Breddläger P99, Lödde 2014 Träning 1 övning 1 (25 min)

Relevanta dokument
Passningsspel och positionsförsvar press/täckning

Arbetssätt och roller Dalslands FF

Andra våg är de spelare som intagit position bakom (djup) de främre anfallspelarna vid ett avslutsförsök, ofta vid inlägg och hörnor.

Sannarpslägret

Träning 1 Passning-Mottagning-Spel

Spelarutbildningsplan Östergötlands Fotbollförbund

Övningsbank Sigtuna IF P03

Bidra till att öka antalet miljöer där barn och ungdomar får goda förutsättningar att lära sig spela och utvecklas med fotboll.

Träningsprogram (T) - :: Secrets to Soccer ::

Innehållsförteckning. S i d a 2

SvFFs Arbetsmodell. Vad? Öva passningsspel, orientera sig, rättvänd/felvänd spelare, spel på rättvänd (med fart)

Planering av träningar DFF

Stenkullen GoIK. Fotbollstermer

SPELARUTBILDNING ÅR - SPELFORM 7 MOT 7

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

FÖRSVARSSPEL. Högt försvarsspel Spelare samarbetar för att vinna boll på motståndarlaget planhalva.

Grundförutsättningar i anfallsspel

POSITIONSANPASSAD TRÄNING

Övningsbank 9/11-manna

Utbildningsplan. Norrala IF. Ungdom och Senior.

TEMATRÄNINGAR 14 ÅR. Utbildningsplan - fotboll. Bollidrott i Sverige. Jonas Nilsson Thomas Westerberg

SPELSYSTEM. Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till och 11- manna fotboll.

4.2 Försvarsspel 1v2

Mr Spelarlyftet. Spelare: 110 minuter Målvakter 110 minuter. Spelsystem Anfallsspel F14, F15, P14, P15

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2

Övningar. Utespelare

SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år)

Grundförutsättningar i anfallsspel: Anfallstermer

P04. Lagets Arbetssätt. i spelets skeenden. Försvarsspel. Anfallsspel. Omställning. Återerövring av bollen. Speluppbyggnad.

Spelarutbildningsplan Kungsbacka IF (S2S-moment) P-11

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon

SPELARUTBILDNING ÅR

Jämjö GoIF P05/06/07. Anfallsspel. Speluppbyggnad Skapa tid Överblick 4S Övertalighet i spelytan Rörelse utan boll Triangelspel

Landslagets fotbollskola år - Dag 3 Eftermiddag

BSK. Spelarutbildningsidé. från Små till Stora BSK LIRARE

Köping FF P Nivåanpassning. Vad är fotboll?

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer -

SPELSYSTEM 9-manna (13 år)

Tränarutbildning 6 för P03: Översikt teman 2. Översikt om hur gör vi 1. Hemläxa 2. Övningar v Andy Alzuhn

Engelska kvadraten. Fyra spelare i varje lag, två anfallande lag i ytterzonerna och ett försvarande lag i mittzonen.

Har du frågor kring eller behöver hjälp i ditt arbete med S2S kontakta gärna någon av föreningens ungdomstränare:

Fagersta Södra IK. Blåa tråden

Den som äger bollen äger spelet

Introduktion till spelmodeller

Mr Spelarlyftet. Spelare: 110 minuter Målvakter 110 minuter. Spelsystem Allmänt F14, F15, P14, P15. Spelsystem 11-manna Allmänt;

Ekerö IK Fotboll Damtrupp. Säsong 2015 Tränings- & Spelfokus

Spelarutveckling Ytterby IS (1/2)

UTGÅNGSPOSITIONER. Försvar (krymp ihop) Anfall (blomma ut)

Inledning. I alla övningar utgår vi ifrån Arbetsmodellen: VAD ska tränas VARFÖR ska det tränas HUR ska det tränas ÖVA organisation och anvisningar

Dalslands FF P99 Elitpojklägret -14 Träning 2 Anfallsspel och försvarsspel Övning 1 Tema: 1v1 Uppvärmning

Spelidé. Jag väljer medvetet en defensivt balanserad högersida och en offensivare vänstersida i mitt system.

Kunskapsmål. MÅLVAKT bas 1 - spelförståelse 1

3.1 Vinna tillbaka bollen direkt

SPELSYSTEM 4-2:3-1 TAKTISKA UPPGIFTER I FÖRSVARS OCH ANFALLSSPELET

NIVÅ 2. LÄRA FÖR ATT TRÄNA 9 12 år

FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll

Organisation: 4v4, boll, 35x20m 15min, 2 småmål. Anvisningar: När man är på sin egna planhalva får man bara spela 2 touch

Träningsprogram P07, Program 8 (60+30 min), 2017

Spelövningar lite mer intensiva och seniorbetonade. Tempospel med varianter. Håkans tempospel alla

F16, F17, P16, P17. Anfallsspel - Långa uppspel. Spelare: 100 minuter Målvakter 110 minuter

Spånga 2 - Inlägg/cutback

NIVÅ 3. träna FÖR ATT lära år

Detta häfte kommer att inehålla 4v4 spel och inget annat. Mvh Adam Gibbs. Adam Gibbs

Träningar till Spelarlyftet 14-19år HALLANDS FOTBOLLFÖRBUND

SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL

P05. * Täckning: Att täcka ytor kring motståndarnas bollhållare och/eller ytor som är attraktiva för motståndarna.

SPELSYSTEM 11-manna (15 år) (Med rak backlinje och defensiv mittfältstriangel).

Fotbollsövningar UPPVÄRMING:

4 2 : 3-1. Manualen. Mjällby AIF Akademi år 4-2:3-1 Rev 2019 Sida 1

SPELMODELLER 7-16 år

NIVÅ 4. träna FÖR ATT prestera år. Fysisk utveckling. Psykosocial utveckling. Tränarstil för nivån. Träningen karaktäriseras av

Fotbollsskolan. mottagning.indd

Transkript:

Träning 1 övning 1 (25 min) Smålagsspel 4 mot 4 Skapa möjligheter för en omställning med löpningar i djupled när vi har en rättvänd bollförare Hur? Instruktionsmetod V P F Vilket bör komma först passningen eller löpningen? 6 lag, 3 planer med två lag på varje plan # Possessionspel med två tillslag # Spel med mål, genom att driva bollen över kortsidan - Hur fungerade spelet? - Hur gjorde vi för att hitta spelare i djupled med fart? Ev stegring av ovanstående övning: - Byt motståndare på planerna

Träning 1 övning 2 (25 min) Omställningsövning 3 mot 2/3 Kunna identifiera och utnyttja ytor vid omställning Hur? Instruktionsmetod V P F Vilket bör komma först passningen eller löpningen? Var finns ytorna vid omställningen? Omställningen startar med att Mv sätter igång bollen till anfallande spelare som anfaller 3 mot 2 Hinner den tredje försvaren tillbaka så får den deltaga i försvaret - Hur gick omställningarna? - Vad är viktigt vid omställningar?

Träning 1 övning 3 (25 min) Positionsanpassad omställningsövning Skapa en omställning med fart och komma till avslut Hur? Instruktionsmetod V P F Var finns ytorna vid omställningen? Vem ska var på första ytan i boxen? 2 mot 2 spel för Cm i mitten Vid bollvinst startar omställning 5 mot 2 Försvarare sätt press på felvänd forward - Hur gick omställningarna? - Vad är viktigt vid omställningar? Ev stegring av ovanstående övning: - Lägg till fler försvarare

Träning 1 övning 4 (25 min) Spel 8 mot 8 + Mv Spel med fokus på att ställa om snabbt vid läge Hur? Instruktionsmetod V P F 3 lag med 8 spelare i varje lag 2 matcher per lag - Hur gick spelet? - Hur kändes dagens träning?

Träning 2 övning 1 (20 min) tr Uppvärmning med passningar utifrån positioner Skapa uppspelsmönster utifrån positioner Hur? Instruktionsmetod V P F Löpningar för att bli spelbar Skapa möjligheter för att få bollföraren rättvänd Hitta spelare i djupled med fart 2 lag med tio i varje som agerar utifrån sina positioner En boll per lag Avledande löpningar, löpningar för att skapa ytor Hur gick uppspelen? Hur fungerade löpningarna? Ev stegring av ovanstående övning: Låta båda lagen spela på samma yta

Träning 2 övning 2 (25 min) tr Uppspel och avslutsövning Spela sig till spelyta 3 och komma till avslut Hur? Instruktionsmetod V P F 8 anfaller mot 2 försvarare Start varannan gång från höger och vänster 1 Överlapp 2 Väggspel 3 Valfritt - Hur gick övningen? - Hur skapar vi ytor för inlägg? (Spelvändning) Ev stegring av ovanstående övning: Lägg till fler försvarare

Träning 2 övning 3 (25 min) Anfall 7 mot 5 Spela sig till spelyta 3 och komma till avslut Hur? Instruktionsmetod V P F Hur kan vi komma till avslut? Hur ska försvaret agera vid inlägg? 7 mot 5 Försvarare sätt press på motståndarna Anfallande laget försök vinna tillbaka bollen direkt - Hur gick övningen? - Hur kom vi till avslut? Ev stegring av ovanstående övning: Mv starta anfallet med igångsättning till Yb i det offensiva laget Lägg till konmål för det försvarande laget