nya Volvo S80 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "nya Volvo S80 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009"

Transkript

1 nya Volvo S80 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

2 THERE S MORE TO LIFE THAN A VOLVO. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av respekt, det är hyllningen till friheten och tryggheten i att känna sig säker, det är kärleken i skönheten och skönheten hos kärleken, det är jakten på det särpräglade och självkänslan i att köra något annat än en kliché. THAT S WHY THE NEW VOLVO S80 IS MORE THAN A LUXURY CAR. INNEHÅLL VOLVO S80 Förarstöd 8 Prestanda 14 Förarmiljö 20 Komfort 22 Underhållning i bilen 24 Personlig säkerhet 26 Säkerhet & Miljö 30 DIN VOLVO S80 Motorer & Utrustningsnivåer 38 Stilguide 40 Exteriördesign & Lacker 42 Interiördesign 45 Volvo S80 Executive 52 Volvo S80 R-DESIGN interiörpaket 58 Funktioner & Tillval 60 Standardutrustning 77 Tillvalstabeller 79 Care by Volvo 81 OBS! De bilar som visas i denna broschyr är i vissa fall extrautrustade. En del av den utrustning som anges i text är standard på vissa modeller och tillval för andra. På sidorna ser du vad som är standardutrustning och tillval.

3 Belöna dig själv. Skäm bort andra. Här är alla vinnare. Kör nya Volvo S80 och belöna dig med den perfekta balansen mellan lyx och intelligens. Upplev flärd utan överdrifter, prestanda utan förevändningar och säkerhet utan motstycke. Det här är bilbyggarkonst på högsta nivå, och säger kanske också något om den inre styrkan hos dem som kan dela med sig av sina prestationer utan reservationer. Volvo. for life

4

5 Tänk dig en ovanligt talangfull bil. En bil som begåvats med styrka, självkontroll och förmåga att uppfatta vad som händer runt omkring. Antag att den delar denna begåvning med sin förare. Då blir de riskfyllda vägarna mindre riskfyllda. Då blir de oskrivna vägarna till ännu större glädje, och den perfekta körupplevelsen blir en möjlighet att räkna med.

6 Det välutvecklade sinnet för detaljer inkluderar även vägen framför. Unna dig en eriksgata i nya Volvo S80 och upplev en kunglig behandling för 2000-talet. Tekniskt sett skickas spejare i förväg, kollar vägen och rapporterar tillbaka. Förutseende radar- och kamerabaserad teknik Adaptive Cruise Control (ACC) med Collision Warning med autobroms (CWAB) står till ditt förfogande och håller koll på framförvarande fordon och anpassar automatiskt effekten och bromsarna. Denna inbyggda intelligens hjälper dig hantera olika trafiksituationer på bästa sätt och hålla ett säkert avstånd. Den lyxiga komforten och kupéns omtänksamma bekvämligheter besitter en lika välutvecklad förmåga att förutse och tillgodose dina behov. Den personliga kommunikatorn Personal Car Communicator (PCC) är ett nyckellöst lås- och startsystem som även håller dig uppdaterad om bilens status: är den låst, olåst eller är det någon i bilen? Kalla det ett sjätte sinne, intuition eller vad du vill Volvo S80 kan konsten att behaga.

7 Volvos avancerade förarstödssystem gör körningen ännu bekvämare och kan hjälpa dig nå ditt resmål utan incidenter. En digital kamera hjälper dig hålla koll på vägen framför och kan även se skillnaden mellan fasta föremål och andra trafikanter. Kameran registrerar även vägmarkeringar, vilket gör det möjligt för tekniken att identifiera din fil och uppmärksamma dig om du är på väg att tappa koncentrationen. Det finns även teknik som hjälper dig upptäcka fordon i döda vinkeln. Men observera att även dessa sofistikerade funktioner Driver Alert Control, Lane Departure Warning och Blind Spot Information System har sina begränsningar. Det är alltid förarens ansvar att vara alert och uppmärksam i trafiken.

8 Intelligens i rörelse.

9 Styrka och kontroll. Hur ofta är dessa två i balans? Vilken motor du än väljer bensin, diesel eller Flexifuel ger nya Volvo S80 ett jämnt kraftflöde över hela registret. Drivlina och chassi är ett. Accelerationen omedelbar. Motorn ger snabb respons redan från låga varv, och avancerad motorstyrning ser till att varje motor ger maximala prestanda på det smartaste sättet. Våra senaste turbodieslar, nya 2.4D och D5 på 420 Nm, håller nere CO 2 -utsläppen och utnyttjar den allra senaste tekniken för att ge en enorm kapacitet med hög grad av förfining. Eller så väljer du den ultraeffektiva nya fyrcylindriga turbodieseln 1.6D med klassens lägsta bränsleförbrukning och utsläpp av CO 2 (endast 129 g/km). Volvos avancerade bensinmotorer, som V8-motorn eller den sexcylindriga bensinmotorn T6, låter dig njuta av både hissnande och avkopplande körupplevelser. Och vill du göra en sällsynt belönande insats för att bromsa den globala uppvärmningen, kan du välja någon av Volvos nya E85 bioetanoldrivna Flexifuel-motorer 2.0F och 2.5FT.

10 En landsvägsslukare med vett och etikett. Upplev förfinad bilkultur där den gör sig som bäst: på vägen. Här kan det avancerade chassit ge prov på synnerligen väluppfostrade manér. Karossens höga vridstyvhet, det breda axelavståndet och den långa hjulbasen bidrar till att chassit i nya Volvo S80 ger föraren en trogen tolkning av vägen. Bakvagnsupphängningen av multi-link-typ motverkar understyrningstendenser medan framvagnens McPherson-fjäderben bidrar till den sköna komforten. Och utöver all den sofistikerade teknik som manifesteras i Volvo S80 som standard, finns det aktiva chassit Four-C som ger dig ännu större kontroll över körupplevelsen. Med en knapptryckning kan du välja mellan tre karaktärer på chassit: Comfort, Sport och Advanced. Och vill du ha en ännu sportigare körupplevelse kan du få din S80 med ett lågt sportchassi. Det ger dig kvickare styrrespons och gör att bilen känns som klistrad på vägen med bibehållen komfort. I nya Volvo S80 kan du sluka landsvägs- och motorvägsmilen med klass för att sedan smaka av de kurviga favoritvägarna och hinna hem i tid till middagen. Smaklig måltid.

11 Någonstans mellan punkt A och B uppstår det något mellan raderna.

12 Volvos designers har skapat en närmast perfekt miljö för både förare och passagerare. Interiören bjuder på svepande former och starka kontraster, inspirerade av den svenska naturen och årstidernas skiftningar. Reglagen är lätta att hantera och sköna att ta på. När du behöver vägvisning fäller du upp RTI-systemets navigationsskärm ur instrumentpanelen med en knapptryckning lika självklart elegant som det är funktionellt. Varje detalj i kupén är omsorgsfullt utformad för välbefinnandets skull. Sätena sätter en ny standard inom komfort och estetik, och framstolarna kan förses med integrerade fläktar som håller dig sval. Och söker du en sportigare känsla kan du välja Dynamic framstolar med djupare skålning och kraftigare sidostöd som håller dig på plats när vägen svänger.

13 En air av förfining som faktiskt även inkluderar luften. Så uppfriskande. Vad gör en lyxbil till en lyxbil? Är det de breda vackra inläggen av polerat trä eller aluminium, den utsökta läderklädseln och en kupé så välisolerad att du kan höra dina egna andetag? Eller är det de pyttesmå detaljerna som visar att det här i varje avseende är en lyxbil i din tjänst? Volvo S80 kan till exempel ventilera kupén innan du kliver in och stänga luftintagen automatiskt för att skydda dig från dålig luft på utsidan. Den kan t.o.m. göra anspråk på att tillhandahålla kupéluft som är så ren att den rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Under alla omständigheter är det här en bil som precis som dem som åker i bilen lever upp till högsta standard. Och när det gäller lyx: vill du ha extra allt, kan du få det i Volvo S80.

14 Akta kristallglasen. Volvos sofistikerade ljudanläggningar är bland de främsta i sin klass särskilt audiofilsystemet Premium Sound med den senaste generationen Dolby surround-ljud, digital förstärkare och nio spektakulära high-end-högtalare från danska ljudexperten Dynaudio. Högtalarna sätter en ny standard för ljudåtergivning i bil. Dolby Pro Logic II med centerhögtalare och en avancerad ljudprocessor ger en unikt tredimensionell och naturtrogen ljudåtergivning. Alla i bilen kan njuta av ett lika välbalanserat stereoljud oavsett var man sitter ett stort steg för ökat välljud och välbefinnande i bilen. Det är bara att plugga in din ipod eller MP3-spelare. Kombinationen av kristallklar närvarokänsla och ett ljudtryck som kan väcka vilket grannskap som helst säkerställer att dina favoritlåtar kommer till sin rätt hur svagt eller starkt du än spelar. Vi rekommenderar dock att volymkontrollen används med omdöme 650 watt ljud kan ge oväntade effekter.

15 Status: Bilen är låst. Status: Bilen är olåst. Status: Det är någon i bilen. Status: Larmet har löst ut. Tryck här för att se aktuell status på din bil (inom en räckvidd av m) eller bilens status när du lämnade den (utanför räckvidden). Med mininyckeln kan du låsa handskfacket separerat från centrallåset. Tänk om nyckeln till genialitet är att inte ha någon nyckel alls. Hur smart är den här bilen egentligen? Med Personal Car Communicator (PCC) kan din Volvo S80 låsa upp dörrarna för dig bara du tar i dörrhandtaget och starta bilen utan att du behöver ta fram fjärrnyckeln det räcker att du har nyckeln i fickan eller handväskan. Ännu smartare är att du också kan använda din PCC-enhet för att kolla lås- och larmstatusen på din bil (Är den låst eller inte? Har larmet löst ut?). Och hjärtslagssensorn i kupén gör att du även kan kolla om du har oväntat besök i bilen. Helt briljant.

16 En lyxbil för en ny tid. Det finns lyxbilar. Och så finns det Volvo S80. I en tid av likriktning och globala standarder är S80 ett inspirerande exempel på fritt tänkande. Utan stora åthävor sveper den här eleganta svensken in i lyxbilsklassen med självsäkerhet och ny attityd. Säkerheten, komforten, prestandan, stilkänslan och utförandet tar höjd långt utöver gängse normer. Och det handlar inte om att vara annorlunda för sakens egen skull, utan för din skull. Välkommen in i Volvo S80. Diskretion utlovas.

17 Vi är innovatörer för livet. I flera decennier har vi skapat bilar som uppmuntrar människor att njuta av livet och som skyddar det om olyckan är framme. Många av de viktigaste bilsäkerhetsinnovationerna har Volvostämpel, och hundratusentals människor över hela världen kan säga att de fortfarande är i livet tack vare Volvos uppfinningsrikedom. Detta är naturligtvis ingen slump. Redan våra grundare slog fast att säkerhet är, och ska alltid vara, hjärtat i vad vi gör på Volvo. Och över hela världen representerar Volvo ett passionerat engagemang för att bygga de säkraste bilarna. Den skyddande karaktären hos Volvo omfattar också världen vi alla är en del av. Redan 1972 var Volvo den första biltillverkaren som medgav och gjorde något åt bilens negativa miljöeffekter. Faktum är att vi uppfann trevägskatalysatorn, och vi gör ständigt nya innovationer för att minska vår miljöpåverkan när bilarna tillverkas såväl som när de används. Att välja en Volvo är naturligtvis något du gör både för dig själv och människorna omkring dig. Helt enkelt för att våra bilar alltid tar hänsyn till välbefinnandet för fler än en person. Även om dessa personer råkar befinna sig utanför din bil eller tillhör kommande generationer. Trepunktsbältet 1959 introducerade Volvo trepunktsbältet en uppfinning av Nils Bohlin, säkerhetsingenjör på Volvo. Denna uppfinning anses vara en av de viktigaste livräddande tekniska innovationerna i mänsklighetens historia. Trevägskatalysator med Lambda-sond 1976 var Volvo den första biltillverkaren som introducerade trevägs katalytisk avgasrening med Lambda-sond. Idag är praktiskt taget alla bensindrivna bilar försedda med denna genialiska komponent lika oumbärlig för miljön som trepunktsbältet är för säkerheten. Whiplash-skyddet WHIPS 1998 introducerade Volvo denna unika teknik som är integrerad i framstolarna för att skydda de åkande från whiplash-skador vid en påkörning bakifrån i låga hastigheter. WHIPS anses vara ett av bilvärldens mest effektiva whiplash-skydd. Rundslagningsskyddet ROPS Denna teknik med en lutningssensor som aktiverar olika skyddssystem vid en rundslagning introducerades 1997 i Volvo C70 cabriolet. Under 2002 utökades ROPS med stabiliseringssystemet RSC (Roll Stability Control) i Volvo XC90. ROPS finns endast i Volvo C70, XC90 och XC60. Collision Warning med autobroms 2006 blev denna krockförebyggande teknik tillgänglig i flera Volvomodeller för att uppmärksamma föraren och även hjälpa till att mildra en krock genom att bromsa bilen om avståndet blir för kort till fordonet framför. Collision Warning med autobroms erbjuds endast för Volvo S80, V70, XC70 och XC60. DAC Driver Alert Control Denna Volvo-innovation introducerades 2007 och kan upptäcka avvikelser från den normala körstilen, beroende på till exempel trötthet eller ouppmärksamhet, och påminna föraren om att det kan vara dags att ta en paus. Driver Alert Control erbjuds endast i Volvo S80, V70, XC70 och XC60. Hitta mer Volvo-innovationer på City Safety ny teknik som förhindrar krockar Under 2008 introducerade Volvo Personvagnar nya XC60 med City Safety världens första standardmonterade system för att undvika och mildra krockar i hastigheter upp till 30 km/h. Genom att minska risken för lågfartskrockar och whiplash-skador, är City Safety ett stort steg mot säkrare stadskörning. För närvarande finns City Safety endast i Volvo XC60.

18 Bilar körs av människor. Grundprincipen bakom allt vi gör på Volvo är därför och måste alltid vara säkerhet. Assar Gabrielsson och Gustaf Larson, Volvos grundare Volvos säkerhetsteknologi. För man är ju inte mer än människa. Bilar körs av människor. Det är också skälet till att all vår säkerhetsforskning tar fasta på den mänskliga naturens möjligheter och begränsningar. Vårt forsknings- och utvecklingsarbete utgår från människan och är alltid baserat på verkliga situationer allt med visionen att skapa bilar som inte krockar. Volvos säkerhetsteknologier är utformade för att hjälpa dig undvika olyckor utan att ta bort det roliga med bilkörning. Tekniken ska stödja dig som förare och inte onödigtvis blanda sig i själva körningen. Alla dessa intelligenta system samspelar blixtsnabbt och med hög precision. Idag kan en ny Volvo läsa av olika situationer för att ge optimalt förarstöd och skydd. Den kan till exempel känna skillnaden mellan normala och onormala körsituationer och vidta skyddsåtgärder före, under och efter en kollision. Men tänk på att inte ens den mest avancerade tekniken befriar dig från ditt ansvar som förare. De avgörande besluten är alltid i dina händer. Men om dessa funktioner bidrar till att du blir mer uppmärksam och avspänd i trafiken, bidrar de också till den totala säkerheten för dem i och omkring din Volvo. Volvos Haverikommission Sedan 1970 har Volvos Haverikommission utrett och studerat olyckor på svenska vägar där Volvobilar varit inblandade. Idag innehåller vår egen databas uppgifter från över verkliga olyckor med mer än åkande. Utöver studier på själva olycksplatsen, undersöker våra utredare vad som hände före krocken för att bättre förstå hur förarens villkor skulle kunna förbättras och krocken undvikas. Dessa upptäckter ger oss unik kunskap som vägleder oss när vi skapar ny teknik som förebygger eller mildrar olyckor och om en olycka inte kan undvikas hjälper till att skydda de åkande. Volvo Personvagnar Bilsäkerhetscentrum Baserat på upptäckterna från Volvos Haverikommission kan vi återskapa en mängd verkliga trafiksituationer och olyckor. Utöver ett stort antal virtuella krocktester i superdatorer genomför vi varje år ca 400 fullskaliga krocktester. Vi testar bil mot bil i olika hastigheter och i olika krockvinklar. Vi genomför frontalkrockar, krockar bakifrån, sidokrockar och rundslagningsprov. Vi krockar bilar i terrängen såväl som mot bergväggar i bohuslänsk granit vi kan t.o.m. simulera kollisioner med vilda djur, som t.ex. en älg på 500 kg. Lyckas du här, lyckas du överallt Andra billtillverkare kommer till Sverige för slutliga biltester under hårda och nyckfulla förhållanden. För oss är det hemma. Vår egen testanläggning Hällered med 55 km provbanor har olika vägtyper från hela världen. Under tiotusentals mil förvissar vi oss om våra bilars förmåga att stödja föraren i alla tänkbara (och otänkbara) situationer. För att inte tala om alla milen på vanliga svenska vägar av skiftande standard. Läs mer om vår säkerhetsforskning på volvocars.se På väg mot en framtid där bilar inte krockar Vi vet redan vad vi vill uppnå: noll bilolyckor. Genom en helhetssyn som omfattar föraren och fordonet såväl som infrastrukturen, kan vi förverkliga en framtid där bilar kommunicerar med andra bilar och olika trafikregleringssystem. Detta inkluderar till exempel bilar som kan både bromsa och styra automatiskt om det skulle behövas. Detta gör det i sin tur möjligt att konstruera bilar på helt nya sätt för att skydda och bevara liv såväl som miljö.

19 För att ingen gillar utsläpp, men alla gillar att köra. För ett trettiotal år sedan gjorde vår dåvarande VD uttalandet att Våra bilar orsakar utsläpp, buller och avfall. Denna sanning har sedan dess inspirerat oss att göra våra bilar till något mer än de säkraste att åka i. Vårt mål är kristallklart: att bygga bilar som ger minimal miljöpåverkan. Detta är drivkraften för våra miljöinnovationer från trevägskatalysatorn med Lambdasond 1976 till dagens sju nya miljöoptimerade DRIVe-modeller. Vårt miljöprogram DRIVe rymmer allt vi gör för miljön från produktion till återvinning och speglar vår hän givenhet och vårt fortsatta åtagande för hållbar mobilitet. Alla våra DRIVe-modeller har en toppmodern turbodiesel eller Flexifuelmotor som optimerats för att minska utsläppen av fossilbränslebaserad CO 2. De nya DRIVe turbodieslarna för Volvo C30, S40 och V50 kan också fås med vår nya bränslebesparande start/stopp-teknik som stänger av motorn när bilen står still och startar den när du ska iväg. Alla dessa bränslebesparande åtgärder hjälper till att göra våra DRIVe-modeller mer skonsamma mot miljön och mer belönande att köra. Vårt ansvar som företag Det övergripande målet för oss på Volvo Personvagnar är att på ett hållbart sätt balansera företagets behov med behoven hos våra kunder, samhället och framtida generationer. Vill du veta mer, besök gärna KÖRA Vi måste minska utsläppen av fossil CO 2 (som bidrar till klimatförändringar) och öka våra bilars energi effektivitet. Kontinuerliga förbättringar inom aerodynamik, rullmotstånd, lättviktsmaterial och drivlineteknik hjälper oss minska bränsleförbrukningen. För att ge betydligt lägre utsläpp av fossil CO 2 erbjuder vi flera varianter av Flexifuelbilar som går på E85 bioetanol. Ett annat alternativ är våra nya DRIVe turbodieslar med klassens lägsta CO 2 -utsläpp. Vi har även introducerat Powershift, en ny bränslebesparande automatlådeteknik med dubbla kopplingar. I vårt nya Hybridteknikcenter i Göteborg utvecklar vi nästa generation drivlinor för framtida Volvobilar. Målet är att vi ska använda hybridteknik i alla våra bilmodeller. INSIDAN Kör du 1500 mil om året tillbringar du minst 24 timmar i månaden i din bil. Vi vet också att allt fler lider av astma och allergier. För att säkerställa en hälsosam interiör för dig och dina passagerare testar vi klädslar och interiörer i Volvos Miljölaboratorium i Sverige. Alla klädselmaterial och interiörtextilier uppfyller dessutom kraven enligt Öko-Tex Standard 100 en internationell standard för humanekologiskt säkra textilier. Vi använder kromfritt läder allt vårt läder garvas med vegetabiliska eller syntetiska ämnen istället för krom. Och för att motsvara höga krav på allergivänliga interiörer kan vi erbjuda teknik som ger så ren kupéluft att den är godkänd av Astma- och Allergiförbundet. Dessutom är vissa panel inläggningar FSCcertifierade (Forest Stewardship Council), vilket säkerställer att träet kommer från ansvarsfullt skötta skogar. LIVSCYKEL Vårt arbete med att minska våra bilars miljöpåverkan börjar redan vid ritbordet och omfattar hela livscykeln: från konstruktion och tillverkning till att bilen används och slutligen återvinns. Vi har t.ex. sett till att våra fabriker använder el som producerats med vind- och vattenkraft, och att energi och vatten används på ett ansvarsfullt sätt. Alla våra produktionsanläggningar är miljöcertifierade enligt ISO14001 och vi ser till att även våra största leverantörer uppfyller våra stränga miljökrav. Dessutom är alla Volvobilar konstruerade för 85 % återvinning. Vi erbjuder även fabriksrenoverade utbytesdelar som bidrar till avsevärt lägre åtgång av råvaror och energi. OBS! Vissa av miljöteknologierna ovan är endast tillgängliga för vissa Volvo modeller och kan vara tillval. För mer information, tala med din Volvoåterförsäljare eller besök

20 Allergitestad interiör. Med Volvos interiöra luftkvalitetssystem IAQS, fjärrstyrd automatisk kupéventilation och mattor i naturgummi blir kupéluften i din bil så ren att den är godkänd av Astma- och Allergiförbundet. bioetanol för lägre utsläpp av fossil koldioxid. Kör du på E85 bioetanol i en Volvo Flexifuel (2.0F eller 2.5FT) kan du rejält sänka dina utsläpp av fossil koldioxid. Eftersom bioetanol är ett förnybart biobränsle ingår koldioxiden som bildas vid förbränningen i det naturliga kretsloppet och tillför därmed inte någon koldioxid till atmosfären. 129 g CO 2 per km. Vårt senaste framsteg för miljön, Volvo S80 1.6D, nöjer sig med 4,9 liter bränsle per 100 km för minimala utsläpp och maximal stil. Vad ger det dig? Vi på Volvo är hängivna uppgiften att skapa bilar som bidrar till ett bättre liv både inuti bilen och på utsidan. Med hjälp av avancerad teknik är din Volvo konstruerad för att använda bränslet effektivt och påverka miljön så lite som möjligt det tydligaste exemplet är våra nya miljöoptimerade DRIVe-varianter. Den här omtanken fortsätter inuti din Volvo. Här kan du och dina passagerare uppleva en av bilvärldens renaste och sundaste kupémiljöer. Det är lika njutningsfullt som det är ansvarsfullt. Precis som du kan förvänta dig av en Volvo. Ren kupéluft. Volvos interiöra luftkvalitetssystem IAQS övervakar kontinuerligt den inkommande luften och kan stänga ute kolmonoxid, marknära ozon och kvävedioxid. Detta för att säkerställa att luften du andas i kupén är renare än luften utanför när du till exempel kör i tät stadstrafik. 85 % återvinningsbar För att minimera dess totala miljöpåverkan är varje Volvo byggd för att underlätta återanvändning och återvinning när bilen är i slutet av sin livscykel. Renare avgaser. Bensinmotorerna har en avancerad avgasrening som snabbt uppnår full effekt även efter en kallstart och eliminerar 95 till 99 % av avgasernas kolmonoxid, kolväten och kväveoxider. Volvos turbodieslar har ett partikelfilter som tar bort ca 95 % av sotpartiklarna i avgaserna. Hälsotestade interiörmaterial. Alla klädselmaterial och interiöra textilier uppfyller kraven enligt Öko-Tex Standard 100. Dessutom är flera av interiörens metalldetaljer kontaktallergitestade. Bra för dig, och för alla som åker med dig. Bränslebesparande design. För att minska energiförlusten från luft- och rullmotstånd använder vi oss av avancerad aerodynamisk design, olika lättviktsmaterial och lågfriktionsteknik. Tillsammans med den senaste motortekniken bidrar detta till sänkta CO 2 -utsläpp och ser till att du kommer längre på bränslet. Hög bränsleeffektivitet med diesel. Volvos avancerade turbodieselteknik med common rail direktinsprutning ger överlägsen bränsleekonomi och låga CO 2 -utsläpp från nya CO 2 -optimerade 1.6D till nya D5 på 205 hk D5 (4,9 6,2 liter/100 km, g CO 2 /km).

21 SKAPANDET AV DIN NYA VOLVO STARTAR UNDER HUVEN. En stor del av upplevelsen BENSINMOTORER du har framför dig definieras av motorn du väljer. Är det maximala prestanda och en sportig motorkaraktär som får ditt hjärta att slå lite snabbare? Eller föredrar du en mer avspänd karaktär med bästa möjliga bränsleekonomi? Vilken motor som än motsvarar ditt krav och önskemål, kommer du att kunna glädjas åt snabb motorrespons och smidig gång samtidigt som avancerade system för motorstyrning ser till att varje droppe av bränslet utnyttjas optimalt. Välj din motor, och njut av körningen g CO 2 g/km 8,3 liter/100 km 145 hk 190 Nm 2.5T 206/229 g CO 2 g/km 8,6/9,6 liter/100 km 231 hk 340 Nm T6 AWD 264 g CO 2 g/km 11,3 liter/100 km 285 hk 400 Nm V8 AWD 284 g CO 2 g/km 12,1 liter/100 km 315 hk 440 Nm FLEXIFUELMOTORER (E85 BIOETANOL) DIESELMOTORER 2.0F 199/203* CO 2 g/km 8,3/8,5** liter/100 km 145 hk 190 Nm 2.5FT 206/229* CO 2 g/km 8,6/9,6** liter/100 km 231 hk 340 Nm 1.6D 129 g CO 2 g/km 4,9 liter/100 km 109 hk 240 Nm 2.0D 151 g CO 2 g/km 5,7 liter/100 km 136 hk 320 Nm 2.4D 155/174 g CO 2 g/km 5,9/6,6 liter/100 km 175 hk 420 Nm D5 164/178 g CO 2 g/km 6,2/6,7 liter/100 km 205 hk 420 Nm D5 AWD 194 g CO 2 g/km 7,3 liter/100 km 205 hk 420 Nm *CO 2 -utsläpp avser bensindrift. Vid körning på E85 bioetanol är nettotillskottet av fossil CO 2 betydligt lägre **Bränsleförbrukning avser bensindrift. Vid körning på E85 bioetanol är bränsleförbrukningen ca 40 % högre på grund bioetanolens lägre energiinnehåll. UTRUSTA DIN EGEN VOLVO S80. Beroende på hur du definierar din egen stil och dina behov, kan du välja någon av Volvos utrustningsnivåer Kinetic, Momentum eller Summum. Dessa förmånliga paket adderar lyx och komfort utöver den rika standardutrustningen och speglar vår filosofi att funktion och skönhet passar ihop som hand i handske. För mer information om de olika utrustningsnivåerna, kontakta din Volvohandlare eller besök STANDARD Redan i standardutförande får du en hög komfort- och tekniknivå i din Volvo. I standardutrustningen ingår bland annat färddator, klädsel Sundby T-Tec/textil, Performance 4x20 W ljudanläggning, tonade rutor, spoilerljus fram, färganpassad karossnederdel, DSTC antisladdsystem, elmanövrerad parkeringbroms, justerbar/fällbar passagerarstol, ECC klimatanläggning, elfönsterhissar fram och bak, elmanövrerade ytterbackspeglar, genomlastningslucka i baksätesrygg stödet och elektrisk eller bränsle driven tillsatsvärmare (2.0F, 2.5FT, 1.6D, 2.0D, 2.4D, D5). För fullständig lista, se Standardutrustning sidan 77. KINETIC Utrustningsnivån Kinetic, som betyder läran om kroppars rörelse, ger dig bekvämligheterna som förhöjer upplevelsen i din Volvo, med både flärd och funktion. Bland annat IAQS luftkvalitetssystem med multifilter, automatisk fjärrstyrd kupéventilation, eluppvärmt baksäte, konstantfarthållare, läderklädd ratt, läderklädd växelspaksknopp, rattknappar, belysta make-upspeglar i solskydden, aluminiumhjul och låsbara hjulbultar. För fullständig lista, se Utrustnings nivåer sidan 78. MOMENTUM Med utrustningsnivån Momentum lyfter du komforten och säkerheten i din Volvo till nya höjder, bland annat med hjälp av ännu effektivare ljus, regnsensor, parkeringshjälp och larm. Omfattar utrustningsnivån Kinetic samt panelinlägg i aluminium, regnsensor, larm, Dual Xenon-ljus, parkeringshjälp (bakre) och exteriöra krominlägg. För fullständig lista, se Utrustningsnivåer sidan 78. SUMMUM Den kompromisslösa utrustningsnivån, med det mesta du som kräsen bilentusiast kan önska dig. Summum ger dig utrustningsnivåerna Kinetic och Momentum plus läderklädsel, elmanövrerad förarstol med minne, elfällbara nackskydd på baksätets ytterplatser, elinfällbara ytterbackspeglar med markbelysning, innerbackspegel med automatisk avbländning, krom inlägg i instrumentpanel och mittkonsol och 17-tums aluminiumhjul. För fullständig lista, se Utrustnings nivåer sidan 78.

22 VILL DU HA EN DYNAMISK TOUCH? Om en stillfull och sportig look får pulsen att öka, är det här kanske din nya Volvo S80: Dynamic läderklädsel Mörkgrå i Mörkgrå interiör med Cross Brushed aluminium panelinlägg i mittkonsol och dörrsidor, läderklädd ratt och läderklädd växelväljarknopp. Lack Svart metallic och Fortuna 18-tums Diamond Cut aluminiumhjul. ELLER MODERN LYX? Vissa föredrar sofistikerad tidlös elegans. Om det låter som du, kan din nya Volvo S80 se ut så här: Sovereign Hide softläderklädsel Soft Beige i Sandstone Beige interiör med Classic wood träinlägg i mittkonsol och dörrsidor, trä/läderklädd ratt och trä/läderklädd växelväljarknopp. Lack Ruby röd metallic och Balius 18-tums aluminiumhjul.

23 SÄTT FÄRG PÅ DIN VOLVO. Att välja lack och hjul är förmodligen dina viktigaste designbeslut när det gäller utseendet på din Volvo. Och vill du ha en lack med extra exklusiv och personlig touch, kan du välja någon av de unika Inscription-lackerna. Vill du se fler stylingtillval och bygga din Volvo on-line i vår nya avancerade bilkonfigurator, är du välkommen att besöka Silver metallic 477 Electric silver metallic* (skiftar från silver till blått beroende på ljuset) 472 Oyster grå metallic* 614 Ice vit 453 Pärlemovit metallic* (ej Sverige) 493 Caper grön metallic 455 Titanium grå metallic* 492 Savile grå metallic* 452 Svart metallic* 454 Ruby röd metallic 467 Magic blå metallic* 498 Caspian blå metallic 487 Ember svart metallic* (skiftar från svart till koppar beroende på ljuset) 019 Svart Metallic lack är tillval. *Möjlig till Volvo S80 Executive. Rena färger Alla Volvos lacker är vattenbaserade för att minska användningen av miljöskadliga lösningsmedel. Dessutom är våra målerier bland de renaste i bilvärlden. OBS! Att i tryck exakt återge rätta färgnyanser är inte möjligt. Detta gäller både lacker och klädslar. Be Volvohandlaren visa dig klädsel- och färgprover.

24 EXTERIÖR DESIGN Aluminiumhjul TILLBEHÖR Aluminiumhjul Makara 8x18" Venator 8x18" TÄNK DIG DIN NYA INTERIÖR. Ta fram designern inom dig och komponera din egen högst personliga interiör. Välj mellan två interiörfärger (Mörkgrå och Sandstone Beige), olika klädselvarianter och två ergonomiska stolsutföranden. Välj den interiör som passar just dig och krydda anrättningen med valfritt panelinlägg, ratt, växelspaksknopp och matta. Du kommer ju faktiskt att tillbringa en hel del tid här. INTERIÖR DESIGN Balius 8x18" Fortuna 8x18" Diamond Cut Odysseus 8x18" Regor 7x17" Agena 7x16" Canicula 7x17" Cassini 7x17" Volvos sätesdesign Sätena i Volvo S80 är bland de skönaste i bilvärlden. De har tagits fram i samarbete med ergonomisk expertis och ger kroppen skönt stöd även under många timmars körning. Närmast obegränsade inställningsmöjligheter och reglerbart svankstöd gör det lätt att hitta en perfekt körställning. Dynamic sportstol Väljer du Dynamic läderklädsel (Mörkgrå eller Soft Beige) har framstolarna en unik stolstruktur med djupare skålning, extra stoppning och förstärkt sidostöd för att hålla dig på plats i kurvorna och ge överlägsen komfort. Creon 7x16" Naos 7x16" Val av fälgar större än standard medför högre bränsleförbrukning.

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 There s more to life than a Volvo. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen

Läs mer

VOLVO S60 CROSS COUNTRY

VOLVO S60 CROSS COUNTRY NYA VOLVO S60 CROSS COUNTRY En unik kombination: robust look och kapacitet med vågad attityd. Nya Volvo S60 Cross Country ger dig en elegant och uttrycksfull stil med 65 mm högre markfrigång och möjligheten

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO V70 Förarstöd 4 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet & Miljö 24 DIN VOLVO V70 Motorer & Utrustningsnivåer

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO V70 Förarstöd 4 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet & Miljö 24 DIN VOLVO V70 Motorer & Utrustningsnivåer

Läs mer

VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006

VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 V50 2,4i 170 V50 T5 V50 T5 AWD V50 1,6D B5244 S4 170 HK (125 kw) DIN D5254 T3 220 HK D5254 T3 Haldex 220 HK D4164 T 109 HK (80 kw) DIN

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 OBS! De bilar som visas i denna broschyr är i vissa fall extrautrustade. En del av den utrustning INNEHÅLL VOLVO XC60 City Safety 4 Förarstöd 6 Förarmiljö 10 Komfort 14 Flexibilitet

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Vi presenterar stolt nya Volvo XC60.

Vi presenterar stolt nya Volvo XC60. NYA Volvo XC60 GÄLLER FRÅN MARS 2008 Vi presenterar stolt nya Volvo XC60. Där människor möts uppstår energi. Energi att pröva gränser och utmana konventioner. Energi att utforska skönheten i kontrasterna.

Läs mer

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 THERE S MORE TO LIFE THAN A VOLVO. Det är surret på stan, det är stormatch i kväll, det är det avgörande skottet i förlängningen, det är passningen som skapar nya möjligheter,

Läs mer

Det är mer här än en lyxbil. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av

Det är mer här än en lyxbil. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det är mer här än en lyxbil. Det är viljan att prestera och känslan av tillfredsställelse, det är investeringen i tillit och belöningen i form av respekt, det är hyllningen till friheten

Läs mer

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj,

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen skäl att

Läs mer

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj,

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen skäl att

Läs mer

XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) BAKSÄTE BELYSNING (INRE)

XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) BAKSÄTE BELYSNING (INRE) XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) Elmanövrerade med uppvärmning Vidvinkelspegel, vänster sida BAKSÄTE Fällbar rygg, delbar 40/20/40 Mittarmstöd bak med mugghållare BELYSNING (INRE) I lastutrymmet

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO XC70 Förarstöd 2 Prestanda 6 Förarmiljö 10 Komfort 12 Underhållning i bilen 14 Flexibilitet 16 Personlig säkerhet 20 Säkerhet & Miljö 22 DIN VOLVO XC70 Motorer & Utrustningsnivåer

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO VOLVO XC90 F A K T A O C H S P E C I F I K A T I O N E R V O L V O TILLBEHÖR URBAN LUXURY Paketet på bilden har 21-tums Expressive - fälgar och utvändiga tillbehör i samma färg som bilens kaross, skidplates

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2008

GÄLLER FRÅN APRIL 2008 GÄLLER FRÅN APRIL 2008 INNEHÅLL VOLVO V70 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljöomsorg 32 DIN VOLVO V70 Utrustningsnivåer

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Du har jobb att göra, det är något kul på gång, det är hans uppfattning om att ha kul, det är hennes uppfattning om att ha kul, det är att skapa tid

Du har jobb att göra, det är något kul på gång, det är hans uppfattning om att ha kul, det är hennes uppfattning om att ha kul, det är att skapa tid GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Du har jobb att göra, det är något kul på gång, det är hans uppfattning om att ha kul, det är hennes uppfattning om att ha kul, det är att skapa tid för en löparrunda, det är långhelgen

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

PRISLISTA VOLVO, modellår 2011, gäller från den 1 april 2010

PRISLISTA VOLVO, modellår 2011, gäller från den 1 april 2010 PRISLISTA VOLVO, modellår 2011, gäller från den 1 april 2010 Observera att de priser som anges för såväl modell som för utrustning endast är rekommenderade ca-priser exkl lokal utrustning. MODELL Rek cirkapris

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO V50 Förarmiljö 8 Komfort 10 Underhållning i bilen 12 Flexibilitet 14 Prestanda 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet & Miljö 24 Volvo V50 DRIVe Start/Stop 30 DIN VOLVO

Läs mer

Volvo V40 MY 2016. Det finns fler valmöjligheter vid fabriksbeställning! Miljöbilar. Övriga modeller

Volvo V40 MY 2016. Det finns fler valmöjligheter vid fabriksbeställning! Miljöbilar. Övriga modeller Volvo V40 MY 2016 Miljöbilar Motor Version CO Förbrukning Pris D2 120 hk Bas 94 g/km 0,36 L/mil Diesel 232.500:- D3 150 hk Bas 99 g/km 0,38 L/mil Diesel 248.500:- D4 190 hk Momentum 99 g/km 0,38 L/mil

Läs mer

VOLVO S60 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006

VOLVO S60 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 VOLVO S60 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 S60 2,4 140 S60 2,4 170 S60 2,5T B5244 S2 140 HK B5244 S 170 HK (125 kw) DIN Geartronic ABS- bromsar, armstöd mellan framstolarna, Batteri

Läs mer

VolVo C30 DIN VolVo C30 www.volvocars.se obs!

VolVo C30 DIN VolVo C30 www.volvocars.se obs! NYA VOLVO C30 gäller från SePTeMBer 2009 There s more to life than a Volvo. Därför har nya Volvo C30 lika många utseenden som du, därför finns det fler möjligheter än någonsin att göra din bil mer personlig,

Läs mer

VOLVO S60 CROSS COUNTRY

VOLVO S60 CROSS COUNTRY Cross Country VOLVO S60 CROSS COUNTRY Kördynamik med lust för äventyr Volvo S60 Cross Country bjuder på en unik kombination av sportig coupé-look och tuffhet som tar dig längre på vägen mot ditt äventyr,

Läs mer

Det här är mer än en vacker bil. Det här är en vacker bil som förkroppsligar både självförverkligande och omtanke om andra. En bil som lever högt på

Det här är mer än en vacker bil. Det här är en vacker bil som förkroppsligar både självförverkligande och omtanke om andra. En bil som lever högt på GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det här är mer än en vacker bil. Det här är en vacker bil som förkroppsligar både självförverkligande och omtanke om andra. En bil som lever högt på kompetens för att ge dig en upplyftande

Läs mer

Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris. Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris

Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris. Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris Volvo V40 MY 2016 Miljöbilar Motor Version CO Förbrukning Skatt Pris D2 120 hk Bas 94 g/km 0,36 L/mil Diesel miljöbil 232.500:- D3 150 hk Bas 99 g/km 0,38 L/mil Diesel miljöbil 248.500:- D4 190 hk Momentum

Läs mer

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 6 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 THERE S MORE TO LIFE THAN A VOLVO. Det är jobbet som ligger framför, det är allt roligt som väntar, det är hans uppfattning om att ha kul, det är hennes uppfattning om att ha

Läs mer

Helt nya. volvo V40. Lite som du. volvocars.se

Helt nya. volvo V40. Lite som du. volvocars.se Helt nya volvo V40 Lite som du MÖT DEN HELT NYA VOLVO V40 LITEN VOLVO. STOR PERSONLIGHET. Vi utgår alltid ifrån människan när vi utformar en ny bil, ett typiskt skandinaviskt arbetssätt. Volvoägare gillar

Läs mer

volvo V40 Lite som du Helt nya volvocars.se För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, volvocars.

volvo V40 Lite som du Helt nya volvocars.se För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, volvocars. För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, gå in på: volvocars.se Helt nya volvo V40 Lite som du OBS! De bilar som visas i denna broschyr är i vissa fall extrautrustade.

Läs mer

PRISLISTA VOLVO, modellåret 2012, gäller från den 21 november 2011

PRISLISTA VOLVO, modellåret 2012, gäller från den 21 november 2011 PRISLISTA VOLVO, modellåret 2012, gäller från den 21 november 2011 Observera att de priser som anges för såväl modell som för utrustning endast är rekommenderade cirkapriser exklusive lokal utrustning.

Läs mer

Volvo Car Corporation MS/PV VB/PV Swedish. Printed in Sweden on non-chlorine bleached paper. NYA VOLVO S80

Volvo Car Corporation MS/PV VB/PV Swedish. Printed in Sweden on non-chlorine bleached paper. NYA VOLVO S80 Volvo Car Corporation MS/PV 527-4796-07. VB/PV 116 18-07. Swedish. Printed in Sweden on non-chlorine bleached paper. NYA VOLVO S80 Äntligen. En bil som inte bara gör som den blir tillsagd. ACC, BLIS, DSTC,

Läs mer

prislista modellår 2016

prislista modellår 2016 prislista modellår 2016 Gäller fr o m 1 april 2016 KLICKA PÅ RESP. RUTA FÖR ATT KOMMA ÖNSKAD MODELL VOLVO S60 VOLVO S60 CROSS COUNTRY VOLVO S80 VOLVO V40 VOLVO V40 CROSS COUNTRY VOLVO V60 VOLVO V60 CROSS

Läs mer

INNEHÅLL. VOLVO V50 Förarmiljö 8 Underhållning i bilen 10 Prestanda 14 Personlig säkerhet 18 Säkerhet & Miljö 20

INNEHÅLL. VOLVO V50 Förarmiljö 8 Underhållning i bilen 10 Prestanda 14 Personlig säkerhet 18 Säkerhet & Miljö 20 GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Vännerna ringer, ändrade planer, din dag är färgstark och fylld av upplevelser, dina älsklingar är nära dig, du drivs av dina drömmar, du möter livet full av energi, det finns en sportkombi

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Volvo V60 GÄLLER FRÅN MAJ 2011

Volvo V60 GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Volvo V60 GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det här är mer än en ny bil. Det är befrielsen från slätstrukenhet. Det är stadens rytm och naturens vyssjande. Det är förförelsen i en kurva och adrenalinkicken på rakan.

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Kinetic 15 000 Momentum 15 000 Summum 15 000 R-Design för V40 24 500

Kinetic 15 000 Momentum 15 000 Summum 15 000 R-Design för V40 24 500 PRISLISTA VOLVO, modellåret 2013, gäller från den 26 november 2012 Observera att de priser som anges för såväl modell som för utrustning endast är rekommenderade cirkapriser exklusive lokal utrustning.

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 Ett öppet sinne gör världen större. Allt vad den här bilen gör för att inspirera dina resor och förverkliga dina drömmar, gör den med himlen som vittne. Där det ogripbara förenas

Läs mer

Design som talar för sig själv

Design som talar för sig själv www.kia.se VINNANDE DESIGN Design som talar för sig själv En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Optima har den design och

Läs mer

Bilar körs av människor. Därför måste den grundläggande principen bakom allt vi gör på Volvo vara och förbli säkerhet

Bilar körs av människor. Därför måste den grundläggande principen bakom allt vi gör på Volvo vara och förbli säkerhet Bilar körs av människor. Därför måste den grundläggande principen bakom allt vi gör på Volvo vara och förbli säkerhet Assar Gabrielsson & Gustaf Larson, Volvos grundare Jonas Ekmark Förebyggande säkerhet

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18 M{ZD{ 6 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 2 3 1 7 6 4 5 14 15 SKYACTIV TECHNOLOGY 16 17 6 1 7 5 2 4 3 8 18 19 SÄKERHET FRAMFÖR ALLT Mazda6 är konstruerad med en uppsjö av intelligent teknologi för att du och dina

Läs mer

VOLVO C Mod. år. Bilmodell. Motor. Växellåda. Standardutrustning. Utrustningsnivåer. D5244 T 193 HK (142 kw) DIN C70 2,4T

VOLVO C Mod. år. Bilmodell. Motor. Växellåda. Standardutrustning. Utrustningsnivåer. D5244 T 193 HK (142 kw) DIN C70 2,4T VOLVO C70 1998 1998 Elmanövrerade yttre backspeglar, Dynamic chassi, elektriska fönsterhissar, fjärrstyrt centrallås, färganpassade backspeglar, dörrhandtag och stötfångare, alu-fälgar Centaurus 7x16,

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S80 1999 1/8 Den 28 maj 1998 visades Volvo S80 för första gången. Bilen var den första att byggas på den nyutvecklade P2-plattformen, men också den bil som lanserade Volvos nya formspråk med sin

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 1/6 NYA VOLVO S60 ÄR FRAMFÖR ALLT FÖRARENS BIL. HÄR STÅR KÖRGLÄDJE OCH PRESTANDA HÖGST I KURS, UTAN ATT GE AVKALL PÅ KOMFORT FÖR PASSAGERARNA.

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

VOLVO V70N 2000 TILLVERKADE MELLAN VECKA 50 1999 OCH VECKA 19 2000

VOLVO V70N 2000 TILLVERKADE MELLAN VECKA 50 1999 OCH VECKA 19 2000 VOLVO V70N 2000 TILLVERKADE MELLAN VECKA 50 1999 OCH VECKA 19 2000 1/7 EFTERTRÄDAREN TILL FÖRRA V70, BYGGS LIKSOM VOLVO S80 PÅ DEN S.K. P2-PLATTFORMEN. DESIGNEN GÅR I LINJE MED DET FORMSPRÅK VOLVO LANSERADE

Läs mer

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn. Information på lättläst svenska

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn. Information på lättläst svenska Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn Information på lättläst svenska För din egen säkerhet Här kan du läsa om vad du kan göra för dig och ditt barn så att det blir säkrare att åka bil och

Läs mer

Volvo 850 GLE 4-d, 1993 års modell. Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Volvo 850 GLE 4-d, 1993 års modell. Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO 850 1992-94 1/5 Volvo 850 är en av våra största framgångar genom tiderna. Undersökningar visar att det är den bil som flest svenskar önskar sig. Inte undra på med en mängd utmärkelser, t.ex. Världens

Läs mer

Volvo GLT nu också med TURBO.

Volvo GLT nu också med TURBO. Volvo GLT nu också med TURBO. Den nya serien av starkt efterfrågade GLT-bilar har nu utokats med en variant med TURBO-motor. Den nya B 21ET-motorn drar inte mer ån en vanlig 4:a men har en effekt som en

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

Motor Version CO Förbrukning Miljöbil Kampanjpris Pris. T5 Aut (254 hk) Momentum 149 g/km 6.5 L/100 km bensin :-

Motor Version CO Förbrukning Miljöbil Kampanjpris Pris. T5 Aut (254 hk) Momentum 149 g/km 6.5 L/100 km bensin :- Prislista Volvo S90 Modellår 2018 Bilar Motor Version CO Förbrukning Miljöbil Kampanjpris Pris T5 Aut (254 hk) Momentum 149 g/km 6.5 L/100 km bensin 378 900:- T6 AWD Aut (320 hk) Inscription 165 g/km 7.2

Läs mer

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI www.kia.se 2 3 pro_ cee d Vi vet av erfarenhet att våra bilar är så välbyggda att vi kan erbjuda hela 7 års nybilsgaranti. Garantin följer bilen och upphör 7 år efter första registreringsdatum eller efter

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

VOLVO S40/V40 1996-97

VOLVO S40/V40 1996-97 VOLVO S40/V40 1996-97 1/14 EN HELT NY VOLVO, MED ALLT DET BÄSTA FRÅN STOREBROR VOLVO 850 OCH MYCKET EGET NYTÄNKANDE DÄRUTÖVER. T.EX. ETT HELT MODERNT UTSEENDE SOM SKVALLRAR OM FRAMTIDENS DESIGNSPRÅK I

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO XC90 Förarmiljö & Komfort 8 Flexibilitet 10 Underhållning i bilen 12 Prestanda 14 Personlig säkerhet 16 Volvo XC90 Executive 18 Volvo XC90 R-DESIGN 22 Lacker & Hjul

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S70/V70 1997 1/9 EN NY VOLVO-EPOK INLEDS 1997 DÅ MARKNADSLEDAREN OCH BÄST- SÄLJAREN VOLVO 850 LÄMNAR ÖVER STAFETTPINNEN TILL SIN EFTER- TRÄDARE SEDANMODELLEN VOLVO S70 OCH HERRGÅRDSMODELLEN VOLVO

Läs mer

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS BUSINESS EDITION MED FYRHJULSDRIFT PÅ KÖPET.

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS BUSINESS EDITION MED FYRHJULSDRIFT PÅ KÖPET. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN BUSINESS EDITION MED FYRHJULSDRIFT PÅ KÖPET. TILL VOLVO V70, XC70 OCH S80 INGÅR ÄVEN DRIVER SUPPORT. VOLVO V60 D4.

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S70/V70 1997 1/9 En ny Volvo-epok inleds 1997 då marknadsledaren och bästsäljaren Volvo 850 lämnar över stafettpinnen till sin efterträdare sedanmodellen Volvo S70 och herrgårdsmodellen Volvo V70.

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

2,761 L Med nedfällda baksäten

2,761 L Med nedfällda baksäten TOURNEO CONNECT FORD TOURNEO CONNECT Färger och klädselvarianter FORD TOURNEO CONNECT Mått Tourneo Connect Grand Tourneo Connect Längd 4 418 mm Längd 4 818 mm Bredd 2 137 mm Bredd 2 137 mm Höjd 1 852 mm

Läs mer

Volvo säkerhet i almedalen, Volvo Personbilar Sverige AB, David Weiner, dweiner Utfärdardatum: 2011-07-08, Säkerhetsklass: extern Sida 1

Volvo säkerhet i almedalen, Volvo Personbilar Sverige AB, David Weiner, dweiner Utfärdardatum: 2011-07-08, Säkerhetsklass: extern Sida 1 Sida 1 Över 80 år i livräddarbranschen 3-punkts bältet som standard i över 50 år Viktigaste för säkerheten Bilbälte DSTC (ESP) Krockkuddar Autobroms Sida 2 Kunskap kan leda till att nollvisionen uppfylls

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt Sollentuna 7 sep 2015 Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt - Ny design och identitet - Förbättrad komfort och ljudisolering - Förfinad interiör - Utvecklad

Läs mer

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009

GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 GÄLLER FRÅN AUGUSTI 2009 There s more to life than a Volvo. Vännerna ringer, ändrade planer, din dag är färgstark och fylld av upplevelser, dina älsklingar är nära dig, du drivs av dina drömmar, du möter

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17_5MY_MAIN_V5_SWE_SE.indd BC66-FC68 08/12/ :54:50 03/01/ :05:44

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17_5MY_MAIN_V5_SWE_SE.indd BC66-FC68 08/12/ :54:50 03/01/ :05:44 ECOSPORT Skapa din perfekta EcoSport. Vilken är din favoritkombination? Du kan välja mellan många olika färgkombinationer. I tabellen nedan visas vilka färgtillval för kontrastfärgat tak+, bakre spoiler

Läs mer

KOMBI-8. Produktfakta

KOMBI-8. Produktfakta KOMBI-8 Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select Ja 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Comfort Ja 2.5 CRDi (170 hk)

Läs mer

PROVKÖRNING KINABYGGDA VOLVO S80 L

PROVKÖRNING KINABYGGDA VOLVO S80 L PROVKÖRNING KINABYGGDA VOLVO S80 L Kinabyggda Volvo S80 L toppar omslaget på kinesiska auto motor & sport tillsammans med Lexus RX. Tidningen är på 200 sidor och kommer ut en gång i månaden. Glassig. 50

Läs mer

Prislista. Volvo V60 Modellår Motor Växellåda Utrustningsnivå CO 2. Förbrukning Bränsle Pris. D3 150 hk FWD Manuell Momentum Edition 321.

Prislista. Volvo V60 Modellår Motor Växellåda Utrustningsnivå CO 2. Förbrukning Bränsle Pris. D3 150 hk FWD Manuell Momentum Edition 321. Prislista Volvo V60 Modellår 2019 Motor Växellåda Utrustningsnivå CO 2 Förbrukning Bränsle Pris D3 150 hk FWD Manuell Momentum Edition 321.400:- D4 190 hk FWD Manuell Momentum Edition 341.400:- T6 310

Läs mer

Äventyret väntar. Skillnaden mellan XC och Cross Country

Äventyret väntar. Skillnaden mellan XC och Cross Country Äventyret väntar Ta en ny Volvo V40 och lägg till design och detaljer som ger en känsla av äventyr. Resultatet blir en Volvo V40 Cross Country. Utmaningen för mig och teamet har varit att maximera den

Läs mer

Nya Saab. SportCombi

Nya Saab. SportCombi 2012 Nya Saab SportCombi Upplev rymdteknik. Gör dig redo för lanseringen av nya Saab 9-5 SportCombi. Den erbjuder skandinavisk design och en kraftfull körupplevelse förstärkt av den senaste tekniken. Du

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta NISSAN JUKE MAXIMERAD SPÄNNING NYA NISSAN JUKE DEN BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE MED NYDESIGNADE XENON-STRÅLKASTARE, öppningsbart glastak, bumerangformade LED-baklyktor, sportiga stötfångare, sidobackspeglar

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO 740 1990-92 1/7 Är av många fortfarande ansedd som bilen som skapade det moderna Volvo. En äkta storbil med Volvos alla utmärkande egenskaper inbyggda, inte minst vad gäller säkerhet och kvalitet.

Läs mer

VOLVO S60 CLASSIC 6 ;;4A 5Aª= 90=D0A8! '

VOLVO S60 CLASSIC 6 ;;4A 5Aª= 90=D0A8! ' VOLVO S60 CLASSIC Livet är skönt Volvo S60 är den svenska sportsedanen för passionerade förare. Med kompromisslös prestanda, komfort och säkerhet och en känsla för stil som inte lämnar något tvivel om

Läs mer

VOLVO S40/V

VOLVO S40/V VOLVO S40/V40 1996-97 1/8 En helt ny Volvo, med allt det bästa från storebror Volvo 850 och mycket eget nytänkande därutöver. T.ex. ett helt modernt utseende som skvallrar om framtidens designspråk i bilvärlden.

Läs mer

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN NYA VOLVO V70 OCH XC70 SPORT.

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN NYA VOLVO V70 OCH XC70 SPORT. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN NYA VOLVO V70 OCH XC70 SPORT. VOLVO V60 D4. VINNARE AV FULL TANK CHALLENGE. VOLVO OCEAN RACE. EXKLUSIV I VARJE DETALJ.

Läs mer

Den allra senaste tekniken. Made in Trollhättan.

Den allra senaste tekniken. Made in Trollhättan. Nya Saab Den allra senaste tekniken. Made in Trollhättan. Saab har sina rötter i Sverige. Allt som omger oss påverkar utformningen av våra bilar. Idérikedomen i svensk teknik och design, naturen och årstidernas

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

Vill du veta mer? www.briggsandstratton.se 08-449 56 30 info.se@basco.com Box 6057, 141 06 Kungens Kurva

Vill du veta mer? www.briggsandstratton.se 08-449 56 30 info.se@basco.com Box 6057, 141 06 Kungens Kurva Vill du veta mer? www.briggsandstratton.se 08-449 56 30 info.se@basco.com Box 6057, 141 06 Kungens Kurva och 7 sanningar Vad vet du om gräsklippning, motorer och deras påverkan på miljön? I över 100 år

Läs mer

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 Standardutrustning Tillval Tekniska specifikationer Modellprogram Versioner Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8 Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 20 TUMs aluminiumfälgar STD Excecutive Exteriör

Läs mer

Press Information. Pedestrian Detection i mörker. Animal Detection

Press Information. Pedestrian Detection i mörker. Animal Detection Volvo Car Group Public Affairs PVH50 SE-405 31 Göteborg, Sweden Telephone +46 31 59 65 25 Fax +46 31 54 40 64 www.media.volvocars.com Press Information Originator Malin Persson, malin.persson@volvocars.com

Läs mer

Prislista Ford Mondeo

Prislista Ford Mondeo Prislista Ford Mondeo Trend Hk Växellåda 5D Kombi 1.6 EcoBoost med start/stop, 160 6-vxl manuell 227.300:- 234.800:- 2.0 TDCi ECO 140 6-vxl manuell 237.300:- 244.800:- 2.0 TDCi 140 Powershift Automat 254.800:-

Läs mer

aktiva säkerhetssystem i bilar

aktiva säkerhetssystem i bilar aktiva säkerhetssystem i bilar hur kan de nya intelligenta förarstödsystemen hjälpa förare- även äldre- att köra säkert? Ulf Roos BIL Sweden Teknik och miljö BIL Sweden är den svenska branschorganisationen

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

Folksams rapport om Hur säker är bilen? 2015

Folksams rapport om Hur säker är bilen? 2015 Folksams rapport om Hur säker är bilen? 2015 Förord Folksam har en lång erfarenhet inom trafiksäkerhetsforskningen. Sedan åttiotalets början har vi samlat in och analyserat information om trafikskador

Läs mer

Kompakta mått stor personlighet

Kompakta mått stor personlighet 02 Kompakta mått stor personlighet Liten bil som gör stort intryck Med nya Kia Picanto får du en bil med stil och personlighet. Trots det lilla formatet bjuder den på en elegans och komfort som man inte

Läs mer