Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Ann-Mari Rosén (PRO) Ulla Andersson (PRO) Jan Eckert (M) Lillemor Svensson (SPF) Pia Pallin (FinskaPRO)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Ann-Mari Rosén (PRO) Ulla Andersson (PRO) Jan Eckert (M) Lillemor Svensson (SPF) Pia Pallin (FinskaPRO)"

Transkript

1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset Dragonvägen 86 Onsdag den 20 februari 2013, klockan 9: Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Ann-Mari Rosén (PRO) Ulla Andersson (PRO) Jan Eckert (M) Lillemor Svensson (SPF) Pia Pallin (FinskaPRO) Ersättare: Nils Rydén (SPF) Hely Olofsman (FinskaPRO) Margareta Lundberg (PRO) Lars Valtersson (MP) Solweig Flemmer (SPF) Övriga deltagande Joel Kannisto, sekreterare Johannes Wikman, KLK 3 Margareta Andersson, projektledare 4 Stina Strid Hovmöller, KVK 4, 11 Utses att justera Hely Olofsman (FinskaPRO) Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 1-11 Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunala pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Stöd & Process Underskrift...

2 Kommunala pensionärsrådet Föregående protokoll Föregående protokoll lades till handlingarna.

3 Kommunala pensionärsrådet Meddelanden 1. Överenskommelse för 2013 mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting om stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Synpunkter på Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för personer med demenssjukdom och bemanning vid särskilda boenden (SOSFS 2012:12). Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Strategisk lokalförsörjningsplan (KS/2012:365) Utdrag ur protokoll från Kommunstyrelsens sammanträde Flerårsplan med budget för Upplands Väsby kommun (KS/2011:378). Utdrag ur protokoll från Kommunfullmäktiges sammanträde Överenskommelse mellan staten och SKL om sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting om stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Brev till Fazer Amica gällande gästenkät hösten Från Åke Höjertz Kommunala pensionärsrådet godkänner redovisningen av meddelanden.

4 Kommunala pensionärsrådet Vision 2040 Johannes Wikman informerar om resultaten ifrån den SKOP-undersökning som gjorts i samband med arbetet för Vision Resultaten ifrån undersökningen ligger till grund för hur och vad man ska arbeta med för att nå de mål som Vision 2040 ställt upp. SKOP-undersökningen har bland annat frågat ca 700 nyinflyttade till kommunen från 18 år och uppåt vilka faktorer som var viktigast när de valde att flytta till Upplands Väsby kommun. De viktigaste faktorerna sammantaget är i fallande ordning: Bostad eller bostadsområde, kommunikationer, närhet till natur, närhet till livsmedelsaffär, boendekostnad och frihet. Lite överraskande är att kvalitet på skola sällan är en avgörande faktor för den som flyttar till Upplands Väsby. Upplands Väsby står sig generellt bra i jämförelse med andra kommuner i Sverige. De tillfrågade rankar genomgående servicen som Upplands Väsby kommun erbjuder högre än servicen hos sin gamla hemkommun. Barnomsorgen har inte visat riktigt lika goda resultat i jämförelserna som t.ex. skolan, där 88% av de svarande säger att skolan i Upplands Väsby är bättre eller lika bra som deras förra hemkommun, men resultaten är fortfarande generellt sett mycket positiva. De olika åldersgrupperna har olika prioriteringar kring de faktorer som är viktiga vid flytt. Yngre prioriterar möjligheter till bostad och arbete, kvalitet på utbildning och möjligheter till fritidsaktiviteter. Vuxna har liknande prioriteringar, men lägger också vikt vid närhet till naturområden. Äldre prioriterar förutom tidigare nämnda faktorer även kommunikationer, trygghet samt service i vård och omsorg. Utvecklingsplanen för Vision 2040 bygger på dessa fakta och fem områden har tagits fram som kommunen ska arbeta med för framtiden: 1. Bra plats att bo på Upplands Väsby ska vara attraktivt, tryggt och trivsamt. Satsningar på omgivningarna i kommunen ska säkerställa detta och ge inspirerande miljöer. 2. Lärande Upplands Väsby ska dels ha god kvalitet i den utbildning som ges i skolan, men också vara en attraktiv studentstad, som erbjuder bostäder för såväl distansstudenter som pendlande campusstudenter till Stockholm och Uppsala. 3. Läge De goda kommunikationer som finns till och från Upplands Väsby ska fortsätta utvecklas. Närheten till tåg, flygplats och vägar ska tas tillvara. 4. Förhållningssätt Förhållningssättet som kommunens invånare ska ha till sig själva och omvärlden bygger på nytänkande och medskapande. Kommunen ska också samarbeta med andra som vill utvecklas.

5 Kommunala pensionärsrådet Hållbar framtid Fokus på ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Med största sannolikhet kommer Upplands Väsby att bli stad tills 2040, när är dock svårt att säga. Kanske kommer även ordet Uppland försvinna ur ortens namn i framtiden. Syftet med Vision 2040 är att fungera som riktmärke och mål, hut målen ska uppfyllas är upp till de politiska beslutsfattarna att avgöra. Vision 2040 ska inte vara beroende av vilket parti som styr i kommunen. Visionen ska översättas till fler språk däribland finska.

6 Kommunala pensionärsrådet Måltidsakademin Margareta Andersson berättar om Måltidsakademins arbete. Arbetet startades upp den 12 februari och har inletts med en ordentlig inläsning på området. Måltidsakademin arbetar bland annat efter det måltidspolitiska programmet och folkhälsoprogrammet. Det har skett en stor omställning i kommunen från kommunalt bedriven välfärdsverksamhet till att privata aktörer tagit över den mesta verksamheten inom t.ex. äldreomsorg, förskolor och liknande. Kommunen har dock fortfarande det övergripande ansvaret för verksamheten och måste därför arbeta tillsammans med utförarna för att uppnå målen kring måltiderna. Det yttersta målet för Måltidsakademin är att öka kvaliteten på den offentligt finansierade maten. För att göra detta arbetar man inom tre områden: Kompetensutveckling, miljö och kommunikation/information. Inom kompetensutveckling ryms exempelvis saker som kunskap om svinn, hygien, egenkontroll och måltidsmiljö. Måltidsakademin arbetar enligt FAMM (Five Aspects Meal Model), en metod som har haft stort genomslag i svensk måltidsforskning kring måltidsservering i offentliga miljöer. Fokus ligger på rummet, maten och mötet. Med FAMM kan arbetet utföras utifrån de förutsättningar som finns i verksamheten. Måltidsakademin planerar en hemsida som ska innehålla all information som kan tänkas efterfrågas kring maten som serveras i kommun. Det handlar om allt ifrån veckomenyer på skolor och vårdboenden till recept på det som serverats. Hemsidan ska innehålla all relevant information som Väsbyborna eftersöker kring maten som serveras i kommunens regi. Måltidsakademin ska utvärdera vilka behov och önskemål om förbättring som finns i de olika verksamheterna. Organisation Måltidsakademin ska vara en förening eller ett forum för matfrågor i kommunen. Det är ännu osäkert på vilken nivå inom kommunens organisation som måltidsakademin ska ligga. Någon form av arbetsgrupper utifrån verksamhet ska bildas. Grupperna hanterar kompetenshöjande frågor, information/kommunikationsfrågor och miljöfrågor. Matråden kommer att ha en stor roll i måltidsakademin. De som är ansvariga för maten ska sitta i dessa och det är de, inte måltidsakademin, som kommer ha ansvaret för kvaliteten på maten.

7 Kommunala pensionärsrådet Genom arbetet med Måltidsakademin kommer goda möjligheter att samordna praktik i olika verksamheter för studenter finnas. Måltidsakademin kommer att behöva en del administrativ stöttning från kommunen. Rollerna inom måltidsakademin behöver också klargöras. Tanken är att Måltidsakademin ska ha ett övergripande perspektiv, inte prata om enskilda produkter. En plan för vilka steg som behöver tas för att nå målen finns upprättad. Vidare diskussioner kring roller, organisation och budget ska föras. Måltidsakademin ska vara en sorts komplement till de upphandlingar som kommunen gör. Stina Strid Hovmöller informerar om den senaste utvecklingen inom måltidsakademin Det råder stor brist på information kring hur arbetet med uppföljning och utvärdering av måltider ska genomföras och vem som ska ta ansvar kvaliteten. Många av utförarna i kommunen är för små företag för att kunna ta hela ansvaret själva för att driva måltidsråden. Emelie Spanne på kundvalskontoret kontaktar just nu utförarna för att diskutera hur detta ska lösas. Det är kvaliteten på maten i själva lådorna som har upphandlats, inte det som ligger omkring måltiden i övrigt. Potatisen i lådorna har varit ett problem, kundvalskontoret är medvetna om detta. Ett problem som uppmärksammats är att mycket mat slängs trots att den inte är dålig. Ett informationsbrev ska författas ihop med Fazer Amica till de som får lådorna för att klargöra hur länge maten i lådorna håller. Diskussion Presentationen genererade en god diskussion kring vilka befogenheter och vilken roll Måltidsakademin ska ha. Pensionärsrådet anser det viktigt att Måltidsakademin har en avgörande roll för kvaliteten på maten och tjänsterna kring maten som serveras i kommunen. Projektet är mycket nystartat och genererar en hel del frågor och önskemål: Vad händer efter sista maj när Margaretas uppdrag som projektledare tar slut? Vem tar över efter Margareta? Gärna någon med kompetens i kost- och måltidsfrågor. Hur fungerar återkopplingen av det Måltidsakademin beslutar och till vem sker den? Detta behöver klargöras i stadgar eller liknande.

8 Kommunala pensionärsrådet Vad händer med utredningen om kostnader för att göra om mottagningskök till tillagningskök som Miljö- och hälsoskyddskontoret och teknik- och fastighetskontoret (numera KSB) ska genomföra? Utbildning av personal är en stor fråga Matråden: De är det mest konkreta som kommer finnas och är därmed strategiskt viktiga att börja med. Inled arbetet med att tillsätta dessa snarast. Hur ska Måltidsakademin finansieras, av vem och vad kommer det att kosta? Tidigare frågor som tagits upp av Kommunala pensionärsrådet i frågan om Måltidsakademin tål att upprepas: Tidplan (investeringsplan) för att etablera tillagningskök behöver upprättas. Måluppfyllelsen genom nyckeltal ska genomföras och utformas så att de är tydliga och relevanta. Vid upphandling behöver det tydligt framgå var någonstans i organisationen tillsynsansvar ligger och var uppföljning ska ske. Kompetensen kring kost- och måltidsområdet behöver förstärkas i Måltidsakademin. Ordförande ska lyfta frågorna till Per-Ola Lindahl, eventuellt även till kommunstyrelsens allmänna utskott. Kommunala pensionärsrådet beslutar att lyfta ovanstående punkter med Per-Ola Lindahl. Informationen noteras till protokollet. _

9 Kommunala pensionärsrådet Rapport från konferens om hemsjukvård Ulla Andersson har varit på konferensen för Hemsjukvård 2015 och berättar om denna. Hemsjukvård 2015 är ett gemensamt projekt mellan KSL och SLL som syftar till att göra en överföring av ansvar för hemsjukvården från landstinget till kommunerna i Stockholms län. För att finansiera detta projekt ska en motsvarande skatteväxling ske. Tre grupper har bildats som ingår i organisationen för projektet: Presidiegrupp, referensgrupp och styrgrupp. Maria Fälth (KD) ingår i referensgruppen och kan därmed hålla Kommunala pensionärsrådet informerade om utvecklingen i projektet. Av någon anledning ska inte hembesök föras över i samband med övrig hemsjukvård, varför är oklart. Det är också oklart hur lösningen med skatteväxling ska fungera och vilka nivåer som kommer gälla. Snart inleds fas tre i arbetet, vilket innebär att avtal ska sändas till regeringen och att en uppföljningsgrupp ska tillsättas som följer arbetet. Information ska gå ut kring detta. Fjärde fasen innebär införandet av omorganiseringen. 15 januari 2015 ska skatteväxlingen genomföras och 15 mars samma år ska den organisatoriska förändringen träda i kraft. Verksamheten och huvudmannaskapet ska följas upp kontinuerligt. 26 kommuner ska samarbeta, så arbetet är inte helt okomplicerat. Kommunala pensionärsrådet anser dock att det är bra att arbetet kommit igång. Informationen noteras till protokollet.

10 Kommunala pensionärsrådet Trygghet och säkerhet för äldre Ulla Andersson berättar om den uppföljning som gjorts på tillgänglighetsvandringarna som genomfördes i december 2011 och maj Sammanställningar på de synpunkter som rapporterats till kontoret för samhällsbyggnad (KSB) och deras svar delas ut. Framkomligheten i kommunen diskuteras. Kommunala pensionärsrådet anser att Upplands Väsby ska vara en handikappvänlig kommun och ska eftersträva god tillgänglighet för alla. Kommunala pensionärsrådet kommer efter diskussionen fram till ett antal punkter: En expert från KSB ska bjudas in för att ge information om vad som gäller för reklamskyltar och liknande som står utanför affärer. En resultatuppföljning kring de åtgärder som Kommunala pensionärsrådet efterfrågat vid tidigare tillgänglighetsvandringar ska genomföras. En lista som tar upp tidigare önskemål från tillgänglighetsvandringarna och deras åtgärd ska sammanställas och skickas in till KSB, som förväntas svara till KPR:s möte i maj. Kommunala pensionärsrådet ska lyfta problematiken med gång- och cykelbanor till KSB. Många cyklar fort och uppdelningen mellan gång och cykeltrafik efterlevs för dåligt, vilket leder till risk för olyckor. Kommunala pensionärsrådet ska lyfta frågan om antalet sittplatser i Väsby Centrum. Dels är de för få, dels behövs sittplatser i anslutning till ingångarna där man kan ta av och på broddar. Det går inte att behålla broddar på i Väsby Centrum, det är för halt. Kommunala pensionärsrådet ska lyfta problemet med biltrafik på Hugo Sabels torg till KSB. Plogning eller skottning av trottoarer och cykelväg önskas, så att gående inte tvingas dela utrymme med motoriserad trafik. En inventering av trappor ska genomföras ur synskadades perspektiv. Trappor som man kan gå under och riskerar att slå huvudet i bör åtgärdas snarast. Kommunala pensionärsrådet beslutar att:

11 Kommunala pensionärsrådet En expert från KSB ska bjudas in för att ge information om vad som gäller för reklamskyltar och liknande som står utanför affärer. En resultatuppföljning kring de åtgärder som Kommunala pensionärsrådet efterfrågat vid tidigare tillgänglighetsvandringar ska genomföras. En lista som tar upp tidigare önskemål från tillgänglighetsvandringarna och deras åtgärd ska sammanställas och skickas in till KSB, som förväntas svara till KPR:s möte i maj. Sekreteraren ges i uppdrag att sköta detta. Kommunala pensionärsrådet ska lyfta problematiken med gång- och cykelbanor till KSB. Många cyklar fort och uppdelningen mellan gång och cykeltrafik efterlevs för dåligt, vilket leder till risk för olyckor. Möjliga åtgärder för att sänka hastigheten på cykeltrafiken ska tas upp. Kommunala pensionärsrådet ska lyfta frågan om antalet sittplatser i Väsby Centrum till Centrumledningen. Dels är de för få, dels behövs sittplatser i anslutning till ingångarna där man kan ta av och på broddar. Det går inte att behålla broddar på i Väsby Centrum, det är för halt. Kommunala pensionärsrådet ska lyfta problemet med biltrafik på Hugo Sabels torg till KSB. Plogning eller skottning av trottoarer och cykelväg önskas, så att gående inte tvingas dela utrymme med motoriserad trafik. En inventering av trappor ska genomföras ur synskadades perspektiv. Trappor som man kan gå under och riskerar att slå huvudet i bör åtgärdas snarast. Detta ska lyftas med KSB. Informationen noteras till protokollet.

12 Kommunala pensionärsrådet Rapport från arbetsgrupper Nästa möte med styrgruppen för Seniormässan är 26 februari. Referensgruppen för det nya vårdboendet på Messingen har haft möte 1 februari. Gruppen godkände det liggande förslaget på mötet. Det första spadtaget för Odensgården ska tas 22 mars kl. 11:00. Informationen noteras till protokollet.

13 Kommunala pensionärsrådet Revidering av arbetsgrupper Lillemor Svensson informerar om att SPF har valt Anders Björendahl till ny ordförande. I övrigt inga förändringar. Informationen noteras till protokollet.

14 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdestider 2013 Ett fel i föregående protokoll gällande årets sammanträdesdatum föranleder att frågan tas upp på nytt. för Kommunala pensionärsrådet 2013 är följande: 20 februari 29 maj 23 oktober Samtliga sammanträden inleds kl. 09:00. Kommunala pensionärsrådet godkänner sammanträdesdatumen för Informationen noteras till protokollet.

15 Kommunala pensionärsrådet Nästa sammanträde Nästa sammanträde med Kommunala pensionärsrådet hålls 29 maj kl. 09:00. En bouleturnering kommer att hållas i anslutning till detta sammanträde. Bouleturneringen kommer hållas vid Gula Villan. Anmälan sker till Ulla Andersson via e-post senast 6 maj Informationen noteras till protokollet.

16 Kommunala pensionärsrådet Övriga frågor 1. Workshop till äldreomsorgsplanen Stina Strid Hovmöller informerar. Det råder viss tveksamhet kring arbetsformerna för äldreomsorgsplanen. För att undvika att äldreomsorgsplanen blir en pappersprodukt önskas ett mer visionärt och proaktivt arbetssätt. Förslag på nya arbetsformer delas ut. Kommunala pensionärsrådet ska titta på förslaget för arbetsformer för att ersätta omsorgsplanen och ta beslut vid nästa sammanträde. 2. Vinkbussen Ulla Andersson lyfter problemet med vinkbussens sträckning. Denna fråga tas upp vid nästa sammanträde. Informationen noteras till protokollet. Mötet avslutades kl

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

Stöd & Process, plan 6, Kommunhuset

Stöd & Process, plan 6, Kommunhuset Kommunala pensionärsrådet 2012-12-04 1 Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Tisdag den 4 december 2012, klockan 9:30-12.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf Maria Fälth (KD) Nils

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Kommunala pensionärsrådet 2011-11-02 1 Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP) Jan Eckert (M) Ann-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-02-02 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. tisdagen den 2 februari 2016, klockan 09:00-12.30. Ledamöter: Ann Christin Martens (S),

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-04-18 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan 8.30-10.50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 3 oktober 2012, klockan 9:30 11:50

Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 3 oktober 2012, klockan 9:30 11:50 Kommunala pensionärsrådet 2012-10-03 1 Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 3 oktober 2012, klockan 9:30 11:50 Beslutande Övriga deltagande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V)

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V) Byggnadsnämnden 2016-01-19 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 19 januari, 2016, klockan 18:00-19:11 Ledamöter: Olli Hakala (M), ordförande Halina

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (8) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Karl-Erik Sjöberg, SPF Lilian Poijo, Reumatikerföreningen Majvor Hellström, SKPF Ulla Berg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjrättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-08-25 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Onsdagen den 25 augusti 2010, klockan

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 7 september 2011, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 7 september 2011, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2011-09-07 1 Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 7 september 2011, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP) Jan Eckert (M) Leif Berglund

Läs mer

Jenny Brolin, nämndsekr. Margareta Persson & Solveig Johansson Grip, Handikapphistoriska föreningen. Bengt-Erik Johansson

Jenny Brolin, nämndsekr. Margareta Persson & Solveig Johansson Grip, Handikapphistoriska föreningen. Bengt-Erik Johansson Kommunala handikapprådet 2012-09-04 1 Plats och tid Beslutande Vilundarummet, plan 8, kommunhuset Tisdag den 4 september 2012, klockan 19:00 20:45 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordf. Ibrahim Abdallah (S)

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-02-05 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 5 februari, klockan 8:30-10.15 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf.

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde Produktionsstyrelsen, extra sammanträde 2011-10-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal: Kohl Måndagen den 24 oktober 2011, klockan 18:00-18:40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M),

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Social- och äldrenämnden

Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden 2012-09-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Estrid Måndag den 24 september 2012, klockan 17.15-17.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena

Läs mer

Eva Assarsson, stöd & process Joel Kannisto, stöd & process Emma Kaumheimer, stöd & process

Eva Assarsson, stöd & process Joel Kannisto, stöd & process Emma Kaumheimer, stöd & process Valnämnd 2013-03-26 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Tisdagen den 26 mars 2013, klockan 19:00-20:20 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-02-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO) Kommunala handikapprådet 2014-05-27 1 Plats och tid ande Messingen, Dahlén Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:00-15.00 Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Kristina Klempt (FP) Lena Kanström (M) Bengt-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl SAMMANTRÄDE SPROTOKOL L 201 7-09-14 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl. 13.30 14.05 Plats Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Inger

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(27)

Sammanträdesprotokoll 1(27) Sammanträdesprotokoll 1(27) Plats och tid Soc. konferens, Öjersbogården, 16.30-19.45 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Åke Andersson (V) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2011.05.09 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-10.50 Beslutande Håkan Karlsson (C) ordf Inger Olsson (M) SN Lena Juhlin (KD) Fredrik Nelander (S) KS Rune

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2012-12-12 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2012-12-12 1 Produktionsstyrelsen -12-12 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists Torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 12 december, klockan 18.00-19.10 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande Kent Hjalmarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20 2011-11-09 20 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 10:00-11:45 Beslutande Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Eva Hellstrand (C) Ann-Marie Johansson (S) Maria Söderberg (C)

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-05-18 Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 10.00-11:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Östanå Wärdshus kl. 13.00-15.00 Beslutande Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Ersättare Nils-Erik Johansson

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2007-10-18 86 Plats och tid Edane, klockan 13.15-16.20 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt, vice ordförande (m)

Läs mer

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Valnämnd 2014-08-25 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-16 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.30 15.15 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Anteckningar från möte med politiska styrgruppen för kommunövergripande skolutveckling

Anteckningar från möte med politiska styrgruppen för kommunövergripande skolutveckling Stöd & Process 2016-09-05 Britta Strömberg 08-590 974 02 Dnr KS/2014:33 Britta.Stromberg@upplandsvasby.se Politiska styrgruppen för kommunövergripande skolprojektet Anteckningar från möte med politiska

Läs mer

Näringslivsutskottet

Näringslivsutskottet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Näringslivsutskottet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken (563), onsdag 26 november 2003 kl 13.00-17.00. Ärenden Justering Föregående protokoll

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Bo Johansson (S) Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke Olsson PRO Johnny Magnusson

Läs mer

1 (7) Pensionärsrådet

1 (7) Pensionärsrådet 2016-09-22 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.15 ande Ledamöter Tjänstemän Utses att justera Marie-Louice Gunnarsson (M) ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP) Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2014-03-19 1 Plats och tid Blacken, Drabantvägen 9 Onsdagen den 19 mars 2014, klockan 8:00 09:05 Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Halldén (M), ordförande Torsten

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2016-02-26 Plats och tid Mogården, fredagen den 26 februari 2016 kl 09.00-11.15 Närvarande Marcus Schön, ordförande Hans Birgersgård Bror

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.12.18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Roskilde, kommunhuset, kl 13.30-14.50 Beslutande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Mohamad Rezkar (S) tjg ers Mikael Hernborg (S) Ulla

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-09-19 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 19 september 2014 kl 09.00-12.00 Närvarande Ingbritt Loberg, ordförande Bror Josefsson

Läs mer

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-08-21 35 (10) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 13.00-16.00 Beslutande Se sid 36 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den Utskottet Vård och omsorg 2008-11-20 113 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.55 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) 100-104 Kerstin Svensson, ordförande 97-99 Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (9) Vård- och omsorgsutskottet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Annika Olsson

Läs mer

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Lars Tybell, personalrepresentant Nina Sundberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Lars Tybell, personalrepresentant Nina Sundberg, personalrepresentant Vuxenutbildningsnämnden 2008-08-20 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:15 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Ulf Axelsson (v), ers för Maria Berdén

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00

Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00 Beslutade Övriga deltagande Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik, PRO

Läs mer

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 1 (11) Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Britt-Louise Åberg (M) Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.15 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Majvor Lundberg, Hjärt- o Lungföreningen Jan-Ove Olsson, HRF Lilian

Läs mer

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämnden 2013-10-10 1 (10) Plats och tid Hörsalen, kl. 13.15 16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2013-10-10 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-11.00 Beslutande Kajsa Heed (S), SN, ordf Håkan Karlsson (C), SN Ingemar Jacobson (FP), SN tjg Elof Jonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-02-03 1-10

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-02-03 1-10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande och presentationsrunda 2. Föregående protokoll och val av justeringsman 3. Stadsförnyelse Noltorp

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad. Siri Sundqvist, sjukgymnast, 36. Martina Johansson, ordförande

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad. Siri Sundqvist, sjukgymnast, 36. Martina Johansson, ordförande Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-18 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-29 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Skolan, Hillerstorp, kl 19.00-20.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens miljö- och planutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens miljö- och planutskott Kommunstyrelsens miljö- och planutskott 2014-08-18 1 Plats och tid Estrid, Messingen, Love Almqvists torg 1 Måndagen den 18 augusti, klockan 15:00-16:30 Beslutande Ledamöter: Ann-Christin Frickner-Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2014-11-18 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2014-11-18, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Sylvia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-20.10 ande Övriga närvarande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) 143 Torsten Jansson (S) Åke Andersson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.00 Ajournering 14.42-14.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Alfven Måndag den 26 mars 2012, klockan 18:00-19.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena Kanström

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Lars Bäckström. Kommunstyrelsen 2015-06-08

Lars Bäckström. Kommunstyrelsen 2015-06-08 Plats och tid Centrumhuset 2015-06-08, kl 12.15 13.00 Beslutande Patrik Nilsson (s) Lars Bäckström (c) Hans Lindgren (s) Ove Lindström (s), ersättare för Gun Ivesund (s) Kenneth Isaksson (m) Sandra Brändström

Läs mer