usb-kabel cd-skiva förmonterad pickup LPDOCK-skivspelare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "usb-kabel cd-skiva förmonterad pickup LPDOCK-skivspelare"

Transkript

1 SNABBSTARTSGUIDE Försäkra dig om att föremålen nedan medföljer i förpackningen. INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA PRODUKTEN, LÄS NOGA IGENOM SÄKERHETSFÖRESKRIFTERNA. Besök för att registrera produkten. halkmatta 45-rpm-adapter motvikt skivtallrik usb-kabel cd-skiva förmonterad pickup LPDOCK-skivspelare

2 INLEDNING Lp dock är en revolutionerande produkt med vilken du kan spela in musik från vinylskivor och externa ljudkällor direkt till din ipod*. Du ansluter enkelt usb-skivspelaren direkt till din dator så kan du förvandla din värdefulla vinylsamling till digital musik. Vi har inkluderat flera programpaket för att hjälpa dig med konverteringen av skivinspelningar. Observera att du inte måste installera något av programmen för att spela in direkt till ipod. Du bör dock installera ett av programmen för att dra nytta av datorinspelning: EZ Vinyl Converter 2 (endast pc) är det snabbaste och enklaste sättet att förvandla dina inspelningar till digital media. EZ Vinyl Converter 2 innehåller Gracenote MusicID, en teknik som genast försöker identifiera din inspelnings titelinformation (artist/album/spår) genom Gracenotes vidomfattande databas (kräver Internetuppkoppling). EZVinyl Converter 2 sparar bekvämt dina inspelningar i ditt itunes*-bibliotek. Nybörjaranvändare kan ha glädje av denna produkt. Vi har inkluderat en bekväm snabbstartsguide för programvaran med steg-för-steginstruktioner för installation och användning. EZ Audio Converter (endast Mac) är ett grundläggande konverteringsprogram för Mac OS X och är idealiskt för nybörjaranvändare (NOVICE). Se den medföljande snabbstartsguiden för steg-för-steg-instruktioner kring installation och användning av programvara. Audacity (Pc och Mac) är avsett för avancerade användare. Med detta program kan du redigera och behandla ljud, såsom normalisering, ta bort brus, konvertera hastighet (78 rpm) och dela spår automatiskt. På de medföljande cd-skivorna hittar du Aduacity programguide använd denna när du arbetare med Audacity. För att installera programmet: sätt helt enkelt in den medföljande cd-skivan i din dator och följ instruktionerna på skärmen. Efter att du konverterat dina vinylskivor kan du antingen bränna dem på cd eller ladda över dem på bärbara enheter. * itunes och ipod är varumärken från Apple, Inc, registrerat i USA och andra länder.

3 ALLMÄNNA KONTROLLER (kopplingar på den undre panelen) 1. Strömkabel. Koppla in den här kabeln i väggen EFTER att alla ljudkablar är inkopplade. 2. RCA Ljud-ut-kablar: Dessa kablar ska kopplas in i ditt ljudsystem på din hemstereo. (Obs: du kan fortfarande kopiera skivar till din ipod eller dator, trots att ljudkablarna från skivspelaren inte är inkopplade till din stereo). 3. RCA PHONO RCA LINE-knapp: På den nedre panelen finns en knapp, bredvid RCA-kablarna som väljer mellan PHONO/LINE. Använd PHONO vid inkoppling till skivspelaringång på en hemstereo. Använd LINE vid inkoppling till CD/AUX/TAPEingångar. VARNING: Du kan skada din mottagare om du kopplar in LINE-nivå i en PHONO-ingång. 4. Gain: Denna knapp justerar GAIN nivån på ljudsignalen från skivspelaren. Om ljudet från skivspelaren är för tyst eller för högt, använd den här knappen för att justera volyminställningen. 5. Usb-ljudutgång: Använd den medföljande usb-kabeln för att koppla din skivspelare till din dator. Usb-kopplingen kan även skicka ljud från din dator genom skivspelarens RCA-utgångar. För att föra över dina vinylskivor till din dator har vi bifogat två olika programpaket på den medföljande cd-skivan. EZ Vinyl Converter (pc) och Ez Audio (Mac) är de enklaste och snabbaste sättet att överföra dina vinylskivor och bör användas av nybörjare. Alternativt om du är en avancerad användare kanske du har glädje av programmet Audacity (pc och Mac), med vilket du får tillgång till avancerade studioeffekter, såsom ljudnormalisering, brusreducering och automatiskt spårdelning.

4 6. Strömknapp: Kopplar enheten till och från. 7. Skivtallrik: Denna skivtallrik måste sättas fast ordentligt i skivspelaren innan du börjar använda utrustningen. Drivremmen sitter fast på drivringen under skivtallriken. Se INSTALLATIONSINSTRUKTIONER för mer information om hur du installerar drivremmen. 8. Start/stoppknapp: Denna knapp startar och stoppar skivspelarmottorn. Om knappen inte verkar fungerar, kontrollera att drivremmen är ordentligt installerad. 9. 1/8 Stereoingång: Här kopplar du in kassettspelare, bandspelare, eller andra externa ljudkällor. Denna signal skickas till datorn genom usb-kopplingen. För bästa ljudkvalitet, försäkra dig om att din externa phono-enhet är korrekt installerad vid användning av denna ingång. Försäkra dig även om att dina RCA-kopplingar antingen är inkopplade i en ingångsenhet eller inte har kontakt med metall och 45 rpm-knappar: Dessa knappar styr skivtallrikens rpm-hastighet. En röd lampa visar vilket rpm som är valt. OBS: Om skivspelaren stängs av då 45 rpm är inställt, kommer den återgå till 33 rpm när den sätts på igen. OBS: Du kan spela in dina 78 rpm-skivor genom att spela in dem i antingen 33 eller 45 rpm och därefter redigera dem till 78 rpm i programmet Audacity. 11. ipod-kopplning: Här kopplar du in din ipod. Försäkra dig om att din ipod passar ordentligt i kopplingen men tryck inte in den för hårt! Med kopplingen kan du spela in dina vinylskivor direkt till din ipod eller spela upp musik från din ipod genom skivspelarens RCA-utgångar. LPDOCK-spelaren är kompatibel med följande ipodmodeller:

5 * På ipod generation 3, finns endast stöd för knapparna Play, Spola bakåt, och Spola framåt. Knapparna Select, Meny och Spela in stöds inte. ** På ipod Touch, finns enbart stöd för musiknavigering. Observera att din skivspelare även kan ladda din ipod då den är inkopplad. När den inte spelar in kommer din skivspelare automatiskt att ladda din ipod. För att få bästa inspelningskvalitet och för att förebygga oönskat brus på dina inspelningar, kommer laddning av ipod kopplas av direkt när du börjar spela in. Vi förstår dock att du kan spela in långa tagningar, vilket kräver att din ipod förblir uppladdad under långa tidsperioder. Under inspelning kan du därför aktivera laddning av din ipod genom att trycka <<och>> samtidigt. Du kan stänga av det när du vill genom att trycka <<och>> igen.

6 ipod kontroller: Följande kontroller kan användas för att navigera i menyer och egenskaper på din ipod direkt från skivspelaren. 12. Scroll Denna knapp fungerar som rullningshjul på din ipod. 13. Menu Denna knapp fungerar som Menyknapp på din ipod. 14. Select Denna knapp fungerar som Select på din ipod. 15. Rec Menu Aktiverar inspelning (Voice Memo) på din ipod. Se avsnittet Spela in på din ipod för mer information. 16. << - Fungerar som << -knappen på din ipod. 17. >> - Fungerar som >> -knappen på din ipod. 18. > - Fungerar som > -knappen på din ipod. Observera att genom att trycka på << och >> samtidigt under inspelning kommer börja ladda din ipod. Tryck igen för att stänga av laddning. TONARM: Punkt är delar av tonarmen. Se avsnittet INSTALLERA TONARM för ytterligare information om dessa. 19. Tomvikt och viktring: Motvikten används för att balansera tonhuvudet och nålen så att rätt mängd tryck läggs på skivan. 20. Antiskate: Denna funktion är till för att kompensera inåtverkande tryck. Se INSTALLATION AV TONARM för mer detaljer. 21. Armstativ: Detta specialdesignade stativ håller tonarmen på plats när den inte används eller vilar. Armstativet är utformat så att armen ska vara i högt läge när den är olåst. OBS: Vid transport av skivspelaren rekommenderas alltid att tonarmshuvudet monteras av och armstativet säkras för att förhindra att någon del skadas. 22. Låsmutter: Denna aluminiummutter används för att säkra tonarmshuvudet och pickupen på tonarmen. Se instruktioner för installation av nålhuvudet för mer detaljer. 23. Tonarmshuvud: Pickupen är förmonterad på ett tonarmshuvud av standardtyp. Pickupen kan bytas av användaren på en rad olika standardpickuper. Var noga med att ta bort plastskyddet från pickupen innan du börjar använda skivspelaren.

7 INSTALLATION AV SKIVTALLRIK VARNING: Felaktig installation av skivtallrik kan leda till att skivspelaren fungerar dåligt, att skivtallriken blir instabil eller att motorn skadas permanent. 1. Börja med att placera gummidrivbandet inre, nedre ringen på skivtallriken. Detta bör redan vara installerat men kontrollera så att bandet sitter ordentligt och korrekt fast. 2. Installera skivtallriken på mittelpluggen och tryck ned den ordentligt. Kontrollera så den roterar ordentligt och inte gungar alltför mycket. 3. Rotera skivtallriken så att ett av hålen stannar vid Start/Stoppknappen i det främre hörnet av skivspelaren. Du bör nu kunna se rotormotorn genom detta hål. 4. Sträck dig in och dra gummidrivremmen av den inre ringen och installera det över motorrotorn. Var försiktig så att inte bandet snurras. Kontrollera att skivtallriken roterar ordentligt. Om drivremmen är ordentligt installerad bör det vara lite motstånd i skivtallrikens rotation när denna roterar fritt.

8 INSTALLERA TONARMEN 1. Börja med att snurra motvikten motsols tills den är helt i frontläge (OBS: detta är även den maximala mängden tryck som kan läggas på pickupen). 2. Nu bör det finnas en känsla av vikt och motstånd när tonarmshuvudet höjs och sänks. Börja rota motvikten medsols (bort från pivotpunkten) tills känslan av vikt och motstånd är borta. Om detta görs på korrekt sätt kommer tonarmen vippa med mycket lite motstånd fram och tillbaka, vilket indikerar att det är exakt 0 grams nåltryck. 3. Med motvikten i dess nya position, längre bort från tonarmens pivotpunkt, rotera viktringen på motvikten tills 0 är i vertikalt läge. 4. Slutligen, rotera motvikten (och viktringen) motsols (mot pivotpunkten) tills önskad viktmängd uppnås. Om vikten roterar 360 grader bortom nollpunkten, bör den nya viktringsavläsningen adderas till 3,5. *Det inkluderade tonarmshuvudet och pickupen kräver minst 3 gram och max 5 gram för optimalt resultat. Ställa in antiskating I de flesta fall bör antiskatefunktionen ställas på minimuminställning. Antiskate kompenserar för inåtverkade tryck som uppstår vid användning av vissa tonarmshuvuden när nålen närmar sig skivans mitt. Om skivspelaren hoppar över stora stycken på skivan när den närmar sig mittpunkten, pröva att öka antiskatevärdet, enligt indikationen på hjulet. Börja med att lägga till 1, testa hur det fungerar, för att sen öka den mer, och så vidare. OBSERVERA Var noga med att skivmattan alltid ska ligga på skivtallriken då du använder skivspelaren. Om skivmattan inte används kan både din skiva och din skivspelare skadas. Ta bort plastskyddet från nålen innan du börjar använda skivspelaren.

9 SPELA IN TILL DIN ipod Följ nedanstående instruktioner för att spela in musik direkt till din ipod. Notera att din ipod kommer spela in ljud både från skivspelaren och ljud som kommer från 1/8 stereoingången. Observera att det går att spela in på din ipod utan att du har något ljud inkopplad. Vi rekommenderar dock starkt att koppla in ljudkablar ut (rca eller usb)till högtalarsystem så att du kan följa din inspelning. 1. Koppla in din ipod, kontrollera att den sitter ordentligt fast. Observera att beroende på ipod-modell kan du behöva använda inkopplingsadaptern som medföljer din ipod. 2. Placera en skiva på skivtallriken och leta upp den musik du vill spela in. 3. Tryck på skivspelarens REC MENU-knapp detta aktiverar inspelningsläge p din ipod (Voice Memo visas på din ipods skärm). Obs: Me vissa ipod-modeller, aktiveras inte Voice Memo när du trycker på Rec Menuknappen. Du kanske istället måste välja Voice Memo och trycka Select. Obs: Med vissa ipod-modeller, kanske det inte går att aktivera Voice Memo om din ipod för tillfället spelas upp musik/video. Om du upplever problem med att aktivera Voice Memo, gå ut till huvudmenyn genom att trycka Menu och pröva igen. 4. När du startar inspelning, tryck på Select för att börja spela in på din ipod. 5. Starta nu skivspelaren (PLAY) för att börja spela. 6. När du vill sluta spela in, stoppa musiken. 7. Använda Scroll-hjulet för att välja Stop and Save och tryck Select. (Alternativt kan du pausa inspelningen och fortsätta senare genom att välja Pause ). När du är klar kan du hitta inspelningen genom att gå till Extras > Voice Memos. Dina inspelningar kommer identifieras med tid och datum som inspelningen avslutades. OBSERVERA: Vi rekommenderar inte att du byter namn på dina inspelningar direkt på din ipod. Om du ändrar filnamnet kanske din ipod inte längre kan öppna filen. Om du vill ändra namn på inspelningen bör du istället överföra filen till din dator, byta namn på den och därefter importera den tillbaka till ditt itunes-bibliotek som en aac- eller mp3-fil.

10 SYNKA DIN ipod GENOM SKIVSPELAREN Din ipod kan synkas med ditt itunes direkt från skivspelaren. Följ instruktionerna nedan. 1. Försäkra dig om att din skivspelare är kopplad till din dator med den medföljande usbkabeln. (Windows-användare: Om detta är första gången som du kopplar in skivspelaren, låt datorn automatiskt installera den nödvändiga drivrutinsinstallationen. Fortsätt när meddelandet om att Din nya hårdvara är installerad och redo att användas visas nere till höger i skärm.) 2. Tryck och håll ned skivspelarens Menu-knapp medan du kopplar in din ipod. När din ipod kopplas till datorn kommer Do Not Disconnect visas på ipodens skärm. KOPPLA INTE UT DIN ipod MEDAN DO NOT DISCONNECT VISAS PÅ SKÄRMEN OCH INNAN DU MATA UT ipoden ORDENTLIGT FRÅN DIN DATOR! ANNARS KAN DIN ipod SKADAS OCH ALL DATA PÅ DEN RADERAS! 3. När väl din ipod är korrekt kopplad till din dator, kommer itunes starta automatiskt. (PC-användare: om du inte redan har installerat itunes kan du sätta i cd-skivan som kom med skivspelaren. Följ instruktionerna på skärmen för att installera programvaran.) 4. Om du har gjort några nya inspelningar sen senast din ipod var inkopplad till datorn kommer du sa följande på skärmen: Välj Yes om du vill flytta inspelningarna (Voice Memo-filerna) till ditt itunesbibliotek. Under tiden som din ipod är inkopplad och synkad till din dator kand u överföra musik till och från den, på samma sätt som om den vore direktkopplad till din dator. Observera att du även kan lyssna på musik från din dator genom skivspelarens rca-kopplingar. OBSERVERA: FÖR ATT KOPPLA FRÅN DIN ipod PÅ ETT SÄKERT SÄTT FRÅN DATORN, MATA UT DIN ipod GENOM ATT TRYCKA PÅ MATA UT-KNAPPEN. OBS: När du matar ut din ipod från din dator kommer du behöva byta ut och sätta den i dockningsstationen om du vill fortsätta att använda den med LPDOCK.

11 KONVERTERA DINA 78-RPM-VINYLSKIVOR Om du vill överföra dina 78-rpm-skivor till din dator måste du installera och använda programmet Audacity. Detta program finns på cd-skivan som medföljer i förpackningen. Installera Audacity och följ instruktionerna nedan för att spela in dina 78-varvare. För felsökning med Audacity, se Audacitys användarmanual på den medföljande cd-skivan. 1. Koppla skivspelaren till din dators usb-port. 2. Öppna Audacity. 3. I Audacity, gå till EDIT -> PREFERENCES och ställ in Recording Device (inspelningsenhet) på SB Audio Codec detta är din usb-vinylspelare (välj 2 kanaler för att spela in i stereo). 4. Välj din dators ljudkort som uppspelningsenhet (Playback Device). Oobservera att namnet på ljudkortsenheten varierar från dator till dator men ska aldrig ställas in på Microsoft Sound Mapper. Alternativt kan du välja USB Audio Codec om du vill spela upp ljud genom vinylspelarens rca-utgångar. 5. Slutligen kontrollera Software Playthrough så att du kan höra musik genom ljudenheten samtidigt som du spelar in. 6. Du är nu redo att börja spela in. Tryck på RECORD-knappen i Audacity för att börja spela in. 7. Spela upp dina 78-rpm-skivor vid 33 eller 45 rpm. 8. När du väl spelat in önskat material, tryck STOP Audacity. 9. Klicka på EDIT-menyn och klicka på SELECT, därefter klicka på ALL (genväg: CTRL-A ). 10. Klicka på EFFECT-menyn och klicka på CHANGE SPEED. 11. När rutan för CHANGE SPEED öppnas, kommer du se standard vinylvärden för rpm. Värdet för from bör vara 33 eller 45 rpm (beroende på vilken hastighet du valt på vinylspelaren) och värdet för to bör ställas in på 78 rpm. 12. Klicka på PREVIEW för att lyssna på hur din inspelning konverterad till korrekt hastighet på 78 rpm. Klicka på OK för att slutföra konverteringen till 78 rpm. 13. När du är klar kan du spara filen genom att gå till FILE -> EXPORT AS WAV. Detta kommer spara din inspelning som en ljudfil i wav-format. 14. Välj en plats på datorn där du vill spara filen och klicka SAVE. 15. Inspelningen placeras nu på den plats du i steg 13 valde att spara filen på.

12 FELSÖKNING Om du upplever några problem med att spela in från dina vinylskivor till ipod eller dator. PROBLEM ORSAK LÖSNING Jag hör inget ljud när jag Nålen är inte på skivan. Placera nålen på skivan. spelar in. Skivspelaren är inte på. Försäkra dig om att skivspelaren får ström och är påslagen. Rca-kopplingarna är inte kopplade till högtalarna Kontrollera att skivspelarens rca-utgångar är kopplade till högtalare och att högtalarna Dålig ljudkvalitet När jag spelar in vinyl till min dator är inspelningsljudet högt och skrapigt. När jag spelar in vinyl till datorn hör man knappt ljudet. Jag hör inte mina inspelningar när jag försöker spela dem från datorn. När skivspelaren är inkopplad kan jag inte lyssna på annan musik från datorn. Tonarmshuvudet är inte säkrat. Vinylskivan är smutsig eller repig ipod laddar samtidigt som du spelar in. Skivspelarens ingångsvolym är för hög Skivspelarens ingångsvolym är för låg. Datorns ljudenhet för utgående ljud är inte korrekt inställd. är på. Säkra huvudet till tonarmen varje gång du använder skivspelaren. Torka försiktigt av ytan på skivan innan du spelar den. Stäng av laddningen av ipod genom att trycka på << och >> samtidigt. Sänk gain-knappen. Höj gain-knappen. Kontrollera att datorns ljudinställningar är korrekt inställda på ett av följande sätt: I WinXP, Start > Kontrollpanelen > Ljud och ljudenheter (WinXP) eller Start > Kontrollpanelen > Ljud (Win Vista) och kontrollera att datorns ljudkort är valt för uppspelning av ljud under ljudfliken. Alternativt kan du spela ljud från datorn genom skivspelarens rcautgångar. Välj USB Audio Codec som ljudenhet för uppspelning så kommer allt ljud från datorn spelas genom skivspelarens rcautgångar.

13 När jag spelar in till min dator i WinVista blir alla inspelningar i mono istället för stereo. Jag kan inte spela in på min ipod. Min musik spelas upp i märklig hastighet. Inspelningsinställningar i Vista inte inställda på stereo. ipod är inte inkopplad ordenligt. ipod är inte synkad med datorn. ipod är inte i inspelningsläge (Voice Memo). Fel hastighet inställd på skivspelaren. I Vista kan du behöva ställa in stereo manuellt för inspelningsingången. Gå till Start > Kontrollpanelen > Ljud (i Klassisk visning). Klicka på Inspelnings-fliken och markera Mikrofon-ingången (USB Audio Codec). Klicka på Inställningar. Klicka på fliken för Avancerat och välj 2 channel 16 bit, Hz (CD quality) i Deafault Format rullgardinsmenyn. Slutligen, klicka på Använd för att bekräfta dina inställningar. Kontrollera att din ipod är ordenligt inkopplad. Du kan behöva använda din Universal Dock Adapter som följde med din ipod. Du kan inte spela in på din ipod när du synkar den med din dator genom usbkopplingen. Mata ut ipoden från din dator, koppla ur den och koppla in den igen. Kontrollera att din ipod är i inspelninsläge. Tryck på Rec Menu-knappen på skivspelaren för att aktivera inspelningsläge. Tryck därefter på Select på skivspelaren för att börja spela in. Kontrollera att du spelar dina skivor på den hastighet de bör spelas på. Välj mellan två olika hastigheter genom att trycka på 33RPM eller 45RPM. INNAN DU RETURNERAR PRODUKTEN, vänligen kontakta ION Audio eller din återförsäljare för teknisk support. Kontaktinformation finns i säkerhetsinstruktionshäftet som medföljde denna produkt. Kontakta Conrad Elektronik Norden AB

14

TTUSB. Komma-igång-manual. Innehåll i lådan: *USB-kabel *CD-skiva med programvara (fri programvara från Audacity,

TTUSB. Komma-igång-manual. Innehåll i lådan: *USB-kabel *CD-skiva med programvara (fri programvara från Audacity, TTUSB Komma-igång-manual Innehåll i lådan: Uppifrån och mot vänster: *Slipmat (att placera ovanpå skivtallrik) *Skivpuck för 45-varvs skivor *Tonarmsvikt *Skivtallrik *USB-kabel *CD-skiva med programvara

Läs mer

Din USB-skivspelare är kompatibel med alla program som stödjer USBljudenheter. Vi har inkluderat Audacity. Du kan dock använda vilket program du vill.

Din USB-skivspelare är kompatibel med alla program som stödjer USBljudenheter. Vi har inkluderat Audacity. Du kan dock använda vilket program du vill. AUDACITY Mjukvaruinstallation För ION USB Skivspelare Mjukvaruinstallation Audacity Inspelningsmjukvara Innehåll Allmänt om programmet 2 Audacity mjukvaruinstallation 3 Innan du startar programmet 3 Datorinställningar

Läs mer

Innehållsförteckning. Om mjukvaran

Innehållsförteckning. Om mjukvaran Innehållsförteckning Om mjukvaran Installation av Audacity Konfigurera Windows Vista för USB-skivspelaren Konfigurera Windows XP för USB-skivspelaren Konfigurera Audacity på PC Konfigurera Audacity för

Läs mer

USB-skivspelare TTUSB Numark Snabbguide Artikelnummer:

USB-skivspelare TTUSB Numark Snabbguide Artikelnummer: USB-skivspelare TTUSB Numark Snabbguide Artikelnummer: 302618 Kartongens innehåll Försäkra dig om att alla delarna på bilden ovan finns med i kartongen. Titta noga småsakerna sitter på utsidan av frigoliten.

Läs mer

Innehåll Kassettspelare USB-kabel RCA-kabel Mjukvara på CD Bruksanvisning Säkerhets och garantiinformation. Översikt Framsida

Innehåll Kassettspelare USB-kabel RCA-kabel Mjukvara på CD Bruksanvisning Säkerhets och garantiinformation. Översikt Framsida Bruksanvisning Innehåll Kassettspelare USB-kabel RCA-kabel Mjukvara på CD Bruksanvisning Säkerhets och garantiinformation Översikt Framsida 1. AV/PÅ-knapp. Använd den här knappen för att starta och stänga

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning L-78 USB SKIVSPELARE Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR 1. Läs dessa anvisningar.

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

Förenklad användarmanual för DAISY-användning. Olympus DM-5

Förenklad användarmanual för DAISY-användning. Olympus DM-5 Förenklad användarmanual för DAISY-användning Olympus DM-5 Komma igång 1 Sätt i batteriet Börja med att sätta i medföljande batteri i spelaren. Gör detta genom att öppna luckan på baksidan. En skarv i

Läs mer

Blackwire C310-M/ C320-M

Blackwire C310-M/ C320-M Blackwire C310-M/ C320-M USB Corded Headset User Guide Contents Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater är en komplett digital underhållningslösning som du kan använda för att titta på TV, spela in från

Läs mer

REFLEXION. Skivspelare med stereoradio och usb/sd-kodning. TTR-8632UCE INSTRUKTIONSMANUAL

REFLEXION. Skivspelare med stereoradio och usb/sd-kodning. TTR-8632UCE INSTRUKTIONSMANUAL REFLEXION Skivspelare med stereoradio och usb/sd-kodning. TTR-8632UCE INSTRUKTIONSMANUAL VARNINGAR Utropstecknet med en triangel är en varningssymbol som gör användaren uppmärksam på viktiga instruktioner.

Läs mer

Del 2 HANTERA MUSIKFILER. 5. Importera filer... 34 6. Skapa ordning i din musiksamling... 38 7. Skapa spellistor... 46 8. Bränna cd-skivor...

Del 2 HANTERA MUSIKFILER. 5. Importera filer... 34 6. Skapa ordning i din musiksamling... 38 7. Skapa spellistor... 46 8. Bränna cd-skivor... Del HANTERA MUSIKFILER. Importera filer... 6. Skapa ordning i din musiksamling... 8 7. Skapa spellistor... 6 8. Bränna cd-skivor... . IMPORTERA FILER När du använder samma ljudformat för alla dina musikfiler,

Läs mer

Marantz PMD620 snabbmanual

Marantz PMD620 snabbmanual 2008-10-22 Marantz PMD620 snabbmanual Översikt Marantz PMD620 är en inspelningsmaskin som spelar in ljud på ett SD minneskort (medföljer ej vid lån i SC). Den kan spela in mp3-filer eller wav-filer (full

Läs mer

ZAP DVR-X3 Art.nr. 150346

ZAP DVR-X3 Art.nr. 150346 ZAP DVR-X3 Art.nr. 150346 I förpackningen Bruksanvisning, USB-kabel samt hörlurar. Knappar och kontroller 1. Uttag för extern mikrofon 2. MENU Meny 3. PLAY På / Spela upp inspelning / Pausa uppspelning

Läs mer

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom.

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Komma igång: Stoppa in den medföljande CD-Rom skivan M-ANY

Läs mer

Skärminspelningsprogram Screencast-o-matic (med stimulated recall)

Skärminspelningsprogram Screencast-o-matic (med stimulated recall) Skärminspelningsprogram Screencast-o-matic (med stimulated recall) Victoria Johansson Humanistlaboratoriet, Lunds universitet it-pedagog@humlab.lu.se 1 Skärminspelningsprogram Det finns fler skärminspelningsprogram

Läs mer

Blackwire 725-M. USB-sladdheadset. Användarhandbok

Blackwire 725-M. USB-sladdheadset. Användarhandbok Blackwire 725-M USB-sladdheadset Användarhandbok TM Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grunderna 5 Sätta på dig headsetet 6 Anpassa headsetet 6 Daglig

Läs mer

Användarhandbok DENVER VPL-120. Fodral för skivspelare

Användarhandbok DENVER VPL-120. Fodral för skivspelare Användarhandbok DENVER VPL-120 Fodral för skivspelare LÄS INSTRUKTIONERNA NOGGRANT FÖRE ANVÄNDNING OCH FÖRVARING PÅ EN SÄKER PLATS FÖR FRAMTIDA REFERENS SWE-1 BESKRIVNING 1. Låsspärr 2. Dammlucka 3. Adapter

Läs mer

Digital Video. Användarhandledning

Digital Video. Användarhandledning Digital Video Användarhandledning Sw 2 Innehållsförteckning Komma igång Lär känna din Digital Video... 3 Så här använder du panelen... 4 Strömförsörjning... 5 Lägen... 6 Lägesknappen... 9 Filmläge Filmning...

Läs mer

Manual. DJ-tech u s b 10

Manual. DJ-tech u s b 10 allmän översikt DJ-tech u s b 10 Manual 1. Spela / Pausa 2. Skivtallrik 3. Motor 4. LED nål lampa 5. Hastighetsreglage (33 / 45 / 78) 6. Spela baklänges 7. Tonhuvud 8. Pitch kontroll reglage 9. Tonarm

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 5: Ljud, del 2

IT-körkort för språklärare. Modul 5: Ljud, del 2 IT-körkort för språklärare Modul 5: Ljud, del 2 Innehåll Spela in och klipp en ljudfil (metod 1)... 3 Importera och klipp en ljudfil (metod 2)... 6 Ta bort störande bakgrundsljud... 8 Förstärk ljudet...

Läs mer

K7 Encoder 5 Användarmanual

K7 Encoder 5 Användarmanual K7 Encoder 5 Användarmanual - 1 - Innehåll Återvinning och säkerhetsföreskrifter för denna apparat...3 Viktiga anvisningar om återvinning av apparaten...3 Viktiga anvisningar om användning & återvinning

Läs mer

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22 Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen Version 1.1 2014-10-22 Swivl Robot kan användas för att spela in en föreläsning eller lektion. Kameran som är placerad på Roboten följer automatiskt

Läs mer

1 Photo Story Steg 1 - Hämta och fixa dina bilder

1 Photo Story Steg 1 - Hämta och fixa dina bilder 1 Photo Story Microsoft Photo Story är ett program för att skapa bildberättelser. Det är gratis att ladda hem från Microsofts webbplats för Photo Story. Programmet fungerar bara om du har Windows XP. Se

Läs mer

Guide till att använda Audacity för uttalsövningar

Guide till att använda Audacity för uttalsövningar Guide till att använda Audacity för uttalsövningar Victoria Johansson Humlabbet, SOL-center, Lund IT-pedagog@sol.lu.se 28 mars 2006 1 Inledning Audacity är ett program som kan användas för att spela in

Läs mer

LÄR KÄNNA DIN TELEFON

LÄR KÄNNA DIN TELEFON SNABBGUIDE LÄR KÄNNA DIN TELEFON Ström PÅ: tryck och håll inne strömknappen i 3 sekunder. Ström Av: tryck och håll inne strömknappen i 3 sekunder, och välj stäng av. ÖVERBLICK 1, Volymknappar 2, Strömknappen

Läs mer

Blackwire C420 ANVÄNDARHANDBOK

Blackwire C420 ANVÄNDARHANDBOK Blackwire C420 ANVÄNDARHANDBOK Välkommen Förpackningens innehåll Välkommen att ta del av Plantronics serie med headsetprodukter. Plantronics har ett brett utbud av produkter, för allt från uppdrags- och

Läs mer

Diasonic DDR-5300 Svensk kom i gång manual.

Diasonic DDR-5300 Svensk kom i gång manual. Diasonic DDR-5300 Svensk kom i gång manual. Översikt 1. Hörlursuttag 8. Högtalare 2. Handlovsrem 9. Minneskortplats, micro-sd 3. Uttag för extern mikrofon 10. Spela in / Paus 4. Intern mikrofon 11. Volym

Läs mer

Digital Video. Användarhandledning

Digital Video. Användarhandledning Digital Video Användarhandledning Sw 2 Innehållsförteckning Komma igång Lär känna din Digital Video... 3 Så här använder du panelen... 4 Strömförsörjning... 5 Lägen... 6 Lägesknappen... 7 Filmläge Filmning...

Läs mer

Steg 16 Video Debut video capture Video pad editor Windows 7/8

Steg 16 Video Debut video capture Video pad editor Windows 7/8 Steg 16 Video Debut video capture Video pad editor Windows 7/8 Dec -14 Liljedalsdata Liljedalsdata Steg 16 W78 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 3, 15. Syftet med denna kurs är att du ska lära dig

Läs mer

Problem med ljudet i Adobe Connect

Problem med ljudet i Adobe Connect Problem med ljudet i Adobe Connect Förberedelser Jag hör inte de andra deltagarna De andra deltagarna hör inte mig De andra deltagarna säger att min röst hackar Jag hör inte en av de andra deltagarna Ljudet

Läs mer

Svensk version. Introduktion. Paketinnehåll. Anslutningar. SC016 Sweex 7.1 external USB sound card

Svensk version. Introduktion. Paketinnehåll. Anslutningar. SC016 Sweex 7.1 external USB sound card SC016 Sweex 7.1 external USB sound card Introduktion Utsätt inte Sweex 7.1 externa USB ljudkort för extrema temperaturer. Placera inte produkten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd

Läs mer

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem Allroom Air One all din musik trådlöst i hela ditt hem magiskt AIRPLAY - Spela din musik i ditt trådlösa nätverk Med Apples AirPlay teknologi kan du spela all din musik trådlöst från Mac eller PC till

Läs mer

L82. Svensk Bruksanvisning Version 1 Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning.

L82. Svensk Bruksanvisning Version 1 Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. L82 Svensk Bruksanvisning Version 1 Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. Hej och tack för att du köpt en produkt! Vi hoppas

Läs mer

1. Starta programmet 2. Välja projekt antingen redan skapat eller nytt

1. Starta programmet 2. Välja projekt antingen redan skapat eller nytt 1. Starta programmet Först öppnar vi programmet. Antingen finns det i rullningslisten, som jag har längst ner på skärmen. Klicka och programmet startas.1 Om det inte finns där välj program, hitta garageband

Läs mer

FireDTV. FireDTV-T Installationsguide. Boxers digitaltvutbud i Windows MCE. 051123 Boxer / MCE Sida 1 www.digital-everywhere.com

FireDTV. FireDTV-T Installationsguide. Boxers digitaltvutbud i Windows MCE. 051123 Boxer / MCE Sida 1 www.digital-everywhere.com FireDTV-T Installationsguide Boxers digitaltvutbud i Windows MCE 051123 Boxer / MCE Sida 1 www.digital-everywhere.com Sätt i Boxerkortet Sätt först i den s.k. CA-modulen enligt bilden. Skjut in den hela

Läs mer

Lathund Plextalk PTR2

Lathund Plextalk PTR2 Lathund Plextalk PTR2 Att använda PTR 2 Instruktion från Iris. Detta är ett övningshäfte som lär dig grunderna i att använda PTR 2 för att spela in på CD och minneskort, föra över inspelningar mellan olika

Läs mer

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Iris Hjälpmedel AB Ver: 1.09 Innehållsförteckning Manual Milestone 112 och 112 Color Knappbeskrivning 3 Bild och knappbeskrivning. 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan

Läs mer

U SB M I N I ADAPTE R BLUETOOTH

U SB M I N I ADAPTE R BLUETOOTH COMMUNICATION S U PPOR T U SB M I N I ADAPTE R BLUETOOTH CLASS I I BRU KSAN VISN I N G NI - 7075 2 0 C O M M U N I C AT I O N S U P P O R T U S B A D A P T E R B L U E T O O T H C L A S S I I F ö r s t

Läs mer

Digitalisering av C-Kassetter

Digitalisering av C-Kassetter Digitalisering av C-Kassetter 1. Koppla på TEAC AD-RW900 spelaren genom att trycka på POWERknappen, ett ljus antänds i spelarens skärm. 2. Välj sedan rätt inbandningskälla från Teac spelaren. Tryck på

Läs mer

Snabbguide mini-router.

Snabbguide mini-router. TM TP_0_06-0 Med reservation för tryckfel. Funderar du över något? Läs mer på tele.se eller kontakta oss på: Kundservice Privat: 077-5 5 5 Kundservice Företag: 000- är ett varumärke som tillhör ETSI. Snabbguide

Läs mer

Problem med ljudet i Adobe Connect

Problem med ljudet i Adobe Connect Problem med ljudet i Adobe Connect Förberedelser Jag hör inte de andra deltagarna De andra deltagarna hör inte mig De andra deltagarna säger att min röst hackar Jag hör inte en av de andra deltagarna Ljudet

Läs mer

Lenco L-69 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning. Direct Encoding Turntable

Lenco L-69 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning. Direct Encoding Turntable Lenco L-69 USB SKIVSPELARE Direct Encoding Turntable Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VARNING: Användning

Läs mer

SOFTWARE INSTALLATIONS- BESKRIVNING

SOFTWARE INSTALLATIONS- BESKRIVNING SOFTWARE INSTALLATIONS- BESKRIVNING Version 1.0 September 2006 Softwarepaket Native Instruments Guitar Combos BEHRINGER Edition (PC/Mac) Kristal Audio Engine (PC) Audacity (PC/Mac) BEHRINGER USB AUDIO

Läs mer

GN 8120 USB - Bruksanvisning. 1. Om GN 8120 USB. Innehållsförteckning

GN 8120 USB - Bruksanvisning. 1. Om GN 8120 USB. Innehållsförteckning GN 8120 USB - Bruksanvisning Tack för att du har köpt GN 8120 USB. I den här bruksanvisningen finns information och användarinstruktioner för GN 8120 USB. Bruksanvisningen innehåller följande avsnitt:

Läs mer

Hur man införskaffar e-böcker till Reader

Hur man införskaffar e-böcker till Reader Hur man införskaffar e-böcker till Reader 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Hämta e-böcker Hämta e-böcker e-bokhandel Reader Library-programvara Läsare Med programvaran Sony Reader Library (Reader

Läs mer

DVD MAKER USB2.0 Installationshandledning

DVD MAKER USB2.0 Installationshandledning DVD MAKER USB2.0 Installationshandledning Innehåll Kapitel 1: Installation av DVD MAKER USB2.0 maskinvara 1.1 Leveransens innehåll 1 1.2 Systemkrav 1 1.3 Installation av maskinvaran 1 Kapitel 2: DVD MAKER

Läs mer

Voicemail i FirstClass

Voicemail i FirstClass Voicemail i FirstClass För att använda voicemail måste du ha FirstClass klienten installerad och vara uppkopplad mot Internet. *Om du är på en ort med dålig internetuppkoppling kan det bli problem att

Läs mer

PLEXTALK POCKET: Översikt

PLEXTALK POCKET: Översikt PLEXTALK POCKET: Översikt 1.Knappar Inspelningsknapp Gå till knapp Av/på knapp Meny knapp Pilknappar Bokmärkesknapp Hastighet eller Tonlägesinställning Start/Stopp knapp Titel knapp Information Säkerhetskopia

Läs mer

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE PORTABEL MP3 / CD-SPELARE MANUAL Art nr: 080315 FÖRKLARING AV KNAPPAR 1. Display 2. Uttag för batterieliminator 3. Recharge switch 4. ESP / Sök katalog (gäller endast MP3 uppspelning) 5. Batterilucka 6.

Läs mer

MP3-spelare M-Any DAH1200 Nr 100060

MP3-spelare M-Any DAH1200 Nr 100060 MP3-spelare M-Any DAH1200 Nr 100060 Inkoppling och överföring Börja med att sätta i batteriet. Luckan sitter på undersidan och öppnas genom att man skjuter den åt sidan. Kom ihåg att vända polariteten

Läs mer

Flerfunktionell Digitalkamera

Flerfunktionell Digitalkamera Svenska Flerfunktionell Digitalkamera Användarhandledning ii Svenska Användarhandledning för digitalkamera INNEHÅLLSFÖRTECKNING IDENTIFIERA KOMPONENTERNA... 1 IKONER PÅ LCD-DISPLAY... 2 FÖRBEREDELSER...

Läs mer

NeoTV 350 Media Player NTV350

NeoTV 350 Media Player NTV350 NeoTV 350 Media Player NTV350 2011 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart lagringssystem eller översättas till något

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Skivspelare TT01 Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Läs dessa anvisningar.

Läs mer

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Installationsanvisningar för programvaran Svenska LB9154001 INLEDNING Funktioner P-touch Editor Skrivardrivrutin P-touch Address Book (endast i Windows ) Gör det enkelt

Läs mer

BRUKSANVISNING. DENVER MPG-4054 NR Mediaspelare

BRUKSANVISNING. DENVER MPG-4054 NR Mediaspelare Video MP4-spelaren är en full multimediespelare. Detta innebär att den visar bilder och e-böcker med text, registrerar och spelar upp live-ljud och att den spelar upp musik- och videofiler. De här filerna

Läs mer

Börja här. Justera bläckpatronerna utan en dator. Svenska

Börja här. Justera bläckpatronerna utan en dator. Svenska Börja här Justera bläckpatronerna utan en dator Se till att du har följt instruktionerna på sidan Inställningar så att maskinvaran är installerad. Fortsätt med följande steg för att optimera utskriftskvaliteten.

Läs mer

Ingående delar. I ditt paket av IDEA-SOLO ingår följande delar. Kamerasystem. Väska för att transportera IDEA-SOLO

Ingående delar. I ditt paket av IDEA-SOLO ingår följande delar. Kamerasystem. Väska för att transportera IDEA-SOLO Ingående delar I ditt paket av IDEA-SOLO ingår följande delar. Kamerasystem Väska för att transportera IDEA-SOLO Handkontroll, ett alternativ för zoomning istället för tangentbord, eller då kameran används

Läs mer

2.Starta GPSTrack genom att klicka på GPSTrack-programvarans genväg 1.

2.Starta GPSTrack genom att klicka på GPSTrack-programvarans genväg 1. Användarmanual för GPSTrack-programvara Ladda ned GPS-loggerdata från GPS-locatorn.Anslut GPS-locatorn till datorn med USB-kabeln.. Obs! : Använd USB-kabeln som medföljer GPS-locatorn. Om du använder en

Läs mer

Installationsinstruktioner

Installationsinstruktioner knfbreader Mobile kreader Mobile Installationsinstruktioner Copyright 2009 knfbreading Technology, Inc. www.knfbreader.eu Alla rättigheter förbehållna. Andra företagsnamn och produkter är varumärken eller

Läs mer

Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snabbstartguide

Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snabbstartguide Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Snabbstartguide Behöver du hjälp? Gå in på www.philips.com/welcome där du får tillgång till en fullständig uppsättning supportmaterial som

Läs mer

B r u k s a n v i s n i n g A I - 7 0 7 9 4 4

B r u k s a n v i s n i n g A I - 7 0 7 9 4 4 H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 o n e t o u c h b a c k u p B r u k s a n v i s n i n g A I - 7 0 7 9 4 4 S U O M I H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B

Läs mer

Kom igång med Skype (Mac)

Kom igång med Skype (Mac) Kom igång med Skype (Mac) Skapa konto och installera Skype 1. a) För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer

Läs mer

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare snabbstartsguide Tack för att du har valt den här JBL -produkten! Den strömförsörjda soundbar-högtalaren JBL Cinema SB100 är ett komplett, integrerat ljudsystem

Läs mer

ipod shuffle Användarhandbok

ipod shuffle Användarhandbok ipod shuffle Användarhandbok Innehåll 5 Kapitel 1: Om ipod shuffle 6 Nyheter i ipod shuffle 7 Kapitel 2: Grundläggande om ipod shuffle 7 ipod shuffle i överblick 8 Använda reglagen på ipod shuffle Controls

Läs mer

Philips GoGear ljudspelare SA1ARA02 SA1ARA04 SA1ARA08 SA1ARA16. Snabbstartguide

Philips GoGear ljudspelare SA1ARA02 SA1ARA04 SA1ARA08 SA1ARA16. Snabbstartguide Philips GoGear ljudspelare SA1ARA02 SA1ARA04 SA1ARA08 SA1ARA16 Snabbstartguide Behöver du hjälp? Gå in på www.philips.com/welcome där du får tillgång till en fullständig uppsättning supportmaterial som

Läs mer

Manual. DJ-tech u s b 1

Manual. DJ-tech u s b 1 allmän översikt DJ-tech u s b 1 Manual 1. AC ström sladd 2. Skivtallriken 3. Dammskydd 4. RCA Utgångar 5. Matta till skivtallrik 6. Tonarm 7. Pickup (Skivspelarnålen) 8. Ändra storlek (LP - 30cm /EP -

Läs mer

Blackwire C510- M/C520-M

Blackwire C510- M/C520-M Blackwire C510- M/C520-M USB-sladdheadset Användarhandbok TM Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grunderna 5 Sätta på dig headsetet 6 Anpassa headsetet

Läs mer

TTS är stolta över att ingå i

TTS är stolta över att ingå i Garanti & Support Denna produkt är försedd med ett års garanti för fel som uppstår vid normal användning. Att missbruka enheten Easi-Speak Pro eller att öppna den gör garantin ogiltig. Allt arbete utöver

Läs mer

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Installation av Microsoft Office... 2 Information INFÖR INSTALLATION... 2 Installation av Microsoft Office... 3 Komma igång...

Läs mer

Plantronics DA80 ljudprocessor. Användarhandbok

Plantronics DA80 ljudprocessor. Användarhandbok Plantronics DA80 ljudprocessor Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Ström 4 Programvaran Plantronics Spokes 5 Installera Plantronics Hub 5 Starta Hub 5 Hub-flikar 5 Använda headsetet 6 Besvara, avsluta

Läs mer

Del I Nyckelfunktioner:

Del I Nyckelfunktioner: Diktafon A50 Del I Nyckelfunktioner: Extra lång inspelningstid, med röstanpassad ACT-formatering, som gör att du kan spela in längre än med en konventionell diktafon utan att sänka ljudkvaliteten. Röstaktiverad

Läs mer

USB DAC Bruksanvisning 2 SVENSKA. Din musik + vår passion

USB DAC Bruksanvisning 2 SVENSKA. Din musik + vår passion USB DAC Bruksanvisning 2 SVENSKA Din musik + vår passion Innehåll Anslutningar...3 Användarinstruktioner...4 LED-färger/blinkar...4 LED-färger...4 USB Class...4 För Mac...4 För Windows...5 Tekniska specifikationer...6

Läs mer

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007 Photo Story Mitt tips: Om du inte ser bilderna i manualen backa ett steg och spar filen. Öppna sedan den sparade filen. Då ser du bilderna. Med Photo Story kan du skapa bildberättelser, genom att sätta

Läs mer

S-100. Ljudterapihögtalare med White Noise 10 toner. Bruksanvisning. Art nr 110103

S-100. Ljudterapihögtalare med White Noise 10 toner. Bruksanvisning. Art nr 110103 S-100 Ljudterapihögtalare med White Noise 10 toner Bruksanvisning Art nr 110103 1 Innehåll Introduktion...3 Översikt...3 Knappar och funktioner...3 Strömkälla...4 Från vägguttaget...5 Användning...6 Vitt

Läs mer

Lathund Olympus DM-5

Lathund Olympus DM-5 Iris Hjälpmedel Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Spelarens olika delar... 3 Inledning... 4 Batteri... 4 Ladda batteriet... 4 Sätta på och stänga av spelaren... 4 Sätta på... 4 Stänga av...

Läs mer

Lathund Victor Reader Stream

Lathund Victor Reader Stream Lathund Victor Reader Stream Innehåll 2/13 Lathund Victor Reader Stream 1 1 Innehåll 2 Knappbeskrivning 3 Knappbeskrivning 3 Vänster sida 3 Höger sida 3 Övre kant 3 Framsida 3 Numeriska knappar 4 Under

Läs mer

L-81 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning

L-81 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning L-81 USB SKIVSPELARE Remdriven skivspelare med direkt inspelning Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning.

Läs mer

Användarhandbok. Stereomikrofon STM10

Användarhandbok. Stereomikrofon STM10 Användarhandbok Stereomikrofon STM10 Innehåll Basinformation...3 Funktioner översikt...3 Maskinvara översikt...3 Montering...4 Använda mikrofonen...5 Spela in ljud...5 Spela in ljud för videor...8 Juridisk

Läs mer

SNABBGUIDE för Windows Media Encoder (media kodaren) - Sänd live med din webbkamera

SNABBGUIDE för Windows Media Encoder (media kodaren) - Sänd live med din webbkamera SNABBGUIDE för Windows Media Encoder (media kodaren) - Sänd live med din webbkamera Instruktionerna till denna kameraguide är en enkel kom igång guide. Grundkrav: En webbkamera som är kopplad till datorn

Läs mer

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P B R U K S A N V I S N I N G A I - 7 0 7 9 4 5 S U O M I H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B

Läs mer

Adobe Presenter. Skapad: 2012-04-23

Adobe Presenter. Skapad: 2012-04-23 Adobe Presenter Manualen beskriver hur man skapar en interaktiv film till PowerPoint med tilläggsprogramvaran Adobe Presenter. Mikrofon och webkamera är förutsättningar förutom programvarorna. Skapad:

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM DUAL SCREEN Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning

Läs mer

BeoSound 9000. Handbok

BeoSound 9000. Handbok BeoSound 9000 Handbok BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Handbokens innehåll 3 Du har två guider till din hjälp när du ska lära dig om Bang & Olufsen-produkten. Handboken Referensboken

Läs mer

Operativsystem - Windows 7

Operativsystem - Windows 7 Uppgift 5 B Operativsystem - Windows 7 Skapa mappar och undermappar Det finns olika sätt att skapa nya mappar på. Alternativ. Högerklicka på en tom yta. Håll muspekaren över Nytt. Klicka på Mapp Alternativ.

Läs mer

Prestige 660M. Snabbinstallation. Version 1.0

Prestige 660M. Snabbinstallation. Version 1.0 Prestige 660M Snabbinstallation Version 1.0 1 Det här dokumentet hjälper dig att installera och använda din Prestige 660M. Observera att denna installationsguide endast beskriver installation av modemet

Läs mer

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E D N I N G S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E D N I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E D N I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T

Läs mer

Snabbguide. till Mini-router

Snabbguide. till Mini-router Snabbguide till Mini-router Välkommen till din nya surftjänst! Med den här trådlösa Mini-routern surfar du på ett smartare sätt. Dels kan flera personer surfa på ett och samma abonnemang, dels kan du

Läs mer

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni STARTBOXEN INNEHÅLLER FÖLJANDE UTRUSTNING Trådlös gateway Två nätverkskablar Två telefonkablar Strömadapter Mellanpropp Testplugg Bredbandsbolaget

Läs mer

Snabbguide. för TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com

Snabbguide. för TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com för TellStick Net Telldus Technologies AB Kära kund Denna snabbguiden hjälper dig genom installationen samt visar hur du använder grundfunktionerna i TellStick Net. Vi rekommenderar att du regelbundet

Läs mer

Komma igång med PSS (Personal Sound System)

Komma igång med PSS (Personal Sound System) QSG_swe 29/12/04 15:14 Page 43 Komma igång med PSS (Personal Sound System) Ta dig tid att läsa det här innan du använder ditt PSS. Vi hoppas att du kommer ha mycket nöje med din personligt ljudsystem (pss).

Läs mer

Svensk version. Inledning. Varning: Innehåll. Specifikationer SWEEX.COM. SC001 Sweex 4.1 PCI Sound Card

Svensk version. Inledning. Varning: Innehåll. Specifikationer SWEEX.COM. SC001 Sweex 4.1 PCI Sound Card SC001 Sweex 4.1 PCI Sound Card Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av detta Sweex 4.1 Sound Card. Sweex ljudkort förser datorn med surroundljud. För att se till att denna produkt fungerar

Läs mer

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Läs det här dokumentet innan du installerar Mac OS X. Det innehåller viktig information om att installera Mac OS X. Systemkrav Om du ska uppgradera till

Läs mer

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning Med 120 sekunders MP3 och 45 sekunders CD skakminne Läs alltid igenom bruksanvisningen innan du börjar använda spelaren.. Öppna aldrig spelaren då risken finns för

Läs mer

Digitalisering av LP-skivor Apparater: Stanton T62 skivspelare, datorns centralenhet Program: MAGIX Audio Cleaning Lab 2013

Digitalisering av LP-skivor Apparater: Stanton T62 skivspelare, datorns centralenhet Program: MAGIX Audio Cleaning Lab 2013 Digitalisering av LP-skivor Apparater: Stanton T62 skivspelare, datorns centralenhet Program: MAGIX Audio Cleaning Lab 2013 Stanton T.62 LP-Skivspelarens överblick: 1. Skivmatta 2. Center 3. Huvudavbrytare

Läs mer

Förpackningen innehåller: SanDisk Photo Album Batterieliminator Audio/Video kabel Fjärrkontroll med batterier Bruksanvisning Cd-skiva USB-kabel

Förpackningen innehåller: SanDisk Photo Album Batterieliminator Audio/Video kabel Fjärrkontroll med batterier Bruksanvisning Cd-skiva USB-kabel Förpackningen innehåller: SanDisk Photo Album Batterieliminator Audio/Video kabel Fjärrkontroll med batterier Bruksanvisning Cd-skiva USB-kabel Specifikation: Stöder dessa format: JPEG (Baseline, upp till

Läs mer

Försiktighetsåtgärder

Försiktighetsåtgärder MM030 Sweex Video Grabber USB Tack för att du köpte den här produkten från Sweex. Sweex lägger stor uppmärksamhet och hänsyn vid alla sina produkters kvalitet, tillförlitlighet, funktionalitet, varaktighet

Läs mer

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0. Viktigt! Installera drivern innan du ansluter Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2!

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0. Viktigt! Installera drivern innan du ansluter Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2! WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 Introduktion Utsätt inte Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement.

Läs mer

MT-101LT / MT-101BR/MT-101DB

MT-101LT / MT-101BR/MT-101DB MT-101LT / MT-101BR/MT-101DB Stereoanläggning med skivspelare LÄGE OCH BESKRIVNING AV FUNKTIONER 1. Skivtallrik 2. Centrumaxel 3. 45 RPM-adapter 4. Lyftspak för tonarm 5. Tonarmsstöd 6. VARVTALSINSTÄLLNING

Läs mer

WC004 - Nightvision Chatcam. Viktigt! Installera drivrutinen innan anslutning av Sweex Nightvision Chatcam!

WC004 - Nightvision Chatcam. Viktigt! Installera drivrutinen innan anslutning av Sweex Nightvision Chatcam! WC004 - Nightvision Chatcam Inledning Utsätt inte Sweex Nightvision Chatcam för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Sweex Nightvision

Läs mer