nationell mötesplats för regionfrågan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "nationell mötesplats för regionfrågan"

Transkript

1 PÅ VÄG MOT Regioner 2015 nationell mötesplats för regionfrågan Regionfrågan lever. Från årsskiftet finns fyra folkvalda regioner med ansvar för hälso- och sjukvård samt regional utveckling. I slutet av 2012 presenterar en statlig utredare förslag om statens regionala organisation och förändrad länsindelning. Det är en uppenbar fördel om regionernas och statens indelning kan formas i en parallell process. Utvecklingen under 2011 blir avgörande för hur landets regionala samhällsorganisation utformas i sin helhet. Detta är utgångspunkten för konferensen Regioner Konferensen erbjuder: information och omvärldsspaning om vad som är aktuellt inom regionfrågan och hur situationen utvecklas i våra grannländer fördjupade seminarier som berör viktiga delar i regionbyggandet Till konferensen bjuder vi in ledande politiker och tjänstemän från landsting/regioner och kommuner som berörs av regionbildningen, företrädare för statliga myndigheter, regeringskansliet och länsstyrelser. Varmt välkomna till Stockholm den 8 december 2010!

2 PROGRAM REGISTRERING OCH KAFFE Välkommen Anders Knape, ordförande Sveriges Kommuner och Landsting Utblick ett nordiskt perspektiv på regionfrågan Siv Sandberg, forskare i offentlig förvaltning, Åbo Akademi Regionfrågan svänger in på upploppet? Den statliga Översynsutredningen har i uppdrag att städa upp i den regionala förvaltningen och väntas föreslå ett reducerat antal län. När måste kommun- och landstingspolitiker enas om nya regiongränser för att utredningen skall kunna ta hänsyn till dessa? Vilka övriga förändringar behöver genomföras av statens regionala förvaltning? Mats Sjöstrand, generaldirektör och statlig utredare, Eva Eriksson, landshövding, Länsstyrelsen i Värmland, Håkan Sörman, vd, Sveriges Kommuner och Landsting, Pia Kinhult, regionråd, Region Skåne Lunch Flernivåstyrning ur ett lokalt och regionalt perspektiv Marie-Louise von Bergmann-Winberg, professor, Mittuniversitetet och Pontus Tallberg, omvärldsanalytiker, Region Skåne introducerar en ny antologi om flernivåstyrning med lokala och regionala förtecken Kommunernas region - att bygga en region underifrån Paus Framgång i regionalt utvecklingsarbete bygger på att alla känner samhörighet och delaktighet. Detta betyder också att en majoritet av de ledande kommunala företrädarna på ett eller annat sätt är engagerade i regionen och regionens utveckling. Hur skapar man förutsättningar för ett nära samarbete mellan region och kommun? Vilka aspekter bör man överväga inför regionbildning? Medverkande: Marie-Louise von Bergmann-Winberg, Mittuniversitetet Jörgen Johansson, Högskolan i Halmstad, Pia Kinhult, regionråd, Region Skåne, Gert-Inge Andersson, regionstyrelsens ordförande, Västra Götalandsregionen Parallella seminarier (se nästa sida) En mental, politisk och geografisk utvidgning exemplet region Norrland Statens regionala roll finsk reform och svenskt utredande Kaffe Att bygga region i praktiken Jan-Åke Björklund delar med sig av sina erfarenheter i regionfrågan. Regionfrågan ur ett nationellt perspektiv Ansvarig minister (ej bekräftat) Avslutning

3 PARALLELLA SEMINARIER KL En mental, politisk och geografisk utvidgning exemplet region Norrland Den nya regionkartan ska inte ritas i Stockholm, utan måste växa fram underifrån. Därför har de politiska partierna i norra Sverige själva tagit tag i frågan. Det resulterade i att landstingen i Norrland lämnade två ansökningar om att bilda region. Efter valet i september går arbetet in i en ny fas. Hur ser förutsättningarna för en regionbildning ut? Vilka är erfarenheterna från Norrstyrelsens arbete och hur tillvaratar man dem i det fortsatta arbetet? Medverkande: Jan-Åke Björklund, Kent Ögren, ordförande i Norrstyrelsen samt ledamöter Statens regionala roll finsk reform och svenskt utredande Finland har nyligen genomfört en omfattande reform av den statliga regionala förvaltningen. Sex nya regionförvaltningsverk och 15 närings-, trafik- och miljöcentraler finns på plats från Syftet med reformen är bl.a. att förbättra medborgarkontakter och stärka det regionala utvecklingsarbetet. Reformen förstärker samtidigt landskapsförbundens roll som regional utvecklingsaktör. I Sverige har den statliga regionala förvaltningen varit föremål för många utredningar under senare tid, både avseende ansvarsfördelning och geografisk organisation. Vad kan vi lära av den finska reformen? Finns det behov av en bättre statlig regional samordning i Sverige? Medverkande: Siv Sandberg, Åbo Akademi, Peter Ehn, forskare och utredare Du väljer deltagande i samband med anmälan. OM DE MEDVERKANDE Anders Knape Anders är ordförande (M) för Sveriges Kommuner och Landsting. Siv Sandberg Siv är statsvetare och expert på kommunala och regionala strukturreformer i de nordiska länderna. Siv är verksam vid statsvetenskapliga institutionen, Åbo Akademi i Finland. Mats Sjöstrand Mats har varit generaldirektör för Skatteverket. Hösten 2009 fick han regeringens uppdrag att genomföra en översyn av den statliga regionala förvaltningen. Uppdraget skall redovisas i december Gert-Inge Andersson Gert-Inge är ordförande (S) för regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen. Gert-Inge har varit kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan sedan mitten av 1990-talet. Håkan Sörman Håkan är vd för Sveriges Kommuner och Landsting och deltar som sakkunnig i utredningen om statens regionala förvaltning. Eva Eriksson Eva är landshövding vid Länsstyrelsen i Värmlands län sedan Eva har tidigare varit riksdagsledamot och senare regionråd i Västra Götalandsregionen Marie-Louise von Bergmann Marie-Louise är professor vid Mittuniversitetet. Hennes forskning har bl.a. omfattat regional utveckling, samhällsentreprenörskap och social ekonomi. Marie-Louise är redaktör för antologin om flernivåstyrning som presenteras på konferensen.

4 OM DE MEDVERKANDE FORTS. Jan-Åke Björklund Jan-Åke har bl.a. varit regiondirektör i Västra Götalandsregionen och aktivt medverkat i bildandet av såväl Västra Götalandsregionen som Region Skåne. Jan-Åke har också varit regeringens samordningsman i regionfrågan under Under senare tid har Jan-Åke aktivt jobbat för regionbildning i Norrland. Pontus Tallberg Pontus arbetar med självstyrelsefrågor och omvärldsbevakning i Region Skåne. Pontus är initiativtagare till antologin om flernivåstyrning som presenteras på konferensen. Pia Kinhult Pia är regionråd (M) och ordförande i regionala tillväxtnämnden i Region Skåne. Peter Ehn Peter har en mångårig bakgrund inom offentlig förvaltning och forskning. Peter är författare till rapporten Statens regionala företrädare som nyligen presenterades av Statskontoret. Jörgen Johansson Jörgen är docent i statsvetenskap och verksam vid högskolan i Halmstad och vid Lunds universitet. Jörgen har under senare år genomfört en rad analyser av svensk regionalisering under perioden från 1990 fram till idag. Norrstyrelsen Norrstyrelsen representeras av ordförande Kent Ögren (S) samt några av ledamöterna (kompletteras senare). Läs mer på Allmän information Tid och plats Den 8 december 2010 i Stockholm Kungsholmen Konferens (Trygg-Hansa Huset), Fleminggatan 18 Konferensen börjar kl (registrering och kaffe från kl ) och avslutas kl Avgift Konferensavgiften är kr exkl moms. Lunch, kaffe och dokumentation ingår i avgiften. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Alla ändringar ska göras skriftligen till SKL Kurs och konferens enligt nedan. Anmälan Anmälan skall vara oss tillhanda senast den 19 november 2010 och görs online på /kalender eller klicka denna direktlänk: &ReglinePageNo=1 Information Frågor om konferensens innehåll lämnas av Klas Danerlöv tfn , e-post klas.danerlov@skl.se eller Anette Jansson tfn , e-post annette.jansson@skl.se Frågor av praktisk karaktär och gällande anmälan besvaras av SKL Kurs och konferens, tfn , konferensservice@sklfs.se Varmt välkommen!

5 INFORMATION OM SKRIFTER Flernivåstyre Framgångsfaktorn för kommun, region och stat Begreppet flernivåstyrning har fått ökad uppmärksamhet i den kommunala och regionala debatten utan att begreppet förklarats närmare. Utgivarna av antologin Flernivåstyre (Västra Götalandsregionen, Region Skåne, Regionplanekontoret Stockholms läns landsting samt Sveriges Kommuner och Landsting) vill öka förståelsen för hur det som kallas flernivåstyrning ger möjligheter till regioner/landsting och kommuner att tillsammans med staten delta i utformning av inte bara nationell politik utan också på den europeiska arenan. Boken ges kostnadsfritt ut i samband med denna konferens. Regioner runt hörnet Sju politiker om regioner i Sverige I januari 2009 meddelade regeringen att en regionreform väntar. Fyra självstyrande regioner fick grönt ljus av riksdagen i juni Vad händer nu? Sveriges Kommuner och Landsting vill se större folkvalda regioner med ansvar för både sjukvård och regional utveckling. I Regioner runt hörnet ger sju lokala och regionala politiker sina argument för regionbildning i hela landet. Skriften kommer finnas tillgänglig på konferensen. Mot ett starkare kultursverige Kultursamverkansmodellen 2010 SKL presenterar under hösten skriften Mot ett starkare kultursverige. Läs om hur de fem försökslänen Region Skåne, Region Gotland, Region Halland, Västra Götalandsregionen och Norrbottens läns landsting lagt upp arbetet med de regionala kulturplanerna tillsammans med kommunerna, kulturliv och civilsamhälle. Skriften kommer finnas tillgänglig på konferensen.

Referat - På väg mot storregioner 2015

Referat - På väg mot storregioner 2015 Referat - På väg mot storregioner 2015 Regionfrågan lever. Från årsskiftet finns fyra folkvalda regioner med ansvar för hälso- och sjukvård samt regional utveckling. I slutet av 2012 presenterar en statlig

Läs mer

Måndag 11 juni 2012 10.00 16.00 Clarion Hotel Stockholm Söder www.vardajamlikt.se

Måndag 11 juni 2012 10.00 16.00 Clarion Hotel Stockholm Söder www.vardajamlikt.se Måndag 11 juni 2012 10.00 16.00 Clarion Hotel Stockholm Söder www.vardajamlikt.se Vissa grupper står utanför den svenska vården. Bland de medverkande: Socialminister Göran Hägglund, SKL:s ordförande Anders

Läs mer

Välkommen till konferens den 27 november

Välkommen till konferens den 27 november Välkommen till konferens den 27 november Är kommunala och regionala vänortssamarbeten dörröppnare för svenska företag och deras exportaffärer? Kina är idag Sveriges viktigaste marknad i Asien och får en

Läs mer

Från försöksverksamhet till regionreform

Från försöksverksamhet till regionreform Från försöksverksamhet till regionreform Regionbildning en demokratisk utveckling Innehåll Vad innebär regionalisering Vad har skett i Sverige Erfarenheter Vad har skett i Norrbotten Var står vi nu? Regionfrågan

Läs mer

Demokratidagen 2011. Varmt välkommen!

Demokratidagen 2011. Varmt välkommen! VÄLKOMMEN TILL Demokratidagen 2011 Sveriges Kommuner och Landsting bjuder in till Demokratidagen 2011, mötesplatsen för alla med intresse och ansvar för demokratifrågor och medborgardialog. Här möter du

Läs mer

Region Norrbotten ett bokslut

Region Norrbotten ett bokslut Region Norrbotten ett bokslut Ansvarig minister meddelade i slutet av september att de inte avser godkänna landstingets ansökan att få överta det regionala utvecklingsuppdraget från 2015. Det innebär att

Läs mer

Inbjudan. Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling. Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00

Inbjudan. Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling. Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00 Inbjudan Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00 Biograf Draken Olof Palmes plats, Järntorget Folkets Hus, Göteborg Registrering och kaffe från kl 08.30

Läs mer

Samverkan mellan nivåer: Nästa reform för ökad effektivitet och konkurrenskraft?

Samverkan mellan nivåer: Nästa reform för ökad effektivitet och konkurrenskraft? Samverkan mellan nivåer: Nästa reform för ökad effektivitet och konkurrenskraft? LARS NIKLASSON, BITRÄDANDE PROFESSOR STATSVETENSKAP, LINKÖPINGS UNIVERSITET Den märkliga regionfrågan SYFTET: Behövs regioner

Läs mer

Regional utveckling och regionalt utvecklingskapital. Helena Gidlöf, avd Tillväxt och samhällsbyggnad

Regional utveckling och regionalt utvecklingskapital. Helena Gidlöf, avd Tillväxt och samhällsbyggnad Regional utveckling och regionalt utvecklingskapital Helena Gidlöf, avd Tillväxt och samhällsbyggnad Nuvarande regionala strukturer och vad som kommer 2019 14 Regioner: valda regionala parlament, ansvarig

Läs mer

Frågor och svar Region i Örebro län

Frågor och svar Region i Örebro län Projekt Region 2015 Frågor och svar Region i Örebro län Vad är poängen med att bilda en region inom Örebro län? Erfarenheter från tidigare regionbildningar i Sverige visar bland annat på följande positiva

Läs mer

Från landstingspolitiker till regionpolitiker

Från landstingspolitiker till regionpolitiker Från landstingspolitiker till regionpolitiker Magnus Persson Senior rådgivare regional utveckling Region Örebro län f d regiondirektör Regionförbundet Örebro län Magnus Persson Posten Fackföreningsrörelsen

Läs mer

Konferens i Göteborg

Konferens i Göteborg Socialtjänstforum ett möte mellan forskning och socialtjänst FAR AR VÄL VÄLFÄRDEN? SOCIAL CIALTJÄNS TJÄNSTE TEN I FRAM AMTID TIDEN Konferens i Göteborg 12 13 april 2011 Far väl välfärden? Socialtjänsten

Läs mer

Samverkan mellan nivåer: Nästa reform för ökad effektivitet och konkurrenskraft?

Samverkan mellan nivåer: Nästa reform för ökad effektivitet och konkurrenskraft? Samverkan mellan nivåer: Nästa reform för ökad effektivitet och konkurrenskraft? LARS NIKLASSON, BITRÄDANDE PROFESSOR STATSVETENSKAP, LINKÖPINGS UNIVERSITET Den märkliga regionfrågan ÖVERGRIPANDE FRÅGOR:

Läs mer

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-05-03 Vår referens Malin Midler Norén Planeringssekreterare Malin.Midler-Noren@malmo.se Tjänsteskrivelse Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Läs mer

UK CH BEHANDLING MISS

UK CH BEHANDLING MISS Socialtjänstforum ett möte mellan forskning och socialtjänst MISS ISSBR BRUK UK OCH CH BEHANDLING Gamla problem - nya lösningar Konferens i Göteborg 21 22 april 2009 ALKOHOL-OCH NARKOTIKAMISSBRUK är inte

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer

Västsvensk EU-konferens Social inkludering i Västsverige och EU

Västsvensk EU-konferens Social inkludering i Västsverige och EU Social inkludering i Västsverige och EU Hur arbetar EU och medlemsstaterna med social inkludering? Vad kan vi lära av varandra? Vilka finansieringsmöjligheter finns? Och hur ska vi i Region Halland, Region

Läs mer

SOCIALTJÄNSTFORUM. - möte mellan forskning och praktik inom socialtjänsten. 8-9 november 2017 Hotel Radisson Blu, Göteborg

SOCIALTJÄNSTFORUM. - möte mellan forskning och praktik inom socialtjänsten. 8-9 november 2017 Hotel Radisson Blu, Göteborg SOCIALTJÄNSTFORUM - möte mellan forskning och praktik inom socialtjänsten 8-9 november 2017 Hotel Radisson Blu, Göteborg Vad står på spel? Om tillit till välfärd och socialtjänst Temat för Socialtjänstforum

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från ledningsgruppsmöte onsdagen den 20 augusti 2014 i Malmö Mötet ägde rum på Dockplatsen 26, lokal Vildanden med deltagare med på video från Karlskrona

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingsstaben (8)

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingsstaben (8) www.lvn.se Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingsstaben 2012-06-05 1(8) Planeringsdirektör Christer Nylén Region Västernorrland Distribution Diskussionsunderlag för de politiska partierna

Läs mer

Mötesplats social hållbarhet

Mötesplats social hållbarhet Mötesplats social hållbarhet Invigning 11 mars 2014 #socialhallbarhet Välkommen till Mötesplats social hållbarhet Cecilia Garme moderator Johan Carlson Generaldirektör, Folkhälsomyndigheten Ulrika Johansson

Läs mer

Att bygga region erfarenheter från bildandet av regioner.

Att bygga region erfarenheter från bildandet av regioner. Att bygga region erfarenheter från bildandet av regioner Lisbet.mellgren@skl.se susanne.sahlin@rvn.se Intensivt utredande Regionutredningen (SOU:1992:63) Västsverigeutredningen (SOU:1992:66) Regionberedningen

Läs mer

142 Kurser och konferenser 2016

142 Kurser och konferenser 2016 PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-04-26 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2015/524 142 Kurser och konferenser 2016 Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: 1. Anna Palm (M)

Läs mer

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 norrstyrelsen rapport 2009: 32 Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 Förord Norrstyrelsen har bildats för att förbereda sammanslagningen av landstingen i Norrbottens, Västerbottens

Läs mer

Ärende 8. Remiss om Myndighetsgemensam indelning - samverkan på regional nivå

Ärende 8. Remiss om Myndighetsgemensam indelning - samverkan på regional nivå Ärende 8 Remiss om Myndighetsgemensam indelning - samverkan på regional nivå Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-08-07-11 KS 2018.00189 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Hans Bergh-Nilsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Regionfrågan- vad händer nu? 6 december 2016

Regionfrågan- vad händer nu? 6 december 2016 Regionfrågan- vad händer nu? 6 december 2016 Att ro i land en reform så omfattande som regionindelningen kräver en politisk vilja bortom nästa opinionsmätning. I dagens läge är det mer troligt att Jesus

Läs mer

Den 2 februari arrangerar Länsstyrelserna i Västmanland och Örebro den regionala konferensen Sverige tillsammans. Syftet

Den 2 februari arrangerar Länsstyrelserna i Västmanland och Örebro den regionala konferensen Sverige tillsammans. Syftet 2 februari 2016 Västmanlands län och Örebro län Regional konferens 2 februari Sverige tillsammans Den 2 februari arrangerar Länsstyrelserna i Västmanland och Örebro den regionala konferensen Sverige tillsammans.

Läs mer

Sörmland som länsregion Regionstyrelsens konferens

Sörmland som länsregion Regionstyrelsens konferens Sörmland som länsregion Regionstyrelsens konferens 2017-03-30 Cristine Dahlbom Nygren, regiondirektör Regionförbundet Sörmland Catharina Frändberg, biträdande regiondirektör Regionförbundet Sörmland Eva

Läs mer

REVISIONSKONFERENSEN 2017

REVISIONSKONFERENSEN 2017 Revisionskonferens för landsting och regioner i Karlstad den 29-30 augusti 2017 REVISIONSKONFERENSEN 2017 Revisionen i Landstinget i Värmland, tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), inbjuder

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kallelse 1 (1)

Kommunstyrelsen. Kallelse 1 (1) Kallelse 1 (1) Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Kommunstyrelsen 2016-09-28 KS 2016/0481-900 Kommunstyrelsen Tid Onsdagen 28 september 2016, kl 08.30 09.00 Plats Sammaträdeslokal Bullaren,

Läs mer

Regional indelning tre nya län. 9 september 2016

Regional indelning tre nya län. 9 september 2016 Regional indelning tre nya län 9 september 2016 Indelningskommitténs direktiv Utgå ifrån kommungränser och arbetsmarknadsregioner Ansvarskommittén o Sjöstrands utredning Förändring av fördelning av uppgifter

Läs mer

Nationell konferens om Teknik och demens

Nationell konferens om Teknik och demens Hjälpmedelsinstitutet inbjuder till Nationell konferens om Teknik och demens 22 november 2007 Norra Latin Stockholm Nationell konferens om Teknik och demens Konferensen handlar om teknikens betydelse för

Läs mer

Att välja framtid. Familjecentralen som unik arena för jämlik hälsa och social hållbarhet

Att välja framtid. Familjecentralen som unik arena för jämlik hälsa och social hållbarhet Inbjudan 19-20 maj 2015 Svenska Mässan i Göteborg Nationell familjecentralskonferens Att välja framtid 15 år med Föreningen För Familjecentralers Främjande Årets konferens uppmärksammar familjecentralens

Läs mer

redovisning, intern kontroll, arkivering av räkenskapsinformation

redovisning, intern kontroll, arkivering av räkenskapsinformation Inbjudan till... Grundkurs e-handel; redovisning, intern kontroll, arkivering av räkenskapsinformation 8 april 2019 i Stockholm Grundkurs elektronisk handel med fokus på redovisning, intern kontroll och

Läs mer

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland 1(8) Landstingsstyrelsen Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland Inledning Regionfrågan har diskuterats under lång tid i Sverige och i Östergötland. I mars 2008 undertecknade partidistrikten

Läs mer

Regioner runt hörnet. Sju politiker om regioner i Sverige

Regioner runt hörnet. Sju politiker om regioner i Sverige Regioner runt hörnet Sju politiker om regioner i Sverige Förord Sveriges Kommuner och Landsting vill se större folkvalda regioner med ansvar för både sjukvård och regional utveckling i hela landet. Det

Läs mer

Om intressen och inflytande i socialtjänsten

Om intressen och inflytande i socialtjänsten Socialtjänstforum ett möte mellan forskning och socialtjänst KUND UND, BRUK UKARE ARE, KLIENT NT, MEDBORGARE GARE? Om intressen och inflytande i socialtjänsten Konferens i Göteborg 27 28 april 2010 Kund,

Läs mer

Välkomna till revisionskonferens för regioner! augusti 2019, ACC, Västerås

Välkomna till revisionskonferens för regioner! augusti 2019, ACC, Västerås Välkomna till revisionskonferens för regioner! 27-28 augusti 2019, ACC, Västerås Välkomna till Region Västmanland och Västerås! Revisorerna i Region Västmanland och Sveriges Kommuner och Landsting välkomnar

Läs mer

KUNSKAP på villovägar en konferens om skolans demokrati och kunskapsuppdrag

KUNSKAP på villovägar en konferens om skolans demokrati och kunskapsuppdrag 2013-08-26 KUNSKAP på villovägar en konferens om skolans demokrati och kunskapsuppdrag Tid: 29 30 augusti Plats: Piteå havsbad Inledningsanförande hålls av Karl-Petter Thorvalsson, ordförande LO Sverige.

Läs mer

Norrstyrelsens styrgrupp för internationellt samarbete Vision Verksamhetsidé Inriktningsmål

Norrstyrelsens styrgrupp för internationellt samarbete Vision Verksamhetsidé Inriktningsmål Norrstyrelsens styrgrupp för internationellt samarbete 1 Vision Verksamhetsidé Inriktningsmål Gustav Malmqvist Huvudsekreterare 2 Internationell context Trender och tendenser i omvärlden EU som policyskapare

Läs mer

Nu bildar vi nya Region Örebro län

Nu bildar vi nya Region Örebro län Nu bildar vi nya Region Örebro län LJUSNARSBERG HÄLLEFORS Bra ska bli bättre med ny regionorganisation KARLSTAD 50 LINDESBERG NORA KARLSKOGA E18 ÖREBRO DEGERFORS LEKEBERG KUMLA LAXÅ HALLSBERG ASKERSUND

Läs mer

Regionbildning - sammanfattning av lärandefasen

Regionbildning - sammanfattning av lärandefasen PM 1 (7) 2016-01-27 Regionbildning - sammanfattning av lärandefasen Gemensamma utgångspunkter Arbetet med bildande av regionkommuner i Sverige pågår. Vid ingången av 2015 bildades sex nya. Ytterligare

Läs mer

Hög tid för HELTID VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Samma konferensprogram genomförs vid tre tillfällen. 18 januari 2016 26 januari 2016 28 januari 2016

Hög tid för HELTID VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Samma konferensprogram genomförs vid tre tillfällen. 18 januari 2016 26 januari 2016 28 januari 2016 VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN Hög tid för HELTID Fram till 2023 kommer det att behövas mer än en halv miljon nya medarbetare i välfärden. Samtidigt som det innebär en stor utmaning finns det mycket man kan

Läs mer

Remiss av förslag att ansöka om Regionbildning i Stockholms län

Remiss av förslag att ansöka om Regionbildning i Stockholms län Stockholms lans landsting Landstingsstyrelsen 2015-11-03 LS 2015-0997 Kommunerna i Stockholms län Remiss av förslag att ansöka om Regionbildning i Stockholms län Landstingsfallmäktige har i budgeten för

Läs mer

En ny mötesplats blir till.

En ny mötesplats blir till. En ny mötesplats blir till. Välkommen till en ny mötesplats! Forum folkhälsa Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa Beslut om att skapa en ny mötesplats (vår 2013) Samarbete mellan SKL

Läs mer

Demokratidagen Varmt välkomna! Sveriges Kommuner och Landsting. Anders Knape Ordförande (1) Sveriges Kommuner och Landsting

Demokratidagen Varmt välkomna! Sveriges Kommuner och Landsting. Anders Knape Ordförande (1) Sveriges Kommuner och Landsting 2012-01-12 1 (1) Demokratidagen 2012 Sveriges Kommuner och Landsting bjuder in till Demokratidagen 2012, den 18 april på Folkets Hus i Stockholm. Demokratidagen har sedan den arrangerades första gången

Läs mer

Kyrkogårdens kulturmiljö

Kyrkogårdens kulturmiljö Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer och i samarbete med Riksantikvarieämbetet inbjuder till Kyrkogårdens kulturmiljö Kyrkogårdskongress den 3 5 september 2012 i Visby VÄLKOMMEN TILL VISBY I takt med samhälleliga

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting. verksamhet som angår oss alla

Sveriges Kommuner och Landsting. verksamhet som angår oss alla Sveriges Kommuner och Landsting verksamhet som angår oss alla Det som får samhället att fungera Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är en medlemsorganisation för alla kommuner, landsting och regioner

Läs mer

SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP

SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland 20-21 april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP Välkommen till 2017 års upplaga av Synapsen, en mötesplats som inspirerar och ger personlig utveckling till chefer, ledare och politiker

Läs mer

Norrbotten

Norrbotten Sida 1 av 6 Finansdepartementet Remissyttrande Indelningskommitténs förslag SOU 2016:48 (Finansdepartementet diarienummer Fi2016/02568/K) Centerpartiet i Norrbotten är i grunden positiva till en regionbildning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Samverkan i välfärden och i världen Nationell konferens för fi nansiell samordning

VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Samverkan i välfärden och i världen Nationell konferens för fi nansiell samordning VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN Samverkan i välfärden och i världen Nationell konferens för fi nansiell samordning Linköping Konsert och Kongress 24 25 mars 2015 VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN Samverkan i välfärden

Läs mer

Så undviks sanktionsavgifter

Så undviks sanktionsavgifter 2009-02-25 09/46 Socialnämnden (motsv) IFO Så undviks sanktionsavgifter BAKGRUND/SYFTE Antalet sanktionsavgifter på grund av icke verkställda beslut ökar stadigt. Den 1 juli 2008 utökades lagstiftningen

Läs mer

Regional kulturverksamhet Louise Andersson

Regional kulturverksamhet Louise Andersson Regional kulturverksamhet Louise Andersson Sveriges Kommuner och Landsting Sveriges största arbetsgivarorganisation. Intresseorganisation som driver medlemmarnas intressen. Erbjuder medlemmar stöd och

Läs mer

SKL och EU hur arbetar vi och varför samt aktuella frågor inom sammanhållningspolitiken. Helena Gidlöf avd Tillväxt och Samhällsbyggnad 2014-10-23

SKL och EU hur arbetar vi och varför samt aktuella frågor inom sammanhållningspolitiken. Helena Gidlöf avd Tillväxt och Samhällsbyggnad 2014-10-23 SKL och EU hur arbetar vi och varför samt aktuella frågor inom sammanhållningspolitiken Helena Gidlöf avd Tillväxt och Samhällsbyggnad 2014-10-23 Sveriges Kommuner och Landsting Är en intresse- och arbetsgivarorganisation

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll 1 (6) Plats och tid Sammaträdeslokal Bullaren, kommunhuset, kl Ledamöter Övriga närvarande

Kommunstyrelsen. Protokoll 1 (6) Plats och tid Sammaträdeslokal Bullaren, kommunhuset, kl Ledamöter Övriga närvarande Protokoll 1 (6) Sammanträdesdatum Diarienummer Kommunstyrelsen 2016-09-28 KS 2016/0481-900 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammaträdeslokal Bullaren, kommunhuset, kl 08.30 08.45 Ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

ARBETARRÖRELSENS FORSKARNÄTVERK. Inbjudan. till konferens maj 2008 i Stockholm

ARBETARRÖRELSENS FORSKARNÄTVERK. Inbjudan. till konferens maj 2008 i Stockholm ARBETARRÖRELSENS FORSKARNÄTVERK Inbjudan till konferens 17 18 maj 2008 i Stockholm En mötesplats för nya kunskaper, goda idéer och kritiska synpunkter Välkommen till nätverkskonferens i Stockholm den 17-18

Läs mer

Regionbildningsprocessen. 17 maj 2016

Regionbildningsprocessen. 17 maj 2016 Regionbildningsprocessen 17 maj 2016 En regionreform för att skapa en robust regional samhällsorganisation som kan möta framtidens utmaningar såväl för tillväxt och sysselsättning som hälso- och sjukvård

Läs mer

HELIX-dagen. Inbjudan till en konferensdag om

HELIX-dagen. Inbjudan till en konferensdag om Inbjudan till en konferensdag om Rörlighet i arbetslivet: lärande - hälsa välfärd - innovationer Ett samarrangemang mellan HELIX VINN Excellence Centre, Linköpings universitet och Äldrecentrum Östergötland

Läs mer

Nyvalda och omvalda 2014 Ta ditt ansvar som förtroendevald!

Nyvalda och omvalda 2014 Ta ditt ansvar som förtroendevald! 2014-11-19 15/20 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Nyvalda och omvalda 2014 Ta ditt ansvar som förtroendevald! BAKGRUND I en väl fungerande

Läs mer

redovisning, intern kontroll, arkivering av räkenskapsinformation

redovisning, intern kontroll, arkivering av räkenskapsinformation Inbjudan till... Grundkurs e-handel; redovisning, intern kontroll, arkivering av räkenskapsinformation 22 november 2018 i Stockholm Grundkurs elektronisk handel med fokus på redovisning, intern kontroll

Läs mer

2014-08-28. Vi blir Region Jönköpings län

2014-08-28. Vi blir Region Jönköpings län 2014-08-28 Region Jönköpings län Vi bildar region i Jönköpings län. Det är en resa mot en ny kraftfull och demokratiskt vald organisation med ansvar för hälso- och sjukvård och för regional utveckling

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning med instruktion för Etikprövningsmyndigheten Utfärdad den 22 november 2018 Publicerad den 30 november 2018 Regeringen föreskriver följande. Uppgifter 1 Etikprövningsmyndighetens

Läs mer

Nyvalda och omvalda 2014

Nyvalda och omvalda 2014 2014-10-31 15/03 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Nyvalda och omvalda 2014! BAKGRUND I en väl fungerande demokrati är valbarheten

Läs mer

22 MAJ VÄSTRA GÖTALAND KONSTNÄRERNAS VILLKOR I VÄSTRA GÖTALAND DATUM 22 MAJ TID KL 09:00-16:30 PLATS ELITE PARK AVENUE HOTEL, GÖTEBORG

22 MAJ VÄSTRA GÖTALAND KONSTNÄRERNAS VILLKOR I VÄSTRA GÖTALAND DATUM 22 MAJ TID KL 09:00-16:30 PLATS ELITE PARK AVENUE HOTEL, GÖTEBORG VÄSTRA Är du konstnär eller kulturskapare i Västra Götaland? Arbetar du med kulturfrågor inom förvaltning eller politik? Välkommen till Kulturting Västra Götaland 2018! Utan konstnärer och kulturskapare

Läs mer

2011 års IT-konferens

2011 års IT-konferens Hjälpmedelsinstitutet inbjuder till 2011 års IT-konferens Torsdagen den 7 april 2011 World Trade Center Stockholm Välkommen till 2011 års IT-konferens! Årets IT-konferens kommer att handla om den nya tekniken

Läs mer

GYMNASIE- KONFERENSER 2016

GYMNASIE- KONFERENSER 2016 Sveriges Kommuner och Landsting inbjuder till GYMNASIE- KONFERENSER 2016 Konferensen som ger överblick, utblick och inblick om gymnasieskolans aktuella frågor. Inbjudan riktar sig till: - Heltids- och

Läs mer

GYMNASIE- KONFERENSER 2016

GYMNASIE- KONFERENSER 2016 Sveriges Kommuner och Landsting inbjuder till GYMNASIE- KONFERENSER 2016 Konferensen som ger överblick, utblick och inblick om gymnasieskolans aktuella frågor. Inbjudan riktar sig till: - Heltids- och

Läs mer

E-handelsdagarna 2019 Effektiva inköp med e-handel och e-fakturering i stat, kommun och region

E-handelsdagarna 2019 Effektiva inköp med e-handel och e-fakturering i stat, kommun och region Inbjudan till E-handelsdagarna 2019 Effektiva inköp med e-handel och e-fakturering i stat, kommun och region 8 9 oktober 2019 i Stockholm Välkomna till e-handelsdagarna den 8-9 oktober i Stockholm! E-handelsdagarna

Läs mer

Den subnationella nivåns deltagande i EU:s beslutsprocesser

Den subnationella nivåns deltagande i EU:s beslutsprocesser Den subnationella nivåns deltagande i EU:s beslutsprocesser Föredrag Norrstyrelsens visionsseminarium 2009-10-22 Fil. dr. Linda Berg Centrum för Europaforskning (CERGU) / Statsvetenskapliga institutionen

Läs mer

REGLAB. en mötesplats för regional utveckling. Medlemsgrupp 12 feb 2015

REGLAB. en mötesplats för regional utveckling. Medlemsgrupp 12 feb 2015 REGLAB en mötesplats för regional utveckling Medlemsgrupp 12 feb 2015 Reglabs styrelse Magnus Persson, Regionförbundet Örebro (ordf) Lars Christensen, Region Värmland Carin Daal, Region Skåne Anna Bünger,

Läs mer

Kunskap till praktik. Utveckling av missbruks- och beroendevården

Kunskap till praktik. Utveckling av missbruks- och beroendevården Kunskap till praktik Utveckling av missbruks- och beroendevården Utveckling av missbruks- och beroendevården Kunskap till praktik är ett utvecklingsarbete som startade i maj 2008 inom Sveriges Kommuner

Läs mer

Bostadsplaneringskommittén

Bostadsplaneringskommittén bengt.nyman@regeringskansliet.se 10 politiskt utsedda ledamöter Ordf. Landshövding Rose-Marie Frebran Riksdagsledamoten Katarina Köhler (s) Riksdagsledamoten Lars Eriksson (s) Förre riksdagsledamoten Oskar

Läs mer

Fortbildningsdag 2018 Tema: Från gymnasiet till högre studier

Fortbildningsdag 2018 Tema: Från gymnasiet till högre studier Fortbildningsdag 2018 Tema: Från gymnasiet till högre studier Varmt välkommen till Mittuniversitetet och Fortbildningsdagen på campus Sundsvall som arrangeras av gymnasiesamverkansgruppen inom Regionalt

Läs mer

Medborgardialog: Gör medborgarna delaktiga i styrningen och 10 steg för dialog vid konflikter

Medborgardialog: Gör medborgarna delaktiga i styrningen och 10 steg för dialog vid konflikter 2014-01-22 1 (1) Demokratidagen 2014 Sveriges Kommuner och Landsting bjuder in till Demokratidagen 2014, den 3 april på Folkets Hus i Stockholm. Demokratidagen har sedan den arrangerades första gången

Läs mer

Inbjudan till nätverk för förtroendevalda för utveckling av medborgardialoger (RS/146/2015)

Inbjudan till nätverk för förtroendevalda för utveckling av medborgardialoger (RS/146/2015) Tjänsteskrivelse 1(1) Regionstyrelsen Samordningskansliet 2015-01-19 Charlotte Funseth Tfn: 063-14 75 51 E-post: charlotte.funseth@regionjh.se Inbjudan till nätverk för förtroendevalda för utveckling av

Läs mer

Samtliga nämnder och styrelser Landstinget

Samtliga nämnder och styrelser Landstinget 2006-02-21 06/36 Samtliga nämnder och styrelser Landstinget ANSVAR OCH BEFOGENHETER FÖR FÖRVALTNINGSCHEFER OCH ANDRA KOMMUNALA CHEFER BAKGRUND Enligt önskemål inbjuder härmed Gävleborgs Kommuner och Landsting

Läs mer

Arkeologisk förmedling

Arkeologisk förmedling Arkeologisk förmedling Konferens i Stockholm 26-27 oktober www Konferens om arkeologisk förmedling Det finns ett stort intresse och efterfrågan att kunna ta del av uppdragsarkeologins resultat från olika

Läs mer

KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND 14 NOVEMBER 2019

KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND 14 NOVEMBER 2019 VÄLKOMMEN TILL INSPIRATIONSKONFERENS LSS En värmländsk inspirationsdag med fokus på verksamhet för personer med funktionsnedsättning 14 NOVEMBER 2019 KAU.SE/FOU-VALFARD-VARMLAND VÄLKOMMEN TILL INSPIRATIONSKONFERENS

Läs mer

Inbjudan till Sydostkonferens 2015

Inbjudan till Sydostkonferens 2015 Inbjudan till Sydostkonferens 2015 Moderaterna i Östra Götaland har nöjet att inbjuda till årets stora evenemang i sydöstra Sverige Sydostkonferensen! Vi vänder oss i första hand till samtliga kommunal-

Läs mer

Delaktig eller utanför om arbete för personer med funktionsnedsättning

Delaktig eller utanför om arbete för personer med funktionsnedsättning HafV Forskning i Västsverige om människor med funktionsnedsättning Delaktig eller utanför om arbete för personer med funktionsnedsättning Måndag 17 november 2008 Pulsen Konferens i Borås med snabbare och

Läs mer

Framtidens begravningsplatser utveckling samspel bevarande

Framtidens begravningsplatser utveckling samspel bevarande FÖRENINGEN SVERIGES KYRKOGÅRDSCHEFER OCH SVENSKA KYRKANS ARBETSGIVARORGANISATION inbjuder till kyrkogårdskongress den 5 7 september 2011 i Varberg Framtidens begravningsplatser utveckling samspel bevarande

Läs mer

Västra regionen. Inbjuder till Vårkonferens på. Stenungsbaden 31 maj 1 juni 2012

Västra regionen. Inbjuder till Vårkonferens på. Stenungsbaden 31 maj 1 juni 2012 Västra regionen Inbjuder till Vårkonferens på Stenungsbaden 31 maj 1 juni 2012 Välkomna till västra regionens vårkonferens! Årets vårkonferens är förlagd till Stenungsbaden Yacht Club och Västkusten när

Läs mer

Samspel för delaktighet. 6 november Inbjudan

Samspel för delaktighet. 6 november Inbjudan Samspel för delaktighet 6 november 2012 Inbjudan En mötesplats för forskare och praktiker Konferensen ger en inblick i den omfattande forskning som pågår vid Uppsala universitet om funktionshinder. Den

Läs mer

Norrbotten

Norrbotten Sida 1 av 6 Finansdepartementet Remissyttrande Indelningskommitténs förslag SOU 2016:48 (Finansdepartementet diarienummer Fi2016/02568/K) Centerpartiet i är i grunden positiva till en regionbildning där

Läs mer

Miljöledning. ett verktyg för hållbar utveckling. Onsdag 18 maj 2005 i Uddevalla Sveriges första EMAS-registrerade kommun

Miljöledning. ett verktyg för hållbar utveckling. Onsdag 18 maj 2005 i Uddevalla Sveriges första EMAS-registrerade kommun Erfarenhetsutbyte för kommuner och andra offentliga organisationer Onsdag 18 maj 2005 i Uddevalla Sveriges första EMAS-registrerade kommun Hälften av Sveriges kommuner arbetar med miljöledning i delar

