Peder Koldeus, kommunchef Jonas Olsson, kommunsekr Christer Pettersson, ekonomichef 157, 173 Christian Nilsson, planeringssekr 172, 177

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Peder Koldeus, kommunchef Jonas Olsson, kommunsekr Christer Pettersson, ekonomichef 157, 173 Christian Nilsson, planeringssekr 172, 177"

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 oktober 2008, klockan :45 Beslutande Stig Edman (c) Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Eva A Johansson (c) Per-Erik Norlin(s) ordf Folke Jonsson (s) Yvonne Simonsson (s) Mats Hansson (m) Martin Andreasson (m) Övriga närvarande Peder Koldeus, kommunchef Jonas Olsson, kommunsekr Christer Pettersson, ekonomichef 157, 173 Christian Nilsson, planeringssekr 172, 177 Dalslands Turist AB Andreas Norum och Olle Markgren 177 Justerande Elisabeth Forsdahl (c) Plats och tid Kommunkontoret, måndag den 20 oktober 2008, kl för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Jonas Olsson Per-Erik Norlin (s) Elisabeth Forsdahl (c) ANSLAGSBEVIS Kommunstyrelsens prot är justerat Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift Tillkännages genom anslag.

2 155 Remiss - Folkhälsopolitisk policy för Västra Götalandsregionen - Det goda livet, Dnr Remissförslag angående Folkhälsopolitisk policy för Västra Götalandsregionen - Det goda livet, har inkommit Folkhälsopolicyn är utformad i ett främjande perspektiv och syftar till att utgöra en gemensam plattform för lokala och regionala aktörer att utforma egna mål och strategier. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att inhämta synpunkter från Miljö och Folkhälsoforum (MFF) avseende Folkhälsopolitisk policy för Västra Götalandsregionen. Remissvar skall ha inkommit senast den 4 november 2008 till V-G regionen. Protokollsutdrag från MFF föreligger. - Kommunstyrelsen har inget att invända mot föreslagen Folkhälsopolitisk policy för Västra Götalandsregionen och uttrycker att det är positivt att policyn lyfter fram vikten av att satsa på sociala mötesplatser. Folkhälsokommittén Västra Götalandsregionen 2(27)

3 156 Läkarmedverkan inom kommunal vård, Dnr Förslag har inkommit till kommunerna i Fyrbodal om läkarmedverkan inom kommunal vård. Enligt HSL skall landstinget avsätta de resurser som krävs för att det inom verksamheter där kommunen och landstinget har ett gemensamt hälso- och sjukvårdsansvar, skall erbjudas god hälso- och sjukvård. Landstinget och kommunerna skall sluta avtal om omfattningen och formerna för läkarmedverkan inom landstinget. En partsammansatt grupp, där de fyra kommunalförbunden tillsammans med VästKoms kansli fanns representerade, har på uppdrag tagit fram ett förslag till läkarmedverkan inom kommunens vård och omsorg. Västkoms styrelse beslutade att godkänna arbetsgruppens förslag till avtal om läkarmedverkan och beslutade dessutom att överlämna ärendet till de fyra kommunalförbunden i länet för att de skall rekommendera sina medlemskommuner att godkänna avtalet. Direktionen för Fyrbodals kommunalförbund rekommenderade Fyrbodals kommuner att godkänna förslaget om ramavtal för läkarmedverkan inom kommunal vård vid beslut Beslutsunderlag Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar att för Dals-Eds kommun godkänna föreliggande förslag till ramavtal avseende läkarmedverkan inom kommunal vård. KF 3(27)

4 157 Analysgruppen steg 2 - Nuläges - Framtidsanalys - Ekonomistyrning, Dnr Dals-Eds kommun har tidigare genomfört ett s.k. Analysgruppsuppdrag. Efter intresse från flera kommuner om uppföljningsanalys har Sveriges Kommuner och Landsting utvecklat ett analyspaket som benämns Analysgruppen steg 2. Syftet är att genom Analysgruppen erbjuda stöd som omfattar en objektiv uppföljningsanalys av kommunens ekonomi och ekonomistyrning. Ekonomichefen informerar i ärendet. - Kommunstyrelsen beslutar att genomföra analyspaket Analysgruppen Steg 2 och uppdrar åt ekonomichef att hantera finansieringen inom kommunstyrelsens ram samt ta fram ett standardpaket som är anpassat utifrån Dals-Eds kommuns behov. Ek.chef 4(27)

