LJUSET OCH UPPLEVELSEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LJUSET OCH UPPLEVELSEN"

Transkript

1 LJUSET OCH UPPLEVELSEN

2

3 INNEHÅLL Hide-a-lite 6 Allt ljus på ditt projekt 11 Restaurang 16 Kontor 20 Butik 24 Fasad 28 Om oss 32

4 SIDA 6 HIDE-A-LITE

5 SIDA 7 HIDE-A-LITE I alla miljöer och i alla fastigheter, ja, i varje sammanhang där människor vistas, arbetar och lever behövs ljus. Det främjar vår kreativitet, ingjuter trygghet, ger styrka och hopp. Och det är alltid en upplevelse. I allt vi gör så ser vi ljust på tillvaron, och vi hjälper dig att göra dina visioner och idéer lysande, oavsett vad du vill belysa.

6 VÄLKOMMEN TILL HIDE-A-LITE Vi har jobbat med LED sedan lång tid tillbaka och genom åren har vi haft tydligt fokus på utveckling; både för användaren och kring nya produkter och idéer. Vi arbetar med såväl privat som offentlig miljö, och vi hjälper dig gärna genom hela ditt belysningsprojekt. HIDE-A-LITE SIDA 8 HIDE-A-LITE

7 SIDA 9 HIDE-A-LITE

8 HIDE-A-LITE HIDE-A-LITE SIDA 10

9 HIDE-A-LITE HIDE-A-LITE SIDA 11 LJUS ÄR EN UPPLEVELSE Det finns upplevelser och så finns det upplevelser. Lekplatsen Barnens Paradis på Liseberg kan nog ses som en av de mer lekfulla. När den anrika lekplatsen från 1924 rustades upp för nya generationer så integrerades belysningen i anläggningen och blev en del av lekupplevelsen.

10 SIDA 12 PROJEKT

11 SIDA 13 PROJEKT Allt ljus på ditt projekt. Ljus kan ta sig oändligt många olika uttryck, och det kan förvandla och försköna både miljöer och upplevelser, skapa trygghet, känslor och nya rum. Ja, det är på många sätt ett fascinerande fenomen. Oavsett hur din vision och ditt projekt ser ut så är du välkommen att kontakta vårt projektteam, bestående av bland andra ljusdesigners/projektörer och initierade projektsäljare, för konsultation och rådgivning. Att hjälpa projektkunder att skapa, förhöja och förädla rum med ljus är den grundläggande utgångspunkten för vårt projektteam. Vi arbetar helt enkelt med hur ljuset förhåller sig till människor och material, och hur man med ljus kan beskriva och förstärka en plats eller ett rum. Belysning handlar om hur det mänskliga ögat uppfattar ljuset, och oavsett vad som ska ljussättas: en butik, en restaurang, ett kontor eller en fasad så finns det en gemensam nämnare. Människor. Ja, i offentliga rum, byggnader och miljöer så är det människor som är den sammanhållande länken. Vi passerar snabbt förbi, eller befinner oss på plats en längre stund, och oftast är det något som sker eller uträttas. Ett arbete, ett inköp, en måltid eller ett möte, och då behöver också belysningen vara anpassad för just rätt ändamål. Beroende på vilken sinnesstämning du vill förmedla, och vad du vill att människan i rummet ska uppleva så anpassas ljussättningen efter det. Ljusdesign i sig handlar till stor del om variation och hur vi människor uppfattar ljus i en lokal, ett rum eller i utomhusmiljön. Därför är det viktigt att belysningen anpassas efter rummets förutsättningar och utifrån den som befinner sig här. Och genom att variera armaturtyper, spridningsvinklar och ljusstyrka så skapas rätt känsla för varje sammanhang. ETT TEAM FÖR DITT PROJEKT Oavsett hur ditt projekt eller dina planer ser ut så kan vi hjälpa dig att göra det mer levande med ljus och design. I vårt projektteam arbetar flera ljusdesigners och vi hjälper dig gärna vidare i ditt projekt. Med utgångsläget att varje projekt är unikt så kan vi hjälpa till i precis den utsträckning du själv vill. Vi kan bistå med allt från tips och idéer kring produkter och tekniska lösningar till ljusberäkningar och mer omfattande ljusdesign. Oavsett i vilken utsträckning du vill ha hjälp, så finns vi till förfogande i ditt projekt.

12 SID 14 PROJEKT

13 SIDA 15 PROJEKT

14 HIDE-A-LITE PROJEKT SIDA 16

15 SIDA 17 PROJEKT LJUS AV HÖGSTA KVALITET Det finns ett par saker som underlättar om man vill göra LED-belysning av högsta kvalitet. Den senaste tekniken, hög designnivå och fokus på funktion är några. Vi var bland de första i branschen att anamma den nya LED-tekniken, och redan från början insåg vi vikten av att använda LED-chip av hög kvalitet. Och att design och funktion hänger ihop säger sig självt, men utifrån vårt sätt att se det så bidrar det inte bara till snygga och funktionella armaturer utan också till att installationen underlättas och att effektiviteten ökar.

16 HIDE-A-LITE R E S TA U R A N G SIDA 18

17 SIDA 19 RESTAURANG Restaurang. Vi äter med fler sinnen än smaken, ja, inte minst med ögonen. Ett besök på restaurang avgörs helt av maten, miljön och belysningen. Genom att skapa rum i rummet, en trivsam stämning och rätt inramning så blir helhetsintrycket bättre, trivsammare och mer bestående. Och så vitt vi vet, så höjs även stämningen på sällskapet och smaken på maten av rätt ljus.

18 RESTAURANG / EL GORDO SIDA 20

19 SIDA 21 RESTAURANG / EL GORDO RESTAURANG EL GORDO Till restaurang El Gordo var målet att skapa ett varmt ombonat sken med rumskänsla i en annars opolerad och luftig lokal. Genom ett nära samarbete mellan inredningsbyrån Mood Studio och oss på Hide-a-lite kunde mycket av belysningen integreras i interiören.

20 SIDA 22 KONTOR

21 KONTOR SIDA 23 Kontor. På kontoret behöver koncentrationen, kreativiteten och nya idéer samsas med rutiner, möten och människor. För att vi ska hålla oss pigga och alerta under hela arbetsdagen krävs bra belysning, som både underlättar för fokus och skärpa och samtidigt välkomnar nya kunder och samarbeten. Om det dessutom finns ljusmiljöer med dämpad och lugn stämning stimuleras synsinnet, vilket ger plats för vila och återhämtning.

22 FOTO: EMIL FAGANDER HIDE-A-LITE SIDA 24 KONTOR / EPIDEMIC SOUND

23 SIDA 25 KONTOR / EPIDEMIC SOUND EPIDEMIC SOUND Hos Epidemic Sound går ljud och ljus hand i hand. Med uppdraget att skapa ett icke traditionellt kontor av en vind och en bryggerilokal belägen en våning under. Bakom projektet står White Arkitekter, och genom projektet bidrog vi på Hide-a-lite med rådgivning och ljusberäkningar.

24 BUTIK SIDA 26

25 BUTIK SIDA 27 Butik. Låt detaljer och produkter komma till sin verkliga rätt med belysning som förstärker butikens karaktär. Vägled kunden genom butiken och skapa inspirerande exponeringar som formar en tydlig färdriktning. Med varierande ljusnivåer, skiftande ljusfärger och olika belysningsprinciper skapar du intressanta och uttrycksfulla miljöer som sätter produkterna i fokus.

26 BUTIK / THE INDUSTRY SIDA 28

27 BUTIK / THE INDUSTRY SIDA 29 THE INDUSTRY Målsättningen för inredningen av The Industry var att skapa en oslipad industriell miljö i toppmoderna lokaler. Med vårt breda sortiment av LED-strip och profiler, kunde vi med hjälp av lysande linjer sätta tonen redan vid första anblicken. Till detta projekt har vi på Hide-a-lite stått för ljusdesignen.

28 F A S A D SIDA 30

29 F A S A D SIDA 31 Fasad. Välkomna kunder och besökare med en inspirerande ljusmiljö, och låt första intrycket lämna ordentligt avtryck redan på utsidan. Möjligen är detta en av de verkliga fördelarna med våra långa, mörkare årstider; att du med hjälp av ljus och kreativa lösningar kan sticka ut i mörkret och förstärka hur du vill uppfattas.

30 HIDE-A-LITE FA S A D / V OX H OT E L SIDA 32

31 HIDE-A-LITE FA S A D / V O X H O T E L SIDA 33 VOX HOTEL VOX Hotel är ett fristående hotell i centrala Jönköping. Här har inget lämnats åt slumpen; allra minst den tidigare 70-talsfasaden i mörkt tegel och plåt. När fastigheten gick från att vara kontor till en mötesplats i världsklass fick dess yttre ett rejält lyft med mässing, fasadsten och inte minst belysning som redan på utsidan ger en bild av hotellets insida. Ljusdesignen är gjord av av elkonsult Peo Ottosson.

32 SIDA 34 OM OSS

33 SIDA 35 OM OSS MYCKET KUNSKAP OCH STORA IDÉER Vi på Hide-a-lite var tidigt ute med LED-belysning. Genom åren har mycket hänt, och på flera plan har vi också varit med och drivit utvecklingen framåt. Idag har vi en stor bredd bland våra produkter, mycket kunskap och stora idéer inför framtiden. Vi tycker om att testa nya saker, och vi utvecklas gärna tillsammans med våra kunder, via nya utmaningar och komplexa projekt. Vårt huvudkontor finns i Bankeryd, vid Vätterns sydvästra hörn, och här har vi samlat design, produktutveckling, produktion och lager. Vi arbetar med både innovationer och etablerade produkter, och vi provar oss gärna fram till intressanta belysningslösningar. Det ger oss och dig möjligheten att anpassa produkter och idéer för varje enskilt projekt. Välkommen att kontakta vår projektavdelning. ljusdesign@elco.se /

34 Varumärket Hide-a-lite ägs och marknadsförs av Elektro Elco AB som idag har en marknadsledande position. Vi på Elektro Elco AB har lång erfarenhet av att välja ut de bästa produkterna för det nordiska sinnet och klimatet.

35

36 hidealite.se

Projekt Philips kontor. Plats Philips Lighting. Kista, Stockholm SmartBalance, StyliD, CoreView panel, Luminous Textiles, Dynalite

Projekt Philips kontor. Plats Philips Lighting. Kista, Stockholm SmartBalance, StyliD, CoreView panel, Luminous Textiles, Dynalite Projekt Philips kontor Plats Philips Lighting Kista, Stockholm SmartBalance, StyliD, CoreView panel, Luminous Textiles, Dynalite LED-armaturen SmartBalance ger en bra arbetsplatsbelysning. Energisnål belysningslösning

Läs mer

Riktlinjer för offentlig belysning. Bilaga 1. Ljus och belysning

Riktlinjer för offentlig belysning. Bilaga 1. Ljus och belysning Riktlinjer för offentlig belysning Bilaga 1. Ljus och belysning Innehåll 1. Ljus och belysning...1 1.1 Funktioner...1 1.1.1 Gestaltning...1 1.1.2 Säkerhet, trygghet och tillgänglighet...1 1.2 Egenskaper...1

Läs mer

En dynamisk ljusmiljö som stödjer dygnsrytmen. Ett ljuskoncept framtaget av Humana och Ljusrum

En dynamisk ljusmiljö som stödjer dygnsrytmen. Ett ljuskoncept framtaget av Humana och Ljusrum En dynamisk ljusmiljö som stödjer dygnsrytmen Ett ljuskoncept framtaget av Humana och Ljusrum God ljusmiljö - en viktig faktor för livskvaliteten I brist på ett belysningskoncept anpassat för äldre valde

Läs mer

Vårens nyheter är här

Vårens nyheter är här Bankeryd, 26 Februari 2016 Pressrelease Vårens nyheter är här Nu släpper vi vårens nyheter för 2016. Vi utökar vårt sortiment med ännu fler moderna produkter i energieffektiv LED. Våra nya produkter fyller

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

LED-fakta TIPS! LJUSSÄTT DITT HEM. med LED-belysning

LED-fakta TIPS! LJUSSÄTT DITT HEM. med LED-belysning LJUSSÄTT DITT HEM med LED-belysning LED-belysning ger möjlighet till låg infällnadshöjd tack vare den minimala värmeutvecklingen och sitt lilla format. TIPS! Vår ljusdesigner berättar om ljussättning med

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN LAND OCH HAV

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN LAND OCH HAV LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN LAND OCH HAV MARINA MILJÖER Alla sinnen stimuleras i en miljö där naturen är närvarande. Luften blir bättre och stressen minskar. Det är därför vi på Akvarieleasing

Läs mer

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND OM OSS VISION Europas ledande leverantör av inredning med design från land och hav. Nordic Green Design en naturlig del av kontor och offentliga miljöer

Läs mer

VISUELLA FÖRHÅLLANDEN

VISUELLA FÖRHÅLLANDEN VISUELLA FÖRHÅLLANDEN Hur man uppfattar ljuset i ett rum kan beskrivas med sju begrepp som kännetecknar de delar av synintrycken som man kan iaktta och beskriva ljusnivå, ljusfördelning, skuggor, bländning,

Läs mer

light guide Hur man belyser en smyckesbutik

light guide Hur man belyser en smyckesbutik light guide Hur man belyser en smyckesbutik Ljussätt varje detalj Kunder kan ha många känslor och vara fyllda av förväntan när de går in i en smyckesbutik. Det kan vara ett par som letar efter förlovningsringar

Läs mer

LED BELYSNING. Tips och idéer för ditt hem

LED BELYSNING. Tips och idéer för ditt hem LED BELYSNING Tips och idéer för ditt hem LED ger ett varmt ljus Idag kan du välja LED-belysning som ser ut som halogen. LED går att dimra Städa eller mysa? Du kan själv anpassa ljuset efter humör. VARFÖR

Läs mer

GUIDE 5 STEG TILL FRAMGÅNGSRIK DISPLAY I DIN BUTIK

GUIDE 5 STEG TILL FRAMGÅNGSRIK DISPLAY I DIN BUTIK GUIDE 5 STEG TILL FRAMGÅNGSRIK DISPLAY I DIN BUTIK Om du är stressad och inte har tid att läsa hela texten om hur du ska lyckas med display och skyltning kan du kontakta oss direkt istället. Vi hjälper

Läs mer

t h e br i g h t e r si d e of li g h t

t h e br i g h t e r si d e of li g h t 1 9 9 6 t h e br i g h t e r si d e of li g h t Lysande lösningar för vackra miljöer Allt du ser är ljus. Med ljus skapar du atmosfär och värme. Med ljus sätter du färg och gör ditt hem, eller din arbetsplats,

Läs mer

New brighter generation

New brighter generation Bankeryd, 20 Januari 2016 Pressrelease New brighter generation Hide-a-lite s populära Bright Eye-serie lanseras nu med ett nytt LED-chip som ger betydligt mer ljus och bättre färgåtergivning, RA>90 helt

Läs mer

2013 v ä g g / g o lv

2013 v ä g g / g o lv 2013 vägg/golv VÄGG/GOLV Med vägg- eller golvarmaturer kan du enkelt och snabbt låta rummet skifta i karaktär och känsla. Vi har armaturer för både inom- och utomhusbruk, och beroende av vilken färgtemperatur

Läs mer

En skolmiljö som inspirerar och motiverar

En skolmiljö som inspirerar och motiverar En skolmiljö som inspirerar och motiverar 3 I grunden handlar det om trivsel Första dagen efter sommarlovet. Hela kroppen pirrar av förväntan och nervositet. Att träffa samma lärare och samma kamrater,

Läs mer

LED-belysning för arbetsplatser med höga krav. Produktöversikt

LED-belysning för arbetsplatser med höga krav. Produktöversikt LED-belysning för arbetsplatser med höga krav Produktöversikt Byt belysning. Få gladare kunder på köpet. Blir du ofta trött och känner av huvudvärk framåt slutet av din arbetsdag? Lösningen kan vara så

Läs mer

UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS

UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS ALLT FÖR ETT BRA MÖTE VÄLJ TRÄCENTRUM Många företag och organisationer väljer Träcentrum som mötesplats. Träcentrum

Läs mer

vi vill ge dig det rätta ljuset

vi vill ge dig det rätta ljuset ljuset från varberg vi vill ge dig det rätta ljuset Samtidigt som vi har skapat oss en position som Sveriges ledande tillverkare av hembelysning har vi utvecklat ett sortiment för offentlig miljö hotell,

Läs mer

David Johansson Ljusdesigner, WSP Ljusdesign

David Johansson Ljusdesigner, WSP Ljusdesign David Johansson Ljusdesigner, WSP Ljusdesign Synsinnet är anpassat till dagsljus som är varierade: - ljusstyrka - ljusfärg - ljuskaraktär Människan mår inte bra i statisk och monoton ljussättning. Människans

Läs mer

Belysningsplanering. SS-EN 12 464-1 Arbetsplatser inomhus Belysningsguide Ljus och Rum

Belysningsplanering. SS-EN 12 464-1 Arbetsplatser inomhus Belysningsguide Ljus och Rum Belysningsplanering SS-EN 12 464-1 Arbetsplatser inomhus Belysningsguide Ljus och Rum Planeringsstruktur Analysera Planera Granska Dokumentera Utvärdera Analysera Rummets användning Kapslingsklass Val

Läs mer

Tunable White. Personlig belysning

Tunable White. Personlig belysning Tunable White Personlig belysning Magnus Ragnvid/Johnér Ljus har en kraftfull inverkan på din dygnsrytm. Rätt belysning gör din dag bättre. Human Centric Lighting Belysning som anpassas efter dina behov

Läs mer

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort En ny nordisk klassiker är född Vi är stolta över att få presentera vår första egentillverkade gatubelysningsarmatur. Vialume 1 har ett organiskt formspråk och

Läs mer

LED information från branschen. Belysningsbranschens LED sektion

LED information från branschen. Belysningsbranschens LED sektion LED information från branschen Belysningsbranschens LED sektion LED i press och oseriös marknadsföring LED ersätter alla andra ljuskällor 100-200.000 h livslängd Optimala ljuskällan O.s.v LED branschen

Läs mer

Kontakt. lars.gunnarsson@prismalence.se peter.lindberg@prismalence.se 090-14 20 71, 070-386 01 88 090-14 20 70, 070-260 79 70

Kontakt. lars.gunnarsson@prismalence.se peter.lindberg@prismalence.se 090-14 20 71, 070-386 01 88 090-14 20 70, 070-260 79 70 Prismalence är ett Svenskt företag som startade 2003 och har fram till idag levererat över 120 000 armaturer Vi har kunder i 37 länder spridda över alla kontinenter Vi säljer energieffektiv belysning baserad

Läs mer

fokussortiment 2015 Inspiration från Simes

fokussortiment 2015 Inspiration från Simes fokussortiment 2015 Inspiration från Simes Ljus för människor Alla utomhusmiljöer bör planeras med ett konstant fokus på människan och med hänsyn till hur människor både reagerar och fungerar. Ljus handlar

Läs mer

DESIGN YOUR STORY TELE2 HK KISTA RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING

DESIGN YOUR STORY TELE2 HK KISTA RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING DESIGN YOUR STORY TR TELE2 HK KISTA RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING En arbetsplats som både fungerar optimalt, är kreativ och visar på företagets strategiska arbete stod på önskelistan

Läs mer

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Där ljudet möter ljuset skapas komforten Utmaningarna för kontor Öppen kommunikation har förändrat hur vi arbetar. Kontoret är inte längre en plats man går

Läs mer

SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993

SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993 SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993 HANDLAR DET BARA OM LJUD? Givetvis skall en ljudabsorbent minimera ljudproblem, det vet vi. Men vi vet också att en genomtänkt inredning är så

Läs mer

"På w40 vill vi inte bygga för vackra foton i facktidskriften, utan för människorna"

På w40 vill vi inte bygga för vackra foton i facktidskriften, utan för människorna Interview "På w40 vill vi inte bygga för vackra foton i facktidskriften, utan för människorna" Byggherre: w40 Architekten, Wiesbaden, Tyskland Interiördesign: w40 Architekten, Wiesbaden, Tyskland Foto:

Läs mer

a little bit brighter A little bit brighter

a little bit brighter A little bit brighter a little bit brighter A little bit brighter En ny syn på belysning EGEN TILLVERKNING I MÖRKASTE SMÅLAND I Sverige är belysningsmarknaden motsägelsefull. Här finns det många svenska belysningsföretag,

Läs mer

New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM

New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept

Läs mer

Komplexa kulörer skapar lugn

Komplexa kulörer skapar lugn DOVT & LUGNT Komplexa kulörer skapar lugn Vad har kulörer för uttryck och vad ger de egentligen för intryck? Det är sådana frågor som Per Nimer funderar på varje minut. Han är nordisk designchef på Nordsjö,

Läs mer

Spännande och strålande

Spännande och strålande LEDlamps DiamondSpark Spännande och strålande MASTER LEDkron och MASTER LEDklot Världsledande inom LED-belysning Med vår senaste LED-teknik och mer än 100 års erfarenhet inom optik och elektronik är Philips

Läs mer

BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE BELYSNINGSKONCEPT 21.08.2008

BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE BELYSNINGSKONCEPT 21.08.2008 BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE BELYSNINGSKONCEPT 21.08.2008 DEN GLÖDANDE HAMNEN Då mörkret når Västerhamn, förvandlas rummet med elektrisk belysning till en glödande hamn. Hamnen förvandlas till

Läs mer

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning itza Trotsar tiden Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning Itza sätter tiden ur spel. Utvecklad för LED, utrustad med den senaste bländskyddsteknologin och med en optimerad konstruktion har Itza en

Läs mer

RIKTLINJER FÖR OFFENTLIG BELYSNING I UPPVIDINGE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR OFFENTLIG BELYSNING I UPPVIDINGE KOMMUN 1(7) RIKTLINJER FÖR OFFENTLIG BELYSNING I UPPVIDINGE KOMMUN Framtagen av: Förvaltningschef, Samhällsserviceförvaltningen Godkänd och fastställd av: Kommunstyrelsen Implementeras av: Avdelningschef, Tekniska

Läs mer

ZOBRA EXZITE. Patent Pending

ZOBRA EXZITE. Patent Pending ZOBRA EXZITE Patent Pending Exzite Röd med vita dekorskruvar. Exzite personlig design möter smart funktion Funktionalitet och form förenas på ett smart och unikt sätt i armaturen Exzite. Den har en flexibel

Läs mer

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Där ljudet möter ljuset skapas komforten Utmaningarna för kontor Öppen kommunikation har förändrat hur vi arbetar. Kontoret är inte längre en plats man går

Läs mer

Kontorshuset fyllt av möjligheter

Kontorshuset fyllt av möjligheter Kontorshuset fyllt av möjligheter Vision Vi vill förvandla det gamla hamnområdet till en attraktiv och levande stadsdel som präglas av hållbarhet och mångfald. Var först med att se möjligheterna! Värtahamnen

Läs mer

Nattetid är parken endast upplyst av glest placerade (40m) natriumbestyckade bredstrålande stolparmaturer samt entrébelysningarnas vitare sken.

Nattetid är parken endast upplyst av glest placerade (40m) natriumbestyckade bredstrålande stolparmaturer samt entrébelysningarnas vitare sken. Ljusgestaltning för Gubberoparken Introduktion Nattetid är parken endast upplyst av glest placerade (40m) natriumbestyckade bredstrålande stolparmaturer samt entrébelysningarnas vitare sken. Gubberoparken

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING

BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING TALLIN SKAPA EN PERFEKT KÄNSLA Trenden är tydlig vi spenderar allt mer tid i våra badrum och ställer högre krav på att få till den där perfekta känslan. Ska ditt badrum kännas

Läs mer

STORA ALVARET Thesis Booklet l Sara Bergström Examensarbete l VT 2013 l Arkitekturskolan KTH

STORA ALVARET Thesis Booklet l Sara Bergström Examensarbete l VT 2013 l Arkitekturskolan KTH STORA ALVARET Thesis Booklet l Sara Bergström Examensarbete l VT 2013 l Arkitekturskolan KTH Stora Alvaret Rumslighet Natur Form Interiör Materialitet Uterum Proportioner Stora kontra små rum Illustration

Läs mer

Utomhusbelysning och trygghet

Utomhusbelysning och trygghet Utomhusbelysning och trygghet Varför ser man bättre i vitt ljus jämfört med gul- orange ljus? Skillnad mellan glödlampans ljus och ljuset från LED Hur skall man tänka beträffande utomhusbelysning och trygghet

Läs mer

soprum - finrum låt dig inspireras en skrift framtagen av vasyd

soprum - finrum låt dig inspireras en skrift framtagen av vasyd soprum - finrum låt dig inspireras en skrift framtagen av vasyd innehåll s. 3 Fina soprum s. 4 Färg, form och material s. 5 Placering s. 6 Trygghet och trivsel s. 7 Sammanfattning soprum - finrum Ett fint

Läs mer

INREDNING MED FROST: LÅT KUNDEN UTTRYCKA SIN INDIVIDUALITET TACK VARE ETT BRETT SORTIMENT

INREDNING MED FROST: LÅT KUNDEN UTTRYCKA SIN INDIVIDUALITET TACK VARE ETT BRETT SORTIMENT INREDNING MED FROST: LÅT KUNDEN UTTRYCKA SIN INDIVIDUALITET TACK VARE ETT BRETT SORTIMENT FROST har ett stort urval av funktionella och vackra artiklar så att du kan bygga upp ditt individuella sortiment

Läs mer

Nyhet! ZONE. En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka.

Nyhet! ZONE. En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka. Nyhet! ZONE En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka. ZONE Skapa din egen sfär. Vedums nya serie Zone gör badrummet till en plats för lugn och fokuserad närvaro. Vi har tagit fasta på

Läs mer

EN PLATS FÖR ALLA en liten veckoskiss på en ny flexiskola i Hyllie, Malmö Stad

EN PLATS FÖR ALLA en liten veckoskiss på en ny flexiskola i Hyllie, Malmö Stad EN PLATS FÖR ALLA en liten veckoskiss på en ny flexiskola i Hyllie, Malmö Stad På en åker står en mölla utan vingar och tittar ut över ett historisk åkerlandskap som inom snar framtid kommer förvandlas

Läs mer

Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt.

Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt. Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt. Ett unikt erbjudande: LED-lampor från LEDON Det har aldrig varit enklare att erbjuda era gäster en komfortabel och professionell belysning samtidigt som ni gynnar

Läs mer

Radius. en möbelserie med mjuka former

Radius. en möbelserie med mjuka former en möbelserie med mjuka former Ett mjukt formspråk med naturliga material och en lugn färgskala. Det är utmärkande för vår nya egendesignade kontorsserie Radius. Snygga och praktiska detaljer i läder ett

Läs mer

Rätt ljus kan förvandla det mesta till god design

Rätt ljus kan förvandla det mesta till god design kontrast ljusdesign Rätt ljus kan förvandla det mesta till god design Ljus som får folk att må bra det är god design för oss. Vi antar utmaningen att hitta rätt ljus oavsett rådande grund för utsättningar.

Läs mer

TEAM Verksamheten bedrivs idag från Stockholm och Malmö

TEAM Verksamheten bedrivs idag från Stockholm och Malmö PARTNERS TEAM Verksamheten bedrivs idag från Stockholm och Malmö Vi är idag tre personer I bolaget med fokus på utveckling och försäljning Närmast har vi anställt Ulf Jansson tidigare export chef på INR

Läs mer

Ölmühle an der Havel, Berlin

Ölmühle an der Havel, Berlin Reportage Ölmühle an der Havel, Berlin Projekt: Ölmühle an der Havel, Berlin / Tyskland Inomhusarkitektur: Fabian Lefelmann, Berlin / Tyskland Foto: Sebastian Mayer, Berlin / Tyskland Projekt: Ölmühle

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

REM ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN STUDIO STOCKHOLM

REM ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN STUDIO STOCKHOLM REM ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN STUDIO STOCKHOLM ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept som

Läs mer

OPTIMA. Pilotstudier kring optimering av energibesparing, rumsupplevelse och funktionalitet vid belysningsplanering.

OPTIMA. Pilotstudier kring optimering av energibesparing, rumsupplevelse och funktionalitet vid belysningsplanering. OPTIMA Pilotstudier kring optimering av energibesparing, rumsupplevelse och funktionalitet vid belysningsplanering. Projektnr 32266-1 Projektledare: Karin Fridell Anter, Konstfack I samarbete med Philips,

Läs mer

g in n d re sin tik u B

g in n d re sin tik u B Butiksinredning SID 2 BUTIKSINREDNING 2015 Ny butiksinredning? Vi besöker dig mer än gärna! På Tylöprint strävar vi efter att alltid kunna erbjuda våra kunder helhetslösningar. När du anlitar oss för att

Läs mer

Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm

Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm Framtidens färg Framtidens färg kommer varken att handla om nya kulörer eller färgkombinationer, vilket tidigare ofta har kännetecknat en viss tidsperiod. I framtiden får färgen sin betydelse genom kontexten

Läs mer

Primärvårdens värdskap Ett vänligt och professionellt bemötande i en harmonisk miljö. Forsythiadokumentet. Primärvården Göteborg

Primärvårdens värdskap Ett vänligt och professionellt bemötande i en harmonisk miljö. Forsythiadokumentet. Primärvården Göteborg Primärvårdens värdskap Ett vänligt och professionellt bemötande i en harmonisk miljö. Forsythiadokumentet Syftet med Forsythiaprojektet har beslutat sig för att tydliggöra sin roll som primär vårdgivare

Läs mer

Exklusiva designtrappor i trä, stål och glas. Trappa Balk, formgiven av Stina Sandwall.

Exklusiva designtrappor i trä, stål och glas. Trappa Balk, formgiven av Stina Sandwall. Exklusiva designtrappor i trä, stål och glas Trappa Balk, formgiven av Stina Sandwall. E N N I V Å U P P Innehåll Trappa Balk 6 Trappa Zäta 1 10 Trappa Zäta 2 12 Trappa Gasell 14 Trappa Profil 16 Trappa

Läs mer

SKAPAR DEN RÄTTA KÄNSLAN

SKAPAR DEN RÄTTA KÄNSLAN SKAPAR DEN RÄTTA KÄNSLAN Det första intrycket det avgörande ögonblicket Alla får inte en andra chans. Nyckeln till lyckade affärer när bostaden säljs är att förmå visa den från sin allra bästa sida. Det

Läs mer

Northern Light Design Belysning

Northern Light Design Belysning Northern Light Design Belysning Et firma i ThyssenKrupp Elevator ThyssenKrupp Rulltrappor ThyssenKrupp 2 Ny teknologi skapar nya trender. Våra belysningskoncept sockel-, balustrad-, stegspalt- och kambelysning

Läs mer

! MÄNNISKAN OCH LJUSET sida!1

! MÄNNISKAN OCH LJUSET sida!1 ! MÄNNISKAN OCH LJUSET sida 1! ! Ljuset är den mest kraftfulla mekanismen för att reglera människans dygnsrytm. Ljuset har förmågan att ge energi, att verka avslappnande, att pigga upp samt öka den kognitiva

Läs mer

finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation.

finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation. finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation. Flex Ljus över allt. Visst är det snyggt med diskret, enhetlig belysning på kontoret, för både allmänljus och riktad

Läs mer

FÄRGFABRIKEN / Petra Gipp arkitektur

FÄRGFABRIKEN / Petra Gipp arkitektur Grovkornig minimalism på Färgfabriken Utställningshallen Färgfabriken i Stockholm har genomgått en totalrenovering. RUM har träffat arkitekten Petra Gipp som ritat det mesta. Ett helhetsansvar man sällan

Läs mer

En skolmiljö som inspirerar och motiverar

En skolmiljö som inspirerar och motiverar En skolmiljö som inspirerar och motiverar 3 I grunden handlar det om trivsel Första dagen efter sommarlovet. Hela kroppen pirrar av förväntan och nervositet. Att träffa samma lärare och samma kamrater,

Läs mer

Messingen i Väsby. Bakgrund

Messingen i Väsby. Bakgrund Messingen i Väsby Välkommen till Messingen. Ett multifunktionellt hus med oändliga möjligheter. Huset Messingen är precis som den legering av koppar och zink som tidigare givit platsen sitt namn. Enkel

Läs mer

OM OSS. Våra värden BLI MARKNADS- LEDANDE FRAMÅT PRODUKT- UTVECKLING HÖG KVALITETS- KONTROLL LYSSNANDE LEVERANTÖR

OM OSS. Våra värden BLI MARKNADS- LEDANDE FRAMÅT PRODUKT- UTVECKLING HÖG KVALITETS- KONTROLL LYSSNANDE LEVERANTÖR OM OSS 1996 startade paret Björn & Jessica Hultqvist belysningsföretaget Designlight Scandinavian AB. Med utgångspunkt i Moheda har grossist och tillverkningsföretaget utvecklats till ett av de ledande

Läs mer

SAN IP54. LED-plafond med slagtålig opalfärgad kupa E-nummer: 75 009 76 art. nr.: 4270 EAN-KOD: 7350049369969

SAN IP54. LED-plafond med slagtålig opalfärgad kupa E-nummer: 75 009 76 art. nr.: 4270 EAN-KOD: 7350049369969 SAN IP54 S M A R T B E L Y S N I N G F R Å N A A X S U S A B LED-plafond med slagtålig opalfärgad kupa E-nummer: 75 009 76 art. nr.: 4270 EAN-KOD: 7350049369969 Allm. produktinformation Plafonden SAN IP54

Läs mer

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus.

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Utvändig färgsättning Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Att färgsätta ditt eget hus är en både rolig och utmanande uppgift. Låt processen få ta den tid som krävs. Prova olika förslag och låt

Läs mer

intryck & avtryck för & av folk

intryck & avtryck för & av folk intryck & avtryck för & av folk Folkets Hus Göteborg Riktning för framtiden Huset Erbjudandet Varumärket Identiteten Platsen Människorna Miljön Kommunikationen VISION Visionen är vår övergripande ledstjärna

Läs mer

VÄXJÖ KONSERTHUS KONFERENS & KONGRESS. Möten, fest & konferens

VÄXJÖ KONSERTHUS KONFERENS & KONGRESS. Möten, fest & konferens VÄXJÖ KONSERTHUS KONFERENS & KONGRESS Möten, fest & konferens Möten i centrum I Växjö finns två av Elitekedjans hotell. Elite Park Hotel med tillhörande Växjö Konserthus Kongress & Konferens, är en av

Läs mer

Design your story. skype. Det är en sak att göra coola saker på papper, men det ska landa också.

Design your story. skype. Det är en sak att göra coola saker på papper, men det ska landa också. Design your story skype Det är en sak att göra coola saker på papper, men det ska landa också. Specialritat och prisbelönat UMGÄNGE Skypes chill out-område angränsar till entrén och receptionen. Här finns

Läs mer

ditt välbefinnande vår passion

ditt välbefinnande vår passion ditt välbefinnande vår passion När du åker till Friibergs Herrgård händer det något. Du kommer fram och tar det första andetaget och känner hur axlarna sjunker ner. Du tittar ut över Mälaren, tystnaden

Läs mer

När materialen får tala

När materialen får tala kök när materialen får tala När materialen får tala HUSET Bostadsrätt om 225 kvm på Östermalm. KÖKET Klassiskt med moderna inslag, ritat av Martin Zetherström och Svante Bengtsson på 2BK Arkitekter. Mycket

Läs mer

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept som uppfyller

Läs mer

Naturligt ljud skapar effektivare ljudmiljöer

Naturligt ljud skapar effektivare ljudmiljöer KONTORSmiljö Naturligt ljud skapar effektivare ljudmiljöer Vi människor är gjorda för att vara utomhus där vår syn och hörsel fungerar bäst. Våra sinnen har inte utvecklats i samma takt som vår omgivning.

Läs mer

KÄLLEMO MÄSSMONTER 2014

KÄLLEMO MÄSSMONTER 2014 VÄLKOMMEN... till min portfolio där du kan se ett urval av projekt som jag genomfört under mina studier. Jag heter Marie Borgquist och brinner för färg och form. Min passion för kreativitet har funnits

Läs mer

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet...

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet... VÅR VISION VÄX MED OSS! Vi sådde ett frö... Från starten 1996 har vi på Designlight utvecklat och levererat produkter med fokus på design, smidighet och mycket bra kvalitet. Bolaget grundades av paret

Läs mer

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK Stilguide ALLT FÖR EN DAG PÅ BRYGGAN Shopping HETASTE GRILLARNA I SOMMAR Trend SENASTE NYTT FRÅN MILANO EN DAG PÅ BRYGGAN GRILLARNA I SOMMAR NYTT FRÅN MILANO Stilguide Shopping Trend NUMMER 005 2013 ALLT

Läs mer

Varmt ljus utan att behöva kompromissa med ljuskvaliteten

Varmt ljus utan att behöva kompromissa med ljuskvaliteten PHILIPS LED Ljuskälla (dimbar) 8,5 W (45 W) E27 Flame Reglerbar Varmt ljus utan att behöva kompromissa med ljuskvaliteten Philips LED Flame sprider ett vackert, gnistrande ljus och har ovanligt lång livslängd.

Läs mer

Lighting the future...

Lighting the future... Lighting the future... LITE Sverige AB (Light Innovation Technology) grundades 2013 för att erbjuda nästa generation av LED belysning. Bolaget har goda kontakter i Danmark, genom vilka starka kontakter

Läs mer

ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED

ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED Rondo G2 Rondo G2 har utvecklats enbart för LED med fokus på energieffektivitet, ljuskomfort och lång livslängd. Reflektorn är mycket effektiv

Läs mer

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning itza Trotsar tiden Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning Itza sätter tiden ur spel. Utvecklad för LED, utrustad med den senaste bländskyddsteknologin och med en optimerad konstruktion har Itza en

Läs mer

Ljusdesignen i Sveriges snyggaste kontor Ett samtal med ljusdesigner Ronnie Eckervig om Microsofts prisvinnande huvudkontor.

Ljusdesignen i Sveriges snyggaste kontor Ett samtal med ljusdesigner Ronnie Eckervig om Microsofts prisvinnande huvudkontor. Ljusdesignen i Sveriges snyggaste kontor Ett samtal med ljusdesigner Ronnie Eckervig om Microsofts prisvinnande huvudkontor. Text: Rebel Light AB Foto: Jason Strong Microsoft Sveriges snyggaste kontor

Läs mer

Projektarbete Belysning

Projektarbete Belysning Projektarbete Belysning Av: Victor Karlsson, Fredrik Patriksson Stjernspetz, Henrik Byström Handledare: Jörgen Lantz HT/VT -06/-07 1 Innehållsförteckning Projektarbete Belysning... 1 1 Inledning... 4 2

Läs mer

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen 5 16 Lighting the Future Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen Minskar energiförbrukningen - och kostnaderna Energiförbrukningen frän vägbelysning

Läs mer

En helhetsupplevelse för spelkunden

En helhetsupplevelse för spelkunden ETT BUTIKSKONCEPT FRÅN SVENSKA SPEL Lyft din spelavdelning till en ny nivå! EN INBJUDANDE UTSIDA. FÖRSTÄRK KAMPANJEN MED PROFILMATERIAL. Alltid aktuellt med digitala budskap. Ett komplett inredningskoncept,

Läs mer

höstklipp i badrummet 7895:- 5165:- Kampanjen gäller från den 20/9 till 31/10 2013. Indigo 70/lagun 11 305:- 6 465:- exkl.

höstklipp i badrummet 7895:- 5165:- Kampanjen gäller från den 20/9 till 31/10 2013. Indigo 70/lagun 11 305:- 6 465:- exkl. höstklipp i badrummet Kampanjen gäller från den 20/9 till 31/10 2013. D-light 70 5165:- 6 465:- Indigo 70/lagun 7895:- 11 305:- INDIGO Mångas favorit som blir vad du gör den till. Formspråket tillåter

Läs mer

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se www.osram.se LEDande lösningar! Introduktion av: QOD LUMINESTRA LED LINEARlight DRAGON Slim DRAGONPOINT VARIO PRO och DRAGONPOINT FIX PRO LEDvance PARATHOM KIT LED PRO LED-armaturer från OSRAM NYHETER

Läs mer

Minimalism med känsla. text Malin Crafoord foto Tove Falk-Olsson

Minimalism med känsla. text Malin Crafoord foto Tove Falk-Olsson Stora fönster. För att få in maximalt med dagsljus men samtidigt undvika insyn har endast den nedersta halvan av fönsterglasen frostats. Badkar från Duravit och handduksvärmare från Bryan Perry. Handdukar,

Läs mer

Ljus för alla tillfällen

Ljus för alla tillfällen Broschyr före försäljning för Sverige () White ambiance Phoenix Vägglampa Vägglampa 31153/31/PH Ljus för alla tillfällen från soluppgång till solnedgång Taklampan Philips Hue Phoenix har ett dimbart varmt

Läs mer

ANSVARSFULL ARKITEKTUR

ANSVARSFULL ARKITEKTUR OM WHITE ANSVARSFULL ARKITEKTUR Människans inverkan får allt tydligare konsekvenser för det ekologiska system vi alla tillhör. Aldrig har en generation behövt bry sig så mycket om vad som händer med jorden

Läs mer

DASH L DC. Specifikation. Material: Aluminium. Färg: Vit / Svart / Silver. Färg 2: Silver / Guld / Vit. Effekt: 16W / 25W

DASH L DC. Specifikation. Material: Aluminium. Färg: Vit / Svart / Silver. Färg 2: Silver / Guld / Vit. Effekt: 16W / 25W DASH L DC Populära spotlighten Dash finns nu med integrerat driftdon i adaptern för 3-fasskena. Finns som singel eller dubbel och med 3 olika spridningsvinklar. Spotlighten kan vinklas 90 och vridas 350.

Läs mer

En välkomnande paus Tre koncept som ökar energin och trivseln

En välkomnande paus Tre koncept som ökar energin och trivseln En välkomnande paus Tre koncept som ökar energin och trivseln En meny för varje behov Classic Snacking Allas favoriter samlade på samma ställe Classic Snacking är för de som ibland behöver lite extra energi

Läs mer

Presentation av Xicatos Livfulla Serie

Presentation av Xicatos Livfulla Serie Presentation av Xicatos Livfulla Serie Konsten och vetenskapen om ljus Alla de färger vi ser och upplever begränsas inte av våra ögon, utan av ljuset som belyser det objekt vi betraktar. Nya ljusinnovationer

Läs mer

Entrén till bättre möten. Mitt i Stockholm city.

Entrén till bättre möten. Mitt i Stockholm city. Entrén till bättre möten. Mitt i Stockholm city. 1 2 Välkommen till hightech och gamla anor. STOCKHOLMS MEST CENTRALA PLATS FÖR DITT MÖTE ELLER FEST. Våra skäl till varför vi träffas och konfererar är

Läs mer