- Hörde du ljudet? sa Sven. - Nä, hur skulle jag kunna höra när alla andra pratar? sa Anton. Bakom dom kom sura Kony. - Har inte ni lektion?

Relevanta dokument
Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

MONSTRET. Av: Stina Boström

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Monstret Av: Emil Jöfelt

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Om författaren. Om boken

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Författare: Anton Söderström

Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar...

Författare: Lisa Spjuth

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

MONSTRET KASPER SANDBERG.

Monstret Molganovitch

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel.4. Upptäckten.

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa. sa: -Du är ful. Då sa Carl:

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det

Det mystiska monstret

KAPITEL1:LJUDEN. -Hörde du ljudet? Frågade Erik. -Nej vilket ljud? Frågade Wille. -Det där konstiga ljudet från källaren.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Monstret. Av Natalia Zielinska

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen...

Om författaren! Om boken:

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Elaka Karl var den dummaste i klassen. Han kunde till och med slå ner en person tre år äldre än han. Alla i klassen var rädda för honom.

Malin puffade till Annie och sa lycka till, Malin är Annies bästa vän.

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett.

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. "Undra vad det var för ljud?"tänkte Sebbe.

Den hemliga dörren...

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel

MONSTRET BOBBE AV SONJA

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Magiska dörren. Tuva Lundström

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Monstret Arrax Av: Evelina

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Om författaren. Om boken

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

2014 Författare: LISU

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.



Om författaren. Om boken

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen.

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson


1 En olycka kommer sa " llan ensam

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Transkript:

AV AXEL G Monstret

- Hörde du ljudet? sa Sven. - Nä, hur skulle jag kunna höra när alla andra pratar? sa Anton. Bakom dom kom sura Kony. - Har inte ni lektion? hörde de sura Kony säga. - Äääää jo, men vi skulle precis gå. Sura Kony gick därifrån. - Kom vi går på lektion, sa Sven. Efter lektionen skulle de vara i källaren. När de var i källaren spelade nästan alla bingo. Men det gjorde inte Sven och Anton. Efter ungefär en timme så skulle de ha kemi. När dom var i kemisalen under källaren hörde de ljudet igen. - Hörde du ljudet? sa Anton. - Nä, vadå? - De lät som om någon är under kemisalen. - Men det är väl omöjligt, sa Sven. - Jag kanske bara hörde fel, sa Anton.

När Sven gick i korridoren hörde han ett ljud. Han blev jätterädd! Han gick vidare mot bildsalen för att kolla om hans gipsfigur hade torkat. När han gick in i bildsalen tyckte han att han såg något i ett hörn. Det kändes som att någon iakttog honom! Han blev rädd. Just då kom Snälla gubben och frågade om Sven ville ha saft och kex. - Gärna! Efter en stund kändes det mycket bättre!

I korridoren såg Sven en affisch. Var lugn!

Han undrade varför det stod så. Sven vänder på affischen för att han ser lite blod och där står det: Monster! Gå inte ner i källaren Han blev jätterädd. Han fick en jättekonstig känsla.

Efter skolan så skulle Sven vara på fritids. Då skulle de vara i källaren. Sven älskade att vara i källaren. Men Sven tänkte på det konstiga ljudet. Sven sprang före alla andra. När han var i källaren såg han MONSTRET! Han skrek: -Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Monstret var hårigt, det hade röda ögon och supervassa tänder och den var jättestor. Monstret rörde sej jättelångsamt och monstret hade jättelånga öron. Det värsta var att han såg jättehungrig ut. Sven sprang i korridoren så långt han bara kunde komma. Just när monstret skulle äta upp honom så kom alla andra barn. Monstret försvann.

Efter att de hade varit i källaren så skulle de vara i skolans bibliotek. När de var i biblioteket så slog Sven upp vargar i en uppslagsbok. Där stod det: "Vargar bor i större delar av landet. Dom äter harar och bävrar." Då märkte han att någon annan hade läst boken, för det låg massa anteckningar i boken. På anteckningen stod det hur man använder en kokosnöt för att förvandla en varg till ett monster. När han hade läst alla anteckningar, såg han kemilärarens handskrift. När han läste de så stod kemiläraren bakom honom!

Nu skulle de vara i kemisalen. Nu var de i kemisalen. Sven tänkte på hur han skulle kunna förvandla tillbaka monstret till en varg igen. Han kom på ett recept som skulle kunna fungera. Så här är receptet: 2 ägg 6 tomater 2 grodor 11 gurkor 9 spindlar 3 hårstrån Han tog 2 ägg, 6 tomater och 11 gurkor från kylskåpet. Han gick ut och tog 2 grodor från träsket på skolgården. Han gick in och gick in i det gamla skafferiet och tog 9 spindlar. Han blandade allt i en stor gryta och så var allt klart.

Sven tog med sej drycken till källaren. Sven la en hare framför grytan så att monstret skulle ramla i grytan och förvandla tillbaka monstret till en varg igen. Helt plötsligt så kom monstret och tog haren och ramlade ner i grytan och helt plötsligt så var monstret en varg igen. Allt hade gått som Svens planer. Vargen sprang iväg och försvann. Sven var jättenöjd! Han blev så glad så han hoppade, så glad blev han!

Just när han var så glad så stod kemiläraren bakom honom. - Det var jag som vände på affischen, sa han och skrattade. - MOHAHAHAHA, men varför förvandlade du en varg till ett monster? frågade Sven. - Jo du förstår alla skrattade alltid när jag råkade klanta mig, svarade kemiläraren. Så jag gjorde ett monster så att ingen skulle skratta åt mig. - Ingen skulle skratta åt dig om du sa att du var lite klumpig, sa Sven. - Jag ska alltid berätta om mina problem i fortsättningen. Tack för hjälpen Sven, sa kemiläraren. - Ingen orsak. Det kändes bra när allt var löst.