Rapport från Brittiska mästerskapen i FS 4, augusti 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport från Brittiska mästerskapen i FS 4, augusti 2012"

Transkript

1 Rapport från Brittiska mästerskapen i FS 4, augusti 2012 INLEDNING Förbundets tävlingsverksamhet är oerhört viktig eftersom svenska fallskärmshoppare då oavsett disciplin hjälper till att skapa en legitimitet för vår idrott. Denna rapport är en sammanfattning av de tankar och idéer samt både allmän och specifik information som erhölls då Robert Rydén och Seth Ericson besökte de brittiska mästerskapen i FS4 samt VFS augusti Besöket är en del i den plan som beskrivs i SFF Strategi 2012 och mer specifikt i Uppdrag översyn av tävlingsverksamheten i SFF mer specifikt. Eftersom FS4 har en mycket längre historik än VFS så koncentrerar sig denna rapport på att dra lärdomar av just FS4. Dock så är de flesta, om inte alla, förändringar av tävlingsverksamheten allmänna och torde kunna dras nytta av för alla tävlingsdiscipliner inom SFF. SYFTE Syftet med resan är att SFF ska ges en ökad förståelse för hur tävlingsverksamheten i SFF kan förbättras genom att identifiera britternas framgångsrecept. LYCKOSAMMA FÖRÄNDRINGAR AV BPA (British Parachute Association) År 1998 beslutade BPA att införa 3 kategorier (Junior, Intermediate samt Senior) i FS4 i syfte att fler skulle kunna tävla på den nivå de själva befinner sig. Efter att ha fått en tydlig ökning av antal tävlande lag under ett antal år så adderade man sedemera ytterligare en kategori till de 4 kategorier som erbjuds att tävla i idag; AAA, AA, A samt Rookie och dessa är kopplade till både NSL (National Skydiving League) samt ESL (European Skydiving League). Samtidigt tog man bort begränsningar gällande krav på antal hopp för att delta. Därefter införde man 3 stycken (numera 4 stycken) s.k. Regional Grand Prix competitions som närmast motsvarar våra Svenska Cupen tävlingar. Dessa har som främsta uppgift att uppmuntra tävlingsverksamheten på lokal nivå. Förbundet betala för allmänna utgifter, domare samt medaljer och man har en maximal gräns på 5 (ca 55 kr) per deltagare för att tävla. De flesta klubbar tar inga avgifter alls för att anordna dessa tävlingar. Förbundet började även skicka ut samtliga landslag på 3 coachingevenemang per år runt om i landet. Gratis coaching ges vid dessa tillfällen och förhoppningen är att detta hjälper till att inspirera ännu fler hoppare genom att bl a avdramatisera själva tävlingsmomentet. BPAs erfarenhet är att många nya hoppare förvånas över hur kul det är att tävla samt hur mycket man utvecklas. Nästa steg och antagligen det som givit störst effekt gällande antalet tävlande var att gå från att anordna tävlingen under 9 påföljande dagar till 3 dagar (lör mån) under 2 separata helger.

2 Genom detta beslut i princip fördubblades antal lag eftersom många fler gavs en möjlighet att deltaga då de slipper ta ut en hel semestervecka för att kunna vara med. Om vädret förhindrar tävlande den första helgen så har man helgen efter som en backup. Det finns ibland också möjlighet att anmäla att man vill delta, utan att vara ett helt lag, arrangören samlar sedan de som vill tävla och sätter ihop lag. Britternas största hoppfält Hibaldstow har varit värd för tävlingen sedan år 2000 och man engagerar ett hoppfält som väljs på 3 år för att ge en god kontinuitet. ÖVRIGA FAKTORER Många anser att den ökade tillgängligheten av vindtunnlar är ytterligare ett stort skäl till att så många lag deltar (Storbritannien har för närvarande 3 vindtunnlar). Detta är dock inget som BPA har varit inblandade i mer än att det indirekt hjälper och ökar kvaliteten på den reguljära fallskärmshoppningen. Förbundet uppmuntrar dessutom att deras medlemstidning publicerar artiklar om träningstips, tävlingar, vad man bör tänka på när man sätter ihop ett lag etc. ÅRETS TÄVLING 2012 års tävling hade totalt 72 deltagande FS4 lag; AAA (21 lag), AA (10 lag), A (18 lag) samt Rookie (23 lag). Dessutom var det 4 lag som tävlade i VFS som tillsammans gjorde ca 3500(!) hopp under 2 dagar med bra väder. Snittet låg från 0,2 0,6 poäng för de tre lag som snittade lägst till landslaget Satori som snittade 20,0 vilket verkligen bevisar att dessa nationella tävlingar är till för alla. Själva eventet var uppbyggt som ett stort bugi där de sämre lagen fick coachat av de bättre för att lyckas med sina hopp. Det fanns hela tiden en känsla av samhörighet där duktigare och mer erfarna hoppare hjälpte till att lösa hopp för andra lag. Dömningen av hoppen gick, speciellt när man betänker antalet tävlande, snabbt. Uppskattningsvis så dömdes hoppen ca 1 h efter att laget landat och allt detta visades på en TV i klubbstugan. Trots att ca 10 lag dök upp utan egna kameraflygare dagen innan tävlingens start så löste organisationen detta genom att engagera externa hoppare. Manifestet hade en tavla där tävlande kunde se de lifter som de skulle med på redan tidigt på dagen och därmed planera hela dagen utifrån den. Detta gjorde att hela tävlingen hade ett enormt flyt. Med så många deltagande lag lottas inte hoppordning utan detta och call sköts av manifestet. Lagen är medvetna om att de kanske inte alltid får en stipulerade tiden mellan hoppen, (oftast får de det ändå p g a antalet lag) men de är villiga att överlåta allt detta till manifestet för att få tävlingen att flyta friktionsfritt. Allting avslutades med ett stort party som även det verkar vara ett betydande skäl för hoppare att komma till tävlingen och umgås. Festen är omtalad och något alla verkar se fram emot, kanske på ett liknande sätt som vår midsommar.

3 INTERVJUER & SAMTAL Under helgen genomfördes mängder med samtal och intervjuer för att få en så klar bild som möjligt av tävlingen både hur den uppfattas av hopparna men även hur den arrangeras av klubben och supportas av BPA. Bl a så intervjuades samtliga medlemmar i landslaget Satori, Chefsinstruktören i Hibaldstow Noel Purcell, övriga coacher (bl a Steve Hamilton, Sarah Canon, Pete Allum m fl), domare samt ett stort antal hoppare både erfarna och färska sådana. FÖRSLAG/DISKUSSIONSUNDERLAG Anordna SM och övriga tävlingar under en långhelg (fre sön, lör mån eller liknande) i syfte att fler hoppare ska kunna ges en ökad möjlighet att deltaga. Man behöver dock se över de följder detta kan ge om dåligt väder ger att tävlingen sprids ut över 2 helger med lediga dagar mellan. Hur säkerställer man att inget lag övar tävlingshoppen under dessa lediga dagar? Ska man lotta om de resterande randoms & block så att den risken tas bort? Elisabet informerade mig (=Seth) att reservhelgen endast används om det inte blir något hopp alls under ordinarie helg. Förändra landslagsuttagningen så att de enskilda hopparna (medlemmarna i landslaget eller lag på liknande nivå) ges en större möjlighet att coacha andra lag som deltar. Som det är idag vågar man, om jag (Seth) pratar för mig själv, inte chansa på att missa en landslagsplats beroende på att man lägger tid på andra lag. Anordna vindtunnel/inomhus SM i FS 4 och andra lämpliga discipliner (ev även NM) i syfte att ytterligare uppmuntra tävlingsdeltagande. Undersöka möjligheten att snabba på bedömningen av hoppen. Domarna i Storbritannien var av åsikten att den snabba dömningen är en av anledningarna till att tävlingen ses som så attraktiv av så många hoppare. Snabbare bedömning kräver dock fler domare då de svenska domarna idag ofta dömer fler grenar samtidigt. Men genom att dela upp de olika grenarna på olika helger löses detta och de svenska domarna kan göra bedömningen minst lika snabbt. Blir det alltför många deltagande lag krävs dock 2 domarpaneler med allt vad det kan innebära i form av ytterligare bedömningssystem (=extra kostnad). Se över vilka krav som kan/bör ställas på de uttagna landslagen för att sprida träningssamt tävlingskunnande och inspirera andra hoppare på bred front i Sverige. Säkerställa att SM organisationen med manifest och hoppledare samt resultatrapportering fungerar väl.

4 Analysera vilka klasser som man ska kunna tävla i här i Sverige. Är det bra som vi har det just nu eller behöver vi göra några förändringar? Arrangera SM i samband med att ett stort camp äger rum (typ förbundets Skycamp). Skulle kunna bli lyckat att anordna Skycamp sön fre för att sedan påbörja SM direkt efter (lör mån). Då har vi mängder av gamla och nya hoppare på plats som kan dras med och inspireras av alla lag som tävlar. För att inte tala om hur mycket det skulle betyda att ha alla icke tävlande hoppare, elever etc på plats som hejar på. Då blir det nog dessutom lättare att få dit media eftersom så många fler hoppare är på plats jämfört med ett ordinarie SM det riskerar inte längre att bli ett internt tävlingsevent med de tävlande samt några få i ens bekantskapskrets. Ge en möjlighet att som hoppare anmäla att man vill delta, utan att på förhand vara ett helt lag, och att arrangören samlar ihop de som vill tävla och sätter ihop lag utefter det. Undersöka möjligheten att ett hoppfält kontrakteras för SM gällande flera år i rad. Vilka för och nackdelar finns det t ex med att låta SM äga rum i samband med SMveckan som planeras att sändas i Svtplay (om jag = Seth förstått saken rätt) vs att se till att SM anordnas på samma hoppfält flera år i dar?

5 EGNA BETRAKTELSER Seth: Något som jag själv tror spelar ytterligare en roll i att få nya hoppare att intressera sig för tävlingshoppningen är användningen av den så kallade FS 1 manualen i BPAs utbildningssystem. Kortfattat så är det en utbildningsmanual som, tillsammans med en instruktör, utvecklar grunderna i fallskärmshoppning; detta oavsett om man vill hoppa FS, FF eller någon annan disciplin. Mer info: FS Student Manual.doc Robert: Lite snabb info om hur det tävlades i England. Min tanke för Sverige är att vi kan göra SM som ett bugi med möjlighet till coach, tävla lördag till måndag för att färre ska slippa ta ledigt från jobbet. Ett minus med detta är att önskemål från Sverige är att SM ska köras under måndag fredag för att minska förluster för tandem, detta behöver vi förankra väl för att få med oss så många som möjligt. Jämför vi med England så är det ett FS land, Sverige är större på FF. Men helt klart med årets SM som ökade i deltagare så är vi på god väg, Redan när en elev börjar så ska en information om tävlande finnas för att locka in dem, många vet idag inte om att tävlingsmöjligheten finns. Elisabet: Att arrangera SM under en långhelg (fre sön eller lör mån) tror jag kommer att locka fler lag. Lagen får göra fler antal hopp under kort tid och behöver inte avsätta extra dagar som de hellre lägger på träning. Att få landslagshoppare att cocha andra lag är också en fördel. I Norge, t ex så deltar landslaget även i ett intermediate lag, så av ett landslag i 4 manna får de ytterligare 4 intermediate lag. Att ha för många klasser tror jag splittrar, vi har ju svårt idag att få till tillräckligt många lag i intermediate. En klass som man kn lägga till är dock en all random klass, (som i Fallsvenskan) får att få de som är riktigt nya att våga ställa upp. SAMMANFATTNING Vi tror att SFF kan dra nyttiga lärdomar av Storbritanniens långa och medvetna satsning på att successivt förbättra vår tävlingsverksamhet. Dock så är det viktigt att de slutsatser som kan dras av deras erfarenheter inte tas som intäkt för att det automatiskt kommer att fungera i Sverige. SFF behöver värdera eventuella kommande förändringar så att det anpassas till de unika förutsättningar som gäller i vårt land. Med hopp om en blomstrande tävlingsverksamhet, Seth Ericson, Robert Rydén, seth.privat@stuntgruppen.se skydivernu@gmail.com Elisabet Mikaelsson, elisabet.mikaelsson@koping.net

7 RIKTLINJER FÖR LANDSLAG

7 RIKTLINJER FÖR LANDSLAG Kapitel 1: Generella tävlingsregler 2016-04-01 14 7 RIKTLINJER FÖR LANDSLAG Detta är riktlinjer som respektive grenansvarig och TK har att gå på när uttagning till internationellt mästerskap ska göras.

Läs mer

Öppna Svenska Mästerskapen och JSM i Fallskärmshoppning 2018

Öppna Svenska Mästerskapen och JSM i Fallskärmshoppning 2018 Öppna Svenska Mästerskapen och JSM i Fallskärmshoppning 2018 Svenska Fallskärmsförbundet i samarbete med Stockholms Fallskärmsklubb bjuder in till Öppna Svenska Mästerskapen och JSM i fallskärmshoppning.

Läs mer

Inledning: Svensk orientering världens bästa arrangemang

Inledning: Svensk orientering världens bästa arrangemang Inledning: Svensk orientering världens bästa arrangemang [ Arrangörsutbildning, nivå 1, Scandic Hotel CH, Gävle, 26-27 januari 2019 ] Program Dag 1 Utbildning, fortbildning och erfarenheter från 2018 13:00

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 1/2017

Mötesprotokoll VKFS 1/2017 Page 1 of 5 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare Norman Hatfield valdes som Protokolljuterare. Christofer Carlsson valdes som mötes sekreterare. b. Närvarande Siamak Rezaie, Norman Hatfield,

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som

Läs mer

Uttagningsregler och landslagsverksamhet i kanotslalom 2016

Uttagningsregler och landslagsverksamhet i kanotslalom 2016 Uttagningsregler och landslagsverksamhet i kanotslalom 2016 1. Allmänna regler för samtliga landslag 1.1 Grundprinciper Uttagning av aktiva kan endast ske till på förhand känd verksamhet enligt på förhand

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Fallskärmsklubben Cirrus Göteborg

Verksamhetsberättelse. Fallskärmsklubben Cirrus Göteborg Verksamhetsberättelse Fallskärmsklubben Cirrus Göteborg 2012 Sammanfattning av året: Totalt har 14 792 hopp genomförts i klubbens regi. FKCG stod som arrangör för SM. Utöver SM organiserades 10 olika event

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Målgrupper. Med målgrupper menar vi. Syfte. Målgrupperna. Vad händer inom fallskärmsvärlden?

Målgrupper. Med målgrupper menar vi. Syfte. Målgrupperna. Vad händer inom fallskärmsvärlden? Målgrupper Med målgrupper menar vi - Ett behovs- eller beteendemönster - i relation till fallskärmsförbundets kommunikation - som är relevant för vårt syfte Syfte - Transparens och insyn ger delaktighet,

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

Måldokument för Svensk Pingis framtid!

Måldokument för Svensk Pingis framtid! Måldokument för Svensk Pingis framtid! Arbetsunderlag den 24 april 2010 Swedish Table Tennis Association Idrottens Hus, SE- 114 73 Stockholm, Sweden Phone: +46 (0)8-699 60 00 Fax: +46 (0)8-699 63 31 info@bordtennis.rf.se

Läs mer

SFF Tävlingshandbok. Gäller fr.o.m

SFF Tävlingshandbok. Gäller fr.o.m SFF Tävlingshandbok Svenska Fallskärmsförbundet Sjöhagsvägen 2 721 32 Västerås (Sweden) Tfn: +46 21 41 41 10 Fax: +46 21 41 41 19 E-post: sff@sff.se Internet: www.sff.se Gäller fr.o.m. 2016-04-01 SVENSKA

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte?

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? FAQ Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? Grundtanken är att barn ska idrotta i sin närmiljö och i möjligaste mån slippa långa resor. Detta är i linje med Danssportförbundets

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 3/

Mötesprotokoll VKFS 3/ Page 1 of 5 Dagordning a. Mötets öppnande b. Närvarande c. Val av sekreterare & protokolljusterare d. Fastställande av dagordning e. Tid för nästa möte f. Godkännande av föregående mötesprotokoll g. Administration

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka 2012 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsae tävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade 12-13 Maj Pilängshallen i Lomma w w w. l o m m a c u p. c o

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2012/2013 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om

Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om Bakgrund och syfte Internationella orienteringsförbundet (IOF) har tagit fram en plan för hur den internationella tävlingskalendern

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2014-2016. Foto: Ola Hansson

SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2014-2016. Foto: Ola Hansson SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 Foto: Ola Hansson SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDETS VERKSAMHETSPLAN INLEDNING I denna verksamhetsplan beskrivs målen för 2016. Vidare ges uppdrag och inriktningar

Läs mer

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas.

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas. Svenska Sportdykarförbundets verksamhet ska framförallt främja idrotten och endast en mindre del ska utgöra resebidrag. Förbundsstyrelsen har på sitt möte den 18 januari 2009 beslutat om följande policy

Läs mer

Dagordning VKFS 2/2017

Dagordning VKFS 2/2017 Page 1 of 6 a. Mötets öppnande b. Närvarande c. Val av sekreterare & protokolljusterare d. Fastställande av dagordning e. Tid för nästa möte f. Konstituerande mötesprotokoll g. Administration a. Ekonomi

Läs mer

Kamp Kvalmatcherna i kampgrenen kommer att genomföras enligt poolsystem. Matchlängd är då 2 x 2 min.

Kamp Kvalmatcherna i kampgrenen kommer att genomföras enligt poolsystem. Matchlängd är då 2 x 2 min. Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion tillsammans med Jönköping Taekwon-Do ITF inbjuder alla föreningar som tränar ITF style Taekwon-Do och är anslutna till Svenska Taekwondoförbundet till Svenska Mästerskapen

Läs mer

VÄLKOMNA TILL SM I OLYMPISKA VIKTKLASSER PÅ SM-VECKAN I SKELLEFTEÅ SAMT STU-MÄSTERSKAPET DEN MARS 2018!

VÄLKOMNA TILL SM I OLYMPISKA VIKTKLASSER PÅ SM-VECKAN I SKELLEFTEÅ SAMT STU-MÄSTERSKAPET DEN MARS 2018! VÄLKOMNA TILL SM I OLYMPISKA VIKTKLASSER PÅ SM-VECKAN I SKELLEFTEÅ SAMT STU-MÄSTERSKAPET DEN 23-24 MARS 2018! SE SVERIGES ELIT I SKELLEFTEÅ DEN 23-24 MARS 2018 VÄLKOMNA TILL SKELLEFTEÅ! SVENSKA MÄSTERSKAPEN

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 4/2017

Mötesprotokoll VKFS 4/2017 Page 1 of 5 a) Mötets öppnande b) Närvarande c) Val av sekreterare & protokolljusterare d) Fastställande av dagordning e) Tid för nästa möte f) Godkännande av föregående mötesprotokoll g) Administration

Läs mer

Artrapport IAIDO jan 2017

Artrapport IAIDO jan 2017 Artrapport IAIDO jan 2017 EM 2017 Genomförs i Turin Italien den 2-5 nov. mer info kommer. SM 2017 Dags att planer in det 24:E SM IAIDO i Höör, som sker 20-21 maj., Facebook grupp finns Iaido SM 2017 i

Läs mer

Uttagningsregler och landslagsverksamhet i kanotslalom 2015

Uttagningsregler och landslagsverksamhet i kanotslalom 2015 Uttagningsregler och landslagsverksamhet i kanotslalom 2015 1. Allmänna regler för samtliga landslag 1.1 Grundprinciper Uttagning av aktiva kan endast ske till på förhand känd verksamhet enligt på förhand

Läs mer

Information om Marathonlandslaget 2016

Information om Marathonlandslaget 2016 Information om Marathonlandslaget 2016 Förändringar i ledarteamet Danny Hallmén fortsätter som ansvarig förbundskapten, medan Björn Granstedt har valt att inte fortsätta som assisterande förbundskapten.

Läs mer

Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016!

Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016! Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016! Även i år kombinerar vi Öresund Meeting och Späckhuggarsim. Ni anmäler er till både Öresund Meeting och Späckhuggarsim på kansliet online. Alla åker ner

Läs mer

Inbjudan till öppna SVENSKA MÄSTERSKAPEN i Western Ridning 29-31 Augusti 2008 hos QL Training Center, på Okna Ranch.

Inbjudan till öppna SVENSKA MÄSTERSKAPEN i Western Ridning 29-31 Augusti 2008 hos QL Training Center, på Okna Ranch. Inbjudan till öppna SVENSKA MÄSTERSKAPEN i Western Ridning 29-31 Augusti 2008 hos QL Training Center, på Okna Ranch. Arrangör: Domare: Western Riders Nyköping Ralf Hesselschwerdt Bedömning: Tävlingen genomförs

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 3/2016

Mötesprotokoll VKFS 3/2016 Page 1 of 6 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare b. Närvarande c. Tid för nästa möte d. Fastställande av dagordning e. Godkännande av föregående mötesprotokoll f. Administration a. Ekonomi b.

Läs mer

Vinns av det lag som samlat flest resepoäng genom att gå, cykla, samåka eller resa kollektivt.

Vinns av det lag som samlat flest resepoäng genom att gå, cykla, samåka eller resa kollektivt. Klimatmatchen 2014 Priser - detta kan man vinna Nationella priser Alla lag/grupper är med och tävlar om följande nationella priser: Resetävlingen Vinns av det lag som samlat flest resepoäng genom att gå,

Läs mer

SM 2015. Observera att ålderskategori fastställs efter exakt ålder på tävlingsdagen.

SM 2015. Observera att ålderskategori fastställs efter exakt ålder på tävlingsdagen. Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion tillsammans med Ljungby TKD ITF inbjuder alla föreningar som tränar ITF style Taekwon-Do och är anslutna till Svenska Taekwondoförbundet till Svenska Mästerskapen

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2017 -

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 ÖVERGRIPANDE a.) Aktiva till U23 och eller Senior ska nominera sig själva till laget (nominering innebär att man

Läs mer

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra.

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra. Juniorkommittén 2017 består av; Camilla Yngfalk, Håkan Moquist, Håkan Palo, Lars Hesselberg, Gunnar Olsson, Daniel Jansson, Pernilla Hemmingsson och Lena Johansson Verksamhetsplan 2017 Mission Juniorverksamheten

Läs mer

2. Kriterier för att ha rätt till subvention. 2.1 Tävling. 2.2 Landslag. 2.3 Lag SM. 2.4 Coach vid tävling. 2.5 Individuell träning

2. Kriterier för att ha rätt till subvention. 2.1 Tävling. 2.2 Landslag. 2.3 Lag SM. 2.4 Coach vid tävling. 2.5 Individuell träning 1. Inledning Askims Badmintonklubb erbjuder subvention till vissa spelare och vissa tävlingar/serier. Detta dokument tydliggör vilka kriterier som används och vilka förväntningar klubben har på spelare

Läs mer

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 2018-04-09 Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 Landslaget och satsning mot EM i Irland 2018 Tävlingsmässigt 2018 ligger fokus riktat mot EM i Dublin, Irland Klassning 2018 att genomföra all klassning

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 12 2013 2013-12-04 (18.30-21.00) Telefon Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Robin Ericsson Johnnie Silfverhielm Sammankallande

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel:

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel: SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN 2010 1 INLEDNING s anordnade en utvecklingskonferens i November 2009 där förbundets verksamhet utvärderades. Målet var att försöka lyfta fram positiva händelser under

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon)

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon) 1 Bordtennisförbund (VBTF) arbetar för utveckling tillsammans med våra föreningar för ett aktivt bordtennisintresse. VBTF tillhör de största distrikten i Sverige och har ca 60 aktiva föreningar. Lite fakta:

Läs mer

Nya tävlingsidéer säsongen

Nya tävlingsidéer säsongen Nya tävlingsidéer säsongen 2010-2011 Arbetsgruppen Ny tävlingsstruktur har nu slutfört sitt arbete och vill gärna tacka för alla kreativa synpunkter som kommit in genom mejl och samtal vilket visar att

Läs mer

Information om återkommande tävlingar

Information om återkommande tävlingar Information om återkommande tävlingar DM/JDM i 50m-bassäng avgörs perioden vecka 22-24 (lördag-söndag) med vecka 23 som första alternativ. Tävlingen genomförs över två dagar. För att ha möjlighet att kunna

Läs mer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer RF STRATEGI 2025 SVENSK CURLING KLUBBAR HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel Livslångt idrottande genom engagemang, träning och tävling. Ny syn på träning och tävling. INKLUDERING Alla kan vara med/alla

Läs mer

Landslagsuttagning 2018, internationellt mete.

Landslagsuttagning 2018, internationellt mete. SPLASH Landslagsuttagning 2018, internationellt mete. Härmed inbjuder Sveriges Sportfiske och Fiskevårdsförbund till uttagningstävlingar för att utse landslagen till VM och EM i internationellt mete 2019.

Läs mer

Tävlingsregler för SM i jodo. Senast reviderade 2012-12-16

Tävlingsregler för SM i jodo. Senast reviderade 2012-12-16 Tävlingsregler för SM i jodo Senast reviderade 2012-12-16 Sammanfattning Svenska Kendoförbundets (nedan benämnt Förbundet) tävlingsregler för SM i jodo är framtagna för att tydliggöra de ramar och regler

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län Gemensamma Deltagare i DM måste tävla för klubb som är ansluten till Stockholms bestämmelser Läns Ridsportförbund StRF. DM och -DM arrangeras

Läs mer

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn!

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Aldrig har intresset för utbildning och utveckling varit så stort i distriktet som just nu och därför erbjuder vi alla halländska

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

TAPOUT TAEKWONDO CUP09

TAPOUT TAEKWONDO CUP09 TAPOUT TAEKWONDO CUP09 Härmed inbjuds alla Taekwondo klubbar tillhörande Svenska Taekwondo Förbundet (STF) och Norges Kampsport forbund att delta i Tapout Taekwondo Cup09 i både kamp och poomsae i Karlstad

Läs mer

Lomma Cup maj. till Skandinaviens största taekwondotävling

Lomma Cup maj. till Skandinaviens största taekwondotävling Lomma Cup 2018 12-13 maj För 33:e gången får vi hälsa er hjärtligt välkomna till Skandinaviens största taekwondotävling Lomma Cup har genom alla år haft 15.000 taekwondospelare med på våra tävlingar med

Läs mer

Vi samarbetar med Omni4 som har fysioterapeuter och sjukgymnaster i våra lokaler.

Vi samarbetar med Omni4 som har fysioterapeuter och sjukgymnaster i våra lokaler. Nacka Dojo grundades 1982 av Ingemar Sköld, 9 dan i Sport Ju- Jutsu - På japanska betyder dojo en lokal där man tränar Vi är en av Nackas framgångsrikaste idrohsföreningar År 2010 valdes vi Kll Årets klubb

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

Verksamhetsidé - VOIB

Verksamhetsidé - VOIB Verksamhetsidé - VOIB VOIB ansvarar för all landslagsverksamhet för svenska badmintonspelare. VOIB ska tillse bästa förutsättningar för landslagsspelare i kvalitetssäkrade miljöer och tillsammans med individen

Läs mer

Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX

Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX En tävling för alla ålderskategorier och alla bältesklasser förutom svartbälten Juniorer och Seniorer. Tid och plats Swedish Grand Prix arrangeras

Läs mer

Förslag till ändringar av regelverket för Swedish Pool Tour inför tävlingssäsongen

Förslag till ändringar av regelverket för Swedish Pool Tour inför tävlingssäsongen Förslag till ändringar av regelverket för Swedish Pool Tour inför tävlingssäsongen 2017-2018 Introduktion Den nytillträdda poolkommittén har under de senaste veckorna samlat in information om upplevda

Läs mer

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte?

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? FAQ Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? Grundtanken är att barn ska idrotta i sin närmiljö och i möjligaste mån slippa långa resor. Detta är i linje med Danssportförbundets

Läs mer

Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm. Namn: Emma Emanuelsson. Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne

Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm. Namn: Emma Emanuelsson. Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm Namn: Emma Emanuelsson Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne 2016-2017 1 Innehållsförteckning Inledning Syfte/Frågeställning Metoder/Material Slutsats/Analys

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 SKOGHALLS CK HAMMARÖ. Nordiska mastermästerskapen i Sunne 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 SKOGHALLS CK HAMMARÖ. Nordiska mastermästerskapen i Sunne 2016 Styrelsen för Skoghalls CK-Hammarö får härmed avge Verksamhetsberättelse för 2016 Inledning Nu har 70-åringen åter lagt ett verksamhetsår bakom sig. En pigg och vital 70 årig som alltid lyckas ta fram

Läs mer

Alla deltagare i U9, U11, U13 och U15 ska väga in i judobyxor och t-shirt och ska klara vikten med kläderna på. Inga avdrag görs.

Alla deltagare i U9, U11, U13 och U15 ska väga in i judobyxor och t-shirt och ska klara vikten med kläderna på. Inga avdrag görs. Inbjudan till Södra Judo Open 2 och JUDO4LIFE WEEKEND TÄVLING: LÖRDAG 21 APRIL 2018 i HANINGE Tävlingsplats: Torvalla Sporthall i Haninge, strax söder om Stockholm. Dalarövägen 66. Invägning: Fredag 20/4:

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

ÖVRE NORRA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET

ÖVRE NORRA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET ÖVRE NORRA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET Mötesanteckningar från utvärderings- och planeringsmötet för Motocrossen 11-12/11 2006 Hotell Nordkalotten. 1. Utvärdering Nordcupen 2006 Ett utvärderingsmaterial

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2018 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2018... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK

SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDETS STRATEGI INLEDNING Att hoppa fallskärm handlar om att ta steget ut i det delvis okända: att våga och att samtidigt

Läs mer

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique TeamGym inom UEG Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG UEG = Union Européenne de Gymnastique Agenda Utvecklingen i Europa Truppkommittén i UEG (TC-TG) Fokusområden Vad är på gång? Frågor

Läs mer

Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1

Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1 Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1 Här följer en sammanställning av de regler som gäller för arrangörer och deltagare i 3D touren. Grunden för 3D touren är SBF:s regler för bågskytte

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Domare/instruktörskursen är till för att de som ska vara domare/instruktörer på klubbens tävlingar kan hjälpa skyttarna på stationerna.

Domare/instruktörskursen är till för att de som ska vara domare/instruktörer på klubbens tävlingar kan hjälpa skyttarna på stationerna. Sverigeduvan 2011 Sverigeduvan 2011... 1 Inledning... 2 Arrangörsförmåner... 2 Tävling... 3 Skillnader mot Engelsk Sporting... 3 Tävlingsdagar... 3 Tävlingsgenomförande... 4 Banor/layouter... 4 Arrangör...

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Detta brev är en inbjudan till dig som är aktiv, i åldern 15-35 år, som är beredd att lägga ner den träning som krävs för att elitsatsa på orienteringen och tävla i elitklass

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2017 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2017... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Anvisningar. Uttagning till Nordiska viltspårmästerskapet. Gäller från och med

Anvisningar. Uttagning till Nordiska viltspårmästerskapet. Gäller från och med Anvisningar Uttagning till Nordiska viltspårmästerskapet Gäller från och med 2017-11-26 Innehållsförteckning Sida 1. Inledning... 2 2. Nordiska viltspårmästerskapet... 2 3. Utlysning ansökan... 2 4. Uttagning...

Läs mer

Inbjudan till landslagsuttagning 2019 i feederfiske

Inbjudan till landslagsuttagning 2019 i feederfiske Inbjudan till landslagsuttagning 2019 i feederfiske Härmed inbjuder Sveriges Sportfiske och Fiskevårdsförbund till uttagningstävlingar för att utse landslagen till Feeder VM 2020. De 4 uttagningstävlingarna,

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Endags träningstävling i Basic!

Endags träningstävling i Basic! Endags träningstävling i Basic! Tips och råd för arrangörer av Patrick Roos 1 Syfte med endags träningstävling i Basic Att tävla eller arrangera tävling är ett stort steg för många R/C-flygare och klubbar.

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

Uttagningsregler och landslagsverksamhet i kanotslalom 2016

Uttagningsregler och landslagsverksamhet i kanotslalom 2016 Uttagningsregler och landslagsverksamhet i kanotslalom 2016 1. Allmänna regler för samtliga landslag 1.1 SKFs avtal med aktiva Alla aktiva uttagna till landslagsuppdrag måste ha skrivit på avtalet med

Läs mer

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Motion 2014-01-11 Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Sida 1 av 2 Motion 2014-01- 11 Inköp av IF- båt för att stimulera kappsegling Bakgrund historik: 2013 startade ett unikt initiativ i Gäddvikens

Läs mer

Artrapport IAIDO nov 2016

Artrapport IAIDO nov 2016 Artrapport IAIDO nov 2016 EM 2016 landslaget EM startade med ett seminarie under torsdagen där ZKNR delegationen i form av Mr. Takashige Yamazaki Mr. Teruo Mitani Mr. Hachiro Nakano Iaido Hanshi 8. Dan

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen 1 27 september 2014

Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen 1 27 september 2014 Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen 1 27 september 2014 Svenska Taekwondo Förbundet bjuder in alla föreningar tillhörande Svenska Taekwondoförbundet att delta i Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen

Läs mer

Det är dags att kora årets Svenska Mästare

Det är dags att kora årets Svenska Mästare Taekwondoförbundet med arrangör presenterar, Svenska Mästerskapen 2015 Det är dags att kora årets Svenska Mästare Det är med stor glädje och stolthet som Svenska Taekwondoförbundets, tillsammans med arrangörsföreningarna

Läs mer