Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine Rosenqvist (KD), 1-20 Bill Björklund (FP) Lene Hollner (S) Martin Samuelsson (S) Britt-Marie Necke (S) Mikael Karlsson (SD) Mattias Fernström (C), tjänstgörande ersättare Torsten Rundberg, (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Magnus Rydhage, rektor, 2-3 Thomas Hall, utvecklingsledare, 2-3 Anette Asp Olsson, ekonom, 4-6 Jenny Elofsson, Lärarförbundet Magnus Sjöstedt, skolchef Annika Svendsby, sekreterare Utses att justera Jusuf Causevic Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl 17,00 Under- Paragrafer 1-21 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Doohan Justerande... Jusuf Causevic ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för Förvaltningskontoret protokollet Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämnden Innehållsförteckning 1 Föregående mötes protokoll 2 Verksamhetsutveckling Information Krungårdsskolan 3 Uppföljning höstbetyg 4 Bokslut Redovisning fortbildning 6 Förändring i elevhälsaorganisationen 7 Remiss; Det goda livet kulturplan för Mönsterås kommun Remiss; Tillgänglighetsprogram för Mönsterås kommun 9 Skolchefen informerar 10 Motion; Att utreda antalet studie- och yrkesvägledare i grundskolan 11 Motion; Att införa en skol/näring/föreningslivsdag i kommunen 12 Motion; Inför stimulanspeng för de kommunala skolorna och föreningslivet för att underlätta samarbete och möten mellan skola/näringsliv/föreningsliv 13 Motion; Uppmuntra skolor att bjuda in elevernas föräldrar för att arrangera studiebesök och/eller för att berätta om sitt yrke 14 Uppföljning barnomsorg 15 Fadderrapporter 16 Delegerade ärenden 17 Meddelandepärmen 18 Tillfällig förskola 19 Delegation tillsättning rektor och förskolechef 20 Tillsättning rektor tillika förskolechef i Timmernabben 21 Tillsättning förskolechef i Ålem och Blomstermåla

3 Barn- och utbildningsnämnden Bun 1 Föregående mötes protokoll Protokollet från läggs till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämnden Bun 2 Verksamhetsutveckling Information Krungårdsskolan Magnus Rydhage är Krungårdsskolans rektor för åk 7-9 och särskolan sedan augusti Han ger en tydlig information om hur skolans situation var då han började och det arbete han fått igång under hösten. Magnus ser positivt på framtiden och samarbetet med föräldrarna. Han tror på den kommande fortbildningssatsningen med James Nottingham och att arbeta med individens inre förmåga. Vidare kan han även konstatera att skolan är viktig för orten men den behövs rustas upp! Redovisning ges av Skolinspektionens beslut från tillsynen samt det ekonomiska bokslutet för skolan. Informationen läggs till handlingarna.

5 Barn- och utbildningsnämnden Bun 3 Uppföljning höstbetyg Utvecklingsledaren går igenom sammanställningen av betygsresultaten. Mer finns att läsa i skolornas resultatuppföljning. För åk 6 är det viktigt att se till vilka ämnen som lästs, det skiljer sig mellan skolorna. De skolor som läst färre ämnen får per automatik ett lägre meritvärde. Det konstateras generellt att pojkarna har sämre resultat och det skulle kunna bli ett utvecklingsområde i den kommande fortbildningssatsningen att titta närmre på. Informationen läggs till handlingarna.

6 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 4 Bun au 4 Bokslut 2015 Utfallet i bokslutet är inte riktigt klart ännu och kan därmed inte redovisas. Resultatet ser dock ut att bli bättre än de prognoser som redovisats vid delårsbokslutet. Det beror till största delen på de statsbidrag vi fått i kompensation för det stora antal nyanlända vi tog emot under förra året. Bokslutstexten gås igenom. Arbetsutskottets beslut Bokslutstexten godkänns efter gjorda ändringar. Bokslutet i sin helhet överlämnas till nämnden för beslut vid nästa sammanträde, Ekonomen redovisar sifferresultatet som hon delgivits under förmiddagen. Underskottet blev bättre än förväntat och är positivt ur den ekonomiska aspekten, -1,9 mkr. Anledningen är asylintäkter för förra året som kommit väldigt sent. Bokslut 2015 med bokslutstext godkänns enligt bilaga.

7 Barn- och utbildningsnämnden Bun 5 Redovisning fortbildning Skolchefen ger en redovisning av fortbildningssatsningen som planerats och kommer att pågå under 2,5 år. Företaget Challenging Learning drivs av James Nottingham, han är en av de allra främsta i världen att omsätta skolforskning i praktiken. Till sin hjälp har han även bl a Carol Dweck. Vi ska tillsammans med dem arbeta i ett projekt och få ta del av forskning genom bl a workshops och litteratur. Feedback ges mellan pedagoger, skolledare och elever. Detta kan bli ett arbetssätt/modell att jobba efter även efter projektets slut. I styrgruppen har Magnus Sjöstedt, Thomas Hall och Torbjörn Sandebäck ingått liksom fyra rektorer/förskolechefer. Framöver kommer även representanter från lärarnas fackliga organisationer delta samt kommunens specialpedagog för grundskolan och gymnasiet. Styrgruppen kommer att ta fram mål för projektet. Det ska utses coacher i alla verksamheter som kommer att få en särskild utbildning i olika workshops och förutsättningar som krävs för sitt uppdrag. Även rektorerna utbildas i workshops. Betyg och resultat ska hämtas in från olika statistiker för genomlysning för att se vad och vilka behov som ska sättas in per enhet. Projektstarten sker på allvar 16/8 i samband med högtidliga öppnandet med en konferens då James Nottingham kommer. Vid detta och liknande tillfällen stängs förskolorna och fritidshemmen för att möjliggöra personalens deltagande. Dock kommer det finnas jouröppen verksamhet för de föräldrar som inte kan ordna tillsyn på annat sätt. I september sätter arbetet igång med coachning/handledning. Under kvartal 1 både år 2017 och 2018 ges en presentation av arbetet till föräldrarna. Skolchefen är övertygad om att satsningen är en positiv reklam för Mönsterås som kommer att bli omtalad. De större konferenserna ger även möjlighet att sälja platser till andra intresserade kommuner. Kostnaden och finansieringen av fortbildningssatsningen redovisas. Förslaget är att använda del av fortbildningsbudgeten. I överenskommelse med Challenging Learning ska 60% av totala kostnaden betalas i år och 20% under år 2017 resp Lärarförbundet påpekar att förskolans personal har mindre utrymme i sina tjänster än skolans personal att kunna gå ifrån barngrupperna. Det måste hittas sätt att frigöra tid för deras deltagande i arbetet. Det ekonomiska förslaget till finansiering av fortbildningsprojektet godkänns. Arbetsutskottet får i uppdrag att ser över vilka extra kostnader som kan tillkomma i projektet, t ex vikarier för att ge coacherna tid åt sitt uppdrag.

8 Barn- och utbildningsnämnden Bun 6 Förändring i elevhälsaorganisationen Det blir en förändring i elevhälsans bemanning då tre av skolsköterskorna har lämnat in uppsägning varav en är pensionsgavgång. Ledningsgruppen har fört diskussioner kring elevhälsaorganisationen. De ser svårigheter med att rekrytera deltidsanställda och föreslår följande: Skolsköterskornas utrymme ökas med 0,45% och kuratorerna minskas med 0,05%. Förändringen ska ske succesivt under våren för att vara genomfört till höstterminen Utökningen finansieras genom att omfördela 0,20% från vardera konton för Befrämjande åtgärder och Talpedagog. Ordförande påpekar att ökningen ligger helt i linje med personalutskottets ambitioner att erbjuda heltidstjänster. Sarah Johansson (C) uppmärksammar ojämn belastning sett till elevantalet per heltidstjänst och kräver att det måste finnas en tydlig arbetsbeskrivning för varje person. Förslaget till utökad elevhälsaorganisation godkänns. Tydliga arbetsbeskrivningar ska tas fram med en jämn fördelning av arbetsbelastningen för skolsköterskorna. Återrapportering ska ske till nämnden.

9 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 7 Bun au 8 Remiss; Det goda livet kulturplan för Mönsterås kommun Barn- och utbildningsnämnden har blivit ombedd att lämna synpunkter till Kommunkansliet på förslaget till kulturplan för Mönsterås kommun Remisstiden går ut 1 mars Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden har inga synpunkter eller förslag till förändringar på remissförslaget; Det goda livet kulturplan för Mönsterås kommun Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

10 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 8 Bun au 9 Remiss; Tillgänglighetsprogram för Mönsterås kommun Barn- och utbildningsnämnden har blivit ombedd att lämna synpunkter till Kommunkansliet på förslaget till Tillgänglighetsprogram för Mönsterås kommun. Remisstiden går ut 1 mars 2016 Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden har inga synpunkter eller förslag till förändringar på remissförslaget; Tillgänglighetsprogram för Mönsterås kommun Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

11 Barn- och utbildningsnämnden Bun 9 Skolchefen informerar * De anställda i vikariepoolen har fått omplaceras till verksamheterna där vi har svårigheter med att rekrytera personal just nu. Det innebär att tillsättningen vid sjukvikariat minskat till 50% mot tidigare 95%. Vikarieanskaffaren har fått i uppdrag att undersöka möjligheterna hur vi kan rekrytera fler. * Förskolechefen i Blomstermåla och Ålem, Mimmi Hagman, har sagt upp sig och går i pension i sommar. Utvecklingsledare, Thomas Hall, har också lämnat in uppsägning då han fått en tjänst i annan kommun. Båda tjänsterna är utannonserade. * Det finns ett uppdrag att centralisera fritidsgårdarna till Mönsterås och Blomstermåla. Under sportlovet tas Folkets hus i bruk. När det gäller övriga gårdar har förfrågan skickats till föreningslivet om eventuellt intresse att vara med och bedriva någon form av fritidsaktivitet liknande fritidsgård. Två föreningar i Timmernabben och två i Fliseryd har anmält sitt intresse. Möte kommer att ske helt förutsättningslöst. Trycket på Solhem är stort, i januari 2015 hade de 293 besök under 14 tillfällen. Besöksantalet i januari i år är 494 vid lika många tillfällen. Med så stor ökning finns behov av att öka personalen från två till tre per kväll. Det skulle kunna vara möjligt att genomföra det genom att omfördela befintlig personal från Ålem och Timmernabben till Solhem och Blomstermåla. * En förhandsinformation ges om höstens gymnasieval. * Skolinspektionen kommer 16/3 för att ge återföring av den kommunövergripande tillsynen. * I inventeringen av lämpliga lokaler för förskoleverksamhet diskuterades tvättstugelokalen, på Parkgatan 40. Något klart bygglov för förskola finns inte idag. Däremot har tillfälligt bygglov sökts om det skulle bli aktuellt framöver om behovet fortfarande finns. Det kommer upp som ett ärende i Byggnadsnämnden i mars. Informationen läggs till handlingarna.

12 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 10 Bun au 11 Motion; Att utreda antalet studie- och yrkesvägledare i grundskolan Rubricerad motion är inlämnad av Mikael Karlsson (SD) Kommunstyrelsens arbetsutskott, 376, överlämnar den till Barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Motionären vill att: - antalet anställda studie- och yrkesvägledare i de kommunala grundskolorna utreds samt hur många timmar det finns på respektive skola och om detta motsvarar kraven i skollagen. - om någon av skolorna inte uppfyller kraven ska förslag på åtgärdsplan tas fram för detta samt kostnadskalkyl. Arbetskutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Motionen; Att utreda antalet studie- och yrkesvägledare i grundskolan föreslås till Kommunstyrelsens arbetsutskott att avslås med hänvisning till nedanstående: Yttrande I nuvarande budget finns utrymme för 1,2 tjänster som studie- och yrkesvägledare inom grundskolan. Dessutom finns 0,2 tjänst för grundsärskolan. Den ena studie- och yrkesvägledaren är placerad på Parkskolan och har 0,7 tjänst. Hon finns även tillgänglig för åk 1-6 skolorna i Fliseryd, Mölstad och Ljungnäs. Den andra studie- och yrkesvägledaren är placerad på Krungårdsskolan och har 0,7 tjänst (0,5 grundskola + 0,2 särskola). Hon finns även tillgänglig för åk 1-6 skolorna i Timmernabben och Ålem. Den 15 okt varje år lämnar kommunerna in underlag till SCB för jämförande statistik. När det gäller tillgång till studie- och yrkesvägledare anges antal elever/1,0 tjänst för högstadiet (åk 7-9). Vid den senaste mätningen hade Parkskolan 324 elever/1,0 tjänst och Krungårdsskolan 257 elever/1,0 tjänst. Rikssnittet vid senaste mätningen var 504 elever/1,0 tjänst. Mönsterås kommun har med andra ord nästan dubbelt så mycket studie- och yrkesvägledartjänster jämfört med rikssnittet. I Skollagen 2 kap 29 anges att alla skolformer utom förskolan och förskoleklassen ska ha tillgång till studie- och yrkesvägledningskompetens. I lagen finns dock inte angivet i vilken omfattning detta ska tillgodoses. Skolverkets allmänna råd med kommentarer Arbete med studie- och yrkesvägledning från 2013 beskriver hur skolhuvudmännen bör arbeta med detta.

13 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun 10 Motivering till avslag Kommunens grundskolor har tillgång till studie- och yrkesvägledningskompetens. Dessutom är omfattningen ungefär dubbelt så stor som riksgenomsnittet Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

14 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 11 Bun au 12 Motion; Att införa en skol/näring/föreningslivsdag i kommunen Rubricerad motion är inlämnad av Mikael Karlsson (SD) Kommunstyrelsens arbetsutskott, 377, överlämnar den till Barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Motionären vill att: - kostnaden för införande av Bunkeflomodellen (ökad fysisk aktivitet och rörelseträning i skolan) utreds samt planera för att införa den. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Motionen; Att införa en skol/näring/föreningslivsdag i kommunen föreslås till Kommunstyrelsens arbetsutskott att avslås med hänvisning till nedanstående: Yttrande Bunkefloprojektet, som startade hösten 1999 på Ängslättskolan i Bunkeflostrand utanför Malmö, är ett samverkansprojekt mellan skolan och den lokala idrottsföreningen, Bunkeflo Idrottsförening, där barnen har fysisk aktivitet som ett obligatoriskt inslag i skolan varje dag. I sammanhanget kan även nämnas det SIH-projekt (Skola-Idrott-Hälsa) som genomfördes av Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm under professor Lars-Magnus Engströms ledning. Detta projekt startade 2001 och en uppföljning genomfördes Både Bunkefloprojektet och SIH-projektet visar tydligt på hur viktigt det är med ökad fysisk aktivitet och rörelseträning i skolan. Skolverket utreder på regeringens uppdrag möjligheten till utökad tid i ämnet idrott och hälsa i grundskolan. I förslaget anges att ämnet utökas från 500 till 600 timmar, en ökning med 20 %. Den utökade tiden tas från Elevens val. Denna förändring föreslås gälla från ht Dessutom kan rektor omfördela max 600 timmar inom skolans val. Den ursprungliga Bunkeflomodellen är inte en framkomlig väg för en helhetslösning för Mönsterås grundskolor då den byggdes upp kring fristående aktörers medverkan och extern finansiering. Slutsatserna från projektet bör dock beaktas och ett arbete med hälsofrämjande skolutveckling för hela skolorganisationen bör uppmuntras. Skolor bör ges möjlighet att utforma upplägget utifrån verksamheternas förutsättningar. Mönsterås kommuns skolor samverkar med IOC (Industrins Ostkustcentrum). IOC:s VD är även verksamhetsledare på Högskolecentrum och lokal processledare för Teknikcollege. Denna samverkan har bl a lett

15 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun 11 fram till en PRAO-bank med platser på ett drygt 100-tal olika företag, institutioner m m. Via länken till kan eleverna söka information om möjliga PRAO-platser. En studiebesöksplan för olika årskurser och företag har funnits i flera år, så när man gått ut åk 9 har man gjort studiebesök på ett flertal av kommunens största arbetsplatser, ex Södra, Be-Ge Stece, Mönsterås metall, Bevi, Recticel och ABC-karossen. Företagsledare kommer också ut till skolorna för att informera om det egna företaget och vilka möjliga arbeten som kan erbjudas. Lärarna får regelbundet göra studiebesök på olika arbetsplatser vid studiedagar. Då ingår även föreläsningar med IOC:s VD och företagsledare. Skolverksamheten styrs av Skollagen m fl lagar och förordningar. Det är inte möjligt för kommunen att besluta om aktiviteter som ska gälla generellt i skolorna. Det är varje enskild rektor som beslutar om sin skolenhets verksamhet. Rektor kan arrangera olika aktivitetsdagar med deltagande från näringslivet och föreningslivet. Motivering till avslag Den politiska ledningen kan inte fatta beslut om att aktiviteter ska gälla generellt i skolorna. Detta styrs av Skollagen och andra styrdokument. Rektorn har däremot möjlighet att leda och styra sin verksamhet utifrån motionens intentioner Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

16 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 12 Bun au 13 Motion; Inför stimulanspeng för de kommunala skolorna och föreningslivet för att underlätta samarbete och möten mellan skola/näringsliv/föreningsliv Rubricerad motion är inlämnad av Mikael Karlsson (SD) Kommunstyrelsens arbetsutskott, 379, överlämnar den till Barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Motionären vill att: - möjligheten att införa en stimulanspeng för de kommunala skolorna ses över för att underlätta möjligheten till möten och samarbete mellan elever i skolan/näringslivet/föreningslivet. - en summa bestäms samt ta fram strukturer kring hur detta kan genomföras. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Motionen; Inför stimulanspeng för de kommunala skolorna och föreningslivet för att underlätta samarbete och möten mellan skola/näringsliv/föreningsliv föreslås till Kommunstyrelsens arbetsutskott att avslås med hänvisning till nedanstående: Yttrande De budgetmedel och samverkansformer finns i dagsläget är: Drogförebyggande arbete som hanteras av Folkhälsorådet under kommunstyrelsen. Budgeten är ca 1 miljon kronor. Se verksamhetsplan för Folkhälsa Ca kronor är riktade till samverkan mellan föreningslivet och skolan, ex. Sammandrabbningen, fotbollsturnering i åk 3-6, sportlovsaktiviteter. Samverkan mellan idrottsföreningar och skolor via Idrottslyftet var under 2015 två föreningar som anordnade aktiviteter tillsammans med kommunens samtliga grundskolor, t ex friluftsdagar i orientering. Samverkan skola arbetsliv sker med IOC (Industrins Ostkustcentrum). IOC:s VD är även verksamhetsledare på Högskolecentrum och lokal processledare för Teknikcollege. Denna samverkan har bl a lett fram till en PRAO-bank med platser på ett drygt 100-tal olika företag, institutioner mm. Via länken till kan eleverna söka information om möjliga PRAO-platser. En studiebesöksplan för olika årskurser och företag har funnits i flera år, så när man gått ut åk 9 har man gjort studiebesök på ett flertal av kommunens största arbetsplatser, ex Södra, Be-Ge Stece, Mönsterås metall, Bevi, Recticel och ABC-karossen. Företagsledare kommer

17 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun 12 också ut till skolorna för att informera om det egna företaget och vilka möjliga arbeten som kan erbjudas. Lärarna får regelbundet göra studiebesök på olika arbetsplatser vid studiedagar. Då ingår även föreläsningar med IOC:s VD och företagsledare. Utökad tid i ämnet Idrott och hälsa enligt Bunkeflomodellen. Skolverket utreder på regeringens uppdrag möjligheten till utökad tid i ämnet idrott och hälsa. I förslaget anges att ämnet utökas från 500 till 600 timmar, en ökning med 20 %. Den utökade tiden tas från Elevens val. Denna förändring föeslås gälla från ht Dessutom kan rektor omfördela max 600 timmar inom skolans val. Motivering till avslag Möjligheten till möten och samarbete mellan skolan/näringslivet/föreningslivet finns redan i dag. Budgetmedel finns avsatta inom det drogförebyggande arbetet och varje rektor disponerar sin enhets tilldelade budget Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 13 Bun au 14 Motion; Uppmuntra skolor att bjuda in elevernas föräldrar för att arrangera studiebesök och/eller för att berätta om sitt yrke Rubricerad motion är inlämnad av Mikael Karlsson (SD) Kommunstyrelsens arbetsutskott, 378, överlämnar den till Barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Motionären vill att: - i dialog med skolorna finna lämpliga lösningar som underlättar inbjudning av föräldrar att tala om sina yrken och/eller arrangera studiebesök på sina jobb. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Motionen; Uppmuntra skolor att bjuda in elevernas föräldrar för att arrangera studiebesök och/eller för att berätta om sitt yrke föreslås till Kommunstyrelsens arbetsutskott att avslås med hänvisning till nedanstående: Yttrande I läroplanen för grundskolan poängteras att all personal i skolan har ett ansvar för studie- och yrkesvägledningen. Tillsammans ska man stärka, systematisera och synliggöra det arbetet som redan görs. Personalen ska också bidra till att elevens studie- och yrkesval inte begränsas av kön eller av social eller kulturell bakgrund. Läraren har ett särskilt ansvar för att bidra med underlag för varje elevs val av fortsatt utbildning. Läraren ska också medverka till att utveckla kontakter med mottagande gymnasieskolor, organisationer och företag. Vidare framgår det i läroplanen för grundskolan att studie- och yrkesvägledaren har ett särskilt ansvar för att informera och vägleda eleverna inför deras fortsatta utbildning och yrkesinriktning. I sitt arbete ska vägledaren särskilt uppmärksamma möjligheter för elever med funktionsnedsättning. Vägledaren ska också vara ett stöd för den övriga skolpersonalens insatser inom studie- och yrkesvägledningen. Mönsterås kommuns skolor samverkar med IOC (Industrins Ostkustcentrum). IOC:s VD är även verksamhetsledare på Högskolecentrum och lokal processledare för Teknikcollege. Denna samverkan har bl a lett fram till en PRAO-bank med platser på ett drygt 100-tal olika företag, institutioner m m. Via länken till kan eleverna söka information om möjliga PRAO-platser. En studiebesöksplan för olika årskurser och företag har funnits i flera år, så när man gått ut åk 9 har man gjort studiebesök på ett flertal av kommunens största arbetsplatser, ex Södra, Be-Ge Stece, Mönsterås metall, Bevi, Recticel och ABC-karossen. Företagsledare kommer också ut till skolorna för att informera om det egna

19 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun 13 företaget och vilka möjliga arbeten som kan erbjudas. Lärarna får regelbundet göra studiebesök på olika arbetsplatser vid studiedagar. Då ingår även föreläsningar med IOC:s VD och företagsledare. Under mellanstadietiden ordnas med PRAO-dagar på förälders, släktings eller någon bekants arbetsplats. Det förekommer också att föräldrar bjuds in till skolan och berättar om sitt yrke och sin arbetsplats. Hur omfattande den här verksamheten är finns det ingen statistik på. Motivering till avslag Möjligheten för skolor att bjuda in föräldrar för att berätta om sitt yrke och att besöka föräldrars arbetsplatser finns redan i dag. Detta kan uppmuntras vid planerade föräldramöten Bifall ges till arbetsutskottets förslag. Mikael Karlsson (SD) reserverar sig mot beslutet.

20 Barn- och utbildningsnämnden Bun 14 Uppföljning barnomsorg Antalet inskrivna barn i barnomsorgen den 15/12-15 var Av dessa var 569 i förskola, 452 på fritidshem och 27 i pedagogisk omsorg. Snittet för år 2015 var placerade barn totalt varav 562 i förskola, 434 på fritidshem och 31 i pedagogisk omsorg. Sarah Johansson (C) noterar att det har skett en stor ökning av antalet inskrivna barn under år Det är 42 fler barn än året innan. Uppföljningen av barnomsorgsutnyttjandet och under hela år 2015 läggs till handlingarna.

21 Barn- och utbildningsnämnden Bun 15 Fadderrapporter Inga fadderrapporter finns att rapportera.

22 Barn- och utbildningsnämnden Bun 16 Delegerade ärenden Följande delegationsbeslut anmäls: Skolchef Magnus Sjöstedts beslut Ordförande Jaqcueline Doohans beslut Rektor Eva Lindvalls beslut Sammanställd rapport av anmälan om kränkande behandling i verksamheterna för perioden redovisas. Ledamöterna intygar att de tagit del av delegationsbesluten och rapporten av anmälan om kränkande behandling.

23 Barn- och utbildningsnämnden Bun 17 Meddelandepärmen 1. Skrivelser - Resursfördelning Tillingeskolans lärare - Förslag personalförstärkning i Öppna förskolan 2. Årsredovisning - Förskolan Busfröet 3. Sjukfrånvaro 4. Minnesanteckningar - BUN/SN i samverkan - Styrgruppsmöte Tre kommuner i samverkan 5. Kommunstyrelsens beslut om taxor - Förskola och fritidshem - Musik & Kulturskolan 6. Motioner - Uppmuntra skolor att bjuda lokala företag för besök på skolorna eller ordna studiebesök hos företagen - Att utreda hur digitaliserade de kommunala skolorna är 7. Medborgarförslag - Badbuss mellan Fliseryd och Oknö 8. Skolverkets beslut om statsbidrag - Försöksverksamhet ökad undervisningstid i svenska eller svenska i andraspråk för nyanlända i grundskolan - Utbetalning till kommuner som tagit emot stor andel asylsökande och kommunplacerade barn och ungdomar - Lärarlyftet ht Sommarskola eller undervisning under andra skollov Läxhjälp Omsorg på obekväm tid Maxtaxa, fastställda bidragsramar för Återkrav personalförstärkningar inom elevhälsan 9. Protokoll - Folkhälsorådet Ledamöterna intygar att de tagit del av innehållet i meddelandepärmen.

24 Barn- och utbildningsnämnden Bun 18 Tillfällig förskola Skolchefen informerar att trycket i förskolan är högt. Upp till 20 barn måste placeras och därför har en förskola med en avdelning planerats under våren. Uppstarten blir redan nästa vecka och placeringen är i paviljongen vid Ljungnässkolan. Förskolechef för den verksamheten som döpts till förskolan Nyckelpigan blir Carina Jacobsson. Start av den planerade tillfälliga förskolan Nyckelpigan godkänns.

25 Barn- och utbildningsnämnden Bun 19 Delegation tillsättning rektor och förskolechef Enligt delegationsordningen görs chefsrekryteringar av nämnden eller Ksau. Ordförande ser problem när så många ska vara delaktiga i en anställningsprocess och föreslår att nämnden ger arbetsutskottet i uppdrag att fortsättningsvis ha delegation på chefsrekryteringar. Bill Björklund (FP) är av annan uppfattning och anser att det är ett så viktigt ansvar vid en chefsrekrytering att flera behöver få vara delaktiga. Ärendet är inte förberett och arbetsutskottet får istället uppdraget att se över hela delegationsordningen.

26 Barn- och utbildningsnämnden Bun 20 Tillsättning rektor tillika förskolechef i Timmernabben Till den utannonserade tjänsten som rektor för Tillingeskolan och förskolechef för förskolan Skutan har vi fått 10 externa sökande. Tre av dessa har valts ut och intervjuer har genomförts där bl a arbetsutskottet och de fackliga organisationerna deltagit. Arbetsgivaren förordar Anna Hård af Segerstad, Nybro. Facken hade inget att invända om tillsättningen vid samverkansmötet den 8 februari. Skolchefen informerar om Annas meriter och erfarenheter. Anna Hård af Segerstad anställs som Rektor tillika Förskolechef i Timmernabben.

27 Barn- och utbildningsnämnden Bun 21 Tillsättning förskolechef i Ålem och Blomstermåla Rubricerad tjänst är annonserad och sista ansökningsdatum är 26/2-16. Nämndens nästa sammanträde är inte förrän i mitten av mars. Det är viktigt att anställningsprocessen kommer igång med tanke på ev uppsägningstid för den som får tjänsten och undvika en situation att stå utan chef en period. Skolchefen ber att arbetsutskottet får delegation på att hantera anställningen. Förslag till hantering av förfarandet så nämnden ska få insyn är att efter urvalsprocessen skickas kandidaternas ansökningshandlingar till de ordinarie ledamöterna. De ges då möjlighet att ta politiska referenser. Ev synpunkter skickas skriftligt till förvaltningssekreteraren före ett bestämt datum. Arbetsutskottet får delegation på att anställa en Förskolechef i Ålem och Blomstermåla. Förslaget till nämndens insyn i anställningsförfarandet prövas.

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-01-27 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2016-01-27, kl 13.30 17.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50 Barn- och utbildningsnämnden 2016-05-18 70 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2016-05-18, kl 13.30 16,50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,40

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,40 Barn- och utbildningsnämnden 2016-03-16 28 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2016-03-16, kl 13.30 16,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

SekreterarE\.::~:'...S.~.M..~...

SekreterarE\.::~:'...S.~.M..~... Barn - och utbildningsnämndens arbetsutskott 2017-02- 15 1 Plats och tid Förvaltningskontoret,, kl 08.00-11.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Gröna rummet, Blomstermåla folkets hus, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Hotell Kronobäck, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 ande Jacqueline Doohan (C) 1-8 Lejla Bajraktarevic (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Martin Samuelsson

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) Anna-Lena Josefsson (C), tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) Anna-Lena Josefsson (C), tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-04 98 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2013-09-04, kl 13.00 16,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Plats och tid Kronmunken, 2013-12-11, kl 13.00 18,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C), 122, var med under föredragningarna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, , kl ,15

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, , kl ,15 Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-09 149 Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, 2015-12-09, kl 13.00 16,15 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-09-05, kl 13.00 16.45 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Paragrafer 138-145 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 72 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-09-16, kl 13.30 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2016-04-27 44 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2016-04-27, kl 13.30 17,00 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-03-11 31 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-03-11, kl 13.00 16,20 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20, 29-39 Anna-Lena

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-10 78 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-06-10, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-26 31 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-03-26, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11)

Barn- och utbildningsnämnden (11) Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1(11) Plats och tid: Stålvallaskolan, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Sune Frisk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Kommunstyrelsen (13) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko (S)

Kommunstyrelsen (13) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko (S) Sida 1 (13) Plats och tid Kommunhuset den 15 mars 2016 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45 ande ledamöter Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson (M) Göran Hellmalm (L)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-09 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.45 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 fe? Malung-Sälens kommun ft Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Paragrafer 8-15 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Neyssa Lundmark

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2016-02-22 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-02-22 kl. 13:00-16:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.20 Nancy Ibarra (V), ordförande Johanna Odö (S) Rickard Gillman (S)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid B-rummet, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström,(s)ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(bv) Sammanträdesdatum 2011-02-09 Sida 1 (10) Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 1(122) Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 A Malung Salens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen den 2 april 2019 klockan 14.00 14.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Helene Johnsson (S) Louise Björkman (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.15 Vissa personuppgifter kan vara radera p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr (S),

Läs mer