Förbundsrapport. nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förbundsrapport. nr"

Transkript

1 Förbundsrapport nr

2 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I En varm och lyckad sommar Hösten är på intågande, men känslan av sommar dröjer sig kvar och det är med glädje jag kan blicka tillbaka och se hur lyckad denna sommar var för simidrotten. VM i Barcelona avgjordes i slutet av juli med, svenskt deltagande från både simning, simhopp och även konstsim vilket är mycket glädjande. Vi fick se många fina simningar som kröntes av Sarah Sjöströms VM-guld och VM-silver. Det var även glädjande att se simhopparen Daniella Nero ta en finalplats. Den varma sommaren har varit positiv för våra sommarsimskolor, vilket har visat sig även i vår försäljning av simmärken som varit framgångsrik. Simkunnigheten har också debatterats i media under sommaren. Det är en viktig fråga och det är bra att den lyfts fram. Svenska Simförbundet tycker att att det är viktigt med tidig vattenvana och siminlärning. Det simsätt som är enklast motoriskt vid låg ålder är crawl och ryggcrawl och därför förordar vi att man börjar med dessa simsätten, vilket också poängterades i en debattartikel av undertecknad och vår ordförande Sven von Holst av som publicerades under sommaren. Efter den fantastiska sommaren ser jag nu fram emot en händelserik höst för alla delar av vår verksamhet. Bengt Jönsson Förbundsdirektör Svenska Simförbundet tel bengt.jonsson@simforbundet.se

3 Organisation Andrea Davidsson är sedan i juni tillbaka efter sin tjänstledighet. Hon har fått ett utökat ansvar för distriktsutvecklingen med uppdraget att arbeta med implementeringen av den nya strategiska planen. Projektet med uppdatering av arbetsbeskrivningar, kalibrering av organisationen och genomförande av löneanalys är avslutad. Simkunnighet Bästa Fyran Tyvärr har Kellogg s inga ekonomiska möjligheter att förlänga samarbetet kring Bästa Fyran. De tidigare indikationerna vi fått från dem har varit positiva, så det sena beskedet kom oväntat. Vi ser nu över projektet gällande struktur och nya samarbetspartners. Skolsimmet En rad prisutdelningar förrättades i samband med att skolan slutade. Representanter från Simförbundet fanns på plats på samtliga. Sammanfattningsvis blev det väldigt lyckade besök med mycket glädje och stolthet hos eleverna som vunnit priser. I år var det drygt 200 skolor som deltog. Det fina samarbetet med E.ON kring Skolsimmet fortsätter även under 2013/2014. Tillsammans för simkunnighet Simskolorna för projektet har nu startat. Bland Svenska Simförbundets föreningar är det Simklubben Sydsim, Spårvägen Simförening och Södertörns Simklubb som kommer att ha simundervisning inom projektet. För SLS är det två skolor i Göteborg och en skola i Malmö som ingår i projektet. Under våren har en skola i Göteborg fått simundervisning i projektet och där kan det konstateras att 17 av 21 elever har blivit vattenvana och är på god väg att lära sig att simma, efter att de ha fått ta del av simundervisningen i projektet. Swim of Hope Swim of Hope kommer att genomföras under helgen vecka 37. Projektet startar i år i en något mindre skala. Redan nu kommer vi att börja marknadsföringen av kommande års upplaga där vi hoppas och tror på ett stort deltagarantal. Samarbetet med Barncancerfonden är både behjärtansvärt och välstrukturerat och borde därför passa bra in i våra föreningars verksamhet. Information om projektet finns på swimofhope.se. En förfrågan om statistik över simkunnighet har skickats till samtliga kommuner i Sverige. Det är bara att konstatera att kommunernas metoder och tillsyn vad gäller simkunnigheten varierar stort. En sammanställning av informationen kommer att göras.

4 Under sommaren har simkunnighet flitigt debatterats i media. Simförbundet har synts och hörts både i tidningar, radio och i TV. Delar av debatten har rört frågeställningen om huruvida det är lämpligt att börja med crawl eller bröstsim som första simsätt. Svenska Livräddningssällskapet har i olika forum riktat kritik mot våra simskolor som enligt dem inte lär ut bröstsim alls och då utgör en säkerhetsrisk. Från vårt håll bemöttes detta bland annat genom ett pressmeddelande. Kommunikation SM-veckan SM-veckan genomfördes med bra uppslutning från pressen och en rad pressaktiviteter. VM i Barcelona En VM-guide producerades för media och en pressträff genomfördes före tävlingarna. Ett intensivt mediaarbete följde efter de svenska framgångarna i Barcelona. Aqua nr 3 Årets tredje nummer av Aqua är i slutfasen av produktionen. I nya numret kan man bland annat läsa en intervju med Sarah Sjöström, mer information om höstens NEC och ett reportage om den andra säsongen av Kändishoppet. Hemsida 2.0 En webbenkät med utvärdering av den befintliga hemsidan kommer att göras under septemberoktober. Urval av förändringar samt genomförande av dessa planeras under hösten.

5 Marknad E.ON Ett möte för att få det nya avtalet på plats och signerat är inplanerat till mitten av september. E.ON har tillsammans med oss medverkat på tre orter i Head Open Water Trophy. De är: Sollefteå Älvsim, Göta Kanalsimmet i Sjötorp samt Riddarfjärdssimningen i Stockholm. E.ON har byggt en flyttbar monter/paviljong som har transporterats mellan de tre tävlingsorterna. Paviljongen var proffsig, fräsch och mycket uppskattad av deltagare och publik. Vi var på samtliga platser och pratade om våra prioriterade områden; simkunnighet, motion/hälsa, vuxencrawl och öppet vatten. E.ON har också genomfört en simkunnighetssatsning på simskolor i utsatta områden i Örebro. Satsningen har gjorts i samarbete med Örebros kommunala bostadsbolag som är en av E.ON:s största kunder. Framfoods Diskussionerna med Fram Foods avseende nytt avtal har startat. På deras begäran ska vi träffas i slutet av november. Fram Foods har nya norska ägare och de ser över hela marknadsstrategin och hur de ska använda Isbjörnens kaviar i sin marknadsföring. I grunden är de positiva till en fortsättning. Nationella Mästerskap SM-veckan har genomförts i Halmstad. För första gången med tre av våra idrotter medverkande under veckan. Det medförde positiv exponering för beach-vattenpolo och öppet vatten med mycket publik på tävlingarna/matcherna. Sammantaget ett bra mästerskap med fylliga TV-sändningar och exponering av våra idrottare och sponsorer. Under SM-veckan genomförde vi också, tillsammans med E.ON, Vattenprovstagning i SM-bassängen. Varumärket Svensk Simidrott Stefan och Anna har under våren träffat externa aktörer, experter på varumärken kopplade till idrott. Dessa möten följs nu upp med nya möten under september där respektive part presenterar hur de kan hjälpa oss i detta arbete och vilka resurser som krävs för att nå våra mål.

6 Förlaget Webbshop Under hösten börjar vi sälja kläder och produkter från Arena i vår shop. Vi börjar i mindre skala och sortimentet kommer att utökas allteftersom efterfrågan ökar. Sommaren 2013 Sommaren har bjudit på fint väder och dessutom mycket bra försäljning av simmärken. Vi har ökat vår försäljning i jämförelse med förra sommaren och det är glädjande då det innebär att flera barn har deltagit i simskolor runt om i landet. På Riddarfjärdssimningen i Stockholm genomförde vi en Vattenprovet öppet-vattenaktivitet med ca 40 barn och ungdomar som simmade 200 meter vid Rålambshovsparken. Märken Årets nykomlingar Baddaren grön och Vattenprovet öppet vatten har gjort succé under året och sommaren. Baddaren grön, för våra minsta märkestagare, har sålt över märken och Vattenprovet öppet vatten över 2000 märken vilket är mycket positivt. Föreningsbesök Nu är sommaren över och föreningsbesök bokas in. Maria Gustafsson har varit i Osby och träffat Osby SS och i september ska Annika och Maria träffa Falkenberg Sim. Distrikts-och Föreningsutveckling Distriktsutveckling Målet med distriktutvecklingen är att: Simförbundets distrikt ska, med utgångspunkt från Svenska Simförbundets stadgar, vara effektivt organiserade. Distriktssammanslagningen ska slutföras. Varje distrikt ska sträva efter att ha fast bemanning. Tydliggöra kommunikationsvägar och rollfördelning mellan förbund, distrikt och föreningar. Distrikten ska arbeta för att fler simidrotter ska finnas representerade i respektive distrikt. Samtliga distrikt och föreningar ska, i alla avseenden, aktivt använda IdrottOnline.

7 Preliminär tidplan: Hösten 2013 Tillsätta en projektgrupp bestående av representanter från styrelse, distrikt och föreningar. Träffa distrikten för att se hur de arbetar idag. Kalla till distriktsmöte för att beskriva hur arbetet kommer se ut samt diskutera upplägget. Våren 2014 Utkast åtgärdsplan (övergripande + per distrikt). Träffa distrikten igen och diskutera åtgärdsplanen. Kalla till nytt distriktsmöte för att diskutera åtgärdsplanen. Fastställande av åtgärdsplaner. Hösten 2014 och framåt Arbeta med genomförande och uppföljning av åtgärdsplanerna. Föreningsutveckling Ett analysarbete för Idrottslyftet har processats fram och lämnades in till RF i början av sommaren. Avstämningsmötet med Charlie Bostedt har genomförts där han har fått i uppdrag att göra en halvtidsutvärdering av Västerbottenprojektet. Positivt från projektet är att Sandvik och Umeå har beslutat att utöka sin verksamhet med vattenpolo. Avstämningsmöte med Patricia Kanevåg har genomförts och det kan konstateras att klubbar som fått besök är mycket nöjda, men att det har varit svårt att få nya föreningar att boka in möten. Det finns även vakanser i några distrikt som måste fyllas. Patricia ska träffa SISU-distriken och klubbvägledarna för att diskutera hur vi kan förändra arbetssätt för att få med fler föreningar i projektet. Ledare och Utbildning Utvärdering av Simlinjeassistent I samband med SM/JSM i Halmstad var några av de mest erfarna kursledarna inbjudna till en heldags utvärderingsmöte av Simlinjeassistent. Mötet resulterade i några justeringar av utbildningen. Överlag är dock erfarenheterna positiva. Den nya utbildningen innebär relativt stora förändringar och det tar alltid lite tid innan det nya sätter sig.

8 Information SES Karin Hellström var inbjuden till SES möte i Halmstad för att informera om införandet av tränarlicens. Föräldrainformation om NIU Sedan starten av NIU har Simförbundet bjudit in föräldrar, simmare och tränare till information om NIU. Glädjande konstateras att fler och fler är intresserade och nyfikna. I Landskrona samlades ca 40 personer, framförallt föräldrar. Nationell idrottsutbildning NIU Reviderade SF-gemensamma kriterier som ska gälla för de skolor som bedriver NIU är framtagna och utskickade till specialförbunden. Kriteriernas innebörd samt andra frågor i samband med certifieringen diskuterades på en SF-träff, där även Skolverket deltog, den september. Information om ansökan för nya och nuvarande skolor kommer sedan att publiceras. Ansökan ska göras till SF senast den 1 december Simtränarna för NIU samlades för ett diskussionsmöte i Halmstad. Framförallt diskuterades former för arrangemang av ett skolmästerskap för våra NIU-skolor i december Nordisk simlärarkonferens Planeringen inför den gemensamma konferensen med WADC i Lund den januari 2014 fortsätter. Ett fysiskt möte med projektledningen för WADC och SSF genomfördes i Halmstad. De synpunkter och förslag vi framfört har mottagits positivt och det finns all anledning att vara optimistisk inför konferensen. Inbjudan och information kommer att gå ut från Simförbundet till våra medlemmar och potentiella deltagare. Simning Seniorlandslaget De tre vinnarna i resp. GP-cup under våren erbjöds att tävla i Sette Colli i Rom den juni. Ca 25 simmare tackade ja. Tävlingen håller hög klass och fick ett mycket bra mottagande av dem som var där. Ett liknade upplägg planeras även för nästa år. Åtta simmare, varav fem USA-simmare, hade kvalificerat sig för Universiaden. Mycket bra internationell erfarenhet. Tävlingarna höll minst Europanivåklass. I en del grenar ännu högre. Totalt blev det tre finaler, tio semifinaler och ett svenskt juniorrekord (Erik Persson). Sex av de åtta simmarna slog personligt rekord på minst en distans. Vid VM i Barcelona blev det två medaljer, nio finaler, fyra svenska rekord, tre svenska juniorrekord och tio semifinaler. 50 % av loppen var personliga rekord och sju av simmarna slog personligt rekord på minst en distans. En omfattande utvärdering av VM genomförs under augusti och september.

9 Direkt efter VM simmades World Cup i Eindhoven och Berlin. Fem av våra VM-simmare valde att delta. I Eindhoven deltog dessutom de fem JVM-simmarna. I Eindhoven tog vi tre medaljer, en av var sort och i Berlin ett brons. Att placera SWC direkt efter VM gav många väldigt bra resultat med flera världsrekord då många av världsstjärnorna deltog. Man kan dock säga att deltagandet i flera grenar var väldigt tunt i nivån under stjärnorna. NEC NEC började sin träningen den 9 september. Gruppen har utökas med ytterligare fyra simmare. Det är Jessica Eriksson, Jennie Johanson, Michelle Coleman och Erik Persson. Utmanarprogrammet Programmet kommer under september kompletteras med ytterligare fyra till sex simmare. Talangutvecklingsprogrammet EJM i Poznan blev mycket lyckat för svenskt vidkommande. Tre medaljer (ett guld, ett silver och ett brons) och nio finaler. Johannes Skagius stod för de båda individuella medaljerna och tillsammans med Axel Pettersson, Joachim Bratt och Emil Gustavsson blev det brons över 4x100 medley. Tolv av truppens tretton simmare slog personligt rekord på minst en sträcka de var uttagna för. Totalt blev det 32 personliga rekord, tre svenska juniorrekord och ett svenskt rekord. Vid EYOF i Utrecht vann Petter Fredriksson, SK Hajen överraskande 200 rygg. Totalt hade fem simmare kvalificerat sig. Tre av dem har lyckats riktigt bra utifrån tidigare personliga rekord. Vid de Nordiska Ungdomsmästerskapen på Island vann Sverige två guld, tio silver och åtta brons. Totalt blev det 35 % personliga rekord räknat från Sum-Sim och/eller SM/JSM. Det är för låg siffra. Upplevelsen var att många inte orkade efter två tuffa tävlingar både med Sum- Sim och SM/JSM. Fem simmare blev uttagna till JVM i Dubai i slutet av augusti. Axel Pettersson och Jessica Billquist från Jönköping respektive Spårvägen lyckades bäst. Båda tog sig till final på 200 rygg respektive 50 bröst. Mästerskap Till arrangörer av Sum-Sim Riks 2014 har Helsingborgs S utsetts.

10 Simhopp VM i Barcelona Daniella Nero, Johanna Johansson, Vinko Paradzik, Jesper Tolvers, 2 tränare och 2 medicinare var de som representerade Sverige vid detta mästerskap. En trupp med fyra debutanter som gjorde både bra och mindre bra resultat. Daniella Nero gjorde en mycket bra tävling på 1m damer och tog sig vidare till final i denna gren. EJM, Poznan Johanna Johansson, Veronika Lindahl, Lina Forndal, Frida Källgren, Johan Sandell och Erik Gundersen representerade Sverige vid denna tävling. Tyvärr blev det bara en finalplats genom Frida Källgren. Träna mer och bättre Projektet är avslutat och utvärderingen var mycket positiv. Karin Hellstöm ska lägga sista handen vid utvärderingen innan den är färdig för presentation. Projektet ska sannolikt fortsätta men möjligen under nytt namn. En landslagsträningshelg genomförs i Växjö den 5-8 september där syftet precis som tidigare är landträning. Under denna helg kommer vi att pröva det testbatteri som har tagits fram av Jesper Sjökvist och Anna Lindberg-Steen. Samma testbatteri kommer att användas i Utmanarsatsningen. SOK Utmanarsatsning Svensk simhoppning kommer att vara med i detta projekt. Vilka aktiva som ska ingå i projektet kommer att bestämmas inom kort. Kändishoppet, säsong 2 Går just nu på TV3. Tyvärr har sändningstiden krockat med Idol så TV3 beslöt att flytta programmet till söndagar Breddläger den 4-8 augusti 2013 Lägret genomfördes i Karlskoga och ledare och deltagare var nöjda. Förhoppningen är att detta kommer att bli ett årligen återkommande läger. Utbildning/Utvecklingsgruppen En grundkurs ägde rum i Malmö den 31/8-1/9. Sofia Garametsos var kursledare och 14 tränare gick kursen. Ytterligare en Grundkurs kommer att erbjudas i november 2013 i Stockholm.

11 Nordisk Tränarclinic den september, Stockholm Programmet är mycket varierande med Boriz Rosenberg från Tyskland som ska prata om nedslag, sviktövningar och sträckningar. Edwin Jongejans från Storbritannien berättar om sina erfarenheter av att ha coachat två flickor från deras Talangprogram till att vara i yttersta världseliten. Petra Lundström och Anna Melin från RF kommer att tala om kostens betydelse för prestationen. Vattenpolo SM i Beach-vattenpolo Den 4-6 juli genomfördes SM i Beach-vattenpolo under SM-veckan i Halmstad. Evenemanget blev mycket lyckat med bra väder och bra spel. De första svenska mästarna blev Järfälla på herrsidan och Linköping på damsidan. Att spela turneringen i Nissan i centrala Halmstad visade sig vara lyckosamt då mycket publik följde matcherna på plats och sammantaget var SM-veckan ett mycket bra skyltfönster för svensk vattenpolo med tid i både TV och annan media. Siktet är redan nu inställt på SM-veckan i Borås Utvecklingsplan Under våren har en utvecklingsplan över de aktiviteter svensk vattenpolo ska genomföra under de kommande åren arbetats fram av Poloutskottet. Arbetet med planen har nu gått in i en slutfas och ska presenteras på den Pololedarkonferens som ska hållas i Stockholm den 28 september. Där får deltagande klubbar ge sin syn på utvecklingsplanen. Tävlingsbestämmelser Ett förslag till utökade tävlingsbestämmelser för serieverksamheten har arbetats fram av vår verksamhetsutvecklare Peter Hodor tillsammans med Magnus Stangenberg, serieansvarig i Poloutskottet. Även Regelkommittén har varit inkopplad. Detta förslag är nu klart och skickas ut på remiss till klubbarna. Poloutskottet ser utökade tävlingsbestämmelser som ett stort steg mot bättre struktur inom serieverksamheten.

12 Konstsim Arbetsunderlag för Konstsims LTAD/Utvecklingstrappa har avrapporterats till förbundet. Underlaget ska kortfattat presenteras och diskuteras vid bl. a. Konstsims Planeringskonferens i början av oktober. KU:s inriktning är att implementering ska kunna ske med början under Svenskt konstsim var representerat vid FINAs konstsimskonferens vid VM genom Thomas Röhss. De nya reglerna, som kommer att gälla närmsta fyra år, presenterades och kommer att införas redan under hösten 2013 i Sverige. För första gången på många år hade vi en Konstimmare på VM, Malin Gerdin som nådde en 23:e placering (ca 40 deltagare). Poängmässigt höll hon sin högsta nivå. En domarclinic genomförs vid RM i oktober och USM i november. Nya regler och bedömningar kommer att tas upp. Tränarkonferens planeras till 5 oktober i Stockholm. Den kommer bl. a. ta upp nya regler och bedömningar, LTAD/Utvecklingstrappan och Idrottslyftet. Öppet vatten Sommaren är högsäsong för öppet vatten i vårt land och vi kan konstatera att allmänintresset för idrotten har ökat på alla håll. SM hölls över 5 km i Nissan under SM-veckan med god hjälp av Svenska Triathlonförbundet. Närheten till liv och rörelse gav stor uppmärksamhet med många åskådare och vinjettbevakning i TV-sporten. 27 simmare deltog. Gusten Eriksson, Motala och Ellen Olsson, Skåre vann SMtitlarna. HEAD Open Water Trophy har genomförts med nio deltävlingar som alla blev lyckade på flera sätt. De allra flesta slog deltagarrekord och Göteborgssimmet såg nära 1300 simmare delta på de olika sträckorna. E.ON deltog med en monter/paviljong på tävlingarna i Sollefteå, Göta Kanal och Riddarfjärden. Dessutom hölls nära ytterligare tjugo tävlingar runt om i landet. Inför årets tävlingar har också ett första regel- och arrangörsdokument för Öppet vatten tagits fram av en grupp bestående av Kenneth Magnusson, Marianne Hörding och Mikael Rosén. Ett utvärderings- och planeringsmöte med samtliga HEAD Open Water arrangörer och partners hålls den 11 oktober i våra lokaler på Heliosgatan.

13 Landslaget togs ut under SM-veckan. Sju simmare provade på internationella tävlingar i öppet vatten: EJM/Europacupen i Turkiet, Europacupen i Hamburg och Nordiska Mästerskapen i Danmark. Lee Williams, Neptun, Kicki Eriksson, Skåre och Mikael Rosén, Svenska Simförbundet deltog som ledare. Vi noterar att det behövs gott jobb i bassängerna under vintern för att kunna hålla jämn fart med Europaeliten men att herrarna tog trippelseger och damerna dubbelseger i Danmark. SM-veckan 2014 Planeringen för SM-veckan i Borås pågår. Vi undersöker för närvarande möjligheterna för samtliga simidrotter att medverka under SM-veckan. Anläggningar Förhandlingarna med Stockholm stad angående ett flerårsavtal med tillgång till och kostnader för banor och lokaler på Eriksdalsbadet för NEC är avslutad. Ett antal besök är planerade för hösten, bland annat Västerås och Uppsala. Eskilstunas kommunstyrelse har skickat ett tackbrev med uppskattning över det stöd de fått i samband med frågan om nytt badhus i Eskilstuna.

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Inre och yttre strategiarbete Framtidsutredning 2005-2007 Strategisk Plan 2009-2012 Organisationsutredning 2010 Strategisk Plan 2013-2016 Strategisk Plan 2017-2020 Träning och tävling

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott - kort fakta - Simidrotten inkluderar Simning (bassäng och öppet vatten), Simhopp, Vattenpolo och Konstsim. 330 föreningar, 120 000 medlemmar. Simning på 9:e plats

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Lyckade SM arrangemang SM-veckan i Halmstad är just avslutad och jag kan konstatera att det blev ett mycket lyckat arrangemang där vi för första gångern

Läs mer

Svensk simning i utveckling. SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg

Svensk simning i utveckling. SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg Svensk simning i utveckling SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg Sundsvalls SS SK Ena Skuru IF Norrköpings SS Mölndals ASS SK Elfsborg Jönköpings SS Ängelholms SS Helsingborgs S Sjöbo SS Klubbar

Läs mer

Valbara pass lördag och söndag per målgrupp

Valbara pass lördag och söndag per målgrupp Valbara pass lördag och söndag per målgrupp Pass 1 lördag kl. 11.00 12.30 Pass 2 lördag kl. 14.00 15.30 Pass 3 söndag kl. 09.00 10.30 Huvudsaklig målgrupp Pass Rubrik/föreläsare Innehåll 1 Idrott, hälsa

Läs mer

Förbundsrapport. nr 2 2013

Förbundsrapport. nr 2 2013 Förbundsrapport nr 2 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Lyckat Simidrottsforum Jag glädjer mig över att konstatera att nästan 200 simidrottsintresserade personer kunde ses och få ett par mycket givande dagar tillsammans

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 2 2014 28 april 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Just hemkommen från Simförbundsmötet som gick av stapeln i Sundsvall kan jag konstatera att det blev ett historisk möte då Ulla Gustavsson

Läs mer

Förbundsrapport. nr 5 2013

Förbundsrapport. nr 5 2013 Förbundsrapport nr 5 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Summering av ett lyckat år Året lider mot sitt slut och detta är den sista förbundsrapporten för året. Jag glädjer mig över att konstatera att året som gått

Läs mer

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 Arbetsprocessen Måluppfyllelse vid planeringskonferens 2011 Arbetsgrupp i styrelsen Utvärdering 2009-2012 års plan Referensgrupp september 2012 Fortsatt utvärdering

Läs mer

Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT 14 december 2015 Året avslutades på ett mycket positivt sätt med ett framgångsrikt kortbane EM för simmarna och naturligtvis SvDs Bragdguld till Sarah! I årets sista

Läs mer

Utveckling och planering för Norrland

Utveckling och planering för Norrland Utveckling och planering för Norrland Dagordning Lördag 19/3 Kl. 12.00 Lunch Kl. 13.00 Hälsa välkommen och presentation lite förutsättningar Kl. 13.30 Tävlingsplanering för 2017 i grupparbeten, Kl. 14.30

Läs mer

Information SSF:s simverksamhet 2013-2016. 2012-07-20 Borås

Information SSF:s simverksamhet 2013-2016. 2012-07-20 Borås Information SSF:s simverksamhet 2013-2016 2012-07-20 Borås Framtida elitorganisation Talangutvecklingsprogrammet Internationella tävlingar 2013 Aktiviteter hösten 2012 Simlinjen Utbildning SOK:s Topp och

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 5 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Ett gott slut... Här kommer året sista Förbundsrapport där vi redovisar den senaste periodens viktigaste aktiviteter och händelser. Vi har precis ett lyckat

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

Information om återkommande tävlingar

Information om återkommande tävlingar Information om återkommande tävlingar DM/JDM i 50m-bassäng avgörs perioden vecka 22-24 (lördag-söndag) med vecka 23 som första alternativ. Tävlingen genomförs över två dagar. För att ha möjlighet att kunna

Läs mer

Ny simhall för Täbys invånare och 2050

Ny simhall för Täbys invånare och 2050 Ny simhall för Täbys invånare 2020 och 2050 Simning Livsviktigt Endast 25 % av kommunens 5-9 åringar går i simskola nu Simkunnighet är ett krav i läroplan Inga friskolor får idag plats i Täby Sims skolsim

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2017 Förslag på utvecklingsprojekt 2017. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta för att bli en av Sveriges 10 bästa föreningar till 2020

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2012/2013 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Förbundsrapport. nr 4

Förbundsrapport. nr 4 Förbundsrapport nr 4 l 2011 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Det har varit en fantastisk höst för svensk simning! Vi hade bra arrangemang och fina simningar när World Cup arrangerades i Stockholm i oktober. Therese

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2013/2014 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Svenska simrekord gällande den 22 april 2014

Svenska simrekord gällande den 22 april 2014 Svenska simrekord gällande den 22 april 2014 1 800 m frisim Ann Linder GKKN 8.47,64 19820529 Volgograd SJR 50m Äldsta juniorrekordet 2 1500 m frisim Ann Linder GKKN 16.24,22 19831202 Malmö SJR 25m 3 1500

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2017 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro, 2016-05-04 Hej Konstsimsvänner! Det har nu gått ca ett halvt år sedan vi hade planeringskonferens i Stockholm där vi presenterade och diskuterade planeringen

Läs mer

Rättviks Simförening

Rättviks Simförening Rättviks Simförening Agenda 1. Rättviks Simförenings bildande 2. Verksamhet idé 3. Verksamhetens mål 4. Traditioner 5. Förenings struktur 6. Styrelse 2012 7. Träning 8. Tränings grupper 9. Tränings tider

Läs mer

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 2 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 är Svenska Simförbundets övergripande styrdokument för perioden. Den vänder sig till Svenska Simförbundets personal,

Läs mer

2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning

2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning 2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Organisation Styrelsen Sven von Holst, ordförande Susanne Brokop, vice ordförande Christer Magnusson, sekreterare Rolf Alm Marcus Ekman

Läs mer

Sommarverksamhet 2014

Sommarverksamhet 2014 Sommar Sommarverksamhet 2014 Malmö Simsällskap - Limhamns Simsällskap Sommarsimskola för både barn och vuxna! Under sommaren bedriver Malmö Simsällskap och Limhamns Simsällskap sommarsimskola på Rosengårdsbadet

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 5 2014 1 oktober 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Här kommer årets femte förbundsrapport, där ni får en översiktlig beskrivning av Simförbundets arbete under perioden. Det är roligt att notera

Läs mer

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP N O V E M B E R 2 0 1 5 Nr 4 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Riksfinal på gång! Efter flera fina simningar på Regionfinalen har vi med 9 st SSS:are till riksfinalen i Göteborg den 4-6 december som

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet 13 september 2016

Protokoll möte Poloutskottet 13 september 2016 Protokoll möte Poloutskottet 13 september 2016 Tid: 13 september 2016 Plats: Heliosgatan, Stockholm Närvarande: Peter Hodor Josefin Sjövall Lars Tannerfalk Peter Ahlinder 1. Inledning Peter H berörde kort

Läs mer

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté Mellansvenska Simförbundets Simkommitté STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT KÄRNVÄRDEN ALLT HÄNGER IHOP GRUNDLÄGGANDE VERKSAMHETSOMRÅDEN / SIMKOMMITTÉNS MÅL UNDERVISNING TRÄNING OCH TÄVLING Utveckla Simidrott

Läs mer

VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP. Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen.

VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP. Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen. O K T O B E R 2 0 1 6 Nr 3 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen. Bassängerna kokar av aktivitet

Läs mer

Jönköpings Simsällskap

Jönköpings Simsällskap Jönköpings Simsällskap verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen för Jönköpings Simsällskap lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 där årets idrottsliga höjdpunkt var Martina Granströms

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet januari

Protokoll möte Poloutskottet januari Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm Protokoll möte Poloutskottet 17-19 januari Tid: 17-19 januari 2014 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Stockholm/Upplands Väsby Peter Hodor Andrea Davidsson

Läs mer

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet MSSF är en del av Svenska Simförbundet SSF och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar. Vi ansluter oss till verksamhetsidén Simidrotten

Läs mer

Rev A

Rev A Rev A 2013-03-05 1 Vi vill bedriva och utveckla simidrott för alla, oavsett mål och ambitionsnivå Vi utvecklar våra medlemmar fysiskt, mentalt och socialt Vi ökar simkunnigheten i Eskilstuna kommun Simundervisning

Läs mer

Förbundsrapport. nr 3

Förbundsrapport. nr 3 Förbundsrapport nr 3 l 2011 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Hösten närmar sig med stormsteg och här på Simförbundet glädjer vi oss att vi fick tillfälle att träffa och utbyta tankar och ideér med så många ledare

Läs mer

Förbundsrapport. nr 2

Förbundsrapport. nr 2 Förbundsrapport nr 2 l 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Händelserika månader inom Svensk Simidrott De senaste månaderna har varit händelserika för Svensk Simidrott. Utöver simhopparna Anna Lindberg och Christofer

Läs mer

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 1 2015 SVENSK SIMIDROTT 23 mars 2015 Skriver årets första rapport det efter ett mycket lyckat Simidrottsforum med ett rikt utbud av föreläsningar och seminarium som jag hoppas gav energi

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017 VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017 Olivia Wänglund Bergsåker Badmintonklubb/Selånger FK U17 SM Göteborg 2017 vann damdubbel tillsammans med Tilda Sjöö (Uppsala) och blev tvåa i Mixeddubbel tillsammans

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2010 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Petter Holmberg Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Jan Sigurdh Staffan Tell Ulrika Bergström Niklas Thurfjell Malin Thor Madeleine

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning

FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning 2013-2016 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse, utskott och landslagsledningar. Den vänder

Läs mer

SSF:s elitverksamhet Simidrottsforum, Örenäs 13/4-2013

SSF:s elitverksamhet Simidrottsforum, Örenäs 13/4-2013 SSF:s elitverksamhet 2013-2016 Simidrottsforum, Örenäs 13/4-2013 SOK:s Topp och Talangprogram SSF:s kansli Seniorprogrammet Talangutvecklingsprogrammet Utmanarprogrammet SSF:s Nationella Elitcentrum SSF:s

Läs mer

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5 Nr 3 S E P T E M B E R 2 0 1 5 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP RIO 2016! Peter Axtelius har blivit uttagen till att döma OS i Simhopp. GRATTIS Facebook Bruttotruppsläger & Twitter inför EJM För att

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2014 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot till november 2014 Monica Höglind

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim

INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim Tävlingsdatum: Lördag den 10 november och söndag den 11 november 2018 Tävlingsplats:

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 inkl. BUDGET 2017 Täby Sim Vill och Gör 2017 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsplan 2018/2019 Verksamhetsplan 2018/2019 Vision ÄLVSJÖ AIK Simförening ska vara den naturliga mötesplatsen för att hitta simmaren i dig! Verksamhetsidé Vi erbjuder och genomför simträning för alla som har intresse och

Läs mer

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Sammanfattning En simhall är stadens mest omtyckta friskvårdsanläggning, här samsas barn, ungdomar och vuxna i en rad olika aktiviteter som simskola, skolsim,

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2014 2 Medlemmar Föreningen har idag 28 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2011/2012 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd.

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Vi har simundervisning från 4 års ålder i vår simskola som följer Svenska simförbundets

Läs mer

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 2018-04-09 Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 Landslaget och satsning mot EM i Irland 2018 Tävlingsmässigt 2018 ligger fokus riktat mot EM i Dublin, Irland Klassning 2018 att genomföra all klassning

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning 2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Vision Att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs

Läs mer

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015 Täby Sim Vill och Gör Styrelsens förslag till årsmöte 2015 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täbys Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångspunkt i ett utdrag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

SM i Simhopp, Stockholm, June 28-30, 2013

SM i Simhopp, Stockholm, June 28-30, 2013 SM i Simhopp, Stockholm, June 28-30, 203 Eriksdalsbadet Stockholm den 28 juni 203 ~ den 30 juni 203 Detailed Results 5.7.2.2 Herrar m, Preliminary Tolvers, Jesper (993) -- Stockholmspolisens IF 2.6 7.0

Läs mer

Protokoll Nr , 2016

Protokoll Nr , 2016 Datum: 28/11 2016 Tid: 20.30 22.15 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Hamid Fazeli (ledamot),

Läs mer

Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i

Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i Malmö Sjöbo Kristianstad Helsingborg - Lund har under hösten 010 startat arbetet med grunden att ta fram ett dokument, gällande mål och verksamhetsinriktning för Skåne Sim och skånsk simidrott. Ledare

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb

Malmö Kappsimningsklubb Malmö Kappsimningsklubb arrangerar SM/JSM i simning & SM i parasimning 28 juni 2juli, Lindängsbadet SM-veckan i Malmö 2019 SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete Specialidrottsförbunden,

Läs mer

Ungdomslyftet. Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå. Bakgrund

Ungdomslyftet. Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå. Bakgrund Ungdomslyftet Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå Bakgrund 2016 var första gången sedan 1908 som ingen svensk simhoppare fanns representerad vid de Olympiska Spelen. Nu är det dags att

Läs mer

IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö

IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö Foto: Nina Thomson IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö 13 MARS 2013, BOSÖN PRESENTATION TILL LIDINGÖ KOMMUN, KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN MARK H. SHAY, STYRELSEORDFÖRANDE,

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2019 Introduktion 2019 kommer vara ett år i målstyrningens tecken. Styrelsen kommer dels att jobba med långsiktiga mål på två till

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Geel, Beligen Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. gång i månaden med information

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Geel, Beligen Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. gång i månaden med information NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund Geel, Beligen Årgång, utgåva Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning att skickas ut en gång i månaden med information om kommande evenemang eller evenemang

Läs mer

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 Välkommen till Polisens IF Simidrott INJUDAN Förra året satte vi nytt deltagarrekord med 3260 starter i simning och simhopp. Simmare från 36 simklubbar och hoppare

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 1 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I 2013 var ett framgångsrikt år för våra simidrotter och jag är övertygad om att även 2014 blir ett bra år för våra simidrotter. Vi kommer under det här året

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo 2013-2016 Inledning Svenska Simförbundets prioriterade områden Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse,

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 4 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Tid för förnyelse Bifogar årets fjärde Förbundsrapport där vi redovisar den senaste periodens viktigaste aktiviteter och händelser. Förutom de stora mästerskapen

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan Styrelsen: 2014 Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Jan Kårström, Stockholm Kenneth Holmberg, Hallstahammar avgick 21 januari 2014 Örjan Eliasson,

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2018 Introduktion 2018 kommer att vara ett år då vi fortsätter med att förbereda oss för en framtid med ny simhall och utökad verksamhet.

Läs mer

Distriktsutveckling genom regionala tjänster

Distriktsutveckling genom regionala tjänster Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Distriktsutveckling genom regionala tjänster Styrelsen beslutade på styrelsemötet 23 januari, i enlighet med förslaget från projektgruppen

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 6 2014 10 december 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Vilken härlig avslutning på året för Svensk Simidrott när vårt simlandslag var på kortbane- VM i Doha. Ett 10-tal svenska rekord och tre

Läs mer

Nyhetsbrev Falu Simsällskap

Nyhetsbrev Falu Simsällskap Nyhetsbrev Falu Simsällskap September 2017 Tänk vad vi kan åstadkomma! Många bäckar små. Uttrycken för hur ett stort antal små bidrag i slutändan leder till något som är omfattande passar väl in på Falu

Läs mer

Regionfinalerna äger rum den november. Riksfinalen arrangeras sedan den december i Stockholm.

Regionfinalerna äger rum den november. Riksfinalen arrangeras sedan den december i Stockholm. Skellefteå Simsällskap S34 och Svensk Simidrott inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim för Norrland och Mellannorrland i Skellefteå den 10-11 November Regionfinalerna

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2014 7 juli 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Världsrekord på SM-tävlingarna i Borås!!! Det var en fantastisk uppvisning som Sarah Sjöström bjöd oss på när hon simmade in på den nya världsrekordnoteringen

Läs mer

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2011 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 SVENSKA SIMFÖRBUNDET Svenska Simförbundets uppgift, vision och värdegrund Svenska Simförbundet organiserar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 SVENSKA SIMFÖRBUNDET INNEHÅLL Sven von Holst, ordförande: 2010 ett år av framgångar och förändringar...4 Bengt Jönsson, förbundsdirektör:

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, 2018-01-25 Hej Konstsimsvänner! Vi har nu lämnat konstsimsåret 2017 bakom oss och det finns anledning att både blicka tillbaka på det år som gått och

Läs mer

Information och aktiviteter för EJM-trupp, Helsingfors 4-8 juli

Information och aktiviteter för EJM-trupp, Helsingfors 4-8 juli Svenska Simförbundet Information och aktiviteter för EJM-trupp, Helsingfors 4-8 juli Ett stort grattis till EJM-uttagningen! Samtliga simmare som är uttagna till EJM ges möjlighet att starta i ytterligare

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2013 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot Monica Höglind Ledamot Malin Thor

Läs mer

Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9

Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9 Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2015/6 2015-09-30 Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9 Regelkommittén har beslutat om ändringar i tävlingsbestämmelserna

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet

Protokoll möte Poloutskottet Protokoll möte Poloutskottet Tid: 3 mars 2016 Plats: Heliosgatan, Stockholm Närvarande: Peter Hodor Alexandros Vlastos Lars Tannerfalk Josefin Sjövall (telefon) Anmält förhinder: Christopher Vang 1. Inledning

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2018 Förslag på utvecklingsprojekt 2018. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta fram en strategisk plan 2025, under våren 2018 Arbeta

Läs mer

Ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser och kap. 8 Simning i öppet vatten

Ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser och kap. 8 Simning i öppet vatten Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2017/2 2017-04-27 Ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser och kap. 8 Simning i öppet vatten Svenska Simförbundets

Läs mer

Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass.

Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass. Projekt Ungdomslyftet Bakgrund: Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass. Inledning: Svensk simhoppning har anställt Mykhailo Misha Uhriumov på uppdragsbasis.

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Parahockey med Permobil

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Parahockey med Permobil NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund Parahockey med Permobil Måndagen den 18 februari var det dags för Permobil att prova på parahockey i NHK arena. Permobil hade vunnit en budgivning som musikhjälpen

Läs mer

Nyhetsbrev Falu Simsällskap

Nyhetsbrev Falu Simsällskap Nyhetsbrev Falu Simsällskap November 2018 Strategi 2025 Idrottsrörelsen håller på att förändras. Förbunden inom Svensk Idrott har enats om en gemensam vision för framtiden i Strategi 2025. Falu SS har

Läs mer

2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning

2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Vid mottagandet av Årets förbund Årets idrottsförbund 2014 Svenska Simförbundet har utsetts till Årets idrottsförbund av Sveriges Centralförening

Läs mer

Att lära barnen trygghet och säkerhet i och kring vatten. Ta simmärkena Baddaren grön, Baddaren blå och Sköldpaddan

Att lära barnen trygghet och säkerhet i och kring vatten. Ta simmärkena Baddaren grön, Baddaren blå och Sköldpaddan BADDAREN Vattenvana och tillhörande lekar i vattnet är mycket viktigt för att barnet skall känna sig trygg i och kring vattnet, vilket vi lägger stor fokus på i Baddaren. Leken är en naturlig del i barnets

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017

Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017 Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017 Svenska Simförbundet (SSF) tillsammans med Poloutskottet samt Tävlingskommittéen för vattenpolo ber härmed att få inbjuda till 2016/2017 års seriespel i vattenpolo

Läs mer

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 2 2015 SVENSK SIMIDROTT 9 juli 2015 Det har varit en mycket tävlingsintensiv period inom alla våra simidrotter under våreni och många fina prestationer har noterats. I årets andra förbundsrapport

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Nu håller vi tummarna för våra simidrottare! Om bara någon vecka är det dags för OS i London. Simmarna har förberett sig de senaste veckorna i italienska

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 1 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Året har börjat bra för svensk Simidrott! Under world Cup tävlingarna i Simhopp som genomfördes i London i slutet av februari presterade två svenska simhoppare

Läs mer