Den magiska dörren Av: Minna



Relevanta dokument
Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Magiska dörren. Gjord av Emma K

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Den magiska dörren. Elsa hallén

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

kapitel 4 en annan värld

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!


Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Den magiska dörren. Kapitel 1


Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Av: Martina Gustafsson

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Anna Siverbo 5B Ht-15

Magiska dörren Elin Gustafsson

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Marios äventyr. Kapitel 1

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Ge aldrig upp. Träning

k l o c k a n å t ta på kvällen stannade en motorcykel på Säfärs

AYYN. Några dagar tidigare

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som

Författare: Edvin Borgström 4A

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha.


Tycker du om den här sagan? Surfa in på

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Min dagbok. Av: Iris Frick

Min försvunna lillebror

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Spöket i Sala Silvergruva

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

Döda bergen Lärarmaterial


Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Malin Sandstedt. Smuts

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Men jag försov mig! Ge mig en andra chans! Snälla Om du tar dig hit på 10 minuter så kan vi forsätta prata. Men det tar 15 minuter med bil!

40-årskris helt klart!

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

6b presenterar. Tänk om...

Namn: Det här är jag (Här kan du rita eller skriva)

Men ingen svarar. Han är inte här, säger Maja. Vi går ut och kollar.

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

När Jim går i polisskolan



Lois Walfrid Johnson FRÄMLINGEN I SKOGEN

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov4 KH SV-C

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Thomas i Elvsted Kap 3.

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

MIN LILLA APA Text Ulf Nilsson 2008 Bild Kristina Digman 2008 Omslagsformgivning: Kristina Digman

FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser

Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Transkript:

Den magiska dörren Av: Minna

den magiska dörren. 1. hej jag heter Lin jag är 9 år och jag går på sjöfälts skolan idag är det den första dagen efter sommarlovet. i morse när jag vaknade var klockan redan tio i 8 om tio minuter skulle jag vara i skolan jag sjundade mig up det kändes nästa som om jag flög till köket. när jag hade ätit färdigt sprang jag till buss hålsplatsen men jag kom för sent bussen hade redan åkt jag var tvungen att gå. när jag äntligen kom fram till skolan såg hon sinn bästa vän lilli bli utsjäld av fröken snäll fröken snäll var inte alls snäll hon var till och med den elakaste fröken på skolan. plötsigt hörde jag att det ringde in alla barnen rusade in i sina klass rum jag och lilli sprang så fort vi konde för vi vile ju inte komma för sent inne i klass rummet stog vår fröken men hon såg läsen ut när alla hade satt sig berätade hon att hon skule bölja på en anan skola och att fröken snäll skulle bli vår nya fröken hela klassen rykte till sen va det rast när jag hade klätt på mig gick jag ut men jag kunde inte hitta lilli någon stans jag gick till bakre delen av skolgården men där fik jag se något helt anat en dörr som bara stog där mitt i ingen stans långsamt gick jag fram till dörren.

den magiska dörren.kap 2. Jag försökte öppna dörren men den var låst men jag upptäckte att det låg ett brev framför dörren jag öppnade brevet och läste. hej Lin jag heter Tifanny du måste koma och hjälpa mig med att få tillbaka mitt mån halsband från den onda häxan Angovla för om du inte kommer och hjälper ås kommer hela månen och månfolket försvinna i Angovlas svarta hål snälla kom och jhälp ås nycklarna fins i en smycke affären på ett hals band. jag vikte långsamt ihop brevet och gick därifrån. den magiska dörren.kap 3. Efter skolan gick jag till smycke affären för jag hade bestämt mig att jag skulle hjälpa Tifanny att få tillbaka hennes halsband när jag kom fram till affären såg jag just fröken snäll gå ut ur affären men vänta lite vad är det som dinglar runt hennes hals tänkte jag det var ju nyckeln till den där mystiska dörren. Jag smög efter henne och jag såg att hon bölja klia sig hel förfärligt i nacken plötsligt slet hon av sig halsbandet och kastade det i marken och skyndade sig där i från jag tog upp halsbandet från marken och sprang tillbaka till skolan jag satte i nyckeln i låset och dörren öppnades och jag kände hur glädjen sköts upp som en raket ur magen.

den magiska dörren kap 4. Dörren öppnade sig tveksamt gick jag igenom. Jag blev helt förskräckt när jag såg det mörka dystra landskapet framför mig. Alting var svart och gråt och på himlen syntes mörka gråa åskmoln och en stor grå måne. på långt håll såg jag långa mörka skogor gå om kring. själv stog jag på ett stort fält som det inte var några växter på jag la mig under en buske jag tänkte på alting konstigt som hade hänt idag.efter en stund somnade jag. När jag vaknade var det väldigt sent och det hade böljat regna och jag hörde hur regn - dråparna långsamt föll ner på den stubbiga åkern dråp dråp lät det sedan somnade jag igen.

den magiska dörren.kap 5. När jag vaknade var det redan morgon. jag gick ut på åkern men plötsligt hörde jag någon ropa på mitt namn det kändes som om hela världen stannade till jag hörde mitt hjärta dunka dunk dunk dunk lät det men plötsligt såg jag en flika med blänkande vitt hår springa rakt imot mig jag var nära på att springa iväg men det kändes som om fötterna satt fast i den stubbiga marken. När hon kom fram till mig sa hon : -äntligen du måste vara lin. Med nervös röst svarade jag: -Ja jag är lin men vem är du.sen sa flickan: - jag är tyferni. sen kom jag på det var ju flickan som skickade de där brevet. -så du behöver hjälp sa jag. - kom så går vi till mitt hus så kan jag berätta i lugn och ro sa tiferny. Det var en lång väg att gå men till slut så kom vi fram till en liten stuga med en underbar trädgård. vi satt ås på trädgårds bänken och pratade en lång stund om alla varelser vi måste under vika under vår resa.sen berättade tyferni om den unda häxan Angola och hänes drakar och besjänter och hennes stora slott som är fild med magiska saker. Till slut kändes alting hopplöst.

den magiska dörren kap:6 Plötsligt kom jag på hur vi skulle kona stoppa Angola och den gick till så här först skulle vi gå till slottet sen skulle vi smyga på drakarna och kasta ett nät över dem. När vi var inne i slottet skulle det ju springa runt masa besjänter överalt så då skulle vi ju kunna använda min mobil och sätta på musik då skulle alla besjäner springa mot mobilen och då skulle vi kunna hoppa på 2 av dem och ta på ås deras kläder sen skulle vi kunna smyga ås fram till Angolas rom och ta hennes trålspö och klättra ned för slottet på en stege och sen gömma ås bakom en buske och när hon går förbi busken för att fånga ås förvandlar henne till is så att hon smälter i sol skenätt. Jag berättade hela planen för tiferny och hon tyckte det var en bra ide men till det skulle jag behöva några saker ifrån min värld jag gode en lista på alt som behövdes :.min mobil.ett nät.en stege när jag var klar sprang jag till dörren. När jag var till baka i min värld sprang jag forst till min bästis Lilli och berättade allt för henne hon ville självklart hjälpa mig så först sprang vi hem till mig och hämtade minn mobil och sen sprang vi till hamnen där hämtade vi det största fiskenätet vi konde hitta sen sprang vi hem till mig men plötsligt skrek Lilli stop jag stannade till och sa -vad är det sen sa Lilli -dina föräldrar kommer nog undra vad du ska ha en stege till och dem får ju inte veta om den magiska

världen -ja just det men hur ska vi göra då sa jag -vi måste koma på en plan sa Lilli jag vet sa jag med låg röst du ringer mina föräldrar och låsas att du är på tårjet och att du har tappat bort mig och att dem måste komma fort sen kommer dem att springa till tårjet sen och då tar vi stegen och springer till skolan sen sa Lilli då gör vi så sen ringde hon till mina föräldrar och sa att hon var på tårjet och att hon hade tappat bårt mig och att dem skulle koma och hjälpa henne att leta sen tog vi stegen och sprang till skolan. jag gick först igenom men sen när Lilli ville gå igenom dörren var det nästan som om det var en glas vägg imälan ås. den magiska dörren.kap 7. Jag sa hejdå till Lilli vände mig om tog ett stadigt tag i stegen och böljade att gå över åkern jag tittade upp mot Angolas slott och rykte till när jag hörde henne ropa -ja jag har lyckats äntligen ska jag bli av med det där månfolket. jag blev så påverkad av det där att jag skrek upp till slottet -det ska du inte als din dumma häxa sen skrek Angola - vakter fånga den där idiotiska flickan sen kom det än vakt springande rakt imot mig jag hade ingen chans eller för plötsligt kom det blickstar farande ur mina händer dem forsade rakt imot vaktärna vakterna ramlande omkull men dem var inte döda sen kom Tiferny springandes och sa - Du har klarat det. sen sa jag

-Vad har jag klarat? sen sa Tiferny - Du har klarat att använda magi. -Kan jag använda magi sa jag? -Så klart du kan du är ju på månen av det magiska landet Ingenstans sa Den magiska dörren kap.8 Vi böljade att gå mot slottet när jag såg på drakarna ryste jag till. Vi klättrade up i ett träd sen kastade vi nätet över dem när vi långsamt långsamt klättrande ned för trädet skar jag mig på något vasst det böljade blöda när vi gick in i slottet märkte jag inte att det bildades ett blod spår efter mig så jag satte igång musik på min mobil och precis enligt planen sprang alla till mobil vi fångade två av dem och tog på ås deras kläder sen gick vi in i Angolas rom och tog hennes trollspö men när Angola kom hem och såg blod spåret följde hon det ända till hennes rom och när hon såg mig och tiferny klättra ut ur fönstret med hennes trollspö blev hon jätte arg och ropade på vakterna så vi sjyndade ås ner och gömde ås bakom en buske och när Angola sedan sprang förbi busken för att fånga ås förvandlade Tiferny henne till is så att hon smälte i solen och när jag såg henne i ögona tyckte jag att hon hade samma ögon som någon jag kände men jag kom inte på vem men när den sista is biten hade smält till vatten såg världen helt annorlunda ut halm och blommor hade växt ut ur marken och himlen var blå och längst bårt över ängen syntes en färgglad regnbåge jag sa hej då till mina vänner och böljade gå mot dörren. slut!