Måttinstruktioner ANYSUIT.SE TABELL OCH INSTRUKTIONER. - MingTian AB -

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Måttinstruktioner ANYSUIT.SE TABELL OCH INSTRUKTIONER. - MingTian AB -"

Transkript

1 Måttinstruktioner 1 ANYSUIT.SE TABELL OCH INSTRUKTIONER

2 AnySuit.se AnySuit.se grundades 2007 och är en av de första skrädderierna på Internet. Tack vare vår långa erfarenhet har vi lärt oss kundens behov och att sy rätt även utan att träffa kunden. 2 AnySuit ägs av Mingtian AB org. Nr Adress: Klippgatan 16 A, Solna Changshou Road 652, Shanghai För mer information:

3 Mått Kroppsmått Exakt plaggmått Kommentar Plaggets längd Axelbredd Ärmlängd Bröstets omkrets Bröstets bredd Ryggens bredd Normal midjemått Bröstdjup Torsolängd Ryggens längd Höftens omkrets Stuss Bicepsomkrets Handledens omkrets Nackens omkrets Byxans längd Byxans midja Lårets omkrets Knäets omkret Gren Fotvidd

4 Att förstå vid mätning 4 Sträckintepådigionödan.Hardumätpåettspecielltsättellervilldukommentera måttet så kommer du kunna göra det under beställningens gång. Du kommer också kunna ange huruvida du angett kroppsmått eller exakta plaggmått. Måtten kan du även ta själv. När det gäller svåråtkomliga mått, mät då på ett befintligt plagg som passar. Om du inte har måttband kan du använda ett snöre som du sedan mäter separat. Det är inte svårt att ta måtten om du följer instruktionerna. Eftersom vi har varit verksammasedan2007harvilärtossvardetbrukargåfel,ochidagsysfärreän2% avvåraplaggfel(ochsjälvklartfixarvitilldetnärdethänder)! Mätningarna kan utföras på två olika sätt: 1. KROPPSMÅTT 2. EXAKTA PLAGGMÅTT

5 Kroppsmått 5 Mät då exakt enligt instruktionerna. Du behöver ingen skräddare till hjälp, följ bara instruktionerna. Våra skräddare kommer att lägga till ett antal cm beroende på passform du har valt (vid, normal, slim fit) och skärning på plagget (modern, klassisk, amerikansk, britisk). Ju större du är desto mer kommer det att läggas till, så om du är en stor och kraftig man och väljer en vid kostym i klassiskt snitt, bli inte förvånad om skräddarna lägger till så mycket som 20 cm eller mer i bröstomfång, medan för en smal tjej som beställer en slim fit modern kavaj kan det handla om 2-3 cm eller mindre.

6 Exakta plaggmått 6 I detta fall mäter du direkt på plagget, t.ex. från axelsöm till axelsöm på en kostym eller skjorta. Skräddarna lägger då inte till något och syr efter de exakta måtten du angett. Detta kan vara att föredra gällande längd och omfång på byxor, men inte för bröstomkrets (som kan mätas på alltför många olika sätt på plagget) Dessa mått rekommenderas starkt gällande byxbenens och ärmarnas omkrets samt axelbredden. Se dock till att verkligen mäta på befintligt plagg som passar.

7 Plaggets längd 7 Stårak(mensträckintepådigionödan) Mätfrånnackensrotraktnersålångtsomduvill att plaggget skall vara (till tummens spets för en klassisk herrkavaj, längre för rockar, kortare för västar...) Vi rekommenderar kurviga personer (damer och muskulösa eller kraftiga män) att mäta längs ryggen(ange då vid beställningen att du gjort så)

8 Axelbredd 8 Bredden på dina axlar Mät från slutet på ena axeln till slutet på den andra (känn efter där benet slutar). Har du muskulösa armar så mät dock en bit utanför. Låt måttbandet följa ryggens kontur. Om du är osäker rekommenderas att du mäter på ett befintligt plagg. Mät då från axelsöm till axelsöm och se till att plagget är utsträckt. Viktigt är att du mäter på kavaj om du ska sy upp en kavaj och på en skjorta om du ska sy upp en skjorta.

9 Ärmlängd 9 Ärmarnas längd. Mät båda för säkerhetens skull, en del har olika långa armar utan att veta om det. Börja vid axelsömen, där du mäte axelbredden från, och fortsätt ner till 2cm under handleden. Våra skräddare kommer att göra kavajärmar något kortare och skjortärmar längre så att skjortans manschett skall kunna ses under kavajen.

10 Bröstets omkrets 10 Bröstets omkrets där det är som störst Håll ett finger (inte mer) mellan måttbandet och kroppen Ha inte alltför tjocka kläder på när du tar detta mått

11 Bröstets bredd 11 Mät i rak linje från ena armålan till den andra. Detta är ett svårt mått att mäta på befintliga plagg och vi rekommenderar därför att du tar kroppsmått Sträck på dig men överdriv inte annars kommer kavajen bli för stor och hänga.

12 Ryggens bredd 12 Ryggens bredd mäter du i rak linje från ena armhålan till den andra. Sträck ut ryggen genom att sträcka armarna framåt mot en gemensam mittpunkt. Detta är för att plagget inte ska spricka i ryggen när du ska sträcka dig och försöka knyta skorna. Överdriv dock inte annars kommer det finnas för mycket tyg i ryggen som förstör plaggets passform.

13 Normal midjemått 13 Normala midjemåttet mäts där midjan är som smalast. Har du ölmage kommer du dock få mäta där magen är som störst. Om du inte bifogar bild, glöm inte att ange detta vid beställning. Om osäker, mät ett par cm ovanför naveln. Håll ett finger mellan måttbandet och kroppen när du mäter för att inte dra åt för hårt.

14 Bröstdjup 14 Från axelns rot / plaggets horisontella söm, till bröstets högsta punkt (oftast börstvårtan) Detta är ett mått för damer, men också vältränade eller kraftiga män rekommenderas att ta detta mått. Detta mått kan endast tas som kroppsmått och ej som exakt plaggmått.

15 Torsolängd 15 Från axelns rot / plaggets horisontella söm, till där midjan är som smalast (normala midjemåttet). Detta är ett mått för damer, men också vältränade eller kraftiga män rekommenderas att ta detta mått. Detta mått kan endast tas som kroppsmått och ej som exakt plaggmått.

16 Ryggens längd 16 Från nackens rot (plaggets horisontella söm) i en rak linje längs ryggen ner till midjan där den är som smalast (normala midjemåttet). Detta mått tas på samma sätt som torsolängd, men längs ryggen Detta mått behövs endast för damer.

17 Höftens omkrets 17 Höftens omkrets där det är som bredast. Oftast strax under höftbenet. Detta mått tas mellan midjan och stus Har du ölmage så mäter du under ölmagen.

18 Stus 18 Normalt sätt ligger detta mått 5-10 cm under höftens omkrets. Mät där rumpan är som störst.

19 Bidepsomkrets 19 Din biceps där den är som störst, på armen där den är som störst (höger alltså om du är högerhänt). Håll också ett finger mellan måttbandet och armen. Här är det också passande att ange exakta plaggmåttet. Glöm dock inte att informera oss om du gör så.

20 Handledens omkrets 20 Din handleds omkrets. Håll ett finger mellan måttbandet och handleden Här är det också passande att ange exakta plaggmåttet. Glöm dock inte att informera oss om du gör så.

21 Nackens omkrets 21 Detta mått är extremt viktigt vid beställning av skjorta Håll ett finger mellan måttbandet och halsen när du mäter så att det inte blir för tajt. Tänk på att kragen blir exakt den omkretsen som du kommer att ange. I detta fall lägger inte skräddarna till något. Kragens omkrets i cm är det man anger skjortans storlek i när man köper standardstorlekar.

22 Byxans längd 22 Från midjan där du normalt bär byxan till golvet (utan skor) Detta mått kan du också mäta direkt på ett plagg som passar, skräddarna lägger inte till något. Tänk på att klassiska kostymbyxor bärs högre upp än jeans och frackbyxor ännu högre. Om det är bomull eller linne så kommer skräddarna att göra byxan extra lång för att ta hänsyn till ev. krympning när du tvättar första gångerna.

23 Byxans midja 23 Din midja där du normalt bär byxorna. Detta mått kan du också mäta direkt på ett plagg som passar, skräddarna lägger inte till något.

24 Lårets omkrets 24 Lårets omkrets där det är som tjockast. (Håll ett finger mellan måttbandet och kroppen.) Här är det också passande att ange exakta plaggmåttet. Glöm dock inte att informera oss om du gör så.

25 Knäets omkrets 25 Knäets omkrets strax ovanför knäskålen (Håll ett finger mellan måttbandet och kroppen). Här är det också passande att ange exakta plaggmåttet. Glöm dock inte att informera oss om du gör så.

26 Gren 26 Från grenen upp till där du normalt har midjan på dina kostymbyxor. Tänk på att det här är kostymbyxor och inte designerjeans, så det är längre/lägre än på dina jeans. Istället för grenmåttet kan du också ta, eller komplettera med, blöjmåttet. För att ta blöjmåttet fortsätt med måttbandet mellan benen och sedan upp till midjan bak på ryggen. Ett tredje mått att komplettera med om du önskar är inre benlängd, som du mäter från grenen ner till marken.

27 Fotvidd 27 Detta är ett mått som är viktig om du önskar extra vida eller extra smala byxben och anger omkretsen på byxbenet längs ner vid foten. Detta är ett exakt mått som skräddarna varken lägger till eller tar bort något från. Om du inte anger detta mått kommer skräddarna att själva räkna ut det utifrån de andra måtten och designalternativ

28 AnySuit.se AnySuit.se grundades 2007 och är en av de första skrädderierna på Internet. Tack vare vår långa erfarenhet har vi lärt oss kundens behov och att sy rätt även utan att träffa kunden. 28 AnySuit ägs av Mingtian AB org. Nr Adress: Klippgatan 16 A, Solna Changshou Road 652, Shanghai För mer information:

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd Måttinstruktioner 1 AnySuit.se och HappyTie.se 2 AnySuit.se grundades 2007 och är en av de första skrädderierna på Internet. Tack vare vår långa erfarenhet har vi lärt oss kundens behov och att sy rätt

Läs mer

Kavajmått Halsomkrets

Kavajmått Halsomkrets Kavajmått Halsomkrets Mät runt nedre delen av halsen. Ha ett finger mellan måttbandet och halsen. Axelbredd Mät mellan yttersta punkterna på axeln. Ett bra riktmärke är sömmarna på skjortans kant. Mät

Läs mer

Nyckeln till att din kostym ska passa bra är att du är noga i det här steget. Att ta måtten är enkelt men du behöver följande:

Nyckeln till att din kostym ska passa bra är att du är noga i det här steget. Att ta måtten är enkelt men du behöver följande: Nyckeln till att din kostym ska passa bra är att du är noga i det här steget. Att ta måtten är enkelt men du behöver följande: Måttband. Har du inget? Skriv ut måttband på www.tailoret.se. En kompis. Mät

Läs mer

STORLEKAR OCH PASSFORM HERR & DAM www.tailor.se

STORLEKAR OCH PASSFORM HERR & DAM www.tailor.se MÅTT GUIDE STORLEKAR OCH PASSFORM HERR & DAM Kroppsmått - Body Size 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 1. Bröstvidd - Chest 88 92 96 100 104 108 112 116 120 124 128 2. Midjevidd - Waist 76 80 84 88 92 96

Läs mer

OBS! Läs igenom instruktionerna noga innan du mäter din patient, ha gärna måttblanketten nära till hands för att underlätta måttagningen.

OBS! Läs igenom instruktionerna noga innan du mäter din patient, ha gärna måttblanketten nära till hands för att underlätta måttagningen. MÅTTANVISNINGAR OBS! Läs igenom instruktionerna noga innan du mäter din patient, ha gärna måttblanketten nära till hands för att underlätta måttagningen. DET HÄR BEHÖVER DU VID MÅTTTAGNING Tunt måttband

Läs mer

STORLEKAR OCH PASSFORM HERR & DAM

STORLEKAR OCH PASSFORM HERR & DAM MÅTT GUIDE STORLEKAR OCH PASSFORM HERR & DAM Kroppsmått - Body Size 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 1. Bröstvidd - Chest 88 92 96 100 104 108 112 116 120 124 128 2. Midjevidd - Waist 76 80 84 88 92 96

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR MÅTTTAGNING AV SKYTTEJACKOR & BYXOR

INSTRUKTIONER FÖR MÅTTTAGNING AV SKYTTEJACKOR & BYXOR INSTRUKTIONER FÖR MÅTTTAGNING AV SKYTTEJACKOR & BYXOR OY TEEMA LINE LTD OY TEEMA LINE LTD. AA 09.03.2011 KUTOMONKUJA 2 E 1 30100 F O R S S A TEL: +358 3 4246 2700 FAX: +358 3 4246 2718 info@thune.fi www.kurtthune.com

Läs mer

Ett litet kompendium för att börja Omskapa.

Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Det här kompendiet får inte spridas vidare utan att fråga The Wardrobe om lov. Maila till info@the-wardrobe.se om du har frågor eller vill sprida detta vidare.

Läs mer

Endast 499:- Mixa och matcha modeller och färger! Storlekar upp till 4XL. Välj 2 plagg fritt! Snygg på jobbet www.smila-workwear.

Endast 499:- Mixa och matcha modeller och färger! Storlekar upp till 4XL. Välj 2 plagg fritt! Snygg på jobbet www.smila-workwear. SMILA BLUE LABEL Generös komfort Upp till storlek 4XL Slitstark väv Tvätt 85 i grader samt industritvätt Detaljer som ökar din funktion på jobbet Välj 2 plagg fritt! Endast 499:- Mixa och matcha modeller

Läs mer

Sommarträning Enkla, roliga och effektiva övningar med eller utan gummiband.

Sommarträning Enkla, roliga och effektiva övningar med eller utan gummiband. Sommarträning Enkla, roliga och effektiva övningar med eller utan gummiband. Enkelt att ta med på semestern! Övningarna framtagna av: Karin Jönsson, leg. Kiropraktor och Emilie Svedberg, lic Personlig

Läs mer

Slim fit joggers child

Slim fit joggers child Slim fit joggers child Alternativ för ficka. Storlek 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller

Läs mer

NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE!

NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE! SMILA TRIKÅ NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE! Snygg på jobbet www.smila-workwear.se NY HÖG KVALITATIV TRIKÅ KOLLEKTION FRÅN SMILA I MÅNGA SKÖNA FÄRGER! Syftet med vår

Läs mer

Bussarong 102139 s.13

Bussarong 102139 s.13 205 HEJCO 7 VÅRD, DENTAL & HÄLSA Inga långa ärmar, kunna tvättas i höga temperaturer samt vara tillverkade i lätta men starka tyger. Självklarheter för oss som vet vad som krävs av kläder i vården. Sedan

Läs mer

ARMBÅGE Vid mätning se till att armbågen är lätt böjd (ca 30 flexion). Mät omkretsen i höjd med armbågsvecket.

ARMBÅGE Vid mätning se till att armbågen är lätt böjd (ca 30 flexion). Mät omkretsen i höjd med armbågsvecket. 7725 AXEL Mät omkretsen strax ovanför bysten. 7726 7720 7721 7722 7723 7721W 7727 7791 7921 7415 7710 7711 7793 7910 AXEL Mät omkretsen runt överarmen enligt bilden. ARMBÅGE Vid mätning se till att armbågen

Läs mer

Snygg på jobbet www.smila-workwear.se

Snygg på jobbet www.smila-workwear.se Snygg på jobbet Vår vision är att just du skall känna dig Snygg på jobbet. Vår ambition när vi startade med första Smila kollektionen var att Ni skulle känna Er Snygga på Jobbet. Detta har också varit

Läs mer

Stretcha nacke. Stretcha armar. Stretcha kroppen för Innebandy

Stretcha nacke. Stretcha armar. Stretcha kroppen för Innebandy Stretcha nacke Stretcha nacke Övning 1 Stå upprätt som på bilden och rulla med huvudet från den ena sidan till den andra och känn hur du stretchar ut nacken. Stretcha armar Stretcha underarmarna Sätt dig

Läs mer

PROFILE ON DEMAND STRYKFRI 100% BOMULL

PROFILE ON DEMAND STRYKFRI 100% BOMULL PROFILE ON DEMAND STRYKFRI 100% BOMULL 2 NON IRON PROFILERING / ON DEMAND STRYKFRIA SKJORTOR SOM PÅ BESTÄLLNING! Ernst Alexis ger dig massor av möjligheter att forma din egen strykfria skjorta med specialdetaljer.

Läs mer

ELRO. Jacka i 3-skikt

ELRO. Jacka i 3-skikt Jacka i 3-skikt Modell 209 Jacka med yttertyg i olika färger. Under yttertyget ligger avskärmningsväv i bomull eller polyester och sedan foder i samma färg som yttertyget eller i matchande färg. Jackan

Läs mer

Stretchprogram varje övning ca 30sekunder Stretcha nacke

Stretchprogram varje övning ca 30sekunder Stretcha nacke Stretchprogram varje övning ca 30sekunder Stretcha nacke Stretcha nacke Övning 1 Stå upprätt som på bilden och rulla med huvudet från den ena sidan till den andra och känn hur du stretchar ut nacken. Stretcha

Läs mer

STYRKETRÄNING / Benböj. Steg 1. Assisterad benböj

STYRKETRÄNING / Benböj. Steg 1. Assisterad benböj ÖVNINGSBANK STYRKA STYRKETRÄNING / Benböj Steg 1. Assisterad benböj håll blicken rakt fram. Stolt och rak hållning i ryggen. Stå axelbrett med fötterna vinklade ca 15 utåt. Ha tyngden på hälarna genom

Läs mer

Varför ska man stretcha? Råd vid genomförandet av stretchingen:

Varför ska man stretcha? Råd vid genomförandet av stretchingen: Varför ska man stretcha? Stretching bidrar till en bra hållning och avspända muskler. Det ger bättre balans i kroppen som i sin tur ger bättre träningsresultat. Syftet med stretchingen efter träningen

Läs mer

Upp på tå. » Teknik så gör du» Smarta hjälpövningar» Så klarar du 3 armhävningar på tå

Upp på tå. » Teknik så gör du» Smarta hjälpövningar» Så klarar du 3 armhävningar på tå Upp på tå Dagsatt ta armhävningarna till en högre nivå? Välkommen upp på tå!» Teknik så gör du» Smarta hjälpövningar» Så klarar du 3 armhävningar på tå Upp på tå 1a Så här gör du en armhävning på tå Lägg

Läs mer

Slim fit joggers. Alternativ för ficka. Storlek 32-54

Slim fit joggers. Alternativ för ficka. Storlek 32-54 Slim fit joggers Alternativ för ficka. Storlek 32-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller dela mönstret

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 7

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 7 TRÄNA MED JENNY FRANSSON TRÄNINGSPROGRAM VECKA 7 MÅNDAG STYRKETRÄNING Övning 1 Utfallsböj, 3 X 10 st höger ben 10st vänster ben Stå med ena foten fram och den andra bak, böj sedan så att det främre knäet

Läs mer

Träningsbok. Sommar Tillhör:

Träningsbok. Sommar Tillhör: Träningsbok Sommar 2013 Tillhör: Mina mål Vecka 28 Lätt löpning, 30 min eller minuter Upphopp, 3 x 10 st eller x st Armhävningar, 3 x 10 st eller x st Situp s, 3 x 20 st eller x st Utfallsteg, 2 x 10 st

Läs mer

ffi Stretching for handbollsmålvakter t\ iul /,.<^ \}rt I / 'rtr/r / / \ \ t{ \\ i\t\ \dll\ t.j r"\-j .r' \' 1..4'l i -\\,ll {[--.

ffi Stretching for handbollsmålvakter t\ iul /,.<^ \}rt I / 'rtr/r / / \ \ t{ \\ i\t\ \dll\ t.j r\-j .r' \' 1..4'l i -\\,ll {[--. Stretching for handbollsmålvakter Stretch är det som de flesta slarvar med. Många tycker att det är tråkigt och inte så viktigt för resultatet. Men de som verkligen har lärt sig att integrera stretch i

Läs mer

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 T O O r d e r s e n d m a i l : l e a n a @ a l v a h a x a n. s e Mina kläder är sydda för att klara hårda tag, och linnekläderna går alltid att tvätta i maskin. De flesta

Läs mer

REMEMBER! ETT RESTAURANGBESÖK SKA VARA MER ÄN BARA GOD MAT BERENDSEN 2010-10-12

REMEMBER! ETT RESTAURANGBESÖK SKA VARA MER ÄN BARA GOD MAT BERENDSEN 2010-10-12 B REMEMBER! ETT RESTAURANGBESÖK SKA VARA MER ÄN BARA GOD MAT BERENDSEN 2010-10-12 Allt börjar med två små ord: Tänk DIG Tänk dig en vardag med rena och nytvättade plagg varje dag. Tänk dig personalen profilerad

Läs mer

Fit and flare dress. 3 olika urringningar 4 olika ärmlängder Delad rygg för att få bättre passform i svank Storlek 34-54

Fit and flare dress. 3 olika urringningar 4 olika ärmlängder Delad rygg för att få bättre passform i svank Storlek 34-54 3 olika urringningar 4 olika ärmlängder Delad rygg för att få bättre passform i svank Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat

Läs mer

!"#$% Storlek: Dam 36-46, Herr 44-54, eller personliga mått

!#$% Storlek: Dam 36-46, Herr 44-54, eller personliga mått "#$% Jacka i 3-skikt Modell 209 Jacka med yttertyg i olika färger. Under yttertyget ligger avskärmningsväv i bomull eller polyester och sedan foder i samma färg som yttertyget eller i matchande färg. Jackan

Läs mer

11 övningar som gör dig mindre stel. Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet.

11 övningar som gör dig mindre stel. Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet. 11 övningar som gör dig mindre stel Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet. 1 1. Steg framåt och korsa» Sätt ner vänster fot snett framför den högra.» Håll

Läs mer

Träna din rörlighet. Här är 10 övningar som mjukar upp din kropp, gör dig smidigare och ger en injektion till din övriga träning.

Träna din rörlighet. Här är 10 övningar som mjukar upp din kropp, gör dig smidigare och ger en injektion till din övriga träning. Träna din rörlighet Här är 10 övningar som mjukar upp din kropp, gör dig smidigare och ger en injektion till din övriga träning. Rörlighet Så här gör du övningarna» Gör alla övningarna i tur och ordning.

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 1

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 1 TRÄNA MED JENNY FRANSSON TRÄNINGSPROGRAM VECKA 1 MÅNDAG STYRKETRÄNING Övning 1 Utfallsböj 3 x 10 st höger ben 10 st vänster ben Stå med ena foten fram och den andra bak, böj sedan så att det främre knäet

Läs mer

Representationskläder 2015

Representationskläder 2015 Representationskläder 2015 Seglare som är uttagna till VM, EM och JNoM kan beställa SOF:s representationskläder. Kläderna beställs via ett formulär på SOFs hemsida under fliken Representation. Det är det

Läs mer

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål Du behöver: mönsterpapper eller vanligt papper stort format, blyertspenna, linjal minst 30 cm, måttband. Mått som du behöver: huvudomfång, hals-axel-handledsmått, överkropp över axlarna, skjortlängd, mått

Läs mer

Burda Nordic. Size:

Burda Nordic. Size: Burda Nordic Size: 80-104 Målschema SE Hitta rätt mönsterdelar: Mönsterdelarna finns på de bifogade mönsterarken. Vid varje modell i sömnadsbeskrivningen finns en numrerad översikt över mönsterdelarna.

Läs mer

Sida 1 av 6. Ryggliggande

Sida 1 av 6. Ryggliggande Sida 1 av 6 Ryggliggande Ligg så plant som möjligt. Lägg armarna ovanför huvudet. Sträck först ut hela kroppen. Växla sedan med att sträcka ut en sida i taget. Syfte: Motverka den böjda hållningen och

Läs mer

Burda Nordic. Size: 62-80

Burda Nordic. Size: 62-80 Burda Nordic Size: 62-80 Burda Nordic Målschema SE Digitalt snittmönster: Det är viktigt att du skriver ut arket med kontrollmallen för att testa om måtten på denna är som angivet. Detta är förutsättningen

Läs mer

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut SY, SY, SY BYXOR 1 BYXOR ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Du behöver ca 1,5 m tyg + fickfoder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad

Läs mer

Simhoppsövningar - Styrka

Simhoppsövningar - Styrka Simhoppsövningar - Styrka Övn Styrka Instruktioner 1 Bål: 1. Ligg på rygg med benen i luften. 2. Svanken ska vara helt stilla genom hela rörelsen (kolla detta genom att hålla en hand i svanken). Sänk långsamt

Läs mer

Burda Nordic. Size: 62-80

Burda Nordic. Size: 62-80 Burda Nordic Size: 62-80 Burda Nordic Målschema SE Digitalt snittmönster: Det är viktigt att du skriver ut arket med kontrollmallen för att testa om måtten på denna är som angivet. Detta är förutsättningen

Läs mer

EatMoveLive. Ett holistiskt hälsoföretag med fokus på företagets mentala och fysiska hälsa. Boll som kombinerad skrivbordsstol och träningsredskap

EatMoveLive. Ett holistiskt hälsoföretag med fokus på företagets mentala och fysiska hälsa. Boll som kombinerad skrivbordsstol och träningsredskap Ett holistiskt hälsoföretag med fokus på företagets mentala och fysiska hälsa Boll som kombinerad skrivbordsstol och träningsredskap Många studier visar idag att långvarigt stillasittande innebär en ökad

Läs mer

Ryggträna 1b. Bålrotation

Ryggträna 1b. Bålrotation Ryggträna Detta ska du tänka på när du gör programmet. Gör programmet två gånger. Håll på med varje övning tills du blir trött. (10 20 upprepningar per övning) Tänk på att göra övningarna med god teknik.

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 3

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 3 TRÄNA MED JENNY FRANSSON TRÄNINGSPROGRAM VECKA 3 Nu går vi in i vecka 3, nu kommer nya övningar och nytt intervallpass. Kom ihåg att utmana dig själv på alla pass. Lycka till! MÅNDAG STYRKETRÄNING Övning

Läs mer

ÖVNINGSBANK STYRKETRÄNING

ÖVNINGSBANK STYRKETRÄNING ÖVNINGSBANK STYRKETRÄNING ÖVNINGAR MED GUMMIBAND, HANTLAR ELLER DEN EGNA KROPPEN SOM MOTSTÅND. ÖVNING 1 Hållningsträning/Axlar (M. trapezius) Sitt med god, stolt hållning och med stöd för ryggen. Ta ett

Läs mer

Den återstående inspirationskvällen (ikväll) är fullbokad och vi kan tyvärr inte ta emot flera gäster

Den återstående inspirationskvällen (ikväll) är fullbokad och vi kan tyvärr inte ta emot flera gäster Sista veckan med vårkampanjen Äntligen har vi några dagar med strålande sol. Hoppas att det är våren som knackar på dörren. Några bakslag vill vi inte veta av nu Årets vårkampanj pågår t o m 6 april, så

Läs mer

Seniorsportutrustning

Seniorsportutrustning Seniorsportutrustning från Lappset Övningar Träning är viktigt för att vi ska fungera i vardagen, både för unga och gamla. Med stigande ålder försämras framför allt balansen men vi blir även stelare i

Läs mer

Pass 1: Styrka och kondition

Pass 1: Styrka och kondition Pass 1: Styrka och kondition Ett komplett träningspass för hela kroppen som utvecklar både styrka och kondition. Förbered kroppen genom valfri uppvärming i cirka 10 minuter innan du börjar. Utfall Stå

Läs mer

Pausa dig. Ett rörelsepausprogram från Friskvården KI

Pausa dig. Ett rörelsepausprogram från Friskvården KI Pausa dig Ett rörelsepausprogram från Friskvården KI Detta material är ett komplement till det webbaserade rörelsepausprogrammet och kan med fördel användas vid rörelsepaus i grupp eller som underlag för

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2 TRÄNA MED JENNY FRANSSON TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2 Då går vi in i vecka 2 av mitt träningsupplägg. Hoppas ni haft roligt och förhoppningsvis även träningsvärk under vecka 1. Vecka 2 kommer se lika ut som

Läs mer

Sträck ut efter träningen

Sträck ut efter träningen Sträck ut efter träningen När du har tränat är det dags igen. Hoppar du över stretchingen får du lättare ömma, styva och korta muskler. Det är viktigt att uttänjningen sker i en lugn och behärskad takt.

Läs mer

Klassisk massage. KROPPSTERAPISKOLAN massageutbildning sedan 1990. klassisk massage KROPPSTERAPISKOLAN

Klassisk massage. KROPPSTERAPISKOLAN massageutbildning sedan 1990. klassisk massage KROPPSTERAPISKOLAN Klassisk massage klassisk massage 1 Klassisk massage 2 Klassisk massage klassisk massage ERGONOMI, ARBETSTEKNIK. FÄKTARSTÄLLNING, BÖJ FRÄMRE BENET. ALLTID STÖD MOT BÄNKEN, ETT BEN ELLER BÅDA. RAKA ARMAR.

Läs mer

Program José Nunez Foto Mikael Gustavsen Smink Susanne Persson Modell Pernilla Blomquist. Fitness Magazine 08 08 29

Program José Nunez Foto Mikael Gustavsen Smink Susanne Persson Modell Pernilla Blomquist. Fitness Magazine 08 08 29 TESTA MULTI- TRÄNING! Att styrketräna behöver inte betyda maskiner och tunga vikter. I månadens program testas kroppens funktionalitet. Och vi lovar du blir svettig! Program José Nunez Foto Mikael Gustavsen

Läs mer

Klädsömnad: haremsbyxor

Klädsömnad: haremsbyxor De här byxorna är superbekväma! Du behöver: bomulls- eller linnetyg, gärna begagnat. Jag har tagit en gardinlängd som jag hittat på Kupan. Den låg i lådan för mattrasor; en hel kasse för 20 kronor. Så

Läs mer

Delta topp/klänning. Stl Sömnadsbeskrivning

Delta topp/klänning. Stl Sömnadsbeskrivning Delta topp/klänning Stl 34-50 Sömnadsbeskrivning Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide

Läs mer

Mei Tai bärsele. www.kolmarken.se

Mei Tai bärsele. www.kolmarken.se Mei Tai bärsele www.kolmarken.se Vad är en Mei Tai? En Mei Tai (MT) är ett mellanting mellan en bärsjal och en bärsele. Det är en modern variant av ett gammal kinesiskt bärdon. Mei betyder att bära på

Läs mer

Tvätt 85 C. Kval 201: 015 svart. Tvätt 85 C. Kval 280: 015 svart. Modell M&S Bnr Stl C C C C50

Tvätt 85 C. Kval 201: 015 svart. Tvätt 85 C. Kval 280: 015 svart. Modell M&S Bnr Stl C C C C50 8619 960435 C44 8619 960443 C46 8619 960450 C48 8619 960468 C50 8619 960476 C52 8618 960526 C34 8618 960534 C36 8618 960542 C38 8618 960559 C40 8618 960567 C42 8618 960575 C44 8618 960583 C46 8618 960591

Läs mer

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B 15-15 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B G F D E C 15-15 BARBIEKLÄDER I MINI ELLER BABY PASCAL GARNKVALITÉ Mini Ull (100% Ull. Nystan ca 10 g = 36 m) Mini Akryl (100% Akryl. Nystan

Läs mer

Drakbåtsteknik. Steg av Katarina Forsberg. sammanställt av Birgitta Lagerholm

Drakbåtsteknik. Steg av Katarina Forsberg. sammanställt av Birgitta Lagerholm Drakbåtsteknik Steg 1-2016 av Katarina Forsberg sammanställt av Birgitta Lagerholm Drakbåtsteknik Steg 1-2016 INNEHÅLL: Sittställning - sätets placering - fötternas placering - handgreppet - ryggens vinkel

Läs mer

Hemmaträningspass! 1. Uppvärmning. Hoppa runt i lägenheten/huset till två låtar och släpp loss ORDENTLIGT! Likt en afrikansk kvinna runt lägerelden.

Hemmaträningspass! 1. Uppvärmning. Hoppa runt i lägenheten/huset till två låtar och släpp loss ORDENTLIGT! Likt en afrikansk kvinna runt lägerelden. Hemmaträningspass! Här kommer det efterlängtade hemmaträningspasset! Du behöver en stabil stol, ett par hantlar (eller två vatten/stenfyllda PETflaskor), en matta eller ihopvikt handduk. En skivan som

Läs mer

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN 3 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN ORDLISTA TOPP & T-SHIRT KJOL ÖVERDELAR KJOL 3 DESIGN ANVÄNDA DESIGNMALL DAM HERR 4 MÅTT 5 MODELLFÖRÄNDRING 6 MODELLFÖRÄNDRING

Läs mer

KLÄDER & ACCESSOARER GANT - HERR & DAM

KLÄDER & ACCESSOARER GANT - HERR & DAM KLÄDER & ACCESSOARER GANT - HERR & DAM NeH Kollektioner GANT Kläder och accessoarer SEDAN 1950-talet GANT är ett varumärke född på den amerikanska östkusten och uppvuxen i Europa, som bygger på innovation

Läs mer

tutorial spring break storlek 32-60

tutorial spring break storlek 32-60 tutorial spring break storlek 32-60 Det här mönstret har många olika variationsmöjligheter. Modellen är ledigt rymlig. Sömsmån ingår ej. Lägg till sömsmån för fåll. information LICENS FÖR FÖRSÄLJNING I

Läs mer

Här är en komplett PDF om alla våra stretchövningar

Här är en komplett PDF om alla våra stretchövningar Här är en komplett PDF om alla våra stretchövningar Läs gärna foldrarna Varför du ska stretcha och Smärta av Mikael Dahlström Levator Scapulae Mål: Lätta på trycket i nacken förhindra nackspärr Nacksmärta:

Läs mer

ditt Träningsprogram: Uppvärmning

ditt Träningsprogram: Uppvärmning ditt Träningsprogram: Uppvärmning SÅ SKA DU TRÄNA: Träna 3 gånger i veckan, t ex måndag, onsdag och fredag, och låt kroppen återhämta sig en dag innan nästa pass. Varje träningspass består av uppvärmning

Läs mer

Allvädersplagg MC-KLÄDER. Info@mcklader.com Fax: 040-410206 Tel: 040-410201

Allvädersplagg MC-KLÄDER. Info@mcklader.com Fax: 040-410206 Tel: 040-410201 MC-KLÄDER ADDEMOTOGRUPPEN Allvädersplagg Listan här visar en provkarta över de mest populära modellerna i vårt allväderssortiment. I butiken hittar du ännu fler varianter, modeller och alternativ. Från

Läs mer

Representationskläder 2019

Representationskläder 2019 Representationskläder 2019 Seglare som är uttagna till VM, EM och JNoM kan beställa SOF:s representationskläder. Kläderna beställs via ett formulär på SOFs hemsida under fliken Representation. Det är det

Läs mer

Utfallssteg. K. Ekelöf, H. Östlund

Utfallssteg. K. Ekelöf, H. Östlund Cirkelträning Utfallssteg Tag ett steg framåt med främre knät i 90 graders vinkel, stanna strax ovanför marken med det bakre knät. Tag därefter ett nytt steg med andra benet. Det främre benets knä ska

Läs mer

En snygg festklänning - av återbruk

En snygg festklänning - av återbruk En snygg festklänning - av återbruk Här är mönster och arbetsbeskrivning på denna ursnygga klänning av återbruk! Material du behöver: Här: En gardinlängd. Dold osynligt blixtlås 55. 1 st. hyska och hake

Läs mer

Exercise Organizer. Träningsprogram till: Exempel på Bassängövningar. Övning Illustration Utförande & tips

Exercise Organizer. Träningsprogram till: Exempel på Bassängövningar. Övning Illustration Utförande & tips Copyright 2006 Exercise Organizer 1 onsdag 29. november 2006 Exercise Organizer Instruktör: Leg. Kiropraktor Kim Eriksson Träningsprogram till: Exempel på Bassängövningar 1 Armsving Stå med det ena benet

Läs mer

Jobbet, kroppen, livet i motorbranschen

Jobbet, kroppen, livet i motorbranschen Jobbet, kroppen, livet i motorbranschen PDF-version Kapitel Förebyggande träning Ergonomi / Förebyggande träning Viktigt att veta innan du startar Förebyggande träning För att du ska få maximal effekt

Läs mer

Textil Problemlösning

Textil Problemlösning Textil Problemlösning Examensarbete 30 hp Elenor Vincent VT 2012 Lärarprogrammet inriktning textil och bild Institutionen för estetiska ämnen, Umeå Universitet Alla bilder är skapade av uppsatsförfattaren

Läs mer

Träningsprogram med fitness training ball

Träningsprogram med fitness training ball Träningsprogram med fitness training ball Instruktioner inför träningen Alla övningar bör påbörjas i den korrekta utgångsställning som beskrivs vid varje övning. Om det inte är möjligt bör du vänta med

Läs mer

BAKGRUND, SYFTE OCH VERKSAMHET

BAKGRUND, SYFTE OCH VERKSAMHET BAKGRUND, SYFTE OCH VERKSAMHET Utgångspunkten för Volvos arbetskläder har varit att skapa en kollektion för verkstäder som implementerar VPS-konceptet (Volvo Personal Service), men den innehåller även

Läs mer

Dance like a mermaid

Dance like a mermaid 2 kjollängder, 3 ärmlängder eller ingen ärm. Heldräkt eller 2 delad EU storlek: 80-164 (US: 12m-14y) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget

Läs mer

Medicinsk kompressionsbandage för ödem. Ärm. Ben

Medicinsk kompressionsbandage för ödem. Ärm. Ben RaMa Medical AB Patientens efternamn BESTÄLLNINGSBLANKETT Måttsydda bandage Blankett för mått bifogas ( - 5 ) Beällningsdatum Patientens förnamn Man Kvinna Ordernummer för agent Diarienummer Sida Sjukhus

Läs mer

Representationskläder 2016

Representationskläder 2016 Representationskläder 2016 Seglare som är uttagna till VM, EM och JNoM kan beställa SOF:s representationskläder. Kläderna beställs via ett formulär på SOFs hemsida under fliken Representation. Det är det

Läs mer

Baby. Köp vårt startpaket med 4 babyplagg värde 700:- för endast 299:-(exkl frakt)

Baby. Köp vårt startpaket med 4 babyplagg värde 700:- för endast 299:-(exkl frakt) Baby Köp vårt startpaket med 4 babyplagg värde 700:- för endast 299:-(exkl frakt) Baby ÖKO-TEX KLÄDER MED OMTANKE För Lingon & Blåbär är omsorgen om våra barn och vår miljö det viktigaste. Vi ställer därför

Läs mer

Jubileums-Carpenter. Jubileums-Carpenter!

Jubileums-Carpenter. Jubileums-Carpenter! Jubileums-Carpenter! 2 PLAGG Hantverksbyxa, Jubileums-Carpenter Byxan har en utmärkt passform och är förstärkt med Cordura på utsatta ställen, bla på knän och nertill. Rymliga, slitstarka sidfickor, D-ringar

Läs mer

Träningssplan: vecka 7-12

Träningssplan: vecka 7-12 Träningssplan: vecka 7-12 Här följer ett mer avancerat träningspass för när du har byggt din styrka med introduktionspasset. Som tidigare kan du träna när och var du vill, och denna gång fokuserar vi på

Läs mer

Beställning profilkläder m.m.

Beställning profilkläder m.m. Beställning profilkläder m.m. Vera Sport Alla profilkläder är specialdesignade för GK Motus-Salto och kan därför inte lämnas tillbaka. Föreningen kan ev hjälpa er att byta om annan storlek finns extra

Läs mer

Scoutshop SCOUTSKJORTOR

Scoutshop SCOUTSKJORTOR 1 SCOUTSKJORTOR Färgen är Majolica Blue, mörkblå med gröna toner. Plaggen är gjorda i bomull. Materialet i plaggen uppfyller kraven för ÖKO-Tex (standard 100 klass II), en standard som innebär att plaggen

Läs mer

FEELING! KÄNSLA FÖR FUNKTION, DESIGN OCH I KVALITÈN.

FEELING! KÄNSLA FÖR FUNKTION, DESIGN OCH I KVALITÈN. FEELING! KÄNSLA FÖR FUNKTION, DESIGN OCH I KVALITÈN. Rätt klädd. Även om det är helheten som gör upplevelsen minnesvärd, så är det ofta något speciellt man kommer ihåg som präglar det första intrycket.

Läs mer

Träna upp din styrka på ett roligt och effektivt sätt med. Inspirationsguide med 6 (givande/effektiva/bra) basövningar

Träna upp din styrka på ett roligt och effektivt sätt med. Inspirationsguide med 6 (givande/effektiva/bra) basövningar Träna upp din styrka på ett roligt och effektivt sätt med GYMBOLLEN Inspirationsguide med 6 (givande/effektiva/bra) basövningar Viktigt att tänka på innan träning Det är väldigt viktigt att du andas normalt

Läs mer

SÅ HÄR ENKELT ÄR DET!

SÅ HÄR ENKELT ÄR DET! SÅ HÄR ENKELT ÄR DET! 1/ Välj plagg, färg, antal och önskade storlekar 2/ Välj Märkmetod (Om plaggen skall Märkas bifoga Original i vectoriserat eps format) 3/ Lägg ihop Priset på Plagget med Priset för

Läs mer

ANDNINGSÖVNINGAR. OBS! Vid menstruation eller om du är gravid ingen eldandning, inga rotlås.

ANDNINGSÖVNINGAR. OBS! Vid menstruation eller om du är gravid ingen eldandning, inga rotlås. ANDNINGSÖVNINGAR Andningen är grundläggande i yogan. Det medvetna djupa andetaget är den röda tråden, den centrala komponenten, runt vilken de olika övningarna byggs upp.vi börjar detta pass med två andningstekniker.

Läs mer

Komplex rörlighet. Hamstring. Situps med käpp. Armhävningar. Lateralflektion. Stående rotationer

Komplex rörlighet. Hamstring. Situps med käpp. Armhävningar. Lateralflektion. Stående rotationer Komplex rörlighet Tänk på at hålla en stabil ryggposition under knäböjen och spänn magmusklerna för at skydda ländryggen. Denna övning är bra för att bygga upp rörligheten i ländrygg, bröstrygg, höftböjar,

Läs mer

Laga hål - enkelt och hållbart

Laga hål - enkelt och hållbart Laga hål - enkelt och hållbart Tunn, stickad ull är ett ömtåligt material. Underställsbyxor slits på knäna och behöver lagas. Det är inte svårt att laga, titta gärna på instruktioner nedan och gör ett

Läs mer

Produkt förslag. Produkterna som visas på följande sidor är förslag på olika utföranden.

Produkt förslag. Produkterna som visas på följande sidor är förslag på olika utföranden. PRODUKT- UTBUD Produkt förslag Produkterna som visas på följande sidor är förslag på olika utföranden. Står det inget annat så går det att beställa dessa kläder och produkter efter dessa modeller och som

Läs mer

För Svenskt Måttbeställningsformulär Skriv ut sidorna 2 och 3. For English Measurement Form Print out page 4 and 5

För Svenskt Måttbeställningsformulär Skriv ut sidorna 2 och 3. For English Measurement Form Print out page 4 and 5 För Svenskt Måttbeställningsformulär Skriv ut sidorna 2 och For English Measurement Form Print out page and 2 0 2 Ta alla mått exakt med normalt använda skytteunderkläder - Monard lägger på rörelsemån

Läs mer

caversus.se

caversus.se Bättre Hållning Nr. Övning Repetitioner Sets 1 Runner s Stretch Elevated 4 6 andetrag/sida 1 2 Standing Quad Stretch With Hand 4 6 andetrag/sida 1 3 Static Back Knee Pillow Squeezes 6 10 1 4 Static Back

Läs mer

UPPVÄRMNINGSPROGRAM 1 - Del 1

UPPVÄRMNINGSPROGRAM 1 - Del 1 UPPVÄRMNINGSPROGRAM 1 - Del 1 ENBENSKNÄBÖJ - DRAKEN Stå på ett ben och håll en boll framför kroppen på raka armar. Starta rörelsen genom att sänka bollen långsamt mot golvet och fäll samtidigt i höften

Läs mer

av både 19- och 90-åringar. Jeansplaggen kombineras med en skön basbyxa samt trikåplagg.

av både 19- och 90-åringar. Jeansplaggen kombineras med en skön basbyxa samt trikåplagg. Vardaga arbetskläder Dags att klä oss i Vardagakläder! Äntligen är de nya arbetskläderna på plats. En kollektion i hög kvalitet med högt ställda krav på funktion och mode som speglar vårt varumärke. Grunden

Läs mer

Övningsbeskrivningar Åtgärdsprogram 1

Övningsbeskrivningar Åtgärdsprogram 1 Övningsbeskrivningar Åtgärdsprogram 1 "Box Position Mät ut med hjälp av pinnen: lite mer än axelbrett mellan fötterna, pinnen ska gå i linje med fotens inre sida och axelns yttre sida. Aktiv Sidoböjning

Läs mer

Kampanjpris. :-/paket rek. Pris 547 :- 2507 JEANS 9001 STRETCHBÄLTE. Rek. styckpris i butik: 438 kr. Rek. styckpris i butik: 109 kr

Kampanjpris. :-/paket rek. Pris 547 :- 2507 JEANS 9001 STRETCHBÄLTE. Rek. styckpris i butik: 438 kr. Rek. styckpris i butik: 109 kr RUSTA UPP DIG MED PROJOB I VÅR! 2507 JEANS Rek. styckpris i butik: 438 kr 9001 STRETCHBÄLTE Rek. styckpris i butik: 109 kr Kampanjpris 329 :- :-/paket rek. Pris 547 :- Box 67, 791 22 Falun, 023-15000 Priser

Läs mer

Burda Nordic. Size: 60-90

Burda Nordic. Size: 60-90 Burda Nordic Size: 60-90 Burda Nordic Målschema SE Digitalt snittmönster: Det är viktigt att du skriver ut arket med kontrollmallen för att testa om måtten på denna är som angivet. Detta är förutsättningen

Läs mer

Ytterplagg S e a s o n 2 0 1 3

Ytterplagg S e a s o n 2 0 1 3 Ytterplagg S e a s o n 2 0 1 3 Välkommen till Älvahäxans katalog låt dig inspireras av kläder i rent linne, ren ull, äkta siden och sammet. Kläder av hög kvalitet i både material och tillverkning. Unika

Läs mer

Skolbrottning i praktiken

Skolbrottning i praktiken Skolbrottning i praktiken Handledning för dig som jobbar med barn i skolan Sportkommittén L-G Lundström, Raimo Ojala, Lars-Ola Särkimukka Kiruna 2010-04-11 Inledning Sedan 2008 har ett stort antal skolor

Läs mer

Ny kollektion inför valet 2018

Ny kollektion inför valet 2018 Ny kollektion inför valet 2018 Det ska synas när vi är ute på kampanj. I den här broschyren presenterar vi våra nya kampanjkläder. Kollektionen ska vara modern, funktionell med bra kvalitet och ska kunna

Läs mer