trafikanter som till exempel fotgängare är bilens frontparti mjukt rundat, strålkastarna är integrerade i karossen och motorhuven fungerar som energiupptagande zon

VOLVO S60 CROSS COUNTRY

VOLVO S60 CROSS COUNTRY NYA VOLVO S60 CROSS COUNTRY En unik kombination: robust look och kapacitet med vågad attityd. Nya Volvo S60 Cross Country ger dig en elegant och uttrycksfull stil med 65 mm högre markfrigång och möjligheten

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 OBS! De bilar som visas i denna broschyr är i vissa fall extrautrustade. En del av den utrustning INNEHÅLL VOLVO XC60 City Safety 4 Förarstöd 6 Förarmiljö 10 Komfort 14 Flexibilitet

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Vi presenterar stolt nya Volvo XC60.

Vi presenterar stolt nya Volvo XC60. NYA Volvo XC60 GÄLLER FRÅN MARS 2008 Vi presenterar stolt nya Volvo XC60. Där människor möts uppstår energi. Energi att pröva gränser och utmana konventioner. Energi att utforska skönheten i kontrasterna.

Läs mer

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj,

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen skäl att

Läs mer

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj,

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen skäl att

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Du har jobb att göra, det är något kul på gång, det är hans uppfattning om att ha kul, det är hennes uppfattning om att ha kul, det är att skapa tid

Du har jobb att göra, det är något kul på gång, det är hans uppfattning om att ha kul, det är hennes uppfattning om att ha kul, det är att skapa tid GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Du har jobb att göra, det är något kul på gång, det är hans uppfattning om att ha kul, det är hennes uppfattning om att ha kul, det är att skapa tid för en löparrunda, det är långhelgen

Läs mer

Det är mer här än en lyxbil. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av

Det är mer här än en lyxbil. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det är mer här än en lyxbil. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av respekt, det är hyllningen till friheten

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Volvo V60 GÄLLER FRÅN MAJ 2011

Volvo V60 GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Volvo V60 GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det här är mer än en ny bil. Det är befrielsen från slätstrukenhet. Det är stadens rytm och naturens vyssjande. Det är förförelsen i en kurva och adrenalinkicken på rakan.

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

VOLVO S60 CROSS COUNTRY

VOLVO S60 CROSS COUNTRY Cross Country VOLVO S60 CROSS COUNTRY Kördynamik med lust för äventyr Volvo S60 Cross Country bjuder på en unik kombination av sportig coupé-look och tuffhet som tar dig längre på vägen mot ditt äventyr,

Läs mer

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO VOLVO XC90 F A K T A O C H S P E C I F I K A T I O N E R V O L V O TILLBEHÖR URBAN LUXURY Paketet på bilden har 21-tums Expressive - fälgar och utvändiga tillbehör i samma färg som bilens kaross, skidplates

Läs mer

Kinetic 15 000 Momentum 15 000 Summum 15 000 R-Design för V40 24 500

Kinetic 15 000 Momentum 15 000 Summum 15 000 R-Design för V40 24 500 PRISLISTA VOLVO, modellåret 2013, gäller från den 26 november 2012 Observera att de priser som anges för såväl modell som för utrustning endast är rekommenderade cirkapriser exklusive lokal utrustning.

Läs mer

Nya Volvo S60 Tillbehör GÄLLER

Nya Volvo S60 Tillbehör GÄLLER Nya Volvo S60 Tillbehör GÄLLER FRÅN MARS 2010 Den första regeln för ett skapa ett personligt uttryck: det finns inga regler. Nya Volvo S60 är ett starkt uttryck för modern skandinavisk design och äkta

Läs mer

Volvo V40 MY 2016. Det finns fler valmöjligheter vid fabriksbeställning! Miljöbilar. Övriga modeller

Volvo V40 MY 2016. Det finns fler valmöjligheter vid fabriksbeställning! Miljöbilar. Övriga modeller Volvo V40 MY 2016 Miljöbilar Motor Version CO Förbrukning Pris D2 120 hk Bas 94 g/km 0,36 L/mil Diesel 232.500:- D3 150 hk Bas 99 g/km 0,38 L/mil Diesel 248.500:- D4 190 hk Momentum 99 g/km 0,38 L/mil

Läs mer

XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) BAKSÄTE BELYSNING (INRE)

XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) BAKSÄTE BELYSNING (INRE) XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) Elmanövrerade med uppvärmning Vidvinkelspegel, vänster sida BAKSÄTE Fällbar rygg, delbar 40/20/40 Mittarmstöd bak med mugghållare BELYSNING (INRE) I lastutrymmet

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Helt nya. volvo V40. Lite som du. volvocars.se

Helt nya. volvo V40. Lite som du. volvocars.se Helt nya volvo V40 Lite som du MÖT DEN HELT NYA VOLVO V40 LITEN VOLVO. STOR PERSONLIGHET. Vi utgår alltid ifrån människan när vi utformar en ny bil, ett typiskt skandinaviskt arbetssätt. Volvoägare gillar

Läs mer

volvo V40 Lite som du Helt nya volvocars.se För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, volvocars.

volvo V40 Lite som du Helt nya volvocars.se För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, volvocars. För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, gå in på: volvocars.se Helt nya volvo V40 Lite som du OBS! De bilar som visas i denna broschyr är i vissa fall extrautrustade.

Läs mer

PRISLISTA VOLVO, modellåret 2012, gäller från den 21 november 2011

PRISLISTA VOLVO, modellåret 2012, gäller från den 21 november 2011 PRISLISTA VOLVO, modellåret 2012, gäller från den 21 november 2011 Observera att de priser som anges för såväl modell som för utrustning endast är rekommenderade cirkapriser exklusive lokal utrustning.

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO V70 Förarstöd 4 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet & Miljö 24 DIN VOLVO V70 Motorer & Utrustningsnivåer

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO V70 Förarstöd 4 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet & Miljö 24 DIN VOLVO V70 Motorer & Utrustningsnivåer

Läs mer

PRISLISTA VOLVO, modellår 2011, gäller från den 1 april 2010

PRISLISTA VOLVO, modellår 2011, gäller från den 1 april 2010 PRISLISTA VOLVO, modellår 2011, gäller från den 1 april 2010 Observera att de priser som anges för såväl modell som för utrustning endast är rekommenderade ca-priser exkl lokal utrustning. MODELL Rek cirkapris

Läs mer

Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris. Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris

Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris. Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris Volvo V40 MY 2016 Miljöbilar Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris D2 120 hk Bas 94 g/km 0,36 L/mil Diesel miljöbil 232.500:- D3 150 hk Bas 99 g/km 0,38 L/mil Diesel miljöbil 248.500:- D4 190 hk Momentum

Läs mer

nya Volvo S80 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

nya Volvo S80 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 nya Volvo S80 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 THERE S MORE TO LIFE THAN A VOLVO. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av respekt, det

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO XC70 Förarstöd 2 Prestanda 6 Förarmiljö 10 Komfort 12 Underhållning i bilen 14 Flexibilitet 16 Personlig säkerhet 20 Säkerhet & Miljö 22 DIN VOLVO XC70 Motorer & Utrustningsnivåer

Läs mer

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 There s more to life than a Volvo. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen

Läs mer

prislista modellår 2016

prislista modellår 2016 prislista modellår 2016 Gäller fr o m 1 april 2016 KLICKA PÅ RESP. RUTA FÖR ATT KOMMA ÖNSKAD MODELL VOLVO S60 VOLVO S60 CROSS COUNTRY VOLVO S80 VOLVO V40 VOLVO V40 CROSS COUNTRY VOLVO V60 VOLVO V60 CROSS

Läs mer

Volvo Car Corporation MS/PV VB/PV Swedish. Printed in Sweden on non-chlorine bleached paper. NYA VOLVO S80

Volvo Car Corporation MS/PV VB/PV Swedish. Printed in Sweden on non-chlorine bleached paper. NYA VOLVO S80 Volvo Car Corporation MS/PV 527-4796-07. VB/PV 116 18-07. Swedish. Printed in Sweden on non-chlorine bleached paper. NYA VOLVO S80 Äntligen. En bil som inte bara gör som den blir tillsagd. ACC, BLIS, DSTC,

Läs mer

VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006

VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 V50 2,4i 170 V50 T5 V50 T5 AWD V50 1,6D B5244 S4 170 HK (125 kw) DIN D5254 T3 220 HK D5254 T3 Haldex 220 HK D4164 T 109 HK (80 kw) DIN

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO V50 Förarmiljö 8 Komfort 10 Underhållning i bilen 12 Flexibilitet 14 Prestanda 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet & Miljö 24 Volvo V50 DRIVe Start/Stop 30 DIN VOLVO

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

VOLVO S60 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006

VOLVO S60 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 VOLVO S60 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 S60 2,4 140 S60 2,4 170 S60 2,5T B5244 S2 140 HK B5244 S 170 HK (125 kw) DIN Geartronic ABS- bromsar, armstöd mellan framstolarna, Batteri

Läs mer

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18 M{ZD{ 6 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 2 3 1 7 6 4 5 14 15 SKYACTIV TECHNOLOGY 16 17 6 1 7 5 2 4 3 8 18 19 SÄKERHET FRAMFÖR ALLT Mazda6 är konstruerad med en uppsjö av intelligent teknologi för att du och dina

Läs mer

INNEHÅLL. VOLVO V50 Förarmiljö 8 Underhållning i bilen 10 Prestanda 14 Personlig säkerhet 18 Säkerhet & Miljö 20

INNEHÅLL. VOLVO V50 Förarmiljö 8 Underhållning i bilen 10 Prestanda 14 Personlig säkerhet 18 Säkerhet & Miljö 20 GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Vännerna ringer, ändrade planer, din dag är färgstark och fylld av upplevelser, dina älsklingar är nära dig, du drivs av dina drömmar, du möter livet full av energi, det finns en sportkombi

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2008

GÄLLER FRÅN APRIL 2008 GÄLLER FRÅN APRIL 2008 INNEHÅLL VOLVO V70 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljöomsorg 32 DIN VOLVO V70 Utrustningsnivåer

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 1/6 NYA VOLVO S60 ÄR FRAMFÖR ALLT FÖRARENS BIL. HÄR STÅR KÖRGLÄDJE OCH PRESTANDA HÖGST I KURS, UTAN ATT GE AVKALL PÅ KOMFORT FÖR PASSAGERARNA.

Läs mer

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 THERE S MORE TO LIFE THAN A VOLVO. Det är surret på stan, det är stormatch i kväll, det är det avgörande skottet i förlängningen, det är passningen som skapar nya möjligheter,

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS BUSINESS EDITION MED FYRHJULSDRIFT PÅ KÖPET.

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS BUSINESS EDITION MED FYRHJULSDRIFT PÅ KÖPET. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN BUSINESS EDITION MED FYRHJULSDRIFT PÅ KÖPET. TILL VOLVO V70, XC70 OCH S80 INGÅR ÄVEN DRIVER SUPPORT. VOLVO V60 D4.

Läs mer

Volvo säkerhet i almedalen, Volvo Personbilar Sverige AB, David Weiner, dweiner Utfärdardatum: 2011-07-08, Säkerhetsklass: extern Sida 1

Volvo säkerhet i almedalen, Volvo Personbilar Sverige AB, David Weiner, dweiner Utfärdardatum: 2011-07-08, Säkerhetsklass: extern Sida 1 Sida 1 Över 80 år i livräddarbranschen 3-punkts bältet som standard i över 50 år Viktigaste för säkerheten Bilbälte DSTC (ESP) Krockkuddar Autobroms Sida 2 Kunskap kan leda till att nollvisionen uppfylls

Läs mer

Design som talar för sig själv

Design som talar för sig själv www.kia.se VINNANDE DESIGN Design som talar för sig själv En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Optima har den design och

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

Bilar körs av människor. Därför måste den grundläggande principen bakom allt vi gör på Volvo vara och förbli säkerhet

Bilar körs av människor. Därför måste den grundläggande principen bakom allt vi gör på Volvo vara och förbli säkerhet Bilar körs av människor. Därför måste den grundläggande principen bakom allt vi gör på Volvo vara och förbli säkerhet Assar Gabrielsson & Gustaf Larson, Volvos grundare Jonas Ekmark Förebyggande säkerhet

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta NISSAN JUKE MAXIMERAD SPÄNNING NYA NISSAN JUKE DEN BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE MED NYDESIGNADE XENON-STRÅLKASTARE, öppningsbart glastak, bumerangformade LED-baklyktor, sportiga stötfångare, sidobackspeglar

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 Ett öppet sinne gör världen större. Allt vad den här bilen gör för att inspirera dina resor och förverkliga dina drömmar, gör den med himlen som vittne. Där det ogripbara förenas

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

VI ÄR VOLVO. VI SÄTTER MÄNNISKOR FRÄMST.

VI ÄR VOLVO. VI SÄTTER MÄNNISKOR FRÄMST. XC60 VI ÄR VOLVO. VI SÄTTER MÄNNISKOR FRÄMST. HEJ 1 Vi är svenska. I vår designtradition utgår vi alltid från användaren och ställer frågan: På vilket sätt kan vi göra den här personens liv lite bättre,

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI www.kia.se 2 3 pro_ cee d Vi vet av erfarenhet att våra bilar är så välbyggda att vi kan erbjuda hela 7 års nybilsgaranti. Garantin följer bilen och upphör 7 år efter första registreringsdatum eller efter

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

VolVo C30 DIN VolVo C30 www.volvocars.se obs!

VolVo C30 DIN VolVo C30 www.volvocars.se obs! NYA VOLVO C30 gäller från SePTeMBer 2009 There s more to life than a Volvo. Därför har nya Volvo C30 lika många utseenden som du, därför finns det fler möjligheter än någonsin att göra din bil mer personlig,

Läs mer

Storhet i en liten bil.

Storhet i en liten bil. Modellbroschyr 2 Storhet i en liten bil. Nya i10 vänder upp och ner på alla tidigare föreställningar om bilar i den här klassen. Den är tuff, rymlig och rolig att köra med imponerande utrustning och överlägsna

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

Nya Saab. SportCombi

Nya Saab. SportCombi 2012 Nya Saab SportCombi Upplev rymdteknik. Gör dig redo för lanseringen av nya Saab 9-5 SportCombi. Den erbjuder skandinavisk design och en kraftfull körupplevelse förstärkt av den senaste tekniken. Du

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

Helt nya Tucson ändrar spelreglerna.

Helt nya Tucson ändrar spelreglerna. Modellbroschyr Helt nya Tucson ändrar spelreglerna. Att öppna våra sinnen för förändring är nyckeln till att upptäcka spännande möjligheter, sluta ta saker för givet och hylla det nya. Helt nya Tucson

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S80 1999 1/8 Den 28 maj 1998 visades Volvo S80 för första gången. Bilen var den första att byggas på den nyutvecklade P2-plattformen, men också den bil som lanserade Volvos nya formspråk med sin

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO XC90 Förarmiljö & Komfort 8 Flexibilitet 10 Underhållning i bilen 12 Prestanda 14 Personlig säkerhet 16 Volvo XC90 Executive 18 Volvo XC90 R-DESIGN 22 Lacker & Hjul

Läs mer

Förfinad i varje detalj. Nya Santa Fe.

Förfinad i varje detalj. Nya Santa Fe. Modellbroschyr Förfinad i varje detalj. Nya Santa Fe. En närmare titt på nya Santa Fe bekräftar det första intrycket av utsökt elegans. Det märks tydligt på de skulpterade linjerna som omger den nya sexkantiga

Läs mer

Äventyret väntar. Skillnaden mellan XC och Cross Country

Äventyret väntar. Skillnaden mellan XC och Cross Country Äventyret väntar Ta en ny Volvo V40 och lägg till design och detaljer som ger en känsla av äventyr. Resultatet blir en Volvo V40 Cross Country. Utmaningen för mig och teamet har varit att maximera den

Läs mer

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN NYA VOLVO V70 OCH XC70 SPORT.

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN NYA VOLVO V70 OCH XC70 SPORT. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN NYA VOLVO V70 OCH XC70 SPORT. VOLVO V60 D4. VINNARE AV FULL TANK CHALLENGE. VOLVO OCEAN RACE. EXKLUSIV I VARJE DETALJ.

Läs mer

VI ÄR VOLVO. VI SÄTTER MÄNNISKOR FRÄMST.

VI ÄR VOLVO. VI SÄTTER MÄNNISKOR FRÄMST. V60 VI ÄR VOLVO. VI SÄTTER MÄNNISKOR FRÄMST. HEJ 1 Vi är svenska. I vår designtradition utgår vi alltid från användaren och ställer frågan: På vilket sätt kan vi göra den här personens liv lite bättre,

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat

Pressen hyllar nya Passat Pressen hyllar nya Passat Ny och lyxigare nu utmanas Volvo på allvar av Volkswagen. GT-Allt om bilar/jan-erik Berggren 18 oktober 2014 A ftonbladet har kört bilen på Sardinien, och vad ska man säga om

Läs mer

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-02-08 Datum Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Läs mer

VOLVO V70N 2000 TILLVERKADE MELLAN VECKA 50 1999 OCH VECKA 19 2000

VOLVO V70N 2000 TILLVERKADE MELLAN VECKA 50 1999 OCH VECKA 19 2000 VOLVO V70N 2000 TILLVERKADE MELLAN VECKA 50 1999 OCH VECKA 19 2000 1/7 EFTERTRÄDAREN TILL FÖRRA V70, BYGGS LIKSOM VOLVO S80 PÅ DEN S.K. P2-PLATTFORMEN. DESIGNEN GÅR I LINJE MED DET FORMSPRÅK VOLVO LANSERADE

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL DITT ÄVENTYR SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN SID 12 SID14 SID 16 SID 18 VOLVO OCEAN RACE UTTRYCK DIN PERSONLIGHET

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S70/V70 1997 1/9 En ny Volvo-epok inleds 1997 då marknadsledaren och bästsäljaren Volvo 850 lämnar över stafettpinnen till sin efterträdare sedanmodellen Volvo S70 och herrgårdsmodellen Volvo V70.

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S70/V70 1997 1/9 EN NY VOLVO-EPOK INLEDS 1997 DÅ MARKNADSLEDAREN OCH BÄST- SÄLJAREN VOLVO 850 LÄMNAR ÖVER STAFETTPINNEN TILL SIN EFTER- TRÄDARE SEDANMODELLEN VOLVO S70 OCH HERRGÅRDSMODELLEN VOLVO

Läs mer

Den allra senaste tekniken. Made in Trollhättan.

Den allra senaste tekniken. Made in Trollhättan. Nya Saab Den allra senaste tekniken. Made in Trollhättan. Saab har sina rötter i Sverige. Allt som omger oss påverkar utformningen av våra bilar. Idérikedomen i svensk teknik och design, naturen och årstidernas

Läs mer

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 Standardutrustning Tillval Tekniska specifikationer Modellprogram Versioner Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8 Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 20 TUMs aluminiumfälgar STD Excecutive Exteriör

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

Volvo GLT nu också med TURBO.

Volvo GLT nu också med TURBO. Volvo GLT nu också med TURBO. Den nya serien av starkt efterfrågade GLT-bilar har nu utokats med en variant med TURBO-motor. Den nya B 21ET-motorn drar inte mer ån en vanlig 4:a men har en effekt som en

Läs mer

Premiär för nya Hyundai

Premiär för nya Hyundai Premiär för nya Hyundai En dynamisk filosofi. Tre elektriska tolkningar. hybrid laddhybrid el Räckvidd på el: Begränsad CO2: 79 g/km *) Räckvidd på el: >50 km CO2: 32 g/km *) Räckvidd på el: >250 km Inga

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. Versioner Compass 4x2 2.0 156hk Compass 4x4 2.4 170hk CVT2 Compass 4x4 2.2 CRD 163hk Modellprogram

Läs mer

Kompakta mått stor personlighet

Kompakta mått stor personlighet 02 Kompakta mått stor personlighet Liten bil som gör stort intryck Med nya Kia Picanto får du en bil med stil och personlighet. Trots det lilla formatet bjuder den på en elegans och komfort som man inte

Läs mer

VOLVO S40/V40 1996-97

VOLVO S40/V40 1996-97 VOLVO S40/V40 1996-97 1/14 EN HELT NY VOLVO, MED ALLT DET BÄSTA FRÅN STOREBROR VOLVO 850 OCH MYCKET EGET NYTÄNKANDE DÄRUTÖVER. T.EX. ETT HELT MODERNT UTSEENDE SOM SKVALLRAR OM FRAMTIDENS DESIGNSPRÅK I

Läs mer

4 90 0 lexus is 250C

4 90 0 lexus is 250C Lexus is 250C Miljödeklaration IS 250C - 2,5 V6 Bensin, Aut tillverkning Fabriken tillämpar den internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. Bränsledeklaration Förbrukning, liter/100 km Blandad körning

Läs mer

Press Information. Pedestrian Detection i mörker. Animal Detection

Press Information. Pedestrian Detection i mörker. Animal Detection Volvo Car Group Public Affairs PVH50 SE-405 31 Göteborg, Sweden Telephone +46 31 59 65 25 Fax +46 31 54 40 64 www.media.volvocars.com Press Information Originator Malin Persson, malin.persson@volvocars.com

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

Volvo 850 GLE 4-d, 1993 års modell. Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Volvo 850 GLE 4-d, 1993 års modell. Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO 850 1992-94 1/5 Volvo 850 är en av våra största framgångar genom tiderna. Undersökningar visar att det är den bil som flest svenskar önskar sig. Inte undra på med en mängd utmärkelser, t.ex. Världens

Läs mer

NYA Scania streamline. Formad för framgång

NYA Scania streamline. Formad för framgång NYA Scania streamline Formad för framgång NYA Scania streamline 2-3 Ytterligare steg på vägen. Även en bra lastbil kan alltid bli bättre. Det är bränslet som driver oss framåt, och vi vet att du inte nöjer

Läs mer

volvo V70 INUTI DIN BIL HEJ DIN NYA BIL CHASSI INTELLISAFE SENSUS REDO FÖR ALLA TILLFÄLLEN DRIVE-E KLÄDSLAR UTTRYCK DIN PERSONLIGHET CLASSIC SPORT

volvo V70 INUTI DIN BIL HEJ DIN NYA BIL CHASSI INTELLISAFE SENSUS REDO FÖR ALLA TILLFÄLLEN DRIVE-E KLÄDSLAR UTTRYCK DIN PERSONLIGHET CLASSIC SPORT volvo V70 HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL CHASSI SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 REDO FÖR ALLA TILLFÄLLEN SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E SID 14 SID 16 SID 18 CLASSIC SPORT EN PERSONLIG INTERIÖR KLÄDSLAR SID 12 UTTRYCK

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL VÅR DESIGNVISION SENSUS SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 INTELLISAFE DRIVE-E SID 14 VOLVO V60 DIESEL PLUG-IN HYBRID R-DESIGN SID 12 SID 18 SID 16 VOLVO OCEAN RACE

Läs mer

VOLVO C Mod. år. Bilmodell. Motor. Växellåda. Standardutrustning. Utrustningsnivåer. D5244 T 193 HK (142 kw) DIN C70 2,4T

VOLVO C Mod. år. Bilmodell. Motor. Växellåda. Standardutrustning. Utrustningsnivåer. D5244 T 193 HK (142 kw) DIN C70 2,4T VOLVO C70 1998 1998 Elmanövrerade yttre backspeglar, Dynamic chassi, elektriska fönsterhissar, fjärrstyrt centrallås, färganpassade backspeglar, dörrhandtag och stötfångare, alu-fälgar Centaurus 7x16,

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL CHASSI SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 REDO FÖR ALLA TILLFÄLLEN SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E SID 14 SID 16 SID 18 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL CHASSI SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E INSCRIPTION SID 12 SID 14 SID 16 SID 18 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG INTERIÖR

Läs mer