5 158 Medborgarförslag, Dnr Medborgarförslag inkom avseende synpunkter på fasaden mot stora vägen (baksidan av Returen) samt fisket i Stora Lee. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse kommunsekreterare Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Beslutsförslag - Kommunfullmäktige besvarar medborgarförslag om fasaden mot stora vägen (baksidan av Returen) och fiske i Stora Lee enligt följande: När det gäller fasaden mot stora vägen har Servicenämnden uppdragits att med hjälp av arbetsmarknadsenhetens personal/resurser snygga upp området. Angående fisket i Stora Lee så finns förbudsskyltar vid båthamnen med anledning av att det av säkerhetsskäl inte är lämpligt att fiska vid denna plats. I övrigt finns pågående utredningsuppdrag angående fisket i Stora Lees södra del. KF 5(27)

6 159 Medling vid brott - en ev. samverkan i Fyrbodal, Dnr Fr.o.m ingår medling vid brott i socialtjänstens ordinarie arbete och kommunerna är skyldiga att sörja för att alla personer under 21 år ska kunna erbjudas medling vid brott. Fyrbodal har till kommunstyrelserna i Fyrbodals kommuner begärt yttrande gällande ett förslag om samordning mellan kommunerna för medlarfunktionen. Svaret skall vara Fyrbodals kommunalförbund tillhanda senast Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutar att för förslaget om samordnad medling vid brott, inhämta yttrande från socialnämnden samt Näpo Dalsland. Muntliga synpunkter har inkommit från socialnämnd och Näpo Dalsland. - Kommunstyrelsen ställer sig positiv till en gemensam organisation för medlingsverksamheten i Fyrbodal, förslagsvis med en kommun som ansvarig för verksamheten, men verksamheten skall finansieras genom statsbidraget vilket innebär 3 kr./invånare. Fyrbodals kommunalförbund 6(27)

7 160 Motion - alternativa tvättplatser för fordon, Dnr Hans Åkerlundh (mp) inkom med motion Motion om alternativa tvättplatser för fordon. Det är bra att Dals-Eds kommun har tagit fram ett förslag till skyddsföreskrifter för Kasens och Edsbräckans grundvattentäkter. I detta förslag blir det förbjudet med fordonstvätt inom speciellt de tre skyddszonerna. Problemet i praktiken är att det kommer att bli enorma köer vid Shells biltvätt om alla endast kan hänvisas till den möjligheten för fordonstvätt. Vi föreslår därför att Dals-Eds kommun först färdigställer platser för fordonstvätt i tillräcklig mängd för att förslaget ovan skall kan kunna nå nödvändig efterlevnad. Kommunfullmäktige beslutade att remittera motionen till kommunstyrelsen för vidare behandling. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att inhämta ytterligare sakinformation inför Ksau i ärendet från miljökontoret och främst vad som gäller kring skyddsföreskrifter inom de aktuella skyddszonerna. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att begära yttrande från servicenämnden. Beslutsunderlag Servicenämndens protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Beslutsförslag - Kommunfullmäktige besvarar motionen enligt följande: För närvarande finns inga planer på att inrätta speciella tvättplatser för fordon. Det pågår eventuella privata initiativ för att anordna tvättplatser för fordon. För övrigt så förändrar föreskrifterna inte vad som redan gäller för fordonstvätt, utan enbart förtydligar att det ej är tillåtet att använda avfettningsmedel vid tvätt av fordon på andra platser än vad som speciellt anordnas för detta ändamål. KF 7(27)

