ANALYSUPPGIFT. Översikt. Göteborgsposten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANALYSUPPGIFT. Översikt. Göteborgsposten"

Transkript

1 ANALYSUPPGIFT Översikt Göteborgsposten Göteborgsposten har en hemsida full med olika mervärdestjänster. Det mesta är egenproducerat men man tar också in material från andra företag, exempelvis vädret och quiz. Det finns inte mycket rörlig bild och animationer på sidan. Istället satsar GP på olika typer av textbaserade mervärdestjänster. GP är en tidning, de gör inte i huvudsak tv eller radio. Det märks tydligare på denna hemsida än många, som blir alltmer multimediala. GP satsar även på mervärdestjänster som inte har en tydlig koppling till det journalistiska. Med sina mervärdestjänster vill GP locka läsare till sidan med annat än bara nyheter. Samtidigt vill de hjälpa nyhetsläsaren att lätt hitta det den behöver, genom sökruta, olika flikar och en mängd kategorier i högerspalten som Mest läst och Senaste nytt. GP riktar sig främst till medelålderspublik som försöker ta sig an den nya tekniken men kanske inte riktigt gjort det fullt ut. Det finns en tydlig skillnad jämfört med Aftonbladet som istället riktar sig till en yngre publik. Eftersom det mesta är textbaserat ökar tillgängligheten för alla, om man antar att sidan är kompatibel med skärmläsare. Här kommer några olika mervärdestjänster från hemsidan. E-tidning: Där man som prenumerant kan läsa tidningen på datorn eller köpa enskilda nummer. Det går att köpa tidningen via App-Store eller Google Play. Genom denna tjänst vill GP göra sig tillgängliga för den yngre läsarkretsen och låta dem ladda ner tidningen direkt till surfplattan eller mobilen. GP tar betalt för den här tjänsten, vilket kan ses som ett substitut till papperstidningen som tappar 1(8)

2 fler och fler prenumeranter. För att tidningen ska bli lönsam måste man hitta nya vägar att tjäna pengar och då är E-tidning ett alternativ. Läsvärdet: En medlemsklubb för GP:s prenumeranter. Här kan prenumeranterna ta del av olika erbjudanden, både olika event men också shopping. Tanken är att blanda olika erbjudanden så att alla kan hitta något som passar dem. Det blir ändå tydligt att den som är medelålders och intresserad av kultur hittar fler lockande erbjudanden på denna sida. Tipsa GP: Ger läsaren möjlighet att vara med och påverka vad tidningen skriver om. Väder: GP presenterar sitt väder tillsammans med ett företag som levererar väderdata. Det märks tydligt att vädret är anpassat efter GP:s läsare trots att det inte GP som levererar tjänsten. Kustväder är inte intressant på andra platser i Sverige, och det första som syns på vädersidan är vädret för Göteborg. Vädret är en detaljerad sida där läsaren ska få all väderinfo den behöver, utan att komplettera med andra vädersajter. Liverapportering: När det händer något viktigt erbjuder GP sina läsare liverapportering. När vi undersökte sidan handlade liverapporteringen om Nobelpriset i litteratur. Rapporteringen var starkt kopplat till sociala medier, då möjligheten fanns att dela på Facebook och Twitter. Rapporteringen drevs av GP själva men de tog samtidigt in en hel del kommentarer från både TT och sociala medier. Här är en yngre generation målgruppen, just sociala medier och den ständiga uppdateringen är mer attraktivt bland yngre läsare. Vi får också känslan av att rapporteringen är lättsammare, vilket kanske kan kopplas till målgruppen. TV-Klipp: Integreras ofta tillsammans med artiklar, istället för bilder. GP har en sida som heter GP tv men den är undangömd. Innehåller bara klipp och inga längre program, vilket förtydligar det vi skrivit tidigare, GP satsar inte på tv. Quiz: Nyhetsquiz kommer varje vecka, i samarbete med frågespelstillverkarna Bezzerwizzer. Finns även en mängd andra olika quiz som riktar in sig på olika 2(8)

3 intresseområden. Finns för att lätta upp sidan och locka med annat än hårda nyheter. Toppnyheter, Senaste nytt, Mest läst, Mest delat, Redaktionen rekommenderar, Sökruta och Nöjeskalender är andra exempel på mervärdestjänster som finns på sidan. Dagens nyheter Dagens Nyheter är Sveriges största dagstidning. Tidningen är oberoende liberal och har funnits sedan Tidningen ges idag ut med en upplaga på per dag, och är en del av Bonnier-koncernen. DN är Sveriges största morgontidning i papper, men också en populär hemsida som heter DN.se den har hela 1,55 miljoner unika besökare varje dag. Målgruppen är mellan 15-79år, främst invånare i storstäderna. Dagens Nyheters hemsida grundades De publicerar nyheter med en något annorlunda urvalsprocess än kvällstidningarnas sajter. Innehållet upplevs därför som mer seriöst och inte lika hysteriskt klick- och annonsjagande. DN har annonser på hemsidan men inte i samma utsträckning som kvällstidningarnas sajter. DN vill behålla sin seriositet hellre än att bli den bästa annonsplatsen. Startsidan består till största delen av artiklar med feta rubriker och ofta tillhörande bild/bilder. Men i höger spalten och i menyraden högst upp under headern finner vi mervärdestjänsterna som tidningen har att erbjuda. Quiz: Dagens nyheter är väldigt kända för sitt nutidstest. Varje vecka kommer ett nytt quiz ut där läsarna får möjlighet att svara på frågor och se hur väl de hängt med i nyhetsflödet under veckans gång. Ett enkelt sätt att engagera människor i detta spel genom att antingen lära sig det som de inte visste, eller känna sig duktiga genom att kamma hem poäng. Väder: Under fliken Väder går det att få prognoser för området du befinner dig i. För att ta del av innehållet under fliken slussas du vidare till en sajt som heter 3(8)

4 WeatherPal och får sina prognoser från SMHI. Alltså ett samarbete mellan DN.se och WeatherPal. Bloggar: På DN.se finns otroligt många bloggar. Några exempel för att illustrera bredden av innehåll: Bokcirkelblogg, NHL-blogg, Öl-blogg, modeblogg, 5:2dietblogg, Juristbloggen o.s.v. Säkert för att göra läsare med specialintressen nöjda men också för att kunna sälja annonser på områdena. Podcast: DN.se har också tre olika poddar att erbjuda till dem som gillar att använda öronen när de tar del av media. DN.tv: På webb-tv sektionen kan du enkelt ta del av korta nyhetsklipp, mest egenproducerat men även inköpt material. Du kan enkelt navigera mellan flikar som fungerar som rubriker över de ämnen du helst vill ta del av. Det finns också egenproducerade program att ta del av. DN granskar: Användaren har möjlighet att tipsa redaktionen genom att fylla i ett formulär. Dagens tidning: Under den här fliken har du möjlighet att ta del av dagens tryckta tidning i digitalt format. Utöver dessa mervärdestjänster så finns kommentar- och delningsmöjligheter, bildspel, och liveuppdatering vid event där användaren kan tänkas vilja ha snabba och direkta uppdateringar. Sydsvenskan Sydsvenskan grundades som papperstidning år 1848 den har idag en daglig upplaga på Tidningen är en del av Bonnierkoncernen och ges ut i södra Sverige som namnet antyder. Den politiska beteckningen är oberoende liberal. Sydsvenskans webb riktar sig till en bildad medelklass med tid, ork och någorlunda datorkunskaper som huvudsaklig målgrupp. Ålder kan variera utefter vilket gräv som är aktuellt. 4(8)

5 År 1995 kom Sydsvenskans hemsida till, den har i dag unika besökare om dagen. Sydsvenskan har till skillnad från till exempel DN.se en renare layout och inte alls lika många flikar att klicka sig emellan. Layouten är ljus och endast ett fåtal annonser syns till. Sydsvenskan saknar Webb-tv till skillnad från många andra av dagens webbtidningar men det finns flera andra mervärdestjänster att tillgå. Trafikläge: Under fliken trafikläge kan användaren ta del av hur trafikläget ser ut just nu genom att kontinuerliga uppdateringar från trafikpolisen publiceras i korthet, troligen via RSS. Du kan också ta del av var det kommer ske poliskontroller under veckan samt lite annat trafikrelaterat. #minskola: En flik där användarna får bidra med innehåll på temat min skola i form av case men också politiker som skriver debattartiklar om skolan. Antagligen en flik som dykt upp på grund av valåret och som säkert försvinner eller blir utbytt när den inte längre känns färsk. Minibladet: En flik med innehåll för barn och ungdomar. Lättsammare innehåll om kändisar, spel, pyssel och några få nyheter. #Läsform: En flik med fokus på litteratur. Artiklar om författare och böcker, dock inga recensioner vilket kan förefalla lite märkligt. Målservice: En flik där vi finner tabeller och resultat för spelade och kommande matcher för lokala lag. Under den här fliken kan vi också klicka oss vidare till tidningens Mff-podd, en Zlatan-flik m.m. inom sportgenre. Bloggar: Bläddrar du dig neråt på sidan finns också ett urval av bloggar på olika teman. Där hittar vi till exempel: Sluta-rökabloggen, en matblogg, en musik blogg och en majoritet sportbloggar på olika teman. SVT Vad: SVT producerar tv i form av dokumentärer, sport, nyheter, barn tv samt nöje/kultur- och samhälle/fakta-program. Eftersom SVT är public service, är 5(8)

6 målgruppen bred. Visionen är att varje människa ska hitta något i det breda utbudet som berör eller intresserar. SVT använder sig av flertalet mervärdestjänster: SVT Flow, SVT Play, SVT Pejl, väderfunktion, det öppna arkivet samt spel och pyssel till barnen. På webbsidan integreras fakta och texter med video. Ett RSS-flöde visar ständigt de senaste nyheterna samtidigt som egna nyhetstexter, bilder och videos läggs ut under nyhetsfliken. SVT använder sig av integration i allra högsta grad. Varför: Syftet är, som sagt, att utbudet ska vara brett. Alla människor ska hitta något de gillar. På SVTs webbsida finns det mesta för alla åldrar. Barnen har en egen flik till Barnkanalen där man hittar barnplay (program samlade för streaming), spel och pyssel. För den som kanske missade nyhetssändningen eller sitt favoritprogram finns nyheter, väder och sport samlat på sajten, samt på funktionen SVT play. Genom SVT Play, slipper man vara beroende av tablåtiderna. På Play kan du titta på dina program när du vill, eller se olika sportevenemang live. SVT Flow, är en relativt ny tjänst, där serier och program strömmar oavbrutet. Tack vare SVT Play och Flow, har allmänheten fått möjlighet att ta del av fler program något som hjälper SVT:s vision om att nå ut till en bred målgrupp. Många program som produceras är webbexklusiva, och sänds alltså inte i tablå-tv. Ur avsändarens perspektiv, gäller det att nå så stor del av Sveriges befolkning som möjligt. Och, i och med det breda utbudet av kanaler, program och mervärdestjänster kan användare få allt detta på en och samma sajt vilket är till väldigt stor nytta. Hur: Bild, text, video med mera integrerar med varandra på ett meningsfullt sätt. De samspelar för att t.ex. förmedla nyheter eller puffa för program. Materialet på exempelvis Play och Flow tjänsterna är tillgängligt 24h om dygnet, men oftast under en begränsad tid. Vem: Målgruppen är som sagt bred. SVT vill nå ut till alla åldrar, män som kvinnor och olika etniska/sociala tillhörigheter. Det är därför de väver samman så 6(8)

7 mycket olika mervärdestjänster på sin webbsida de vill tilltala alla möjliga olika sorters människor. SVT nyheter har en hög journalistisk standard jämförelse med t.ex. Aftonbladet tv, som är väldigt fokuserade på antal klick osv. SVT:s oberoende ger dem större tyngd och mer trovärdighet. Analys SVT Pejl Pejl är en mervärdestjänst som ligger under nyhetsfliken. Pejl är nyhetsbaserad databasjournalistik. På pejl har SVT valt alla samla all form av datajournalistik man erbjuder sina läsare. Många databasjobb på Pejl-sidan görs som en fördjupning om aktuella ämnen och de nyheter som man kan läsa om/titta på under den stora nyhetsfliken. Syftet är att med hjälp av databasjournalistik göra olika undersökningar osv. Inför valet har man som användare kunnat göra en valkompass, för att veta vilket parti som stämmer överens med sina egna åsikter. Efter valet har man gjort en grafisk sammanställning över den nya regeringen lär känna de nya ministrarna. Interaktiviteten ligger i grafik, tabeller och diagram + text. Det förekommer mycket artiklar där användaren själv måste vara aktiv jämföra själv, klicka i olika alternativ osv. Pejl tar hårda fakta och gör de lättillgängliga för alla genom tabeller, diagram och liknande. Pejl har stor användbarhet, särskilt innan och efter val (som dessa tider). Pejlsidan genomsyras just nu av politik: Kolla vad partierna vill där du bor, Här är frågorna som engagerar mest, Nästan var tredje SD-väljare kommer från M med mera. Dessutom verkar många användare tycka om att själva kunna söka, exempelvis inom sin egen kommun för att se över brottsstatistik, röstresultat och mycket mer. Läsarna kan även vara med och delta med data till olika undersökningar. Pejl använder användarna i många av sina undersökningar. Ett exempel är den 7(8)

8 större satsningen Miljöpejl, där läsarna bidrar med information om förorenade områden. Största delen av informationen på sidan består av grafik. Det försvårar tillgängligheten för en stor grupp som kanske inte kan ta del av informationen. Vi vet inte hur grafiken är kopplad till skärmläsare. Val eller inte Pejl är fortfarande är bra mervärdestjänst. Fördjupande journalistik med hårda fakta som mjukas upp i grafiska tabeller/diagram. Artiklar med just tabeller och diagram gör det oftast lättare att förstå, kunna jämföra och mäta. Slutsats Vi tycker att SVT Pejl är en bra mervärdestjänst, därför att man gör hård fakta både kul och lätt att förstå. Tjänsten skulle kunna utvecklas till att rikta sig till en bredare målgrupp. Vi tror inte att det kryllar med ungdomar på Pejlsidan. Om man skulle försöka täcka fler ämnen som intresserar de yngre, skulle man också lyckas bredda Pejls användarmålgrupp. SVT Pejl och dess databasjournalistik är applicerbart på mycket, vi tror att denna typ av journalistik kommer bli allt populärare i framtiden. Internet är ju den nya plattformen för mycket av dagens journalistik. Vi tycker att SVT borde puffa mer på SVT Pejl. Många vet nog inte att sidan finns och innehåller mycket bra information. Vi tycker att andra medier borde ta till sig tanken bakom Pejl. Detta är ett mycket bra sätt att presentera hårda fakta. Många läsare tycker om att själva kunna klicka och välja vad som ska synas, samtidigt som de själva kan bidra med fakta. 8(8)

B känns ny och ger en överblick över många delar av tidningen och får mig att leta mig vidare B

B känns ny och ger en överblick över många delar av tidningen och får mig att leta mig vidare B 2011-11-06 07.49.41 B Bra kontraster. 2011-11-06 11.13.50 A 2011-11-06 23.19.52 A 11.12.39 A 11.16.15 A 11.16.52 A 11.27.11 B 11.27.32 A luftig och stilren, man blir störd när man läser artiklar av att

Läs mer

MEDIEVANOR & MEDIEFÖRTROENDE

MEDIEVANOR & MEDIEFÖRTROENDE MEDIEVANOR & MEDIEFÖRTROENDE DET PÅGÅENDE SKIFTET FRÅN PAPPER OCH TABLÅ TILL DIGITALA MEDIER Presentation för Utrikesdepartementets kommunikationsavdelning 5 december 2018 ULRIKA ANDERSSON, DOCENT OCH

Läs mer

Nordicom-Sveriges Mediebarometer 2017

Nordicom-Sveriges Mediebarometer 2017 Nordicom-Sveriges Mediebarometer 2017 Mediebarometern Om undersökningen 1979-2017 Huvudresultaten (mediedagen och trender) Lite mer om digitala medier Lite om barn/ungdomar och medieanvändning Lite om

Läs mer

Tidningen NSD och papperstidningens framtid

Tidningen NSD och papperstidningens framtid Stephanie Marklund, Maja Kuoppala och Graça Barata 13 januari 2016 Tidningen NSD och papperstidningens framtid Tidningen NSD håller till i Mediahuset tillsammans med bland annat Kuriren och 24 Norrbotten.

Läs mer

NYHETSINTERAKTION PÅ WEBBEN TAR SOCIALA MEDIER ÖVER NYHETSFUNKTIONEN I TAKT MED ATT BETALVÄGGARNA BLIR FLER? INGELA WADBRING

NYHETSINTERAKTION PÅ WEBBEN TAR SOCIALA MEDIER ÖVER NYHETSFUNKTIONEN I TAKT MED ATT BETALVÄGGARNA BLIR FLER? INGELA WADBRING NYHETSINTERAKTION PÅ WEBBEN TAR SOCIALA MEDIER ÖVER NYHETSFUNKTIONEN I TAKT MED ATT BETALVÄGGARNA BLIR FLER? INGELA WADBRING Nyhetsinteraktion på webben tar sociala medier över nyhetsfunktionen i takt

Läs mer

Vilken typ av nyheter intresserar dig främst? Nöje Olyckor och katastrofer Lokala nyheter Brott och rättegångar Löpsedeln/första sidan Serier Forskning och framsteg Utrikesnyheter Teknik Mode Sport Kultur

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

tidningsveckan 2011 Samlade kopieringsunderlag

tidningsveckan 2011 Samlade kopieringsunderlag Samlade kopieringsunderlag tidningsveckan 2011 Här finner du de samlade kopieringsunderlagen till Lärarmaterial Tidningsveckan 2011 Tema nyheter. Alla kopieringsunderlag är fria att kopiera och sprida

Läs mer

DESIGNDOKUMENT 1(8) 1. Idé & koncept. Grundidé, syfte & innehåll. Målgrupp, koncept & sammanhang

DESIGNDOKUMENT 1(8) 1. Idé & koncept. Grundidé, syfte & innehåll. Målgrupp, koncept & sammanhang DESIGNDOKUMENT 1. Idé & koncept Grundidé, syfte & innehåll Vad önskar du att du gjort mer av, när du var 20? Finns det böcker som påverkat ditt liv på något sätt? Vilka låtar ska jag lyssna på för att

Läs mer

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En guide av Mats Wurnell www.matswurnell.net Om denna introduktion Se denna guide som en introduktion till pr och mediebearbetning. Den hjälper er att

Läs mer

Novus undersökning Terrordåden i Paris och medierna

Novus undersökning Terrordåden i Paris och medierna Novus undersökning Terrordåden i Paris och medierna Fältarbete genomfört av Novus Sammanställt av SVT Publik- och Utbudsanalys Metod / Om undersökningen Fältperiod: 18-19/11 2015 Antal genomförda intervjuer:

Läs mer

Syfte: träna elevernas källkritiska förmåga samt öka deras kunskaper om källkritiska principer

Syfte: träna elevernas källkritiska förmåga samt öka deras kunskaper om källkritiska principer B. Källkritiska detektiven en analys av tre nyhetssajter Tre helt olika nyhetssajter ska granskas. Till sin hjälp har eleverna källkritiska frågor. Får sajterna godkänt eller inte? Övningen innehåller

Läs mer

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015 www.ljk.se Logga in Uppgift till denna gång Läs kapitel 11 och kapitel 12 om strategier, marknadsplan och varumärken Skicka en skiss på ert projekt till

Läs mer

Patent och registreringsverket Statens medieråd. Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017

Patent och registreringsverket Statens medieråd. Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017 Patent och registreringsverket Statens medieråd Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017 1 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 03 2 Sammanfattning 04 3 Resultat 05 4 Om

Läs mer

Källkritisk metod stora lathunden

Källkritisk metod stora lathunden Källkritisk metod stora lathunden Tryckt material, t ex böcker och tidningar, granskas noga innan det publiceras. På internet kan däremot alla enkelt publicera vad de önskar. Därför är det extra viktigt

Läs mer

Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan?

Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan? Sida 1 av 7 Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan? Hur beskriva mediemarknaden? För att kunna analysera public service-bolagens påverkan på mediemarknaden

Läs mer

Ingen avkoppling. utan uppkoppling. en undersökning om bredband och det viktiga med internet. Februari 2012

Ingen avkoppling. utan uppkoppling. en undersökning om bredband och det viktiga med internet. Februari 2012 Ingen avkoppling utan uppkoppling en undersökning om bredband och det viktiga med internet Februari 2012 Ingen avkoppling utan uppkoppling Internet tillgodoser allt fler av våra behov, oavsett om det handlar

Läs mer

Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet

Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet Youtube vad är det? Youtube är en videodelningstjänst, som ägs av Google. På deras hemsida kan du titta

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI sli.se/gr Skapa konto Klicka på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i kommun och skola, får du en lista på "träffar"

Läs mer

Dagspresskollegiet. Göteborgs universitet Institutionen för journalistik och masskommunikation. PM nr. 76

Dagspresskollegiet. Göteborgs universitet Institutionen för journalistik och masskommunikation. PM nr. 76 Dagspresskollegiet Göteborgs universitet Institutionen för journalistik och masskommunikation PM nr. 76 Vad är prisvärt? En jämförelse mellan allt från pappersmedier till balettföreställningar Ingela Wadbring

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 19 augusti 2015 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

PRISLISTA 2013. 24Norrbotten och Nya Medier

PRISLISTA 2013. 24Norrbotten och Nya Medier PRISLISTA 2013 24Norrbotten och Nya Medier Tv när du har tid. 24Norrbotten är en lokal nyhetskanal. Här förmedlas lokala händelser via nyhetssändningar, program och text-tv. Programformatet för 24Norrbotten

Läs mer

Filmtrailers om människor.

Filmtrailers om människor. Filmtrailers om människor. Foto: Ola Hedin fokuserar på att marknadsföra seminarier, produkter och tjänster genom att synliggöra människan bakom idén. Filmerna kan ses både på nätet och på mobilen och

Läs mer

EN FÖRLORAD NYHETSGENERATION? (Eller: vill inte unga vuxna längre ha koll på läget?)

EN FÖRLORAD NYHETSGENERATION? (Eller: vill inte unga vuxna längre ha koll på läget?) EN FÖRLORAD NYHETSGENERATION? (Eller: vill inte unga vuxna längre ha koll på läget?) Jonas Ohlsson SOM-institutet Vetenskapsfestivalen 2013 100 Tidningsläsning bland unga vuxna, 1986 2012 (procent minst

Läs mer

Att skriva säljande texter Malmö 2 december. www.ljk.se

Att skriva säljande texter Malmö 2 december. www.ljk.se Att skriva säljande texter Malmö 2 december www.ljk.se Sändare Mottagare Shannon & Weaver Indirekt koppling tex via försäljningsstatistik Direkt koppling tex via marknadsundersökningar Behov/Syfte Effekt

Läs mer

Mediebarometern Välkommen!

Mediebarometern Välkommen! Den fyrtionde undersökningen av befolkningens medieanvändning 1979 2018 Välkommen! 24 maj 2019 NORDICOM, Göteborgs universitet Medielandskapet 1979 Medieutvecklingen 1979 2018 Medielandskapet 2018 Om Medieanvändning

Läs mer

Lektionsförslag för låg och mellanstadiet Tidningsveckan 2015 Missa inte veckans nyheter! Nyheter engagerar! Nyheter berör!

Lektionsförslag för låg och mellanstadiet Tidningsveckan 2015 Missa inte veckans nyheter! Nyheter engagerar! Nyheter berör! Lektionsförslag för låg och mellanstadiet Tidningsveckan 2015 Missa inte veckans nyheter! Nyheter engagerar! Nyheter berör! Lektionsförslagen för de yngre till årets Tidningsveckan består av två delar,

Läs mer

Kommunikation i sociala medier

Kommunikation i sociala medier Kommunikation i sociala medier. 2 Tur drabbar bara de skickliga! Hallå? 3 4 Kommunikation 2014 5 Facebook, Twitter, Linkedin, Google+, Tumbler, Wordpress, Youtube, Pinterest, Ello eller Instagram? "Istället

Läs mer

Del 2 Underhållning och kultur

Del 2 Underhållning och kultur Del 2 Underhållning och kultur 7. UNDERHÅLLNING Musik, film, radio, tv, böcker. Det är lätt att gå vilse bland alla medierelaterade sajter på Internet. Det här avsnittet guidar dig till några av skatterna.

Läs mer

En introduktion till SLI.SE. April 2015

En introduktion till SLI.SE. April 2015 En introduktion till SLI.SE April 2015 Registrera konto Om du inte ser den här bilden, klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola, får du en lista

Läs mer

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog Hej Nazar! För att ni ska lära känna er nya primära målgrupp seniorer och få förståelse för hur ni på bästa sätt ska kunna kommunicera med dessa har vi träffat män och kvinnor i åldrarna 65-82 år. Utifrån

Läs mer

Projektplan för Website Project Japan

Projektplan för Website Project Japan HT11 Mediateknik A Södertörns högskola 2011-12-15 Projektplan för Website Project Japan Publicering via Internet Interaktiva medier Belsam Djehiche Carina Johansson Kim Olsson Johansson Innehåll Projektet

Läs mer

Novus undersökning om medieanvändning kring Attentatet i Stockholm

Novus undersökning om medieanvändning kring Attentatet i Stockholm Allmänt rörande undersökningen: Med vägning har vi en god representativitet för landet. Det är dock en mycket kort fältperiod lör-mån, direkt efter attentatet, vilket gör att det är den bilden svenskarna

Läs mer

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn Tillämpad programmering CASE 1: HTML Ditt namn 18 [HTML] Din handledare vill se din skicklighet i att använda HTML-koden. Du ska utveckla en webbplats om ditt intresse, inriktning eller gymnasiearbete.

Läs mer

Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida?

Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida? Hur kan man locka fler ungdomar till Göteborgs hamns hemsida? När man går in på en webbsida är det utseendet och designen som står i centrum. Om det är en färglös hemsida kopplar man direkt det till något

Läs mer

HANDBOK NYHETER (inkl. logga och pdf) I OEW

HANDBOK NYHETER (inkl. logga och pdf) I OEW DEN HÄR INSTRUKTIONEN BEHANDLAR; Att skapa en nyhet - använda en logga i nyheten - använda en pdf-fil i nyheten ATT SKAPA EN NYHET 1. Logga in i OEW 2. Om du ska använda en logga eller en pdf-fil i nyheten

Läs mer

INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT

INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT Sofia Aronsson ANVÄNDBARHET OCH GRAFISK DESIGN MIS 13, Nackademin Yrkeshögskola Lärare: Ellinor Ihlström Inledning... 3! Analys... 3! Hitta... 3! Förstå... 5! Använda... 6!

