Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja"

Transkript

1 Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja Välj ett träd Välj ett friskt träd med lämplig form det är avgörande för att trädkokan ska bli solid och stabil. Lämpliga träd för en trädkoja är bokar, ekar, lönnar och stora tallar. Ett träd med stark, robust stam, kraftiga grenar och djupa, fast förankrade rötter är en bra bas för din trädkoja. Trädet får inte ha några tecken på sjukdomar, skador eller parasitangrepp, som kan försvaga trädkojan. Konsultera gärna en expert om du inte är säker på om trädet är lämpligt. En trädexpert vet hur man skyddar trädet och behandlar sjukdomar och parasitangrepp, och kan hjälpa dig att välja rätt träd innan du börjar bygga din trädkoja! Ta reda på om du behöver tillstånd Innan du börjar, ta reda på om det krävs tillstånd för att bygga trädkojan. Om så behövs, kontakta kommunen och fråga om det finns några lokala föreskrifter eller liknande, som höjdbegränsningar, som kan påverka byggandet av din trädkoja. På vissa orter måste man ansöka om tillstånd innan man kan bygga en trädkoja. Det kan även finnas begränsningar om några av träden i din trädgård är skyddade. Det är också klokt att prata med grannarna först det är bra för grannsämjan och förebygger senare klagomål. Trädkojan kan störa grannarnas utsikt eller kan ge insyn i deras bostad och därmed verka störande. Du bör också kontakta ditt försäkringsbolag för att förvissa dig om att trädkojan omfattas av din hemförsäkring. Om så inte är fallet kommer skada eller förlust som orsakas av trädkojan inte att ersättas av försäkringen. Välj placering När du valt ut det lämpligaste trädet måste du bestämma vilken typ av trädkoja du vill bygga. För en vanlig trädkoja på 3 x 3 meter, välj ett träd vars stam är minst 30 cm i diameter. Beräkna diametern genom att mäta runt stammen med ett måttband där du vill bygga trädkojan. Dividera sedan den uppmätta omkretsen med? (3,14) för att få diametern. Det är också viktigt att först kontrollera hur trädkojans bas ska placeras i trädet. Mät noggrant ut var du måste såga i stammen och grenarna. Lämna gott om fritt utrymme runt trädstammen. Hur tjocka stöttorna behöver vara beror på den aktuella situationen och på plattformens storlek.

2 Stöttning av trädkojan Trädkojan kan stöttas på olika sätt. Oavsett vilken metod du väljer måste du komma ihåg att trädet kommer att röra sig fram och tillbaka när det blåser. Du måste säkerställa att denna rörelse inte kommer att skada trädkojan. Det finns olika sätt att stötta trädkojan. 1) Fastskruvad i trädet Detta innebär att plattformens stöttor skruvas fast direkt i trädstammen. Detta är det vanligaste sättet att stötta plattformen. Denna metod medför dock störst risk att skada trädet, även om du kan minimera risken genom att använda lämpliga material. 2) Upphängning Den här metoden innebär att trädkojan förankras i höga, kraftiga grenar med rep, vajrar eller kedjor. Denna metod fungerar dock inte i alla träd, och den är inte lämplig för tunga kojor. Den är till exempel idealisk för en enkel plattform, utan tunga väggar och tak. 3) Markstöttor Markstöttorna grävs ned i marken invid trädet, men är inte fastsatta i själva trädet. Lämna gott om plats runt plattformen, så att trädet kan röra sig fritt med vinden. Denna metod medför minst risk att trädet skadas.

3 Tillträde till trädkojan Innan du börjar bygga din trädkoja måste du bestämma hur man ska klättra upp till den. Tänk på barnens säkerhet! Vägen upp till trädkojan måste vara stadig och säker. Detta kan åstadkommas på olika sätt. 1) Repstege Du kan tillverka en sådan här stege av rep och ett antal korta stegpinnar som du fäster på repet ovanför varandra, hela vägen från marken till trädkojan. Du kan behöva öva dig på att använda repstege det kan kännas lite vingligt när du klättrar upp. 2) Fast stege Detta är en vanlig stege, som du kan köpa var som helst. Den ger ett snabbt och enkelt sätt att klättra upp till trädkojan. 3) Fast trappa En fast trappa är det säkraste sättet att nå trädkojan. Om du bestämmer dig för att använda fast trappa är det lämpligt att montera ett räcke bredvid trappan för att förbättra säkerheten. Hinder Ska man bygga trädkojan runt grenar som är i vägen, eller är det bäst att ta bort dem? Hinder kan påverka trädkojans konstruktion. Det kan ofta vara en utmaning att anpassa konstruktionen till trädets oregelbundna form. Men när det är klart kan du vara nöjd med resultatet!

4 Säkerheten framför allt När du ska börja bygga din trädkoja ska du komma ihåg att risken att falla är den största faran. Nedanstående åtgärder kan minska risken. 1) Placera inte trädkojan för högt upp Om trädkojan placeras för högt upp kan det vara farligt för barn att använda den. Placera därför inte plattformen högre upp än 1,5 2,5 meter. 2) Bygg ett skyddsräcke runt plattformen Ett skyddsräcke runt plattformen bidrar till att hindra barn från att falla ned. Skyddsräcket runt plattformen bör vara 70 till 90 cm högt med högst cm avstånd mellan de vertikala ståndarna. 3) Täck marken med mjukt material Du kan täcka marken under trädkojan med mjukt naturmaterial, som träflis. Det förhindrar inte fall, men det ger mjukare landning! Fastsättningspunkter Ett träd med grenar i V-form ger särskilt starkt stöd för trädkojan, eftersom det betyder att du får 4 fästpunkter i stället för bara 2. Borra hål vid de 4 fastsättningspunkterna på motsatta grenar. Använd 10 mm borr och se till att hålen blir horisontella och placerade på samma höjd (A). Om hålen inte är i samma höjd blir kanske inte plattformen horisontell. Bjälkar Mät avståndet mellan fästhålen på båda sidorna av grenarna och märk ut avståndet (A) på de 2 bjälkarna. Kontrollera att avståndet är detsamma på vänstra respektive högra delen av bjälkarna. Utgå från denna referenspunkt, dra en 5 cm lång linje åt vänster och höger (total längd 10 cm) och markera ändarna. Upprepa vid bjälkarnas andra ände. Borra hål, diameter 12 mm, vid vardera änden av de uppritade linjerna. Såga med en figursåg ut en 12 mm bred slits mellan de 2 borrade hålen. Detta är nödvändigt för att trädet ska kunna röra sig fritt med vinden utan att trädet splittras eller plattformen skadas.

5 Bjälkar (forts.) Fixera de 2 bjälkarna vid trädet på den markerade höjden med 4 st. träskruvar med sexkantskalle, diameter 12 mm och längd 200 mm. Placera brickor mellan skruvskallarna och bjälken. Upprepa vid bjälkens andra ände på motsatta sidan av trädstammen. Kontrollera att båda bjälkarna är på samma höjd och att de är parallella. Genom att förborra fästhålen undviker du att stammen, grenarna eller bjälkarna spricker. Om trädkojan är tung bör du överväga att använda kraftigare bjälkar. Tvärbjälkar Montera 4 st. tvärbjälkar, 50 x 150 mm, med jämna avstånd och parallellt med varandra. Fixera tvärbjälkarna med 80 mm långa spånskiveskruvar. Montera sedan 2 st. bjälkar, 50 x 150 mm, på ändarna av de 4 tvärbjälkarna, med 80 mm långa spånskiveskruvar. OBS! Plattformen måste placeras i rät vinkel mot de 2 bjälkarna, eftersom golvbrädorna annars inte kommer att passa korrekt. Balkskor Montera plattformen på tvärbjälkarna med 8 st. balkskor. Kontrollera att strukturen är horisontell och att alla vinklar mellan bjälkar är räta. Montera 4 st. balkskor på vardera sidan av plattformen. Stöttor under plattformen Plattformen är fortfarande lite instabil, men nästa steg är att fixera den med 2 st. stöttor, 30 x 100 mm. Dessa stöttor fästs vid plattformen med 2 st. balkskor. Fäst stöttornas nedre ändar vid trädets grenar. Såga av stöttornas övre ändar i lämplig längd och cirka 45 vinkel, beroende på hur just din trädkoja ser ut. Fixera stöttorna vid plattformens insida med 2 st. balkskor. Låt stöttornas nedre ändar överlappa varandra och sätt ihop dem med en 100 mm lång skruv M8 eller en gängad stång. Placera brickor mellan skruvskallen och virket.

6 Montera trädkojans golvbrädor Mät noggrant ut var det ska vara hål i golvet för att passa runt stammen och grenarna. Avståndet mellan brädorna ska vara cirka 10 mm. Om så behövs, använd figursåg för att såga ut runda öppningar där stammar och grenar ska passera genom golvet. Fixera golvbrädornas ändar med minst 2 skruvar vardera. Använd trappstege eller stege vid arbetet och se till att det färdiga golvet är fritt från stickor. Räcke Montera 80 cm höga ståndare i plattformens hörn. Gör hörnståndarna av 2 brädor, 60 x 10 mm. Du kan använda kraftigare virke, men tänk på att trädkojans vikt också har betydelse för stabiliteten. Fixera brädorna med skruvar genom sidorna. Montera räcket, av virke 60 x 10 mm, ovanpå hörnståndarna. Kapa räckesdelarna i rätt längd med 45 vinkel (se den infällda cirkeln i bilden för detaljerad vy). Skruva fast räcket ovanpå hörnståndarna och montera sedan de övriga vertikala ståndarna med cirka 10 cm avstånd. Skruva fast ståndarna med försänkt spånskiveskruv. Säkerheten har högsta prioritet, speciellt med (små) barn. Fast trappa Bygg en stadig trappa, fastsatt i plattformens sida. Om plattformen sitter på 2,5 m höjd får trappan en säker vinkel om dess nedre ände placeras 1,35 1,80 m från övre änden. Tillverka trappan med vangstycken, 50 x 10 mm, och trappsteg, 50 x 12 mm. Anpassa trappans bredd och stegens djup efter just din trädkoja. Märk ut var stegen ska monteras, med jämna avstånd, på vangstyckena. Du kan skruva fast stöttor på vangstyckena och sedan skruva fast stegen ovanpå stöttorna. Du kan också göra mm djupa spår i vangstyckena och trycka in stegen i spåren. Kapa vangstycken och steg till rätt längd och montera dem med lim och skruv. Hydda med 3 väggar Du kan bygga din trädkoja på olika sätt, till exempel med 3 väggar och tak av korrugerad plåt. Du kan också göra ett enkelt tak av plastduk på träbjälkar, eller resa ett litet campingtält på plattformen. Koja med snedtak Vi ska bygga en trädkoja med snedtak som lutar 60. Du kan bygga den här trädkojan med ram av samma virke som du använde tidigare. Anpassa höjden och bredden till de lokala förhållandena. Om någon gren måste gå genom taket måste du montera en extra bjälke med tvärbjälke.

7 Gör taket vattentätt För att göra taket helt vattentätt, häfta fast tjock plast på takstolarna innan du monterar takplattor eller -brädor. Slutförande Skruva de första takbrädorna på plats ovanpå takstolarna och tryck in nästa brädvarv under dem. Skruva fast takbrädorna så att de överlappar varandra. Såga till den främre och bakre väggen, med öppningar för fönster om så behövs, och skruva fast på takstolarna. Förborra skruvhålen och använd försänkt skruv för att få en slät yta.

M6x16 (Bild 6.1.) M8 (Bild 6.2.) M8x25

M6x16 (Bild 6.1.) M8 (Bild 6.2.) M8x25 1. Markera först de horisontella punkterna A och B cirka en meter från golvet. Punkterna måste vara horisontella (använd ett vattenpass eller ett rör med vatten). Mät avståndet till golvet på bägge sidor.

Läs mer

MONTERINGSANVISNING BASTUSTUGA FUNKIS 4 POLTEC AB. (Vers.16-5)

MONTERINGSANVISNING BASTUSTUGA FUNKIS 4 POLTEC AB. (Vers.16-5) MONTERINGSANVISNING BASTUSTUGA FUNKIS 4 POLTEC AB (Vers.16-5) Måttguide för lösa färdigkapade brädor: Måttguide för lösa färdigkapade brädor: Golv (Kan väljas bort om stugan byggs upp på en befintlig altan)

Läs mer

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt.

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. Bygg en löpsimulator HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. presenterar. Löptrumma. Fondvägg. Doftaggregat. Stomme. Stomme Stomdel (plywood, 8 mm) Förbered materialet Förbered delarna till stommen efter

Läs mer

Bygginstruktion Bygg en blomsterstege

Bygginstruktion Bygg en blomsterstege Bygginstruktion Bygg en blomsterstege Låt blommorna klättra i avsatser uppför en praktisk blomsterstege. Snickra både stege och planteringslådor som passar ihop. ar du redan en lagom stor stege kan du

Läs mer

Bruksanvisning. Så ska framtiden byggas. Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong. Kan laddas ned från www.bewi.com. Godkännandebevis 0204/05

Bruksanvisning. Så ska framtiden byggas. Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong. Kan laddas ned från www.bewi.com. Godkännandebevis 0204/05 Bruksanvisning Så ska framtiden byggas Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong Godkännandebevis 0204/05 Kan laddas ned från www.bewi.com Grundarbete Grundarbete Sidan 2 Flexibel bredd Sidan 3 Flexibel

Läs mer

trätrappor Monteringsanvisning Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

trätrappor Monteringsanvisning Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

Insektshotell - guide

Insektshotell - guide Insektshotell - guide Vill du bidra mer? gå till: villbidra.wordpress.com Insektshotellets konstruktion Konstruktionen bör ha en bakvägg, sidoväggar och ett skyddande tak. En bra idé är att bygga hotellet

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

Monteringsanvisning Byggstommar.se

Monteringsanvisning Byggstommar.se Monteringsanvisning Byggstommar.se 1. Markera väggblockens placering på grundplattans (alt bjälklagets) långsidor. Markera ett streck 1200mm från gaveln, ett streck 2400mm från gaveln osv, 1200 mm mellan

Läs mer

Sommarstuga med alla reglar

Sommarstuga med alla reglar Sommarstuga med alla reglar Planlösning och mått Golvreglar och plintar D=200 200x200 45x220 Golvreglarna har två funktioner. 1) att bära upp huset 2) att vara utrymme för golvisolering I vårt hus har

Läs mer

Lekställningen CAROL är avsedd för barn mellan 3 och 14 år!

Lekställningen CAROL är avsedd för barn mellan 3 och 14 år! Innan du börjar monteringen: Lekställningen CAROL är avsedd för barn mellan 3 och 14 år! OBSERVERA! Betongankare som behövs för lekställningens förankring ingår inte i den levererade produkten. De levereras

Läs mer

Monteringsvägledning

Monteringsvägledning Monteringsvägledning Sida 1 Hej! Vi vill gärna börja med att tacka dig för att du valt oss på Danska Trappor AB för att ta fram din nya trappa. Nu när det är dags att montera trappan är det viktigt att

Läs mer

Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2)

Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2) Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2) Obs! Varning! Tänk på att vissa gevär behöver en kraft på drygt 100kg när man pressar ihop/demonterar fjädern. Man måste ha stor respekt för fjädrar som

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

GARAGEPORT BRUKSANVISNING. Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning.

GARAGEPORT BRUKSANVISNING. Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning. BRUKSANVISNING Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning. Om inte alla anvisningar följs, kan allvarliga personskador eller sakskador uppstå. Spara anvisningen för ev. framtida

Läs mer

SKYDDSANVISNING FÖR STÄLNNINGSARBETE

SKYDDSANVISNING FÖR STÄLNNINGSARBETE Din säkerhet och framgång är viktigt för oss. Vänligen skriv ut denna skyddsanvisning, läs noggrant och om du har några frågor angående anvisningarna kan du be om hjälp. Vi är här för att tjäna dig. SKYDDSANVISNING

Läs mer

Montering av pooltrappa 300 för Durapool i mark

Montering av pooltrappa 300 för Durapool i mark Montering av pooltrappa 300 för Durapool i mark tr300_durapool_se_2015-0528 Introduktion Innan installation, läs noggrant igenom samtliga anvisningar och förvissa dig om att du förstår innehållet. Allmän

Läs mer

DETALJERAD MONTERINGSANVISNING

DETALJERAD MONTERINGSANVISNING DETALJERAD MONTERINGSANVISNING Utplacering av grundstenarna Placera ut de grundstenar som friggeboden skall vila på. Se till så att Du har stadigt under grundstenarna. Var noga med att alla grundstenar

Läs mer

Montering av pooltrappa 300 för Classic

Montering av pooltrappa 300 för Classic Montering av pooltrappa 300 för Classic tr300_classic_se_v2013-1 Introduktion i Innan installation, läs noggrant igenom samtliga anvisningar och förvissa dig om att du förstår innehållet. OBS! Invägning

Läs mer

Utfällbar Räddningsstege i aluminium Montering och bruksanvisning

Utfällbar Räddningsstege i aluminium Montering och bruksanvisning COWBOY Utfällbar Räddningsstege i aluminium Montering och bruksanvisning Montering och bruksanvisning Stegen monteras på husfasader och ansluts till fönster eller balkonger för att fungera som extra utrymningsväg

Läs mer

Monteringsanvisning Växthus Jupiter - 8,4 m²

Monteringsanvisning Växthus Jupiter - 8,4 m² Monteringsanvisning 9500 Växthus Jupiter - 8, m² MODEL: 9500 PRODUKTSTORLEK (LxBxH): 95x95x70 cm LÄS NOGA INNAN MONTERING INNEHÅLL. Monteringsråd Sida. Produktens funktioner Sida -3 3. Reservdelslista

Läs mer

M O N T E R I N G N O R D F A R B O F L E X

M O N T E R I N G N O R D F A R B O F L E X M O N T E R I N G G O L V Nu är det dags att börja montera friggeboden, golvet blir den naturliga delen att börja med. Det första Ni måste göra är att göra i ordning plintar enligt plintritningen från

Läs mer

Monteringsanvisning. Nyby Stuga 25m 2. med loft. v1.2

Monteringsanvisning. Nyby Stuga 25m 2. med loft. v1.2 Monteringsanvisning Nyby Stuga 25m 2 med loft v1.2 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

Monteringsanvisning. Tjakke 15m 2. v1.0

Monteringsanvisning. Tjakke 15m 2. v1.0 Monteringsanvisning Tjakke 15m 2 v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Så här bygger du en Byggmax Friggebod 15m 2

Så här bygger du en Byggmax Friggebod 15m 2 Monteringsanvisning Så här bygger du en Byggmax Friggebod 15m 2 Säsong 2010 Angående reglarnas tjocklek Alla reglar i denna byggsats är med en tjocklek som varierar mellan 42 till 45 mm beroende på vissa

Läs mer

CM Förstärkarlåda, sida 1.

CM Förstärkarlåda, sida 1. CM-0-17 Förstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3):

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3): TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Verktyg mm (Bild 2): Insexnyckel 5 mm av bra stålkvalitet med långt skaft,

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

Monteringsanvisning Trätrappor

Monteringsanvisning Trätrappor Monteringsanvisning Trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar, för att

Läs mer

Månäs Stuga 25m 2 med loft

Månäs Stuga 25m 2 med loft Monteringsanvisning Månäs Stuga 25m 2 med loft v1.2 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

Monteringsanvisningar för FIX Road systemet

Monteringsanvisningar för FIX Road systemet Monteringsanvisningar för FIX Road systemet A. med bultade skenor... 1 B. med fästen för skenorna... 3 Före montering: för bästa resultat och undvikande av skador bör monteringen av skenorna göras av två

Läs mer

Solbacka Stuga 25m 2 med loft

Solbacka Stuga 25m 2 med loft Monteringsanvisning Solbacka Stuga 25m 2 med loft v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande

Läs mer

Monteringsanvisning City-Boxens uteboxar

Monteringsanvisning City-Boxens uteboxar Monteringsanvisning City-Boxens uteboxar Innan du börjar montera boxarna Innan du startar uppmonterar av City-Boxen ber vi dig noggrant läsa igenom denna monteringsanvisning steg för steg samt titta på

Läs mer

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1.

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

Monteringsanvisning. Nyby Stuga 25m 2. med loft. v1.7

Monteringsanvisning. Nyby Stuga 25m 2. med loft. v1.7 Monteringsanvisning Nyby Stuga 25m 2 med loft v1.7 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

12 Systemspecifika regler Europabanan Generellt Standardbanor... 4

12 Systemspecifika regler Europabanan Generellt Standardbanor... 4 Version 2015-04-15 Innehållsförteckning 12... 3 12.1 Generellt... 3 12.2 Standardbanor... 4 De systemspecifika reglerna för europabanan beslutas av World Minigolf Sport Federation och uppdaterades senast

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Lusthus

MONTERINGSANVISNING Lusthus UTG 2013 MONTERINGSANVISNING Lusthus www.grastorpstugan.se VIKTIG INFORMATION (Lusthus) Husen är före leverans behandlade med en färglös impregnerande grundolja. Denna behandling ger ett temporärt skydd

Läs mer

EAGLE RULLSTÄLLNING SKEPPSHULTS PRESS & SVETS AB SVETSGATAN SE-333 93 SKEPPSHULT SWEDEN TEL. 0371-362 90 TELEFAX 0371-360 95

EAGLE RULLSTÄLLNING SKEPPSHULTS PRESS & SVETS AB SVETSGATAN SE-333 93 SKEPPSHULT SWEDEN TEL. 0371-362 90 TELEFAX 0371-360 95 EAGLE RULLSTÄLLNNG SKEPPSHULTS PRESS & SVETS AB SVETSGATAN SE-333 93 SKEPPSHULT SWEDEN TEL. 0371-362 90 TELEFAX 0371-360 95 1 S TEKNSKA DATA EAGLE rullställning Max plattformshöjd 4,7 m Uppfyller europeisk

Läs mer

Installation System T, System HATT VertiQ. Lösningar för väggabsorbenter med hög slagtålighet

Installation System T, System HATT VertiQ. Lösningar för väggabsorbenter med hög slagtålighet Installation System T, System HATT VertiQ Lösningar för väggabsorbenter med hög slagtålighet System T, System HATT VertiQ Innehåll Systemalternativ..................... 3 Kanter och storlekar.................

Läs mer

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Sida 1/19 Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Till modell 712, 714 och 716 monteras sockelprofilerna till långsidan, med hjälp av en skruvplattan. Skruvplattan monteras invändigt i sockelprofilen.

Läs mer

Made in Sweden MONTERINGSANVISNING. Solfångare på bentrianglar

Made in Sweden MONTERINGSANVISNING. Solfångare på bentrianglar MONTERINGSANVISNING Allmänt Bentrianglarna monteras i första hand på platta tak eller på marken med syftet att få en mer fördelaktig vinkel på solfångaren mot solen. Aquasol levererar tre modeller av benställningar,

Läs mer

DUSCHVÄGG RUND ART MONTERINGSANVISNING

DUSCHVÄGG RUND ART MONTERINGSANVISNING DUSCHVÄGG RUND ART. 52111 MONTERINGSANVISNING 873 X 873 MM HÖJD: 1850 MM MED JUSTERBAR SKRUV FÖR CENTRERING AV DÖRRAR - SNABBT & ENKELT Produktens utseende kan vara ändrad sedan instruktionen trycktes

Läs mer

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt.

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. Bygg en svävande fåtöljen HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. presenterar Fåtölj. Bottenplatta. Drivaggregat. Styrspak. Lyftaggregat. Lyftspak. Bottenplatta Skaffa en matta i rätt storlek. Gör två

Läs mer

Platåkonsol 2420, 2425, 2426

Platåkonsol 2420, 2425, 2426 Platåkonsol 2420, 2425, 2426 2420_001 BRUKSANVISNING Innehåll Platåkonsol 2420, 2425, 2426 Innehåll ALLMÄNT...3 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 Kontrollera alltid produkter och utrustning innan användning...4

Läs mer

Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran

Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställandesätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta

Läs mer

Hemfjäll Stuga 25m 2

Hemfjäll Stuga 25m 2 Monteringsanvisning Hemfjäll Stuga 25m 2 med loft v1.1 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande

Läs mer

Måål!-vägg. Fullträff! Måål!-vägg Nu behöver du inte åka till sporthallen för att skjuta boll på en målvägg, du kan göra det hemma i trädgården.

Måål!-vägg. Fullträff! Måål!-vägg Nu behöver du inte åka till sporthallen för att skjuta boll på en målvägg, du kan göra det hemma i trädgården. Måål!-vägg Fullträff! Måål!-vägg Nu behöver du inte åka till sporthallen för att skjuta boll på en målvägg, du kan göra det hemma i trädgården. 1 Inledning Målväggen är klassikern med stort K för fotbollsfantaster.

Läs mer

Monteringsanvisningar

Monteringsanvisningar Monteringsanvisningar MODELL: HG-B, HG-DG STORLEK (L x B x H): 390 x 343 x 290 cm LÄS IGENOM NOGGRANT FÖRE MONTERING INNEHÅLL 1. Monteringsråd... sida 1 2. Funktioner... sida 2 3 3. Lista över delar...

Läs mer

Bure stuga 25m 2 med loft

Bure stuga 25m 2 med loft Monteringsanvisning Bure stuga 25m 2 med loft v1.8 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

H&L Iglo Veranda Monteringsinstruktioner

H&L Iglo Veranda Monteringsinstruktioner H&L Iglo Veranda Monteringsinstruktioner Vi gratulerar till ditt köp av en H&L Iglo Veranda. Vi hoppas att Verandan kommer att motsvara dina förväntningar till en hälsosam kalvuppfödning. Följande instruktioner

Läs mer

MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING

MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING 1. BÖRJA MED ATT BESTÄMMA VAR PUSH-TO-OPEN FUNKTIONEN SKA VARA Varje modul är försedd med sk. push-to-open. Detta betyder att du trycker på dörren för att den ska

Läs mer

PLATÅKONSOL /-002 BRUKSANVISNING

PLATÅKONSOL /-002 BRUKSANVISNING PLATÅKONSOL 9-741-02001/-002 BRUKSANVISNING Safety Solutions Jonsereds AB IG-Joist Hanger-1634 Innehåll Platåkonsol Innehållsförteckning Allmänt... 3 Säkerhetsföreskrifter... 3 Kontroll av produkter före

Läs mer

Montage- och bruksanvisning FLEXY Trappställning

Montage- och bruksanvisning FLEXY Trappställning Montage- och bruksanvisning FLEXY Trappställning För din egen och andras säkerhet läs igenom anvisningarna för korrekt montering och säker användning. Ni som ägare ansvarar för att de personer som monterar

Läs mer

Nordic Knights. Så du vill sy dig en 15kvm stor paviljong?

Nordic Knights. Så du vill sy dig en 15kvm stor paviljong? Nordic Knights Så du vill sy dig en 15kvm stor paviljong? Först och främst, de allra flesta paviljonger under medeltiden verkar ha haft en eller två mittpålar och ekerhjul för att hålla taket på plats

Läs mer

Monteringsanvisning. Bure stuga 25m 2. med loft. v1.0

Monteringsanvisning. Bure stuga 25m 2. med loft. v1.0 Monteringsanvisning Bure stuga 25m 2 med loft v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem

Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem Tack för ditt köp av Herrljunga ledstångsfabriks räckessystem. Vi önskar dig all lycka med monteringen av ditt nya räcke och hoppas att instruktionerna är tydliga.

Läs mer

Fjällnäs Stuga 25m 2

Fjällnäs Stuga 25m 2 Monteringsanvisning Fjällnäs Stuga 25m 2 med loft v1.2 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande

Läs mer

MONTAGEANVISNING GLASA ALTANINGLASNING

MONTAGEANVISNING GLASA ALTANINGLASNING MONTAGEANVISNING GLASA ALTANINGLASNING Du behöver följande verktyg: Måttband Krysskruvmejsel Vattenpass Märkpenna 8 mm Led/fast nyckel Borrmaskin Borr 4,2 + 5,5 + 13 mm 1 Innehåll: Börja med att kontrollera

Läs mer

Luftkonditionering kassettmodell split QW

Luftkonditionering kassettmodell split QW MONTERINGSANVISNINGAR Luftkonditionering kassettmodell split QW TPi Klimatimport AB www.tpiab.com info@tpiab.com INNEHÅLL 1 Val av installationsplats inomhus-/utomhusdel 2 Fritt utrymme för installation/service

Läs mer

Monterings- och bruksanvisning

Monterings- och bruksanvisning Monterings- och bruksanvisning Autorobot Finland Oy, 2014 4-2014, Srj 8 fr. EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 3 MONTERINGSSANVISNING Grundarbeten Marken på stranden behöver nödvändigtvis inte jämnas

Läs mer

ÖRNEN 20 BASTU 3-RUM 20 KVM

ÖRNEN 20 BASTU 3-RUM 20 KVM ÖRNEN 20 BASTU 3-RUM 20 KVM MONTERINGSANVISNING Plint & Syll ritning Örnen 20 5400 x 3700 Ca 100 mm Fritt 5385 2060 1827,5 1977,5 3655 Måtten avser utvändigt syllram med centrum på mitten samt ev. mellanvägg

Läs mer

Monteringsanvisning Örnen 6

Monteringsanvisning Örnen 6 Monteringsanvisning Örnen 6 Vid frågor kan du ringa Stig Wikström VD/Säljare. Telefon: 0910-78 17 80 Christoffer Engström Montering/Tekniska frågor. Telefon: 0910-78 17 84 Eller så kan du nå oss på info@botniastugan.se

Läs mer

Tillbehörspaket Golv 90 Tak 45 Tak 6 Takbrädor nr 4 börja med dessa brädor när taket spikas 18 Underslag till golvbjälkar

Tillbehörspaket Golv 90 Tak 45 Tak 6 Takbrädor nr 4 börja med dessa brädor när taket spikas 18 Underslag till golvbjälkar Materialspecifikation Rasken-25-1 Blockpaket Väggblock Gavlar 4 Vingar till vindskivor. 64st stora vinklar till takstolarna. Ankarspik 2pkt. Bult 10x70mm 64st med mutter och bricka. Spikplåtar 10st till

Läs mer

PRODUKT NAMN ANGERS REFERENS NUMMER 1

PRODUKT NAMN ANGERS REFERENS NUMMER 1 PRODUKT NAMN REFERENS NUMMER ANGERS 1 2 3 VIKTIGT (Läs noga innan du börjar)! - Följande instruktioner inkluderar båda bilderna (indikerar varje del av siffrorna - se del lista ovan) och illustrationer.

Läs mer

Montageanvisning skjutpartier GLASA INGLASNING

Montageanvisning skjutpartier GLASA INGLASNING Montageanvisning skjutpartier GLASA INGLASNING Måttband Krysskruvmejsel Borrmaskin Du behöver följande: Vattenpass Märkpenna Borr 4 och 6 mm Börja med att lägga vattenpasset på det stället där du skall

Läs mer

Monteringsanvisningar Uteboxen Standard

Monteringsanvisningar Uteboxen Standard Monteringsanvisningar Uteboxen Standard FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställandesätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta

Läs mer

Monteringsanvisning Funkis 7

Monteringsanvisning Funkis 7 Monteringsanvisning Funkis 7 Vid frågor kan du nå oss på Stig Wikström VD/Säljare. Telefon: 0910-78 17 80 Christoffer Engström Montering/Tekniska frågor. Telefon: 0910-78 17 84 Eller maila info@botniastugan.se

Läs mer

MONTAGE...2! INNAN!MONTAGE...2!

MONTAGE...2! INNAN!MONTAGE...2! MONTAGEANVISNING EVA bumper bryggfendrar SPAR TID LÄS DENNA MONTAGEANVISNING INNAN DU MONTERAR! Gäller produkt EVA bumper B60, B60 Hörn, B70, B80, B90 och B100 Datum 120210 Ref TA/www.d-fender.se MONTAGE...

Läs mer

Monteringsanvisning Tunnbastu (1013)

Monteringsanvisning Tunnbastu (1013) Monteringsanvisning Tunnbastu (1013) 1 Montera bastun på ett plant underlag. Obs! Del 1 hör ej till leveransen. Montera bastuns bas, delarna passar i de utskurna spåren. Skruva ihop delarna (skruvhål finns

Läs mer

SKEPPSHULT STEGEN ALUMINIUM- TRAPPOR. SVETSGATAN 1, SE SKEPPSHULT, SWEDEN

SKEPPSHULT STEGEN ALUMINIUM- TRAPPOR.    SVETSGATAN 1, SE SKEPPSHULT, SWEDEN SKEPPSHULT STEGEN SKEPPSHULTS PRESS & SVETS AB SVETSGATAN 1, SE-333 93 SKEPPSHULT, SWEDEN TEL. +46(0)371-362 90 FAX. +46(0)371-360 95 www.skeppshultstegen.se E-mail: info@skeppshultstegen.se ALUMINIUM-

Läs mer

Monteringsanvisning.

Monteringsanvisning. Hustyp SMEAN Monteringsanvisning. De första bladen i denna monteringsanvisning innehåller råd som ni kan ha mycket glädje av när ni ska montera er stuga. Har ni några frågor när ni läst igenom denna text

Läs mer

Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare

Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare IM_RotaryHE_SE-0 Innehåll Innan installation, läs noggrant igenom anvisningen och förvissa dig om att du förstår innehållet. Vid frågor, var vänlig kontakta

Läs mer

TRALL & TRÄDÄCK SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se

TRALL & TRÄDÄCK SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRALL & TRÄDÄCK SÅ ENKELT ATT DU GÖR DET SJÄLV! www.grabber.se TRALL & TRÄDÄCK Ge huset ett riktigt lyft. En trall eller ett trädäck kan skapa en inbjudande veranda framför huset eller varför inte lägga

Läs mer

Längd i mm. Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer.

Längd i mm. Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer. Sida 1/14 Placera paviljongen på ett solig plats där den också skyddas så bra som möjligt mot vinden. Genom kraftig vind, stäng alla fönster och dörrar. Vid kraftigt snöfall, ta bort snö från taket på

Läs mer

Väggfäste Universal och Mätarm. Bruksanvisning Läs igenom bruksanvisningen noggrant och förstå innehållet innan du använder Väggfäste Universal.

Väggfäste Universal och Mätarm. Bruksanvisning Läs igenom bruksanvisningen noggrant och förstå innehållet innan du använder Väggfäste Universal. Väggfäste Universal och Mätarm S Bruksanvisning Läs igenom bruksanvisningen noggrant och förstå innehållet innan du använder Väggfäste Universal. Innehållsförteckning Produktinformation... 2 Väggfäste

Läs mer

Franska Spiraltrappor i gjutjärn

Franska Spiraltrappor i gjutjärn Modell 1895 Denna Franska spiraltrappa är en direkt kopia av det original som kommer från den industriella eran, cirka 1895. Diameter Den totala diametern är 108 cm. Modell 1895 är därmed den smalaste

Läs mer

City-Boxens Vindskydd B3000xL6000. Vindskydd på bilden är 3x9m Finns även med en bit heltäckt vägg i fronten.

City-Boxens Vindskydd B3000xL6000. Vindskydd på bilden är 3x9m Finns även med en bit heltäckt vägg i fronten. City-Boxens Vindskydd B3000xL6000 Vindskydd på bilden är 3x9m Finns även med en bit heltäckt vägg i fronten. Innan du börjar montera vindskyddet Innan du startar uppmonterar ber vi dig noggrant läsa igenom

Läs mer

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna - 1 - Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna CityBoxens Monteringsanvisning Innan du börjar montera boxarna Innan du startar uppmonterar av City-Boxen

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

5-I-1-LIST. Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning

5-I-1-LIST. Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning PGINCP(-)MD215 2 150 x 13 mm x 48 mm 1 (kniv + skena ingår) Produktbeskrivning Listen med Incizo -teknik är en enkel lösning för att få en perfekt avslutning

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

Bruksanvisning till markis (manuell)

Bruksanvisning till markis (manuell) Bruksanvisning till markis (manuell) Grattis till din nya markis, vi hoppas att du kommer att få stor glädje av markisen i många år. Följ instruktionerna för en säker och korrekt montering. Vi råder Er

Läs mer

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Montering av Lustväxthus 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Detta behövs vid montering Det krävs minst två personer för att montera växthuset. Följande

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk.

ANVÄNDARMANUAL. VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk. ANVÄNDARMANUAL VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk. Vaggaro bekväm för både vuxna och barn Vaggaro är en hopfällbar kombinationsmöbel som snabbt blir oumbärlig

Läs mer

Monteringsanvisning Funkis 11

Monteringsanvisning Funkis 11 Monteringsanvisning Funkis 11 Vid frågor kan du ringa Stig Wikström VD/Säljare. Montering/Tekniska frågor. Telefon: 0910-78 17 80 Telefon: 0910-78 17 84 Stig@Botniastugan.se info@botniastugan.se Lycka

Läs mer

KVALITET SÄKERHET FUNKTION MONTERINGS ANVISNING FLEXY ALUMINIUM STÄLLNINGAR. SNABB och ENKEL MONTERING

KVALITET SÄKERHET FUNKTION MONTERINGS ANVISNING FLEXY ALUMINIUM STÄLLNINGAR. SNABB och ENKEL MONTERING KVALITET SÄKERHET FUNKTION MONTERINGS ANVISNING FLEXY ALUMINIUM STÄLLNINGAR SNABB och ENKEL MONTERING Monteringsanvisning FLEXY Steens Mekaniska har lång erfarenhet och stora kunskaper om byggbranschen

Läs mer

Jutis Funkishus 15m 2

Jutis Funkishus 15m 2 Monteringsanvisning Jutis Funkishus 15m 2 v1.3 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i

Läs mer

att spänna murarsnöre eller spraya med märkfärg.

att spänna murarsnöre eller spraya med märkfärg. 1. Mät ut och markera ungefärlig storlek och placering på ditt altanbygge genom att spänna murarsnöre eller spraya med märkfärg. 2. Markera altanens höjd på husfasaden med ett kritsnöre 3. Ta bort all

Läs mer

ANGÅENDE REGLARNAS TJOCKLEK

ANGÅENDE REGLARNAS TJOCKLEK Montera din Celine 15 MULTI så här: *Stugan levereras i väggblock; 12 st med bredden 1200 mm och 2 st med bredden 472 mm. *Fönster, dörr och foder levereras omonterade, för att monteras efter målning.

Läs mer

Instruktion för svart 32mm slang, kallas även dukt. Läs hela anvisningen innan du börjar gräva. Installationen utförs i delmoment.

Instruktion för svart 32mm slang, kallas även dukt. Läs hela anvisningen innan du börjar gräva. Installationen utförs i delmoment. Instruktion för svart 32mm slang, kallas även dukt. Läs hela anvisningen innan du börjar gräva. Installationen utförs i delmoment. Först och främst ska du bestämma var i huset du vill komma in med fibern.

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

Monteringsanvisning. Bruks Stuga 10m 2. v1.1

Monteringsanvisning. Bruks Stuga 10m 2. v1.1 Monteringsanvisning Bruks Stuga 10m 2 v1.1 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

PRODUKT NAMN LILLE REFERENS NUMMER 1

PRODUKT NAMN LILLE REFERENS NUMMER 1 PRODUKT NAMN REFERENS NUMMER LILLE 1 2 VIKTIGT (Läs noga innan du börjar)! - Följande instruktioner inkluderar båda bilderna (indikerar varje del av siffrorna - se del lista ovan) och illustrationer. Tänk

Läs mer

Monteringsanvisning. Publicus cykelställ

Monteringsanvisning. Publicus cykelställ Ett av nordens mest sålda cykelställ. PUBLICUS är ett cykelställ uppmärksammat för sin goda design. Den enkla, rena formen ger denna eleganta klassiker en naturlig plats i det offentliga rummet. cykelställ

Läs mer

GARAGE BRUKSANVISNING

GARAGE BRUKSANVISNING GARAGE BRUKSANVISNING INNAN DU BÖRJAR Innan du börjar installationen, kontrollera med de lokala myndigheterna om det behövs en bygglov. Följ alla monteringsinstruktioner i denna manual; om instruktionerna

Läs mer

11 Systemspecifika regler filtbanan Generella mått Standardbanor Banskisser Diagram... 32

11 Systemspecifika regler filtbanan Generella mått Standardbanor Banskisser Diagram... 32 Innehållsförteckning 11... 3 11.1 Generella mått... 3 11.2 Standardbanor... 4 11.3 Banskisser... 5 11.3 Diagram... 32 De systemspecifika reglerna för filtbanan beslutas av World Minigolf Sport Federation

Läs mer

Säkerhet. Vid monteringen behövliga verktyg. Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer.

Säkerhet. Vid monteringen behövliga verktyg. Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer. Säkerhet Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer. lyftning, flyttning och vändning av kåpan montering av avlastningsfjädrar montering av vindhake säkerställ, att släpvagnen hålls stadigt på plats

Läs mer

Foto: Andreas Gustafsson. Redskapsreglemente Trupp

Foto: Andreas Gustafsson. Redskapsreglemente Trupp Foto: Andreas Gustafsson Redskapsreglemente Trupp Januari 2015 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Fristående... 4 3. Tumbling... 5 3.1 Ansatsbana... 5 3.2 Tumblinggolv... 5 3.3 Landningszon... 6 3.4

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer