Riktlinjer avseende investeringsrekommendationer och hanteringen av intressekonflikter och analytikerkonflikter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktlinjer avseende investeringsrekommendationer och hanteringen av intressekonflikter och analytikerkonflikter"

Transkript

1 Riktlinjer avseende investeringsrekommendationer och hanteringen av intressekonflikter och analytikerkonflikter Inledning Handelsbanken ("Banken") har upprättat riktlinjer för hanteringen av intressekonflikter som berör dels analytiker och de som i sitt arbete sprider/förmedlar investeringsrekommendationer och analyser till allmänheten som utarbetats av någon annan (nedan gemensamt kallade "analytiker"). Syftet med riktlinjerna är att säkerställa att analyser och investeringsrekommendationer (gemensamt kallat "analyser") som analytiker producerar är oberoende, ger en rättvis bild, är tydliga och inte vilseledande. Vidare ska de säkerställa analytikernas integritet genom att identifiera och eliminera, undvika, hantera eller offentliggöra faktiska eller potentiella intressekonflikter som berör analytiker eller Banken. Reglerna baseras på Finansinspektionens allmänna råd om hantering av intressekonflikter som berör analytiker vid värdepappersinstitut, föreskrifter om investeringsrekommendationer och hanteringen av intressekonflikter. Reglerna tar även hänsyn till engelska FSAs, de nordiska ländernas respektive amerikanska NASDs och SECs regler avseende analyser och analytikerkonflikter. Enligt Bankens Etiska riktlinjer i Handelsbankskoncernen ska samtliga anställda i sin verksamhet i banken och vid utförande av andra uppdrag iaktta hög etisk standard. All kommunikation med allmänheten, inklusive analyser, ska ske med iakttagande av strikt standard avseende ärlighet och rättvist uppträdande och får inte vara vilseledande. Analytikerna ska tillse att de har en skälig grund för sina analyser. Analytiker ska presentera fakta och åsikter i analyser på ett tillbörligt och sakligt sätt, t ex ska fakta verifieras och uttryck som är överdrivna, känslobetonade, ärekränkande eller utgör löften undvikas. Analytiker har ansvar för innehållet i sina analyser och ska försäkra sig om att de åsikter som de ger uttryck för i sina analyser är oberoende. Analytikern ska även verka för att förhindra att någon otillbörligt försöker påverka dennes professionella omdöme. Samtliga anställda, inklusive analytikerna, ska omedelbart rapportera till Compliancefunktionen vid kännedom om otillbörliga försök att påverka eller begränsa analytikernas åsikter.

2 Vilka faktiska eller potentiella intressekonflikter finns och hur hanteras dessa? Kontroll över spridning av information: Banken ska säkerställa att konfidentiell eller icke-offentliggjord information endast förs vidare till personer som behöver sådan information för att kunna utföra sitt arbete inom banken och mot bankens kunder. Som ett led i kontrollen över spridning av information gäller följande inom Bankens värdepappersrörelse: Analytikerna får inte ha tillträde till Corporate Finance-enhetens lokaler. Banken har genom s.k. Chinese Walls skapat restriktioner vilka innebär att analytiker normalt inte är tillåtna att ta emot konfidentiell eller icke-offentliggjord information som Corporate Finance, eller andra enheter inom Handelsbanken Capital Markets har tillgång till. Undantag från denna huvudregel kräver godkännande av chefen för Analys-funktionen och Compliance-funktionen. Varje sådant godkännande ska dokumenteras av Compliance-funktionen. Analytiker som fått ta del av konfidentiell och icke-offentliggjord information från Corporate Finance, eller andra enheter inom Handelsbanken Capital Markets (dvs tagits över Chinese Walls) får inte ge ut analyser inom berört bolag, vare sig skriftligen eller muntligen, så länge informationen är konfidentiell och väsentlig. Förhållande mellan Corporate Finance, och andra enheter inom Handelsbanken Capital Markets resp. Analys: Analys skall hållas organisatoriskt avskild från Corporate Finance, eller andra enheter inom Handelsbanken Capital Markets och analytiker får inte rapportera till dessa enheter. Analytiker ska sitta fysiskt åtskilda från Corporate Finance. I de fall en analytiker delar lokal med affärsverksamheten får denne analytiker inte ha tillgång till ickeoffentliggjord information om handel eller positioner i finansiella instrument, vare sig muntligen eller på annat sätt, annat än under vissa begränsade omständigheter vilket i så fall kräver ett i förväg uttryckligt godkännande av chefen för Analysfunktionen och Compliance-funktionen. En analytiker får inte sprida information till personer utanför Analys om tänkt tidpunkt för utgivandet av förestående analys (gäller analyser utanför den offentliggjorda agenda för när analyser ska publiceras), eller sprida information om innehållet i sådan analys om sådan information kan ha betydelse för investeringsbeslut. En analytiker får, efter godkännande i varje enskilt fall från Compliance lämna ut delar av analys som inte innehåller slutsatser eller rekommendationer för faktagranskning av Corporate Finance, andra enheter inom Handelsbanken Capital Markets eller andra personer utanför Analys-enheten eller Banken.

3 Corporate Finance, eller andra enheter inom Handelsbanken Capital Markets får inte i förväg godkänna analytikers slutsatser eller rekommendationer. Analytikers deltagande i corporate finance-enhetens egna marknadsföringsaktiviteter: Analytiker ska inte delta i aktiviteter som riskerar att påverka tilltron till analytikerns oberoende. Analytikerns expertis får användas till förmån för bankens kunder och, med vissa restriktioner, till förmån för banken. Analytiker får, efter godkännande av chefen för Analys-funktionen, och Compliancefunktionen, delta i Corporate Finance-avdelningens egna marknadsföringsaktiviteter i syfte att få eller behålla uppdrag under förutsättning att sådant deltagande inte riskerar att påverka tilltron till analytikerns oberoende. Analytikers ekonomiska intressen och handel i finansiella instrument och valuta för egen räkning: I föreskrifter utfärdade av den svenska Finansinspektionen finns bestämmelser om värdepappersinstituts skyldighet att ha regler för anställdas och närståendes egna affärer i finansiella instrument och utländsk valuta. Svenska Fondhandlarföreningen har som komplement till lagstiftning och föreskrifter utarbetat branschgemensamma minimiregler, "Regler om affärer med finansiella instrument och valuta m m gjorda för egen räkning av anställda och uppdragstagare i värdepappersinstitut samt deras närstående. Handelsbanken har beslutat att anta detta regelverk som Bankens egna regelverk. Bankens instruktion "Regler för anställdas egna värdepappers- och valutaaffärer" innehåller bland annat regler för analytikers handel i finansiella instrument och valuta för egen räkning. Banken har valt att tillämpa strängare regler än de branschgemensamma minimiregler som Fondhandlareföreningen tagit fram. Nämnda instruktion föreskriver att: En analytiker får inte i strid mot egna gällande rekommendationer handla med finansiella instrument relaterade till de företag denne bevakar, En analytiker som utarbetat en analys eller medverkat i detta arbete får inte handla med finansiella instrument som är relaterade till det företag analysen avser den dag analysen sprids till kund och inte heller påföljande dag. För Bankens analytiker gäller dessutom att:

4 en analytiker får inte bevaka ett företag där analytikern är styrelseledamot eller innehar annan ledande befattning utan särskilt godkännande enligt nedan. En analytiker ska meddela chefen för Analys respektive till Compliance om denne själv eller dennes make, sambo, syskon eller släkting, i rakt upp- eller nedstigande led, är styrelseledamot eller annan ledande befattningshavare i ett företag som analytikern bevakar. I de fall en analytiker har meddelat att denna typ av intressekonflikt föreligger ska chefen för Analys och chefen för Handelsbanken Capital Markets bedöma om analytikern ska få fortsätta täcka bolaget. Chefen för Analys ska skriftligen meddela Compliance om beslutet och grunden för sådant beslut. Analysen för sådant bolag ska då innehålla upplysning om sådan intressekonflikt. I de fall analytiker har egna placeringar eller i övrigt har direkta eller indirekta ekonomiska intressen i det bolag som de täcker ska sådan information offentliggöras i analysen eller ska det i analysen göras hänvisning till var på Bankens hemsida sådan information finns. Riktlinjer för att förhindra att analyser och rekommendationer påverkas av Bankens ekonomiska intressen eller affärsförbindelser med analyserade företag och för att förhindra påverkan från utomstående: Banken kan ha affärsrelationer med eller ekonomiska intressen i de företag som Bankens analytiker täcker. Sådana förhållanden får inte påverka analysernas innehåll. Banken ska offentliggöra i analysen, eller genom hänvisning i analysen till var på Bankens hemsida sådan information finns, om: Banken är marknadsgarant för finansiella instrument utgivna av det analyserade företaget eller om Banken har väsentliga ekonomiska intressen i företaget, personer som är anställda av Banken, eller har anknytning till Banken, är styrelseledamöter eller har annan ledande befattning hos det företag som analyseras. En analytiker får inte tillåta att personer i Banken eller utanför Banken på ett otillbörligt sätt försöker påverka en analys. En analytiker ska meddela chefen för Analysfunktionen och till Compliance-funktionen, om någon på ett otillbörligt sätt försöker påverka analysen. Banken ska inte ge ett företag en mer fördelaktig bevakning, särskild värdering eller specifika målkurser i utbyte mot framtida eller fortsatta affärsförbindelse, tjänster eller investeringar. I de fall Banken nyligen haft, har eller söker corporate finance uppdrag hos det analyserade företaget ska upplysning om detta offentliggöras i analysen.

5 Analytiker får inte acceptera ersättningar eller andra förmåner utöver vad som framgår av Bankens riktlinjer "Mutor och Bestickning" från ett företag eller andra utomstående avseende publicering av en analys på företaget. En analytiker ska inte söka och får inte utnyttja selektiv information från företaget som analyseras. Med selektiv information menas i detta sammanhang betydelsefull information som företaget lämnat exklusivt till analytikern och inte till andra analytiker. Rapporteringsgång och ersättning till Analytiker: En analytiker får vare sig vara underställd till eller rapportera till Corporate Finance, och/eller andra enheter inom Handelsbanken Capital Markets. Ersättning till analytiker får inte vara direkt kopplad till specifika corporate financeuppdrag. Personal inom Corporate Finance, eller andra enheter inom Handelsbanken Capital Markets ska inte påverka beslut om ersättning till analytiker. De får ej heller heller fatta beslut om anställning eller avskedande av, belöningar till eller disciplinära åtgärder mot analytiker. Beslut om ersättning till analytiker fattas av chefen för respektive analys-enhet i enlighet med de riktlinjer som fastställts av chefen för Handelsbanken Capital Markets.

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter Riktlinjer för hantering av intressekonflikter Styrelsen för Redeye AB ( Bolaget ) har mot bakgrund av 8 kap. 21 lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden och 11 kap. Finansinspektionens föreskrifter (FFFS

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Thomson Fakta AB, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tfn 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Kommentar på Estradföreläsning. Christina Nyman, Chefsekonom

Kommentar på Estradföreläsning. Christina Nyman, Chefsekonom Kommentar på Estradföreläsning Christina Nyman, Chefsekonom Konjunkturen och jag Konjunkturinstitutet Riksbanken Handelsbanken 2 Early warning indicator: This time is different Kan man förutse en kris?

Läs mer

16 Policy om etiska riktlinjer Ansvar Senast fastställt Version Sid nr. Styrelsen, Redeye AB (5)

16 Policy om etiska riktlinjer Ansvar Senast fastställt Version Sid nr. Styrelsen, Redeye AB (5) 16 Policy om etiska riktlinjer Ansvar Senast fastställt Version Sid nr. Styrelsen, Redeye AB 2014-05-09 1.0 1 (5) REDEYE AB Policy om etiska riktlinjer Innehåll 1. Versionshantering 2. Inledning 3. Syfte

Läs mer

7. Policy om hantering av intressekonflikter Ansvar Senast fastställt Version Sid nr. Styrelsen, Redeye AB (9)

7. Policy om hantering av intressekonflikter Ansvar Senast fastställt Version Sid nr. Styrelsen, Redeye AB (9) 7. Policy om hantering av intressekonflikter Ansvar Senast fastställt Version Sid nr. Styrelsen, Redeye AB 2014-02-18 1.2 1 (9) REDEYE AB Policy om hantering av intressekonflikter Innehåll 1. Versionshantering

Läs mer

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Dokumenttyp Säkerhetsklass Ansvarig Författare Beslutsfattare Fastställd Policy Intern Compliance Nils Lansing Styrelsen 2013-12-05 POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Aros Kapital AB, 556669-3130 Sid

Läs mer

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter för Rhenman & Partners Asset Management AB

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter för Rhenman & Partners Asset Management AB Riktlinjer för hantering av intressekonflikter för Rhenman & Partners Asset Management AB Dessa riktlinjer är fastställda av styrelsen för Rhenman & Partners Asset Management AB (Rhenman & Partners) den

Läs mer

Morgonrapporten. 12 december 2018

Morgonrapporten. 12 december 2018 Morgonrapporten 12 december 2018 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, clma02@handelsbanken.se

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ETISKA FRÅGOR

RIKTLINJER FÖR ETISKA FRÅGOR Captor Fund Management AB RIKTLINJER FÖR ETISKA FRÅGOR Fastställd av styrelsen för Captor Fund Management AB vid styrelsemöte den 27 april 2017 1(5) 1 INLEDNING Ett fondbolag ska enligt 11 kap. Finansinspektionens

Läs mer

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter för Rhenman & Partners Asset Management AB

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter för Rhenman & Partners Asset Management AB Riktlinjer för hantering av intressekonflikter för Rhenman & Partners Asset Management AB Denna policy är fastställd av styrelsen för Rhenman & Partners Asset Management AB (Rhenman & Partners) den 29

Läs mer

Riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter

Riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Dessa riktlinjer antogs vid Stellum Kapitalförvaltning AB:s styrelsemöte den 5:e september 2013 1(4) Stellum Kapitalförvaltning AB ("Bolaget")

Läs mer

FÖLJ LAGAR OCH REGLER

FÖLJ LAGAR OCH REGLER SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt är grundläggande värderingar i vår verksamhet. SEK:s värderingar och

Läs mer

Riktlinjer om affärer med finansiella instrument gjorda för egen räkning av anställda och uppdragstagare i fondbolag samt av deras närstående

Riktlinjer om affärer med finansiella instrument gjorda för egen räkning av anställda och uppdragstagare i fondbolag samt av deras närstående Riktlinjer om affärer med finansiella instrument gjorda för egen räkning av anställda och uppdragstagare i fondbolag samt av deras närstående Antagna den 11 februari 1998 och senast reviderade 30 januari

Läs mer

Instruktion för funktionen för regelefterlevnad

Instruktion för funktionen för regelefterlevnad Fastställd av: Styrelsen Datum: 2018-01-03 Fastställs: Årligen eller vid behov Tidigare godkänd: 2017-04-24 Tillgänglighet: Rättslig grund: Tillämpningsområde: Ägare: För samtliga anställda på Bolagets

Läs mer

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt

Läs mer

Morgonrapporten. 21 maj 2019

Morgonrapporten. 21 maj 2019 Morgonrapporten 21 maj 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Morgonrapporten. 12 juni 2019

Morgonrapporten. 12 juni 2019 Morgonrapporten 12 juni 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat:

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: Uppförandekod Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: 2018-11-28 Innehåll Uppförandekod... 1 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Policy... 3 2.1 Etiska värderingar och affärsmässiga

Läs mer

Interna riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter

Interna riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Interna riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Antagen av styrelsen 2014-06-30 eturn Fonder AB P.O. Box 24150, 104 51 Stockholm, SWEDEN Office Address: Linnégatan 89 Phone +46

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Thomson Fakta AB, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tfn 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Den nordiska warrantmarknaden 2005

Den nordiska warrantmarknaden 2005 Den nordiska warrantmarknaden 2005 Warrantomsättningen i Norden ökade med 9% år 2005. I Finland ökade omsättningen med 33% och i Norge med 57%, medan den minskade med 9% i Sverige. I Finland och Norge

Läs mer

SAMMANFATTNING AV RIKTLINJER FÖR INTRESSEKONFLIKTER

SAMMANFATTNING AV RIKTLINJER FÖR INTRESSEKONFLIKTER 1. INTRODUKTION 1.1. En intressekonflikt kan uppstå när en person är i en förtroendeposition som kräver att han/hon använder sitt omdöme på uppdrag av andra och där han/hon har intressen eller skyldigheter

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Fakta Info Direkt, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tel. 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument; SFS 2005:377 Utkom från trycket den 13 juni 2005 utfärdad den 2 juni 2005. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget) den 23 februari ställa denna policy minst en gång per år.

Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget) den 23 februari ställa denna policy minst en gång per år. 14. Policy för Intressekonflikter Placerum Kapitalförvaltning AB Regelbok 2018 Sid. 2 (6) Policy för intressekonflikter ter Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget)

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-09-03 2 2018-09-03 3 2018-09-03 4 2018-09-03 5 2018-09-03 6 2018-09-03 7 2018-09-03 8 Datum 9 Aktier Räntor Alternativa investeringar Korta räntor Statsobligationer Företagsobligationer (IG) Företagsobligationer

Läs mer

Policy och instruktioner för regelefterlevnad

Policy och instruktioner för regelefterlevnad Fastställd av: Styrelsen Datum: 2016-02-17 Fastställs: Årligen eller vid behov Tidigare godkänd: 2015-11-13 Tillgänglighet: För samtliga anställda på Bolagets server Rättslig grund: FFFS 2007:16 Tillämpningsområde:

Läs mer

Morgonrapporten. 9 april 2019

Morgonrapporten. 9 april 2019 Morgonrapporten 9 april 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Morgonrapporten. 24 januari 2019

Morgonrapporten. 24 januari 2019 Morgonrapporten 24 januari 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Etisk kod Inledning Inom ONE Nordic koncernen (nedan ONE Nordic ) har vi höga krav på etik och moral. Denna etiska kod befäster ONE Nordics värderingar genom etiska riktlinjer för det dagliga arbetet inom

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

Morgonmötet 6 november 2018

Morgonmötet 6 november 2018 Morgonmötet 6 november 2018 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, clma02@handelsbanken.se

Läs mer

Etiska Riktlinjer för INTACTA KAPITAL 556704-6189.

Etiska Riktlinjer för INTACTA KAPITAL 556704-6189. Etiska Riktlinjer för INTACTA KAPITAL 556704-6189. Dessa riktlinjer antogs vid INTACTA Kapitals styrelsemöte den 16 maj 2013. 1(5) Etiska riktlinjer 1. Etik och syftet med etiska riktlinjer Bolaget verkar

Läs mer

Morgonmötet 28 november 2018

Morgonmötet 28 november 2018 Morgonmötet 28 november 2018 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, clma02@handelsbanken.se

Läs mer

Policy för identifiering och hantering av intressekonflikter

Policy för identifiering och hantering av intressekonflikter Policy för identifiering och hantering av intressekonflikter 507.04.39 Fastställd av Styrelsen i Leksands Sparbank 2017-03-29 (ersätter 2016-03-30) Dokumentägare: Regelefterlevnad Innehåll 1 Inledning

Läs mer

Morgonmötet 8 november 2018

Morgonmötet 8 november 2018 Morgonmötet 8 november 2018 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, clma02@handelsbanken.se

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

Policy för hantering av intressekonflikter

Policy för hantering av intressekonflikter Policy för hantering av intressekonflikter Januari 2018 1. Syfte Danske Bank-koncernen ( koncernen ) tillhandahåller ett omfattade urval finansiella tjänster och är därför exponerad för potentiella och

Läs mer

Morgonrapporten. 17 januari 2019

Morgonrapporten. 17 januari 2019 Morgonrapporten 17 januari 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Morgonrapporten. 15 januari 2019

Morgonrapporten. 15 januari 2019 Morgonrapporten 15 januari 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget) ingår tillsammans med Placerum AB (Moderbolaget) i en den finansiella företagsgruppen Placerum.

Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget) ingår tillsammans med Placerum AB (Moderbolaget) i en den finansiella företagsgruppen Placerum. 14. Policy för Intressekonflikter Placerum Kapitalförvaltning AB Regelbok 2015 Sid. 2 (5) Policy för intressekonflikter Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget)

Läs mer

Morgonrapporten 6 december 2018

Morgonrapporten 6 december 2018 Morgonrapporten 6 december 2018 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, clma02@handelsbanken.se

Läs mer

Morgonrapporten. 16 januari 2019

Morgonrapporten. 16 januari 2019 Morgonrapporten 16 januari 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Morgonrapporten. 11 juni 2019

Morgonrapporten. 11 juni 2019 Morgonrapporten 11 juni 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Morgonrapporten. 13 juni 2019

Morgonrapporten. 13 juni 2019 Morgonrapporten 13 juni 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-03-19 2 2018-03-19 3 2018-03-19 4 2018-03-19 5 2018-03-19 6 2018-03-19 7 2018-03-19 8 Datum 9 Aktier Räntor Alternativa investeringar Korta räntor Statsobligationer Företagsobligationer (IG) Företagsobligationer

Läs mer

Etikkod. Hur vi agerar enligt våra värderingar och etiska principer inom Mexichem.

Etikkod. Hur vi agerar enligt våra värderingar och etiska principer inom Mexichem. Etikkod Etikkod Hur vi agerar enligt våra värderingar och etiska principer inom Mexichem. Head Quarters Río San Javier No. 10 Fracc. Viveros del Río Tlalnepantla, Estado de México. C.P. 54060 Tel. (52

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Observera att denna konsoliderade version är en sammanställning, och att den tryckta författningen är den officiellt giltiga. En konsoliderad version är en fulltextversion där alla ändringar har införts

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners Under perioden 24 december 6 januari kommer Söderberg & Partners veckobrev att göra ett uppehåll, men veckobrevet återkommer i vanlig ordning måndagen den 7 januari. Välkommen till vår blogg på Söderberg

Läs mer

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter CODE OF CONDUCT 1 Innehåll 3 Förord av koncernchefen 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas 5 Midsonas 6 grundläggande principer 6 Respekt för mänskliga rättigheter 6 Miljö 7 Respekt för lagstiftning 7

Läs mer

Morgonrapporten. 23 maj 2019

Morgonrapporten. 23 maj 2019 Morgonrapporten 23 maj 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 11/2013

Föreskrifter och anvisningar 11/2013 Föreskrifter och anvisningar 11/2013 Utarbetande och spridning av investeringsrekommendationer Dnr FIVA 12/01.00/2013 Utfärdade 10.6.2013 Gäller från 1.7.2013 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax

Läs mer

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct)

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct) Version 2.0, 2013-09-24 Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonister till företag, myndigheter och organisationer inom ett mycket stort spektra av verksamheter.

Läs mer

Policy för intern styrning och kontroll

Policy för intern styrning och kontroll Rättslig grund Policy för intern styrning och kontroll Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd om styrning, riskhantering och kontroll i kreditinstitut (FFFS 2014:1) Dokumentägare Antagen datum

Läs mer

Morgonmötet 29 november 2018

Morgonmötet 29 november 2018 Morgonmötet 29 november 2018 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, clma02@handelsbanken.se

Läs mer

Godkännande av Dunis affärsetiska policy

Godkännande av Dunis affärsetiska policy Godkännande av Dunis affärsetiska policy Duni som företag och dess medarbetare ska följa god affärssed och agera i enlighet med koncernens etiska normer och förväntningar. Denna affärsetiska policy anger

Läs mer

Morgonrapporten. 11 januari 2019

Morgonrapporten. 11 januari 2019 Morgonrapporten 11 januari 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Intressekonflikter & Incitament Romanesco Capital Management 556761-9654

Intressekonflikter & Incitament Romanesco Capital Management 556761-9654 Intressekonflikter & Incitament Romanesco Capital Management 556761-9654 INTERNA REGLER FÖR HANTERING AV INTRESSEKONFLIKTER Dessa interna regler har fastställts av styrelsen för Romanesco Capital Management

Läs mer

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter Riktlinjer för hantering av intressekonflikter Investerum AB 556693-7495 & Investerum Pension KB 969683-3913 Riktlinje Ägare: Styrelsen äger och fastställer riktlinjerna årligen. VD äger dock rätt att

Läs mer

Morgonrapporten. 25 januari 2019

Morgonrapporten. 25 januari 2019 Morgonrapporten 25 januari 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

ERSÄTTNINGSPOLICY Bakgrund Definitioner Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget Stockholm

ERSÄTTNINGSPOLICY Bakgrund Definitioner Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget Stockholm ERSÄTTNINGSPOLICY 1. Bakgrund 1.1. Finansinspektionens föreskrifter FFFS 2011:1 innehåller bestämmelser om hur bl.a. kreditmarknadsbolag ska mäta, styra, rapportera och kontrollera de risker som ersättningssystem

Läs mer

INTERNA RIKTLINJER FÖR HANTERING AV INTRESSEKONFLIKTER OCH INCITAMENT

INTERNA RIKTLINJER FÖR HANTERING AV INTRESSEKONFLIKTER OCH INCITAMENT Aros Bostad Förvaltning AB INTERNA RIKTLINJER FÖR HANTERING AV INTRESSEKONFLIKTER OCH INCITAMENT Fastställd av styrelsen för Aros Bostad Förvaltning AB vid styrelsemöte den 7 november 2017 1(7) 1 ALLMÄNT

Läs mer

Morgonrapporten. 22 januari 2019

Morgonrapporten. 22 januari 2019 Morgonrapporten 22 januari 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab. Fastställd: Fastställd av: Riksgäldens styrelse.

Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab. Fastställd: Fastställd av: Riksgäldens styrelse. Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab Fastställd: 2014-12-11 Fastställd av: Riksgäldens styrelse Hållbarhetspolicy Sammanfattning Hållbarhetspolicyn är ett övergripande

Läs mer

POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART POLICY ANTAGEN MARS 2015 REVIDERAD FEBRUARI 2017

POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART POLICY ANTAGEN MARS 2015 REVIDERAD FEBRUARI 2017 POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART POLICY ANTAGEN MARS 2015 REVIDERAD FEBRUARI 2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART... 3 INTRODUKTION... 3 ARBETA MED TREDJE PART... 3 PROCESS FÖR

Läs mer

Närståendetransaktioner. 14 maj 2013 Björn Kristiansson

Närståendetransaktioner. 14 maj 2013 Björn Kristiansson Närståendetransaktioner 14 maj 2013 Björn Kristiansson Definitioner Vad är en närståendetransaktion? Närstående? Varför regler? Befogenhet och behörighet Styrelse och VD företräder bolaget Bolagsstämman

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. UPPFÖRANDEKOD Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. VÅR VISION: FÖRETAG OCH TEKNIK I VÄRLDSKLASS För att

Läs mer

Morgonmötet 30 oktober 2018

Morgonmötet 30 oktober 2018 Morgonmötet 30 oktober 2018 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, clma02@handelsbanken.se

Läs mer

10.6 Ersättningspolicy

10.6 Ersättningspolicy 10.6 Ersättningspolicy Styrdokument: Gäller för: Beslutad av: Datum för beslut om fastställande: Datum för beslut om revidering senast: Dokumentägare: Tillhandahållande: Konfidentiell status: Rättslig

Läs mer

KABE AB (publ.) Informationspolicy. Fastställd på styrelsemöte 2014-05-20

KABE AB (publ.) Informationspolicy. Fastställd på styrelsemöte 2014-05-20 KABE AB (publ.) Informationspolicy Fastställd på styrelsemöte 2014-05-20 Innehåll 1. Inledning 2. Extern/intern information 1 2.1 Kanaler för extern och intern information 1 2.2 Extern information 1 2.3

Läs mer

Pandium Capital AB RIKTLINJER FÖR INTERNREVISION

Pandium Capital AB RIKTLINJER FÖR INTERNREVISION Pandium Capital AB RIKTLINJER FÖR INTERNREVISION Dessa riktlinjer har fastställts av styrelsen för Pandium Capital AB vid styrelsemöte den 30 september 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 1 2 ORGANISATION

Läs mer

Morgonrapporten. 10 januari 2019

Morgonrapporten. 10 januari 2019 Morgonrapporten 10 januari 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Morgonrapporten. 18 januari 2019

Morgonrapporten. 18 januari 2019 Morgonrapporten 18 januari 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Morgonrapporten. 19 juni 2019

Morgonrapporten. 19 juni 2019 Morgonrapporten 19 juni 2019 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, @ClaesMahlen

Läs mer

Information om riktlinjer för hantering av intressekonflikter

Information om riktlinjer för hantering av intressekonflikter Information om riktlinjer för hantering av intressekonflikter Fastställd av styrelsen i SPP Spar AB, 2014-05-05 SPP Spar AB, organisationsnummer 556892-4830 1 Bakgrund SPP Spar AB (bolaget) är ett värdepappersbolag

Läs mer

GROUP POLICIES. Uppförandekod. Always By Your Side.

GROUP POLICIES. Uppförandekod. Always By Your Side. GROUP POLICIES Uppförandekod Always By Your Side. www.polygongroup.se Innehåll Introduktion 3 Affärsetik 4 Antikorruption och antitrust Medarbetare 5 Professionellt agerande Arbetsmiljö Tvångsarbete Barnarbete

Läs mer

Morgonmötet 20 november 2018

Morgonmötet 20 november 2018 Morgonmötet 20 november 2018 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, clma02@handelsbanken.se

Läs mer

Infranords uppförandekod

Infranords uppförandekod Uppförandekod Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartners, arbetsgivare och samhällsaktör. Uppförandekoden har beslutats av Infranords styrelse och

Läs mer

Morgonrapporten. 18 december 2018

Morgonrapporten. 18 december 2018 Morgonrapporten 18 december 2018 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, @LenaFahlen leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, clma02@handelsbanken.se

Läs mer

Morgonmötet 7 november 2018

Morgonmötet 7 november 2018 Morgonmötet 7 november 2018 Lena Fahlén, +46 (0)8-701 83 29, leli15@handelsbanken.se Lars Henriksson, +46 (0)8-46 346 18, lahe06@handelsbanken.se Claes Måhlén, +46 (0)8-46 345 35, clma02@handelsbanken.se

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2015:184 Utkom från trycket den 9 april 2015 utfärdad den 26 mars 2015. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Insynsrapportering och insiderinformation

Insynsrapportering och insiderinformation Insynsrapportering och insiderinformation FI-forum 24 januari 2017 Välkomna! Susanna Grufman Avdelningschef, Marknadstillsyn Agenda Regelverk Vad är Insiderinformation? Offentliggörande av insiderinformation

Läs mer

Affärsetisk policy för Piteå kommun

Affärsetisk policy för Piteå kommun Affärsetisk policy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Affärsetisk policy Policy 2012-09-10, 148 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare Version Senast

Läs mer

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 12 OKTOBER 2012

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 12 OKTOBER 2012 AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 12 OKTOBER 2012 New Yorkbörserna USA meddelade att antalet amerikaner som sökte arbetslöshetsunderstöd under förra veckan sjönk till den lägsta nivån, 330.000 personer, på fyra

Läs mer

Infranord AB Box Solna Tel

Infranord AB Box Solna Tel Uppförandekod Infranord AB Box 1803 171 21 Solna Tel 010-121 10 00 www.infranord.se Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

