FRÅGOR FRÅN KOMMUNAL I HÖGANÄS ANGÅENDE BOLAGISERING AV KOMMUNAL VERKSAMHET INOM SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRÅGOR FRÅN KOMMUNAL I HÖGANÄS ANGÅENDE BOLAGISERING AV KOMMUNAL VERKSAMHET INOM SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE"

Transkript

1 Datum 1 (5) FRÅGOR FRÅN KOMMUNAL I HÖGANÄS ANGÅENDE BOLAGISERING AV KOMMUNAL VERKSAMHET INOM SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE Vad kostar det att starta ett bolag? Att starta själva bolaget kostar cirka kronor inklusive administrativa avgifter. Då köper kommunen ett så kallat standardbolag. Bolaget måste sedan fyllas med ett aktiekapital. Förslaget är att bolaget ska ha ett aktiekapital på 10 mnkr. Dessa föreslås finansieras ur kommunens likvida medel. Detta ska dock inte ses som en kostnad då det är bara en transaktion där kommunen byter tillgångar. De 10 mnkr kommer i framtiden att redovisas som en finansiell tillgång i aktier istället för likvida medel. Pengarna finns kvar i kommunens koncernkontosystem, dock under bolaget istället för under kommunen. Hur säkerställer ni att momsen återgår till verksamheten? Utredningen visar att det finns betydande ekonomiska vinster med en bolagisering av delar av socialnämndens verksamhet i och med att reglerna om särskild momsersättning blir tillämpliga (cirka mnkr). Politiken har varit väldigt tydliga med att momsersättningen ska komma de verksamheterna som föreslås bolagiseras tillgodo. Vad kostar projektledaren? Projektledaren är anställd på kommunledningskontoret och belastar inte socialförvaltningen. Projektledaren har en tidsbegränsad anställning på ett år och till 75 procent. Projektledaren arbetar inte enbart med utredningen om bolagiseringen. Hon har också bland annat medverkat vid framtagandet av kostutredningen och genomför just nu en utredning kring IT-verksamheten med syfte att ta fram ett förslag till ny internprissättning. Lönen uppgår till kronor per månad. Vem blir VD respektive styrelseordförande? Eftersom överföring av verksamheten från kommunen till bolaget kommer att ske successivt, och ett effektivt samarbete mellan bolag och förvaltning är grundläggande för att säkra kvalitet och effektivitet i verksamheten föreslås en så kallad personunion för styrelseordföranden och VD i bolaget med ordförande respektive förvaltningschef i socialnämnden. Förslaget innebär att socialchefen blir tillika VD och socialnämndens ordförande blir tillika ordförande i bolagets styrelse. Att ha personer som sitter på två stolar är en fördel just för att övergången kommer ske successivt. Upplägget med personunion kommer att utvärderas efter två år.

2 2 (5) Hur kommer det att påverka mig som anställd? Vår bedömning är att anställningsvillkorna blir oförändrade. Om kommunen bolagiserar en del av den kommunala verksamheten är detta reglerat i Las 6 B Verksamhetsövergång. Personalen måste erbjudas anställning i det nya bolaget. Det gäller för tillsvidareanställda och anställda för viss tid samt i vissa fall även timanställda. För att säkerställa att de anställda i bolaget har samma anställningsvillkor som anställda i kommunen föreslås att bolaget ska vara medlem i arbetsgivarorganisationen Pacta. Pacta har likalydande kollektivavtal som SKL, vilket innebär att de anställda vid övergången får oförändrade anställningsvillkor. Kommunen och bolaget ska också samverka för att möjliggöra personalrörligheten mellan kommun och bolaget, till exempel vid omplaceringar. Bolagiseringen är dock en förändring i organisationen. Som vanligt kan förändringar skapa en viss oro bland medarbetarna. Socialförvaltningen och kommunledningskontoret har tagit fram riskanalyser samt åtgärdsplaner på hur riskerna ska hanteras. Vem kommer att ha arbetsmiljöansvar? Bolaget blir en egen juridisk person och kommer därmed att ha arbetsmiljöansvaret för alla sina anställda. Bolaget är skyldigt via sina ägardirektiv att arbeta utifrån kommunens personalpolicy. Som timanställd i nuvarande organisation har våra medlemmar mycket timmar och LAS dagar, de oroar sig för om de får föra över dessa i bolaget? Kommer det att finnas skriftligt att de får ta med dessa? Ja, det får dem. Det är samma avtal. Semesterdagar, LAS-dagar, med mera - allt förs över till bolaget. Kan våra medlemmar bli eller begära omplacering inom de olika förvaltningarna som de kan idag? För att säkerställa att de anställda i bolaget har samma anställningsvillkor som anställda i kommunen föreslås att bolaget ska vara medlem i arbetsgivarorganisationen Pacta. Pacta har likalydande kollektivavtal som SKL, vilket också underlättar personalrörligheten mellan kommun och bolaget framöver. Det kommer att stå inskrivet i bolagets ägardirektiv att kommunen och bolaget ska samverka för att möjliggöra personalrörligheten mellan varandra, till exempel vid omplaceringsbehov. Vad är skillnaden mellan avtal AB och Pacta? Någon skillnad är där? Vad? Ingen skillnad. Pacta har likalydande kollektivavtal som SKL, vilket innebär att de anställda vid övergången får exakt samma anställningsvillkor.

3 3 (5) Kulla Bemanningens personal är mycket oroade över sin framtid, vad ska ske med dem? Idag ligger Kulla Bemanning organisatoriskt placerat inom kommunledningskontoret. Utredningen föreslår att det nya bolaget själv ska ansvara för sin vikarieanskaffning. I praktiken innebär detta att den del av Kulla Bemanning som har sin huvudsakliga sysselsättning inom socialförvaltningens verksamheter ska överföras till det nya bolaget. Alltså kommer bolaget att ansvara för hela sin personalförsörjning, inklusive vikariehanteringen. I och med att cirka 75 procent av Kulla Bemannings verksamhet går över till det nya bolaget föreslår utredningen att resterande del av Kulla Bemanning i så fall överförs till sina respektive verksamheter där de har sin huvudsakliga sysselsättning, det vill säga till utbildningsförvaltningen respektive teknik- och fastighetsförvaltningen. Övergången föreslås ske successivt fram till 30 juni Ovanstående innebär att respektive bolag/förvaltning tar över sin del i Kulla Bemanning med oförändrade anställningsvillkor, inklusive administrationen. Hur vikariehanteringen ska organiseras inom respektive bolag/förvaltning måste vara en fråga som varje verksamhet själv ansvarar för och fattar beslut om. Det är dock viktigt att ta tillvara på den erfarenhet och kompetens som finns inom Kulla Bemanning. För att säkerställa detta föreslås att det bildas arbetsgrupper med företrädare för både Kulla Bemanning och de berörda verksamheterna som tar fram förslag till hur kommunen samt bolaget ska organisera verksamheten framöver inom respektive förvaltning och bolag. Vilka verksamheter blir först bolagiserat om beslut tas om detta? För att lyckas med bolagiseringen bör genomförandet ske stegvis genom att börja med de verksamhetsområden som är lämpligast utifrån socialförvaltningens bedömning. Verksamhetsöverföringen föreslås ske med start den 3 april Genomförandet föreslås ske i två etapper. Etapp ett: Personlig assistans Vårdboende Hem för vård eller boende (HVB)/ stödboende Hemvården Hälso- och sjukvård (HSL) Administration-stöd-support Följande verksamheter bolagiseras i etapp två, eftersom dessa kräver ytterligare förberedelser inför en bolagisering: LSS-boende Daglig verksamhet-lss IFO-LSS boende Dagverksamhet

4 4 (5) De verksamheter som bör vara kvar i förvaltningsform är dels myndighetsutövning mot enskilda samt all verksamhet som innehåller ansökningar/anmälningar, utredningar och beslut, dels sådan verksamhet som är effektivt sammankopplad med dessa. Är bolagisering samma sak som privatisering? Nej. Bolagisering innebär att verksamheten läggs i ett aktiebolag. Aktiebolaget kommer att vara helägt av Höganäs kommun och kommer inte att ha något privatägande och är därför ingen privatisering. Bolagisering är alltså inget likhetstecken med privatisering. I egenskap av aktieägare utser Höganäs kommun styrelsen i bolaget. En kommun kan i princip välja att lägga all verksamhet som inte är myndighetsutövning i aktiebolag. Verksamheten är fortfarande helt kommunalt fast bedrivs i bolagsform. Var ska medarbetarna som går över till bolaget ha sin företagshälsovård i framtiden? För att minimera uppkomsten av administrativa kostnader är det av stor vikt att samordning mellan bolaget och kommunen sker på en mängd olika områden på samma sätt som idag när verksamheten bedrivs i förvaltningsform. Det handlar om faktura- och lönehantering, övergripande funktioner inom HR- och ekonomi, och inte minst företagshälsovård. Förslaget är att bolaget och kommunen har gemensam/samma företagshälsovård. Är risk och konsekvens beskrivningar gjort inför denna omorganisation i samarbete med skyddsombud från de olika fack? Socialförvaltningen har tagit fram risk- och konsekvensanalys i samarbete med skyddsombud. Denna behandlades den 10 november. Kommunledningskontoret ska träffa skyddsombuden den 11 november för att i samarbete ta fram risk- och konsekvensanalys vad gäller Kulla Bemanning. Cesam är kallad till information enligt 19 den 14 november och till förhandling enligt 11 den 21 november. Kommunals medlemmar som arbetar i kök inom vårdboende tillhör idag kostenheten. Ska de tillhöra det fortfarande eller blir det upphandling på detta? Bolaget föreslås ha en frihet att kunna köpa vissa tjänster utanför den kommunala organisationen. Det gäller framförallt kost, städ samt utemiljön i anslutning till verksamhetslokalerna. Vidare föreslås att bolaget själv ska ansvara för sin vikarieanskaffning. I vilken utsträckning bolaget kommer att använda sig av möjligheten att köpa kost av externa leverantörer är svårt att idag ange. Sannolikt är inte detta det första bolaget kommer att fokusera på. Om och när bolaget vill köpa kost externt måste en upphandling genomföras och vår egen kostenhet har möjlighet att delta i upphandlingen.

5 5 (5) Vem blir ansvarig löneförhandlare för Kommunals medlemmar från arbetsgivarens sida? Bolaget är ytterst arbetsgivare för sina anställda. Därför är det VD:n i bolaget som har ansvaret för alla operativa frågor inom bolaget. Bolaget kommer att ha egna resurser inom HR-området. Vem som direkt kommer att löneförhandla för bolagets räkning får bolaget sedan komma fram till. Bolaget kan samråda med kommunen inför löneförhandlingarna och bolaget kan också be kommunens HR-avdelning att förhandla åt bolagets räkning. KOMMUNLEDNINGSKONTORET Herman Crespin Kommunchef Cathrine Eriksson Socialchef

Frågor och svar gällande att delar av socialnämndens verksamhet kan komma att bli helägt kommunalt bolag

Frågor och svar gällande att delar av socialnämndens verksamhet kan komma att bli helägt kommunalt bolag Datum 1 (8) Frågor och svar gällande att delar av socialnämndens verksamhet kan komma att bli helägt kommunalt bolag Du som har en fråga som du inte hittar svar på här kan höra av dig till bolagisering@hoganas.se.

Läs mer

BESLUTSUNDERLAG FÖR BOLAGISERING AV DELAR AV SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETER

BESLUTSUNDERLAG FÖR BOLAGISERING AV DELAR AV SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETER UTREDNING 1 (13) 2016-11-11 KS/2016/446 BESLUTSUNDERLAG FÖR BOLAGISERING AV DELAR AV SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETER BAKGRUND, KOMMUNENS STRATEGI OCH MÅLSÄTTNING MED BOLAGISERING Bakgrund Kommunstyrelsen beslutade

Läs mer

BOLAGISERING AV KOMMUNAL VERKSMHET INOM SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE

BOLAGISERING AV KOMMUNAL VERKSMHET INOM SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE UTREDNING 1 (12) 2016-05-11 KS/2016/446 BOLAGISERING AV KOMMUNAL VERKSMHET INOM SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE Socialförvaltningen i Höganäs kommun har en övergripande ambition att ha nöjda brukare och

Läs mer

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2019-01-29 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2019:41 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Läs mer

Riktlinjer för hantering av intraprenad inom Växjö kommun

Riktlinjer för hantering av intraprenad inom Växjö kommun Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-02 Riktlinjer för hantering av intraprenad inom Växjö kommun Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunstyrelsen Dokumentnamn Riktlinjer för hantering

Läs mer

Process för verksamhetsövergång

Process för verksamhetsövergång Process för verksamhetsövergång Kort om tidplanen Aktiviteter Påbörjas Klart senast Ansvarig Informationsmöte för dem som berörs Förfrågan om verksamhetsövergång lämnas till berörda individer Informationsmöte/individuell

Läs mer

STYRDOKUMENT Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

STYRDOKUMENT Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 1 (5) STYRDOKUMENT Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Beslutad när Kommunstyrelsen 2018-03-13, 36 Beslutad av Diarienummer Kommunstyrelsen KSKF/2018:53 Ersätter Gäller

Läs mer

Policy för intraprenad i Bollebygds kommun

Policy för intraprenad i Bollebygds kommun Styrdokument 1 (6) 2017-07-27 Fastställd: Kommunfullmäktige 2017-10-26, 166 Gäller för: Bollebygds kommun Dokumentansvarig: Bildnings- och omsorgschef Dnr: BON2017/141 Policy för intraprenad i Bollebygds

Läs mer

Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2018-02-12 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2018:53 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Förslag till

Läs mer

1(8) Företagspolicy. Styrdokument

1(8) Företagspolicy. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Policy Beslutad av Kommunfullmäktige 2015-10-28 140 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Policy & ägardirektiv

Läs mer

Kommittédirektiv. Inrättande av en ny myndighet för hälso- och vårdinfrastruktur. Dir. 2013:15. Beslut vid regeringssammanträde den 7 februari 2013

Kommittédirektiv. Inrättande av en ny myndighet för hälso- och vårdinfrastruktur. Dir. 2013:15. Beslut vid regeringssammanträde den 7 februari 2013 Kommittédirektiv Inrättande av en ny myndighet för hälso- och vårdinfrastruktur Dir. 2013:15 Beslut vid regeringssammanträde den 7 februari 2013 Sammanfattning En särskild utredare ska förbereda och genomföra

Läs mer

Policy för intraprenad i Hällefors kommun

Policy för intraprenad i Hällefors kommun Policy för intraprenad i Hällefors kommun 2(9) Innehåll 1 Inledning... 3 2 Syfte... 3 3 Ansvar, befogenheter och organisation... 3 4 Start... 4 5 Ekonomi... 5 6 Investeringar... 5 7 Personal... 5 7.1 Policy

Läs mer

Beskrivning av samverkanssystemet

Beskrivning av samverkanssystemet Samverkanssystemet Dnr 571-07-110 Bilaga 2 till förhandlingsprotokoll 2007-08-08 Beskrivning av samverkanssystemet Här följer en beskrivning av linjeorganisationen, beslutsnivåerna och samverkansgrupperna

Läs mer

Avveckling av Danderyds kommuns hemtjänst i egen regi

Avveckling av Danderyds kommuns hemtjänst i egen regi DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) Kommunstyrelsen Avveckling av Danderyds kommuns hemtjänst i egen regi Ärende Socialnämnden har i beslut föreslagit att kommunstyrelsen ska avveckla hemtjänsten i

Läs mer

Kommunallagen ställer tre krav för att kommunen ska få överlämna ansvaret för en kommunal verksamhet till ett bolag.

Kommunallagen ställer tre krav för att kommunen ska få överlämna ansvaret för en kommunal verksamhet till ett bolag. FÖRETAGSPOLICY B:2 1 Bakgrund Kommunallagen ger kommunerna möjlighet att överlämna vården av en kommunal angelägenhet till aktiebolag, ekonomisk förening, ideell förening eller stiftelse. (Kl 3 kap 16)

Läs mer

Arbetsmiljö INNEHÅLL. Ansvaret är arbetsgivarens. Du som förtroendevald kan

Arbetsmiljö INNEHÅLL. Ansvaret är arbetsgivarens. Du som förtroendevald kan Arbetsmiljö 3 INNEHÅLL Arbetsmiljö 3 Jobba systematiskt 4 Jobba förebyggande 4 Skyddsombud/arbetsmiljöombud 5 Brister arbetsmiljön - checklista 6 Ditt stöd 7 Arbetsmiljö Arbetsgivare som satsar på en god

Läs mer

Införande av inköpscentral samt revidering av servicenämnden reglemente

Införande av inköpscentral samt revidering av servicenämnden reglemente Kommunstyrelsen 2019-03-26 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2019:133 Gunnar Ekdahl 016-710 52 61 1 (7) Kommunstyrelsen Införande av inköpscentral samt revidering av servicenämnden reglemente

Läs mer

Kommittédirektiv. Förberedelser inför ett överförande av Lantmäteriets division Metria till ett av staten helägt aktiebolag. Dir.

Kommittédirektiv. Förberedelser inför ett överförande av Lantmäteriets division Metria till ett av staten helägt aktiebolag. Dir. Kommittédirektiv Förberedelser inför ett överförande av Lantmäteriets division Metria till ett av staten helägt aktiebolag Dir. 2010:101 Beslut vid regeringssammanträde den 23 september 2010 Sammanfattning

Läs mer

Frågor & Svar Bolagisering av elithockeyn i KHK

Frågor & Svar Bolagisering av elithockeyn i KHK Frågor & Svar Bolagisering av elithockeyn i KHK 1. Hur har styrelsen kommit fram till förslag att bolagisera och vilka delar ingår? - Skatteverket har aviserat en förändring inom skatteområdet som kan

Läs mer

Ärende 15 b) Feriepraktik Dnr: UN 19/011

Ärende 15 b) Feriepraktik Dnr: UN 19/011 Ärende 15 b) 1 (4) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-12-10 Social- och Omsorgskontoret Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Feriepraktik 2019 Dnr: UN 19/011 Sammanfattning av ärendet Södertälje kommun anordnar varje

Läs mer

SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSDIREKTÖR PIA NURME BORGÅ GÖR EN SEPARAT UTREDNING OM PRODUKTIONEN AV SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSTJÄNSTER

SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSDIREKTÖR PIA NURME BORGÅ GÖR EN SEPARAT UTREDNING OM PRODUKTIONEN AV SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSTJÄNSTER SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSDIREKTÖR PIA NURME BORGÅ GÖR EN SEPARAT UTREDNING OM PRODUKTIONEN AV SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSTJÄNSTER DE VIKTIGASTE FÖRÄNDRINGARNA UR KOMMUNERNAS SYNPUNKT NÄR SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDS-

Läs mer

Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år LS

Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år LS Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2018 9 LS 2017-1386 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-01-17 LS 2017-1386 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal

Läs mer

Policy för intraprenader i Halmstads kommun

Policy för intraprenader i Halmstads kommun Policy för intraprenader i Halmstads kommun Antagen av Kommunfullmäktige den 12 december 2017, 155 1. Policy En intraprenad i den kommunala förvaltningen är en avgränsad enhet som via en formell överenskommelse

Läs mer

Ägarpolicy för de kommunala bolagen

Ägarpolicy för de kommunala bolagen Ägarpolicy för de kommunala bolagen 1 Bakgrund Kommunallagen ställer krav på kommunalt inflytande och kontroll över all kommunal verksamhet, även den som ägs och bedrivs i bolagsform. De kommunalt ägda

Läs mer

Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2015

Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2015 Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-11-26 LS 1406-0797 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2015 Föredragande

Läs mer

Processbeskrivning. Översyn av förvaltningsorganisationen, delegationer, administrativa processer och bolagsstruktur.

Processbeskrivning. Översyn av förvaltningsorganisationen, delegationer, administrativa processer och bolagsstruktur. Processbeskrivning Översyn av förvaltningsorganisationen, delegationer, administrativa processer och bolagsstruktur. Kommunchef Nicklas Bremefors har fått i uppdrag av politiken att ge förslag på ny organisation

Läs mer

Överlåtelseavtal mellan Stockholms läns landsting och Huddinge Universitetssjukhus

Överlåtelseavtal mellan Stockholms läns landsting och Huddinge Universitetssjukhus Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektören TJÄNSTEUTLÅTANDE 2003-12-10 Landstingsstyrelsen Överlåtelseavtal mellan Stockholms läns landsting och Huddinge Universitetssjukhus AB ÄRENDET Landstingsfullmäktige

Läs mer

Ny organisation för administration av ålders- och efterlevandepension

Ny organisation för administration av ålders- och efterlevandepension Utlåtande 2009: RI (Dnr 217-2803/2008) Ny organisation för administration av ålders- och efterlevandepension i Stockholms stad Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande 1. Ny organisation

Läs mer

FÖRETAGSPOLICY FÖR BOLAG ÄGDA AV ANEBY KOMMUN

FÖRETAGSPOLICY FÖR BOLAG ÄGDA AV ANEBY KOMMUN FÖRETAGSPOLICY FÖR BOLAG ÄGDA AV ANEBY KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2009-02-23 6 Inledning och syfte Aneby kommun bedriver en del av sin verksamhet i form av bolag eller stiftelser. Verksamhet i

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(2)

Stockholms läns landsting 1(2) Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-11-09 LS 2016-1271 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2017 Föredragande

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, 184 Dnr: KS 2016/656 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se Innehåll 1.

Läs mer

Kommunal Norrbotten Sektion 12 12: an

Kommunal Norrbotten Sektion 12 12: an Kommunal Norrbotten Sektion 12 12: an 2009-04-28 Ordförande Hej alla Kommunalare! Sedan senaste infobladet har vi haft årsmöte den nya styrelsen konstituerat sig och det innebär en del förändringar. Jan

Läs mer

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-21 Dnr 1602350 1 (5) Personalnämnden Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Ordförandens

Läs mer

7 Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2019 LS

7 Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2019 LS 7 Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2019 LS 2018-0916 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-10-24 LS 2018-0916 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal

Läs mer

Riktlinjer för intraprenad i Vårgårda kommun

Riktlinjer för intraprenad i Vårgårda kommun Riktlinjer för intraprenad i Vårgårda kommun Beslutat av: Kommunfullmäktigige för beslut: 17 januari 2018 För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige Ansvarig verksamhet: Socialtjänst Ansvarig tjänsteman:

Läs mer

Analys av samverkansformer för kommunal verksamhet.

Analys av samverkansformer för kommunal verksamhet. 1(5) 2015-11-11 Helge Jonsson Tfn: 063-14 76 36 E-post: helge.jonsson@regionjh.se Analys av samverkansformer för kommunal verksamhet. Inledning En förstudie har tagits fram kring regional samverkan i offentlig

Läs mer

BOLAGSPOLICY FÖR REGION SKÅNES HEL- OCH DELÄGDA AKTIEBOLAG

BOLAGSPOLICY FÖR REGION SKÅNES HEL- OCH DELÄGDA AKTIEBOLAG BOLAGSPOLICY FÖR REGION SKÅNES HEL- OCH DELÄGDA AKTIEBOLAG 1 Syfte och bakgrund Kommunallagen ställer krav på inflytande och kontroll över all kommunal verksamhet inkluderande sådan verksamhet som bedrivs

Läs mer

Samordning av VA-verksamheten med Roslagsvatten Dnr KS12/

Samordning av VA-verksamheten med Roslagsvatten Dnr KS12/ 2013-01-14 Mats Falås VA- och Renhållningschef 08 560 39 336 Mats.Falas@ekero.se Kommunstyrelsen Samordning av VA-verksamheten med Roslagsvatten Dnr KS12/181-303 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

1 LTV 2009 I KORTHET. Innehållsförteckning

1 LTV 2009 I KORTHET. Innehållsförteckning 1 LTV 2009 I KORTHET Detta dokument innehåller information om styrelsens för Telefonaktiebolaget LM Ericsson förslag till årsstämman den 22 april 2009 om inrättande av Aktiesparplan för alla anställda,

Läs mer

Processbeskrivning. Översyn av förvaltningsorganisationen, delegationer, administrativa processer och bolagsstruktur.

Processbeskrivning. Översyn av förvaltningsorganisationen, delegationer, administrativa processer och bolagsstruktur. Processbeskrivning Översyn av förvaltningsorganisationen, delegationer, administrativa processer och bolagsstruktur. 1. Bakgrund Kommunstyrelsen har fattat följande beslut: 1. Under förutsättning av kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunal Författningssamling

Kommunal Författningssamling Kommunal Författningssamling Koncernpolicy för Kävlinge kommun Dokumenttyp Beslutande organ Förvaltningsdel Policy Kommunstyrelsen Kommunkansliet Antagen 2002-03-14, Kf 12/02:1 Ansvar Kanslichef Koncernpolicy

Läs mer

Ägardirektiv för Vetlanda Stadshus AB (moderbolaget)

Ägardirektiv för Vetlanda Stadshus AB (moderbolaget) 1 (5) Ägardirektiv för Vetlanda Stadshus AB (moderbolaget) Dokumenttyp: Ägardirektiv Beslutad av: Kommunfullmäktige (2018-05-16 51) Gäller för: Vetlanda Stadshus AB Giltig fr.o.m.: 2018-06-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Intraprenad som driftsform i Orust kommun

Intraprenad som driftsform i Orust kommun FÖRFATTNINGSSAMLING (8-6-3) Intraprenad som driftsform i Orust kommun Dokumenttyp Riktlinjer Ämnesområde Organisation, styrning Ägare/ansvarig Kommunchefen Antagen av Kommunstyrelsen Revisions datum Förvaltning

Läs mer

Svar på motion om utökad valfrihet inom området personlig assistans

Svar på motion om utökad valfrihet inom området personlig assistans 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-03-27 82 Svar på motion om utökad valfrihet inom området personlig assistans Dnr 2016-000166 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Kallelse till årsstämma i SJ AB 2019

Kallelse till årsstämma i SJ AB 2019 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i SJ AB 2019 Härmed kallas till årsstämma i

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2018/0411 Cecilia von Sydow

DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2018/0411 Cecilia von Sydow DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Kommunstyrelsen Ändring av organisatorisk tillhörighet för egenregiverksamheterna inom äldreomsorgen och LSS från kommunstyrelsens produktionsutskott till socialnämnden

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

INTRAPRENADER Policy och riktlinjer

INTRAPRENADER Policy och riktlinjer INTRAPRENADER Policy och riktlinjer Förslag Baserat på beslut i kommunstyrelsen 2006-01-10, samt medbestämmandeförhandlingar 2005-11-16 och 2005-12-01 Alternativa driftformer Kommunfullmäktige i Eksjö

Läs mer

Regler och rutiner för överföring av personal vid kommunalisering av hemsjukvården

Regler och rutiner för överföring av personal vid kommunalisering av hemsjukvården Bilaga 4 Regler och rutiner för överföring av personal vid kommunalisering av hemsjukvården Uppdrag Arbetsgruppen har fått i uppdrag att komma med förslag hur överföring av hemsjukvårdsarbetsuppgifter

Läs mer

Flytt av förvaltningskontor till Farsta Centrum - genomförandeärende

Flytt av förvaltningskontor till Farsta Centrum - genomförandeärende ÄLDREFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR UTBILDNING OCH ADMINISTRATION ÄN DNR 40402-433/2013 SOF SID 1 (7) 2013-10-02 SOCIALFÖRVALTNINGEN ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN Handläggare: Patrik Simonsson Telefon: 08-508

Läs mer

Ett arbetsliv i förändring hur påverkas ansvaret för arbetsmiljön?, SOU 2017:24

Ett arbetsliv i förändring hur påverkas ansvaret för arbetsmiljön?, SOU 2017:24 Sida 1 (5) Arbetsmarknadsdepartementet A2017/00714/ARM a.remissvar@regeringskansliet.se Stockholm den 7 juli 2017 Remissyttrande Ett arbetsliv i förändring hur påverkas ansvaret för arbetsmiljön?, SOU

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 8 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Lars-Anders Ottosson (M) Ingemar Narheim (M) Anna Hedbrant (C) Roger Nilsson (S) Ann-Margreth Larsson (S) Peter

Läs mer

Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren

Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren HANDLINGSPLAN 2017-12-18 Dokument nr: MK 2017/xxx 1(8) Kommunledningskontoret Personalenheten Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren 2018-2021 Varför handlingsplan om

Läs mer

Protokoll Förvaltningsråd

Protokoll Förvaltningsråd Protokoll Förvaltningsråd Datum: 2012-05-31 Plats: Socialkontoret Närvarande: Christin Elofsson-Arons, Marie van-geffen Blomberg, Adam Sundstedt, Magnus Bjurman, Pia Ström, Lars Hansson, Lena Wörlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Liten guide om offentliga upphandlingar. Till stöd för dig som förhandlar och/eller sitter i samverkan som förtroendevald i Vision Stockholms stad

Liten guide om offentliga upphandlingar. Till stöd för dig som förhandlar och/eller sitter i samverkan som förtroendevald i Vision Stockholms stad Liten guide om offentliga upphandlingar Till stöd för dig som förhandlar och/eller sitter i samverkan som förtroendevald i Vision Stockholms stad Innehåll Varför en guide? Sid. 3 ILO:s åtta kärnkonventioner

Läs mer

Verksamhetsplan för Ny standard, MIS Life 2.0,

Verksamhetsplan för Ny standard, MIS Life 2.0, S4I Standard for Insurance AB Verksamhetsplan för Ny standard, MIS Life 2.0, 2016-2018 1 Bakgrund Den nya branschstandarden MIS Life 2.0 ska levereras av ett aktiebolag samägt av SFM Service AB (SFM) och

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

Program för personalrörlighet inom och från Jönköpings kommun

Program för personalrörlighet inom och från Jönköpings kommun Program för personalrörlighet inom och från Jönköpings kommun Ks/2014:424 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Program för personalrörlighet inom och från Jönköpings kommun Fastställt

Läs mer

Kollektivavtal om samverkan för Valdemarsviks kommun

Kollektivavtal om samverkan för Valdemarsviks kommun Bilaga 3 Kollektivavtal om samverkan för Valdemarsviks kommun Inledning Parterna sluter detta avtal med stöd av FAS 05 (Förnyelse-Arbetsmiljö-Samverkan i kommuner, landsting och regioner). Parternas syfte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-12 1 (8) Personalutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-12 1 (8) Personalutskottet 2013-02-12 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, onsdagen den 12 februari 2013, kl. 13.00 14.50 Ledamöter Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Patrik Eriksson (MP) 1-4 Björn

Läs mer

Nynäshamns kommuns organisation. Uppdaterad

Nynäshamns kommuns organisation. Uppdaterad Nynäshamns kommuns organisation Uppdaterad 2018-08-16 Nynäshamns kommun Valnämnd Kommunfullmäktige Revision Samordningsoch uppföljningsansvar mot samtliga förvaltningar Nämnder Förvaltningar Kommunägda

Läs mer

Långsiktigt rörligt ersättningsprogram 2010

Långsiktigt rörligt ersättningsprogram 2010 LTV 2010 i korthet Detta dokument innehåller information om styrelsens för Telefonaktiebolaget LM Ericsson förslag till årsstämman den 13 april 2010 om inrättande av Aktiesparplan för alla anställda, Plan

Läs mer

INFORMATION OM VERKSAMHETERNA INOM HÖGANÄS. HÖGANÄS omsorg AB

INFORMATION OM VERKSAMHETERNA INOM HÖGANÄS. HÖGANÄS omsorg AB INFORMATION OM VERKSAMHETERNA INOM HÖGANÄS Omsorg AB HÖGANÄS omsorg AB 1 2 INNEHÅLL HEMTJÄNST... 6 HEMSJUKVÅRD... 8 SÄRSKILT BOENDE... 9 KORTTIDSBOENDE... 12 DAGVERKSAMHET... 13 PERSONLIG ASSISTANS INOM

Läs mer

Tjänsteskrivelse Rutinförteckning, Intern kontroll, Socialnämnden

Tjänsteskrivelse Rutinförteckning, Intern kontroll, Socialnämnden VA L LENTUNA KOMMUN T JÄNSTESKRIVELSE S O CIALFÖRVALTNING 2 0 1 4-05-21 D N R SN 2 014.0 58 A GNETA SANDSTRÖM SID 1/2 C O NTROLLER A GNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE S O CIALNÄMNDE N Tjänsteskrivelse Rutinförteckning,

Läs mer

Tjänsteskrivelse FÖRSLAG TILL ORGANISATIONSFÖRÄNDRING KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING. Bakgrund

Tjänsteskrivelse FÖRSLAG TILL ORGANISATIONSFÖRÄNDRING KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING. Bakgrund Tjänsteskrivelse Datum: 2015-05-28 Förvaltning: Kommunledningskontoret Handläggare: Ola Ingevaldson Telefon: 0523/61 31 19 E-post: ola.ingevaldson@lysekil.se FÖRSLAG TILL ORGANISATIONSFÖRÄNDRING KOMMUNSTYRELSENS

Läs mer

Regler för intraprenader inom Göteborgs Stad

Regler för intraprenader inom Göteborgs Stad Intresse för att driva verksamhet på intraprenad? Bakgrund I april månad 2014 beslutad SDN Majorna-Linné, utifrån ett yrkande från FP och M, att be sektor Äldreomsorg och Hälso- och sjukvård undersöka

Läs mer

Policy och direktiv för Ronneby kommun och dess helägda aktiebolag

Policy och direktiv för Ronneby kommun och dess helägda aktiebolag Policy och direktiv för Ronneby kommun och dess helägda bolag Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Gäller från: 2017-12-14 Antagen KF: 404/2017 Policy och direktiv för Ronneby kommun och dess helägda

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun

Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Personaldelegationen Personalchef Anne Elgmark 2014-12-09 1 (5) Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun

Läs mer

19 Upptagande av lån för avgiftsfinansierade verksamheten KS/2016/941

19 Upptagande av lån för avgiftsfinansierade verksamheten KS/2016/941 19 Upptagande av lån för avgiftsfinansierade verksamheten KS/2016/941 KALLELSE/PROTOKOLLSFÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2017-01-10 KS/2016/941 UPPTAGANDE AV LÅN FÖR AVGIFTSFINANSIERADE VERKSAMHETEN Sammanfattning

Läs mer

Riktlinje för rekrytering av verkställande direktörer i Uppsala Stadshus dotterbolag

Riktlinje för rekrytering av verkställande direktörer i Uppsala Stadshus dotterbolag Riktlinje för rekrytering av verkställande direktörer i Uppsala Stadshus dotterbolag Ett normerande dokument som Uppsala Stadshus AB fattade beslut om 29 januari 2019 Dokumentnamn Fastställd av Gäller

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i Aktiebolaget Bostadsgaranti, 556071-9048.

Härmed kallas till årsstämma i Aktiebolaget Bostadsgaranti, 556071-9048. Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Sveriges Byggindustrier Box 5054 102 42 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma

Läs mer

Införande av vikariepool i Norrtälje kommuns förskoleverksamheter

Införande av vikariepool i Norrtälje kommuns förskoleverksamheter Tjänsteutlåtande Ärendenummer/diarienummer: dnr BSN 2019-299 Barn- och skolnämnd Handläggare Eva Wetterstrand Till: Barn- och skolnämnden Titel: Förvaltningschef E-post: Eva.wetterstrand-wickbers@norrtalje.se

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2018

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2018 Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget 2018 Härmed kallas till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget, org nr 556166-5836. Tid: Tisdagen den 24 april 2018, kl. 8.30 Plats: Bolagets huvudkontor,

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om förnyelse, arbetsmiljö och samverkan - ramavtal

Lokalt kollektivavtal om förnyelse, arbetsmiljö och samverkan - ramavtal 1 Lokalt kollektivavtal om förnyelse, arbetsmiljö och samverkan - ramavtal De centrala parterna har ett gemensamt synsätt om samverkan och kompetens inom hälso- och arbetsmiljöområdet i kommuner och landsting.

Läs mer

Principer för ersättning och andra anställningsvillkor för ledande befattningshavare Med ledande befattningshavare avses verkställande direktören (VD) och övriga medlemmar av koncernledningen. Trelleborg

Läs mer

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN 2017.047 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-08-02 DNR SN 2017.047 LARS NÄSLUND SID 1/1 CONTROLLER LARS.NASLUND @VALLENTUNA.SE

Läs mer

Möjliga åtgärder för ekonomi i balans

Möjliga åtgärder för ekonomi i balans Möjliga åtgärder för ekonomi i balans Projekt 20 miljoner kronor Utifrån uppdraget från kommunfullmäktige i juni 2018 April 2019 Dagens agenda Inledning och bakgrund Vad är projekt 20 miljoner kronor?

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i Sveaskog AB, org.nr Plats: IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm

Härmed kallas till årsstämma i Sveaskog AB, org.nr Plats: IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm Kallelse till årsstämma i Sveaskog AB Härmed kallas till årsstämma i Sveaskog AB, org.nr 556558-0031. Tid: onsdagen den 24 april 2019, kl. 13.00 Plats: IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm

Läs mer

Ägardirektiv för Vetlanda Energi och Teknik AB

Ägardirektiv för Vetlanda Energi och Teknik AB 1 (5) Ägardirektiv för Vetlanda Energi och Teknik AB Dokumenttyp: Ägardirektiv Beslutad av: Kommunfullmäktige (2014-04-23 61) Gäller för: Vetlanda Energi och Teknik AB Giltig fr.o.m.: 2014-04-23 Dokumentansvarig:

Läs mer

Hej arbetsgivare! Som medlem i KFO har du professionella rådgivare vid din sida i med- och motvind.

Hej arbetsgivare! Som medlem i KFO har du professionella rådgivare vid din sida i med- och motvind. Hej arbetsgivare! Som medlem i KFO har du professionella rådgivare vid din sida i med- och motvind. Ett medlemskap Välkommen till Arbetsgivarföreningen KFO Sveriges största fristående arbetsgivarorganisation.

Läs mer

Övning - Företrädare chef

Övning - Företrädare chef Övning - Företrädare chef Praktikfall 1 Vem ska företräda? Du blir kontaktad av chef som vill att Vision ska företräda henne/honom. Du känner att du av olika skäl, inte kan företräda chefen. 1 Praktikfall

Läs mer

av beslutanderätt för Kommunstyrelsens verksamhetsområde - Personal

av beslutanderätt för Kommunstyrelsens verksamhetsområde - Personal 1(6) Antagen: KS 2007-11-26 156 Delegation av beslutanderätt för Kommunstyrelsens verksamhetsområde - Personal 1. Kommunstyrelsen 1.1 Tillsvidareanställning av förvaltningschef och motsvarande 1 1.2 Beslut

Läs mer

INTRAPRENADER Policy Kiruna Kommun

INTRAPRENADER Policy Kiruna Kommun INTRAPRENADER Policy Kiruna Kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2009-02-23 11 Intraprenader En intraprenad är en enhet inom den kommunala förvaltningen med utökade befogenheter samt utökat ansvar för

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, och uppgiftsfördelningen inom Västarvet

Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, och uppgiftsfördelningen inom Västarvet SYSTEMATISKT ARBETSMILJÖARBETE Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, och uppgiftsfördelningen inom Västarvet Ett väl fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete leder till god arbetsmiljö som gynnar alla.

Läs mer

Överföring av hemsjukvårduppgifter till ny huvudman

Överföring av hemsjukvårduppgifter till ny huvudman Överföring av hemsjukvårduppgifter till ny huvudman Uppdraget Arbetsgruppen har fått i uppdrag att komma med förslag hur överföring av hemsjukvårdsarbetsuppgifter kan flyttas från Norrbottens läns landsting

Läs mer

Ägardirektiv för Växjö Kommunföretag AB

Ägardirektiv för Växjö Kommunföretag AB Styrande dokument Ägardirektiv för Växjö Kommunföretag AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunkansliet Dokumentnamn Ägardirektiv för Växjö Kommunföretag AB Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige

Läs mer

Riktlinjer för ägarstyrning av kommunens bolag

Riktlinjer för ägarstyrning av kommunens bolag Riktlinjer för ägarstyrning av kommunens bolag Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner 1 Fastställt av: KF Datum: 2017-03-01 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell

Läs mer

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 30 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 30 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 30 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i SJ AB 2015 Härmed kallas till årsstämma i

Läs mer

AVTAL. Samverkansavtal. Hudiksvalls kommun

AVTAL. Samverkansavtal. Hudiksvalls kommun AVTAL Samverkansavtal 2006 Hudiksvalls kommun Inledning Med FAS 05 (Förnyelse, Arbetsmiljö, Samverkan i kommuner, landsting och regioner) som utgångspunkt har parterna inom Hudiksvalls kommun träffat denna

Läs mer

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statligt ägande 103 30 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statligt ägande 103 30 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statligt ägande 103 30 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i SJ AB 2013 Härmed kallas till årsstämma i SJ AB, 556196-1599.

Läs mer

Plan för medarbetares lika rättigheter och möjligheter. Österåkers Kommun

Plan för medarbetares lika rättigheter och möjligheter. Österåkers Kommun Plan för medarbetares lika rättigheter och möjligheter Österåkers Kommun 2015-2017 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Personalstatistik... 4 Förvärvsarbete och föräldraskap... 8 Trakasserier... 9 Lediga

Läs mer

p.2014.1212 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Linde Stadshus AB

p.2014.1212 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Linde Stadshus AB p.2014.1212 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Linde Stadshus AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-05-13 89 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING GEMENSAMT ÄGARDIREKTIV FÖR BOLAGEN I SPINNERSKANKONCERNEN Kf 2012-04-26, 33 Blad 1(5) Marks kommun har fyra helägda bolag Spinnerskan i Mark AB, Marks Bostads AB, Marks Fastighets AB och Mark Kraftvärme

Läs mer

56s Ägardirektiv AB Össebyhus (KS 20tI.082)

56s Ägardirektiv AB Össebyhus (KS 20tI.082) Kom munstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2012-05-03 12 (16) 56s Ägardirektiv AB Össebyhus (KS 20tI.082) Beslut Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att fastställa

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(2)

Stockholms läns landsting 1(2) Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-11-18 LS 2015-1181 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2016 Föredragande

Läs mer

Risk- och konsekvensanalys för Upplands Väsby kommun

Risk- och konsekvensanalys för Upplands Väsby kommun Allmänt När ändringar i verksamheten planeras ska arbetsgivaren bedöma vilka eventuella risker och konsekvenser som ändringarna medför. En risk- och konsekvensanalys ska göras under planeringsstadiet,

Läs mer

Datum 2014-10-23 Dnr 1401713. Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag (LÖF) - kapitaltillskott

Datum 2014-10-23 Dnr 1401713. Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag (LÖF) - kapitaltillskott Regionstyrelsen Lennart Henricson Finanschef 040-675 36 36 lennart.henricson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-23 Dnr 1401713 1 (5) Regionstyrelsen Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag (LÖF) -

Läs mer