Vetenskap och Folkbildning Uppsala lokalavdelning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vetenskap och Folkbildning Uppsala lokalavdelning"

Transkript

1 Vetenskap och Folkbildning Uppsala lokalavdelning 1. Årsmötets öppnande Årsmöte 23/ Biotopia Uppsala 2. Godkännande av dagordning samt anmälan av övriga frågor 3. Val av mötesordförande, sekreterare samt två justeringspersoner tillika rösträknare 4. Kallelse till årsmöte enligt stadga 5. Fastställande av röstlängd 6. Verksamhetsberättelse 7. Ansvarsfrihet 8. Föreningens ekonomiska verksamhet 9. Verksamhetsplan 10. Motioner 11. Beslut om antal ledamöter i styrelsen 12. Val av ordförande för föreningen för Val av övriga ordinarie ledamöter 14. Val av två revisorer med uppgift att granska verksamheten för Val av valberedning för 2015 a) två ledamöter b) sammankallande 16. Övriga frågor 17. Årsmötets avslutande

2 VerksamhetsberättelseförVoFiUppsala;verksamhetsåret2014. VoFiUppsalahöllårsmötemåndagenden10/3B2014,kl19.00,påBiotopia. Konstituerandestyrelsemötesöndagenden30mars Viharhaft7styrelsemötensedanförraårsmötet. Styrelsenbestod2014av:FredrikJulihn(ordförande),BirgittaEricsson(vice ordförande),rolanduhrberg(sekreterare/kassör),övrigaledamöter:rikard Enberg,PerJohanRåsmark,MikaelIngemyr,ochMariaPetersson. ValberedningenbestodavAndersNordströmochRafaelAhlskog. VerksamhetsrevisorervarGunillaBurellochStephanPomp. Förutomdenedanbeskrivnaarrangemangenharvianordnatettantalskeptikerpubarochskeptikerfikaunderverksamhetsåret.Dessutomharvisomvanligtvaritmedpåkulturnatten. SkeptikerpaneleniUNTharvaritvilandeunderåret,fåelleringafrågorhar inkommittillredaktionenunderåret. 2014B04B14.FöreläsningavGöranEricssonBFusionsenergi. Detbrukariblandliteskämtsamtsägasattfusionsenergiärframtidensenergikälla ochsåalltidkommerattförbli.fusionskraftärsolensenergi,ochilikhetmedandranukleäraprocesserärpotentialenförenergiutvinningmycketstor.menfusionsteknikenharvisatsigsvårtattbemästra.idettafördragpresenterasfusionsenerginsgrunder,deolikateknikersomidaganvändsförattkontrolleraprocessernaochdeplanersomnudragitsuppieuropaförattlevereraelektricitetfrånfusionskraftföreår2050.fusionsenerginsfördelarochnackdelardiskuterasliksomdestoravetenskapligaochtekniskautmaningarsomfortfarandeåterstårattlösa. GöranEricssonärprofessoritillämpadkärnfysikvidUppsalauniversitetochforskarinomfusionsenergimedspecialiseringinomnukleäramätBochanalysmetoder.

3 StörredelenavlokalenpåBiotopiaupptogsavenrobotbanasomunderdagtidanvändesavpåsklovsledigaskolbarn.Mendet20talmedlemmarsomkomdennakvällficktrotsalltplatsmedlitegodvilja. 2014B04B29.FöreläsningavTorbjörnFagerströmBPrisetattavståfrångenteknik ijordbruket.studieförbundetvuxenskolandrakensalenkl19. DenopinionsmässigagenomklappningenförmodernväxtförädlingiEuropaär nogdetstörstanederlagetförjordbruksrelateradvetenskapsedantrofim LysenkokördesovjetiskbiologiibottenunderStalintiden.Skuldentilldettaärheltochhålletenmassivochframgångsrikdesinformationsomunderlångtidbedrivitsavettantalsärintressen.Medupphöjdarrogansignorerasvetenskapligaresultat,hurtungadeänär,ochmanroparpåmerariskforskningochmeralångbänk.RuntomiEuropapågårettomfattandearbeteinomvetenskapsakademier,forskningsfinansiärer,universitet,m.fl.aktörersomföreträderettvetenskapligtsynsättförattförsökabrytadennadesinformation, somytterstäretthotmoteuropeisktvetenskapsbaseratjordbruk. IföreläsningenbelysteTorbjörnFagerströmsituationeniEuropaochdekostnaderdeninnebärförEuropeisktjordbrukochEuropeiskjordbruksforskning. Storbesvikelseattendast21personerkomochficktadelavmycketintressant ochlärorikföreläsning.detärklart,atthaenföreläsningdagenförevalborgi Uppsalaärinteheltoptimalt.Vihadefrånbörjanplaneratatthaden28men dåvardrakensalenupptagen. 2014B05B12.FöreläsningavPärNyman,doktorandistatskunskapvidUppsala universitet.vemkanmanlitapå?ommätfeliopinionsundersökningar Pärundervisarienmetodkursochforskaromfinanspolitisktbeslutsfattande ochväljarbeteende. Föreläsningenhandladeblandannatomolikamätfelsomkanförekommaiopinionsundersökningar,samthurmanhanterardessamätfel.Somavslutninglyftesfrågornatilldenstörrebildenochomhurfokuspåopinionenpåverkarpolitiken.Dethelaavslutadesmedenfrågestund. Vivaretttjugotalåhöraresomficktadelavenintressantföreläsning. 2014B05B26.Terminsavslutningkl19påBiotopia. Samtalskvällmedfikaochentraditionsenligquiz,vardetsomdettiotalmedlemmarsomkomdennakvällbjödspå.

4 2014B09B13.Kulturnatten,bokbordochplanschermedinformationomvår verksamhet.färgtest,ordförfärger,målademedannanfärgäntextenangav, dettaärsvårareattläsaändärfärgenöverensstämmermedtexten.vilkenbekräftadesnärtestetgenomfördesmedtidtagning.vädergudarnavarpåstrålandehumördennadagvarmtochsoligt. 2014B09B22FöreläsningmedPerKornhall,Skolanochvetenskapen.DennaföreläsninghadeviförlagttillDrakensalen(SV),vårförhoppningvarjuattdetskullekommasåmångaåhörareattBiotopiainteskulleräckatill.Detkom40 personersomficklyssnatillengivandeföreläsning.denefterföljandediskussionenblevlivligochkl21fickvibrytatrotsattmångahadeytterligarefrågortillper. 2014B10B06.FöreläsningmedNeilPowell,föreståndareförCentrumförhållbarutvecklingochgästprofessorförNaturresurserochHållbarutveckling,Uppsalauniversitet. Föredragetsrubrik, ClimatechangeadaptationandwatergovernanceBreconcilingfoodsecurity,renewableenergyandtheprovisionofmultipleecosystemservices. Föredragethandladeomhurdetmesteffektivtgårattanpassasigtillklimatförändringarnasamthurvikanorganiseravårtstyrelsesätttilldessanyautmaningar. Jagtyckteochmångamedmigattdetvarlitesvårthängamediallaturerunderföreläsningen.Framställningenhadetjänatpåattgelitemerenkelbaskunskapibörjanavföreläsningen.Vivar15personeripubliken. 2014B10B20FöreläsningmedUweZimmerman,lektorisolcellsgruppenvid avdelningenförfastatillståndetselektronikpåångström. Enmycketbraföreläsning,pedagogisktupplagdochmedambitionenattslåhålpådevärstamyternakringmöjlighetenattanvändasolcellerförvårelproduktion.Vifickbådedeltaljinformationsomt.ex.hurmycketdetskiljerieffektberoendepåvinkelmotsolenochorienteringiolikaväderstreckochmerövergripandeomskillnaderpåolikabreddgrader.Äventillverkning,ekonomi, utvecklingeniolikaländerochövertidochmycketmycketmertogsuppunderföreläsningenochdenavslutandefrågestunden.vivar15stintresserademedlemmarsomficktadelavdennagivandeföreläsning.

5 2014B11B10FöreläsningmedPiaLindberg"Hållbarabiobränslen" PiaärmolekylärbiologochforskarevidInstitutionenförkemiBÅngström, Uppsalauniversitet Förattmotverkaklimatförändringarnamåsteviersättafossilabränslenmed någotannatsomintebidrartillnettoutsläppavväxthusgasertillatmosfären. Biobränslenärettalternativ,därmanvidförbränningintesläpperutmerkoldioxidänvadsomtagitsuppavdeväxtersomanvändsförattproducerabränslet.Idaganvändsetanolocholikaformeravbiodiesel.Jagkommerattdiskuteranågraproblemmeddessabränslenochbeskrivanågraandraalternativ,ochhurbioteknikkanhjälpatillattlösabränsleproblemeniframtiden. Detvar21personeripubliken,ochganskamycketdiskussionoch frågor.honpratadeomdemiljöbochenergiförsörjningsproblemsomvi stårinförochförbochnackdelarmeddeolikavarianterpåbiobränslen somdiskuterasnu,samtnågraframtidamöjligheterbaseradepå genmodifierademikroorganismer.

6 Verksamhetsplan Vetenskap och folkbildning i Uppsala Föreningens syfte är att främja folkbildning om vetenskapens metoder och resultat. Särskilt tar föreningen som sin uppgift att i en fri opinionsbildning bekämpa de felaktiga föreställningar som förekommer i frågor som kan avgöras vetenskapligt. Under flera år har föreningen ordnat föredrag och samlat intresserade medlemmar, det är något som har varit uppskattat men som inte alltid har nått ut till så många som inte redan känner till föreningen. Vi har försökt ha en fråga skeptikern spalt i UNT men det har inte kommit in frågor för att spalten skulle vara stadigt återkommande. Samtidigt kan man notera att till VoFs facebook sida kommer det många frågor så det finns ett engagemang för de ämnen vi vill ta upp. Tidigt i föreningens historia ordnade vi en studiecirkel som även den var uppskattad men inte heller nådde utanför kretsen av de som redan sympatiserade med föreningen. Många i styrelsen har den sista tiden känt att det engagemang man satsat inte gett ett sådant resultat så att det har känts givande. Under det kommande året är förhoppningen att nya former för verksamheten kan hittas. Exakt hur de kommer att se ut återstår att se. Uppsala är en stad som inte saknar folkbildning och lokalavdelningen behöver en period av förnyelsearbete för att hitta en tydlig och effektiv roll i den uppsaliensiska debatten. Det finns dock mycket som är planerat som verksamhet under 2015 Vi vill fortsätta jobba med föreläsningar, men kanske ha färre som man kan satsa mera energi och resurser på. Det ger en möjlighet att göra föreläsningarna lite större och locka en publik utöver de som redan är medlemmar. Vi vill fortsatt synas på Kulturnatten och då gärna med fler medlemmar än styrelsen. Vi vill ordna sociala träffar där medlemmar kan umgås och lära känna varandra för att försöka motverkar anonymiteten och stärka engagemanget för föreningen. Vi vill möta nya studenter när de kommer till Uppsala och presentera föreningen för dem. Vi vill inleda ett utvecklingsarbete där vi försöker hitta nya verksamhetsformer. Det är vad som styrelsen bedömer som realistiskt och nödvändigt inför året Vi hoppas även att fler saker ska kunna ske genom föreningens försorg.

7 Valberedningen Vetenskap och Folkbildning Uppsala TILL ÅRSMÖTET DEN FÖR UPPSALA LOKALAVDELNING AV VETENSKAP OCH FOLKBILDNING. Valberedningens förslag till styrelse för Uppsala lokalavdelning av Vetenskap och Folkbildning för verksamhetsåret Samtliga val gäller för ett år. Valberedningen föreslår årsmötet besluta att styrelsen består av 7 ordinarie ledamöter. Se stadga för lokalavdelningen paragraf 6. Ordförande väljes särskilt. Se paragraf 4. Valberedningen föreslår årsmötet att till ordförande välja Gunilla Burell. Valberedningen föreslår årsmötet välja följande sex ordinarie ledamöter: Birgitta Ericsson Dan Larhammar Maria Pettersson Stefan Pomp PerJohan Råsmark Roland Uhrberg Valberedningen presenterar inget förslag till val av två revisorer Se paragraf 4. Nominering får ske på årsmötet Valberedningen har bestått av Rafael Ahlskog (sammankallande) samt Anders Nordström

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Namn och organisation 1 1. Föreningens namn är Noaks Ark Syd 2. Föreningen är lokalförening inom Riksförbundet Noaks Ark. Ändamål och

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i Protokollet sparas av lokalavdelningen. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017, kl i Redovisning av genomfört årsmöte sker genom digital inlämning av valrapport och verksamhetsberättelse senast

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma

Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma 2017-05-23 1 NAMN Föreningens namn är Realstars ideell förening Sverige (nedan Realstars eller föreningen ). Realstars är en

Läs mer

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 på Gästgivaregården i Hurva. 1 Mötet öppnas. SVK Södras ordförande Cicci Landén öppnar mötet. 2 Justering av röstlängden. Förslag att röstlängden

Läs mer

Stadgar för Unga Forskare Stockholm

Stadgar för Unga Forskare Stockholm Sida 1 av 5 Stadgar för Unga Forskare Stockholm Reviderad: 2015 02 21 1 Grundstadgar 1.1 Definitioner Medlemsförening = Förening som har sitt säte i Stockholms län samt har antagits av UFS årsmöte och/eller

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2015

Årsmöteshandlingar 2015 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015 Nätbilaga Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2015

Läs mer

Att hålla ett årsmöte en lathund för ordförande på årsmöte och fullmäktige

Att hålla ett årsmöte en lathund för ordförande på årsmöte och fullmäktige Att hålla ett årsmöte en lathund för ordförande på årsmöte och fullmäktige Många av oss är kanske inte alltför rutinerade årsmötesordförande och det händer att vi blir lite ställda ibland, vilka ordsvängningar

Läs mer

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011)

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Tid: 17 mars 2012 kl 10.30 PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Plats: Svenska Kryssarklubben, Nacka Strand Närvarande: Carl-Olov Filipsson (ordförande) Tommy Malmgren (vice

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Handlingar Grön Ungdom Södertörn Extra årsmöte Dagordning

Handlingar Grön Ungdom Södertörn Extra årsmöte Dagordning Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer a) Val av mötesordförande b) Val av mötessekreterare c) Val av justerare tillika rösträknare 3. Fråga om stadgeenlig kallelse utfärdats 4. Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 VÄSTRA GÖTALANDS DÖVAS LÄNSFÖRBUND PROTOKOLL Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 Sign: Plats: Kommunfullmäktiges sal, Stadshus i Skövde Närvarande:

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna.

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. 1. Justering av röstlängd Kikki Tiestö,Ida Björklun, Maria Thim, Renée Östrand, Eva Arnell, Carola Selin Sabel,, Stefan Svennefelt,

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande.

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande. Lhasa Apso Klubben 1/ Protokoll fört vid Lhasa Apso Klubbens årsmöte den 29 mars 2014 på Vilsta, Eskilstuna Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna.

Läs mer

Stadgar för lokalförening i RFSU

Stadgar för lokalförening i RFSU Stadgar för lokalförening i RFSU 1 Föreningens namn Föreningens namn är RFSU Uppsala 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Uppsala 3 Föreningsform RFSU Uppsala är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

PROTOKOLL VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA FÖR FÖRENINGEN FÖRETAGSEKONOMI I SVERIGE

PROTOKOLL VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA FÖR FÖRENINGEN FÖRETAGSEKONOMI I SVERIGE PROTOKOLL VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA FÖR FÖRENINGEN FÖRETAGSEKONOMI I SVERIGE Datum 23 oktober 2013 Plats: Auditoriet Sparta, Ekonomihögskolan i Lund, Lunds universitet Deltagande: Avprickning mot registreringslista

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

Stadgar NTF Gävleborg

Stadgar NTF Gävleborg Stadgar NTF Gävleborg Styrelsens förslag till nya stadgar för NTF Gävleborg. Beslutsordning. Beslut om stadgeändring skall ske på två på varandra följande årsmöten, varav ett skall vara ordinarie. Minst

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

Stadgar för föreningen Öfolket

Stadgar för föreningen Öfolket Stadgar för föreningen Öfolket Syfte 1 Öfolket är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Öfolkets verksamhetsområde är Storön 1:1, att renovera och upprusta, bevara och vårda öns

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Kalendarium RFSL Örebro 2012

Kalendarium RFSL Örebro 2012 Kalendarium RFSL Örebro 2012 Februari 2 februari: Stolta föräldrar drar igång igen, vi träffas, fikar och diskuterar vad vi vill göra denna termin kl. 18.00. Vi träffas på Järnvägsgatan 38, RFSL Örebros

Läs mer

STADGAR. För. Spädbarnsfonden

STADGAR. För. Spädbarnsfonden STADGAR För Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 80 20 12-1193 Stigbergsliden 18 031-387 57 57 www.spadbarnsfonden.se 90 02 12 2 1. Namn Föreningens namn är Spädbarnsfonden. 2. Säte Föreningen har sitt

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Plats: Fängelsemuseets konferenslokal (Hamiltongatan 1 Gävle) 1 Mötets öppnande förklarar mötet öppnat klockan 13:11 ÅRSMÖTE 2015 2 Fastställande

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Korta gatan Solna Datum: Tid: 19.

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Korta gatan Solna Datum: Tid: 19. Närvarande lokalklubbar: Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Österåkers BK, Värmdö BK och Danderyd-Täby BK Ej närvarande

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad.

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. 1 Mötets öppnande Ordförande Jan Lennartsson öppnade årsmötet och hälsande alla välkomna. 2 Justering av röstlängden

Läs mer

GAVLECON Ekonom- och Mäklarföreningen vid Högskolan i Gävle

GAVLECON Ekonom- och Mäklarföreningen vid Högskolan i Gävle GAVLECON Ekonom- och Mäklarföreningen vid Högskolan i Gävle Protokoll 2013-02-12 Gavlecons årsmöte Plats: Nya Vall Närvarande: Se bilaga 1 Mötets öppnande Klockan 16.35 2 Mötesformalia godkänna kallelse

Läs mer

EHVS Vårmöte 2018 Protokoll

EHVS Vårmöte 2018 Protokoll EHVS Vårmöte 2018 Protokoll Mötesordförande: Lovisa Johansson Mötes kallande: EHVS Styrelse 2018-04-26 Linnésalen 17:00 Föredragarlista Föredragningslista, EHVS Vårmöte 2018-04-26 1 Mötets öppnande 2 Val

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Stadgar för Unga Forskare Stockholm

Stadgar för Unga Forskare Stockholm Sida 1 av 5 Stadgar för Unga Forskare Stockholm Reviderad: 2016 02 28 1 Grundstadgar 1.1 Definitioner Medlemsförening = Förening som har sitt säte i Stockholms län samt har antagits av UFS årsmöte och/eller

Läs mer

Dagordning SIRIUS Årsmöte 2017 (org.nr )

Dagordning SIRIUS Årsmöte 2017 (org.nr ) Dagordning SIRIUS Årsmöte 2017 (org.nr. 802500-4774) Datum 2017 05 07 Plats Polhemsgatan 38, Stockholm 1 Årsmötets öppnande Oscar Bergqvist förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötesfunktionärer 2.1 Val av

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

RFSU Stockholms stadgar

RFSU Stockholms stadgar RFSU Stockholms stadgar 1 Namn Föreningens namn är Riksförbundet för sexuell upplysning Stockholm och förkortas RFSU Stockholm. 2 Säte Föreningens säte är Stockholm. 3 Ändamål Föreningen utgår från övertygelsen

Läs mer

Att starta en studentförening

Att starta en studentförening 1 (5) Att starta en studentförening Läs noga genom hela dokumentet innan ni börjar skriva stadgar, och kontrollera att ni får med allt i er ansökan. Att starta en studentförening kan sammanfattas i fem

Läs mer

Protokoll för Salts årsmöte 2014

Protokoll för Salts årsmöte 2014 Protokoll för Salts årsmöte 2014 Plats: Pingstkyrkan, Hässleholm Datum och tid: 2014-05-30 kl 13.30 17.25 Närvarande: 64 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18 Underskrifter: Kristian Tyrberg (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte på Scandic Hotell, Mölndal

PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte på Scandic Hotell, Mölndal Sida 1 av 5 PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte 2018-03-10 på Scandic Hotell, Mölndal 1) Mötets öppnande Mats Viker öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Dessa stadgar ersätter 2012 års stadgar. Fastställdes i samband med höstmötet 2013. Denna version av stadgan är författad i Lund av Richard

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen.

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. Stadgar Tjejzonen Antagna vid årsmötet 20 april 2016 1 NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. 2 ÄNDAMÅL - Att arbeta preventivt och stärka den psykiska hälsan hos målgruppen. - Erbjuda medmänskliga möten

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00 Närvarande lokalklubbar: Danderyd-Täby BK, Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Vällingby BK, Värmdö BK och Österåkers BK Ej närvarande

Läs mer

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande 1. Mötets öppnande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl 18.02 2. Justering av röstlängd Röstlängden justerades till 20 stycken ombud att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera

Läs mer

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat. Bilaga 1: Stadgar Stadgar för UP esport. 1 Namn och föreningsform Lokalavdelningens namn är UP esport. Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Läs mer

1. amn Samfundets namn är Svenska Trossamfundet för Naturreligion (nedan STN)

1. amn Samfundets namn är Svenska Trossamfundet för Naturreligion (nedan STN) . 1. amn Samfundets namn är Svenska Trossamfundet för Naturreligion (nedan STN) 2. Ändamål STN skall verka för att de gamla natureligionerna bibehåller sin status i dagens samhälle. STN skall verka för

Läs mer

NTF Sydost ska arbeta för att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken.

NTF Sydost ska arbeta för att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken. Stadgar för NTF SYDOST 2012-02-16 1 ÄNDAMÅL NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Sydost är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar

Läs mer

Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden

Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden tidigare föreningarna FMOF och FAV (Utg. 1 Antagna vid konstituerande möte) (Utg. 2 Preliminärt godkänd vid föreningsmöte) (Utg. 2 Formellt fastställd vid föreningsmöte

Läs mer

PROTOKOLL. Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017.

PROTOKOLL. Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017. PROTOKOLL Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017. Plats: Solna Folket Hus, Skytteholmsvägen 2, Solna 1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sten

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor Årsmötet 2008 Protokoll Tid Lördagen den 29 mars kl. 13.00 16.00 Plats Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor 1 Mötets öppnande Förbundsordförande

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat. Neurologiskt Handikappades NHR MotalaNadstena Riksförbund Protokoll fort vid NHR MotalaNadstena ÅRSMÖTE Ort: 59: an, Gamla Stan, Motala Datum: 2011-02 -13 Klockan: 15.00-17.30 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

1. Mötets öppnande Stockholmsdistriktets ordförande Lennart Larsson hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet för öppnat.

1. Mötets öppnande Stockholmsdistriktets ordförande Lennart Larsson hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet för öppnat. Närvarande lokalklubbar: Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Vällingby BK, Värmdö BK, och Österåkers

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

Stadgar för NTF Gävleborg

Stadgar för NTF Gävleborg Stadgar för NTF Gävleborg Antagna vid NTF Gävleborg ordinarie årsmöte 2018-03-20 1 Ändamål NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Gävleborg är en fri, självständig och idéburen organisation

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar för #jagärhär

Stadgar för #jagärhär Stadgar för #jagärhär ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. Firma Föreningens namn är #jagärhär. 2. Syfte / ändamål #jagärhär är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett inkluderande

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Föreningen Ventus Stadgar

Föreningen Ventus Stadgar Föreningen Ventus Stadgar Namn 1 Föreningens namn skall vara Ventus och ha sitt säte i Malmö Målsättning 2 Föreningen har som mål: - att starta och driva en kulturförening med tyngdpunkt på musik. - att

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl. 13.00 1 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd 3. Fastställande av dagordning 4. Årsmötets behöriga sammankallande

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet

Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet 2018-04-14 Lignagatan 8, Stockholm Paragraf 8, 12 och 26 på dagordningen behandlades ej, och finns ej med i protokollet. 1 Förbundsmötet öppnas 2 Upprättande och justering

Läs mer

Svenska Frisbeesportförbundet

Svenska Frisbeesportförbundet Svenska Frisbeesportförbundet Protokoll fört vid årsmöte 19 mars, 2016 Plats: Scandic Järva Krog, Stockholm 1 ÖPPNANDE AV ÅRSMÖTET 2016 Ordförande Johan Robertson hälsade alla välkomna och förklarade mötet

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Norrbottens Körsångarförbund

Norrbottens Körsångarförbund Styrelsens förslag Norrbottens Körsångarförbund www.bdkör.se info@bdkor.se 1. Namn Norrbottens Körsångarförbund. 2. Ändamål Förbundet har till ändamål att verka för körsångens utveckling att sprida kännedom

Läs mer

Kallelse till distriktsårskonferensen 2016

Kallelse till distriktsårskonferensen 2016 Kallelse till distriktsårskonferensen 2016 Vänsterpartiet Värmland Karlstad den 16 december 2015 Till Partiföreningarna Distriktets valberedning och revisorer Landstingsgruppen Länets riksdags- och partistyrelseledamöter

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

3. Val av mötessekreterare Valdes föreningens styrelsemedlem GunBritt Wass till mötessekreterare.

3. Val av mötessekreterare Valdes föreningens styrelsemedlem GunBritt Wass till mötessekreterare. 1 Protokoll fört vid s årsmöte 2016-11-23 Plats: Hörsal 2 på Ekonomikum Tid: Klockan 20.20 Närvarande: Mats Cedvall, Anneli Edman,, Emma Narving, Torsten Palm, Göran Svensson, Paulina Rajkowska, Christian

Läs mer