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

En liten introduktion till Mediakatalogen

En liten introduktion till Mediakatalogen En liten introduktion till Mediakatalogen Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Sociala medier och uppdragsutbildning

Sociala medier och uppdragsutbildning Sociala medier och uppdragsutbildning Vad ska jag prata om? Utveckla dina affärer med sociala medier Vägen fram till en framgångsrik social media-strategi Uppdragsutbildning i sociala medier? Mål med föreläsningen?

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Analys av Radiotjänst i Kiruna AB ur perspektivet sociala medier.

Analys av Radiotjänst i Kiruna AB ur perspektivet sociala medier. Analys av Radiotjänst i Kiruna AB ur perspektivet sociala medier. Radiotjänst i Kiruna AB är det företag i Sverige som har till uppgift att finansiera public service. Detta görs genom avgifter som enligt

Läs mer

Bakgrund och Affärsidé

Bakgrund och Affärsidé 1 Bakgrund och Affärsidé För att synas bra i dagens samhälle, krävs det att du är tillgänglig på Internet och kan visa upp vad du har att erbjuda. Vi erbjuder dig en helhetslösning med webbsida, informationsfilm

Läs mer

Metro Mode besökare / vecka. 1,8 miljoner sidvisningar / vecka prenumeranter mottagare nyhetsbrevet weekly.

Metro Mode besökare / vecka. 1,8 miljoner sidvisningar / vecka prenumeranter mottagare nyhetsbrevet weekly. här om våra kanaler och case på Metro Mode Metromode.se är en av Sveriges största livsstilsajter och den självklara platsen, online och i mobilen, för en trendig, livsstilsintresserad och urban målgrupp.

Läs mer

Gratistidningens förändrade roll. En favorit i det nya medielandskapet 2017

Gratistidningens förändrade roll. En favorit i det nya medielandskapet 2017 Gratistidningens förändrade roll En favorit i det nya medielandskapet 2017 Regionala och lokala medier i Sverige 300 225 150 NÄSTAN 300 GRATISTIDNINGAR 60 % 45 % 30 % Antal titlar Procentandel 75 15 %

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 9 mars 2016 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker 24 november 2009 Bakgrund Ålder: 20, 25 Kön: Kvinna, Kvinna Sysselsättning/utbildning: Marknadsföringsprogrammet, Engelska fristående kurs. Internetvana

Läs mer

VI I FEMMAN WEBBEN - LATHUND OM LOKAL SIDA

VI I FEMMAN WEBBEN - LATHUND OM LOKAL SIDA VI I FEMMAN WEBBEN - LATHUND OM LOKAL SIDA www.sr.se/viifemman Nytt för säsongen 2009/2010 är att vi har en gemensam sida med SVT. Det betyder att alla som går in på svt.se/viifemman eller viifemman.se

Läs mer

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan.

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan. WorkShop II Checklistor 1.2 Överordnad Struktur Balance: Gränssnittet har just nu viss balans i innehållet, men menyn behöver justeras i förhållande med innehållet samt en fast container för innehållet

Läs mer

Our Mobile Planet: Sverige

Our Mobile Planet: Sverige Our Mobile Planet: Sverige Insikter om den mobila kunden Maj 2012 Detaljerad översikt Smartphones har blivit en oumbärlig del av vår vardag. Smartphones genomslag har ökat till 51% av befolkningen och

Läs mer

Målgrupper. Med målgrupper menar vi. Syfte. Målgrupperna. Vad händer inom fallskärmsvärlden?

Målgrupper. Med målgrupper menar vi. Syfte. Målgrupperna. Vad händer inom fallskärmsvärlden? Målgrupper Med målgrupper menar vi - Ett behovs- eller beteendemönster - i relation till fallskärmsförbundets kommunikation - som är relevant för vårt syfte Syfte - Transparens och insyn ger delaktighet,

Läs mer

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Sida 1(9) Mediecenter Värmland Lena Bengtsson, 054-7011062 lena.bengtsson@regionvarmland.se Datum 2015-05-07 En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Region Värmland - kommunalförbund Postadress

Läs mer

En introduktion till SLI.SE

En introduktion till SLI.SE En introduktion till SLI.SE Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola,

Läs mer

Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS

Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS Vad ska jag lära mig? Att använda en RSS-läsare, t ex Google Reader Bevaka nya tidskriftsartiklar inom ditt ämne Prenumerera på innehållsförteckningar

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

Populärt på internet. 56 Kampanjguide

Populärt på internet. 56 Kampanjguide Populärt på internet Omsättningen på vad som är inne på nätet är ganska stor. Nedan finns ett par populära webbplatser och så kallade communities (nätmötesplatser) där det finns möjlighet att bedriva kampanj

Läs mer

Projektrapport - Live commentary

Projektrapport - Live commentary Projektrapport - Live commentary Linnéa Åberg - la222pp Beskrivning Vision och översiktlig beskrivning Det är en applikation för den som vill skapa intressanta diskussioner för live event eller program

Läs mer

Svenåke Boström, Sundsvalls Tidning Branschdagarna 2005 Carina Ihlström, Högskolan Halmstad

Svenåke Boström, Sundsvalls Tidning Branschdagarna 2005 Carina Ihlström, Högskolan Halmstad HUR VILL DU ta emot och konsumera NYHETER i framtiden? Konsumenterna: ELEKTRONISKT och MOBILT! Vad är E-papper? Vissa tidningar kallar delar av sin webbpublicering för E-papper Den ledande teknologin heter

Läs mer

Medier Fakta i korthet

Medier Fakta i korthet Jag vill ha fler syntolkade filmer, tv-program och teaterföreställningar. Delar av dessa skulle kunna förinspelas och läggas i en molntjänst som jag kommer åt med valfritt hjälpmedel, exempelvis en daisyspelare

Läs mer

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben Från tanke TILL HANDLING Detta blad innehåller en samling tips på hur ni kan komma igång och påverka på webben genom att blogga och andra sociala medier. Metodblad: Påverka på webben Påverka på webben

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI grkom.se/gr-sli 2 3 Innehåll Skapa konto... 4 Startsidan... 4 Att söka med sökord... 5 Sök... 5 Filtrering - vad vill du se för träffar?... 6 Spara filter, lägga till

Läs mer

JOSEFINE STERNVIK. Ungas nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld

JOSEFINE STERNVIK. Ungas nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld Ungas nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld UNGAS nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld JOSEFINE STERNVIK N yhetsvanor hos dagens unga har förändrats dramatiskt både om vi jämför med äldres

Läs mer

Skriva och skapa med datorn

Skriva och skapa med datorn 2012-12-06 19:11 Sida 1 (av 6) Skriva och skapa med datorn En dator kan man använda i många olika syften. Kanske spelar du mest dataspel och umgås med vänner i communities och på Facebook? Kanske använder

Läs mer

Granskning av fikamöten Jenny Soini & Arvid Riemer

Granskning av fikamöten Jenny Soini & Arvid Riemer Granskning av fikamöten Jenny Soini & Arvid Riemer Interjuver med politiker Vi har varit på ett fikamöte och intervjuade 3 stycken politiker. Fikamötet var den 15/1, på Stora Vallaskolan. De politiker

Läs mer

Unga i media Vi pratar om dem men sällan med dem

Unga i media Vi pratar om dem men sällan med dem 1 Unga i media Vi pratar om dem men sällan med dem Unga får sällan komma till tals i mediernas dagliga rapportering. Och ofta talar vuxna om unga, men de får sällan själva uttala sig. Det visar en ny undersökning

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer

FÖRTROENDE FÖR MEDIER I SVERIGE

FÖRTROENDE FÖR MEDIER I SVERIGE FÖRTROENDE FÖR MEDIER I SVERIGE ULRIKA ANDERSSON & ANNIKA BERGSTRÖM (S)amhälle (O)pinion (M)edier SOM-institutet genomför årligen återkommande undersökningar av befolkningens medievanor, fritidsvanor,

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014 Sociala medier #val14 #svpol #eupol #ep2014 Samtalens betydelse är beroende av hur väl de samverkar med annan väljarpåverkan Samtal Arrangemang Direktkontakt Webb/ Sociala medier Väljare 2014 Media Direktreklam

Läs mer

Tabloidformatets inverkan på innehållet i dagstidningar. leder formatövergången till en innehållslig tabloidisering?

Tabloidformatets inverkan på innehållet i dagstidningar. leder formatövergången till en innehållslig tabloidisering? Paper till Statsvetenskapliga institutionens Allmänna forskarseminarium i Vasa och Åbo 30.10.2013 Respondent: Ari Nykvist Tabloidformatets inverkan på innehållet i dagstidningar leder formatövergången

Läs mer

UNGA LÄSARE. Att hålla sig up to date

UNGA LÄSARE. Att hålla sig up to date UNGA LÄSARE Att hålla sig up to date Rapport nummer 2 Februari 27, 2015 Rapport nummer 2/15 Fokusgrupper - Unga Läsare Under senhösten 2014 genomfördes fyra fokusgrupper tillsammans med unga läsare på

Läs mer

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil.

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil. Basetool version 3 Genom att lägga in information om ditt företag/verksamhet i Basetool syns du automatiskt på vastgotalandet.se, skaraborg.nu, vastergotland.se och vastsverige.com Webbadress: www.basetool.se

Läs mer

Guide till SvD:s digitala tjänster

Guide till SvD:s digitala tjänster Guide till SvD:s digitala tjänster I denna guide hittar du information om hur du enkelt kommer igång med SvD:s digitala tjänster. För att använda SvD digitalt behöver du först logga in med ditt SvD-konto.

Läs mer

Bygg din egen tidning med nya Flipboard 2.0

Bygg din egen tidning med nya Flipboard 2.0 Bygg din egen tidning med nya 7 Håll koll på dina sociala nätverk 7 Ett av de bästa sätten att läsa nyheter 7 Skicka din egen tidning till kompisarna. Sätt samman din egen tidning Med Flipboard skapar

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Innehåll 4 Konto Logga in Bli medlem 5 Söka Sök Filter Boxar Samsök 6 Strömma media 7 Kommentarer 7 Dela/Skapa klipp 8 Boka media och förlänga

Läs mer

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android Så här använder du Legimus app för Android Innehåll Vad är Legimus?... 3 Talsyntes... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 4 Så här söker du en talbok... 5 Ladda

Läs mer

annonsinformation Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler!

annonsinformation Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler! sid 1/5 Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler! annonsinformation Gotland.net marknadsför Gotland 365 dagar om året. Med i snitt 27.700 besök och nära 100.000 sidvisningar på sajten varje

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

I huvudet på strömmaren. Margareta Ternell

I huvudet på strömmaren. Margareta Ternell I huvudet på strömmaren Margareta Ternell Värna upphovsrätten Upphovsrättsintrång i digital miljö; PRV:s uppdrag Minska upphovsrättsintrång i den digitala miljön Upphovsrättsintrång i digital miljö; PRV:s

Läs mer

www.mediataitokoulu.fi

www.mediataitokoulu.fi Detta material innehåller information om och uppgifter relaterade till klicknyheter som publiceras på nätet, hur digital journalistik genererar pengar samt den omvälvning som nyhetsmedia genomgår, något

Läs mer

Hushållens materiella standard 1975 2005

Hushållens materiella standard 1975 2005 16 Hushållens materiella standard 1975 2005 DELPROV DIAGRAM, TABELLER OCH KARTOR Andelen personer i Sverige i åldrarna 16 74 år som hade olika resurser knutna till det egna hushållet 1975 2005. Uppgifter

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer

Ordbok. SVT Fri television /Om alla, för alla

Ordbok. SVT Fri television /Om alla, för alla Ordbok 1 SVT Fri television /Om alla, för alla Välkommen att vara med och utveckla SVT! Vi har många utmaningar framför oss. En av de största är att göra viktiga frågor i samhället intressanta och engagerande

Läs mer

Debattartiklar rutiner och tips. 1. Inför debattproduktion. 2. Ramar att komma ihåg. 3. Källor

Debattartiklar rutiner och tips. 1. Inför debattproduktion. 2. Ramar att komma ihåg. 3. Källor Debattartiklar rutiner och tips Januari 2015 Debattartiklar är ett av de verktyg vi använder för att nå ut med våra frågor och opinionsbilda i de frågor vi arbetar med. Många inom organisationen anställda,

Läs mer

Sammanställningar av djupintervjuer

Sammanställningar av djupintervjuer Sammanställningar av djupintervjuer Bakgrund Under en vecka i slutet av januari 2016 genomfördes djupintervjuer runt kommunens digitala service. 12 personer intervjuades. Innan intervjuerna gjordes en

Läs mer

Förtroendet för revisorer

Förtroendet för revisorer Förtroendet för revisorer En undersökning om hur stort förtroendet är bland företagsledare, politiker och allmänhet Maj 2011 Far, Box 6417, 113 82 Stockholm Besöksadress: Kungsbron 2, Tel. 08 506 112 00,

Läs mer

Framsida På framsidan finns:

Framsida På framsidan finns: Framsida På framsidan finns: Rubriken på hela arbetet Namnet på den eller de som gjort arbetet Klass Någon form av datering, t.ex. datum för inlämning eller vilken termin och vilket år det är: HT 2010

Läs mer

Mediedagen Andel av befolkningen 9-79 år som använder olika medier en genomsnittlig dag 2016 (procent) %

Mediedagen Andel av befolkningen 9-79 år som använder olika medier en genomsnittlig dag 2016 (procent) % Mediedagen 16 Andel av befolkningen 9-79 år som använder olika medier en genomsnittlig dag 16 (procent) % 4 9 8 NORDICOM-Sveriges Mediebarometer 16 Digitala plattformar Alla plattformar 1 Bio 6 Cd och

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Riktlinjer för digitala medier

Riktlinjer för digitala medier Policy Mind/styrdokument Senast uppdaterad: 2015-04-07 Ansvarig: LS Riktlinjer för digitala medier Om Minds riktlinjer för digitala medier Dessa riktlinjer är till för att vägleda hur Mind agerar i digitala

Läs mer

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben Slutprojekt 2010 Medieinstitutet Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben http://www.youtube.com/watch?v=sifypqjyhv8 Problem, syfte och mål

Läs mer

Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg Köp och ladda ner den kompletta e-boken Tjäna pengar på din blogg Den kompletta e-boken är på 65 sidor, fullmatade med inspiration, konkreta tips, förslag och idéer. Boken kostar 179 kr, men håll utkik

Läs mer

Com Hem kollen - Fakta om attityder till falska nyheter och källkritik

Com Hem kollen - Fakta om attityder till falska nyheter och källkritik Com Hem kollen - Fakta om attityder till falska nyheter och källkritik 017-05-05 Traditionell media i topp gällande kanaler för samhällsnyheter men unga får samtidigt en mer onyanserad bild Går in på traditionell

Läs mer

DAGSPRESSKOLLEGIET, GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄSVANESTUDIEN FRÅN DAGSPRESSKOLLEGIET

DAGSPRESSKOLLEGIET, GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄSVANESTUDIEN FRÅN DAGSPRESSKOLLEGIET LÄSVANESTUDIEN FRÅN DAGSPRESSKOLLEGIET VÅREN 15 DAGSPRESSKOLLEGIET Startade 1979 Huvudfinansiär 13-17: Carl-Olov och Jenz Hamrins stiftelse i Jönköping. Tidigare finansiär 1979-12: Tidningsutgivarna (TU).

Läs mer

Stoppa pressarna. - Om tidningen och nyhetsartikeln. I detta arbetsområde ska du utveckla din förmåga att: Dagstidningen

Stoppa pressarna. - Om tidningen och nyhetsartikeln. I detta arbetsområde ska du utveckla din förmåga att: Dagstidningen Stoppa pressarna - Om tidningen och nyhetsartikeln I detta arbetsområde ska du utveckla din förmåga att: - läsa och analysera texter för olika syften Du läser en typisk nyhetsartikel som är uppbyggd med

Läs mer

PRISLISTA 2012. 24Norrbotten och Nya Medier

PRISLISTA 2012. 24Norrbotten och Nya Medier PRISLISTA 2012 24Norrbotten och Nya Medier Tv när du har tid. 24Norrbotten är en lokal nyhetskanal. Här förmedlas lokala händelser via nyhetssändningar, program och text-tv. Programformatet för 24Norrbotten

Läs mer