8 161 Brådskande behov av boende för asylsökande ensamkommande barn, Dnr Varje år kommer ett stort antal barn till Sverige och söker asyl utan sina föräldrar eller någon annan vårdnadshavare. Behovet av boendeplatser för dessa barn har varit stort och förfrågan har inkommit till kommunen om möjligheten att ta emot ensamkommande asylsökande barn. Arbete med eventuell samverkan i Dalsland för mottagande av ensamkommande barn har tidigare varit aktuellt. Kommunstyrelsens arbetsutskott har bett socialnämnden att bevaka frågan och återkomma till kommunstyrelsens arbetsutskott med information om eventuella kommungemensamma lösningar inom ramen för USD (Utvecklingscentrum för socialtjänsten i Dalsland). Socialnämndens ordförande meddelar att frågan behandlats i USD under augusti 2008, och att bedömning har gjorts att behovet för närvarande inte är akut när det gäller boende för asylsökande ensamkommande barn. USD genom Anette Galfvensjö har fått i uppdrag av socialnämnderna i Dalsland att arbeta fram ett förslag till beredskapsplan för eventuella framtida behov. - Kommunstyrelsen beslutar med anledning av att situationen för närvarande inte bedöms akut, att i nuläget inte vidta ytterligare åtgärder när det gäller boende för asylsökande ensamkommande barn. Socialnämnden ombeds att följa upp frågan via det uppdrag som lämnats till USD om upprättandet av en beredskapsplan för eventuella framtida behov. SN 8(27)

9 162 Uppvaktning anställda och politiker, Dnr Vid kommunfullmäktiges sammanträde i december varje år uppvaktas anställda i personalen som varit anställda i 25 år. Vartannat år uppvaktas även politiker som tjänstgjort under en längre tid. Rutinerna behöver ses över vad gäller gåvor m.m. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade med anledning av detta att uppdra till personalkontoret att arbeta fram rutiner för uppvaktning av anställda och politiker inför kommunfullmäktiges sammanträde den 12 december Förslag till riktlinjer vid uppvaktning av anställda och förtroendevalda, inkommit från personalkontoret föreligger. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att återremittera ärendet med hänvisning till att utforma regler även för uppvaktning av förtroendevalda vid längre tids uppdrag. Tidigare praxis gör gällande att minnesgåva lämnats till förtroendevalda efter 15 års uppdrag i form av kommunvapnet i guld. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Kommunstyrelsen godkänner Riktlinjer vid uppvaktning av anställda och förtroendevalda med komplettering om att för förtroendevalda skall minnesgåva lämnas efter 15 års förtroendeuppdrag i form av kommunvapnet i guld. Personalavd. 9(27)

10 163 Myndighet för miljön - en granskning av Naturvårdsverket, Dnr Remiss har inkommit från Miljödepartementet , avseende Myndighet för miljön en granskning av Naturvårdsverket (SOU 2008:62). Remissvar skall vara inkommet senast 31 oktober Förslag på remissvar har inkommit från Dalslands Miljökontor. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll, Kommunstyrelsen ställer sig bakom förslag på remissvar från Dalslands Miljökontor. Miljödepartementet, inkl. remissförslag Miljökontoret 10(27)

11 164 Gratis resor för pensionärer i kollektiv trafik, Dnr PRO Norra Älvsborg har inkommit med ett uttalande om införande av gratis resor för pensionärer i kollektivtrafiken. SPF har inkommit till styrelsen för Västra Götalandsregionens kommuner med förslag om att införa gratis resor för ålderskategorin Kommunstyrelsen beslutar att inte bifalla PRO och SPF:s begäran om fria resor för pensionärer i kollektivtrafik med hänvisning till att det inte finns ekonomiskt utrymme för begärd reform samt att eventuella förändringar bör ske i samverkan inom Västtrafik. PRO SPF 11(27)

12 165 Remiss av åtgärdsprogram för skirmossa, Dnr Ett förslag till åtgärdsprogram för skirmossa har på uppdrag av Naturvårdsverket tagits fram av Länsstyrelsen i Hallands Län. Förslaget har skickats på remiss för att ge berörda och intresserade möjlighet att lämna synpunkter. Dalslands Miljökontor har av tidsskäl inte möjlighet att besvara remissen. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll, Kommunstyrelsen avstår från att lämna synpunkter med anledning av åtgärdsprogram för skirmossa mot bakgrund av att det för närvarande saknas resurser att hantera remissen. Länsstyrelsen Hallands Län 12(27)

13 166 Rekrytering av Förvaltningschef för fritid, kultur, utbildning och barnomsorg - FOKUS, Dnr Förvaltningschef Fokus har begärt avgång från sin tjänst med sista anställningsdag Beslutsunderlag Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll, Kommunstyrelsen beslutar att tillstyrka och bevilja avgången fr.o.m för förvaltningschef Fokus. Kommunchef Fokus Förvaltningschef Fokus 13(27)

14 167 Obesvarade motioner 2008, Dnr Obesvarade motioner skall enligt kommunfullmäktiges arbetsordning redovisas vid fullmäktiges sammanträden i april och oktober. Redovisning av obesvarade motioner för oktober föreligger. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Beslutsförslag - Kommunfullmäktige tar del av redovisning av obesvarade motioner oktober 2008 och beslutar att handläggningen skall fortsätta avseende följande motioner: - Sätt vårdtagaren inom äldreomsorgen i fokus - Införande av vårdnadsbidrag - Motionssimning för anställda i kommunen - Schönbecks gåva - Bibliotekets öppettider - Gratis kläder för alla som arbetar inom Förskoleverksamheten KF 14(27)

15 168 Obesvarade medborgarförslag 2008, Dnr Sedan har kommunmedlemmar haft möjlighet att lämna medborgarförslag i kommunfullmäktige, angående förändringar/förbättringar i kommunens verksamheter. Ett medborgarförslag ska besvaras av kommunen inom 1 år från det att förslaget väcktes. Obesvarade medborgarförslag ska enligt kommunfullmäktiges arbetsordning redovisas vid fullmäktiges sammanträden i april och oktober. Redovisning av obesvarade medborgarförslag oktober 2008 föreligger. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Beslutsförslag - Kommunfullmäktige tar del av redovisning av obesvarade medborgarförslag oktober KF 15(27)

16 169 Motion - Linden 2 - Dals-Ed Ed 1:212, Dnr Yvonne Simonsson (s) har inkommit med motion angående Linden 2. Motionen innebar ett förslag om att kommunen avvaktar med försäljningen av fastigheten samt att socialnämnden ges i uppdrag att snarast inkomma med en behovsanalys hur det ser ut med ansökningar till så kallat Trygghetsboende, eventuellt Gruppboende för yngre dementa personer. I enlighet med motionen beslutade kommunstyrelsen , 53 att överlämna motionen till socialnämnden för genomförande av behovsanalys. Socialnämnden presenterade rapport rörande framtidens äldre, stöd och trygghetsboende. Enligt rapporten kommer stödboendeformen att behövas byggas ut under de närmaste åren och inte enbart inrikta sig till äldre. Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av rapporten rörande framtidens äldre, stöd och trygghetsboende och uppdragit till socialnämnden att, förslagsvis i samverkan med Edshus AB, göra en nuläges analys över behoven samt utifrån denna projektera för och kostnadsberäkna lämpligt boende samt konkretisera behoven i ett förslag. Till kommunstyrelsen har inkommit anteckningar från möte mellan socialnämndens presidium och Claes Hellberg, Edshus AB där det framkommer en nulägesanalys över behoven. Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av skrivelsen och uttryckt förhoppning om att Edshus AB kan utreda frågan ytterligare när det gäller nybyggnation i anslutning till Linden. Edshus har därefter påbörjat en projektering med inriktning mot äldreboende. Beslutsförslag - Kommunfullmäktige anser motion om Linden 2 som besvarad genom att Socialnämnden upprättat rapport rörande framtidens äldre, stöd och trygghetsboende och att Socialnämnden i samverkan med Edshus AB genomfört en nulägesanalys över behoven och utifrån detta har projektering påbörjats. KF 16(27)

17 170 Motion - ArbetsideCentrum (AIC), Dnr Motion avseende Arbetsidécentrum inkom från Socialdemokraternas fullmäktigegrupp genom Per-Erik Norlin. I motionen föreslås att Ett arbete omedelbart skall igångsättas med inriktning på att utveckla Arbetsmarknadsenhetens verksamhet enligt en liknande modell som Forshagas AIC. Kommunstyrelsen ställde sig i beslut positiva till att arbeta vidare utifrån motion om ArbetsidéCentrum. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrogs ansvara för arbetets fortskridande samt att kommunledning, Arbetsmarknadsenhet och berörda förvaltningar bör finnas med i arbetet. Kommunstyrelsen beslutade , uppdra åt AME- chef att i arbetet med verksamhetsinriktningen för AME 2009, ta hänsyn till motionen om Arbetsidécentrum som en del i förslaget om sociala arbetskooperativ. Beslutsförslag - Kommunfullmäktige anser motion om Arbetsidécentrum som besvarad genom att AME- chefen uppdragits att i arbetet med verksamhetsinriktningen för AME 2009, ta hänsyn till motionen om Arbetsidécentrum som en del i förslaget om sociala arbetskooperativ. KF 17(27)

18 171 Remiss - Infrastruktur för vuxnas lärande i Fyrbodal, Dnr Remiss avseende Infrastruktur för vuxnas lärande i Fyrbodal har inkommit från Fyrbodal. Kommunstyrelserna inom kommunalförbundet har fått förslaget på remiss för reflektioner och för att få in synpunkter som skall vara Fyrbodals kansli tillhanda senast 15 oktober. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade , att inhämta synpunkter avseende förslaget Infrastruktur för vuxnas lärande i Fyrbodal, från Fokusnämnden. Fokusnämndens arbetsutskott behandlar ärendet och inkommer med synpunkter Kommunstyrelsen är positiva till samarbete inom Fyrbodal men önskar avvakta i första hand pågående utredning om samverkan mellan Dalslandskommunerna innan Kommunstyrelsen kan ta ställning i frågan. Dessutom finns oklarheter i remissen som bör preciseras när det gäller främst kommunens roller. Fyrbodals kommunalförbund 18(27)

19 172 Trafikterminal Dals-Ed - Resecentrum Dals-Ed, Dnr En förstudie har genomförts under 2005 och 2008 gällande att eventuellt skapa ett resecentrum i Dals-Ed med syfte att möta dagens och framtida behov och skapa förutsättningar för en utvecklad kollektivtrafik, både lokalt, regionalt och nationellt. Arbetsmaterial föreligger som kan utgöra kommunens underlag för satsning på Resecentrum inom regionens infrastrukturplan I materialet presenteras ett alternativ, alternativ E, som det mest lämpliga. Yrkanden Folke Jonsson (s): att kommunstyrelsen inhämtar en projekteringskostnad av alternativ E vilket bör ske i samråd med planeringssekreterare. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på yrkandet från Folke Jonsson och beslutsförslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med beslutsförslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott. Omröstning begärs. Kommunstyrelsen godkänner följande propositionsordning: Ja-röst för bifall till beslutsförslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott. Nej-röst för bifall till Jonssons yrkande. Omröstningsresultat Med 5 ja-röster för beslutsförslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott mot 3 nejröster för Jonssons yrkande beslutar kommunstyrelsen i enlighet med beslutsförslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott. Ledamot/tjänstgörande ersättare Ja- röst Nej-röst Avstår från att rösta Stig Edman (c) X Elisabeth Forsdahl(c) X Gösta Schagerholm (c) X Eva A Johansson (c) X Per-Erik Norlin (s) X Folke Jonsson (s) X Yvonne Simonsson (s) X Mats Hansson (m) X Martin Andreasson (m) X Summa (27)

20 forts Kommunstyrelsen ställer sig bakom idén med alternativ E och att den fortsatta behandlingen av ärendet i ett första skede hanteras inom budgetberedningen. Kommunstyrelsen uppdrar till servicenämnden att påbörja en projektering av alternativ E vilket bör ske i samråd med planeringssekreterare. Reservationer Folke Jonsson (s) reserverar sig mot beslutet. KS ordf. Ek.chef Servicenämnden Planeringssekr 20(27)

21 173 Bostadsbehovet i Dals-Ed 2008, Dnr Kommunstyrelsen har uppdragit åt ekonomichef och VD Edshus att förhandla med Hotell Dalsland om att hyra 18 st. lägenheter under ett år. Förslag på avtal med företaget FIAB föreligger om bidrag till bostadsförsörjning med 18 st. lägenheter på Hotell Dalsland. Avtalet avser perioden 1 juli 30 juni Kommunstyrelsens arbetsutskott har uppdragit åt ekonomichef att inkomma med finansieringsalternativ inför kommunstyrelsen Ekonomichefen föredrar ärendet och informerar om att det råder delvis förändrade förehållande kring bostadssituationen varför det kan finnas skäl att återuppta förhandlingar kring avtalet med FIAB. - Kommunstyrelsen uppdrar åt kommunstyrelsens arbetsutskott att lösa avtalet med FIAB om bostadsförsörjning på Hotell Dalsland under perioden 1 juli 31 december 2008 inom ramen för det föreliggande avtalet och uppdrar åt KS ordförande att underteckna avtalet. KSAU KS ordf. Ek.chef 21(27)

22 174 Projekt - Ständiga Förbättringar i Dals-Eds kommun, Dnr Under år 2007 har samtliga förvaltningschefer samt kommunchef genomgått utbildning i Lean Production. Konceptet har upplevts så positivt av ledningsgruppen att det nu planeras ett liknande upplägg för hela kommunen inom ramen för det s.k. Kompetensutvecklingsprojektet som kommunen sökt medel för. Konceptet, som är ett kundfokuserat arbetssätt för att bli ännu lite bättre i verksamheterna, skall för kommunen benämnas Ständiga Förbättringar i Dals-Eds kommun. Kommunfullmäktige har beslutat att Dals-Eds kommun startar upp projektet Ständiga Förbättringar i Dals-Eds kommun för att på sikt kunna skapa en organisation som är kundfokuserad och som ständigt arbetar med att bli lite bättre. Inom ramen för projektet Ständiga Förbättringar i Dals-Eds kommun har kommunchef tillsammans med Lean-gruppen arbetat fram ett s.k. Lean-hus där förslag finns hur kommunen skall arbeta med Ständiga Förbättringar i Dals-Eds kommun och vilken grundsyn och mål som skall råda. - Kommunstyrelsen ställer sig bakom Lean-huset som modell för hur kommunen skall arbeta med projektet Ständiga Förbättringar i Dals-Eds kommun. Kommunchef 22(27)

23 175 Val av ledamöter och ersättare - Plan och byggnadsnämnden, Dnr Kommunfullmäktige beslutade att med hänvisning till möjligheter till ökad kompetens, större trygghet och smidigare planförfarande, inrätta en plan- och byggnadsnämnd bestående av 5 ledamöter/5 ersättare fr.o.m. 1 juli I det gällande Arvodesreglementet, reviderat , har årsarvoden beslutats för ordförande och till annan förtroendevald med särskild funktion inom den kommunala förvaltningen. För plan- och byggnadsnämndens ordförande finns dock inget beslut om årsarvode. Kommunstyrelsens arbetsutskott har , beslutat uppdra åt en parlamentarisk grupp att göra en översyn av arvodesreglementet, bl.a. med fokus på årsarvode för plan- och byggnadsnämndens ordförande. Diskussion om att bedömning skall göras om att ordförande för plan- och byggnadsnämnden likställs med uppdraget som ordförande för servicenämnden när det gäller arvodet. - Kommunstyrelsen beslutar att i avvaktan på översyn och revidering av Arvodesreglementet, skall årsarvode för plan- och byggnadsnämndens ordförande utgå med 8 tim/vecka. Personalkontoret Plan- och byggkontoret Parlamentarisk grupp 23(27)

24 176 Arbetsmiljön - Hagaskolan, Dnr Yvonne Simonsson (s) informerar om att hon tagit del av synpunkter om att arbetsmiljön för elever och lärare inte är tillfredsställande på Hagaskolan på grund av bland annat klotter och skadegörelse. Yvonne föreslår med anledning av detta i skrivelse inkommen , att kommunstyrelsen bör uppdra åt kommunstyrelsens arbetsutskott att snarast träffa skolledning och Fokus AU för att komma tillrätta med arbetsmiljön. - Kommunstyrelsen uppdrar åt kommunstyrelsens arbetsutskott att snarast träffa Fokusnämnndens AU och skolledning för att komma tillrätta med arbetsmiljön för elever och lärare på Hagaskolan. Kommunstyrelsen emotser en återkoppling. KS ordf. 24(27)

25 177 Information till Kommunstyrelsen, Dnr 9230 Dalslands Turist AB- Andreas Norum och Olle Markgren, informerar om uppdraget som är beslutat till Syftet med Dalslands Turist AB är att sätta Dalsland på turistkartan genom ett samlat grepp mellan Dalslandskommunerna. Planeringssekreteraren informerar om Ägarrådet där förslag om tidsplan och förankring föreligger. Yvonne Simonsson informerar om behovet av äldreboende i centrum och att det finns ett behov av att Edshus förvärvar Linden 2 tomten. 25(27)

26 178 Anmälan av delegationsbeslut KS , Dnr 9974 Följande delegationsbeslut anmäls: Kommunstyrelsens ordförandes beslut nr 42-47, 2008 att kommunen avstår från att utöva den kommunala förköpsrätten. Kommunstyrelsens ordförandes beslut om Bostadsanpassningsbidrag Kommunstyrelsens AU Kommunstyrelsen beslutar att lägga delegationsbesluten till handlingarna. 26(27)

27 179 Meddelande KS , Dnr 9975 Sveriges Kommuner och Landsting - Cirkulär 08:62 Energideklarationer och kommunens tillsynsansvar. Sveriges Kommuner och Landsting - Cirkulär 08:63 Budgetförutsättningar för åren Sveriges Kommuner och Landsting - Cirkulär 08:64 Ändrade regler för överklagande av beslut av Arbetsmiljöverket m.m. Sveriges Kommuner och Landsting - Cirkulär 08:66 Budgetpropositionen för år Sveriges Kommuner och Landsting - Cirkulär 08:68 Värdesäkring av ersättning som betalas till lärare, skolledare och syofunktionärer som inte fått försäkringsskydd enligt AGS-KL. Kommunala Handikapprådet Kommunala Pensionärsrådet Drogkampen Drogkampen en ideell förening och ett företag med en metod för att engagera hela kommunen för ungdomar mot droger. Västra Götalandsregionen Information gällande gemensamt arbete för ökad tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Diarienr. KS 08/ Dalslands Miljönämnd Diarienr. KS 08/ Dals-Eds kommun, Revisorerna Revisionsrapport Delårsredovisning per (27)

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-06-18 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Michael

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-09-06 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-10-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 oktober, 2005 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2008-02-20 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 20 februari 2008 klockan 19.00 20.20 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerande Plats och tid för justering Paragrafer Underskrifter

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerande Plats och tid för justering Paragrafer Underskrifter DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-09-06 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 6 september 2006, klockan 8.00 15.00 Beslutande Rune Forsdahl (c) ordf, ej 145 Gösta Schagerholm (c) Martin Carling (c)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-11-12 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf (ej 192) Anders Johannesson (c) Gösta Schagerholm

Läs mer

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 26 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer.

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 26 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2010-10-20 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 20 oktober, 2010 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sida 1 (1) Kommunstyrelsen 2004-08-10 Sida 1 (1) Plats och tid: Kommunkontoret, tisdag 10 augusti 2004, kl 08.00-11.00 med ajournering 10.20 10.25 Beslutande: Rune Forsdahl (c),ordf, ej 169, 171 Gösta Schagerholm

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-02-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 21 februari, 2007 klockan 19.00 19.25 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-06-13 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Martin Carling

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-11-18 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30 Beslutande Övriga närvarande Justerande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef 26 Jonas Olsson, kommunsekr Claes Hellberg, exploateringskoordinator 22, 25 Christer Pettersson, ekonomichef 26

Peder Koldeus, kommunchef 26 Jonas Olsson, kommunsekr Claes Hellberg, exploateringskoordinator 22, 25 Christer Pettersson, ekonomichef 26 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2011-02-02 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 2 februari 2011, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf Carin Remneland (C) Lisbeth Schagerholm (C)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) Mats Hansson (m)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) Mats Hansson (m) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl 8.30-12.00 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Tim Karlsson (s) Kerstin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-05-26 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Gun Holmquist (KD) ersättare för Eva A Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 1 april 2009, klockan 8.30 12.15

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 1 april 2009, klockan 8.30 12.15 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2009-04-01 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 1 april 2009, klockan 8.30 12.15 Beslutande Martin Carling (c) ordf Anders Johannesson (c) Gösta Schagerholm (c) Noel

Läs mer

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer.

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2009-02-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 februari 2009 klockan 19.00 19.50 Beslutande Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2015-03-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00 Beslutande Närvarande 26 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2004-12-14 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Plats och tid: Utvecklingscenter, Ed onsdag 20 oktober 2004, kl 19.00 22.00 Beslutande: Övriga närvarande: Närvarande 33 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande

Läs mer

Gunilla Bengtsdotter, förvaltningschef Mette Glesåen, sekreterare

Gunilla Bengtsdotter, förvaltningschef Mette Glesåen, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-09-20 Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Lilla Lee kl 08:30 11:30 Beslutande Övriga närvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 28 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer.

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 28 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2009-04-29 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 29 april 2009, klockan 19.00 21.00 Beslutande Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-01-23 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Jonas Olsson, kommunsekr Peder Koldeus, kommunchef, 141 Christer Pettersson, ekonomichef, 141

Jonas Olsson, kommunsekr Peder Koldeus, kommunchef, 141 Christer Pettersson, ekonomichef, 141 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-10-06 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 6 oktober 2010, klockan 8.30 10.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M)

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2018-02-12 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-17:15 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S), ordförande Daniel Bergman (S) Patrik Andersson (KOSA) Marie Karlsson (L) Tjänstgörande

Läs mer

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(19) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande 124-127, 130-137 (ej 128-129) Christer Broman (--), ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2007-08-08 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Siv

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-03-16 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan 18.00 19.30 Beslutande Närvarande xx ordinarie ledamöter och x tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-05-06 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s), vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Nr 1 Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Tid och plats Onsdagen den 13 januari 2016, klockan 08.30 12.30, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Christine Andersson (S) Marianne Sand

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsen 2005-02-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsen 2005-02-09 1(16) Nr 2 Kommunstyrelsen 2005-02-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 februari 2005, klockan 08.30-12.45 Beslutande Robert Svensson (c) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson (fp) Daniel

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande 2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S) Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-03-04 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Ture Olsson (C) Gösta Schagerholm

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 13 personer.

Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 13 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2012-12-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 december, 2012 klockan 19.00 21.30 Beslutande Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

AME:s lokaler Industrigatan 10, onsdagen den 8 september 2010, klockan 8.30 11.40. Plats och tid

AME:s lokaler Industrigatan 10, onsdagen den 8 september 2010, klockan 8.30 11.40. Plats och tid DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-09-08 Plats och tid AME:s lokaler Industrigatan 10, onsdagen den 8 september 2010, klockan 8.30 11.40 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Gösta

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscenter, Stora Salen, tisdag 23 februari 2010 kl 8.30-11.30. Beslutande

Plats och tid Utvecklingscenter, Stora Salen, tisdag 23 februari 2010 kl 8.30-11.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2010-02-23 Plats och tid Utvecklingscenter, Stora Salen, tisdag 23 februari 2010 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 11 november 2009, klockan 8.30 12.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 11 november 2009, klockan 8.30 12.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2009-11-11 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 11 november 2009, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf Gösta Schagerholm (C) Per-Erik Norlin (S) Jan-Gunnar

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 10 november 2010, klockan 8.30 12.15. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 10 november 2010, klockan 8.30 12.15. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-11-10 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 10 november 2010, klockan 8.30 12.15 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C)

Läs mer

Ordförande Martin Carling (ej 119, 129) Per-Erik Norlin ( 119, 129)

Ordförande Martin Carling (ej 119, 129) Per-Erik Norlin ( 119, 129) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-06-04 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 4 juni 2008, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf. ej 118, 119, 129 Noel Pickett (c) Gösta Schagerholm

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Planerade beslutsärenden Kl

Planerade beslutsärenden Kl Kallelse/Inbjudan 1(7) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 21 januari 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 Beslutande Britt-Marie Johansson (M)ordf Yvonne Simonsson (S) 2:e vice ordf Eva A Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-03-19 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Närvarande 31 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 36 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 31 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 36 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-03-23 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 23 mars,2005 klockan 19.00 19.40 Beslutande Närvarande 31 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, måndagen den 19 mars 2007 klockan 19.00-21.15 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Stefan Gustafsson (kd), Annika Andersson (kd), Kennet Larsson (sd), Kerstin

Läs mer

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer.

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2012-06-13 Plats och tid Bästorps bygdegård, Töftedal onsdagen den 13 juni, 2012 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 9juni 2014 kl. 17.00-18.00 Beslutande Karl Björklund, M Lars-Olov Liss, C Anders Edlund, 5 Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(19) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD)

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) 2015-06-23 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 14.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 april 2010, klockan 08.30-11.15 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer