Götaplatsen SCEN, LJUD & LJUS 2015 BILAGA 1 Teknisk kravspecifikation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Götaplatsen SCEN, LJUD & LJUS 2015 BILAGA 1 Teknisk kravspecifikation"

Transkript

1 Götaplatsen SCEN, LJUD & LJUS 2015 BILAGA 1 Teknisk kravspecifikation Allmänna förutsättningar Datum Speldagar är från tisdag 11 augusti till och med lördag 15 augusti med option på en extra dag, söndag den 16 augusti. Scen kan byggas från den 9 augusti och teknik kan lastas in efter det, lämpligen senast den 10 augusti. Tekniken ska vara klar att ta emot första programpunkt på förmiddagen den 11 augusti. Plats Götaplatsen, Göteborg, en plats som sluttar nedåt från scen. Mycket trappsteg och nivåskillnader där scen ska byggas, ett besök på platsen rekommenderas om ni inte tidigare arbetat på platsen. Se under Scen för mer information. Typ Utomhus, på öppen central plats, upphöjd yta. Se bifogad ritning. Evenemangs Under drift tillhandahåller evenemanget en scenchef samt personal scenarbetare. Scenchefen är den primära kontaktpersonen hos evenemanget för tekniker. Teknikkoordinatorn kommer vara primär kontakt under planering och etablering. Scen Mixplats Program Innehåll Kapacitet Ström Arbetstider Se nedan. Ska ingå i scenleveransen, se kravspecifikationen för information längre ned. Notera att den placeras off center mot Stadsteatern och inte i mitten som skissen anger. Se bilaga för hur programmet 2014 såg ut, 2015 kommer vara snarlikt i omfattning. En stor variation av orkestrar, både elektriskt och akustiskt. Räkna med allt från teater, rockband, storband och Symfoni orkester. Platsen rymmer åtskilligt med folk, från ett par hundra till kan det lätt bli. Vid vissa programpunkter placeras bänkar framför scenen för sittande publik. Till ljud finns 1 st. 125A matning. 3-fas. Till ljus finns 1 st. 315A matning. 3-fas. Tidigare har teknikleverantören dragit powerlock kabel från scen till Konsthallens vägg där elskåpet placerats av Göteborg Energi, en sträcka på c.a meter. De har därför själva kunnat fördela ström som de önskat i sin egen PDU vid scenen. Om inte powerlock dras ska konfiguration av ovan matningar avtalas under förarbetet, dock senast den 18 maj (dvs om ni vill ha 63:or eller annat vid scenen.) ALL STRÖM LEVERERAS TILL USL - up stage left om inte kabel dras till Göteborg Energis elskåp. Till scen levereras den byggström som behövs samt löpande 32A CEE för arbetsljus mm. Vi kommer att sträva efter att ha arbetsdagar för tekniker med start runt och avslut senast Här är det viktigt att er personal planerar sina tider i samråd med scenchefen så att deras arbetstider blir optimala och inte dagarna för långa. Vissa dagar kan soundcheck på förmiddagen förekomma. 1(8)

2 Scenspecifikation Information Att bygga en scen på Götaplatsen är inte okomplicerat. Det går inte att köra runt en hjullastare där scenen byggs, inte heller en gaffeltruck. Scenen byggs på en relativt plan stenlagd yta men som omgärdas av trappor. I varje trappa finns en del räcken vilka inte kan demonteras, scenen måste kunna byggas trots räckena. Ett besök på platsen innan anbudsförfattande rekommenderas. Tidigare har det stått en Starlight Maxibeam scen i två fack på platsen, cirka 24 x 12 m med en del trappor och extra utbyggnader, se bifogat material. Platsen inhägnas till del av Göteborg & Co under byggnation och rivning. Vanligtvis byggs scen på plats och mindre hjullastare (som ska ingå i anbudet) lyfter upp material från ytan framför scen. Där har scenleverantören sedan flyttat delar runt med pall lyftare och mankraft. Sist men inte minst, och det påpekas på annan plats i detta dokument också, scenen är mitt i stan, att det byggs snyggt, enhetligt och utan ett lapptäcke av intäckningar mm är nödvändigt, tänk hel & ren i den mån det är möjligt med en större scen för utomhusbruk. Nedan listas de kriterier som krävs för en scen på platsen: Mått Yttermått på scen kan vara maximalt; 25 m bred x 13 m djup Scenen kan ej vara mindre än 22 m bred x 12 m djup. 8 m clearance (avstånd från scengolv till underkant tak) rekommenderas, minimum är 7 meter. Avståndet mellan scengolvets yta och det markplan på vilket scenen byggs ska vara så lågt som möjligt. Ej över 1,8 m. Golv Scenens golv ska vara jämnt, fritt från skarvar, uppstickande skruvar och liknande. Utbyggd Scenen ska ha en centrerad utbyggnad som mäter 14m i bredd och 2 m scen i i djup i scenens framkant. Golvet ska ha samma nivå som scengolvet, framkant denna del byggs ut över trappan framför scenen så här blir bygghöjden Tak och sidor Scrims Ramp och trappor något högre eftersom trappan går nedåt. Den behöver inte ha tak. Hela scenen under Mått ovan ska ha ett tak. Taket ska vara vattentätt, sidorna helt täckta och ge ett gott skydd för väder och vind. Helt enkelt designat för utomhusbruk. Sidor och insida på tak ska vara svart eller mörkgrått. Evenemanget har två egna ljudgenomsläppliga scrims som på avtalad tid ska monteras av scenleverantören som PA scrims. De har öljetter i kanterna och måtten är cirka 2,7m x 9m. Övrigt material för uppsättning såsom långa buntband eller liknande står evenemanget för. Tidigare år har det byggts: Ett utstick på 2 x 3 m i samma nivå som scengolvet med dubbla ramper ner på stenläggning bredvid scenen. En trappa i scenens bakre vänstra hörn (Up stage left corner) En trappa i scenens bakre högra hörn (Up stage right corner) Notera att trappor och ramper ska landa på de till scenen angränsande ytorna i sidor och bakkant, ovanför trapporna som går runt om. Det innebär liten fallhöjd vilket är bra för det kräver i regel bara en ramp per sida. Notera att det betyder att trapporna blir ganska korta. 2(8)

3 Säkerhet Alla scener ska ha avrullningslister eller räcken runt kanter och sidor där öppningar i scenen inte finns. I framkant behövs ej avrullningslist. Alla lastkajer och ramper ska ha räcke och avrullningslist på de sidor av dessa där inte inlastning sker. Skarpa kanter, trappsteg med mera ska märkas med gulsvart varnings-tejp. Arbets- Ljus Mixplats /torn. Vind & Väderlek Övrigt Det ska finnas arbetsljus över scenen som kan kontrolleras från en plats nära monitormixplats/ scen vänster. Arbetsljus ska täcka in sidor på scen och över scengolv. Med arbetsljus menar vi även ljus för arbete bakom backdropen under pågående evenemang som inte slaskar in på scen framför backdropen. Eftersom det sluttar ned på platsen måste mixertornet vara i flera våningar för att få upp ljusteknikern en bit över marken, minst 2.5-3m, annars ser denne inte vad som sker på scenen. Till ytan behöver mixertornet på första plan rymma er utrustning såväl som minst ett gästande ljudmixerbord. Det måste finnas ett vettigt sätt att ta sig mellan våningsplanen, att bara kunna klättra i byggnadsställning är inte acceptabelt, en stege eller bättre krävs. Mixertornet ska ha tak och väggar och eftersom det står mitt på platsen behöver dessa ha enhetlig färg och monteras snyggt. Tidigare år har mixertornets basmått varit 4m brett och 6 m djupt. Scenen och mixtornet ska klara normal svensk väderlek för perioden, presenningar och intäckningar ska vara väl förankrade och klara av upp till 12-15m/s innan åtgärd. Redovisa i anbudet hur er rutin för hantering av starka vindar och extremt väder ser ut samt vid vilka gränser åtgärder tas som t.ex nedtagning av sidostycken etc. Räcker med en kortare text men vi behöver en enkel åtgärdsplan/riskanalys för dåligt väder. En person från scenleverantören ska regelbundet se till scenen och vara tillgänglig närhelst väder eller andra moment kräver det såsom montage av scrims eller annat. - Bifoga detaljerad ritning med anbudet, både på scen och mixertorn. Dessa ska ange yttermått, innermått, scenhöjd över mark, takhöjd invändigt samt var trappor och ramper placeras. 3(8)

4 Ljudanläggning Följande utrustning ska ingå i anbudet: Utljudsmixerbord Detta ska vara digitalt, modernt, välljudande och av erkänt märke till exempel Yamaha, Digico, Avid, Midas eller Soundcraft. Mixerbordet och dess kringutrustning ska ha specifikationer som gör att systemet kan hantera det program som finns på plats, dvs med många linjer och möjligheter. Här krävs ett väl genomtänkt system med sub trunkar, stagebox och kablage som för en större festival. Specificera detta i utrustningslistan. En av dagarna spelar Göteborgs Symfoniker och för denna dag krävs ett Digico D5 96ch. Med medföljande kringutrustning och kablage för att hantera deras behov. Effektrack mm All nödvändig utrustning för att hantera ljudanläggningen samt i de fall sådan krävs för att processa ljud, när inte lämpliga moduler/plug ins och annat saknas i mixerbordet. Övrigt på f.o.h Ett par lyssningsmonitorer lämpliga för det PA som valts, för att ljudtekniker ska kunna ha lyssning utan att spela i PA.t Nödvändig utrustning för att driva PA:t såsom eq s, systemspecifik kontroll etc CD-spelare. Möjlighet att koppla in I-pod s och liknande, dvs. en sladd från mixer som slutar i en 3.5 mm stereominitele. Ljudnivåmätare Ett mätsystem med RT Capture eller liknande programvara för ljudnivåmätningar ska ingå. Mätmikrofon ska kalibreras på platsen för att på f.o.h kunna mäta ljudtrycket där publiken är som närmast ljudanläggningen. Separat skärm för display av ljudnivåer i realtid vid mixplats ska finnas. Logg på peak och medelvärde ska ske och lämnas till Göteborg & Co på daglig basis. Ljudanläggning Här behövs en modern och professionell ljudanläggning som väl täcker in all primär publikareal, d.v.s Götaplatsen. Se ritning över platsen. Att kunna spela längre ned förbi Berzeeligatan är vid vissa programpunkter önskvärt men att ljudnivå faller är acceptabelt. Ljudanläggningen ska riggas för att på bästa sätt rikta ljudet mot publik och Kungsportsavenyn, reflektioner mot fastigheter ska undvikas i möjligaste mån. Platsen ger tyvärr inte stora möjligheter för strategisk placering av basar, en EndFire lösning är inte möjlig på platsen. I största möjliga mån ska en cardiod lösning eftersträvas. Bashögtalarna ska konfigureras för att spela så riktat som möjligt inom det primära publikområdet. Märken som; d&b,jbl, L-Acoustics, Meyer, Nexo eller liknande är acceptabelt. Ljudanläggningen ska hängas upp i scenen. Anbudet ska även inkludera nödvändigt material såsom flygramar, sling, vajer, eltelfrar eller annan nödvändig utrustning för att hänga upp er ljudanläggning. Frontfill Mindre högtalare som matchar huvudanläggningen för att täcka in de som sitter/står närmast framför scenen är nödvändigt. 4(8)

5 Mikrofoner & DI s Mikrofoner, DI s, stativ, kablar etc av professionell kvalitet i mängd och typ för att hantera ett varierat program enligt ovan. Det är Gospelkörer och symfoniorkestrar när det är som mest att göra, dock inte samtidigt. Minst två vanliga rockbandsuppsättningar ska kunna vara uppmickade samtidigt. Trådlöst 12 professionella trådlösa mikrofonsystem, kompletta med mottagare och sändare. Vad det skall vara för sändare (handmic, headset etc) definieras senare. Multikabel Utöver den multikabel som är nödvändig för att få er anläggning att fungera krävs det minst: - en extra ethernetlina, CAT5E eller CAT6 - fyra koaxialkablar med BNC kontakter Multikabelränna I anbudet ska en multikabelränna ingå, s.k överkörningsskydd. Från scen till mixtorn behövs 35 meter för att skydda kablage. Den ska rymma både ljudmultis, ljusmultis, samt en triax för en videokamera från annan leverantör. Tekniker Nedan tekniker krävs här: 1 x f.o.h tekniker 1 x mikrofontekniker - fler tekniker är välkommet i de fall ni bedömer det som nödvändigt i vissa fall. Övrigt Stagebox, övrigt kablage som är nödvändigt för att göra anläggningen funktionsduglig. Strömförsörjning till backline. - Bifoga detaljerad lista med anbudet. Monitoranläggning Följande utrustning ska ingå i anbudet: Monitormixer Denna ska vara digital, modern, välljudande och av erkänt märke som till exempel Yamaha, Digico, Avid, Midas eller Soundcraft. Den ska kunna leverera 14 monitor mixar av professionell klass och hantera alla de linjer som programmet kräver. Här är symfoniorkester det mest omfattande. Eq mm Om inte mixerbordet har nödvändiga ljudprocessorer inbyggt måste detta finnas externt, till detta hör relevant mängd med gate, kompressorer samt grafisk eq. Monitorer 14 golvmonitorer fördelade på minst 12 system. 2 system med sub som drumfill 3-vägs sidefills 8 stycken mindre monitorer som kan placeras på stativ för att ge en kör eller orkester en enkel monitorlyssning. Lyssningsmonitor/er till monitortekniker. Tekniker Nedan tekniker krävs här: 1 x monitortekniker Övrigt Det kablage som är nödvändigt för att göra anläggningen funktionsduglig. - Bifoga detaljerad lista med anbudet. 5(8)

6 Ljusanläggning Här behövs en ljusanläggning som ska kunna anpassas efter programmet. Väsentligt här är att kunna skapa ett allmänt ljus för att lätta upp och dels skapa lite show till de programpunkter som kräver det. Hela scenens spelyta, cirka x 8m, ska kunna belysas. Notera att den dagen Göteborgs Symfoniker spelar, och eventuellt ytterligare någon dag, när den bakre backdropen används är scenytan cirka x 12m. Notera tillgången på ström. Följande ska ingå i anbudet; Styrning Lämpligt ljusbord såsom Whole Hog 1-3 med vinge, Grand MA eller liknande. Fast ljus Tidigare år har följande armaturer funnits, se det som vägledande och inte som ett krav. Det ger er en bild av de element som krävs för en vettig design på platsen/scenen. 12 x Arri 2kW fresnel 20 x PAR36 2lite blinders 12 x 2-lites PAR36 6 x Martin Atomic 3000 Strob Nödvändig mängd dimmers till ovan. Rörliga armaturer Tidigare år har det funnits: 40 x Varilite VL5 20 x Varilite VL2500 spot En kombination av väl fungerande wash- och spotarmaturer behövs i liknande mängd. Inget golvljus föredras eftersom det är ont om plats för detta. Sidoljus i stödmaster eller annat fungerar. Följespot En följespot som placeras i mixertornet förslagsvis längst Dimmer & dimmerplats Truss upp på tredje våningen. Notera att dimmerposition inte får plats under scen eftersom den är så pass låg. Dimmerposition ska placeras i tält off SL. Tältet ska ingå i anbudet. På Scen höger finns ingen plats för dimmerplats. 2 trussar till backdrop och 2 trussrektanglar, förslagsvis 16x3m i ytterkant (Se bifogad skiss). Hela idén med dessa två boxar är att vi får möjlighet att lägga bumper tross ovanpå för att åstadkomma punkter för gästande produktioner, primärt från Operan eller andra institutioner. Backdrops Backdrop 1: En svart backdrop med mått som passar scen och täcker hela scenens bakvägg. Den ska hänga i en egen tross. Denna ska kunna sänkas och höjas för att gästande backdrops ska kunna hängas in i den. Backdrop 2: Ska hänga drygt 3m från scenens bakvägg för att skapa ett förproduktionsområde bakom. Denna ska kunna sänkas och höjas för att gästande backdrops ska kunna hängas in i den. När hela scenens djup behövs ska man kunna knyta upp denna backdrop i dess truss. 6(8)

7 Montage Rökmaskiner Tekniker Multikabel mm All nödvändig utrustning för att hänga upp ljuset, motorer, sling, steels etc. Minst en större Hazer samt två vanliga rökmaskiner rekommenderas. Nedan tekniker krävs här: 1 x ljusoperatör 1 x dimmerman Utöver det kablage ni behöver för egen del måste det minst finnas - 4 DMX linor till f.o.h - en (1) extra ethernetlina, CAT5E eller CAT6 I anbudet ska en multikabelränna ingå, s.k överkörningsskydd, delas lämpligen med ljudavdelningen. Från scen till mixtorn behövs 35 meter för att skydda kablage. Den ska rymma både ljudmultis, ljusmultis, samt en triax för en videokamera från annan leverantör. - Bifoga detaljerad lista med anbudet. - Bifoga en plot med anbudet. 7(8)

Rider. Still Shivering

Rider. Still Shivering Rider Still Shivering Kontakt teknik: tel: 0738 12 12 77 epost: johan.soderberg@distingo.nu Scen Teaterlokal eller annan lokal med fullständig mörkläggning, gärna blackbox. Scenyta (B x D) 12 x 9 meter,

Läs mer

Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2015

Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2015 November 2014 Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2015 Nedan ingår i hyra av salongen vid Event Full HD Projektor Panasonic PT-DW10000. HD/16:9, 10000 ANSI lumen Barco DCS-200 Bildduk 4:3

Läs mer

Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2016

Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2016 Januari 2016 Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2016 Nedan ingår i hyra av salongen vid Event Full HD Projektor Panasonic PT-DW10000. HD/16:9, 10000 ANSI lumen Barco DCS-200 Bildduk 4:3

Läs mer

Signalkedjan i små PA-system. Illustrationen till vänster. Grundläggande signalflöde i ett PA-system. Delar i de gråmarkerade

Signalkedjan i små PA-system. Illustrationen till vänster. Grundläggande signalflöde i ett PA-system. Delar i de gråmarkerade Processorer och masterequalizrar Mikrofoner Musiker och instrument Stagebox och multikabel Mixerbord Lineboxar Multikabel och stagebox Signalkedjan i små PA-system I förra numret gick jag igenom hur du

Läs mer

TEKNISK BESKRIVNING Viking Grandin, Adapt AB, 2014-01-01

TEKNISK BESKRIVNING Viking Grandin, Adapt AB, 2014-01-01 TEKNISK BESKRIVNING Viking Grandin, Adapt AB, 2014-01-01 TEKNISK SAMMANFATTNING Solidaritet Arena är en fullutrustad eventlokal med permanent installerad ljud-, ljus- och bildteknik. Utrustningen är planerad

Läs mer

Teknisk specifikation för show, konsert, teater, föreställning i Rivals Salong 2015

Teknisk specifikation för show, konsert, teater, föreställning i Rivals Salong 2015 Februari 2015 Teknisk specifikation för show, konsert, teater, föreställning i Rivals Salong 2015 Detta ingår vid hyra av Salongen: Full HD Projektor Panasonic PT-DW10000. NYHET HD/16:9, 10000 ANSI lumen

Läs mer

Gillesalen ljud- och ljusspecifikation

Gillesalen ljud- och ljusspecifikation Gillesalen ljud- och ljusspecifikation Samson power mixer 6-kanaler JBL högtalare 2 stycken Line 6 XD-V75 2-kanaler radiomottagare (Klarar max 2 Mikrofoner i valbar mix) Projektor EPSON fast takprojektor

Läs mer

Tekniskspecifikation

Tekniskspecifikation Tekniskspecifikation för show, konsert, teater, föreställning i Rivals Salong 2018 Denna projektor ingår vid hyra av Salongen: Full HD Projektor Panasonic PT-DW10000. HD/16:9, 10000 ANSI lumen Barco DCS-200

Läs mer

Trumset - bt, vi, 3 x puka Lisa Elbas Hans Elgit Anna Ak. git Per Sång lead Per Egen SM58 Rakt Sång Hans Dynamisk Bom

Trumset - bt, vi, 3 x puka Lisa Elbas Hans Elgit Anna Ak. git Per Sång lead Per Egen SM58 Rakt Sång Hans Dynamisk Bom 2017-02-14 Teknisk rider En rider är ett dokument som beskriver bandets krav/önskemål till arrangören inför en konsert. Det kan stå om allt möjligt som loger, mat, logistik etc. Men här koncentrerar vi

Läs mer

Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2018

Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2018 Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2018 Nedan ingår i hyra av salongen vid event Full HD Projektor Panasonic PT-DW10000. HD/16:9, 10000 ANSI lumen Barco DCS-200 Bildduk 4:3 format 4 m

Läs mer

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation Teknisk specifikation för show, konsert, teater, föreställning i Rivals Salong 2017 Denna projektor ingår vid hyra av Salongen: Full HD Projektor Panasonic PT-DW10000. HD/16:9, 10000 ANSI lumen Barco DCS-200

Läs mer

Ljudteknik Mixerbord: Soundcraft Spirit M12. 12 kanals 600 480 Mixerbord: Soundcraft F1 16 kanal 3 aux 500 400 Mixerbord: Behringer 8 kanal 200 160

Ljudteknik Mixerbord: Soundcraft Spirit M12. 12 kanals 600 480 Mixerbord: Soundcraft F1 16 kanal 3 aux 500 400 Mixerbord: Behringer 8 kanal 200 160 Eventopia prislista (se separat lista för paketpriser) Pris inkl moms/dygn. Paketpris på offert Pris ex moms Dj-utrustning Pioneer cdj 1000 Mk III/par 1000 800 Pioneer cdj 3000 + Pioneer djm-300 800 640

Läs mer

Förteckning Spotevent Production AB

Förteckning Spotevent Production AB Rackskåp 3690-001 Förstärkare, American Audio VLP300-1000 3690-002 EQ, mixer mm - dbx, APart mfl 3690-003 Ett par JBL VRX 900 passiv sub (VRX918S) (1) 3690-004 Ett par JBL VRX 900 passiv sub (VRX918S)

Läs mer

Ljudteknikern.se - din ljudtekniker på nätet

Ljudteknikern.se - din ljudtekniker på nätet Bättre ljud med rätt placering av PA-högtalare Placeringen av publikhögtalarna är av stor betydelse för hur bra ljudet kan bli. På framförallt mindre arrangemang ser man ofta högtalare som är tokigt placerade.

Läs mer

Ljudteknikern.se - din ljudtekniker på nätet

Ljudteknikern.se - din ljudtekniker på nätet Få sången att höras på scenen Ett ganska vanligt problem är att bandets sångare klagar på att han/hon inte hör sig själv tillräckligt bra. Hör man inte sig själv är det svårt att sjunga rent och snyggt.

Läs mer

Komponenter i ett PA-system (Ludwig Ronquist, Grupp 1)

Komponenter i ett PA-system (Ludwig Ronquist, Grupp 1) Komponenter i ett PA-system (Ludwig Ronquist, Grupp 1) Ett PA-system är ett elektroniskt system som är till för att förstärka och dela ut ljud till en publik. PA kommer från engelskans public address vilket

Läs mer

JOHN HOUDI SHOW- OCH TEKNIKSPECIFIKATION!! VER 4.0

JOHN HOUDI SHOW- OCH TEKNIKSPECIFIKATION!! VER 4.0 John Houdi Show- och teknikspecifikation VAD ÄR DETTA? Nej, det är inte för att vara besvärlig, divig artist denna sk kravlista existerar. Den är till för att försäkra om bästa möjliga showupplevelse för

Läs mer

PRODUKTBESKRIVNING N3S

PRODUKTBESKRIVNING N3S PRODUKTBESKRIVNING N3S Nexans N3S ODF system NEXANS N3S ODF SYSTEM Innehållsförteckning Innehållsförteckning Beskrivning av system KK-stativ Skarvstativ KK-box (KB 104/109) Skarvmodul Tillbehör Sidan 2

Läs mer

Det ökar rundgångsrisken och gör ljudet grötigare högtalarna spelar ju rakt in i mikrofonerna.

Det ökar rundgångsrisken och gör ljudet grötigare högtalarna spelar ju rakt in i mikrofonerna. Skapa bra medhörning Har du problem med medhörningen ibland när du är ute och spelar? Att höra sig själv och sina medmusikanter bra är A och O för att få feeling och göra ett bra framförande. Scenljudet

Läs mer

Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja

Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja Välj ett träd Välj ett friskt träd med lämplig form det är avgörande för att trädkokan ska bli solid och stabil. Lämpliga träd för en trädkoja är bokar, ekar,

Läs mer

UPP&NER HISSAR STAVDAL.SE

UPP&NER HISSAR STAVDAL.SE UPP &NER HISSAR HISSAR FÖR ALLA BEHOV Bygghissar används i första hand för att transportera två olika saker material och personal. Valet av bygghiss är på många sätt en säkerhetsoch arbetsmiljöfråga. Att

Läs mer

aurelia aniara Användarmanual

aurelia aniara Användarmanual aurelia aniara Användarmanual Installation på ett stativ och väggfästen På baksidan av Aniara finns en 1/4 "tums gänga för tak eller väggfäste. Högtalaren måste monteras på väggfästet enligt tillverkarens

Läs mer

Scen Scenpodier 2x1 meter, Ilmonte Ilmo-Rapid 250 200 Scenben 40/60/100 cm

Scen Scenpodier 2x1 meter, Ilmonte Ilmo-Rapid 250 200 Scenben 40/60/100 cm Eventopia prislista (se separat lista för paketpriser) Stativ & tross Pris inkl moms/dygn. Paketpris på offert Pris ex moms/dygn Tross offert Stativ mick/ljus/högtalare 70 56 Stativ med tross (Max 90 kg)

Läs mer

Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2017

Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2017 Teknisk specifikation för event i Rivals Salong för 2017 Nedan ingår i hyra av salongen vid Event Full HD Projektor Panasonic PT-DW10000. HD/16:9, 10000 ANSI lumen Barco DCS-200 Bildduk 4:3 format 4 m

Läs mer

PRODUKTBESKRIVNING N3S

PRODUKTBESKRIVNING N3S PRODUKTBESKRIVNING N3S Nexans N3S ODF-system NEXANS N3S ODF-SYSTEM Innehållsförteckning Innehållsförteckning Beskrivning av systemet KK-skåp Skarvstativ KK-box (KB 104/109) Skarvmodul Tillbehör Sidan 2

Läs mer

Cirkus scener ETT CIRKUS. TVÅ SCENER. TUSEN MÖJLIGHETER!

Cirkus scener ETT CIRKUS. TVÅ SCENER. TUSEN MÖJLIGHETER! Cirkus scener ETT CIRKUS. TVÅ SCENER. TUSEN MÖJLIGHETER! Cirkus på kungliga Djurgården är en klassisk mötesplats. Mängder av människor har träffats på shower, föreställningar, mässor, konserter och konferenser.

Läs mer

SPIRA (SMoT bilaga 4a)

SPIRA (SMoT bilaga 4a) teaterkonsult hasselblad SCENBELYSNING Tekniska specifikationer SPIRA (SMoT bilaga 4a) Jönköping 10-10-25 teaterkonsult Reimersholmsgatan 75 Telefon Telefax (GSM) http:// hasselblad 117 40 Stockholm Sweden

Läs mer

Comfort Digisystem utprovningsväska

Comfort Digisystem utprovningsväska Comfort Digisystem utprovningsväska Utprovningsväskan innehåller ett urval av Comfort Digisystem som gör det möjligt att prova hörselprodukter i arbetet. I denna översikt återfinns ett antal situationer

Läs mer

RUMSBESKRIVNING. Inklusive inventarielista. Bilaga till hyreskontrakt. Kv. Atleten 1, Linköping 2012-02-08

RUMSBESKRIVNING. Inklusive inventarielista. Bilaga till hyreskontrakt. Kv. Atleten 1, Linköping 2012-02-08 RUMSBESKRIVNING Inklusive inventarielista Bilaga till hyreskontrakt Kv. Atleten 1, Linköping 2012-02-08 Allmänt: Lokalen byggs om för 130 personer. Ej reinvestering anger utrustning för vilken Linköpings

Läs mer

Ljudteknikern.se - din ljudtekniker på nätet

Ljudteknikern.se - din ljudtekniker på nätet Aktiva högtalare eller mixer med slutsteg Som vi konstaterade i förra numret av Skapa bra PA-ljud bestod ett PA av mikrofoner och lineboxar, multikabel, mixerbord, processorer, delningsfilter, slutsteg

Läs mer

Installation av digitala enheter

Installation av digitala enheter Installation av digitala enheter Wallpad Digital fastighetsbox Integration DinBox 02 DinBox Installation av digitala produkter 2015 Generella riktlinjer för kabeldragning Allmän information Elektroniska

Läs mer

Dekorations profiler. Kabelkanaler Kakelprofiler Hörnskyddsprofiler och monteringsprofiler. Golv- skarvlister, nivålister och trappkantlister

Dekorations profiler. Kabelkanaler Kakelprofiler Hörnskyddsprofiler och monteringsprofiler. Golv- skarvlister, nivålister och trappkantlister Dorations profiler Golv- skarvlister, nivålister och trappkantlister Kabelkanaler Kakelprofiler Hörnskyddsprofiler och monteringsprofiler Hobby profiler, krokar och plåtar Golvsocklar Nivålist valnöt Hörnskydd

Läs mer

Music City Ljuslista 2011

Music City Ljuslista 2011 Music City Ljuslista 2011 Ljusbord & styrningar Dag 1 Basvärde Anytronics minidesk 6 ch. Analog 120 kr 3 000 kr Anytronics Minidesk 6 ch. DMX 120 kr 3 500 kr Avolite Pearl 2004 60 ch. HTP och 452 ch. LTP

Läs mer

2015 P R O F I L E R

2015 P R O F I L E R 20 PROFILER 07 PROFILER Tolv aluminiumprofiler av hög kvalitet, med ett brett sortiment av tillbehör som ökar användningsområdet och underlättar montaget av våra LEDstrippar. Profilerna fungerar som ett

Läs mer

1 st LjusBord Avab/Etc Congo Jr med Master Playback Wing. 48 kretsar dimmer med korskoppling

1 st LjusBord Avab/Etc Congo Jr med Master Playback Wing. 48 kretsar dimmer med korskoppling LJUS Ljusspecifikation Ljusbord Front belysning: Podie Belysning: All round: 1 st LjusBord Avab/Etc Congo Jr med Master Playback Wing. 48 kretsar dimmer med korskoppling 10 st Robert Juliat 700SX/2 15-40

Läs mer

trätrappor Monteringsanvisning Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

trätrappor Monteringsanvisning Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

Kontraktet avser spelning med Attentat

Kontraktet avser spelning med Attentat .. Kontraktet avser spelning med Attentat Arrangemangspraktika Datum för spelning: Arrangör: Tel: Get in Kl: Doors open Kl: Ljudtekniker: Plats för spelning: Adress: Epost: Soundcheck kl: Spelning Attentat

Läs mer

Strömdistribution & Elcentraler, Kablar, Kontakter & Multidon, samt backlineström,

Strömdistribution & Elcentraler, Kablar, Kontakter & Multidon, samt backlineström, Strömdistribution & Elcentraler, Kablar, Kontakter & Multidon, samt backlineström, Elcentraler 19, 16A PDU01-16A 19 Elcentral / strömdistribution Anpassad för t.ex: Line array, Backline-ström, monitorsystem,

Läs mer

Etac Nova 30. Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda.

Etac Nova 30. Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda. Etac Nova 30 Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda. Etac Nova 30 helt enkelt. Nova 30 är ett funktionellt skensystem med tidlös och enkel

Läs mer

Konceptmanual butiksutställningar

Konceptmanual butiksutställningar Konceptmanual butiksutställningar Innehållsförteckning Varumärket måste speglas i utställningen 3 Återförsäljarna viktiga för varumärket 3 Exteriör profil 4 Skyltar och skyltbelysning 5 Interiör profil

Läs mer

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Detta är en förberedande beskrivning av planeringen. Vi behöver en fingervisning om kostnaden innan vi lämnar in kontrollplanen för utbyggnaden

Läs mer

Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador

Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador BeoLab 3 Handbok Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador Acoustic Lens Technology tillverkas under licens från Sausalito Audio

Läs mer

Lindholmen Conference Centre

Lindholmen Conference Centre Lindholmen Conference Centre Lindholmen Konferenshall, kapacitet 600 personer i biosittning I priset för Lindholmen Konferenshall ingår projektor, projektorduk, konferensljud och ljus samt tekniker. Projektor

Läs mer

Rå 1 76 Frontljus Vänster

Rå 1 76 Frontljus Vänster Rå 1 76 Frontljus Vänster Klassiskt frontljus som ska täcka från mitten och utåt något diffus kägla. Spadas i ovan och underkant, samt till vänster för att undvika slask på vänster vägg. 30 Frontljus Klassiskt

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING: FÖRKLARING TILL PRISLISTAN: HÄMTPRIS. Hyrpris när kund hämtar och återlämnar hos Rent a Tent.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING: FÖRKLARING TILL PRISLISTAN: HÄMTPRIS. Hyrpris när kund hämtar och återlämnar hos Rent a Tent. 2 PRISLISTA 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: PRISER: PARTYTÄLT UPP TILL 53 M 2 SID 2 TÄLTHALLAR FRÅN 72 M 2 OCH UPPÅT SID 3-4 MÖBLER, BELYSNING, VÄRME OCH PORSLIN SID 5 MÖBERINGSGUIDE SID 6-15 FÖRKLARING TILL

Läs mer

MONTAGE...2! INNAN!MONTAGE...2!

MONTAGE...2! INNAN!MONTAGE...2! MONTAGEANVISNING EVA bumper bryggfendrar SPAR TID LÄS DENNA MONTAGEANVISNING INNAN DU MONTERAR! Gäller produkt EVA bumper B60, B60 Hörn, B70, B80, B90 och B100 Datum 120210 Ref TA/www.d-fender.se MONTAGE...

Läs mer

PIUG Kultursal PUNT Kulttuurisali

PIUG Kultursal PUNT Kulttuurisali 1 PIUG Kultursal PUNT Kulttuurisali Innehållsförteckning: 1 Allmänt om huset/salen sida 1 2 Rutter sida 2-3 3 Salen och läktaren sida 4 4 Specifikationer på teknik och utrymmen sida 2-3 5 Ritningar sida

Läs mer

HYRESPRISLISTAN. Image Center AB, Spångavägen 345, 163 46 Spånga. Tel 08-564 888 00 info@imagecenter.se www.imagecenter.se

HYRESPRISLISTAN. Image Center AB, Spångavägen 345, 163 46 Spånga. Tel 08-564 888 00 info@imagecenter.se www.imagecenter.se HYRESPRISLISTAN DATA/VIDEO PROJEKTORER 1 DAG Upplösning 1024x768 (XGA), Ljusstyrka 2000 ANSI Lumen 600:- Upplösning 1024x768 (XGA), Ljusstyrka 3500 ANSI Lumen 900:- Upplösning 1400x1050 (SXGA+), Ljusstyrka

Läs mer

SB168-ES och LS9 Quick Setup Guide Svensk version

SB168-ES och LS9 Quick Setup Guide Svensk version SB168-ES och LS9 Quick Setup Guide Svensk version February, 2009 SB168-ES och LS9 Quick Setup Guide Om den här guiden. Den här guiden innefattar information om snabb och enkel konfigurering av 32 inputs

Läs mer

Trådlösa mikrofonsystem (Andreas Troedsson/Ludvig Blomgren - Grupp 6/5)

Trådlösa mikrofonsystem (Andreas Troedsson/Ludvig Blomgren - Grupp 6/5) Trådlösa mikrofonsystem (Andreas Troedsson/Ludvig Blomgren - Grupp 6/5) För att undvika onödigt trassel med diverse kablage som normalt kan uppstå vid olika live-sammanhang har det blivit en standard att

Läs mer

PIUG Kultursal PUNT Kulttuurisali!

PIUG Kultursal PUNT Kulttuurisali! 1 PIUG Kultursal PUNT Kulttuurisali! Innehållsförteckning: 1 Allmänt om huset/salen!!!! sida 1 2 Rutter!!!!!! sida 2-3 3 Salen och läktaren!!!!! sida 4 4 Specifikationer på teknik och utrymmen!! sida 2-3

Läs mer

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

5-I-1-LIST. Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning

5-I-1-LIST. Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning PGINCP(-)MD215 2 150 x 13 mm x 48 mm 1 (kniv + skena ingår) Produktbeskrivning Listen med Incizo -teknik är en enkel lösning för att få en perfekt avslutning

Läs mer

STABILT &SÄKERT FALLSKYDD & STÄLLNING

STABILT &SÄKERT FALLSKYDD & STÄLLNING STABILT &SÄKERT FALLSKYDD & STÄLLNING SAFETY TEAM SKAPAR SVERIGES SÄKRASTE ARBETSPLATSER VÅRA MONTÖRER ARBETAR EFTER FÖLJANDE SEX STEG 1. PROJEKTANALYS Kontroll och planering på plats. Vi och kunden går

Läs mer

SIT Sports. Safety Tracking System Manual RALLY SWEDEN HISTORIC

SIT Sports. Safety Tracking System Manual RALLY SWEDEN HISTORIC SIT Sports Safety Tracking System Manual RALLY SWEDEN HISTORIC 2015 1 SIT Sports Tracking Unit SIT Sports Tracking enheten måste monteras och anslutas i alla tävlandes bilar innan ankomst till besiktningen,

Läs mer

MONTERING LIMTRÄSTOMME PULPET OKAPAD

MONTERING LIMTRÄSTOMME PULPET OKAPAD MONTERING LIMTRÄSTOMME PULPET OKAPAD Kundnr: 6182824 PER SJÖKVIST Ordernr: 3136523 BJURERUD 423 Leverans v: 19 Säljare: Peter Grahn 655 93 KARLSTAD 2016-03-29 Tomtaholmsvägen, Östra Karup 269 21 Båstad,

Läs mer

hasselblad KV KNEKTEN 16, VÄRNAMO KOMMUN GUMMIFABRIKEN Systemhandling etapp 2 SCENTEKNIK 2014-03-31 Rev XXXX-XX-XX Bilaga 13 Scenteknik

hasselblad KV KNEKTEN 16, VÄRNAMO KOMMUN GUMMIFABRIKEN Systemhandling etapp 2 SCENTEKNIK 2014-03-31 Rev XXXX-XX-XX Bilaga 13 Scenteknik teaterkonsult hasselblad Bilaga 13 Scenteknik KV KNEKTEN 16, VÄRNAMO KOMMUN Systemhandling etapp 2 SCENTEKNIK 2014-03-31 Rev XXXX-XX-XX teaterkonsult Reimersholmsgatan 75 Telefon http:// e-mail hasselblad

Läs mer

Produktblad Chauvet WDMXT trådlös DMX-sändare. Produktblad Chauvet Datastream-4

Produktblad Chauvet WDMXT trådlös DMX-sändare. Produktblad Chauvet Datastream-4 Chauvet WDMXT trådlös DMX-sändare Trådlös sändare, DMX-512. Ett universum, c:a 300meter. ST2200850325 Chauvet WDMXT trådlös DMX-sändare 5680 kr inklusive moms Chauvet Datastream-4 Chauvet Datastream-4

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

Santex Rum med Santex Fasta tak och med Synlig hängränna

Santex Rum med Santex Fasta tak och med Synlig hängränna Santex Rum 80-86 med Santex Fasta tak och med Synlig hängränna Läs igenom hela monteringsanvisningen innan du börjar montaget. Detta är en generell monteringsanvisning för Santex Rum 80-86, med Synlig

Läs mer

Uteserveringar. i Kungsbacka innerstad. Gäller från och med 2017 KUNGSBACKA KOMMUN. Uteserveringar i Kungsbacka innerstad 1

Uteserveringar. i Kungsbacka innerstad. Gäller från och med 2017 KUNGSBACKA KOMMUN. Uteserveringar i Kungsbacka innerstad 1 Uteserveringar i Kungsbacka innerstad Gäller från och med 2017 Uteserveringar i Kungsbacka innerstad 1 KUNGSBACKA KOMMUN Avtal och tillstånd Tillstånd för nyttjande av offentlig plats Varje år ska du söka

Läs mer

Uteserveringar. i Kungsbacka innerstad. Kungsbacka kommun. Uteserveringar i Kungsbacka innerstad 1

Uteserveringar. i Kungsbacka innerstad. Kungsbacka kommun. Uteserveringar i Kungsbacka innerstad 1 Uteserveringar i Kungsbacka innerstad Uteserveringar i Kungsbacka innerstad 1 Kungsbacka kommun Uteserveringar i Kungsbacka Uteserveringar är ett välkommet inslag i Kungsbacka. Både på sommaren och vintern

Läs mer

SCENER FÖR ALLA TILLFÄLLEN

SCENER FÖR ALLA TILLFÄLLEN SCENER FÖR ALLA TILLFÄLLEN 6 x 5 m SCEN Byggtid med 2 hump 0,2 m 1,2 m 3,5 m 3-5 tim 200 kg 600 kg 5 x 6 m MOBILSCEN 7,5 x 6 m MOBILSCEN Byggtid med 2 hump Tillval PA vinge på utsidan, max last 0,8 m 1,2

Läs mer

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation Januari 2016 Teknisk specifikation för show, konsert, teater, föreställning i Rivals Salong 2016 Denna projektor ingår vid hyra av Salongen: Full HD Projektor Panasonic PT-DW10000. HD/16:9, 10000 ANSI

Läs mer

Halogeninfra ELIR. Halogeninfra ELIR. För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas

Halogeninfra ELIR. Halogeninfra ELIR. För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas Halogeninfra ELIR För utomhusmiljöer där stor flexibilitet önskas 3 1 modell 1200 W Elvärme Användningsområden ELIR:s intensiva värmeavgivning gör den lämplig för alla utomhusmiljöer och för tuff industrimiljö.

Läs mer

Typ Antal Märke Modell Beskrivning Anm Begpris. Case - Rackhylla 1 1 he rackhylla Ny 50

Typ Antal Märke Modell Beskrivning Anm Begpris. Case - Rackhylla 1 1 he rackhylla Ny 50 Case - Rackhylla 1 1 he rackhylla Ny 50 Effekt - Bubblor 1 Antari s-100 Bubbelmaskin inkl bubbelvätska 8,5 L vanlig och 1,5 L UV 500 Effekt - Snö 1 Antari S-200 Snömaskin, dmx, kontroller inkl 4x5L snövätska

Läs mer

AKUSTISK DESIGN ENLIGT RUMMETS FORM

AKUSTISK DESIGN ENLIGT RUMMETS FORM AKUSTISK DESIGN ENLIGT RUMMETS FORM Rummets form bestämmer ljudvågornas rörelser i rummet. Placeringen av akustikmaterialet bör bestämmas av ljudets rörelser på den specifika platsen för att garantera

Läs mer

SB168-ES och M7CL Quick Setup Guide Svensk version

SB168-ES och M7CL Quick Setup Guide Svensk version SB168-ES och M7CL Quick Setup Guide Svensk version February, 2009 SB168-ES och M7CL Quick Setup Guide Om den här guiden Den här guiden innefattar information om snabb och enkel konfigurering av 48 inputs

Läs mer

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna - 1 - Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna CityBoxens Monteringsanvisning Innan du börjar montera boxarna Innan du startar uppmonterar av City-Boxen

Läs mer

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Med förbehåll för ändringar av tekniska specifikationer, funktioner och deras användning. 3511045 Version 1.0 1201 Daglig användning 3 När du är färdig med installationen

Läs mer

Ljudnivåmätningar under Malmöfestivalen 1997

Ljudnivåmätningar under Malmöfestivalen 1997 Ljudnivåmätningar under Malmöfestivalen 1997 Rapport 4/1998 ISSN 1400-4690 Mer rapporter kan hämtas på www.miljo.malmo.se Sammanfattning Miljöförvaltningen utförde ljudnivåmätningar under två konsertkvällar

Läs mer

Monteringsanvisning Assco Quadro Ramställning Typkontrollintyg Nr. 14 46 04

Monteringsanvisning Assco Quadro Ramställning Typkontrollintyg Nr. 14 46 04 Monteringsanvisning Assco Quadro Ramställning Typkontrollintyg Nr. 14 46 04 Utgåva 201406 Monteringsanvisning Assco Quadro Ramställning 2:15 Allmänt Assco Quadro 70-Alu/70/100 Ramställning är en prefabricerad

Läs mer

SWG dokumentation. System

SWG dokumentation. System SWG600 Blockvägg ger både arkitekt och byggherre helt fria händer till indelning av rum för många ändamål. Blockväggen är lika lämplig till uppdelning av små som stora rum, där det ställs större krav på

Läs mer

Innehållsförteckning 1. MEDVERKANDE 2 2. TEKNIK TEKNIK PÅ PLATS PA LJUS KANALLISTA/STAGE PLOT ERROR! BOOKMARK NOT DEFINED.

Innehållsförteckning 1. MEDVERKANDE 2 2. TEKNIK TEKNIK PÅ PLATS PA LJUS KANALLISTA/STAGE PLOT ERROR! BOOKMARK NOT DEFINED. Kontraktsbilagan är en integrerad del av kontraktet. Hänsyn tas dock till typ av spelställe och arrangör. Har du funderingar över innehållet i kontraktsbilagan tveka inte att kontakta MTA. Innehållsförteckning

Läs mer

Berco Volymax Skåpet för dig som vill frakta och prestera maximalt.

Berco Volymax Skåpet för dig som vill frakta och prestera maximalt. Berco Volymax Skåpet för dig som vill frakta och prestera maximalt. Skåpet som ger dig en suverän enkelhet och fraktekonomi. Helt nytt men ändå beprövat och marknadens mest sålda skåp till VW Crafter.

Läs mer

Sommarstuga med alla reglar

Sommarstuga med alla reglar Sommarstuga med alla reglar Planlösning och mått Golvreglar och plintar D=200 200x200 45x220 Golvreglarna har två funktioner. 1) att bära upp huset 2) att vara utrymme för golvisolering I vårt hus har

Läs mer

Stadsteatern

Stadsteatern Brand under teaterföreställning Stadsteatern 2017-03-02 Vi skapar trygghet! Anders From, SSBF 1 Innehåll Objekt... 3 Bakgrund... 3 Fokus för undersökning... 3 Händelseförlopp... 4 Orsak... 5 Insats...

Läs mer

Busch-Jaeger Installationsprodukter. Jussi med Hörnbox Utmärkt utanpåliggande och snabbast i hörnen.

Busch-Jaeger Installationsprodukter. Jussi med Hörnbox Utmärkt utanpåliggande och snabbast i hörnen. Busch-Jaeger Installationsprodukter Jussi med Hörnbox Utmärkt utanpåliggande och snabbast i hörnen. 2 Jussi med Hörnbox Innehållsförteckning Jussi installationsprodukter Utanpåliggande med Hörnbox 4 Jussi

Läs mer

Thermocassette HP. Thermocassette HP. Diskret värmestrålare för infälld eller utanpåliggande montering. Produktfakta

Thermocassette HP. Thermocassette HP. Diskret värmestrålare för infälld eller utanpåliggande montering. Produktfakta Thermocassette Thermocassette Diskret värmestrålare för infälld eller utanpåliggande montering 2 modeller 3 300 600 W Användningsområden Thermocassette är avsedd för diskret uppvärmning i kontor, badrum,

Läs mer

Lumination LED-lampor

Lumination LED-lampor GE Lighting Solutions Installationsanvisning Lumination LED-lampor LED-pendelarmatur (EP14-serien) Funktioner Lång livslängd (förväntad livslängd 50 000 timmar) 5 års garanti IP30 Klassad för torra lokaler

Läs mer

Music City Ljuslista 2014

Music City Ljuslista 2014 Music City Ljuslista 2014 Ljusbord & styrningar Anytronics minidesk 6 ch. Analog 120 kr 3 000 kr Anytronics Minidesk 6 ch. DMX 120 kr 3 500 kr Avolite Pearl 2004 60 ch. HTP och 452 ch. LTP DMX 2 625 kr

Läs mer

Köp Guide. En inblick om hur du beställer rätt Elementfläktmodul och fäste till ditt befintliga element

Köp Guide. En inblick om hur du beställer rätt Elementfläktmodul och fäste till ditt befintliga element Köp Guide En inblick om hur du beställer rätt Elementfläktmodul och fäste till ditt befintliga element Är någonting oklart kontakta oss på 019 760 22 10 eller maila till order@elementflakten.se info@elementflakten.se

Läs mer

Comfortinfra CIR W. Comfortinfra CIR. För diskret design och funktion

Comfortinfra CIR W. Comfortinfra CIR. För diskret design och funktion För diskret design och funktion Användningsområden CIR ger behaglig värme året runt på skyddade terrasser, balkonger och uteserveringar. CIR kan också användas för punktuppvärmning i verkstäder och lager.

Läs mer

Källorienterat ljud Del 2

Källorienterat ljud Del 2 Källorienterat ljud Del 2 Alf Berntson Detta är del 2 i en artikelserie om källorienterat ljud. I del 1 gick Alf Berntson igenom problemet med fel lokalisering av ljudkällor och hur hörseln lokaliserar

Läs mer

Montera Basic Vindskydd 12m2-24m2-36m2 eller större.

Montera Basic Vindskydd 12m2-24m2-36m2 eller större. Montera Basic Vindskydd 12m2-24m2-36m2 eller större. Vindskydd Basic har impregnerad stomme samt täckväggar. Vindskyddet kräver därför mycket ringa underhåll. Placera Vindskyddet i en riktning som normalt

Läs mer

Monteringsanvisning Övre Golv Nissan Navara 06- Toyota HiLux 06- Mitsubishi L VW Amarok 10- Ford Ranger 06- Mazda BT

Monteringsanvisning Övre Golv Nissan Navara 06- Toyota HiLux 06- Mitsubishi L VW Amarok 10- Ford Ranger 06- Mazda BT Monteringsanvisning Övre Golv Nissan Navara 06- Toyota HiLux 06- Mitsubishi L200 10- VW Amarok 10- Ford Ranger 06- Mazda BT-50 06- Medföljande komponenter: skruvar Försänkta M6*45 8st (för infästning av

Läs mer

Installation av digitala enheter. Wallpad Läsare Digital fastighetsbox Integration

Installation av digitala enheter. Wallpad Läsare Digital fastighetsbox Integration Installation av digitala enheter Wallpad Läsare Digital fastighetsbox Integration DinBox 2015 02 03 Åtaganden vid beställning av digitala produkter Boenderegistret I och med beställning av någon av DinBox

Läs mer

LASERKAMPANJ. 1.195:- Perfekt även utomhus! HÖSTEN 2014 NYHET! Låt broschyren få liv! Scanna av framsidan med appen Layar!

LASERKAMPANJ. 1.195:- Perfekt även utomhus! HÖSTEN 2014 NYHET! Låt broschyren få liv! Scanna av framsidan med appen Layar! LASERKAMPANJ HÖSTEN 2014 1.195:- Perfekt även utomhus! Avstånd upp till 60 m, tracking, kvadratmeter, bluetooth. 9677-0010 NYHET! Låt broschyren få liv! Scanna av framsidan med appen Layar! BYGGLASER I

Läs mer

Installationsmanual Wallpad 21. Installationsmanual. Digital bokningstavla Wallpad 21

Installationsmanual Wallpad 21. Installationsmanual. Digital bokningstavla Wallpad 21 Installationsmanual Wallpad 21 Installationsmanual Digital bokningstavla Wallpad 21 INNEHÅLL 1. ALLMÄN INFORMATION... 2 2. HÅRDVARUÖVERSIKT... 3 3. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 4 4. SYSTEMÖVERSIKT... 5 5.

Läs mer

Enkel Digital Skyltning

Enkel Digital Skyltning Enkel Digital Skyltning på några minuter... färdiga, enkla och stabila system från Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen

Läs mer

Gyptone Plank system Monteringsanvisning

Gyptone Plank system Monteringsanvisning Monteringsanvisning Design och teknik Produktbeskrivning/användning Gyptone Plank är ett självbärande akustikundertak som passar utmärkt att användas i gångar och korridorer. Gyptone Plank kan företrädesvis

Läs mer

SVEDJEHOLMSKYRKANS LJUDMANUAL

SVEDJEHOLMSKYRKANS LJUDMANUAL SVEDJEHOLMSKYRKANS LJUDMANUAL Inledning Denna manual innehåller grundläggande information om den ljudteknik och utrustning samt rutiner som förekommer på Trons Skölds ljudavdelning. Läs denna manual noga!

Läs mer

Tältguide. Röda Draken den Yngre - Paviljongen LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET

Tältguide. Röda Draken den Yngre - Paviljongen LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET Tältguide Röda Draken den Yngre - Paviljongen LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET 2013-11-15 Innehållsföreckning: Grundläggande beskrivning Inventeringslista Normal uppslagningsrutin Nedtagningsrutin Utrustningsvård

Läs mer

Installationsmanual R10. Installationsmanual. Läsare R10

Installationsmanual R10. Installationsmanual. Läsare R10 Installationsmanual R10 Installationsmanual Läsare R10 INNEHÅLL 1. ALLMÄN INFORMATION... 2 2. HÅRDVARUÖVERSIKT... 3 3. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 4 4. SYSTEMÖVERSIKT... 5 5. INSTALLATION... 5 6. KONFIGURERING...

Läs mer

BEETLE BASIC: KORT INSTALLATIONS GUIDE BYGG EN GRÖNARE FRAMTID MED DINA EGNA HÄNDER

BEETLE BASIC: KORT INSTALLATIONS GUIDE BYGG EN GRÖNARE FRAMTID MED DINA EGNA HÄNDER BEETLE BASIC: KORT INSTALLATIONS GUIDE BYGG EN GRÖNARE FRAMTID MED DINA EGNA HÄNDER Installations Guide: Steg för Steg 1. Finn bästa plats för Installation 2. Grävning för betong fundament och kablar 3.

Läs mer

MOBILA STÄLLAGE FÖR FÖRVARING AV DÄCK OCH HJUL Maximal lagringskapacitet och säker hantering

MOBILA STÄLLAGE FÖR FÖRVARING AV DÄCK OCH HJUL Maximal lagringskapacitet och säker hantering MOBILA STÄLLAGE FÖR FÖRVARING AV DÄCK OCH HJUL Maximal lagringskapacitet och säker hantering Maximalt utnyttjande av lagringskapacitet och ökad effektivitet Optimal och korrekt lagring av däck och hjul

Läs mer

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO Designanpassade produkter från ELKO Scandic Grand Central Hotell ELKO vill som ledande leverantör av designprodukter, inom elinstallation, ge dig en helhetsbild av lösningar för hotellmiljöer. I denna

Läs mer

M O N T E R I N G N O R D F A R B O F L E X

M O N T E R I N G N O R D F A R B O F L E X M O N T E R I N G G O L V Nu är det dags att börja montera friggeboden, golvet blir den naturliga delen att börja med. Det första Ni måste göra är att göra i ordning plintar enligt plintritningen från

Läs mer

Monteringsanvisning Övre Golv Nissan Navara 06- Toyota HiLux 06- Mitsubishi L VW Amarok 10- Ford Ranger 06- Mazda BT Isuzu D-Max 12-

Monteringsanvisning Övre Golv Nissan Navara 06- Toyota HiLux 06- Mitsubishi L VW Amarok 10- Ford Ranger 06- Mazda BT Isuzu D-Max 12- Monteringsanvisning Övre Golv Nissan Navara 06- Toyota HiLux 06- Mitsubishi L200 10- VW Amarok 10- Ford Ranger 06- Mazda BT-50 06- Isuzu D-Max 12- Medföljande komponenter: skruvar Försänkta M6 8st (för

Läs mer

Flera våningar. ArchiCAD 16. Delmoment:! Skapa nya våningsplan, kopiera och klistra in i våningsplan,

Flera våningar. ArchiCAD 16. Delmoment:! Skapa nya våningsplan, kopiera och klistra in i våningsplan, ArchiCAD 16 Övningsuppgift 4 Flera våningar Delmoment:! Skapa nya våningsplan, kopiera och klistra in i våningsplan, sätta in trappor, göra hål i bjälklag, placera ut räcken. 2013 www.cadedu.se! Med kopieringsrätt

Läs mer