Socialnämnden. Lotta Hjoberg avdelningschef VoO Katrin Jedselius projektledare 53 Cathrin Hurtig Andersson förvaltningsekonom 53.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden. Lotta Hjoberg avdelningschef VoO Katrin Jedselius projektledare 53 Cathrin Hurtig Andersson förvaltningsekonom 53."

Transkript

1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen i Stadshuset, klockan Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Björn Fagerlund (M) 2: e vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot Marcus Läth (S) ledamot Eivor Hallén (S) ledamot Birgitta Fröberg (S) tjänstgörande ersättare Emelie Olsson (V) ledamot Maria Holm (V) tjänstgörande ersättare Bengt-Erik Askerlund (MP) ledamot Jan Hallström (FP) ledamot Madeleine Biesert Salen (M) ledamot Margareta Alexandersson (KD) ledamot May-Brith Jansson (C) ledamot Övriga deltagande Lars Persson (S) ej tjänstgörande ersättare Fred-Joachim Bruns (S) ej tjänstgörande ersättare Emil Gullbrantz (C) ej tjänstgörande ersättare Annika Käll (FP) ej tjänstgörande ersättare Annika Alpsten (KD) ej tjänstgörande ersättare Anita Ahl (M) ej tjänstgörande ersättare Eva Lotta Lindskog socialchef Lotta Hjoberg avdelningschef VoO Katrin Jedselius projektledare 53 Cathrin Hurtig Andersson förvaltningsekonom 53 Marita Asp nämndsekreterare Utses att justera Marcus Läth Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Marita Asp Ordförande... Marianne Kjellquist Justerande... Marcus Läth

2 Fastställande av dagordning s beslut godkänner dagordningen med följande ändringar: Följande ärenden utgår: Informationsärende Planeringssystem hemtjänsten.

3 Informationsärenden Dom särskilt boende (SÄBO) Avdelningschef VoO Lotta Hjoberg informerar om dom från Förvaltningsrätten gällande överklagan av socialnämndens beslut att inte bevilja ansökan om särskilt boende. Bakgrund: En man ansöker om särskilt boende på samma äldreboende som sin hustru. Ansökan avslås eftersom mannen enligt biståndsbedömning inte är berättigad till särskilt boende. Beslutet överklagas till Förvaltningsrätten i Jönköping, som avslår överklagandet. Förvaltningsrätten hänvisar till att mannen med de insatser som erbjudits, är tillförsäkrad en skälig levnadsnivå i sitt nuvarande boende. Han har därför inte rätt till bistånd i form av särskilt boende. Utöver insatser som redan beviljats till mannen, har han erbjudits social dagverksamhet flera gånger per vecka, men tackat nej. Redovisning av arbetsskador och tillbud inom vård- och omsorg för 2010 Dnr 2011/ Avdelningschef VoO Lotta Hjoberg redovisar sammanställning av tillbud och arbetsskador inom vård- och omsorg för Bakgrund: Årligen rapporteras tillbud och arbetsskador till socialnämnden. Redovisning av Klagomål samt fel och brister inom vård- och omsorg för 2010 Dnr 2011/ Avdelningschef VoO Lotta Hjoberg redovisar den sammanställning av klagomål samt fel och brister inom vård- och omsorg för Bakgrund: Årligen rapporteras klagomål samt fel och brister inom vård- och omsorg till socialnämnden.

4 forts 53 Gemensam kvalitetsplan för Mariestad, Gullspång och Törebodas kommuner (MTG) Dnr 2011/ Projektledare Katrin Jedselius redovisar kvalitetsplan, och handlingsplan för kvalitet, arbetsmiljö och kompetensutveckling. Bakgrund: Enligt bestämmelser i 3 kap 3 Socialtjänstlagen (SoL) ska socialtjänsten vara av god och säker kvalitet vad gäller strukturinriktning, allmänt inriktade och individinriktade insatser. Kvalitén ska utvecklas på ett systematiskt och fortlöpande sätt. För att säkerställa att kvalitén utvecklas ska socialnämnden upprätta ett ledningssystem för kvalitetsarbete, i en kvalitetsplan som sedan redovisas i ett kvalitetsbokslut. Kvalitetsbokslutet ska säkerställa att; Uppföljningsbara mål utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) fastställs. Kvalitetsarbetets inriktning och omfattning ska anpassas till vad som krävs för att uppnå målen för verksamheten. Ansvarsfördelningen i kvalitetsarbetet fastställs. Enskilda och grupper ges möjlighet att vara delaktiga i arbetet med att utveckla och säkra kvaliteten. Personalen görs delaktig i att utveckla och säkra kvaliteten. Kvalitetsarbetet dokumenteras och följs upp kontinuerligt. Vård- och omsorgsplan för Mariestads kommun Dnr 2010/ Projektledare Katrin Jedselius redovisar det arbetsmaterial som tagits fram för socialnämndens vård- och omsorgsplan Bakgrund och syfte: 2003 antog socialnämnden en äldreomsorgsplan, och 2007 reviderades planen. Planen gäller fram till gav i oktober 2010 socialnämndens arbetsutskott och socialförvaltningen i uppdrag att ta fram en ny äldreomsorgsplan. I nuvarande socialnämnd har en arbetsgrupp utsetts. Äldreomsorgsplanen syfte är att utforma visioner, mål och strategier för kommunens äldreomsorg för perioden Planen ska vara vägledande i de politiska och verksamhetsmässiga besluten men också vara så levande att den finns med i det kontinuerliga utvecklingsarbetet. Beslut som fattas under perioden ska följa planens inriktning och konkretiseras i verksamhetsplan/budget.

5 forts 53 Planen ska även årligen stämmas av i samband med årsredovisningen. Som stöd för uppföljningen av äldreomsorgsplanen används bland annat de verktyg kommunen har i dag i form av ex. brukarenkäter och det interna uppföljningssystemet. Planen bör utvecklas till att gälla hela socialnämndens ansvarsområde. Den kan då benämnas socialpolitisk plan. I den del som avser äldreomsorgen anges ett antal utvecklingsområden som ska behandlas under perioden. Information om kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut om en genomlysning av socialnämndens verksamhet Socialchef Eva Lotta Lindskog informerar om ett uppdrag till kommunchefen från Kommunstyrelsens arbetsutskott (Ksau) att genomföra en fördjupad analys av socialnämndens verksamhet, avseende öppna insatser, kostnad per brukare inom hemtjänsten, chefer och chefsuppdrag, kvalitetssäkring av den ekonomiska redovisningen och handikappsomsorgen. Detta som ett resultat från den redovisning av genomlysningen som konsulter från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) presenterat för Ksau. Bakgrund: Ksau gav ekonomichefen i uppdrag att tillsammans med berörd verksamhet, genomföra en ekonomisk genomlysning av socialnämndens verksamhet. Som ett led i detta arbete gav ekonomichefen i uppdrag till Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) att genomföra verksamhetsanalys av socialnämnden. Utgångspunkten i SKL s analys har varit intervjuer med berörda politiker och tjänstemän samt jämförelser med andra kommuner. Redovisning av ej verkställda beslut kvartal 1 (ett) 2011 Dnr 2011/ Socialchef Eva Lotta Lindskog redovisar att det inte har varit några ej verkställda beslut att rapportera för kvartal ett avseende äldreomsorgen. Samtliga beslut har kunnat verkställas inom tre månader. Individ och familjeomsorgen har inte heller några ej verkställda beslut. Barn och ungdomsverksamheten har dock rapporterat om en verkställighet som genomförts under perioden. Handikappomsorgen rapporterar två ej verkställda beslut och dessa två rapporterades redan förra kvartalet som ej verkställda. En gäller gruppbostad och ett beslut gäller kontaktperson. Båda besluten är fattade i början av En tredje individrapport är skickad till socialstyrelsen och rör ett beslut om kontaktperson som är verkställt under kvartal ett.

6 forts 53 Bakgrund: Socialförvaltningen redovisar kvartalsvis ej verkställda beslut till Socialstyrelsen (tidigare länsstyrelsen). Socialstyrelsen har om beslut om insats inte verkställts inom tre månader, mojlighet att ansöka om vite. Vitets storlek brukar motsvara den kostnad kommunen skulle haft om de kunnat verkställa beslutet. Kommunfullmäktige Revisionen Ekonomi månadsavstämning per Dnr 2010/ Förvaltningsekonom Cathrin Hurtig Andersson redovisar den ekonomiska måndadsavstämningen, per april Prognostiserat underskott är 10,2 mnkr, exklusive försörjningsstöd är prognosen minus 9 mnkr. Revisionen Skrivelser och cirkulär Delges i pärm på sammanträdet.

7 INFORMATION INFÖR BESLUT ( ) Svar på krav om syn och hörselinstruktör Dnr 2011/ Avdelningschef VoO Lotta Hjoberg föreslår socialnämnden att avslå synskadades riksförbunds framställan/ansökan om att anställa en syn och hörselinstruktör i Mariestads kommun. Bakgrund: Synskadades riksförbund har i skrivelse krävt att Mariestads kommun ska anställa en syn och hörselinstruktör. Mariestads kommun har haft syn och hörselinstruktör anställd på deltid till 2008 och tagit beslut om att avveckla densamma. Mariestads kommun anser att det är Västra Götalands Regionens ansvar att hjälpa de synskadade med förskrivna hjälpmedel och också hjälpa till så att dessa fungerar i hemmiljön. Det är inte ett kommunalt ansvar. Vid samtal som förts mellan Synskadades riksförbund och Mariestads kommun har Synskadades riksförbund ansett att synskadade under 67 år ska kunna avropa insatser från Fixar-Anders. Denna tjänst är skapad utifrån den lag som trädde i kraft 1 juli Lagen innebär att kommunen får befogenhet att utan föregående individuella behovsprövningar tillhandahålla servicetjänster som är avsedda att förebygga skador, olycksfall eller ohälsa åt personer som fyllt 67 år, och som inte utgör personlig omvårdnad. Det framgår att denna lag är avsedd för äldre personer och inte yngre personer med funktionshinder, oavsett om behov finns eller inte. Yngre personer som har funktionshinder och har behov av stöd i vardagen kan får sina behov prövade mot Socialtjänstlagen 4 kap1. Då lagen med befogenheter att tillhandahålla vissa tjänster är särskilt riktad mot äldre så finns inget utrymme för att tillhandahålla fixartjänst till vissa yngre eftersom lagen inte ger möjligheter till individuell prövning. Förslag på svar till Ingela Brolin Dnr 2011/ Avdelningschef VoO Lotta Hjoberg föreslår socialnämnden att godkänna svar på brev från Ingela Brolin enligt socialförvaltningens förslag. Bakgrund: Ingela Brolin har inkommit med två brev med synpunkter på godmanuppdrag, hemtjänst och uppdrag som kontaktperson.

8 BESLUT 55 Dnr 2011/ Ansökan från utförare enligt lagen om valfrihet (LOV) s beslut beslutar att inte godkänna Låstsad Hemnära Tjänster, organisationsnummer , som utförare inom valfrihetssystemet av hemtjänst i Mariestads kommun. Bakgrund Den 15 september 2010 publicerades förfrågningsunderlaget för valfrihetssysmet inom hemtjänsten i Mariestads kommun. Förfrågningsunderlaget publicerades på Kammarkollegiet och på Mariestads kommuns hemsida. Ansökan om att bedriva hemtjänst kan lämnas in fortlöpande. Utifrån förfrågningsunderlaget inkom en ansökan om att få bedriva hemtjänst från företaget Låstad Hemnära Tjänster, organisationsnummer Socialförvaltningen har med stöd av ett godkännandeprotokoll kontrollerat företagets lämplighet att bedriva hemtjänst i enlighet med de krav som ställs i förfrågningsunderlaget. Enligt lagen (2008:962) om valfrihetssystem 8 kap. 1 ska sökande företag som uppfyller kraven godkännas. Ansökningshandlingarna med tillhörande kompletteringar, anses av socialförvaltningen inte uppfylla de krav som ställs i förfrågningsunderlaget. Låstad Hemnära Tjänsters ansöker om att få bedriva hemtjänst i Mariestads kommun. föreslås avslå ansökan med stöd av lag (2008:962) om valfrihetssystem 8 kap. 1. Underlag för beslut Ansökan från Låstad Hemnära Tjänster. Socialförvaltningens kravspecifikation och förfrågningsunderlag. Socialförvaltningens utredning. Låstad Hemnära Tjänster Katrin Jedselius

9 Dnr 2011/ Samverkansavtal med Kvinnohuset & Kvinnojouren Tranan s beslut beslutar att godkänna samverkansavtal mellan Kvinnohuset & Kvinnojouren Tranan och Mariestads kommun enligt förslag. Bakgrund Kvinnojouren tillhandahåller telefonjour som kan aktiveras via kommunernas gemensamma socialjour. Kvinnojouren består av volontärer från olika delar av Skaraborg som kan stödja våldsutsatta kvinnor efter hänvisning genom socialjouren. Volontärerna ger de våldsutsatta kvinnorna stöd och rådgivning genom samtal. Vid akut behov kan man möta kvinnorna på till exempel polisstationen och se till att kvinnorna och barnen får ett akut boende på Kvinnohuset Tranan. Volontärerna lämnar sedan över ärendet till Kvinnohusets personal. Skaraborgs kommuner ersätter Kvinnohuset & Kvinnojouren Tranan med ett årligt grundbidrag på fyra kronor/invånare. Därutöver betalar respektive kommun ersättning avseende dygnskostnad för utnyttjat boende med 408 kronor/dygn för vuxen och 250 kronor/dygn för barn (år 2010), den enskilde vänder sig till kommunens individ- och familjeomsorg för ansökan om boendekostnaden. I annat fall står den enskilde för kostnaden själv. Nivån på ersättning för boende justeras årligen med konsumentprisindex. Om beläggningen på Kvinnohuset Tranans akutboende inte uppnår budgeterad summa garanterar Skaraborgs kommuner fyllnadsbetalning, summan beräknas i relation till kommunens invånarantal. Boendekostnaden utgår från beräknad beläggning på boendedygn/år. Avtalet gäller tidsperioden till Underlag för beslut Förslag till avtal från Kvinnohuset & Kvinnojouren Tranan. Kvinnohuset & Kvinnojouren Tranan

10 Dnr 2011/ Ansökan om föreningsbidrag från Adoptionscentrum Skaraborg s beslut beslutar att bevilja Adoptionscentrum, Skaraborg kronor i föreningsbidrag för Bakgrund Adoptionscentrum har funnits i mer än 40 år och arbetar med information till adoptivföräldrar och blivande adoptivföräldrar. Informationen riktar sig även till barnomsorg och socialförvaltning. Föreningen har särskilda kontaktpersoner som stöttar blivande adoptivföräldrar. Föreningen har cirka 195 familjer som medlemmar. Föreningen har ansökt om kr i föreningsbidrag för Underlag för beslut Handling: Socialförvaltningens förslag till beslut. Ansökan med handlingar. Adoptionscentrum Cathrin Hurtig Andersson

11 Dnr 2011/ Lokal överenskommelse om etablering av nyanlända flyktingar och asylsökande i Mariestads kommun s beslut beslutar att ställa sig bakom överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Mariestads kommun, om etablering av nyanlända flyktingar och asylsökande, och att överlämna till Kommunstyrelsen för beslut. Bakgrund Arbetsförmedlingen har ett samordnat ansvar för etableringsinsatserna från och med den 1 december 2010, för vissa nyanlända. En förändrad ansvarsfördelning mellan Arbetsförmedlingen, Mariestads kommun och Migrationsverket medför att en ny överenskommelse behövs mellan de olika huvudaktörerna. Representanter från Arbetsförmedlingen, socialförvaltningens individ- och familjeomsorg, barn- och utbildningsnämnden, och arbetsmarknadsenheten (AME) har diskuterat vad förändringarna innebär, och gemensamt tagit fram ett förslag till överenskommelse. Sammanfattningsvis innebär överenskommelsen att Arbetsförmedlingen nu har det samordnade ansvaret för den nyanländes etablering i samhället och kommunen har ansvar för bosättning, svenska för invandrare (SFI), samhällsorientering och skola/barnomsorg. Underlag för beslut Handling: Förslag till överenskommelse. Kommunstyrelsen Arbetsförmedlingen AME BUN

12 Dnr 2011/ Svar på brev från Ingela Brolin s beslut beslutar att avdelningschef för vård- och omsorg Lotta Hjoberg, får i uppdrag att besvara brev enligt framtaget förslag, som inkommit till socialnämnden från Ingela Brolin. Bakgrund Ingela Brolin har inkommit med två brev med synpunkter på godmanuppdrag, hemtjänst och uppdrag som kontaktperson. Underlag för beslut Handling: Två brev från Ingela Brolin.

13 Anmälan av delegationsbeslut s beslut Anmälda delegationsbeslut läggs till handlingarna. Bakgrund Individ- och familjeomsorgsavdelningens beslut för tiden t.o.m Beslut enligt LSS för tiden t.o.m Äldre- och handikappomsorgens beslut för tiden t.o.m Delegationsbeslut rörande serveringstillstånd.

14 Anmälan av protokoll s beslut Protokollen läggs till handlingarna. Bakgrund s protokoll och har delgetts nämnden. s arbetsutskotts protokoll anmäls till nämnden.

15 Kurser och konferenser s beslut Kurser och konferenser läggs till handlingarna. Bakgrund Kurser och konferenser delges ledamöterna på sammanträdet. Underlag för beslut Pärmen: Aktuella kurser och konferenser.

16 ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Anslagsdatum Anslag tas ner Förvaringsplats för protokollet Socialförvaltningens arkiv Underskrift... Marita Asp

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset 2011-11-01 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, kl. 13:00-16:10 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Emelie Olsson (V) 1: e vice ordförande Björn Fagerlund (M) 2: e vice ordförande Leif

Läs mer

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset 2011-08-09 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen i Stadshuset kl. 13:00-15:15 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Björn Fagerlund (M) 2: e vice ordförande Marcus Läth (S) ledamot Eivor

Läs mer

Socialnämnden. Katrin Jedselius projektledare 41. Emelie Olsson. Marita Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-04-12 1.

Socialnämnden. Katrin Jedselius projektledare 41. Emelie Olsson. Marita Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-04-12 1. 2011-04-12 1 Plats och tid Ullerås äldreboende, klockan 14.00-17.30 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Björn Fagerlund (M) 2:e vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot Eivor Hallén (S) ledamot

Läs mer

Socialnämnden. Björn Fagerlund. Marita Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Plats och tid Vänersalen, klockan

Socialnämnden. Björn Fagerlund. Marita Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Plats och tid Vänersalen, klockan Plats och tid Vänersalen, klockan 13.00-16.40 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Björn Fagerlund (M) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot Eivor Hallén (S) ledamot Markus Läth (S) ledamot

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2010-11-23

Sammanträdesdatum 2010-11-23 Plats och tid Ullerås äldreboende, klockan 14.00-16.20 Beslutande Lennart Daghed (FP) ordförande/vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot Maj-Britt Jansson (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Eivor Hallén

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, tisdag den 16 maj 2017 kl 08:30-10:50 ande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson (S), ledamot Eivor Hallén (S), ledamot

Läs mer

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen kl 13:00-16:30 Beslutande Björn Fagerlund (M) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Marcus Eklund (S) ledamot Eivor Hallén (S)

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Socialnämnden. Övriga deltagande Fred Joachim Bruns (S) Ersättare Förvaltningschef, Vård- och omsorg. Emelie Olsson. Sekreterare...

Socialnämnden. Övriga deltagande Fred Joachim Bruns (S) Ersättare Förvaltningschef, Vård- och omsorg. Emelie Olsson. Sekreterare... Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, kl. 13.00 14.20 Beslutande Marianne Kjellquist (S) Ordförande Emelie Olsson (V) 1: e vice ordförande Björn Fagerlund (M)

Läs mer

Socialnämnden FN:s barnkonvention har beaktats

Socialnämnden FN:s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan 14.00-15.45 Beslutande Jens Söder Höij (s) ordförande Lennart Daghed (fp) vice ordförande Leif Johansson (s) ledamot Tuula Ojala (s) ledamot Madeleine Biesert Salen (m) ledamot

Läs mer

Leif Johansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson

Leif Johansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset, tisdag den 5 december 2017 kl 08:30-11:30 Ajournering av sammanträdet mellan kl.09:20-09:40 i 335 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande May-Brith

Läs mer

Pia Möller, ekonom 88 Lotta Hjoberg, sektorchef Helena Andersson, sekreterare. Leif Johansson. Enligt överenskommelse.

Pia Möller, ekonom 88 Lotta Hjoberg, sektorchef Helena Andersson, sekreterare. Leif Johansson. Enligt överenskommelse. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset kl. 08:30-12:10 Beslutande May-Brith Jansson (C), ordförande Leif Johansson (S), ledamot Björn Fagerlund (M), ledamot Margareta Alexandersson (KD),

Läs mer

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M), 212 och 219 Leif Johansson (S)

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M), 212 och 219 Leif Johansson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset den 7 juni 2016 kl. 08:30-11:15 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund

Läs mer

Socialnämnden. Eivor Hallén. Socialförvaltningen. Marita Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-03-22 1.

Socialnämnden. Eivor Hallén. Socialförvaltningen. Marita Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-03-22 1. 2011-03-22 1 Plats och tid Vänersalen i Stadshuset, klockan 14.00-16.30 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Björn Fagerlund (M) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot Eivor Hallén (S) ledamot

Läs mer

Socialnämnden. Cathrin Hurtig Andersson förvaltningsekonom 41 Katrin Jedselius projektledare 41 Lotta Hjoberg avdelningschef VoO 41.

Socialnämnden. Cathrin Hurtig Andersson förvaltningsekonom 41 Katrin Jedselius projektledare 41 Lotta Hjoberg avdelningschef VoO 41. 2010-04-13 1 Plats och tid Torsö, Stadshuset, klockan 14.00-15.45 Beslutande Jens Söder Höij (S) ordförande Lennart Daghed (FP) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot Gun-Britt Alenljung (S) ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2010-11-02 1 Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, klockan 14.00-16.30 Beslutande Jens Söder Höij (S) ordförande Leif Johansson (S) ledamot Gun-Britt Alenljung (S) ledamot Maj-Britt Jansson (C) ledamot

Läs mer

sjuksköterska 182 Pia Möller ekonom Janne Jansson Helena Andersson Socialnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida

sjuksköterska 182 Pia Möller ekonom Janne Jansson Helena Andersson Socialnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Inledning med studiebesök på Fredslund kl. 08:30-10:00 och fortsättning i Torsö, Stadshuset kl. 10:00-14:30. Mötet ajournerades för lunch mellan

Läs mer

Socialnämndens. Cathrin Hurtig-Andersson. Gunvor Frisell. Socialförvaltningens kontor. Birgitta Stenemar. Jens Söder Höij.

Socialnämndens. Cathrin Hurtig-Andersson. Gunvor Frisell. Socialförvaltningens kontor. Birgitta Stenemar. Jens Söder Höij. 2009-01-13 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen kl. 14.00-16.00 Beslutande Jens Söder Höij (s) ordförande Lennart Daghed (fp) vice ordförande Gun-Britt Alenljung (s) ledamot Eivor Hallén

Läs mer

Socialnämnden. Jonas Lamprecht (v) ledamot Rune Skogsberg (c) ledamot

Socialnämnden. Jonas Lamprecht (v) ledamot Rune Skogsberg (c) ledamot FN:s barnkonvention har beaktats 2009-03-10 1 Plats och tid Vänersalen, klockan 14.00-16.00 Beslutande Jens Söder Höij (s) ordförande Lennart Daghed (fp) vice ordförande Leif Johansson (s) ledamot Gun-Britt

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 15.40 16.00 ( 45)

Sammanträdet ajournerades 15.40 16.00 ( 45) Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, kl. 13.00 16.45 Sammanträdet ajournerades 15.40 16.00 ( 45) Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Emelie Olsson (V)

Läs mer

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset 2011-08-30 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen i Stadshuset, kl. 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida. Utses att justera Margareta Alexandersson Justeringens plats

Läs mer

Lotta Hjoberg avdelningschef VoO 148 Cathrin Hurtig Andersson förvaltningsekonom 148-149 Elisabeth Olsson avdelningschef IFO 148. Gun-Britt Alenljung

Lotta Hjoberg avdelningschef VoO 148 Cathrin Hurtig Andersson förvaltningsekonom 148-149 Elisabeth Olsson avdelningschef IFO 148. Gun-Britt Alenljung 2010-12-14 1 Plats och tid Residenset, klockan 16.00-18.00 Beslutande Jens Söder Höij (S) ordförande Lennart Daghed (FP) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot Gun-Britt Alenljung (S) ledamot Maj-Britt

Läs mer

2010-06-15 1. FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Norrqvarn Hotell & Konferens, klockan 13.00-16.00

2010-06-15 1. FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Norrqvarn Hotell & Konferens, klockan 13.00-16.00 Plats och tid Norrqvarn Hotell & Konferens, klockan 13.00-16.00 2010-06-15 1 Beslutande Jens Söder Höij (S) ordförande Lennart Daghed (FP) vice ordförande Madeleine Biesert Salen (M) ledamot Anita Ahl

Läs mer

Fn s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan

Fn s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan Plats och tid Torsö, klockan 14.00-16.05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-11-17 1 Beslutande Jens Söder Höij (s) ordförande Lennart Daghed (fp) vice ordförande Madeleine Biesert Salén (m) ledamot Anita Ahl (m)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 08:30-12:00 Beslutande Björn Fagerlund (M) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande Jan Hallström (FP) Ledamot

Läs mer

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-13:10 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S)

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, tisdagen den 4 oktober 2016 kl 08:30-12:20 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund

Läs mer

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S)

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset, tisdag den 2 maj 2017 kl 08:30-10:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund

Läs mer

FN s barnkonvention har beaktats

FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan 14-15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-02 1 Beslutande Lennart Daghed (fp) ordförande/vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010-01-19 FN s barnkonvention har beaktats. Margareta Alexandersson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-13

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010-01-19 FN s barnkonvention har beaktats. Margareta Alexandersson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-13 Plats och tid Torsö, klockan 14.00-16.00 Beslutande Jens Söder Höij (s) ordförande Lennart Daghed (fp) vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson (map) ledamot

Läs mer

Ajournering av mötet mellan kl. 11:15-11:30 i 128 och för lunch mellan kl.11:45-12:45

Ajournering av mötet mellan kl. 11:15-11:30 i 128 och för lunch mellan kl.11:45-12:45 Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset, tisdag den 19 december 2017, kl. 08:30-14:20 Ajournering av mötet mellan kl. 11:15-11:30 i 128 och för lunch mellan kl.11:45-12:45 ande Jan Hallström

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Socialnämnden. Annica Bringsved restauranginspektör 51. Maj-Britt Jansson. Marita Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2010-05-04 1

Socialnämnden. Annica Bringsved restauranginspektör 51. Maj-Britt Jansson. Marita Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2010-05-04 1 2010-05-04 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, klockan 14.00-15.45 Beslutande Jens Söder Höij (S) ordförande Lennart Daghed (FP) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot Maj-Britt

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S) Janne Jansson

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S) Janne Jansson Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 7 november 2017 kl 08:30-10:45 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn

Läs mer

- 1-1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden FN:s barnkonvention har beaktats

- 1-1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden FN:s barnkonvention har beaktats - 1-1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Residensets flygel, klockan 14.00-16.00 Beslutande Jens Söder Höij (s) ordförande Lennart Daghed (fp) vice ordförande Tuula Ojala (s) ledamot Madeleine Biesert

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden. Helena Eriksson, personalkonsult 42 Annica Olsson, ekonom Lotta Hjoberg, sektorchef Helena Andersson, sekreterare

Socialnämnden. Helena Eriksson, personalkonsult 42 Annica Olsson, ekonom Lotta Hjoberg, sektorchef Helena Andersson, sekreterare Sida 1 ande organ Plats och tid Torsö, Stadshuset tisdag den 12 april 2016 kl 08:30-12:20 ande Jan Hallström (L), ordförande Leif Johansson (S), ledamot, deltar ej i beslut 44 Eivor Hallén (S), ledamot,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Janne Jansson. I direkt anslutning till sammanträdet. Ola Blomberg

Janne Jansson. I direkt anslutning till sammanträdet. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön kl. 8:30 11.00 Beslutande Jan Hallström (FP) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande Leif Johansson (S) Ledamot May-Brith

Läs mer

Socialnämnden. Leif Johansson. Marita Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-02-08 1. Plats och tid Vänersalen, klockan 14.00-17.

Socialnämnden. Leif Johansson. Marita Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-02-08 1. Plats och tid Vänersalen, klockan 14.00-17. 2011-02-08 1 Plats och tid Vänersalen, klockan 14.00-17.45 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Björn Fagerlund (M) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot Eivor Hallén (S) ledamot Markus Läth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 35-40 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Socialnämnden FN s barnkonvention har beaktats. Gunbritt Alenljung (s) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Jonas Lamprecht (v) ledamot

Socialnämnden FN s barnkonvention har beaktats. Gunbritt Alenljung (s) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Jonas Lamprecht (v) ledamot 2009-12-15 1 Plats och tid Torsö, klockan 16-18 Beslutande Jens Söder Höij (s) ordförande Lennart Daghed (fp) vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Lars Larsson (fp) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden. Övriga deltagande Anita Ahl (M) ersättare Annika Alpsten (KD) ersättare, deltog ej 58, 66 Carina Gustavsson. Bengt Erik Askerlund

Socialnämnden. Övriga deltagande Anita Ahl (M) ersättare Annika Alpsten (KD) ersättare, deltog ej 58, 66 Carina Gustavsson. Bengt Erik Askerlund Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, kl. 13.00 16.05, sammanträdet ajournerades kl. 15.30 15.50 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Emelie Olsson (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll arbetsutskott 44-52 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 14:00-15:45 Paragrafer 44-52 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Pär-Göran Björkman (S) v ordf Ingela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Torsö, klockan 14.00- Beslutande Jens Söder Höij (s) ordförande Lennart Daghed (fp) vice ordförande Leif Johansson (s) ledamot Eivor Hallén (s) ledamot Maj-Britt Jansson (c) ledamot Tuula

Läs mer

Janne Jansson. I anslutning till sammanträdet. Helena Andersson

Janne Jansson. I anslutning till sammanträdet. Helena Andersson Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-12:45 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

Socialnämnden. Övriga deltagande Rune Eriksson (MAP) Ersättare Anita Ahl (M) Ersättare. Margareta Alexandersson. Sekreterare... Paragrafer 111-117

Socialnämnden. Övriga deltagande Rune Eriksson (MAP) Ersättare Anita Ahl (M) Ersättare. Margareta Alexandersson. Sekreterare... Paragrafer 111-117 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen kl 13:00-14:20 Beslutande Björn Fagerlund (M) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande Leif Johansson (S) Ledamot Eivor

Läs mer

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Kjell-Åke Johansson, Kristdemokraterna

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Sebastian Clausson. I anslutning till sammanträdet. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sebastian Clausson. I anslutning till sammanträdet. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl. 08:30-12:15 ande Övriga deltagare Justerare Justeringens plats och tid Erik Ekblom (M), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Richard

Läs mer

Ajournering av sammanträdet mellan kl. 14:20-14:25, 17:00-17:05 och 17:10-17:15

Ajournering av sammanträdet mellan kl. 14:20-14:25, 17:00-17:05 och 17:10-17:15 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen kl. 13:00-18:00 Ajournering av sammanträdet mellan kl. 14:20-14:25, 17:00-17:05 och 17:10-17:15 Beslutande Björn Fagerlund

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 20 juni 2016 kl 15.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) 15.00-16.00 Peter Söderlund (L) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-06-11, Visten, klockan 14:00 116:30 Avser paragrafer 66-76 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Lars-Göran Carlsson (C) 1:e vice ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-12-19 1(9) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 16.55 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Martin Normark (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Övriga deltagande Pia Möller ekonom 66 Carina Gustavsson MAS 67 Annsofie Hermansson enhetschef 72 Stina Arvidsson PA-konsult 72.

Övriga deltagande Pia Möller ekonom 66 Carina Gustavsson MAS 67 Annsofie Hermansson enhetschef 72 Stina Arvidsson PA-konsult 72. Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Österön, Stadshuset kl. 08:30-11:35 Sammanträdet ajournerades mellan kl. 09:00-09:05 och 10:45-10:50 Beslutande Björn Fagerlund (M) ordförande Janne Jansson (S) vice

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S)

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, tisdagen den 30 augusti 2016 kl 08:30-11:45 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Torsö kl. 08:30-13:45 Beslutande Björn Fagerlund (M) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande May-Brith Jansson (C)

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-19 Socialnämnden Plats och tid Rum Kumla, 2011-10-19, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Annica Eriksson (S) Anders Schölin (M) Sölve Persson (S) Kerstin Lundqvist-Eriksson

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-15.30 Beslutande Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott Lidström (s) Mikael Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 9-18

Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Onsdagen den 25 februari 2009 Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-17:15 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer