Julshow 2013 alla 3-6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Julshow 2013 alla 3-6"

Transkript

1 2013 / 2014

2 Spela i band åk 4-6 Om du redan spelar något instrument och kan det lite så är det här valet för dig. Tillsammans med Lasse väljer du och resten av bandet ut vilka låtar ni vill spela. Replokalen är på Mejeriet. Om bandets medlemmar vill så bokar vi er för en spelning inför skolan i slutet av perioden Ledare: Lasse Nilsson, Kulturskolan Julshow 2013 alla 3-6 Direkt under första perioden drar vi igång med att planera och repetera inför världens bästa julshow. Vill du vara med i julshowen och vara med och bestämma innehållet så ska du välja detta. Under hösten formar vi innehållet tillsammans och avslutar med en föreställning på julavslutningsdagen. Vi repeterar i Mejeriets lokaler. Kanske jobbar vi tillsammans med dansgruppen. Välkomna till en rolig period! Dramapedagog: Beatrice Bisse Jansson- Johansson, Kulturskolan English is fun alla 3-6 Alla kan söka det här valet men grupper kommer att delas in efter årskurs. Tycker du om att prata och kommunicera på engelska och redan har kommit en bra bit i din engelskautveckling så är det här ett bra val för dig. Vi kommer under våra träffar att prata, dramatisera, leka lekar, se på film, läsa texter, bjuda in ett engelsktalande besök.och allt detta kommer att ske på engelska. Kanske spelar vi också in ett kort tv-program på engelska så klart. Textilslöjd alla 3-6 I textilsalen får du.. Jobba efter egen idé "Måla" graffiti med garn! Göra nytt av gammalt Brodera på olika sätt för hand eller på maskin Sy på maskin Sticka eller virka Göra kompisband Sy lappteknik Applikationer Väva på olika sätt Och en massa annat kul som vi tillsammans kommer på!

3 Idrott alla 3-6 Känner du att du skulle vilja ha mer idrott? Då är det här valet för dig. På elevens val idrott planerar vi först tillsammans i gruppen vad vi ska göra under perioden. Målet är att vi ska komma på roliga och allsidiga aktiviteter att göra som passar alla. På Elevens val idrott får du fördjupa dig i ämnet och göra en del saker som inte ingår i den vanliga idrottsundervisningen. Drama alla 3-6 Nu är det din tur!! Nu har du chansen att få vara med i den utmanande drama och teatergruppen. Här lär vi oss hur teater fungerar genom övningar, lekar och andra roliga upptåg. Om vi vill redovisar vi vårt arbete genom t.ex. en föreställning. Redovisningen kan ske tillsammans med dansgruppen. Det är viktigt att du vill vara med och påverka det vi ska göra i gruppen. Välkomna till en rolig period med nya äventyr! Dramapedagog: Beatrice Bisse Jansson- Johansson, Kulturskolan Låtskrivarna åk 4-6 Är du sugen på att skriva en egen låt? Du kommer att få arbeta fram en låt och få hjälp med att göra både text och musik. Vilket sätt passar dig bäst börja med texten och fortsätta med musiken eller tvärtom? I slutet av perioden kommer du att få spela in din/er låt på CD. Vi kommer att uppmuntra dig till att framföra låten för skolan, men du måste inte. Scenisk dans alla 3-6 Dansmix är för dig som vill dansa den typ av dans som man ser i scenshower, t.ex. street, jazzdans eller modern dans. Musiken och stilen beror på temat som du är med och bestämmer. Självklart dansar vi inför publik i slutet av perioden. Tillsammans med en vuxen tar ni bussen ner till Mejeriet där ni får dansa i en riktig dansstudio. Finns tillräckligt stort intresse kan en killgrupp bildas (8 st). Ofta samarbetar vi med dramagruppen och gör en gemensam föreställning. Ledare: Angela Pinios, Danspedagog på Kultur- och musikskolan Fotboll åk 5-6 Det här valet är främst för dig som går i sexan och vill träna dig extra inför matchen mot Marieborg i vår. Om du går i femman kan du också söka.

4 Musikal åk 3-4 Period 1 Vi sätter ihop en musikal och spelar upp den i slutet av perioden. Musikalen riktar sig till elever i klass 3 och 4. Det kommer självklart bli mycket sång men också en hel del teater, och kanske också lite dans. Sannolikt blir det även en föreställning för föräldrarna. För musikklass-elever i åk 3 är detta val obligatoriskt. Matte/Spelhålan alla 3-6 Det här är gruppen för dig som gillar kluriga problem och att arbeta praktisk med matematik på olika sätt. Vad exakt vi kommer att göra bestämmer vi tillsammans men det kan vara: Strategispel Göra ritningar/bygga modeller Problemlösningar Matematikhistoria (Phytahoras, Fibonacci, Eratosthenes m.fl) Mönster/symmetri Hemkunskap åk 5-6 På hemkunskapen får du laga enkla måltider. Det blir både frukostmat, lunchmat och mellanmål. Målet är att du ska kunna laga enkla måltider och veta hur du använder kökets redskap och livsmedel på ett säkert sätt. Du ska känna dig hemma i köket, kunna samarbeta för att få ett bra (och gott!) resultat på ganska kort tid. Ett annat mål är att du ska kunna ge enkla omdömen om hur arbetet gick för dig och din grupp och hur du tycker att resultatet blev. Följde ni receptet? Hittade ni andra lösningar? Laga mat, fixa mellanmål och baka - bra att kunna och kul att hålla på med! För årskurs 6 är hemkunskapen ett obligatoriskt val men om du går i åk 5 kan du också söka om du vill ha det en gång till. FOTO åk 4-5 Vill du lära dig att bli en bättre fotograf? På elevens val foto får du lära dig mer om foto från grunden och utforska nya sätt att ta bilder på. I slutet väljer du ut dina bästa foton att visa på en utställning som resten av skolan får se.

