JRSK möte om dokumentation, pass, visum och annat pappersarbete

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "JRSK möte om dokumentation, pass, visum och annat pappersarbete"

Transkript

1 JRSK möte om dokumentation, pass, visum och annat pappersarbete Sjömanskyrkan den 7 september Allmänt kan mycket information hämtas på som har mycket landspecifik information. En fiffig sak är att plasta in papper som kommer att användas ofta. Bevara dem skyddat i båten. Vissa i flera exemplar om det behövs. 1. Pass I princip krav när på internationellt vatten. Bra med kopior som man har med på båten, och hemma. Det finns möjlighet till dubbla pass, varav ett blir en kopia med särskilt nummer. Bra om man till exempel seglar mellan länder som inte är vänskapliga. Skälet till behov av två pass skall motiveras i en ansökan till polismyndigheten. Finns även en blankett hos polismyndigheten. Viktigt att ha ett giltigt pass med lång tid kvar när man seglar iväg. Kan vara svårt att skaffa nytt utanför Sverige. Vänd er i så fall till närmaste svenska ambassad eller konsulat. Se upp med onödiga eller oavsiktliga byten av pass mellan inklareringar då det kan verka som man inte klarerat in eller ut. 2. Försäkringar Försäkring för båten krävs för att få segla på vissa ställen, till exempel Caledonian Canal. Kroatien kräver ansvarsförsäkring. Även många marinor kräver ansvarsförsäkring. Stora skillnader mellan olika bolag för vad försäkringen omfattar. Kontrollera att aktuellt seglingsvatten omfattas av försäkringen. Ofta finns en gräns för att gå långt norrut eller söderut i oceanerna. Det är ofta en bra ide att teckna en försäkring för Europa så länge man är kvar där. Vänta med att teckna en mer omfattande tills Europa sjunker i horisonten. Många bolag accepterar att man själv värderar sin båt och att premien baseras på det värdet. Se upp med åldersavdrag, om försäkringen omfattar hela året och vilka skadetyper som ingår. Vissa bolag är obenägna att försäkra äldre båtar. Det kan vara en poäng att lämna papper från kontroller av rigg etc i förväg till försäkringsbolaget för att undvika diskussioner i efterhand. Premien varierar mycket. Hemma ligger det ungefär för en båt för en miljon. Samma båt i Karibien omkring kr. Många rapporterar positiva erfarenheter av Pantaenius. En del har bytt från Pantaenius till t.ex. Alandia och tycker det varit positivt. Jämför villkor och välj det som passar er. Personförsäkring rekommenderas starkt. Det kan bli extremt dyrt att flyga sjuktransport hem till exempel. Hemförsäkringen gäller i 45 dagar. Den kan i många fall för en mindre kostnad utökas i tid. Alternativ till det är en separat personförsäkring i till exempel Goda (Europeiska försäkringar) och Top sail ( kr per år för två personer). Detta kan vara en stor kostnad så undersök noga alternativen. De 45 dagarna som gäller i hemförsäkringen förnyas så fort man är hemma. Det kan således nästan betala sig att flyga hem en helg för att på så sätt slippa skaffa en personförsäkring för den tiden. Vissa försäkringar omfattar även flygresa hem om anhöriga drabbas.

2 3. Båtdokument Nationalitetsbevis (till exempel genom registrering i sjöfartsregistret. Detta har blivit mycket dyrt, upp till kr även för en serieproducerad båt.) Kryssarklubben kan utfärda ett nationalitetscertifikat, JRSK också. Viktigt att ha. Försäkringsintyg utfärdas av försäkringsbolaget. Ägarbevis. Viktigt att kunna visa att man är ägare till båten. Kan utfärdas av sjöfartsregistret. Detta kan vara viktigt även i så närliggande vatten som Tyskland, särskilt om man har en båt som kan förefalla stulen. Undersök möjlighet att visa att moms är betald. En bra ide kan vara att skaffa en stämpel med båtens namn för att ge olika dokument och underskrifter en officiell prägel. Tänk på att om någon annan seglar båten, till exempel transportseglar den, skall detta framgå av något dokument som kan visas upp. 4. Nautisk kompetens Till skillnad från i Sverige kan det krävas intyg om nautisk kompetens för att få framföra båten. Ingen idag närvarande verkar dock ha råkat ut för detta. Tag gärna med den lilla blåa boken med intyg från NfB. Den kan kanske hjälpa vid något oväntat tillfälle. Kanalintyg krävs för de flesta kanaler i Europa, dock inte Göta- Calledonia eller Kielkanalerna. 5. Licenser HF-radio, VHF/SRC, EPIRB, AIS Grundkravet är att man skall ha licens för all radioutrustning. Detta innebär följande: 1. VHF/DSC = SRC. 2. Kortvåg för amatörradio = amatörradiolicens 3. Kortvåg för marinradiofrekvenserna och MF/HF/DSC = LRC Om din kortvågsenhet är öppnad för amatörradiobanden/marinfrekvenserna bör man inte skylta med det! En marinradio är en marinradio och vice versa! Väldigt viktigt är att all frekvensbunden utrustning ombord finns infört på ditt PTS tillstånd med korrekta frekvenser. VHF, AIS, SSB, EPIRB, SART Tänk på att nöd går före lag. Sjunker ni så använd radion, om ni har, även utan licens. 6. Uppdaterade nödraketer och livflotte Bl.a. Frankrike tillåter inte utgångna nödraketer eller livflotte. Kan finnas andra länder som ha samma krav.

3 8. Krav på säkerhetsutrustning, flytvästar mm Vissa länder kräver visst antal flytvästar i båten, ibland lika många som ce-godkännandet anger. 9. Kvitto inköp bränsle skattefri diesel Vissa länder tillåter inte inköp av (och i värsta fall användning / innehav av) skattefri diesel och kräver att man kan visa kvitto på att sådan diesel är inköpt i annat land. Obs dock att detta inte alltid räcker. Problem kan uppstå vid korsande av Engelska kanalen från Storbritannien till Belgien. Holland däremot tillåter skattefri diesel. Men kom alltid ihåg att spara kvitton. Kan bli dryga böter annars. 10. Visum Söks vanligen på konsulat eller ambassad i utlandet. Kan krävas personligt besök. Olika regler för hur långt i förväg visum kan sökas. Ofta kan visum sökas vid gränsen, men kontrollera det i förväg. Vissa länder kräver ansökan på ambassad i hemlandet, alltså i Sverige. Observera att det kan vara olika regler beroende av hur man reser in i landet. USA till exempel kräver annat visum för att tillåta insegling jämfört med vid ankomst med flyg. 11. Cruising permits En del länder kräver ett tillstånd för att låta båten segla runt i landets vatten. Kan oftast sökas på plats vid ankomst. Galapagos är kanske mest känt, och krångligt. Vissa länder kan kräva tillstånd för att angöra vissa hamnar. I Japan krävs det i nästan alla tydligen. Ett alternativ kan vara att ansluta sig till ett rally som löser detta gemensamt. 12. Crew list En lista på alla ombord på båten. Namn, födelseort, födelsetid, hemadress, passnummer, kanske funktion ombord. Gör gärna flera kopior som kan delas ut vid olika kontroller. Finns mallar för detta att söka fram på Internet. Underteckna vid överlämnandet, och stämpla gärna. Vissa länder kräver dock att deras eget dokument används. 13. Körkort Kan vara knepigt att förnya från utlandet. Risk att det gamla blir ogiltigt under tiden man är ute?

4 14. Utskrivning från Sverige I princip skall man skriva ut sig från (inte vara folkbokförd i) Sverige efter 12 månader utomlands, Det innebär då normalt att man går miste om sina socialförsäkringar. Man skall därför behålla sin fasta adress d.v.s folkbokföring i Sverige så långt som är möjligt för att undvika detta. Hur man gör detta blir resandes ensak men man är ute på djupt vatten rent juridiskt. Enligt gäller följande Om du flyttar utomlands och planerar att vara borta i ett år eller mer, ska du inte längre vara folkbokförd i Sverige. Du ska då anmäla till Skatteverket att du flyttar utomlands senast en vecka före avresan. Om du bor både i Sverige och utomlands kan det vara fråga om så kallad dubbel bosättning. Dubbel bosättning innebär att du tillbringar minst en sjundedel av ett år både i Sverige och utomlands, till exempel en gång i veckan, två gånger varannan vecka, tre månader om året eller liknande. Vilket land som du anses vara bosatt i avgörs i så fall av hur din boendesituation ser ut, t.ex. om du bor tillsammans med din familj eller arbetar i något av länderna. Om man väljer att skriva ut sig från Sverige kan man ansöka om så kallad SINK (särskild inkomstskatt för utomlands bosatta) om man har en inkomst i Sverige vill säga som lön eller pension. Enligt gäller då följande Om du bor i ett annat land och arbetar i Sverige betalar du normalt skatt i Sverige för arbetsinkomsten. Är vistelsen i Sverige minst sex månader (stadigvarande) betalar du skatt enligt vanliga beskattningsregler. Detsamma gäller om du tidigare bott i Sverige och fortfarande har en väsentlig anknytning hit, till exempel. för att din familj bor kvar här. Om du inte har väsentlig anknytning till Sverige och inte vistas här stadigvarande har du möjlighet att bli beskattad enligt SINK (särskild inkomstskatt för utomlands bosatta). Följande gäller vid SINK: Du betalar 20 procent i skatt på ersättningen och eventuella förmåner (men 15 procent för idrottsmän, artister och sjömän). Du slipper deklarera i Sverige. Du får inte göra några avdrag. Ansöka om SINK Du kan själv ansöka om SINK eller så kan din arbetsgivare göra det för din räkning. Gör så här: 1. Fyll i blanketten Ansökan Särskild inkomstskatt för utomlands bosatta (SKV 4350). 2. Bifoga en id-handling, till exempel en fotokopia av passet. 3. Lämna ansökan till det skattekontor där din arbetsgivare är registrerad. Om Skatteverket beviljar din ansökan får du ett SINK-beslut där det står vad skatten är (vanligtvis 20 procent). Beslutet lämnar du till din arbetsgivare.

5 Det finns exempel på personer som genom sociala medier skyltat med sin utlandsvistelse och som uppmärksammats av skatteverket så var medveten om vad du gör i förhållande till hur du valt att leva och skatta etc. 15. Postbox För att ha en postbox hos posten krävs att man har ett företag med F-skatt sedel eller är en registrerad förening. Man kan inte ha det som privatperson. Då får man vända sig till privata postboxföretag. 16. Hälsodeklarationer, vaccinationer Skaffa uppdaterat vaccinationsintyg. Fråga läkare om farligt att vaccinera sig igen, troligen inte. 17. Visitkort Fiffigt att kunna lämna ut till alla man möter och myndigheter. Gratis på men kan bli dyrt om man inte kan hålla sig ifrån alla fiffiga tillval som erbjuds. Eller varför inte Lundby tryckeri? Det finns också programvaror till Mac och PC där man kan ta fram och printa sina egna visitkort. På visitkortet kan man t.ex. ange båtens namn, ev. tel nr. e-post, callsign, mmsi, mm. Gärna bild på båten och eller er själva?

Ansökan om uppehållskort

Ansökan om uppehållskort 144011 Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållskort Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som inte är medborgare i en EU/EES stat men är familjemedlem till en EU/EESmedborgare. Är

Läs mer

Inför ankomst. 1. Bostad 2. Skatt 3. Sjukförsäkring/socialförsäkring 4. Försäkringar 5. Medföljande

Inför ankomst. 1. Bostad 2. Skatt 3. Sjukförsäkring/socialförsäkring 4. Försäkringar 5. Medföljande Innan ankomst Inför ankomst 1. Bostad 2. Skatt 3. Sjukförsäkring/socialförsäkring 4. Försäkringar 5. Medföljande 1. Bostad Bostadssituationen är mycket svår i Lund och universitetet har begränsade möjligheter

Läs mer

Dubbel bosättning och tillfälligt arbete innebär behov av två bostäder

Dubbel bosättning och tillfälligt arbete innebär behov av två bostäder 1 / 5 Dubbelt Hjälper boende dig när du ska köpa, sälja eller byta bostad Dubbelt boende eller tillfälligt arbete innebär att man på grund av sitt arbete har varit tvungen att skaffa nytt boende på en

Läs mer

Försäkringskassan informerar. Pension utomlands

Försäkringskassan informerar. Pension utomlands GÄLLER FRÅN Försäkringskassan informerar Pension utomlands 01.10.01 Här får du en översiktlig beskrivning av de regler som gäller för pension från Sverige när du är bosatt utomlands. Du får också en kortfattad

Läs mer

Beskattning av utländsk personal. 19 september 2013

Beskattning av utländsk personal. 19 september 2013 Beskattning av utländsk personal 19 september 2013 Innehåll Skatteverket Personal som är bosatt utomlands Allmänna regler Skattskyldig Särskild inkomstskatt för utomlands bosatta, SINK Skattefria ersättningar

Läs mer

Ökad rörlighet över gränserna

Ökad rörlighet över gränserna Ökad rörlighet över gränserna Hur blir det med arbetsgivaravgifter och skatter? Pia Blank Thörnroos, 2017 Arbetsgivaravgifter Om arbetet har utförts i Sverige av en fysisk person åt ett svenskt företag

Läs mer

Ansökan om uppehållskort

Ansökan om uppehållskort 144011 Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållskort Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som inte är medborgare i en EU/EES stat men är familjemedlem till en EU/EESmedborgare. Är

Läs mer

Ökad rörlighet över gränserna

Ökad rörlighet över gränserna Ökad rörlighet över gränserna Hur blir det med arbetsgivaravgifter och skatter? Pia Blank Thörnroos, 2015 Att anlita utländska arbetskraft för arbete i Sverige Om arbetet har utförts i Sverige av en fysisk

Läs mer

Ansökan för professionell idrottsutövare och tränare (CI) om:

Ansökan för professionell idrottsutövare och tränare (CI) om: Plats för foto Inkom Migrationsverket Inkom utlandsmyndighet År, månad, dag Ansökan för professionell idrottsutövare och tränare (CI) om: Visering Dossiernummer Sign Ärendenummer Uppehållstillstånd Arbetstillstånd

Läs mer

Ansökan för arbetstagare om:

Ansökan för arbetstagare om: Plats för foto Inkom Migrationsverket Inkom utlandsmyndighet År, månad, dag Ansökan för arbetstagare om: Visering Dossiernummer Sign Ärendenummer Uppehållstillstånd Arbetstillstånd Information om vad som

Läs mer

Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förlängningsansökan

Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förlängningsansökan 114011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förlängningsansökan Dossiernummer Signatur Använd denna blankett om du vill ansöka om uppehållstillstånd

Läs mer

Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förstagångsansökan

Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förstagångsansökan 112011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förstagångsansökan Dossiernummer Signatur Använd denna blankett om du vill ansöka om uppehållstillstånd

Läs mer

Uppehållstillstånd DOKTORANDER

Uppehållstillstånd DOKTORANDER Uppehållstillstånd DOKTORANDER Uppehållstillstånd doktorander 1. Antagningsbeslut, studie- och anställningsintyg 2. Ansökan om uppehållstillstånd 3. Beslut och anställning 4. UT-kort 5. Familjemedlemmar

Läs mer

Arbetstillstånd LATHUND

Arbetstillstånd LATHUND Arbetstillstånd LATHUND Arbetstillstånd 1. Annonsera 2. Anställningserbjudande 3. Fackligt yttrande 4. Ansökan Migrationsverket 5. Beslut 6. UT-kort 7. Familjemedlemmar 8. Förlängning 9. Permanent arbetstillstånd

Läs mer

Regler för dig som vill arbeta som anställd i Sverige

Regler för dig som vill arbeta som anställd i Sverige Regler för dig som vill arbeta som anställd i Sverige Innehåll Om du är EU-/EES-medborgare 3 Identitetshandling 3 Arbetstillstånd och uppehållsrätt 3 Anställningsavtal och anställningsvillkor 3 Arbetsmarknadsförsäkringar

Läs mer

Ansökan om uppehållstillstånd för fristadskonstnärer

Ansökan om uppehållstillstånd för fristadskonstnärer 172011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållstillstånd för fristadskonstnärer Myndighetens anteckningar Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som planerar

Läs mer

Information till utländska bärplockare

Information till utländska bärplockare Information till utländska bärplockare Dessa regler gäller för utländska bärplockare Det här är en informationsbroschyr från Arbetsmiljöverket för dig som vill arbeta som bärplockare i Sverige. Arbetsmiljöverket

Läs mer

Sjöinkomst, Avsnitt 22 459

Sjöinkomst, Avsnitt 22 459 Sjöinkomst, Avsnitt 22 459 22 Sjöinkomst 8 kap. 23 IL 11 kap. 4 5 IL 12 kap. 4 IL 64 kap. IL 65 kap. 11 IL prop. 1995/96:227 Sammanfattning Med sjöinkomst avses i skattelagstiftningen inkomst ombord på

Läs mer

Ansökan om tillstånd för att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige

Ansökan om tillstånd för att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige 148011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om tillstånd för att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som

Läs mer

EN INTERNATIONELL ARBETSMARKNAD

EN INTERNATIONELL ARBETSMARKNAD E-BOK EN INTERNATIONELL ARBETSMARKNAD Det här ska du tänka på SKATT, SOCIALA AVGIFTER & PERSONAL 2 INNEHÅLL 1. Inledning 3 2. Utstationering av personal 4 3. Skatt och sociala avgifter 7 3.1 Svensk personal

Läs mer

Information från Skatteverket. Oslo Simone Johansson

Information från Skatteverket. Oslo Simone Johansson Information från Skatteverket Oslo 2017-10-25 Simone Johansson Tänk på, det är 4 olika regelverk Folkbokföring Inkomstskatt Sociala avgifter Moms Den anställde Svensk eller norsk arbetsgivare? Företaget/

Läs mer

Program. Den digitala världen Internationellt Arbetsgivare Aktuellt På gång

Program. Den digitala världen Internationellt Arbetsgivare Aktuellt På gång All-dag hösten 2017 Program Den digitala världen Internationellt Arbetsgivare Aktuellt På gång Den digitala världen Arbetsgivardeklaration på individnivå Redovisningen införs i två steg: 1 juli 2018 ska

Läs mer

Checklista vid mottagande av utländsk personal

Checklista vid mottagande av utländsk personal Checklista vid mottagande av utländsk personal Här finns en checklista med information för personal vid naturvetenskapliga fakulteten som arbetar med utländska gästforskare, gästföreläsare, PhD och övrig

Läs mer

Regler för dig som vill arbeta som anställd i Sverige

Regler för dig som vill arbeta som anställd i Sverige Regler för dig som vill arbeta som anställd i Sverige 1 Innehåll Information till dig som vill arbeta i Sverige 3 Om du är EU/EES-medborgare 3 Identitetshandling 3 Arbetstillstånd och uppehållsrätt 3 Anställningsavtal

Läs mer

Ansökan om tillstånd att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Fylls i av Migrationsverket/UM

Ansökan om tillstånd att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Fylls i av Migrationsverket/UM 148011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om tillstånd att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Fylls i av Migrationsverket/UM Dossiernummer Signatur Denna blankett

Läs mer

Inbjudan. Frågeformulär angående person som vill besöka dig i Sverige

Inbjudan. Frågeformulär angående person som vill besöka dig i Sverige MIGR236011 101004 236011 Inkom utlandsmyndigheten Inkom Migrationsverket Inbjudan och Frågeformulär angående person som vill besöka dig i Sverige Fylls i av personer i Sverige som vill bjuda in släktingar

Läs mer

Uppehållstillstånd GÄSTFORSKARE

Uppehållstillstånd GÄSTFORSKARE Uppehållstillstånd GÄSTFORSKARE Uppehållstillstånd gästforskare 1. Hosting agreement (mottagningsavtal) 2. Ansökan om uppehållstillstånd 3. Beslut och anställning 4. UT-kort 5. Familjemedlemmar 6. Förlängning

Läs mer

Så här vill vi göra det lättare för dig som är utlandssvensk! Centerpartiets politik för utlandssvenskar

Så här vill vi göra det lättare för dig som är utlandssvensk! Centerpartiets politik för utlandssvenskar Så här vill vi göra det lättare för dig som är utlandssvensk! Centerpartiets politik för utlandssvenskar Mindre byråkrati och färre krångliga regler även för dig som är utlandssvensk. Du som är utlandssvensk

Läs mer

54 Beslut om särskild inkomstskatt

54 Beslut om särskild inkomstskatt Beslut om särskild inkomstskatt, Avsnitt 54 1 54 Beslut om särskild inkomstskatt SINK A-SINK SFL 54.1 Inledning I 54 kap. SFL finns bestämmelser om beslut om särskild inkomstskatt. Kapitlet innehåller

Läs mer

13 Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt

13 Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt, Avsnitt 13 1 13 Redovisning och betalning av särskild inkomstskatt SINK A-SINK SFL Övergångsbestämmelser 13.1 Inledning Bestämmelser om redovisning och

Läs mer

INKOMSTGRUNDAD ALDERSPENSION OCH SOCIALAVGIFTER. EU:s regier Socialforsakringskonventioner Svensk lagstiftning

INKOMSTGRUNDAD ALDERSPENSION OCH SOCIALAVGIFTER. EU:s regier Socialforsakringskonventioner Svensk lagstiftning INKOMSTGRUNDAD ALDERSPENSION OCH SOCIALAVGIFTER EU:s regier Socialforsakringskonventioner Svensk lagstiftning INKOMSTGRUNDAD ALDERSPENSION OCH SOCIALAVGIFTER Sid. Forord 1 Forkortningslista 9 Forordning

Läs mer

Vägledning för kontroll av arbets- och uppehållstillstånd

Vägledning för kontroll av arbets- och uppehållstillstånd Vägledning för kontroll av arbets- och uppehållstillstånd Denna vägledning med checklista ska underlätta hur en arbetsgivare ska kunna genomföra sin skyldighet att, innan en anställning påbörjas och under

Läs mer

Uppehållstillstånd doktorander

Uppehållstillstånd doktorander Uppehållstillstånd doktorander Steg 1 Steg 2 Steg 3 Steg 4 Steg 5 Steg 6 Antagningsbesked/Letter of acceptance Ansökan om uppehållstillstånd Beslut UT-kort Familjemedlemmar Förlängning Steg 1 Antagningsbesked/Letter

Läs mer

Ung Företagsamhet Våren 2017

Ung Företagsamhet Våren 2017 Ung Företagsamhet Våren 2017 Vad är syftet med UF? Lära sig driva företag Hobbyverksamhet Ett UF-företag bedriver hobbyverksamhet eftersom verksamheten inte uppfyller samtliga krav för näringsverksamhet:

Läs mer

Ansökan om tillstånd för familjemedlemmar till arbetstagare, gästforskare, idrottsutövare och egna företagare Fylls i av Migrationsverket/UM

Ansökan om tillstånd för familjemedlemmar till arbetstagare, gästforskare, idrottsutövare och egna företagare Fylls i av Migrationsverket/UM 132011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om tillstånd för familjemedlemmar till arbetstagare, gästforskare, idrottsutövare och egna företagare Fylls i av Migrationsverket/UM Dossiernummer

Läs mer

Information till gode man och förvaltare

Information till gode man och förvaltare Information till gode man och förvaltare I denna del berättar jag om vad du skall tänka på innan och när du får ett nytt uppdrag. Del 4 Skapad och berättad av : Rolf Larsson, Perstorp Rolf Larsson, Perstorp

Läs mer

Uppehållstillstånd gästforskare

Uppehållstillstånd gästforskare Uppehållstillstånd gästforskare Steg 1 Steg 2 Steg 3 Steg 4 Steg 5 Steg 6 Hosting agreement (mottagningsavtal) Ansökan om uppehållstillstånd Beslut UT-kort Familjemedlemmar Förlängning Steg 1 Hosting agreement

Läs mer

Ansökan för au pair (CH) om:

Ansökan för au pair (CH) om: Plats för foto Inkom Migrationsverket Inkom utlandsmyndighet År, månad, dag Ansökan för au pair (CH) om: Uppehållstillstånd Dossiernummer Sign Ärendenummer Arbetstillstånd Information om vad som krävs

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag 1 FIRMA DATUM FÖR AVTAL OM BOLAGSBILDNING AKTIEKAPITAL OCH AKTIER Aktiekapitalets belopp Antal aktier Aktiens nominella belopp

Läs mer

UTLÄNDSKA PATIENTER UTLANDSSVENSKAR

UTLÄNDSKA PATIENTER UTLANDSSVENSKAR Information angående UTLÄNDSKA PATIENTER UTLANDSSVENSKAR Utgiven: juni 2013 Enheten för lagreglerade läkare och sjukgymnaster Så här gör du för att få ersättning för besök av utländska patienter/utlandssvenskar

Läs mer

SKV 720 utgåva 5. Identitetskort för folkbokförda i Sverige

SKV 720 utgåva 5. Identitetskort för folkbokförda i Sverige SKV 720 utgåva 5 Identitetskort för folkbokförda i Sverige Från och med april 2013 ser Skatteverkets id-kort ut så här. Det id-kort som utfärdats mellan 2009 och mars 2013 är giltiga fram till den dag

Läs mer

Ansökan om uppehållstillstånd för fristadsförfattare

Ansökan om uppehållstillstånd för fristadsförfattare 172011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållstillstånd för fristadsförfattare Myndighetens anteckningar Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som planerar

Läs mer

SKATTEREGISTRERINGSNUMMER (TIN) Faktablad: Sverige (SE) 1. Skatteregistreringsnumrets struktur. 2. Beskrivning av skatteregistreringsnumret

SKATTEREGISTRERINGSNUMMER (TIN) Faktablad: Sverige (SE) 1. Skatteregistreringsnumrets struktur. 2. Beskrivning av skatteregistreringsnumret SKATTEREGISTRERINGSNUMMER (TIN) Faktablad: Sverige (SE) 1. Skatteregistreringsnumrets struktur 999999-9999 999999+9999 Format Förklaring Kommentar 10 siffror Personnummer: enskild person som är eller har

Läs mer

Sjukersättning. Hur mycket får man i sjukersättning? Kan jag få sjukersättning? Hur går det till att få sjukersättning?

Sjukersättning. Hur mycket får man i sjukersättning? Kan jag få sjukersättning? Hur går det till att få sjukersättning? Sjukersättning Du kan få sjukersättning om din arbetsförmåga är stadigvarande nedsatt med minst en fjärdedel. Hur mycket du får i sjukersättning beror på hur mycket du har haft i inkomst. Har du inte haft

Läs mer

SVERIGE SKATTEKONSEKVENSER AVSEENDE KORTTIDSUTHYRNING AV BOSTAD

SVERIGE SKATTEKONSEKVENSER AVSEENDE KORTTIDSUTHYRNING AV BOSTAD Denna vägledning har upprättats av en oberoende redovisningsfirma SVERIGE SKATTEKONSEKVENSER AVSEENDE KORTTIDSUTHYRNING AV BOSTAD December 2018 Följande information kan hjälpa dig att komma igång med att

Läs mer

Nautic Yacht Båtförmedling

Nautic Yacht Båtförmedling Hej! Kul att du är intresserad av att köpa båt via oss på Nautic Yacht AB. Vi har arbetat med internationell båt förmedling i flera år och har en stor erfarenhet av att hjälpa kunder till en bra och säker

Läs mer

Ansökan om uppehållstillstånd för bosättning för barn under 18 år

Ansökan om uppehållstillstånd för bosättning för barn under 18 år 162011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållstillstånd för bosättning för barn under 18 år Fylls i av Migrationsverket Dossiernummer Signatur OBS! Läs detta först Använd denna

Läs mer

Rätt beslut och rätt ersättning

Rätt beslut och rätt ersättning Rätt beslut och rätt ersättning Om socialförsäkringen Socialförsäkringen är en viktig del av det svenska trygghetssystemet. Den svenska socialförsäkringen gäller för alla som bor eller arbetar i Sverige.

Läs mer

Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa

Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa FÖRKÖPSINFORMATION GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa DÖDSFALL OLYCKSFALL BLIWA LIVFÖRSÄKRING I SAMARBETE MED LEDARNA Förköpsinformationen innehåller översiktlig och allmän information

Läs mer

Lättläst. Om du bor eller arbetar utomlands

Lättläst. Om du bor eller arbetar utomlands Lättläst Om du bor eller arbetar utomlands Om socialförsäkringen Socialförsäkringen är en viktig del av det svenska trygghetssystemet. Den svenska socialförsäkringen gäller i stort sett alla som bor eller

Läs mer

RÄTTSINFORMATION. - till dig som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige

RÄTTSINFORMATION. - till dig som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige RÄTTSINFORMATION - till dig som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige DIN RÄTT SOM EU-MEDBORGARE ATT VISTAS HÄR Allmän information om uppehållsrätten Du har som EU-medborgare rätt att vistas i

Läs mer

Information till dig som fått en praktikplats Grattis du har fått en plats!

Information till dig som fått en praktikplats Grattis du har fått en plats! Socialförvaltningen 1 (5) januari 2015 Information till dig som fått en praktikplats Grattis du har fått en plats! Nu finns det några viktiga saker du ska göra innan du börjar din praktik, punkt 1-3, och

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ÅTERFLYTTNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ÅTERFLYTTNING OLE_IN 1 *1059901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ÅTERFLYTTNING Denna blankett för ansökan är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på grund av att du har hört till de ingermanlänningar

Läs mer

Ideella föreningar. Trelleborgs Kommun/Kultur- och fritidsförvaltningen Budo Ericsson SKV Västervik

Ideella föreningar. Trelleborgs Kommun/Kultur- och fritidsförvaltningen Budo Ericsson SKV Västervik Ideella föreningar Trelleborgs Kommun/Kultur- och fritidsförvaltningen 2019-04-10 Budo Ericsson SKV Västervik Innehåll Föreningen Bokföring Inkomstskatt Inkomstdeklaration 3 Moms Arbetsgivare Övrigt Föreningen

Läs mer

Avräkning av utländsk skatt Privatpersoner

Avräkning av utländsk skatt Privatpersoner Denna blankett använder du när du begär avräkning av utländsk skatt. Du behöver inte fylla i blanketten om du bara begär avräkning för utländsk skatt på utdelning och den utländska skatten finns med på

Läs mer

Sjukersättning. Hur mycket får man i sjukersättning? Kan jag få sjukersättning? Hur går det till att få sjukersättning?

Sjukersättning. Hur mycket får man i sjukersättning? Kan jag få sjukersättning? Hur går det till att få sjukersättning? Sjukersättning Du kan få sjukersättning om din arbetsförmåga är stadigvarande nedsatt med minst en fjärdedel. Hur mycket du får i sjukersättning beror på hur mycket du har haft i inkomst. Har du inte haft

Läs mer

För dig som söker arbete i annat EU/EES-land eller Schweiz

För dig som söker arbete i annat EU/EES-land eller Schweiz För dig som söker arbete i annat EU/EES-land eller Schweiz 1 Innehåll 4 Lagarna i arbetslandet gäller 4 Arbetslöshetsförsäkringen i Sverige 5 Ersättning i Sverige 5 Arbetslös i Sverige efter arbete inom

Läs mer

Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller från 1 januari 2016

Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller från 1 januari 2016 BLIWA LIVFÖRSÄKRING, ÖMSESIDIGT BOX 5125, 102 43 STOCKHOLM Organisationsnummer 502006-6329 BLIWA I SAMARBETE MED LEDARNA Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller

Läs mer

VÄGLEDNING. HÖGSKOLAN I BORÅS Detta dokument är ett stöd för dig som anlitar eller rekryterar utomlands bosatta medarbetare.

VÄGLEDNING. HÖGSKOLAN I BORÅS Detta dokument är ett stöd för dig som anlitar eller rekryterar utomlands bosatta medarbetare. HÖGSKOLAN I BORÅS Detta dokument är ett stöd för dig som anlitar eller rekryterar utomlands bosatta medarbetare. Avdelningen HR VÄGLEDNING VID ANSTÄLLNING ELLER ANLITANDE AV UTOMLANDS BOSATTA PERSONER

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Bostadsaktiebolag

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Bostadsaktiebolag Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Bostadsaktiebolag 1B FIRMA DATUM FÖR AVTAL OM BOLAGSBILDNING AKTIEKAPITAL OCH AKTIER Aktiekapitalets belopp Antal aktier Aktiens nominella belopp (om fastställt)

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som vill ansöka om utbetalning

Läs mer

Minneslista för den som åker ut i världen

Minneslista för den som åker ut i världen Minneslista för den som åker ut i världen Det behövs mod och ihärdighet för att åka utomlands. Vardagen utomlands fungerar smidigare om man planerar sin vistelse omsorgsfullt i förväg. Minneslistan ger

Läs mer

Äldreförsörjningsstöd

Äldreförsörjningsstöd Försäkringskassan informerar Äldreförsörjningsstöd Grafisk utformning: RÅDIS AB, Per Jonebrink Innehåll Äldreförsörjningsstöd 3 Vem kan få äldreförsörjningsstöd? 4 Bosättningsbaserad förmån 4 Åldersgränsen

Läs mer

Minneslista för den som åker ut i världen

Minneslista för den som åker ut i världen Minneslista för den som åker ut i världen Det behövs mod och ihärdighet för att åka utomlands. Vardagen utomlands fungerar smidigare om man planerar sin vistelse omsorgsfullt i förväg. Minneslistan ger

Läs mer

Information från Skatteverket 2014-05-10

Information från Skatteverket 2014-05-10 Information från Skatteverket 2014-05-10 Vår vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sig Med vänlig hälsning Skatteverket Starta företag? Hjälp att komma igång och att komma vidare! Efter kontakt

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING OLE_AUP 1 *1029901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING Denna blankett är avsedd för dig om du har för avsikt att vistas i Finland som au pair i en familj. Syftet med au pair-placeringen

Läs mer

Ansökan om uppehållstillstånd för egna företagare

Ansökan om uppehållstillstånd för egna företagare 124011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållstillstånd för egna företagare Myndighetens anteckningar Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som planerar att

Läs mer

Familjeförmåner inom EU

Familjeförmåner inom EU Familjeförmåner inom EU Dessa regler gäller även EES-länder och Schweiz Föräldrar som arbetar eller bor och arbetar i olika länder inom EU kan ha rätt till förmåner från båda länderna. Det betyder att

Läs mer

Revisorer Revisorssuppleanter Revisionsbolag Huvudansvarig revisor. Föreningens e-postadress

Revisorer Revisorssuppleanter Revisionsbolag Huvudansvarig revisor. Föreningens e-postadress 851 81 Sundsvall Tfn: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Ändringsanmälan Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Läs mer

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk Ansökan - Utbetalning av stöd 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk På den här blanketten

Läs mer

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den som ska fylla i bilaga A Ange anledning till att du fyller i bilaga A Sökande fysisk person Ingår i styrelsen i sökanden Ingår i ledningen i sökanden

Läs mer

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Vårdval primärvård i Östergötland Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Sida 1 av 6 UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr

Läs mer

Folkbokföring och skatter

Folkbokföring och skatter Folkbokföring och skatter Innehåll Folkbokföring Id-kort Våra skatter Börja arbeta vad behöver du tänka på? Konsekvenserna av svartarbete Vad arbetar Skatteverket med? Folkbokföring Skatt Service Information

Läs mer

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid - juridisk person som är kvalificerad ägare enligt 4 kap. 3 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den kvalificerade ägaren 1. Kontaktuppgifter till den kvalificerade ägaren

Läs mer

S N A B B F A K T A O M S K A T T E R. Vad är moms?

S N A B B F A K T A O M S K A T T E R. Vad är moms? S N A B B F A K T A O M S K A T T E R Vad är moms? Här behandlas de vanligaste frågorna och begreppen. Det finns andra mer omfattande broschyrer om moms. Vi betalar alla moms (mervärdesskatt) när vi köper

Läs mer

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid enligt 4 kap. 3 spellagen (2018:1138) ver 1.3 Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den kvalificerade ägaren 1. Kontaktuppgifter till den kvalificerade ägaren Namn och associationsform Org.nr

Läs mer

Vid ankomst till Sverige

Vid ankomst till Sverige Vid ankomst Vid ankomst till Sverige 1. Resa och mottagande 2. Planera arbetsplatsintroduktion 3. Personnummer/samordningsnummer 4. Meddela skatteverket 5. Bankkonto 6. Pension 7. Språkkurs 8. LICH 1.

Läs mer

Skatteverkets webbseminarium. Idrottsföreningen som arbetsgivare

Skatteverkets webbseminarium. Idrottsföreningen som arbetsgivare Skatteverkets webbseminarium Idrottsföreningen som arbetsgivare Innehåll Föreningen som arbetsgivare Anställda idrottsutövare m.fl. Ersättningar m.m. Utländska idrottsutövare När räknas föreningen som

Läs mer

SKADEANMÄLAN DanskeBank

SKADEANMÄLAN DanskeBank Skadeanmälan skickas till: Chartis Europe S.A. Skadeavdelningen Box 3122, SE-103 62 Stockholm Tel +46 8 506 920 40 Fax +46 8 506 920 95 (Ifylles av Chartis) SKADEANMÄLAN DanskeBank Försäkrad danskebank

Läs mer

Frågeformulär om anknytning till partner

Frågeformulär om anknytning till partner T109 Inkom Migrationsverket Frågeformulär om anknytning till partner Ansökan efter inresa i Sverige Du som ansöker om uppehållstillstånd ska fylla i detta frågeformulär tillsammans med din partner (referenspersonen).

Läs mer

Ansökan om inträde i Sveriges advokatsamfund Advokater från EU, EES eller Schweiz

Ansökan om inträde i Sveriges advokatsamfund Advokater från EU, EES eller Schweiz 1 Ansökan om inträde i Sveriges advokatsamfund Advokater från EU, EES eller Schweiz Efternamn, förnamn Födelseort/-datum Medborgarskap Personnummer eller passnummer Yrkestitel i hemlandet Advokatbyrå där

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag 1 FIRMA DATUM FÖR AVTAL OM BOLAGSBILDNING AKTIEKAPITAL OCH AKTIER Aktiekapitalets belopp Antal aktier Aktiens nominella belopp

Läs mer

LATHUND FÖR UTBYTESSTUDIER MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET

LATHUND FÖR UTBYTESSTUDIER MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET LATHUND FÖR UTBYTESSTUDIER MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET Internationella avdelningen KARIN FRYDENLUND Internationell chef E-post: Karin.Frydenlund@med.lu.se Telefon: 046-222 31 80 TERESA SVARVELL

Läs mer

Migrationsverket: Allmänna råd om kontroll av rätt att vistas och arbeta i Sverige

Migrationsverket: Allmänna råd om kontroll av rätt att vistas och arbeta i Sverige Migrationsverket: Allmänna råd om kontroll av rätt att vistas och arbeta i Sverige - Personer som kommer till Sverige för att arbeta - Personer som redan finns här och har permanent uppehållstillstånd

Läs mer

Frågeformulär för EES-medborgare och familjemedlemmar till EES-medborgare om anknytning till partner

Frågeformulär för EES-medborgare och familjemedlemmar till EES-medborgare om anknytning till partner T115 Inkom Migrationsverket Frågeformulär för EES-medborgare och familjemedlemmar till EES-medborgare om anknytning till partner Ansökan efter inresa Du som ansöker om uppehållstillstånd ska fylla i detta

Läs mer

AVTAL MELLAN KONUNGARIKET SVERIGES REGERING OCH REGERINGEN I FOLKREPUBLIKEN KINAS SÄRSKILDA ADMINISTRATIVA REGION HONGKONG OM FERIEARBETE

AVTAL MELLAN KONUNGARIKET SVERIGES REGERING OCH REGERINGEN I FOLKREPUBLIKEN KINAS SÄRSKILDA ADMINISTRATIVA REGION HONGKONG OM FERIEARBETE AVTAL MELLAN KONUNGARIKET SVERIGES REGERING OCH REGERINGEN I FOLKREPUBLIKEN KINAS SÄRSKILDA ADMINISTRATIVA REGION HONGKONG OM FERIEARBETE KONUNGARIKET SVERIGES REGERING (Sverige) och REGERINGEN I FOLKREPUBLIKEN

Läs mer

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård Vårdval i Östergötland Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr Utdelningsadress

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1 (6) Inkom till fiskeområdesgruppen, datum: Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1. Insats Projektrubrik Startdatum för insatsen Slutdatum

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i utlänningsförordningen (1989:547); SFS 2002:146 Utkom från trycket den 16 april 2002 utfärdad den 4 april 2002. Regeringen föreskriver 1 att 1 kap. 6,

Läs mer

Beskattning i Finland. Nätverksmöte den 14.9.2010 Carola Bäckström Huvudstadsregionens skattebyrå

Beskattning i Finland. Nätverksmöte den 14.9.2010 Carola Bäckström Huvudstadsregionens skattebyrå Beskattning i Finland Nätverksmöte den 14.9.2010 Carola Bäckström Huvudstadsregionens skattebyrå Innehåll 1. Skattskyldighet i Finland 2. Beskattning av inkomst från förmögenhet 3. Beskattning av lön från

Läs mer

Frågeformulär om hushållsgemenskap

Frågeformulär om hushållsgemenskap T110 Inkom Migrationsverket Frågeformulär om hushållsgemenskap Ansökan efter inresa i Sverige Du som ansöker om uppehållstillstånd ska fylla i detta frågeformulär tillsammans med den du söker på anknytning

Läs mer

ALL-dagarna. Information från Skatteverket

ALL-dagarna. Information från Skatteverket 2016 ALL-dagarna 2016 Information från Skatteverket Innehåll Bilförmån 3 Förmåner och ersättningar 7 Löneväxling 9 Lämna kontrolluppgifter 11 Arbetsgivardeklarationer på individnivå 15 Internationell anställning

Läs mer

Seniorförsäkring avtal 7000

Seniorförsäkring avtal 7000 FÖRKÖPSINFORMATION GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2014 Seniorförsäkring avtal 7000 DÖDSFALL OLYCKSFALL Förköpsinformationen återger det huvudsakliga innehållet i försäkrings villkoren för Bliwas seniorförsäkring

Läs mer

DEL A + + OLE_TY6 1 ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR SÄSONGSARBETE. 1 Egna uppgifter 1.1 Personuppgifter

DEL A + + OLE_TY6 1 ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR SÄSONGSARBETE. 1 Egna uppgifter 1.1 Personuppgifter OLE_TY6 1 ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR SÄSONGSARBETE Denna blankett är avsedd för dig om du ansöker om uppehållstillstånd för säsongsarbete i Finland för en period på tre till nio månader. Arbetet

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING OLE_AUP 1 *1029901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING Denna blankett är avsedd för dig om du har för avsikt att vistas i Finland som au pair i en familj. Syftet med au pair-placeringen

Läs mer

Klara, färdiga gå! Idrott och skatter

Klara, färdiga gå! Idrott och skatter Klara, färdiga gå! Idrott och skatter I den här broschyren kan du läsa om skatteregler för idrottsföreningar. Innehåll Idrottsföreningen bildas 3 Registrering hos Skatteverket 3 Det första årsmötet 3 Bokföringsskyldighet

Läs mer

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla lokalt poolspel på hästar enligt 6 kap. 8 spellagen (2018:1138) ver 1.1. Uppgifter om sökanden

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla lokalt poolspel på hästar enligt 6 kap. 8 spellagen (2018:1138) ver 1.1. Uppgifter om sökanden Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Org.nr/personnummer E-post Postadress/Lägenhetsnummer Besöksadress Faktureringsadress Postnummer Ort Land Kontaktperson Uppgifter till den

Läs mer