Beslut. Beslut efter riktad tillsyn av betygsrätt hos utbildningsanordnaren. motsvarande utbildning i kommunal vuxenutbildning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut. Beslut efter riktad tillsyn av betygsrätt hos utbildningsanordnaren. motsvarande utbildning i kommunal vuxenutbildning."

Transkript

1 Lernia Utbildning AB Org.rtr Helena Skåritorp efter riktad tillsyn av betygsrätt hos utbildningsanordnaren Lernia Utbildning AB inom utbildning motsvarande utbildning i kommunal vuxenutbildning Skolinspektionen Box Stockholm

2 2 (7) Tillsyn av Lernia Utbildning AB Skolinspektionen har genomfört riktad tillsyn hos utbildningsanordnaren Lernia Utbildning AB som har betygsrätt för utbildning motsvarande utbildning i svenska för invandrare/kommunal vuxenutbildning/särskild utbildning för vuxna. Utbildningsanordnarens utbildning i Sundsvall besöktes av Skolinspektionen den 16 december Telefonintervju med representant för utbildningsanordnaren på central nivå gjordes den 17 december. Den 21 januari genomfördes en telefonintervju med rektorn i Gävle. Denna tillsyn gäller endast den utbildning som ges i Sundsvall i utbildning motsvarande kommunal vuxenutbildning. Bakgrund Skolinspektionens inspektörer besöker hösten 2015 januari 2016 tio enskilda utbildningsanordnare. För varje anordnare som har utbildning på flera orter väljs en verksamhetsort ut för den riktade tillsynen. Urvalet har gjorts utifrån en riskanalys som bland annat har utgått från utbildningsanordnarnas rörelsemarginal. Vid besöket genomförs enskilda intervjuer med lärare och med utvalda elever som intervjuas i grupp. Även ansvarig rektor och representant för huvudmannen intervjuas. Den riktade tillsynen av anordnare med betygsrätt ska visa om de betyg som utfärdas med stöd av betygsrätten är baserade på en allsidig bedömning av elevens kunskaper, med tydlig koppling till kunskapskraven i ämnes- eller kursplanerna. Tillsynen gäller enbart utbildning som bedrivs på uppdrag av juridisk person och där betyg sätts med stöd av betygsrätten. Tillsynen ska också visa om utbildningsanordnarna har en fungerande process för att säkerställa likvärdighet i bedömning och betygssättning. Tillsynen ska besvara frågor inom tre tillsynsområden: 1. Har utbildningsanordnarna rätt förutsättningar att bedriva uppdragsutbildning? 2. Är de betyg som utfärdas av enskilda utbildningsanordnare med stöd av betygsrätten baserade på en allsidig bedömning av elevens kunskaper, med tydlig koppling till kunskapskraven i kursplaner eller ämnesplaner? 3. Har utbildningsanordnarna en fungerande process för att säkerställa likvärdighet i bedömning och betygssättning?

3 3 (7) Fakta om Lernia Utbildning AB Lernia Utbildning AB med organisationsnummer startade år Företaget fick sitt första tillstånd för betygsrätt år Tillstånden gäller motsvarande grundläggande nivå och gymnasial nivå inom kommunal vuxenutbildning, utbildning i svenska för invandrare samt särskild utbildning för vuxna. Totalt har företaget cirka 400 elever i uppdragsutbildning på 8 verksamhetsorter i landet. Uppdragsutbildningen i Sundsvall har ca 70 elever inom vård och omsorg och Arbetsförmedlingen är uppdragsgivare för denna utbildning. Företaget bedriver utöver uppdragsutbildning även annan vuxenutbildning. Skolinspektionens ingripande Skolinspektionen pekar i denna tillsyn på två bristområden. Eftersom Lernia Utbildning AB vidtar nödvändiga rättelser avstår Skolinspektionen från att ingripa. Mot denna bakgrund fattar Skolinspektionen följande beslut. Avstående från ingripande Skolinspektionen har funnit följande brister, men avstår med stöd av 26 kap. 12 skollagen (2010:800) från att ingripa. Tillsynsområde 3: Utbildningsanordnarnas process för likvärdig bedömning och betygssättning Utbildningsanordnaren ser till att betyg sätts och utfärdas i enlighet med författningarnas krav och att nationella kursplaner eller ämnesplaner tillämpas. Utbildningsanordnaren har på central nivå, god insikt i arbetet i de enskilda verksamheterna avseende bedömning och betygssättning. Lärare ges regelbundet tid och möjlighet att diskutera och analysera hur de bedömer elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven. Att ha en god insikt i vad styrdokumenten anger är en förutsättning för detta. Rektor har ansvar för att se till att lärare har tid och möjlighet att diskutera bedömning och betygssättning med varandra, samt att vid behov genomföra kompetenshöjande insatser inom området. I de kurser där det finns obligatoriska nationella slutprov eller kursprov ska läraren använda resultaten från proven som stöd för sin betygssättning, samt analysera skillnader och likheter i resultaten mellan de nationella proven och sin egen dokumentation.

4 4 (7) Utbildningsanordnaren har rektorer som har pedagogisk utbildning och erfarenhet och använder lärare som har en utbildning som är avsedd för den undervisning som bedrivs. Bedömning av brist Skolinspektionen konstaterar att utbildningsanordnaren Lernia Utbildning AB inte uppfyller författningskraven avseende att: Utbildningsanordnaren ska för undervisningen använda lärare som har en utbildning avsedd för den undervisning som bedrivs. (Förordning om vuxenutbildning 6 kap. 5 ). Motivering till bedömning av brist Det framkommer i tillsynen att det finns brister i lärarnas utbildning. Av den förteckning över lärarnas utbildning som Skolinspektionen tagit del av framgår att samtliga sex lärare som tjänstgör vid uppdragsutbildningen i Sundsvall saknar pedagogisk utbildning. En av lärarna går för närvarande yrkeslärarutbildningen och en annan lärare ska börja samma utbildning höstterminen Enligt rektorn är det svårt att få tag i behöriga lärare och man måste därför satsa på att utbilda de lärare som redan är anställda. Enligt representanten för Lernia Utbildning AB på central nivå planerar man för att alla lärare i Sundsvall ska anmälas till vårdlärarutbildning under Motivering till avstående från ingripande Eftersom Lernia Utbildning AB vidtar nödvändig rättelse när det gäller lärarnas utbildning avstår Skolinspektionen från att ingripa. Skolinspektionen förutsätter dock att ovannämnda utbildningsinsats genomförs. Bedömning av brist Skolinspektionen konstaterar att utbildningsanordnaren Lernia Utbildning AB inte uppfyller författningskraven avseende att: Det pedagogiska arbetet ska ledas och samordnas av en rektor. Rektorn ska hålla sig förtrogen med det dagliga arbetet i verksamheten. Rektorn ska särskilt verka för att utbildningen utvecklas. (Förordning om vuxenutbildning 6 kap. 3 ).

5 Bes lut 5 (7) Motivering till bedömning av brist Av tillsynen framkommer att rektor för Lernias verksamhet i Gävle också är rektor för verksamheten i Sundsvall. Denne rektor har delegerat flertalet rektorsuppgifter till en person i Sundsvall. Denne person, som har haft rektorsuppdraget på delegation sedan den 1 oktober 2015, saknar pedagogisk utbildning. Personen ifråga har dock arbetat inom utbildningsanordnarens organisation en längre tid, både som lärare, uppdragsansvarig och verksamhetschef. Enligt delegaten görs ingen systematisk återrapportering av de delegerade arbetsuppgifterna till den formelle rektorn i Gävle. Istället pratar delegaten med rektorn i Gävle då och då och "berättar hur det går". I telefonintervju med rektorn i Gävle framkommer en annan bild av hur återrapporteringen går till. Han uppger att han håller på att ta fram ett årshjul för hur den systematiska återrapporteringen av de delegerade rektorsuppgifterna ska gå till. Han uppger också att det systematiska kvalitetsarbetet inom utbildningen i Sundsvall är hans ansvar och att han har avstämning med delegaten i Sundsvall varje vecka om pedagogiska frågor. Enligt representant för Lernia Utbildning AB på central nivå är man medveten om att denna lösning, med delegerade rektorsuppgifter, inte riktigt håller. Man har därför planer på att i februari 2016 överlåta rektorsuppdraget på den nuvarande utbildningsledaren som då påbörjar rektorsutbildning. Det är även tänkt att nuvarande rektor i Sundsvall ska gå rektorsutbildning. Skolinspektionen vill i detta sammanhang påpeka att rektorsutbildningen är en befattningsutbildning och inte en sådan utbildning som lagstiftaren avser med pedagogisk utbildning.

6 6 (7) Motivering till avstående från ingripande Eftersom Lernia Utbildning AB vidtar nödvändig rättelse när det gäller rektorsfunktionen avstår Skolinspektionen från att ingripa. I ärendets slutliga handläggning har undervisningsråd Anna Kjellberg deltagit. På Skolinspektionens vägnar nna Rydin Enhetschef Lotta Heden Undervisningsråd Bilaga: Allmänt om tillsynen

7 Bilaga 7 (7) Allmänt om tillsynen Enligt 6 kap. förordningen (2011:1108) om vuxenutbildning kan enskilda utbildningsanordnare få tillstånd att sätta betyg, anordna prövning samt utfärda betyg och intyg för utbildning motsvarande kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare. Tillstånd får ges till enskilda utbildningsanordnare för utbildning som anordnas på uppdrag av en juridisk person. Tillståndet får inte avse slutbetyg. Skolinspektionen har tillsyn över den utbildning som tillstånd har lämnats för. Efter tillsynen kommer ett beslut att utarbetas där det framkommer om det finns områden där det finns brister och utbildningsanordnaren måste vidta åtgärder. Företrädare för utbildningsanordnaren ges möjlighet att ta del av och att lämna synpunkter på sakuppgifter innan beslut fattas. I de fall Skolinspektionen bedömt att det finns brister ska utbildningsanordnaren redovisa vilka åtgärder som har vidtagits för att förbättra verksamheten. Hur detta ska göras anges i beslutet.

Beslut. Beslut. Consensum Lund AB Org.nr. 556602-3684 Niklas Anderberg niklas.anderberg@consensum.se. 2015-12-10 Dnr 401-2015:7640

Beslut. Beslut. Consensum Lund AB Org.nr. 556602-3684 Niklas Anderberg niklas.anderberg@consensum.se. 2015-12-10 Dnr 401-2015:7640 Beslut Consensum Lund AB Org.nr. 556602-3684 Niklas Anderberg niklas.anderberg@consensum.se Beslut Beslut efter riktad tillsyn av betygsrätt hos utbildningsanordnaren Consensum Lund AB inom utbildning

Läs mer

Beslut. ein Skolinspektionen. Beslut efter riktad tillsyn av betygsrätt hos utbildningsanordnaren. motsvarande utbildning i kommunal vuxenutbildning

Beslut. ein Skolinspektionen. Beslut efter riktad tillsyn av betygsrätt hos utbildningsanordnaren. motsvarande utbildning i kommunal vuxenutbildning ein Skolinspektionen Beslut Iris Radar AB Org.nr. 556396-0789 Pia Svensson pia.svensson@iris.se Beslut Beslut efter riktad tillsyn av betygsrätt hos utbildningsanordnaren Iris Hadar AB inom utbildning

Läs mer

Beslut. Beslut. AB Sveriges Institute af Lärande Org.nr. 556899-1508 Peter Sedell Peter.sedell@institute-af-larande.se. 2015-12-14 Dnr 401-2015:7230

Beslut. Beslut. AB Sveriges Institute af Lärande Org.nr. 556899-1508 Peter Sedell Peter.sedell@institute-af-larande.se. 2015-12-14 Dnr 401-2015:7230 Beslut AB Sveriges Institute af Lärande Org.nr. 556899-1508 Peter Sedell Peter.sedell@institute-af-larande.se Beslut Beslut efter riktad tillsyn av betygsrätt hos utbildningsanordnaren AB Sveriges Institute

Läs mer

Beslut. Beslut efter tillsyn hos utbildningsanordnaren Didaktus AB av betygsrätt i utbildning motsvarande kommunal vuxenutbildning.

Beslut. Beslut efter tillsyn hos utbildningsanordnaren Didaktus AB av betygsrätt i utbildning motsvarande kommunal vuxenutbildning. 2012-11-22 1 (5) Didaktus utbildningar AB 403 17 Göteborg susanne.christenson@eductus.se lena.asplund@didaktus.se efter tillsyn hos utbildningsanordnaren Didaktus AB av betygsrätt i utbildning motsvarande

Läs mer

Beslut. Beslut efter tillsyn av utbildningsanordnaren Movant AB [nom kommunal vuxenutbildning i Lunds kommun. Skolinspektionen.

Beslut. Beslut efter tillsyn av utbildningsanordnaren Movant AB [nom kommunal vuxenutbildning i Lunds kommun. Skolinspektionen. Lunds kommun Björn Elias bjorn.elias@lund.se efter tillsyn av utbildningsanordnaren Movant AB [nom kommunal vuxenutbildning i Lunds kommun Skolinspektionen Box 23069 104 35 Stockholm 2 (5) Tillsyn av Movant

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen. Beslut. MKFC Stockholms Folkhögskola Ekonomisk förening. 2015-09-25 Dnr 55-2015:2422. ceo@educationfinder.

Beslut. Skolinspektionen. Beslut. MKFC Stockholms Folkhögskola Ekonomisk förening. 2015-09-25 Dnr 55-2015:2422. ceo@educationfinder. fin Skolinspektionen Beslut MKFC Stockholms Folkhögskola Ekonomisk förening ceo@educationfinder.conn Beslut Beslut efter tillsyn av betygsrätt i utbildning motsvarande utbildning i svenska för invandrare

Läs mer

Dnr :4011. Skolbeslut för fristående grundskola. efter tillsyn av Potentia Education i Håbo kommun

Dnr :4011. Skolbeslut för fristående grundskola. efter tillsyn av Potentia Education i Håbo kommun 2010-04-20 Dnr 44-2009:4011 Skolbeslut för fristående grundskola efter tillsyn av Potentia Education i Håbo kommun Skolbeslut Tillsyn i Potentia Education 2010-04-20 1 (2) Dnr 44-2009:4011 Potentia Education

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Utbildningsnämnden Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektor Eva-Lotta Arenander Lidingö vuxenutbildning eva-lotta.arenander@lidingo.se 2012-09-12 Dnr 43-2011:4845 Beslut för vuxenutbildning

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Vilhelmina kommun Rektorn vid Latikberg skola för grundskola efter tillsyn av Latikberg skola i Vilhelmina kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-06-19 Stiftelsen Uppsala Musikklasser thorsson@edwardlynx.com Rektorn vid Uppsala Musikklasser annie.aberg@uppsalamusikklasser.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Uppsala

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Nordmalings kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Nordmalings kommun 2(14) Uppföljning av tillsyn i Nordmalings kommun genomförde tillsyn av Nordmalings kommun under våren

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2013-01-18 Mikael Elias Gymnasium AB carina.hall@academedia.se Rektorn vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Stockholm helen.forsberg@teoretiska.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Nykvarns kommun kerstin.gelfgren@nykvarn.se för fritidshem i Nykvarns kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om betygsrätt för vuxenutbildning; SFS 2010:253 Utkom från trycket den 13 april 2010 utfärdad den 31 mars 2010. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Växjö kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Täby Enskilda Gymnasium i Täby kommun Täby Enskilda Gymnasium AB e-post: erik.drakenberg@tabyenskilda.se Rektorn vid Täby Enskilda

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Iljansbodaskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Iljansbodaskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon:

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-01-21 Hasslövs Bygdeskola Rektorn vid Hasslövs Bygdeskola Beslut för grundskola och fritidshem efter uppföljning av Hasslövs Bygdeskola i Laholms kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-SV2009:84 Beslut Helixutbildningar AB Hindriksväg 3 795 70 Vikarbyn 2009-02-06

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2011-12-14 Realgymnasiet Gävle Rektorn vid Realgymnasiet Gävle Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Realgymnasiet Gävle i Gävle kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-06-19 Nora kommun nora.kommun@nora.se Rektorn vid Järnboås skola anders.forsberg@nora.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Järnboås skola i Nora kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Dnr 43-2017:4621 Västerdalarnas utbildningsförbund Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Västerdalarnas utbildningsförbund Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Skolinspektionens tillsyn Bedömning och betygssättning i gymnasieskolan. Fredag 9 september 2011

Skolinspektionens tillsyn Bedömning och betygssättning i gymnasieskolan. Fredag 9 september 2011 Skolinspektionens tillsyn Bedömning och betygssättning i gymnasieskolan Fredag 9 september 2011 Vad granskar Skolinspektionen? Regelbunden tillsyn Måluppfyllelse och resultat Ledning och utveckling av

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Skolbeslut Rektorn vid Klagshamnsskolan och Strandskolan Limhamn-Bunkeflo stadsdelsfullmäktige Tillsyn i Klagshamnsskolan/Strandskolan 2010-07-01 1 (4) Dnr 43-2009:3755 Skolbeslut för grundskola efter

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-10-10 Ideella föreningen Kvarsebo skola med firma Kvarsebo skola Rektorn vid Kvarsebo skola anna.kvarsebo@gmail.com Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Kvarsebo skola i Norrköpings

Läs mer

Tillsyn av Omsorgslyftet Utbildningar AB inom kommunal vuxenutbildning i Nacka kommun

Tillsyn av Omsorgslyftet Utbildningar AB inom kommunal vuxenutbildning i Nacka kommun eign Skolinspektionen Beslut Nacka kommun Staffan Ström staffan.strom@nacka.se Beslut Beslut efter tillsyn av utbildningsanordnaren Omsorgslyftet Utbildningar AB inom kommunal vuxenutbildning i Nacka kommun

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Emmaboda kommun kommunen@emmaboda.se Rektorerna vid Vilhelm Mobergsgymnasiet bo.oscarsson@emmaboda.se thomas.claesson@emmaboda.se för gymnasieskola efter tillsyn i Vilhelm Mobergsgymnasiet i Emmaboda Skolinspektionen,

Läs mer

Dnr :567. Beslut. efter tillsyn av fristående förskoleklass, grundskola Frestaskolan i Upplands Väsby kommun

Dnr :567. Beslut. efter tillsyn av fristående förskoleklass, grundskola Frestaskolan i Upplands Väsby kommun Beslut efter tillsyn av fristående förskoleklass, grundskola Frestaskolan i Upplands Väsby kommun Beslut Tillsyn i Frestaskolan 1 (3) Magnetica Education AB. Box 5017 194 05 UPPLANDS VÄSBY Tillsyn i Frestaskolan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut Skolinspektionen 2014-12-16 Nämnd för vuxenutbildning i Leksand och Rättvik Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Nämnd för vuxenutbildning i Leksand och Rättvik Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-02-22 Montessoriskolan i Linköping AB trilobiten@trilobiten.se Rektorn vid Montessoriskolan Trilobiten karin.jansson-bredin@trilobiten.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn

Läs mer

Beslut Dnr :4175. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro

Beslut Dnr :4175. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro Beslut 2011-03-17 Dnr 44-2010:4175 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro Beslut Tillsyn i Hannaskolan 2011-03-17 2 (7) Dnr 44-2010:4175 Stiftelsen Hannaskolan Tillsyn

Läs mer

Beslut Dnr :2426. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Karlskrona kommun

Beslut Dnr :2426. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Karlskrona kommun Beslut 2010-12-13 Dnr 44-2010:2426 Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Karlskrona kommun Beslut Tillsyn i NTI-gymnasiet 2010-12-13 1 (3) 44-2010:2426 Tillsyn i den fristående

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Skolinspektionen Beslut 2014-02-12 Arboga kommun arboga.kommun@arboga.se Rektorn vid vuxenutbildningen anne.sonnerfelt@arboffa.se Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn av Arboga kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Skolbeslut för vuxenutbildning

Skolbeslut för vuxenutbildning Beslut Vuxenutbildningen i Gävle Box 356 801 05 Gävle 2011-01-28 Skolbeslut för vuxenutbildning efter riktad tillsyn av vuxenutbildningen i Gävle kommun 2011-01-27 Beslut Riktad tillsyn i vuxenutbildningen

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Individuella gymnasiet

Regelbunden tillsyn i Individuella gymnasiet Regelbunden tillsyn i Ekerö kommun Individuella gymnasiet Dnr 43-2009:675 Regelbunden tillsyn i Individuella gymnasiet Gymnasieskola Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ekerö kommun

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Beslut Min skola Norsborg Rektorn vid Min skola Norsborg Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn av Min skola Norsborg i Botkyrka kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut för grundskola efter tillsyn av den fristående skolan Futuraskolan Bergtorp (f d Bergtorpsskolan) i Täby kommun Futuraskolan AB marie.burman@futuraskolan.se Rektorn vid Futuraskolan Bergtorp monica.akerberg@bergtorpsskolan.se

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5433 Stenungsunds kommun kommun@stenungsund.se för grundsärskola efter tillsyn i Kristinedal Trubaduren, grundsärskola i Stenungsunds kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut fin Skolinspektionen 2015-03-16 Dnr 43-20134722 Västerås kommun info@vasteras.se Rektorn för vuxenutbildningen jenny.twana@vasteras.se Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Västerås kommun

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-04-30 Jönköpings kommun Rektorn vid Kålgårdsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kålgårdsskolan i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Helsingborgs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Helsingborgs kommun Skoinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund TeLefon:

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Skälbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Skälbyskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut 2013-03-15 Botkyrka kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Botkyrka kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Beslut Habo kommun Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Habo kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress Lund, Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2014-05-12 Plusgymnasiet AB fredrik.ericsson@plusgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter förstagångstillsyn i Plusgymnasiet Gävle i Gävle kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Orust kommun kommun@orust.se Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Orust kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Grus-ft kommun genomförde tillsyn av Orust kommun under hösten 2015.

Läs mer

Beslut Dnr :2510. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Europaportens grundskola i Malmö kommun

Beslut Dnr :2510. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Europaportens grundskola i Malmö kommun Beslut 2011-03-04 Dnr 44-2010:2510 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Europaportens grundskola i Malmö kommun Beslut Tillsyn i Europaportens grundskola 2011-03-04 1 (2) Dnr 44-2010:2510

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:6151 Dorotea kommun info@dorotea.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Dorotea kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Dnr :563. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun

Dnr :563. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun Beslut Tillsyn i Vikskolan 1 (3) Magnetica Education AB Box 5017 194 05 Upplands Väsby Tillsyn i Vikskolan Fristående

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2015:3908 Gävle kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Tallbo gymnasiesärskola belägen i Gävle kommun 2(11) Tillsyn i Tallbo gymnasiesärskola har genomfört tillsyn av Gävle kommun under

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Danderyds kommun epost: kommunen@danderyd.se för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-08-13 Löa skola margareta@bergslagen.com Rektorn vid Löa skola richard.linder@loaskola.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Löa skola i Lindesbergs kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan I Ur och Skur Robinson Husberg i Enköpings kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan I Ur och Skur Robinson Husberg i Enköpings kommun Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan I Ur och Skur Robinson Husberg i Enköpings kommun Beslut Kooperativet Fredag ekonomisk förening Vitriskagatan 67 749 45 Enköping 1 (3) Tillsyn i den fristående

Läs mer

Beslut. ein Skolinspektionen. Beslut efter tillsyn av utbildningsanordnaren Hermods AB inom kommunal vuxenutbildning i Helsingborgs kommun.

Beslut. ein Skolinspektionen. Beslut efter tillsyn av utbildningsanordnaren Hermods AB inom kommunal vuxenutbildning i Helsingborgs kommun. ein Skolinspektionen Beslut Helsingborgs kommun Björn Olsson bjom.olsson@helsingborg.se Beslut Beslut efter tillsyn av utbildningsanordnaren Hermods AB inom kommunal vuxenutbildning i Helsingborgs kommun

Läs mer

Beslut för fristående gymnasiesärskola

Beslut för fristående gymnasiesärskola Beslut 2013-02-20 Utvecklingspedagogik Sverige AB kontakt@up.se Rektorn vid Häggviks Gymnasium viveka.rosqvist@up.se Beslut för fristående gymnasiesärskola efter tillsyn av Häggviks Gymnasium i Sollentuna

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2015:2369 Futuraskolan AB Org.nr. 556609-5047 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Futuraskolan AB 2 (8) Dnr 44-2015:2369 Tillsyn av Futuraskolan AB har genomfört tillsyn av Futuraskolan AB (556609-5047)

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10373 Tierps kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Tierps kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående förskoleklassen och grundskolan Al-Zahraa Idealiska Akademi i Stockholms kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående förskoleklassen och grundskolan Al-Zahraa Idealiska Akademi i Stockholms kommun Beslut efter tillsyn av den fristående förskoleklassen och grundskolan Al-Zahraa Idealiska Akademi i Stockholms kommun Beslut Tillsyn i Al-Zahraa idealiska Akademi 1 (3) Al-Zahraa Idealiska Akademi AB

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Sparre Gymnasium i Täby kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Sparre Gymnasium i Täby kommun Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Sparre Gymnasium i Täby kommun Beslut Upplevelse Utbildning i Täby AB kee@sparregymnasium.se 1 (3) Helhetsbedömning och beslut Skolinspektionens tillsyn

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2014:8221 Nordmalings kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Nordmalings kommun Tillsyn i Nordmalings kommun Beslut 2(15) Dnr 43-2014:8221 har genomfört tillsyn av Nordmalings kommun

Läs mer

Beslut för grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-12 Nora kommun nora.kommun@nora.se Rektorn vid grundsärskola med fritidshem ewa.lindeh.bjorkman@nora.se Beslut för grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av grundsärskola och fritidshem

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Ösbyskolan Rektorn vid Ösbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av den fristående grundskolan Ösbyskolan i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Stockholms El-utbildning AB ulf.friman@elektrikergymnasiet.se Rektorn vid Elektrikergymnasiet ulf.friman@elektrikergymnasiet.se för gymnasieskola efter tillsyn av Elektrikergymnasiet i Stockholms kommun

Läs mer

Beslut. efter tillsyn i den särskilda undervisningsgruppen Optimus i Vallentuna kommun. Skolinspektionen. Beslöt

Beslut. efter tillsyn i den särskilda undervisningsgruppen Optimus i Vallentuna kommun. Skolinspektionen. Beslöt Skolinspektionen Beslöt 2014-04-03 Vallentuna kommun kommun@vallentuna.se Rektorn vid den särskilda undervisningsgruppen Optimus kristiii.aabel@vallentuna.se Beslut efter tillsyn i den särskilda undervisningsgruppen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:7138 Robertsfors kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Robertsfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43-2018:7138 2(5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

fin Beslut efter riktad tillsyn Tallboskolan vid SiS särskilda ungdomshem Nereby i Kungälvs kommun Skolinspektionen Beslut

fin Beslut efter riktad tillsyn Tallboskolan vid SiS särskilda ungdomshem Nereby i Kungälvs kommun Skolinspektionen Beslut fin Skolinspektionen Statens institutionsstyrelse (SiS) Satu Molander satuartolandergstat-inst.se Rektor för Tallboskolan Hans Koljonen harts.koljonen@stat-inst.se efter riktad tillsyn Tallboskolan vid

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nyfo AB Org.nr. 556781-2291 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Fokusskolan belägen i Nyköpings kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Fokusskolan genomförde tillsyn av Nyfo

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Futurum

Regelbunden tillsyn i Futurum Regelbunden tillsyn i Bjuvs kommun Futurum Dnr 53-2008:2706 Regelbunden tillsyn i Futurum Gymnasieskolans individuella program Vuxenutbildning Svenska för invandrare Inledning Skolinspektionen har granskat

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-11-23 Dnr 400-2011:6483 Huvudmannen för Jensen Uppsala Rektorn vid Jensen Uppsala Beslut för gymnasieskola efter riktad tillsyn av Jensen Uppsala i Uppsala kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Skolinspektionen Växjö kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Växjö kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen genomförde tillsyn av Växjö kommun under

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2(8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen har

Läs mer

Beslut Dnr :3784. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Blichers friskola i Svalövs kommun

Beslut Dnr :3784. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Blichers friskola i Svalövs kommun Beslut 2011-03-04 Dnr 43-2010:3784 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Blichers friskola i Svalövs kommun Beslut 2011-03-04 1 (2) Dnr 43-2010:3784 Blichers friskola AB. birgitte@blichersfriskola.se

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektor vid Källängens skola ann.krantz@lidingo.se patrik.nimmerstam@lidingo.se för grundskola efter tillsyn av Källängens skola i Lidingö kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen SkolinspejcfciöM L 2014-09-11 Solna kommun kommunstyrelsen@solna. se vuxenutbildningen@solna.se Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Solna kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Dnr 43-2017:5821 Ronneby kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Ronneby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut Dnr 43-2017:5821

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2012-09-10 Dnr 43-2011:5538 Skellefteå kommun Rektorn vid Vita skolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Vita skolan i Skellefteå kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress

Läs mer

Beslut för fristående grundskola

Beslut för fristående grundskola Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Rektorn vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla Beslut för fristående grundskola efter tillsyn av Internationella Engelska Skolan i Järfälla kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Dnr 44-2010 5066 2011-05-02. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall

Dnr 44-2010 5066 2011-05-02. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall Dnr 44-2010 5066 2011-05-02 Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall Beslut 2011-05-02 2(2) Dnr 44-2010 5066 Norrlindens Kunskapscentrum AB Jan Kibe jan.kibe@skvadern.nu

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Vittraskoloma AB Rektorn vid Vittra Luma Park Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Vittra Luma Park i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Kristianstads kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Kristianstads kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Kristianstads kommun genomförde tillsyn av Kristianstads kommun under

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn i den fristående grundskolan Internationella engelska skolan i Örebro

Dnr : Beslut. efter tillsyn i den fristående grundskolan Internationella engelska skolan i Örebro Dnr 44-2010:4167 2011-04-04 Beslut efter tillsyn i den fristående grundskolan Internationella engelska skolan i Örebro Beslut Tillsyn i Internationella engelska skolan 2011-04-04 2 (11) Dnr 44-2010:4167

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola %ffier Skolinspektionen Dnr 43-2017:5347 Härryda kommun Rättelse * av beslut enl 26 förvaltningslagen utbildning@harryda.se (FL 1986:223) den 22 maj 2018 /Helena Boöthius för förskoleklass och grundskola

Läs mer

Skolbeslut för fristående förskoleklass och grundskola

Skolbeslut för fristående förskoleklass och grundskola Skolbeslut Fristående grundskolan Runstycket Husie Kyrkoväg 96 2010-05-24 Dnr 44-2010:114 212 38 Malmö Skolbeslut för fristående förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Runstyckets skola i Husie stadsdel,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5976 Åtvidabergs kommun kommun@atvidaberg.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Åtvidabergs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola liiffpt Beslut Sofiaängen AB Org.nr. 556598-0942 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Sofiaängen AB Tillsyn av Sofiaängen AB Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Sofiaängen AB (556598-0942) under

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem ^ Beslut Föreningen Maria Magdalena Org.nr. 815600-8255 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Föreningen Maria Magdalena 2 (6) Tillsyn av Föreningen Maria Magdalena har genomfört tillsyn av Föreningen

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Högbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Högbyskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Floda Friskoleförening Rektorn vid Floda friskola karinb@flodafriskola.se för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Floda friskola i Katrineholms kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Inspira Förskolor och skolor AB Marita.Andersson@inspira-fos.se Rektorn vid Silverbäckens skola Ingela.Landen@inspira-fos.se Beslut för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Silverbäckens

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Bruksgymnasiet Gymnasievägen 1 747 40 Gimo 2011-03-30 Dnr 43-2010:5173 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Bruksgymnasiet i Östhammars kommun 2011-03-30 Skolbeslut Tillsyn i Bruksgymnasiet

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundsärskolan Mora Parks Läkepedagogiska Institut i Södertälje kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundsärskolan Mora Parks Läkepedagogiska Institut i Södertälje kommun Beslut efter tillsyn av den fristående grundsärskolan Mora Parks Läkepedagogiska Institut i Södertälje kommun Beslut Stiftelsen Mora Parks Läkepedagogiska Institut Box 43 153 21 JÄRNA 1 (3) Tillsyn i den

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola 2 Viktor Rydberg gymnasium Djursholm Rektorn vid Viktor Rydberg gymnasium Djursholm för gymnasieskola efter tillsyn av Viktor Rydberg gymnasium Djursholm i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge kommun

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge kommun Beslut Dnr 44-2010:1475 2011-01-18 Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge kommun Helixgymnasiet Box 973 781 29 Borlänge Tillsyn i den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Dnr 44-2015:2201 Kniysta Pastorats Kyrkliga Samfällighet Org.nr. 252003-2059 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Knivsta Pastorats Kyrkliga Samfällighet 2 (10) Tillsyn av Knivsta Pastorats

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola Nora kommun Nora.kommun@nora.se Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Nora kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Nora kommun genomförde tillsyn av Nora kommun under vintern 2016/2017.

Läs mer

Beslut avseende kommunens ansvarstagande för vuxenutbildning

Beslut avseende kommunens ansvarstagande för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10432 Norrköpings kommun norrkoping.komun@norrkoping.se avseende kommunens ansvarstagande för vuxenutbildning efter tillsyn i Norrköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping,

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:5920 Uppvidinge kommun för fritidshem efter tillsyn i Uppvidinge kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Järfälla kommun för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-03-11 Karlstads kommun karlstadskonvmun@karlstad.se Rektorn vid Färjestadsskolan Mikael.nilsson@karlstad.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Färjestadsskolan

Läs mer