Översyn av handlings- och åtgärdsplaner avseende samverkan i barn- och ungdomsfrågor samt inom drogpolitiken

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Översyn av handlings- och åtgärdsplaner avseende samverkan i barn- och ungdomsfrågor samt inom drogpolitiken"

Transkript

1 Protokoll Kommunstyrelsen 10 maj Ks 69 a Dnr KS 04/ Information om Arvika Gjuteri AB Verkställande direktören vid Arvika Gjuteri AB, informerar om företaget och dess framtida planer. Ks 74 Dnr KS03/ Länsstyrelsen, förslag till justering av tidigare beslut om delegation till kommunal myndighet av beslutanderätt enligt miljöbalken om strandskydd Länsstyrelsen bereder kommunen tillfälle att yttra sig över förslag till justering av tidigare beslut om delegation till kommunal myndighet av beslutanderätt enligt miljöbalken om strandskydd. Tillstyrka föreslagna ändringar av nuvarande strandskyddsdelegation med undantag av komplementbyggnader inom vattenskyddsområde runt Racken samt att länsstyrelsen kommer att informera kommunen i ärendet innan beslut tas. Ks 75 Dnr KS04/ Översyn av handlings- och åtgärdsplaner avseende samverkan i barn- och ungdomsfrågor samt inom drogpolitiken Kommunstyrelsen beslutar, i 14/04, att uppdra till ledningsgruppen för grannskapsarbete att genomföra en översyn av befintliga handlings- och åtgärdsplaner.

2 Socialförvaltningen har upprättat förslag om att vid upprättande av åtgärdsplaner, för arbetet med barn- och ungdomsfrågor och drogförebyggande arbete, ska dessa utgå från följande dokument: Vision Arvika 2010 Drogpolitiskt program Program för samverkan för barn och ungdom Vision grannskapsarbete Under hösten år ett tar varje förvaltning, med utgångspunkt i ovan nämnda dokument, fram förslag till åtgärder. I detta arbete ska samordningsgruppen medverka. I december månad år ett fastställer ledningsgruppen för grannskapsarbete nästa års åtgärdsplaner, vilka även delges kommunstyrelsen. I december månad år två genomför ledningsgruppen en uppföljning av upprättade åtgärdsplaner. Uppföljningen delges kommunstyrelsen och berörda nämnder. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett fungerande uppföljningssystem gäller att göra det så enkelt och ändamålsenligt som möjligt. Kommunstyrelsen ställer sig bakom ovan redovisade förslag till framtagande av åtgärdsplan och uppföljning av densamma. Ks 76 Dnr KS04/ Nitus (Nätverket för kommunala lärcentra), förfrågan om uppvaktning hos regeringen om statsbidrag till lärcentra Nitus (Nätverket för kommunala lärcentra), genom vice ordförande Hans Lindgren, har inkommit med en förfrågan om kommunstyrelsen är villig att ställa sig bakom en uppvaktning hos statsminister Göran Persson. Syftet är att få till stånd ett permanent statsbidrag till kommunala lärcentra som engagerar sig i högre utbildning för vuxna.

3 1 Kommunstyrelsen ställer sig bakom en uppvaktning hos statsminister Göran Persson. 2 Uppdra till kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson att underteckna skrivelsen. Ks 77 Dnr KS03/ Yttrande till länsrätten med anledning av överklagande av beslut om avtal om anläggningsarrende avseende mobiltelestation på fastigheten Styckåsen 1:2 Kommunstyrelsens beslut 27/04, avtal om anläggningsarrende avseende mobiltelestation på fastigheten Styckåsen 1:2 i Arvika kommun har överklagats. Länsrätten förelägger Arvika kommun att yttra sig i ärendet i fråga om laglighetsprövning enligt kommunallagen. Då klaganden inte visat att kommunstyrelsens beslut är olagligt i något hänseende, som anges i 10 kap. 8 kommunallagen, hemställer kommunstyrelsen att länsrätten avslår överklagandet. Leif Björnlod deltar ej i beslutet. Ks 78 Dnr KS04/ Räddningstjänsten, medgivande till fastighetsägare att själv utföra rengöring (sotning), eller låta annan utföra rengöring, på egna fastigheten

4 : Enligt 3 kap. 4 lag om skydd mot olyckor (SFS 2003:778) får kommunen, efter ansökan, medge att en fastighetsägare utför eller låter annan utföra rengöring (sotning) på den egna fastigheten. Ett sådant medgivande får endast ges om rengöringen kan ske på ett från brandskyddssynpunkt betryggande sätt. Ett medgivande kan återkallas om det vid brandskyddskontroll eller tillsyn skulle visa sig att rengöring inte skett på ett sådant sätt att anläggningen är säker ur brandskyddssynpunkt. För att själv få utföra rengöring ska den sökande ha och vidmakthålla nödig kunskap om eldningsanläggningen samt ha och vidmakthålla tillräcklig kunskap och färdighet att själv utföra rengöring. Räddningstjänsten föreslår att den enskilde själv genom underskrift av intyg försäkrar att hon/han har den erforderliga kunskapen. Fastighetsägaren ska även förbinda sig att följa de av kommunen fastställda rengöringsfristerna samt dokumentera att rengöring skett enligt fristerna. Om det vid brandskyddskontroll visar sig att rengöring inte sker på ett ur brandskyddssynpunkt säkert sätt kan tillståndet återkallas av kommunen. Ändrade förhållanden vad det gäller eldningsanläggningen ska anmälas till kommunen. Fastighetsägaren ska journalföra de genomförda rengörningarna. Som alternativ till att själv utföra sotning på egen fastighet finns möjligheten att ansöka om att låta annan utföra rengöring. I dessa fall bör samma kompetenskrav ställas på den som ska utföra rengöringen som det ställs på de personer som utför arbetet för kommunens räkning. Kommunstyrelsen delegerar till räddningschef med stf räddningschef som ersättare att besluta om medgivande till fastighetsägare att själv utföra rengöring (sotning) på egen fastighet. Sådant beslut gäller för viss tid, dock högst 8 år. Avser ansökan att annan person än ägaren skall utföra rengöring (sotning) gäller samma kompetenskrav på denne som för de personer som utför rengöring (sotning) för kommunens räkning.

5 Ks 79 Dnr KS04/ Räddningstjänsten, rengöringsfrister (sotningsfrister) och brandskyddskontrollfrister I samband med att ny lag om skydd mot olyckor (SFS 2003:778) trädde i kraft vid årsskiftet upphörde de nu rådande sotningsfristerna att gälla. Numera ankommer det på kommunen att själv meddela föreskrifter om hur ofta rengöring (sotning) ska ske. Intill att dessa nya frister fastställts av kommunen gäller fortfarande nuvarande beslutade frister. Enligt den dåvarande räddningstjänstlagstiftningen skulle det i samband med rengöring (sotning) ske en kontroll av eldstaden ur brandskyddssynpunkt. Numera har denna kontroll separerats från rengöringstillfället. Statens räddningsverk har givit ut allmänna råd (SRVFS 2004:5) med förslag på rengöringsfrister som kan vara lämpliga. Fristerna är baserade på olika faktorer som påverkar brandskyddet som t.ex. sotbildning, bränsletyp, anläggningstyp, energibehov och bebyggelsestruktur. Även vilken årsmedeltemperaturzon, som kommunen ligger inom, påverkar fristerna. I samma allmänna råd regleras även rengöring av imkanaler. Från årsskiftet är ansvaret för rengöring av imkanaler i bostäder överfört på ägare/innehavare. I restauranger och andra större kök kvarstår kravet på rengöring i kommunal regi och denna föreslås ske med intervall tre gånger per år. I fråga om kök som endast används för uppvärmning av mat eller liknande verksamhet kan rengöring ske en gång per år. I de fall inte eldning skett mellan två rengöringstillfällen kan kommunen medge undantag från sotning. Beslutet om undantag kan delegeras till tjänsteman, lämpligen skorstensfejarmästaren. I enskilda fall kan det från brandskyddsmässiga skäl vara motiverat att ändra rengöringsfristerna. Beslut om förlängning av frister i enskilt fall fattas av Statens räddningsverk efter yttrande från räddningsnämnden. På samma grund kan kommunen fatta beslut om kortare frist i enskilt fall. Sådant beslut kan delegeras till räddningschef med stf räddningschef som ersättare.

6 Fristerna för brandskyddskontroll har fastställts i Statens räddningsverks föreskrifter om rengöring (sotning) och brandskyddskontroll (SRVFS 2003:11). Där fastställs även vilka moment kontrollen ska innefatta. De frister som anges är två, fyra eller åtta år beroende på uppvärmningsanordningens typ och användningssätt. Statens räddningsverk har angett datum för när första brandskyddskontrollen senast ska vara genomförd enligt följande: - Senast före utgången av 2006, om kontrollfristen är två år. - Senast före utgången av 2008, om kontrollfristen är fyra år. - Senast före utgången av 2012, om kontrollfristen är åtta år. Kommunen kan besluta om tidigareläggning av första brandskyddskontrollen om så önskas. Kommunstyrelsen beslutar att föreskriva att de sotningsfrister som anges i Räddningsverkets allmänna råd (SRVFS 2004:5) Kommunstyrelsen beslutar att en första brandskyddskontroll skall vara genomförd skall gälla från och med den 1 juli senast enligt redovisad tidsplan (år 2006 till år 2012 beroende på kontrollfrist.) Ks 81 Dnr KS04/ Räddningstjänsten, slutredovisning av investeringsprojekt Räddningstjänsten överlämnar följande projekt för slutredovisning: Projekt Objekt Utfall 1442 Brandstation, Edane Släckbil - 76 Godkänna slutredovisningarna.

7 Ks 82 Dnr KS04/ KommunTeknik, begäran om upphävande av strandskydd för detaljplanen del av Trotakan 1:24 m.fl. KommunTeknik, planeringsavdelningen, uppger i skrivelse att för detaljplanen del av Trotakan 1:24 m.fl. i Arvika kommun, ska särskilt förordnande om upphävande av strandskydd, enligt 7 kap. 15 miljöbalken, begäras hos länsstyrelsen. Marken inom detaljplaneområdet ska (huvudsakligen) användas för bostadsändamål och berörs av det utökade strandskyddet runt Glafsfjorden. Kommunstyrelsen beslutar uppdra till KommunTeknik, planeringsavdelningen, att hos länsstyrelsen ansöka om att förordnande, enligt miljöbalkens 7 kap. 15, om strandskydd inte ska omfatta kvarters- samt gatumark och vattenområde inom detaljplanen för del av Trotakan 1:24 m.fl. i Arvika kommun. Ks 83 Dnr KS04/ KommunTeknik, trafiksäkerhetsförbättrande åtgärder på väg 175/668 i Norra Fjöle Efter en trafikolycka med dödlig utgång, i korsningen väg 175 och väg 668 i Norra Fjöle, har Vägverket vidtagit ett antal trafiksäkerhetsförbättrande åtgärder. Efter muntliga överläggningar mellan Vägverket och KommunTeknik är Vägverket villigt att bekosta uppsättning av en ny trafiksäker högmastbelysning i korsningen, som ersättning för kommunens befintliga anläggning, som inte bedöms vara trafiksäker. Kommunen övertar därmed driftansvaret för den nya anläggningen.

8 1 Kommunstyrelsen uppdrar till KommunTeknik att nedmontera 10 befintliga belysningsstolpar utefter väg 175 och väg 668 i Norra Fjöle. 2 KommunTeknik övertar driftansvaret för ny högmastbelysning. Ks 85 Delegationsärenden Anmäles följande fram till dagens sammanträde med stöd av delegation fattade beslut: Arbetsutskottets protokoll den 3 och 17 mars, 7 april och tekniska utskottets protokoll den 2 och 16 mars. Beslut fattade av kommunstyrelsens ordförande: Förköpsärenden nr , dnr KS04/ Beslut fattade av trafikingenjören: Utnyttjande av allmän platsmark mars - april 2004, dnr KS04/ Beslut fattade av inköpsledaren: Inköpsbeslut sopsäckar, dnr KS04/ Inköpsbeslut telefoner, fasta- och mobila samt service, dnr KS04/ Beslut fattade av förvaltningschefen: Avskrivningar, dnr KS04/ , 209, Skuldsanering, dnr KS04/ Beslut fattade av räddningschefen: Inköpsbeslut, reparation av mobil scenvagn, dnr KS04/ Beslut fattade av alkoholinspektören: Utskänkningsärenden för tiden januari - mars 2004, dnr KS04/

9 Ks 85 a Delegationsärenden Anmäles följande fram till dagens sammanträde med stöd av delegation fattade beslut: Beslut i personalfrågor fattade enligt delegationsordningen, kommunstyrelsen 151/99: A+G Anställningar Dnr KS04/ C Löneöverenskommelser Dnr KS04/ D Förhandlingar MBL 10 Dnr KS04/ D Förhandlingar MBL 11 Dnr KS04/ F Pensioner, försäkringar Dnr KS04/ (löpnr 6-19/2004) Ks 85 b Delegationsärenden Anmäles följande fram till dagens sammanträde med stöd av delegation fattade beslut: Beslut i personalfrågor fattade enligt delegationsordningen, kommunstyrelsen 151/99: A+G Anställningar Dnr KS04/ C Löneöverenskommelser Dnr KS04/ D Avtal Dnr KS04/ D Förhandlingar MBL 10 Dnr KS04/ D Förhandlingar MBL 11 Dnr KS04/ F Bilavtal Dnr KS04/ F Pensioner, försäkringar Dnr KS04/ (löpnr 20-29/2004)

10 Ks 89 Dnr KS04/ KS04/272 Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Arvika Stadshus AB kallar till bolagsstämma den 14 juni Stämman hålls i direkt anslutning till kommunstyrelsens sammanträde. 1 Lars-Ove Jansson utses till ordinarie ombud vid stämman med Andy von Essen som ersättare 2 Kommunstyrelsen beslutar uppdra till kommunens ombud vid stämman att: a) godkänna förvaltningsberättelsen och fastställa balansräkningen per den 31 december 2003, b) bevilja styrelsen och verkställande direktören ansvarsfrihet för den tid revisionen omfattar, c) besluta om disposition av bolagets vinst enligt den fastställda balansräkningen, d) besluta att årsarvode till ordföranden och styrelsens ledamöter ska utgå enligt kommunens grunder för årsarvoden till förtroendevald samt att sammanträdesersättningen enligt kommunens grunder för ersättning för förtroendevalda för deltagande i sammanträden, förrättningar m.m. ska utgå till ordföranden, styrelsens ledamöter samt lekmannarevisorer, e) besluta att arvode till auktoriserad revisor ska utgå enligt räkning, f) konfirmera kommunfullmäktiges beslut om styrelseledamöter och ersättare. 3 Till revisor utses Lars Jernberg med Sven-Bertil Ryman som ersättare.

11 Ks 90 Dnr KS03/ Förslag till Värmlands regionala miljömål Länsstyrelsen i Värmlands län har i samverkan med länets aktörer utarbetat förslag till Värmlands regionala miljömål. Kommunen har beretts möjlighet att yttra sig i ärendet. Kommunstyrelsen bemyndigar kommunstyrelsens arbetsutskott att lämna yttrande på länsstyrelsens förslag till regionala miljömål.

Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB

Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Protokoll Kommunstyrelsen 9 maj 2005 Ks 68 Dnr KS05/124 105 Kommunikationsstrategi för Arvika kommun Information - Arvika har sedan 2000 ansvaret för övergripande marknadsföring, information och kommunikation

Läs mer

Lokala föreskrifter om sotning/rengöring samt brandskyddskontroll.

Lokala föreskrifter om sotning/rengöring samt brandskyddskontroll. Valdemarsviks kommun Lokala föreskrifter om sotning/rengöring samt brandskyddskontroll. Upprättad: 2004-10-25 / BE. Antagen av kommunfullmäktige 2004-12 - 13 83 Dnr. 04/000871 174. LOKALA FÖRESKRIFTER

Läs mer

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Ks 18 Dnr KS01/706 141 Emigrantregistret/Kinship Center och Värmlands hembygdsförbund, ansökan om bidrag till ett näringslivs-, utbytes- och kulturprojekt mellan

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002 Ks 111 Dnr KS02/521 511 KommunTeknik, Hantverksgatan - ändring till dubbelriktad trafik Hantverksgatan har enkelriktats mellan Storgatan och Fabriksgatan. Ombyggnationen

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Ks 7 Dnr KS02/612 177 Förlängning av avtal om gemensam ledningsfunktion för räddningstjänsterna i Arvika och Säffle kommuner Arvika och Säffle kommuner har genom

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Ks 83 Dnr KS02/358 022 Ledarpolicy för Arvika kommun En beredningsgrupp bestående av kommunstyrelsens presidium, representanter för förvaltningscheferna samt administrativa

Läs mer

Ägarens kompetens Kompetens teoretisk och praktisk (styrkt enligt bilaga)

Ägarens kompetens Kompetens teoretisk och praktisk (styrkt enligt bilaga) Ansökan om sotning av egen anläggning och beslut Räddning- och säkerhetsavdelningen Personuppgiftslagen (PuL) gäller vid behandling av denna blankett. Uppgifter om ägare och fastighet Fastighetsbeteckning

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002 Ks 67 Dnr KS02/148 212 Inriktningsbeslut för översiktsplanearbetet Administrativa kontoret har upprättat förslag till inriktningsbeslut för översiktsplanearbetet.

Läs mer

Har erforderlig kunskap om eldstaden och tillkommande anordningar för att kunna utföra rengöring

Har erforderlig kunskap om eldstaden och tillkommande anordningar för att kunna utföra rengöring Skickas till: Piteå räddningstjänst Kolugnsvägen 1 941 38 Piteå ANSÖKAN OM ATT SJÄLV FÅ RENGÖRA (SOTA) SÖKANDE/FASTIGHETSÄGARE Efternamn, Förnamn Adress Personnummer Postnummer/ort Telefonnummer Fastighet

Läs mer

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Protokoll Kommunstyrelsen den 16 januari Ks 3 Dnr KS05/537 141 Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Ung företagsamhet är en ideell organisation som jobbar med ett utbildningskoncept

Läs mer

1 (5) STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE. Lokala föreskrifter om frister för rengöring (sotning mm) Antaget av Kommunfullmäktige , 37

1 (5) STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE. Lokala föreskrifter om frister för rengöring (sotning mm) Antaget av Kommunfullmäktige , 37 1 (5) STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE Lokala föreskrifter om frister för rengöring (sotning mm) Antaget av Kommunfullmäktige 2004-06-23, 37 2 (5) LOKALA FÖRESKRIFTER OM FRISTER FÖR RENGÖRING (SOTNING)

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001. Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan. Försäkring av pensionsförmåner i PFA 98

Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001. Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan. Försäkring av pensionsförmåner i PFA 98 Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001 Ks 137 Dnr KS01/316 531 Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan Värmlandstrafik AB har berett Arvika kommun tillfälle att yttra sig över förslag till

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002 Ks 39 Dnr KS02/171 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av driftanslag Ekonomiavdelningen översänder sammandrag av förslag till ombudgeteringar från driftbudget 2001.

Läs mer

Jämställdhetsplan för Arvika kommun

Jämställdhetsplan för Arvika kommun Protokoll Kommunstyrelsen 11 april 2005 Ks 42 Dnr KS05/112 026 Jämställdhetsplan för Arvika kommun Administrativa kontoret har utarbetat ett förslag till jämställdhetsplan 2005-2006 för Arvika kommun.

Läs mer

Förslag till ändring av kommunstyrelsens delegationsordning

Förslag till ändring av kommunstyrelsens delegationsordning Protokoll Kommunstyrelsen den 14 juni 2004 Ks 97 Dnr KS04/239 024 Förslag till ändring av kommunstyrelsens delegationsordning Administrativa kontoret uppger i skrivelse att arbetet med att anpassa kommunens

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Ks 98 Dnr KS03/346 107 Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Arvika Stadshus AB kallar till bolagsstämma den 16 juni 2003. Stämman hålls i direkt anslutning

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 11 augusti 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 11 augusti 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 11 augusti 2003 Ks 133 Dnr KS03/71 435 Länsstyrelsen, fisktrappsprojekt i Slorudsälven i Brunskog, Arvika kommun Länsstyrelsen uppger i skrivelse att ett högprioriterat projekt

Läs mer

Halmstads kommuns föreskrifter om rengöringsfrister (sotningsfrister) och brandskyddskontroll

Halmstads kommuns föreskrifter om rengöringsfrister (sotningsfrister) och brandskyddskontroll Halmstads kommuns föreskrifter om rengöringsfrister (sotningsfrister) och brandskyddskontroll beslutade av räddningsnämnden den 27 maj 2004 Halmstads kommun föreskriver följande med stöd av 3 kap. 1 förordning

Läs mer

KommunTeknik, försäljning av hus vid simhallen (Skolläraren 9)

KommunTeknik, försäljning av hus vid simhallen (Skolläraren 9) Protokoll Kommunstyrelsen den 16 augusti 2004 Ks 117 Dnr KS04/215 760 Remiss - Länsstyrelsen Värmland, förslag till alkohol- och drogpolitiskt länsdokument 2004-2008 för Värmlands län Länsstyrelsen Värmland

Läs mer

FFS (3) LOKALA FÖRESKRIFTER OM FRISTER FÖR SOTNING/RENGÖRING m.m.

FFS (3) LOKALA FÖRESKRIFTER OM FRISTER FÖR SOTNING/RENGÖRING m.m. 1(3) LOKALA FÖRESKRIFTER OM FRISTER FÖR SOTNING/RENGÖRING m.m. Antagna av kommunfullmäktige den 24 november 2004 279 Föreskriften i sin helhet gäller från 2005-01-01 Med stöd av 3 kap. 4 Lagen (2003:778)

Läs mer

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Protokoll Kommunstyrelsen den 12 september 2005 Ks 105 Dnr KS05/297 701 Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Sedan 1 mars 2005 har social- och omsorgsförvaltningen i Forshaga kommun övertagit

Läs mer

Riktlinje för brandskyddskontroll och sotning(rengöring) inom Söderhamns kommun.

Riktlinje för brandskyddskontroll och sotning(rengöring) inom Söderhamns kommun. 2008-01-31 Riktlinje för brandskyddskontroll och sotning(rengöring) inom. Följande riktlinjer ansluter till de regler som gäller för rengöring (sotning) enligt lagen (2003:778) och förordningen (2003:789)

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004 Ks 28 a Dnr KS04/175 100 Föreläsning "Välfärdsutmaningen" Björn Sundström, Svenska kommunförbundet föreläser om "Välfärdsutmaningen", som behandlar den utmaning vi

Läs mer

ANSÖKAN OM ATT SJÄLV FÅ RENGÖRA (SOTA)

ANSÖKAN OM ATT SJÄLV FÅ RENGÖRA (SOTA) Till Räddningstjänsten Väst Stormhallsvägen 1 432 32 Varberg ANSÖKAN OM ATT SJÄLV FÅ RENGÖRA (SOTA) Sökande/fastighetsägare Efternamn, Förnamn Adress Personnummer Postnummer/ort Telefonnummer Fastighet

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Ks 163 Dnr KS03/256 311 Förslag till gång- och cykelväg vid Styrmansgatan, farthinder på Strandvägen mm Bostadsrättsföreningen Strand har inkommit med en skrivelse

Läs mer

Till Dig som själv vill svara för rengöring enlig Lag om skydd mot olyckor.

Till Dig som själv vill svara för rengöring enlig Lag om skydd mot olyckor. Till Dig som själv vill svara för rengöring enlig Lag om skydd mot olyckor. I och med att LAG OM SKYDD MOT OLYCKOR trädde ikraft den 1 januari 2004 försvann det gamla sotningsbegreppet. I sotning ingick

Läs mer

Rengörings- och kontrollfrister enligt LSO 2014:6

Rengörings- och kontrollfrister enligt LSO 2014:6 Arvidsjaurs kommun / Årviesjåvrien kommuvdna Rengörings- och kontrollsfrister enligt LSO Rengörings- och kontrollfrister enligt LSO 2014:6 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Styrande

Läs mer

Sektionen för Socialtjänst, skydd och säkerhet. Kommunstyrelsen, Räddningsnämnd, Räddningstjänstförbund

Sektionen för Socialtjänst, skydd och säkerhet. Kommunstyrelsen, Räddningsnämnd, Räddningstjänstförbund Cirkulärnr: 2004:20 Diarienr: 2004/0314 Handläggare: Sektion/Enhet: Anita Sundin Datum: 2004-02-10 Mottagare: Rubrik: Ersätter: 2004:12 Bilagor: Sektionen för Socialtjänst, skydd och säkerhet Kommunstyrelsen,

Läs mer

Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun

Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun Protokoll Kommunstyrelsen 3 december 2001 Ks 151 Dnr KS00/77 023 Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun Administrativa kontoret uppger i skrivelse att de snabba och genomgripande

Läs mer

Förslag till lokala föreskrifter om frister för rengöring (sotning) mm.

Förslag till lokala föreskrifter om frister för rengöring (sotning) mm. STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 15 (19) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-04-23 Kf Ks 58 Au 56 Ks/2015-0039 Förslag till lokala föreskrifter om frister för rengöring (sotning) mm. Kommunstyrelsens

Läs mer

Riktlinjer för rengöring och brandskyddskontroll

Riktlinjer för rengöring och brandskyddskontroll Upprättad: Fastställd: Reviderad: 2012-04-04/MN 2012-04-04/TT 2015-03-09/MA /MA Sida 1(5) Riktlinjer för rengöring och brandskyddskontroll Ansvar I Lag (2003:778) om skydd mot olyckor, LSO, 3 kap 4 ges

Läs mer

Styrdokument. Lokala föreskrifter om frister för rengöring (Sotning) m.m. Strömstads kommuns. Dnr KS/ MBN/

Styrdokument. Lokala föreskrifter om frister för rengöring (Sotning) m.m. Strömstads kommuns. Dnr KS/ MBN/ 1 (5) Dnr KS/2015-0039 MBN/2015-0123 Strömstads kommuns Styrdokument Lokala föreskrifter om frister för rengöring (Sotning) m.m. Dokumenttyp Föreskrifter Beslutande organ Kommunfullmäktige Förvaltningsdel

Läs mer

Statens räddningsverks författningssamling

Statens räddningsverks författningssamling Statens räddningsverks författningssamling Utgivare: Key Hedström, Statens räddningsverk ISSN 0283-6165 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om rengöring (sotning) Räddningstjänst och förebyggande

Läs mer

Ansökan om medel för samverkansaktivitet

Ansökan om medel för samverkansaktivitet Protokoll Kommunstyrelsen 17 januari 2005 Ks 6 KS04/598 106 Ansökan om medel för samverkansaktivitet I Arvika kommun finns en etablerad samverkan mellan arbetsförmedling, försäkringskassa, landsting och

Läs mer

Kommunal föreskrift om sotningsfrister samt Riktlinjer för egensotning.

Kommunal föreskrift om sotningsfrister samt Riktlinjer för egensotning. Kommunal föreskrift om sotningsfrister samt Riktlinjer för egensotning. Förslag från bygg- och miljönämnden Antaget av kommunfullmäktige den 20 december 2004 Dnr KS2006/465 Kommunkansliet sotningsfr_04.doc

Läs mer

Ett förslag till sotningsfrister har upprättats av Storstockholms brandförsvar.

Ett förslag till sotningsfrister har upprättats av Storstockholms brandförsvar. Tjänsteutlåtande 0 Öster Samhällsbyggnadsförvaltningen Datum 2014-12-09 Dnr 2014/352-410 Till Kommunstyrelsen Sotningsfrister Sammanfattning Ett förslag till sotningsfrister har upprättats av Storstockholms.

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunstyrelsen den 13 mars 2006 Ks 34 Dnr KS05/566 200 Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att stadshusets torn förses med belysning. KommunTeknik

Läs mer

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika Protokoll Kommunstyrelsen den 14 november 2005 Ks 131 Dnr KS03/470 702 Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan

Läs mer

Kommunstyrelsen- Räddningsnämnd delegationsordning

Kommunstyrelsen- Räddningsnämnd delegationsordning Till KS 2019-06-04 Kommunstyrelsen- Räddningsnämnd delegationsordning Antagen av kommunstyrelsen 2019-XX-XX X Ansvarig förvaltning: Räddningstjänsten Ansvarig tjänsteman: Fredrik Björnberg 1 GENERELLA

Läs mer

Sammanfattning Ett förslag till sotningsfrister har upprättats av Storstockholms brandförsvar.

Sammanfattning Ett förslag till sotningsfrister har upprättats av Storstockholms brandförsvar. Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-12-17 /i AU 1:15 Dnr. KS 2014/352-410 Fastställande av sotningsfrister Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige

Läs mer

DISPENSANSÖKAN FÖR RENGÖRING AV FÖR-

DISPENSANSÖKAN FÖR RENGÖRING AV FÖR- DISPENSANSÖKAN FÖR RENGÖRING AV FÖR- BRÄNNINGSANORDNING MED TILLHÖRANDE RÖKKANALER Personuppgifter i ansökan behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen. Du medger att informationen du lämnar får lagras

Läs mer

Bolagsordning för Tvätteriet Norrköping textilservice AB - revidering Handlingar i ärendet:

Bolagsordning för Tvätteriet Norrköping textilservice AB - revidering Handlingar i ärendet: Bolagsordning för Tvätteriet Norrköping textilservice AB - revidering Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Bolagordning Protokollsutdrag från landstingsstyrelsens

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-12-23 KS-2014/1679.109 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

Vid dagens sammanträde meddelar Leif Björnlod att han återtar motionen och att han avser inkomma med en motion med annan skrivning.

Vid dagens sammanträde meddelar Leif Björnlod att han återtar motionen och att han avser inkomma med en motion med annan skrivning. Protokoll Kommunstyrelsen 15 oktober 2001 Ks 108 Dnr KS01/161 101 Motion om motionsrätt för allmänheten, Leif Björnlod (mp) Vid dagens sammanträde meddelar Leif Björnlod att han återtar motionen och att

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv till ombudet 2013-12-18 KS-2013/1603.919 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN Antaget av kommunstyrelsen/räddningsnämnden , 131 Senast reviderat , 94

RÄDDNINGSTJÄNSTEN Antaget av kommunstyrelsen/räddningsnämnden , 131 Senast reviderat , 94 DALS-EDS KOMMUN DELEGATIONSORDNING RÄDDNINGSTJÄNSTEN Antaget av kommunstyrelsen/räddningsnämnden 2002-08-13, 131 Senast reviderat 2018-06-05, 94 Innehållsförteckning Sid Allmänt 3 Lag 2003:778 om skydd

Läs mer

Susanne Viklund (S), aktieägarombud. Micael Melander, styrelseordförande

Susanne Viklund (S), aktieägarombud. Micael Melander, styrelseordförande 1(9) Plats och tid Box destilleri. Tid: 13.00 13.30. Beslutande Närvarande Susanne Viklund (S), aktieägarombud Micael Melander, styrelseordförande Per Eriksson, VD Tomas Jansson Maria Hedman, sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2014-12-22 KS- 2014/1677.109 1 (5) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB,

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 14 januari 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 14 januari 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 14 januari 2002 Ks 4 Dnr KS01/719 214 Remiss Program för handelsområde i Välsviken förslag till detaljplan Karlstad kommun, stadsbyggnadskontoret, har berett kommunen tillfälle

Läs mer

Statens räddningsverks föreskrifter om sotnings- och kontrollfrister;

Statens räddningsverks föreskrifter om sotnings- och kontrollfrister; Sotningsfrister Sotning skall ske enligt de längsta tidsintervallerna som är reglerade i SRVFS 1996:6 (se bilaga) dock att de i dessa föreskrifter angivna sotnings- och kontrollfristerna får minskas så

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2 december 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 2 december 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 2 december 2002 Ks 137 Dnr KS02/407 294 Sällskapet MIDGÅRDS VÄNNER, förslag till permanent utnyttjande av magasin C och D i Arvika hamn Sällskapet MIDGÅRDS VÄNNER, genom sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2013-01-28 KS-2013/171.109 1 (7) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2013 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB, AB

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 9 februari 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 9 februari 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 9 februari 2004 Ks 14a Dnr KS04/101 106 Presentation av företaget Volvo Wheel Loaders AB Produktionsdirektör Bengt Lundström lämnar en presentation av företaget Volvo Wheel Loaders

Läs mer

BESLUT Regionstyrelsen beslutade enligt RS 98/2016

BESLUT Regionstyrelsen beslutade enligt RS 98/2016 Direktiv till stämmoombud inför bolagsstämma i Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag RS 2016-184 Regionstyrelsen beslutade enligt RS 98/2016 a t t delegera till regionstyrelsens presidium att fastställa

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

Delegationsordning för räddningsnämnden

Delegationsordning för räddningsnämnden 1(12) Datum: 7 januari 2015 Delegationsordning för räddningsnämnden Gemensam nämnd för Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner 2(12) Innehållsförteckning 1 Kommunallagens regler om delegering av ärenden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Nerikes Brandkår. Upprättad: Reviderad: Version: 3,00 Dokument återfinns: Handläggare:

Nerikes Brandkår. Upprättad: Reviderad: Version: 3,00 Dokument återfinns: Handläggare: Nerikes Brandkår Upprättad: 2015-11-01 Reviderad: Version: 3,00 Dokument återfinns: Handläggare: Us Allmänt Den rengöring (sotning) som skall utföras enligt 3 kap. 4 lagen om skydd mot olyckor syftar till

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S)

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:00 08:15 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Laila Borger (S), ordförande Christina Hardyson,

Läs mer

Nämnd, förvaltning: Handläggare: Datum: Räddningstjänsten Christer Holmström. Förändrad lagstiftning rengöring av fasta förbränningsanordningar

Nämnd, förvaltning: Handläggare: Datum: Räddningstjänsten Christer Holmström. Förändrad lagstiftning rengöring av fasta förbränningsanordningar Nämnd, förvaltning: Handläggare: Datum: Räddningstjänsten Christer Holmström Förändrad lagstiftning rengöring av fasta förbränningsanordningar Den 1 januari 2004 trädde Lagen om skydd mot olyckor SFS 2003:778

Läs mer

Antagen av kultur- och fritidsnämnden 8/17

Antagen av kultur- och fritidsnämnden 8/17 Författning 1.3.3 Antagen av kultur- och fritidsnämnden 8/17 Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Delegation och delegering Beslut i ärenden ska fattas av nämnden. Nämnd har enligt 6 kap 33-38

Läs mer

Hanna Söderholm (S) Åsa Bergkvist (S) Jan Karlsson (S) John-Ove Johansson (M) Annika Renbro (S) tjänstgörande ersättare

Hanna Söderholm (S) Åsa Bergkvist (S) Jan Karlsson (S) John-Ove Johansson (M) Annika Renbro (S) tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Brandstationen Kopparberg Dag och tid Måndagen den 12 augusti 2013, kl 14.00-15.10 ande Sören Grandelius (S) Hanna Söderholm (S) Åsa Bergkvist (S) Jan Karlsson (S) John-Ove

Läs mer

Kommunstyrelsens extra sammanträde

Kommunstyrelsens extra sammanträde Kallelse/underrättelse Kommunstyrelsens extra sammanträde Tid: Måndagen den 24 april 2017 kl. 17.00 - Plats: Sammanträdesrum Torsö, plan 5 i Stadshuset Ledamot som är förhindrad att delta vid sammanträdet

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling författningssamling

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling författningssamling Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling författningssamling Utgivare: Key Hedström, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSBFS Remissutgåva Förslag till Myndigheten för

Läs mer

Ett antal bostadsbränder i kommunen är relaterade till eldstäder och rökkanaler.

Ett antal bostadsbränder i kommunen är relaterade till eldstäder och rökkanaler. Ersätter Utbytt den Sign 1:5 Den 1 januari 2004 trädde lagen om skydd mot olyckor (LSO) i kraft och ersatte den tidigare Räddningstjänstlagen. Enligt lagen skall kommunen i brand- förebyggande syfte ansvara

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14)

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) Paragrafer 1-13 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 15:05 ande Övriga deltagare Björn Dillner, ombud Dag Rogne, styrelseordförande Jörgen Sundin, vice styrelseordförande

Läs mer

FÖRFATTNING Nämnden har det yttersta ansvaret för verksamheten. Därför ska beslut som fattas till följd av delegation alltid anmälas i nämnden.

FÖRFATTNING Nämnden har det yttersta ansvaret för verksamheten. Därför ska beslut som fattas till följd av delegation alltid anmälas i nämnden. FÖRFATTNING 1.3.6 Antagen av valnämnden 25, 2018 Delegationsordning för valnämnden Delegation och delegering Beslut i ärenden ska fattas av nämnden. Nämnd har enligt 6 kap 33-38 i Kommunallagen möjlighet

Läs mer

Delegationsordning för servicenämnden

Delegationsordning för servicenämnden Delegationsordning för servicenämnden Beslutad av servicenämnden den 23 november 2016. Aktualiseras av tillträdande nämnd i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt Med

Läs mer

Förslag till bolagsordning för Bygga Hem i Göteborg AB

Förslag till bolagsordning för Bygga Hem i Göteborg AB Bilaga G Styrelsen 2016-12-19 1 Diarienummer: 0106/16 Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: 031-368 54 61 E-post: andreja.sarcevic@gshab.goteborg.se Förslag till bolagsordning för Bygga Hem i Göteborg AB

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.1.1 Sid 1 (5) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2010/430 2011-03-01 Ks 2011-01-18 5 2015/11 2015-02-01 Ks 2015-01-20 3 INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S)

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:40 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Anders Friberg, kommundirektör Jan Näslund, VD Örjan Bengs, ekonomichef

Läs mer

Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred. Marks Bostads AB kontor, Kinna

Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred. Marks Bostads AB kontor, Kinna Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Marks Bostads AB kontor, Kinna, klockan 13.09 13.20 Beslutande Ombud för Marks kommun: Leif Sternfeldt, Horred Funktionärer, MFAB Bernt Spetz, styrelseordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Årsstämma för Sundsvall Oljehamn AB den 19 maj 2017 Sid nr /2017

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Årsstämma för Sundsvall Oljehamn AB den 19 maj 2017 Sid nr /2017 2017-05-19 3/2017 för Sundsvall Oljehamn AB den 19 maj 2017 Sid nr 18 ns öppnande... 2 19 Val av ordförande för stämman... 2 20 Upprättande och godkännande av röstlängd... 2 21 Val av en eller två justerare...

Läs mer

Delegering. Allmänt om delegering

Delegering. Allmänt om delegering Kultur- och fritidsförvaltningen Datum Sidan 1 av 6 Sid 2018-01-01 1 (6) Delegering Allmänt om delegering Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och beslutar i ärenden av principiell beskaffenhet

Läs mer

Delegationsordning. Tekniska nämnden

Delegationsordning. Tekniska nämnden 1. Allmänt om delegation 1.1 Syfte och avgränsning Det är upp till det beslutande organet att avgöra i vilken utsträckning man ska överlåta sin beslutsrätt. Möjligheterna att delegera beslutanderätten

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

2014-04-24. Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30. Mayvor Lundberg, ägarombud

2014-04-24. Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30. Mayvor Lundberg, ägarombud Bolagsstämmoprotokoll Blad 1 (15) 1/2014 Plats och tid Beslutande Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30 Mayvor Lundberg, ägarombud Övriga deltagare Patrik Renfors, ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Årsstämma 1 (15) 2007-05-22. TORNBERGET Fastighetsförvaltnings AB i Haninge PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA. Gilbert de Wendel, Haninge kommun

Årsstämma 1 (15) 2007-05-22. TORNBERGET Fastighetsförvaltnings AB i Haninge PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA. Gilbert de Wendel, Haninge kommun Årsstämma 1 (15) TORNBERGET Fastighetsförvaltnings AB i Haninge PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA Plats: Årsta Slott, Haninge Dag: Tisdag den 22 maj 2007 Närvarande ägare: Närvarande övriga: Gilbert de Wendel, Haninge

Läs mer

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB KS 2018/22-6 Bolagsordning för Besök Linde AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2018-02-26 KF 4/2018 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell uppföljning och tidplan för denna

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap (SFS 2006:544) reglerar kommunens organisation och befogenheter vid extraordinära händelser.

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Omsorgsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000958 Sid 1/7 Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 28 april 2016 kl Mayvor Lundberg, ägarombud

Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 28 april 2016 kl Mayvor Lundberg, ägarombud Bolagsstämmoprotokoll Blad 1 (15) 1/2016 Plats och tid Beslutande Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 28 april 2016 kl. 13.15-13.20 Mayvor Lundberg, ägarombud Övriga deltagare Catharina Fredriksson,

Läs mer

Eva Lygdman (S), aktieägarombud. Rainor Melander, styrelseordförande

Eva Lygdman (S), aktieägarombud. Rainor Melander, styrelseordförande Kramfors Mediateknik AB 1(9) Plats och tid Box destilleri, Tid: 13.00 13.15. Beslutande Närvarande Eva Lygdman (S), aktieägarombud Rainor Melander, styrelseordförande Maria Hedman, sekreterare Räkenskapsår

Läs mer

ORSA KOMMUN REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN. Antaget av kommunfullmäktige

ORSA KOMMUN REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN. Antaget av kommunfullmäktige ORSA KOMMUN REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2011-09-26 71 Orsa kommun Box 23 794 21 Orsa 0250-55 21 00 orsa.kommun@orsa.se www.orsa.se 1 Reglemente för byggnadsnämnden i Orsa

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Årsstämma 2016-0-2 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:1 08:20 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Lennart Palm (S) Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Christina Hardyson,

Läs mer

Delegationsordning. Kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning. Kultur- och fritidsnämnden 1. Allmänt om delegation 1.1 Syfte och avgränsning Det är upp till det beslutande organet att avgöra i vilken utsträckning man ska överlåta sin beslutsrätt. Möjligheterna att delegera beslutanderätten

Läs mer

Svedala Kommuns 6:05 Författningssamling 1(5)

Svedala Kommuns 6:05 Författningssamling 1(5) Författningssamling 1(5) Bolagsordning för Svedala kommunhus AB antagen av kommunfullmäktige 2018-06-13, 61 Gäller från 2018-06-20 FIRMA 1 Bolagets firma är Svedala kommunhus AB. BOLAGETS SÄTE 2 Styrelsen

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun 1 Reglemente för revisorerna i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Revisorernas uppgifter Verksamheter 1 Revisorerna skall 2 1. självständigt,

Läs mer

Laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut gällande stadsgemensam upphandling av verksamheten med personliga ombud, mål nr

Laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut gällande stadsgemensam upphandling av verksamheten med personliga ombud, mål nr ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTEN SID 1 (7) 2008-07-23 Handläggare: Solveig Blid Telefon: 08-508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd Laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut gällande

Läs mer

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Susan Ols 2016-03-15 RS 2016-148 Regionstyrelsen Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken Årsstämma äger rum den 21 april 2016. Region Östergötland

Läs mer

Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden

Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden REGLEMENTE Godkänd/ansvarig Kommunfullmäktige 240/2014 Beteckning 14/710-003 1(8) MBLAFS 2014:10 Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden Antagen av kommunfullmäktige den 16 december 2014 240 och gäller

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Utgivare: Key Hedström, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ISSN 2000-1886 MSBFS Utkom från trycket den 21 november 2014 Myndigheten

Läs mer

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente för utbildningsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Utbildningsnämndens verksamhetsområde 1 Nämnden ansvarar för det

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 17.00-17.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson (FP) Lars Carlén

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(16)

OMMUN PROTOKOLL 1(16) OMMUN PROTOKOLL 1(16) BOLAGSSTÄMMA Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 14:45 ande Halvar Pettersson, ombud Övriga deltagare Sabine Zimmerl Berg, VD Jan Andersson, ordförande

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN VÄLKOMMEN Datum och tid: 2017-12-14, kl 18:00 Plats: Stadshuset, Gruvsalen Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet bör snarast anmäla detta till Niklas Åkerström

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 10 mars 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 10 mars 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 10 mars 2003 Ks 40 Dnr KS03/70 141 ABF Värmland och AOF Hedmark, förstudie av projektet "Den öppna gränsen Hundra år av samarbete 1905-2005" ABF Värmland och AOF Hedmark har under

Läs mer