Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1 Den dolda hemligheten Författare: Jonatan Sundin

2

3

4

5 Kapitel 1 Ljuden Hörde du ljudet? Nej, det går knappt när alla pratar : Svarade Leo. Det var någon som skrek : Sa Adam. Ahh! Hörde du nu då? Ja, och jag vill inte göra det igen : Svarade Leo. Tror du ingen annan hörde? Nej, annars skulle dem vara rädda som vi : Svarade Leo. Är du rädd : Frågade Adam? Ja, är inte du? Adam började svettas och fick fram ett svagt : Nej, så klart inte. Leo kunde se på Adam när han ljög och talade sanning, och nu ljög han. Efter en stund började alla i klassen sluta prata så man kunde höra ljudet ännu mera. Ska vi säga till en vuxen : Undrade Leo? Ja, varför tänkte inte jag på det : Sa Adam. Dem gick tillsammans igenom den mörka källaren till närmaste lärare som olyckligtvis var tant : Martch. Vi tror att det är någon som är i fara : Sa Leo nervöst. Tant : Martch såg på dem som om de var helt galna. Sedan fick Adam fram ett osäkert : Hörde du oss?

6 Hennes blick var fortfarande fäst på dem. Sedan hördes ett till skrikande. Hon var mycket sur och såg ut som en tomat i ansiktet. Hon var så arg att hon bara gick därifrån och fräste åt dem. Hon trodde det var ett skämt.

7 Kapitel 2 Rädslan Sluta : Sa Leo besvärat! Aldrig : Svarade Felix elakt! Felix hade mobbat Leo och hans kompisar hela terminen. Adam sprang och sparkade Felix på benet så han tappade taget om Leo. Spring : Skrek Adam! Leo sprang så fort han kunde med Adam hack i hälen. Efter ett tag när dem hade kommit en bit i skolan sa Adam Ska vi gå till källaren och berätta några spökhistorier? Leo tvekade i några sikunder, men han visste ändå att han inte ville. Jag tror jag...bra, då går vi : Avbröt Adam. När dem hade kommit en bit ner i trappan kände båda en förfärlig doft. Vad är det som luktar så? Jag vet inte : Svarade Adam Dem gick i en mörk avstängd del av skolan långt nere i källaren dessutom. Vad var det : Frågade Leo? Jag såg inget : Svarade Adam. Jag såg något röra sig där borta i hörnet. Du inbillar dig säkert bara : Sa Adam. Dem slutade plötsligt att gå och började springa. Adam gjorde det för att han var exalterad till skillnad från Leo som bara sprang av rädsla och stress.

8 Ahh! Nu kom det där ljudet igen. Jag hörde det : Svarade Leo. Dem sprang så fort dem kunde till närmsta dörr, upp för alla trappor, in i kapphallen och in i klassrummet. Kom vi undan? Hoppas det : Svarade Adam. Ahh! Den kommer igen : Sa Leo i panik! Göm dig! Ljudet slutade plötsligt att låta och allt blev som vanligt. Ska vi gå till matsalen och kolla om det finns någon lärare som vi kan prata med istället för Tant : Martch? Okej, bara vi inte hör det där läskiga ljudet igen : Svarade Leo.

9 Kapitel 3 Affischen Dem gick försiktigt ner för alla trappor och hittade tillslut till matsalen i botten av skolan. Kolla! Vart : Frågade Adam? Här. Dem kollade båda med intressanta blickar på det Leo hade hittat. Kolla, det är en artikel. Vad står det : Undrade Leo? Du kanske måste läsa för att få reda på det : Sa Adam skrattande. Javisst : Sa Leo lika skrattande.

10 SKOLAN ALLT OM SKOLAN DEN HÄR TERMINEN. SKOLDAGARNA HAR VARIT SOM VANLIGT. VI I SKOLAN HAR SJÄLVA INTE GJORT NÅGRA ÄNDRINGAR SÅ ALLT SKA VARA OKEJ. Allt har gåttfort nu dem senaste veckorna. Lektionerna har varit underhållande, med allt lärande och sånt. Ingen dag har varit lik den andre. Vi lärare har tillsammans med barnen beslutat att vi som har ungdomarna ska annordna en massa roliga lekar åt alla barn på skolan. Dem tillsammans i grupper i olika klasser fått diskutera med varandra om olika lekar dem kunde tänka sig att göra. Det var allt om den här veckan mer om lekarna ser ni i veckobreven i alla klasser. Ha en bra fortsatt dag, hälsningar alla lärare. Vi har inte alls fått prata om lekar! : sa Leo irriterat.

11 Jag vet. Kolla här! Vart : Frågade Adam, men Leo hade redan börjat lästa. Det var något på baksidan som lockade honom att kolla men han tänkte ändå att det inte kunde vara bra nyheter eftersom det stod på baksidan. Hemska nyheter Det kommer en mörk tid här på skolan. Vi, lärarna har upptäkt ett monster som härjar på skolan i källaren! Vi vuxna på skolan har upptäkt ett slags monster som smyger och håller till i skolans källare! Lärarna har hört barn skrika men dem har aldrig setts igen. Vi ska försöka lösa det här problemet med hjälp av andra skolors lärar. Vi kommer även ta hjälp av : The Ghost Masters. tidningen har tagit reda på massor med monstret och skolan. Vi mutade dem och köpte deras tystnadsplikt. så vi i skolan kan vara säker på att skolan inte kommer att stänga eller lägga ner.

12 Kapitel 4 Upptäckten Ska vi gå ner och leta efter monstret? Är du galen eller : Frågade Leo? Vi skulle ju aldrig överleva om vi hittade det där monstret. Adam blev ganska uppretad för han ville jättegärna leta efter ett, blodigt, läskigt och farligt monster, vilket Leo tyckte var konstigt. Kom så går vi : Sa Adam och ryckte med Leo. Leo kämpade emot, men han kunde inte ta sig loss ur Adams grepp. Dem gick ner i den fuktiga korridoren och ner till källaren. Vad händer om vi träffar monstret : Undrade Leo. Vi knäpper kort på det : Svarade Adam. Efter ett tag när dem hade kommit en bit i den ruttna källaren hörde dem ett svagt ljud, typ som om någon stryker något mot en vägg. Sedan hörde dem ett droppande ljud från något som lät som ett vattenrör som läckte.

13 Hör du också alla konstiga ljud här? Ja : Svarade Adam inte alls lika rädd på rösten som Leo. Några minuter senare ryckte båda till av en viskning från ett mörkt rum längre bort. Vad var det : Frågade Leo nervöst? Det var säker bara vinden : Svarade Adam lugnt. Dem fortsatte gå i den svarta källaren, fast Leo var jätterädd. Kan vi inte gå upp nu jag börja bli ganska rädd för all.. : Leo avbröts av ett fasansfullt morrande. Monstret kommer spring : Skrek Leo! Men Adam stannade kvar med komeran framför ansiktet och väntade på att vålnaden skulle visa sig. Framför dem kom en varelse som såg ut som hälften hund och hälften monster. Den hade blodröda ögon, två rader med tänder lika vassa som knivar i munnen, trasslig svart päls och vassa klor. Monstret tog upp sin ena klo / tass kastade sig över Adam och Leo.

14 Några timmar senare vaknade dem på skolans lilla sjukhus som dem brukar kalla det för det är där skolsystern jobbar. Adam gick upp rakt på benen med blåmärken och och blod. Han kom ihåg att han hade tagit en bild av monstret som han kunde bevisa för resten av skolan. Han kollade på kameran. Men han blev helt stum i kroppen för han såg att inte monstret var på bilden!

15 Kapitel 5 Dikten Efter en timma hade Leo sett ett papper som satt uppstoppat på väggen, det stod : Larvigt Det är larvigt att tro att men är den enda som tror på lossas Monster. Det är också larvigt att tro på olika fantomer och andra Sorters monster. Man ska vakna upp i verkligheten där det bara finns saker som typ en ( Björn ). Man måste låta verkligheterna ta över och

16 inte sina barnmardrömmar. Vissa tycker det är bra att låta sina drömmar styra, men inte när man drömmer om lotsas monster. Vem har skrivig det här : undrade Leo, förvånat? Vet ej : svarade Adam. Det kanske står på baksidan? Vi kollar. Efter dem kollat på baksidan såg dem ett kladdat namn som man inte kunde se vad det stod på. Dem kollade misstänksamt på varandra. Tror du någon har kladdat med mening eller den som har gjort dikten. Nej, det måste vara någon som har tagit bort namnet med mening. Har inte du tänkt på det här, att vi såg det där monstret, den där affischen och den här dikten. Jo, det är ganska konstigt : svarade Adam. Dem gick långsamt in till biblioteket i sjukhustet, men det var egentligen ett litet rum inuti skolans sjuksysters rum, som Leo och Adam brukade kalla bibliotek.

17 Kapitel 6 Boken Hittar du någonting? Nej, gör du? Nej : Svarade Adam. Det känns som att den där boken är omöjlig att hitta. Vi har nästan varit här i en timme, och du tyckte att det kändes omöjligt nu : Sa Leo ganska uppretat. Dem tänkte gå ut till entrén men Leo fick en lysande idé, att boken om monstret kanske fanns vid D för DJUR. Vi kollar : Sa Leo till Adam, nervöst. Bra idé : Sa Adam. Dem sprang nästan till platsen där böckerna fanns. Dem var så nervösa. Jag hittade en om hundar. Jag hittade en om marsvin : Ja Adam Vi går och kollar i hundboken. Dem gick till hundboken för att sedan kunna få mer information av monster hunden. Det stod :

18 Hunden Hunden, det vanligaste husdjuret om man inte räknar med katten. Hunden är det mest gillade och mest användbara djuret att leka, vara med, mm. Alla hundar ska veta att du är den som bästemer allt. Hundarnas ursprung är så klart vargen, därför gillar hundarna olika sorters fålar. Hundar finns i många olika hundraser. Hunden är ett av människans mest största följeslagare. Alla hundar härstammar från vargarna som nu bor i skogarna. Familjehundar är hundarsom e jätterena om dom har blivigt skutta bra.. Hur i hela friden ska det här kunna hjälpa oss med att få mer fakta om monstret? Jag vet inte : Svarade Adam. Varför kom du på den dumma idén då : Frågade Leo? Det var inte jag det var du. Nej, sluta.

19 När dem hade gått ner till klassrummet för att kolla så allt var okej hittade dem inget misstänksamt, så gick dem tillsammans hem för att sedan kunna försöka sova eftersom att klockan var ungefär 20:00 på kvällen. Dem sa godnatt vid korsningen till sina hus. Dem bor granne med varandra.

20 Kapitel 7 blandningen Nästa dag när dem kom till skolan stod Alex där och väntade på dem med händerna i kors. När Adam och Leo såg att han blockerade ingången var det försent för att vända om och gå bakvägen. Alex gick rakt framför dem och smällde till båda två jättehårt i ansiktet. Dem ramlade till golvet med en smäll. Det känns som om jag är död : Sa Leo till Adam. Dem lyftes upp kraftigt från golvet men nu var Alex borta. Den ända som var kvar var vaktmästaren som stod med sopen lutad mot en vägg. Vad har ni gjort : Frågade vaktmästaren förvånat! Alex slog oss i ansiktet! Ja, jag ser det. Ni blöder båda två på näsan och ni har var sin blodläpp. Vaktmästaren hjälpte dem från golvet och lät dem gå, men han frågade inte vart eller varför. Leo hade kommit på den briljanta idèn om att locka till sig monstret med hjälp av ett recept. Han kom också på den bra tanken om att han kunde ta hjälp av boken som hanlade om hundar och se vad han gillade och äta. Han visste redan att dem åt fåglar, så han gick till skolan kök och hämtade den enda och största kalkon han såg i frysen.

21 Dem gick till källaren och hämtade en slags dryck och en skål som dem skulle hälla kalkonen i. Dags att börja experimentet : Sa Leo, med ett grovt leende. Dem började med att hälla i en massa drycker som skulle lösa upp kalkonen och göra så den luktade godare och så den lockar till sig monstret bättre. Nu är vi klar. Skönt va? Ja,a. Dem tog den för att locka till sig monstret och sedan kunna skrämma Alex med hjälp av monstrets hjälp. Då går vi då : Sa Adam. Japp : Svarade Leo.

22 Kapitel 8 hämnden Hej Alex Tja, vad vill du, ha spö eller vad? Ja, men nej : Svarade Leo skarpt. Fast i källaren, bara du, jag och Adam. Visst! Då ses vi där kl : 13:00, på skoltid i källaren : Da Leo. Dem möttes prick 1 på skoltid i den kallvåta källaren. Med arga blickar mot varandra, dem skulle slåss mot varandra. Adam var redan beredd med att locka monstret i sista sekunden så det blev en överraskning för Leo med. När det var dags och signalen att rasten började så började slagsmålet. Men Leo sprang mer runt i ringen och duckade för slagen från Alex kraftiga knogar. Medans höll Adam på med kalkonen och efter ett tag hörde han ett slags morrande läte. Adam, Leo och Alex stannade med ett ryck. Den var på väg.

23 Alex blev ganska rädd så han kom på att han kunde springa och hämtat en lärare och inte vilken lärare som helst utan Tant : Martch! Han sprang så fort han kunde upp till andra trappsteget på den mögliga trappa, men det hade redan Adam tänkt på. Så han satte en mikrofån vid ett vägguttag så det skulle kunna passera ström för den är eldriven. Adam hade fixat så att mikrofånen inte tog emot ljud utan gjorde ljud. Det betyder att den kommer att göra ett slags morrande / skällande läte. Alex sprang det fortsate Leo och Adam någonsin hade sätt han springa. Han var livrädd. Adam och Leo hade lyckats. : )

24 Kapitel 9 Äntligen har vi klarat det omöjliga som nu visas vara möjligt, vi har gjort Alex snäll : Sa Leo dramatiskt men ändå strålade galatt. Ja, eller hur? Nu kommer allt kännas mycket bättre i skolan : Sa Adam minst lika lyckligt! Dem var på väg upp till biblioteket men då slog det Adam, men vad ska vi göra med monstret, det är ju kvar nere i källaren. Det hade inte dem tänkt på. Istället för att svänga in till biblioteket, svängde dem in till kemisalen där dem skulle förvandla monstret till en vanlig hund igen och ha den som hemligt spanings husdjur, för dem hade tänkt sig lösa mysterier som har med skolan att göra. Vi har ett problem bara : Sa Leo förtvivlat. Vi kan inte trolla och bara simsalabim så är det löst! Nej, jag vet men vi måste ju kunna blanda ihop någonting så hunden eller monstret kommer ihåg hur det var som vanlig hund och förvandlas tillbaka som en vanlig hund. Det kan funka : Sa Adam beundrande mot Leo. Dem gick till kylen och samlade på sig allt det förväntades ha med i receptet. Det var t.ex en kalkon som dem hittade bakom själva frysen, men dem antog att hunden inte skulle bry sig så mycket om den var gammal eller förstörd. Lite salt, smör,, olivolja, med mera. Nu är vi klara, eller hur Adam : Sa Leo hoppfullt, medan han suckade tungt efter allt slitande.

25 Jag, vi är äntligen klara. Så vad ska vi göra nu? Vi borde leta reda reda på monstret och ställa en skål med det här framför honom när han sover : Sa Leo och räckte fram skålen med den blandade kycklingen. Dem gick sakta men säkert ner i den ruttna källaren men hittade inte inget monster. Vart är det där förbaskade monstret : Sa Adam förvånad att han ens tänkte på det, han trodde aldrig att han skulle säga något sådant i hela sitt liv. Men han fick svar ganska snabbt när dem hörde en bullrande gäspning. Dem förstod ganska snabbt att det var monstret som sover. Dem sprang lite lätt på tå så att dem inte skulle väcka monstret. Adam tog den stora satsningen och ställde den porslins gjorda skålen framför monstret. Sedan sprang dem så fort dem kunde upp till utgången igen. Nästa dag gick dem lite fortare ner till källaren och som sagt var det en valp där, skällande och hoppande. Den hoppade på Leo och slickade honom i ansiktet. Hur gick det till? Jag vet inte men det funkade i alla fall : Sa Leo medan han torkade bort sallivet från ansiktet. Nu ska vi bara ta hem den här till dig : Sa Adam. Dem skolkade från två lektioner men dagen var ändå ganska lång.

26 Nu var detta äventyr slut : Sa Adam lätt. Ja men vi får se vad nästa äventyr blir : Sa Leo. : D

27

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv. Monstret Kapitel 1- Ljuden. -Hörde du ljudet frågade Mira? -Nej sa Lisa Vilket ljud? -Det lät som ett MONSTER sa jag! Lisa är min bästa vän. Vi satt på kemilektionen med den argaste läraren. Han hette

Läs mer

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. monstret AV MELVIN Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. -Vad konstigt att du hörde det Max,

Läs mer

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Ljuden1 Kjelle hämtar mat han sätter sig och väntar på sin kompis Olof. Men när Kjelle väntar så hör han ett

Läs mer

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det: Monstret Kapitel 1 - Ljuden Kalle var i NO-salen och blandade färg då hörde han något stampa i källaren. Han frågade Max: - Hörde du? - Vadå? Undrade Max. - Att något stampade i källaren, sa Kalle. - Jag

Läs mer

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist kapitel 1 Ljudet Lina hörde något nere ifrån källaren. Hörde du ljudet? frågade Lina sin vän Annika. Vad för ljud? undrade Annika. Lina förstod att

Läs mer

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin Skolmonstret Författare och illustratör: Edvin Gustin 1 2 Kapitel 1 Ljudet -Hörde du ljudet sa, Totte till Tim. -Vad för ljud, jag hörde inget, sa Tim. Totte hade hört ett ljud från golvet, det var ett

Läs mer

MONSTRET. Av: Stina Boström

MONSTRET. Av: Stina Boström MONSTRET Av: Stina Boström Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? Frågade Lea. - Nej, vadå? Frågade Wilma. - Det lät som någon ropade, sa Lea. - Vad ni är barnsliga... Hånskrattade Anna. - Lägg av, det är

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan! Kapitel 1 Ljuden Arga Johanna spände ögonen i både Erik och Karl. -Sluta upp med det där genast. -Men, sa Erik och Karl, vi gör ju ingenting. -Hör du det där ljudet, säger Erik till Karl. Det låter som

Läs mer

Författare: Anton Söderström

Författare: Anton Söderström Författare: Anton Söderström Ka p 1 Ljuden -Hörde du det ljudet? -Pers klasskamrat Stina vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju. -Arga fröken Anna kollade på Per argt. -Ej, Per vad ful

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det: Monstret Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du ljudet? Fråga Isa. - Nej, vilket ljud? Undrade min bästa kompis Lisa. - Det lät som ett MOSTER! Utbrast Isa. - Åh! Små pluttarna tror på monster, sa dumma dumma dumma

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

MONSTRET KASPER SANDBERG.

MONSTRET KASPER SANDBERG. MONSTRET AV KASPER SANDBERG. KAPITEL : 1 LJUDET. - Hörde du det där konstiga ljudet, undrade Sixten? - Nej, sa Max. Varför skulle jag det? - För att det var ganska högljutt, sa jag. Vi var mitt i en kemilektion

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken Om författaren Namn Kevin Ålder 9 år Intresse Sport Böcker som jag inspireras av Sportböcker Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef, Casper, Leo och Noak Om boken William upptäcker

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Sven. - Nä, hur skulle jag kunna höra när alla andra pratar? sa Anton. Bakom dom kom sura Kony. - Har inte ni lektion?

- Hörde du ljudet? sa Sven. - Nä, hur skulle jag kunna höra när alla andra pratar? sa Anton. Bakom dom kom sura Kony. - Har inte ni lektion? AV AXEL G Monstret - Hörde du ljudet? sa Sven. - Nä, hur skulle jag kunna höra när alla andra pratar? sa Anton. Bakom dom kom sura Kony. - Har inte ni lektion? hörde de sura Kony säga. - Äääää jo, men

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken av Joel Om författaren Namn Joel Ålder 10 år Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Böcker som jag inspireras av Marlons böcker. Intressen Jag gillar att göra sagor, spela datorspel och titta på tv.

Läs mer

Monstret Molganovitch

Monstret Molganovitch Monstret Molganovitch Av Charlie Kapitel 1: ljudet Martino var i matsalen en dag när han hörde ett konstigt ljud från köket. - Hörde du Gunnar? sa Martino. - Det är nog bara mattanten Gullbritt, sa Gunnar.

Läs mer

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR Monstret av Liv - Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR KOCK! - Det är fem minuter tyst, sa han.

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod: Monstret Kapitel 1- ljuden. Det var en gång en tjej som hette Anna. Hon var tolv år gammal. Hennes lärare Johanna var jättesträng. Man fick inte prata på lektionen och om man kastade sudd så fick man stå

Läs mer

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel Av: Lalo Kader Monstret herr Pixel Kapitel 1:ljuden En gång när Morgan skulle hämta sin mat hörde han ett konstigt ljud ifrån bambaköket. - Hörde du ljudet Zlatanovic, sa Morgan. - Nej, det är säkert den

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga Monstret Av Ida Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga lärare Mats blängde surt på dom, så

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. MONSTRET Kapitel 1- Ljuden - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. De var på lektion i hemkunskapen. Lisa bakade

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det Ljuden Josh är i hemkunskaps salen och gör pannkakor med sin kompis Samuel. Josh är 13 år han går i Skogås skolan i klass 7b.Josh kompis Samuel läser receptet högt då säger Josh käften jag hör något konstigt

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken Monstret av Hadeel Om författaren Namn Hadeel Ålder 10 år Intressen Skriva böcker, simma, gymnastik, bowla, pingis, cykla och att vara ute med kompisar. Böcker som jag inspireras av Amulett av Kazu Kibuishi

Läs mer

Det mystiska monstret

Det mystiska monstret Det mystiska monstret En bok av Johan Karlsson Kapitel 1: Ljuden Hörde du ljudet?, sa Erik högt till Tomas. Erik tittade på Tomas som nickade och undrade vad det var som lät. Var tysta och lyssna nu,

Läs mer

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen. Kapitel 1 ljuden: -Hörde du ljudet? Det låter som en apa sa Grevert. - Nej vadå? Sa Kossan. -Nej det var inget sa Grevert. Det var under kemitimmen som Grevert hörde konstiga ljud från golvet. Grevert

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Monstret Av: Emil Jöfelt

Monstret Av: Emil Jöfelt Monstret Av: Emil Jöfelt Kapitel 1:Ljuden -Hörde du ljudet? sa Morgan. Morgans klasskamrat Totto vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju, sa Totto. Arga Polly spände ögonen i både Morgan

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett.

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett. Monstret kap 1viggo -Hörde du ljudet? sa Jack. -Nej sa, Alex. Under Jacks och Alex klassrum så fanns det en stor källare. Alla i klassen förutom Alex hörde ett konstigt ljud, till och med den dumma läraren

Läs mer

Ön Av Benjamin

Ön Av Benjamin Ön Av Benjamin Flygkraschen Kapitel 1 Jag hör åskan i luften och flygplanet skakar. Bredvid mig ser jag en person som frågar mig vad jag heter jag säger att jag heter. Oskar jag är 15 år och är med mina

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Magiska dörren Av: Filippa

Magiska dörren Av: Filippa Magiska dörren Av: Filippa Kapitel 1 Jag stod här och bara slet och slet för att få upp skåpet i omklädningsrummet. Jag hörde något tutande och irriterat ljud utanför, jag gissade på att det var pappa.

Läs mer

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. "Undra vad det var för ljud?"tänkte Sebbe.

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. Undra vad det var för ljud?tänkte Sebbe. Ljuden Sebbe och Jacob var på väg till hemkunskapen då Sebbe hörde ett ljud. Det lät som 2 stora klor slog mot varandra jättefort! -Hörde du?sa Sebbe. -Vadå?sa Jacob frågande. -Nä det va inget,sa Sebbe.

Läs mer

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET: ANGELINA SJÖBERG Kapitel 1 I SKOLAN Hej! Jag heter Lina och jag är 10 år och jag går på Nivirena skolan. Min bästa kompis heter Alice. Jag har långt brunt hår och jag är 1,37 meter hög. Jag är rädd för

Läs mer

Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud!

Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som alla andra har nu för tiden. Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud! Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud! Han blir direkt nyfiken och smyger ner på rasten. Och vad hittar

Läs mer

MONSTRET BOBBE AV SONJA

MONSTRET BOBBE AV SONJA MONSTRET BOBBE AV SONJA Kapitel 1: Ljuden Hilda var på väg till matsalen för att äta mat, hon var först av alla. När hon kom in såg hon bambatanterna, dom höll på med att laga maten men det såg inte ut

Läs mer

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett MONSTRET Kap 1 LJUDEN -Hörde du ljudet, viskade Anders. -Nej det var säkert bara nån som tappade pennan, svarade Peter. Tyst i klassen ni kan få kvarsittning, ropade den stränga kemiläraren. Allt blev

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Författare: Lisa Spjuth

Författare: Lisa Spjuth Författare: Lisa Spjuth kap1 Ljudet Det här handlar om två flickor som heter Lisa och Molly. Lisa är 12 år som gillar sin hund Bessie som hon kör agiliti med. Bessie har klarat hoppat 99 cm. Molly som

Läs mer

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden Kalle författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden 1 2 Kapitel 1 hörde du ljudet? Hörde du ljudet sa Kalle till sin kompis Hansa? Vilket ljud det pratas ju bara svarade Hansa! Då vände sig läraren

Läs mer

Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa. sa: -Du är ful. Då sa Carl:

Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa. sa: -Du är ful. Då sa Carl: Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa Fuck you, röv slickande marsvin. Då slog Britta en ra och han slängde mat på Britta. Britta blev jätteledse Snobben.Snobben är rektor på

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi Ön Annie & Pernilla Made by: Hossai Jeddi Kapitel 1 Alla passagerare har kommit ombord nu. Jag är väldigt spänd över att åka flygplan med folk för första gången. Allting går som planerat, men det börjar

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola En vanlig höstdag så ska klass 5a gå på utflykt till den gamla fyren. Alla har med sej massäck, när dom väl kom fram till fyren så berättade Tommy dess historia.

Läs mer

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM AV NILS ÅKERBLOM KAPITEL 1 Skolan börjar Hej jag heter Joel Nilsson. Jag är 10 år och gillar att spela fotboll. Jag går på Talbacka skolan. Jag har ganska mörkt hår och är 140 cm lång. Jag har en kompis

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Kap1 Ljuden. -Vad var det där?

Kap1 Ljuden. -Vad var det där? Kap1 Ljuden -Vad var det där? -Jag vet inte jag hörde inget! sa Alladin. -Men... -Glöm det. Det var nog bara Christer vaktmästaren som röjer runt i källaren -Simon!! ropade arga Bea. Nu är du tyst och

Läs mer

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk,

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk, Ön Meriel shahid Kapitel 1 I planet Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk, Så jag måste åka till Frankrike. Jag är i flygplanet nu och jag börjar få panik. Jag hör att mitt hjärta

Läs mer

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén Monstret Författare William Andrén Illustratör William Andrén Kapitel 1:ljudet -Hörde du det,sa Eddie. -Vadå? sa Eddie. -Det var bara nog min fantasi Eddie och Simon är inne i matsalen och äter köttfärssås

Läs mer

Sebbe och Leo har upptäckt ett monster i källaren. Dom försöker komma på något sätt att döda den. Men hur??

Sebbe och Leo har upptäckt ett monster i källaren. Dom försöker komma på något sätt att döda den. Men hur?? Sebbe och Leo har upptäckt ett monster i källaren. Dom försöker komma på något sätt att döda den. Men hur?? Kapitel 1Ljuden Sebastian och hans kompis Leo var på väg till mattelektionen. Dom gick förbi

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold Den magiska dörren By Liam Holmström Svanold Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Noel. Jag är nio år. Jag går på Kyrkmon. Min bästa kompis heter Gustav. Jag är rädd för vaktmästaren Lars Andersson. En dag när

Läs mer

Malin puffade till Annie och sa lycka till, Malin är Annies bästa vän.

Malin puffade till Annie och sa lycka till, Malin är Annies bästa vän. Monstret Kapitel 1 Annie du är sen! skrek Emily. De..det var inte meningen min väckarklocka ringde inte, sa Annie. Du är faktist 13 och verkar inte kunna hålla tiden!!! Skrek Emily. Jag orkar inte höra

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia. Den magiska dörren skriven av Diana och Leia. Kapitel 1- Hej Hej jag heter Heidi. Jag är 8 år. Jag gillar hästar. Min favoritfärg är rosa. Mitt hår är blont. Jag har blåa ögon. Jag har en hund som heter

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen...

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen... Baksidestext När Lisa börjar på den nya skolan är inte allt som vanligt. Hon hör konstiga ljud komma från källaren och varför är hennes nya lärare Mats så dum mot henne? Följ med Lisa när hon hoppar ner

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

2014 Författare: LISU

2014 Författare: LISU 2014 Författare: LISU Kapitel 1. Ljuden -Hörde du ljudet? Alices klasskamrat Sara vände sig om. -Vilket ljud? -Det där ljudet som kom från golvet. -Hur lät det? -Typ som bom,bom...bom,bom... Längre i samtalet

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina. Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina. Kapitel 2 - Brevet. Sid:6-7 Kapitel 3 - Nycklarna. Sid:8-9 Kapitel 4 - En annan värld. Sid:10-11

Läs mer

Monstret. Av Natalia Zielinska

Monstret. Av Natalia Zielinska Monstret Av Natalia Zielinska Kapitel 1 Det är måndag och Sabina är på hemkunskap med sin bästis Alexandra. Trass Krass... - Vad var det? sa Sabina. - Vadå menar du? Fröken som pratar med Lasse? frågar

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Elaka Karl var den dummaste i klassen. Han kunde till och med slå ner en person tre år äldre än han. Alla i klassen var rädda för honom.

Elaka Karl var den dummaste i klassen. Han kunde till och med slå ner en person tre år äldre än han. Alla i klassen var rädda för honom. Författare: Anton Patel vt 2014 Kapitlet 1: Ljuden Kalle var på kemilektion. Som kemilärare hade dom arga Annika. - Hörde du ljudet? sa Kalle till klasskompisen Tom. - Vilket ljud? sa Tom. - Nu låter det

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

Ön Av: Axel Melakari

Ön Av: Axel Melakari Av: Axel Melakari Ön Kapitel 1 Jag sitter på mitt plan. Jag är på väg till thailand när det börjar skaka. Den ena motorn börjar brinna och jag tänker att jag kommer dö. Planet sjunker långsamt neråt. Långt

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl. Av KABR Kapitel 1: Ljuden. - Hörde du Alex? säger Max. Max och Alex är i matsalen och äter lunch. De går i fyran. - Vadå? Alla pratar ju så man hör ju ingenting. Förresten vad var det för ljud menar du?

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Erik vände affischen och där stod det:

Erik vände affischen och där stod det: Monstret Hörde du ljudet? Eriks klasskamrat David vände sig om och blängde. -vilket ljud? Alla pratar ju. Arga Lucas spände ögonen i både Erik och David. - Tyst och ät annars får ni mejl hem! Dom sa okej

Läs mer

Ut spelas i kemisalen.

Ut spelas i kemisalen. Den märkliga hemligheten Författare: William KAPITEL 1 LJUDEN Ut spelas i kemisalen. - Hörde du ljudet? sa Martin - Va vadå?! Det går nästan inte att höra något när alla pratar. sa Gustav - Ja det lät

Läs mer

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi (Rymdresan) Swessy är en helt vanlig kille på 13 år som bor i Gotland. Mina kompisar Ebba, Kevin, Wilma och Pontus. Jag tänkte fråga dem om de var ensamma någon kväll. Och det blev då den 12/3 2015 sen

Läs mer

Författare: Filippa Adolfsson

Författare: Filippa Adolfsson ÖN Författare: Filippa Adolfsson Kapitel 1. Jag ler mot flygvärdinnan som passerar mig. Min kompis Belle sitter bredvid mig. Vi sitter och småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Det

Läs mer

By: Alyssa Srkalovic

By: Alyssa Srkalovic By: Alyssa Srkalovic Ön Kapitel 1 Jag befinner mig på Tokyos flygplats och ska snart kliva på planet till en jobbkonferens i Mexiko. Det är den tredje flighten inom loppet av två veckor. Kön går långsamt

Läs mer

Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött.

Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött. en bok av mamma Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött. Men inte så där trött att hon skulle somna så fort

Läs mer

Kapitel.4. Upptäckten.

Kapitel.4. Upptäckten. MONSTRET? Kapitel.1.ljudet Hörde du ljudet det var som om klor slets mot stål sa jag. -Ljud, vadå för ljud lillen,sa den elakaste killen i klasen. -Tystnad, sa kemi läraren, den strängaste på skolan hon

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? KAPITEL 1:LJUDEN - Miranda kom!! hörde Miranda att hennes

Läs mer

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. Författare: Nils Rosing 2014 Kapitel 1 : Ljudet Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. -Vad har hänt? undrade Felix.

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer