Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Relevanta dokument
En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Magiska dörren. Tuva Lundström

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Magiska dörren. Julia Björklund

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.


Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1 - Hej Jag heter Gustav och min kompis heter Olle. Vi är bästa vänner. Jag går på Lönnskolan och jag är 8 år. Min kompis är 8 år.

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel ett- Den magiska dörren

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Författare: Tindra frejinger

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!


Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Den magiska dörren Av: Maja

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Magiska dörren Av: Filippa

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Magiska dörren. av Sara Pavlova


Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

Kapitel:1- Hej. Kapitel:2- brevet. Kapitel:3- Nycklarna. Kapitel:4- En annan värld. Kapitel:5- En annorlunda vän. Kapitel:6- Mitt uppdrag

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Om författaren. Om boken

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Den magiska dörren. Linn Larsson

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar...

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Tills någon annan öppnar dörren.

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

DEN MAGISKA DÖRREN KAPITEL 1 HEJ!

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

kapitel 4 en annan värld

Transkript:

Av Simon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig. Jag bor på Galavägen 10 och jag har en lillasyster.

Kapitel 2 - Brevet En dag gick jag ner i källaren för att hämta bandyklubbor. Plötsligt hörde jag ett läte. Då tittade jag dit och såg ett brev. Det stod: Hjälp! Vi behöver hjälp! Jag heter Hylas. Snälla hjälp oss!

Kapitel 3 Nycklarna Jag gick till klassrummet. Då möter jag Mimom! Han tappade sina nycklar. Jag förstod att det var nycklarna till den mystiska dörren! Jag tog upp nycklarna och rusade ner i källaren. Jag öppnade dörren.

Kapitel 4 En annan värld På andra sidan dörren öppnade sig en värld jag aldrig hade kunnat tänka mig. Jag var utsvulten. Jag såg höga träd. De var höga som moln. Barken var gjord av metall. Plötsligt kom en ekorre. Den skrämde mej rejält. Jag sprang och jag såg ett vattenfall. Nere vid vattenfallet stod ett spjut och en övergiven koja. Jag såg en stig ner till kojan.

Kapitel 5 En annorlunda vän Jag hörde ett skrik. Det kom från skogen. Jag såg en skugga. Jag gömde mej bakom ett träd. Då kom det fram en person: - Vad heter du? - Jag heter Kalle. Vad heter du? - Jag heter Hylas. - Då var det du som skrev brevet! Har du mat, Hylas? Jag är utsvulten. Hylas hade en sten kniv, lädertröja och ett par lädershorts på sig. Jag sa: - Vad är ert problem? - Vi har för lite land. Vi får inte plats. - Jag ska försöka hjälpa er! sa jag.

Kapitel 6 Mitt uppdrag Hylas, jag vet hur jag ska hjälpa er! Jag behöver: en kniv 2 långa rep ett nät en säck med proviant en vattensäck Nu måste jag gå till dörren. Ja sprang upp för stigen. Jag såg metallträden och nu såg jag dörren. Jag satte in nyckeln och vred om. Döndönt ön, lät det och så var jag tillbaka i skolan.

Kapitel 7 Tillbaka i skolan Jag gick till vaktmästaren. Där såg jag en kniv. Jag såg mej omkring. Då såg jag vaktmästaren. Han satt på sitt skrivbord. Jag tänkte och tänkte om, om, om, om igen. Då såg jag två långa rep och ett nät. - Vaktmästaren, det är något i slöjdsalen, sa jag. Då sprang vaktmästaren iväg. Då tog jag sakerna. Sedan gick jag till matsalen och bredde mackor. Därefter rusade jag till vattenmaskinen. Då såg jag 10 termosar. Jag fyllde dem med vatten. Då kom jag på att jag kan hämta nätet i gympasalen. Jag rusade till gympasalen. Jag visste att det fanns ett nät där. Jag tog det. Jag rusade mot den magiska dörren, vred om nyckeln och gick in.

Kapitel 8 Sanningens ögonblick Jag såg metallträden och stigen. Då hörde jag något skrik. Det var Hylas! - Jag kommer, ropade jag. Jag tog upp kniven. Jag gömde mig bakom en kulle. Då såg jag att 21 av dem förde bort Hylas. Jag följde efter. Efter 2 timmar var jag framme vid deras läger. Jag drack ur vattensäcken. Då hörde jag massor av hästar. På en av hästarna satt en kapten. Han hade bronsrustning och på hans hjälm satt det en bronsörn. Då kände jag en hand på min axel. Jag skrek till. De satte handklovar på mig. De har ett eget språk, så jag förstod inte vad de sa. De dömde mej i krigsdomstolen. Jag sa att jag ville prata med deras kapten. De svarade ja. Jag fråga var han var. Jag hade en plan. Jag lyckades förstöra mina handklovar! Jag kastade nätet jag hade med mig över några av soldaterna. Jag band fast soldaterna med mina rep, tog upp kniven och sa att han skulle släppa alla. Han svarade: - Ja, okej då! Han gjorde det bums. Han gav tillbaks allt mark han hade stulit. Jag åt upp provianten och gick till baka till den magiska dörren.

kapitel 9 - Slutet Jag satt på lektionen och tänkte på det som hade hänt. Sedan gick jag ut på rast. Då såg ja Mimom. Han fick en boll i huvudet och jag hämtade sjuksyster som heter Elin. Hon tog med bandage. Mimom såg att jag hade nycklarna. - Vad gör du med mina nycklar? Nu ska du få igen! - Aj!!!! min fot, sa jag. Men jag hjälpte dem! - Va? Tack! Kan det vara vår hemlighet? - Ja, det kan det. Ska vi bada? - Ja, gärna! Sedan gick vi och badade tillsammans och hade jättekul!