10 september. 4 september

Relevanta dokument
September 18 september Hej kära dagboken!!! Jag som skriver till dig heter Sofia. Jag är 12 år och går i 7:an på Musikskolan.

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一

Dagboken av Melker p

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Du är klok som en bok, Lina!

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Jojo 5B Ht-15. Draken

Dagboken Mini. Av Lillia

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Mina tankar och hemlisar en dagbok av Sofie

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla


September 5 september Hej dagboken du kommer bli min vän. Jag heter Tatiana Johansson. Jag är 11år gammal. Jag har långt, lockigt hår och guldig

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

B r a s s e n s Dagbok

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Min dagbok. Av: Iris Frick

Om författaren. Om boken

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

1 december B Kära dagbok!

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Sune slutar första klass

Den försvunna diamanten

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Kap,1. De nyinflyttade

Min lillasyster Prim är världens bästa syster, det är hon jag oftast är med. Vi har till och med en massa hemligheter som vi inte har berättat för

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Du är klok som en bok, Lina!


Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Rymdresan. Äventyret börjar.

Sagan om Nallen Nelly

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Nu är det full rulle i tomtelandet. Klapparna tillverkas både natt och dag. Och alla önskelistor läser vi NOGA!

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med!

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj

Gabriella. Innerhållsförteckning

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Flyttade. Isak den 21e dec Nilstorp. För 3 år sen köpte vi Nilstorp. Det tog 1 timme att åka dit. När vi kom fram plockade jag och Anton blåbär.

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Aldrig att jag säger mitt namn eller... Dagbok. Mitt liv. Instruktioner. Kär. Ny populär tjej Jag är med i reklamblad. Allt det här o mycket mer

Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Prov svensk grammatik

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES


Om barns och ungas rättigheter

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

I dag arbetar hela klassen med skogens djur. Siri ritar en grävling. Lova ritar en räv.

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa!

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Elevtext 1 (svenska som andraspråk) berättande genren

Den kidnappade hunden

Veronica s. Dikt bok 2

Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med!

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Sociala berättelser 1

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Intervjusvar Bilaga 2

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

BST. BRICKeBACKENS SKOLAS TIDNING Nr 4. Brickemarken Sommarro. Skämtteckning. Stoppa förstörelsen på Brickebackens skola!

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett


Transkript:

I AM GREGER PUTTESSON

4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag är två år. Förra året fick jag en leksaksspis och en plast macka så jag skulle kunna leka. Jag tycker inte om det, jag vill ha coola saker. 10 september För 4 veckor sen började skolan. När jag kom till skolan började Finn reta mig direkt, han kallade mig ett "mögligt bananskal" Jag blev ledsen och började gråta. I år kommer det att börja en ny elev i klassen. Han heter Kurt, han är snäll men luktar äckligt. Efter skolan när jag gick hem så såg jag en ekorre, han trillade ner ifrån en gren.

Oktober Hej! Jag bor i ett tegelhus på Svingatan 13. Där bor jag med min mamma och pappa. Vi har 2 sovrum, ett kök, en toa och ett vardagsrum. Den farligaste platsen i huset är i mammas och pappas rum, när jag har gjort något dumt. När jag har gjort något dumt springer jag till min hemliga koja ute i trädgården, den byggde jag när jag var 8, nu är jag 12. Jag har mycket leksaker i mitt rum, men helst vill jag ha en dator så att jag kan spela spel med mina vänner. I mitt rum har jag mörk blåa tapeter med gibbon apor på.

16 November 29 November För 4 dagar sedan fick jag reda på att JAG ska vara årets jultomte. Jag blev först väldigt glad och sprang runt av glädje ute i solljuset, det är slutet av november men det är 10 grader varmt och soligt. Luften kändes frisk och härlig ända tills Birgitt kom, då började det lukta snus. Men nu är jag bara pirrig inför det. Jag vet inte riktigt om jag vill eller inte vill, men nu kan jag ju inte ändra mig!

7 December. Igår fick jag ett mail om dagen då jag ska vara tomte. Så här stor det. -Kom ombytt -Klockan 12.00 -I matsalen - Ta med fika om man vill fika. Hälsningar Ingrid, Jul-Läraren 14 december I förrgår så var dagen då jag var tomte, det var ganska kul! Jag fick sitta i tomtedräkt och ta emot önskelistor ifrån de små barnen på skolan, jag fick även fika och ha det kul. När jag kom hem den dagen var jag trött, jag gick och la mig klockan 6. Igår så hade vi även skridskodag. Jag brukar inte åka skridskor så jag trillade nästan hela tiden. Men det var ganska kul ändå.

10 januari Haj mögliga dagbok! Det har precis varit ett tråkigt jullov, i julklapp fick jag en gosedjurs-älg som jag kallar för Älge. Jag har gjort en recension av Älge. Den är stor, gosig och mjuk, den har stora horn. Jag tycker inte om den för att jag fick den av min dumma kusin Albert. Han retar mig och är elak, hans föräldrar tvingade honom att ge mig något. Den heter Älge för att den är en Älg. Han är väldigt ful och dum jämfört med mina andra gossedjur. Jag ger honom 0/10 älgar.

13 februari 25 februari Hej dagboken! Det finns ett dumt gäng i mitt område, en gång när jag hade köpt en stor påse godis att ha som lördagsgodis tog dom hela påsen och puttade ner mig i en vattenpöl där hundar brukar pissa. Därför har jag bestämt mig för att för att göra en debattartikel som jag ska skicka in i tidningen. Här kommer artikeln jag har skrivit. Mobbare i villaområde. Jag tycker att man ska känna sig trygg i sitt område. För att alla ska känna sig trygga tycker jag att det dumma gänget måste flytta härifrån. Om de gör det kan man vara ute och leka och ha kul. Om de inte flyttar kommer ingen att känna trygg, glad eller ha kul. Därför anser jag att regeringen bestämmer att de får flytta härifrån. Idag så fick jag ett svar ifrån regeringen på min artikel. De sa att dem skulle göra allt vad dem kunde för att göra området tryggare, dem har fixat så att gänget får ett hus 10 mil iväg istället för att förstöra för oss som bor i området. Jag fick en del reaktioner på artikeln, gänget tyckte att jag var dum i huvudet och hotade mig med att slå mig. Det var många andra som reagerade också, många i området skrev sms och mail till mig och skrev att det var bra gjort av mig. Jag är nöjd med att jag lyckades med mitt "uppdrag".

15 mars Hej dagboken! Nu är det kväll, idag var jag och mamma på torget. När jag skulle gå och handla frukt så såg jag en reklamartikel. Det var en flygande brödrost, jag tyckte den var fin och cool. Jag tänkte att jag bara måste köpa den, jag kollade vart den såldes och det var 20mil hemifrån. Jag sa till mamma att jag ville gå ensam resten av dagen, det gick hon med på. Jag tog tåget till affären och skulle precis gå in när dem stängde. Jag frågade om den fanns att köpa någon annanstans, då berättade de att man kan köpa dem på torget där jag var! Jag blev glad för att jag kan köpa en men arg för att jag åkt dit i onödan. Jag köpte den och sprang hem, när jag skulle gå in genom dörren snubblade jag på tröskeln, tappade brödrosten men den höll. 24 mars Idag tog jag med min lyxiga brödrost till skolan för att skryta. När jag kom till skolan kom det onda gänget BananGubbzen. Dem tog min flygande brödrost och kastade den till varandra. Jag gick till en lärare och sa till medans jag var borta fortsatte dem att kasta med den, jag gick till min lärare men hon kom inte, när jag kom till baka kastade dem upp den i luften så flög den iväg. Idag bestämde jag mig för att aldrig köpa en flygande brödrost igen.

2 april Idag är Schweini hemma hos mig. Jag har gömt mig inne på toaletten nu när jag skriver. Schweini är en stor kille med blondt hår, han är duktig på att lira fotboll. Men ni undrar säkert hur han hamnade hemma hos mig. Förra månaden kastade några upp min flygande brödrost i luften så flög den iväg. Jag kontaktade Schweini och bad honom komma för att jag var ledsen och hoppades att han kunde göra mig glad, och det gjorde han, vi spelade fotboll. Han lärde mig många tricks. Sedan fick jag hans autograf. När han åkte hem tyckte jag att jag var världens lyckligaste människa.

11 maj Hej dagboken! Nu är det bara en månad kvar tills sommarlov. Det har hänt mycket detta skolåret, jag hade tänkt gå tillbaka och kolla på några händelser. För ca en månad sen var min idol hemma hos mig, han lärde mig en massa fotbollstricks och finter, även hur man skjuter hårdare i fotboll. För några månader sedan tog gänget "BananGubbzen" min godispåse, jag bestämde mig för att göra något åt det och nu bor dem inte längre här. I december fick jag vara tomte och ta emot de små barnen på skolans önskelistor, det var väldigt kul, en liten kille hade önskat sig en köttätande dinosaurie som skulle göra kvällsmat på alla som var dumma emot honom. 30 maj Jag har gjort en lista på några saker. Tre saker jag inte vill komma ihåg: min tråkiga julafton, när min brödrost flög iväg och när BananGubbzen tog min godispåse. Tre saker jag vill komma ihåg: när Schweini var hemma hos mig, när jag var jultomte, och när BananGubbzen behövde flytta. Tre saker jag måste komma ihåg i sommar: bada, äta glass och spela fotboll.