Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde"

Transkript

1 Bildningsnämnden Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta bildningsnämndens ordförande Carina Boberg (FP), telefon Ärende 5 Preliminär antagning hösten 2013 Andelen elever som söker kommunal gymnasieskola fortsätter att öka. Det visar den preliminära antagningen till höstterminen I början av 2013 lämnade eleverna en preliminär ansökan till gymnasiet. I mars reviderades platsantalen med hänsyn till elevernas förstahandsval och till skolornas förutsättningar att anordna utbildningar. I april gjordes en preliminär antagning. Eleverna kan göra omval fram till 1 maj. I slutet av juni görs slutlig antagning. I samband med terminsstarten sker ytterligare antagning och/eller byten av program och skola. Den preliminära antagningen 2013 visar att 72 procent antagits till högskoleförberedande program och 28 procent till yrkesprogram. Höstterminen 2012 antogs 67 procent till högskoleprogram och 33 till yrkesprogram. Fördelningen kan påverkas av att elever som inte varit behöriga att söka till gymnasiet, läser upp sina betyg och får behörighet under våren. 70 procent är preliminärt antagna till kommunala skolor, 30 procent till fristående. Det är en ökning med en procentenhet för de kommunala skolorna jämfört med den slutliga antagningen hösten Från 2010 har andelen sökande till kommunala skolor ökat varje år. Ärende 6 Enkätresultat gymnasieskolan Gymnasieeleverna i Linköping ger skolan gott betyg. Värdet för Övergripande omdöme är 77,7 sammanlagt för kommunala och fristående skolor. Statistik och utredningar har under februari- mars 2013 på uppdrag av bildningsnämnden genomfört webbenkäter i åk 1 och 2 i gymnasieskolan. Svarsfrekvensen var 76 procent, vilket är högre än 2012 då den var 71 procent.

2 Bildningsnämnden har under mer än tio år genomfört elevenkäter i gymnasieskolan. Enkäterna har under alla år i stort sett haft samma innehåll. I november 2012 beslutade bildningsnämnden om revidering av enkäten och att enkäten för första gången skulle genomföras via webben. Det är möjligt att ökningen i antal svarande har att göra med att eleverna nu kan svara på enkäten via webben, vilket gör det enklare och mer tillgängligt, säger bildningsnämndens ordförande Carina Boberg (FP). Gymnasieskolans enkät har tidigare genomförts i årskurs 2 och 3. Att den nya enkäten har genomförts i årskurs 1 och 2 beror på att dessa elever går i den nya gymnasieskolan (GY11). Enkäten består av ett antal påståenden som har sex svarsalternativ 1 6 (från Instämmer inte till Instämmer helt). Svaren görs om till en indexskala från Ett indexvärde över 50 ligger åt det positiva hållet och ju närmare 100 desto mer positivt. Motsatt förhållande gäller för indexvärden under 50. Påståendena har sammanställts under sex områden: lärare och skolledning, kunskaper och undervisning, bedömning och betyg, ansvar och inflytande, psykosocial miljö samt skolmiljö och utrustning. Resultatet av alla sex områdena sammanvägdes i ett övergripande omdöme. Fram till 2012 har jämförelser gjorts med tidigare års enkätresultat är detta inte möjligt på grund av revideringen. Faktorn Övergripande omdöme är dock oförändrad och här kan jämförelse göras med föregående år. I handlingen på webben finns ett stort antal tabeller med resultaten för alla påståenden redovisade skola för skola, för hela gymnasieskolan, för kommunala respektive fristående gymnasieskolor. Det går också att se resultaten uppdelade på killar och tjejer och på årskurser. Ärende 9 Förlängd försöksverksamhet på Folkungaskolan. Folkungaskolan fortsätter att bedriva spetsutbildning inom samhällsvetenskapligt program med hållbar inriktning, inom hela försöksperioden till och med 30 juni oktober 2008 fattade regeringen beslut om försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning. Syftet var att elever skulle erbjudas att fördjupa och bredda sina kunskaper i matematik, naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga eller humanistiska ämnen. Dokumenterat samarbete med universitet/ högskola krävdes. Folkungaskolan är en av tio skolor som fick möjlighet att delta i försöksverksamheten med start höstterminen 2010.

3 Regeringen har nu beslutat att förlänga tiden för försöksverksamheten till 30 juni I samband med detta ska huvudmannen anmäla till Skolverket om man önskar delta i den förlängda verksamheten. I samband med anmälan om förlängning ansöker Folkungaskolan om att få byta ut en kurs i utbildningen Miljö- och energikunskap byts ut mot Naturkunskap 2, båda omfattar 100 gymnasiepoäng. Orsaken till bytet är att Naturkunskap 2 är behörighetsgivande till många universitetsutbildningar vilket den andra kursen inte är. Att Folkungaskolan har hög kvalitet när det gäller undervisningen, visar sig bland annat i att en av skolans lärare prisades tidigare i år. Biologilärare Lisa Carlsson fick i februari pris av Kungliga Vetenskapsakademien för sin inspirerande undervisning inom naturvetenskap. Lisa Carlsson fick pris för att hon som utvecklingsledare ger elever på samhällsprogrammet även ett naturvetenskapligt perspektiv på hållbar utveckling. Tillsammans med universitet och samhällsaktörer ger hon eleverna en vetenskapligt grundad biologisk kunskap att använda tvärvetenskapligt. Ärende 10 Inrätta ett samägt kompetensförmedlingsföretag, svar på motion (S) Utbildningskontoret ska utreda möjligheterna till samverkan med bemanningsföretag för att minska ungdomsarbetslösheten i Linköping. Det är svaret på en motion om att inrätta ett samägt kompetensförmedlingsföretag. Socialdemokraterna har motionerat om att inrätta ett samägt kompetensförmedlingsföretag för att minska ungdomsarbetslösheten i Linköping. Enligt motionen skulle kommunen, arbetsförmedlingen och det lokala näringslivet äga företaget, som skulle anställa unga arbetslösa mellan 18 och 24 år för uthyrning till det lokala näringslivet. Anställningen skulle kombineras med studier. Motionen avslås, men i samarbete med Nulink och Arbetsförmedlingen ska utbildningskontoret se över vilka möjligheter som finns att öka samarbetet med de bemanningsföretag som finns i Linköping för att genomföra en riktad satsning mot unga arbetslösa. Ungdomsarbetslösheten beror huvudsakligen på kort utbildning och avsaknad av en första anställning. För de ungdomar som utbildar sig och för dem som fått en första anställning är arbetsmarknadsläget betydligt ljusare. Kommunstyrelsen har beslutat om den så kallade 100-satsningen. Kommunen och de kommunala bolagen anställer löpande unga som inte etablerat sig på arbetsmarknaden. Detta är ett sätt att ge unga arbetslösa en relevant första arbetslivserfarenhet och en rad på CV:t. Det finns redan idag ett stort antal bemanningsföretag i Linköping och i Östergötland. Kommunen är delägare i ett av dessa, Industrikompetens i Östergötland. Arbetsförmedlingen och kommunen samarbetar med flera av dessa genom Jobb- och Kunskapstorget.

4 Att etablera ett nytt bemanningsföretag är ett omfattande åtagande som kräver att man hittar en nisch där man kan ta sig fram i en relativt hård konkurrens. Det är samtidigt viktigt att man inte med ett kommunalägt företag skapar en obalans på marknaden. Ärende 12 Karriärtjänster för lärare, inriktningsbeslut Sex förstelärartjänster tillsätts inom gymnasieskolan och vuxenutbildningen från hösten Förstelärare är ett sätt att höja läraryrkets attraktivitet och samtidigt verka för bättre kunskapsresultat i skolan. Linköping är en av de första kommunerna som inför förstelärare, säger bildningsnämndens ordförande Carina Boberg (FP). Ett omfattande arbete ha genomförts för att komma i gång med reformen, som lärarna har frågat efter. I ett första steg i Linköpings kommun införs 16 förstelärartjänster i år, varav sex inom bildningsnämndens område. Ytterligare cirka 15 förstelärartjänster införs under Tillsättning av förstelärartjänster sker inledningsvis inom de ämnen som är gemensamma för gymnasieprogrammen, (till exempel svenska och engelska) samt inom yrkesämnen. Den första omgången tillsättning sker med sex tjänster. Vi har valt att inte ta med alla ämnen från början, utan börja med de gymnasiegemensamma, även inom vuxenutbildningen, säger Carina Boberg. Genom att börja med några ämnen får vi erfarenheter inför fortsättningen. För att stimulera skolhuvudmän att inrätta karriärsteg för särskilt yrkesskickliga lärare utgår statsbidrag. För att statsbidrag ska lämnas för en lärare måste dennes arbetsuppgifter huvudsakligen bestå av undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. En förutsättning för att erhålla statsbidrag är att gruppen förstelärare fått en löneökning som i genomsnitt motsvarar kronor per månad vid heltid. Statsbidrag för en förstelärare uppgår till kronor per år. Ärende 13 Stärkt internationalisering i Linköpings skolor När kommunen får internationella besök bör i möjligaste mån elevrepresentanter för gymnasieskolan bjudas med att delta. Det skulle stimulera till internationella kontakter och lyfta vikten av internationella relationer. Bildningsnämnden vill uppmuntra ansvariga i kommunen till detta. Yrkesprogrammen har genom de särskilda programmen Leonardo da Vinci, Comenius, Nordplus samt Atlas goda möjligheter till internationella utbyten och finansiering.

5 De högskoleförberedande programmens möjligheter är dock mindre. Bildningsnämnden har därför gett utbildningskontoret i uppdrag att utreda hur arbetet kring internationalisering i skolan ytterligare kan stärkas med fokus på högskoleförberedande program. Att delta i ett projektsamarbete med en skola i ett annat land, är ett sätt att samarbeta internationellt. Det ger goda möjligheter att arbeta med ett eller flera ämnen utifrån ett tematiskt perspektiv och ger också ofta pedagogiska vinster. Socialdemokraterna i Linköpings kommun har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit att internationaliseringen i skolan ska stärkas. Motionen besvarades i juni Som en effekt av motionen fick kontoret utredningsuppdraget, säger nämndens ordförande Carina Boberg (FP). Bildningsnämnden gav i juni 2012 utbildningskontorets i uppdrag att utreda hur arbetet kring internationalisering i skolan ytterligare kan stärkas, med fokus på högskoleförberedande program.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Apotekaregatan 13, Apotekaren, kl 13:00-16:40 Beslutande Övriga deltagande Carina Boberg (FP) Ordförande Helena Balthammar (S) Vice ordförande Jerry Broman (M)

Läs mer

Införande av karriärtjänster i Linköpings kommun

Införande av karriärtjänster i Linköpings kommun Utbildningskontoret Lars Rehnberg Leo Gustafson TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2013-03-25 Reviderad 2013-04-09 Dnr KS Kommunstyrelsen Införande av karriärtjänster i Linköpings kommun FÖRSLAG TILL BESLUT FÖRSLAG

Läs mer

Förstelärare. i Trelleborgs kommunala skolor

Förstelärare. i Trelleborgs kommunala skolor Förstelärare i Trelleborgs kommunala skolor Förstelärare Särskilt yrkesskicklig lärare Från och med juli 2013 kommer lärare kunna utses till förstelärare och där igenom få en löneökning på 5000 kronor/månad,

Läs mer

Redovisning av statsbidraget för karriärtjänster 2016

Redovisning av statsbidraget för karriärtjänster 2016 Senast uppdaterad: 2017-02-21 1 (13) Redovisning av statsbidraget för karriärtjänster Sammanfattning Under betalade Skolverket ut drygt 1,2 miljarder kronor i statsbidrag till huvudmän som inrättat karriärtjänster

Läs mer

Gymnasieinformation. Gymnasiegemensamma ämnen: ämnen som ingår på alla program.

Gymnasieinformation. Gymnasiegemensamma ämnen: ämnen som ingår på alla program. Gymnasieinformation Gymnasieskolan GY11: Programmen är uppdelade på 12 yrkesprogram och 6 högskoleförberedande program. På yrkesprogrammen utbildar man sig mot ett yrke eller yrkesområde. På de högskoleförberedande

Läs mer

Förförståelse och framförhållning i kommunen

Förförståelse och framförhållning i kommunen Förförståelse och framförhållning i kommunen Identifierade frågeställningar om karriärvägar för lärare för att öka attraktiviteten för läraryrket kopplat till ökad måluppfyllelse fanns redan i grundarbete

Läs mer

Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19

Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19 Tjänsteskrivelse 1 (5) Utbildningskontoret Margareta Edvardsson 2018-03-06 Dnr BIN 2017-152 Bildningsnämnden Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19 Förslag till

Läs mer

Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde

Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde 2013-12-19 Bildningsnämnden Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta bildningsnämndens ordförande Carina Boberg (FP), telefon 013-20 69 37 Ärende 1 Information

Läs mer

Gymnasiereformen i korthet

Gymnasiereformen i korthet En ny gymnasieskola Gymnasiereformen i korthet Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Det är en skola med fokus på kunskap och kvalitet för att fler elever ska nå målen och därmed de kunskaper som krävs

Läs mer

Gymnasieskolan. De 6 högskoleförberedande programmen är: De 12 yrkesprogrammen är:

Gymnasieskolan. De 6 högskoleförberedande programmen är: De 12 yrkesprogrammen är: Gymnasieskolan Gymnasieskolan består av 18 program. De 18 nationella programmen har totalt 60 olika inriktningar. Det finns två olika sorter program - högskoleförberedande program och yrkesprogram. De

Läs mer

Inrättande av försöksverksamhet med riksrekryterande spetsutbildning inom grundskolan

Inrättande av försöksverksamhet med riksrekryterande spetsutbildning inom grundskolan Utbildningsdepartementet 2010-08-26 U2010/4818/S Remisspromemoria Inrättande av försöksverksamhet med riksrekryterande spetsutbildning inom grundskolan Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Författningsförslag...

Läs mer

Sammanställning av frekventa frågeställningar om kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå

Sammanställning av frekventa frågeställningar om kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå VUX 2012 September 2014 Sammanställning av frekventa frågeställningar om kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå Områden Studie- och yrkesvägledning Individuell studieplan Validering Prövning enligt

Läs mer

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19 Skolverket 1 (10) Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19 I denna promemoria redovisas elevernas förstahandsval av gymnasieprogram inför läsåret 2018/19, samt andelen som var behöriga respektive

Läs mer

2013-03-04. Två lektorstjänster inrättas senast till höstterminsstart 2014. En tjänstekonstruktion har tagits fram för detta.

2013-03-04. Två lektorstjänster inrättas senast till höstterminsstart 2014. En tjänstekonstruktion har tagits fram för detta. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2013-03-04 Dnr Bun 2013/96 Karriärtjänster för lärare Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1 15 förstelärartjänster inrättas i Järfällas skolor. 2 Två lektorat

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till skolhuvudmän som inrättar karriärsteg för lärare; SFS 2013:70 Utkom från trycket den 5 mars 2013 utfärdad den 21 februari 2013. Regeringen föreskriver

Läs mer

utvärderingsavdelningen 2015-03-17 Dnr 2014:01149 1 (40)

utvärderingsavdelningen 2015-03-17 Dnr 2014:01149 1 (40) PM utvärderingsavdelningen Dnr 2014:01149 1 (40) Beskrivande statistik om elever i försöksverksamhet med riksrekyterande gymnasial spetsutbildning. Förstaårselever i årskullarna 2011/2012, 2012/2013 och

Läs mer

Bilaga 2. Begrepp och definitionslista.

Bilaga 2. Begrepp och definitionslista. Bilaga 2. Begrepp och definitionslista. Listan visar exempel på begrepp som används inom utbildning och inom det kommunala informationsansvaret. Listan kan tjäna som underlag för att ge exempel på vanliga

Läs mer

Information om försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning

Information om försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning PM Utbildningsavdelningen 1 (6) Information om försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning Faktaruta Syftet med gymnasial spetsutbildning är att elever i ökad studietakt ska fördjupa

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2018/2019

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2018/2019 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-27 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2017-10-19 Studievägsutbudet i gymnasieskolan

Läs mer

Stockholm av 10 elever går i skolor med försämrade resultat

Stockholm av 10 elever går i skolor med försämrade resultat Stockholm 2013-04-30 6 av 10 elever går i skolor med försämrade resultat 2 (8) 6 av 10 svenska elever går i skolor som försämrat sina resultat sedan 2006 59 procent av Sveriges elever går i grundskolor

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Introduktionsprogram i gymnasieskolan

Introduktionsprogram i gymnasieskolan UR NYA SKOLLAGEN Tillämpas från den 1/7 2011 Mer om Introduktionsprogram i gymnasieskolan Nyheter Nya behörighetsregler införs till gymnasieskolans nationella program Fem nya introduktionsprogram införs

Läs mer

2013-09-13. Mer kunskap och högre kvalitet i skolan

2013-09-13. Mer kunskap och högre kvalitet i skolan 2013-09-13 Mer kunskap och högre kvalitet i skolan Mer kunskap och högre kvalitet i skolan Enskolasomrustarmedkunskapochundervisningavgodkvalitetär grundläggandeförattskapalikvärdigalivschanserochstärkasammanhållningeni

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17 Avdelningen för analys Gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik 1 (5) Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17 s officiella statistik över vilka gymnasieprogram ungdomar har sökt i första hand

Läs mer

Svar på motion om att reformera förstelärarsystemet

Svar på motion om att reformera förstelärarsystemet Kommunstyrelsen 2018-09-21 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2018:80 Mattias Berglund 016-710 32 54 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion om att reformera förstelärarsystemet Förslag till beslut Förslag

Läs mer

Information om försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning

Information om försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning PM Utbildningsavdelningen 1 (5) Information om försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning Faktaruta Syftet med gymnasial spetsutbildning är att elever i ökad studietakt ska fördjupa

Läs mer

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se Allmän Information om Gymnasievalet annika.lind@kunskapsskolan.se Fritt sök Skåne samt Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborgs kommuner i Blekinge har ett gemensamt samverkansavtal om Fritt sök.

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Onsdagen den 1 mars 2017 kl. 13.00 Plats: Äppelkriget Kallelse med föredragningslista Ärenden Diarienr Sidnr

Läs mer

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2012/13

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2012/13 2013-03-21 1 (5) Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2012/13 s officiella statistik över vilka gymnasieprogram ungdomar har sökt i första hand baseras dels på den slutliga antagningen bland samtliga

Läs mer

Jämtlands Gymnasieförbund

Jämtlands Gymnasieförbund Jämtlands Gymnasieförbund Strategi för införande och tillsättning av karriärtjänster för lärare Dnr 97-2013 Sara Talling Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Syfte... 3 3. Fördelning och krav... 3

Läs mer

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18 Analysavdelningen Gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik Dnr: 2017:557 1 (10) Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18 I denna promemoria redovisas elevernas förstahandsval av gymnasieprogram

Läs mer

Välkommen till Gymnasieinformation!

Välkommen till Gymnasieinformation! Välkommen till Gymnasieinformation! Gymnasieskolan enligt GY2011 18 Nationella program 60 inriktningar 12 Yrkesprogram 6 Högskoleförberedande program Alla program omfattar 2 500 poäng Yrkesprogram Gymnasiegemensamma

Läs mer

En evig kamp!? Skolans uppdrag. Generella kompetenser Specialförberedelser

En evig kamp!? Skolans uppdrag. Generella kompetenser Specialförberedelser En evig kamp!? Skolans uppdrag Generella kompetenser Specialförberedelser Gymnasieskolans uppdrag (prop.2008/2009:199) Grundskolan ansvarar för att ge det var och en behöver Gymnasieskolan ska i högre

Läs mer

Resultatredovisning nationella program gymnasiet vårterminen 2017

Resultatredovisning nationella program gymnasiet vårterminen 2017 Ärende 11 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-09-18 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Resultatredovisning nationella program gymnasiet vårterminen 2017 Dnr: UN 17/078 Sammanfattning av ärendet Sammanfattningsvis

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

Introduktionsprogram i gymnasieskolan

Introduktionsprogram i gymnasieskolan Juridisk vägledning Reviderad december 2013 Mer om Introduktionsprogram i gymnasieskolan Fem introduktionsprogram finns för elever som är obehöriga till de nationella programmen i gymnasieskolan. Introduktionsprogrammen

Läs mer

Information inför gymnasievalet 2017

Information inför gymnasievalet 2017 Information inför gymnasievalet 2017 Det finns 18 nationella gymnasieprogram. Av de är 12 yrkesprogram och 6 är högskoleförberedande program. Alla nationella program är 3-åriga. Det finns också 5 olika

Läs mer

Inrättande av försöksverksamhet med riksrekryterande spetsutbildning

Inrättande av försöksverksamhet med riksrekryterande spetsutbildning PM 2010:134 RIV (Dnr 001-1976/2010) Inrättande av försöksverksamhet med riksrekryterande spetsutbildning inom grundskolan Remiss från Utbildningsdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

INFORMATION Eksjö kommuns rekrytering av karriärtjänster (förstelärare)

INFORMATION Eksjö kommuns rekrytering av karriärtjänster (förstelärare) INFORMATION Eksjö kommuns rekrytering av karriärtjänster (förstelärare) Varför ansöker Eksjö kommun om statsbidrag för karriärtjänster? Ett sätt att: göra karriär utan att lämna undervisningen, hitta former

Läs mer

246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80)

246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-06 Sida 1(3) 246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

Karriärtjänster för lärare

Karriärtjänster för lärare ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN SFI STOCKHOLM TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR AMN 2013-0071- 1.1 SID 1 (5) 2013-04-10 Handläggare: Leif Styfberg Till Arbetsmarknadsnämnden den 16 april 2013 Ärende 8 Arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

2014-03-12. Läsa in gymnasiet på folkhögskola

2014-03-12. Läsa in gymnasiet på folkhögskola 2014-03-12 Läsa in gymnasiet på folkhögskola 2 (5) Sammanfattning Efterfrågan på utbildad arbetskraft växer och en gymnasieutbildning har blivit en förutsättning för att klara sig på arbetsmarknaden. Därför

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Rättelse. Beslutsdatum: Dnr: :169 0 (1)

Rättelse. Beslutsdatum: Dnr: :169 0 (1) Rättelse Beslutsdatum: Dnr: 5.1.3-2016:169 0 (1) Rättelse till Beskrivande statistik om elever i försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning avseende förstaårseleverna i årskullen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2016:10648 Uddevalla kommun barnutbildning@uddevalla.se för gymnasieskola efter tillsyn i Uddevalla kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2016:10648

Läs mer

En mer flexibel gymnasieskola

En mer flexibel gymnasieskola Kommittémotion M Motion till riksdagen 2018/19:2837 av Erik Bengtzboe m.fl. (M) En mer flexibel gymnasieskola Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om en

Läs mer

Sökande till gymnasieskolan En jämförelse mellan ansökningar i februari och juli

Sökande till gymnasieskolan En jämförelse mellan ansökningar i februari och juli Enheten för gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik Sökande till gymnasieskolan 2015 - En jämförelse mellan ansökningar i februari och juli s officiella statistik över vilka gymnasieprogram ungdomar har

Läs mer

Rapport enkätresultat 2016 Gymnasieskola

Rapport enkätresultat 2016 Gymnasieskola Rapport enkätresultat 2016 Gymnasieskola Bakgrund och syfte Enkätundersökningen är en del av det kvalitetsarbete som pågår i kommunen genom olika former av uppföljningar. Inom den gemensamma gymnasieregionen

Läs mer

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Innehåll... 0 Förord... 2 Sökande... 3 Sökande totalt vid slutantagningen... 3 Gymnasieutbudet i Stockholms län... 4 Antal

Läs mer

Fundera på gymnasievalet redan nu? Om 3 år...

Fundera på gymnasievalet redan nu? Om 3 år... VÄLKOMNA! Fundera på gymnasievalet redan nu? Om 3 år... NYHETER GY 11 ny gymnasieskola Nytt betygssystem Ny skollag Varför reformera gymnasieskolan? För många elever hoppar av eller avslutar gymnasiet

Läs mer

GYMNASIEVAL. Intagning

GYMNASIEVAL. Intagning GYMNASIEVAL Ansökan Hur söker jag till gymnasiet? Du är behörig att söka ett nationellt eller specialutformat program som startar senast första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år, om du: Har slutfört

Läs mer

Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014

Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014 Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014 Gymnasieskolan oförändrad andel elever väljer fristående skolor Det totala antalet elever i gymnasieskolan fortsätter att

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2017/2018

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2017/2018 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Sida 1 (6) 2016-09-05 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2016-09-22 Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Läs mer

En regering måste kunna ge svar. Alliansregeringen förbereder sig tillsammans. Vi håller vad vi lovar.

En regering måste kunna ge svar. Alliansregeringen förbereder sig tillsammans. Vi håller vad vi lovar. En regering måste kunna ge svar Alliansregeringen förbereder sig tillsammans. Vi håller vad vi lovar. 2014-08-26 Mer kunskap bygger Sverige starkt Svensk utbildning ska hålla hög kvalitet och vara tillgänglig

Läs mer

Om gymnasievalet 2019/2020

Om gymnasievalet 2019/2020 Om gymnasievalet 2019/2020 Studie- och yrkesvägledare - Marie Nilsson om gymnasievalet Behörighet Tidplan Yrkes- och högskoleförberedande Efter gymnasiet Hur stödja ungdomarna i valet Det första valet

Läs mer

Estetiska programmet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019

Estetiska programmet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019 Estetiska programmet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019 Denna publikation är ett utdrag ur Skolverkets rapport "Uppföljning av gymnasieskolan 2019". Rapporten publiceras årligen och finns i sin helhet

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE! ALLMÄN INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET

FÖRÄLDRAMÖTE! ALLMÄN INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET FÖRÄLDRAMÖTE! ALLMÄN INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET 1 ANSÖKAN OCH ANTAGNING Få koden till webben och genomgång - 8 Januari Sista dag att göra ansökan på webben Skriv ut ansökan, skriv under till SYV -

Läs mer

Legitimation och behörighet för lärare och förskollärare

Legitimation och behörighet för lärare och förskollärare Juridisk vägledning Granskad september 2014 Mer om Legitimation och behörighet för lärare och förskollärare Ett legitimationssystem för lärare och förskollärare infördes år 2011. Legitimationssystemet

Läs mer

Rapport antagning till gymnasieskolan 2012/13

Rapport antagning till gymnasieskolan 2012/13 Rapport antagning till gymnasieskolan 2012/13 Bergagymnasiet i Eslöv Utbildningsförvaltningen RAPPORT ANTAGNING Utbildningskansliet 2012-10-18 LUND Ingela Arheden Tel: 046-3570 31 E-post: ingela.arheden@lund.se

Läs mer

Danderyds gymnasium. Skolan erbjuder

Danderyds gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Välkommen till Öppet hus på Danderyds Gymnasium måndagen den 28/11 är skolan för dig som vill gå en teoretisk utbildning och kombinera det med studier inom ett särskilt intresseområde.

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2016:10942 Luleå kommun för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn av Luleå gymnasieskola, skolenhet D i Luleå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress

Läs mer

Grundskola, förskoleklass och fritidshem

Grundskola, förskoleklass och fritidshem Grundskola, förskoleklass och fritidshem Nyckeltalen som används är hämtade ur databasen Kolada och är utifrån deras försök att bedöma effektiviteten i framför allt grundskolan. Nyckaltalen hämtas och

Läs mer

Verksamhetsplan (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1

Verksamhetsplan (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1 Verksamhetsplan - 2016 (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1 Danderyd ska erbjuda sina invånare stor valfrihet i den kommunala servicen utifrån individens önskemål och förutsättningar. Föräldrar i Danderyd

Läs mer

UPP TILL BEVIS! SJU ÅTGÄRDER SOM KAN LYFTA DEN SVENSKA SKOLAN

UPP TILL BEVIS! SJU ÅTGÄRDER SOM KAN LYFTA DEN SVENSKA SKOLAN UPP TILL BEVIS! SJU ÅTGÄRDER SOM KAN LYFTA DEN SVENSKA SKOLAN UPP TILL BEVIS! Skolan och jobben kommer att vara den viktigaste frågan under denna mandatperiod. Dessa två politikområden hänger ihop. Om

Läs mer

Södertörns nyckeltal 2014 Gymnasieskolan

Södertörns nyckeltal 2014 Gymnasieskolan 1 Södertörns nyckeltal 2014 Gymnasieskolan 2015-09-09 Redaktörer för rapporten Peteris Smitmanis, gymnasiechef, Haninge Britt-Marie Lundberg-Björk, gymnasiechef, Tyresö Annica Sterner, Assistent, Tyresö

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren 2015

Slutbetyg i grundskolan, våren 2015 Enheten för utbildningsstatistik 15-09-30 1 () Slutbetyg i grundskolan, våren 15 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen 15. Syftet är att ge en beskrivning

Läs mer

Svar på motion - Inrätta lektorstjänster i gymnasieskolan

Svar på motion - Inrätta lektorstjänster i gymnasieskolan Kommunstyrelsen 2018-01-30 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2017:551 Mattias Berglund 016-710 32 54 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion - Inrätta lektorstjänster i gymnasieskolan Förslag till beslut

Läs mer

Skolenkäten våren 2017

Skolenkäten våren 2017 Skolenkäten våren 2017 Skolenhetsrapport Enkätresultat för elever i år 2 RGD-RGH, Tullängsgymnasiet, Örebro kommun Antal elever: 33 Antal svarande: 29 Svarsfrekvens: 88 procent Klasser: Riksgymnasiet åk

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-23 1(13) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 08:15-10:55 Dag Hultefors (M),

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2010/11

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2010/11 PM Enheten för utbildningsstatistik 2011-12-20 Dnr 71-2011-14 (7) Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2010/11 I denna PM redovisas betyg och studieresultat för elever som avslutade sin gymnasieutbildning

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Betyg, meritvärde och urval Lägg

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2015/2016

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2015/2016 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-10-09 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2014-10-23 Studievägsutbudet i gymnasieskolan

Läs mer

2015-12-17 Bildningsnämnden Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde

2015-12-17 Bildningsnämnden Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 Bildningsnämnden Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta bildningsnämndens ordförande Karin Granbom Ellison (L), telefon 0725-82 81 74 Ärende

Läs mer

Fler jobb för Linköpings unga. Ett jobbpaket för halverad ungdomsarbetslöshet i Linköping

Fler jobb för Linköpings unga. Ett jobbpaket för halverad ungdomsarbetslöshet i Linköping Fler jobb för Linköpings unga Ett jobbpaket för halverad ungdomsarbetslöshet i Linköping Ungdomsarbetslösheten i Linköping I Linköping är 5 744 människor utan arbete. Av dessa är 1 264 mellan 18 och 24

Läs mer

Gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande. Gymnasieskola 2011

Gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande. Gymnasieskola 2011 Gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande Gymnasieskola 2011 Gymnasial lärlingsutbildning Två vägar mot samma yrkesexamen. Gymnasial lärlingsutbildning är en utbildning inom ett yrkesprogram

Läs mer

RESULTAT AV ELEVENKÄTER INOM VUXENUTBILDNING LINKÖPINGS KOMMUN

RESULTAT AV ELEVENKÄTER INOM VUXENUTBILDNING LINKÖPINGS KOMMUN RESULTAT AV ELEVENKÄTER INOM VUXENUTBILDNING 2018 LINKÖPINGS KOMMUN Sammanställning: Resultat av enkäter inom vuxenutbildning 2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida 1 Inledning 1 2 Webbenkät: gymnasial vuxenutbildning

Läs mer

Enkät i gymnasieskolan

Enkät i gymnasieskolan Enkät i gymnasieskolan Rapporten innehåller totalresultatet för årsk i Stockholms län, Gnesta och Håbo kommun för kommunala och fristående gymnasieskolor // SIDAN 1 Jämför Gymnasieskolor Består av Stockholms

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Konferensrummet Bysjön, kl.13.30-15.15 Beslutande Ledamöter Jonas Palmqvist, M, ordförande Emmelie Rexhell, S, vice ordförande Åsa Merving, M Per Lundberg,

Läs mer

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända För unga 16 20 år Gymnasieskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Grundsär- och gymnasiesärskola

Läs mer

Välkommen till. gymnasieinformation!

Välkommen till. gymnasieinformation! Välkommen till gymnasieinformation! Gymnasieskolan Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Kort om den svenska gymnasieskolan

Kort om den svenska gymnasieskolan Kort om den svenska gymnasieskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-86529-64-2 Beställningsnummer:

Läs mer

Valet till gymnasiet. Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar. Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens.

Valet till gymnasiet. Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar. Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens. Valet till gymnasiet Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens.se Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar

Läs mer

Gymnasieinformation. Lotta Svala, Studie- och yrkesvägledare

Gymnasieinformation. Lotta Svala, Studie- och yrkesvägledare Gymnasieinformation De behöver ju inte bli experter, men de kanske ska veta vad det är för program man söker, vad man gör och vad man behöver & allt det där Många av elever känner så här nu Hur ska jag

Läs mer

Skolenkäten hösten 2017

Skolenkäten hösten 2017 Skolenkäten hösten 2017 Skolenhetsrapport Enkätresultat för elever i år 2 Stockholm Science & Innovation School 78433202, SSIS, Stockholms kommun Antal elever: 68 Antal svarande: 65 Svarsfrekvens: 96 procent

Läs mer

Riktlinjer - Karriäruppdrag inom skolan

Riktlinjer - Karriäruppdrag inom skolan Riktlinjer - Karriäruppdrag inom skolan Karriäruppdrag Regeringen har sedan 2013 infört två nya karriärvägar för lärare. Den ena karriärvägen benämns förstelärare, den andra benämns lektor. Regeringens

Läs mer

Enkätresultat för elever i åk 9 i Storfors kommun hösten Antal elever: 37 Antal svarande: 35 Svarsfrekvens: 95%

Enkätresultat för elever i åk 9 i Storfors kommun hösten Antal elever: 37 Antal svarande: 35 Svarsfrekvens: 95% Enkätresultat för elever i åk 9 i Storfors kommun hösten 2014 Antal elever: 37 Antal svarande: 35 Svarsfrekvens: 95% Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin till de skolor som ingår i den regelbundna

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för höjda löner till lärare och vissa andra personalkategorier; SFS 2016:100 Utkom från trycket den 23 februari 2016 utfärdad den 11 februari 2016.

Läs mer

ENKÄT I GYMNASIESKOLAN 2017

ENKÄT I GYMNASIESKOLAN 2017 ENKÄT I GYMNASIESKOLAN Rapporten innehåller totalresultatet för årskurs 2 i gymnasiet för Stockholms län och Håbo kommun för kommunala och fristående gymnasieskolor. 1 JÄMFÖR GYMNASIESKOLOR Består av Stockholms

Läs mer

1.Utvärdering av spetsutbildningen. Redovisning av regeringsuppdrag

1.Utvärdering av spetsutbildningen. Redovisning av regeringsuppdrag Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 1 (10) Redovisning av uppdrag enligt förordning (2008:793) om försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning avseende omfattning och utvärdering

Läs mer

Aktuella frågor för skolan Anna Ekström

Aktuella frågor för skolan Anna Ekström Stockholm den 19 oktober Aktuella frågor för skolan Anna Ekström Utbildningsdepartementet 1 Kunskaperna vänder åt rätt håll Sveriges resultat i PISA Sveriges matematikresultat i TIMSS 520 550 Åk 8 510

Läs mer

Välkomna till information om gymnasievalet

Välkomna till information om gymnasievalet SIDAN 1 Välkomna till information om gymnasievalet Måna Barsch Studie- och yrkesvägledare 508 15 613 eller 076-12 15 613 mana.barsch@stockholm.se Program för informationen Ny gymnasieskola HT 2011 Yrkesprogram

Läs mer

Försöksverksamhet med lärlingsutbildning i gymnasieskolan

Försöksverksamhet med lärlingsutbildning i gymnasieskolan Avd/Enhet/Arbetsgrupp, etc Handläggare/Författare RAPPORT 14--1 1(12) Försöksverksamhet med lärlingsutbildning i gymnasieskolan Denna rapport redovisar utifrån registerdata studiedeltagande och studieresultat

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde:

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 22 oktober klockan 14.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 14.00-16.00 Plats: Utbildningskontorets sammanträdesrum, Stora

Läs mer

Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde

Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde 1 Bildningsnämnd 2008-08-21 Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta bildningsnämndens ordförande Bengt Olsson (fp), telefon 013-20 69 37 eller 070-625

Läs mer

Läxhjälp till alla barn i Linköpings skolor, svar på motion (S)

Läxhjälp till alla barn i Linköpings skolor, svar på motion (S) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-02-04 Utbildningskontoret Dnr BOU 2013-309 Kathrin Hansson Dnr KS 2013-478 Barn- och ungdomsnämnden Läxhjälp till alla barn i Linköpings skolor, svar på motion (S) UTBILDNINGSKONTORETS

Läs mer

Ett fjärde tekniskt år i gymnasieskolan (U2010/1388/G)

Ett fjärde tekniskt år i gymnasieskolan (U2010/1388/G) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 10-421/876 SID 1 (7) 2010-04-14 Handläggare: Björn Johansson Telefon: 08 508 33 818 Till Utbildningsnämnden 2010-05-20 Ett fjärde tekniskt

Läs mer