GÄLLER FRÅN APRIL 2010

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GÄLLER FRÅN APRIL 2010"

Transkript

1 GÄLLER FRÅN APRIL 2010

2 INNEHÅLL VOLVO XC90 Förarmiljö & Komfort 8 Flexibilitet 10 Underhållning i bilen 12 Prestanda 14 Personlig säkerhet 16 Volvo XC90 Executive 18 Volvo XC90 R-DESIGN 22 Lacker & Hjul 26 Funktioner & Tillval 28 Säkerhet & Miljö 44 Standardutrustning 50 Tillvalstabeller 52 Care by Volvo 53 OBS! De bilar som visas i denna broschyr är i vissa fall extrautrustade. En del av den utrustning som anges i text är standard på vissa modeller och tillval för andra. På sidorna ser du vad som är standardutrustning och tillval.

3 Den subtila tillämpningen av ren styrka. Volvo XC90 skulle inte vara den överlägsna SUV den är om den inte också bjöd på lite muskler. Men råstyrka utan urskiljning har aldrig varit vår grej, och XC90 är inget undantag. Bland en mängd avancerad prestandahöjande teknik hittar du t.ex. Volvos fyrhjulsdrivning AWD med Instant Traction och en sexstegad Geartronic automatlåda med vinterläge. 2 2 Inte alla SUV:ar kan överbrygga klyftan mellan det kraftfulla och det subtila. Men tryck på gaspedalen i en XC90, och du kommer att känna hur muskelkraft och grace förenas för att låta dig njuta av en av naturens mäktigaste kombinationer.

4 Förvänta dig mer och det är precis vad du kommer att få. I samma ögonblick som du slår dig ned i de luxuösa lädersätena, låter musiken från Premium Sound-systemet skölja över dig och erfar den avspända kraften från en sofistikerad turbodiesel eller V8-motor före slår vi följande enkla mentala övning: 4 4 Se dig omkring. Känn förnöjsamheten från de andra i bilen. Ta ett djupt andetag. Försök sedan minnas vad du en gång kallade förväntningar.

5 Du kan lämna den, men den kommer alltid att vara med dig. 6 6 Varför är det de mest outgrundliga upplevelserna som lämnar de djupaste intrycken? Som interiören i Volvo XC90. Oberoende av vad som pågår i världen utanför, är du och dina vänner inneslutna i en miljö som är lika lugn och tillbakahållen som den är luxuös. Vilket i och för sig inte är någon överraskning. För den här SUV:en är skapad för människor som vill njuta av livet och gärna delar det med andra. Baksidan är att du då och då kommer att lämna din XC90. Men var lugn. Har du en gång upplevt den här exceptionella SUV:en, kommer den alltid att vara med dig.

6 Uppgradera din komfortzon. Vår obevekliga strävan efter att erbjuda maximalt välbefinnande uttrycks på ett alldeles särskilt sätt i den här välkomnande kokongen som även kallas Volvo XC90. Ett omsorgsfullt hantverk och högklassiga material ser till att komforten och säkerheten regerar. Ren skandinavisk design betyder att instrument och kontroller sitter precis där du förväntar dig och att sätena ger kroppen skönt stöd för många timmars avkopplande körning. Alla läderklädslar och interiörmaterial är hälsotestade och uppfyller kraven enligt Öko-Tex Standard 100. Klimatanläggningen ser till att temperaturen är behaglig och att kupéluften är ren. Telefon och navigationssystemet RTI är hjälpsamma finesser som du alltid kan ha inom bekvämt räckhåll. Välkommen att ta steget upp till Volvo XC Volvo XC90 Executive Sandstone Beige interiör med Executive ventilerad softläderklädsel Soft Beige och valnöt panelinlägg.

7 64 olika uttryck för flexibilitet Var och en av de sju sittplatserna i Volvo XC90 ger så mycket mer än storslagen komfort. De kan dessutom konfigureras på mer än 64 olika sätt. Lägg till det faktum att varje passagerarsäte kan fällas plant, och du får ett perfekt äktenskap mellan flexibilitet och lyx. Att lasta är ett enkelt jobb för de lätta lasterna räcker det att öppna den tvådelade bakluckans överdel. För de tyngre lasterna kan du även öppna bakluckans nederdel och få en lastplattform på bekväm lyfthöjd.

8 När kände du musiken senast? Det finns ett säkert sätt att förvandla en resa till en happening addera en dos bra musik. Och kan du göra detta via en anläggning som är en mästare på ljudåtergivning, desto bättre Volvos audiosystem Premium Sound ger en verkligt seriös och kännbar ljudupplevelse. Den har en digital klass-d-förstärkare på 5x130 watt, nio high-end-högtalare och Dolby Pro Logic II surroundljud. Dessutom är den kompatibel med din ipod eller MP3-spelare. Och skulle det behövas extraordinära insatser för att hålla de åkande i baksätet på gott humör, kan du komplettera med det dvd-baserade underhållningssystemet RSE Dual Screen (Rear Seat Entertainment). Det finns mycket mer att säga, men i det här fallet ska vi nog låta musiken tala för sig själv.

9 Det krävs en extraordinär karaktär för att axla ett stort ansvar. Motorstyrka och bättre miljö. För många är detta en motsägelse. För oss är det ett upprop till handling. Utmaningen är att utveckla teknik som inte kompromissar med prestanda samtidigt som den beaktar vårt miljöansvar. Resultatet är en serie motorer som spräcker mallarna och även en del rekord. Volvos respektingivande V8-motor lyfter inte bara körupplevelsen till helt nya nivåer, utan är också världens första åttacylindriga motor som klarar de extremt stränga kaliforniska avgaskraven ULEV II (Ultra-Low Emission Vehicle II). Och Volvos urstarka femcylindriga D5 turbodiesel övertygar hela vägen i stan såväl som på långfärden, både när det gäller körglädje och låga utsläppsnivåer Att ha så mycket kraft som XC90 är också en utmaning i sig. Därför är den också begåvad med en jämförelsevis låg tyngdpunkt, jämn viktfördelning, hög markfrigång och RSC stabiliseringssystem. Det hjälper till att hålla dig tryggt på jorden, vart vägarna än tar dig.

10 Ibland är en lägre puls att föredra. När det gäller Volvo XC90 är det avspända sinnestillståndet inte bara förbehållet kör- och åkupplevelsen. Lämna bilen, och du kan få uppleva nästan samma känsla. Rejäla dörrlås, elektronisk startspärr och laminerade sidorutor hjälper till att hålla objudna besökare stången. Trygghets- och ledbelysning ökar tryggheten när du är på väg mot bilen eller lämnar den i oupplysta områden. Och skulle det behövas, kan Volvo On Call ha en särskilt lugnande inverkan Vart den än tar dig, har den här SUV:en naturligtvis också en starkt pulshöjande förmåga. Men i fallet person- och egen domsskydd, kan det vara betryggande att veta att den också kan göra precis tvärtom.

11 I Volvo XC90 Executive blir varje resa minnesvärd hur länge den än varar. Den smidiga V8-motorn bidrar till en synnerligen njutbar körupplevelse för alla sinnen. Interiörens sofistikerade och smakfulla stylingdetaljer kompletteras med en unik exteriördesign. Allt från Galateia 19-tums aluminiumhjul till de kromade ytterbackspegel-kåporna, de kromade inläggen i bakre dörr stolparna, det främre stötfångarhornet och det kromade slutröret ser till att den här fullödiga versionen av en fullödig Volvo SUV alltid ger det rätta intrycket

12 V8 AWD aut 322 CO 2 g/km 13,5 l/100 km 315 hk 440 Nm De specialdesignade Executive-sätena är helt klädda i Executive softläder med kontrasterande sömmar och dekorkanter även på tredje raden. De ventilerade framstolarna är helt klädda i finaste soft läder med perforering på sittytorna och har en inbyggd Executive massagefunktion i ryggstödet en lyx vi tror du kommer att uppskatta extra mycket på långresorna. De läderklädda dörrpanelinläggen med stoppade främre armstöd utstrålar kompromisslös kvalitet, precis som de handslipade panelinläggen i valnöt och de exklusiva nubuck-kantade mattorna med extra tjock lugg. Volvos mest sofistikerade audiosystem Premium Sound med nio high-end-högtalare och Dolby Pro Logic II surroundljud lyfter Executive-upplevelsen till en ny nivå. 1/ Executive ventilerat softläderklädsel Soft Beige, Mörkgrå interiör, CUSU 2/ Executive ventilerat softläderklädsel Chestnut, Mörkgrå interiör, CU0P 3/ Executive ventilerat softläderklädsel Mörkgrå, Mörkgrå interiör, CU00 4/ Executive ventilerat softläderklädsel Soft Beige, Sandstone Beige interiör, CU10 5/ Träratt till Mörkgrå interiör (tillval) 6/ Träratt till Sandstone Beige interiör (tillval) 7/ Växelspaksknopp med inlägg i valnöt Geartronic (standard) 8/ Aluminium panelinlägg i tunnelkonsol och handskfack (tillval) 9/ Valnöt panelinlägg i tunnelkonsol och handskfack (standard) Och för att ytterligare öka lyxkänslan, varför inte komplettera med en integrerad kylbox mellan framsätena?

13 I R-DESIGN-utförande har flerfaldigt prisbelönta Volvo XC90 det mesta. Imponerande prestanda med Volvos sofistikerade V8-motor eller högeffektiva D5 turbodiesel. Distinkt design. En välutrustad interiör med unika lädersäten och speciella stylingdetaljer. Och, naturligtvis, Volvos legendariska säkerhet. Ett sporttrimmat chassi ser till att Volvo XC90 R-DESIGN är allt annat än blygsam. Särskilt inte i kurvorna. Det unika sporttrimmade chassiet tillsammans med den sportkalibrerade styrningen och de sofistikerade stabiliseringssystemen gör Volvo XC90 R-DESIGN både alert och stabil i alla väglag. Resultatet är en bil som känns kvickare och mer responsiv, utan att kompromissa med körharmonin och användbarheten. Det är aktiv säkerhet från Volvo som hjälper till att hålla körglädjen (och mycket annat) vid liv

14 D5 AWD man/aut 219/224 CO 2 g/km 8,3/8,5 l/100 km 185 hk 400 Nm V8 AWD aut 322 CO 2 g/km 13,5 l/100 km 315 hk 440 Nm Självsäker design inifrån och ut gör Volvo XC90 R-DESIGN till den idealiska familjebilen för familjer som vet att roa sig. Interiören är välutrustad med unika sportlädersäten klädda i två högklassiga kromfria läderkvaliteter med kontrasterande dekorkanter längs sidorna och präglad R-DESIGN-logo. Framstolarna har extra polstring och kraftigare sidostöd som håller dig på plats i kurvorna. Specialdesignade interiördetaljer som R-DESIGN aluminiumpaneler med gummiinlägg och textilmattor med kontrastkant bidrar till en upplyftande känsla som måste upplevas på plats. Volvo XC90 R-DESIGN är konstruerad för att husera en aktiv livsstil med all den elegans och stryktålighet som du förväntar dig av en Volvo. Samtidigt bjuder den på komfort, förfining och bekvämlighet som få kan matcha. 1/ R-DESIGN sportstolar i Mörkgrå softläder med Calcite inlägg (CBSB) 2/ R-DESIGN sportstolar i Calcite softläder med Mörkgrå inlägg (CBQJ) 3/ Växelspaksknopp i läder (manuell) 4/ Växelväljarknopp i läder (Geartronic) 5/ Kombiinstrument med kronografinspirerade instrumentinramningar i aluminium (Watch dials) 6/ Läderklädd R-DESIGN ratt 7/ R-DESIGN inlägg

15 EXTERIÖR DESIGN Aluminiumhjul SÄTT FÄRG PÅ DIN VOLVO. Att välja lack, hjul och andra stylingtillval är förmodligen dina viktigaste designbeslut när det gäller utseendet på din Volvo. Vill du se fler stylingmöjligheter och bygga din Volvo on-line i vår nya avancerade bilkonfigurator, är du välkommen att besöka Cratus 8x20" Silver Bright R-DESIGN (tillval) Vulcanis 8x19" Diamond Cut R-DESIGN V8 (standard) Vulcanis 8x19" Silver Bright R-DESIGN D5 (standard) Galateia 8x19" Silver Bright Executive (standard) 612 Passion röd Möjlig till R-DESIGN 467 Magic blå metallic Möjlig till Executive och R-DESIGN 614 Ice vit Möjlig till Executive och R-DESIGN TILLBEHÖR Aluminiumhjul 477 Electric silver metallic (skiftar från silver till blått beroende på ljuset) 472 Oyster grå metallic Möjlig till Executive 492 Savile grå metallic Möjlig till R-DESIGN Möjlig till Executive och R-DESIGN Thalassa 8x20" Diamond Cut Alastor 8x19" Silver Bright Camulus 7x18" Silver Bright Aquarius 7.5x17" Silver Stone Neptune 7x17" Silver Stone Rena färger Alla Volvos lacker är vattenbaserade för att minska användningen av miljöskadliga lösningsmedel. Dessutom är våra målerier bland de renaste i bilvärlden. 452 Svart metallic Möjlig till Executive och R-DESIGN 487 Ember svart metallic (skiftar från svart till koppar beroende på ljuset) Möjlig till Executive OBS! Att i tryck exakt återge rätta färgnyanser är inte möjligt. Detta gäller både lacker och klädslar. Be Volvohandlaren visa dig klädsel- och färgprover

16 SÄKERHET Skyddande SÄKERHET I varje Volvo finns den senaste tekniken för att stödja föraren och skydda de åkande. Och vill du ha ännu högre säkerhet, kan du utrusta din Volvo med kompletterande säkerhetsteknik för mer prestanda och sinnesfrid. Nyckelavstängning av passagerarkrockkudde (tillval) Med den här omkopplaren kan du själv stänga av passagerarkrockkudden med bilens nyckel. När krockkudden är avstängd får du ett meddelande i bilens takkonsoldisplay. Kraften hos en krockkudde som löses ut är anpassad för vuxna ett barn riskerar allvarliga skador. Därför måste passagerarkrockkudden alltid först stängas av om du tänker placera en person kortare än 140 cm i framsätet. WHIPS Whiplash Protection System Whiplashskador är Sveriges vanligaste trafikskada och beror ofta på att bilen blivit påkörd bakifrån i låg hastighet. Volvos unika whiplashskydd WHIPS är integrerat i framstolarna och aktiveras vid en tillräckligt kraftig påkörning bakifrån för att fånga upp de åkande och därigenom minska risken för whiplashskador. Oberoende undersökningar (bl.a. av Folksam och Vägverket) visar att WHIPS är ett av de effektivaste whiplashskydden i världen och kan minska risken för långvarig invaliditet med över 50 %. SÄKERHET Förebyggande DSTC Dynamic Stability med Traction Control Genom sin förmåga att förebygga sladdar, hjulspinn och rundslagningar, anses stabilitetshöjande teknik som DSTC vara det senaste decenniets viktigaste säkerhetsinnovation. I hjärtat på DSTC sitter en gyrosensor som känner av bilens färdriktning och jämför denna med rattrörelserna och hjulens rotation. Systemet identifierar en begynnande sladd och kan förhindra den genom att minska motoreffekten eller bromsa ett eller flera hjul. ABL Aktiva xenonljus Förutom att ge 230 % effektivare ljus med hjälp av Dual Xenon-teknik, ser de aktiva xenonljusen till att du får 90 % bättre sikt i kurvorna när det är mörkt. Utifrån data om bl.a. rattrörelser och bilens hastighet, ser detta microprocessorstyrda strålkastarsystem till att ljuskäglan följer vägen när du tar en kurva när du kör kan lamporna vrida sig upp till 15 grader i bägge riktningarna. För att öka kurvfunktionens livslängd, stängs den av i dagsljus. Frontstruktur Frontens generösa deformationszoner ger efter på ett förutbestämt sätt för att absorbera krockenergin innan den når kupén. Den tvärställda och mycket kompakta motorinstallationen gör att deformationszonerna kan utnyttjas optimalt för att skydda de åkande. Längsgående stålbalkar hjälper till att leda krockenergi bort från fronten mot bilens bakparti, vilket ytterligare minskar påfrestningarna på de åkande. Skyddssystem Vid en kollision samverkar Volvos skyddssystem för att mildra effekterna av krocken. Säkerhetsbältena har försträckare som aktiveras inom bråkdelen av en sekund vid en krock eller rundslagning och drar åt bältet för att hålla de åkande på plats. De främre säkerhetsbältena ger sedan efter en aning så att föraren och framsätespassageraren fångas upp av krockkuddarna på ett kontrollerat sätt. För att ge optimalt skydd, anpassas uppblåsningen av tvåstegskrockkuddarna efter krockenergin. Förarkrockkudden samverkar dessutom med rattstångens deformation. Sidokrockkuddarna i framstolarna hjälper till att minska risken för allvarliga skador vid en krock från sidan. Vid en kollision eller rundslagning blåses krockgardinen IC upp för att skydda huvudet på de åkande på ytterplatserna, både fram och bak i bilen. Den håller sig dessutom uppblåst i några sekunder för att ge fortsatt skydd vid komplicerade krockförlopp. Och för att öka skyddet för barn i baksätet, samverkar IC med de integrerade tvåstegs bälteskuddarna och belastningsbegränsarna. WRG Water Repellent Glass, Vattenavvisande främre sidorutor Med vattenavvisande glas i de främre sidorutorna får du bättre sikt när du kör i regn. En hydrofob ytbehandling omvandlar vattnet till små vattendroppar som med hjälp av fartvinden blåses bort från rutan. På vintern blir det dessutom enklare att skrapa rutorna rena från snö och is. RSC Roll Stability Control Skulle du tvingas till en så extrem undanmanöver att bilen riskerar slå runt, kan du få hjälp av Volvos stabiliseringsfunktion RSC (Roll Stability Control) att reda ut situationen. Bilens lutningsvinkel och vältningsrisk registreras av en gyrosensor. Om det behövs, ingriper RSC genom att omedelbart sänka motorns vridmoment eller bromsa ett eller flera hjul, precis så mycket som behövs för att minska centrifugalkraften och hjälpa dig behålla kontrollen. Låg främre tvärbalk För att hjälpa till att skydda de åkande i en bil med lägre placerade stötfångare, finns en lågt placerad tvärbalk integrerad i frontstrukturen. Vid en krock kan tvärbalken hjälpa till att aktivera den andra bilens deformationszoner och övriga säkerhetssystem för att bidra till minskad risk för skador

17 SÄKERHET Skyddande SÄKERHET Skyddande SÄKERHET Barn Säkerheten i en Volvo bygger på samspel. För hur säker en bil är beror inte på mängden säkerhetsdetaljer, utan på hur väl de olika säkerhetssystemen samverkar för att skydda de åkande. ROPS Roll-Over Protection System En robust takstruktur tillsammans med Volvos unika rundslagningsskydd ROPS hjälper till att skydda de åkande vid en rundslagning. Systemet aktiveras av en gyrosensor som känner av bilens lutningsvinkel. Säkerhetsbältenas försträckare aktiveras på alla sittplatser för att hålla de åkande säkert fastspända. Samtidigt utlöses krockgardinen och håller sig uppblåst under flera sekunder för att ge utökat skydd. Taket och vindrutestolparna är förstärkta med extra höghållfast stål för att hålla kupéutrymmet intakt. Volvos barnsäkerhetsprogram För att ge barnen bästa tänkbara skydd i bilen, har vi tagit fram ett av bilvärldens mest omfattande barnsäkerhetsprogram. Eftersom små barn har stora huvuden och svaga nackar*, vet vi att barn upp till 3 4-årsåldern färdas säkrast med ryggen mot färdriktningen. Volvos bakåtvända barnstolar är utvecklade för att ge barnet maximalt skydd i olika typer av kollisioner. Större barn som vuxit ur barnstolen är tryggast när de sitter på varsin bälteskudde och är fastspända med bilens säkerhetsbälte. *Vid en frontalkrock i 50 km/h kan huvudet och nacken på en sexmånaders baby utsättas för krafter motsvarande en belastning på 100 kg! Pedestrian Detection Fotgängarskydd För att minska skaderisken för oskyddade trafikanter som till exempel fotgängare är bilens front parti mjukt rundat, strålkastarna är integrerade i karossen och motorhuven fungerar som energi upptagande zon. Observera! Barn under 140 cm får under inga omständigheter placeras i framsätet om där finns en aktiverad passagerarkrockkudde. Vid en krock bakifrån absorberas krockenergi av de bakre deformationszonerna för att minska påfrestningarna på de åkande. Naturligtvis ger även utrymmet bakom tredje sätes raden gott om plats för deformationszonerna att skydda optimalt. Bränsletanken har en skyddad placering framför bakaxeln. Nack skydden hjälper till med att skydda huvud, nacke och ryggrad, och Volvos unika whiplashskydd WHIPS fångar upp de åkande i framstolarna på ett kontrollerat sätt för att förebygga eventuella whiplashskador. Vid en krock från sidan leder Volvos unika sidokrockskydd SIPS krockkrafterna bort från de åkande till andra delar av karossen. Framstolarnas sidokrockkuddar hjälper till att skydda bröstkorg och höft, medan krockgardinen IC skyddar huvudet på de åkande på ytterplatserna, inklusive dem på tredje sätesraden. Vid en rundslagning aktiveras Volvos rundslagningssystem ROPS av en gyrosensor. Säkerhetsbältesförsträckarna löser ut för att hålla kvar de åkande på sina platser, och krockgardinen IC blåses upp för att skydda huvudet på de åkande på ytterplatserna. Dessutom är säkerhetsburen förstärkt för att hålla kupéutrymmet intakt. Vid en frontalkrock ger frontens generösa deformationszoner efter för att absorbera krockenergin. Den kompakta tvärställda motorn är konstruerad för att optimera deformationen. Inuti kupén sam verkar säkerhetsbältena med rattstången och tvåstegskrockkuddarna för att hålla de åkande i säkerhet. För att hjälpa till att skydda de åkande i en bil med lägre placerade stötfångare har XC90 en lågt placerad tvärbalk i fronten. Dessutom är fronten och motor huven utformade för att minska skaderisken för oskyddade trafikanter. SIPS Side Impact Protection System Volvos unika sidokrockskydd SIPS (Side Impact Protection System) har tagits fram för att förbättra skyddet där de åkande är som mest utsatta för krockkraften. Bilens karosstruktur inklusive fram stolarna är konstruerad för att leda krockkraften bort från de åkande till andra delar av karossen och hjälpa till att hålla kupéutrymmet intakt. Dörr- och sidostrukturen är extremt stark för att även stå emot en kollision med ett större fordon. Krockgardinen för de åkande på ytterplatserna (inklusive dem på tredje sätesraden), framstolarnas sidokrockkuddar och den höga sittställningen bidrar till ytterligare skydd. Bakåtvänt babyskydd (spädbarn 13 kg) (tillval) Småbarn, från nyfödda upp till ca ett år, färdas säkrast bakåtvänt i den här bekväma stolen. Den installeras med bilens säkerhetsbälte. Och för att enkelt kunna montera stolen i bilens ISOFIX-fästen kan du komplettera med en ISOFIX-ram. Kraftiga sidostycken hjälper till att skydda vid en krock från sidan, och huvudstödet och fempunktsbältet är lätta att justera. Huvudstödet är polstrat för att ge skön komfort när barnet sover, och det finns en kåpa som skyddar mot vinddrag och solljus. Babyskyddet är dessutom lätt att bära med sig och kan användas som babysitter

18 SÄKERHET Barn SÄKERHET Person- och stöldskydd Vändbar barnstol (9 25 kg) (tillval) Från det att barnet är 9 månader upp till ca 6 år kan det fortsätta åka bakåtvänt i den här nya barnstolen. Den avancerade konstruktionen ger skydd och flexibilitet i världsklass för många år framåt. Stolen monteras med bilens säkerhetsbälte och är lätt att justera för optimal komfort och säkerhet. Ett inbyggt stödben underlättar en säker bakåtvänd installation. Vi rekommenderar att barn åker bakåtvänt så länge som möjligt. Men när barnet vuxit så att det inte längre kan sitta bekvämt bakåtvänt (15 25 kg), kan stolen även användas som en framåtvänd bälteskudde som placerar barnet på rätt höjd för att kunna spännas fast med bilens säkerhetsbälte. HomeLink (tillval) Med HomeLink i din Volvo kan du med hjälp av en knappsats i solskyddet fjärrstyra olika hemanordningar som t.ex. garageporten, huslarm och ytterbelysningen utan att lämna bilen. HomeLink är ett registrerat varumärke som tillhör Johnson Controls Technology Company. Elinfällbara ytterbackspeglar med markbelysning (tillval) För att fälla in och därigenom skydda ytterbackspeglarna efter att du parkerat bilen är det bara att trycka på en knapp. Den inbyggda markbelysningen aktiverar du med centrallåsets fjärrnyckel. Området närmast framdörrarna lyses upp vilket ökar trygghetskänslan när du är på väg till eller från bilen i mörker. Det underlättar också när du ska ta dig in i och ut ur bilen. KOMFORT En Volvo är alltid designad för mer än en. Vår teknik har ett enda syfte att öka må-bra-faktorn för alla med privilegiet att åka i en Volvo. Och för att ytterligare öka komforten och bekvämligheten finns ett urval smarta utrustningsdetaljer specialdesignade för din Volvo och människorna inuti. KOMFORT Säten Ergonomisk design Integrerad jackhängare Trygghets- och ledbelysning Trygghetsbelysningen ger dig ett varmt välkomnande när det är mörkt. Med en knapptryckning på central låsets fjärrnyckel tänder du interiörbelysningen, parkeringsljuset och markbelysningen i ytterback speglarna (tillval). Och när du lämnar bilen är det bara att dra åt dig blinkerspaken för att strålkastarna ska lysa upp din väg fram till ytterdörren. Klädsel certifierad enligt Öko-Tex Standard 100 Reglerbart svankstöd Laminerade sidorutor (tillval) Integrerad bälteskudde Den integrerade bälteskudden på baksätets mittplats ser till att barnet (15 36 kg) hamnar på rätt position för säkerhetsbältet. Den ger också hög sittkomfort och bra sikt. Dessutom kan mittplatsen skjutas fram för att ge barnet bättre kontakt med de åkande i framstolarna. Och för att öka benutrymmet, är det bara att lyfta ur tunnelkonsolens bakstycke. När bälteskudden inte behövs, är det bara att fälla ned den i sittdynan. Elmanövrerat barnsäkerhetslås (tillval) Med det elmanövrerade barnsäkerhetslåset kan du från förarplatsen bekvämt spärra bakdörrarna och de elmanövrerade bakre sidorutorna så att de inte kan öppnas från baksätet. Laminerat glas i sidorutorna gör eventuella inbrottsförsök till ett slöseri med tid. De bidrar också till ännu bättre ljudkomfort och bidrar till skydd mot UV-strålning. Dessutom har de främre sidorutorna en vattenavvisande beläggning som bidrar till bättre sikt när du kör i regn. Volvo On Call (tillval) Med nöd- och assistanssystemet Volvo On Call är en knapptryckning allt som behövs för att få direktkontakt med en operatör som ser din exakta position och snabbt kan se till att du får den hjälp du behöver. Och skulle en olycka inträffa så att någon av krockkuddarna löses ut, larmas operatören automatiskt. I Volvo On Call ingår även ett tidur för tillsatsvärmaren och fjärrstyrning av den bränsledrivna värmaren. Genom att skicka ett SMS till bilen kan du vid en tid som du bestämt ta plats i en skönt uppvärmd interiör. Volvo On Call kan kombineras med Bluetooth handsfree. Multipla inställningsmöjligheter Främre ficka Sju individuella sittplatser Alla i bilen sitter skönt i varsitt ergonomiskt utformat säte och har bra sikt eftersom sätena är arrangerade i s.k. biosittning. Framsätena och andra sätesradens sittplatser är enkla att ställa in individuellt för att ge en perfekt sittposition med maximal komfort. Andra radens mittplats är även utrustad med en integrerad bälteskudde. Två personer upp till ca 160 cm åker bekvämt på sittplatserna i den tredje sätesraden. Varje sittplats på både andra och tredje raden går att fälla ned separat i lastrumsgolvet. Du kan transportera både passagerare och last utan att kompromissa med vare sig komfort eller säkerhet

19 KOMFORT Säten KOMFORT Klimat KOMFORT Förvaring Elmanövrerade framstolar Hitta din perfekta körställning med några knapptryckningar. I förar stolen och ytterbackspeglarna finns en minnesfunktion med tre individuella inställningar praktiskt när man turas om att köra. Dessutom lagras stolens inställningar i det separata minne som finns i den fjärrnyckel som används. Elektrisk kyl-/värmebox (tillval) Förutom att hålla förfriskningarna på kylning i bagageutrymmet, kan den här boxen även användas för att hålla maten varm. Ansluts till bagageutrymmets extra eluttag. KOMFORT Klimat Individuellt justerbara säten på andra raden För att ge maximal komfort och flexibilitet, kan varje sittplats på andra raden individuellt skjutas framåt eller bakåt. Ytterplatserna kan skjutas fram 100 mm, medan mittplatsen har en integrerad bälteskudde och kan skjutas fram upp till 300 mm för att ge barnet bättre kontakt med de åkande i framstolarna. Och för att öka benutrymmet, är det bara att lyfta ur tunnelkonsolens bakstycke. Tredje sätesrad Två personer upp till ca 160 cm åker bekvämt på sittplatserna längst bak. Mugghållare och smarta förvaringslösningar ökar komforten på långresorna. Och för att verkligen sätta spets på komforten kan dessa platser även förses med egen luftkonditionering och justerbara ventilations- och värmeutsläpp. ECC Electronic Climate Control Med den elektroniska klimatanläggningen ECC får du och dina passagerare alltid ett behagligt kupéklimat. ECC håller den inställda temperaturen oavsett väderleken. Temperaturen kan ställas in separat för förar- och passagerarsidan. IAQS Interior Air Quality System Volvos luftkvalitetssystem IAQS känner av halten kolmonoxid, marknära ozon och kvävedioxid i den inkommande luften. Om det behövs, stängs kupéluftintaget automatiskt. Ett multifilter med aktivt kol hjälper även till att skydda de åkande från andra ohälsosamma ämnen och vissa obehagliga dofter. När du kör i tät stadstrafik och i tunnlar, bidrar detta till att luften du andas inne i bilen är renare än luften utanför. Elmanövrerad taklucka av glas (tillval) Takluckan gör att kupén känns extra ljus och luftig. Du öppnar eller stänger takluckan med en knapptryckning. Och blir solen för stark, är det bara att dra för det inbyggda solskyddet. Manuell AC för tredje sätesraden (tillval) Den här manuella luftkonditioneringen kompletterar ECC och sätter spets på komforten på tredje raden. De åkande ställer enkelt in fläkt hastigheten och kan själva styra effekten via de separata ventilationsutsläppen i dörrstolparna. Solskydd (tillval) De smidiga solskydden fästs vid de bakre sidorutorna och rutorna i lastutrymmet. Skyddar effektivt mot värme och solljus. När de inte behövs, är de enkla att ta bort. Mugghållare, bak De utdragbara mugghållarna i tunnelkonsolen är lätta att komma åt, och i dörrsidorna finns plats för flaskor. Främre mittarmstöd och mugghållare Det främre mittarmstödet bjuder på flera komforthöjande finesser. Fäll bak den övre delen för att få tillgång till ett praktiskt förvaringsutrymme för till exempel cdskivor, solglasögon och andra småsaker. Samtidigt får baksätespassagerarna ett praktiskt bord. En dubbel mugghållare i mittkonsolen framför mittarmstödet håller förfriskningarna inom bekvämt räckhåll. När mugghållaren inte behövs, är den dold under ett lock. Här finns också en AUXingång där du kan ansluta din MP3-spelare till bilens audiosystem. Parkeringsvärmare, bränsledriven (tillval) En bränsledriven värmare (standard i Volvos turbodieslar) gör att bilen startar lättare, minskar dina utsläpp och värmer upp kupén. För att öka bekvämligheten kan du komplettera värmaren med ett tidur som låter dig ställa in tiden du vill mötas av en uppvärmd bil och avisade rutor. Och väljer du dessutom nöd- och assistanssystemet Volvo On Call ingår utöver en mängd säkerhetshöjande funktioner tiduret för värmaren samt möjligheten att starta värmaren på distans och ställa in tiduret genom att skicka ett SMS till din bil från en mobiltelefon

20 TEKNIK & LJUD Kommunikation TEKNIK & LJUD Med hjälp av den allra senaste tekniken har din Volvo vad som krävs för att ge förarstöd och underhållning av bästa märke. Omge dig själv och dina vänner med ljud i världsklass och gläds åt innovationerna som ger dig bättre kontroll som förare och ökar nöjet med att resa. TEKNIK & LJUD Förarstöd Automatiskt avbländande innerbackspegel (tillval) Med den automatiskt avbländande innerbackspegeln blir mörkerkörningen säkrare och bekvämare. Avbländningen sker steglöst och återgår automatiskt till normalläget när den inte behövs. Finns även med inbyggd kompass. Parkeringshjälp, bakre och främre Bakre parkeringshjälp gör det lättare att backa när det är trångt. Ljudet från audiosystemet sänks och en pulserande ton från de bakre högtalarna övergår till en fast signal allt eftersom du närmar dig ett hinder bakom bilen. Kan även kompletteras med en främre parkeringshjälp som via de främre högtalarna uppmärksammar dig när du närmar dig ett hinder framför bilen (tillval). Integrerat Bluetooth handsfree-system Integrera din egen Bluetooth-kompatibla mobiltelefon* trådlöst med infotainmentsystemet i din Volvo smidigt och bekvämt. Så snart din telefon är i närheten av bilen ansluts den automatiskt när systemet är aktivt. Och allt eftersom du kliver in i och ut ur bilen, skiftar systemet automatiskt från handsfree-systemet till mobiltelefonen. För att ringa upp och ta emot samtal med Volvos integrerade Bluetooth handsfree-system är det bara att använda knapparna i ratten eller i mittkonsolen. Och för att ytter ligare öka din komfort och säkerhet kan du komplettera med nöd- och assistanssystemet Volvo On Call. Bluetooth-namnet och logotypen tillhör Bluetooth SIG, Inc. och används av Volvo Personvagnar AB på licens. Andra varumärken och varumärkesnamn tillhör sina respektive ägare. *Information om Bluetooth-kompatibla mobiltelefoner med handsfree-funktioner finns hos din Volvohandlare och på RTI navigationssystem (tillval) Volvos GPS-baserade navigationssystem RTI är helt integrerat med din Volvo och visar dig vägen till ditt resmål med röstvägledning och grafisk navigering. Via TMC radiodata (Traffic Message Channel) får du tidigt besked om trafikstörningar och förslag på alternativa färdvägar. Detta nya generationens hårddiskbaserade RTI-system täcker större delen av Europa och är både snabbt och exakt. Systemet styrs bekvämt från ratten eller med en separat fjärrkontroll, och skärmen är placerad så att du kan hålla uppmärksamheten på trafiken. Du kan välja mellan två användarlägen: Easy och Advanced. När RTI inte behövs, är bildskärmen dold i instrumentpanelen. För att hålla koll på nya vägsträckningar och nytillkomna platser av intresse ingår två kostnadsfria kartuppdateringar. Volvos bärbara navigationssystem (tillval) Det här bärbara och kraftfulla nüvi 765 navigations systemet från Garmin är elegant integrerat med designen i din Volvo. Det är bara att docka navigationsenheten mitt på instrumentpanelen. Den lätt avlästa beröringskänsliga bildskärmen är bekvämt placerad i ditt synfält. I systemet ingår även MP3-spelare, valutaomräknare, miniräknare och FM-sändare som kan föra över ljudet till bilens audiosystem. Regnsensor När du aktiverat funktionen, kan regnsensorn starta vindrutetorkarna så fort det börjar regna eller vatten skvätter upp på vindrutan. För din bekvämlighet anpassar den även vindrutetorkarnas intervallfunktion automatiskt efter hur mycket det regnar. Känsligheten kan ställas in med en ring på vindrutetorkarspaken. Backkamera (tillval) Är bilen utrustad med RTI navigationssystem och en backkamera, kan du se vad som döljer sig bakom bilen när du backar. Funktionen använder sig av RTI-systemets bildskärm och en digital kamera som är diskret placerad över bakre nummerplåten. Backhjälp i form av stödlinjer i bildskärmen gör det enklare och smidigare att fickparkera. Navigationsenheten är lätt att ta med sig och kan även användas utanför bilen. Kartor över större delen av Europa är lagrade i ett minne. nüvi är ett varumärke som tillhör Garmin Ltd

21 TEKNIK & LJUD Audio/underhållning TEKNIK & LJUD Audio/underhållning Premium Sound (tillval) Vår mest högklassiga ljudanläggning spelar i en högst exklusiv division. Den digitala klass D-förstärkaren ger 5x130 W ren musik, och Dolby Pro Logic II surround-system ser till att alla i bilen får ett lika naturtroget ljud. De nio high-end-högtalarna är specialbyggda för Volvo XC90 och en autentisk konsertupplevelse. I Premium Sound ingår: RDS-radio Cd-spelare med MP3- och WMA-kompatibilitet AUX-ingång i främre mittarmstödet Digital förstärkare, klass D, på 5x130 W Dolby Pro Logic II surround-ljud med centerhögtalare och digital ljudprocessor 9 high-end Premium Sound-högtalare Bakre hörlursuttag Rattknappar USB-ingång i handskfack Premium Sound högtalare De nio high-end-högtalarna i Premium Sound drivs av en digital förstärkare på 5x130 W. Framdörrarna har separata högtalare för bas, mellan register och diskant, i bakdörrarna sitter koaxialhögtalare (bas och diskant) och i varje bakstolpe sitter en diskanthögtalare. Varje högtalare har ett särskilt filter som gör att den samspelar optimalt med de övriga högtalarna. Den senaste generationen Dolby surround-system med centerhögtalare (bas och diskant) och ljudprocessor återskapar ett ljud som är lika naturtroget på alla fem eller sju sittplatserna i bilen. Den digitala klass-d-förstärkaren har en ny teknik som ger mycket hög verkningsgrad, vilket betyder att den kan omvandla förhållandevis lite ström till maximal ljudenergi. Tillval: USB och ipod Music Interface. Varumärkena Dolby och Pro Logic samt symbolen dubbel-d tillhör Dolby Laboratories. Varumärket ipod tillhör Apple Computer Inc. MP3-kompatibilitet För att du ska kunna ansluta din MP3-spelare till bilens ljudanläggning finns en AUX-ingång och USBport. Med USB-porten integrerar du din ipod, MP3-spelare eller USB-minne med din ljudanläggning. I mittkonsolens display kan du se dina spellistor, låten som spelas och artistnamnet. Samtidigt laddas batteriet till din spelare. Volymen reglerar du bekvämt med rattknapparna, från mittkonsolen eller de bakre hörlursuttagen. Du kan även spela skivor med MP3- och WMA-filer i cd-spelaren. Varumärket ipod tillhör Apple Computer Inc. High Performance Ett flexibelt ljudsystem för en stark ljudupplevelse. Var och en av de åtta högtalarna är försedd med en kraftigare magnet och större talspole. Tillsammans med den kraftfulla förstärkaren, ger detta bland annat hög effekttålighet och mycket god återgivning av både starka och svaga ljud en högklassig musikupplevelse, helt enkelt. I High Performance ingår: RDS-radio Cd-spelare med MP3- och WMA-kompatibilitet AUX-ingång i främre mittarmstödet High Performance-förstärkare på 4x40 W 8 High Performance-högtalare Rattknappar USB-ingång i handskfack Tillval: Bakre hörlursuttag, integrerad 6cd-växlare med MP3- och WMA-kompatibilitet (ersätter cd-spelaren) Bakre hörlursuttag med funktionsväljare (tillval D5) Ett bakre hörlursuttag gör att fyra baksätespassagerare samtidigt kan lyssna på radion eller sin favorit-cd utan att störa andra i kupén. Med separata kontroller för hörlurs volym och ljudkälla. Även med möjlighet att skifta låt på skivan eller radiostation. Endast i kombination med audiosystemen Premium Sound och High Performance. USB och ipod Music Interface (tillval) Med ett USB och ipod Music Interface dolt under främre mittarmstödet kan du bekvämt integrera din ipod eller USB-enhet till bilens ljudanläggning I mittkonsolens display kan du se dina spellistor, låten som spelas och artistnamnet. Du kan göra dina val med mittkonsolens ljudkontroller, rattknapparna eller bakre hörlurs uttaget. Du kan också välja olika former av slumpmässig uppspelning. Och när du kommit fram, är det bara att koppla ur spelaren och ta den med dig med nyladdat batteri, dessutom. Varumärket ipod tillhör Apple Computer Inc. RSE Rear Seat Entertainment dual screen (tillval) Med Volvos nya generation dvd-baserade RSE underhållningssystem kan baksätespassagerarna titta på film eller spela spel var för sig eller samtidigt. Genom att komplettera med en digital tv-mottagare kan passagerarna i baksätet dessutom se på markbundna tv-kanaler under resan. De två 8-tums widescreenskärmarna är inbyggda i framstolarnas nackskydd och ger hög bildkvalitet. Separata trådlösa hörlurar gör att lugnet lägrar sig, och du kan lyssna på vad du vill. Via en AUX-ingång kan du även ansluta t.ex. en ipod, MP3-spelare, extra dvd-spelare eller en digital kamera. RSE-systemet är en integrerad del av bilen, matchar interiören perfekt och går att få tillsammans med alla klädslar

22 PACKA & LASTA Lastutrymmet PACKA & LASTA Volvo, världsmästaren i flexibilitet, har ett stolt arv att förvalta när det gäller smarta lösningar som hjälper dig få med både last och vänner utan att kompromissa med säkerheten och komforten. Så vad du än behöver för att vidga din värld och möjligheterna hos din Volvo, här finns de praktiska utrustningsdetaljerna som får det att hända. Heltäckande smutsskydd (tillval) Detta slitstarka skyddsöverdrag i vinyl täcker lastrumsgolvet, sidoväggarna och andra sätesradens baksida för att skydda mot smuts och vatten. Det är enkelt att fästa, och delen som täcker baksätesryggstödet är delat för att möjliggöra separat fällning av en baksätessektion. Smutsskyddet bakre del kan även vikas ut över bakluckans nederdel. Nätficka (tillval) Den elastiska nätfickan ger praktisk förvaring av småsaker längs lastutrymmets bägge sidopaneler. Färganpassad till interiören. Lastsäkringsnät (tillval) Det här elastiska nätet fästs i golvets lastsäkringsöglor för att hålla bagaget och andra lösa föremål på plats i lastutrymmet. Färg anpassat till interiören. Kan endast användas när tredje sätesraden är nedfälld. PACKA & LASTA Lastutrymmet Tvådelad baklucka Bekväm lyfthöjd och tvådelad baklucka med den lägre sektionen på samma höjd som lastrumsgolvet gör Volvo XC90 lätt att lasta. Bakluckans lägre sektion är också en stabil plattform som hjälper dig nå last på taket eller så använder du den som en praktisk sittplats som du kan komplettera med sittdynor och ett picknickbord. För de lätta lasterna är det bara att fälla upp bakluckans överdel för att komma åt lastutrymmet. Lastrumsmattor (tillval) Lastrumsmattorna i textil eller formgjuten plast har perfekt passform för golvet i din Volvo XC90. Textilmattan är vändbar och vattentät, med färganpassad textil på ena sidan och gummi på den andra. Du kan behålla lastutrymmets eleganta intryck även om du då och då behöver transportera smutsig last. PACKA & LASTA Taklast/drag Fällbar främre passagerarstol För att underlätta transporter av långa föremål inne i din Volvo, fäller du enkelt passagerarstolens ryggstöd och får ett plant lastutrymme. Insynsskydd Det här insynsskyddet är enkelt att dra ut över lastutrymmet för att dölja bagaget. Färganpassat till interiören. Skyddsgaller och lastrumsavdelare (tillval) Som ett alternativ till det standardmonterade skyddsnätet, kan det här skyddsgallret i stål placeras bakom andra eller tredje sätesraden för att skydda passagerarna från löst bagage vid en hård inbromsning. Kompletera med en lastrumsavdelare, och du kan enkelt hålla isär smutsig eller ömtålig last från annan last. Volvos specialdesignade system för last på taket Vi har tagit fram ett omfattande program lasttillbehör som hjälper dig utnyttja takytan maximalt. Systemet är dimensionerat för last som väger upp till 100 kg. Railsen gör lasttillbehören lätta att montera. Systemet Lastutrymme Med uppfällda ryggstöd på andra sätesraden och utdraget insynsskydd är lastutrymmet 615 liter, och den totala lastkapaciteten är 1837 liter. Varje passagerarsäte kan fällas individuellt för att ge dig maximal flexibilitet för både passagerare och last. Nackskydden är lätta att fälla undan. Och genom att fälla ned mittplatsen kan du få med dig långa laster samtidigt som passagerarna färdas tryggt och bekvämt. Uppfällbar last- och bärkassehållare (tillval) En multifunktionell hållare med krokar och ett elastiskt fästband för att hålla bärkassarna på plats i en fördjupning i lastrumsgolvet. När hållaren inte behövs, är det bara att fälla ned den i golvet. bygger på lasthållare där du sedan kan fästa de lasttillbehör du för ögonblicket behöver, t.ex. en takbox eller hållare för cyklar, skidor, surfingbrädor och kajaker. De flesta lasttillbehör kan kombineras fritt vilket ger dig stor flexibilitet. Många är aero dynamiskt utformade för att hålla nere vindbruset och bränsleförbrukningen. Flertalet är dessutom låsbara med samma nyckel i Volvos One-Key-System

23 PACKA & LASTA Taklast/drag PRESTANDA Chassi och styrning PRESTANDA Motorer Automatisk nivåreglering (tillval) Med automatisk nivåreglering anpassas de bakre stötdämparna automatiskt för att ge bibehållen komfort, väghållning, markfrigång och strålkastarvinkel även om du kör med släp eller tung last. Dragutrustning (tillval) Ett drag fast eller delbart är det ultimata lasttillbehöret. Med delbart drag går kuldelen lätt att ta av och sätta på när den behövs. När den inte används är den helt ur vägen. För dina cyklar finns ett urval dragmonterade cykelhållare bekvämt och säkert kan du ta med dig upp till fyra cyklar (eller två elcyklar) bak på din Volvo. Att lasta går enkelt, och hållaren kan lutas för att du även ska kunna komma åt bilens lastutrymme. Chassi Generös markfrigång (218 mm), en jämförelsevis låg tyngdpunkt och ett avancerat chassi bidrar till suveräna allvägsegenskaper. Den vridstyva karossen gör att multilink-bakaxeln och de främre fjäderbenen av McPherson-typ kan fungera optimalt. Det ger bl.a. välbalanserade vägegenskaper och hög komfort på olika vägar. Dessutom samverkar de främre och bakre hjulupphängningarna för att bidra till stabila inbromsningar och smidiga styregenskaper. Vid kurvtagning ger bakhjulen viss medstyrning för att bidra till ökad körstabilitet och styrrespons. Volvo XC90 R-DESIGN har ett specialtrimmat sportchassi hårdare stötdämpare fram och bak och styvare krängningshämmare ger ökad stabilitet och snabbare styrrespons. Progressiv hastighetsberoende servostyrning Med hastighetsberoende styrservo reduceras servoassistansen ju fortare du kör för att ge dig optimal styrprecision och vägkänsla. Hög servoassistans vid låga farter gör bilen smidig att manövrera vid t.ex. stadskörning och när du ska parkera. V8 AWD, åttacylindrig bensinmotor (315 hk) Den mycket kompakta V8-motorn passar perfekt till den spänstiga karaktären hos din Volvo. Sofistikerad motoruppbyggnad med variabla kamtider och variabelt insugssystem bidrar till kraftfulla prestanda, smidig gång och hög dragkraft redan från låga varv. Det maximala vridmomentet är 440 Nm vid 3950 varv, och redan vid 2000 varv ger motorn hela 370 Nm. Här finns alltid kraft i överflöd för snabba omkörningar, avkopplande långfärder och mer utmanande körförhållanden. Högeffektiv avgasrening med fyra katalysatorer ser till att utsläppen hålls nere på nivåer som överträffar Miljöklass 2005 såväl som de ännu strängare kaliforniska ULEV II. Det gör den här V8-motorn till en av de renaste i sin klass. D5 AWD, femcylindrig turbodiesel (185 hk) Volvos högeffektiva femcylindriga turbodiesel i aluminium är både inspirerande och harmonisk. Avancerad motorteknik med common rail direktinsprutning och variabel turbingeometri ger snabb och komfortabel respons, god bränsleekonomi och renare avgaser. Ett högt vridmoment (max 400 Nm) ger effektiv acceleration och en flexibel motorkaraktär i alla körsituationer. Motorns låga vikt bidrar till den låga bränsleförbrukningen och den väl balanserade körupplevelsen. Naturligtvis uppfyller motorn de stränga avgaskraven enligt Miljöklass 2005PM. Dessutom har den ett underhållsfritt partikelfilter som effektivt reducerar mängden sotpartiklar i avgaserna. En bränsledriven tillsatsvärmare ingår, och kompletterar du med en tidursfunktion fungerar den även som parkeringsvärmare för ökad komfort när det är kallt ute. PRESTANDA I en Volvo samspelar drivlina och chassis för att skapa den perfekta balansen mellan hän förelse och stabilitet. Och för en ännu starkare körupplevelse, kan du komplettera med ytterligare teknik. Volvo XC90 R-DESIGN har ett sportkalibrerat hastighetsberoende styrservo som ger sportigare körupplevelse med ännu högre vägkänsla. V8 AWD D5 AWD PRESTANDA Transmission Sexstegad Geartronic automatlåda (tillval D5) Vill du ha det bästa av två världar finns Geartronic, en responsiv sexstegad automatlåda för avspänd körning. Den är också perfekt om du drar tunga släp eller kör under besvärliga förhållanden. Geartronic ger dig också möjligheten att växla manuellt du kan t.ex. ligga kvar på en lägre växel för att motorbromsa. Ett särskilt vinterprogram ökar framkomligheten i halt väglag. Sexväxlad manuell växellåda (standard D5) Den sexväxlade helsynkroniserade manuella växellådan ger smidiga och precisa växlingar. Den sjätte växeln bidrar till både ökad komfort och lägre bränsleförbrukning vid motorvägskörning. En smidig och exakt koppling hjälper dig att köra iväg med stil. PRESTANDA Chassi och styrning AWD fyrhjulsdrift med Instant Traction Volvos elektroniskt styrda fyrhjulsdrivning AWD med Instant Traction generation 4 ger omedelbar acceleration och överlägsen kör stabilitet. Konstant hydraultryck ser till att drivkraften omedelbart fördelas till hjulen med det bästa väggreppet. Hjul spinnet minimeras för att ge effektiv acceleration och trygga vägegenskaper på alla underlag, inte minst när det är halt. Vid normal körning på raka torra vägar får framhjulen upp till 95 % av drivkraften för optimal stabilitet och bränsleekonomi. Och beroende på vad som krävs för att behålla maximal körstabilitet under t.ex. kraftig acceleration eller kurvtagning, fördelas upp till 50 % av drivkraften till bakhjulen inom bråkdelen av en sekund. AWD-systemets snabba respons gör att det också kan balansera över- och understyrningstendenser med mycket hög precision det blir helt enkelt både roligare och säkrare att köra. Motortyp: 4,4-liter 8-cyl. bensinmotor 2,4-liter 5-cyl. direktinsprutad common rail turbodiesel Växellåda: Sexstegad Geartronic automatlåda Sexväxlad manuell växellåda eller sexstegad Geartronic automatlåda Bränsleförbrukning liter/100 km, blandad körning, / /8.5 man/aut: CO 2 g/km, man/aut: / /224 Max effekt, kw (hk) vid varv: 232 (315) (185) 4000 Max vridmoment, Nm vid varv: 440/ / Acceleration, km/h i sek, man/aut: / /11.5 Toppfart, km/h, man/aut: / /190 Bränsletank, liter: Miljöklass: 2005 (Euro 4) 2005PM (Euro 4) Miljöklassning: Den 1 januari 2002 kom en ny beteckning för miljöklassning. En bil som placeras i miljöklass 2005 uppfyller minst EU:s Euro 4 krav från år Ju senare årtal miljöklassen anger desto mindre är bilens utsläpp av luftföroreningar. Miljöklassen 2005PM för dieseldrivna fordon infördes från och med den 1 juli Kraven för att uppfylla den nya miljöklassen 2005PM är samma som för miljöklass 2005 samt att fordonet inte får ha ett partikelutsläpp på mer än 5 mg/km. Den svenska miljöklassningen för Euro 5 är ej klar vid denna broschyrs tryckning. Utsläppsnivåerna för Euro 5 är lägre än för Euro 4. Garantier: Nybilsgaranti, 2 år. Garanti vid genomrostning 8 år. Vagnskadegaranti, 3 år. Tekniska data kan ändras. För den allra senaste informationen, kontakta din Volvohandlare. 42 OBS! Volvo förbehåller sig rätten att när som helst ändra priser, färger, material, specifikationer och modeller utan föregående meddelande. Bilen kan därför ha ändrats på vissa punkter sedan denna broschyr gick i tryck. 43

24 45

25 Volvos fyrhjulsdrivning AWD (All-Wheel Drive med Instant Traction ) ökar körstabiliteten och väggreppet i alla väder, alla årstider och på alla vägar. Vattenavvisande främre sidorutor förbättrar sikten vid regn, och en regnsensor aktiverar automatiskt vindrutetorkarna om det börja regna eller om de skvätter vatten på vindrutan. Ta det lugnt. Med Volvos integrerade trygghets- och vägassistanssystem Volvo On Call är hjälpen aldrig längre bort än en knapptryckning. Ergonomiskt designade säten och förarmiljö gör att du Volvos parkeringshjälp och backkamera hjälper dig ha koll på vad som händer bakom din bil när du backar. Antisladdsystemet DSTC (Dynamic Stability med Traction Control) förhöjer vägegenskaperna och säkerheten i en rad utmanande situationer. Stabiliseringssystemet RSC (Roll Stability Control) känner av ifall bilen är på väg att slå runt och hjälper till att stabilisera bilen om det skulle behövas. BLIS (Blind Spot Information System) kan hjälpa dig upptäcka fordon på väg in i din döda vinkel. kan koppla av och hjälper dig behålla uppmärksamheten på körningen. De aktiva xenonljusen ABL (Active Bending Lights) vidgar ditt synfält när du kör i mörker och ger avsevärt bättre ljus genom kurvorna. Volvos säkerhetsteknologier skyddar glädjen att köra. Och allt annat som gör det gott att leva. Över hela världen är Volvo lika med säkerhet. Och det av goda skäl. För det är få biltillverkare som kan matcha vårt CV med säkerhetsinnovationer och det engagemang för säkerhet som väglett oss de senaste 80 åren. Naturligtvis gör detta oss väldigt stolta. Men vi är inte nöjda. För vi vet vad vi vill uppnå: noll bilolyckor. En sådan storslagen uppgift kräver innovativt tänkande och ett helt nytt förhållningssätt till bildesign. Den goda nyheten är att vi redan kommit en bra bit på väg. Till att börja med är våra bilar roligare och mer engagerande att köra än någonsin (för en uttråkad bilförare är aldrig en säker bilförare). Dessutom är tekniken som behövs inte någon science fiction en del av den finns redan tillgänglig i din Volvo. Att köra en Volvo idag är därför som att titta in i en mycket spännande bilframtid samtidigt som du kan njuta av passionerad ingenjörskonst och design. För det finns mer i livet än bilar. 47

VOLVO S60 CROSS COUNTRY

VOLVO S60 CROSS COUNTRY NYA VOLVO S60 CROSS COUNTRY En unik kombination: robust look och kapacitet med vågad attityd. Nya Volvo S60 Cross Country ger dig en elegant och uttrycksfull stil med 65 mm högre markfrigång och möjligheten

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006

VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 V50 2,4i 170 V50 T5 V50 T5 AWD V50 1,6D B5244 S4 170 HK (125 kw) DIN D5254 T3 220 HK D5254 T3 Haldex 220 HK D4164 T 109 HK (80 kw) DIN

Läs mer

VOLVO S60 CROSS COUNTRY

VOLVO S60 CROSS COUNTRY Cross Country VOLVO S60 CROSS COUNTRY Kördynamik med lust för äventyr Volvo S60 Cross Country bjuder på en unik kombination av sportig coupé-look och tuffhet som tar dig längre på vägen mot ditt äventyr,

Läs mer

XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) BAKSÄTE BELYSNING (INRE)

XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) BAKSÄTE BELYSNING (INRE) XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) Elmanövrerade med uppvärmning Vidvinkelspegel, vänster sida BAKSÄTE Fällbar rygg, delbar 40/20/40 Mittarmstöd bak med mugghållare BELYSNING (INRE) I lastutrymmet

Läs mer

VOLVO S60 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006

VOLVO S60 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 VOLVO S60 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 S60 2,4 140 S60 2,4 170 S60 2,5T B5244 S2 140 HK B5244 S 170 HK (125 kw) DIN Geartronic ABS- bromsar, armstöd mellan framstolarna, Batteri

Läs mer

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO VOLVO XC90 F A K T A O C H S P E C I F I K A T I O N E R V O L V O TILLBEHÖR URBAN LUXURY Paketet på bilden har 21-tums Expressive - fälgar och utvändiga tillbehör i samma färg som bilens kaross, skidplates

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

PRISLISTA VOLVO, modellår 2011, gäller från den 1 april 2010

PRISLISTA VOLVO, modellår 2011, gäller från den 1 april 2010 PRISLISTA VOLVO, modellår 2011, gäller från den 1 april 2010 Observera att de priser som anges för såväl modell som för utrustning endast är rekommenderade ca-priser exkl lokal utrustning. MODELL Rek cirkapris

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO V50 Förarmiljö 8 Komfort 10 Underhållning i bilen 12 Flexibilitet 14 Prestanda 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet & Miljö 24 Volvo V50 DRIVe Start/Stop 30 DIN VOLVO

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

Volvo Car Corporation MS/PV VB/PV Swedish. Printed in Sweden on non-chlorine bleached paper. NYA VOLVO S80

Volvo Car Corporation MS/PV VB/PV Swedish. Printed in Sweden on non-chlorine bleached paper. NYA VOLVO S80 Volvo Car Corporation MS/PV 527-4796-07. VB/PV 116 18-07. Swedish. Printed in Sweden on non-chlorine bleached paper. NYA VOLVO S80 Äntligen. En bil som inte bara gör som den blir tillsagd. ACC, BLIS, DSTC,

Läs mer

Nya Volvo S60 Tillbehör GÄLLER

Nya Volvo S60 Tillbehör GÄLLER Nya Volvo S60 Tillbehör GÄLLER FRÅN MARS 2010 Den första regeln för ett skapa ett personligt uttryck: det finns inga regler. Nya Volvo S60 är ett starkt uttryck för modern skandinavisk design och äkta

Läs mer

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 1/6 NYA VOLVO S60 ÄR FRAMFÖR ALLT FÖRARENS BIL. HÄR STÅR KÖRGLÄDJE OCH PRESTANDA HÖGST I KURS, UTAN ATT GE AVKALL PÅ KOMFORT FÖR PASSAGERARNA.

Läs mer

VOLVO S60 CLASSIC 6 ;;4A 5Aª= 90=D0A8! '

VOLVO S60 CLASSIC 6 ;;4A 5Aª= 90=D0A8! ' VOLVO S60 CLASSIC Livet är skönt Volvo S60 är den svenska sportsedanen för passionerade förare. Med kompromisslös prestanda, komfort och säkerhet och en känsla för stil som inte lämnar något tvivel om

Läs mer

INNEHÅLL. VOLVO V50 Förarmiljö 8 Underhållning i bilen 10 Prestanda 14 Personlig säkerhet 18 Säkerhet & Miljö 20

INNEHÅLL. VOLVO V50 Förarmiljö 8 Underhållning i bilen 10 Prestanda 14 Personlig säkerhet 18 Säkerhet & Miljö 20 GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Vännerna ringer, ändrade planer, din dag är färgstark och fylld av upplevelser, dina älsklingar är nära dig, du drivs av dina drömmar, du möter livet full av energi, det finns en sportkombi

Läs mer

PRISLISTA VOLVO, modellåret 2012, gäller från den 21 november 2011

PRISLISTA VOLVO, modellåret 2012, gäller från den 21 november 2011 PRISLISTA VOLVO, modellåret 2012, gäller från den 21 november 2011 Observera att de priser som anges för såväl modell som för utrustning endast är rekommenderade cirkapriser exklusive lokal utrustning.

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 Ett öppet sinne gör världen större. Allt vad den här bilen gör för att inspirera dina resor och förverkliga dina drömmar, gör den med himlen som vittne. Där det ogripbara förenas

Läs mer

VOLVO V70N 2000 TILLVERKADE MELLAN VECKA 50 1999 OCH VECKA 19 2000

VOLVO V70N 2000 TILLVERKADE MELLAN VECKA 50 1999 OCH VECKA 19 2000 VOLVO V70N 2000 TILLVERKADE MELLAN VECKA 50 1999 OCH VECKA 19 2000 1/7 EFTERTRÄDAREN TILL FÖRRA V70, BYGGS LIKSOM VOLVO S80 PÅ DEN S.K. P2-PLATTFORMEN. DESIGNEN GÅR I LINJE MED DET FORMSPRÅK VOLVO LANSERADE

Läs mer

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI www.kia.se 2 3 pro_ cee d Vi vet av erfarenhet att våra bilar är så välbyggda att vi kan erbjuda hela 7 års nybilsgaranti. Garantin följer bilen och upphör 7 år efter första registreringsdatum eller efter

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S80 1999 1/8 Den 28 maj 1998 visades Volvo S80 för första gången. Bilen var den första att byggas på den nyutvecklade P2-plattformen, men också den bil som lanserade Volvos nya formspråk med sin

Läs mer

KOMBI-8. Produktfakta

KOMBI-8. Produktfakta KOMBI-8 Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select Ja 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Comfort Ja 2.5 CRDi (170 hk)

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO XC70 Förarstöd 2 Prestanda 6 Förarmiljö 10 Komfort 12 Underhållning i bilen 14 Flexibilitet 16 Personlig säkerhet 20 Säkerhet & Miljö 22 DIN VOLVO XC70 Motorer & Utrustningsnivåer

Läs mer

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 Standardutrustning Tillval Tekniska specifikationer Modellprogram Versioner Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8 Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 20 TUMs aluminiumfälgar STD Excecutive Exteriör

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn. Information på lättläst svenska

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn. Information på lättläst svenska Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn Information på lättläst svenska För din egen säkerhet Här kan du läsa om vad du kan göra för dig och ditt barn så att det blir säkrare att åka bil och

Läs mer

Kompakta mått stor personlighet

Kompakta mått stor personlighet 02 Kompakta mått stor personlighet Liten bil som gör stort intryck Med nya Kia Picanto får du en bil med stil och personlighet. Trots det lilla formatet bjuder den på en elegans och komfort som man inte

Läs mer

Design som talar för sig själv

Design som talar för sig själv www.kia.se VINNANDE DESIGN Design som talar för sig själv En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Optima har den design och

Läs mer

Kinetic 15 000 Momentum 15 000 Summum 15 000 R-Design för V40 24 500

Kinetic 15 000 Momentum 15 000 Summum 15 000 R-Design för V40 24 500 PRISLISTA VOLVO, modellåret 2013, gäller från den 26 november 2012 Observera att de priser som anges för såväl modell som för utrustning endast är rekommenderade cirkapriser exklusive lokal utrustning.

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 OBS! De bilar som visas i denna broschyr är i vissa fall extrautrustade. En del av den utrustning INNEHÅLL VOLVO XC60 City Safety 4 Förarstöd 6 Förarmiljö 10 Komfort 14 Flexibilitet

Läs mer

prislista modellår 2016

prislista modellår 2016 prislista modellår 2016 Gäller fr o m 1 april 2016 KLICKA PÅ RESP. RUTA FÖR ATT KOMMA ÖNSKAD MODELL VOLVO S60 VOLVO S60 CROSS COUNTRY VOLVO S80 VOLVO V40 VOLVO V40 CROSS COUNTRY VOLVO V60 VOLVO V60 CROSS

Läs mer

Storhet i en liten bil.

Storhet i en liten bil. Modellbroschyr 2 Storhet i en liten bil. Nya i10 vänder upp och ner på alla tidigare föreställningar om bilar i den här klassen. Den är tuff, rymlig och rolig att köra med imponerande utrustning och överlägsna

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S70/V70 1997 1/9 En ny Volvo-epok inleds 1997 då marknadsledaren och bästsäljaren Volvo 850 lämnar över stafettpinnen till sin efterträdare sedanmodellen Volvo S70 och herrgårdsmodellen Volvo V70.

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S70/V70 1997 1/9 EN NY VOLVO-EPOK INLEDS 1997 DÅ MARKNADSLEDAREN OCH BÄST- SÄLJAREN VOLVO 850 LÄMNAR ÖVER STAFETTPINNEN TILL SIN EFTER- TRÄDARE SEDANMODELLEN VOLVO S70 OCH HERRGÅRDSMODELLEN VOLVO

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO V70 Förarstöd 4 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet & Miljö 24 DIN VOLVO V70 Motorer & Utrustningsnivåer

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO V70 Förarstöd 4 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet & Miljö 24 DIN VOLVO V70 Motorer & Utrustningsnivåer

Läs mer

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj,

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen skäl att

Läs mer

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj,

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen skäl att

Läs mer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. Versioner Compass 4x2 2.0 156hk Compass 4x4 2.4 170hk CVT2 Compass 4x4 2.2 CRD 163hk Modellprogram

Läs mer

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation 2014-02-14 Sida 1 av 5 Standardutrustning Kupé och Interiör Läderklädd sportratt, ställbar i höjd- och längdled Sportstolar i läderklädsel Elmanövrerade och eluppvärmda

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

Nya Saab. SportCombi

Nya Saab. SportCombi 2012 Nya Saab SportCombi Upplev rymdteknik. Gör dig redo för lanseringen av nya Saab 9-5 SportCombi. Den erbjuder skandinavisk design och en kraftfull körupplevelse förstärkt av den senaste tekniken. Du

Läs mer

CITY PLUS (2WD) MODELLER

CITY PLUS (2WD) MODELLER MODELLER CITY PLUS (2WD) Urval utrustning Aluminiumfälgar, 16 tum med 215/65R16 däck CD radio med 4 högtalare Klimatanläggning Läderklädd ratt och växelspaksknopp Takreling, svart (saknas på bild) Karbonfärgad

Läs mer

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Cylindervolym (cm

Läs mer

Volvo V40 MY 2016. Det finns fler valmöjligheter vid fabriksbeställning! Miljöbilar. Övriga modeller

Volvo V40 MY 2016. Det finns fler valmöjligheter vid fabriksbeställning! Miljöbilar. Övriga modeller Volvo V40 MY 2016 Miljöbilar Motor Version CO Förbrukning Pris D2 120 hk Bas 94 g/km 0,36 L/mil Diesel 232.500:- D3 150 hk Bas 99 g/km 0,38 L/mil Diesel 248.500:- D4 190 hk Momentum 99 g/km 0,38 L/mil

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM DUAL SCREEN Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning

Läs mer

Vi presenterar stolt nya Volvo XC60.

Vi presenterar stolt nya Volvo XC60. NYA Volvo XC60 GÄLLER FRÅN MARS 2008 Vi presenterar stolt nya Volvo XC60. Där människor möts uppstår energi. Energi att pröva gränser och utmana konventioner. Energi att utforska skönheten i kontrasterna.

Läs mer

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 THERE S MORE TO LIFE THAN A VOLVO. Det är surret på stan, det är stormatch i kväll, det är det avgörande skottet i förlängningen, det är passningen som skapar nya möjligheter,

Läs mer

4 90 0 lexus is 250C

4 90 0 lexus is 250C Lexus is 250C Miljödeklaration IS 250C - 2,5 V6 Bensin, Aut tillverkning Fabriken tillämpar den internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. Bränsledeklaration Förbrukning, liter/100 km Blandad körning

Läs mer

Volvo 850 GLE 4-d, 1993 års modell. Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Volvo 850 GLE 4-d, 1993 års modell. Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO 850 1992-94 1/5 Volvo 850 är en av våra största framgångar genom tiderna. Undersökningar visar att det är den bil som flest svenskar önskar sig. Inte undra på med en mängd utmärkelser, t.ex. Världens

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2008

GÄLLER FRÅN APRIL 2008 GÄLLER FRÅN APRIL 2008 INNEHÅLL VOLVO V70 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljöomsorg 32 DIN VOLVO V70 Utrustningsnivåer

Läs mer

Helt nya. volvo V40. Lite som du. volvocars.se

Helt nya. volvo V40. Lite som du. volvocars.se Helt nya volvo V40 Lite som du MÖT DEN HELT NYA VOLVO V40 LITEN VOLVO. STOR PERSONLIGHET. Vi utgår alltid ifrån människan när vi utformar en ny bil, ett typiskt skandinaviskt arbetssätt. Volvoägare gillar

Läs mer

volvo V40 Lite som du Helt nya volvocars.se För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, volvocars.

volvo V40 Lite som du Helt nya volvocars.se För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, volvocars. För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, gå in på: volvocars.se Helt nya volvo V40 Lite som du OBS! De bilar som visas i denna broschyr är i vissa fall extrautrustade.

Läs mer

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 There s more to life than a Volvo. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen

Läs mer

TILLBEHÖR transportbilar

TILLBEHÖR transportbilar TILLBEHÖR transportbilar BIPPER PARTNER EXPERT BOXER Bipper 1 2 12 13 14 1. farthållare Hjälper dig att hålla konstant och rätt hastighet. Förbättrar komfort och bränsleekonomi särskilt vid längre bilfärder.

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning med: två bildskärmar,

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

Det är mer här än en lyxbil. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av

Det är mer här än en lyxbil. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det är mer här än en lyxbil. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av respekt, det är hyllningen till friheten

Läs mer

Honda Jazz Tillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00. www.honda.se

Honda Jazz Tillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00. www.honda.se Honda Jazz Tillbehör Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

KANGOO EXPRESS NYA RENAULT. Prislista & Produktfakta. Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15

KANGOO EXPRESS NYA RENAULT. Prislista & Produktfakta. Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15 NYA RENAULT KANGOO EXPRESS lista & Produktfakta Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15 Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. ALLTID STANDARD Luftkonditionering Bluetooth -radio

Läs mer

Det här är mer än en vacker bil. Det här är en vacker bil som förkroppsligar både självförverkligande och omtanke om andra. En bil som lever högt på

Det här är mer än en vacker bil. Det här är en vacker bil som förkroppsligar både självförverkligande och omtanke om andra. En bil som lever högt på GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det här är mer än en vacker bil. Det här är en vacker bil som förkroppsligar både självförverkligande och omtanke om andra. En bil som lever högt på kompetens för att ge dig en upplyftande

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-07 2011-10-27 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2011-03-07 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk Modellprogram

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Type R

Originaltillbehör. Civic. Type R Originaltillbehör Civic Type R Förverkliga dina drömmar Honda Civic Type R är sannerligen ett uttryck för vacker och potent ingenjörskonst. Ingredienser som Hondas solida racingtradition och en god portion

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris. Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris

Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris. Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris Volvo V40 MY 2016 Miljöbilar Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris D2 120 hk Bas 94 g/km 0,36 L/mil Diesel miljöbil 232.500:- D3 150 hk Bas 99 g/km 0,38 L/mil Diesel miljöbil 248.500:- D4 190 hk Momentum

Läs mer

Volvo GLT nu också med TURBO.

Volvo GLT nu också med TURBO. Volvo GLT nu också med TURBO. Den nya serien av starkt efterfrågade GLT-bilar har nu utokats med en variant med TURBO-motor. Den nya B 21ET-motorn drar inte mer ån en vanlig 4:a men har en effekt som en

Läs mer

Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP

Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP Modeller och priser: MOTOR HK VÄXELLÅDA CO2 g/km Master Skåp L1H1 (8 m 2 ) Framhjulsdrift FÖRBRUK. L/MIL * TJÄNSTEVIKT Kg** DRAGVIKT Kg***

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81.

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. VOL-V-O får snart premiär hos landets alla Volvohandlare. Se efter i din lokala tidning för exakt tid och dag. Då är du hjärtligt välkommen in för

Läs mer

Du har jobb att göra, det är något kul på gång, det är hans uppfattning om att ha kul, det är hennes uppfattning om att ha kul, det är att skapa tid

Du har jobb att göra, det är något kul på gång, det är hans uppfattning om att ha kul, det är hennes uppfattning om att ha kul, det är att skapa tid GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Du har jobb att göra, det är något kul på gång, det är hans uppfattning om att ha kul, det är hennes uppfattning om att ha kul, det är att skapa tid för en löparrunda, det är långhelgen

Läs mer

Europeiska säkerhetskrav

Europeiska säkerhetskrav Lexus RX Miljödeklaration RX 450h Lexus Hybrid Drive tillverkning Fabriken är certifierad enligt internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. Bränsledeklaration Förbrukning, liter/100 km Blandad

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

fjärrkontroll Scrollhjul, motsvarar TUNE i mittkonsolen.

fjärrkontroll Scrollhjul, motsvarar TUNE i mittkonsolen. fjärrkontroll Växla mellan: L = Bildskärm vänster bak F = Bildskärm fram R = Bildskärm höger bak Växla till navigation* A Växla till radio Växla till media Växla till Bluetooth handsfree* A Stega/spola

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

nya Volvo S80 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

nya Volvo S80 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 nya Volvo S80 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 THERE S MORE TO LIFE THAN A VOLVO. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av respekt, det

Läs mer

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan.

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan. TILLBEHÖR 107 107 1 2 3 4 5 7 6 12 8 9 10 14 13 13 15 14 11 11 1. Stylingkit Stylingkit i aluminium- eller kolfiberlook till bakre stötfångaren. Framhäver bilens sportiga attityd. 2. ändrör ändrör i krom

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 25 januari 2016 Bilen på bilden är extra utrustad TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 82 ETG (1) PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan

Läs mer

CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO

CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO Produktfakta Från 28 januari 2014 Utrustning och specifikationer gäller för bilar producerade från publiceringsdatum för produktfaktabladet. För lagerbilar kontakta

Läs mer

NISSAN NV400 COMBI. EURO6 Prislista, utrustning, färger och tillbehör SE-18C-0727

NISSAN NV400 COMBI. EURO6 Prislista, utrustning, färger och tillbehör SE-18C-0727 NISSAN NV400 COMBI EURO6 lista, utrustning, färger och tillbehör 29.8.2016 29-08-2016 NV400 COMBI PRISLISTA EURO6 Version Motor Effekt Model Axel Växellåda (exkl. moms) 25% moms (inkl. moms) Combi-9 L1H1

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör www.peugeot.se gör din peugeot 2008 personligare När du ska välja utrustningsnivå till din nya Peugeot 2008 öppnar sig en hel värld av möjligheter. Ett perfekt läge

Läs mer

NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015

NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015 NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 210 S&S Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler

Läs mer

NISSAN NV200 SKÅP PRISLISTA 01.10.2015

NISSAN NV200 SKÅP PRISLISTA 01.10.2015 NISSAN NV200 SKÅP PRISLISTA 01.10.2015 CA-pris Moms Rekommenderat Motor Version Skjutdörr Lastvolym Växel CO 2 Totalvikt ex. moms 25 % cirkapris m³ låda (g/km) kg SEK SEK SEK 1.5dCi 90 hk EURO5b+ Comfort

Läs mer

TILLBEHÖR partner tepee

TILLBEHÖR partner tepee TILLBEHÖR partner tepee partner Tepee 1. parkeringssensor praktisk parkeringssensor, särskilt konstruerad för Peugeot (kan lackeras i bilens färg). Sensorerna monteras i främre och bakre stötfångaren.

Läs mer

Renault MASTER CHASSIS

Renault MASTER CHASSIS Prislista Gällande från 1 ta januari 2017) Renault MASTER CHASSIS RENAULT MASTER CHASSIS FRAMHJULSDRIFT CHASSIS CAB L2H1 MOTOR VÄXELLÅDA FÖRBRUKNING ORDINARIE PRIS KAMPANJ BASE LINE KAMPANJ NORDIC LINE

Läs mer