Öppet, flexibelt och komplett system för byggnadsautomation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Öppet, flexibelt och komplett system för byggnadsautomation"

Transkript

1 Öppet, flexibelt och komplett system för byggnadsautomation Med BAS2 kan du enkelt spara energi och sänka drifts- och underhållskostnaderna.

2 BAS2 Byggnadsautomation Överst: BAS2 styr och övervakar det energieffektiva och geoenergiuppvärmda kontorshuset Masttorget 6. Nederst: BAS2 används även på läkemedelsföretaget QPharma, en miljö där god ventilation är av högsta vikt. Med BAS2 app för ios och Android kan du enkelt nå ditt system var du än befinner dig för att t.ex ändra börvärden, drifttider och kontrollera larm på distans. BAS2 är ett lättanvänt, flexibelt, öppet och komplett system för byggnadsautomation. Det utvecklas och marknadsförs av Bastec, i samarbete med lokala entreprenörer. BAS2 säljs och installeras av ca 80 återförsäljare över hela Sverige. Passar både små och stora anläggningar, i såväl nybyggnation som i äldre fastigheter. Flerfamiljshus, offentliga byggnader, kontorsfastigheter, industrilokaler alla tjänar på att installera BAS2. I Malmöregionen genomför Bastec även egna BAS2-entreprenader. BAS2 har funnits på marknaden i över 25 år och är tryggt, stabilt och innovativt. Enkelhet och användarvänlighet är våra ledord. BAS2 styr och övervakar mer än 4000 byggnader i Sverige. Omslagsfoto: BAS2 installerades när det gamla Tornhuset i Malmö renoverades och byggdes ut för att husera World Maritime University. Tornhuset har kopplats upp via E.ON Smart Grid (smarta nät) för att behovsstyra fjärrkylan och därmed minska energiförbrukningen. I det bakomliggande nybyggda området valdes BAS2 också till fastigheterna Malmö Live Norra och Södra.

3 Spar energi och sänk kostnaderna BAS2 styr värme och ventilation i Trelleborgs nyrenoverade Centralstation. Enkelt att styra, enkelt att bygga ut BAS2 är uppbyggt av självständiga datorundercentraler (DUC:ar). Det gör det enkelt att börja i liten skala, för att vartefter behoven ökar lägga till fler DUC:ar, utan att drabbas av stora kostnader. BAS2 är ett öppet system där du kan ansluta yttre komponenter som ställdon, givare mm från valfri leverantör. BAS2 kan dessutom integreras med andra automationssystem, enhetsaggregat, värmepumpar, VAV etc. Om du hellre vill koppla upp BAS2 mot ett annat SCADA-system, så går även detta utmärkt. Alla signaler i BAS2 finns tillgängliga via Modbus utan någon extra konfiguration eller kostnad. Att BAS2 inte är beroende av någon huvuddator är en stor fördel jämfört med många andra automationssystem, då all intelligens och alla funktioner finns i varje enskild DUC. Det ger större flexibilitet, samt enklare och billigare underhåll. Varje anläggning presenteras dock som en sammanhållen enhet, med gemensam inloggning och gemensamma bilder, som skapar god överblick och kontroll. Du slipper därmed helt de olika problem som är förknippade med traditionella webb-duc:ar. I BAS2 ingår kostnadsfri fullgrafisk PC-programvara och konfigureringsverktyg. Senaste version hämtar du enkelt från vår webbsida. Ett energiuppföljningsprogram ingår också kostnadsfritt. Överst: Malmö Airport/Swedavia i Sturup bytte sitt befintliga styrsystem till BAS2 i hela den komplexa anläggningen. Nederst: BAS2 är 100% fjärrkonfigurerbart. Värmeväxlarpaket Visste du att man kan beställa de flesta värmeväxlarpaket med förinstallerad BAS2! Anläggningar med BAS2 BAS2 används för att styra, reglera och övervaka kyla, värme, ventilation och andra tekniska installationer i skolor, sjukhus, kontorsbyggnader, industrifastigheter, butiker, flerfamiljshus, m.m.

4 Flexibelt och lätt att integrera Överst: Lasarettet i Ystad har använt BAS2 sedan Nederst: BAS2 styr inomhusklimatet i många bostadshus runtom i Sverige. Larmhanteringen är lättavläst. Även jourtekniker tycker att BAS2 är enkelt att använda för att till exempel avläsa om fläktarna är igång och om det är rätt tryck på ventilationssystemet. Att kunna se BAS2 på valfri dator via nätverket gör också arbetet snabbt och smidigt. Mustafa Alibegovic Drifttekniker på Regionfastigheter. Sagt om om Akut- och infektionskliniken, SUS i Malmö. Modernast möjliga ventilationsteknik används på Akut- och infektionskliniken, SUS i Malmö, med bl.a. olika tryckzoner och slussfunktioner, uppdelat på elva ventilationssystem, styrt av BAS2. XL13 och XE16-COM Vårt största system BAS2 XL13 är modulbaserat, med upp till 13 in- och utgångsmoduler i valfri kombination, vilket ger upp till 104 I/O. Flexibiliteten gör det enkelt att anpassa varje apparatskåp utifrån anläggningens behov. XL13 har 7 kommunikationsportar (USB, Ethernet TCP/IP, GSMmodem, Modbus master/slave RTU/TCP, OP/PC, RS-485) och M-Bus via adapter. CPU-modulen är enkel att byta vilket gör XL13 framtidskompatibel. Vårt kompakta system BAS2 XE16-COM används främst i flerfamiljshus, kontorsfastigheter, etc. Det har 8 ingångar som individuellt kan väljas som digitala, analoga eller pulsingångar, samt 4 digitala och 4 analoga utgångar. XE16-COM kommunicerar via USB, Ethernet TCP/IP, GSM-modem, OP/PC, RS-485, Modbus master/slave RTU/TCP och M-Bus. Med en eller två expansionsmoduler E16 kan antalet in- och utgångar vid behov utökas. XL13 och XE16-COM har identisk mjukvara och funktionalitet. De kan därför kommunicera och samverka inom samma byggnad för att erbjuda maximal funktionalitet och kostnadseffektivitet.

5 Webbaserat och mobilt BAS2 styr och övervakar det nybyggda miljösmarta kontorshuset Glasvasen. Överst: BAS2 är installerat i köpcentret Kv. Caroli. Nederst: BRF Malmöhus 23 Almvik med BAS2. Med BAS2 får du frihet och kontroll Enkelheten är vår styrka. Att BAS2 ska vara lätt att hantera och ge lägst totalkostnad för våra kunder har varit ett självklart mål för oss sedan start och det genomsyrar allt utvecklingsarbete. BAS2 har inbyggd fullgrafisk webbserver och nätverksanslutning, därmed kan du arbeta från valfri dator, utan krav på fysiskt uppkoppling mot DUC. Allt är 100% fjärrkonfigurerbart, inklusive flödesbilder och funktionsbeskrivningar. Du är inte beroende av någon molnbaserad tjänst eller extern server, alla funktioner och bilder finns lokalt i ditt styrsystem. Med BAS2 App till ios och Android kan börvärden och drifttider ändras direkt via mobilen. Om något går fel skickas larm omedelbart till den ansvarige via sms eller e-post, varefter de kan kvitteras direkt i appen. Givetvis kan du även koppla upp dig till ditt system via bärbar PC eller pekskärm. Användargränssnittet i BAS2 är pedagogiskt uppbyggt, det är bara att peka och klicka mellan byggnader, våningar, avdelningar, kylmaskiner och ventilationsaggregat, vilket snabbt ger en god överblick över hela anläggningen. Med det integrerade utvecklingsverktyget kan du rita dynamiska flödesbilder, konfigurera, samt löpande underhålla och förändra systemet, t.ex. byta beteckningar och ändra i funktionsbeskrivningar. Fri support Visste du att Bastec erbjuder fri telefon- och -support för alla BAS2-användare och installatörer. En mycket uppskattad tjänst. BAS2 är enkelt och smidigt att arbeta med. Allt är serverat utan krusiduller och vi kan göra väldigt mycket själva när det gäller att finslipa systemet. Vi har ett nära och positivt samarbete med projektingenjörerna och supporten är suverän. De har hjälp oss förverkliga många energibesparande åtgärder och därmed sparar vi oerhört mycket pengar. Ben Brunström (f.d.) arbetsledare och VVS-koordinator på Swedavia. Sagt om Malmö Airport, Sturup.

6 Vi är med där det händer Överst: När fotbollsarenan Olympia i Helsingborg byggdes om installerades BAS2 i samtliga utrymmen. Nederst: BAS2 styr värme, kyla och ventilation i nya Akutoch infektionskliniken på Skånes Universitetssjukhus. Jag har enbart gott att säga om BAS2! Allt från hur lättjobbat systemet är, till den snabba service vi får som kunder. Att BAS2 är ett system som det är enkelt att lägga till nya funktioner i uppskattar vi såklart mycket. BAS2 är dessutom byggt på ett modernt IT-tänk där kunden får alla rättigheter, utan att behöva betala extra eller krångla med licenser. Roland Andersson Drifttekniker Riksbyggen. Sagt om Brevterminalen Kläppen i Malmö. Miljöpriser MAX IV där BAS2 är installerat har belönats med ett flertal miljöpriser, bland annat bästa projekt inom både GreenBuilding och BREEAM på Sweden Green Building Conference Den nya forskningsanläggningen MAX IV valde BAS2 som sitt byggnadsautomationssystem. (Foto: Perry Nordeng, används med tillstånd från Fastighets AB ML4.) Spännande nybyggen väljer BAS2 Många omtalade nybyggen har valt BAS2 som sitt byggnadsautomationssystem. Ett av Bastecs största uppdrag hittills är det hypermoderna synkrotronljuslaboratoriet MAX IV utanför Lund som invigdes Ett flerårigt projekt, där Bastec var samordnande för entreprenörerna inom rör, vent och el. De särskilda behoven ställde stora krav på precision och driftsäkerhet. Totalt har ca 70 stycken BAS2 XL13-ducar, 558 temperaturgivare och 206 tryckgivare installerats för att styra kyla, värme och ventilation. Även när nya Akut- och infektionskliniken på Skånes Universitetssjukhus i Malmö (SUS) byggdes valdes BAS2. För att klara fastighetens stora ventilationsbehov används hela det översta våningsplanet till fläktrum med till- och frånluftsaggregat, värmeväxlare och styrskåp för BAS2-systemet. BAS2 är även installerat på intilliggande Diagnostiskt Centrum för bild- och funktionsmedicin på SUS. På många håll växer det fram nya bostadsområden och där är BAS2 givetvis med, både genom Bastecs egna entreprenader och via våra samarbetspartners och återförsäljare över hela Sverige. Till exempel installeras BAS2 i många av de klimatsmarta flerfamiljshus och kontorsfastigheter som byggs i Västra Hamnen och Hyllie i Malmö.

7 Innovation, trygghet, samarbete I bostadskvarteret Finn, i det expansiva området Hyllie i Malmö, används BAS2 av Roth Fastigheter för att kommunicera via Smart Grid med E.ON i ett projekt för ökad energieffektivisering. Vi finns här för dig BAS2 utvecklas och marknadsförs av Bastec med kontor i Malmö. I närregionen utför vi egna entreprenader, men främst är det våra kunniga samarbetspartners som säljer, installerar och underhåller BAS2 runt om i landet. På Bastec är vi stolta över våra duktiga och trevliga medarbetare. Alla drivs av ett starkt ansvarstagande, personligt engagemang och samarbetsvilja. Våra ingenjörer axlar oftast rollen både som projektledare, driftsättare och programmerare, vilket ger raka, snabba kommunikationsvägar. Det är alltid tydligt vem som bär ansvaret och vem du ska prata med. När du anlitar oss vet du att vi alltid försäkrar oss om att en anläggning ska fungera optimalt i många år framöver och att vårt arbete är till full belåtenhet. Detsamma gäller självklart när du anlitar någon av våra samarbetspartners. Om de mot förmodan inte kan svara på någon teknisk fråga så finns vi alltid tillgängliga för att hjälpa till. Bastec ger fri support till alla BAS2-användare och tjänsten är mycket uppskattad. Överst: Bastec erbjuder användare gratis BAS2-support. Nederst: Vi håller BAS2-kurser flera gånger årligen för användare och systemintegratörer. Vid framtagande av relationshandlingar och driftoch underhållsinstruktioner, vilket vi påbörjade tidigt, var Bastec ledande och deras handlingar har använts som bra exempel på hur de skall byggas upp. Vi använder oss av förbesiktningar och vid slutbesiktning av etapp 1 fanns inga fel kvar. Det har jag inte upplevt i någon annan entreprenad tidigare och jag besiktigar själv många entreprenader årligen. Mats B Manelli Installationssamordnare VVS Projektutveckling i Helsingborg. Sagt om MAX IV-laboratoriet. För mer information om BAS2 är du välkommen att höra av dig till Bastec på eller info@bastec.se.

8 BAS2 ger lägst totalkostnad! BAS2 är ett komplett system för byggnadsautomation som gör det enkelt att spara energi och sänka drifts- och underhållskostnaderna. Ingen huvuddator krävs, alla funktioner finns i BAS2 DUC. Installeras och konfigureras av oberoende entreprenörer. Kostnadsfri PC-programvara inklusive konfigureringsverktyg och bildeditor ingår. Kostnadsfritt energiuppföljningsprogram medföljer. Inga licenser eller hårdvarulås. Inga tillkommande dolda kostnader. Kostnadsfria appar för mobil och surfplatta. 100% fjärrkonfigurerbart, även flödesbilder och funktionsbeskrivningar. Kan integreras med andra automationssystem. Fabrikatsoberoende anslutningar av ställdon, givare, enhetsaggregat, VAV-system, etc. Skild hårdvara från mjukvara ger framtidssäkert system vid uppdateringar. Alla BAS2 DUC:ar kan uppgraderas till senaste version och funktion. Inbyggd fullgrafisk webbserver och nätverksanslutning. BASTEC AB Med reservation för eventuella felskrivningar eller tryckfel. Flexibelt, enkelt och billigt att bygga ut eller förändra. Objektkonfigurerat system med väl utprovade funktioner. Ingen projektspecifik källkod, enkelt att ändra direkt online. Minimalt behov av ingenjörsarbete. Kommunikation via bl.a. Modbus och M-Bus. Minst 5 års garanti på alla BAS2-produkter. BAS2-produkterna är miljöklassificerade i SundaHus. Fri telefonsupport för alla slutanvändare och installatörer. Besök: BASTEC AB Hästvägen 4A Malmö info@bastec.se Bastec är ett innovativt svenskt företag som utvecklar och marknadsför BAS2, lättanvända och flexibla system för byggnadsautomation som ger användarna ökad energibesparing och lägre totalkostnad. BAS2 installeras av lokala återförsäljare/systemintegratörer. Bastec ingår i Bemsiq, ett dotterbolag till Latour Industries, som sin tur är ett affärsområde inom Investment AB Latour.

Den enkla vägen till energibesparing

Den enkla vägen till energibesparing Den enkla vägen till energibesparing Ett lättanvänt och flexibelt system för byggnadsautomation till lägst totalkostnad Detta är Byggnadsautomation Överst: STF Fjällstation Kebnekaise. Foto: Rikard Hård.

Läs mer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter CLOUDair Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer 2 CLOUDair CLOUDair Det enklaste sättet

Läs mer

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post:

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post: Greyhound i kyrkan- vad är Greyhound? Botech har kunskap och erfarenhet av att styra och övervaka uppvärmning, luftfuktighet och luftkvalitet i kyrkor. Greyhound är Botechs egenutvecklade övervakningssystem

Läs mer

Styrsystem Unik brandspällsstyrning

Styrsystem Unik brandspällsstyrning Styrsystem Unik brandspällsstyrning AURASAFE AURASAFE Systemkomponenter Unik lösning med AuraSafe AuraSafe är marknadens mest flexibla styrsystem för övervakning av brand- och brandgasspjäll. Systemet

Läs mer

Styrsystem Unik brandspällsstyrning

Styrsystem Unik brandspällsstyrning Styrsystem Unik brandspällsstyrning AURASAFE AURASAFE Unik lösning med AuraSafe AuraSafe är marknadens mest flexibla styrsystem för övervakning av brand- och brandgasspjäll. Systemet kan övervaka upp till

Läs mer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer En enkel enhet för övervakning och styrning Det finns många sätt att göra avloppsnät effektivare och mer tillförlitliga

Läs mer

det intelligenta nätverket

det intelligenta nätverket det intelligenta nätverket För styrning och övervakning av brandspjäll, rökdetektorer, brandgasfläktar och andra larm Det intelligenta nätverket För styrning och övervakning av brandspjäll, rökdetektorer,

Läs mer

Bemsiq Smarter Buildings

Bemsiq Smarter Buildings Smarter Buildings Vi erbjuder våra partners och återförsäljare en helhetslösning med produkter och tjänster inom byggnadsautomation, mätning och smart energieffektivisering Bemsiq Smarter Buildings Bemsiq

Läs mer

Styrdirigenten skapar harmoni bland energiförbrukarna! Energibesparing med snabb lönsamhet

Styrdirigenten skapar harmoni bland energiförbrukarna! Energibesparing med snabb lönsamhet Styrdirigenten skapar harmoni bland energiförbrukarna! Energibesparing med snabb lönsamhet Vi är Lorentzons styr Företaget grundades 1998 av Anne-Marie Heder & Arne Lorentzon Styr- och övervakningsteknik

Läs mer

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem?

Läs mer

kontinuerligt, utan att speciella inställningar måste

kontinuerligt, utan att speciella inställningar måste Komplett SCADA med alla programdelar inkluderade bl.a. larmserver, bildeditering och kontinuerlig loggning. Grafiskt editeringsverktyg ingår. Drivare för Modbus, MBUS, OPC, BACnet osv. Samtliga in- och

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN ETT FLEXIBELT ÖVERVAKNINGSYSTEM MED MÅNGA MÖJLIGHETER Uni-View är ett SCADA system som ger användaren möjlighet att få full kontroll över sina anläggningar.

Läs mer

Innehållsförteckning. Om AWU Beskrivning 3 Dynamik 4 Historik 4 Larmhantering 4 Kommunikation 4 Behörighetsnivåer 4 Systemkrav 4 Teknisk data 5

Innehållsförteckning. Om AWU Beskrivning 3 Dynamik 4 Historik 4 Larmhantering 4 Kommunikation 4 Behörighetsnivåer 4 Systemkrav 4 Teknisk data 5 AWU 650 Sidan 1 av 5 Innehållsförteckning Om AWU 650 3 Beskrivning 3 Dynamik 4 Historik 4 Larmhantering 4 Kommunikation 4 Behörighetsnivåer 4 Systemkrav 4 Teknisk data 5 Sidan 2 av 5 Om AWU 650 Alliance

Läs mer

Unna dig ett varmt välkomnande! Fjärrstyr ditt fritidshus med DEFA Home

Unna dig ett varmt välkomnande! Fjärrstyr ditt fritidshus med DEFA Home Unna dig ett varmt välkomnande! Fjärrstyr ditt fritidshus med DEFA Home DEFA Home är ett komplett system för att fjärrstyra värme och hemlarm i ditt fritidshus. Enkelt, pålitligt, bekvämt! Smart styrning

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Axema VAKA Passersystem för kontor & industri.

Axema VAKA Passersystem för kontor & industri. Axema VAKA Passersystem för kontor & industri. Enklare att projektera, installera, administrera och använda. Johan Hellgren, Låsmästare Axema VAKA har alla funktioner som våra kunder efterfrågar. Systemet

Läs mer

Styr och Regler Materiel

Styr och Regler Materiel Styr och Regler Materiel Yttre Regler Materiel Verktyg Utveckling Styr och Regler Materiel Styrsystem i30-pc ( Lars Christoffersson ) Pekskärm Vi kommer att byta pekskärmsleverantör. Den nya skärmen har

Läs mer

Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick!

Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick! Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick! 2 Enkel installation, enkel hantering, tillförlitlig säkerhet För små och medelstora företag är det nödvändigt att kontrollera inpasseringen

Läs mer

Användarmanual AWU 500

Användarmanual AWU 500 AWU 500 Sidan 1 av 6 Innehållsförteckning Om AWU 500 3 Beskrivning 3 Dynamik 4 Historik 4 Larmhantering 4 Kommunikation 4 Behörighetsnivåer 4 Systemkrav 4 Teknisk data 5 Modbus RTU kontakt RS232 5 Modbus

Läs mer

Total överblick med webbaserad larmservicecentral.

Total överblick med webbaserad larmservicecentral. ALARM COMMUNICATION SERVICES EagleEye Total överblick med webbaserad larmservicecentral. EagleEye är en molnbaserad tjänst som erbjuder en central, modern och kraftfull funktion för övervakning och säker

Läs mer

TRYGGHET OCH EFFEKT I DINA PROJEKT.

TRYGGHET OCH EFFEKT I DINA PROJEKT. TRYGGHET OCH EFFEKT I DINA PROJEKT. DIN VERKSAMHET. DIN TID. DIN EKONOMI. Söker du en ventilationspartner som tänker lika mycket ekonomi och miljö som funktion? Fastighetsbolag, entreprenörer och offentliga

Läs mer

Lyra. En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm.

Lyra. En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm. Lyra En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm. Lyra kommer från det finska företaget Innovativt finskt företag med huvudkontor i Åbo (svenskspråkigt) Finns i

Läs mer

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus revision 03 2016 Exigo Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus Regulator för värme- och pannstyrning Exigo gör alla steg från installation till handhavande och underhåll enklare

Läs mer

VAKA En ny generation passersystem. Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel

VAKA En ny generation passersystem. Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel VAKA En ny generation passersystem Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel Innehåll: Sida: Inledning..... 2 VAKA - översikt..... 3 Dörrmiljöer / inkoppling. 4 Systembeskrivning. 6 VAKA

Läs mer

BRINE/VATTENVÄRMEPUMPAR PROFESSIONELL. alterra pro. Ett bättre sätt att utnyttja jordens energi!

BRINE/VATTENVÄRMEPUMPAR PROFESSIONELL. alterra pro. Ett bättre sätt att utnyttja jordens energi! BRINE/VATTENVÄRMEPUMPAR PROFESSIONELL alterra pro www.ait.se Ett bättre sätt att utnyttja jordens energi! Effektstark alterra pro SWP/SWP-H Storlek 1 upp till 69 kw SWP/SWP-H Storlek 2 upp till 162 kw

Läs mer

Uppkoppling, Super WISE

Uppkoppling, Super WISE Uppkoppling, Principlösningar för uppkoppling av mot överordnat system. swegon.com Uppkoppling, Hjälp? Har du frågor eller vill ha hjälp? Kontakta närmaste Swegonkontor. Kontaktuppgifter finns på vår

Läs mer

ETS Inside. En helt ny programvara från KNX Association. Rikard Nilsson. Jan Hammarsköld. Ordförande KNX Sweden. Sekreterare KNX Sweden

ETS Inside. En helt ny programvara från KNX Association. Rikard Nilsson. Jan Hammarsköld. Ordförande KNX Sweden. Sekreterare KNX Sweden ETS Inside En helt ny programvara från KNX Association Rikard Nilsson Ordförande KNX Sweden Jan Hammarsköld Sekreterare KNX Sweden ETS Inside Smart, enkelt, säkert Nytt revolutionerande verktyg idealiskt

Läs mer

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus revision 02 2015 Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus Regulator för värme- och pannstyrning gör alla steg från installation till handhavande och underhåll enklare än någonsin.

Läs mer

Cetetherm IQHeat fjärrvärmecentral Smart värmestyrning färdig från fabrik

Cetetherm IQHeat fjärrvärmecentral Smart värmestyrning färdig från fabrik Cetetherm IQHeat fjärrvärmecentral Smart värmestyrning färdig från fabrik Inbyggd webbserver. Fjärrstyr/övervaka från Internet Explorer. Inga licenser, inga extra program. Alfa Laval Slide 2 www.alfalaval.com

Läs mer

INSTALLERAT OCH KLART

INSTALLERAT OCH KLART INSTALLERAT OCH KLART Från inspiration till installation Comfort Installationsgruppen är resultatet av en sammanslagning av fyra rörfirmor i Kungshamn, Ljungskile, Henån och Lysekil. Tillsammans erbjuder

Läs mer

Funktionsguide GOLD version E/F, SMART Link/AQUA Link

Funktionsguide GOLD version E/F, SMART Link/AQUA Link Funktionsguide GOLD version E/F, SMART Link/AQUA Link 1. Allmänt Funktionen SMART Link är avsedd att användas för styrning av tider, temperaturer etc. samt avläsning av larm och värden för en Swegon kylmaskin/värmepump

Läs mer

Swegon Connect. Internet of Things för kontroll av inneklimatet

Swegon Connect. Internet of Things för kontroll av inneklimatet Swegon Connect Internet of Things för kontroll av inneklimatet Swegon Connect Inneklimat ur ett molnperspektiv Internet of things handlar om kommunikation mellan produkter och användare via internet. Swegon

Läs mer

Malmö Stad Stadsfastigheter

Malmö Stad Stadsfastigheter Malmö Stad Styr- Regler- och Övervakningsanläggning /Rev. / Utfärdat av Projekteringsdirektiv, 2 (9) Allmänt Detta projekteringsdirektiv är ett av flera för anläggningar inom Malmö Stad och s förvaltningsområde.

Läs mer

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k 4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k SÄKERHETSSYSTEM LEDANDE I BRANSCHEN ALLT PÅ ETT STÄLLE LÄNS ALARM LEVERERAR ALLTID EN SÄKER LÖSNING SECURITAS DIRECT REFERENSER PARTNERS & KUNDER LEDANDE I BRANSCHEN Läns Alarm AB

Läs mer

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla.

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Samuelsson & Partner är Sveriges enda renodlade digitala låssmed. Vi är experter på moderna låssystem som gör livet enklare och tryggare. Eftersom vi

Läs mer

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 SKF Multilog On-line System IMx-8 Kompakt övervakningsenhet, inte större än en bok Vikt: 450

Läs mer

TIPS. Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR

TIPS. Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR 10 TIPS Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR Att välja kassaregister och kortterminal för första gången kan kännas krångligt och svårt. Därför kommer vi här

Läs mer

Malmö Stad Stadsfastigheter

Malmö Stad Stadsfastigheter Malmö Stad Styr- Regler- och Övervakningsanläggning Version 2016 /Rev. / Utfärdat av Projekteringsdirektiv, 2 (10) Allmänt Detta projekteringsdirektiv är ett av flera för anläggningar inom Malmö Stad och

Läs mer

Hissar & rulltrappor för alla miljöer.

Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Bostäder. Kontor. Butiker. Lager. Industrier. Skolor. Sjukhus. www.alt.se 0472-390 700 Svenskproducerade hissar från Småland Energiklass A på alla våra hissar Tillgänglighetsanpassat

Läs mer

VillaFiber Västervik

VillaFiber Västervik VillaFiber Västervik Till dig som ska välja bredband via fiber! SNABBT INTERNET. BÄTTRE TV. OCH BILLIGARE TELEFONI. ANVÄND BIFOGAT AVTAL FÖR ATT ENKELT OCH SMIDIGT GÖRA DIN BESTÄLLNING Hyr din VillaFiber

Läs mer

STYRSYSTEM. Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer.

STYRSYSTEM. Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer. styrsystem CORROVENTA STYRSYSTEM Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer. 80 www.corroventa.se styrsystem www.corroventa.se

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5 INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP Ver. 2.5 KOM IGÅNG Kom igång NORDIC-SYSTEM WEBB-001/002 ger dig möjlighet att skapa en mängd olika funktioner, styra och programmera dina

Läs mer

Micro-PLC em4. 3G, GPRS eller Ethernet Loggar och larmar Analoga in-/utgångar Fullständig fjärråtkomst

Micro-PLC em4. 3G, GPRS eller Ethernet Loggar och larmar Analoga in-/utgångar Fullständig fjärråtkomst El-skåp Micro-PLC Micro-PLC em4 3G, GPRS eller Ethernet Loggar och larmar Analoga in-/utgångar Fullständig fjärråtkomst www.oemautomatic.se, info@aut.oem.se, Tel: 075-242 41 00, Fax: 075-242 41 19 1 /

Läs mer

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network Excellum Network DALI EXCELLUM Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing EXCELLUM KOMBINERAR BESPARINGAR OCH BELYSNINGSKOMFORT Excellum är ett unikt adresserbart styrsystem för belysning

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

Quick start manual. Smart-House 2015-04-20. Rev 1.1

Quick start manual. Smart-House 2015-04-20. Rev 1.1 Quick start manual Smart-House 2015-04-20 Rev 1.1 Innehåll Förord... 3 Programvara... 4 Hämta programvara... 4 PC krav... 4 Dokumentation... 5 Manualer... 5 Projektdokumentation... 5 Smart-Dupline... 5

Läs mer

Uppgradera KNX till en högre komfortnivå

Uppgradera KNX till en högre komfortnivå Uppgradera KNX till en högre komfortnivå Fastighetsautomation Fastighetsautomation varje dag, var som helst och när som helst Smartphones och surfplattor blir alltmer en del av dina kunders dagliga liv.

Läs mer

Styr- och övervakningssystem

Styr- och övervakningssystem Handläggare Robert Hansson Sida 1 av 9 Styr- och övervakningssystem 5 Scadasystem.docx Handläggare Robert Hansson Sida 2 av 9 INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNT... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR...

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

AIAS. Den energieffektiva vägen

AIAS. Den energieffektiva vägen Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar AIAS Den energieffektiva vägen 2 AIAS - Energieffektiv behovsstyrd

Läs mer

Larmet går i bröstfickan

Larmet går i bröstfickan ÖVERFÖRING VIA SMS Larmet går i bröstfickan Med den här lösningen går det snabbt och lätt att skicka information till antingen ett överordnat automationssystem, eller direkt till din mobiltelefon som ett

Läs mer

LARM www.induohome.com LARMPAKET GSM

LARM www.induohome.com LARMPAKET GSM LARMPAKET GSM LARM www.induohome.com Larm för olika behov Induo Home har fyra larmpaket för att passa de vanligaste larmbehoven för mindre objekt. Våra paket passar för att övervaka hem, mindre företag,

Läs mer

TEKNISK INFORMATION

TEKNISK INFORMATION ANSVARIG : Per Wernersson DELGES: Service Konstruktörer Projektledare Partner Cadett Elsa Uppdatering till Version 3.1711 Mallar Alla mallar ändrade angående nya produkter. Digital Ingång På produkt ROTATIONSVAKT

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

Få total överblick över ditt larmsystem.

Få total överblick över ditt larmsystem. ALARM COMMUNICATION SERVICES EagleEye Få total överblick över ditt larmsystem. Tjänsten EagleEye innebär att du via vår larmservicecentral får total kontroll över din säkerhetsinstallation. Via en app

Läs mer

VillaFiber Västervik

VillaFiber Västervik VillaFiber Västervik Till dig som ska välja bredband via fiber! SNABBT INTERNET. BÄTTRE TV. OCH BILLIGARE TELEFONI. Hyr din VillaFiber och få lägre anslutningsavgift En lokal fiberanslutning från VillaFiber

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

PROFORT. Fjärrstyrning och mätning. Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer. multiguard-produktserien

PROFORT. Fjärrstyrning och mätning. Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer. multiguard-produktserien -produktserien Fjärrstyrning och mätning Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer UTVECKLAD FÖR NORDISKA FÖRHÅLLANDEN Serien av -produkter är anpassad för alla behov

Läs mer

R E G I O R U M S R E G U L A T O R E R. Regio rumsregulatorer. Flexibla system för rumsreglering på alla nivåer

R E G I O R U M S R E G U L A T O R E R. Regio rumsregulatorer. Flexibla system för rumsreglering på alla nivåer Regio rumsregulatorer Flexibla system för rumsreglering på alla nivåer Rumsreglering på alla nivåer... Regio är en ny serie rumsregulatorer för värme, ventilation, luftkonditionering och motsvarande funktioner.

Läs mer

EXOcompact Eedo. Fritt programmerbar rumsregulator. Applikation. Installation. Funktion

EXOcompact Eedo. Fritt programmerbar rumsregulator. Applikation. Installation. Funktion Rev. A Fritt programmerbar rumsregulator är en 230 V fritt programmerbar rumsregulator. Styrenheten erbjuder inbyggd kommunikation via EXOline, Modbus eller BACnet för att integrera i EXOscada eller andra

Läs mer

Mobil Arbetsorder i Molnet

Mobil Arbetsorder i Molnet Mobil Arbetsorder i Molnet Använd din dator, telefon eller surfplatta! Arbetsverktyg Arbetsorder Positionering Inmail Tidrapport Rapporter Skapa uppdrag via webben och tilldela uppdrag till de anställda.

Läs mer

VARIODYN D1 Comprio. Talat utrymningslarm för alla typer av byggnader

VARIODYN D1 Comprio. Talat utrymningslarm för alla typer av byggnader VARIODYN D1 Comprio Talat utrymningslarm för alla typer av byggnader Lätt att använda med hög kvalitet och enkelt underhåll. Högt och tydligt: Talat utrymningslarm Ett talat utrymningslarm räddar liv.

Läs mer

SAUTER ASV215 Komfort Kompakt VAV-regulator och ställdon för komfortstyrning, för ett perfekt innomhusklimat i komersiella fastigheter

SAUTER ASV215 Komfort Kompakt VAV-regulator och ställdon för komfortstyrning, för ett perfekt innomhusklimat i komersiella fastigheter SAUTER ASV215 Komfort Kompakt VAV-regulator och ställdon för komfortstyrning, för ett perfekt innomhusklimat i komersiella fastigheter Kostnadseffektiva VAV-lösningar Kontor, skolor, sjukhus med ASV215

Läs mer

Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet

Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet Stora och snabba variationer i luftfuktigheten är typiska för ett duschrum. Genom direkt ventilationsstyrning med EC-Vent och hygrostatsensorer säkerställer

Läs mer

Nu bygger vi fiber för framtiden

Nu bygger vi fiber för framtiden Nu bygger vi fiber för framtiden i hela kommunen INTERNET, TV, TELEFONI OCH TRYGGHETSTJÄNSTER LOKAL NÄRVARO, LÅNGSIKTIGHET GENOM KOMMUNALT ÄGANDE, ÖPPET NÄT En levande landsbygd med fibe Västervik Miljö

Läs mer

Molntjänster -- vad är molnet?

Molntjänster -- vad är molnet? En e-bok från Visma Spcs Molntjänster -- vad är molnet? Vad du bör tänka på för att göra rätt val till ditt företag Molntjänster -- vad är molnet? En guide till att förstå molntjänster Innehåll Hänger

Läs mer

IMSE WebMaster. med inbäddad webbserverteknik

IMSE WebMaster. med inbäddad webbserverteknik IMSE WebMaster med inbäddad webbserverteknik IMSE WebMaster är ett unikt TCP/IP baserat system för övervakning, mätning och styrning. Det unika med IMSE WebMaster är att den har inbäddade hemsidor för

Läs mer

ASSA ABLOY ARX larm & passersystem. ASSA ABLOY samverkande system. För företag, kommuner och landsting

ASSA ABLOY ARX larm & passersystem. ASSA ABLOY samverkande system. För företag, kommuner och landsting samverkande system För företag, kommuner och landsting förenklar din vardag Samverkan mellan larm och passersystem, smarta nycklar, nyckelhantering, ellås och dörrautomatik din leverantör för säkerhetslösningar

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

Nytänkande effektivt samarbete

Nytänkande effektivt samarbete Nytänkande effektivt samarbete HELHETSLÖSNINGAR FÖR TEKNISKA INSTALLATIONER Behov av nya lösningar Bygg- och installationsbranschen utvecklas snabbt. Idag är fastigheter mer tekniskt krävande än tidigare.

Läs mer

FULL KOLL. på mätdatan överallt

FULL KOLL. på mätdatan överallt FULL KOLL. på mätdatan överallt Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Celsicom - systemet Trådlösa radiogivare för t.ex.

Läs mer

BIG PAD Rätta känslan som penna på papper

BIG PAD Rätta känslan som penna på papper BIG PAD Rätta känslan som penna på papper Med bättre samarbetsmöjligheter för medarbetarna lyfter din verksamhet /This is Why du behöver Sharps BIG PAD för större mötesupplevelser. Inledning Du vill göra

Läs mer

fastighets automation

fastighets automation fastighets automation DETTA ÄR INTE BARA ÄNNU ETT SYSTEM FÖR FASTIGHETSAUTOMATION, DETTA ÄR ETT GENOMBROTT! Grenton är ett intelligent system som gör allt det som andra intelligenta styrsystem gör, men

Läs mer

Funktionsguide GOLD version E, SMART Link/AQUA Link

Funktionsguide GOLD version E, SMART Link/AQUA Link Funktionsguide version E, SMART Link/AQUA Link 1. Allmänt Funktionen SMART Link är avsedd att användas för styrning av tider, temperaturer etc. samt avläsning av larm och värden för en Swegon kylmaskin/värmepump

Läs mer

EL-Online. Telemetri / Individuell mätning

EL-Online. Telemetri / Individuell mätning EL-Online Telemetri / Individuell mätning Vad är Telemetri? Telemetri (Tele + metri) betyder fjärrmätning. Telemetri är överföring av mätdata från ett eller flera mätobjekt (t.ex. givare) till en central

Läs mer

Typ Beskrivning Kraftmatning

Typ Beskrivning Kraftmatning ergoflex Webserver: SAS0120 är en Linux-baserad webbserver avsedd för distansövervakning av Modbusenheter ex. ergoflex eller EQJW värmeregulatorer eller andra Modbusenheter som kopplats i system. SAS0120

Läs mer

Normer: EMC: EN 61000-6-2, EN 61000-6-3 LVD: EN 60950 Matning:

Normer: EMC: EN 61000-6-2, EN 61000-6-3 LVD: EN 60950 Matning: Datoriserad Styr- och Övervakningsenhet (DUC) för Fastighetsautomation Teknisk Beskrivning Operatörspanel UCF48 / UCF32 UCF32 Max 96/48 signaler med lokal indikering, 3-färgade lysdioder (röd-gul-grön)

Läs mer

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Hi-O Intelligent teknologi för dörrmiljöer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Vad är Hi-O? Innehåll Hi-O, Highly intelligent opening, är en standardiserad teknologi som gör att

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

ABT Tel: Fax: Org nr CR Fastighetsteknik AB Östra Trädal Ytterby Sweden

ABT Tel: Fax: Org nr CR Fastighetsteknik AB Östra Trädal Ytterby Sweden 2017-09-26 ABT540 Sidan 1 av 5 Innehållsförteckning Om ABT540 3 Lägg till anläggning 3 Kommunikation 3 Backup 4 Fritexter 4 Användare 5 Menysnurra 5 Behörighetsnivåer 5 Sidan 2 av 5 Om ABT540 Program ABT

Läs mer

Axema VAKA Passersystem för flerbostadshus.

Axema VAKA Passersystem för flerbostadshus. Axema VAKA Passersystem för flerbostadshus. Enklare att projektera, installera, administrera och använda. Johan Hellgren, Låsmästare Axema VAKA har alla funktioner som våra kunder efterfrågar. Systemet

Läs mer

Val av energieffektiviserande åtgärder. Energy Concept in Sweden. Fastigheten. Krav 1 (5)

Val av energieffektiviserande åtgärder. Energy Concept in Sweden. Fastigheten. Krav 1 (5) Fastighet: Fastighetsägare: Konsulter: Altona, Malmö Stena Fastighter Energy Concept in Sweden Val av energieffektiviserande åtgärder Fastigheten Byggår: 1967 Area: 9 500 m 2 A temp Verksamhet: Kontorsbyggnad,

Läs mer

Robert Hansson Diarienummer LSU2011-0310 Status 2015-04-09 Version 2.54 Kod Text LANDSTINGSSERVICE I UPPSALA LÄN. 1 Projekteringsanvisning.

Robert Hansson Diarienummer LSU2011-0310 Status 2015-04-09 Version 2.54 Kod Text LANDSTINGSSERVICE I UPPSALA LÄN. 1 Projekteringsanvisning. 1(15) LANDSTINGSSERVICE I UPPSALA LÄN STYR- OCH ÖVERVAKNINGSSYSTEM Sidantal 1515 Landstingsservice i Uppsala Län 751 85 UPPSALA Tel. 018-611 00 00 Fax 018-69 58 18 2(15) Innehållsförteckning Allmänt...

Läs mer

LANDSTINGSSERVICE I UPPSALA LÄN STYR- OCH ÖVERVAKNINGSSYSTEM. 5 Scadasystem.doc. Dokument Scadasystem. Sidnr 1(9)

LANDSTINGSSERVICE I UPPSALA LÄN STYR- OCH ÖVERVAKNINGSSYSTEM. 5 Scadasystem.doc. Dokument Scadasystem. Sidnr 1(9) 1(9) Sidantal 9 LANDSTINGSSERVICE I UPPSALA LÄN STYR- OCH ÖVERVAKNINGSSYSTEM 5.doc Landstingsservice i Uppsala Län 751 85 UPPSALA Tel. 018-611 00 00 Fax 018-69 58 18 2(9) Innehållsförteckning Allmänt......3

Läs mer

ecocirc XL och XLplus cirkulationspumpar

ecocirc XL och XLplus cirkulationspumpar HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR I ENKEL- OCH TVILLINGUTFÖRANDE I GJUTJÄRN ELLER BRONS FÖR VÄRME- OCH KYLAPPLIKATIONER I STÖRRE BYGGNADER ecocirc XL och XLplus cirkulationspumpar Exakt den cirkulationspump

Läs mer

VillaFiber. Till dig som ska välja bredband via fiber! Hyr din VillaFiber. och få lägre anslutningsavgift

VillaFiber. Till dig som ska välja bredband via fiber! Hyr din VillaFiber. och få lägre anslutningsavgift VillaFiber Till dig som ska välja bredband via fiber! SNABBT INTERNET. BÄTTRE TV. OCH BILLIGARE TELEFONI. Hyr din VillaFiber och få lägre anslutningsavgift En lokal fiberanslutning från VillaFiber Är Västervik

Läs mer

Beskrivning av PowerSoft

Beskrivning av PowerSoft BESKRIVNING AV POWERSOFT... 1 PRINCIPSKISS... 1 ANVÄNDARDEL... 2 Visningssidor... 2 Visning och hantering... 4 Diagram och tabeller... 5 KONFIGURATION... 7 Kommunikation och anslutningar... 7 Instrument...

Läs mer

Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp

Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp Digital Signage: Effektivare kommunikation Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp Mobile View: Den smarta kommunikationsappen PLAYipp Manager Med molnbaserade och användarvänliga PLAYipp

Läs mer

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi Fastighetsautomation Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi optimera inneklimatet och minimera energianvändningen med ett öppet, integrerat system Automatisera dina fastigheter Det finns

Läs mer

Skånska Energi. Jon Svärd 2013-05-23 GEOENERGIDAGEN. Så här bra kan det bli!

Skånska Energi. Jon Svärd 2013-05-23 GEOENERGIDAGEN. Så här bra kan det bli! Skånska Energi Jon Svärd 2013-05-23 GEOENERGIDAGEN Så här bra kan det bli! Skånska Energi Kort presentation av Skånska Energi Så här bra kan det bli! Referensprojekt enbart kostnadseffektiv kyla Referensprojekt

Läs mer

LANDSTINGSSERVICE I UPPSALA LÄN STYR- OCH ÖVERVAKNINGSSYSTEM. 5 Scadasystem.doc. Dokument Scadasystem. Sidnr 1(9)

LANDSTINGSSERVICE I UPPSALA LÄN STYR- OCH ÖVERVAKNINGSSYSTEM. 5 Scadasystem.doc. Dokument Scadasystem. Sidnr 1(9) 1(9) Sidantal 99 LANDSTINGSSERVICE I UPPSALA LÄN STYR- OCH ÖVERVAKNINGSSYSTEM 5.doc Landstingsservice i Uppsala Län 751 85 UPPSALA Tel. 018-611 00 00 Fax 018-69 58 18 2(9) Innehållsförteckning Allmänt......

Läs mer

STYRSYSTEM CORROVENTA. Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer.

STYRSYSTEM CORROVENTA. Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer. styrsystem CORROVENTA Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer. 76 styrsystem 77 SUPERVISION Styrsystem SuperVision för

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Värmesmart - Ett verktyg för dig med fjärrvärme. Hjälper dig att minska kostnader och utsläpp

Värmesmart - Ett verktyg för dig med fjärrvärme. Hjälper dig att minska kostnader och utsläpp Värmesmart - Ett verktyg för dig med fjärrvärme Hjälper dig att minska kostnader och utsläpp Värmesmart Värmesmart optimerar fastighetens uppvärmning och sparar energi! Mätning och analys av fler parametrar

Läs mer

Det enda du inte kan mäta är potentialen

Det enda du inte kan mäta är potentialen lindab vi förenklar byggandet Det enda du inte kan mäta är potentialen Uppdaterad teknologi Lindab Revolutionerande teknologi för exakt mätning och reglering av luftflöde utan ökat tryckfall i ventilationssystem

Läs mer

Security Products Partnerprogram

Security Products Partnerprogram Security Products Partnerprogram Answers for infrastructure. Security Products Partnerprogram med oss är du säker Security Products är ett affärsområde inom Siemens AB, Building Technologies Division och

Läs mer

Bussmodulregulator BMR Den nya med manöverratt

Bussmodulregulator BMR Den nya med manöverratt Bussmodulregulator BMR Den nya med manöverratt Bussmodulregulator BMR Universellt användbar enkelt att använda Bussmodulregulator BMR är en kompakt enhet för styrning, övervakning och optimering av värme-,

Läs mer

VVS-ingenjör. Enstaka kurser du kan söka från utbildningen: Utbildningsanordnare: TUC Sweden AB

VVS-ingenjör. Enstaka kurser du kan söka från utbildningen: Utbildningsanordnare: TUC Sweden AB Enstaka kurser du kan söka från utbildningen: Utbildningsanordnare: TUC Sweden AB VVS-ingenjör Kurs Kursbeskrivning Kursort/Distans Antal YH-poäng Antal lektionstimmar/vecka Startdatum Slutdatum Senaste

Läs mer