Läs mer

Nya regler om marknadsmissbruk

Nya regler om marknadsmissbruk Nya regler om marknadsmissbruk FI-forum 9 juni 2016 1 Agenda 14.30 14.35 Inledning och tidsplan 14.35 14.45 Förhindrande och upptäckt av marknadsmissbruk 14.45 14.55 Marknadssondering 15.05 15.10 Insiderförteckning

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

Redogörelse avseende ersättningspolicy i Nasdaq Stockholm AB

Redogörelse avseende ersättningspolicy i Nasdaq Stockholm AB June 2018 Public Redogörelse avseende ersättningspolicy i Nasdaq Stockholm AB enligt Finansinspektionens allmänna råd om ersättningspolicy FFFS 2016:21 Ersättningspolicy Inledning Nasdaq Inc. tillämpar

Läs mer

Punkt 11: Riktlinje för hantering av intressekonflikt

Punkt 11: Riktlinje för hantering av intressekonflikt 2016-09-21 Punkt 11: Riktlinje för hantering av intressekonflikt Förslag till beslut i styrelsen att anta Riktlinjer för hantering av intressekonflikt för Försäkrings AB Göta Lejon FÖRSÄKRINGS AB GÖTA

Läs mer

SAMMANFATTNING AV INTRESSEKONFLIKTSPOLICY

SAMMANFATTNING AV INTRESSEKONFLIKTSPOLICY SAMMANFATTNING AV INTRESSEKONFLIKTSPOLICY 1. Introduktion Denna sammanfattning av Intressekonfliktspolicyn ( Policyn ) görs tillgänglig för dig (vår nuvarande eller eventuella kund) i enlighet med lagen

Läs mer

Semcon Code of Conduct

Semcon Code of Conduct Semcon Code of Conduct Du håller nu i Semcons Code of Conduct som handlar om våra koncerngemensamma regler och förhållningssätt. Semcons mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR DIÖS ANSTÄLLDA För att skapa långsiktiga värden för ägare, hyresgäster, medarbetare, samarbetspartners och samhälle

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-03-26 2 2018-03-26 3 2018-03-26 4 2018-03-26 5 H&M, RNB - Utdelning: SEB (5:75 kr) - Blackberry, China Telecom Utdelning: Fast Partner (5:00 kr i preferensaktie), Klövern (0:10 kr i stamaktie, 5:00

Läs mer

Storebrandkoncernens riktlinjer för bekämping av korruption

Storebrandkoncernens riktlinjer för bekämping av korruption Storebrandkoncernens riktlinjer för bekämping av korruption 1 Syfte och principer I detta dokument beskrivs Storebrandkoncernens riktlinjer för bekämpning av korruption. Syftet med riktlinjerna är att

Läs mer

SWEDSECS DISCIPLINNÄMND BESLUT :01

SWEDSECS DISCIPLINNÄMND BESLUT :01 1 SWEDSECS DISCIPLINNÄMND BESLUT 2017-01-30 2017:01 SwedSec Licensiering AB Licenshavaren BESLUT Disciplinnämnden meddelar licenshavaren en erinran. SKÄL Bakgrund Licenshavaren var, vid tiden för de aktuella

Läs mer

Policy kring hantering av intressekonflikter och incitament

Policy kring hantering av intressekonflikter och incitament Policy kring hantering av intressekonflikter och incitament Svensk Värdepappersservice (SVP) Ansvarig utgivare Styrelsen Avdelning - Uppdaterad 2014-11-05 1.1 Inledning I fall där ett värdepappersföretag

Läs mer

Interna regler för hantering av etiska frågor och intressekonflikter

Interna regler för hantering av etiska frågor och intressekonflikter Interna regler för hantering av etiska frågor och intressekonflikter Fastställd av styrelsen i Optimus Fonder AB den 26 november 2013 Interna regler för hantering av etiska frågor och intressekonflikter

Läs mer

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative.

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative. Uppförandekod Husqvarna Groups uppförandekod följer FNs Global Compacts principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption riktade till företag. Husqvarna Group stödjer FN Global Compact

Läs mer

Interna regler för hantering av etiska frågor och intressekonflikter

Interna regler för hantering av etiska frågor och intressekonflikter Interna regler för hantering av etiska frågor och intressekonflikter Fastställd av styrelsen i Traction Fonder AB den 23 januari 2012 Interna regler för hantering av etiska frågor och intressekonflikter

Läs mer

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD Code of conduct HANS LINNARSON, VD och koncernchef Husqvarna har under sin l ånga och tr aditionsrik a historia byggt upp et t mycket got t anseende som är ovärderligt.

Läs mer