VolVo C30 DIN VolVo C30 obs!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VolVo C30 DIN VolVo C30 www.volvocars.se obs!"

Transkript

1 NYA VOLVO C30 gäller från SePTeMBer 2009

2 There s more to life than a Volvo. Därför har nya Volvo C30 lika många utseenden som du, därför finns det fler möjligheter än någonsin att göra din bil mer personlig, därför erbjuder vi nya Volvo C30 1.6D DRIVe Start/Stop med klassens lägsta CO 2 -utsläpp, därför är den här fyrsitsiga bilen laddad med innovativ design och teknik, därför finns det ingen säkrare plats för din individualitet, och du har alla förutsättningar att göra ditt livs bilval. That s why you drive one. VolVo C30 Prestanda 4 1.6D Start/Stop 8 förarmiljö 10 fyra sköna säten 12 Mångsidighet 16 Underhållning i bilen 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljö 28 DIN VolVo C30 Motorer & Utrustningsnivåer 32 Stilguide 34 lacker 38 exteriördesign 40 Interiördesign 43 funktioner & Tillval 50 Standardutrustning 65 Tillvalstabeller 67 Care by Volvo i, R-Design, MoMentuM, CosMiC vit MetalliC och MiDiR 18-tuMs aluminiumhjul. t5, summum, Maple RöD MeD svart MetalliC undre karosspaneler, FReja 17-tuMs aluminiumhjul och exteriört stylingpaket. 1.6D start/stop, MoMentuM, lime grass grön MetalliC och libra 16-tuMs aluminiumhjul. 2.0F, kinetic, svart MetalliC och ConveCtoR 16-tuMs aluminiumhjul. obs! De bilar som visas i denna broschyr är i vissa fall extrautrustade. en del av den utrustning som anges i text är standard på vissa modeller och tillval för andra. På sidorna ser du vad som är standardutrustning och tillval.

3 Den är annorlunda. Men det är inte den enda skillnaden. Vi är alla unika av naturen, och nya Volvo C30 är vårt bidrag till att det fortsätter vara på det viset. Förstklassig komfort, världsledande säkerhet och elegant skandinavisk design sitter i Volvo-generna och är högst påtagliga även här. Först av allt lägger du förmodligen märke till de unika designdetaljerna. Till exempel det förstorade Volvo-emblemet i den nya trapetsoidformade grillen, de aggresiva strålkastarna med glas som elegant sveper bakåt mot hjulhuset och de karaktäristiska bakljusen med adaptivt bromsljus som varnar trafikanterna bakom dig om du måste bromsa hårdare än vanligt. Lägg till den exceptionella väghållningen och alla möjligheterna att skapa en personlig exteriör och interiör inklusive den sportiga R-Design-looken och du kommer att upptäcka att nya Volvo C30 är högst kvalificerad att skydda dig och dina vänner, inte minst från tristess och slätstrukenhet. 2.0D, R-Design, Momentum, electric silver med Cratus 17-tums aluminiumhjul.

4 En 180-graderssväng från en tv-kväll i soffan. Glädjen stannar inte hemma om kvällen. Den är ingen begränsad resurs. Och det finns inga förbud mot den. Den logiska slutsatsen är enkel är det roligt, är det värt att satsa på. Och det är goda nyheter. För med ett hjul i varje hörn, vridstyv kaross och fjädring som skickligt bemästrar snabba kurvor såväl som långa pendlingar kan nya Volvo C30 snabbt befria glädjen från vanlighetens bojor och hålla igång, dygnet runt om så behövs. Dessutom, insistera på det nya sportchassiet och den här bilens medfödda spänst blir ännu mer framträdande. T5, Summum, Titanium grå metallic med Titanium grå undre karosspaneler och Spartacus 17-tums aluminiumhjul. 2.0F, Momentum, Chameleon blå metallic med Shadow blå undre karosspaneler och Cordelia 16-tums aluminiumhjul.

5 Drömma, ja. Sova, nej. Det är nu du ska passa på att drömma om nya Volvo C30. För väl bakom ratten finns det ingen tid för vilopauser. Vilken motor du än väljer bensin, Flexifuel eller diesel är den byggd för att förverkliga dina bildrömmar långt bortom vanlighetens gräns. Dessutom svarar den snabbt, så spontana äventyr och infall behöver inte dras i långbänk. Bäst att ta det lite lugnt nu. 1.6, Kinetic, Svart med Freja 15-tums aluminiumhjul och exteriört stylingpaket. T5, R-Design, Momentum, Silver metallic och Cratus 17-tums aluminiumhjul.

6 grönt ljus för körglädjen. 240 nm vridmoment gör det ännu roligare att slå in på den gröna vägen. Samtidigt som källan till all denna kraft en modifierad 1,6 liters turbodiesel med Volvos nya start/stopp funktion nöjer sig med 0,39 liter bränsle per mil och endast släpper ut 104 g CO 2 per km. Dessa siffror ger nya Volvo C30 1.6D Start/Stop miljöbilsstatus, fast det kan vara de aerodynamiska finslipningarna från specialdäcken, libra fälgarna och grillen till takspoilern, diffusorn och till och med underredet som gör den här hypereffektiva bilen lika slösaktig med körglädjen som den är snål med bränslet. 1.6D start/stop, summum, silver MetalliC MeD shadow blå undre karosspaneler och libra 16-tuMs aluminiumhjul.

7 Spänn fast dig. Slå dig ner i en bilvärldens bekvämaste förarstolar. Allt du behöver är nära till hands, och på den unika svävande mittkonsolen presenteras de intuitiva kontrollerna för bilens infotainmentoch klimatsystem. Välj den mittkonsol som passar, varför inte i Oyster Burst som inspirerats av de legendariska Hagströms-gitarrerna? Dessutom har du tjugonio olika interiör- och klädselvarianter och en mängd panelinlägg att välja mellan. Effekten är slående samtidigt som den avspända skandinaviska elegansen också har en lugnande inverkan särskilt som du har på dig det tjusiga trepunkts säkerhetsbälte som Volvo uppfann för din skull, förstås. D5, Summum, Leksand Mörkgrå klädsel i Mörkgrå interiör med interiört stylingpaket.

8 Luta dig bakåt. Sätena i nya Volvo C30 är sköna exempel på ergonomiskt expertkunnande. Faktum är att Volvos stolar år efter år anses vara bland de bekvämaste i hela bilvärlden. En del av komforten beror naturligtvis också på känslan av att köra en av de säkraste bilarna på vägen. Och i den här bilen, som har fyra sittplatser, behöver ingen sitta på puckeln i mitten (för det finns ingen). De individuella sittplatserna bak som är placerade nära bilens mitt för att ge bra sikt framåt ger en skön loungekänsla med mittarmstöd, bekvämt bakåtlutade ryggstöd, elegant belysning och smarta bekvämligheter som mugghållare, sidoförvaring och ett praktiskt bord som kan fällas upp från det främre mittarmstödet. D5, Summum, Leksand Mörkgrå klädsel i Mörkgrå/blond interiör med interiört stylingpaket.

9 Det är slipningarna som gör diamanten. Hur kommer din nya C30 att fånga ljuset? Allt eftersom du föreställer dig alla upptänkliga designvarianter för exteriören och plockar ut godbitarna, kan du också börja förverkliga din drömbil. Det tuffa Styling-paketet? Sportigt eleganta R-d e s i g n? 18-tums hjul? Takspoiler? Glastaklucka? Kromade sportslutrör? Aktiva xenon-ljus? Sportchassi? Och vill du se dina designkombinationer i realtid innan du bestämmer dig, kan du bygga dina egna virtuella C30-varianter på T5, R-Design, Summum, Svart metallic och Cratus 17-tums aluminiumhjul.

10 Improvisera. Modern fysik visar att universum styrs av ett stort mått slumpmässighet, vilket bland annat gör mångsidiga nya Volvo C30 perfekt för spontana shoppingutflykter. Precis som de andra bilarna från Volvo, är C30 byggd för att ge en intelligent mix av prestanda och praktisk användbarhet. Till exempel kan sätena konfigureras så att du får ett flexibelt 150 cm djupt lastutrymme som rymmer upp till 876 liter. Stor baklucka i glas och plant lastgolv gör det lätt att lasta. Naturligtvis kan du också komplettera med takmonterade lasthållare, och om du verkligen tar shopping på allvar kan ett delbart drag komma väl till pass. 2.0F, Summum, Svart metallic med Java undre karosspaneler och Styx 17-tums aluminiumhjul. D5, R-Design, Summum, barents blå och Midir 18-tums aluminiumhjul. T5, Momentum, Orange Flame metallic med Blackcurrant undre karosspaneler, Freja 17-tums aluminiumhjul och exteriört stylingpaket.

11 glädjen att veta var glädjen finns. I en bil som är så här kul att köra, är det knappast optimalt att fastna i en trafikstockning. förvisso kan ljudanläggningen ge massor av välljudande underhållning i alla farter, men det är navigationssystemet som verkligen kan hålla glädjen rullande. Utöver hjälpsam gps baserad vägvisning, kan rti hjälpa dig undvika trafikstörningar via TMC radiodata (det globala Traffic Message Channel). Om det till exempel kör ihop sig vid något vägarbete, talar rti systemet om detta och förslår en alternativ färdväg. De detaljerade kartorna är lagrade på en hårddisk som enkelt uppdateras med dvd skivor och ger lättillgänglig information som gör dig lite klokare på vägen eller helt enkelt hittar till festen. D5, summum, leksand blond/sunburst orange klädsel i blond/espresso interiör MeD interiört stylingpaket.

12 Var tyst, imorgon. Musik är livet. Och Volvos toppmoderna ljudanläggningar är bland de bästa i sin klass särskilt med det enastående Premium Sound-systemet på 5x130 watt med Dolby Pro Logic II surroundljud, en extremt effektiv digital klass-d-förstärkare och 12 high-end-högtalare från danska högtalarspecialisten Dynaudio. Surroundsystemet har en centerhögtalare och en sofistikerad ljudprocessor som kalibrerats speciellt efter interiören i Volvo C30. Det gör att ljudet återges lika exakt och naturligt var du än sitter i bilen. Det är bara att plugga in din ipod eller USB-spelare, välja ur spellistorna och göra musiken resklar, non-stop.

13 Undvik olyckor även när bilen är parkerad. Säkerheten i en Volvo tar inte ledigt bara för att du parkerat bilen. Med trygghetsbelysningen kan du lysa upp din bil inifrån och ut med en knapptryckning på nyckelenheten, och med ledbelysningen kan du också tända halvljuset med ett tryck på blinkersspaken innan du lämnar bilen (en särskilt användbar finess när du vill göra en stilfullt upplyst entré när du kommer hem på kvällen). Och med Keyless Drive kan du låsa upp bilen genom att bara ta i dörrhandtaget rena magin och starta motorn utan att ta fram nyckeln ur fickan eller handväskan. D5, R-Design, Momentum, orange flame och Cratus 17-tums aluminiumhjul.

14 Vi är innovatörer för livet. I flera decennier har vi skapat bilar som uppmuntrar människor att njuta av livet och som skyddar det om olyckan är framme. Många av de viktigaste bilsäkerhetsinnovationerna har Volvostämpel, och hundratusentals människor över hela världen kan säga att de fortfarande är i livet tack vare Volvos uppfinningsrikedom. Detta är naturligtvis ingen slump. Redan våra grundare slog fast att säkerhet är, och ska alltid vara, hjärtat i vad vi gör på Volvo. Och över hela världen representerar Volvo ett passionerat engagemang för att bygga de säkraste bilarna. Den skyddande karaktären hos Volvo omfattar också världen vi alla är en del av. Redan 1972 var Volvo den första biltillverkaren som medgav och gjorde något åt bilens negativa miljöeffekter. Faktum är att vi uppfann trevägskatalysatorn, och vi gör ständigt nya innovationer för att minska vår miljöpåverkan när bilarna tillverkas såväl som när de används. Att välja en Volvo är naturligtvis något du gör både för dig själv och människorna omkring dig. Helt enkelt för att våra bilar alltid tar hänsyn till välbefinnandet för fler än en person. Även om dessa personer råkar befinna sig utanför din bil eller tillhör kommande generationer. Trepunktsbältet 1959 introducerade Volvo trepunktsbältet en uppfinning av Nils Bohlin, säkerhetsingenjör på Volvo. Denna uppfinning anses vara en av de viktigaste livräddande tekniska innovationerna i mänsklighetens historia. Trevägskatalysator med Lambda-sond 1976 var Volvo den första biltillverkaren som introducerade trevägs katalytisk avgasrening med Lambda-sond. Idag är praktiskt taget alla bensindrivna bilar försedda med denna genialiska komponent lika oumbärlig för miljön som trepunktsbältet är för säkerheten. Whiplash-skyddet WHIPS 1998 introducerade Volvo denna unika teknik som är integrerad i framstolarna för att skydda de åkande från whiplash-skador vid en påkörning bakifrån i låga hastigheter. WHIPS anses vara ett av bilvärldens mest effektiva whiplash-skydd. Rundslagningsskyddet ROPS Denna teknik med en lutningssensor som aktiverar olika skyddssystem vid en rundslagning introducerades 1997 i Volvo C70 cabriolet. Under 2002 utökades ROPS med stabiliseringssystemet RSC (Roll Stability Control) i Volvo XC90. ROPS finns endast i Volvo C70, XC90 och XC60. Collision Warning med autobroms 2006 blev denna krockförebyggande teknik tillgänglig i flera Volvomodeller för att uppmärksamma föraren och även hjälpa till att mildra en krock genom att bromsa bilen om avståndet blir för kort till fordonet framför. Collision Warning med autobroms erbjuds endast för Volvo S80, V70, XC70 och XC60. DAC Driver Alert Control Denna Volvo-innovation introducerades 2007 och kan upptäcka avvikelser från den normala körstilen, beroende på till exempel trötthet eller ouppmärksamhet, och påminna föraren om att det kan vara dags att ta en paus. Driver Alert Control erbjuds endast i Volvo S80, V70, XC70 och XC60. Hitta mer Volvo-innovationer på City Safety ny teknik som förhindrar krockar Under 2008 introducerade Volvo Personvagnar nya XC60 med City Safety världens första standardmonterade system för att undvika och mildra krockar i hastigheter upp till 30 km/h. Genom att minska risken för lågfartskrockar och whiplash-skador, är City Safety ett stort steg mot säkrare stadskörning. För närvarande finns City Safety endast i Volvo XC60.

15 Volvos säkerhetsteknologi. För man är ju inte mer än människa. Bilar körs av människor. Det är också skälet till att all vår säkerhetsforskning tar fasta på den mänskliga naturens möjligheter och begränsningar. Vårt forsknings- och utvecklingsarbete utgår från människan och är alltid baserat på verkliga situationer allt med visionen att skapa bilar som inte krockar. Bilar körs av människor. Grundprincipen bakom allt vi gör på Volvo är därför och måste alltid vara säkerhet. Assar Gabrielsson och Gustaf Larson, Volvos grundare Volvos säkerhetsteknologier är utformade för att hjälpa dig undvika olyckor utan att ta bort det roliga med bilkörning. Tekniken ska stödja dig som förare och inte onödigtvis blanda sig i själva körningen. Alla dessa intelligenta system samspelar blixtsnabbt och med hög precision. Idag kan en ny Volvo läsa av olika situationer för att ge optimalt förarstöd och skydd. Den kan till exempel känna skillnaden mellan normala och onormala körsituationer och vidta skyddsåtgärder före, under och efter en kollision. Men tänk på att inte ens den mest avancerade tekniken befriar dig från ditt ansvar som förare. De avgörande besluten är alltid i dina händer. Men om dessa funktioner bidrar till att du blir mer uppmärksam och avspänd i trafiken, bidrar de också till den totala säkerheten för dem i och omkring din Volvo. Volvos Haverikommission Sedan 1970 har Volvos Haverikommission utrett och studerat olyckor på svenska vägar där Volvobilar varit inblandade. Idag innehåller vår egen databas uppgifter från över verkliga olyckor med mer än åkande. Utöver studier på själva olycksplatsen, undersöker våra utredare vad som hände före krocken för att bättre förstå hur förarens villkor skulle kunna förbättras och krocken undvikas. Dessa upptäckter ger oss unik kunskap som vägleder oss när vi skapar ny teknik som förebygger eller mildrar olyckor och om en olycka inte kan undvikas hjälper till att skydda de åkande. Volvo Personvagnar Bilsäkerhetscentrum Baserat på upptäckterna från Volvos Haverikommission kan vi återskapa en mängd verkliga trafiksituationer och olyckor. Utöver ett stort antal virtuella krocktester i superdatorer genomför vi varje år ca 400 fullskaliga krocktester. Vi testar bil mot bil i olika hastigheter och i olika krockvinklar. Vi genomför frontalkrockar, krockar bakifrån, sidokrockar och rundslagningsprov. Vi krockar bilar i terrängen såväl som mot bergväggar i bohuslänsk granit vi kan t.o.m. simulera kollisioner med vilda djur, som t.ex. en älg på 500 kg. Lyckas du här, lyckas du överallt Andra billtillverkare kommer till Sverige för slutliga biltester under hårda och nyckfulla förhållanden. För oss är det hemma. Vår egen testanläggning Hällered med 55 km provbanor har olika vägtyper från hela världen. Under tiotusentals mil förvissar vi oss om våra bilars förmåga att stödja föraren i alla tänkbara (och otänkbara) situationer. För att inte tala om alla milen på vanliga svenska vägar av skiftande standard. Läs mer om vår säkerhetsforskning på volvocars.se På väg mot en framtid där bilar inte krockar Vi vet redan vad vi vill uppnå: noll bilolyckor. Genom en helhetssyn som omfattar föraren och fordonet såväl som infrastrukturen, kan vi förverkliga en framtid där bilar kommunicerar med andra bilar och olika trafikregleringssystem. Detta inkluderar till exempel bilar som kan både bromsa och styra automatiskt om det skulle behövas. Detta gör det i sin tur möjligt att konstruera bilar på helt nya sätt för att skydda och bevara liv såväl som miljö.

16 För att ingen gillar utsläpp, men alla gillar att köra. För ett trettiotal år sedan gjorde vår dåvarande VD uttalandet att Våra bilar orsakar utsläpp, buller och avfall. Denna sanning har sedan dess inspirerat oss att göra våra bilar till något mer än de säkraste att åka i. Vårt mål är kristallklart: att bygga bilar som ger minimal miljöpåverkan. Detta är drivkraften för våra miljöinnovationer från trevägskatalysatorn med Lambdasond 1976 till dagens sju nya miljöoptimerade DRIVe-modeller. Vårt miljöprogram DRIVe rymmer allt vi gör för miljön från produktion till återvinning och speglar vår hän givenhet och vårt fortsatta åtagande för hållbar mobilitet. Alla våra DRIVe-modeller har en toppmodern turbodiesel eller Flexifuelmotor som optimerats för att minska utsläppen av fossilbränslebaserad CO 2. De nya DRIVe turbodieslarna för Volvo C30, S40 och V50 kan också fås med vår nya bränslebesparande start/stopp-teknik som stänger av motorn när bilen står still och startar den när du ska iväg. Alla dessa bränslebesparande åtgärder hjälper till att göra våra DRIVe-modeller mer skonsamma mot miljön och mer belönande att köra. Vårt ansvar som företag Det övergripande målet för oss på Volvo Personvagnar är att på ett hållbart sätt balansera företagets behov med behoven hos våra kunder, samhället och framtida generationer. Vill du veta mer, besök gärna KÖRA Vi måste minska utsläppen av fossil CO 2 (som bidrar till klimatförändringar) och öka våra bilars energi effektivitet. Kontinuerliga förbättringar inom aerodynamik, rullmotstånd, lättviktsmaterial och drivlineteknik hjälper oss minska bränsleförbrukningen. För att ge betydligt lägre utsläpp av fossil CO 2 erbjuder vi flera varianter av Flexifuelbilar som går på E85 bioetanol. Ett annat alternativ är våra nya DRIVe turbodieslar med klassens lägsta CO 2 -utsläpp. Vi har även introducerat Powershift, en ny bränslebesparande automatlådeteknik med dubbla kopplingar. I vårt nya Hybridteknikcenter i Göteborg utvecklar vi nästa generation drivlinor för framtida Volvobilar. Målet är att vi ska använda hybridteknik i alla våra bilmodeller. INSIDAN Kör du 1500 mil om året tillbringar du minst 24 timmar i månaden i din bil. Vi vet också att allt fler lider av astma och allergier. För att säkerställa en hälsosam interiör för dig och dina passagerare testar vi klädslar och interiörer i Volvos Miljölaboratorium i Sverige. Alla klädselmaterial och interiörtextilier uppfyller dessutom kraven enligt Öko-Tex Standard 100 en internationell standard för humanekologiskt säkra textilier. Vi använder kromfritt läder allt vårt läder garvas med vegetabiliska eller syntetiska ämnen istället för krom. Och för att motsvara höga krav på allergivänliga interiörer kan vi erbjuda teknik som ger så ren kupéluft att den är godkänd av Astma- och Allergiförbundet. Dessutom är vissa panel inläggningar FSCcertifierade (Forest Stewardship Council), vilket säkerställer att träet kommer från ansvarsfullt skötta skogar. LIVSCYKEL Vårt arbete med att minska våra bilars miljöpåverkan börjar redan vid ritbordet och omfattar hela livscykeln: från konstruktion och tillverkning till att bilen används och slutligen återvinns. Vi har t.ex. sett till att våra fabriker använder el som producerats med vind- och vattenkraft, och att energi och vatten används på ett ansvarsfullt sätt. Alla våra produktionsanläggningar är miljöcertifierade enligt ISO14001 och vi ser till att även våra största leverantörer uppfyller våra stränga miljökrav. Dessutom är alla Volvobilar konstruerade för 85 % återvinning. Vi erbjuder även fabriksrenoverade utbytesdelar som bidrar till avsevärt lägre åtgång av råvaror och energi. OBS! Vissa av miljöteknologierna ovan är endast tillgängliga för vissa Volvo modeller och kan vara tillval. För mer information, tala med din Volvoåterförsäljare eller besök

17 104 g CO 2 per km. Vårt senaste framsteg för miljön, Volvo C30 1.6D Start/Stop, nöjer sig med 3,9 liter bränsle per 100 km för minimala utsläpp och maximal stil. Grön vid rödljusen. För att ytterligare minska bränsleförbrukningen och CO 2 -utsläppen med upp till 8 % vid stadskörning, kan du få turbodieseln 1.6D med Volvos nya start/stopp-funktion. 85 % återvinningsbar För att minimera dess totala miljöpåverkan är varje Volvo byggd för att underlätta återanvändning och återvinning när bilen är i slutet av sin livscykel. Bioetanol för lägre utsläpp av fossil koldioxid. Kör du på E85 bioetanol i en Volvo 2.0F Flexifuel kan du rejält sänka dina utsläpp av fossil koldioxid. Eftersom bioetanol är ett förnybart biobränsle ingår koldioxiden som bildas vid förbränningen i det naturliga kretsloppet och tillför därmed inte någon växthusdrivande koldioxid till atmosfären. Hög bränsleeffektivitet med diesel. Volvos avancerade turbodieselteknik med common rail direktinsprutning ger överlägsen bränsleekonomi och låga CO 2 -utsläpp från 1.6D Start/Stop på 109 hk till D5 på 180 hk (3,9 6,2 liter/100 km, g CO 2 /km). FSC-märkta träinlägg. Väljer du Nordic Light Oak panelinläggning kan du vara säker på att träet kommer från ansvarsfullt brukade skogar och är certifierat enligt de internationella FSC-standarderna (Forest Stewardship Council). Hälsotestade interiörmaterial. Alla klädselmaterial och interiöra textilier upp fyller kraven enligt Öko-Tex Standard 100. Dessutom är flera av interiörens metalldetaljer kontaktallergitestade. Bra för dig, och för alla som åker med dig. Ren kupéluft. Volvos interiöra luftkvalitetssystem IAQS övervakar kontinuerligt den inkommande luften och kan stänga ute kolmonoxid, marknära ozon och kvävedioxid. Detta för att säkerställa att luften du andas i kupén är renare än luften utanför när du till exempel kör i tät stadstrafik. Ecodriving-support Genom att visa när det är optimalt att växla kan växlingsindikatorn i 1.6Dvarianterna hjälpa dig spara bränsle och minska dina CO 2 -utsläpp. Bränslebesparande design. För att minska energiförlusten från luft- och rullmotstånd använder vi oss av avancerad aerodynamisk design, olika lättviktsmaterial och lågfriktionsteknik. Tillsammans med den senaste motortekniken bidrar detta till sänkta CO 2 - utsläpp och ser till att du kommer längre på bränslet. Vad ger det dig? Vi på Volvo är hängivna uppgiften att skapa bilar som bidrar till ett bättre liv både inuti bilen och på utsidan. Med hjälp av avancerad teknik är din Volvo konstruerad för att använda bränslet effektivt och påverka miljön så lite som möjligt det tydligaste exemplet är våra nya miljöoptimerade DRIVe-varianter. Den här omtanken fortsätter inuti din Volvo. Här kan du och dina passagerare uppleva en av bilvärldens renaste och Renare avgaser. Bensinmotorerna har en avancerad avgasrening som snabbt uppnår full effekt även efter en kallstart och eliminerar 95 till 99 % av avgasernas kolmonoxid, kolväten och kväveoxider. Volvos turbodieslar har ett partikelfilter som tar bort ca 95 % av sotpartiklarna i avgaserna. Bromsa för energi När du kör 1.6D Start/Stop laddas batteriet med extra kraft varje gång du bromsar. Smart och bränslebesparande. sundaste kupémiljöer. Det är lika njutningsfullt som det är ansvarsfullt. Precis som du kan förvänta dig av en Volvo.

18 Skapandet av din nya Volvo startar under huven. En stor del av upplevelsen du har framför dig DIESELMOTORER definieras av motorn du väljer. Är det maximala prestanda och en sportig motorkaraktär som får ditt hjärta att slå lite snabbare? Eller föredrar du en mer avspänd karaktär med bästa möjliga bränsleekonomi? Vilken motor som än motsvarar ditt krav och önskemål, kommer du att kunna glädjas åt snabb motorrespons och smidig gång samtidigt som avancerade system för motorstyrning ser till att varje droppe av bränslet utnyttjas optimalt. Välj din motor, och njut av körningen. 1.6D 119 CO 2 g/km 4,5 liter/100 km 109 hk 240 Nm 1.6D Start/Stop 104 CO 2 g/km 3,9 liter/100 km 109 hk 240 Nm 2.0D 151/156 CO 2 g/km 5,7/5,9 liter/100 km 136 hk 320 Nm D5 164/182 CO 2 g/km 6,2/6,9 liter/100 km 180 hk Nm Bensinmotorer FLEXIFUELmotor (E85 BIOETANOL) CO 2 g/km 7,0 liter/100 km 100 hk 150 Nm CO 2 g/km 7,4 liter/100 km 145 hk 185 Nm 2.4i 200/214 CO 2 g/km 8,4/9,0 liter/100 km 170 hk 230 Nm T5 203/211 CO 2 g/km 8,7/9,0 liter/100 km 230 hk 320 Nm 1.8F (utgår v. 45) 174 CO 2 g/km* 7,3 liter/100 km** 125 hk 165 Nm 2.0F*** (fr.o.m v. 46) 177 CO 2 g/km* 7,4 liter/100 km** 145 hk 185 Nm *CO 2 -utsläpp avser bensindrift. Vid körning på E85 bioetanol är netto tillskottet av fossil CO 2 betydligt lägre. **Bränsleförbrukning avser bensindrift. Vid körning på E85 bioetanol är bränsleförbrukningen ca 40 % högre på grund bioetanolens lägre energiinnehåll. *** Preliminär data. T5, R-Design, Momentum, Passion röd och Midir 18-tums aluminiumhjul. Utrusta din egen Volvo C30. Beroende på hur du definierar din egen stil och dina behov, kan du välja någon av Volvos utrustningsnivåer Kinetic, Momentum eller Summum. Dessa förmånliga paket adderar lyx och komfort utöver den rika standardutrustningen och speglar vår filosofi att funktion och skönhet passar ihop som hand i handske. För mer information om de olika utrustningsnivåerna, kontakta din Volvohandlare eller besök Standard Redan i standardutförande får du en hög komfort- och tekniknivå i din Volvo. I standardutrustningen ingår bland annat färddator, klädsel Falsterbo textil, Performance 4x20 W ljudanläggning, tonade rutor, DSTC antisladdsystem, främre mittarmstöd med förvaring, bakre mittarmstöd, klimatanläggning med AC och kupéfilter, elfönsterhissar, elmanövrerade ytterbackspeglar och elektrisk eller bränsledriven tillsats värmare (1.8F, 1.6D DRIVe, 1.6D, 2.0D och D5). I Volvo C30 T5 och D5 ingår dessutom bland annat sexväxlad manuell växellåda, klädsel Leksand textil/ T-Tec (alt. Falsterbo textil), läderklädd ratt och växelspaksknopp, rattknappar, takspoiler och dubbla slutrör. För fullständig lista, se Standardutrustning sidan 65. Kinetic Utrustningsnivån Kinetic, som betyder läran om kroppars rörelse, ger dig bekvämligheterna som förhöjer upplevelsen i din Volvo, med både flärd och funktion. Bland annat ECC elektronisk klimat anläggning, IAQS luftkvalitetssystem med multifilter, konstantfarthållare, läderklädd ratt, läderklädd växel spaksknopp, belysta make-upspeglar i solskydden, justerbar/fällbar passagerarstol, bakre mittarmstöd, aluminiumhjul och låsbara hjulmuttrar. För fullständig lista, se Utrustningsnivåer sidan 66. Momentum Med utrustningsnivån Momentum lyfter du komforten och säkerheten i din Volvo till nya höjder, bland annat med hjälp av regnsensor, parkeringshjälp och larm. Omfattar utrustningsnivån Kinetic samt Aluminium panelinlägg, rattknappar, regnsensor, larm, aktiva xenonljus, spoilerljus fram, parkeringshjälp (bakre), konstantfarthållare, färddator och innerbackspegel med automatisk av bländning. För fullständig lista, se Utrustnings nivåer sidan 66. Summum Den kompromisslösa utrustningsnivån, med det mesta du som kräsen bilentusiast kan önska dig. Summum ger dig utrustningsnivåerna Kinetic och Momentum plus läderklädsel, elmanövrerad förarstol med minne, elinfällbara ytterbackspeglar med markbelysning och 17-tums aluminiumhjul. För fullständig lista, se Utrustningsnivåer sidan 66.

19 Uttrycksfull. Om en stillfull och sportig look får pulsen att öka, är det här kanske din nya Volvo C30: Leksand textil/t-tec-klädsel Mörkgrå/Sunburst Orange i Mörkgrå interiör med Oyster Burst Deco mittkonsol och dörrpanelinlägg, läderklädd ratt och läderklädd växelspaksknopp. Lack Orange Flame metallic med kontrasterande Blackcurrant undre karosspaneler och Styx 17-tums White aluminiumhjul. 2.0F, Momentum, Orange Flame metallic med Blackcurrant undre karosspaneler och Styx 17-tums aluminiumhjul. ELEGANT. Vissa föredrar sofistikerad tidlös elegans. Om det låter som du, kan din nya Volvo C30 se ut så här: Läderklädsel Blond i Espresso/Blond interiör med Nordic Light Oak mittkonsol och dörrpanelinlägg, läderklädd ratt och läderklädd växelspaksknopp. Lack Titanium grå metallic och Libra 16-tums Diamond Cut aluminiumhjul. 1.6D Start/Stop, Summum, Titanium grå metallic med Titanium grå undre karosspaneler och Libra 16-tums aluminiumhjul.

20 STylINgPAKeT. Skilj din nya Volvo C30 från mängden med det här extraordinära stylingpaketet för både exteriör och interiör. De exteriöra designdetaljerna ger bilen en tuffare framtoning med skidplate och tröskeldekor, spoilerljusinramning, freja 17 tums aluminiumhjul och dubbla 90 mm sportslutrör (för T5 och D5). Bland interiördetaljerna finns en specialdesignad mittkonsol, unika golvmattor både fram och bak samt tröskelskoning. D5, MoMentuM, lime grass grön MetalliC MeD java undre karosspaneler, exteriört och interiört stylingpaket och FReja 17-tuMs aluminiumhjul. R-DeSIgN. Tar bort all pinsam slätstrukenhet som genom ett trollslag. Innehåller ett fabriksmonterat bodykit, takspoiler, 17 tums femekrade Cratus aluminiumhjul, grill och ytterbackspegelkåpor i matt kromfinish och dubbla 90 mm sportslutrör (för T5 och D5). På insidan väntar dig superbt sköna säten klädda i läder/flex Tec med präglad r design logo på framstolarna. De andra unika r design detaljerna den unika mittkonsolen, sportväxelspaksknoppen, sportratten, sportpedalerna, instrumenten och sportmattorna definierar en stil som tar dig långt bort ifrån lagom utan att be om ursäkt. t5, R-Design, summum, ice vit och CRatus 18-tuMs aluminiumhjul.

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2008

GÄLLER FRÅN APRIL 2008 GÄLLER FRÅN APRIL 2008 INNEHÅLL VOLVO V70 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljöomsorg 32 DIN VOLVO V70 Utrustningsnivåer

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16 Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh-serien produktguide för volvo fh och volvo fh16 Nu är framtidens lastbil ännu mer futuristisk. Det sägs att man inte ska ändra på ett vinnande koncept. Ändå är det

Läs mer

VOLVO C30 Instruktionsbok. Web Edition

VOLVO C30 Instruktionsbok. Web Edition VOLVO C30 Instruktionsbok Web Edition BÄSTE VOLVOÄGARE TACK FÖR ATT DU VALDE VOLVO Vi hoppas att Du kommer att få glädje av många års körning i Din Volvo. Bilen är konstruerad för Din och Dina passagerares

Läs mer

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota.

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. Avensis Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. 2 år Nybilsgaranti 3 Distinkt design Aerodynamiska linjer som andas medvetenhet för en tystare färd och en mer personlig framtoning. Optimal ägarglädje

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 22 Audi A6 allroad quattro 18 Audi A6 hybrid 30 Audi

Läs mer

RENAULT LAGUNA COUPÉ

RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ SEDAN 111 ÅR DELAR VI EN VISION : FÖR ATT PASSA SAMTIDEN MÅSTE BILEN ALLTID VIDAREUTVECKLAS, VARA ETT ANSVARSFULLT ÅTAGANDE, EN KÄLLA TILL HÅLLBAR RÖRLIGHET FÖR

Läs mer

VOLVO INSTRUKTIONSBOK S60 & S60 R WEB EDITION

VOLVO INSTRUKTIONSBOK S60 & S60 R WEB EDITION VOLVO INSTRUKTIONSBOK S60 & S60 R WEB EDITION 2006 Bäste Volvoägare Vi hoppas Du kommer att få glädje av många års körning i Din Volvo. Bilen är konstruerad för Din och Dina passagerares säkerhet och komfort.

Läs mer

Volvo Personvagnar AB 2008/09 FÖRETAGSRAPPORT MED HÅLLBARHET

Volvo Personvagnar AB 2008/09 FÖRETAGSRAPPORT MED HÅLLBARHET Volvo Personvagnar AB 2008/09 FÖRETAGSRAPPORT MED HÅLLBARHET INNEHÅLL Detta är Volvo Personvagnar 1 Viktiga händelser 2 Vd-ord 3 Företagsfilosofi 4 Hållbart företagande överblick och inriktning 6 Omvärld

Läs mer

VOLVO INSTRUKTIONSBOK V70, V70 R & XC70 WEB EDITION

VOLVO INSTRUKTIONSBOK V70, V70 R & XC70 WEB EDITION VOLVO INSTRUKTIONSBOK V70, V70 R & XC70 WEB EDITION 2006 Bäste Volvoägare Vi hoppas Du kommer att få glädje av många års körning i Din Volvo. Bilen är konstruerad för Din och Dina passagerares säkerhet

Läs mer

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 18 Audi A6 allroad quattro 26 Audi S6 sedan och S6 Avant

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi Q5 22 Audi SQ5 TDI Teknik 36 Audi ultra 48 Chassi, Offroad, ESC 38 TFSI 50 Audi drive select 40 TDI 52

Läs mer

BILIA TILLBEHÖR T I L L B E H Ö R S K A T A L O G V O LV O 2 0 0 9 INNEHÅLL: Läs mer på www.bilia.se

BILIA TILLBEHÖR T I L L B E H Ö R S K A T A L O G V O LV O 2 0 0 9 INNEHÅLL: Läs mer på www.bilia.se BILIA TILLBEHÖR T I L L B E H Ö R S K A T A L O G V O LV O 2 0 0 9 INNEHÅLL: Volvo C30/C70 sidan 2 Volvo S0/V50 sidan 3 Volvo V70 sidan Volvo XC70 sidan 5 Volvo S0 sidan 6 Volvo XC60 sidan 7 Volvo XC90

Läs mer

MILJÖBIL LOUNGE reder ut begreppen. EMMA EMANUELSSON Vår nya stjärna inom hästsporten. TJÄNSTEBIL Vi tipsar om nio topputrustade tjänstebilar.

MILJÖBIL LOUNGE reder ut begreppen. EMMA EMANUELSSON Vår nya stjärna inom hästsporten. TJÄNSTEBIL Vi tipsar om nio topputrustade tjänstebilar. Volkswagen tjänstebilar 2013 MILJÖBIL LOUNGE reder ut begreppen. EMMA EMANUELSSON Vår nya stjärna inom hästsporten. TJÄNSTEBIL Vi tipsar om nio topputrustade tjänstebilar. SEGER I SVENSKA RALLYT Drömstart

Läs mer

naturligt enastående.

naturligt enastående. Opel Mokka naturligt enastående. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

Be MINI. MINI Countryman.

Be MINI. MINI Countryman. Be MINI. MINI Countryman. INNEHÅLL: INTRODUKTION MINI Countryman 04 Koncept och säkerhet 22 Exteriör och interiör 26 Kommunikation och teknik 30 Lackering och klädsel 32 Tillbehör 36 TEKNISK ÖVERBLICK

Läs mer

renault tillbehörskatalog 2011-2012

renault tillbehörskatalog 2011-2012 renault TILLBEHÖRSKATALOG 2011-2012 01 innehåll 01 sportkit 03 > 08 02 renault sport 10 > 11 03 styling 12 > 13 04 interiör 14 > 15 05 säkerhet 16 06 barnsäkerhet 17 07 multimedia 18 > 19 08 transport

Läs mer

LEON ST ENJOYNEERING

LEON ST ENJOYNEERING LEON ST ENJOYNEERING NYA SEAT LEON ST Kombi LEV LIVET MED STIL Hela Leon-familjen har tagits fram utifrån devisen "teknik att njuta av". Modellen med fem dörrar lanserades först och innehåller den senaste

Läs mer

VÅR STÖRSTA MILJÖSATSNING NÅGONSIN.

VÅR STÖRSTA MILJÖSATSNING NÅGONSIN. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MODELLÅR 2015 ÄR HÄR VÅR STÖRSTA MILJÖSATSNING NÅGONSIN. Nu introducerar vi Drive-E. En helt ny generation motorer och en av de allra

Läs mer

December 2014. Nya Passat

December 2014. Nya Passat December 2014 Nya Passat 2 Nya Passat modellbroschyr december 2014 Volkswagen i Sverige Nya Passat. Utmanar det förväntade. De allra första Volkswagenbilarna i Sverige rullade av färjan i Helsingborg den

Läs mer

Januari 2015. Volkswagen CC

Januari 2015. Volkswagen CC Januari 2015 Volkswagen CC Volkswagen CC Det finns bilar som tar andan ur en. Bilar vars blotta närvaro utstrålar elegans, kraft och karisma. CC är definitivt en sådan, med snygg design av svenske Martin

Läs mer

www.mitsubishimotors.se

www.mitsubishimotors.se www.mitsubishimotors.se PLUGGA IN OCH KÖR LADDAD FRAMTID Vi har laddat sedan 1966 för att nå vårt mål med att fordon ska kunna vara elektriska. Mitsubishi i-miev är ett stort steg framåt. i-miev körs på

Läs mer

PROFIL, Lexus GS ÄR TVÅ BILAR MED MYCKET CREATING AMAZING

PROFIL, Lexus GS ÄR TVÅ BILAR MED MYCKET CREATING AMAZING Lexus GS LEXUS GS CREATING AMAZING EN SNYGG PROFIL, TVÅ SKÖNA BILAR. Lexus GS ÄR TVÅ BILAR MED MYCKET GEMENSAMT. MEN OCKSÅ MED EN STOR SKILLNAD. De är båda synnerligen komfortabla, har härliga köregenskaper

Läs mer

Saab 9-3. Instruktionsbok

Saab 9-3. Instruktionsbok Saab 9-3 Instruktionsbok Instruktionsbok 1 Säkerhet 11 Lås och stöldlarm 45 Instrument och reglage 61 Inredning 101 Start och körning 129 Bilvård 183 Tekniska data 245 Sakregister 267 2 Introduktion Denna

Läs mer