Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Relevanta dokument

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Magiska dörren. Tuva Lundström

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kapitel ett- Den magiska dörren

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Den magiska dörren. Elsa hallén

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Magiska dörren. Julia Björklund

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson


Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Den magiska dörren. Linn Larsson

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Magiska dörren Av: Filippa


Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Den magiska dörren. - ett romanprojekt

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Den hemliga dörren...

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Den magiska dörren. kapitel 1-hej


Magiska dörren Elin Gustafsson

Kapitel:1- Hej. Kapitel:2- brevet. Kapitel:3- Nycklarna. Kapitel:4- En annan värld. Kapitel:5- En annorlunda vän. Kapitel:6- Mitt uppdrag

kapitel 4 en annan värld

Kapitel 1 Det här är jag!!

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 2 Övernattning

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Magiska dörren. Av: Laura

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Tills någon annan öppnar dörren.

Innehållsförteckning Kapitel 1- Hej! Sid. 4. Kapitel 2- Brevet Sid. 6. Kapitel 3- Nycklarna Sid. 8. Kapitel 4- En annan värld Sid.

- Tack, sa jag och gick och satte mig på en ledig plats bredvid en tjej längst fram som luktade parfym.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Transkript:

Kapitel 1 hej Jag heter Eric Knutson och är 9 år. Jag har ljust hår och jag är ganska kort jag gillar att spela fotboll och innebandy. Min mamma heter Karin och hon har också har just hår. Min pappa heter Anders. Och han har mörkt hår och han är ganska lång. Jag går på Himskolan. Himskolan är röd och svart. Väggarna är röda och taket är svart. Jag tycker om min kompis som heter Robert. Vi brukar cykla. Jag är rädd för vaktmästaren som alltid går med en såg. Jag är rädd för att vaktmästaren är arg hela tiden. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 2 Brevet Jag var i klassrummet och hade matte. Då såg jag ett brev. Jag tog brevet för att jag ville se vad det stod. I brevet stod det så här : Hjälp Hej jag heter Birgit jag behöver hjälp jag är fångad av varmkorvar. Akta dig för dom. Ps man blir potatismos. Hitta nycklarna. Jag var tvungen att hjälpa Birgit. Men hur ska jag få tag i nycklarna?

Kapitel 3 Jakten på nycklarna Nu var jag tvungen att få tag i nycklarna till dörren. Någon där inne behöver hjälp.. -Men vem har nycklarna, frågade jag Robert? Robert sa att vaktmästaren har dom. -Men varför har vaktmästaren nycklarna, sa jag? -Jag vet inte men jag tror att han är en polis för det stod i brevet, sa Robert. -Vi kan ta reda på det, sa jag. - Hur då?, sa Robert -Vi kan spionera på honom svarade jag. -Ja sa Robert. Nästa dag så spionerade vi på vaktmästaren. Då såg vi att han öppnade dörren så sa vi att vi måste ta nycklarna. Nästa dag tog vi nycklarna när han sov. Han hade nycklarna i fickan. Det kändes som blodet frös till is men när jag tog nycklarna så vaknade han. Då sprang jag som jag aldrig har gjort. När vaktmästaren såg mig frågade han mig vad jag gjorde? - Jag skulle fråga en sak. - Okej sa vaktmästaren. Men vad har du i handen sa vaktmästaren. - Mina hemnycklar, svarade jag. Då sprang jag till dörren. Vi öppnade dörren sakta

Kapitel 4 En magisk värld. På andra sidan dörren öppnade sig en värld jag aldrig hade kunnat föreställa mig. Allt var så annorlunda. Det luktade skog. Det var varmt. Det var grönt över allt. Jag gick men jag började bli hungrig. Då såg jag ett träd med äpplen. Äpplena var blåa men dom var goda. Jag började gå igen. Då såg jag en by men det var inga där men jag vågade inte gå dit. Då såg jag en stig som jag gick till då fick jag se en sjö som jag gick till för att dricka. Då såg jag en katt men den var så annorlunda. Den hade så stora tassar men en sån liten kropp. Den var brun. Den var så konstig men ändå så söt men den gick bara längre bort från mig. Jag började gå. Då kom jag fram till den vackraste ån jag har sett men jag kom inte över ån för den var så bred. Men då såg jag en bro som jag gick över men när jag gick på bron så knakade den. Sen blev jag så trött så jag gick under en gran för att sova.

Kapitel 5 Chocken. Jag vaknade av att det stod ett par potatisar framför mig. - He,j vad gör du här? frågade dom - Jag är här på ett upp drag, svarade jag. - Okej men vad är det som har hänt? sa dom. - Det är en potatis som behöver hjälp för att hon är fångad, sa jag - Okej vad heter hon. Sa dom. - Hon heter Birgit. Svarade jag. - Okej jag vet vem det är. Sa dom Vi började gå mot fängelset och jag kände mig iakttagen. Jag lossades som ingen ting, men det var svårt. Vi gick och gick. Det kändes hopplöst för vi kom aldrig fram. Vi gick ca en timme, men vi kom aldrig fram. Det kändes hopplöst.

Kapitel 6 punkt listan Rätt som det var kom jag på hur jag skulle göra för att befria min nya kompis. Jag ska ha med mig ketchup, en pinne och en kniv då kan jag grilla korv. Här är listan: en kniv. Ett rep. En varmkorv. Vi kom fram till fängelset det var stort. När jag gick såg jag en varmkorv men den såg mig inte. Jag började springa för att vara säker på att den inte skulle se mig. Då började jag gå igen. Jag såg dörren. Jag öppnade dörren.

Kapitel 7 Skolan igen. När jag kom till skolan så var det som vanligt. Jag skyndade mig hem för att få tag på Ketchup, en pinne och en kniv. Men jag var tvungen att göra så att ingen såg att jag tog det. Men det skulle bli svårt. Jag måste göra det för att min kompis inte ska bli potatis mos. Men hur ska jag få tag på ketchup, pinne och kniv. Vi har det hemma men min mamma och pappa är hemma hela tiden. Men jag skulle försöka ändå. Jag blev rädd att jag inte skulle kunna få tag på ketchup och en pinne, kniv. När mamma skulle laga mat så passade jag på att smyga så tyst som möjligt på tå så för att hon inte skulle höra mig och titta. Då fick jag tag på ketchupen och kniven och sprang i väg så fort som möjligt och då kom hon efter mig men som tur var att Robert kom i sista sekund och drog mig i armen. - Varför sprang du i väg från din mamma? Frågade han. - Inget,sa jag. Jag gick i väg för att hitta en pinne. Jag hittade en pinne. Jag gick i väg för att gå till dörren. Jag fick dåligt samvete för at jag hade glömt av min gamla kompis som alltid har hjälpt mig. Jag kom till dörren och jag öppnade dörren.

Kapitel 8 Öga mot öga Jag tog mod till mig och gav mig iväg. Jag såg min fiende i ögonen och han påminde mig om vaktmästaren på något sätt. Han hade nästan likadant ansikte och klädstil fast han var en korv. Vi stirrade på varandra i typ 2 minuter. Sen började han gå fram till mig och då kom jag på att jag skulle ta fram ketchupen och slänga i väg den så han gick till den. Då slängde jag iväg den. Han började gå till den. Då kom jag på att jag skulle knyta fast hans korvhänder. Jag tog fram repet och smög mig fram till honom och knöt fast korvhänderna. - Lås upp dörren! Och låt alla komma ut ur fängelset och du måste lova att aldrig fånga någon igen, sa jag. - Ja men om du knyter upp repet, sa korvgubben. - Ja jag lovar att knyta upp repet men annars kommer jag inte knyta upp, sa jag - Okej, sa gubben Då började vi gå till fängelset. Vi kom fram till fängelset och han låste upp dörren. Då skrek jag att alla skulle ut. Alla sprang ut och då knöt jag upp repet. - Lova att aldrig fånga några mer annars kommer jag igen, sa jag. - Jaja, sa korvgubben. Jag letade upp Birk. Då såg jag Birk och jag gick till honom. - hejdå Birk, sa jag. - hejdå tack för hjälpen, sa Birk. Jag gick till dörren.

Kapitel 9 Robert. Dagen efter satt jag på lektionen och tänkte på allt som har hänt. Sen när det var rast så var jag ensam och skulle gå och lämna nyckeln men då såg jag att vaktmästaren ramlade. Då sprang jag dit. - Mår du bra, frågade jag. - Ja, sa vaktmästaren - Bra, sa jag. - Men har du sett min nyckel? Sa han. - Eh nej, sa jag lite blygt. - Okej men kan du hjälpa mig att leta upp den? Frågade han. - Okej, sa jag. Vi började leta. Jag hade ju nyckeln men jag vågade inte säga ja han kanske skulle bli arg. Jag gick till vaktmästaren. - Jag tror att jag har hittat nyckeln, sa jag. - Okej tack, sa han. - Men vad är den till för, frågade jag. - Jag kan säga men säg inte till någon annan bara din bästa kompis får veta, sa han. - Okej, sa jag. - Den är till för ett rum som kommer till en magisk värld, sa han. - Okej men hejdå, sa jag. Jag sprang till Robert. - Vaktmästaren har en nyckel till en magisk värld, sa jag. - Okej, sa Robert lite ledsen. - Vad är det, sa jag. - Du bara sprang i väg från mig, sa han. - Okej förlåt sa jag. - Tack, sa Robert. - Ska vi gå och köpa en glass, sa jag. - Okej, men jag har inga pengar. - Men jag bjuder, sa jag. - Okej, sa han. Vi började gå. Vi pratade om allt som hade hänt. Vi skrattade hela tiden. Det var den bästa dagen i hela mitt liv.