Speed Sonic.dk. Du får 2 klockarmband i olika färger tillsammans med klockan och har sedan möjlighet att köpa till fler armband i andra färger.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Speed Sonic.dk. Du får 2 klockarmband i olika färger tillsammans med klockan och har sedan möjlighet att köpa till fler armband i andra färger."

Transkript

1 RAW Speed Sonic.dk RESET / EL START / STOP MODE / SET NEXT / SAVE Grattis till din nya sportklocka från Speed Sonic. Speed Sonic-klockan är utformad för att motivera och guida dig till bättre resultat. Vi hoppas att du kommer att betrakta klockan som din nya träningspartner eller bästa vän på löpturen. Du kan anpassa klockan efter ditt humör och din personliga stil genom att växla mellan alla de exklusiva silikonarmbanden. Detta startpaket innehåller två klockarmband. På kan du se alla de fina modefärgerna och hitta din personliga favorit. Byt armband enkelt och lätt Fatta klockan med tummen på klockans baksida och pekfingret på glaset. Dra nu försiktigt i en av klockarmbandets båda ändar så att toppen av klockenheten kan vickas ut ur armbandet. För sedan försiktigt ut de fyra knapparna ur armbandet och ta till sist bort klockenheten helt. Du får 2 klockarmband i olika färger tillsammans med klockan och har sedan möjlighet att köpa till fler armband i andra färger.

2 Klockan har följande funktioner: 24-timmarsklocka & datum dagligt larm 1/100-stoppur med minne för 15 träningspass mäter sträcka och hastighet (aktuell och genomsnittlig) måltid med larm målsträcka med larm målhastighet med larm kaloriförbrukning och fettförbränning avancerad 3D-sensor för löpning och gång enkel och lätt kalibrering. Besök om du vill veta mer om våra produkter bland annat pulsklockor från Pulse Sonic. Lycka till med träningen! Speed Sonic din personliga tränare Din nya Speed Sonic-klocka kan hjälpa och motivera dig i din träning. För att få optimalt utbyte av klockan är det viktigt att du lär känna klockan och dess funktioner noga. I denna manual får du hjälp med att mata in dina personliga data i klockan samt kalibrera 3D-sensorn efter din kropps rörelser så att du får exakta mätningar under din träning. Spara denna manual för senare användning. INNEHÅLL sida Inställning av tid och datum.. 3 Användardata. 4 Kalibrering av 3D-sensor. 6 Stoppur 7 Stoppa/spara/nollställ..8 Data RE sparade träningsdata.. 9 Måltid, målsträcka, målhastighet.. 10 Målsignaler.. 12 Larm 12 Batteri/varning.. 13 Aktivera klockan När klockan testats på fabriken stängs den av för att spara ström. Du aktiverar klockan igen genom att trycka på MODE. För att optimera batteriets livslängd försätts klockan i energisparläge varje kväll och displayen släcks. Tryck på MODE för att aktivera klockan igen.

3 En löparklocka men även för gång Din nya löparklocka använder sig av en avancerad 3D-sensor för registrering av kroppens rörelser. Eftersom sensorn kan användas för både gång och löpning, kan du mata in dina personliga data för både löpning och gång. Det är därför viktigt att du noga kontrollerar om klockan är inställd på löpning (RUN) eller gång (WALK). I avsnittet för kalibrering kan du se hur du gör dessa inställningar. Tänk på att sensorn beräknar alla data utifrån en serie rörelser för att ge största möjliga precision. Det kan därför hända att klockan inte börjar räkna med detsamma. Denna fördröjning räknas dock in i dina samlade träningsdata. Det är viktigt att du bär klockan runt handleden och att den inte sitter för löst. Displaysymboler - Larm KM - Kilometer gfat - Fettförbränning KM/h - Kilometer i timmen STEP - Antal steg som du gått eller löpt Kcal - Kaloriförbrukning - Ljud genom knapptryckning RUN - Löpning WALK - Gång AM - Tid från 0:00.00 till 11:59.59 PM - Tid från 12:00.00 till 23: Larm MODE Genom att trycka på MODE-knappen kan du växla mellan nedanstående huvudmenyer: TIME/DATE ALARM CHRONOGRAPH DATA CALIBRATION (CAL) USER SETTING (användare)

4 Tänk på: Klockan återgår alltid till visning av tid/datum om ingen knapp trycks in på 60 sekunder. Inställning av TID & DATUM 1. Tryck på MODE tills klockan visar tid och datum. 2. Tryck på MODE och håll den intryckt i 3 sekunder så börjar sekunderna blinka. 3. Tryck på MODE för att ställa in minuterna. 4. Tryck på START/STOP för att öka, eller tryck på NEXT/SAVE för att minska. 5. Tryck på MODE-knappen för att bekräfta och gå vidare till att ställa in timmarna. 6. Upprepa punkt 4 för att ställa in timmarna. 7. Tryck på MODE för att bekräfta och gå vidare till att ställa in datumet. 8. Öka värdet genom att trycka på START/STOP eller på NEXT/SAVE för att minska det önskade datumet. 9. Tryck på MODE för att bekräfta och gå vidare till att ställa in månaden. 10. Upprepa punkt 8 för att ställa in månaden. 11. Tryck på MODE för att bekräfta och gå vidare till att ställa in året. 12. Upprepa punkt 8 för att ställa in året. 13. Tryck på MODE för att bekräfta. Du ska nu välja om du vill använda 12-timmars (AM/PM) eller 24-timmars format. Det gör du genom att trycka på START/STOP eller på NEXT/SAVE för att växla mellan de båda alternativen. 14. För att lämna inställningarna och spara ska du trycka på MODE och hålla den intryckt.

5 . MODE användardata 1. Tryck på MODE tills displayen visar USER. 2. Tryck på MODE och håll den intryckt för att mata in dina personliga data. 3. Displayen visar UNIT. Härunder visas måttenheten KG/LB. 4. Tryck på START/STOP för att byta. Bekräfta valet genom att trycka på MODE. 5. Klockan växlar nu till inställning av din vikt. 1. Tryck på START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- för att öka eller minska vikten. Bekräfta valet genom att trycka på MODE. 2. Klockan växlar nu till inställning av din längd.

6 3. Tryck på START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- för att öka eller minska längden. Bekräfta valet genom att trycka på MODE. 4. Klockan växlar nu till inställning av din ålder. 5. Tryck på START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- för att ställa in din ålder. Bekräfta valet genom att trycka på MODE. 6. Klockan växlar nu till inställning av ditt kön (M/K). 7. Tryck på START/STOP för att byta. Bekräfta ditt val genom att trycka på MODE. 8. Klockan växlar nu till visning av dina beräknade steglängder vid gång och löpning. 9. När klockan känner till din vikt, ålder och längd beräknas en vägledande steglängd för både gång och löpning. Du kan nu ändra dessa manuellt. Du bör dock följa guiden under avsnittet om kalibrering, så att du får en helt exakt mätning av din personliga steglängd. 10. Tryck på START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- för att ställa in steglängden. Bekräfta valet genom att trycka på MODE. 11. Klockan växlar nu till steglängd för löpning. 12. Tryck på START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- för att ställa in steglängden. Bekräfta valet genom att trycka på MODE. 13. Klockan växlar nu till inställning av ljud genom knapptryckning. 14. Tryck på START/STOP för att växla mellan ON/OFF. Bekräfta valet genom att trycka på MODE. 15. Klockan växlar nu till inställning av timlarm. 16. Tryck på START/STOP för att växla mellan ON/OFF. Bekräfta valet genom att trycka på MODE. 17. Timlarm innebär att klockan ger ifrån sig en signal varje heltimme.

7 MODE kalibrering inledning Denna guide hjälper dig att ställa in klockan efter din kropps rörelser. Det är viktigt att du är noggrann med att följa denna guide om du vill ha exakta mätningar av sträcka och hastigheter. För att få optimalt utbyte av denna guide ska du löpa en uppmätt sträcka. Vi rekommenderar att du eventuellt använder uppmätningen av löprundor på I FORMs eller Aktiv Tränings hemsida. CAL kalibreringen går till så här: 1. Tryck på MODE tills CAL visas på displayen. 2. Ställ in om du vill kalibrera löpning eller gång (RUN/WALK). Det gör du genom att trycka på NEXT/SAVE. 3. Ställ in sträckan som du vill löpa eller gå. 4. Tryck på START/STOP och börja löpa/gå. 5. Tryck på START/STOP när du har löpt/gått den uppmätta sträckan. 6. Klockan är nu inställd efter din kropps rörelser och kan beräkna sträcka och hastighet exakt. Inställningar före kalibrering CAL-funktionen är en mycket enkel och exakt metod för kalibrering av klockan. Vi rekommenderar att du letar upp en lätt igenkänd sträcka på m på din vanliga löprunda. På så vis kan du upprepa kalibreringen löpande i takt med att din form förbättras. Detta är viktigt eftersom din löpstil kan ändras och steglängden variera. 1. Tryck på MODE tills displayen visar CAL. Tryck nu på MODE och håll den intryckt tills displayen växlar till ovanstående. Siffran visar den sträcka som du ska använda för kalibreringen. 2. Tryck på START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- för att ställa in sträckan. 3. Bekräfta sträckan genom att trycka på MODE. 4. Du är nu redo att påbörja kalibreringen. Tänk på: Efter en kalibrering kan du alltid manuellt justera den inmatade steglängden under läget USER. Om klockan t.ex. mäter för långa sträckor och för hög hastighet, kan du minska steglängden och omvänt.

8 MODE kalibrering START När du har ställt in kalibreringssträckan är du redo för själva kalibreringen. Vi rekommenderar dock att du löper/går en liten runda innan du sätter i gång, så att kroppen är varm och förberedd. 1. Tryck på START/STOP och börja gå/löpa. 2. Klockan visar en pulserande 0 på displayen. 3. Tryck på START/STOP när du kommer i mål. 4. Kalibreringen är nu färdig och displayen visar CAL DONE. Upprepa denna guide för både löpning och gång om du vill använda klockan för bådadera. MODE stoppur 1. Tryck på MODE-knappen tills displayen växlar till stoppur. 2. Tryck på knappen NEXT/SAVE/- för att välja löpning eller gång (WALK/RUN). Se avsnittet om kalibrering. 3. Tryck på knappen START/STOP/+ för att starta och en gång till för att stanna stoppuret efter avslutad träning. Under träningen mäter klockan inte bara tid, utan räknar även ut din hastighet, tillryggalagd sträcka, fettförbränning samt kaloriförbrukning. Det är därför viktigt att du matar in dina personliga data för att få korrekta mätningar (se avsnittet om användardata).

9 Användning av stoppuret 1. Tryck på knappen START/STOP/+ för att starta stoppuret. 2. Under träningen kan du växla mellan de data som mäts: aktuell hastighet, sträcka, steg, kalorier och fettförbränning. Det gör du genom att trycka på NEXT/SAVE. Stoppa/spara/nollställ Efter avslutad träning ska du följa guiden nedan. 1. Tryck på START/STOP för att stanna stoppuret efter avslutad träning. 2. Du kan nu se alla data som mäts: aktuell hastighet, sträcka, steg, kalorier och fettförbränning. Det gör du genom att trycka på NEXT/SAVE. 3. Tryck på NEXT/SAVE och håll den intryckt i 3 sekunder för att spara träningspasset. 4. På displayen blinkar nu SAVE YES. 5. När du trycker på NEXT/SAVE och håller den intryckt sparas träningspasset och numret som det sparas under visas. 6. Om du inte vill spara trycker du på START/STOP och displayen växlar till NO. Genom att tryck på START/STOP och hålla den intryckt raderar du träningspasset. 7. Du kommer nu tillbaka till stoppuret.

10 MODE DATA RE visa eller radera sparade träningspass 1. Tryck på MODE-knappen tills displayen visar DATA RE (åtföljt av ett nummer). 2. Tryck på MODE och håll den intryckt tills siffran blinkar. Du kan nu växla mellan de sparade träningspassen genom att trycka på START/STOP eller NEXT/SAVE. Välj önskat nummer genom att trycka på MODE. 3. Displayen visar nu tid och datum för det sparade träningspasset. 4. Genom att trycka på NEXT/SAVE kan du växla mellan alla data för träningspasset. Följande data visas: WALK/RUN, fettförbränning, kalorier, sträcka, steg, tid (stoppur) samt genomsnittshastighet. Radera ett sparat träningspass 1. När displayen visar DATA RE ska du trycka på MODE och hålla den intryckt tills siffran blinkar. 2. Tryck på START/STOP eller NEXT/SAVE för att välja önskat träningspass. 3. Tryck på MODE för att bekräfta. 4. Displayen växlar nu till visning av tid och datum för det aktuella träningspasset. 5. Tryck på NEXT/SAVE och håll den intryckt för att radera. Displayen växlar nu till visning av DEL (åtföljt av träningspassets nummer) YES. Bekräfta genom att trycka på MODE och hålla den intryckt för att radera. Om du inte vill radera träningspasset ska du trycka på START/STOP så växlar displayen till NO. Tryck på MODE och håll den intryckt för att bekräfta. Tänk på: Om klockan nollställs med RESET-funktionen eller om batteriet tar slut, raderas alla data!

11 MODE TARGET TIME/DISTANCE/Interval DISTANCE & SPEED Måltid 1. Tryck på MODE tills displayen visar stoppuret. OBS! Stoppuret ska nollställas. 2. Tryck på MODE och håll den intryckt i 3 sekunder för att växla till inställning av måltid. (Tryck på MODE igen för att välja målhastighet, målsträcka och intervallinställningar.) 3. Aktivera måltid genom att trycka på START/STOP eller NEXT/SAVE för att växla mellan ON/OFF. 4. Tryck på MODE för att bekräfta valet. Om måltiden är inställd på OFF hoppar klockan vidare till målsträckan. 5. Ställ in sekunder i måltiden genom att trycka på eller hålla START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- intryckt. 6. Tryck på MODE för att bekräfta och växla till minuter i måltiden. 7. Ställ in minuter genom att trycka på eller hålla START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- intryckt. 8. Tryck på MODE för att bekräfta minuter och växla till måltimmar. 9. Ställ in minuter genom att trycka på eller hålla START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- intryckt. 10. Tryck på MODE för att bekräfta måltid genom att trycka på MODE. Klockan växlar nu till inställning av målsträcka. 11. Tänk på att ändringar av måltiden automatiskt ändrar måltiden till ON. 12. Om du använder funktionen måltid kan ett träningspass inte sparas förrän tiden är fullföljd. Målsträcka (TOTAL) 1. Efter att måltiden ställts in kan målsträckan aktiveras eller avaktiveras.

12 2. För att aktivera målsträckan ska du trycka på START/STOP eller NEXT/SAVE för att växla mellan ON/OFF. 3. Tryck på MODE för att bekräfta. Om målsträckan är OFF, kommer klockan att växla till inställning av intervallsträcka. 4. Ställ in målsträckan genom att trycka på eller hålla START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- intryckt. 5. Bekräfta sträckan genom att trycka på MODE. Klockan växlar nu till inställning av intervallsträcka. 6. Tänk på att ändringar av målsträckan automatiskt ändrar målsträckan till ON. 7. Om du använder funktionen målsträcka kan ett träningspass inte sparas förrän sträckan är uppnådd. Intervallsträcka 1. För att aktivera intervallsträckan ska du trycka på START/STOP eller på NEXT/SAVE för att växla mellan ON/OFF. 2. Tryck på MODE för att bekräfta. Om intervallsträckan är OFF, kommer klockan att växla till inställning av målhastighet. 3. Ställ in målsträckan genom att trycka på eller hålla START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- intryckt. 4. Bekräfta intervallsträckan genom att trycka på MODE. Klockan växlar nu till inställning av målhastighet (gång/walk). 5. Tänk på att ändringar av intervallsträckan automatiskt ändrar intervallsträckan till ON. Målhastighet (gång/walk) 1. Aktivera målhastigheten för gång/walk genom att trycka på START/STOP eller på NEXT/SAVE för att växla mellan ON/OFF. 2. Tryck på MODE för att bekräfta. Om målhastigheten för gång är OFF, kommer klockan att växla till inställning av målhastighet för löpning. Vid val av ON ska du nu ställa in högsta hastighet. 3. Ställ in högsta hastighet genom att trycka på eller hålla START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- intryckt. 4. Tryck på MODE för att ställa in lägsta hastighet. 5. Ställ in lägsta hastighet genom att trycka på eller hålla START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- intryckt. 6. Bekräfta målhastigheten genom att trycka på MODE. Du är nu redo att ställa in målhastigheten för löpning (RUN). 7. Tänk på att ändringar av målhastigheten automatiskt ändrar målhastigheten till ON.

13 Målhastighet (löpning/run) 1. Aktivera målhastigheten för löpning/run genom att trycka på START/STOP eller på NEXT/SAVE för att växla mellan ON/OFF. 2. Tryck på MODE för att bekräfta. Om målhastigheten för gång är OFF, kommer klockan att växla till inställning av måltid. Vid val av ON ska du nu ställa in högsta hastighet. 3. Ställ in högsta hastighet genom att trycka på eller hålla START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- intryckt. 4. Tryck på MODE för att ställa in lägsta hastighet. 5. Ställ in lägsta hastighet genom att trycka på eller hålla START/STOP/+ eller NEXT/SAVE/- intryckt. 6. Bekräfta målhastigheten genom att trycka på MODE. Klockan återgår nu till målläge. 7. Tänk på att ändringar av målhastigheten automatiskt ändrar målhastigheten till ON. Tryck på MODE och håll den intryckt i 3 sekunder för att spara och avsluta målinställningarna och vända tillbaka till stoppuret. Om ingen knapp trycks in på 60 sekunder återgår klockan till att visa tid och datum.

14 Målsignaler 3 pipsignaler hörs när intervallsträckan nås. 3 pipsignaler x 3 larmsignaler hörs när den totala målsträckan nås. 2 pipsignaler hörs var 10:e sekund när hastigheten ligger över högsta hastigheten. 1 pipsignal hörs var 10:e sekund när hastigheten ligger under lägsta hastigheten. Om larmet för målhastighet ställs in på ON för gång/walk, kommer larmet för löpning/run automatiskt att ställas in på OFF (och omvänt). MODE LARM 1. Tryck på MODE-knappen tills du kommer fram till ALARM. 2. Aktivera eller avaktivera larmet genom att trycka på START/STOP/+ eller på knappen NEXT/SAVE/- för att växla mellan de båda alternativen. Tänk på: För att lämna larmläget och gå tillbaka till standardtid ska du trycka på MODE. INSTÄLLNING AV LARM 1. Tryck på MODE-knappen tills du kommer fram till ALARM. 2. Aktivera eller avaktivera larmet genom att trycka på START/STOP eller NEXT/SAVE. 3. Tryck på MODE-knappen och håll den intryckt för att ställa in larmtidpunkten. Minuterna börjar nu blinka. 4. Tryck på knappen START/STOP/+ för att öka eller tryck på knappen NEXT/SAVE/- för att minska. 5. Tryck på MODE-knappen för att bekräfta och gå vidare till att ställa in timmarna. 6. Upprepa punkt 4 för att ställa in timmarna. 7. Tryck på MODE och håll den intryckt för att bekräfta. Tänk på: Alla ändringar av larmet kommer automatiskt att aktivera larmet. Isättning av batteri Klockan drivs med 1 st. CR rekommenderade batterier batteri. Använd endast Tänk på: Vid batteribyte raderas all information i klockan. Följ guiden nedan vid byte av batteri.

15 VIKTIGT batteriinformation o o o o o Batteriet bör endast stättas i av en yrkesperson, eftersom klockan efteråt kan bli otät och skadas av vatten. Använd endast batterier som är identiska med de som monterats på fabriken. Tänk på att vända polerna rätt vid isättning av batteri. Använda batterier bör avlägsnas från produkten. Denna klocka samt använda batterier ska sorteras som elektroniskt avfall. VARNING: Om du skulle få problem med klockan (t.ex. funktionsbortfall, statisk elektricitet, störningar i produkten eller behov av att nollställa enheten), ska du trycka in samtliga fyra knappar och hålla dem intryckta lika länge. Klockan nollställs nu till fabriksinställningen och all information raderas. Skulle detta inte avhjälpa problemet, ska du ta ut batteriet och sedan sätta tillbaka det i klockan. Utför därefter alla steg som nämns ovan för att mata in nödvändiga data en gång till. Innehållet i denna manual kan ändras utan ytterligare förvarning. På grund av tekniska begränsningar kan illustrationerna i denna manual avvika något från verkligheten. Tillverkaren och dennes leverantörer har inget ansvar gentemot dig eller andra personer när det gäller eventuella skador, utgifter, förlorad inkomst eller andra krav som är en följd av att denna produkt använts. Innehållet i denna manual får inte återges utan tillstånd från tillverkaren.

Pulse Sonic K3555 - SVENSKA Avstånds- och hastighetsmätning, puls, fettförbränning och kalorier

Pulse Sonic K3555 - SVENSKA Avstånds- och hastighetsmätning, puls, fettförbränning och kalorier Pulse Sonic K3 - SVENSKA Avstånds- och hastighetsmätning, puls, fettförbränning och kalorier MEM/EL ST/SP/+ MODE/SET SAVE/RST/- MODE / SET (Funktion/inställningar) + Tänd display! MEM / EL (Minne/belysning)

Läs mer

Bruksanvisning för dator Abilica WinElip 2.0 Art. 555 055

Bruksanvisning för dator Abilica WinElip 2.0 Art. 555 055 Bruksanvisning för dator Abilica WinElip 2.0 Art. 555 055 SM 3112-67 HUR DU ANVÄNDER DATORN När datorn är nollställd kommer samtliga värden visa 00:00, och alla funktionerna kommer blinka samtidigt överst

Läs mer

Före du använder din pedometer

Före du använder din pedometer Instruktionsmanual Före du använder din pedometer Varning Undvik att ha pedometern i direkt solljus, - Undvik slag eller hög tryck mot LCD-displayen, - Använd inte vätskor för att rengöra pedometern, -

Läs mer

Pulse Sonic K5505-K5506

Pulse Sonic K5505-K5506 Välkommen till bruksanvisningen till din nya Pulse Sonic pulsklocka. Din klocka har utvecklats för att kunna täcka flera olika träningsbehov. Du behöver den här bruksanvisningen för att ställa in klockan

Läs mer

Abilica 4000. Artikelnr 554 000

Abilica 4000. Artikelnr 554 000 Abilica 4000 Artikelnr 554 000 Sprängskiss 1 Monteringsanvisning Steg 1 Det främre tvärstaget (A2) monteras på huvudramen (A1) med hjälp av bult (1) och muttrarna (2). Steg 2 F 鰎 st kopplas pulskabeln

Läs mer

Bruksanvisning STP-100

Bruksanvisning STP-100 Bruksanvisning STP-100 Modul 3099 Låg batterinivå Om belysning eller alarm används ofta under en kort period kan RECOV visas på displayen. Under tiden som RECOV visas är följande funktioner avaktiverade:

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Cadex Armbandsklocka. Art.nr.: 508 201

Cadex Armbandsklocka. Art.nr.: 508 201 Bruksanvisning Cadex Armbandsklocka Art.nr.: 508 201 Innehållsförteckning Inledning... 3 Funktioner... 3 Klockans fyra huvudmenyer... 4 För att ställa in tid och datum:... 5 Alarm banken... 5 Ställa in

Läs mer

GT-000 GT-004 GT-006 GT-008 MODUL/KALIBER 1524 1632 1813

GT-000 GT-004 GT-006 GT-008 MODUL/KALIBER 1524 1632 1813 1 GT-000 GT-004 GT-006 GT-008 MODUL/KALIBER 1524 1632 1813 Bruksanvisning * Om innehållet i den övre delen av displayen växlar läge kontinuerligt se "Autodisplay-funktion". M för att växla läge. L för

Läs mer

Information är makt. Funktioner i Imara HRM

Information är makt. Funktioner i Imara HRM Information är makt Genom att ge akt på intensitet (hjärtfrekvens) och träningspassets längd (tid) kan du undvika överträning och skador, samt maximera dina chanser att uppnå dina mål. Funktioner i Imara

Läs mer

REV 3. Användarmanual

REV 3. Användarmanual REV 3 Användarmanual Allmänt Metic räknar pulser från ett hjul som snurrar i fas med det material som man drar igenom. Hjulet är kalibrerat för att visa mm i displayen. Hjulet räknar i båda riktningarna

Läs mer

Rotronic CP11 CO2-logger

Rotronic CP11 CO2-logger Rotronic CP11 CO2-logger Teknisk data Mätområde, noggrannhet: Koldioxid 0...5000ppmCO2 ± 30ppmCO2 ± 5% av mätvärdet Relativ fukt 0.1...99.95%RF ± 2,5%RF (10...90%RF) Temperatur -20...60 C ± 0,3 C (vid

Läs mer

Manual Projektorklocka Modell RM318P

Manual Projektorklocka Modell RM318P 1 Manual Projektorklocka Modell RM318P Denna klocka är tillverkad med speciell tanke på design och att den skall vara enkel att använda. Den har elektroniska komponenter av mycket hög kvalitet och har

Läs mer

Manual Radiostyrd klocka RM912TC

Manual Radiostyrd klocka RM912TC 1 Manual Radiostyrd klocka RM912TC EGENSKAPER 1. Radiostyrda egenskaper Automatisk synkronisering av klockan med radiosignal varje hel timme. Klockan visar datum och veckodag på ett av fyra språk (E/F/G/I).

Läs mer

FitWareIM_Tech_SW 3/24/05 2:45 PM Page 1 FITWARE SERIES

FitWareIM_Tech_SW 3/24/05 2:45 PM Page 1 FITWARE SERIES FitWareIM_Tech_SW 3/24/05 2:45 PM Page 1 FITWARE SERIES FitWareIM_Tech_SW 3/24/05 2:45 PM Page 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KARAKTERISTISKA EGENSKAPER 1 SPECIFIKATIONER OCH FREKVENSER 2 GRUNDLÄGGANDE KNAPPANVÄNDNING

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0)

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) 1 Innehållsförteckning Förord...3 Funktionsbeskrivning...3 Display...3 Knappar & indikatorer...3 Att mäta ph...3 Sleep mode...4 Övriga inställningar...4 Automatisk

Läs mer

GB / US RC 1209 RUNNING COMPUTER SPEED DISTANCE HEART RATE. www.sigmasport.com

GB / US RC 1209 RUNNING COMPUTER SPEED DISTANCE HEART RATE. www.sigmasport.com GB / US SE DK FI NO running COMPUTER RC 1209 RUNNING COMPUTER SPEED DISTANCE HEART RATE www.sigmasport.com INNEHÅLL 1 Förord 106 2 Förpackningens innehåll 106 3 Säkerhetsanvisningar 107 4 Överblick 107

Läs mer

PROTEUS FITNESS INNOVATION

PROTEUS FITNESS INNOVATION Bruksanvisning PROTEUS FITNESS INNOVATION Modell PEC-3000 Monteringsvägledning Gratulerar till Er nya Proteus Motionscykel modell PEC-2030. Läs denna bruksanvisning innan ni använder motionscykeln. 1.

Läs mer

KOMPONENTER. Klocka. Klockan. Öppning av armband. Kontakt för batteriladdning. ON/OFF Magnet. Elektronikenhet. Laddnings- indikator

KOMPONENTER. Klocka. Klockan. Öppning av armband. Kontakt för batteriladdning. ON/OFF Magnet. Elektronikenhet. Laddnings- indikator Manual KOMPONENTER Klocka Klockan Öppning av armband Kontakt för batteriladdning Laddnings- indikator ON/OFF Magnet Elektronikenhet Statusindikatorindikator GPS antenn Anhörigenhet USB-kontakt ON/OFF Batteriladdare

Läs mer

Bruksanvisning G-2900

Bruksanvisning G-2900 Bruksanvisning G-2900 Modul 2548 C för att växla mellan klockans funktioner. L i valfri funktion för att tända bakgrundsbelysningen i ca 2 sekunder. Tidvisning e-dataminne Världstid Alarm Timer Stoppur

Läs mer

BRUKSANVISNING till Cadex Armbandsklocka

BRUKSANVISNING till Cadex Armbandsklocka BRUKSANVISNING till Cadex Armbandsklocka Art.nr.: 508 201 Version 18 maj 2006 Innehållsförteckning Inledning...2 Funktioner...2 Klockans fyra huvudmenyer...3 Tid och datum...3 Alarm banken...4 Att inaktivera

Läs mer

H A M M E R S PORT A G

H A M M E R S PORT A G H A M M E R S PORT A G 5.1 Datorknappar DELETE: - Ett kort tryck på den här knappen återställer det aktiverade värdet i inställningsläget - Ett kort tryck på den här knappen i genomsnitts-/trip-läge aktiverar

Läs mer

Time Timer Watch Plus armbandsur

Time Timer Watch Plus armbandsur Artikelnummer: 125022, 125023, 125122, 125222, 125322 Version 1.2 BRUKSANVISNING Time Timer Watch Plus armbandsur S S Standardstorlek 12-18 cm armband Stor storlek 14-21 cm armband funktionsverket Time

Läs mer

Dator i BC2.5-serien. BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719

Dator i BC2.5-serien. BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719 SV Dator i BC2.5-serien BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719 Funktioner och egenskaper: 1. START: Efter att ha tryckt på knappen Enter, kommer 0:00 att börja blinka. Då kan du ställa in tiden med knapparna

Läs mer

Puls/kaloriklockan innehåller även följande finesser: Tid och datum Alarm och timsignal Tidtagning med mellantider Kaloriförbränningsmätare Pulsmätare

Puls/kaloriklockan innehåller även följande finesser: Tid och datum Alarm och timsignal Tidtagning med mellantider Kaloriförbränningsmätare Pulsmätare När du börjar använda din pulsklocka och ska ställa in tid och datum så får du också ställa in din ålder, vikt och kön. Denna information lagras sedan i urets minne. När du sätter igång att motionera så

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399 ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) Innehållsförteckning Förord 2 Funktionsbeskrivning 2 Display 2 Knappar & indikatorer 2 Att mäta ph 3 Övriga inställningar 4 Automatisk temperatur-kompensation (ATC)

Läs mer

Casall EB600 Motionscykel 91003

Casall EB600 Motionscykel 91003 Casall EB600 Motionscykel 91003 Sprängskiss 1 Monteringsritning 2 DELLISTA Nr Beskrivning Specifikationer Antal A, A-1 TRÄNINGSDATOR OCH SKRUV 1 ST. B HANDTAG 1 ST. B-1 HANDPULSSENSOR 1 SATS B-2 SKUMGUMMIGREPP

Läs mer

Casall X600 CROSSTRAINER 93003

Casall X600 CROSSTRAINER 93003 Casall X600 CROSSTRAINER 93003 DELLISTA Nr Detalj Specifikation Antal A, A-1 Träningsdator och tillhörande skruv SM2871-67 1 st. B Främre handtag ø25,4 mm 1 st. B-1 Skumgummigrepp för främre handtag 440

Läs mer

PL400 Patientvåg för liftar

PL400 Patientvåg för liftar & PL400 Patientvåg för liftar Bruksanvisning Printed in Sweden UPPSTART OCH STRÖMFÖRSÖRJNING Liftvåg PL400 drivs enbart av batterier och går inte att ansluta till ett vägguttag. Installation/utbyte av

Läs mer

Programmering av Tidur E 18 978 85

Programmering av Tidur E 18 978 85 Programmering av Tidur E 18 978 85 Programmering av Tidur E 18 978 85... 1 1 Funktion... 2 2 Programmering... 2 2.1 Inställning av aktuella data... 2 2.1.1 Inställning sommar-/vintertid... 2 2.1.2 Inställning

Läs mer

MASTER B40 DISPLAY DISPLAYENS FUNKTIONER

MASTER B40 DISPLAY DISPLAYENS FUNKTIONER MASTER B40 DISPLAY DISPLAYENS FUNKTIONER FUNKTION BESKRIVNING TIME (TID) Räkna upp - Inget förinställt mål, tiden räknas upp från 0:00 till max 99:59 i steg om 1 minut. Räkna ned - Vid träning med förinställd

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A Bruksanvisning S RCR-5 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Funktionsknappar. Innehåll. MODE = Funktion. NE/RE/- = Nästa/nollställ/minus. ST/SP/+ = Start/stopp/plus. EL/BT = EL-bakgrundsbelysning/Bluetooth

Funktionsknappar. Innehåll. MODE = Funktion. NE/RE/- = Nästa/nollställ/minus. ST/SP/+ = Start/stopp/plus. EL/BT = EL-bakgrundsbelysning/Bluetooth SVENSKA 1 (A.L.T.) Funktionsknappar MODE = Funktion NE/RE/- = Nästa/nollställ/minus ST/SP/+ = Start/stopp/plus EL/BT = EL-bakgrundsbelysning/Bluetooth Innehåll Avsnitt Sida Funktioner... 3 Symboler...

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold

ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold 1.0 ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold INNEHÅLLSFÖRTECKNING Teckenfönstrets symboler...2 Kontroller...2 Mottagarsymboler...3 Slå på mottagaren...5 Stänga av mottagaren...5 Ta emot och läsa meddelanden...6 Använda

Läs mer

Blodtrycksmätare Y701 CA Y701 PC Y700 CA Y700 PC

Blodtrycksmätare Y701 CA Y701 PC Y700 CA Y700 PC A U T O M A T I S K Blodtrycksmätare Y701 CA Y701 PC Y700 CA Y700 PC START STOP / Funktioner Minnesområden för två personer 60 Platser per person Medelvärdet från de 3 senaste mätningarna Datum och tid

Läs mer

Bruksanvisning. Eutech 35 ph/lt fickmätare. Före användning

Bruksanvisning. Eutech 35 ph/lt fickmätare. Före användning 990147 Bruksanvisning Eutech 35 ph/lt fickmätare Före användning Bli inte orolig om det finns vita kristaller runt elektroden, det är helt normalt. Ta av skyddskåpan och doppa elektroderna i kranvatten

Läs mer

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska Funktioner: 1. Antenn 2. Display, visar aktuell kanal, och andra aktuella funktioner. 3. Pil upp, tryck för att justera ner ljudet, och byta kanal. 4. Pil

Läs mer

Norgo Energy Meter Modell: NGE04

Norgo Energy Meter Modell: NGE04 Norgo Energy Meter Modell: NGE04 Introduktion Norgo Energy Meter är en produkt konstruerad och utvecklad i Danmark. Vårt mål är att hjälpa dig att begränsa din elförbrukning och samtidigt reducera utsläppen

Läs mer

RC 14.11 RUNNING COMPUTER

RC 14.11 RUNNING COMPUTER running COMPUTER FI NO SE DK US/GB RC 14.11 RUNNING COMPUTER SPEED DISTANCE Lap Count www.sigmasport.com INNEHÅLL 1 Förord 100 2 Förpackningens innehåll 100 3 Säkerhetsanvisningar 101 4 Överblick 102 4.1

Läs mer

ENGLISH FRANÇAIS ESPAÑOL 日 本 語 中 文

ENGLISH FRANÇAIS ESPAÑOL 日 本 語 中 文 ENGLISH FRANÇAIS ESPAÑOL 日 本 語 中 文 deutsch ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA LCD 1 10 2 11 5 3 12 13 4 14 15 7 18 19 16 8 6 9 1. : Indikerar att förbrända kalorier visas 2. : Indikerar att pipton är Från 3.

Läs mer

MANUAL RADIOSTYRD KLOCKA med PROJEKTOR RM316P / RM316PU

MANUAL RADIOSTYRD KLOCKA med PROJEKTOR RM316P / RM316PU MANUAL RADIOSTYRD KLOCKA med PROJEKTOR RM316P / RM316PU OBS! För alla illustrationer till texten hänvisar vi till den engelska originalmanualen. INLEDNING RM316P är en radiostyrd klocka med flera funktioner.

Läs mer

Touch ECG riemloze Hartslagmonitor Modell: SE338 / SE338M BRUKSANVISNING SWE INNEHÅLL

Touch ECG riemloze Hartslagmonitor Modell: SE338 / SE338M BRUKSANVISNING SWE INNEHÅLL INNEHÅLL Touch ECG riemloze Hartslagmonitor Modell: SE338 / SE338M BRUKSANVISNING Kontrollknappar / LCD display... 2 Slå på klockan (Första gången)... 2 Touchnavigering... 2 Anvisningar för tangenttryckning...

Läs mer

Kal. 7T04 (Ref. SPC) Bruksanvisning

Kal. 7T04 (Ref. SPC) Bruksanvisning Kal. 7T04 (Ref. SPC) Analogt kvarstur Bruksanvisning 1 Du är nu ägare till ett SEIKO Analogt kvarstur Kal. 7T04. För bästa resultat läs noga instruktionerna i den här foldern innan du använder Ditt SEIKO

Läs mer

Manual Butiksvåg modell OAP Rev 5

Manual Butiksvåg modell OAP Rev 5 Manual Butiksvåg modell OAP Rev 5 Läs denna manual noggrant innan Ni använder vågen. Innehåll : Sidnr : Installation 2 Specifikation 2 Tryckknappar 3 Displayer 4 Indikatorer 4 Vägning 5 PLU 6 Bakgrundsbelysning

Läs mer

Fickanemometer. Bruksanvisning

Fickanemometer. Bruksanvisning Fickanemometer Bruksanvisning Inledning: Vi gratulerar dig till köpet av anemometern i fickformat. Denna innovativa produkt ger dig viktig information för alla utomhusaktiviteter när det gäller vindhastigheten,

Läs mer

HITTAREN Användarmanual

HITTAREN Användarmanual HITTAREN Användarmanual SIMIT Hardware AB Engelbrektsgatan 9-11 SE-11432 Stockholm Sweden info@simitab.se Innehållsförteckning Allmänna tips om GPS... 1 Ladda Hittaren!... 2 Starta Hittaren första gången!...

Läs mer

Bruksanvisning Kopplingsur 19 164 70

Bruksanvisning Kopplingsur 19 164 70 Bruksanvisning Kopplingsur 19 164 70 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Läs igenom hela bruksanvisningen innan installation. 2. Installation skall göras av behörig elektirker. 3. Bryt strömmen innan installation.

Läs mer

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2 Manual FM-621-220X WEIGHT Vägningsläge HEIGHT Längdmått BMI BMI läge >0< Visar om vågen är inställd på noll NET Tara funktionen STA Visar om vikten är används stabil HOLD Låser värdet Ikon för kroppsfett

Läs mer

NIKE. TimeWare LÖPARKLOCKA TRIAX 300 250 120 50 42 26. Bruksanvisning MODE INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Kunskap är makt.

NIKE. TimeWare LÖPARKLOCKA TRIAX 300 250 120 50 42 26. Bruksanvisning MODE INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Kunskap är makt. NIKE TimeWare TRIAX 300 250 120 50 42 26 LÖPARKLOCKA Kunskap är makt. Löparklockan Nike Triax är designad för att uppfylla de specifika användingskrav som en löpare har. Med en enstaka knapptryckning ger

Läs mer

Vehicle Security System VSS 1. Systeminställningsguide - Swedish

Vehicle Security System VSS 1. Systeminställningsguide - Swedish Vehicle Security System VSS 1 Systeminställningsguide - Swedish Bästa kund, Den här guiden innehåller den information och de procedurer som krävs för att utföra följande: Bekräfta installationen av larmsystemet

Läs mer

PULSMÄTARE MODELL: SE128 BRUKSANVISNING SWE INNEHÅLL

PULSMÄTARE MODELL: SE128 BRUKSANVISNING SWE INNEHÅLL PULSMÄTARE MODELL: SE128 BRUKSANVISNING Specifikationer...9 Försiktighetsåtgärder...9 Om Oregon Scientific...10 Eu-försäkran Om Överensstämmelse...10 SWE INNEHÅLL Introduktion...2 Dina Värden...2 Träningszoner...2

Läs mer

SVENSKA FÖRKLARING TILL HUVUDENHETEN MODEL: RGR 122H SPECIFIKATIONER SWE

SVENSKA FÖRKLARING TILL HUVUDENHETEN MODEL: RGR 122H SPECIFIKATIONER SWE SVENSKA MODEL: RGR 122H FÖRKLARING TILL HUVUDENHETEN SPECIFIKATIONER - Mäter daglig samt total regnmängd - 9 dagars regnhistorik - Larm vid viss regnmängd - Visar inomhustemperatur - Visar min/max temperatur

Läs mer

Bruksanvisning fjärrkontroll AQUACONTACT v1.5 Art nr

Bruksanvisning fjärrkontroll AQUACONTACT v1.5 Art nr Bruksanvisning fjärrkontroll AQUACONTACT v1.5 Art nr 24241.621.150 Innehåll Manöverpanel... 2 Inställning av fjärrkontroll... 2 Aktivering av AQUACONTACT... 2 Inställning av flödestid... 2 Inställning

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK NP88

ANVÄNDARHANDBOK NP88 ANVÄNDARHANDBOK NP88 ANVÄNDARHANDBOK FÖR NP88 1.0 Innehållsförteckning Sida INLEDNING...2 KNAPPAR...2 SLÅ PÅ PERSONSÖKAREN...3 STÄNGA AV PERSONSÖKAREN...4 TA EMOT OCH LÄSA MEDDELANDEN...4 SLÅ PÅ OCH STÄNGA

Läs mer

Bruksanvisning. Modul 3095. Tidvisning. Veckonummer Välj bland följande tre veckovisningsmetoder:

Bruksanvisning. Modul 3095. Tidvisning. Veckonummer Välj bland följande tre veckovisningsmetoder: Bruksanvisning Modul 3095 C för att växla mellan klockans funktioner. L i valfri funktion för att tända klockans belysning. Tidvisning Stoppur Minnesfunktion Timer Alarm Tidvisning PM-indikator Timmar

Läs mer

Bruksanvisning för Exerfit 510 elliptical

Bruksanvisning för Exerfit 510 elliptical Bruksanvisning för Exerfit 510 elliptical 1 Huvudram Styrstång Benstag Armhandtag Styre Stabilisator Fotpedaler Dator M8X15 mm skruv (44J-8 Böjd bricka Kapselmutter Bricka Nylonmutter Bricka Hexskruv

Läs mer

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d...

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d... Användarmanual Användarmenyn När larmsystemet är i frånkopplat läge kan användarmenyn nås genom att en användare skriver in sin PIN-kod. Från användarmenyn kan larmsystemet sedan larmas på, sättas i skalskyddsläge,

Läs mer

Carbon Regulator Quick Guide Den här manualen visar hur du ansluter och startar Carbon Regulator.

Carbon Regulator Quick Guide Den här manualen visar hur du ansluter och startar Carbon Regulator. Carbon Regulator Quick Guide Den här manualen visar hur du ansluter och startar Carbon Regulator. Illustration 1: CarbonRegulator Egenskaper: Blå aqua LEDs för presentation av ph Användarvänlig och enkel

Läs mer

Bruksanvisning för termostat med snabbstart.

Bruksanvisning för termostat med snabbstart. Bruksanvisning för termostat med snabbstart. Termostat med snabbstart visar 21 C i displayen efter anslutning eller vid nollställning. (se fig. 1) A) Vad kan termostaten Termostaten är en digital termostat

Läs mer

196/196 M Innehållsförteckning

196/196 M Innehållsförteckning Bruksanvisning Innehållsförteckning Kapitel Sidan 1. Avsedd användning 3 2. Säkerhetsanvisningar 3 3. Instrumentets delar 4 4. Displayelement 5 5. Användning 6 5.1 Sätta i batterier/batteribyte 6 5.2 Påslagning

Läs mer

ANALOGT KVARSTUR Bruksanvisning

ANALOGT KVARSTUR Bruksanvisning Du är nu ägare till ett SEIKO analogt kvartsur Kal. 7T11. För att få ett optimalt användande av klockan studera den här foldern noga innan du använder den. Ha foldern lätt tillgänglig för snabb information.

Läs mer

INSTRUKTION DATOR MASTER B430

INSTRUKTION DATOR MASTER B430 Master B430 2011/1/5P1/5 INSTRUKTION DATOR MASTER B430 KNAPPFUNKTIONER: MODE För att bekräfta alla inmatade träningsuppgifter och för att påbörja ett program. RESET Vid tryck på denna knapp återgår man

Läs mer

RHOSS IDROWALL Fläktluftkylare/värmare Idrowall MPCB och MPCV

RHOSS IDROWALL Fläktluftkylare/värmare Idrowall MPCB och MPCV RHOSS IDROWALL Fläktluftkylare/värmare Idrowall 22-33-44 MPCB och MPCV 1/8 I.4.3 FJÄRRKONTROLL (KPCM) I.4.3.3 Inställning av luftriktare Inställning kan göras i 5 lägen eller i ett autoläge, där luftriktaren

Läs mer

Manual Master C305. ritning 3 ritning 4

Manual Master C305. ritning 3 ritning 4 Manual Master C305 1. När mätaren är ansluten visas de olika funktionerna under 2 sek med ett långt pipande ljud (ritning 1), och hjuldiametern (ritning 2). ritning 1 ritning 2 2. Tryck på ENTER, UP, DOWN

Läs mer

ANVÄNDAR MANUAL SVENSKA

ANVÄNDAR MANUAL SVENSKA ANVÄNDAR MANUAL SVENSKA Underhåll: Neo+ klockan är tålig och vattentät. För att hålla klockan i bästa skick, följ tillverkarens rekommendationer nedan: Undvik slag direkt på/mot klockan. Tvätta klockan

Läs mer

Casall 1.3R Bruksanvisning RODDMASKIN

Casall 1.3R Bruksanvisning RODDMASKIN Casall 1.3R Bruksanvisning RODDMASKIN Viktigt: Ta reda på ditt serienummer och anteckna det i rutan här under för serviceändamål. Serial number Anteckna serienumret här: - 3 - Infinity 1.3R SPRÄNGSKISS

Läs mer

Bruksanvisning. April 2002/ua

Bruksanvisning. April 2002/ua Bruksanvisning April 2002/ua Inledning Vi gratulerar dig till din nya mottagare/sökare. Valet av nya SWISSPHONE DE 900, garanterar dig en produkt av högsta klass. SWISSPHONE DE 900 mottagare kännetecknas

Läs mer

1 Komma igång... 3 1.1 Grundläggande inställningar... 3 1.2 Lägen och vyer... 4 1.3 Menynavigering... 5 2 Träna med pulsmätare... 7 2.

1 Komma igång... 3 1.1 Grundläggande inställningar... 3 1.2 Lägen och vyer... 4 1.3 Menynavigering... 5 2 Träna med pulsmätare... 7 2. sv Snabbguide 1 2 1 Komma igång.......................................................................... 3 1.1 Grundläggande inställningar.............................................. 3 1.2 Lägen och

Läs mer

DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING

DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING 1 2 Kontrollernas placering Teleskopantenn Display Minnespositioner 6-10 4 Display knapp Stereo/Mono/Alarm knapp Bandväljare/Tidsinställning Ström på/av (ON/OFF) 8 Belysning

Läs mer

HEART RATE MONITOR PC 10.11. Dansk

HEART RATE MONITOR PC 10.11. Dansk HEART RATE MONITOR FI SE DK PC 10.11 Dansk Svenska Suomi INNEHÅLL 1 Förord 32 2 Förpackningens innehåll 32 3 Säkerhetsanvisningar 33 4 Överblick 33 4.1 Aktivera pulsdatorn 33 4.2 Ta på bröstbältet 34 4.3

Läs mer

VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL

VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL 2 INSTALLATION I vår leverans ingår: 1st Våginstrument typ A12ss i rostfri kapsling. - Anslut nätsladden från våginstrumentet i ett nätuttag 230VAC. - Slå på strömförsörjningen

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL KW

INSTRUKTIONSMANUAL KW INSTRUKTIONSMANUAL KW Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knapp förklaringar sid. 3 3. Enkelt handhavande sid. 4 4. Räknevägning sid. 4 5. Kontrollvägning sid. 5 6. Totalvägning sid. 6 7. Djurvägning sid.

Läs mer

Manual Radiostyrd klocka med månfaser RM912MP

Manual Radiostyrd klocka med månfaser RM912MP 1 Manual Radiostyrd klocka med månfaser RM912MP INLEDNING RM912MP är ingen vanlig klocka. Den kan automatiskt synkronisera aktuell tid och datum, när den kommer inom en radie av ca 1500 km från radiosignalen

Läs mer

MANUAL FÖR C-mini. -mini

MANUAL FÖR C-mini. -mini MANUAL FÖR by Coralba Sweden -mini RE Jemba ab Väpnarvägen 10, S-691 53 KARLSKOGA, Sweden el: 46-(0)586-55640, Fax: 46-(0)586-31451 Hemsida: wwwjembase, E-mail: info@jembase S rel 10 Marknadsföring/försäljning

Läs mer

ZAP DVR-X3 Art.nr. 150346

ZAP DVR-X3 Art.nr. 150346 ZAP DVR-X3 Art.nr. 150346 I förpackningen Bruksanvisning, USB-kabel samt hörlurar. Knappar och kontroller 1. Uttag för extern mikrofon 2. MENU Meny 3. PLAY På / Spela upp inspelning / Pausa uppspelning

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002

Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002 HPC002 User Manual Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002 Huvudfunktioner 1. Kontroll av lagrade data och radering 2. Låsning av tryckknapparna 3. Klocka 4. Inställningar 5. Inställningstips

Läs mer

Användarmanual. SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition. Modell: GARD

Användarmanual. SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition. Modell: GARD Användarmanual SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition Modell: GARD Läs igenom bruksanvisningen innan du använder din produkt och behåll den för framtida bruk. Bilderna som används i denna manual

Läs mer

Larmanordning för motorcykel BRUKSANVISNING

Larmanordning för motorcykel BRUKSANVISNING Larmanordning för motorcykel BRUKSANVISNING Tack för att du valt en produkt från Honda Access. Läs igenom denna bruksanvisning noga före användning, för att kunna använda produkten rätt och säkert. Detta

Läs mer

Läget Training / Speed and Distance. Läget Time. 2 se k. Nollställer stoppuret. Används för att starta och stoppa stoppuret

Läget Training / Speed and Distance. Läget Time. 2 se k. Nollställer stoppuret. Används för att starta och stoppa stoppuret SV Läget Time Läget Training / Speed and Distance Loggbok och träningsprogram Totalvärden för all träning Används för att starta och stoppa stoppuret Nollställer stoppuret Växlar mellan lägena 2 se k.

Läs mer

VIKTIGT ATT KÄNNA TILL!

VIKTIGT ATT KÄNNA TILL! Svenska VIKTIGT TT KÄNN TILL! nvänd aldrig knapparna/ringarna och ställ inte om tiden när klockan är våt eller i vatten. Klockan och armbandet bör sköljas noga i rent vatten efter att ha varit i saltvatten.

Läs mer

HEART RATE MONITOR 日本語 ESPAÑOL FRANÇAIS DUTCH ENGLISH ITALIAN GERMAN SWEDISH

HEART RATE MONITOR 日本語 ESPAÑOL FRANÇAIS DUTCH ENGLISH ITALIAN GERMAN SWEDISH N2 ENGLISH N2_IMcover.indd 2 FRANÇAIS ESPAÑOL HEART RATE MONITOR 日本語 中文 GERMAN ITALIAN DUTCH SWEDISH 4/17/08 10:10:39 AM New Balance N2 hrm PULSMÄTARE BRUKSANVISNING INNEHÅLL Introduktion...1 Dina Värden...1

Läs mer

Invest Living Basic 3.1

Invest Living Basic 3.1 Användarmanual Fjärrkontroll Invest Living Basic. KLIMATSMART Scandinavian heat pumps Innehållsförteckning. Specifikation fjärrkontroll. Manöverknappar -5. Symboler på fjärrkontrollen 6 4. Hur man använder

Läs mer

HEART RATE MONITOR PC 15.11. Dansk

HEART RATE MONITOR PC 15.11. Dansk HEART RATE MONITOR FI SE DK PC 15.11 Dansk Svenska Suomi INNEHÅLL 1 Förord 38 2 Förpackningens innehåll 38 3 Säkerhetsanvisningar 39 4 Överblick 39 4.1 Aktivera pulsdatorn 39 4.2 Ta på bröstbältet 40 4.3

Läs mer

TTS är stolta över att ingå i

TTS är stolta över att ingå i Garanti & Support Denna produkt är försedd med ett års garanti för fel som uppstår vid normal användning. Vid missbruk av det Speed Tracker eller vid öppning av enheten upphör garantin. Allt utöver garantireparationer

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A Bruksanvisning S RCR-3 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Användarmanual Fjärrkontroll Invest Living ROOM

Användarmanual Fjärrkontroll Invest Living ROOM Användarmanual Fjärrkontroll Invest Living ROOM Scandinavian heat pumps Invest Living ROOM 5 Innehållsförteckning. Specifikation fjärrkontroll. Manöverknappar -5. Symboler på fjärrkontrollen 6 4. Hur man

Läs mer

Bruksanvisning (från och med batch 0318)

Bruksanvisning (från och med batch 0318) Bruksanvisning (från och med batch 0318) Talande fickuret Larma 10 Larma är ett talande fickur som läser upp tiden i klartext (analogt). Den säger t ex Klockan är halv 8 torsdag förmiddag eller Klockan

Läs mer

Dual-Band RF Projektionsklocka med FM Radio Modell: RRM326P BRUKSANVISNING

Dual-Band RF Projektionsklocka med FM Radio Modell: RRM326P BRUKSANVISNING Dual-Band RF Projektionsklocka med FM Radio Modell: RRM326P BRUKSANVISNING INNEHÅLL Introduktion... 2 Produktöversikt... 2 VY Framsida... 2 VY Baksida... 3 LCD Display... 3 ATT Komma Igång... 4 Batterier...

Läs mer

3. Tomma batterier ska tas ur Pulse Sonic och kastas på ett lämpligt sätt.

3. Tomma batterier ska tas ur Pulse Sonic och kastas på ett lämpligt sätt. Pulse Sonic Tack för att ni valde Pulse Sonic som er personliga tränare. För att få ut det mesta möjliga av eran apparat, var vänlig och läs instruktionerna noggrant, kasta inte bort dem, utan spara dem

Läs mer

Installationsanvisning Automatik J40-J175

Installationsanvisning Automatik J40-J175 Installationsanvisning Automatik J40-J175 Beskrivning meny hantering i Zelio Logic Huvudbild vid normalt läge: Huvudbilden växlar mellan visning av Filtrering och Datum/tid Automatiken är fabriksinställd:

Läs mer

YL-007K3 Instruktions Manual

YL-007K3 Instruktions Manual YL-007K3 Instruktions Manual Läs igenom manualen noggrant samt följ anvisningarna för installation samt drift. 1 Viktigt att tänka på vid installation 1. Placera inte huvudenheten intill en TV-apparat,

Läs mer

DT-220 SVENSK_BRUKSANVISNING

DT-220 SVENSK_BRUKSANVISNING DT-220 SVENSK_BRUKSANVISNING 1 A B C D E F G H I J K L M Display FM/LV band AM band / AM/PM klocka RDS station Klocksymbol Fast: RDS klockvisning Blink: Manuell klockvisning RDS trafik information Minnesradering

Läs mer

Manual Separat reläutgång för varje kanal.

Manual Separat reläutgång för varje kanal. PM13 PM13 8RESERV CBS 4 C - Jordfelsrelä med 4 kanaler - Insamling via RS485 Manual Separat reläutgång för varje kanal. En 5:e utgång för larmgräns - som löser inom valbart område 50... 80% av huvudlarmets

Läs mer

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2 Manual BC-587 ANVÄNDARMANUAL INTRODUKTION Manualen är till för att hjälpa dig att komma igång och ställa in vågen samt ge dig information om de grundläggande funktionerna. SÄKERHETSVARNING! Observera att

Läs mer

1 Casall EB400 Motionscykel 91002

1 Casall EB400 Motionscykel 91002 1 Casall EB400 Motionscykel 91002 2 Sprängskiss Säkerhetsinstruktioner Om du känner smärta i bröst, yrsel eller andfåddhet avbryt träningen och kontakta läkare. Dra inte runt pedal armarna med händerna.

Läs mer

SCENER. Att ändra i en scen

SCENER. Att ändra i en scen 192 DMX kanaler 12 armaturer med upp till 16 kanaler 30 banker med 8 scener i varje ( totalt 240 scener) 6 programmerbara chases med totalt 240 scener i varje 8 reglar för kanal kontroll Signerbar Joystick

Läs mer

HQ-TH40. Programmerbar termostat med touch screen ANLEITUNG MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ BRUKSANVISNING

HQ-TH40. Programmerbar termostat med touch screen ANLEITUNG MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ BRUKSANVISNING HQ-TH40 Programmerbar termostat med touch screen MANUAL ANLEITUNG MODE D EMPLOI GEBRUIKSAANWIJZING MANUALE MANUAL DE USO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE BRUKSANVISNING NÁVOD K POUŽITÍ Bruksanvisning 1.

Läs mer

Bruksanvisning. Däcktryckssensor (motorcykel och ATV) Art

Bruksanvisning. Däcktryckssensor (motorcykel och ATV) Art Bruksanvisning Art. 9052611 Däcktryckssensor (motorcykel och ATV) Däcktryckssensor - Art. 9052611 Beskrivning: Tyredog TD4000 Användningsområden: För mätning och vägning av tryck och temperatur i däck.

Läs mer

Bruksanvisning Fördelar med Vision II Plus

Bruksanvisning Fördelar med Vision II Plus Bruksanvisning Fördelar med Vision II Plus Dubbla Bevattningsprogram med: - Tre starttider per dag - 1 minut till 9 timmars bevattningstid Batteri backup uppladdningsbart Ni-MH Automatisk pumpstart Säsongs

Läs mer