Förbundsrapport. nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förbundsrapport. nr"

Transkript

1 Förbundsrapport nr

2 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Ett gott slut... Här kommer året sista Förbundsrapport där vi redovisar den senaste periodens viktigaste aktiviteter och händelser. Vi har precis ett lyckat SM i simning bakom oss. Stämningen på den fullsatta Filborna arena var hög under finalpassen och vi fick se många fina simningar. Höjdpunkten var när Rebecca Ejdervik raderade det 10 år gamla svenska rekordet på 50 bröstsim. En annan simmare som har framtiden för sig är Louise Hansson. Det var fantastiskt roligt att se denna 16-årings framfart. Jag skulle vilja passa på att tacka arrangerande klubb Helsingborgs Simsällskap för ett mycket väl genomfört arrangemang. Under Sim-SM presenterades den trojka som under ledning av Sportchef Henrik Forsberg ska utveckla svensk simning framöver. Förbundskapten blir Ulrika Sandmark medan Andrei Vorontsov och Carl Jenner blir ansvariga för NEC, Svenska Simförbundets satsning på ett Nationellt elitcentrum på Eriksdalsbadet i Stockholm. Utförligare presentation av dessa finns under rubriken simning. Simhoppningen har genomfört sin andra träningshelg som en del i det nya projektet Träna mer och bättre. Ett projekt som Anna Lindberg är involverad i. Det är positivt för simhoppet att Anna får dela med sig av sin kompetens och erfarenhet till andra aktiva. Vattenpolo har ett spännande år framför sig där anställningen av en verksamhetsutvecklare är startskottet till den förnyelse och föryngring som ligger i planen framöver. Till sist skulle jag vilja passa på att önska er alla en riktigt God Jul. Det har varit ett händelserikt och spännande år och det känns bra att möta det nya året med nya förstärkta resurser. Bengt Jönsson Förbundsdirektör Svenska Simförbundet tel bengt.jonsson@simforbundet.se

3 Organisation Personal Tomas Andersson är anställd som vikarie för Andrea Davidsson under perioden november 2012 juni Vi hälsar Tomas, som har fem års erfarenhet från motsvarande tjänst på Bordtennisförbundet, välkommen. Maria Olofsson har anställts som Projektledare för Simkunnighet där det behövs en anställning som är tvåårig och är helt finansierad av RF. Övriga rekryteringar, Verksamhetsutvecklare inom Vattenpolo och tränartjänsterna på NEC samt förbundskapten simning avslutades under november. Se mer om detta nedan. Strategiplan Arbetet med strategiplanen fortsätter planenligt. I mitten av september genomfördes ett tvådagars seminarium med personligt inbjudna referenspersoner. Under helgen fick deltagarna lägga sina förslag till övergripande mål och strategier. Två veckor senare gjorde personalen motsvarande arbete. Dessa båda förslag har tillsammans med strategigruppens egna synpunkter bildat underlag till det förslag som läggs till styrelsen. Planen kommer sedan att diskuteras på Planeringskonferensen den januari. Den slutgiltiga strategiplanen presenteras på Simidrottsforum i april Vi genomför en personalkonferens september, lunch till lunch, på Hasseluddens konfe- Simkunnighet Skolsimmet Även i år kör vi vår lyckade tävling Skolsimmet tillsammans med E.ON. Skolsimmet har precis startat och anmälan är nu öppen för skolorna. Kellogg s Bästa Fyran Formerna för kommande upplaga av Bästa Fyran börjar sätta sig. Föreningar runtomkring i landet har nu anmält sig som arrangörer. Under hela våren 2013 kommer såväl kval- som finaltävlingar att äga rum. Nytt för 2012/2013 är att även tvåor och treor kan delta i kvaltävlingarna.

4 Simkunnighet där det behövs Projektet bedrivs tillsammans med SLS med Maria Olofsson som projektledare. Inledningsvis kommer Maria att lokalisera i vilka områden och med vilka föreningar som vi ska bedriva projektet. De första simskolegrupperna kommer att starta under vårterminen Kommunikation World Cup Presskonferens hölls fredagen den 12 oktober med ett 30-tal journalister närvarande. De fick möjlighet att träffa våra svenska landslagssimmare Therese Alshammar, Jennie Johansson och Martina Granström. Även OS-guldmedaljören Ruta Mieletyte och den meriterade ungerska simmaren Lazlo Cseh deltog. NIU Materialet kring NIU-skolorna uppdateras med tre nya skolor och är under produktion. Aqua Aqua nr 4 är i full produktion och når läsarna den 7 december. Huvudartikeln detta nummer handlar om Jönköpings stolthet Martina Granström. Presskonferens SM Presskonferens och pressmaterial inför presentationen av ny elitorganisation är genomförd. Klubbvägledare Materialet kring klubbvägledarna ska ses över och idéer om hur vi ska kunna använda alla goda exempel från föreningsbesöken behöver inventeras. VM i Istanbul Planering av pressaktiviteter inför VM i Istanbul den december pågår. Presskonferens i Stockholm innan avfärd och en på plats i Istanbul. Produktion av VM-guide är igång.

5 Marknad E.ON Fortsatt arbete med våra gemensamma projekt. Ett förändrat Simkunnighetens dag har diskuterats med E.ON. och ett konkretiserat förslag inklusive budget för projektet ska presenteras för E.ON under november månad. Förlaget Webbshop för privatpersoner I somras lanserades vår nya webbshop och nu i höst har vi även fått igång vår shop för privatpersoner, där ett urval av Simförbundets produkter finns till försäljning. Höstaktiviteter Under hösten ligger Förlagets fokus på försäljningsaktiviteter och kundbesök. Mycket tid läggs även på att utveckla samarbetet med vår leverantör NeH och ett planeringsmöte tillsammans med dem, med syfte att lyfta intäkterna framåt, ska genomföras i december. Simborgarmärket 2013 Vi har under hösten arbetat fram 2013 års Simborgarmärke i samarbete med SLS. Det är nu klart för produktion. Vi beräknar att kunna släppa märket i början/mitten av december. Prishöjning Den beslutade prishöjning är kommunicerad via separat nyhetsbrev och på hemsidan i vecka 45. Två nya märken lanseras Under 2013 kommer två nya simmärken att lanseras, dels Baddaren grön och dels Vattenprovet Öppet vatten. Baddaren grön är snäppet lättare än Baddaren blå och kommer att vara det allra första märket i vår nya Simlinje. Vattenprovet Öppet vatten är ett simkunnighetsmärke som enbart kan tas i öppet vatten, som ligger helt i linje med Simförbundets satsning mot Öppet vatten.

6 Idrottslyftet och Föreningsutveckling Idrottslyftet En utvecklingsplan för Idrottslyftet lämnades in till RF under november. Planen utgår från RF:s riktlinjer men tar också avstamp i Simförbunds målsättningar. Sista ansökningstillfälle för Idrottslyftet är den 30 november. Eftersom det kommer finnas pengar kvar efter detta, så läggs ett extra tillfälle in den 16 december. Tillfället innebär en extra satsning på material- och utbildningsstöd. Vår bedömning är att alla medel kommer vara utbetalade till SSF:s föreningar före årsskiftet. Klubbvägledning En utvärdering av årets verksamhet håller på att genomföras. Patricia Kanevåg kommer göra en analys av vad som varit bra och hur vi kan utveckla satsningen genom förbättringar. I år kommer vi att ha besökt totalt 55 föreningar och målsättningen var 48. Projekt Västerbotten Projektet har varit mycket lyckat och därför är det också beslutat att det ska få fortsätta ett år till. Vad som genomförs i korthet är: Träningsläger för styrelserna i samarbete med SISU Nordmaling och Sandvik har under projektet nystartat simundervisning. Robertsfors har också gjort en nystart med sin simundervisning under året. 30 nya simlärarkandidater har utbildats i de 5 föreningarna. Föreningarna har deltagit på utbildning i att administrera IdrottOnline. Under de sista månaderna på året ska föreningarna bl. a. genomföra gemensamt läger för aktiva, utbildningen Världens bästa idrottsförälder, nystart av tävlingen kommunsim och utmanaren, HLR och funktionärsutbildning. Ledare och Utbildning Nordisk babysimskonferens oktober Maria Gustavsson och Karin Hellström deltog vid den nordiska babysimskonferensen. Det var ca 170 deltagare, tyvärr alltför få från Sverige. Under konferens fick vi möjlighet att hälsa välkommen till den nordiska simlärarkonferensen som SSF arrangerar i mars 2014.

7 Simlinjen, utbildningsstrukturen, IdrottOnline - utbildningsmodulen Den november genomfördes den första kursledarutbildningen för den nya simtränarutbildningen. Samtidigt, och delvis gemensamt, hölls utbildning för distriktens företrädare som ansvarar för utbildning. Under helgen gick vi igenom Simlinjen dvs. simningens utvecklingstrappa, utbildningsstrukturen, och utbildningsplanering. Jens Lindquist, SISU Idrottsutbildarna, informerade om hur IdrottOnline fungerar för utbildning. Tomas Andersson höll i en del för distriktsföreträdarna och diskuterade distriktens roll inom föreningsutveckling. Maxa din simträning En skrift om simträning för vuxna har kommit ut under november genom ett samarbete med SISU Idrottsböcker. Den innehåller övningar till de olika simsätten, information om Masters och Öppet Vatten samt träningstips och träningslära. Anders Berlin och Glen Christiansen har varit engagerade i framtagandet av skriften som finns att beställa från eller direkt från Holmbergs. IdrottOnline Ett projekt för att få alla föreningar att registrera sina medlemmar i IdrottOnline har startat. Vi har haft ett möte med RF och kommer fortsätta arbetet för att hitta rätta incitament för föreningarna. Kenneth, Lasse och Karin ingår i den projektgruppen. Skolans läroplan simning Simförbundet och SLS arbetar tillsammans fram ett förslag till tolkning av kommentarsmaterialet för simningsdelen i Idrott och Hälsa. Carola Sjödin leder det arbetet. Simning Avstamp 2020 I september genomfördes tränarkonferensen Avstamp 2020! i Uddevalla. Där deltog ca 80 tränare. Under konferensen diskuterades framför allt Simlinjen simningens utvecklingstrappa som mottogs mycket positivt.

