ALLMÄNNA VILLKOR FÖR BEFORDRAN AV FRAKTGODS OCH PASSAGERARE MED RESGODS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALLMÄNNA VILLKOR FÖR BEFORDRAN AV FRAKTGODS OCH PASSAGERARE MED RESGODS"

Transkript

1 WAXHOLMS ÅNGFARTYGS AB ALLMÄNNA VILLKOR FRAKTGODS OCH RESGODS Rev 2 ALLMÄNNA VILLKOR FÖR BEFORDRAN AV FRAKTGODS OCH PASSAGERARE MED RESGODS 1. Definitioner 1.1 I dessa allmänna villkor har följande ord och begrepp den innebörd som anges nedan. Befordran avser transport av Fraktgods. Brygga avser en brygga som angörs/trafikeras av Waxholmsbolaget. Däckslast avser Fraktgods som Befordras i skärgården på öppet däck ombord. Farligt Gods avser sådant gods som omfattas av lag (2006:263) om transport av farligt gods samt MSBFS 2016:8 (även kallad ADR- S 2017), avseende vägtransporter samt TSFS 2015:66 (även kallad IMDG-koden), avseende sjötransporter. Frakttaxa avser det pris Kunden är skyldig att betala för transporten av Fraktgodset. Fraktgods avser gods, inklusive Resgods, som upptar plats i fartygets lastutrymmen samt gods som under en del av transporten transporteras med annat transportmedel än fartyg. Fryst gods avser Fraktgods som ska levereras fryst till mottagaren Godsbokning avser Waxholmsbolagets bokningsfunktion för befordran av Fraktgods. Godsfartyg avser ett fartyg som transporterar all form av gods men inte passagerare. Godsbärande passagerarfartyg avser ett fartyg som transporterar främst passagerare men också gods, med undantag för Farligt Gods.

2 ALLMÄNNA VILLKOR 2(9) Handresgods avser resgods som en Passagerare själv bär med sig eller på annat sätt ansvarar för under resan. Kreditfrakt avser överenskommelse mellan Waxholmsbolaget och näringsidkare om Befordran mot fakturering Kund avser den som ingår avtal om befordran med Waxholmsbolaget. Lastbärare avser container, lastpall eller liknande anordning avsedd att transportera gods. Passagerare avser person som ska följa med, medföljer, eller har följt med ett fartyg och som inte är besättningsmedlem. Resgods är varje föremål som hanteras/transporteras för en Passagerares räkning. Skrymmande Gods avser Fraktgods vars vikt per kubikmeter överstiger 280 kg. Taxa innebär vid var tid gällande priser för befordran av Frakt- och Resgods. Transportanordning avser lastbärare eller kolli godkänd för transport av Fraktgods med speciella egenskaper, exempelvis frysskåp för frysta varor. Transportör avser de leverantörer som hanterar Waxholmsbolagets godstransporter såsom terminal- och kajhantering samt väg- och sjötransporter. Waxholmsbolaget avser Waxholms Ångfartygs AB. 2. Allmänt 2.1 Dessa allmänna villkor gäller för samtliga uppdrag i samband med Befordran av Fraktgods samt Befordran av Passagerare med Handresgods som hanteras av en Transportör. 2.2 Befordran av Fraktgods sker som däckslast om inte Fraktgodsets beskaffenhet är av sådan art att kyla eller värme krävs. I det fallet befordras sådant Fraktgods i kylt eller tempererat lastrum. 2.3 Till den del Befordran utförs med fartyg gäller befordringsavtalet viss avgång men inte visst fartyg. 2.4 Bindande avtal om Befordran sluts mellan Kund och Transportör genom:

3 ALLMÄNNA VILLKOR 3(9) (i) (ii) (iii) bokning som bekräftas av Transportören; eller om bokning inte är utförd,krävs betalning av Frakttaxa eller biljett; eller om betalning inte utgår, påbörjande av ombordstigning på fartyg eller annat transportmedel som tillhandahålls av Transportören. 3. Befordran av Passagarare med Handresgods 3.1 Passagerare har rätt att ta med upp till 30 kg Handresgods fraktfritt på en passagerarfärja. 3.2 Passagerare som medför handburet Farligt Gods för egen räkning (bensin, gasol, färg etc.), omfattas av undantaget i 1 4 p. TSFS 2015:66. Handresgods som bedöms olämpligt att medföra kan avvisas av besättningsmedlem eller befälhavare. 3.3 Passagerare är skyldig att rätta sig efter de anvisningar som lämnas av fartygets besättning. Fartygets besättning har rätt att neka transport/ombordstigning av Passagerare som inte följer de anvisningar som lämnas av besättningen eller som genom sitt uppträdande befaras kunna störa ordningen och/eller säkerheten ombord på fartyget. 4. Befordran av Resgods 4.1 Passagerare eller näringsidkare kan skicka gods med de Godsbärade passagerarfartygen. Det godset är inte alltid bokat men omfattas för övrigt av bestämmelserna i punkt 5 nedan. Vid obokad försändelse tas den endast med i mån av tid och plats. 5. Befordran av Fraktgods 5.1 Godsbokning Allt Fraktgods som skickas till och från skärgården ska bokas i förväg via Waxholmsbolagets Godsbokning. Transportörerna har ingen skyldighet att ta med Fraktgods som inte har bokats i förväg, utan tar endast med det i mån av tid och plats. I samband med att bokning utförs lämnar Godsbokningen uppgifter om tid och plats för leveransen till terminal eller brygga Gods som anländer för Befordran utan bokning kommer taxeras som obokad försändelse och debiteras Kund enligt Taxa.

4 ALLMÄNNA VILLKOR 4(9) Fraktgods till livsmedelsbutiker och restauranger har alltid högsta prioritet. Detta medför trots att bokning sker i enlighet med dessa allmänna villkor, att befordran en viss tidpunkt inte garanteras Vid telefonbokning måste bokning ske senast kl dagen innan önskad transportdag. Bokning som sker via internet/kundportal kan ske fram till kl på önskad transportdag Godsbokning och betalning för Befordran av Fraktgods kan ske på Waxholmsbolagets godsterminaler i Västberga och Stavsnäs Kunden skall i god tid underrätta Bokningen om Fraktgodset har särskilda egenskaper, kräver kyla, frys eller om det är Farligt Gods (SjöL kap 13 p 8) Observera att transportören endast hanterar kylda varor. Fryst gods måste avlämnas av Kunden i sådan Transportanordning som är godkänd för frystransporter. Frysta varor som anländer utan erforderlig Transportanordning eller förpackning kommer inte att tas emot för Befordran. Går det inte att packa om Fryst gods returneras det till avsändaren Från fredagar kl. 12:00 till och med söndagar kl. 23:59 prioriteras livsmedelstransporter på Godsbärande passagerarfartyg, övrigt gods tas med i mån av tid och plats Allt Fraktgods som ska Befordras ska vara försett med adressetikett eller fraktsedel som tydliggör vem som är avsändare och vem som är mottagare samt brygga för avlämnande Vid Kreditfrakt ska det tydligt framgå vem som ska betala för transporten genom angivelse av kundnummer. Om detta inte anges måste kunden reglera kostnaden på annat sätt innan Befordran sker. 5.2 Avlämnande, märkning och mottagande av Fraktgods Fraktgods ska avlämnas av Kunden vid den tidpunkt och plats som Transportören har angivit i samband med bokningen (SjöL kap 13 5) Transportören ska vid mottagandet kontrollera riktigheten av de uppgifter avseende kollin och märkning som har lämnats av Kunden samt undersöka Fraktgodsets och förpackningens synliga tillstånd (SjöL kap 13 6) och anteckna eventuella avvikelser/skador på kvittot/fraktsedeln Fraktgods som avlämnas i en Transportanordning (exempelvis krympplastad pall eller lastad bur) är Transportören dock inte skyldig att

5 ALLMÄNNA VILLKOR 5(9) undersöka den invändigt förutom om det finns anledning att misstänka att Transportanordningen är bristfälligt packad eller innehåller otillåtna försändelser, såsom Farligt Gods eller oemballerat glas. Kunden kommer i det fallet vidtalas och erinras om rättelse Kunden är skyldig att se till att Fraktgodset är tydligt märkt med avsändarens och mottagarens namn samt vilken Brygga det ska levereras till. Om Fraktgodset inte är märkt i enlighet med denna punkt kommer Transportören lagerhålla Fraktgodset tills dess Kunden återkommer med korrekta adressuppgifter. Waxholmsbolaget eller de anlitade Transportörerna kan inte hållas ansvariga för förseningar om Kunden inte fullföljt sitt åtagande enligt denna punkt Kunden ska se till att Fraktgodset är förpackat på ett ändamålsenligt sätt så att Fraktgodset kan lastas och lossas med gaffeltruck eller kran, lastsäkras samt transporteras utomhus utan regnskydd som däckslast (SjöL kap 13 p 13). Glas skall vara förpackat enligt de instruktioner som framgår av Waxholmsbolagets hemsida. Oemballerat glas kommer inte att transporteras av Transportören För det fall Fraktgodset inte är förpackat på ett ändamålsenligt sätt enligt ovan och enligt p har Transportören rätt att packa om godset på Kundens bekostnad. Vid ompackning av Kundens gods kan det eventuellt tillkomma nya Transportanordningar som innebär en merkostnad för Kunden enligt vid var tid gällande Taxa för ompackning. Waxholmsbolaget eller de anlitade Transportörerna kan inte hållas ansvariga för förseningar om Kunden inte fullföljt sitt åtagande enligt denna punkt Kunden är ansvarig för skador och kostnader som orsakas av att Fraktgodset är bristfälligt förpackat. Varken Transportören eller Waxholmsbolaget ansvarar för sådan skada som uppstår på grund av bristfällig förpackning av Fraktgods som inte går att kontrollera på terminal eller under lastning Om inget annat särskilt avtalats (enligt p 5.1.6) har Transportören rätt att transportera Fraktgods som Däckslast ombord på fartyget. Kunden ansvarar för att emballage och förpackning klarar transport på öppet däck Följande vikttariffer gäller för Befordran av Frakt-, hand- och resgods. Ett enskilt kolli får väga max 30 kg. Maxvikt för burar är 250 kg. Maxvikt för lastning med gaffeltruck är kg.

6 ALLMÄNNA VILLKOR 6(9) Maxvikt för lastning med kran är 800 kg Vid överskridande av dessa vikttariffer kan försändelsen komma att packas om för att Transportören ska kunna hantera godset på ett säkert och arbetsmiljömässigt godkänt sätt i enlighet med punkt Kundens gods Befordras av Transportören till angiven Brygga och avlämnas enligt överenskommelse och utan krav på kvittens. Om mottagaren inte är på plats vid leveransen kajläggs Fraktgodset på Kundens risk. 5.3 Frakttaxa och betalningsvillkor Frakttaxan bestäms efter Fraktgodsets bruttovikt och volym. Specialtaxor tillämpas för viss typ av Fraktgods och för Skrymmande Gods. Frakttaxan beslutas av landstingsfullmäktige Om inget annat har avtalats särskilt ska Frakttaxan betalas via faktura, bankgiro eller kontant/med kortbetalning när bokningen görs Lastpallar, frysskåp, burar och tombackar som har använts för att transportera Fraktgods ut i skärgården transporteras fraktfritt i retur Alla övriga returer samt Fraktgods som skickas från skärgården till fastlandet faktureras enligt gällande Frakttaxa Fraktgods av typen odlade produkter, kött- och fiskprodukter samt dagligvaror från butik eller kiosk, transporteras fraktfritt mellan Bryggor på öar i skärgården som saknar fast broförbindelse eller statlig vägfärja. Detta gäller även när omlastning måste ske på en fastlandsbrygga. För Fraktgods som fraktas mellan Bryggor på öar som saknar fast broförbindelse krävs ingen bokning. Sådant Fraktgods tas dock endast med i mån av plats. 5.4 Reklamation Vid en reklamation är det Kunden som ska framställa ersättningskrav och styrka kravets storlek. Detta innebär att Kunden ska skicka in kopior på följande dokument. Skadeanmälan med tydlig beskrivning. Blankett för skadeanmälan hämtas på Waxholmsbolagets hemsida ( Ett preciserat ersättningsanspråk. Handelsfaktura mellan säljare och köpare eller annan handling som visar värdet på godset.

7 ALLMÄNNA VILLKOR 7(9) Om möjligt, foto på skadan/skadorna. Eventuellt övriga handlingar som kan vara av betydelse för att skadan ska bli korrekt reglerad Kunden måste själv agera vid mottagandet av Fraktgodset och omedelbart meddela om något i leveransen avviker samt kontrollera att rätt kolli samt rätt antal kolli mottagits. Kunden ska även kontrollera om det finns synliga skador på emballage eller gods Reklamation ska inkomma till Transportören inom tre dagar efter Kundens mottagande av Fraktgodset. Anspråk som inkommer senare kommer inte att administreras. 6. Farligt Gods 6.1 Vid transport av Farligt Gods ska Kunden senast i samband med bokningen underrätta Transportören om vari faran består samt lämna information till Transportören om vilka försiktighetsmått som kan vara nödvändiga (SjöL kap 13 7). 6.2 Farligt Gods som transporteras på Godsfartyg sker enligt undantag från TSFS 2015:66 enligt SJÖFS 2007:21 och enligt MSBFS 2016:8 (ADR-S 2017). 6.3 Undantaget Farligt gods i Waxholmsbolagets godstrafik, ingen möjlighet till befordran, är följande klasser: Klass 6.2, Smittoförande ämnen Klass 7, Radioaktivt ämne Övriga restriktioner, men under vissa omständigheter befordringsbara: Klass 1, Explosiv vara Waxholmsbolagets Bokning måste meddelas om exakt egenskap hos Farligt gods som ska transporteras. Detta måste även förankras hos Waxholmsbolagets Transportör som slutligen ska bedömer Farligt gods för transport. 6.4 Farligt Gods som hanteras på terminal, kaj eller transporteras på lastbil sker enligt bestämmelserna i MSBFS 2016:8 samt lag (2006:263) om transport av farligt gods. 6.5 Godsbärande passagerarfartyg transporterar inte Farligt Gods. Passagerare kan dock medta en mindre mängd Handresgods av typen

8 ALLMÄNNA VILLKOR 8(9) Farligt Gods (såsom bensindunkar eller gasolflaskor) som kan transporteras på passagerarfärjorna enligt 1 4 p. TSFS 2015: Transportören har rätt att avlägsna eller oskadliggöra Farligt Gods som transporteras i strid med dessa allmänna villkor utan skyldighet att betala ersättning eller på annat sätt ersätta skadan. 6.7 Kunden ska säkerställa att erforderlig transportdokumentation medföljer försändelser med Farligt Gods (så kallad DGD Dangerous Goods Declaration). Gods utan sådan transportdokumentation kommer inte att omhändertas eller transporteras. Avsändare till farligt gods är skyldiga att upprätta DGD handling. 6.8 Transport av Farligt Gods ska bokas minst tre dagar innan önskad transportdag. 6.9 Befälhavaren har det slutliga ansvaret för den mängd Farligt Gods som kan lastas och transporteras. 7. Levande djur 7.1 Transport av levande djur på Godsfartyg sker endast undantagsvis och i enlighet med särskild överenskommelse mellan Kunden och Transportören. 7.2 Waxholmsbolaget och/eller Transportören är inte ansvarigt för skada eller förlust av djur. Godsfartygens transport av djur sker helt på ägarens risk och ansvar. 8. Waxholmsbolagets ansvar 8.1 Waxholmsbolagets ansvar för Fraktgods inträder när godset har mottagits för Befordran och upphör när det har överlämnats till mottagaren. Om mottagaren inte tar emot Fraktgodset vid Bryggan upphör Waxholmsbolagets ansvar när godset har avlämnats vid Bryggan för kundens räkning enligt punkten (samt SFS 1994:1009 kap 13). 8.2 Waxholmsbolaget är ansvarigt för skada eller förlust på grund av händelse under befordringen eller på grund av försening, om skadan eller förseningen har vållats genom fel eller försummelse av Waxholmsbolaget eller någon annan som Waxholmsbolaget ansvarar för. Waxholmsbolaget ansvar är begränsat i enlighet med bestämmelserna i sjölagen (SFS 1994:1009 kap 13).

9 ALLMÄNNA VILLKOR 9(9) 8.3 När Waxholmsbolaget tillhandahåller anslutningstransporter med lastbil ansvarar Waxholmsbolaget för skada, förlust eller dröjsmål enligt bestämmelserna i lagen om inrikes vägtransporter (SFS 1974:610). 8.4 För det fall det inte är klarlagt var under befordringen skadan, förlusten eller dröjsmålet har inträffat ansvarar Waxholmsbolaget i den omfattning som följer av sjölagen (SFS 1994:1009 kap 13). 9. Tvister Uppkomna tvister ska om möjligt lösas i samförstånd mellan Parterna. Om Parterna inte lyckas lösa en tvist i samförstånd, ska sådan tvist avgöras av allmän domstol med Stockholms tingsrätt som första instans.

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR BEFORDRAN AV FRAKTGODS OCH PASSAGERARE MED RESGODS

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR BEFORDRAN AV FRAKTGODS OCH PASSAGERARE MED RESGODS WAXHOLMS ÅNGFARTYGS AB ALLMÄNNA VILLKOR 22 Mars 2016 rev MSA ALLMÄNNA VILLKOR FÖR BEFORDRAN AV FRAKTGODS OCH PASSAGERARE MED RESGODS 1. Definitioner 1.1 I dessa allmänna villkor har följande ord och begrepp

Läs mer

Allmänna Transportbestämmelser Fjärr & Distribution Närkefrakt Ek Förening

Allmänna Transportbestämmelser Fjärr & Distribution Närkefrakt Ek Förening 2018 Allmänna Transportbestämmelser Fjärr & Distribution Närkefrakt Ek Förening KRAFTEN BAKOM FLÖDET. 1. Tillämplighet 5 2. Ansvar 5 3. Gods som kräver särskild överenskommelse 5 4. Transportåtagande 5

Läs mer

Allmänna transportbestämmelser Närkefrakt Inrikes AB

Allmänna transportbestämmelser Närkefrakt Inrikes AB Ver:2 Sid: 1 Allmänna transportbestämmelser Inrikes AB 2015 (gällande från 2015-10-01) Ver:2 Sid: 2 Index 1. Tillämplighet 2. Ansvar 3. Transportåtagande 4. Reklamationer 5. Offert och avtalsvillkor 5.1

Läs mer

Allmänna transportbestämmelser

Allmänna transportbestämmelser Allmänna transportbestämmelser 2014 (gällande från 2014-09-01) Bring Cargo Inrikes AB 1 Index 1. Tillämplighet 2. Ansvar 3. Transportåtagande 4. Reklamationer 5. Offert och avtalsvillkor 5.1 Offertens

Läs mer

General Conditions 2009

General Conditions 2009 1 General Conditions 2009 2 Tillämplighet: Dessa transportbestämmelser avser uppdrag omfattande inrikes transporter som NLX erhåller från sin uppdragsgivare. Ansvar: Alla uppdrag utföres på grundval av

Läs mer

TILLÄMPLIGA VILLKOR FÖR UPPDRAG

TILLÄMPLIGA VILLKOR FÖR UPPDRAG Page 1 (5) TILLÄMPLIGHET Dessa transportvillkor är såvida inte annat skriftligen avtalats tillämpliga på transportuppdrag som utförs av. Med transportuppdrag avses utförda transport- och lagringstjänster

Läs mer

Ontime Logistics Allmänna Bestämmelser

Ontime Logistics Allmänna Bestämmelser Ontime Logistics Allmänna Bestämmelser Reviderad: 2011-01-14, av: Mats Bjur 1. Tillämplighet Dessa transportbestämmelser avser uppdrag omfattande in- och utrikes landtransporter som Ontime Logistics erhåller

Läs mer

Transportören AB Fraktvillkor 2013

Transportören AB Fraktvillkor 2013 Fraktvillkor 2013 1. Ansvar Alla uppdrag utförs på grundval av Nordiska Speditörsförbunds Allmänna Bestämmelser NSAB 2000 för transport, spedition och lagring som bl a ger oss rätt att begränsa ansvaret

Läs mer

Regionalt Skärgårdsråd 14 september 2017

Regionalt Skärgårdsråd 14 september 2017 1 Regionalt Skärgårdsråd 14 september 2017 Åsa Tivelius Andreas Adolfson 2 Upphandling skärgårdstrafik Projektgruppen arbetar nu med framtagning av kravställningsdokument inför kommande upphandling. Förlängning

Läs mer

PRODUKTVILLKOR FÖR VAGNSLAST INRIKES

PRODUKTVILLKOR FÖR VAGNSLAST INRIKES PRODUKTVILLKOR FÖR VAGNSLAST INRIKES 1. BAKGRUND 1.1. Följande produktvillkor gäller för Green Cargo AB:s ( Green Cargo ) utförande av tjänsten vagnslast inrikes för kunden angiven i kundavtal ( Kunden

Läs mer

Standardavtal Lagerhållning och Transport

Standardavtal Lagerhållning och Transport Standardavtal Lagerhållning och Transport Göteborgs Fryshus Service AB, 556337-7687, Slakthuset Fryshuset, 415 02 Göteborg, ( Göteborgs Fryshus ), tillämpar följande standardavtal vid utförande av sina

Läs mer

Leveransklausulernas betydelse enligt Incoterms 2010

Leveransklausulernas betydelse enligt Incoterms 2010 Incoterms-termerna är indelade i fyra grupper E-gruppen När köparen eller dennes ombud hämtar varorna hos säljaren. Köparen har här allt ansvar. Säljaren säljer varan till köparen från sina lokaler i det

Läs mer

Transporträtt. Transporträtt, Logistikprogrammet, Norrköping

Transporträtt. Transporträtt, Logistikprogrammet, Norrköping Transporträtt 1 Historia Transporträtten har utvecklats på det internationella planet - Syftar till att skapa ett gemensamt regelverk och förtydliga vem som är ansvarig för vad Har en lång utveckling historiskt

Läs mer

TSFS 2017: kap. beslutade den 12 december 2017.

TSFS 2017: kap. beslutade den 12 december 2017. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:131) om transport av förpackat farligt gods på rorofartyg i Östersjön (Östersjöavtalet); TSFS 2017:114 Utkom från

Läs mer

Incoterms. Termerna är indelade i fyra grupper

Incoterms. Termerna är indelade i fyra grupper Vid internationell handel känner avtalsparterna oftast inte till de leveransvillkor som gäller på respektive motparts hemmamarknad. International Chamber of Commerce (ICC) utger ett regelverk för internationella

Läs mer

POSTI AB INRIKES FRAKT

POSTI AB INRIKES FRAKT Produktvillkor 1 (9) Domestic freight POSTI AB INRIKES FRAKT Produktvillkor VAT: 010 93 57-9 Produktvillkor [Nro] 2 (9) Index 1., Produktvillkor för... 3 1.1. Tillämpningsområde... 3 1.2. Avtalsnummer,

Läs mer

LOKALA DRIFT- OCH ORDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR SÖLVESBORGS HANDELSHAMN

LOKALA DRIFT- OCH ORDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR SÖLVESBORGS HANDELSHAMN LOKALA DRIFT- OCH ORDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR SÖLVESBORGS HANDELSHAMN Lokala drifts- och ordningsföreskrifter för Sölvesborgs handelshamn Utöver vad som anges i Hamnordningen för Sölvesborgs Handelshamn gäller

Läs mer

Mellan AP&T-koncernens bolag, nedan kallad AP& T och [leverantör] nedan kallad leverantören, har följande leveransavtal träffats.

Mellan AP&T-koncernens bolag, nedan kallad AP& T och [leverantör] nedan kallad leverantören, har följande leveransavtal träffats. 2013-05-14 Leveransavtal nr Mellan AP&T-koncernens bolag, nedan kallad AP& T och [leverantör] nedan kallad leverantören, har följande leveransavtal träffats. Leverantören åtar sig att leverera på villkoren

Läs mer

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor DACAPO STAINLESS AB Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor 1. INLEDNING Dessa Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor gäller för samtliga leveranser av produkter och/eller tjänster från Dacapo Stainless

Läs mer

Produktvillkor Green Cargo Bil

Produktvillkor Green Cargo Bil Produktvillkor Green Cargo Bil 1. Transportbeställning Beställning av transport ska göras till Green Cargo Kundservice mot gällande avtal senast kl. 16.00 vardagen innan transport om inget annat avtalats.

Läs mer

DHL Produktspecifika uppdragsvillkor inrikes

DHL Produktspecifika uppdragsvillkor inrikes PRODUKTSPECIFIKA UPPDRAGSVILLKOR 2. DEFINITIONER OCH RUBRIKER 2.1 Definitioner Avsnittsindelning i detta dokument syftar till samma avsnitt i våra villkor, DHL:s uppdragsvillkor. Villkor under underrubriken

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

Datum. Svar: Ja, om det rör sig om frakt enligt tjänstefunktion 8 kan Leverantören ta betalt för detta.

Datum. Svar: Ja, om det rör sig om frakt enligt tjänstefunktion 8 kan Leverantören ta betalt för detta. 1 (7) Datum 2017-03-16 Sak- och Diarienr (åberopas) 949-A398-713/2016 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten Ansvarig handläggare Arash Jahani E-post arash.jahani@polisen.se FRÅGOR OCH SVAR

Läs mer

DHL Produktspecifika uppdragsvillkor inrikes

DHL Produktspecifika uppdragsvillkor inrikes PRODUKTSPECIFIKA UPPDRAGSVILLKOR 2. DEFINITIONER OCH RUBRIKER 2.1 Definitioner Avsnittsindelning i detta dokument syftar till samma avsnitt i våra villkor, DHL:s uppdragsvillkor. Villkor under underrubriken

Läs mer

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop Städprodukter och mjukpapper 16-108 Innehållsförteckning Allmänna villkor... 3 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Definitioner... 3 3 Kontrakt... 4 4 Priser... 4 5 Småorderavgift...

Läs mer

Transportören AB Fraktvillkor 2017

Transportören AB Fraktvillkor 2017 Fraktvillkor 2017 1. Ansvar Alla uppdrag utförs på grundval av Nordiska Speditörsförbunds Allmänna Bestämmelser NSAB 2000 för transport, spedition och lagring som bl a ger oss rätt att begränsa ansvaret

Läs mer

Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE.

Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE. Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE. Allmänna leveransvillkor 1.Nedanstående allmänna leveransvillkor ska förutsatt

Läs mer

Däckverkstadens Reparationsvillkor

Däckverkstadens Reparationsvillkor Däckverkstadens Reparationsvillkor Avtal mellan Däckspecialisternas Riksförbund och Konsumentverket gällande från och med 1 januari 1998 med ändringar den 1 januari 2003 2. Däckverkstadens reparationsvillkor

Läs mer

Sammanfattning av bestämmelserna om passagerares rättigheter vid resor till sjöss och på inre vattenvägar 1

Sammanfattning av bestämmelserna om passagerares rättigheter vid resor till sjöss och på inre vattenvägar 1 Sammanfattning av bestämmelserna om passagerares rättigheter vid resor till sjöss och på inre vattenvägar 1 Förordning (EU) nr 1177/2010 om passagerares rättigheter vid resor till sjöss och på inre vattenvägar

Läs mer

Lag (1974:610) om inrikes vägtransport

Lag (1974:610) om inrikes vägtransport Lag (1974:610) om inrikes vägtransport Lagens tillämpningsområde m.m. 1 Denna lag är tillämplig på avtal om godsbefordran med fordon på väg mellan eller inom orter i Sverige, om avtalet avser befordran

Läs mer

Allmänna transportbestämmelser 2018

Allmänna transportbestämmelser 2018 Allmänna transportbestämmelser 2018 (gällande från 2018-01-01) Eurolink i Sverige AB 1 1. Tillämplighet Dessa transportbestämmelser avser uppdrag omfattande inrikestransporter som Eurolink erhåller från

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för hushållsflyttning

Allmänna avtalsvillkor för hushållsflyttning Allmänna avtalsvillkor för hushållsflyttning Konsumenter, hushåll Dessa villkor iakttas av flyttföretag som hör till Suomen Muuttopalveluyritykset ry (SMPY) och Finlands Transport och Logistik SKAL rf.

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd om inrikes transport av förpackat farligt gods till sjöss i fartområde D och E; SJÖFS 2007:21 Utkom från trycket den 1

Läs mer

Fraktsedlarna är de viktigaste värdehandlingar som vi har!

Fraktsedlarna är de viktigaste värdehandlingar som vi har! Fraktsedlarna är de viktigaste värdehandlingar som vi har! Värdehandling Fraktsedeln är en värdehandling, och skall behandlas som en sådan. Det är mycket viktigt att fraktsedeln listas. Ersättning till

Läs mer

Flyttgodsförsäkring. Försäkringsvillkor

Flyttgodsförsäkring. Försäkringsvillkor Flyttgodsförsäkring Försäkringsvillkor 2016-07-01 899-10299-14 Sid 2 (10) Innehåll 1. Försäkringsskydd... 3 1.1 Begränsningar 1.2 Föreskrift 1.3 Undantag 2. Flyttgodsförsening... 5 3. Självrisk... 6 4.

Läs mer

Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck.

Dessa villkor (Avtalsvillkoren) gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Avtalsvillkor Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Allmänt Media-Tryck säljer böcker i olika format via Internet till dess kunder ("Kund") i Sverige och

Läs mer

Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme

Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme VL-Kollektivtrafikförvaltningen Org.nr 232100-0172 www.vl.se 1. Inledande bestämmelser A. Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme

Läs mer

ALLMÄNNA TRANSPORTBESTÄMMELSER FÖR GODSLINJETRAFIKEN 1.1.2009

ALLMÄNNA TRANSPORTBESTÄMMELSER FÖR GODSLINJETRAFIKEN 1.1.2009 Logisitiikkayritysten Liitto Södra kajen 10, 00130 Helsingfors, tfn 09-420 233 89, fax 09-420 233 20, Fo-nummer 0202403-0, logistiikkayritykset@ek.fi ALLMÄNNA TRANSPORTBESTÄMMELSER FÖR GODSLINJETRAFIKEN

Läs mer

CAROTTE ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR

CAROTTE ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR CAROTTE ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR Dessa allmänna leveransvillkor gäller då La Carotte Catering Jobéus AB (org.nr. 556305-1068) tillhandahåller cateringtjänster och utgör bilaga till av parterna träffat

Läs mer

Järnvägstrafiklag (1985:192)

Järnvägstrafiklag (1985:192) Järnvägstrafiklag (1985:192) 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 Denna lag tillämpas på järnvägstrafik på bana inom Sverige eller på svensk tågfärja. Vad som föreskrivs om järnväg i 1 kap., 2 kap. 2-5 och 5

Läs mer

Enhetslaster. 2013 Enhetslaster, Logistikprogrammet

Enhetslaster. 2013 Enhetslaster, Logistikprogrammet Enhetslaster 1 Bakgrund Producent Flygtransport Vägtransport Kund Kund Truck Järnvägs transport Sjötransport Vägtransport Vägtransport Truck 2 Bakgrund Långa transportavstånd framkallar behov av omlastning

Läs mer

ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR BRING STYCKE- OCH PARTIGODS TJÄNSTER. (gällande från ) Bring Express Sverige AB 1

ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR BRING STYCKE- OCH PARTIGODS TJÄNSTER. (gällande från ) Bring Express Sverige AB 1 ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR BRING STYCKE- OCH PARTIGODS TJÄNSTER 2017 (gällande från 2017-01-01) Bring Express Sverige AB 1 INDEX 1. TILLÄMPLIGHET 2. ANSVAR 3. TRANSPORTÅTAGANDE 4. REKLAMATIONER 5. OFFERT

Läs mer

Produktvillkor för inrikes frakttjänster för avtalskunder

Produktvillkor för inrikes frakttjänster för avtalskunder Produktvillikor 1 (7) Produktvillkor för inrikes frakttjänster för avtalskunder Produktvillikor 2 (7) Innehållsförteckning Produktvillkor för inrikes frakttjänster... 3 1. Tillämpningsområde... 3 2. Transporter

Läs mer

Yttrande över Transportstyrelsens föreskrifter om IMDG-koden

Yttrande över Transportstyrelsens föreskrifter om IMDG-koden Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

MRFs REPARATIONSVILLKOR

MRFs REPARATIONSVILLKOR MRFs REPARATIONSVILLKOR 1. Definitioner A. Med konsument menas i dessa bestämmelser en fysisk person som beställer en tjänst för ändamål som huvudsakligen faller utanför näringsverksamhet. För konsumenter

Läs mer

Protokoll för överenskommelse mellan Konsumentverket och

Protokoll för överenskommelse mellan Konsumentverket och Konsument verket KO PROTOKOLL Dnr Datum 2012/1044 2013-12-12 Protokoll för överenskommelse mellan Konsumentverket och Elektronikbranschen Konsumentverket och Elektronikbranschen har träffat en överenskommelse

Läs mer

1 Dessa villkor är tillämpliga för samtliga distributionstjänster Mailworld åtar sig för kunders räkning, om annat inte angivits i skriftligt avtal.

1 Dessa villkor är tillämpliga för samtliga distributionstjänster Mailworld åtar sig för kunders räkning, om annat inte angivits i skriftligt avtal. ALLMÄNNA VILLKOR GÄLLANDE POSTDISTRIBUTION ENLIGT AVTAL MED MAILWORLD AB SAMT MAILWORLD OFFICE AB Dessa allmänna villkor är gällande samt tillämpas från och med 2015-12-01 tillsvidare. 1 Dessa villkor

Läs mer

April 2015. Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme

April 2015. Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme 1. Inledande bestämmelser A. Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme på och i bussar samt vid väderskydd/busskurer utanför

Läs mer

KUNSKAP OM VÅRA VILLKOR ÄR DIN SÄKERHET OCH GARANTI

KUNSKAP OM VÅRA VILLKOR ÄR DIN SÄKERHET OCH GARANTI Produktspecifika uppdragsvillkor KUNSKAP OM VÅRA VILLKOR ÄR DIN SÄKERHET OCH GARANTI Tillägg till DHL:s Allmänna uppdragsvillkor DHL EUROCONNECT 2. DEFINITIONER OCH RUBRIKER 2.1 Avsnittsindelning i detta

Läs mer

Beslutade av Kommunfullmäktige: Reviderade av Kommunfullmäktige: och xx- xx

Beslutade av Kommunfullmäktige: Reviderade av Kommunfullmäktige: och xx- xx STRÖMSTADS KOMMUN 1 (8) HAMNORDNING OCH SÄKERHETSFÖRESKRIFTER FÖR STRÖMSTADS KOMMUNS SAMTLIGA HAMNAR TEKNISKA FÖRVALTNINGEN Beslutade av Kommunfullmäktige:1995-12 14. Reviderade av Kommunfullmäktige:2002-02-14

Läs mer

FCH FORWARDER CARGO HANDLING AB ( FCH ) G E N E R E L L A U P P D R A G S V I L L K O R

FCH FORWARDER CARGO HANDLING AB ( FCH ) G E N E R E L L A U P P D R A G S V I L L K O R FCH FORWARDER CARGO HANDLING AB ( FCH ) G E N E R E L L A U P P D R A G S V I L L K O R 1. Tillämplighet, omfattning m m 1.1 Dessa villkor gäller fr o m 2012-01-01. 1.2 Med Uppdragsgivare avses den som

Läs mer

.. Kopvillkor. Allmänt

.. Kopvillkor. Allmänt .. Kopvillkor Allmänt Privatperson För dig som är privatperson, gäller Distansavtalslagen om din beställning är genomförd på distans (se nedan angående ångerrätt) samt Konsumentköplagen, som har strikta

Läs mer

Rättigheter för passagerare som reser med buss sammanfattning 1

Rättigheter för passagerare som reser med buss sammanfattning 1 Rättigheter för passagerare som reser med buss sammanfattning 1 Förordning (EG) nr 181/2011 (förordningen) började tillämpas den 1 mars 2013. I förordningen föreskrivs vissa minimirättigheter för passagerare

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR GÄLLANDE POSTDISTRIBUTION ENLIGT AVTAL MED MAILWORLD AB SAMT MAILWORLD OFFICE AB

ALLMÄNNA VILLKOR GÄLLANDE POSTDISTRIBUTION ENLIGT AVTAL MED MAILWORLD AB SAMT MAILWORLD OFFICE AB ALLMÄNNA VILLKOR GÄLLANDE POSTDISTRIBUTION ENLIGT AVTAL MED MAILWORLD AB SAMT MAILWORLD OFFICE AB Dessa allmänna villkor är gällande samt tillämpas från och med 2015-12-01 tillsvidare. 1 Dessa villkor

Läs mer

TRANSPORTFÖRSÄKRING FÖR PRIVATPERSONER 2006-01-01

TRANSPORTFÖRSÄKRING FÖR PRIVATPERSONER 2006-01-01 TRANSPORTFÖRSÄKRING FÖR PRIVATPERSONER 2006-01-01 Det här är en kortfattad information över vad Din transportförsäkring kan omfatta. Om Du vill skickar vi de fullständiga villkoren till Dig eller så hittar

Läs mer

Telisol AB Jörgen Kocksgatan 9 211 20 Malmö

Telisol AB Jörgen Kocksgatan 9 211 20 Malmö Telisol AB Sida 1 5 Dessa försäljningsvillkor är gällande vid avtal där Telisol tillhandahåller varor och tjänster. Vad som nedan anges skall gälla om inget annat framgår av särskild överenskommelse i

Läs mer

RETURPOLICY FÖR KUNDER

RETURPOLICY FÖR KUNDER RETURPOLICY FÖR KUNDER 1. Syfte och allmänt om policyn 1.1. Ecolab värdesätter alla kunder och vårt arbete med att erbjuda högsta möjliga produktkvalitet och en överlägsen service innefattar en rättvis

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

Lastsäkring för att förebygga lastskador på väg, sjö, järnväg och i luften

Lastsäkring för att förebygga lastskador på väg, sjö, järnväg och i luften Bild 1 Sjö Lastsäkring för att förebygga lastskador på väg, sjö, järnväg och i luften Bild 2 Sjö Allmänt Nästan alla sjömän har varit utsatta för och är medvetna om vilken inverkan och kraft som moder

Läs mer

Hamnregler för verksamheten i Gävle hamn

Hamnregler för verksamheten i Gävle hamn Hamnregler för verksamheten i Gävle hamn Antagna den 27 oktober 2003 och gällande från den 1 november 2003 (Reviderad 111101, 120620, 121008) Styrelsen för Gävle Hamn AB (Hamnbolaget) har med stöd av Hamnordningen

Läs mer

Leveransvillkor för konsument - BULK

Leveransvillkor för konsument - BULK Leveransvillkor för konsument - BULK Leveranstid Varan levereras inom fem (5) arbetsdagar efter beställningsdag under perioden 1 september - 31 mars. Under övrig tid sker leverans inom tio (10) arbetsdagar.

Läs mer

BOHAG 2000 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR BOHAGSFLYTTNING FÖR KONSUMENT

BOHAG 2000 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR BOHAGSFLYTTNING FÖR KONSUMENT BOHAG 2000 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR BOHAGSFLYTTNING FÖR KONSUMENT Fastställda efter överenskommelse mellan Svenska åkeriförbundet (SÅ) och Sveriges Möbeltransportörers Förbund (SMF) å ena sidan samt Konsumentverket

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR Definitioner I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse: Med Bolaget avses Dental Technology AB med organisationsnummer 556657-0338. Med Kunden

Läs mer

Returinstruktion för kyvett-tester

Returinstruktion för kyvett-tester Returinstruktion för kyvett-tester Rekommendation för retur av HACHs kyvett-tester och pipettester Denna instruktion beskriver hur ni som avsändare packar, fyller i dokument och skickar ert avfall till

Läs mer

Fraktkostnaden kan du se i kassan innan du bekräftar köpet.

Fraktkostnaden kan du se i kassan innan du bekräftar köpet. Köpvillkor Från och med 20160108 Försäljningsvillkor Samtliga priser på brandbynature.se visas inklusive 25 % moms. Inga extra kostnader utöver eventuell fraktkostnad tillkommer. Efter lagd beställning

Läs mer

GWA ARTIKELSERIE. Även försäkringsavtalet (varuförsäkring) har en stark anknytning till köpavtalet och transportavtalet.

GWA ARTIKELSERIE. Även försäkringsavtalet (varuförsäkring) har en stark anknytning till köpavtalet och transportavtalet. GWA ARTIKELSERIE Titel: Försäkringsfrågor med anknytning till godstransporter Rättområde: Transporträtt, Försäkringsrätt Författare: Sten Gisselberg Datum: 2011-09-09 En stor del av allt gods som är under

Läs mer

Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats

Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats Betalning skall ha kommit Bagport tillhanda innan hittegodset skickas till kunden. Om inget annat avtalats skickas godset normalt inom två

Läs mer

Köpvillkor. OBS! Efterkravsavgiften, f.n. 50 kr tillkommer om du väljer detta betalningsalternativ.

Köpvillkor. OBS! Efterkravsavgiften, f.n. 50 kr tillkommer om du väljer detta betalningsalternativ. Köpvillkor Priser: Alla priser är inkl. moms. Fraktkostnader inom Sverige ingår i priset. OBS! Efterkravsavgiften, f.n. 50 kr tillkommer om du väljer detta betalningsalternativ. Betalningsalternativ: 1.

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor 1. TILLÄMPNING Dessa Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor gäller för samtliga leveranser av produkter gentemot Köpare. Inköpsvillkor eller specifika krav

Läs mer

Produktvillkor för Trycksakstransporter

Produktvillkor för Trycksakstransporter PRODUKTVILLKOR 1 (6) Produktvillkor för Trycksakstransporter 1.2.2009 PRODUKTVILLKOR 2 (6) Innehållsförteckning 1. Tillämpningsområde... 3 2. Trycksakstransporter... 3 2.1. Allmänt... 3 2.2. Transportkapacitet...

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Allmänna resevillkor för Serviceresa med Skånetrafiken

Allmänna resevillkor för Serviceresa med Skånetrafiken Allmänna resevillkor för Serviceresa med Skånetrafiken 1 Resevillkorens ändamål och tillämpning 1.1 Dessa Allmänna resevillkor för Serviceresa gäller för resor som beställs genom Skånetrafikens beställningscentral

Läs mer

Konsument verket KO /(' / PROTOKOLL 2012-12-07 2011/103. Konsumentverket och Sweboat - Båtbranschens Riksförbund har träffat följande överenskommelse:

Konsument verket KO /(' / PROTOKOLL 2012-12-07 2011/103. Konsumentverket och Sweboat - Båtbranschens Riksförbund har träffat följande överenskommelse: Konsument verket KO PROTOKOLL Datum Dnr 2012-12-07 2011/103 5 Protokoll fört efter förhandlingar mellan Konsumentverket och Sweboat Båtbranschens Riksförbund angående överenskommelsen 2012/15 angående

Läs mer

Leveransvillkor. Gäller from 1 oktober 2009.

Leveransvillkor. Gäller from 1 oktober 2009. Leveransvillkor Gäller from 1 oktober 2009. Vi hälsar Dig välkommen som kund till oss. Vi skall tillsammans med Dig se till att Din butik har ett optimalt sortiment och bra förutsättningar för att sälja

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Entreprenadtid BRF

Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Entreprenadtid BRF Försäkringsvillkor 2015 Entreprenadsäkerhet, Entreprenadtid BRF - Innehållsförteckning 1. Vem försäkringen gäller för... 2 2. När försäkringen gäller... 2 3. Vad försäkringen gäller för... 2 4. Försäkringsbelopp...

Läs mer

Gäller t.o.m. 140801. Våra färgnummer. Röd. Gul. Vit. Grön. Blå. Transparent. Svart. Orange. Lime. Rosa. Ljusblå. Militärgrön.

Gäller t.o.m. 140801. Våra färgnummer. Röd. Gul. Vit. Grön. Blå. Transparent. Svart. Orange. Lime. Rosa. Ljusblå. Militärgrön. OUTDOOR Qo1401 Gäller t.o.m. 140801 Quickex tillverkar en serie outdoor-produkter i välbekant klassisk nordisk stil. de flesta produkter kan fås i en rad olika färger och kan tryckas och/eller förses med

Läs mer

HT 59:3 GÄLLER FR O M Försäkringsvillkor. För transportörs ansvar under lyft och transport med kran och/eller truck

HT 59:3 GÄLLER FR O M Försäkringsvillkor. För transportörs ansvar under lyft och transport med kran och/eller truck HT 59:3 GÄLLER FR O M 981101 Försäkringsvillkor För transportörs ansvar under lyft och transport med kran och/eller truck 2 Försäkringsvillkor för transportörs ansvar under lyft och transport med kran

Läs mer

Välkommen till DHL Freight Sverige

Välkommen till DHL Freight Sverige Välkommen till DHL Freight Sverige INTRODUKTION I det här materialet kommer vi att guida dig genom alla steg du som kund behöver gå igenom för att dina kunder ska få en så bra leveransupplevelse som möjligt.

Läs mer

Terminalförsäkring. Produktbeskrivning AKT 03 PRODUKTBESKRIVNING. Terminalförsäkring. Syftet med terminalförsäkringen

Terminalförsäkring. Produktbeskrivning AKT 03 PRODUKTBESKRIVNING. Terminalförsäkring. Syftet med terminalförsäkringen PRODUKTBESKRIVNING Produktbeskrivningen gäller från 1.1.2008. Terminalförsäkring Produktbeskrivning AKT 03 GODSTRAFIK OCH LOGISTIK Terminalförsäkring En terminalförsäkring ger företag som idkar terminalverksamhet

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra utbildningssamordning till kunden enligt detta avtal, förfrågningsunderlaget samt leverantörens anbud. Kunden garanterar inga angivna volymer under avtalsperioden.

Läs mer

ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR BRING STYCKE- OCH PARTIGODSTJÄNSTER 2017:2. (gällande från ) Bring Express Sverige AB 1

ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR BRING STYCKE- OCH PARTIGODSTJÄNSTER 2017:2. (gällande från ) Bring Express Sverige AB 1 ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR BRING STYCKE- OCH PARTIGODSTJÄNSTER 2017:2 (gällande från 2017-04-01) Bring Express Sverige AB 1 INNEHÅLL 1. TILLÄMPLIGHET... 3 2. ANSVAR... 3 3. TRANSPORTÅTAGANDE... 3 4. REKLAMATIONER...

Läs mer

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER Upphandling av ramavtal avseende juristtjänster 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan kallad PTS) och NN org nr (nedan kallad Konsultföretaget) har träffats RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

Läs mer

Är det något du undrar över gällande mina villkor når du mig enklast på

Är det något du undrar över gällande mina villkor når du mig enklast på Köpvillkor Villkor Är det något du undrar över gällande mina villkor når du mig enklast på info@peterskonsulttjanst.se 1. Köp Vid beställning träffas avtal om köp först när du fått bekräftat beställningen

Läs mer

1. Allmänna villkor. 2. Godkännade av uppdrag. 1. De beställningarna accepteras av den uppdragstagaren i den elektroniska formen.

1. Allmänna villkor. 2. Godkännade av uppdrag. 1. De beställningarna accepteras av den uppdragstagaren i den elektroniska formen. ORDBOK Föreskrifter för förverkligande av beställningar i storformat-digitaltryckeri Labo Print S.A. Uppdragstagare - Labo Print S.A., Rabczańska 1 gatan, 60-476 Poznań, registerad i företagsregister i

Läs mer

Förfarande vid återförsäljarreklamation. Nissan Nordic Europe. Dessa bestämmelser har avtalats med: SCM-E - NN E - Tokio Marine -

Förfarande vid återförsäljarreklamation. Nissan Nordic Europe. Dessa bestämmelser har avtalats med: SCM-E - NN E - Tokio Marine - Förfarande vid återförsäljarreklamation Nissan Nordic Europe Dessa bestämmelser har avtalats med: SCM-E - NN E - Tokio Marine - Skadereglerare - Krogius Scandinavia AB 16 maj 2016 Page 1 of 6 NISSAN VEHICLES

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer

HT 60:3 GÄLLER FR O M Försäkringsvillkor. För gods under lyft och transport med kran och/eller truck

HT 60:3 GÄLLER FR O M Försäkringsvillkor. För gods under lyft och transport med kran och/eller truck HT 60:3 GÄLLER FR O M 981101 Försäkringsvillkor För gods under lyft och transport med kran och/eller truck 2 Försäkringsvillkor för gods under lyft och transport med kran och/eller truck FÖRSÄKRINGSVILLKOR

Läs mer

Allmänna villkor för transporttjänster. POSTEN ÅLAND AB Pack & Distribution

Allmänna villkor för transporttjänster. POSTEN ÅLAND AB Pack & Distribution POSTEN ÅLAND AB Pack & Distribution 1 1. POSTENS ERSÄTTNINGSANSVAR Posten Åland Ab:s ( Posten ) skadeståndsskyldighet för skada som vållats genom att en försändelse försenas, försvinner eller skadas eller

Läs mer

AFFÄRSAVTAL Ramavtal köp av möbler till strid i bebyggelse i Spånga, Prästtomta skjutfält Kvarn

AFFÄRSAVTAL Ramavtal köp av möbler till strid i bebyggelse i Spånga, Prästtomta skjutfält Kvarn 1(5) BILAGA 2 UTKAST AFFÄRSAVTAL Ramavtal köp av möbler till strid i bebyggelse i Spånga, Prästtomta skjutfält Kvarn Denna dag har följande avtal ( avtalet ) träffats mellan A. Försvarsmakten, genom FMLOG

Läs mer

Transportöransvarsförsäkring

Transportöransvarsförsäkring Transportöransvarsförsäkring Villkor 2003-04-01 An 15:1 och T3 Länsförsäkringar Bergslagen 021-19 01 00, 019-19 46 00 Blekinge Länsförsäkringsbolag 0454-30 23 00 Dalarnas Försäkringsbolag 023-930 00 Länsförsäkringar

Läs mer

Vad händer om man inte avtalar? Advokat, jur. dr Jon Kihlman Stockholm den 9 november 2010

Vad händer om man inte avtalar? Advokat, jur. dr Jon Kihlman Stockholm den 9 november 2010 Vad händer om man inte avtalar? Advokat, jur. dr Jon Kihlman Stockholm den 9 november 2010 www.avtalsrätt.com Agenda 1. Vem drabbas av en transportskada? 2. Hur avgör man om avtalsobjektet är felaktigt?

Läs mer

Offert. Säljare: Slavica Cosic Datum: 2012-12-07. Kund: Invajo, Kontaktperson: Diana Denim Adress: Tel: Fax: Mai: Projekt:

Offert. Säljare: Slavica Cosic Datum: 2012-12-07. Kund: Invajo, Kontaktperson: Diana Denim Adress: Tel: Fax: Mai: Projekt: Offert Säljare: Slavica Cosic Datum: 2012-12-07 Kund: Invajo, Kontaktperson: Diana Denim Adress: Tel: Fax: Mai: Projekt: Vi tackar för förfrågan och erbjuder följande enligt nedan: Pris exklusive moms

Läs mer

Central godsmottagning (CGM)

Central godsmottagning (CGM) 1(6) Central godsmottagning (CGM) Innehåll 1. Allmänt... 1 2. Trafikalt... 5 3. Safety... 5 4. Security... 5 5. Miljö... 5 6. Uppföljning och efterlevnad... 6 7. Referenser... 6 7.1 För ytterligare information,

Läs mer

Kraftringens allmänna försäljningsvillkor för Laddutrustning Konsument

Kraftringens allmänna försäljningsvillkor för Laddutrustning Konsument Kraftringens allmänna försäljningsvillkor för Laddutrustning Konsument Giltiga från och med [2018-09-01] 1 Tillämpning 1.1 Dessa allmänna avtalsvillkor ( Allmänna Villkor ) gäller när Kraftringen Energi

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR KEMIKALIER. Tillämpas av SISOURCE AB. Gäller fr.o.m. 2013-09-01. 3. Kvalitet och dokumentation

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR KEMIKALIER. Tillämpas av SISOURCE AB. Gäller fr.o.m. 2013-09-01. 3. Kvalitet och dokumentation Gäller fr.o.m. 2013-09-01 ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR 1. Allmänt KEMIKALIER Tillämpas av Dessa leveransbestämmelser skall tillämpas mellan ( Säljaren ) och Köpare ( Köparen ) av kemiska produkter

Läs mer

RETURPOLICY OCH LAGFÄST GARANTI

RETURPOLICY OCH LAGFÄST GARANTI RETURPOLICY OCH LAGFÄST GARANTI 1.1 Kunden har rätt att häva köpeavtalet utan någon anledning, utan några påföljder och utan att behöva lämna någon förklaring inom 14 (fjorton) dagar från dagen för leverans

Läs mer