Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013"

Transkript

1 Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013 Stort grattis till vinnaren i vår fototävling: Lasse Moell! Vinsten i tävlingen var ett presentkort på Arken Zoo, 250:-.

2 Senaste nytt på klubben! Träningsavgift På medlemsmötet i februari 2013 beslutades att en träningsavgift ska tas ut för att utnyttja dagens lokal. Pengarna kommer oavkortat gå till kostnader som kommer uppstå kring flytten i september. Flytten kommer dock att med högsta sannolikhet att flyttas framåt i tiden och vi kommer därmed att ta ut en träningsavgift även för nästa period. Vi kommer ta ut en avgift för att träna i våra lokaler för perioden 1/10-31/12. Nu vet vi dock i dagsläget inte hur det blir med tidpunkten för eventuella nya lokaler, men det korrigeras i sånt fall. Priset är 150 kr för den nya perioden. Inför varje period kommer vi att byta kod till alla hänglås på LHU och för att få tillgång till lokalen krävs att träningsavgiften är erlagd. För att detta ska fungera krävs att alla medlemmar tar sitt ansvar och inte sprider koden till icke betalande medlemmar. Samtliga som är inne i lokalen ska ha erlagt träningsavgiften (gäller dock inte vid kurs eller tävling ). Vid betalning till plusgiro ange namn och medlemsnummer (både SHU-medlemsnummer och lokalmedlemsnummer är godkända). I samband med betalningen ska ni skicka ett mail till idaskagerdal@hotmail.com med samma information. Ange texten Träningsavgift LHU i ämnesraden TL-utbildningar för agility Det är på gång med nyutbildade tävlingsledare på vår klubb. Utbildningen arrangeras i samarbete med agilitysektorn och kommer innebära några inofficiella tävlingar på klubben. Detta för att de tävlingsledare som är under utbildningen ska bli godkända. Inga datum är däremot satta, mer om det annonseras på hemsidan och via facebook-gruppen. Nya agilityhinder Eftersom Linköpings HU arrangerade finalen i Doggy Professional Cup (finalen hölls i Göteborg) fick klubben en helt ny, komplett hinderpark! Auktion på våra gamla agilityhinder Eftersom vi har fått en helt ny hinderpark har styrelsen beslutat att efter inventering av de befintliga hindrena hålla i auktioner för att sälja ut det vi inte behöver. Auktionerna kommer hållas i facebookgruppen (som event) inom ett par veckor och mer information kommer då också delges.

3 Rosettjakten 2014 Även i år arrangeras vår populära agilitytävling på hemmaplan! Datumen är följande: Klass 1: 18/1 Klass 2: 15/2 Klass 3: 8/3 Anmälan går ut en månad innan start. Många deltagare innebär också att det behövs många funktionärer! Ju fler som hjälps åt desto mindre behöver var och en göra. Mer information om hur du anmäler dig som funktionär kommer i facebookgruppen och på hemsidan när det börjar närma sig. All hjälp är välkommen! Intervju med en av våra medlemmar! Ditt namn: Ida Wessberg Hund: RLD N RLD F RLD A RLD M Future s Heartbeat Black Velvet (Isa) Ras: Dvärgschnauzer Ålder: 5 år Tränar/tävlar: Rallylydnad mästarklass, tävlingslydnad klass 1, Freestyle och HTM klass 1, och Agility klass 1. Vad är det bästa med LHU: Det finns inomhuslokal, bra promenadmöjligheter, det har bra läge och alla trevliga medlemmar såklart Vad önskar du mer av: I detta nu kan jag inte komma på något.

4 Alla klasser kostar 40 kr/st att anmäla sig till (agilityn 2 lopp kostar också enbart 40kr). Anmälan sker till sara.a83@hotmail.com senast 23/9. 28 september 2013 Kopiera rutan nedan och fyll i en för varje hund. Anmälningsavgiften skickas till pg och märks med KM + hundens namn Vi ses på klubben kl 9.00 för anmälan, byggnation av banor osv. Ca kl 10 börjar vi med freestyle/htm på en plan och rallylydnad på en annan. När dessa grenar är slut börjar nybörjar-agilityn följt av agilityn och sist tunnelrace. Racet (snabbaste hunden på raksträcka) kommer att gå löpande under dagen. Vi hjälps åt med att vara funktionärer åt varandra, på det sättet kommer alla kunna tävla de klasser som de vill delta i. Klubbmästare kommer att koras i samtliga grenar: Freestyle Programmet ska vara mellan 45 sek 2,5 min. HtM Programmet ska vara mellan 45 sek 2,5 min. Rallylydnad Banan kommer vara en Nybörjarbana. Agility Ett hopplopp och ett agilitylopp, nivå klass 2. Det sammanslagna Varmt välkomna! resultatet räknas! Nybörjar-agility Hund: (tilltalsnamn) En lättare bana på ca 15 hinder, inga balanshinder eller slalom Förare: kommer att ingå. Hunden måste vara minst 12 månader, och får Klass/er: (ange storleksklass i agility!) inte ha startat på officiell tävling tidigare. Mailadress: Under dagen kommer vi även att kora LHUs snabbaste hund i small, medium och large (höjd efter agilityns indelning). Ingen åldersgräns på hunden. Sist på dagen kör vi Tunnelrace, och korar en vinnare i LHUs Bästa Tunnelspringare i small, medium och large. Tunnelracet består av en agilitybana med bara tunnlar (förutom start och slut-hopphinder som sätts på låg höjd). Åldersgräns för Tunnelrace är 12 månader. Dessa aktiviteter kommer vi ha drive-in-anmälan till, men det går även bra att anmäla och betala för dessa grenar via mail/plusgiro.

5 Ridhusträning 2013/2014 Precis som vanligt kommer vi anordna ridhusträning även denna vinter för alla som är intresserade av att träna agility. OBS! Vi har dock i styrelsen beslutat att inte erbjuda rallylydnad-/lydnad/freestyleträning i ridhus i år, på grund av förra årets låga deltagarantal. Denna träning kommer därför hållas i LHU:s befintliga lokal istället. Hinderflytt kommer ske den 27/10. Då ses vi alla på klubben för att bära, sedan åker vi till stallet för att bära in och hjälps åt att bygga en bana, för att förena nytta med nöje! Tid för hinderflytten återkommer vi med. För att få vara med krävs att man som lägst har gått en nybörjarkurs i agility, och att man har sådan koll på sin hund att det inte springer iväg och stör de andra deltagarna. I år ska vi försöka få ihop till en Max 25-nybörjar-grupp på träningarna. I denna grupp får de som är max 25 år och lite nyare på klubben delta. Vi ställer inte lika höga krav på lydnaden på hundarna. Dessa träningar kommer vara ledarledda, och vilka som leder träningarna kommer variera. Vi i styrelsen hoppas det är flera av er tävlingsaktiva som vill hjälpa till att leda dessa träningar någon eller några få gånger; det skulle betyda mycket för klubbens verksamhet. Ni behöver absolut inte vara instruktörer! Kan ni ställa upp som ledare skriver ni det i er anmälan. Ni som vill delta i den här gruppen skriver detta i er anmälan. Träningen kommer ske varje söndag (med vissa undantag när ridverksamheten behöver ridhuset), eventuellt både förmiddag och eftermiddag/kväll om det är många som vill träna. Mitt på dagen behöver ridskolan ridhuset och därför måste vi plocka undan hindren mitt på dagen i några timmar. Mer om detta när grupper och tider är klara. Högst troligen innebär detta att alla som vill träna kommer få göra det precis som förra året. Priset för träningen kommer bli ungefär som förra året, mer om detta när antal deltagare är klart. Kravet för att få en plats på ridhusträningarna är samma som tidigare år; att man har hjälpt till med något på klubben. Det kan vara allt ifrån att ha hjälpt till med underhåll på något sätt, ha varit funktionär på en tävling till att ha deltagit på städdag. För de som hittills inte bidragit med något det senaste halvåret, kan prata med Anna om vad ni kan göra för att få vara med. Anmälningar tas som vanligt emot av Anna Karlsson (anna.jv.karlsson@gmail.com); skriv vilken nivå ni är på om ni inte känner Anna. Gruppindelning sker främst efter nivå och vilka som brukar träna tillsammans, men hänsyn kommer eventuellt även tas för storleksklass. Halva hinderparken (dvs tillräckligt för en bana nu när vi har så mycket hinder!) kommer stå kvar i LHU:s hagar för att vi ska kunna träna på dem även de dagar ridhuset är bokat. Dessa flyttas sedan in när vädret blir allt för otrevligt att träna i.

6 Max 25-gruppens samträningar I höst och vinter har alla som är med i Max 25-gruppen chansen att delta på samträningar vid ett par tillfällen! Tanken är att vi ska träna med våra hundar och ha en rolig kväll och lära känna varandra och få hjälp i vår träning med våra fyrbenta vänner. Självklart får man dyka upp även om man bara vill komma och träna på egen hand och sedan fika tillsammans med oss andra. Alla är lika välkomna oavsett vilken träningsnivå ni ligger på och efter träningen så bjuder klubben på fika. Vi kommer också starta upp en Max 25-grupp för nybörjare i agility när ridhusträningarna drar igång. Under dessa träningar kommer alltid en ledare finnas tillgänglig. Ledaren tar med övningar som passar gruppen och hjälper er att komma framåt i träningen. Anmälan till denna träningsgrupp skickas till Anna Karlsson: anna.jv.karlsson@gmail.com. Medlemsberättelse: Linköpings hundungdoms sommarläger! Den augusti gick Linköpings Hundungdoms sommarläger av stapel. Jag hade nöjet att vara med som ledare och min dotter Nellie 7 år var tillsammans med dvärgschnauzern Pysen med för allra första gången. Vi kände oss ganska pirriga båda två när vi åkte till klubben tidigt på lördag morgon. Snart började lägrets deltagare anlända och fiket fylldes på med träningssugna barn och ungdomar och glada hundar. Trots att det var så många hundar som aldrig träffats förut så var det väldigt lugnt och inga bråk alls. OBS! Om det är någon av våra medlemmar som ännu inte är med i Max 25-gruppens maillista är det bara att maila till Anna och be om att bli tillagd. När man är med i den listan får man förtur (en veckas) till kurser samt info om samträningar och andra aktiviteter. Efter fika och anmälan så delades gruppen upp i två mindre träningsgrupper med ungefär 8 ungdomar i varje. Ena halvan fick gå ut i solen och träna agility. Johan Eriksson som framgångsrikt tävlat agility sen många år tillbaka skulle med hjälp av Malin Öster drilla alla förväntansfulla ekipage. Hundarna fick träna på att hoppa hinder och springa genom tunnlar medan förare försökte hinna med och visa rätt. Det var allt en utmaning men alla verkade ha väldigt roligt!

7 Under tiden så var den andra gruppen inomhus och tränade lydnad Nellie har stortrivts på lägret. Hon har fått nya vänner, lärt sig med Susann Wastenson som tävlar framgångsrikt i flera olika massor nytt om hundträning, upptäckt nya hundsporter och haft hundsporter och lägerledaren Yvonne Öster. väldigt roligt tillsammans med Pysen. Jag har också haft en riktigt Till lunch blev det pizza och när alla hunnit äta, prata med rolig. Det är så fint att se hur många duktiga barn och ungdomar lägerkompisar och promenerat med hundarna så bytte grupperna det finns och hur kul alla hundar tycker att träningen är. plats. Solen sken på oss hela dagen och både hundar och ungdomar verkade stortrivas med all rolig träning. På söndagen fick ena grupper återigen börja ute på agilityplanen. Den här gången var det tyvärr betydligt sämre väder men humöret verkade vara på topp ändå! Andra gruppen fick vara inne och träna på freestyle med mig och rallylydnad med Susann. Tänk så mycket roliga hundsporter det finns att välja på! Efter lunchen som bestod av hamburgare så bytte grupperna plats. Det märktes att hundarna började bli lite trötta efter två långa dagar men alla fortsatta kämpa på. Till eftermiddagsfikat var alla föräldrar inbjudna att vara med för sedan avslutades lägret med uppvisning! Först fick två modiga ekipage visa upp freestyle och rallylydnad och så delades det ut diplom till alla lägerdeltagare. Sedan gick alla ut till agilityplanen där en liten bana stod uppbyggd. Alla fick visa ett varv var och det var allt ganska svårt! En del hundar ville gärna nosa omkring eller busa lite med någon hundkompis. Också är det ju faktiskt lite läskigt med tunnlar ibland! Men alla fortsatte jobba vidare och tog sig från start till mål. Vilka härliga barn och ungdomar! Hoppas vi ses alla igen nästa år! Malin Perlskog

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

OBSERVERA!!! Linköping Hundungdoms nyhetsbrev våren 2013

OBSERVERA!!! Linköping Hundungdoms nyhetsbrev våren 2013 OBSERVERA!!! Vi vill vara en miljövänlig klubb och därför kommer detta vara det enda medlemsutskick som kommer skickas till våra medlemmar med post! Nästa nummer kommer skickas ENDAST TILL DE SOM ANGETT

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb.

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad. I rallylydnad står samarbete, kontakt och glädje i fokus. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. Om Rallylydnad. Genom glädje, kommunikation

Läs mer

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017 FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK Hej alla medlemmar, KLUBBMÄSTERSKAP-2017 Förra året gjorde vi ett försök till att kora KM-vinnare i olika tävlingsgrenar. Alla som officiellt tävlade med sina hundar hade

Läs mer

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År]

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År] Sida 1av 5 September 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober är det dags för medlemsmöte och det årliga Racet, klubbens snabbaste hund. Se bifogad kallelse/inbjudan! Mailadress i medlemsregistret Fick

Läs mer

Hos oss är alla hundar Välkomna!

Hos oss är alla hundar Välkomna! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs verksamhet. Här hittar du aktuella kurser som vi arrangerar i klubbens regi. Om du vill gå en kurs hos oss, väljer du den som du tycker är intressant och passar

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I GÄVLE HUNDUNGDOM.

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I GÄVLE HUNDUNGDOM. FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I GÄVLE HUNDUNGDOM. FÖR DIG SOM TÄVLAR FÖR GÄVLE HUNDUNGDOM ELLER HAR GÅTT KURS UNDER ÅRET. VAD DET INNEBÄR ATT VARA SAMORDNARE När du blivit godkänd som Ansvarig kommer du få uppgifter

Läs mer

kl. 9.00-12.00 eller kl. 13.00-16.00 beroende på vilket/vilka block du väljer Bialitt Hundcenter i Strövelstorp (se vägbeskrivning på hemsidan)

kl. 9.00-12.00 eller kl. 13.00-16.00 beroende på vilket/vilka block du väljer Bialitt Hundcenter i Strövelstorp (se vägbeskrivning på hemsidan) Även i år arrangerar Aktiv Agility sina populära sommarkurser! Välj och vraka mellan inte mindre än 13 olika halvdagar! Gå en eller gå flera du bestämmer själv och kombinerar ihop de block som passar dig.

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Rallylydnad. Rallylydnad 2012.indd 1 2012-11-19 15:30:34

Rallylydnad. Rallylydnad 2012.indd 1 2012-11-19 15:30:34 Rallylydnad Rallylydnad 2012.indd 1 2012-11-19 15:30:34 Sporten för alla Det här är en hundsport för alla, till skillnad från många andra hundsporter som passar bättre för vissa typer av hundar och deras

Läs mer

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik!

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Du är hjärtligt välkommen på agilitytävling i Piteå. Vi håller till på Piteå brukshundklubb under tre tävlingsdagar. Startordningen är agilityklass

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

Välkommen på kurs i höst!

Välkommen på kurs i höst! Välkommen på kurs i höst! Här hittar ni vårt ordinarie kursutbud samt våra specialkurser under hösten 2017 All info om våra kurser och oss finns på vår hemsida www.linnebygdenshf.se Varmt välkommen till

Läs mer

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning Östersunds och Brunflo Brukshundsklubbar hälsar dig varmt välkommen till vår officiella Agilitytävling den 8-9/8 I år håller vi till på det gamla stället, Krokoms Sportcentrum. Våra domare är Johan Lindahl,

Läs mer

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Närvarande: Mikael Ström, Carina Simonsson, Andrea Watson Athley, Maritha Bertilsson, Felicia Andersson, Henrik Engström, Rickard Söderqvist,

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År]

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År] Sida 1av 4 Maj 2015 Medlemsmöte Den 18 maj (måndag) är det dags för medlemsmöte! Se bifogad kallelse. Handlingar till mötet kommer att finnas tillgängliga i klubbstugan i enlighet med stadgarna (1 vecka

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VERKSAMHETSPLAN HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt arbete

Läs mer

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten.

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. Verksamhetsmål Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. HUS-Hundägarutbildningssektorn Att hundägarna ska få ett bra liv med sina hundar och att klubbens instruktörer

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

MEDLEMSBLAD MAJ 2014

MEDLEMSBLAD MAJ 2014 MEDLEMSBLAD MAJ 2014 STYRELSEN 2014 Ordförande Linnéa Lundberg 070-533 12 60 Sekreterare Malin Mattsson 070-676 98 66 Kassör Maria J Johansson 070-604 51 35 Vice ordförande Monica Öberg Ledamot Kennet

Läs mer

Buhundsspelen Lysingsbaden, Västervik augusti

Buhundsspelen Lysingsbaden, Västervik augusti Buhundsspelen 2019 Lysingsbaden, Västervik 24-25 augusti Välkomna till Buhundspelen i Västervik Lördagen den 24 augusti kl 13.00 17.30 Buhundspelen är en inofficiell tävling som alla kan delta i. Syftet

Läs mer

Några ord från er ordförande

Några ord från er ordförande Januari 2019 Några ord från er ordförande Önskar er en god fortsättning på det nya året! Nytt år, nya danskurser, nya dansvänner och nya minnen kommer nu att blandas med våra gamla år, danskurser, vänner

Läs mer

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB Rally lydnad Mästarklass Tävlingslydnad Agility Tävling Rally lydnad Avancerad Agility Fortsättning Rally lydnad Fortsättning krav lös hund Allmänlydnad Agility

Läs mer

Kombinationer och banor i agilityträningen

Kombinationer och banor i agilityträningen Kombinationer och banor i agilityträningen av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2012 En av de saker som gör agility så fantastiskt roligt är den ständiga variationen. Ingen tävlingsbana

Läs mer

Frövi brukshundsklubb och vår Agilitytävling Augustisnurren den 14-16 Augusti 2015

Frövi brukshundsklubb och vår Agilitytävling Augustisnurren den 14-16 Augusti 2015 Frövi brukshundsklubb och vår Agilitytävling Augustisnurren den 14-16 Augusti 2015 Domare: Anders Bergqvist, Lena Dyrsmeds, Rene Uhlan, Leif Olsen, Thomas Juhrén, Kjell Pettersson, Yvonne Ahlin, Tina Karlsson.

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan.

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. BRUKSLÄGER 8-10 maj 2015 Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. Vi erbjuder alla grupper, spår, sök och rapport, två dagar skogsarbete

Läs mer

Hallå! Som ni märker så har infobladet fått sig en ny layout. Jag hoppas att den uppskattas och ni får mer än gärna lämna feedback till mig!

Hallå! Som ni märker så har infobladet fått sig en ny layout. Jag hoppas att den uppskattas och ni får mer än gärna lämna feedback till mig! Hallå! Som ni märker så har infobladet fått sig en ny layout. Jag hoppas att den uppskattas och ni får mer än gärna lämna feedback till mig! Givetvis hoppas jag att ni har eller har haft en riktigt trevlig

Läs mer

Fredagen den 1 augusti

Fredagen den 1 augusti 1-3 augusti i Klämmestorp Under denna tävlings- och kurshelg ligger fokus på den arbetande aussien och dess förmåga och kapacitet att hjälpa till på gården. Vi hoppas att fler aussieägare kommer att arbeta

Läs mer

MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2015. Mål 2015

MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2015. Mål 2015 1(6) MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2015 Mål 2015 Under 2014 påbörjade vi arbetet med att omorganisera sektorerna till Utskott för att få mer helhetssyn och sammarbete över intressegränserna. Under 2015 vill vi

Läs mer

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016 Kurser i Parelli sommarhalvåret 2016 Maj Börja med Parelli 30 april-1 maj Vill du få en ännu bättre relation med din häst? Vill du känna dig säker i hanteringen av din häst? Vill du förbereda din unghäst

Läs mer

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Förare: Johan Haglund Hund/hundar: Cahppes Zissa och Bigwams Cesko Klubb: Veberöds Brukshundklubb När började du tävla och med vilken hund startade din tävlingskarriär?

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan 13.00 så började de första gästerna droppa in vid kvart

Läs mer

PM för VÅRFLUGAN På Märsta-Sigtuna BK

PM för VÅRFLUGAN På Märsta-Sigtuna BK PM för VÅRFLUGAN På Märsta-Sigtuna BK Körschema: Torsdag 29/5 Bana A: Agility 1 Small 45, Medium 51, Large 73 Hopp 1 Small 49, Medium 52, Large 72 Bana B: Freestyle & HtM I, II, III Fredag 30/5 Bana A:

Läs mer

Varma hälsningar. Kommande aktiviteter

Varma hälsningar. Kommande aktiviteter Varma hälsningar Sommaren är i full gång och jag hoppas ni njuter minst lika mycket som jag gör av värmen, solen och de härliga, långa sommarnätterna med mina fyrbenta vänner. Dessvärre har ni kanske inte

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Lomma Hundungdom. Förord

Verksamhetsberättelse 2018 Lomma Hundungdom. Förord Förord Vi lämnar ännu ett händelserikt och hundigt år bakom oss! Tillsammans med ledare, styrelsen och våra medlemmar har 2018 varit ett mycket bra och händelserikt år. Den utåtriktade verksamheter har

Läs mer

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Under SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 kunde de som besökte vår monter svara på 4 olika frågor om Brukshundklubben. Vi fick in mycket

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

MÅL & VERKSAMHETSPLAN Mål 2017

MÅL & VERKSAMHETSPLAN Mål 2017 1(6) MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2017 Mål 2017 Att få alla medlemmar att känna sig välkomna på klubben och vilja delta i de aktiviteter vi anordnar som tävlingar, träningar och kurser. Genom att tydliggöra trivselregler

Läs mer

Välkommen till Mora Brukshundklubb!

Välkommen till Mora Brukshundklubb! Välkommen till Mora Brukshundklubb! Verksamhet På klubben pågår det mycket aktiviteter, allt från tävlingar i olika grenar, till utbildningar och träffar med aktivering för hund och ägare. På våra anslagstavlor,

Läs mer

DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE

DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE Av Marie Hansson När man är nybörjare i agility, eller ser sporten utifrån, är det lätt att tro att just den runda tunneln är det allra lättaste hindret! Och det

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB

UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB Tomtens Brukshundsklubbs utmärkelser är tänkta som en morot och ett sätt att uppmärksamma och uppmuntra medlemmar

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. RYTTARBREV FRAMTIIDS TÖLTTÄVLIING 11 MAJ 20110 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. För att alla som ska tävla ska kunna komma redan

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Verksamhetsmål. Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten

Verksamhetsmål. Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten Verksamhetsmål Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten HUS-Hundägarutbildningssektorn Att hundägarna ska få ett bra liv med sina hundar och att klubbens instruktörer

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Dagarna korta men kvällarna långa Nu när mörkret kryper på så gäller det att nyttja dagarna, det är det många som gör på helgerna. Men, tack vare engagemang så fortsätter vi på kvällarna, både i garage

Läs mer

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2013

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Box 173, 961 23 Boden www.bodensbrukshundklubb.se Verksamhetsberättelse styrelsen 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har arbetat efter de målsättningar

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt

Läs mer

Verksamhetsplan/mål 2015

Verksamhetsplan/mål 2015 För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har det direkta

Läs mer

Det här är agility. Agilityhunden

Det här är agility. Agilityhunden Agility Det här är agility Från början anordnades agility som en pausunderhållning på hästtävlingar i Storbritannien och det var också hästhoppning som inspirerade till den här hundsporten. Senare visades

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

Verksamhetsberättelse Märsta Sigtuna Brukshundklubb 2017

Verksamhetsberättelse Märsta Sigtuna Brukshundklubb 2017 1 Verksamhetsberättelse Märsta Sigtuna Brukshundklubb 2017 MSBK s styrelse får härmed överlämna sin berättelse över verksamhet och förvaltning under verksamhetsåret 2017. Under året har styrelsen haft

Läs mer

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare LÄGER 2010 Läger utan egna ledare 13-16 juni Läger 1 utan egna ledare 4 dagar 17-20 juni Läger 2 utan egna ledare 4 dagar 21-24 juni Läger 3 utan egna ledare 4 dagar 2-6 augusti Läger 4 utan egna ledare

Läs mer

Har farten men inte turen

Har farten men inte turen Har farten men inte turen Nu har vi varit i granlandet i väster och tävlat, denna gång var det i Padborg Park i mellersta Jylland. Det var en riktigt rolig bana med mycket dolda krön och branta upp och

Läs mer

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan 2016 Gnesta-Trosa Brukshundklubb 1 2 Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig

Läs mer

Söderåsens Brukshundklubb

Söderåsens Brukshundklubb 1962 2012 Söderåsens Brukshundklubb Så började det... 1948-1969 Det började redan 1948. Då var det 10 hundintresserade som ville lära sina hundar lite hyfs och startade en sektion under Helsingborgs Brukshundklubb.

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

Östersunds och Brunflo Brukshundsklubbar hälsar dig varmt välkommen till vår officiella Agilitytävling den 31/8-1/9

Östersunds och Brunflo Brukshundsklubbar hälsar dig varmt välkommen till vår officiella Agilitytävling den 31/8-1/9 Östersunds och Brunflo Brukshundsklubbar hälsar dig varmt välkommen till vår officiella Agilitytävling den 31/8-1/9 Pga sjukdom har det blivit domarändring. Våra domare båda dagarna är Lotta Näslund, Johan

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare IFK BORLÄNGE ALPIN Målsättningen för klubben är att vi alla skidintresserade medlemmar tillsammans har roligt och att var och en efter sin förmåga får chans att träna och utöva den alpina sporten i en

Läs mer

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form.

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form. Styrelsemöte 2014-09-17 1. Mötets öppnande Mikael Ström öppnade mötet klockan 18:30. Följande personer närvarade: Mikael Ström, Felicia Andersson, Maritha Bertilsson, Ann Milton, Henrik Engström. 2. Godkännande

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Varmt välkomna till NackaBK:s inofficiella agilitytävling onsdagen 3/9

Varmt välkomna till NackaBK:s inofficiella agilitytävling onsdagen 3/9 Varmt välkomna till NackaBK:s inofficiella agilitytävling onsdagen 3/9 Läs igenom allt på PM noga. Preliminära startlistor kommer längst ned. Kontaktperson & domare: Kickan Karlsson, kickan@vuvven.com

Läs mer

SRRS Stockholm. Årsta Slott och BISS -11

SRRS Stockholm. Årsta Slott och BISS -11 SRRS Stockholm BISS 2011 SRRS Stockholm välkomnar alla utställare och lydnadsekipage till Årsta Slott och BISS -11 den 2-3 juli 2011 med domarna LYNNE HARWOOD (officiella klasser), LINDA PARKE (valpar)

Läs mer

Lunds Brukshundklubb satsar 2016

Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Förslag till verksamhetsplan för 2016 utifrån bl.a. våra Framtidsmöten Övergripande mål Behålla och utveckla Lunds Brukshundklubb som en klubb med bred verksamhet genom..

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten!

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs Verksamhet.

Läs mer

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari Vinterns bästa snöaktiviteter på hemmaplan Åk utför! Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari För att fira World Snow Day bjuder Svenska Skidförbundet in dig till familjefest i Hammarbybacken. Är

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 Gnesta Trosa Brukshundklubb Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig organisation

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: stockholm@hundenshus.com www.hundenshus.com PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har

Läs mer

Funktionärslista Agilitytävling klass 3x2 TBK 15/9-18! Banansvariga (ombyggnad/höjning/sänkning): Claes (Hopp) Hanna (Ag)

Funktionärslista Agilitytävling klass 3x2 TBK 15/9-18! Banansvariga (ombyggnad/höjning/sänkning): Claes (Hopp) Hanna (Ag) Funktionärslista Agilitytävling klass 3x2 TBK 15/9-18! Tävlingsledare: Frida L/XL fm, Camilla XS/S/M em Funktionärsansvarig: Sarah Banansvariga (ombyggnad/höjning/sänkning): Claes (Hopp) Hanna (Ag) Prisutdelning:

Läs mer

På sidan Aktiv Agility Sommarkurser lägger vi upp info löpande, gilla sidan för att inte missa något!

På sidan Aktiv Agility Sommarkurser lägger vi upp info löpande, gilla sidan för att inte missa något! På begäran arrangerar Aktiv Agility även i år sommarkurser. Kurserna arrangeras i form av block med olika teman och svårighetsgrad. De olika blocken ligger så att olika block tillsammans bildar en kurs

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

Den tävlande är skyldig att känna till dessa regler för Ungdoms-SM samt de officiella reglerna för respektive gren den tävlande startar i.

Den tävlande är skyldig att känna till dessa regler för Ungdoms-SM samt de officiella reglerna för respektive gren den tävlande startar i. Bestämmelser för Sveriges Hundungdoms Ungdoms-SM Att gälla från och med 2013-01-01 till och med 2013-12-31. Ändringar i dessa bestämmelser beslutas av Representantskapet. Grenar, genomförande och resultat

Läs mer

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte?

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? FAQ Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? Grundtanken är att barn ska idrotta i sin närmiljö och i möjligaste mån slippa långa resor. Detta är i linje med Danssportförbundets

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

Endags träningstävling i Basic!

Endags träningstävling i Basic! Endags träningstävling i Basic! Tips och råd för arrangörer av Patrick Roos 1 Syfte med endags träningstävling i Basic Att tävla eller arrangera tävling är ett stort steg för många R/C-flygare och klubbar.

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse styrelsen 2012 Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har arbetat efter de målsättningar som ställdes i årets

Läs mer

Club Berger des Pyrénées önskar er varmt välkomna till Bergerträffen 2012

Club Berger des Pyrénées önskar er varmt välkomna till Bergerträffen 2012 Club Berger des Pyrénées önskar er varmt välkomna till Bergerträffen 0 Torsdag 7/5 Officiellt vallanlagsprov Plats: Mårtensby gård, Uppsala Anlagsprov för Berger des Pyrenees som tidigare genomfört den

Läs mer

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul JULLOVSAKTIVITETER 23/12 Julklappshoppning 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul 27/12 Hyr din favorithäst 28/12 Hoppkurs 29/12 Hoppkurs 30/12 Söndag Uteritt 31/12

Läs mer

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn Lilla Handboken föräldrar som har tränande barn Taekwondo - träning för alla Huvudmålet med all träning är att stärka individens fysiska och psykiska förmåga. Framförallt skall varje individ känna att

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer