Mike Mellquist. Utbildning. Anställningar Civilingenjörsprogrammet Interaktion och design, Umeå Universitet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mike Mellquist. Utbildning. Anställningar Civilingenjörsprogrammet Interaktion och design, Umeå Universitet."

Transkript

1 Mike Mellquist CV Himlabacken Solna Sverige Utbildning Civilingenjörsprogrammet Interaktion och design, Umeå Universitet. Jag har läst kurser inom människa-dator-interaktion, datavetenskap, matematik, design, kognitionsvetenskap och psykologi Naturvetenskapsprogrammet med inriktning på entreprenörskap, Åva Gymnasim, Täby. Under min gymnasieutbildning väcktes mitt intresse för entreprenörskap, jag läste bland annat kursen Ung företagsamhet där jag fick prova på att driva ett företag. Anställningar UX-designer, front-end utvecklare och grafisk designer på FRISQ AB, Stockholm. FRISQ utvecklar säkra systemintegrerade helhetslösningar för svensk sjukvård och underlättar på så sätt kommunikationen mellan patient och vård. Detta görs genom att till exempel samla patientens journalinformation, vårdhistorik och vårdplaner på ett och samma ställe.

2 FRISQ-appen och samarbetsappar I FRISQ-appen kan användare se just denna information inklusive sina och sina fullmaktsgivares förskrivna recept. FRISQ släppte hösten 2016 sin app för allmänheten och i februari 2017 släpptes även en ny app i samarbete med Reumatikerförbundet. I appen Reumatiker finns samma funktionalitet som i FRISQ-appen fast med en webframe som startsida, innehållande patientföreningens hemsida. Med hjälp av denna lösning har FRISQ, utöver Reumatiker-appen, kunnat släppa Astma och allergi-förbundets app och blodcancerförbundets app, båda med FRISQ:s funktionalitet. Min roll i detta fortlöpande projekt är att designa all UX och UI i alla apparna och deras kommande funktioner. Det finns både IOS- och Android-versioner av apparna. I alla apparna förutom FRISQ för IOS har min design implementerats. FrisqVet Sedan våren 2016 har FRISQ utvecklat ett förskrivarverktyg för Sveriges Veterinärförbund de ville ha ett eget förskrivarverktyg som var apoteksoberoende. I samråd med veterinärer kunde FRISQ specificera vilken funktionalitet verktyget skulle innehålla för att göra verktyget så användarvänligt som möjligt. Verktyget skulle vara webbaserat och responsivt så att de kan förskriva recept på resande fot. Min roll i detta projekt var att först göra wireframes för att få strukturera upp alla vyer och användarflöden. Därefter gjorde jag en klickbar prototyp i Axure och utförde ett kvalitativt användartest av prototypen på 5 veterinärer där de fick ett antal scenarion att utföra och berätta hur de upplevde interaktionen. Därefter designade jag verktygets UI och implementeringen påbörjades. Snart därefter gjordes ytterligare ett kvalitativt användartest på 5 veterinärer. Totalt genomfördes/genomförs 4 iterationer av designprocessen innan verktyget släpps i Q där det sista användartestet blir en kvantitativ för att testa den breda massan.

3 FRISQ Care Ett av de pågående projekten på FRISQ just nu är ett pilotprojekt med Sahlgrenska KOL-centrum där målet är att skapa ett smidigt planerings-och kommuniceringsverktyg för läkare och patienter. Läkarna kommer enkelt att kunna definiera en individuell vårdplan för en patient. Patienten kommer sedan att kunna följa planen och rapportera hur det går med en app. Läkare och/eller annan vårdpersonal kommer då kunna följa patientens framsteg tillsammans. Med detta system och dess appar kommer patienter att känna sig mer delaktiga i sin vårdplan och på så sätt känna att de har kontroll över sin hälsa. Min roll i detta projekt är att tillsammans med andra designers designa UX och UI i både vårdgivarnas app (ipad app) och patienternas app (iphone app). FRISQ:s webbplats Jag har designat, utvecklat och förvaltat bolagets responsiva hemsida under hela min anställningstid. Den har undergått många förändringar under tiden eftersom bolaget ändrat sin profilering. Jag har använt Google Analytics för att se hur användare navigerar sig runt på hemsidan och Hotjar för att se "heatmaps" över var användarna för muspekaren och scrollbeteende. Jag har på så vis kunnat hitta svagheter på hemsidan och korrigera dem. I alla mina projekt har jag använt Sketch för att designa, Invision för prototyper och för att dela, Axure för komplexa prototyper. Sublime text har jag använt för att programmera HTML5, CSS3, och Javascript.

4 Q UX-designer, Netlight Consulting, Kund: 24Storage, Stockholm. 24Storage är ett nystartat företag vars mål är att digitalisera förrådsuthyningsbranschen. De vill centralisera uthyrningen genom att ha ett call center som styr över flera anläggningar. På så sätt kommer de att kunna effektivisera uthyrningsprocessen och därmed öka intäkterna. Innan jag kom in i projektet hade projektledaren och systemarkitekten samlat ihop de krav som lösningen skulle innehålla och den övergripande funktionaliteten av systemet var fastställd. De behövde hjälp med att visualisera gränssnittet som kunden skulle använda på internet och även gränssnittet som säljaren i deras butiker skulle använda när de skulle hjälpa kunder att hitta och hyra förråd. Min roll som UX-designer var att ta projektet från idéfasen till en klickbar prototyp. Genom att använda de hundratals kraven som projektledaren och systemarkitekten ställt upp kunde jag skapa två intuitiva användarflöden. Då användarflödena var färdigställda kunde arbetet med att skissa gränssnittet för LoFi-prototypen påbörjas. Skisserna visades ofta för kunden för att vara säkra på att arbetet var på väg åt rätt håll. När skisserna var klara gjordes en klickbar prototyp av dem för att visualisera ett mer realistiskt gränssnitt. Mitt arbete resulterade i en klickbar prototyp som visade funktionaliteten i bokningssystemet. Q UX-designer, Netlight Consulting, Kund: Bonnier Tidskrifter AB, Stockholm. Bonnier Tidskrifter har 53 starka titlar. De ger ut livsstilsmagasin, specialtidningar och affärspress men också digitala produkter såsom sajter, nyhetsbrev, mobila tjänster och webb-tv. Bonnier Tidskrifter ger även ut böcker och andra produkter samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor och event. Bonnier Tidskrifter hade tagit fram en designmall som webbsidorna för deras tidningar skulle följa. En av deras tidningar är Mama. De ville ha hjälp med att anpassa mama.nu till denna nya responsiva design och varje sida på webbplatsen designades för fyra skärmstorlekar. Min roll som GUI-designer var att designa om den befintliga mama.nu sidan och dess bloggsidor. Sketch användes i designprocessen för att snabbt och enkelt kunna få en överblick av designen i alla skärmstorlekar med hjälp av skärmdelningsfunktionen applikationen erbjuder. I processen försökte jag koppla ihop designen av mama.nu med designen av mama-tidningen då de skiljer sig en hel del i dagens versioner. Mitt arbete resulterade i en ny responsiv design för mama.nu med inslag av fysiska tidningens design och som även var anpassad för målgruppen.

5 Q Q3-Q UX-designer, Netlight Consulting, Kund: Eventföretag, Stockholm. Företaget i fråga höll på att utveckla en webbprodukt med nationellt fokus. Då uppdraget var under strikt NDA kan detaljerad information inte ges. Målgruppen var en äldre generation men en yngre målgrupp var inte utesluten då produkten skulle nå en bredare massa. När jag kom in i projektet var förstudien precis avslutad och konceptskisser påbörjades omgående i nära kontakt med beställaren. Beställaren var tydlig med vilken funktionalitet han ville ha i produkten men det var inte specifikt rent tekniskt. Tillsammans med en annan designer lyckades jag specificera vad som skulle vara med i den första prototypen av designen. Jag utformade ett användarvänligt, modernt och snyggt gränssnitt. Mitt arbete resulterade i en mobilanpassad webbdesign med inslag av företagets grafiska profil och en design som tilltalade flera målgrupper. UX-designer, enskild firma, Kund: Compentus AB, Stockholm. Compentus är ett IT-företag specialiserat på interaktionsdesign som de tillämpar genom bl.a. webb, e-learning, IT-system, grafiska profiler, digitala skärmar och app-utveckling. De vill kunna förmedla kundens känsla och göra den synlig i deras digitala miljö, exempelvis genom reklamfilmer som spelas upp på skärmar i skyltfönster. Compentus observerade att majoriteten av de förbipasserande människorna riktade uppmärksamheten mot annat istället för att lägga märke till reklamfilmerna på deras skärmar. Något behövde hända för att väcka större uppmärksamhet och skapa större intresse kring det som visades på skärmarna. Compentus ville dessutom att förbipasserande människor som tittade på skärmarna inte enbart skulle se reklam, utan att de också skulle interagera med skärmen. De behövde därför hjälp med att utveckla interaktiva skärmar ut mot gatan. Jag kom in i projektet som interaktionsdesigner. För att en förbipasserande person (användare) skulle sakta in och interagera med tekniken krävdes ett välfungerande användarflöde. Jag definierade olika användarscenarion, där informationen som skulle förmedlas berodde på förbipasserande användares reaktion. Scenarierna kunde utvecklas genom att själv testa dem för att se vad som kändes naturligt eller onaturligt i användarflödet för att kunna forma flödet så bra som möjligt. Efter att ha utformat ett så intuitivt flöde som möjligt kunde mjukvaruutvecklingen fortskrida. När en prototyp utvecklats kunde nästa iteration i designprocessen påbörjas. Användarstudier gjordes på prototypen för att se vad som behövde ändras eller läggas till. Resultatet blev en prototyp som anpassade sitt beteende beroende på användarens reaktion. Målet var att marknadsföra Compentus och deras kunder med ny teknik som anspelade på och väckte människors nyfikenhet.

6 Q Backend-programmerare, enskild firma, Kund: Compentus AB, Stockholm. Compentus observerade att majoriteten av de förbipasserande människorna riktade uppmärksamheten mot annat istället för att lägga märke till reklamfilmerna på deras skärmar. Något behövde hända för att väcka större uppmärksamhet och skapa större intresse kring det som visades på skärmarna. Compentus ville dessutom att förbipasserande människor som tittade på skärmarna inte enbart skulle se reklam, utan att de också skulle interagera med skärmen. De behövde därför hjälp med att utveckla interaktiva skärmar ut mot gatan. Jag övergick från UX-designer till backend-utvecklare under den utvecklingsfas som följde efter att ett användarflöde hade utformats. Genom att lära sig hur Kinect-sensorn fungerade kunde jag specificera min lösning och dess begränsningar. Det visade sig snabbt att Kinect-sensorn inte fungerade genom glas, vilket ledde till ett flertal förändring i projektet. Tack vare många positiva upptäckter kunde nya lösningar tillämpas, såsom t.ex. sensorns precision. Resultatet blev en prototyp som anpassade sitt beteende beroende på användarens reaktion. Systemet beräknade var kroppar befann sig i ett tredimensionellt rum samt rotationen av kropparnas leder. Med den informationen kunde olika villkor sättas upp som talade om hur dessa ändrades efter att systemet gett output i form av ljud och bild. I de fall där olika villkor uppfylldes innebar det att användare interagerade med systemet.

7 Q Frontend-utvecklare, ensklid firma, Kund: Arega Projektledning AB, Stockholm. Arega Projektledning är ett konsultbolag med konsulter verksamma inom bygg- och anläggningssektorn. Arega förstärker sina kunders organisation genom att leda och samordna projekt mot uppställda mål till rätt tid, kostnad och kvalitet. Bolaget arbetar med kunder såsom Trafikverket, Stockholms stad, kommuner och privata sektorn. Arega var i behov av en hemsida där såväl befintliga som potentiella kunder bl.a. skulle kunna hitta kontaktinformation till medarbetarna samt gå in och läsa om referensprojekt. De efterfrågade en mobil- och tablet-anpassad hemsida, då denna ofta skulle besökas av mobila enheter från byggarbetsplatser. Som UX/UI-designer och frontend-utvecklare ansvarade jag för att designa en responsiv hemsida och illustrera konceptbilderna för kunden innan utvecklingen påbörjades. Arega hade vissa grafiska och funktionella krav på hemsidans upplägg, men annars kunde jag utforma hemsidan utefter eget tycke. Utvecklingen gjordes i tät dialog med Arega, vilket var en starkt bidragande orsak till att slutresultatet uppnådde förväntningarna. Initialt gjorde jag en grov skiss/enkel prototyp över hur hemsidan skulle se ut, därefter genomfördes användarstudier, varpå prototypen ändrades och implementerades. Tack vare min insats i projektet har hemsidan idag blivit mer användarvänlig, med en avsevärt bättre användarupplevelse som följd. Arega fick efter hemsidans lansering motta beröm från flera håll för design och användarvänlighet från bland annat en konkurrerande webbbyrå.

8 Q Frontend-utvecklare, ensklid firma, Kund: Konst i Västerbotten AB, Umeå. Region Västerbotten har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län och bildades 2008 av länets 15 kommuner och Västerbottens läns landsting. Organisationen syftar till att ta politiskt ansvar för utvecklingsfrågor och tillväxtarbete i regionen. Inom Region Västerbotten finns en satsning vid namn Konst i Västerbotten, framtagen av konstkonsulentverksamheten i regionen, länets konstnärer och andra aktörer på konstscenen. Syftet med projektet var att skapa en fungerande prototyp av en webbapplikation åt Konst i Västerbotten. Målet var att väcka nyfikenhet för konst, vara ett pedagogiskt verktyg samt inspirera till utforskning och tillgängliggöra den konst som finns tillgänglig för allmänheten i Västerbotten. Prototypen som togs fram döptes till Konstjakten. I prototypen var tanken att användaren skulle samla pusselbitar genom att gå runt i Umeå och besöka konstverk som fanns utmärkta på en karta, men för att förenkla användartester begränsades prototypen till en förvald pusselbit. När användaren kom nära ett konstverk meddelande applikationen att användaren skulle börja leta efter konstverk i dess omgivning. Användaren kunde även ta bild på konstverket. Målet var att samla alla pusselbitar och på så sätt besöka många konstverk. Jag utvecklade webbprototypen i HTML5, CSS3 och JavaScript och med hjälp av Twitter Bootstrap och JQuery. JAg gjorde det möjligt att starta kameran från webbapplikationen så att användarna kunde ta bild på konstverken. Projektet resulterade i en webbapplikation som uppmanar människor att gå ut och titta på konst i Umeå stad. Prototypen av webbapplikationen fick mycket god feedback.

9 Q UI-designer, ensklid firma, Kund: Nordic Factory AB, Stockholm. Nordic Factory s reklamprodukt BannerFlow möjliggör för företag, marknadsförare och designers att skapa och underhålla ett stort antal banners. Produkten gör det möjligt att designa reklambanners som enkelt går att konvertera till andra storlekar och bildförhållanden. I BannerFlow kan användare designa reklambanners från grunden alternativt designa om befintliga exempel-mallar. Nordic Factory ville ha hjälp med att designa just dessa mallar för sin produkt. De ville ha runt tio olika kampanjer med mallar av varierande storlekar där deras kunder kunde hämta inspiration eller justera efter behag. Den lättsamma och förhållandevis enkla användarupplevelsen underlättade den framtida användningen av en produkt eller tjänst. Min roll var att som GUI-designer ta fram och designa mallarna för BannerFlow. Detta gjorde jag genom att använda BannerFlows egen online-editor, vilken var lättanvänd och intuitiv. Alla effekter och attribut av en banner är gjorda i HTML5 och all kod genereras av BannerFlows online-editor för att underlätta för användarna. Tack vare min design på mallarna har BannerFlows användare kunnat komma igång snabbare med sina egna banners och de har även kunnat använda dem som inspirationskälla.

10 Q UX-designer och UI-designer, ensklid firma, Kund: Bostaden Umeå AB, Umeå. Bostaden grundades 1952 och är ett kommunägt bostadsföretag. De äger och förvaltar runt 45 procent av Umeås hyresrätter vilket gör dem till staden största aktör på hyresmarknaden. De hyr ut både studentbostäder, vanliga hyreslägenheter och lokaler. Deras nuvarande webbplats lanserades Då den befintliga hemsidan hade funnits i fem år var den i behov av att uppdateras. Majoriteten av besökarna på hyresvärdens hemsida använder sig av sidan för att hitta lediga lägenheter. I och med detta är det av största vikt att de tillgängliga lägenheterna är lättåtkomliga, med så få klick som möjligt. Bostadens hemsida krävde vid tillfället många klick från användarna och det var även otydligt hur de kunde ta sig vidare till de olika undersidorna eftersom det fanns många sätt att göra detta på. Bostaden var därför i behov av en användbarhetsanalys för att göra hemsidan mer lättnavigerad och tillgänglig för besökarna. Jag kom in i projektet som UX- och UI-designer. Bostaden ville ta reda på hur deras besökare klickade sig runt på sidan och vilka enheter de använde för att besöka den. Med hjälp av Google Analytics kunde jag ta reda på detta, identifiera användares beteendemönster och på så sätt ge råd kring hur Bostaden skulle kunna göra sin webbplats mer lättnavigerad och användarvänlig. De bad också om ett designförslag av en ny mobil- och tablet-anpassad hemsida som jag gjorde som en klickbar HIFI-prototyp. Jag fick under projektet fram information om användarnas beteende och kunde kartlägga detta. Resultaten och förslag till förbättringar presenterades i en rapport för medarbetare på Bostaden Umeå. Kunden var mycket nöjd med projektet och ville utveckla detta i en senare fas.

11 Q3-Q UX-designer och UI-designer, IFS, Sri Lanka. Industrial and Financial Systems (IFS) är en ledande global leverantör av affärssystem som hjälper företag att bli mer flexibla. Med omfattande kunskaper inom utvalda branscher erbjuder IFS ett flexibelt, helintegrerat affärssystem (ERP) inklusive lösningar för underhåll (EAM) och service. IFS grundades i Linköping 1983 och är ett publikt aktiebolag med cirka anställda. IFS stödjer fler än kunder över hela världen genom lokala kontor och partners. IFS hade brist på interaktionsdesigners och behövde hjälp i ett flertal projekt. Det fanns många olika projekt där gränssnitten behövde ses över och förbättras. IFS har mestadels utvecklare och har därför inte lagt så mycket tid på designen av gränssnitt. Till följd av detta fanns det väldigt många applikationer där gränssnitten behövde göras om. Jag kom in i flera projekt och designade nya- samt förbättrade befintliga gränssnitt. Detta gjorde jag genom att ta bort onödig information och strukturera om användarflödet så att användaren lätt kunde navigera dit de ville. Dessutom designade jag nya estetiskt tilltalande gränssnitt och genomförde användarstudier. Genom mitt arbete kunde förbättringar ske fortlöpande. IFS var mycket nöjda med mitt arbete. Språk Svenska Mycket god kunskap Uppvuxen i Sverige Engelska Mycket god kunskap Har talat engelska hela mitt liv då min mor kommer från Irland. Övriga meriter Vald till årets ID:are Varje år koras en student till årets ID:are av resten av programmet. Jag blev vald till årets interaktionsdesignsstudent år Ordförande i festeriet Jag var år 2013 ordförande i programmets festeri där jag har sett till att vi styrt upp roliga aktiviteter för resterande studenter på programmet. Utbytesstudier i Sri Lanka Studerade datavetenskap i Sri Lanka hösten Jag lärde mig otroligt mycket om kulturen, människorna och hur annorlunda det är i ett utvecklingsland jämfört med Sverige.

12 Ansvarig i mottagningen av nya studenter År 2011 var jag en så kallad General och var ansvarig för mottagningen och infösningen av de nya studenterna i Interaktion och Design-programmet. Under 3 veckors tid hade vi alla väldigt kul med en massa aktiviteter. Referenser Referenser lämnas på begäran.

Slutrapport Thunderbug

Slutrapport Thunderbug Slutrapport Thunderbug Individuellt mjukvaruprojekt Linnéuniversitet Sabina Linder Webbprogrammerare -12 2013-06-07 Abstrakt Denna rapport kommer att handla om projektet Thunderbug, som är en webbsida

Läs mer

Prislista. Information. Se detaljerad info i dokumentet. Se detaljerad info i dokumentet. Se detaljerad info i dokumentet

Prislista. Information. Se detaljerad info i dokumentet. Se detaljerad info i dokumentet. Se detaljerad info i dokumentet Prislista Prislista Produkt Information Pris, SEK Kampanjsida 8.500 Nyhetsbrev 3.500 Banners 900-1200 Mobilwebapp 12.000 Logotyper 8.000-14.000 Informationswebbplats 13.500 Offertbaserade webbplatser Offertbaserade

Läs mer

Logistiksystem Päron AB Bakgrund Problembakgrund Krav på lösning Lösningen

Logistiksystem Päron AB Bakgrund Problembakgrund Krav på lösning Lösningen Logistiksystem Päron AB Ett företag bad mig skapa ett logistiksystem där jag använde mina UX-kunskaper och front end kunskaper i februari 2019 som sedan skulle back end programmerare skulle fortsätta utveckla.

Läs mer

Daniel Wetter. Senior UX- Interaktion och tjänsteutveckling

Daniel Wetter. Senior UX- Interaktion och tjänsteutveckling Daniel Wetter Senior UX- Interaktion och tjänsteutveckling Design fungerar när den lyckas förmedla idéer väl på enklaste möjliga sätt. Interaktionsdesign fokuserar speciellt på hur en användare interagerar

Läs mer

TMP Consulting - tjänster för företag

TMP Consulting - tjänster för företag TMP Consulting - tjänster för företag Adress: http://tmpc.se Kontakta: info@tmpc.se TMP Consulting är ett bolag som utvecklar tekniska lösningar och arbetar med effektivisering och problemslösning i organisationer.

Läs mer

Joakim Jonsson jj222kc. Minesweeper. Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson

Joakim Jonsson jj222kc. Minesweeper. Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson Minesweeper Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson 08 06 2013 Abstrakt Nedan följer en slutrapport för projektet inom kursen Individuellt Mjukvaru utvecklingsprojekt. Jag har under dessa 10 veckor

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Rune Tennesmed. Oskar Norling 1DV430. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt 1DV430 Webbprogrammerare H12 Oskar Norling

Rune Tennesmed. Oskar Norling 1DV430. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt 1DV430 Webbprogrammerare H12 Oskar Norling Rune Tennesmed Oskar Norling Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt Webbprogrammerare H12 Oskar Norling 2012-05-30 Abstrakt Denna rapport handlar om mitt mjukvaruutecklingsprojekt som jag och en klasskompis

Läs mer

Daniel Persson. Födelsedatum: 1986-02- 08 Vindragaregatan 3B, 417 03 Göteborg Telefon: 070 839 51 88 Email: info@danielp.se Portfolio: www.danielp.

Daniel Persson. Födelsedatum: 1986-02- 08 Vindragaregatan 3B, 417 03 Göteborg Telefon: 070 839 51 88 Email: info@danielp.se Portfolio: www.danielp. 1 Daniel Persson Front end utvecklare Födelsedatum: 1986-02- 08 Vindragaregatan 3B, 417 03 Göteborg Telefon: 070 839 51 88 Email: info@danielp.se Portfolio: www.danielp.se CURRICULUM VITAE Yrkesmässiga

Läs mer

Innehållsförteckning Sida 3 Om IT-Högskolan Sida 4-5.NET-utvecklare Sida 6-7 Applikationsutvecklare till iphone och Android Sida 8-9 Mjukvarutestare

Innehållsförteckning Sida 3 Om IT-Högskolan Sida 4-5.NET-utvecklare Sida 6-7 Applikationsutvecklare till iphone och Android Sida 8-9 Mjukvarutestare YH-utbildningar 2016 Innehållsförteckning Sida 3 Om IT-Högskolan Sida 4-5.NET-utvecklare Sida 6-7 Applikationsutvecklare till iphone och Android Sida 8-9 Mjukvarutestare Sida 10-11 Webbutvecklare CMS 2

Läs mer

Callisma (2 mån) Adam levererade en modern och plattformsoberoende webbplats som även är integrerad till en E-handelsplattform.

Callisma (2 mån) Adam levererade en modern och plattformsoberoende webbplats som även är integrerad till en E-handelsplattform. KONSULTPROFIL Adam Frontend-utvecklare Sammanfattning Adam är en senior frontend-utvecklare med tyngd på HTML, CSS och JavaScript. Han fungerar väldigt bra både i team och individuellt. Han drivs av att

Läs mer

Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1) Strategi för Svedala kommuns externa webbplats antagen av kommunstyrelsen 2016-05-23, 119 En ny webbplats lanseras i juni 2016 och innehållet i denna strategi

Läs mer

Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum

Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum Inledning Vi ska utveckla en ny webbplats på www.svenskscenkonst.se. Vårt mål är att ha en ny webbplats färdig att användas fullt

Läs mer

Välkommen till kursen i Avancerad interaktionsdesign. Certec & EAT Institutionen för designvetenskaper

Välkommen till kursen i Avancerad interaktionsdesign. Certec & EAT Institutionen för designvetenskaper Välkommen till kursen i Avancerad interaktionsdesign Certec & EAT Institutionen för designvetenskaper Idag Översikt över kursen Kursmål och metoder Examinationskriterier Inspiration Praktisk information

Läs mer

Marika Sand de Soto GRAPHIC DESIGNER. Stockholm. contact@marika.se +46706724952 mobile

Marika Sand de Soto GRAPHIC DESIGNER. Stockholm. contact@marika.se +46706724952 mobile Marika Sand de Soto GRAPHIC DESIGNER SAMMANFATTNING AV MIN KARRIÄR Jag har närmare tio års erfarenhet av formgivning inom digital media. Jag har även jobbat mycket med 3D, flash, bildretusch och en del

Läs mer

WEBB OCH INFORMATIONSDESIGN

WEBB OCH INFORMATIONSDESIGN IT-Universitet WEBB OCH INFORMATIONSDESIGN Grupp 10 2003-10-25 Handledare: Rapport - projekt 1 Grupp 10: Johan Bergsten Jenny Christensson Evelina Johansson Marie Lönnqvist Mia Malmberg Niklas Mårby Uppgift

Läs mer

Sökmotormarknadsföring

Sökmotormarknadsföring Sökmotormarknadsföring Kenth Johansson kejo@tomegroup.se Bakgrund Sökmotorer Sökmotoroptimering Hitta rätt nyckelord Hur får jag fler klick på min sida i sökresultatet? Genomgång av några verktyg Sökmotorannonsering

Läs mer

OFFICE WEB-ONLINE förenklar din hemsida

OFFICE WEB-ONLINE förenklar din hemsida OFFICE WEB-ONLINE förenklar din hemsida Varför en hemsida? Den viktigaste orsaken till att du som företagare bör ha en hemsida är att du kan erbjuda dina potentiella och befintliga kunder tillgång till

Läs mer

Camilla Harrskog Intern information i en mobil applikation

Camilla Harrskog Intern information i en mobil applikation Camilla Harrskog Intern information i en mobil applikation Camilla om ICA-handlarnas Förbunds app Appen är nog den mest kostnadseffektiva produktion vi gjort. Den har hjälpt oss att slå rekord i ICA-handlare

Läs mer

KONSULTPROFIL Rodrigo

KONSULTPROFIL Rodrigo KONSULTPROFIL Rodrigo Systemutvecklare.NET/EPiServer/SharePoint Sammanfattning Rodrigo är en utåtriktad och glad person med båda fötterna på jorden som trivs både med att leda och samarbeta. Har jobbat

Läs mer

Bonus Rapport Kommersiell Design KTH

Bonus Rapport Kommersiell Design KTH Bonus Rapport Kommersiell Design KTH Johan Holmström & Lars Åkesson Introduktion Denna rapport beskriver projektet och delmomentet Kommersiell Design i kursen Interaktionsdesign 2 på KTH i Stockholm. Detta

Läs mer

SÅ LEVERERAR DIN WEBBPLATS VÄRDE OCH KUNDNYTTA

SÅ LEVERERAR DIN WEBBPLATS VÄRDE OCH KUNDNYTTA SÅ LEVERERAR DIN WEBBPLATS 7 steg för en bättre användarupplevelse Den externa webbplatsen är affärskritisk för de allra flesta organisationer och besökarnas krav på användarvänlighet är skyhöga. Här är

Läs mer

SLUTRAPPORT WEBBPROJEKT 1

SLUTRAPPORT WEBBPROJEKT 1 SLUTRAPPORT WEBBPROJEKT 1 Kostregistrering 30 mars 2012 Webbprojekt 1 1DV411 Institutionen för datavetenskap, fysik och matematik Linnéuniversitetet Ella Källman - ella@kallman.se Martin Kuoppa - martin@duofy.com

Läs mer

Arbetslivserfarenhet. Utbildning AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne

Arbetslivserfarenhet. Utbildning AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne Andreas har hjälpt över hundra myndigheter, organisationer och företag att förbättra användbarheten och tillgängligheten på sina webbplatser, intranät eller

Läs mer

Hi-Fi Prototyping + laborationsgenomgång & verktyg

Hi-Fi Prototyping + laborationsgenomgång & verktyg Hi-Fi Prototyping + laborationsgenomgång & verktyg Karin Fahlquist 2015 Frågor att besvara Vad innebär prototyping? Vad är speciellt med hi-fi prototyping? Hur kan man använda dem? Hur väljer man nivå

Läs mer

INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT

INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT Sofia Aronsson ANVÄNDBARHET OCH GRAFISK DESIGN MIS 13, Nackademin Yrkeshögskola Lärare: Ellinor Ihlström Inledning... 3! Analys... 3! Hitta... 3! Förstå... 5! Använda... 6!

Läs mer

METODER OCH VERKTYG EXEMPEL PÅ UPPDRAG KOMPETENSOMRÅDEN

METODER OCH VERKTYG EXEMPEL PÅ UPPDRAG KOMPETENSOMRÅDEN AGNES KNOX - CV METODER OCH VERKTYG EXEMPEL PÅ UPPDRAG KOMPETENSOMRÅDEN HTML5, CSS3, SASS Javascript, jquery, Ajax Twitter Flight, AngularJS JSP, JSP/Servlets Git IntelliJ Subversion Wordpress, Joomla,

Läs mer

Webbdesign. Fotografiska vann bästa webbsite 2015 i kategorin turism:

Webbdesign. Fotografiska vann bästa webbsite 2015 i kategorin turism: Webbdesign Man kan definiera webbdesign som konsten att skapa webbplatser. En webbdesigners uppgift är att välja färger som passar, lägga till bra och rätt funktioner till webbplatsen och sedan se till

Läs mer

Daniel Persson. Födelsedatum: Vindragaregatan 3B, Göteborg Telefon: CURRICULUM VITAE

Daniel Persson. Födelsedatum: Vindragaregatan 3B, Göteborg Telefon: CURRICULUM VITAE 1 Daniel Persson Front end utvecklare Födelsedatum: 1986-02- 08 Vindragaregatan 3B, 417 03 Göteborg Telefon: 0708 39 51 88 Email: info@danielp.se CURRICULUM VITAE Yrkesmässiga mål: Mitt största mål är

Läs mer

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter emag PRODUKTION Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter Med emag kan du omvandla statiska PDF-dokument till interaktiva on-linepublikationer för vanliga webbläsare och mobila enheter, och detta

Läs mer

Projektarbete myshop. Sandra Öigaard so222es WP12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-06

Projektarbete myshop. Sandra Öigaard so222es WP12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-06 Projektarbete myshop av Sandra Öigaard so222es WP12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-06 ABSTRAKT En rapport om utvecklingen av myshop, ett 10 veckors projektarbete i kursen individuellt

Läs mer

Utveckling av Läsaren

Utveckling av Läsaren Utveckling av Läsaren Projektet steg för steg Läsaren har utvecklats sucessivt till att bli den anpassningsbara och situationsoberoende tjänst den är idag. Tabellen nedan visar hur utvecklingen har skett

Läs mer

Kursplan Gränssnittsdesign, 100p Läsår

Kursplan Gränssnittsdesign, 100p Läsår Kursplan Gränssnittsdesign, 100p Läsår 2013-2014 Kurswebb: www.creativerooms.se/edu, välj Gränssnittsdesign Lärare: Aino-Maria Kumpulainen, aino-maria.kumpulainen@it-gymnasiet.se Hösttermin 2013 Vecka

Läs mer

Vad innebär det att vara datadriven?

Vad innebär det att vara datadriven? TIPS OCH VERKTYG FÖR DATADRIVEN E-HANDEL Vad innebär det att vara datadriven? Ett datadrivet företag mäter hela tiden och följer upp resultatet inte bara ekonomiskt utan även utifrån KPI:er som anses viktiga

Läs mer

Process- och metodreflektion. Grupp 3; Ida Gustafsson, Mikael Karlsson, Jonas Lind, Hanne Sundin, Maria Törnkvist

Process- och metodreflektion. Grupp 3; Ida Gustafsson, Mikael Karlsson, Jonas Lind, Hanne Sundin, Maria Törnkvist Process- och metodreflektion Grupp 3; Ida Gustafsson, Mikael Karlsson, Jonas Lind, Hanne Sundin, Maria Törnkvist Planeringen Redan från början av projektet bestämde vi oss i gruppen för att planera utförande

Läs mer

Portfolio Mathias Andelin www.webbformgivare.se mathias.andelin@gmail.com

Portfolio Mathias Andelin www.webbformgivare.se mathias.andelin@gmail.com Portfolio Mathias Andelin www.webbformgivare.se mathias.andelin@gmail.com 1 Innehåll Redesign.......................................................................3 Värvet........................................................................

Läs mer

Slutrapport. APFy.me

Slutrapport. APFy.me Slutrapport APFy.me Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Mål och syfte... 3 3 Projektbeskrivning... 3 4 Leverabler... 4 5 Resultat... 4 6 Utvärdering och analys... 4 6.1 Utvärdering av resultat... 4

Läs mer

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com Curriculum Vitae Hej! Jag heter Alexander Lindebrand och jag kallar mig ett kreativt allt-i-allo. Jag jobbar främst med grafisk design, webbdesign och fotografering men jag har erfarenhet i de flesta digitalt

Läs mer

Webbdesign Process till produkt

Webbdesign Process till produkt Webbdesign Process till produkt Umeå Universitet Mediaproduktion för www II 7,5hp Isak Madoun Introduktion; VÅR-KOKBOK Är en kokbok som i sin första upplgaga kom ut på 50-talet. Boken innehåller mer av

Läs mer

Få ut 100x mer av er data.

Få ut 100x mer av er data. WHITE PAPER Få ut 100x mer av er data. En introduktion till hur din organisation kan använda Datastory-plattformen. Daniel Lapidus, Founder of Datastory VÅRT ERBJUDANDE Ett komplett ekosystem Vi har finslipat

Läs mer

Rapport Projekt 1 Från material till webb

Rapport Projekt 1 Från material till webb IT-Universitetet Grafiska gränssnitt, 6 p Göteborg 2003-09-19 Rapport Projekt 1 Från material till webb Grupp 1: Vilhelm Bergman Hanna Friberg Björn Nord Ulrika Olsson Marlene Sjöberg Innehållsförteckning

Läs mer

Hi fi prototyping. Johanna Persson MAM nov 2014

Hi fi prototyping. Johanna Persson MAM nov 2014 Hi fi prototyping Johanna Persson MAM15 25 nov 2014 Dagens upplägg Hi fi prototyping Olika verktyg för hi fi prototyping Introduktion till ett urval av dessa Power point Balsamiq Mockups Just in Mind Praktisk

Läs mer

Design och konstruktion av grafiska gränssnitt

Design och konstruktion av grafiska gränssnitt Design och konstruktion av grafiska gränssnitt Armin Nezirevic Peter Börjesson Interaktionsdesign Tillämpad informationsteknologi Chalmers/GU Idag Vad utmärker ett bra användargränssnitt? Kort kursinfo

Läs mer

Bengt Nilsson / Kicki Strandh DNR: Nummer. Ny design på miun.se. Uppdragsbeskrivning till KnowIT

Bengt Nilsson / Kicki Strandh DNR: Nummer. Ny design på miun.se. Uppdragsbeskrivning till KnowIT 2018-11-06 Bengt Nilsson / Kicki Strandh DNR: Nummer Uppdragsbeskrivning till KnowIT Designprojekt 2018-2019 Innehållsförteckning Nuläge... 2 Syfte och mål... 2 Resultat... 2 Uppdragsbeskrivning... 3 Projektgrupp

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Interaktionsdesign och användbarhet Personas. Paper prototyping. » Metod för representation av användaren. » Metod för konceptutveckling

Interaktionsdesign och användbarhet Personas. Paper prototyping. » Metod för representation av användaren. » Metod för konceptutveckling martin östlund 2008 Interaktionsdesign och användbarhet Personas» Metod för representation av användaren Paper prototyping» Metod för konceptutveckling Att designa för användbarhet» Forsknings- och tillämpningsområden»

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

GRÄNSSNITTSDESIGN. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

GRÄNSSNITTSDESIGN. Ämnets syfte. Kurser i ämnet GRÄNSSNITTSDESIGN Ämnet gränssnittsdesign behandlar interaktionen mellan dator och människa med fokus på designaspekterna i utveckling av användbara, tillgängliga och tilltalande gränssnitt. Det innehåller

Läs mer

*Ungdomsbarometern 09/10

*Ungdomsbarometern 09/10 it is YOUR future IT-branschen har vuxit till sig och utvecklats. Och vi med den. Vid Karlstads universitet ger vi dig möjlighet att gå din egen väg till ditt drömjobb inom IT-branschen. Vare sig du från

Läs mer

Mina listor. En Android-applikation. Rickard Karlsson 2013-06-09. Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu.

Mina listor. En Android-applikation. Rickard Karlsson 2013-06-09. Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu. Mina listor En Android-applikation Rickard Karlsson 2013-06-09 Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu.se Innehållsförteckning 2. Innehållsförteckning 3. Abstrakt 4. Inledning/bakgrund

Läs mer

Webbstrategi

Webbstrategi Landstingets kansli Informationsavdelningen Sven-Åke Svensson Landstingets ledningsgrupp Webbstrategi 2013-2015 Webbstrategin är Landstingets långsiktiga inriktning för all kommunikation via Internet beskriver

Läs mer

Projektrapport för designstudio - webb 2/6-17

Projektrapport för designstudio - webb 2/6-17 Projektrapport för designstudio - webb 2/6-17 Grupp 4: Max Lindroos (940424-8016) maxlin16@student.hh.se William Hedin (950609-9515) wilhed16@student.hh.se Minna Danielson (950718-5461) mindan16@student.hh.se

Läs mer

TropicBox INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Sammanfattning. 2. Innehållsförteckning. 3. Utgångspunkter. 4. Användarstudie. 5. Koncept och visualisering

TropicBox INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Sammanfattning. 2. Innehållsförteckning. 3. Utgångspunkter. 4. Användarstudie. 5. Koncept och visualisering är en applikation som gör det möjligt för dig att enkelt reglera värmen i huset. Därefter ska man kunna följa statistiken över sin elförbrukning och dess kostnader. Möjligheten att ställa värmen inom en

Läs mer

Konsult: Mats Lindblad; Kontaktperson: Mats Lindblad; Tel: 070 249 11 24; E-post: mats.lindblad@gmail.com;

Konsult: Mats Lindblad; Kontaktperson: Mats Lindblad; Tel: 070 249 11 24; E-post: mats.lindblad@gmail.com; Webbutvecklare med 14 år bakom tangentbordet Konsult: Mats Lindblad; Kontaktperson: Mats Lindblad; Tel: 070 249 11 24; E-post: mats.lindblad@gmail.com; Expertisområde: Webbutveckling, HTML5, CSS3, JavaScript,

Läs mer

Projektet. TNMK30 - Elektronisk publicering

Projektet. TNMK30 - Elektronisk publicering Projektet TNMK30 - Elektronisk publicering Gruppindelning projekt Valfria grupper ~4 per grupp TNM088 - Digitala media-grupperna är ok Projektgrupper 4 personer Jämna par Lika arbete för små grupper Anmäl

Läs mer

Foto: Marco Gustafsson. SiteVisiondagarna 2013-09-25

Foto: Marco Gustafsson. SiteVisiondagarna 2013-09-25 Foto: Marco Gustafsson SiteVisiondagarna 2013-09-25 Övergången till responsiv webb och SiteVision Cloud Conny Andersson Johan Hedberg Johan Albertsson det låter som ett omöjligt uppdrag. Två månader?!

Läs mer

Personalisering för mobila användare med avseende på användbarhet

Personalisering för mobila användare med avseende på användbarhet Personalisering för mobila användare med avseende på användbarhet Personalization for mobile users in terms of usability Lisa Enmark ME1401 Examensarbete för kandidatexamen i medieteknik, 15 hp 1. Sammanfattning

Läs mer

SEMSEO sökmotoroptimering SEO "Google Top 10. Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011

SEMSEO sökmotoroptimering SEO Google Top 10. Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011 SEMSEO sökmotoroptimering SEO "Google Top 10 Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring - SEO Begrepp - Grunder Planering Analys Exempel SEO verktyg

Läs mer

Klarspråk på nätet - Webbredaktörens skrivhandbok av Karin Guldbrand & Helena Englund Hjalmarsson

Klarspråk på nätet - Webbredaktörens skrivhandbok av Karin Guldbrand & Helena Englund Hjalmarsson Klarspråk på nätet - Webbredaktörens skrivhandbok av Karin Guldbrand & Helena Englund Hjalmarsson Klarspråk på nätet är en praktisk handbok för dig som någon gång skriver text för webb, surfplattor och

Läs mer

Grupp 3. Projektplan

Grupp 3. Projektplan Grupp 3 Anna, Fredrik, Thomas, William, Camilla W, Camilla L Projektplan Nuvarande projektplan. Senaste versionen, uppdaterad 25 februari 2010 Innehållsförteckning Den slutgiltiga hifi prototypen... 3

Läs mer

Välkommen till Studiekanalen.se

Välkommen till Studiekanalen.se Välkommen till Studiekanalen.se Det här produktbladet beskriver besökarens (elevens) väg till utbildningen, hur de matchas mot rätt skola och utbildning. Det beskriver även hur utbildningsanordnaren kan

Läs mer

Extern kommunikationsstrategi

Extern kommunikationsstrategi Extern kommunikationsstrategi Gäller från november 2017 Version 2.0 1 (8) Innehåll 1 Avgränsningar... 2 2 Långsiktigt mål... 2 3 Syfte med kommunikationsstrategin... 2 4 Kondenserad strategi... 2 5 Varumärke

Läs mer

Digital Strategi för Kulturrådet

Digital Strategi för Kulturrådet Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1 5 Tel: 08 519 264 00 kulturradet@kulturradet.se www.kulturradet.se Sid 1 (5) Digital Strategi för Kulturrådet 2018-2020 Bakgrund och begrepp Vår digitala

Läs mer

VISUALISERINGSPAKET 3D Helhetslösningen för kommunala bostadsbolag

VISUALISERINGSPAKET 3D Helhetslösningen för kommunala bostadsbolag VISUALISERINGSPAKET 3D Helhetslösningen för kommunala bostadsbolag 1 VISUALISERINGSPAKET 3D FÖR KOMMUNALA BOSTADSBOLAG Att välja ny bostad är för många ett av livets stora beslut. Det är ett stort praktiskt,

Läs mer

Tomas Axelsson

Tomas Axelsson Tomas Axelsson tomas.axelsson@highendmedia.se https://highendmedia.se Vad är WooCommerce? WooCommerce är ett e-handelsplugin till WordPress. Det är idag världens populäraste e-handelsplattform! WooCommerce

Läs mer

Filhanterare med AngularJS

Filhanterare med AngularJS Filhanterare med AngularJS Författare: Filip Johansson Peter Emilsson Oskar Georgsson Christian Nilsson Datum: 2014-03-26 1 Sammanfattning Filhanterare med AngularJS är en filhanterare skapad för Sigma

Läs mer

Projektplan Magasinet

Projektplan Magasinet Magasinet agnes.walmstedt@gmail.com juliask_y@hotmail.com ludvig93@live.se Bakgrund Projektets förutsättningar Detta projektarbete görs inom Medieteknik A på Södertörns högskola. Projektets syfte är att

Läs mer

StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd. Tips på timer-appar. Appar som hjälper dig hålla koll på tiden

StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd. Tips på timer-appar. Appar som hjälper dig hålla koll på tiden StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på timer-appar Appar som hjälper dig hålla koll på tiden Januari 2016 Timer-appar Många människor både vuxna och barn, personer med eller

Läs mer

SLUTRAPPORT: TEXAS HOLDEM 4 FRIENDS

SLUTRAPPORT: TEXAS HOLDEM 4 FRIENDS SLUTRAPPORT: TEXAS HOLDEM 4 FRIENDS Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt (Utvecklare av digitala tjänster) Den 1 juni 2011 ABSTRAKT Rapporten tar upp positiva och negativa erfarenheter som jag erhållit

Läs mer

SEMSEO sökmotoroptimering SEO

SEMSEO sökmotoroptimering SEO SEMSEO sökmotoroptimering SEO Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2010 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring - SEO Begrepp - Grunder Planering Analys Exempel SEO verktyg - Tips Målsättning:

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

Arbetslivserfarenhet. Utbildning AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne

Arbetslivserfarenhet. Utbildning AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne Andreas har hjälpt över 100 myndigheter, organisationer och företag att förbättra användbarheten och tillgängligheten på sina webbplatser, intranät eller system.

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

Grafisk profil för digitala gränssnitt MAJ 2019

Grafisk profil för digitala gränssnitt MAJ 2019 Grafisk profil för digitala gränssnitt MAJ 2019 GRAFISK PROFIL FÖR DIGITALA GRÄNSSNITT Inledning Den här grafiska profilen för digitala gränssnitt innehåller riktlinjer för hur Umeå kommuns e-tjänster

Läs mer

QR-kodernas intåg för nytta och nöje!

QR-kodernas intåg för nytta och nöje! QR-kodernas intåg för nytta och nöje! Föredrag av Stig Ottosson om smarta "självlänkande" streckkoder som vi kommer att se alltmer i framtiden. 2012-05-04 Webbvärlden ur exponeringssynpunkt till ca 2010

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

RAPPORT FRÅN FÖRSTUDIE. i Västerbotten

RAPPORT FRÅN FÖRSTUDIE. i Västerbotten RAPPORT FRÅN FÖRSTUDIE i Västerbotten Rapporten är framtagen av Länsbiblioteket i Västerbotten, 2015 Bakgrund Västerbotten är ett län med en framstående litterär tradition, med författare som har starka

Läs mer

Evenemang för uppvisning av elevappar. Handledning 2019

Evenemang för uppvisning av elevappar. Handledning 2019 Evenemang för uppvisning av elevappar Handledning 2019 Evenemang för uppvisning av elevappar: Uppmuntra uppfinningsrikedomen Att designa appar är ett suveränt sätt för eleverna att samarbeta för att lösa

Läs mer

En förhandstitt på 1177 Vårdguiden. Kim Nordlander, enhetschef 1177 Vårdguiden Teresa Nilsson, kommunikatör, 1177 Vårdguiden

En förhandstitt på 1177 Vårdguiden. Kim Nordlander, enhetschef 1177 Vårdguiden Teresa Nilsson, kommunikatör, 1177 Vårdguiden En förhandstitt på Kim Nordlander, enhetschef Teresa Nilsson, kommunikatör, 1 Nationella e-hälsodagen 2013 2 Varför går 1177 och Vårdguiden ihop? Samla och effektivisera resurser för drift och utveckling

Läs mer

A" utveckla kartor med responsiv design. Johan Lah8 Geografisk IT- utvecklare Stadsbyggnadskontoret, Malmö stad

A utveckla kartor med responsiv design. Johan Lah8 Geografisk IT- utvecklare Stadsbyggnadskontoret, Malmö stad A" utveckla kartor med responsiv design Johan Lah8 Geografisk IT- utvecklare Stadsbyggnadskontoret, Malmö stad Innehåll 1. Vad och varför responsiv design? 2. Hur kan det genomföras? 3. Exempel (smap)

Läs mer

Solvändan slutrapport Daniel Hallqvist, Therese Samuelsson & Emil Carlsson

Solvändan slutrapport Daniel Hallqvist, Therese Samuelsson & Emil Carlsson Solvändan slutrapport Daniel Hallqvist, Therese Samuelsson & Emil Carlsson Sammanfattning Det här är slutrapporten för ett projekt som gjordes i kursen Webbprojekt I av tre studenter på programmet webbprogrammerare.

Läs mer

Vägledningen 24-timmarswebben. Magnus Burell, Verva Uppdaterad: 2007-09-11

Vägledningen 24-timmarswebben. Magnus Burell, Verva Uppdaterad: 2007-09-11 Vägledningen 24-timmarswebben Magnus Burell, Verva Uppdaterad: 2007-09-11 Vägledningen 24-timmarswebben Vad? Ca 150 riktlinjer för utveckling av webb och e-tjänster i offentlig sektor Senaste version 2006

Läs mer

SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP

SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP -05-30 Abstrakt Under 10 veckor har jag och Oskar Norling arbetat med att ta fram en webbshop-applikation till företaget Rune Tennesmed i Kalmar. I denna rapport tänker

Läs mer

Det finns olika typer av Cookies och pixlar

Det finns olika typer av Cookies och pixlar EntryDraft s cookiepolicy Entrydraft är ett dotterbolag till GetIT Nordic och precis som dem använder vi cookies, tracking pixels och liknande teknologier på vår hemsida www.entrydraft.se för att samla

Läs mer

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Digitala kommunikationsplattformar,sll1925

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Digitala kommunikationsplattformar,sll1925 SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen Kravspecifikation för Digitala kommunikationsplattformar,sll1925 Inledning Stockholms läns landstings (SLL) främsta uppgift är att se till att invånarna

Läs mer

Offertunderlag Webbportal NILS

Offertunderlag Webbportal NILS Offertunderlag Webbportal NILS Version: 0.2 Distributionslista Namn Befattning Enhet Saskia Sandring Åsa Eriksson SLU SLU Innehållsförteckning 1. Sammanfattning av uppdrag... 4 1.1 NILS-programmet... 4

Läs mer

Hemsida till företaget Entusiastisk Coaching

Hemsida till företaget Entusiastisk Coaching Beteckning: Akademin för teknik och miljö Hemsida till företaget Entusiastisk Coaching Annelie Hammar Juni 2010 Examensarbete, 15 högskolepoäng, B Datavetenskap Internetteknologi Examinator: Anders Jackson

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

Undervisningen i ämnet webbutveckling ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

Undervisningen i ämnet webbutveckling ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: WEBBUTVECKLING Ämnet webbutveckling behandlar de tekniker som används för att presentera och bearbeta information i webbläsaren samt utifrån dessa tekniker skapa och vidareutveckla statiska och dynamiska

Läs mer

Kursplan Gränssnittsdesign och Webbutveckling 1 Vårtermin 2014

Kursplan Gränssnittsdesign och Webbutveckling 1 Vårtermin 2014 Kursplan Gränssnittsdesign och Webbutveckling 1 Vårtermin 2014 Kurswebb: www.creativerooms.se/edu, välj Gränssnittsdesign eller Webbutveckling 1 Lärare: Aino-Maria Kumpulainen, aino-maria.kumpulainen@it-gymnasiet.se

Läs mer

INTERAKTIONSDESIGN: VAD & HUR?

INTERAKTIONSDESIGN: VAD & HUR? INTERAKTIONSDESIGN: VAD & HUR? Interaktionsteknik & Design, HT-13 Evelina Fagertun evelinafagertun@gmail.com VAD? Vad är interaktionsdesign? HUR? Hur skapar vi bra design? INTERAKTION Wiki: Interaktion

Läs mer

Tepz klon. - Projektrapport. Linnéuniversitetet, Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt Janina Bergström, WP12 Distans

Tepz klon. - Projektrapport. Linnéuniversitetet, Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt Janina Bergström, WP12 Distans Tepz klon - Projektrapport Janina Bergström jb222qp WP12 Distans 8/6-2013 Linnéuniversitetet, Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 1 Abstrakt Denna rapport handlar om min klon av det existerande spelet

Läs mer

IT-branschen växer i en rasande fart. Det är en högst välmående näring som formligen skriker efter nytt folk. Olika typer av människor, med olika

IT-branschen växer i en rasande fart. Det är en högst välmående näring som formligen skriker efter nytt folk. Olika typer av människor, med olika IT IS YOUR FUTURE IT-branschen växer i en rasande fart. Det är en högst välmående näring som formligen skriker efter nytt folk. Olika typer av människor, med olika intressen och utbildningar. Att vara

Läs mer

Slutrapport projektgenomförande Metamatrix

Slutrapport projektgenomförande Metamatrix Stockholm 2018 04 13 Ver 0.5 Slutrapport projektgenomförande Metamatrix Projektet är genomfört inom ramen för Post och telestyrelsens (PTS) innovationstävling Innovation för alla. Innehållsförteckning

Läs mer

NYTT GRÄNSSNITT I VKLASS

NYTT GRÄNSSNITT I VKLASS NYTT GRÄNSSNITT I VKLASS 13 februari 2018 Informationsdokument 5 Sida 1 av 5 NYTT GRÄNSSNITT FÖR VÅRDNADSHAVARE I november förra året lanserades det nya utseendet för vårdnadshavare och det är det nu gällande

Läs mer

StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd. Tips på timer-appar. Appar som hjälper dig hålla koll på tiden

StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd. Tips på timer-appar. Appar som hjälper dig hålla koll på tiden StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på timer-appar Appar som hjälper dig hålla koll på tiden Juni 2017 Innehåll Vad är en timer-app?... 2 Grafisk visning med punkter eller

Läs mer

Urbania Pilotprojekt Simrishamnsbanan. Våren 2013

Urbania Pilotprojekt Simrishamnsbanan. Våren 2013 Urbania Pilotprojekt Simrishamnsbanan Våren 2013 2 2013-12-10 Vad man vill få input kring bestämmer projektet själv 3 2013-12-10 Urbana ett verktyg för digitala samråd Om det fungerar som tänkt är det

Läs mer

ELEFANT WEBB webbyrå i Malmö TILL DIN TJÄNST!

ELEFANT WEBB webbyrå i Malmö TILL DIN TJÄNST! ELEFANT WEBB webbyrå i Malmö TILL DIN TJÄNST! 2016 Elefant Webb Kreativa hemsidor med personlig touch Välkommen till Elefant Webb! Behöver du en funktionell hemsida, som är utformad efter ditt företags

Läs mer

WEBBKLUSTRING SLUTRAPPORT

WEBBKLUSTRING SLUTRAPPORT Arne Jönsson 2014-01-09 WEBBKLUSTRING SLUTRAPPORT 1. Inledning Inom projektet har vi utvecklat teknik som gör det möjligt att identifiera webbsidors innehåll och därefter klustra (gruppera) dem så att

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer