Klädsömnad: haremsbyxor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Klädsömnad: haremsbyxor"

Transkript

1 De här byxorna är superbekväma! Du behöver: bomulls- eller linnetyg, gärna begagnat. Jag har tagit en gardinlängd som jag hittat på Kupan. Den låg i lådan för mattrasor; en hel kasse för 20 kronor. Så denna längd har nog inte kostat mer än 5 kronor, för man får plats med mycket tyg i en kasse. Symaskin och matchande sytråd, tygsax, sprättkniv knappnålar, strykjärn och- bräda, måttband, blyertspenna o linjal, resår 0,5 cm bred och ett par säkerhetsnålar. Först sprättar jag upp övre fållen på gardinen.

2 Pressa ut ev. veck i fållen. När jag tittar på mönstret och ser vilka linjer som ligger på tvären och längden på tyget, så ser jag att det är bättre att jag lägger ut mönstret tvärs över gardinens bredd. Jag lägger ut mönstret på tyget och det är precis så det räcker. Jag ska klippa ut mönstret med 1 cm sömsmån. När jag klipper i hörnen så är jag noga med att inte gena. Raka hörn ska det vara.

3 Nu är byxan utklippt. Jag har fått loss en massa smala fållar från sidorna på gardinen. Dem sparar jag alltid. Bra att ha. Detaljer som också ska klippas ut: linning: 102 x 10 cm, benmuddar 2 st: 42 x 5 cm, ficka: se mönster i slutet av detta material. Jag gör ett litet markeringsklipp i fållen mitt på benet. Jag klipper ut benmuddar, linning och ficka av det tyg som blir över.

4 Jag viker byxan så att fram- och bakkanten kommer mot varandra i midjan. Gör ett klipp för att markera var sidan hamnar. Du behöver markeringen för att placera fickan på rätt ställe. Mittjacket på fickan ska pejlas in mott mittklippet i midjan på byxan. Höjden: fickans öppning (markerad med blyerts) ska komma någonstans mellan 5 och 7 centimeter från midjesömmen. Sömsmånen är ca 1 cm, så från kanten ner till ficköppningen måste det bli cm = 6 cm. Nåla fast fickan i öppningen. Stygn: raksöm, längd 2,5, bredd 0

5 Börja sy runt ficköppningen. Jag brukar börja någonstans på ena långsidan. Dra ut nålarna eftersom. Sy fram till hörnet och sätt ner nålen, lyft pressarfoten Vänd på arbetet så att nästa sida på ficköppningen hamnar i sömnadslinjen. Fäll ner pressarfoten och fortsätt sy.

6 Fortsätt sy runt ficköppningen på detta sätt och när du kommer till början av sömmen, så syr du en liten bit förbi startstygnet. Det blir fästningen. Nu ska ficköppningen klippas upp. Jag lägger ett veck mitt i öppningen och gör ett klipp. OBS! se till att du inte klipper i sömmen! Klipp fram till de sneda markeringarna.

7 När du klipper de sneda markeringarna, så klipp endast så långt att du fortfarande har 1-2 mm kvar till sömmen i hörnet. När hela ficköppningen är uppklippt så dras fickan igenom hålet till byxans avigsida. Har du nu klippt tillräckligt långt ut i hörnen utan att klippa sönder sömmen, så ska det gå bra att släta ut fickan till den ursprungliga formen. Skrapa med nageln i sömmen så den blir slät.

8 Skrapa med nageln så det blir ett veck i kanten av ficköppningen. Pressa om du vill. En sån här ficköppning inbjuder till att sy in ett blixtlås där. Det kan bli dekorativt. Nåla ficköppningens kant Sy en söm ca 2 mm från kanten för att hålla öppningen rak och fin. Raksöm längd 3.

9 När du kommer till hörnet så sy ett eller ett par stygn till för att få avståndet till öppningen rätt. Nu ska fickan sys ihop: vik över den fria fliken över den fastsydda och nåla runt om. Jag brukar vika undan byxan för att inte råka sy fast den i fickans yttersöm. Raksöm längd 2,5.

10 Nu är det dags att zigzacka fickans ytterkant. Det här tyget är tunt, så jag väljer en trestegszigzack för att inte sömmen ska dra ihop tyget. Tresteg: längd 1, bredd 6.

11 Fickan är färdig. Nu ska byxbenen sys ihop. Nåla ihop den inre bensömmen med avigsidan ut. Sy bensömmarna och sy gärna delarna tätt efter varandra för att spara tråd.

12 Bensömmarna är sydda och zigzackade. Vänd det ena benet med rätsidan utåt. Stoppa in det rättvända benet i det avigvända. Se till så att bensömmarna kommer mot varandra och grenkanterna ligger slätt och jämnt. Nåla: först nålas bensömmarna ihop med varandra, sedan midjan fram och bak. Sedan mitt emellan nålarna och så mitten och mitten osv. tills du har ca 2-3 cm mellan nålarna. Den vita linjen visar hur du ska sy ihop grenen.

13 Byxan är ihopsydd. Nu är det dags för rynktrådar i midjan och benfållarna. Raksöm, längd 4 eller längre om du har. Den vita pilen visar var den slutliga sömmen kommer att sys. Rynktrådarna ska ligga på var sida om den (blå pilar) Jag brukar sy första rynksömmen på ca 8 mm avstånd till tygkanten. Lämna trådändar att dra i när du avslutar sömmen. OBS! fäst inte!

14 Den andra rynksömmen syr jag med pressarfotskanten mot den första. Då blir det lagom avstånd att sy den slutliga sömmen emellan. Den svarta knappnålen är endast ditsatt som en markering för var den permanenta sömmen ska hamna. Sluta och börja rynksömmen ca 3 cm från markeringar och grensöm. Lämna trådändar att dra i i början och slutet av varje sömavsnitt. Midjans rynksömmar sys från rätsidan av tyget, medan benfållarnas rynksömmar sys från tygets avigsida. Benfållarnas rynksömmar: jag gör markeringsklipp så jag får fyra lika stora delar av benet: sidsömmens klipp och inre bensömmen läggs mot varandra

15 Klippen görs längst ut, vilket gör att du får 4 markeringar totalt. Jag förbereder linning och benmuddar. Benmuddarna viks på längden och pressas. Linningen: vik in kortändarna på linningen ca 1 cm och därefter pressas längden.

16 Zigzacka kortändarna (tresteg). Vik ihop linningen och sy en raksöm ca 2 mm från den vikta långsidan. Raksöm, längd 3. Markera nu tre ställen för resårtunnlar och fastsättningssöm. T.h.: Här ligger traskanten (t.v.) lite snett och det måste tas med i mätningen, så det inte blir för lite att sy i. Tre resårtunnlar får jag plats med.

17 Till höger: den färdiga linningen. Kortändarna har blivit lite sneda p.g.a. att pressarfoten skjuter tyget framför sig och den sidan vänder jag mot byxans insida. Nu finns det 4 markeringar i byxans midja (mitt fram, mitt bak och klipp i sidan) och det måste göras motsvarande 4 markeringar i linningen för att passa ihop delarna med varandra. Först viker jag linningen dubbel och sätter en knappnål mitt på linningen (t.h.). Sedan viker jag linningen så att mittennålen hamnar mitt för kortändarna. Sätter nålar ytterst.

18 Byxan ska vara vänd med avigan utåt. Linningen läggs räta mot räta inuti byxan. Nåla fast kortändarna mot mitt bak-grensömmen och mittennålen mot mitt fram-grensömmen. Sidonålarna sätts mot klippen i byxans sidor. Den stora delen, dvs byxan ska vara ytterst och den lilla delen, dvs linningen ska vara innerst. Då går det lätt att jobba med den. Nu ska varje avsnitt av midjan delas på mitten: lägg söm och klipp mot varandra och sätt en nål i yttersta viket som uppstår. T.h.: mellanrummet mellan linningens klipp (2 o 3) delas på mitten och mittnålen från föregående bild sätts fast där. Jag använder ögonmått här, men man kan också mäta med måttband.

19 Varje fjärdedel av linningen är nu uppdelad i två avsnitt av en knappnål. Nu är det dags att jobba med rynktråden. Plocka upp trådarna som ligger närmast. Nyp fast i stygnen längst ut och dra i trådarna så att tyget rynkar sig. Håll bara så pass hårt att inte tyget följer med trådarna när du drar i dem. Dra i trådarna och rynka ihop tyget tills byxdelen är lika lång som linningen.

20 När rynken är lika lång som linningen, så sätts en knappnål där rynksömmen slutar/börjar. Lägg tråden i en åtta runt nålen så att du säkrar den och den inte glider. T.v.: några varv med åttan görs så att det sitter bra. Samma procedur med andra änden av rynksömmen. Nu ska rynkorna fördelas jämnt över avsnittet. Dra vecken och se till att det blir jämnt rynkat. En knappnål sitter redan på mitten av avsnittet och nu ska det fortsätta att nålas tätt.

21 T.v. 5 nålar, t.h. 9 nålar. Knappnålarna sticks ner i den ena rynksömmen och upp i den andra. På så sätt kommer man att se exakt var man ska sy den slutliga sömmen. Alla avsnitten är nu rynkade och nålade. Mitt fram, mitt bak och i sidorna ser man att det finns släta partier, där jag inte har sytt någon rynksöm. Nu ska linningen sys fast: man syr från linning-sidan och då ska sömmen hamna där man ser knappnålarna. Ganska fiffigt Dra ur nålarna innan du syr över dem.

22 Inspektera sömmen: den ska ligga mellan rynksömmarna. Innanför den vita ringen har sömmen hamnat lite snett, men den ligger fortfarande mellan rynksömmarna så det är OK. Dra ur rynktrådarna, de har fyllt sin funktion. Trestegzigzacka traskanterna och peta in rynket under pressarfoten så det inte lägger sig åt sidan och smiter ur zigzacken. Linningen är färdig och nu ska resåren träs i tunnlarna. Tre tunnlar finns det och tre resårer ska klippas till. Jag har klippt mina 72 cm långa.

23 Sätt fast en säkerhetsnål i änden på den första resåren. Bakänden av resåren förankras i byxan för att den inte ska smita in i tunneln medan du trär. Trä åt vänster om du här högerhänt och åt höger om du är vänsterhänt. När du kommit ut igen i andra änden av tunneln så drar du ut resåren ordentligt så att du kan jobba med den i symaskinen. Ställ in maskinen på trestegzigzack och koppla bort matartänderna under pressarfoten. Sätt resåren omlott under pressarfoten och sy försiktigt flera varv med trestegzigzacken.

24 Det här blir en smidig hopsättning som inte knölar i tunneln mer än nödvändigt. T.h.: alla tre resårerna är iträdda. Benfållarna. Vik muddarna på tvären och sy ihop dem till ringar Skrapa isär sömsmånerna (t.h.).

25 Gör 4 markeringar i mudden på samma sätt som med midjelinningen. Nåla fast mudden mot benets AVIGSIDA och passa markeringarna mot varandra. Benet utåt med rätsidan utåt och mudden inuti benet med rätsidan utåt Här är skillnaden mellan mudd- och benvidd ännu större än i midjan och här behöver vi inte dela av benets vidd, eftersom vi kommer att rynka benet jättemycket. Upprepa nu rynktrådsproceduren på samma sätt som i midjan. Sy fast mudden i benfållens insida, gärna från muddsidan, se fig t.h. Mudden vänds upp och viks över traskanten och ut på byxans rätsida.

26 Vik in muddens traskant och nåla fast den mot benfållens rätsida. Nåla tätt! Ta bort ev. sybord från symaskinens friarm. Den här mudden är så vid att det går bra att trä den över friarmen. Sy fast mudden: raksöm, längd 3. Sy ca 2 mm från viket. Ta bort nålarna innan du syr över dem.

27 Jag brukar använda de smala avklippta fållarna till hankar att sy fast i linningen så jag kan hänga byxorna på galge. Klipp till två hankar med ca 25 cm längd och vik ihop dem. Zigzacka ihop ändarna så att de inte remsar sig. Jag slarvsyr en tät zigzack över trasändarna. Vanlig zigzack, längd 1, bredd 4-5. Lägg hanken med öglan neråt i byxan och nåla fast i sidan. Sy med raksöm fram-bak-fram, så sömmen blir tredubbel. Ingen fästning behövs I. Sturesson

28

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du behöver när du gör detta är: tyger, gärna gardiner, ej för nötta. Sytråd, symaskin, gummimatta och rullkniv, sax, säkerhetsnålar, måttband. Riv/klipp bort

Läs mer

T-tunika med formremsa i halsringningen

T-tunika med formremsa i halsringningen Du behöver: begagnade tyger. Jag har en gardin och ett par shorts. Symaskin och matchande tråd, pappersoch tygsax, knappnålar, måttband, strykjärn och strykbräda, mellanlägg/fliselin till halsremsan. Synål.

Läs mer

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL Du behöver: urklippta delar till ett linne + extra tyg till snedremsor (ca 50 x 50 cm), symaskin och matchande tråd, sax, knappnålar, synål, måttband, strykjärn och strykbräda. Köpta snedremsor använder

Läs mer

SY, SY, SY VINDJACKA

SY, SY, SY VINDJACKA SY, SY, SY VINDJACKA 1 VINDJACKA ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Jacka ca 2.8 m tyg + mudd och foder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid

Läs mer

Mapp till Art Journal eller vad du vill

Mapp till Art Journal eller vad du vill Du behöver: tyg, täckfoder, mellanlägg/vliseline, kartong, symaskin, sax, knappnålar, penna, ev. linjal. Tunt bomullsgarn och en vass nål med stort öga. Jag har använt en gammal gardin, fodret ur en jacka,

Läs mer

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut SY, SY, SY BYXOR 1 BYXOR ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Du behöver ca 1,5 m tyg + fickfoder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad

Läs mer

Att kvilta och montera täcke med vadd

Att kvilta och montera täcke med vadd Till det här täcket har jag använt resttyger från andra projekt, 2 gamla istoppstäcken, 2 gardiner 2 x 1,5 m till rygg/baksidan. För övrigt behöver du gummimatta och rullkniv, symaskin, sytråd, sax, en

Läs mer

SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5

SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5 SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5 1 Material: Broderilinne, 10-11 trådar/cm Moulinégarn, 2 deltrådar av 6, valfri färg Inköpsställen: närmaste handarbetsaffär.

Läs mer

Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i.

Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i. Om det bildas jack i kanten på stycket så putsar jag ner jacket. Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i. Pressa på täcket lite och försäkra dig om att

Läs mer

Trikåtröjor för barn

Trikåtröjor för barn Trikåtröjor för barn Flicktröja Sömnadsmaterial Burda-mönster 9614 version A Grönt trikåtyg till fram- och baksida, rosa tyg till den ena ärmen och mörkgult tyg till den andra (se mönsterdelarna för tygåtgång)

Läs mer

Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg

Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg Börja med att lägga ut tyget dubbelvikt. Detta är inte riktigt helt i ena kanten men där kan jag lägga de små delarna när jag klippt de större. Prova att lägga

Läs mer

Hur man syr en TUNIKA

Hur man syr en TUNIKA Hur man syr en TUNIKA Förord Detta är en guide för hur du syr en tunika för lajv eller medeltidsevent. Jag är inte tillräckligt påläst för att kunna påstå att den här modellen är historiskt korrekt men

Läs mer

burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning A C

burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning A C burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning Storlek 34, 36, 38, 40, 42, 44 Längd från midjan: 59 cm, B, D, E 47 cm, 41 cm Material:, Brunmönstrad tunika, från sid 12 Sidenbatist,

Läs mer

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål Du behöver: mönsterpapper eller vanligt papper stort format, blyertspenna, linjal minst 30 cm, måttband. Mått som du behöver: huvudomfång, hals-axel-handledsmått, överkropp över axlarna, skjortlängd, mått

Läs mer

Triss i prydnadskuddar

Triss i prydnadskuddar Triss i prydnadskuddar Prydnadskuddar med julmotiv är det perfekta sättet att sätta en personlig prägel på hemmet. Men din Husqvarna Viking symaskin är det enkelt att sy kuddar. Nedan finner du steg för

Läs mer

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN 3 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN ORDLISTA TOPP & T-SHIRT KJOL ÖVERDELAR KJOL 3 DESIGN ANVÄNDA DESIGNMALL DAM HERR 4 MÅTT 5 MODELLFÖRÄNDRING 6 MODELLFÖRÄNDRING

Läs mer

Sömnad: Huva till hushållsassistent. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm.

Sömnad: Huva till hushållsassistent. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm. Du behöver: måttband/tumstock, tyger, tjockt bomullsgarn, sax, linjal, blyertspenna, symaskin, strykbräda och strykjärn,

Läs mer

Att laga stickade sockor

Att laga stickade sockor Du behöver: lagningsgarn, gärna med syntetfibrer i ex.vis akryl, eller polyamid, strumpstickor, stoppnål med trubbig spets, sax, måttband. Personens fotmått är också bra att ha. Det här garnet köpte jag

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SPEL 2 HEMINREDNING 3 KUDDAR. FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SPEL 2 HEMINREDNING 3 KUDDAR. FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR 06 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD UR PÄRMEN 1 SPEL FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR 2 HEMINREDNING TYGSKYLTAR TYGKORG KANTIG TYGKORG OVAL CD-MAPP SMART PÅSE

Läs mer

Paper Piecing, modell från boken A Quilter s Ark, av Rolfe, Isbn: 1-56477-197-0

Paper Piecing, modell från boken A Quilter s Ark, av Rolfe, Isbn: 1-56477-197-0 1 2 Den färdiga katten, utom svansen. Kalkera av delarna med alla siffror och markeringar på sybart mönsterpapper, sk. tissue. 3 Jag har valt tyger: gult till kattens bröst, rött till kroppen, grönt till

Läs mer

Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt

Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt Storlekar 6 mån 12 mån 18 mån 2 år 4 år KJOL Övervidd 48 50 53 55 58 cm Hellängd 32 35 38 40 44 cm JACKA Övervidd 56 60 63 66 70 cm Hellängd: 25 30 33

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.

Av: Mikaela Flodin,   Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi. Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Mått*/Storlek 34 36 38 40 42 44 46 48 50

Läs mer

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd Måttinstruktioner 1 AnySuit.se och HappyTie.se 2 AnySuit.se grundades 2007 och är en av de första skrädderierna på Internet. Tack vare vår långa erfarenhet har vi lärt oss kundens behov och att sy rätt

Läs mer

tutorial jazz me up storlek 32-60

tutorial jazz me up storlek 32-60 tutorial jazz me up storlek 32-60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Tre höjder på midjan. Två olika stora fickor, bakfickor. Tre längder på benen. Smalt med eller utan mudd eller utsvängt

Läs mer

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A Strand-dress 1409-1A Storlekar-1-3-6-9-12mån-2år Övervidd-40-43-47-51-55-60 cm Hel längd-40-43-46-49-52-55 cm Benlängd-5-6-7-8-9-10 cm Beige nr 507-1-1-2-2-2-2nystan Ljusrosa nr 565-1-1-1-1-1nystan Rosa

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi. Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Storlek /Mått Bröst Midja Stuss Storlek

Läs mer

Viking Björk bomull/merino

Viking Björk bomull/merino Viking Björk bomull/merino Tröja, kofta, byxor, mössa och sockor 1005-1 Storlekar: 3/6 9 12/18 mån 2 4 år Övervidd ca: 52 58 62 67 72 cm Hel längd ca: 24 29 33 36 40 cm längd ca: 20 22 25 28 31 cm Benlängd

Läs mer

Ett litet kompendium för att börja Omskapa.

Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Det här kompendiet får inte spridas vidare utan att fråga The Wardrobe om lov. Maila till info@the-wardrobe.se om du har frågor eller vill sprida detta vidare.

Läs mer

overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen.

overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen. Sy som proffsen! overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen. hobbylock 2.0 coverlock coverlock 3.0 multifunktionell l snabb l exakt 4.0 Sy som proffsen! Upplev en ny generation

Läs mer

Smygmaskvirkade vantar

Smygmaskvirkade vantar Smygmaskvirkade vantar Virka luftmaskor, och gör luftmaskkedjan så lång, att den når 1 ½ varv runt handen, där den är bredast, vid tumleden. Jag har ett 3-trådigt garn och virknål nummer 5 ½. Det blev

Läs mer

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet Praktiskt gör det själv Sy kapell själv dumsnålt eller smart? Projektet i korthet Svårighetsgrad Medel I vintras köpte jag och min man en Terhi 50 för 000 kr. Ett kanonpris tyckte vi. Dynorna och kapellet

Läs mer

I n s t r u k t i o n s b o k

I n s t r u k t i o n s b o k Instruktionsbok SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Denna hushållssymaskin är konstruerad och byggd för att överensstämma med standard IEC/EN 60335--8. Nätanslutning Den här symaskinen får endast användas med den spänning

Läs mer

När du använder denna maskin ska du alltid vidta grundläggande säkerhetsåtgärder, inklusive följande:

När du använder denna maskin ska du alltid vidta grundläggande säkerhetsåtgärder, inklusive följande: VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR När du använder denna maskin ska du alltid vidta grundläggande säkerhetsåtgärder, inklusive följande: Läs alla anvisningar före användning. FARA - För att minska risken för

Läs mer

Vintervärme 1 TAGGAR 2 COOLA 3 SPACE 4 FANTASI 5 TILLBEHÖR. Vintervärme 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE

Vintervärme 1 TAGGAR 2 COOLA 3 SPACE 4 FANTASI 5 TILLBEHÖR. Vintervärme 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE 1 TAGGAR KAM LUVA SPIKE MÖSSA HELIKOPTER LUVA JOKER LUVA KUNGA LUVA 2 COOLA SKID LUVA RACKAR LUVA BÅT KEPA BUMP LUVA HÖST KEPA 3 SPACE VÄND LUVA med

Läs mer

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Karen Sato Innehållsförteckning Inledning... 1 Inspiration... 2 En skiss till mitt täcke... 3 En skiss till baksidan av täcket... 4 Färgning till mitt täcke...

Läs mer

tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL

tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Två höjder på midjan. Fickor, bakfickor, benfickor. Fyra längder på benen. Smalt eller brett byxben. Med

Läs mer

STICKBESKRIVNINGAR. www.katrinbawah.se

STICKBESKRIVNINGAR. www.katrinbawah.se KLÄNNINGAR KOLLEKTION STICKAT STICKBESKRIVNINGAR www.katrinbawah.se STICKBESKRIVNINGAR KLÄNNINGAR design: katrin bawah FÄRGSTARKT, FANTASIFULLT OCH INSPIRERANDE Så vill jag att min design uppfattas och

Läs mer

För att få till fina former på dina djur är det bra att tänka på att klippa bort överflödig sömsmån innan du vänder rätt.

För att få till fina former på dina djur är det bra att tänka på att klippa bort överflödig sömsmån innan du vänder rätt. 6 Trådriktning = riktningen som trådarna i väven i tyget har. Riktningen spelar ingen roll om du syr i fleece, men är viktig att tänka på om du väljer ett annat material. Väljer du ett vävt tyg måste alla

Läs mer

Tygblöjor. Olika typer av tygblöjor

Tygblöjor. Olika typer av tygblöjor De som tror att tygblöjor är svåra, jobbiga och bara läcker har bara inte hittat rätt blöja än. Tygblöjemarknaden översvämmas av olika nya innovationer och system, det finns något för alla. Man behöver

Läs mer

Att fälla in broderi i väska.

Att fälla in broderi i väska. 1 Du behöver: - ett broderi - en bit mönsterpapper, penna ev. märkpenna - yttertyg, jag har tagit en gammal duk, som är färgad - fodertyg, jag har tagit en begagnad gardin, som är färgad - symaskin med

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksidan 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG. Korsstygn

ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG. Korsstygn 8 ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG Korsstygn När man broderar korsstygn på ett färdigt plagg använder man stramalj, en väv, vilken man tråcklar fast ovanpå plagget och syr igenom. Det är lätt eftersom du syr

Läs mer

Ett sommaröverkast av scrap quilt

Ett sommaröverkast av scrap quilt Jag har fått ihop 50 scrap-rutor och kompletterar med 50 enkelrutor med blommönster. För att det inte ska bli för oroligt så planerar jag att sy in enfärgade remsor mellan varje ruta. Har hittat ett par

Läs mer

Slim fit joggers. Alternativ för ficka. Storlek 32-54

Slim fit joggers. Alternativ för ficka. Storlek 32-54 Slim fit joggers Alternativ för ficka. Storlek 32-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller dela mönstret

Läs mer

Slim fit joggers child

Slim fit joggers child Slim fit joggers child Alternativ för ficka. Storlek 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller

Läs mer

Loosen Up. 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl (US 12 months -14 years)

Loosen Up. 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl (US 12 months -14 years) Loosen Up 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl 80-164 (US 12 months -14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksida 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 T O O r d e r s e n d m a i l : l e a n a @ a l v a h a x a n. s e Mina kläder är sydda för att klara hårda tag, och linnekläderna går alltid att tvätta i maskin. De flesta

Läs mer

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Montering av Lustväxthus 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Detta behövs vid montering Det krävs minst två personer för att montera växthuset. Följande

Läs mer

VAL AV RÄTT NÅL/TYG/TRÅD

VAL AV RÄTT NÅL/TYG/TRÅD VAL AV RÄTT NÅL/TYG/TRÅD Schema för val av nål, tyg, tråd NÅLSTORLEK TYG TRÅD 9-11(65-75) 12(80) 14(90) 16(100) 18(110) Tunna tyger tunn bomull, voile, siden, muslin, interlocktrikå, bomullstrikå, trikå,

Läs mer

BY CAROLINE. MÅTT PÅ FILTEN För en babyfilt rekommenderar jag ett mått på ca 70x90 cm, men självklart är det du som designern som bestämmer :)

BY CAROLINE. MÅTT PÅ FILTEN För en babyfilt rekommenderar jag ett mått på ca 70x90 cm, men självklart är det du som designern som bestämmer :) BY CAROLINE Dags att skapa! BABYFILT / LAPPTÄCKE / SNUTTEFILT Här visar jag hur man kan sy ett lapptäcke. Om du vill sy en enkel filt, utan framstycke i form av lapptäcke, gå direkt till steg 10. Mönster

Läs mer

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD. Reviderade 2009-04-02

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD. Reviderade 2009-04-02 KRAVNIVÅER Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD Reviderade 2009-04-02 Förord Välkommen att ta del av Åtvidabergs kommuns kravnivåer och bedömningskriterier för grundskolan. Materialet har tagits fram

Läs mer

JUNIOR. STORLEKAR: 38-86 cl

JUNIOR. STORLEKAR: 38-86 cl 91127 JUNIOR STORLEKAR: 38-86 cl A C D E B A C D B E Version 1 91127 BABYSET MED SNÖKRISTALLER OCH KNUTLUSER GARNKVALITÉ (A-E) Junior (70% Akryl, 30% Polyamid. Nystan Ca 50 g = 168 m) STORLEKAR (A) 38(44)50(56-62)68-74(80-86)

Läs mer

$99_brotherE_cover Bruksanvisning Svenska XC7413-021 Printed in China

$99_brotherE_cover Bruksanvisning Svenska XC7413-021 Printed in China Bruksanvisning VIKTIGA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER När maskinen används ska grundläggande säkerhetsåtgärder alltid vidtas, inklusive följande: Läs alla instruktioner före användning. FARA - För att minska risken

Läs mer

OBJEKT: MATERIAL: Långklänning. Lättviktstyg i polyester. Resår och stopper i plast. Fotograf: Jan Töve. Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström

OBJEKT: MATERIAL: Långklänning. Lättviktstyg i polyester. Resår och stopper i plast. Fotograf: Jan Töve. Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström MODE OBJEKT: Långklänning MATERIAL: Lättviktstyg i polyester. Resår och stopper i plast. Fotograf: Jan Töve. Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström REDESIGN:»Draperad klänning gjord av två stora raka tygstycken

Läs mer

Studieplan i textilslöjd år 7-9

Studieplan i textilslöjd år 7-9 Studieplan i textilslöjd år 7-9 I år 7 har eleverna hemkunskap ena terminen och slöjd den andra terminen. Under "slöjdterminen "ska de ha båda slöjdarterna. Det innebär att eleverna ä 9 x 80 min i vardera

Läs mer

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B 15-15 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B G F D E C 15-15 BARBIEKLÄDER I MINI ELLER BABY PASCAL GARNKVALITÉ Mini Ull (100% ull) Mini Akryl (100% Akryl), 1 nyst ca 10 g = 36 m A. BRUDKLÄNNING

Läs mer

Instruktion Rapid v. 0.2 Sida 1 av 5. Cyanlim

Instruktion Rapid v. 0.2 Sida 1 av 5. Cyanlim Instruktion Rapid v. 0.2 Sida 1 av 5 INSTRUKTIONER RA Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL

Läs mer

Halterneck dress. 2 olika kjolar Fickor Eu strl (US 12 monts-14 years)

Halterneck dress. 2 olika kjolar Fickor Eu strl (US 12 monts-14 years) Halterneck dress 2 olika kjolar Fickor Eu strl 80-164 (US 12 monts-14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja,

Läs mer

Vikblöjor. Vika för en nyfödd

Vikblöjor. Vika för en nyfödd De flesta vana tygblöjeanvändare har hittat sina egna trix för att få allt att fungera optimalt (har de inte det har de oftast gett upp tygblöjor efter ett tag). Tyvärr är det inte så vanligt att man delar

Läs mer

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Denna hushållssymaskin är konstruerad och byggd för att överensstämma med standard IEC/EN 60335-2-28.

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Denna hushållssymaskin är konstruerad och byggd för att överensstämma med standard IEC/EN 60335-2-28. INSTRUKTIONSBOK E20 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Denna hushållssymaskin är konstruerad och byggd för att överensstämma med standard IEC/EN 60335-2-28. Nätanslutning Den här symaskinen får endast användas med

Läs mer

Loose and comfy. 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54

Loose and comfy. 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54 Loose and comfy 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat

Läs mer

Luften trycker på allt omkring sig. När man blåser upp en ballong blir det högre lufttryck inne i ballongen än utanför.

Luften trycker på allt omkring sig. När man blåser upp en ballong blir det högre lufttryck inne i ballongen än utanför. Luft 1 Luft...2 Lufttryck...2 Lufttryck och väder...2 Minska lufttrycket...3 Luftmotstånd...3 Varm luft...3 Snurrande spiral...3 Varm luft och kall luft...4 Luft Luft väger Gör en balansvåg av en blompinne

Läs mer

AcuFeed pressarfötter

AcuFeed pressarfötter AcuFeed pressarfötter Med inbyggd AcuFeed övermatare och det unika 7-delade undermatarsystemet matas flera tyglager med perfektion, oavsett om du syr i silke, sammet, vinyl eller tjocka lager med tyg och

Läs mer

High low dress. 4 olika längder på överdelen 3 olika längder på kjolen Fickor Eu strl (US 4-28)

High low dress. 4 olika längder på överdelen 3 olika längder på kjolen Fickor Eu strl (US 4-28) High low dress 4 olika längder på överdelen 3 olika längder på kjolen Fickor Eu strl 34-58 (US 4-28) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget

Läs mer

Tråckla kallas även förstygn eller rynksöm sy bara för hand upp ner, upp ner, upp ner

Tråckla kallas även förstygn eller rynksöm sy bara för hand upp ner, upp ner, upp ner Markering i mönstret när det finns en liten svart triangel i kanten av mönstret är det en markering som ska passa mot en söm eller en likadan markering på en annan del. Klipp ett litet jack i din sömsmån

Läs mer

tutorial twisted storlek 32-60

tutorial twisted storlek 32-60 tutorial twisted storlek 32-60 Det här mönstret har ett antal olika variationsmöjligheter. Det finns två längder; kort eller lång tröja/jacka. Ärmen kan göras kort, 3/4 med mudd eller lång ärm. Krage eller

Läs mer

Stödstrumpor och Segelduk Brehms Spilerdug Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk

Stödstrumpor och Segelduk Brehms Spilerdug Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk Stödstrumpor och Segelduk Brehms Spilerdug Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk Støttestrømper (Rev. 001) 1 I denne vägledning används ordet Stödstrumpa oavsett strumptyp. Val av segelduk

Läs mer

Mini me dress. 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek (US size 12 months - 14 years)

Mini me dress. 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek (US size 12 months - 14 years) 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek 80-164 (US size 12 months - 14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej

Läs mer

Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1

Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1 Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1 Storlekar: S- M- L- XL Övervidd: 93-105-117-128cm Hel längd: 65-66-67-68cm Ärmlängd: 50-51-52-53 cm GARNALTERNATIV : Viking Alpaca Maya ( 85% Kid Mohair

Läs mer

12-17. Diadem/Brudkrona Bröllopstårta & Sverigeband. Brudbukett

12-17. Diadem/Brudkrona Bröllopstårta & Sverigeband. Brudbukett 12-17 SOFT COTTON DANIEL & VICTORIA Amigurumi Ca 100 g 8856, 100 g 8800 + 50 g/färg svart, grön, rosa, grått, brunt, cerise, blått, gult LÄNGD: Ca 24 cm VIRKNÅL: Nr 3 Diadem/Brudkrona Bröllopstårta & Sverigeband

Läs mer

tutorial spring break storlek 32-60

tutorial spring break storlek 32-60 tutorial spring break storlek 32-60 Det här mönstret har många olika variationsmöjligheter. Modellen är ledigt rymlig. Sömsmån ingår ej. Lägg till sömsmån för fåll. information LICENS FÖR FÖRSÄLJNING I

Läs mer

Laga hål - enkelt och hållbart

Laga hål - enkelt och hållbart Laga hål - enkelt och hållbart Tunn, stickad ull är ett ömtåligt material. Underställsbyxor slits på knäna och behöver lagas. Det är inte svårt att laga, titta gärna på instruktioner nedan och gör ett

Läs mer

Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan.

Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan. Vårrallyt 1999 Lagnummer:... Lagnamn:...... Beskrivning Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan. Svar Beskrivning 1... D Beskrivning 2...B Beskrivning

Läs mer

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv.

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. INREDNING OBJEKT: Förnyad soffklädsel MATERIAL: Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. Foto Jan Töve Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström REDESIGN:» Förstorad klassisk sömnadsteknik

Läs mer

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Instruktionsbok Kidzofix Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kilo Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Isofix size C/R3 Framåtvänd

Läs mer

Splitsning av flätade linor gjorda av polyester eller nylon.

Splitsning av flätade linor gjorda av polyester eller nylon. Denna splits är inte lämplig för dubbelflätade linor vars styrka enbart beror på styrkan i kärnan. Öglesplitsen används för att placera en permanent ögla i änden av ett rep, i allmänhet för förtöjning

Läs mer

Medföljande tillbehör

Medföljande tillbehör S_brotherSv.book Page A Wednesday, October 8, 00 5:5 PM Medföljande tillbehör Kontrollera att följande tillbehör finns med, när du har öppnat lådan. Om något saknas eller är skadat, kontakta återförsäljaren.

Läs mer

High low dress. Kort fram och lång bak Fickor Eu strl (US 12 months - 14 years)

High low dress. Kort fram och lång bak Fickor Eu strl (US 12 months - 14 years) High low dress Kort fram och lång bak Fickor Eu strl 80-164 (US 12 months - 14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du

Läs mer

Hantverk i skogsbrynet

Hantverk i skogsbrynet Växtfärg Papper, växter. Stormkök, konservburk att koka i ( så slipper ni färgad kastrull ). Gör så här: Plocka växter och växtdelar, blommor, blad eller bär. Samla dom färgvis. Ta ca 2 dl växter till

Läs mer

Monteringsanvisning Skuggtaksrullgardin

Monteringsanvisning Skuggtaksrullgardin Monteringsanvisning Skuggtaksrullgardin Detta behövs för monteringen: Rev.nr 120116 Borrmaskin/Skruvdragare Skruvmejsel Bågfil Tumstock Kniv Montering Skuggtaket passar under tak där avståndet emellan

Läs mer

Instruktionsbok. Minikid ECE R44 / 04. Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kg. Testad och godkänd enligt

Instruktionsbok. Minikid ECE R44 / 04. Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kg. Testad och godkänd enligt Instruktionsbok Minikid Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kg Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Viktig information Tack för att du har valt en bilbarnstol från Axon Kids. Teamet bakom Minikid har

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Tyglappar MÖNSTERMALLAR APPLIKATION LAPPTEKNIK. LAPPTEKNIK PÅ SYMASKIN Form: triangel, kvadrat och rektangel MONTERING KVILTA

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Tyglappar MÖNSTERMALLAR APPLIKATION LAPPTEKNIK. LAPPTEKNIK PÅ SYMASKIN Form: triangel, kvadrat och rektangel MONTERING KVILTA 07 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 TIPS MÖNSTERMALLAR TIPS INFÖR SÖMNAD UR PÄRMEN ATT SY FÖR HAND ATT SY PÅ SYMASKIN KLIPPA UT TYGLAPPAR SKÄRA UT TYGLAPPAR MÖNSTERMALLAR: trianglar, kvadrater, rektanglar, cirklar,

Läs mer

Basic panties. Enkla trosor Str

Basic panties. Enkla trosor Str Basic panties Enkla trosor Str. 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller dela mönstret i någon

Läs mer

Dessutom (utan mönster): Två 58 x 10 cm remsor för axelbanden (inklusive 1 cm sömsmån), slutlig bredd 3,8 cm.

Dessutom (utan mönster): Två 58 x 10 cm remsor för axelbanden (inklusive 1 cm sömsmån), slutlig bredd 3,8 cm. Jeanskjol Storlekar 34-46 Material: 0,9 1,1 m denimtyg, 150 cm brett (1,1 1,4 m vid 135 brett) 1 metallblixtlås, 16 cm 2 justerbara spännen 40 mm 2 snickarbyxknäppen 40 mm 3 jeansknappar Normal sytråd

Läs mer

Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6

Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6 Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6 INSTRUKTIONER G-VAGN Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL

Läs mer

Nya Perkinsmaskinen. Svensk bruksanvisning. Lättare anslag Lägre vikt Mindre bullrig Fler funktioner

Nya Perkinsmaskinen. Svensk bruksanvisning. Lättare anslag Lägre vikt Mindre bullrig Fler funktioner Nya Perkinsmaskinen Lättare anslag Lägre vikt Mindre bullrig Fler funktioner Svensk bruksanvisning Läs denna innan du börjar använda din nya Perkins. Såld i Sverige av: Iris Hjälpmedel AB Tel. 08 39 94

Läs mer

Go Vest child. 2 olika längder. Med eller utan fickor Eu strl (US 12mo-14y)

Go Vest child. 2 olika längder. Med eller utan fickor Eu strl (US 12mo-14y) Go Vest child 2 olika längder. Med eller utan fickor Eu strl 80-164 (US 12mo-14y) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får

Läs mer

91301 SOFT COTTON A I H E D C F B G

91301 SOFT COTTON A I H E D C F B G 91301 SOFT COTTON A I H D E C F B G Version 1 91301 RÅVAROR FÖR DEN LILLE KOCKEN GARNKVALITÉ Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) MASKTÄTHET Ca 17 fm x 18-19 v på virknål nr 3.5 = 10 x 10 cm

Läs mer

Gesällprov. av Suzanne Lagerin. arbetet pågick under tiden april oktober 2015

Gesällprov. av Suzanne Lagerin. arbetet pågick under tiden april oktober 2015 Gesällprov av Suzanne Lagerin arbetet pågick under tiden april oktober 2015 Mästarbrev godkänt februari 2016 Bakgrund Egentligen hade jag inte några planer på att göra ett gesällprov jobb fanns det ju

Läs mer

Ryggsäckssystem 2012

Ryggsäckssystem 2012 Ryggsäckssystem 2012 Bruksanvisning Produktdata Ryggsäck Stort, löstagbart lock som väl täcker säcken Höjbart lock som kan anpassas till olika volymer. Stort topplocksfack. Hållare för hjälm eller kläder.

Läs mer

SJ Q37p. Dekaler Det finns dekaler med. Ser du dem inte i påsen? Kolla om de är invikta i detta blad.

SJ Q37p. Dekaler Det finns dekaler med. Ser du dem inte i påsen? Kolla om de är invikta i detta blad. SJ Q37p SJ Q37p från Bygg svenskt. Du har nu i din hand en nästan komplett byggsats av en Q37p överföringsvagn. Denna byggsats har tagits fram för att vara ett relativt billigt och enkelt alternativ för

Läs mer

Montering luftspaltsbildande golv.

Montering luftspaltsbildande golv. Montering luftspaltsbildande golv. Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till mögelbildning, rötsvampsangrepp, frostsprängningar. Fukt är en av

Läs mer

91077 RAGGI SOFT COTTON

91077 RAGGI SOFT COTTON 91077 RAGGI SOFT COTTON A B D C Version 1 91077 DÖRRSTOPP ELLER GOSEDJUR GARNKVALITÉ (A,C,D) Raggi (70% Ull Superwash, 30% Polyamid. Nystan ca 100 g = 150 m) GARNALTERNATIV (A,C,D) Gästrike 4 tr, Vinga

Läs mer

Gör din egen kontroll

Gör din egen kontroll Gör din egen kontroll Avståndet mellan djupaste punkten och påläggspunkten ska vara den samma på hästen och sadeln. Läs under Djupaste punkten på sadeln hur du mäter. Trycket under sadeln Alla hästar har

Läs mer

Jag syr på fickorna och kantar öppningen. Fickorna kan man sy på med cover eller vanlig maskin. Använder man vanlig maskin och syr från rätan så kan

Jag syr på fickorna och kantar öppningen. Fickorna kan man sy på med cover eller vanlig maskin. Använder man vanlig maskin och syr från rätan så kan Tutorial Cozy dress Skriv ut mönstret i verklig storlek. Därefter klipper du längs klippkanterna så att de ska ligga kant i kant med varandra när man tejpar ihop mönstret. Strecken ska alltså mötas. Mönstret

Läs mer

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Fjärilalbum med tags Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Materialet som jag använt: (Hittar du inte materialet i webshopen så kontakta Hanna så kan hon ordna det) Kartong eller annat

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design

Av: Mikaela Flodin, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Storlek /Mått Bröst Midja Stuss Storlek /Mått Bröst Midja Stuss 50 36 116 60 56

Läs mer

Monteringsanvisning elfa décor

Monteringsanvisning elfa décor Monteringsanvisning elfa décor 1 Montera nedanstående produkter före montering av elfa -hyllan. Placera hängskenorna på bärlisten. Notera att när bärlisten monteras från vägg till vägg måste hängskenorna

Läs mer