Information om statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan"

Transkript

1 Dnr : (8) Information om statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan Det här dokumentet innehåller information om vilka regler som gäller för att ta del av bidraget, till exempel vad som avses med basnivå och vilka krav som ställs på legitimation/behörighet för de personalförstärkningar som genomförs. Instruktioner om hur du fyller i rekvisitionsblanketten finns på sid 4-8 Rekvisition av bidrag Huvudmän som beviljades statsbidrag för personalförstärkning inom elevhälsa 2014 ska enligt förordning (2011:1597) rekvirera bidraget. Rekvisitionen ska göras på en särskild blankett och ska vara Skolverket tillhanda senast den 15 maj Rekvisitionen avser perioden 1 januari till 31 december Kommunala huvudmän, kommunalförbund, landsting och sameskolstyrelsen ska skicka in en samlad rekvisition för hela huvudmannen. Enskilda huvudmän skickar in en samlad rekvisition för de skolenheter som ingick i ansökan. Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) ska skicka in en rekvisition per skolenhet kr per heltidstjänst eller uppdrag Statsbidraget är kronor per heltidstjänst eller uppdrag. En heltidstjänst motsvarar 1700 timmar per år. En huvudman kan ansöka om statsbidrag för flera tjänster eller uppdrag som motsvarar flera heltidstjänster. Om tjänst eller uppdrag motsvarar mindre än heltid reduceras statsbidraget för att motsvara den tid som tjänsten eller uppdraget omfattar. Beräkning av personalförstärkning Statsbidraget är avsett för förstärkningar utöver basnivån. Det betyder att huvudmannen måste upprätthålla minst den personaltäthet som rådde de två föregående Postadress: Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: vx Fax: skolverket@skolverket.se

2 2 (8) åren. Bidrag utgår endast för den del en huvudman ökar sin personaltäthet jämfört med basnivån. Vad är en basnivå? För att få statsbidrag ska huvudmannen öka sin personaltäthet jämfört med de två föregående åren, den så kallade basnivån. Basnivån är ett mått på den genomsnittliga personaltätheten i huvudmannens verksamhet. Basnivån räknas fram utifrån uppgifter från de två år som föregått det år som huvudmannen ansöker om statsbidrag för. För er som beviljats bidrag för första gången 2015 räknas basnivån fram utifrån den genomsnittliga personaltätheten i huvudmannens verksamhet 2013 och För er som tog emot statsbidraget för första gången under 2014 och rekvirerar nytt bidrag för 2015 räknas basnivån fram utifrån den genomsnittliga personaltätheten i huvudmannens verksamhet 2012 och För er som beviljats bidrag för en tvåårsperiod tidigare och beviljats för ytterligare två år 2014 räknas basnivån fram utifrån den genomsnittliga personaltätheten i huvudmannens verksamhet 2012 och Observera att detta innebär en ytterligare personalförstärkning utöver den som gjordes 2012 och Gör prognos av elevantal för vt och ht 2015 Ni ska göra en prognos av elevantalet för vårterminen och höstterminen 2015 i rekvisitionen. Dessa uppgifter kommer vi att stämma av mot Skolverkets officiella statistik i samband med uppföljningen av bidraget under Skolverkets officiella statistik baseras på uppgifter som huvudmän och skolor lämnar till SCB den 15 oktober varje år. Skolverket kontrollerar elevuppgifterna ni lämnat i efterhand eftersom statistiken publiceras med eftersläpning, (uppgifterna om antal elever den 15 oktober 2015 publiceras i april 2016). Rekvirera lägre belopp Det går att rekvirera ett bidragsbelopp som är lägre än det belopp ni fått beviljat i ansökan. Däremot går det inte att rekvirera ett högre belopp än beviljat i ansökan. Rekvirera bidrag för andra personalkategorier Det går att rekvirera bidrag för andra personalkategorier än de som angetts i ansökan men omfördelning kan endast ske inom personalkategori 1-4 (skolläkare, skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog) respektive inom personalkategori 5-6 (speciallärare och specialpedagoger). Skolverket kommer alltså inte godkänna omfördelningar mellan kategori 1-4 och 5-6.

3 3 (8) Hur hanteras frågor om legitimation och behörighet för elevhälsans personal? Statsbidrag lämnas endast under förutsättning att den som anställs eller ges uppdrag har legitimation och behörighet för det yrke som anställningen eller uppdraget avser. Från och med 2014 finns krav på lärarlegitimation när det gäller speciallärare och lärare med specialpedagogisk kompetens. Detta enligt en ändring i förordning (2012:317). Om statsbidrag används för anställning av eller uppdrag som skolkurator, lämnas statsbidrag endast under förutsättning att den som anställs eller ges uppdrag har adekvat utbildning för anställningen eller uppdraget. Hur ska den specialpedagogiska kompetensen redovisas i rekvisitionen? När det gäller specialpedagoger och speciallärare ska endast tid som innebär övergripande, främjande och förebyggande arbete (t.ex. handledning, systematiskt kvalitetsarbete mm redovisas). Tid som innebär undervisning av elever ska inte redovisas. Om en specialpedagog exempelvis delar sin tjänst mellan övergripande specialpedagogiska uppgifter och undervisning ska endast tid för de övergripande specialpedagogiska uppgifterna redovisas. Statsbidrag för elevhälsa 2016 och framåt Regeringens satsning på förstärkt elevhälsa omfattade perioden 2012 till Skolverket kan i dagsläget inte svara på om det kommer att vara möjligt att ansöka om statsbidrag för förstärkt elevhälsa Nyheter angående statsbidraget kommer att publiceras på statsbidragets webbplats. Besök webbplatsen regelbundet! All information om ansökan, rekvisition och uppföljning kommer att finnas på Skolverkets webb och uppdateras löpande. Skolverket kan inte garantera att den information om satsningen som skickas ut via e-post och post når fram till alla mottagare. Det bästa sättet att hålla sig uppdaterad om tidsplaner, viktiga datum med mera, är därför att besöka webbplatsen regelbundet: Skolverkets uppdrag att förstärka elevhälsan Skolverket har fått i uppdrag av regeringen att under 2012 till 2015 genomföra insatser för förstärkt elevhälsa. Regeringen har avsatt 625 miljoner kronor till statsbidrag för personalförstärkningar under Statsbidraget regleras i förordning (2011:1597) om statsbidrag för personalförstärkning inom elevhälsan. Mer information om uppdraget i sin helhet återfinns på

4 4 (8) Rekvisitionsblanketten ska vara Skolverket tillhanda senast den 15 maj. Mejla blanketten till och skriv huvudmannens namn i ärenderaden. Så här fyller du i rekvisitionsblankett 2015 Rekvisitionsblanketten är uppdelad i tre blad: Rekvisition del 1 ska fyllas i av samtliga huvudmän. Rekvisiton del 2 ska fyllas i av samtliga huvudmän (punkt 6 Personaltäthet kategori 5-6 fylls endast i av de huvudmän som rekvirerade bidrag 2014 och som blivit beviljade bidrag för personalkategori 5-6). Uppföljning ska endast fyllas i av de huvudmän som rekvirerade bidraget Rekvisiton del 1 1. Fyll i huvudmannens uppgifter Fyll i ert organisationsnummer som finns på bladet Org. nr och blanketten kommer automatiskt att visa uppgifter om status, huvudmannatyp, namn och adress. Om huvudmannens namn och adress inte stämmer, fyll i rätt uppgifter i de lila rutorna. Gå vidare till bladet "Rekvisition del 2" Rekvisition del 2 2. Elever Fyll i elevantal vårterminen 2015 och elevantal (preliminära) för höstterminen Vid uppföljningen kommer Skolverket att använda Skolverkets officiella statistik som samlas in per den 15 oktober varje år av SCB. Uppgifterna i kolumnen Elever ht 2014 tas fram per automatik och ska inte ändras.

5 5 (8) 3. Total personal 2015 (inklusive förstärkningen) Ni ska redovisa all personal oberoende av anställningsform (dvs tillsvidareanställningar, visstidsanställningar och inköpta tjänster och uppdrag). Redovisa uppgifter för hela kalenderåret 2015, vilket innebär att får göra en prognos för resterande delen av Fyll i totalt antal timmar som personalen kommer att arbeta under Timmarna ska vara inklusive den förstärkning som ni gör. Fördela timmarna mellan personalkategorier och verksamhetsformer. Ni ska endast redovisa den tid (timmar) som personalen arbetar inom elevhälsan. Undervisningstid för specialpedagoger och speciallärare räknas till exempel inte som tid inom elevhälsan. En heltidstjänst motsvarar timmar. 4. Personaltäthet personalkategori 1-4 Den här delen omfattar personalkategori 1-4, d.v.s. skolläkare, skolsköterska, skolkurator och skolpsykolog. De här uppgifterna räknas ut automatiskt. 4A: Basnivån är er genomsnittliga personaltäthet i elevhälsan per tusen elever före förstärkningen. Den räknas ut med hjälp av uppgifter som ni lämnat i oktoberinsamlingen. 1 4B: Personaltäthet 2015 är er personaltäthet efter förstärkningen per tusen elever. Värdet måste vara högre än basnivån (4A) för att ni ska ha rätt till bidrag. 4C: Förstärkning i personaltäthet (timmar). Visar antalet timmar som ni kan rekvirera bidrag för i personalkategori 1-4 för Fördela timmarna som ni vill rekvirera i personalkategori 1-4 Ska endast fyllas i om ni har beviljats bidrag för personalkategori 1-4 Fördela timmarna från 4C i tabell 5 för personalkategori 1-4. Fördela timmarna i verksamhetsformerna som ni förstärker i. Timmarna som ni fördelar i tabell 5 är de timmar som ni rekvirerar. Ni kan högst rekvirera den förstärkning som motsvarar er ökning i personaltäthet, det vill säga antal timmar i 4C. Om ni inte kan göra den förstärkning som ni planerat för i kategori 1-4 går det bra att omfördela beviljat bidrag inom kategori 1-4, t.ex. lägga fler timmar på skolpsykologen om ni inte kan anställa en skolläkare. Det bidrag som beviljats för personalkategori 1-4 kan inte användas till personalkategori 5-6. På samma sätt kan inte bidrag som beviljats för personalkategori 5-6 användas till en förstärkning av personalkategori Skolverkets officiella statistik som samlas in per den 15 oktober varje år av SCB.

6 6 (8) 6. Personaltäthet personalkategori 5-6 Den här delen omfattar personalkategori 5-6, det vill säga lärare med specialpedagogisk kompetens och speciallärare. De här uppgifterna räknas ut automatiskt. 6A: Basnivån är er genomsnittliga personaltäthet i elevhälsan per tusen elever före förstärkningen. Den räknas ut med hjälp av uppgifter som ni lämnat tidigare i oktoberinsamlingen. 2 6B: Personaltäthet 2015 är er personaltäthet efter förstärkningen per tusen elever. Värdet måste vara högre än basnivån (6A) för att ni ska ha rätt till bidrag. 6C: Ökning i personaltäthet (timmar). Visar antalet timmar som ni kan rekvirera bidrag för i personalkategori 5-6 för Fördela timmarna som ni vill rekvirera i personalkategori 5-6 Denna punkt ska bara fyllas i av huvudmän som blivit beviljade statsbidrag för personalkategori 5-6. Fördela timmarna i 6C i tabell 7 för personalkategori 5-6. Fördela timmarna i verksamhetsformerna som ni förstärker i. Timmarna som ni fördelar i tabell 7 är de timmar som ni rekvirerar. Ni kan högst rekvirera den förstärkning som motsvarar er ökning i personaltäthet, det vill säga antal timmar i 6C. Om ni inte kan göra den förstärkning som ni planerat för i kategori 5-6 går det bra att omfördela beviljat bidrag inom kategori 5-6, t.ex. lägga fler timmar på specialpedagog om ni inte kan anställa en speciallärare. Det bidrag som beviljats för personalkategori 1-4 kan inte användas till personalkategori 5-6. På samma sätt kan inte bidrag som beviljats för personalkategori 5-6 användas till en förstärkning av personalkategori 1-4. Huvudmän som rekvirerar statsbidraget för första gången eller som rekvirerat tidigare men inte 2014: Gå tillbaka till bladet Rekvisition del 1 Gå tillbaka till del 1. 2 Skolverkets officiella statistik som samlas in per den 15 oktober varje år av SCB.

7 7 (8) Huvudmän som rekvirerade statsbidraget 2014: Gå vidare till bladet Uppföljning del 3. Gå vidare till del 3. Uppföljning Uppföljning av personal 2014 (inklusive förstärkning) Ska endast fyllas i om ni fick bidrag 2014 I den här delen ska ni kontrollera att uppgifterna som ni lämnade i rekvisitionen av 2014 års bidrag stämmer. Om det skett några förändringar ska ni fylla i korrekt antal timmar i de lila rutorna. Gå därefter tillbaka till bladet Rekvisition del 1. Rekvisition del 1 9. Sammanfattning av rekvirerat bidrag De här uppgifterna är förtryckta. Det belopp som ni kan rekvirera räknas ut automatiskt genom att omvandla timmarna i tabell 5 och 7 till heltidstjänster. I kolumnen till höger ser ni det bidragsbelopp som ni beviljades i ansökan har vi fått göra ett urval bland de sökande och har således inga medel kvar att fördela. Därför är det inte möjligt att rekvirera ett högre belopp än det beviljade. 10. Kommentar till rekvisitionen Här kan ni lämna en kommentar till rekvisitionen. Skriv endast en kommentar om det är relevant för administrationen av statsbidraget, till exempel en förklaring till att det skett stora förändringar i elevantal. 11. Kontaktperson Fyll i kontaktuppgifter till den som kan besvara frågor om uppgifterna i blanketten. 12. Huvudmannens representant Huvudmannens representant ska intyga att uppgifterna som ni lämnar stämmer och att ni kommer att använda bidraget i enlighet med kraven i förordningen (2011:1597). Huvudmannens representant kan vara exempelvis vara förvaltningschef, skolchef eller någon annan som har delegation att rekvirera bidrag på nämndens/huvudmannens vägnar.

8 8 (8) När rekvisitionen är färdigifylld Mejla rekvisitionsblanketten till och ange huvudmannens namn i ärenderaden. Blanketten ska vara Skolverket tillhanda senast den 15 maj. Statsbidraget kommer att betalas ut i juni månad. Frågor? Frågor ställs i första hand till inkorg.elevhalsa@skolverket.se Du kan också kontakta Raul Bahamondez , eller Anna Sjögren eller Anna Svenson

Ansökan om statsbidrag till personalförstärkningar inom elevhälsan

Ansökan om statsbidrag till personalförstärkningar inom elevhälsan Dnr 2011:1162 1 (6) Ansökan om statsbidrag till personalförstärkningar inom elevhälsan Bakgrund Skolverket har fått i uppdrag av regeringen att under 2012 till 2015 genomföra insatser för en förstärkt

Läs mer

Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser

Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser Dnr 2016:1055 1 (8) Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser Information om ansökan 2016 1 september 1 oktober 2016 Uppdrag Skolverket har fått

Läs mer

Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser

Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser Dnr 2017:1 1 (7) Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser Information om ansökan 2017 15 januari 15 februari 2017 Uppdrag Skolverket har fått

Läs mer

Information om ansökan 2015

Information om ansökan 2015 Dnr 2014:1190 1 (8) Information om ansökan 2015 Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan I det här dokumentet finns information om statsbidraget för personalförstärkningar inom elevhälsan

Läs mer

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017 TYRESÖ KOMMUN 13581 TYRESÖ 1(5) Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017 om ansökan Skolverket beslutar att bevilja er ansökan. et om statsbidrag fattas

Läs mer

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2018

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2018 TYRESÖ KOMMUN 13581 TYRESÖ 1(5) Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2018 om ansökan Skolverket beslutar att delvis bevilja er ansökan. et om statsbidrag

Läs mer

Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016

Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016 Dnr 2015:815 1 (8) Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016 Innehåll Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016 1 Om bidraget 2 Sök bidrag för F-3 2 Sök

Läs mer

Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen

Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen 1 (6) Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen 2015/16 Senast den 22 december 2016 ska ni skicka in en redovisning av statsbidrag i Lågstadiesatsningen 2015/16. Instruktioner för

Läs mer

Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013

Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013 Information Dnr:2012:720 2013-03-01 1 (6) Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013 Gymnasial lärlingsutbildning är ett alternativ inom yrkesprogrammen där eleven genomför

Läs mer

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Revideringen är öppen 1 maj 1 juni 2018 Från och med 2018 är det möjligt att under perioden 1 maj-1 juni ansöka om revidering

Läs mer

Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster våren 2015

Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster våren 2015 Instruktioner 1 (9) Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster våren 2015 Steg-för-steg 1. Öppna och spara blanketten... 2 2. Så här fungerar blanketten... 2 Blad 1. Rekvisition...

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdrag

Redovisning av regeringsuppdrag 1 (1) Dnr 2010:01634 Redovisning av uppdrag om statsbidrag för ökade kostnader till följd av satsningen på den högre bidragsnivån inom studiemedlet för vissa arbetslösa ungdomar i åldrarna 20-24 år. har

Läs mer

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete Huvudmän

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete Huvudmän Statsbidragsenheten 1 (9) Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 - Huvudmän Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi

Läs mer

Föredragnings-PM redovisning Läslyftet i skolan 2017/18

Föredragnings-PM redovisning Läslyftet i skolan 2017/18 Föredragnings-PM Läslyftet i skolan år 2017/18 1 (5) Föredragnings-PM redovisning Läslyftet i skolan 2017/18 Beslut om redovisning Beslutet avser redovisning för perioden 1 augusti 2017 till den 31 juli

Läs mer

Instruktioner för ansökan om statsbidrag för hälsofrämjande skolutveckling 2018

Instruktioner för ansökan om statsbidrag för hälsofrämjande skolutveckling 2018 2018-08-08 1 (7) Instruktioner för ansökan om statsbidrag för hälsofrämjande skolutveckling 2018 Ansökan är öppen 15 augusti 17 september 2018 För att göra en ansökan ska du logga in i e-tjänsten för statsbidrag

Läs mer

Fritidshemssatsningen

Fritidshemssatsningen 1 (9) Fritidshemssatsningen Ansökan om statsbidrag bidragsåret 2016/17 Skolverket Information 1 (9) Innehållsförteckning Fritidshemssatsningen... 2 Vad får bidraget användas till?... 2 Insatser bidraget

Läs mer

Redovisning regeringsuppdrag

Redovisning regeringsuppdrag Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning regeringsuppdrag 1 (8) Dnr 2013:335 Redovisning av uppdrag om statsbidrag för ökade kostnader till följd av satsningen på den högre

Läs mer

Ansökan nr 2 om statsbidrag för traineejobb för bidragsåret 2016

Ansökan nr 2 om statsbidrag för traineejobb för bidragsåret 2016 Ansökan nr 2 om statsbidrag för traineejobb för bidragsåret 2016 Ansökan nr 2 om statsbidrag för traineejobb för bidragsåret 2016 Kommunerna kunde ansöka om statsbidrag för Traineejobb hösten 2015 avseende

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för personalförstärkning inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser och för fortbildning när det gäller sådana insatser; SFS 2016:400

Läs mer

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 ideella föreningar

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 ideella föreningar Statsbidragsenheten 1 (6) Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 ideella föreningar Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor

Läs mer

Redovisning regeringsuppdrag

Redovisning regeringsuppdrag Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning regeringsuppdrag 1 (10) Redovisning av uppdrag om statsbidrag till kommuner för som ersättning för utbildningsplatser för viss utbildning

Läs mer

Gnesta kommun. Ink: " Dnr: bom/ För handläggning. Statsbidrag för Fritidshemssatsningen bidragsåret 2016/17

Gnesta kommun. Ink:  Dnr: bom/ För handläggning. Statsbidrag för Fritidshemssatsningen bidragsåret 2016/17 Skol/vaka- GNESTA KOMMUN 64680 GNESTA Gnesta kommun Ink: 2016 10-2 1" Dnr: bom/ 9101 - För handläggning. 4von esiutsmeddelande 2016-10-13 1 (4) Dnr 8.1.2-2016:742 Statsbidrag för Fritidshemssatsningen

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdrag

Redovisning av regeringsuppdrag 1 (1) Dnr 2012:119 Redovisning av uppdrag om statsbidrag för ökade kostnader till följd av satsningen på den högre bidragsnivån inom studiemedlet för vissa arbetslösa ungdomar i åldrarna 20-24 år har i

Läs mer

Redovisning av statsbidraget för karriärtjänster 2016

Redovisning av statsbidraget för karriärtjänster 2016 Senast uppdaterad: 2017-02-21 1 (13) Redovisning av statsbidraget för karriärtjänster Sammanfattning Under betalade Skolverket ut drygt 1,2 miljarder kronor i statsbidrag till huvudmän som inrättat karriärtjänster

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Onsdagen den 1 mars 2017 kl. 13.00 Plats: Äppelkriget Kallelse med föredragningslista Ärenden Diarienr Sidnr

Läs mer

Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster hösten 2016

Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster hösten 2016 Instruktioner 2016-08-09 1 (10) Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster hösten 2016 Steg-för-steg 1. Öppna och spara blanketten... 2 2. Så här fungerar blanketten...

Läs mer

Uppföljning av Lärarlönelyftet

Uppföljning av Lärarlönelyftet 1 (17) Uppföljning av Lärarlönelyftet hösten 2016 Denna redogör för hur Lärarlönelyftet har fördelats under höstterminen 2016 (perioden 1 juli - 31 december 2016). Hösten 2016 var första gången som skolhuvudmän

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Innehåll: Steg 1. Godkänn lagring... 2 Steg 2. Granska användare... 4 Steg 3. Ange kontaktpersoner... 5 Steg 4. Hantera ärende och Lägg till ny lärare

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av Lärarlönelyftet

Användarmanual för rekvisition av Lärarlönelyftet Användarmanual för rekvisition av Lärarlönelyftet Innehåll: Öppna rekvisition för Lärarlönelyftet... 1 Påbörja rekvisition... 2 Rekvisitionen består av fem steg i Mina sidor... 2 Steg 1. Godkänn lagring...

Läs mer

Anvisningar till uppföljning av statsbidraget till personalförstärkningar

Anvisningar till uppföljning av statsbidraget till personalförstärkningar Anvisningar till uppföljning av statsbidraget till personalförstärkningar 2005/2006 Inledning I detta dokument finns anvisningar för ifyllande av blanketter för uppföljning av statsbidraget till personalförstärkningar

Läs mer

Redovisning regeringsuppdrag

Redovisning regeringsuppdrag Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning regeringsuppdrag 1 (8) Redovisning av uppdrag om statsbidrag för ökade kostnader till följd av satsningen på den högre bidragsnivån

Läs mer

10 Redovisning av åtgärder utifrån resultat av trygghetsenkäter

10 Redovisning av åtgärder utifrån resultat av trygghetsenkäter Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 9 februari 2015 1 Godkännande av föredragningslista 2 Information Tundalsskolan åk 7-9 3 Ekonomi 4 Val av representanter till Robertsfors folkhälsoråd

Läs mer

Information 2011-02-15 1 (5) Dnr 37-2011:342. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna

Information 2011-02-15 1 (5) Dnr 37-2011:342. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Information 2011-02-15 1 (5) Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Skolverket vill informera om möjligheten för kommuner att, utöver ordinarie verksamhet inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial

Läs mer

Uppdrag att genomföra insatser för en förstärkt elevhälsa

Uppdrag att genomföra insatser för en förstärkt elevhälsa ---,-- ~ Regeringsbeslut 1:5 REGERI NG EN 2011-10-27 U2011/S947/S Utbildningsdepartementet Statens skolverk 10620 Stockholm U201l/2269/S (delvis) U201O/7669/S (delvis) U2011/263/S (delvis) Uppdrag att

Läs mer

Regeringens beslut. Regeringsbeslut I: U2018/03106/S. Utbildningsdepartementet. Statens skolverk Stockholm

Regeringens beslut. Regeringsbeslut I: U2018/03106/S. Utbildningsdepartementet. Statens skolverk Stockholm Regeringsbeslut I:4 2018-07-12 U2018/03106/S Utbildningsdepartementet Statens skolverk 106 20 Stockholm Specialpedagogiska skolmyndigheten Box 1100 871 29 Härnösand Uppdrag att svara för genomförandet

Läs mer

157 Justering av Maxtaxa inom förskola och fritidshem

157 Justering av Maxtaxa inom förskola och fritidshem PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2015-06-08 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN Dnr KSF 2015/179 157 Justering av Maxtaxa inom förskola och fritidshem Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta:

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5727 Landskrona kommun för grundsärskola efter tillsyn i Landskrona kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2017:3404 Töreboda kommun kommunen@toreboda.se för grundskola efter tillsyn i Töreboda Centralskola i Töreboda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(4)

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2017:10471 Västerås kommun för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Carlforsska gymnasiet Hantverk i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Bifogat finns: 1. Missiv, 2. Förslag till föreskrifter och 3. Konsekvensutredning.

Bifogat finns: 1. Missiv, 2. Förslag till föreskrifter och 3. Konsekvensutredning. Från: Statsbidrag.likvärdigskola Skickat: den 18 april 2018 16:09 Ämne: Remiss föreskrifter statsbidrag likvärdig skola Bifogade filer: Missiv Likvärdig skola

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2017:6120 Psykologigymnasiet Sverige AB Org.nr. 556729-5885 för gymnasieskola efter tillsyn i Psykologigymnasiet i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Skot verket. Välkommen till Matematiklyftet!

Skot verket. Välkommen till Matematiklyftet! Skot verket kommun Att: Tony Mufic Östra vägen 2 262 80 Ängelholm 2013-03-08 Dnr 2012:1958 Välkommen till Matematiklyftet! Beslut Ängelholms kommun beviljas möjlighet att rekvirera statsbidrag för 2 matematikhandledare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till skolhuvudmän för insatser inom ramen för samverkan för bästa skola och för att stärka utbildningens kvalitet för nyanlända; SFS 2016:329 Utkom

Läs mer

Beslut för fritidshem, grundskola och gymnasieskola

Beslut för fritidshem, grundskola och gymnasieskola Dnr 44-2016:11157 Dnr 44-2016:11158 Dnr 44-2016:11159 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se för fritidshem, grundskola och gymnasieskola

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen 2017-06-09 Dnr 44-2016:4319 Lonnhyttans skola ekonomisk förening Org Nr: 716453-2033 skolan@lonnhyttan.se för grundskola efter tillsyn av Lonnhyttans skola ekonomisk förening Skolinspektionen

Läs mer

Missiv. Regeringen Utbildningsdepartementet Stockholm Dnr 2014:119. På Skolverkets vägnar. Staffan Lundh Avdelningschef

Missiv. Regeringen Utbildningsdepartementet Stockholm Dnr 2014:119. På Skolverkets vägnar. Staffan Lundh Avdelningschef Missiv Regeringen Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning av uppdrag om bedömning av kostnaderna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret

Läs mer

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar Statsbidragsenheten Dnr 2016:22 1 (6) Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan.

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola r Beslut Dnr 44-2015:4063 Villberga Familjecenter Aktiebolag Org.nr. 556571-6650 Beslut för grundskola efter tillsyn i Bergtallens skola belägen i Enköpings kommun 2 (10) Tillsyn i Bergtallens skola har

Läs mer

Uppdrag att fortsatt svara för Lärarlyftet II

Uppdrag att fortsatt svara för Lärarlyftet II Regeringsbeslut I:3 2018-02-08 U2018/00504/S Utbildningsdepartementet Statens skolverk 106 20 Stockholm Uppdrag att fortsatt svara för Lärarlyftet II Regeringens beslut Regeringen uppdrar åt Statens skolverk

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Missiv. Regeringen Utbildningsdepartementet Stockholm Dnr 2015:812. På Skolverkets vägnar. Eva Durhán Avdelningschef

Missiv. Regeringen Utbildningsdepartementet Stockholm Dnr 2015:812. På Skolverkets vägnar. Eva Durhán Avdelningschef Missiv Regeringen Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning av uppdrag om bedömning av erna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2014

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till skolhuvudmän som inrättar karriärsteg för lärare; SFS 2013:70 Utkom från trycket den 5 mars 2013 utfärdad den 21 februari 2013. Regeringen föreskriver

Läs mer

Skolverkets bedömning av kostnaderna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2016

Skolverkets bedömning av kostnaderna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2016 1 (17) Skolverkets bedömning av erna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2016 Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon:

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdrag

Redovisning av regeringsuppdrag Arbetsmarknadsdepartementet 3 33 Stockholm Dnr 2:3 Redovisning av uppdrag om försöksverksamheten med sfi-bonus I enlighet med uppdraget (IJ 2/5/IU) ska Skolverket inkomma till regeringen med rapporter

Läs mer

Missiv. Regeringen Utbildningsdepartementet Stockholm Dnr 2016:1068. På Skolverkets vägnar. Eva Durhán Avdelningschef

Missiv. Regeringen Utbildningsdepartementet Stockholm Dnr 2016:1068. På Skolverkets vägnar. Eva Durhán Avdelningschef Missiv Regeringen Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning av uppdrag om bedömning av erna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2015

Läs mer

Bilaga D till Uppföljning av försöksverksamheten med gymnasial lärlingsutbildning

Bilaga D till Uppföljning av försöksverksamheten med gymnasial lärlingsutbildning Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm 1 (19) Dnr: 2014:143 Bilaga D till Uppföljning av försöksverksamheten med gymnasial lärlingsutbildning Statsbidrag för försöksverksamheten med

Läs mer

Samordning, ansvar och kommunikation - vägen till ökad kvalitet i utbildningen för elever med vissa funktionsnedsättningar (SOU 2016:46)

Samordning, ansvar och kommunikation - vägen till ökad kvalitet i utbildningen för elever med vissa funktionsnedsättningar (SOU 2016:46) YTTRANDE Vårt ärendenr: 2016-11-18 Utbildningssektionen Åsa Ernestam Utbildningsdepartementet 10333 STOCKHOLM Samordning, ansvar och kommunikation - vägen till ökad kvalitet i utbildningen för elever med

Läs mer

Redovisning av uppdrag om statsbidrag för mindre barngrupper i förskolan

Redovisning av uppdrag om statsbidrag för mindre barngrupper i förskolan Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 1 (10) Redovisning av uppdrag om statsbidrag för mindre barngrupper i förskolan U2015/3229/S, U2015/03560/SAM, U2015/01954/GV Härmed redovisas uppdraget statsbidrag

Läs mer

Frågor och svar Mindre barngrupper i förskolan 2017/2018

Frågor och svar Mindre barngrupper i förskolan 2017/2018 Frågor och sv Mindre bngrupper i förskolan 2017/2018 Hur beräknas et? I ansökan ska ni ange en prognos för den 15 oktober 2017 för det totala antalet bn och på förskolan om ni inte får och om ni får. Skillnaden

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5469 Föräldrakoop.gadden ek.förening Org.nr. 716448-1132 patrik.solerius@gmail.com för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Föräldrakooperativet Gadden i Bollebygds kommun Skolinspektionen

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdrag

Redovisning av regeringsuppdrag Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 1 (43) Redovisning av uppdrag om att genomföra insatser för en förstärkt elevhälsa Dnr U2011/5947, U2011/2269/S delvis, U2010/7669/S delvis och U2011/263/S delvis.

Läs mer

Huvudmän inom skolväsendet 2012-12-18 1 (10) Dnr 2012:1958

Huvudmän inom skolväsendet 2012-12-18 1 (10) Dnr 2012:1958 Huvudmän inom skolväsendet 1 (10) Information om Matematiklyftet I detta dokument finns information om Matematiklyftet samt hur man som huvudman ska gå tillväga om man vill ansöka om statsbidrag för matematikhandledare

Läs mer

Verksamheter som bedriver förskola eller pedagogisk omsorg

Verksamheter som bedriver förskola eller pedagogisk omsorg Instruktioner 2019 Verksamheter som bedriver förskola eller pedagogisk omsorg Instruktioner På uppdrag av Skolverket samlar SCB in uppgifter om vilka verksamheter i kommunen som bedriver eller planerar

Läs mer

fin Beslut för grundsärskola Skolinspektionen efter tillsyn i Mogaskolan sär i Svenljunga kommun Beslut Dnr :5885

fin Beslut för grundsärskola Skolinspektionen efter tillsyn i Mogaskolan sär i Svenljunga kommun Beslut Dnr :5885 fin Skolinspektionen Dnr 43-2017:5885 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för grundsärskola efter tillsyn i Mogaskolan sär i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola a f I \e, Skolinspektionen Dnr 43-2017:5443 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Östra Frölunda skola i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320,

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Innehåll: Påbörja rekvisition för karriärtjänster... 1 Steg 1. Godkänn lagring... 2 Steg 2. Granska användare... 3 Steg 3. Ange kontaktpersoner... 4 Steg

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2017:5612 Aktivia AB Org.nr. 556781-2069 för grundskola efter tillsyn i Aktiviaskolan i Vallentuna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Statsbidrag för en likvärdig skola statsbidraget ska gå till att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass och grundskolan

Statsbidrag för en likvärdig skola statsbidraget ska gå till att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass och grundskolan Statsbidrag för en likvärdig skola statsbidraget ska gå till att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass och grundskolan I skollagen står det om lika tillgång till utbildning, likvärdig

Läs mer

Ansökan 2014 Personligt ombud

Ansökan 2014 Personligt ombud SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-01-14 SN-2013/5217.719 1 (2) HANDLÄGGARE Kvist Lindgren, Zara Socialnämnden Zara.Kvist-Lindgren@huddinge.se Ansökan 2014

Läs mer

Skolverkets bedömning av kostnaderna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2017

Skolverkets bedömning av kostnaderna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2017 1 (17) Skolverkets bedömning av erna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2017 Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon:

Läs mer

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016.

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Kommunerna kunde ansöka om statsbidrag för Komvux under hösten 2015, avseende bidragsåret

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5401 Kungsbacka kommun info@kungsbacka.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Elof Lindälvs gymnasium Enhet 5 i Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 44-2017:6204 Inspira förskolor & skolor AB Org.nr. 556609-6516 för grundsärskola efter tillsyn av Inspira förskolor & skolor AB Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Till verksamhetschef för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Till verksamhetschef för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 1 (5) Till verksamhetschef för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan har fått ett uppdrag från regeringen att kartlägga engelskspråkig undervisning i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Vi ber därför

Läs mer

Statsbidrag för utbildning i svenska för invandrare 2014

Statsbidrag för utbildning i svenska för invandrare 2014 Statsbidrag för utbildning i svenska för invandrare 2014 Information När ni ansöker - att tänka på: Läs noga igenom den information som finns i dokumentet Information om statsbidrag utbildning i svenska

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Falu kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Falu kommun 2 (9) Tillsyn i Falu kommun har genomfört tillsyn av Falu kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet för

Läs mer

Frågor i anmälan till handledarutbildningen för lärare i naturvetenskap och teknik 2017/18

Frågor i anmälan till handledarutbildningen för lärare i naturvetenskap och teknik 2017/18 Enheten för ämnesdidaktik Dnr: 2017:149 1 (6) Frågor i anmälan till handledarutbildningen för lärare i naturvetenskap och teknik 2017/18 Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola rn i Fastighetsbolaget Dalbackens friskola ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-3411 Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Dalbackens friskola ekonomiska förening

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 1 (8) Gluntens Montessoriskola Ekonomisk förening Organisationsnummer 716422-5521 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Gluntens Montessoriskola i Uppsala kommun Skolinspektionen

Läs mer

Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp för elever med omfattande behov av stöd

Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp för elever med omfattande behov av stöd Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ANVISNINGAR Till rektor för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor med elever folkbokförda i Malmö Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola 201 7-1 1-27 Hagströmska Gymnasiet AB Jarl.uggla@vindora.se för gymnasieskola efter tillsyn av Hagströmska Gymnasiet AB Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (4) Skolinspektionens

Läs mer

Statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning

Statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning Statsbidragsenheten Information Dnr:2015:991 2016-03-01 1 (13) Statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning Ansökan vårterminen 2016: 1 mars- 4 april 2016 Ansökan höstterminen 2016: 1 oktober - 1 november

Läs mer

Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp för elever med omfattande behov av stöd

Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp för elever med omfattande behov av stöd Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ANVISNINGAR Till rektor för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor med elever folkbokförda i Malmö Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2016:10942 Luleå kommun för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn av Luleå gymnasieskola, skolenhet D i Luleå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2014-12-18 Pysslingen Förskolor och Skolor AB info@pysslingen.se Rektorn vid Kista Montessoriskola sophie.eklund@pysslingen.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Kista Montessoriskola

Läs mer

Bidrag till fristående skolenheter, principer och belopp verksamhetsåret 2016

Bidrag till fristående skolenheter, principer och belopp verksamhetsåret 2016 Barn- och ungdomsnämnden Datum Carina Norgren Dnr BUN15/120 Fristående skolenheter Rektor Bidrag till fristående skolenheter, principer och belopp verksamhetsåret 2016 Grundbelopp för grundskola och förskoleklass

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rin Skolinspektionen Dnr 44-2016:11081 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Org.nr. 556462-4368 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Skolinspektionen

Läs mer

Uppgifternas tillförlitlighet. 1. Allmänt. 2. Datainsamling, ram 1 och referensperiod 2. Bilaga 2

Uppgifternas tillförlitlighet. 1. Allmänt. 2. Datainsamling, ram 1 och referensperiod 2. Bilaga 2 Bilaga 2 Uppgifternas tillförlitlighet Följande kvalitetsdeklaration redovisar först vissa statistiska aspekter på framställningen av statistiken, därefter följer i mer resonerande form redovisning av

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Information om statsbidrag till kommuner för kompetensutveckling inom den sociala barnoch ungdomsvården

Information om statsbidrag till kommuner för kompetensutveckling inom den sociala barnoch ungdomsvården Regler och tillstånd Christina Bohman Karlsson christina.bohman@socialstyrelsen.se 2013-06-27 Dnr 9.1-27996/2013 1(5) Information om statsbidrag till kommuner för kompetensutveckling inom den sociala barnoch

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Järfälla kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Järfälla kommun 2 (9) Tillsyn i Järfälla kommun har genomfört tillsyn av Järfälla kommun under vårterminen 2017. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 44-2016:10321 Vackstanäsgymnasiet Org.nr. 815600-0690 för gymnasiesärskola efter tillsyn i Vackstanäsgymnasiet i Södertälje kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) s beslut

Läs mer

Utbetalning. Insatser genomförs. mars

Utbetalning. Insatser genomförs. mars Ansökan 22 januari 2016 Beslut om beviljade bidrag mars Utbetalning mars Insatser genomförs Ekonomisk redovisning januari 2017 Uppföljning av insats januari 2017 Statsbidrag för utbildning i svenska för

Läs mer

Presentation Gymnasieskolan. Barn- och Utbildningskontoret 2019

Presentation Gymnasieskolan. Barn- och Utbildningskontoret 2019 Presentation Gymnasieskolan Barn- och Utbildningskontoret 2019 1 Ansvarsfördelning, styrning, utbud, organisation och utmaningar 2 Ansvarsfördelning inom skolan Riksdag och regering Bestämmer kunskapsmål

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola r Beslut Järfälla kommun Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Järfälla kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Järfälla kommun genomförde tillsyn av Järfälla kommun under vårterminen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Pilevallens Vård och Behandling AB Org.nr. 556586-3007 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Pilevallens skola belägen i Hörby kommun Skolinspektionen, Postadress: Box

Läs mer

2013-03-04. Två lektorstjänster inrättas senast till höstterminsstart 2014. En tjänstekonstruktion har tagits fram för detta.

2013-03-04. Två lektorstjänster inrättas senast till höstterminsstart 2014. En tjänstekonstruktion har tagits fram för detta. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2013-03-04 Dnr Bun 2013/96 Karriärtjänster för lärare Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1 15 förstelärartjänster inrättas i Järfällas skolor. 2 Två lektorat

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-11-27 Stockholms idrottsgymnasium AB johan@idrottsgymnasiet.se Rektorn vid Stockholms Idrottsgymnasium klas@idrottsgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan

Läs mer