8 Rekryteringar Ulrika Sandmark har anställts som förbundskapten. Carl Jenner och Andrei Vorontsov har anställts som NEC-tränare Dessa tre presenterades på en presskonferens under SM i Helsingborg. Svensk simnings nya ledartrojka; från vänster Andrei Vorontsov, Ulrika Sandmark och Carl Jenner Ulrika Sandmark Ulrika har under 2012 haft rollen som Team Manager och ansvarig för landslaget. I sin aktiva karriär simmade Ulrika på landslagsnivå med en 10:e plats på EM som bästa placering. Hon har också ett flertal SM-guld som aktiv simmerska på 800 och 1500 fritt. Ulrika är utbildad pedagog i svenska, engelska och tyska och arbetar idag som lärare på gymnasienivå. Sedan slutet av 80-talet har Ulrika arbetat som simtränare i Spårvägen och sedan 1996 som huvudtränare i Väsby SS. Ulrika har genomgått alla SSFs tränarutbildningar. I slutet av 1990-talet var hon tränare för det svenska juniorlandslaget vilket hon sedan fortsatte med blev Ulrika utsedd till förbundskapten för juniorlandslaget, en roll hon hade fram till Under har hon varit utsedd som tränare för seniorlandslaget. Carl Jenner Carl kommer ursprungligen från Storbritannien där han arbetade som simtränare i Haywards Heath Han flyttade till Sverige Åren gick han Bosöns 2-åriga tränarutbildning. Carl har också genomgått såväl Svenska Simförbundets tränarutbildning som motsvarande i Storbritannien. Sedan 1996 har Carl arbetat som tränare i Södertörn SS, både som ungdomstränare, chefstränare och elittränare. De senaste fem åren har han haft ansvar för Sarah Sjöströms träning och planering. Carl var mellan åren tränare för de svenska ungdoms- och juniorlandslagen. Perioden har Carl var tränare för seniorlandslaget där han varit med på såväl EM, VM och OS samt ett flertal landslagsläger.

9 Andrei Vorontsov Andrei kommer ursprungligen från Ryssland där han bland annat arbetat som förbundskapten Åren , arbetade han inom brittisk simning. Han var huvudtränare på träningscentrat vid universitet i Bath samt arbetade som regionsansvarig för talangutveckling för Brittiska Simförbundet. Andrei har sedan 1970-talet erfarenhet av simträning på alla nivåer och av olika nationella system. Förutom Ryssland och Storbritannien har Andrei även arbetat som tränare i Malaysia och Singapore och har också det Amerikanska Simförbundets högsta simtränarutbildning. Han har tränarerfarenhet från OS, VM, EM, EJM. Andrei har en doktorsexamen och är docent vid Russian State Academy of Physical Education och har författat ett antal vetenskapliga publikationer och böcker inom bland annat hydrodynamik i simning, simteknik, avancerade metoder för styrketräning i simning, och framgångsbegränsande faktorer i simning. Han är en flitigt anlitad föreläsare vid både internationella tränarkonferenser och vetenskapliga konferenser. World Cup Sista deltävlingen var i Singapore. Sverige var planerat att ha den starkaste truppen någonsin på de olika deltävlingarna. Tyvärr blev Jennie och Therese sjuka efter deltävlingen i Stockholm. Jennie missade Moskva och Berlin men deltog i Asien. Therese missade alla deltävlingar efter Stockholm. Det har varit en hel del bra svenska insatser, bl.a. Johannes Skagius svenska juniorrekord på 100m bröstsim. Ett antal deltävlingar har haft väldigt svaga startfält vilket bör innebära att FINA måste utvärdera SWC inför framtiden och göra en hel del förändringar. Inför nästa år bör vi arbeta för att Europa återigen får deltävlingarna i början på november. Deltävlingen i Stockholm fick ett bättre startfält i år än förra året även om vi lite oturligt förlorade två OS-guldmedaljörer i sista stund. 33 länder var anmälda och 31 kom till start vilket var bättre än Arrangemanget flöt på bra med som vanligt bra insatser från våra arrangörsklubbar. Antalet sålda biljetter var 635 på lördagen men söndagen var det betydligt färre med 335 sålda biljetter. Till detta tillkommer ca 100 gäster/dag. Slutrapport förväntas färdig i början av december. Kortbane-VM VM i Istanbul avgörs den december. Truppen togs ut i samband med SM i Helsingborg och finns presenterad på hemsidan.

10 Simhopp Tävlingskalender 2013 Tävlingskalendern för 2013 är nu klar. Det måste bli en markant förbättring från LEN och FINA med att vara ute i god tid med sina kalendrar. Detta är under all kritik. Brainstormingshelgen i Tollered Ett första utkast till en ny Flerårsplan är nu klar. Många bra och intressanta diskussioner kom fram vid denna helg. Svensk Simhoppslinje Implementeringen i klubbarna har fått stor genomslagskraft. En glidbräda har tagits fram och alla klubbar ska använda den i sin verksamhet. Träna mer och bättre Projektet är i full gång och hitintills har det varit positivt. Helgen den 16-18/11 gick den andra Träningshelgen av stapeln och den tredje detta år blir i Stockholm den 7-10/12. Medicinska teamet Laget till NM/NJM är uttaget och finns publicerat på hemsidan. Tränarlicens, simhopp Diskussioner pågår om en tränarlicens inom simhoppningen. Vattenpolo Poolkampen En Ungdomstränarutbildning genomfördes den 24-25/11. Två nya utbildare för Ungdomstränarutbildning, Anneli Blomberg, Stockholm och Sofie Pettersson, Linköping har engagerats. Nya Poolkampenföreningar: Strängnäs, Karlshamn, Ljungby och Malmö (SK RAN) har startat verksamhet under hösten. Mora, Harnäs Skutskär, Uppsala och Spårvägen har beslutat att starta och kommer alla att börja vid årsskiftet. Ny hemsida är lanserad Från årsskiftet kommer Poolkampen hamna under verk- Poolkampsmatch i Falun

11 samhetutsvecklarens ansvar även om Roger Sjösten kommer ha det som sitt ansvarsområde ideellt i bredd- och utvecklingsgruppen för vattenpolo. Gruppen kommer tillsammans med verksamhetsutvecklaren leda föreningsarbete inom alla områden. Ny verksamhetsutvecklare anställd Rekryteringen av ny verksamhetsutvecklare är precis avslutad och vi är glada att kunna presentera Peter Hodor som ansvarig verksamhetsutvecklare. Peter har gedigen erfarenhet av idrott via volleyboll, där han under flera år spelat i elitserien och landslaget, samt även varit ideellt engagerad som sportchef och ungdomstränare. Konstsim En tränarkonferens genomfördes 15/9 i Stockholm med ca 20 tränare från hela landet deltog. Konstsims planeringskonferens genomfördes 16/9 i Stockholm. Mål och planering för 2013 lades fast. Riksmästerskapen för Seniorer, juniorer och Masters genomfördes 13-14/10 i Göteborg med 30-talet deltagare. Under 14 dagar i oktober har fyra konstsimmare med tränare tränat i Ukraina med ukrainsk elit. Erfarenheterna av tuff träning i ovan miljö var mycket goda. USM genomfördes som Öppen tävling på Eriksdalsbadet i Stockholm med deltagande från Danmark, England, Schweiz och Ungern. Totalt ca 80 deltagare, varav drygt 50 svenska. LEN var närvarande genom Ulla Lucenius (observer), Finland. Domare från flera länder ovan, samt Norge, deltog. Tävlingen var väl arrangerad av SK Neptun och uppskattades av de utländska gästerna.

12 Öppet Vatten Mikael Rosén har påbörjat sitt arbete som ansvarig och Verksamhetsutvecklare för Öppet Vatten. Den oktober medverkade Simförbundet för första gången på Svenska Sportmässan som arrangeras i samarbete med Klassikerorganisationen. Fokus för vår del låg på Öppet Vatten simning och vuxensim med två kortare seminarier med Anders Berlin som föredragshållare. Martina Granlund fanns också i montern och gav råd angående simträning och teknik. Dessutom arrangerades en Simclinic i Rosenlundsbadet för dem som köpte vår nya skrift Maxa din simträning som lanserades på Mässan. Anläggningar Branschrådsmöte (Actic, Medley, intresseorganisationen Frisk och Simförbundet) med Stockholm Stad med anledning av deras planer att konkurrensutsätta driften i stadens simhallar hölls den 6 november. Idrottsborgarådet Regina Kevius deltog på mötet. Simförbundet och Medley har också separat uppvaktat staden med anledning av utmaningen av driften på Eriksdalsbadet. Bengt Jönsson har besökt Umeå och träffat tjänstemän och politiker med anledning av den nya planerade simhallen i centrala Umeå.

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott - kort fakta - Simidrotten inkluderar Simning (bassäng och öppet vatten), Simhopp, Vattenpolo och Konstsim. 330 föreningar, 120 000 medlemmar. Simning på 9:e plats

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 4 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Tid för förnyelse Bifogar årets fjärde Förbundsrapport där vi redovisar den senaste periodens viktigaste aktiviteter och händelser. Förutom de stora mästerskapen

Läs mer

Valbara pass lördag och söndag per målgrupp

Valbara pass lördag och söndag per målgrupp Valbara pass lördag och söndag per målgrupp Pass 1 lördag kl. 11.00 12.30 Pass 2 lördag kl. 14.00 15.30 Pass 3 söndag kl. 09.00 10.30 Huvudsaklig målgrupp Pass Rubrik/föreläsare Innehåll 1 Idrott, hälsa

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Inre och yttre strategiarbete Framtidsutredning 2005-2007 Strategisk Plan 2009-2012 Organisationsutredning 2010 Strategisk Plan 2013-2016 Strategisk Plan 2017-2020 Träning och tävling

Läs mer

Förbundsrapport. nr 2 2013

Förbundsrapport. nr 2 2013 Förbundsrapport nr 2 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Lyckat Simidrottsforum Jag glädjer mig över att konstatera att nästan 200 simidrottsintresserade personer kunde ses och få ett par mycket givande dagar tillsammans

Läs mer

Utveckling och planering för Norrland

Utveckling och planering för Norrland Utveckling och planering för Norrland Dagordning Lördag 19/3 Kl. 12.00 Lunch Kl. 13.00 Hälsa välkommen och presentation lite förutsättningar Kl. 13.30 Tävlingsplanering för 2017 i grupparbeten, Kl. 14.30

Läs mer

Svensk simning i utveckling. SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg

Svensk simning i utveckling. SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg Svensk simning i utveckling SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg Sundsvalls SS SK Ena Skuru IF Norrköpings SS Mölndals ASS SK Elfsborg Jönköpings SS Ängelholms SS Helsingborgs S Sjöbo SS Klubbar

Läs mer

Förbundsrapport. nr 2

Förbundsrapport. nr 2 Förbundsrapport nr 2 l 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Händelserika månader inom Svensk Simidrott De senaste månaderna har varit händelserika för Svensk Simidrott. Utöver simhopparna Anna Lindberg och Christofer

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet januari

Protokoll möte Poloutskottet januari Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm Protokoll möte Poloutskottet 17-19 januari Tid: 17-19 januari 2014 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Stockholm/Upplands Väsby Peter Hodor Andrea Davidsson

Läs mer

Förbundsrapport. nr 4

Förbundsrapport. nr 4 Förbundsrapport nr 4 l 2011 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Det har varit en fantastisk höst för svensk simning! Vi hade bra arrangemang och fina simningar när World Cup arrangerades i Stockholm i oktober. Therese

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Lyckade SM arrangemang SM-veckan i Halmstad är just avslutad och jag kan konstatera att det blev ett mycket lyckat arrangemang där vi för första gångern

Läs mer

Förbundsrapport. nr 3

Förbundsrapport. nr 3 Förbundsrapport nr 3 l 2011 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Hösten närmar sig med stormsteg och här på Simförbundet glädjer vi oss att vi fick tillfälle att träffa och utbyta tankar och ideér med så många ledare

Läs mer

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll.

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 17 december 2012 Plats: Närvarande: Svenska Simförbundet, Stockholm Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Alexandros Vlastos

Läs mer

Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT 14 december 2015 Året avslutades på ett mycket positivt sätt med ett framgångsrikt kortbane EM för simmarna och naturligtvis SvDs Bragdguld till Sarah! I årets sista

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2017 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Information SSF:s simverksamhet 2013-2016. 2012-07-20 Borås

Information SSF:s simverksamhet 2013-2016. 2012-07-20 Borås Information SSF:s simverksamhet 2013-2016 2012-07-20 Borås Framtida elitorganisation Talangutvecklingsprogrammet Internationella tävlingar 2013 Aktiviteter hösten 2012 Simlinjen Utbildning SOK:s Topp och

Läs mer

Förbundsrapport. nr 5 2013

Förbundsrapport. nr 5 2013 Förbundsrapport nr 5 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Summering av ett lyckat år Året lider mot sitt slut och detta är den sista förbundsrapporten för året. Jag glädjer mig över att konstatera att året som gått

Läs mer

Svenska simrekord gällande den 22 april 2014

Svenska simrekord gällande den 22 april 2014 Svenska simrekord gällande den 22 april 2014 1 800 m frisim Ann Linder GKKN 8.47,64 19820529 Volgograd SJR 50m Äldsta juniorrekordet 2 1500 m frisim Ann Linder GKKN 16.24,22 19831202 Malmö SJR 25m 3 1500

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Nu håller vi tummarna för våra simidrottare! Om bara någon vecka är det dags för OS i London. Simmarna har förberett sig de senaste veckorna i italienska

Läs mer

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning 2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Vision Att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 4 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I En varm och lyckad sommar Hösten är på intågande, men känslan av sommar dröjer sig kvar och det är med glädje jag kan blicka tillbaka och se hur lyckad denna

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2012/2013 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 1 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Året har börjat bra för svensk Simidrott! Under world Cup tävlingarna i Simhopp som genomfördes i London i slutet av februari presterade två svenska simhoppare

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 2 2014 28 april 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Just hemkommen från Simförbundsmötet som gick av stapeln i Sundsvall kan jag konstatera att det blev ett historisk möte då Ulla Gustavsson

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2014 2 Medlemmar Föreningen har idag 28 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO Syfte Att åter göra vattenpolo till en etablerad idrott i Sverige genom att flytta fokus och resurser från landslagsverksamhet till breddutveckling. Bakgrund och

Läs mer

Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass.

Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass. Projekt Ungdomslyftet Bakgrund: Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass. Inledning: Svensk simhoppning har anställt Mykhailo Misha Uhriumov på uppdragsbasis.

Läs mer

IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö

IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö Foto: Nina Thomson IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö 13 MARS 2013, BOSÖN PRESENTATION TILL LIDINGÖ KOMMUN, KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN MARK H. SHAY, STYRELSEORDFÖRANDE,

Läs mer

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2011 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 SVENSKA SIMFÖRBUNDET Svenska Simförbundets uppgift, vision och värdegrund Svenska Simförbundet organiserar

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2018 Introduktion 2018 kommer att vara ett år då vi fortsätter med att förbereda oss för en framtid med ny simhall och utökad verksamhet.

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning

FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning 2013-2016 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse, utskott och landslagsledningar. Den vänder

Läs mer

Mellannorrlands Simförbund

Mellannorrlands Simförbund Strategiplan 2018-2025 Verksamhetsinriktning 2018-2019 Mellannorrlands Simförbund 2 (9) Strategiplan för MNSF 2018-2025 De övergripande långsiktiga målen för MNSF baseras på SSF fyra strategiska områden

Läs mer

för en bredare verksamhet

för en bredare verksamhet för en bredare verksamhet Poolkampen vad är det? Varför vattenpolo i föreningen? Att ha vattenpolo i verksamheten medför många positiva saker för föreningen: Vattenpolo, simidrottens lagbollsport, är kul!

Läs mer

Varje delansvarig gick igenom de uppgifter de hade inför detta möte.

Varje delansvarig gick igenom de uppgifter de hade inför detta möte. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 18-19 januari 2013 Plats: Närvarande: Quality Hotel, Nacka Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Bengt Lidh (19/1) Lars Tannerfalk

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 6 2014 10 december 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Vilken härlig avslutning på året för Svensk Simidrott när vårt simlandslag var på kortbane- VM i Doha. Ett 10-tal svenska rekord och tre

Läs mer

Till styrelsen för Svenska Simförbundet.

Till styrelsen för Svenska Simförbundet. Lekmannarevisorernas granskningsrapport den 15 mars 2013 Till styrelsen för Svenska Simförbundet. Vid Simförbundsmötet den 21-22 april 2012 i Göteborg omvaldes Paul Alfons, Ingela Hyddmark samt Bernt Porsander

Läs mer

Svensk Vattenpolo och Poolkampen

Svensk Vattenpolo och Poolkampen Svensk Vattenpolo och Poolkampen PETER HODOR 37 år Arbetat på Svenska Simförbundet sedan februari 2013 Bakgrund inom volleyboll som elitspelare och tränare på olika nivåer Fru, ett barn och hund SVENSK

Läs mer

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 Arbetsprocessen Måluppfyllelse vid planeringskonferens 2011 Arbetsgrupp i styrelsen Utvärdering 2009-2012 års plan Referensgrupp september 2012 Fortsatt utvärdering

Läs mer

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 2 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 är Svenska Simförbundets övergripande styrdokument för perioden. Den vänder sig till Svenska Simförbundets personal,

Läs mer

Simidrottsforum 2015. Program

Simidrottsforum 2015. Program Simidrottsforum 2015 Program 13-15 mars 2015 Simidrottsforum 2015 Simidrottsforum 2013 Simidrottsforum 2011 Fredag 13 mars Besök utställningar från våra samarbetspartners 13.00 15.00 Registrering och kaffe

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2013/2014 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Innehållsförteckning. Arrangörsmanual Vattenpolo turneringshelg damer Sida 2 av 6

Innehållsförteckning. Arrangörsmanual Vattenpolo turneringshelg damer Sida 2 av 6 Arrangörsmanual Vattenpolo turneringshelg damer Sida 2 av 6 Innehållsförteckning 1. Om arrangörsmanualen... 3 2. Förslag på upplägg... 3 3. Inför turneringshelgen... 3 3.1 Inbjudan till föreningar... 3

Läs mer

HUR STYR VI MOT MÅLEN?

HUR STYR VI MOT MÅLEN? HUR STYR VI MOT MÅLEN? Verksamhetsinriktningen är en tvåårig deletapp som arbetar mot strategi 2025. Den ger styrelser i både förbund, distrikt och föreningar en riktning för att leda och prioritera verksamheten

Läs mer

SSF:s elitverksamhet Simidrottsforum, Örenäs 13/4-2013

SSF:s elitverksamhet Simidrottsforum, Örenäs 13/4-2013 SSF:s elitverksamhet 2013-2016 Simidrottsforum, Örenäs 13/4-2013 SOK:s Topp och Talangprogram SSF:s kansli Seniorprogrammet Talangutvecklingsprogrammet Utmanarprogrammet SSF:s Nationella Elitcentrum SSF:s

Läs mer

Information SDF-årsmöten 2015

Information SDF-årsmöten 2015 Information SDF-årsmöten 2015 Ekonomi Det ekonomiska läget för SBTF är ansträngt. Efter flera år av negativa resultat finns väldigt lite av det egna kapitalet kvar. Sedan beslutet om ändrade riktlinjer

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet

Protokoll möte Poloutskottet Protokoll möte Poloutskottet Tid: 3 mars 2016 Plats: Heliosgatan, Stockholm Närvarande: Peter Hodor Alexandros Vlastos Lars Tannerfalk Josefin Sjövall (telefon) Anmält förhinder: Christopher Vang 1. Inledning

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2012 2 Medlemmar Föreningen har idag 39 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

Swedish Delegation Media Guide

Swedish Delegation Media Guide Swedish Delegation Media Guide 12th FINA World Swimming Championships Doha, Qatar 3-7 december 2014 1 e u r o p e a n s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s Swedish Swimming Federation Swedish Delegation

Läs mer

Nyhetsbrev Falu Simsällskap

Nyhetsbrev Falu Simsällskap Nyhetsbrev Falu Simsällskap September 2017 Tänk vad vi kan åstadkomma! Många bäckar små. Uttrycken för hur ett stort antal små bidrag i slutändan leder till något som är omfattande passar väl in på Falu

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 inkl. BUDGET 2017 Täby Sim Vill och Gör 2017 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

SISU Idrottsutbildarna idrottens studieförbund. En resurs och samarbetspartner! SVENSKA VATTENSKID- & WAKEBOARDFÖRBUNDET

SISU Idrottsutbildarna idrottens studieförbund. En resurs och samarbetspartner! SVENSKA VATTENSKID- & WAKEBOARDFÖRBUNDET SISU Idrottsutbildarna idrottens studieförbund En resurs och samarbetspartner! SVENSKA VATTENSKID- & WAKEBOARDFÖRBUNDET Föreningslokaler och klubbstugor är SISU Idrottsutbildarnas hemmaplan. SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan Styrelsen: 2014 Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Jan Kårström, Stockholm Kenneth Holmberg, Hallstahammar avgick 21 januari 2014 Örjan Eliasson,

Läs mer

Simhopp - landslaget 2019

Simhopp - landslaget 2019 Vad krävs av en landslagshoppare? Simhopp - landslaget 2019 En landslagsaktiv i simhopp är en elitidrottsman/elitidrottskvinna och behöver därför leva som en sådan. Vi strävar efter att simhopparna ska

Läs mer

MEDIA GUIDE SWEDISH SWIMMING FEDERATION. 1 e u r o p e a n s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s

MEDIA GUIDE SWEDISH SWIMMING FEDERATION. 1 e u r o p e a n s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s SWEDISH SWIMMING FEDERATION MEDIA GUIDE 18th LEN European Championships December 2-6, 2015 1 e u r o p e a n s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s SWEDISH DELEGATION MEDIA GUIDE SWIMMING Media Contact

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet MSSF är en del av Svenska Simförbundet SSF och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar. Vi ansluter oss till verksamhetsidén Simidrotten

Läs mer

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté Mellansvenska Simförbundets Simkommitté STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT KÄRNVÄRDEN ALLT HÄNGER IHOP GRUNDLÄGGANDE VERKSAMHETSOMRÅDEN / SIMKOMMITTÉNS MÅL UNDERVISNING TRÄNING OCH TÄVLING Utveckla Simidrott

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsplan 2018/2019 Verksamhetsplan 2018/2019 Vision ÄLVSJÖ AIK Simförening ska vara den naturliga mötesplatsen för att hitta simmaren i dig! Verksamhetsidé Vi erbjuder och genomför simträning för alla som har intresse och

Läs mer

Presentation av Skanör-Falsterbo TK

Presentation av Skanör-Falsterbo TK Presentation av Skanör-Falsterbo TK Skanör-Falsterbo Tennisklubb gör en storsatsning inför höstterminen 2017. Med ett riktigt bra tränar team som har klara riktlinjer och mål för samtliga grupper är vi

Läs mer

Linköpings Allmänna Simsällskap. Verksamhetsplan 2015

Linköpings Allmänna Simsällskap. Verksamhetsplan 2015 Linköpings Allmänna Simsällskap Verksamhetsplan 2015 Utgåva 1.0 2015-01-20 Innehåll Innehåll... 2 Vision... 3 Långsiktiga mål... 3 LASS har som mål att:... 3 Prioriterade områden... 4 LASS-kunskap... 4...

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2011/2012 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2014 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot till november 2014 Monica Höglind

Läs mer

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd.

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Vi har simundervisning från 4 års ålder i vår simskola som följer Svenska simförbundets

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 SVENSKA SIMFÖRBUNDET INNEHÅLL Sven von Holst, ordförande: 2010 ett år av framgångar och förändringar...4 Bengt Jönsson, förbundsdirektör:

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 1 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I 2013 var ett framgångsrikt år för våra simidrotter och jag är övertygad om att även 2014 blir ett bra år för våra simidrotter. Vi kommer under det här året

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro, 2016-05-04 Hej Konstsimsvänner! Det har nu gått ca ett halvt år sedan vi hade planeringskonferens i Stockholm där vi presenterade och diskuterade planeringen

Läs mer

Ungdomslyftet. Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå. Bakgrund

Ungdomslyftet. Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå. Bakgrund Ungdomslyftet Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå Bakgrund 2016 var första gången sedan 1908 som ingen svensk simhoppare fanns representerad vid de Olympiska Spelen. Nu är det dags att

Läs mer

Delegeringsbeslut. Följande delegeringsbeslut anmäls: Föreningsbidrag 10/2015 Föreningsbidrag 11/2015

Delegeringsbeslut. Följande delegeringsbeslut anmäls: Föreningsbidrag 10/2015 Föreningsbidrag 11/2015 Tjänsteskrivelse 2015-11-06 KFN 2015.0005 Delegeringsbeslut Följande delegeringsbeslut anmäls: Föreningsbidrag 10/2015 Föreningsbidrag 11/2015 Kultur och föreningsförvaltningens förslag till beslut Kultur

Läs mer

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget.

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget. Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som beskriver föreningens ändamål, där efter specificeras

Läs mer

Närvarande tjänstemän: Johan Sares, Karin Ersson, Anci Wadman, Ludvig Remb.

Närvarande tjänstemän: Johan Sares, Karin Ersson, Anci Wadman, Ludvig Remb. Protokoll Längdråd 29/1 2018 kl 18.00-20.00 Närvarande ledamöter: Göran Nilsson, Per-Åke Yttergård, Johan Ericsson, Patric Björk, Anna Mirårs, Lasse Jonsson, Niklas Jonsson, Cathrine Engman, Annika Dahlman.

Läs mer

Sommarverksamhet 2014

Sommarverksamhet 2014 Sommar Sommarverksamhet 2014 Malmö Simsällskap - Limhamns Simsällskap Sommarsimskola för både barn och vuxna! Under sommaren bedriver Malmö Simsällskap och Limhamns Simsällskap sommarsimskola på Rosengårdsbadet

Läs mer

Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte i Luleå

Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte i Luleå Swedbank Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte 2016-08-02 i Luleå Närvarande: Staffan Bergdahl, Louise Helgesson,, Andreas Lindgren, Ingela Ahlbäck, Helena Josjö och Ronnie Holmgren (via telefon). 1

Läs mer

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP N O V E M B E R 2 0 1 5 Nr 4 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Riksfinal på gång! Efter flera fina simningar på Regionfinalen har vi med 9 st SSS:are till riksfinalen i Göteborg den 4-6 december som

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

Maxa. din simträning. NY BOK beställ idag

Maxa. din simträning. NY BOK beställ idag Maxa din simträning NY BOK beställ idag Älska att simma Oavsett om du simmar i motionssyfte eller har tävlingsambitioner vill du känna att du utvecklas - orka lite längre, simma lite fortare. Tanken med

Läs mer

Swedish Delegation Media Guide

Swedish Delegation Media Guide Swedish Delegation Media Guide 11th FINA World Swimming Championships Istanbul, December 12-16 2012 1 w o r l d s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s Swedish Swimming Federation Swedish Delegation

Läs mer

Idrottslyftet. Goda exempel från några studentidrottsföreningar

Idrottslyftet. Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet 2016 tips och råd om ansökningar! Idrottslyftet är en fantasisk möjlighet för alla studentidrottsföreningar att sätta utveckla

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

till de deltagande föreningarna

till de deltagande föreningarna till de deltagande föreningarna 2 Häftet innehåller information om Poolkampens olika delar och hur föreningen gör för att ta del av dem: Innehåll... 3 Turneringsspel Poolkamp... 4 Utbildning... 5 Kursplaner...

Läs mer

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 2018-04-09 Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 Landslaget och satsning mot EM i Irland 2018 Tävlingsmässigt 2018 ligger fokus riktat mot EM i Dublin, Irland Klassning 2018 att genomföra all klassning

Läs mer

ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING

ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING 2019-2020 Svensk Simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma Innehåll Svensk Simidrotts inriktning och mål, sid. 3 Östsvenska Simförbundets idé,

Läs mer

VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP. Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen.

VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP. Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen. O K T O B E R 2 0 1 6 Nr 3 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen. Bassängerna kokar av aktivitet

Läs mer

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Sammanfattning En simhall är stadens mest omtyckta friskvårdsanläggning, här samsas barn, ungdomar och vuxna i en rad olika aktiviteter som simskola, skolsim,

Läs mer

Verksamhetsplan 2009

Verksamhetsplan 2009 Verksamhetsplan 2009 Skelleftesim S34 Skelleftesim bedriver tränings och tävlingsverksamhet samt simskola. Föreningen har omkring 980 medlemmar varav ca 100 aktiva i olika träningsgrupper samt övriga i

Läs mer

Rev A

Rev A Rev A 2013-03-05 1 Vi vill bedriva och utveckla simidrott för alla, oavsett mål och ambitionsnivå Vi utvecklar våra medlemmar fysiskt, mentalt och socialt Vi ökar simkunnigheten i Eskilstuna kommun Simundervisning

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, 2019-02-15 Hej Konstsimsvänner! Vi har nu lämnat konstsimsåret 2018 bakom oss och det finns anledning att både blicka tillbaka på det år som gått och

Läs mer

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap 2018-2025 Den strategiska planen 2018-2025 är Linköpings Allmänna Simsällskaps, LASS, styrdokument för perioden. Den vänder sig till föreningens styrelse,

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet 13 september 2016

Protokoll möte Poloutskottet 13 september 2016 Protokoll möte Poloutskottet 13 september 2016 Tid: 13 september 2016 Plats: Heliosgatan, Stockholm Närvarande: Peter Hodor Josefin Sjövall Lars Tannerfalk Peter Ahlinder 1. Inledning Peter H berörde kort

Läs mer

2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning

2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning 2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Organisation Styrelsen Sven von Holst, ordförande Susanne Brokop, vice ordförande Christer Magnusson, sekreterare Rolf Alm Marcus Ekman

Läs mer

Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i

Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i Malmö Sjöbo Kristianstad Helsingborg - Lund har under hösten 010 startat arbetet med grunden att ta fram ett dokument, gällande mål och verksamhetsinriktning för Skåne Sim och skånsk simidrott. Ledare

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2019 inkl. BUDGET 2019 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2015 2 Medlemmar Föreningen har idag 39 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer