Riktade samverkansprojekt Öppna samverkansprojekt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2014-03-17. 1. Riktade samverkansprojekt 2014-01-10. 2. Öppna samverkansprojekt 2014-02-21"

Transkript

1 Forskningsanslag 2014 Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön kommer under 2014 att utlysa fyra former av forskningsanslag i syfte att främja forskning inom området vid Högskolan Väst, samt att stärka den Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön. Anslagsform Sista ansökningsdag 1. Riktade samverkansprojekt Öppna samverkansprojekt Författande av ansökningar om externa forskningsmedel NYTT datum 4. Nätverksbyggande Färdigställande av manuskript till tidskrift NY Redaktion för antologiprojekt NY Samverkansprojekten riktar sig till disputerade samt icke-disputerade, dock ej doktorander. I de fall sökande ej har disputerat ska en kollega som är disputerad vara kopplad till projektet som vetenskaplig rådgivare. Sökande ska vara tillsvidareanställd vid Högskolan Väst motsvarande minst 50% av en heltidstjänst. Även den vetenskapliga rådgivaren ska vara anställd vid HV. Tid för författande av ansökningar riktar sig till dem som kommer att vara huvudsökande på ansökan samt är disputerade. Sökande ska vara tillsvidareanställd vid Högskolan Väst motsvarande minst 50% av en heltidstjänst. Även Färdigställande av manuskript samt Nätverksbygganden, Färdigställande av manuskript, samt Redaktion för antologiprojet är anslag som riktar sig till samtliga anställda vid Högskolan Väst. När? Samtliga aktiviteter ska genomföras under 2014 Vem tar beslut? För forskningsanslagen 2014 kommer BUV styrgrupp att bedöma samt ta beslut om vem som erhåller anslag. För kommande år kommer en extern bedömargrupp sättas samman.

2 Riktade samverkansprojekt Sista ansökningsdag Syftet med Riktade samverkansprojekt är att främja forskning som sker i nära samarbete med externa aktörer. Se nästa sida för verksamheter vilka initierat forskningssamverkan för Forskaren och verksamheten formulerar tillsammans frågeställningen som ska studeras. Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön kommer att tillsammans med externa aktörer ha möjlighet att finansiera 20% av en heltidstjänst under ett år. Utöver dessa 20% är ett krav att forskaren bidrar med 10% egen kompetenstid. Sammanlagt utgör projektet 30 % av en heltidstjänst under 2014, vilket motsvarar 510 timmar. Hur tiden planeras över året ansvarar forskaren själv för i dialog med sin avdelningsledare. Arbetet ska bidra till uppbyggnaden av Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön. Detta innebär bland annat att publikationer inom ramen för projektet ska tillskrivas miljön, samt att forskaren ska bidra till BUVs seminarieverksamhet. Arbetet ska avrapporteras skriftligt till den externa verksamheten senast 1 februari 2015, samma text skickas in till BUVs styrgrupp. Arbetet ska utöver rapportering till BUVs styrgrupp samt verksamheten även resultera i minst en vetenskaplig publikation. Ange i ansökan plan för publicering. Ansökan riktar sig till disputerade samt icke-disputerade, dock ej doktorander. I de fall sökande ej har disputerat ska en kollega som är disputerad vara kopplad till projektet som vetenskaplig rådgivare. Sökande ska vara tillsvidareanställd vid Högskolan Väst motsvarande minst 50% av en heltidstjänst. Även den vetenskapliga rådgivaren ska vara anställd vid HV. Ansökan är en intresseanmälan för att under 2014 arbeta i forskningsprojekt tillsammans med någon av de fyra verksamheterna som beskrivs på nästa sida. Ansökans bedöms i relation till forskarens kompetens i inom området.

3 Riktade samverkansprojekt på vardera 30% kommer att tillsättas 1. Bråkiga pojkar identitet, kamratrelationer och lärande. Projektet har ett fokus på pojkar som uppfattas som stökiga i skolan. Hur kan dessa pojkar bemötas av skolan och hur ska den onda spiralen brytas? Projektet är ett samarbete med Herrestadsskolan i Uddevalla. Kontaktperson: Eva Johansson, Rektor Herrestadsskolan, eva.c.johansson@uddevalla.se, Ungdomsarbetslöshet i Västervik. Hur ser arbetslösa ungdomar på sin egen situation - dess begränsningar och möjligheter? Projektet är ett samarbete med Campus Västervik. Kontaktperson: Jerry Engström, Campuschef, jerry.engstrom@vastervik.se, Barnrättsarbete genom ombud. I vilken mån är det möjligt att implementera barnrätt i verksamheter genom ombud? Projektet är ett samarbete med Hälsoäventyret Oasen i Vara. Kontaktperson: Liselott Johansson, Verksamhetschef, liselott.m.johansson@vgregion.se, Tidiga insatser för förskolebarn som är i behov av särskilt stöd. Projektet berör barn med sociala, fysiska eller kognitiva svårigheter samt barnets familj. Fokus är på om tidiga insatser kan bidra till en mer positiv utveckling för barnet. Projektet är ett samarbete med Vara kommun och är 2-årigt (till skillnad från ovanstående). Avrapporteringen den 1 feb 2015 är i detta projekt därför enbart en skriftlig avstämning. Kontaktperson: Malin Andersson, Kvalitets chef, Malin.Andersson2@vara.se,

4 Öppna samverkansprojekt Sista ansökningsdag Syftet med Öppna samverkansprojekt är att främja forskning som sker i nära samarbete med omgivande aktörer, t ex. skola, socialtjänst. Forskaren och verksamheten formulerar tillsammans frågeställningen som ska studeras. Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön kommer att tillsammans med omgivande aktörer ha möjlighet att finansiera 20% av en heltidstjänst under ett år. Utöver dessa 20% är ett krav att forskaren bidrar med 10% egen kompetenstid. Sammanlagt utgör projektet 30% av en heltidstjänst under 2014, vilket motsvarar 510 timmar. Hur tiden planeras över året ansvarar forskaren själv för i dialog med sin avdelningsledare. För de Öppna samverkansprojekten gäller att forskaren själv tar kontakt med externa parter och kommer överens om ett samarbete som innebär att extern part bekostar 10% av en heltidstjänst under ett års tid (ca :-). Det finns under 2014 möjlig finansiering av två Öppna samverkansprojekt. Arbetet ska bidra till uppbyggnaden av Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön. Detta innebär bland annat att publikationer inom ramen för projektet ska redovisas inom ramen för den Barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön, samt att forskaren ska bidra till BUVs seminarieverksamhet. Arbetet ska avrapporteras skriftligt till den externa verksamheten senast 1 februari 2015, samma text skickas in till BUVs styrgrupp. Arbetet ska utöver rapportering till BUVs styrgrupp samt verksamheten även resultera i minst en vetenskaplig publicering. Ange i ansökan plan för publicering. Ansökan riktar sig till disputerade samt icke-disputerade, dock ej doktorander. I de fall sökande ej har disputerat ska en kollega som är disputerad vara kopplad till projektet som vetenskaplig rådgivare. Sökande ska vara tillsvidareanställd vid Högskolan Väst motsvarande minst 50 % av en heltidstjänst. Även den vetenskapliga rådgivaren ska vara anställd vid HV. Forskaren ska ha tagit kontakt med en extern part som är villig att ingå ett samarbete, som innebär att de bekostar 10% av tjänsten. Kontakta gärna Emma Sorbring i förväg för stöd i denna process. Ansökans bedöms utifrån projektidéns kvalité, genomförbarhet och relevans för det barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsområdet.

5 Författande av ansökningar om externa forskningsmedel NYTT DATUM Syftet med Författandet av ansökningar om externa forskningsmedel är att öka antalet externa ansökningar, samt i förlängningen att öka mängden externa forskningsmedel. Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön beviljar 5% av en heltidstjänst (motsvarar 43 timmar) under höstterminen 2014, samt stöd under ansökningsskrivandet. Ansökan ska gälla ett projekt inom det Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsfältet. Vidare, att eventuella medel räknas in i BUV miljön samt att framtida publikationer inom ramen för projektet ska redovisas inom ramen för den Barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön. Ansökan ska skickas in under Ansökan skickas samtidigt till BUV:s styrgrupp som uppföljning på ansökan. Den som erhåller medel ska medverka vid de 2-3 träffar som organiseras som stöd under ansökningsskrivandet. Anslaget riktar sig enbart till disputerade som kommer att vara huvudsökande på ansökan. Sökande ska vara tillsvidareanställd vid Högskolan. Väst motsvarande minst 50% av en heltidstjänst. Ansökans bedöms utifrån projektidéns kvalité, genomförbarhet och relevans för det barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsområdet.

6 Nätverksbyggande Sista ansökningsdag Syftet med Nätverksbyggande är att utveckla Barn- och ungdomsvetenskapliga miljöns nationella och internationella kontaktnät, samt att genom detta kontaktnät utöka vår kompetens inom olika områden. Uppbyggnad av ett långsiktigt samarbete med en annan forskare/miljö på ett annat lärosäte, inom Sverige, Norden eller Europa. Under 2014 bekostar BUV såväl utresa för forskare från HV samt inresa för samarbetspart. Då samarbete förväntas vara långsiktigt, kommer kraven efter det första året vara att samarbetsparten bekostar antingen sin egen utresa eller vår utresa. Det finns under 2014 möjlig finansiering av minst fyra Nätverksbyggande. En arbetsvecka (inkl. boende, resa, traktamente). Max :- Tiden man är i väg kommer inte att kunna läggas in i tjänsteplaneringen Arbetet ska bidra till uppbyggnaden av Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön, men bör även gynna den enskilda forskaren. För den tid som samarbetsparten tillbringar på HV, ska ett program lämnas in i god tid till BUV. Detta för att möjliggöra att samarbetet kommer fler forskare till gagn, t ex. vid seminarier. Samtliga anställda vid Högskolan Väst. Ansökan ska vara förankrad hos samarbetsparten. Ansökans bedöms utifrån relevans för den barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön, samt möjlighet till långsiktigt samarbete.

7 Färdigställande av manuskript till tidskrift NYTT ANSLAG Syftet med anslaget Färdigställande av manuskript till tidskrift är att öka antalet artiklar i sk peer-review tidskrifter. Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön beviljar 5% av en heltidstjänst (motsvarar 43 timmar) under höstterminen Ansökan ska gälla ett projekt inom det Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsfältet. Publicerad artikel ska redovisas inom ramen för den Barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön. Manuskriptet som är del av en avhandling beviljas inte medel. Manuskriptet ska vara färdigt att skickas in till en peer-review tidskrift under hösten Mauskriptet skickas samtidigt till BUV:s styrgrupp som uppföljning på ansökan. Samtliga anställda vid Högskolan Väst. Ansökans bedöms utifrån sannolikheten att manuskriptet ska vara möjligt att färdigställa på 43 timmar. Det är också möjligt att skjuta till egen kompetenstid och då görs bedömningen utifrån att manuskriptet kan bli klart på den tid som erhålls från BUV samt den egna kompetenstiden.

8 Redaktion av antologiprojekt NYTT ANSLAG Syftet med anslaget Redaktion av antologiprojekt är att ge tid för en grupp på 2-3 personer att starta upp ett antologiprojekt som samlar flera (gärna många) av forskarna inom Barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön. Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön beviljar 5% av en heltidstjänst (motsvarar 43 timmar) vardera under höstterminen 2014 för 2-3 personer som tillsammans skriver fram ett tema för en antologi och som under 2014 startar upp antologiprojektet. Medel för fortsatt arbete med antologin utlovas i nuläget inte. Temat för antologin ska vara inom det Barn och ungdomsvetenskapliga forskningsfältet. Publikationen (samtliga kapitel) ska redovisas inom ramen för den Barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön. Vidare ska området som föreslås vara av den karaktären att det samlar flera av forskarna inom Barnoch ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön. Den som erhåller medel ska till BUV under hösten 2014 redovisa; en fullständig kapitel- och författarlista, ett synopsis, en tidsplan samt förlag som accepterat antologin. Samtliga anställda vid Högskolan Väst. Ansökans bedöms utifrån kvalitet, i vilken mån temat för antologin samlar en större grupp av forskare inom Barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön, samt i vilken mån temat kan tänkas vara av intresse för ett förlag. Det är en fördel om ett förlag har visat intresse för antologin.

Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR

Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR Forskningsnämnden Dnr: 2012-114-77 Fastställda: 2012-02-07 Reviderat 2014-03-18 Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR Bedömningskriterierna syftar till att säkerställa kvalitet och

Läs mer

Utlysning av medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området 2015 (dnr FS )

Utlysning av medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området 2015 (dnr FS ) Utlysning av medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området 2015 (dnr FS 2.1.6-943-15) K1. ALLMÄNT 1. F1. Namn 2. F2. Institution/Enhet/Skola 3. F3. Är det tre år eller kortare tid sedan

Läs mer

Utlysning: medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 24 augusti 2016)

Utlysning: medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 24 augusti 2016) : medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 24 augusti 2016) Denna utlysning av anslag till forskningstid är en del av Lärarhögskolans vid Umeå universitet resursfördelningssystem

Läs mer

o Vad är social hållbarhet för barn och unga? o Hur arbetar HV med social hållbarhet och barn och unga?

o Vad är social hållbarhet för barn och unga? o Hur arbetar HV med social hållbarhet och barn och unga? 1 o Vad är social hållbarhet för barn och unga? o Hur arbetar HV med social hållbarhet och barn och unga? o Forskningsresultat från projekt vilka haft barns och ungas sociala hållbarhet i fokus? Emma Sorbring

Läs mer

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015 Ulf Nilsson Forskningsrådgivare HANTERINGSORDNING FÖR PROJEKTANSÖKNINGAR TILL KNUT OCH ALICE WALLENBERGS STIFTELSE 1 / 5-04-11 Dnr F /40 Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs

Läs mer

Därför behövs en specialsatsning för att öka kunskapen och på sikt förbygga och förhindra att hjärtpatienter utvecklar cancer och vice versa.

Därför behövs en specialsatsning för att öka kunskapen och på sikt förbygga och förhindra att hjärtpatienter utvecklar cancer och vice versa. Projektanslag barncancer och sjuka hjärtan 2017 Studier tyder på att barn med cancer löper ökad risk att få hjärtproblem och barn med hjärtproblem löper ökad risk att få cancer. Samband har påvisats för

Läs mer

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential.

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. 1 Josefin Fernius 2018-12-04 Forskningskoordinator Grants Office, LiU Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. KAWs

Läs mer

Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel

Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel 1 Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel 1. Inledning Uppsala universitet har tillsammans med Göteborgs-, Umeå- och Karlstads universitet fått i uppdrag av regeringen

Läs mer

Utlysning: medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 30 augusti 2013)

Utlysning: medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 30 augusti 2013) : medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga (senast 30 augusti 2013) Denna utlysning är en del av Lärarhögskolan vid Umeå universitets satsning på kvalitetsbaserad resursfördelning för

Läs mer

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Utlysningen ska bidra till ökad kunskap inom Fortes ansvarsområden hälsa, arbetsliv och välfärd. Totalt avsätts omkring 300 miljoner kr för åren 2020 2023. Sista dag

Läs mer

Linnaeus University Centres (Lnuc) Utlysning 2011

Linnaeus University Centres (Lnuc) Utlysning 2011 2011-11-11 Dnr 2011/540 Handläggare: Ylva Dandanell Daveby Planeringsavdelningen Linnaeus University Centres (Lnuc) Utlysning 2011 Målen för framstående forskning i Linnéuniversitetets strategiplan En

Läs mer

Forskning om åldrande och hälsa 2019

Forskning om åldrande och hälsa 2019 Forskning om åldrande och hälsa 2019 För att stärka forskningen inom områden med betydande behov och samhälleliga utmaningar utlyses projekt- och postdok-medel inom Åldrande och hälsa. Utlysningen ska

Läs mer

ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan

ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan Svenska Jägareförbundet Öster-Malma 611 91 Nyköping Tel 0155-246200 ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan Datum Avser budgetår Projekttitel (max 120 tecken) Huvudsökandens namn Sökandens tjänsteadress

Läs mer

Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW)

Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW) Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW) Båda stiftelser stödjer projekt av hög vetenskaplig potential

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007. 1. Utbildningens

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007. 1. Utbildningens

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNINGEN UTLYSNING DNR 3.2-0594/2011 SID 1 (5) 2011-10-17

SOCIALFÖRVALTNINGEN UTLYSNING DNR 3.2-0594/2011 SID 1 (5) 2011-10-17 SOCIALFÖRVALTNINGEN UTVECKLINGSENHETEN UTLYSNING DNR 3.2-0594/2011 SID 1 (5) 2011-10-17 UTLYSNING AV FOU-MEDEL FÖR UTVÄRDE- RING AV INFÖRANDET OCH ANVÄNDANDET AV STRENGTHS AND DIFFICULTIES QUES- TIONNAIRE

Läs mer

Utlysning: Medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 31 maj 2017)

Utlysning: Medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 31 maj 2017) Sid 1 (5) Utlysning: Medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 31 maj 2017) Denna utlysning av medel för forskningstid är en del av s resursfördelningssystem inom utbildningsvetenskap.

Läs mer

HÖG 15 - Forskningsprojekt

HÖG 15 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 15 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2012:1

Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2012:1 Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2012:1 1. Bakgrund Insamlingsstiftelsen Lions Cancerforskningsfond i västra Sverige, med kortnamnet Lions Cancerfond Väst, har syftet: - att företrädesvis stödja

Läs mer

Hanteringsordning för programmet National SciLifeLab Fellows

Hanteringsordning för programmet National SciLifeLab Fellows Forsknings- och innovationskontoret (FIK) Ulrika Hjelm Forskningsrådgivare ulrika.hjelm@gu.se 031-786 9504 HANTERINGSORDNING FÖR NATIONAL SCILIFELAB FELLOWS 2014-06-25 dnr F 2014/65 1 / 6 Hanteringsordning

Läs mer

FORSKNINGSSAMVERKAN I NORRLAND FÖR ETT VISARE NORR

FORSKNINGSSAMVERKAN I NORRLAND FÖR ETT VISARE NORR FORSKNINGSSAMVERKAN I NORRLAND FÖR ETT VISARE NORR De fyra norrlandstingen ställer årligen ett forskningsanslag till förfogande för klinisk forskning inom hälso- och sjukvården i norra sjukvårdsregionen,

Läs mer

Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå

Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå Beslutat av Rektor Gäller från 2016-04-18 Innehåll Inledning 3 1 Inrättande av ämne och inriktning 4 1.1 Ansökan 4 1.2 Bedömningsgrunder

Läs mer

Mall för ansökan om anställning som och befordran till professor eller lektor vid Försvarshögskolan

Mall för ansökan om anställning som och befordran till professor eller lektor vid Försvarshögskolan Sida 1(5) Mall för ansökan om anställning som och befordran till professor eller lektor vid Försvarshögskolan Ansökan ska vara disponerad enligt nedanstående mall. Ansökan med bilagor, 1 ex av åberopade

Läs mer

UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG

UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG Vetenskapliga Rådet 2017-05 Dnr 2017/ UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG - för forskningsarbete inom hälso-, sjuk- och tandvård för 2018 Du som är anställd inom Landstinget Blekinge eller i verksamheter

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/778 Allmän studieplan för doktorsexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/811 Allmän studieplan för licentiatexamen i engelska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/812 Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Anvisningar för projektskisser 2014

Anvisningar för projektskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för projektskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning inom sitt ansvarsområde: hälsa, arbetsliv

Läs mer

1 Forskar ST 2019 utlysning av medel

1 Forskar ST 2019 utlysning av medel 1 Forskar ST 2019 utlysning av medel Forskningsrådet utlyser nu medel för stöd till sex Forskar ST 2019. Satsningen görs för att stärka och förnya den kliniskt inriktade medicinska forskningen som förbättrar

Läs mer

Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga

Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (3) Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet höstterminen 2018 Ändamål Den vid Umeå universitet utlyser härmed medel för finansiering

Läs mer

ORU /2018 RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID FAKULTETEN FÖR EKONOMI, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP

ORU /2018 RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID FAKULTETEN FÖR EKONOMI, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID FAKULTETEN FÖR EKONOMI, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP Fastställda av Fakultetsnämnden för ekonomi, natur- och teknikvetenskap Datum: 2016-06-14 1 Bakgrund

Läs mer

Forskande och undervisande personal, vägledning för bedömning av arbetsprestationer

Forskande och undervisande personal, vägledning för bedömning av arbetsprestationer Lönekriterier som grund för lönesamtalet Varje medarbetare ska veta på vilka grunder lönen sätts och hur hon eller han kan påverka sin lön. Inför en lönerevision ska varje medarbetare därför erbjudas ett

Läs mer

Bedömning av arbetsprestationer

Bedömning av arbetsprestationer 2014-10-30 Bedömning av arbetsprestationer Lönekriterier som grund för lönesamtalet Varje medarbetare ska veta på vilka grunder lönen sätts och hur hon eller han kan påverka sin lön. Inför en lönerevision

Läs mer

Centrum för språk- och litteraturdidaktik, CSL Forskningsprogram

Centrum för språk- och litteraturdidaktik, CSL Forskningsprogram Centrum för språk- och litteraturdidaktik, CSL Forskningsprogram 2013 2015 Till Lärarutbildningsnämnden, Karlstads universitet Centrum för språk- och litteraturdidaktik, CSL, utgör en mångvetenskaplig

Läs mer

ANSÖKAN UNIVERSITETSÖVERLÄKARE. Information

ANSÖKAN UNIVERSITETSÖVERLÄKARE. Information 1 Information Behöriga att söka För att vara behörig till befattning som universitetsöverläkare behöver du uppfylla följande kriterier: Formella kriterier Du är disputerad Minst två accepterade/publicerade

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 19 januari 2011 (ändr. den 12 december 2011). Studieplanen

Läs mer

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT 2014 2016 Anvisningarna har utarbetats gemensamt av medicinska fakulteten och Region Skåne. Medicinska fakulteten, ALF enheten och ekonomiavdelningen: Anders Bjartell,

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/777 Allmän studieplan för licentiatexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

1 Forskar ST 2016 utlysning av medel

1 Forskar ST 2016 utlysning av medel Forskar ST 2016 2015-01-13 1 Utlysning Forskar ST 2016 Dnr K0141-2015 Denna ansökningsomgång är avslutad. Till Verksamhetschefer, ST-studierektorer för vidarebefordran till ST-läkare. F k divisionschefer,

Läs mer

Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet

Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet HANDLÄGGNINGSORDNING 1 2016-04-14 STYR 2016/339 Rektor Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet Fastställd av rektor 2016-04-14 Lunds

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 1 (5) Diarienummer CIF 2016/2 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute

Läs mer

Riktlinjer för antagning som oavlönad docent

Riktlinjer för antagning som oavlönad docent Riktlinjer för antagning som oavlönad docent Fastställd av Utbildnings- och forskningsnämnden 20-02-02 Reviderad 203-02-3 Reviderad 205-2-02 Reviderad 206-09-07 Dnr 20/76 Riktlinjer för antagning som oavlönad

Läs mer

Hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Scholars 2018

Hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Scholars 2018 HANTERINGSORDNING 2017-11-13 1 Forskningsservice Brita Larsson Forskningshandläggare Hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Scholars 2018 Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse (KAW) utlyser

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007 (uppdaterad

Läs mer

ANSÖKAN TILL UNIVERSITETSBEFATTNING INOM LEGITIMERADE VÅRDYRKEN ELLER NATURVETARE/ANNAN EXAMEN

ANSÖKAN TILL UNIVERSITETSBEFATTNING INOM LEGITIMERADE VÅRDYRKEN ELLER NATURVETARE/ANNAN EXAMEN 1 Information Behöriga att söka För att vara behörig till befattning som universitetsöverläkare behöver du uppfylla följande kriterier: Formella kriterier Du är disputerad Minst två accepterade/publicerade

Läs mer

Fastställd av Cancerfondens styrelse Inledning

Fastställd av Cancerfondens styrelse Inledning 1. Inledning Fastställd av Cancerfondens styrelse 2017-04-06 1.1. För att besegra cancer ska Cancerfonden finansiera den främsta cancerforskningen. Det är därvid självklart att denna forskning bedrivs

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27

Läs mer

Vi välkomnar ansökningar inom samtliga vetenskapliga ämnesområden.

Vi välkomnar ansökningar inom samtliga vetenskapliga ämnesområden. Datum: 1 oktober 2015 Diarienummer: 592/15-51 ANSÖKAN OM FORSKNINGBIDRAG FOU-PROJEKT FÖR ELITIDROTTEN I maj 2015 gick historiens andra Elitidrottskonferens av stapeln, på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

Läs mer

Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS

Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS Riktlinjer 1 (5) Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS Dessa riktlinjer ersätter Ö 887/2012 Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS fastställda den 9 juni 2014.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/818 Allmän studieplan för doktorsexamen i slaviska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT

PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT STYRDOKUMENT Dnr E 2018/589 PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT VID INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI Beslutsfattare Handläggare Fredrik Engström

Läs mer

KONSTEN SOM KUNSKAPSVÄG

KONSTEN SOM KUNSKAPSVÄG KONSTEN SOM KUNSKAPSVÄG Studier av konstnärligt seende (Saks) Dokumentation och vetenskapligt seminarium SE OCH LÄRA, ELLER LÄRA ATT SE I en tid av stark målfokusering inom förskola och skola och med samhällets

Läs mer

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: 2015/800 Allmän studieplan för doktorsexamen i litteraturvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december 2015

Läs mer

Anvisning vid ansökan om och bedömning av docent

Anvisning vid ansökan om och bedömning av docent Sid 1 (5) Anvisning vid ansökan om och bedömning av docent Anvisningarna för ansökan till och bedömning av docentur vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten vänder sig till både sökande och sakkunniga.

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/416 Allmän studieplan för doktorsexamen i kulturstudier Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 22 september 2016.

Läs mer

1 MSB utlyser medel för ramforskningsprogram inom området samhällets informationssäkerhet. 2 Organisationers informationssäkerhet säkerhetskultur

1 MSB utlyser medel för ramforskningsprogram inom området samhällets informationssäkerhet. 2 Organisationers informationssäkerhet säkerhetskultur H Myndigheten för samhällsskydd och beredskap PM 1 (6) Enheten för inriktning av forskning Svante Ödman 010-240 43 25 svante.odman@msb.se Utlysning av forskningsmedel 2011- organisationers informationssäkerhet

Läs mer

Institutionen för barn- och ungdomsvetenskap

Institutionen för barn- och ungdomsvetenskap Institutionen för barn- och ungdomsvetenskap STOCKHOLMS UNIVERSITET Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i barn- och ungdomsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga

Läs mer

Diskussionsunderlag för introduktion av nyantagen doktorand

Diskussionsunderlag för introduktion av nyantagen doktorand Diskussionsunderlag för introduktion av nyantagen doktorand Namn:... Syftet med detta underlag är att identifiera områden där s och s förväntningar inför doktorandstudierna skiljer sig åt. Det består av

Läs mer

REGLER FÖR UMEÅ UNIVERSITETS ÖVERGRIPANDE FORSKNINGS- INFRASTRUKTURER

REGLER FÖR UMEÅ UNIVERSITETS ÖVERGRIPANDE FORSKNINGS- INFRASTRUKTURER REGLER FÖR UMEÅ UNIVERSITETS ÖVERGRIPANDE FORSKNINGS- INFRASTRUKTURER Typ av dokument: Regel 2017-05-30 (beslutsdatum) Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Forskning

Läs mer

PPG Projekt 2017. Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG

PPG Projekt 2017. Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG 1 2015-10-22 Dnr LS 2015-1199 PPG Projekt 2017 Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG Utlysning av projektmedel och anvisningar för ansökan Kontaktpersoner

Läs mer

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/795 Allmän studieplan för licentiatexamen i religionsvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 18 februari 2016.

Läs mer

Utlysning: Nationellt kunskapscentrum för våld och andra övergrepp mot barn

Utlysning: Nationellt kunskapscentrum för våld och andra övergrepp mot barn 2014-10-14 Dnr 3.1-39020/2014 1(7) Utlysning: Nationellt kunskapscentrum för våld och andra övergrepp mot barn Öppningsdatum: 2014-10-15 Sista dag för intresseanmälan: 2014-10-31 Sista ansökningsdag: 2014-12-17

Läs mer

Bedömningsgrunder vid tillsättning eller befordran av disputerad personal vid Högskolan Kristianstad. Sidan 1 av 8 2013-06-19 Bilaga 2

Bedömningsgrunder vid tillsättning eller befordran av disputerad personal vid Högskolan Kristianstad. Sidan 1 av 8 2013-06-19 Bilaga 2 Bedömningsgrunder vid tillsättning eller befordran av disputerad personal vid Högskolan Kristianstad Sidan 1 av 8 2013-06-19 Bilaga 2 Sidan 2 av 8 Innehåll universitetslektor samt biträdande universitetslektor

Läs mer

Lägesrapport för forskning och forskarutbildning

Lägesrapport för forskning och forskarutbildning Lägesrapport för forskning och forskarutbildning 2014-08-21 Personaldagar Innehåll 1. Forskning Publikationer och anslag Fakultetsfinansierad forskning Nya docenter under året Utlysningar 2. Forskarutbildning

Läs mer

Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska högskolan

Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska högskolan TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (5) s förvaltning SLL Forskning och innovation Jan Andersson 2017-09-25 s forskningsberedning Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga

Läs mer

HANTERINGSORDNING

HANTERINGSORDNING HANTERINGSORDNING 1 2016-05-19 Forskningsservice Tina Trollås Forskningshandläggare Hanteringsordning vid LU för ansökningar till Knut och Alice Wallenbergs stiftelse anslag till forskningsprojekt av hög

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Statistik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Statistik Samhällsvetenskapliga fakulteten Umeå universitet, 901 87 Umeå Allmän studieplan Dnr FS 4.1.4-1545-14 Sid 1 (6) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Statistik Syllabus for the PhD program

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/415 Allmän studieplan för licentiatexamen i kulturstudier Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 22 september 2016.

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2017/563 Allmän studieplan för licentiatexamen i praktisk filosofi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 23 november 2017.

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID MH-NÄMNDEN

RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID MH-NÄMNDEN RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID MH-NÄMNDEN Fastställda av: Fakultetsnämnden för medicin och hälsa Datum: 2016-06-17 Senast ändrade: 2017-10-19 1 Bakgrund Rektor har i instruktion till

Läs mer

HÖG 16 - Forskningsprojekt

HÖG 16 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 16 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolor att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/264 Allmän studieplan för doktorsexamen i historia Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 3 maj 2016 och ersätter

Läs mer

Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar

Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar Cancerfonden, organisationsnummer 802005-3370, 101 55 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in i samband med ansökan

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/817 Allmän studieplan för licentiatexamen i slaviska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård Stockholms läns landsting

Utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 2016-08-12 LS 2016-0720 Utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård 2017-2018 Stockholms läns landsting 2 (11) Kontaktperson

Läs mer

S T I P E N D I E R FORSKARE & FORSKARSTUDERANDE 2015/2016

S T I P E N D I E R FORSKARE & FORSKARSTUDERANDE 2015/2016 S T I P E N D I E R FORSKARE & FORSKARSTUDERANDE 2015/2016 2015-10-07 Vä lkommen ätt so kä stipendium! F orskarstuderande och forskare vid Högskolan i Gävle har möjlighet att söka stipendier. Den totala

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID ENT-NÄMNDEN

RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID ENT-NÄMNDEN ORU 1.2.1-02217/2016 RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID ENT-NÄMNDEN Fastställda av: Fakultetsnämnden för ekonomi, natur- och teknikvetenskap Datum: 2016-06-14 1 Bakgrund Rektor har i instruktion

Läs mer

Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap

Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Dnr U 2013/509 Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Studieplanen är fastställd 2013-09-05 av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen. Utbildning på forskarnivå regleras

Läs mer

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT, VT-11 U2011/224 Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT, VT-11 U2011/224 Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT, VT-11 U2011/224 Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare Titel doktorandprojekt Handledning

Läs mer

GU 2019/1464 Bilaga 10:1 SFS

GU 2019/1464 Bilaga 10:1 SFS Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialt arbete, 240 högskolepoäng Den allmänna studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 27

Läs mer

ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade

ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade Sida 1 (9) UTLYSNING ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade KK-stiftelsen inbjuder nydisputerade forskare att ansöka om finansiering av forskningsprojekt vid Sveriges nya universitet och högskolor.

Läs mer

ETT LÄROSÄTE SOM FÖRÄNDRAR VÄRLDEN

ETT LÄROSÄTE SOM FÖRÄNDRAR VÄRLDEN ETT LÄROSÄTE SOM FÖRÄNDRAR VÄRLDEN VI SKAPAR KUNSKAP TILLSAMMANS! Kan en högskola förändra världen till det bättre? Svaret på frågan är tveklöst ja! Men vår tids stora samhällsutmaningar är komplexa och

Läs mer

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande:

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi Ledamöter: Jan Ekstrand, professor, Institutionen för odontologi Lena von Koch, docent, studierektor tillika programkoordinator

Läs mer

Beskrivning av bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor vid Medicinska fakulteten, Umeå universitet

Beskrivning av bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor vid Medicinska fakulteten, Umeå universitet Sid 1 (5) Instruktioner till sakkunniga: Beskrivning av bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor vid, Umeå universitet Vid bedömning av anställning som universitetslektor vid, Umeå universitet,

Läs mer

Utlysning av forskningsmedel: Multipla naturha ndelser, steg 1

Utlysning av forskningsmedel: Multipla naturha ndelser, steg 1 samhällsskydd och beredskap PM 1 (8) Utlysning av forskningsmedel: Multipla naturha ndelser, steg 1 MSB-51.1 samhällsskydd och beredskap PM 2 (8) Innehållsförteckning Utlysning av forskningsmedel... 2

Läs mer

Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor Dnr: L 2018/154

Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor Dnr: L 2018/154 Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor 2018-11-19 Dnr: L 2018/154 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 2. Process inför ansökan om tillstånd att utfärda

Läs mer

Arbetslivets utmaningar 2019 Mer information om utlysningen

Arbetslivets utmaningar 2019 Mer information om utlysningen Arbetslivets utmaningar 2019 Mer information om utlysningen Forte har i uppdrag av regeringen att bedriva ett nationellt forskningsprogram för arbetslivsforskning. Forskningen ska bidra till att möta de

Läs mer

Strategiska rekryteringar 15

Strategiska rekryteringar 15 Sida 1 (8) UTLYSNING Strategiska rekryteringar 15 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för strategiska rekryteringar.

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/799 Allmän studieplan för licentiatexamen i litteraturvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 16 december 2015.

Läs mer

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen Allmän studieplan för doktorsexamen i vetenskapsteori Dnr: U 2013/767 Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 19 december 2013. Studieplanen kompletteras

Läs mer

ALF FORSKNING OCH UTVECKLING AV PEDAGOGIK 2017

ALF FORSKNING OCH UTVECKLING AV PEDAGOGIK 2017 ALF FORSKNING OCH UTVECKLING AV PEDAGOGIK 2017 Anvisningarna har utarbetats gemensamt av medicinska fakulteten och Region Skåne. Medicinska fakulteten, ALF-enheten och ekonomiavdelningen: Anders Bjartell,

Läs mer

Strategiska rekryteringar 14

Strategiska rekryteringar 14 Sida 1 (8) UTLYSNING Strategiska rekryteringar 14 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya lärosäten att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för strategiska rekryteringar. Stödformen innebär

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi

Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi = Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 19 juni 2008. Studieplanen kompletteras med följande dokument,

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. Dnr: U 2015/776 Allmän studieplan för licentiatexamen i arkeologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen kompletteras med

Läs mer

Projektplan Nätcampus. David Lifmark Sida: 1 (7) Projektplan. Nätcampus framtidens undervisning vid Högskolan Dalarna?

Projektplan Nätcampus. David Lifmark Sida: 1 (7) Projektplan. Nätcampus framtidens undervisning vid Högskolan Dalarna? David Lifmark Sida: 1 (7) Projektplan Nätcampus framtidens undervisning vid Högskolan Dalarna? David Lifmark Sida: 2 (7) Innehåll 1 Mål... 3 1.1 Bakgrund och projektidé... 3 1.2 Projektmål... 3 2 Plan...

Läs mer

Tillämpningsbeslut av RA-FS 1999:1 Bevarande och gallring av forskningshandlingar

Tillämpningsbeslut av RA-FS 1999:1 Bevarande och gallring av forskningshandlingar Tillämpningsbeslut av 1. Initiera forskningsprojekt Externa forskningsmedel Information om utlysningar från Vid inaktualitet forskningsfinansiärer Avser löpande information om utlysningar. Gallras när

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/808 Allmän studieplan för doktorsexamen i japanska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Inbjudan att nominera teknikplattformar till SciLifeLab satelliter

Inbjudan att nominera teknikplattformar till SciLifeLab satelliter Inbjudan att nominera teknikplattformar till SciLifeLab satelliter Styrelsen för SciLifeLab har vid sitt sammanträde den 7 maj 2014 beslutat att inbjuda Svenska lärosäten utanför de fyra värduniversiteten

Läs mer