Läs mer

Tillitsdelegationen. Tillit i styrningen

Tillitsdelegationen. Tillit i styrningen Tillitsdelegationen Tillit i styrningen Tillitsreformen Kunskapsseminarier 2015 Uppdrag till Statskontoret 2016 Utvecklingsarbete inom Regeringskansliet Tillitsdelegationen Styrningen ska ta till vara

Läs mer

Framgångsrik implementering av evidensbaserad praktik inom socialtjänsten

Framgångsrik implementering av evidensbaserad praktik inom socialtjänsten Framgångsrik implementering av evidensbaserad praktik inom socialtjänsten Inbjudan till konferens i Stockholm den 15-16 februari 2011 TALARE Örebro universitet Umeå kommun Jan Brännström Jan Hjelte Uppsala

Läs mer

Remissvar- Regional indelning tre nya län, SOU 2016:48

Remissvar- Regional indelning tre nya län, SOU 2016:48 Region Jönköpings län Remissvar- Regional indelning tre nya län, SOU 2016:48 Region Jönköpings län (RJL) har getts möjlighet att yttra sig över remissen Regional indelning tre nya län. Regionen har tagit

Läs mer

Nationell tillsynsutbildning i Miljöbalkstillsyn

Nationell tillsynsutbildning i Miljöbalkstillsyn Nationell tillsynsutbildning i Miljöbalkstillsyn Välkommen till Miljösamverkan Sveriges tillsynsutbildning som utgår från hela miljöbalken! Inbjudan, anmälan och program för 15-16 okt 2015 Länsstyrelsen

Läs mer

Placering av barn och unga Inbjudan till konferens i Stockholm den 16-17 september 2009

Placering av barn och unga Inbjudan till konferens i Stockholm den 16-17 september 2009 Placering av barn och unga Inbjudan till konferens i Stockholm den 16-17 september 2009 TALARE FRÅN Länsstyrelsen Stockholm Margareta Florin Borlänge kommun Anette Wikblom IMS, Socialstyrelsen Catrine

Läs mer

Regionresan 2016 Västra Götaland, Göteborg augusti

Regionresan 2016 Västra Götaland, Göteborg augusti Regionresan 2016 Västra Götaland, Göteborg 23-26 augusti Regionresan är ett tillfälle då regionala beslutsfattare tillsammans reser utanför Västerbottens gränser för att förkovra sig i regionala utvecklingsfrågor.

Läs mer

Årsplan för Regionförbundet Sörmlands internationella engagemang för år 2018

Årsplan för Regionförbundet Sörmlands internationella engagemang för år 2018 Datum Dnr 2017-12-20 16 075 Årsplan för Regionförbundet Sörmlands internationella engagemang för år 2018 Syfte I enlighet med Inriktningsdokument för Regionförbundet Sörmlands internationella engagemang

Läs mer

Skånes Energiting 2007

Skånes Energiting 2007 Skånes Energiting 2007 Tid: 19 juni Plats: Stadionmässan, Malmö Arrangör: Energikontoret Skåne Skånes Energiting är en mötesplats för energi- och miljöintresserade med spännande utbyte av idéer och åsikter.

Läs mer

Tillsammans gör vi Sverige tillgängligare

Tillsammans gör vi Sverige tillgängligare Inbjudan Varför? För vem? Lösningar Program Föreläsare Anmälan FOTOGRAF: KLAS ERIKSSON Tillsammans gör vi Sverige tillgängligare En konferens för dig som vill hålla dig uppdaterad och lära dig mer om fysisk

Läs mer

E-handelsdagar - Elektronisk handel och e-fakturering i stat, kommun och landsting

E-handelsdagar - Elektronisk handel och e-fakturering i stat, kommun och landsting Inbjudan till... E-handelsdagar - Elektronisk handel och e-fakturering i stat, kommun och landsting 29-30 november 2017 i Stockholm Välkomna till E-handelsdagar (tidigare benämnt Projektledarträff) för

Läs mer

Vision och mål för internationellt samarbete i Region Norrland

Vision och mål för internationellt samarbete i Region Norrland norrstyrelsen rapport 2009: 21 Vision och mål för internationellt samarbete i Region Norrland Ett förslag från Norrstyrelsens arbetsgrupp för internationellt samarbete Förord Norrstyrelsen har bildats

Läs mer

Skolstyrelsen (motsv) fvb till samtliga skolledare Skolchefen (motsv) Landstinget Högskolan. SKOLLEDARFORUM GÄVLEBORG 2007 Vad är kvalitet i skolan?

Skolstyrelsen (motsv) fvb till samtliga skolledare Skolchefen (motsv) Landstinget Högskolan. SKOLLEDARFORUM GÄVLEBORG 2007 Vad är kvalitet i skolan? 2006-12-18 07/11 Skolstyrelsen (motsv) fvb till samtliga skolledare Skolchefen (motsv) Landstinget Högskolan SKOLLEDARFORUM GÄVLEBORG 2007 Vad är kvalitet i skolan? BAKGRUND/SYFTE Skolan som samhällsinstitution

Läs mer

Större samhörighet i det lokala än i det regionala

Större samhörighet i det lokala än i det regionala Större samhörighet i det lokala än i det regionala Samhörigheten är starkt lokalt orienterad! Trots globalisering och regionalisering känner de flesta i norra Sverige störst samhörighet med andra på samma

Läs mer

Stefan Wallenå Chef sektor ledning 389 Kristofer Svensson Chef sektor samhällsbyggnad 389. Ida Ekeroth. Kommunledningskontoret enligt överenskommelse

Stefan Wallenå Chef sektor ledning 389 Kristofer Svensson Chef sektor samhällsbyggnad 389. Ida Ekeroth. Kommunledningskontoret enligt överenskommelse Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Beslutande Stadshuset, sammanträdesrum Torsö, fredagen den 23 september 2016 kl 14:30 15.00 Johan Abrahamsson (M) Ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande

Läs mer