Utbildade domare som kan maskinen: Alex, G och Jenny Söderlund. G är ansvarig för synkronmaskinen på UVGK Cup, Alex finns också tillgänglig.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildade domare som kan maskinen: Alex, G och Jenny Söderlund. G är ansvarig för synkronmaskinen på UVGK Cup, Alex finns också tillgänglig."

Transkript

1 Minnesanteckningar arbetsmöte Trampolintekniska Kommittén Uppsala lördag till söndag Närvarande: Louise Nordenberg (vid tangenterna), Cicci Johansson, Johan Ekenberg, Alex Gustafson, Mats G Göransson samt under söndagen även konsulent Therese Nordfors. 1. Funktioner inom Trampolintekniska Kommittén Louise ordförande samt ansvarig för utbildning. Cicci ansvarig för utvecklingsgrupp och samarbetet med landslaget. Johan ansvarig för breddverksamheten. Alex och G ansvariga för tävling, domare samt internationella frågor. 2. Synkronmaskinen & time of flight Ny version av maskinen klar inom ett par veckor. Kostade tidigare euro, nya versionen kostar 895 euro. Beslut att vänta in den nya versionen och köpa två stycken maskiner. Om de nya maskinerna inte hinner komma till UVGK Cup körs tävlingen med två trampoliner och vår befintliga synkronmaskin. Ok från arrangören att köra på två trampoliner (möjlighet att värma upp på ytterligare två trampoliner som sedan inte används på tävling). De nya maskinerna hinner garanterat komma till Svenska Cupen 2. Utbildade domare som kan maskinen: Alex, G och Jenny Söderlund. G är ansvarig för synkronmaskinen på UVGK Cup, Alex finns också tillgänglig. För backup finns ett program med filmning, G ansvarar för att följa upp. Bilen som går från Väsby tar med synkronmaskinen till Herrljunga på landslagslägret vecka 9 då landslaget har möjlighet att testa sin höjd under serieträningen, G och Alex har möjlighet att titta närmare på olika funktioner (som exempelvis backupen). Therese ansvarar för att synkronmaskinen kommer med till Herrljunga. Beslut: Krav att en utbildad domare sköter synkronmaskinen under tävling. 3. Svenska Cupen 2011 Trots åtskilliga påminnelser har vi fortfarande bara två klara deltävlingar för Svenska Cupen under 2011: Deltävling 1 i Upplands Väsby och deltävling 3 i Göteborg (arrangör Sacro). Österåker har signalerat att de eventuellt kan ta deltävling 2 och Uppsala har signalerat att de eventuellt kan ta deltävling 4. Louise följer upp snarast.

2 Om deltävling 2 inte blir av tar TrK ansvar för att arrangera en extra kvaltävling till VM och WAGC, för att gymnasterna ska få utlovade fyra kvaltävlingar. Däremot arrangeras ingen extra kvaltävling om samtliga deltävlingar blir av. Ledarträffar under Svenska Cupen vårterminen 2011: Planerar för Upplands Väsby men avvaktar med Svenska Cupen 2 tills vi har en arrangör. Tema krishantering med förbundets nya förenklade checklista, diskussion kring larmlista och åtgärder kopplat till media. Har Birgitta Rittner möjlighet att medverka? Eller Stefan Bengtsson. Koppla till tränarlicenser och teoriutbildningarna. Har Maria Ståhl möjlighet att medverka? Louise följer upp. Diskussion med tränarna: Ska vi använda torsdagens förträningstid på SM? (Är det någon klubb som åker redan på torsdagen med tanke på schemat, som också presenteras.) Arrangera Svenska Cupen; att hjälpas åt istället för att stå som ensam arrangör. Få med nya klubbar med bra hallar med uppbackning av erfarna arrangörer. Förtydliga att alla klubbar ska kunna tillhandahålla en funktionär i de fall hemmaklubben inte räcker till. Diskutera även passare, om klubbarna kan hjälpas åt? Använda tränare som har rutin istället för ovana funktionärer. TrK-representation: Louise ansvarig för Svenska Cupen 1. Cicci ansvarig för Svenska Cupen 2 och 3. G ansvarig för Svenska Cupen 4. Kombinationstävling: För att öka intresset för DMT och för att gymnasterna ska få ut så mycket som möjligt av tävlingstillfällena testas under höstens två deltävlingar en ny klass som är en kombinationstävling med en valfri serie på trampolin samt två kombinationer på DMT. Fria serier och kombinationer, lägsta krav trampolin klass tre för trampolin och klass ett för DMT. En damklass och en herrklass. Faller hösten väl ut införs detta som en klass i Svenska Cupen och införs i systemet Svenska Cupen-totalen. Eventuellt kan även en totaltävling införas där DMT, trampolin, synkron och kombinationstävlingen räknas ihop. Öka statusen och intresset för Svenska Cupen-totalen: Marknadsför Svenska Cupen-totalen Therese ansvarar för att köpa in en stor vandringpokal i bra kvalitet till den klubb som tar flest medaljer/år. Meddela klubbarna i förväg och uppdatera ställningen efter varje deltävling. Mervärden: TrK önskar gemensam aktivitet tillsammans på lördagskvällen utöver middag. TrK-representanten diskuterar med respektive arrangörsförening. 4. SM 2011 Therese, som är ansvarig för trampolin och DMT i Halmstad, rapporterar om planeringen inför SM. UVGK står som värdförening. G är TrKs representant. Domarlagen görs efter sista anmälan 14 mars då vi vet hur klasserna kommer se ut.

3 5. WAGC 2011 Cicci och Louise planerar. Cicci söker boende och flyg, tar hjälp av Paula Nordöen. Louise söker schema för såväl VM som WAGC. (Uttagningsnormerna ligger ute på hemsidan.) 6. Svenska Cupen 2012 Sista ansökan för att arrangera världscupstävlingar 1 juli Vänta in FIGs kalender, som vi behöver anpassa oss efter. Svensk planering deadline 31 augusti. För att hitta arrangörer till 2012 tror vi på att hjälpas åt i större utsträckning mellan klubbarna, dels befintliga arrangörer som kan hjälpas åt, dels fadderverksamhet då erfarna arrangörer kan hjälpa nya klubbar med bra hallar. Detta kan uppmuntras via regionernas UC (utvecklingscentrum). Cicci tar med sig till västs UC och Louise till östs UC. Denna punkt tas även upp i diskussionen om breddverksamhet. Preliminär planering: Deltävling 1 slutet av kvartal 1. Deltävling 2 kvartal 2 (förslagsvis maj). Deltävling 3 och 4 under kvartal 4. Finns pengar över i slutet av året köper vi pokaler till alla Svenska Cupen-totalen/klass, annars äskar i pengar till 2012, som blir första året med vandringspokal/klass. 7. SM 2012 Rangordnar från förbundet föreslagna datum för SM Louise tar med sig frågan om pingst, maj, varför inte det är ett aktuellt datum. Prio 1) 4-6 maj Prio 2) april Prio 3) april Prio 4) Juni däremot känns inte aktuellt. 8. Domare Insatser för att öka antalet domare på samtliga nivåer: Satsning på fler regionala och nationella domarkurser för att öka bredden som underlag till den internationella kursen. En regionsdomarkurs

4 per år och region, en i öst och en i väst. En förbundsdomarkurs/år. Vartannat år i öst respektive väst. Internationell domarutbildning i mars 2013 i Sverige (efter den interkontinentala domarutbildningen i den nya OS-cykeln) är ambitionen att en förbundsdomarkurs ska arrangeras i väst under september. Louise följer upp med Utbildningsenheten. Dock utgår förbundsdomarkursen 2012 eftersom alla domarlicenser måste uppdateras i den nya OS-cykeln. Ersätter med två förbundsdomarkurser tidigt 2013, en i väst och en i öst. Marknadsför regionsdomarkursen! Koppla till kompetensutveckling för tränare. Diskussion om att försöka variera domarlagen! Gå ut med en förfrågan till domarna vad de helst vill döma. Planera in ett längre domarmöte i samband med UVGK för att väcka diskussioner och förhoppningsvis intresset för domarfrågor. 9. Breddverksamhet Bygga ett fungerande koncept för UC och sedan utöka antalet. Idag finns ett UC i öst och ett UC i väst. Syd tillhör idag väst, ambitionen är att syd ska kunna starta ett eget UC år regionstävlingar/termin är målet. Belysa regelverket kring trampoliner, finns många nedsänkta som alltid är öppna. Skriv ett informationsblad. Johan tar fram ett förslag till 1 april. Största satsningen på breddsidan 2011 är att följ upp årsrapporten; vilka föreningar har trampolinverksamhet? TrK delar upp ledamöterna geografiskt som i sin tur följer upp föreningarna via fysiskt möte eller telefon. Gå ut till regionskontoren och berätta om vårt arbete. 10. Öka intresset för DMT Satsning på DMT via kombinationstävling på Svenska Cupen. Via utbildningssidan se möjligheterna för att skapa en utbildning för DMT. TrK beslutar sig också för att stötta ett rent DMT-läger till sommaren för att gynna tillväxten, lägret öppet för hela Sverige. Inriktning gymnaster som tävlar/vill tävla DMT. Louise ansvarig. 11. Aspiranterna Beslutar att genomföra projektet Aspiranterna, inspirerat av den centrala kvinnliga AG-kommittén. Kalla Svenska Cupen-hoppare som inte är med i Utvecklingsgrupp eller landslag. Börja med uttag för de som varit i final under vårens tävlingar. Förslagsvis två dagars läger under sommaren. På sikt utnyttja Lingvallen, troligtvis blir lägret 2011 i Upplands Väsby.

5 12. Kravprofilen TrK delar upp sig geografiskt för att hjälpa tävlingsföreningarna igång med kravprofilen. Fokus på klubbarna som tävlar Svenska Cupen och sedan kan sprida informationen via UC. TrK samlas i samband med SM för att planera föreningsbesöken och testar upplägget i samband med landslagsuttagningen i juni, om ok för FK. Louise: Uppsala, UVGK, Österåker/Stockholms TK, Gävle. Johan: Klippan och Tor. Cicci och G: Sacro å Frölunda. Alex: Alingsås, Levo och Frivolten. 13. Utbildning Var kommer skadehanteringen in i utbildningsstegen? Lägg in ett lösblad med grenspecifika skador på trampolin i stegutbildningen? Borde inte baskursen heta teori steg 1? Och teori steg 1 bli steg 2? Maila ut utbildningsplaneringen geografiskt till såväl regionkontoren som regionkommittéer. Ny regel; 6 månader för att ta in utbildningar? Exempelvis de som får dispens att gå steg 1 praktik innan baskursen och får sin licens först när de gått baskursen. Problem att få går baskursen och därmed passar utan licens. Utbildarutbildning för trampolin varje år, kan vi byta namn eftersom det inte är en utbildning utan snarare ett diskussionsforum för vidareutveckling. Se över intresset för FIG Academy Category 2. Hur många dagar? Vad för kostnad? Vem följer upp klubbar och tränare kopplat till licenskravet? Hur har truppsidan arbetat under alla år? Arrangera en steg 3-kurs och en förbundsdomarkurs innan Svenska Cupen 3. Kan dessa två kurser samköras? Steg 3-material deadline 1 juli för att kunna användas till hösten. Tryck upp få för att ha en pilotkurs. Steg 4 kan arrangeras tidigast i slutet av 2012, då vi behöver äska pengar för materialets framställning till För 2012 äskar TrK även om pengar till en CD med videoklipp för utbildning samt framtagandet av en DMT-utbildning. Alex hör sig för hur andra länder arbetar med DMT och eventuella kurser? Finns det någon kurs utomlands vi kan gå för att lära oss? Louise tar med sig ovanstående till Utbildningsenheten.

6 14. Powerjump Intresse för att återuppta Powerjump för att lyfta fram showsidan på trampolin. Ett förslag att arrangera ett evenemang tillsammans med utbildningsenhetens nya kurs Show and performance och centrala ungdomsrådet. Louise bollar med idrottskonsulent Jonas Juhl. 15. Kommande möten TrK träffas i samband med Svenska Cupen 1, SM samt landslagslägret i Väsby utöver mailkontakt och telefonkonferenser. Höstens möten planeras i juni. TrK träffas för en hel arbetshelg en gång/termin. Övrigt Johan och Louise har remissläst baskursens A-del och kommer även att remissläsa B-delen. TrK har remissläst foldern Rekommendationer för föreningar. Okej att använda Facebooksidan Svenska trampolinare på tävling så länge vi även uppdaterar den officiella sidan för Gymnastikförbundet med viktiga nyheter. Diskussion om semifinaler och kvartsfinaler på sikt, för att bl a öka antalet serier på tävling. Diskussion om lagtävlingar som en spännande tävlingsform. Börjar dock med att öka intresset för Svenska Cupen-totalen och kombinationstävlingen. TrK-protokoll deadline, skall ligga uppe på hemsidan senast tre dagar efter möte. Lägg ut utbildare på hemsidan och flytta domarna till en egen kategori; Nätverk. Dock inga kontaktuppgifter! Skriv ut kommitténs mailadresser på hemsidan.

Louise kontaktar Pia om att vi vill behålla dokumentet med ovanstående justeringar.

Louise kontaktar Pia om att vi vill behålla dokumentet med ovanstående justeringar. Möte med trampolintekniska kommittén 2014-01-24 Arlanda Stad Närvarande: Thérèse Nordfors (konsulent), Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Mats Göransson, Alex Frejemark, Johan Ekenberg. Saknades

Läs mer

Therese har pratat med Pia; som också tycker det är viktigt, vi har blivit lovade en bättring från centralt håll.

Therese har pratat med Pia; som också tycker det är viktigt, vi har blivit lovade en bättring från centralt håll. Möte med trampolintekniska kommittén Stockholm, 12 oktober 2013 Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Thérèse Nordfors (konsulent), Cicci Johansson, Mats Göransson och Johan Ekenberg.

Läs mer

Domare: Varje deltagande förening skickar en domare. Ulf går ut med mer info inför SM.

Domare: Varje deltagande förening skickar en domare. Ulf går ut med mer info inför SM. Möte med Trampolintekniska kommittén 2015-02-21 Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Thérèse Nordfors, Mats Göransson, Alex Frejemark samt Jenny Söderlund

Läs mer

Österåkerscupen 2011

Österåkerscupen 2011 Österåkers Trampolin Förening PM1 Österåkerscupen 2011 Deltävling 2 i Svenska Cupen Datum Den 7-8/5 2011 Plats Arrangör Tävlingsledare Information Åkersberga Sporthall, Hackstavägen 43, 184 35 Åkersberga

Läs mer

Anmälda klubbar VFTK Sjövalla FK GK Frivolten TK Levo Uppsala GF ÖTF Örebro FK Motala FK Camp Active Sports Club FK Tor

Anmälda klubbar VFTK Sjövalla FK GK Frivolten TK Levo Uppsala GF ÖTF Örebro FK Motala FK Camp Active Sports Club FK Tor UVGK Cup 2009 - Deltävling 1 i Svenska Cupen 2009 - Datum 4 5 april 2009 Plats Arrangör Vilundahallen, Upplands Väsby UVGK i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet Tävlingsledare Thérèse Nordfors, tele

Läs mer

Österåkerscupen 2010

Österåkerscupen 2010 Österåkers Trampolin Förening PM1 Österåkerscupen 2010 Deltävling 3 i Svenska Cupen Datum Den 18/9 2010 Plats Arrangör Tävlingsledare Information Åkersberga Sporthall, Hackstavägen 43, 184 35 Åkersberga

Läs mer

Agenda möte med trampolintekniska kommittén Möte vid Gymnastikforum, Quality Friends Hotel/Solna 2015-10-17

Agenda möte med trampolintekniska kommittén Möte vid Gymnastikforum, Quality Friends Hotel/Solna 2015-10-17 Agenda möte med trampolintekniska kommittén Möte vid Gymnastikforum, Quality Friends Hotel/Solna 2015-10-17 Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Thérèse Nordfors, Alex Frejemark,

Läs mer

PM Frölunda Cupen Svenska cupen i trampolin och DMT

PM Frölunda Cupen Svenska cupen i trampolin och DMT PM Frölunda Cupen 2014 Svenska cupen i trampolin och DMT Datum: 25-26/10 2014 Plats: Arrangör: Frölunda Kulturhus, Västra Frölunda Västra Frölunda TK i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet Tävlingsledare:

Läs mer

Välkommen till UVGK Cup 2017!

Välkommen till UVGK Cup 2017! Välkommen till UVGK Cup 2017! 1:e Svenska Cupen tävlingen 2017 i Trampolin, DMT och Synkron. Arrangerande förening Upplands Väsby Gymnastikklubb, UVGK Datum 25-26 mars 2016 Plats Husarvägen 29, Vilundahallen,

Läs mer

Välkommen till UVGK Cup 2018!

Välkommen till UVGK Cup 2018! Välkommen till UVGK Cup 2018! Svenska Cupen deltävling 1 2018 i Trampolin, DMT och Synkron. Arrangerande förening Upplands Väsby Gymnastikklubb, UVGK Datum 17-18 mars 2018 Plats Husarvägen 29, Vilundahallen,

Läs mer

Höga krav för utvecklingsgruppen, inte så många som nått upp till kraven de som kommit med i utvecklingsgruppen är med i WAGC-satsningen.

Höga krav för utvecklingsgruppen, inte så många som nått upp till kraven de som kommit med i utvecklingsgruppen är med i WAGC-satsningen. Möte med Trampolintekniska kommittén 2014-12-13, Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Johan Ekenberg, Mats Göransson, Alex Frejemark samt Jenny Söderlund

Läs mer

Österåkerscupen 2011

Österåkerscupen 2011 Österåkers Trampolin Förening PM1 Österåkerscupen 2011 Deltävling 2 i Svenska Cupen Datum Den 7-8/5 2011 Plats Arrangör Tävlingsledare Information Åkersberga Sporthall, Hackstavägen 43, 184 35 Åkersberga

Läs mer

Minnesanteckningar trampolin Upplands Väsby augusti 2016

Minnesanteckningar trampolin Upplands Väsby augusti 2016 Minnesanteckningar trampolin Upplands Väsby 26-27 augusti 2016 Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Thérèse Nordfors, Johan Ekenberg, Linnéa Ågren, Mats Göransson och Jenny Söderlund

Läs mer

Välkommen till Väsby Open 2015!

Välkommen till Väsby Open 2015! Välkommen till Väsby Open 2015! 3:e Svenska Cupen tävlingen 2015 i Trampolin, DMT och Synkron. Arrangerande förening Upplands Väsby Gymnastikklubb, UVGK Datum 3-4 oktober 2015 Plats Husarvägen 29, Vilundahallen,

Läs mer

KALLELSE Test till uttagningstest till landslagen samt landslagsläger december i Herrljunga

KALLELSE Test till uttagningstest till landslagen samt landslagsläger december i Herrljunga KALLELSE Test till uttagningstest till landslagen samt landslagsläger 16-18 december i Herrljunga Följande gymnaster och tränare är kallade, notera vilka som skall testats för plats alternativt ny period

Läs mer

TK Levo i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet. Tävlingsjuryn består av tävlingsledaren, SvGF:s representant samt aktuell huvuddomare

TK Levo i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet. Tävlingsjuryn består av tävlingsledaren, SvGF:s representant samt aktuell huvuddomare PM Levo Cup 2014 Tack för er anmälan till Levo Cup den 10-11 maj 2014. Vi önskar er varmt välkomna till Lidköping med en trevlig och spännande tävling för oss alla. Totalt är 11 st klubbar anmälda till

Läs mer

Datum Lördag och söndag den 5-6 maj Fyrishov, Uppsala. Förträning fredag kväll Kvaltävlingar lördag Finaler söndag. Uppsala Gymnastikförening

Datum Lördag och söndag den 5-6 maj Fyrishov, Uppsala. Förträning fredag kväll Kvaltävlingar lördag Finaler söndag. Uppsala Gymnastikförening 1 Svenska Mästerskapen Trampolin & DMT Uppsala Fyrishov 5-6 maj 2012 Härmed har vi det stora nöjet att inbjuda Er alla till SM i Trampolin & DMT 2012. Arrangemanget kommer att genomföras i samarbete med

Läs mer

1. Utvecklingshelg för föreningar med elitverksamhet: Prestation så mycket mer än bara teknik

1. Utvecklingshelg för föreningar med elitverksamhet: Prestation så mycket mer än bara teknik Minnesanteckningar trampolintekniska kommittén Göteborg 9-11 december 2016 Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Linnea Ågren, Thérèse Nordfors, Mats Göransson, Johan Ekenberg samt

Läs mer

Foto: Per Lindström. Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Per Lindström. Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Per Lindström Tävlingsbestämmelser Trampolin Januari 2016 - sida 2 av 12 - Innehållsförteckning 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin... 5 1.1 Tävlingssystem Trampolin... 5 1.2 Rikstävlingar...

Läs mer

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Samuel Wendelius Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Januari 2017 Innehåll 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin...4 1.1 Tävlingssystem Trampolin...4 1.2 Rikstävlingar...5 1.3 Anmälningsrutiner...5

Läs mer

Välkommen till Frölunda Cupen 2016!

Välkommen till Frölunda Cupen 2016! Välkommen till Frölunda Cupen 2016! 3:e Svenska Cupen tävlingen 2016 i Trampolin, DMT och Synkron. Arrangerande förening Västra Frölunda Trampolinklubb Tävlingsledare: Jonas Heiman (jonas.heiman@elofhansson.com)

Läs mer

Foto: Per Lindström. Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Per Lindström. Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Per Lindström Tävlingsbestämmelser Trampolin Januari 2015 - sida 2 av 11 - Innehållsförteckning 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin... 5 1.1 Tävlingssystem Trampolin... 5 1.2 Rikstävlingar...

Läs mer

Välkommen till Frölunda Cupen 2015!

Välkommen till Frölunda Cupen 2015! Välkommen till Frölunda Cupen 2015! 4:e Svenska Cupen-tävlingen 2015 i Trampolin, DMT och synkron Arrangerande förening Västra Frölunda Trampolinklubb, VFTK Tävlingsledare: Mats Göransson mats.goransson@post.gymnastik.se

Läs mer

Nyheter från 2011 Trampolin och DMT

Nyheter från 2011 Trampolin och DMT Nyheter från 2011 Trampolin och DMT Jullovsläger 2011-12-08 Gymnastikförbundet Mellansvenska har fortfarande platser kvar till truppolinlägret i mellandagarna som nu släpps fria för gymnaster från hela

Läs mer

7 Robin Larsson Gefle Gymnastikförening 44, :a serie 6,60 7,00 6,80 7,20 20,700 2:a serie 5,40 5,30 5,30 5,20 7,80 23,700 Final serie

7 Robin Larsson Gefle Gymnastikförening 44, :a serie 6,60 7,00 6,80 7,20 20,700 2:a serie 5,40 5,30 5,30 5,20 7,80 23,700 Final serie Klass 1 Herrar J1 J2 J3 J4 J5 Diff Sum Total 1 Ivan Paust Gymnastikklubben Frivolten 77,300 1993 1:a serie 7,10 7,20 7,00 7,40 21,475 2:a serie 6,20 5,90 6,10 5,80 8,90 26,900 6,50 6,80 6,60 6,60 9,10

Läs mer

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Samuel Wendelius Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin 2017-2020 Innehåll Ändringar... 4 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin... 5 1.1 Tävlingssystem Trampolin... 5 1.2 Rikstävlingar...

Läs mer

Louise Nordenberg (ordförande, TrK), Mats Göransson (ledamot, TrK), Therese Nordfors (konsulent

Louise Nordenberg (ordförande, TrK), Mats Göransson (ledamot, TrK), Therese Nordfors (konsulent Protokoll från Tävlingsforum 2010 Arlanda Stad, 11-12 september Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, TrK), Mats Göransson (ledamot, TrK), Therese Nordfors (konsulent Svenska Gymnastikförbundet),

Läs mer

Trampolin - enkät om förändringar inför 2015

Trampolin - enkät om förändringar inför 2015 Trampolin - enkät om förändringar inför 2015 Bakgrund: http://www.gymnastik.se/tavling/trampolin/nyheter/enkatomnyaregler/ Vilka har svarat på enkäten? 1 Tränare på riksnivå 18 40,9% 2 Tränare på regionsnivå

Läs mer

Foto: Samuel Wendelius. Regler för Svenska Mästerskap och Svenska Cupen Trampolin

Foto: Samuel Wendelius. Regler för Svenska Mästerskap och Svenska Cupen Trampolin Foto: Samuel Wendelius Regler för Svenska Mästerskap och Svenska Cupen Trampolin 2017-2020 1. SVENSKA MÄSTERSKAP REGLER FÖR SVENSKA MÄSTERSKAP Giltiga från 1 januari 2017 Svenska Mästerskap (SM) arrangeras

Läs mer

www.gymnastik.se/mellansvenska www.facebook.com Gymnastikförbundet Mellansvenska Vårt kansli, beläget i Örebro, med tre anställda idrottskonsulenter.

www.gymnastik.se/mellansvenska www.facebook.com Gymnastikförbundet Mellansvenska Vårt kansli, beläget i Örebro, med tre anställda idrottskonsulenter. Regionen bildades den 1 januari 2010 till nuvarande form. Vi är tillsammans ca 32 500 medlemmar i 192 föreningar i Södermanland, Värmland, Västmanland, Örebro län och Östergötland (som alla tidigare var

Läs mer

Nyheter från 2012 Trampolin och DMT. Kallelse till utvecklingsgruppens januariläger

Nyheter från 2012 Trampolin och DMT. Kallelse till utvecklingsgruppens januariläger Nyheter från 2012 Trampolin och DMT Kallelse till utvecklingsgruppens januariläger 2012-05-07 Samt kallelse till utvecklingsgruppens uttagningstillfälle i Herrljunga 13 januari 2013 Läger 12-13 januari

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013 Inledning VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013 Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyller 100 år, 2014! Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

Gymnastikförbundets. Utbildningskrav Tävling

Gymnastikförbundets. Utbildningskrav Tävling Gymnastikförbundets Utbildningskrav Tävling From 1 juli 2011 Utbildningsstruktur Nedan beskrivs utbildningsstrukturen för Gymnastikförbundets tävlingsdiscipliner. Baskursen är gemensam för alla barn- och

Läs mer

Välkommen till Ungdoms och Junior-SM 2017!

Välkommen till Ungdoms och Junior-SM 2017! Välkommen till Ungdoms och Junior-SM 2017! Svenska mästerskapen i trampolin för ungdom och juniorgymnaster Arrangerande förening Klippans Gymnastikkrets, KGK Datum 29 April 2017 Plats Södra Skolgatan,

Läs mer

Gymnastikförbundets. Utbildningskrav Tävling

Gymnastikförbundets. Utbildningskrav Tävling Gymnastikförbundets Utbildningskrav Tävling From 1 juli 2011 1. Utbildningsstruktur Nedan beskrivs utbildningsstrukturen för Gymnastikförbundets tävlingsdiscipliner. Baskursen är gemensam för alla barn-

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-04-20 kl.20.00 22.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia Wardström-Larsen Emma

Läs mer

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF.

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF. I 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. I 2 INTERNATIONELLA

Läs mer

INFORMATION INFÖR VM I TRAMPOLIN & DMT I SOFIA, BULGARIEN 6-12 NOVEMBER 2017

INFORMATION INFÖR VM I TRAMPOLIN & DMT I SOFIA, BULGARIEN 6-12 NOVEMBER 2017 Till: Lina Sjöberg, Felix Holgersson, Jonas Nordfors, Måns Åberg, Oscar Smith, Per Holgersson, Tommy Nordfors, Jenny Söderlund, Petra Källman Navier, Mats Göransson, Ulf Andersson. Kopia till: Gymnasternas

Läs mer

Levo Cup 2015 uppdaterad 11:15

Levo Cup 2015 uppdaterad 11:15 Trampolin Klass 1 Damer 7 Alice Flensburg Klippans GK 1999 Klass 1 Damer Trampolin Louise H Lundblad Gefle GF 1997 Klass 1 Damer Trampolin Lina Sjöberg Uppsala GF 1993 Klass 1 Damer Trampolin Linnea Ågren

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, torsdag den 2 februari 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Christer Holmgren, ordf, Bodil Berntsson, Sofia Blom 3-8, Margaretha

Läs mer

PM2 går ut, inklusive bekräftelse på anmälan, information om matbeställning, detaljerat tidsschema och startordning

PM2 går ut, inklusive bekräftelse på anmälan, information om matbeställning, detaljerat tidsschema och startordning Vecka 4 Vecka 10 Vecka 18 Vecka 21 Vecka 22 Inbjudan går ut, inklusive information om logi PM1 går ut, inklusive påminnelse om logi Anmälan till tävlingarna stänger PM2 går ut, inklusive bekräftelse på

Läs mer

Svensk Tennis Norr. Tävlingsledarmöte Umeå 31 juli 2010

Svensk Tennis Norr. Tävlingsledarmöte Umeå 31 juli 2010 Tävlingsledarmöte Umeå 31 juli 2010 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2010-08-10 Simon Elfving Första utkastet - - Simon Elfving 2010-08-18 TENNISNORR 2 (6) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Protokoll Nr 2, 26-48, 2016

Protokoll Nr 2, 26-48, 2016 Datum: 1/2 2016 Tid: 20.00-21.30 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Hamid Fazeli (ledamot). Frånvarande:

Läs mer

Innehållsförteckning. Arrangörsmanual Vattenpolo turneringshelg damer Sida 2 av 6

Innehållsförteckning. Arrangörsmanual Vattenpolo turneringshelg damer Sida 2 av 6 Arrangörsmanual Vattenpolo turneringshelg damer Sida 2 av 6 Innehållsförteckning 1. Om arrangörsmanualen... 3 2. Förslag på upplägg... 3 3. Inför turneringshelgen... 3 3.1 Inbjudan till föreningar... 3

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 1/2017

Mötesprotokoll VKFS 1/2017 Page 1 of 5 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare Norman Hatfield valdes som Protokolljuterare. Christofer Carlsson valdes som mötes sekreterare. b. Närvarande Siamak Rezaie, Norman Hatfield,

Läs mer

Utbildningskrav Tävling

Utbildningskrav Tävling Gymnastikförbundets Utbildningskrav Tävling From 1 juli 2011 Uppdaterad januari 2014 1. Utbildningsstruktur Nedan beskrivs utbildningsstrukturen för Gymnastikförbundets tävlingsdiscipliner. Baskursen är

Läs mer

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK RUJK 2015 Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK Ungdomskommitténs aktiviteter under årsmötet Lördag Presentation av Ungdomsverksamheten

Läs mer

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon)

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon) 1 Bordtennisförbund (VBTF) arbetar för utveckling tillsammans med våra föreningar för ett aktivt bordtennisintresse. VBTF tillhör de största distrikten i Sverige och har ca 60 aktiva föreningar. Lite fakta:

Läs mer

Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning

Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning Övergripande del Förkortn. Teknisk kommitté ersatt med Tävlingskommitté Våra kommittéers uppdrag är mycket bredare än att bara hantera tekniska frågor.

Läs mer

Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger

Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger Vecka 25 Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger Individuell mångkamp*, grenfinaler** och lagtävling (5-5-3 de tre högsta poängen per redskap går till lagpoängen). *Ett hopp gäller för mångkampsresultatet

Läs mer

Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018

Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018 Halmstad den 23 februari 2018 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Mästerskapshelgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2018 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 11-13 maj

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-02-20 kl.09.30 18.30 2010-02-21 kl. 09.00 14.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia

Läs mer

Välkomna till årets Storforum!

Välkomna till årets Storforum! Välkomna till årets Storforum! 09.30 10.00 Fika Agenda 10.00 12.00 Storforum 2018 12.00 12.45 Lunch 12.45 15.30 Tävlingsplaneringsmöte 2018 Regel ändringar MX 2018-2019 Fr.o.m 2019 ska startnummer, anmälan

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Genomgång av regler i början av tävling för nybörjare. Regler samma oavsett ålder.

Vad? Hur? Vem? När? Genomgång av regler i början av tävling för nybörjare. Regler samma oavsett ålder. Genomgång av regler i början av tävling för nybörjare. Regler samma oavsett ålder. Riktlinjer för lägsta nivå för försäkringsbehov för tränings försäkring. Förbundet Utbildade lottare och sekreterare även

Läs mer

Svenska VM-resultat trampolin

Svenska VM-resultat trampolin Innehållsförteckning Svenska VM-resultat trampolin 1964-2013 1:a världsmästerskapen, 21 mars 1964, London (GBR)... 1 2:a världsmästerskapen, 30 januari 1965, London (GBR)... 1 6:e världsmästerskapen, 19

Läs mer

Inbjudan: IYPT Swedens forskningsläger

Inbjudan: IYPT Swedens forskningsläger Inbjudan: IYPT Swedens forskningsläger 9-11 november 2018 Inledning Går det att syssla med riktig forskning redan när man går på gymnasiet? Absolut! Fysiktävlingen International Young Physicists Tournament

Läs mer

Svenska VM-resultat trampolin

Svenska VM-resultat trampolin Innehållsförteckning Svenska VM-resultat trampolin 1964-2017 1:a världsmästerskapen, 21 mars 1964, London (GBR)... 2 2:a världsmästerskapen, 30 januari 1965, London (GBR)... 2 5:e världsmästerskapen, 30

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

Protokoll Nr 9, , 2015

Protokoll Nr 9, , 2015 Datum: 27/10 2015 Tid: 21.30 23.20 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Sara Holm (ledamot), Hamid

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26 2015-02-26 (20.00-22.00) Telefonmöte Deltagare SVEMO Jonas Bergqvist Lars Edvardsson Anders Tibbling Nils Granath Gäster Peter Folkeson Arne Hedin Magnus

Läs mer

Utvärdering av spelarenkät 2017

Utvärdering av spelarenkät 2017 Utvärdering av spelarenkät 2017 1 Har du förslag på förbättringar av tourens deltävlingar? Ja 12 27,3 Nej 32 72,7 Total 44 100 97,8% (44/45) Förslag vid ja 3 klasser i kat 1. A-klass ska spela brutto Kategorierna

Läs mer

Enklare insteg för utbildning Barn och Ungdom

Enklare insteg för utbildning Barn och Ungdom 2013-04-18 Enklare insteg för utbildning Barn och Ungdom Syfte Ett av målen i Vision 2020 är att kraftfullt öka antalet medlemmar i våra föreningar. För att kunna uppnå detta mål behövs väsentligt fler

Läs mer

Mellansvenska Cupen 2019

Mellansvenska Cupen 2019 Mellansvenska Cupen 2019 www.msbgf.se Klassindelning Indelning av klasser görs enligt nedan baserat på årets säsongshandikapp på filt. Klass A Klass B Klass C Klass D Ungdom < - 8,9 9,0 12,9 13,0 18,9

Läs mer

Verksamhetsplan FÖRTYDLIGA-FÖRENKLA-FOKUSERA och förstå VARFÖR

Verksamhetsplan FÖRTYDLIGA-FÖRENKLA-FOKUSERA och förstå VARFÖR Verksamhetsplan 2015--2016 FÖRTYDLIGA-FÖRENKLA-FOKUSERA och förstå VARFÖR Fokusområden för 2015-2016 1. Framtidens gymnastikförening - mer tid till gymnastik 2. Köerna till gymnastiken arbetas bort 3.

Läs mer

Halmstad Arena den 7-9 oktober 2016

Halmstad Arena den 7-9 oktober 2016 Halmstad den 30 augusti 2016 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet, Svenska Cupen Helgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2016 Hjärtligt välkomna till: Halmstad Arena den 7-9

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015 Inledning Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyllde 100 år 2014. Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

1. Väsby IK friidrott

1. Väsby IK friidrott Bilaga 1. Projektbidragsansökningar 15 april 2015 1. Väsby IK friidrott Väsbyspelen 2015 och distriktmästerskap i friidrott för ungdomar 2. Biografföreningen Sober Söndagsjazz med levande musik 3. Väsby

Läs mer

Utvärdering efter Svenska Cupen 3 hur vi ska arbeta framåt.

Utvärdering efter Svenska Cupen 3 hur vi ska arbeta framåt. Minnesanteckningar möte med tramplintekniska kmmittén Stckhlm lördagen den 5 mars (Nya) Idrttens Hus; Skansbrgatan 7 Skanstull Närvarande: Luise Nrdenberg (rdförande, vid tangenterna), Mats Göranssn, Thérèse

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE SNÖSKOTER

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE SNÖSKOTER 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE SNÖSKOTER 7-2014 2014-02-17 (20.00-22.00) Deltagare SVEMO Urban Backman Tobias Eklund Anders Karlsson Rickard Stenberg Anders Tibbling Sammankallande Koordinator 1 MÖTETS ÖPPNANDE

Läs mer

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År]

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År] Sida 1av 5 September 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober är det dags för medlemsmöte och det årliga Racet, klubbens snabbaste hund. Se bifogad kallelse/inbjudan! Mailadress i medlemsregistret Fick

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Hammarbygymnasterna från bredd till världselit med de bästa ledarna Glädje Gemenskap Utveckling Hammarbygymnasterna erbjuder gymnastik för alla, från bredd till världselit. Vi bedriver vår verksamhet i

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

Svensk Tennis Norr. TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009

Svensk Tennis Norr. TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009 TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.0 2008-11-16 Simon Elfving Första utkastet - - Simon Elfving 2008-11-27 TENNISNORR 2 (5) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

INFORMATION INFÖR VM I TRAMPOLIN & DMT I SANKT PETERSBURG, RYSSLAND 7-10 NOVEMBER 2018

INFORMATION INFÖR VM I TRAMPOLIN & DMT I SANKT PETERSBURG, RYSSLAND 7-10 NOVEMBER 2018 Till: Lina Sjöberg, Felix Holgersson, Gustav Tingelöf, Jonas Nordfors, Måns Åberg, Oscar Smith, Mathias Lindeberg, Per Holgersson, Petra Källman Navier, Alex Frejemark, Ulf Andersson. Kopia till: Gymnasternas

Läs mer

SVENSKA CUPEN TRAMPOLIN & DMT

SVENSKA CUPEN TRAMPOLIN & DMT SVENSKA CUPEN 2001 - TRAMPOLIN & DMT Om Svenska Cupen Svenska Cupen (SC) består av mellan tre och sex deltävlingar. Samtliga tävlande erhåller Svenska Cupen-poäng, förutsatt att klassen de tävlar i har

Läs mer

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som

Läs mer

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015 Halmstad den 16 februari 2015 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2015 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 1-3 maj

Läs mer

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016

Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016 Halmstad den 10 mars 2016 Halmstad Frigymnaster arrangerar, i samarbete med Gymnastikförbundet Svenska Mästerskapshelgen i Artistisk Gymnastik 2016 Hjärtligt välkomna till Halmstad Arena den 13-15 maj

Läs mer

Ersättningsregler för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2011-2012

Ersättningsregler för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2011-2012 2011-02-18 Ersättningsregler för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2011-2012 Generella bestämmelser... 2 Bilaga 1 Förbundsstyrelsen och kommittéer... 4 Bilaga 2 Nationella tävlingar... 5 Bilaga 3 Internationella

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015

SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015 SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015 Under Gymnastikforum träffades flertalet RG-föreningar i Sverige för att diskutera olika utvecklingsområden vad gäller Svensk RG. Föreningar som var representerade

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2018 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2018... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Frånvarande - Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 22 augusti 2012, Östervägen

Läs mer

Nyheter från 2013 Trampolin och DMT. Välkommen till Elittränarutbildning!

Nyheter från 2013 Trampolin och DMT. Välkommen till Elittränarutbildning! Nyheter från 2013 Trampolin och DMT Välkommen till Elittränarutbildning! 2013-11-20 Den 24-26 januari 2014 genomför vi en elittränarutbildning inom nutrition, skadeprevention, motivation, ledarskap! Du

Läs mer

Svenska Mästare - Trampolin

Svenska Mästare - Trampolin Svenska Mästare - Trampolin År Herrar Förening Datum Ort 84 Lennart Malmström Upplands Väsby GK 7 april Laxå 85 Per Johansson 1 GFK Ramund 1 juni Upplands Väsby 86 Ulf Andersson Upplands Väsby GK 4 juli

Läs mer

Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1

Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1 Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1 Här följer en sammanställning av de regler som gäller för arrangörer och deltagare i 3D touren. Grunden för 3D touren är SBF:s regler för bågskytte

Läs mer

Protokoll Distanskommittén

Protokoll Distanskommittén Protokoll Distanskommittén Möte på Scandic Örebro 2013-06-16 Deltagare: Marianne Eriksson, Gitz Johansson, Frida Söderström. Från 2013-81 till och med 2013-83 medverkade Ulf Steisjö. 2013-72 Mötet öppnas

Läs mer

PM 1 SM 2008. Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY

PM 1 SM 2008. Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY PM 1 SM 2008 Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY PM 1 Täby Gymnastikförening och Svenska Gymnastikförbundet hälsar dig VÄLKOMMEN TILL SM Truppgymnastik Trampolin 30 maj - 1 juni 2008 i Tibblehallen,

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 3/2016

Mötesprotokoll VKFS 3/2016 Page 1 of 6 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare b. Närvarande c. Tid för nästa möte d. Fastställande av dagordning e. Godkännande av föregående mötesprotokoll f. Administration a. Ekonomi b.

Läs mer

Brommagymnasterna, Hammarbygymnasterna och KFUM-gymnasterna arrangerar, i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet

Brommagymnasterna, Hammarbygymnasterna och KFUM-gymnasterna arrangerar, i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet KFUM Brommagymnasterna, Hammarbygymnasterna och KFUM-gymnasterna arrangerar, i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet Svenska Cupen Helgen i Manlig Artistisk Gymnastik 2017 Hjärtligt välkomna till: Åkeshovshallen

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Gymnastikförbundet. Maria Ståhl (Gymnastik)

Gymnastikförbundet. Maria Ståhl (Gymnastik) 2011 Gymnastikförbundet Maria Ståhl (Gymnastik) [SAMMANSTÄLLNING AV GYMNASTIKFÖRENINGARS SYN PÅ UTBILDNINGSVERKSAMHETEN 2011] En enkät skickades ut via Questback till Gymnastikförbundets medlemsföreningar

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2017 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2017... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

HG:s verksamhet bereds och planeras av en Arbetsgrupp och beslutas av en Styrgrupp vid ett årsmöte.

HG:s verksamhet bereds och planeras av en Arbetsgrupp och beslutas av en Styrgrupp vid ett årsmöte. 2018-04-25 Beskrivning av Hallands Gentlemän Hallands Gentlemän (HG) är en kombinerad lag- och individuell tävling som spelas årligen och riktar sig till herrar som fyller eller fyllt 55 år under året

Läs mer

2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Mötet godkände framtagen dagordning med några tillägg.

2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Mötet godkände framtagen dagordning med några tillägg. Protokoll Enduro 2008-1 Sammanträdesdata Tid: 19 Januari Plats: Norrköping Närvarande Robert Svensson RS Sammankallande Patricia Eneroth PE Ledamot Anders Tibbling AT Koordinator 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

Gymnastik- utbildarna. Kvalité Kompetens

Gymnastik- utbildarna. Kvalité Kompetens Gymnastik- utbildarna Kunskap Kvalité Kompetens Gymnastikutbildarna Vad är det? Gymnastikutbildarna är varumärket för all utbildningsverksamhet inom Gymnastikförbundet och erbjuder efterfrågad utbildning

Läs mer