5 Bild och form alla 3-6 Vi kommer att jobba med skapande i olika material och med olika hjälpmedel. Till exempel göra skulpturer i lera eller gips, trycka egen design på t-shirt eller måla i perspektiv. Gitarr alla 3-6 Ackordspel för nybörjare Du får lära dig några ackord på gitarr och lära dig några enkla sätt att kompa på gitarr. Gitarrer finns på skolan men det är självklart extra bra om du har tillgång till en gitarr där hemma så att du kan öva ännu mer. Om du redan spelar gitarr så ska du kanske istället kika på Spela i band -valet. Sedan kan det finnas tid att prova på olika tekniker som kol, färgblandningar och hur man bygger upp en bild. Ledare: Lasse Nilsson, musik/kulturskolan Skrivarverkstad alla 3-6 I fablernas värld Fabler är påhittade berättelser som både ska roa och lära oss något. Här får du lära dig att skriva en egen fabel. Vi kommer att: Läsa fabler Träna på att skriva dialoger Lära oss använda tidsord och ett beskrivande språk. Man kan också välja att skriva vanliga berättelser. Tycker du om att berätta i text? Då ska välja det här. Vi kommer att sammanställa berättelserna i ett tryckt häfte. Om du vill kanske du kan få läsa din berättelse för hela skolan. Tidningsredaktionen Breviksposten alla 3-6 Om du vill vara med och skapa nästa nummer av skolans tidning så är det här valet för dig. I tidningsredaktionen får du med hjälp av text och bild sätta ihop en tidning, med artiklar om olika händelser på skolan, t.ex. om de olika e-vals grupperna eller nåt annat på skolan som du vill berätta om. Du kommer både få vara reporter och fotograf och till din hjälp kommer du ha en digitalkamera och en dator. Tillsammans gör vi en tidning som vi sen trycker i färg.

6 Teknik alla 3-6 Är du nyfiken på tekniska prylar? Film åk 5-6 Du får tillsammans i små grupper: Hitta på och skriva ett filmmanus Filma Agera som skådis Klippa filmen Vill du undersöka hur något ser ut inuti? Vill du bygga något högt, något långt, något som flyger, flyter, rullar? Har du någon teknisk idé som du skulle vilja testa, t ex att bygga en bil, ett hus, kanske något till ditt husdjur? Vill du bygga något i frigolit, lego, papp, gips eller något annat material? Om du tycker att det här låter intressant så ska du välja teknik! Vi använder såklart häftiga ljudeffekter och snygga titlar i filmerna och du är med både bakom OCH framför kameran och sen bakom datorn när filmerna sätts ihop. Vårt mål är att visa filmerna vi gjort för resten av skolan och kanske på någon filmtävling. Ledare: Andreas Nilsson Trä- och metallslöjd alla 3-6 I slöjd kan du t.ex.: Forma, urholka (ex kåsa, slev, båt) Bygga modeller (ex bro, torn, hus) Svarva Ta med någon trasig sak att reparera Gjuta i tenn Jobba efter egen idé Bygga och konstruera

7 Om Elevens val på Breviksskolan Elevens val är uppdelat i tre olika perioder under läsårets gång. Det betyder att varje elev kommer att få chansen att fördjupa sig i tre olika ämnen. Eftersom vissa val är mer populära än andra så är det aldrig garanterat att man kan få sina val. Därför ska alla elever välja 4 olika saker. Elevens val pågår på torsdagar Varje ämne/period pågår i ungefär 10 veckor och avslutas med en redovisning där man får visa eller berätta om vad gruppen har gjort. Dina 4 val gäller för hela året och vi ser gärna att du provar på något som du inte har haft förut. Vissa val vänder sig bara till vissa årskurser. Enstaka val som inte tillräckligt många väljer kan bli inställda. I vissa ämnen, t. ex. Teknik och idrott så kan det finnas möjlighet att skapa separata flick- och pojkgrupper om det finns tillräckligt underlag för det. Vi försöker göra åldersindelade grupper åk3-4 / åk 5-6 i de flesta ämnen. Alla sexor skall nå målen i Hemkunskap under året. Därför måste alla sexor ha haft hemkunskap en av perioderna före läsårets slut. Om du går i sexan kommer du därför automatiskt få hemkunskap nån av perioderna. Elevens val kommer att dra igång redan vecka 36 och därför vill vi att du fyller i dina val senast måndag den 26:e augusti. För att inte riskera att försämra dina chanser att få just det du vill så ska du: Lämna in dina val i tid Fylla i 4 olika val Bara välja saker som finns tillgängliga för din årskurs På den röda lappen hittar du din hemliga kod och instruktioner för hur du gör dina val på nätet. Gör dina val senast nu på måndag den 26:e augusti Har du en egen idé om ett val som du tycker borde finnas? Finns det en bra idé och tillräckligt intresse så försöker vi hitta en lämplig ledare och erbjuda det valet.

8 Glad gubbe på årskursen betyder att du kan välja ämnet. Ämne Åk 3 Åk 4 Åk 5 Åk 6 Skriv dina val här som kom-ihåg Scenisk dans Teknik Musikal Bild och form Skrivarverkstad Gitarr för nybörjare Textilslöjd Låtskrivarna Idrott Hemkunskap Trä- och metallslöjd Drama Film Tidning Här kan du anteckna vilka val du har önskat English is fun Matte/spelhålan Julshow 2013 Foto Fotboll Spela i band Grafisk formgivning: Adde Nilsson

Elevens Val 2015-2016. Breviksskolan

Elevens Val 2015-2016. Breviksskolan Elevens Val 2015-2016 Breviksskolan FOTO Vill du lära dig att bli en bättre fotograf? På elevens val foto får du lära dig mer om foto från grunden och utforska nya sätt att ta bilder på. Varje lektion

Läs mer

Information om Elevens val läsåret (sid 1-5)

Information om Elevens val läsåret (sid 1-5) Information om Elevens val läsåret 2017-2018 (sid 1-5) Undervisningen i Elevens val syftar till att fördjupa och bredda elevernas kunskaper i ett eller flera ämnen och följer målen i ämnenas kursplaner.

Läs mer

MMK-NYTT 13-17 september. Den här veckan kan man anmäla sig till Premier League på MMK!

MMK-NYTT 13-17 september. Den här veckan kan man anmäla sig till Premier League på MMK! MMK-NYTT 13-17 september Den här veckan kan man anmäla sig till Premier League på MMK! LOKAL Köket/Aktiviteter MÅNDAG Lär dig spela Blockus AKTIVITETER PÅ MMK 13 17 SEPTEMBER TISDAG ONSDAG TORSDAG Bakning

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 14-18 november. Emma och Sannas häftiga bebis- OnePieces. Och nu eftersöker vi gamla jeans att göra bland annat häftiga väskor av!

MARIA KLUBBNYTT. 14-18 november. Emma och Sannas häftiga bebis- OnePieces. Och nu eftersöker vi gamla jeans att göra bland annat häftiga väskor av! MARIA KLUBBNYTT Emma och Sannas häftiga bebis- OnePieces 14-18 november Full fart på Levande Tyger! Och nu eftersöker vi gamla jeans att göra bland annat häftiga väskor av! aktiviteter PÅ MFK 14 18 November

Läs mer

MARIA. På tisdag är det. MiniNYTT. 7 11 maj

MARIA. På tisdag är det. MiniNYTT. 7 11 maj MARIA 7 11 maj MiniNYTT På tisdag är det Fotboll För tjejer på ZINKEN! aktiviteter pa MMK 7 11 Maj LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Schack-turnering Bak Bak Film Ute Fotboll på Zinken

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val 2015-16

Grundskolans. Elevens Val 2015-16 Grundskolans Elevens Val 2015-16 Textilslöjd (TX) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 25 28 mars. Elsa och Linnea var två av veckans bagare, och som ni ser gjorde de riktigt färgglada bakelser

MARIA KLUBBNYTT. 25 28 mars. Elsa och Linnea var två av veckans bagare, och som ni ser gjorde de riktigt färgglada bakelser MARIA KLUBBNYTT 25 28 mars Elsa och Linnea var två av veckans bagare, och som ni ser gjorde de riktigt färgglada bakelser aktiviteter på MFK 25 28 mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Höstlovsspecial. på MFk!

Höstlovsspecial. på MFk! MFK-NYTT 1-5 oktober Tea Charader Moderna museet Höstlovsspecial FOTBOLLS- GOLF på MFk! Tekniska museet FÅNGARNA P Å FORTET Med mera AKTIVITETER PÅ MFK 1-5 oktober LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

Läs mer

Presentation av val till År 6 och 7

Presentation av val till År 6 och 7 Presentation av val till År 6 och 7 STENSTORP Språkval År 5 Du som är elev i år 5 skall till år 6 göra ett språkval: Franska, Spanska eller Tyska. Undervisningen omfattar då två 40-minuters lektionspass

Läs mer

Presentation av val till År 6 och 7

Presentation av val till År 6 och 7 Presentation av val till År 6 och 7 STENSTORP Språkval År 5 Du som är elev i år 5 skall till år 6 göra ett språkval: Spanska eller Tyska. Undervisningen omfattar då två 40-minuters lektionspass per vecka.

Läs mer

Carla, Lovisa och Alice har kul med lera i Skapande. 25 29 januari

Carla, Lovisa och Alice har kul med lera i Skapande. 25 29 januari Carla, Lovisa och Alice har kul med lera i Skapande 25 29 januari aktiviteter på MMK 25 29 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Vikfigursstund Bordshockeyturnering Bakning på MMK

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni MARIA 11 15 juni KLUBBNYTT STOR TURNERING I BILJARD PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! . aktiviteter pa MFK 11-15 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Elevens val för årskurs 7-8 Läsåret 2013-2014

Elevens val för årskurs 7-8 Läsåret 2013-2014 Elevens val för årskurs 7-8 Läsåret 2013-2014 Tiden för elevens val är 90 min/vecka. Du kan antingen fördjupa dig i ett ämnesområde halva läsåret dvs en termin eller hela läsåret dvs två terminer. Elevens

Läs mer

MFK-NYTT 18-20 augusti

MFK-NYTT 18-20 augusti MFK-NYTT 18-20 augusti MARIA FRITIDSKLUBB RINGVÄGEN 23 118 53 STOCKHOLM Välkomna tillbaka efter sommarlovet! ÖPPETTIDER MÅND. TORSD: Skolslut 17.30 FREDAG: Skolslut 17.00 TELEFON MFK (åk 4-6): 675 07 94

Läs mer

Julklappsverkstad. Levande Tyger! 15-19 november. Tea

Julklappsverkstad. Levande Tyger! 15-19 november. Tea MFK-NYTT 15-19 november Tea Julklappsverkstad i Levande Tyger! Nu har vi julklappsverkstad som pågår fram till jul i Levande Tyger. Sy en slips eller kudde och ge bort i julklapp! AKTIVITETER PÅ MFK 15

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 26 30 augusti. Robert och Gurkan spelar basket på skolgården. Var med du också när vi lirar på måndag!

MARIA KLUBBNYTT. 26 30 augusti. Robert och Gurkan spelar basket på skolgården. Var med du också när vi lirar på måndag! MARIA KLUBBNYTT 26 30 augusti Robert och Gurkan spelar basket på skolgården. Var med du också när vi lirar på måndag! aktiviteter på MFK 26 30 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Stallarholmsskolan Åk 6-9 Läsåret 2012-13

Stallarholmsskolan Åk 6-9 Läsåret 2012-13 Stallarholmsskolan Elevens val Åk 6-9 Läsåret 2012-13 Varsågod! Välj det som passar dig! Från en förhoppningsvis inbjudande meny väljer du den aktivitet på elevens val som passar just dig och dina intressen

Läs mer

aktiviteter på MMK 31 4 augusti/september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MMK 31 4 augusti/september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG aktiviteter på MMK 31 4 augusti/september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bordshockey Äventyrsklubben Pingisturnering Biljardturnering Bak (Oscar) Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00

Läs mer

Profiler åk 7-9. Valstaskolan

Profiler åk 7-9. Valstaskolan Profiler åk 7-9 Valstaskolan läsåret 2011-2012 Profiler åk 7-9 Inom ramen för Elevens val väljer varje elev en intresseprofil. Profilen ger möjlighet att fördjupa sig i något, som man är särskilt intresserad

Läs mer

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT MARIA 12 16 december MiniNYTT DANS! Vernissage på tisdag 15.05 i Sal 3. Begränsat antal platser, Serieteckning anmäl dig till Jannike om du vill vara med! HÅLL UTKIK! aktiviteter PÅ MMK 12 16 december

Läs mer

Aktiviteter på mmk 9 13 Mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

Aktiviteter på mmk 9 13 Mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter på mmk 9 13 Mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist Äventyrsklubben Frågesport Film Sal 3 Sal 2 14.40 Fotboll 15.30 Fortet 3-4 16.20 Dubbeldriva 3:or 15.35 Volleyboll 16.30 Badminton

Läs mer

Estetiska programmet musik

Estetiska programmet musik Val till årskurs 2 Estetiska programmet musik Jag väljer musikfördjupning Jag väljer musikal Jag väljer musikproduktion Musik Du erbjuds fördjupad undervisning på två intrument/sång. Vi samarbetar även

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 13-17 februari. Fortfarande finns det plats för fler robotar på Skapandes robot-tema!

MARIA KLUBBNYTT. 13-17 februari. Fortfarande finns det plats för fler robotar på Skapandes robot-tema! MARIA KLUBBNYTT 13-17 februari På bilden till vänster är det Astrid som visar upp sin snygga robot Till höger är det någon som gjort fler robotskulpturer till bordet utanför Skapande! ROBOTAR Fortfarande

Läs mer

Skapande och estetiska uttrycksformer Du lär dig att:

Skapande och estetiska uttrycksformer Du lär dig att: Du lär dig att: Prata och lyssna med kompisarna. Berätta om dina egna tankar om olika saker. Prata om olika texter som till exempel tidningar, böcker och berättelser. Använda dator och Ipad för att berätta

Läs mer

MMK-NYTT 30 augusti 3 september

MMK-NYTT 30 augusti 3 september MMK-NYTT 30 augusti 3 september Den här veckan startar en massa olika turneringar i Guldgruvan! Kom ner och ha kul! MARIA FRITIDSKLUBB RINGVÄGEN 23 118 53 STOCKHOLM ÖPPETTIDER MÅNDAG FREDAG: 18.00 TELEFON

Läs mer

aktiviteter på MMK 24 28 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MMK 24 28 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG aktiviteter på MMK 24 28 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bordshockey Pingisturnering Frågesport (Jonas) Biljardturnering Bak (Oscar) Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE

Läs mer

22-26 november. West Ham tog hem segern i Premier League! GRATTIS!

22-26 november. West Ham tog hem segern i Premier League! GRATTIS! MMK-NYTT 22-26 november West Ham tog hem segern i Premier League! GRATTIS! AKTIVITETER PÅ MMK 22-26 november LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Kalaha-turnering Bakning Bakning

Läs mer

Läs om vad som finns att göra här eller på

Läs om vad som finns att göra här eller på Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa kompisar? Har du idéer du vill förverkliga tillsammans med andra? Har du en funktionsvariation som gör att du behöver du extra

Läs mer

Bilder från vår fantastiska tårtbakartävling! Fler bilder längre fram i tidningen. 10-14 mars MARIA KLUBBNYTT

Bilder från vår fantastiska tårtbakartävling! Fler bilder längre fram i tidningen. 10-14 mars MARIA KLUBBNYTT Bilder från vår fantastiska tårtbakartävling! Fler bilder längre fram i tidningen 10-14 mars MARIA KLUBBNYTT aktiviteter på MFK 10 14 mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter SAL 3 15.10

Läs mer

NORRA VÄRMLAND. Mästerkock Datasnille eller stor Skaparkrat. Vi öppnar dörrarna. Välkommen till ABF. Studieprogram

NORRA VÄRMLAND. Mästerkock Datasnille eller stor Skaparkrat. Vi öppnar dörrarna. Välkommen till ABF. Studieprogram NORRA VÄRMLAND Mästerkock Datasnille eller stor Skaparkrat. Vi öppnar dörrarna. Välkommen till ABF Studieprogram VÅREN 2013 VÄLKOMMEN TILL ABF NORRA VÄRMLAND Folkbildningen finns till för att alla oavsett

Läs mer

Hej. Känner Du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Kristine

Hej. Känner Du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Kristine Utbud hösten 2014 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i höst. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att DU ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Engelskaläxa glosor samt fraser till berättelsen En sommar i Storbritannien

Engelskaläxa glosor samt fraser till berättelsen En sommar i Storbritannien Instruktioner Part 1: Glosor - träna på att uttala, stava samt veta vad den svenska motsvarigeten till ordet är. Glosorna får du i pappersform varannan måndag (jämna veckor), för att sätta i din läxpärm.

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. På torsdag kan 4:or prova. i sal 3. Ta chansen! (Nästa vecka är det 5:or och 6:ors tur.) 28 januari 1 februari

MARIA KLUBBNYTT. På torsdag kan 4:or prova. i sal 3. Ta chansen! (Nästa vecka är det 5:or och 6:ors tur.) 28 januari 1 februari MARIA KLUBBNYTT 28 januari 1 februari På torsdag kan 4:or prova i sal 3. Ta chansen! (Nästa vecka är det 5:or och 6:ors tur.) aktiviteter på MFK 28 jan 1 feb LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015 Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter VALHALLAVÄGEN 38s 10 SÖRBYVÄGEN ÖPPETTIDER FÖR VÅRA LOKALER VALHALLAVÄGEN

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. Prata med Niklas! 23-27 januari. Ingrid är rockstjärna när vi spelade upp pjäsen Plåster.

MARIA KLUBBNYTT. Prata med Niklas! 23-27 januari. Ingrid är rockstjärna när vi spelade upp pjäsen Plåster. MARIA 23-27 januari KLUBBNYTT Vill du spela på nästa MFK-KONERT? Ingrid är rockstjärna när vi spelade upp pjäsen Plåster. Prata med Niklas! aktiviteter PÅ MFK 23 27 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG

Läs mer

MARIA. 3 7 september. Full fart på Lilla Skapnade! Temat är

MARIA. 3 7 september. Full fart på Lilla Skapnade! Temat är MARIA 3 7 september mininytt Full fart på Lilla Skapnade! Temat är Rymdfantasi aktiviteter på MMK 3-7 september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bak Bak Film Ute Lek i Draken-parken

Läs mer

MARIA. 7-11 november. MiniNYTT

MARIA. 7-11 november. MiniNYTT MARIA 7-11 november MiniNYTT Bildspecial från HÖSTLOVET aktiviteter PÅ MMK 7 11 NOVEMber LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Singstar Bakning Bakning Film Skridskor Frukt 16.00 16.00

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Profiler åk 7-9. Valstaskolan

Profiler åk 7-9. Valstaskolan Profiler åk 7-9 Valstaskolan läsåret 2013-2014 Profiler åk 7-9 Inom ramen för Elevens val väljer varje elev en intresseprofil. Profilen ger möjlighet att fördjupa sig i något, som man är särskilt intresserad

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2013/14 Elever som trivs i sin skola lär sig mer I Myrsjöskolan har vi skapat en stark gemenskap mellan lärare och elever samt en genomtänkt värdegrund för vårt

Läs mer

aktiviteter på MFK 7-11 september

aktiviteter på MFK 7-11 september aktiviteter på MFK 7-11 september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist Frågesport (Istvan) Pingisturnering (Olof) Schack (Istvan) Tv-spel turnering (Peter) Bak (Sofia) Biljardturnering (Abbe)

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna. Här berättar eleverna lite kortfattat vad vi arbetar med.

VAD HÄNDER PÅ LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna. Här berättar eleverna lite kortfattat vad vi arbetar med. VAD HÄNDER PÅ LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna Här berättar eleverna lite kortfattat vad vi arbetar med. SVENSKA Vi läser svenska grund på måndagar. Vi skriver ord och meningar i olika teman, tex årstider,

Läs mer

Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen

Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen Viktiga telefonnummer: Fritids: 508 156 24 (detta nummer finns vi ALLTID på) Näcken (sjukanmälan): 508 156 24 Taxiändringar/frågor: 50815621 Tom Hagman, rektor:

Läs mer

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 18 22 augusti aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Sommarfritids Sommarfritids 15.00 Tvspelsturnering (Peter) 14.00 Biljardturnering (Abbe) 14.45 Film

Läs mer

Valbara kurser Elevens Val Pass 1 Tisdag 13.30-14.20

Valbara kurser Elevens Val Pass 1 Tisdag 13.30-14.20 Valbara kurser Elevens Val Pass 1 Tisdag 13.30-14.20 Tala till och med varandra - Svenska Vad är väldigt många människor rädda för mest av allt? Jo, att stå inför en grupp och tala. På denna kurs kommer

Läs mer

MARIA. på torsdag i sal 3. MiniNYTT. 12-16 september

MARIA. på torsdag i sal 3. MiniNYTT. 12-16 september MARIA 12-16 september MiniNYTT Fotboll för tjejer på torsdag i sal 3 aktiviteter PÅ MMK 12 16 September LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bakning Bakning Film Frukt 16.00 16.00 16.00

Läs mer

Demonpassning Mårten Melin

Demonpassning Mårten Melin Lärarmaterial SIDAN 1 Vad handlar boken om? Boken handlar om Vanja, som ska vara barnvakt, till världens jobbigaste unge. Hon berättar, för Livia, om ungen, som heter Tuva. Livia vill gärna vara med och

Läs mer

Norrköping - Då och Nu

Norrköping - Då och Nu Norrköping - Då och Nu Tema: Norrköping Då och Nu Period 5 vecka 9-15 Vårterminen 2011 Uppgift Du ska tillsammans med några kompisar (2-4 stycken) välja ut ett historiskt och ett eget (modernt) foto på

Läs mer

årskurs F-3 Berättelsen tar sin början.

årskurs F-3 Berättelsen tar sin början. Berättelsen tar sin början. Berättelsen tar sin början Inled berättelsen och arbetet med att läsa brev 1 från Pigglorna. Innan ni läser brevet väljer ni om ni vill låta eleverna tillverka var sin Piggla

Läs mer

MARIA. MiniNYTT. Prata med Niklas! 23 27 januari

MARIA. MiniNYTT. Prata med Niklas! 23 27 januari MARIA 23 27 januari MiniNYTT Vill du spela på MMK:s VÅRKONERT? Prata med Niklas! aktiviteter PÅ MMK 23 27 Januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Skridskor Bakning Backgammon Bakning

Läs mer

Aktiviteter på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Utelek Utelek Utelek Utelek Utelek

Aktiviteter på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Utelek Utelek Utelek Utelek Utelek Aktiviteter på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktivitet Ritidsklubben/ Vikfigurer Frågesport Pingisturnering Bakning på MMK Finn fem fel Biljard-turnering Charader Fredagsfilm Frukt 16.00 16.00

Läs mer

Fritidsenkät i Botkyrka 2009

Fritidsenkät i Botkyrka 2009 Fritidsenkät i Botkyrka 2009 Rapport om barn- och ungdomsförvaltningens enkät till elever i årskurs 3 som går på fritids i kommunens skolor Tryckt 2007-04-02 1 [8] Utvärderings- och utvecklingsenheten

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Aktiviteter på MFK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Harry Potter Badminton Sofia/Olof

Aktiviteter på MFK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Harry Potter Badminton Sofia/Olof Aktiviteter på MFK Hemvist Teater 15.45 (Linnéa) Sal 3 Sal 2 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 14.40 Killerboll 3:or 15.30 Lekar 16.20 Hit & Run 14.10 Pinnboll 14.40 Fotbollstennis 15.30 Tennis 16.20

Läs mer

Aktiviteter på MFK 16-20 mars

Aktiviteter på MFK 16-20 mars Aktiviteter på MFK 16-20 mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist Frågesport (Istvan) Pingisturnering (Olof) V.I.P. (Abbe) Tv-spel turnering (Peter) Film Sal 3 14.40 Fotboll 15.30 Parkour

Läs mer

MARIA. Tennis cup! KLUBBNYTT. På onsdag startar MFK:s. 11 15 februari

MARIA. Tennis cup! KLUBBNYTT. På onsdag startar MFK:s. 11 15 februari MARIA KLUBBNYTT 11 15 februari Såhär glada hoppas vi att alla kommer vara under cupen Det här är Otis och Svante som ger tummen upp! På onsdag startar MFK:s Tennis cup! aktiviteter på MFK 11 15 februari

Läs mer

MARIA PÅ BORDET SPÖKTIMME. HINDERBANA och mycket mer TYGTRYCK. 29 oktober 2 november

MARIA PÅ BORDET SPÖKTIMME. HINDERBANA och mycket mer TYGTRYCK. 29 oktober 2 november MARIA 29 oktober 2 november mininytt SKRIDSKOR CHOKLADPENGARNA PÅ BORDET SPÖKTIMME TYGTRYCK HINDERBANA och mycket mer HÖSTLOV på MMK 29 okt 2 nov LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Smak

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 17-21 mars. Har du inte provat att göra film i filmrummet boka på direkten! Här ser vi Ellenor och Emina som förverkligar sin idé

MARIA KLUBBNYTT. 17-21 mars. Har du inte provat att göra film i filmrummet boka på direkten! Här ser vi Ellenor och Emina som förverkligar sin idé MARIA KLUBBNYTT 17-21 mars Har du inte provat att göra film i filmrummet boka på direkten! Här ser vi Ellenor och Emina som förverkligar sin idé aktiviteter på MFK 17 21 mars LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG

Läs mer

MFK-NYTT 11 15 oktober

MFK-NYTT 11 15 oktober MFK-NYTT 11 15 oktober Tea Höst-inspiration Och Tjusiga masker i skapande! LOKAL Badet/ Aktiviteter MÅNDAG Luffarschack 15.00 (Abbe) Bakning med Linnéa Ute Streethockey 15.00 (Fredrik) SAL 3 16.00 Dubbeldriva

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 3-7 mars

MARIA KLUBBNYTT. 3-7 mars Här ser vi Isabellas fina målning inspirerad av figurerna i Dumma mej (filmen). Denna tidning är en bildspecial med många av de roliga saker vi gjorde under lovet. 3-7 mars MARIA KLUBBNYTT aktiviteter

Läs mer

KULTURSKOLAN VT Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande.  BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2017 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

MARIA NYTT. 12 16 maj. Bilden är gjord av Fatima.

MARIA NYTT. 12 16 maj. Bilden är gjord av Fatima. MARIA NYTT 12 16 maj Bilden är gjord av Fatima. aktiviteter på MMK 12 16 maj LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Pärlplattor Såpbubblor Bad för tjejer 15.00 Trädgårdsmästarna 14.15 ÄVENTYRSKLUBBEN

Läs mer

Vardagsekonomi. Engelska

Vardagsekonomi. Engelska Vardagsekonomi Engelska Denna kurs vänder sig till Dig som vill: - känna dig säkrare när du använder dina pengar Dina egna önskemål bestämmer innehållet i denna kurs. Vad vill DU lära dig? Här kan vi blanda

Läs mer

Aktiviteter på MFK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Frågesport (Istvan) Dans (Linnéa/Mikaela)

Aktiviteter på MFK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Frågesport (Istvan) Dans (Linnéa/Mikaela) Aktiviteter på MFK Hemvist Sal 3 Sal 2 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Röd dag = Stängt Pingisturnering (Babis) 14.15 MMK Open Olof 14.50 MMK Open Olof 15.40 Fotboll 3:or Christopher 16.30 Ringar &

Läs mer

1. Eleverna hämtar på skolans hemsida formuläret som ska fyllas i.

1. Eleverna hämtar på skolans hemsida formuläret som ska fyllas i. IUP år 7 1. Eleverna hämtar på skolans hemsida formuläret som ska fyllas i. 2. Elever besvarar frågeställningar kring sin utveckling inom ämnet. Ett formulär gemensamt för alla ämnen används av eleven.

Läs mer

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 Välkommen till Sylteskolan en mötesplats där äventyr och kunskap väntar på dig! Vi vet att kunskap kommer så mycket lättare när intresse och glädje finns. Därför arbetar

Läs mer

29 november 3 december. Det julpysslas för fullt på Lilla Skapande & Levande Tyger. Kom och skapa!

29 november 3 december. Det julpysslas för fullt på Lilla Skapande & Levande Tyger. Kom och skapa! MMK-NYTT 29 november 3 december Det julpysslas för fullt på Lilla Skapande & Levande Tyger. Kom och skapa! AKTIVITETER PÅ MMK 29 nov 3 DEC LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Kalaha-turnering

Läs mer

aktiviteter på MMK 21 25 september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MMK 21 25 september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG aktiviteter på MMK 21 25 september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bordshockey Pingisturnering (Jonas) Äventyrsklubben ca. 14.30 Biljardturnering (Jonas) Bak (Oscar) Film Frukt 16.00

Läs mer

Valbara kurser för åk 7-9

Valbara kurser för åk 7-9 2012-2013 Svenska samskolan i Tammerfors Valbara kurser för åk 7-9 SST Koulukatu 14 33200 Tammerfors Tfn: 050-432 71 89 kansli@samskolan.fi www.samskolan.fi Årskurs 7 De gemensamma ämnenas timfördelning

Läs mer

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som byggts upp under

Läs mer

MARIA. 3-7 oktober. MiniNYTT

MARIA. 3-7 oktober. MiniNYTT MARIA 3-7 oktober MiniNYTT BRÄNNBOLL i Tanto på torsdag! aktiviteter PÅ MMK 3 7 Oktober LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Sardinburken på Boule på skolgården Bad Brännboll i Tanto Långhopprep

Läs mer

LUNDSKOLAN LUNDBLADET. NR 3 / Sommar

LUNDSKOLAN LUNDBLADET. NR 3 / Sommar LUNDSKOLAN LUNDBLADET NR 3 / Sommar LUNDBLADET Sommar 1 REGNBÅGEN Förskoleklass A jobbar med teknik. Vi pratar kring luftmotstånd och tyngd och konstruerar sen fallskärmar. Internationella modersmålsdagen

Läs mer

ATT SÖKA SKOLA. Årskurs 7 läsåret 2017/2018

ATT SÖKA SKOLA. Årskurs 7 läsåret 2017/2018 ATT SÖKA SKOLA Årskurs 7 läsåret 2017/2018 The Capital of Scandinavia STUREBYSKOLANS VISION INSPIRERANDE LÄRANDE I EN TRYGG MILJÖ Sturebyskolan ska ge: elever en hög kunskapsnivå i en trygg skolmiljö verktyg

Läs mer

MARIA VERNISSAGE NYTT. 27 31 maj

MARIA VERNISSAGE NYTT. 27 31 maj MARIA NYTT 27 31 maj VERNISSAGE aktiviteter på MMK 27 31 maj LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Höjdhopp på Zinken Vernissage Bakning Bakning Löpning på Zinken Boule Löpning på Zinken

Läs mer

information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning ...några av våra inriktningar.

information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning ...några av våra inriktningar. information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning...några av våra inriktningar. Fotboll Vi vill vara den bästa skolan för dig! Välkommen till Smedingeskolan

Läs mer

MFK-NYTT 13-17 september. Tea. Denna vecka börjar Italienska Cupen!

MFK-NYTT 13-17 september. Tea. Denna vecka börjar Italienska Cupen! MFK-NYTT 13-17 september Tea Denna vecka börjar Italienska Cupen! LOKAL Badet/ Aktiviteter MÅNDAG Korthockeyturnering 15.00 (Abbe) Bakning med Linnéa AKTIVITETER PÅ MFK 13 17 SEPTEMBER TISDAG Pingisturnering

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2015-2016 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

Centralt innehåll. Estetisk framställning. Material, redskap och tekniker. Estetisk verksamhet i samhället. Ämnesspecifika begrepp

Centralt innehåll. Estetisk framställning. Material, redskap och tekniker. Estetisk verksamhet i samhället. Ämnesspecifika begrepp ESTETISK VERKSAMHET Estetisk verksamhet är viktig för människors sätt att tänka, lära och uppleva sig själva och omvärlden. Vi omges ständigt av olika estetiska uttrycksformer som ger oss olika estetiska

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst?

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Nr 1 INNEHÅLL Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA Sid 3. Intervju med Ms Ekholm Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Sid 6-7 Vad tyckte eleverna om teatern Tant Meier? Sid

Läs mer

MARIA NYTT. 17 21 februari. Det har målats gipsfigurer på Skapande under veckan som gått.

MARIA NYTT. 17 21 februari. Det har målats gipsfigurer på Skapande under veckan som gått. MARIA NYTT Det har målats gipsfigurer på Skapande under veckan som gått. 17 21 februari aktiviteter på MMK 17 21 februari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Pussel Vändtia-turnering

Läs mer

Njut av tiden tillsammans TV och dator kan vänta!

Njut av tiden tillsammans TV och dator kan vänta! Njut av tiden tillsammans TV och dator kan vänta! Till dig som arbetar i skolan med barn F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka där huvudbudskapet är att minska TV / datortid att göra något tillsammans

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Hur ger vi våra elever förutsättningar att samtala, reflektera och föra fram sina åsikter?

Hur ger vi våra elever förutsättningar att samtala, reflektera och föra fram sina åsikter? Hur ger vi våra elever förutsättningar att samtala, reflektera och föra fram sina åsikter? Många av de elever jag möter har svårt att berätta vad de vill och tycker. De har svårt att ta ställning och själva

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER Vi vill att barnens egna önskemål i ännu större utsträckning ska få utrymme i

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 24-28 oktober. André och Ville klurar på nästa drag.

MARIA KLUBBNYTT. 24-28 oktober. André och Ville klurar på nästa drag. MARIA 24-28 oktober André och Ville klurar på nästa drag. KLUBBNYTT På onsdag är det SLAG- SCHACK aktiviteter PÅ MFK 24 28 oktober LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Teater 15.30 (Linnéa)

Läs mer

MFK- -NYTT. 4 8 april. Svara på tipsfrågor om vatten - vinn en t-shirt! Karnevalståg, glass, m.m

MFK- -NYTT. 4 8 april. Svara på tipsfrågor om vatten - vinn en t-shirt! Karnevalståg, glass, m.m 4 8 april På onsdag firar vi Badets 1 MFK- -NYTT 100års- jubileum! Svara på tipsfrågor om vatten - vinn en t-shirt! Karnevalståg, glass, m.m Aktiviteter på MFK 4 8 APRIL LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG

Läs mer

projektkatalog KULTURSKOLAN

projektkatalog KULTURSKOLAN KULTURSKOLAN projektkatalog 2015 Korta och långa projekt eller enstaka tillfällen Samtliga projekt är kopplade till ett eller flera mål i Lgr 11 Erfarna pedagoger inom respektive konstart Skräddarsydd

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. Säg till någon i personalen, Vi bokar en tid från en dator i Badet! 30 jan 3 feb. Alma och Tyra spexar i filmrummet

MARIA KLUBBNYTT. Säg till någon i personalen, Vi bokar en tid från en dator i Badet! 30 jan 3 feb. Alma och Tyra spexar i filmrummet MARIA 30 jan 3 feb KLUBBNYTT Nu är det ännu lättare att boka FILM-RUMMET! Säg till någon i personalen, Vi bokar en tid från en dator i Badet! Alma och Tyra spexar i filmrummet aktiviteter PÅ MFK 30 januari

Läs mer

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm ELEVFRÅGOR International Association for the Evaluation of Educational Achievement Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm Instruktioner I det här häftet finns frågor om dig själv och

Läs mer

MMK-NYTT 6-10 september

MMK-NYTT 6-10 september MMK-NYTT 6-10 september Den här veckan kan man lära sig spela Blockus och Backgammon på MMK! Välkomna! MARIA FRITIDSKLUBB RINGVÄGEN 23 118 53 STOCKHOLM ÖPPETTIDER MÅNDAG FREDAG: Skolslut 18.00 TELEFON

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val

Grundskolans. Elevens Val Grundskolans Elevens Val 2018-19 Textilslöjd (TX) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN DANDERYDS KULTURSKOLA Noragårdsvägen 27, 182 34 DANDERYD 08-568 910 96 kulturskolan@danderyd.se www.danderyd.se/kulturskolan 1 Äntligen! Musik

Läs mer

Att börja sjuan på Valstaskolan

Att börja sjuan på Valstaskolan Att börja sjuan på Till dig som går i 6:an I höst ska du börja sjuan. Vi vill hälsa dig välkommen till och vi är många som vill göra vårt allra bästa för att du ska trivas hos oss. Du kommer att mötas

Läs mer