Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-09 93. Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2015-09-09, kl 13.30 16,00"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine Rosenqvist (KD) Bill Björklund (FP) Lene Hollner (S) Nina Borg (S) Britt-Marie Necke (S) Fredrik Berg (S) Mikael Karlsson (SD) Torsten Rundberg (S), tjänstgörande ersättare Daniel Backenius (C), ej tjänstgörande ersättare Christine Dahlgren (C), ej tjänstgörande ersättare Torbjörn Uddén (FP), ej tjänstgörande ersättare Ida Söderman (S), ej tjänstgörande ersättare Martin Samuelsson (S), ej tjänstgörande ersättare Lisa Södervall (V), ej tjänstgörande ersättare Angelica Jegerfalk (SD), ej tjänstgörande ersättare, kl 13,30-15,20 Thomas Hall, utvecklingsledare, 78 Anette Asp Olsson, ekonom, 79 Jenny Elofsson, Lärarförbundet, kl 13,30-15,00 Emmelie Schön, Lärarförbundet Magnus Sjöstedt, skolchef Annika Svendsby, sekreterare Nina Borg Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl 08,30 Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Doohan Justerande... Nina Borg ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för Förvaltningskontoret protokollet Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämnden Innehållsförteckning 77 Föregående mötes protokoll 78 Resultatredovisning 79 Budgetuppföljning 80 Granskning av flyktingverksamheten 81 Remiss; Biblioteksplan för Mönsterås kommun Inbjudan mötesdag Hälsa- och kultur 83 Skolchefen informerar 84 Delegerade ärenden 85 Meddelandepärmen

3 Barn- och utbildningsnämnden Bun 77 Föregående mötes protokoll Protokollet från läggs till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämnden Bun 78 Resultatredovisning Utvecklingsledaren redovisar elevresultaten som avser lå 14/15. Den finns tydligt sammanställd per skola/hela kommunen i betyg och måluppfyllelse. Rektorerna har analyserat resultaten som också presenteras. Efter utförda verksamhetsbesök som ny skolchef konstaterar Magnus att han ser en medvetenhet och fokus på elevernas resultat bland både rektorerna och personalen. Ett genomgående intryck är att det finns drivkraft att få eleverna att lyckas. Ytterligare en viktig faktor för att nå dit krävs att även få med föräldrarna i skolans arbete och behovet är stort i hela kommunen. Resultaten har diskuterats i ledningsgruppen och rektorerna har många tankar kring vad som kan skapa förutsättningar för både elever och lärare att nå bästa resultat. Som exempel förutom samarbete med föräldrar är att bli bättre på överlämningar i samband med när elever byter skola/stadie/lärare. Resultatredovisningen läggs till handlingarna.

5 Barn- och utbildningsnämnden Bun 79 Budgetuppföljning Riktvärdet i den ekonomiska budgetrapporten per är 58,3% och utfallet ligger på 60,1%. Det tyder på att det blir ett större underskott i år men vid jämförelse med delårsbokslutet i april ligger ändå resultatet stabilt och har inte skenat iväg. Som det framgår i redovisningen saknas en hel del intäkter för asylverksamheten både för i år och förra året som ligger uppbokade i budgeten. I samband med delårsbokslutets arbete kommer skolchefen och ekonomen träffa rektorerna på de skolor som har hög förbrukning, för att utreda möjligheter av åtgärder kring underskottet. Budgetuppföljningen läggs till handlingarna.

6 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 80 Bun au 48 Granskning av flyktingverksamheten PwC har tagit fram en revisionsrapport på uppdrag av kommunens revisorer för granskning av flyktingverksamheten. Kommunstyrelsens och nämnderna ska lämna yttrande över rapporten med redogörelse för planerade åtgärder senast 28 september Torbjörn Sandebäck, centralt placerad rektor, har inhämtat rektorernas och förskolechefernas synpunkter och sammanställt ett förslag till yttrande. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Till Mönsterås kommuns revisorer ges följande yttrande samt planerade åtgärder över granskningen av flyktingverksamheten: Allmän förskola Anmälan av asylsökande barn kommer från Migrationsverket i Högsby och från kommunens flyktingsamordnare när det gäller nyanlända med uppehållstillstånd. För ensamkommande asylsökande barn är det oftast utsedd godman eller ansvarig socialsekreterare som anmäler barnet. Aktuell förskola kallar föräldrar/godman och barn till ett introduktionsmöte. Vid det mötet används tolkhjälp via högtalande telefon. För att underlätta och för att undvika att missa viktig information används färdiga frågeformulär. Avsatt mötestid 30 minuter. Barnet placeras i lämplig barngrupp så fort som möjligt. I vissa fall är det organiserat särskilda barngrupper med enbart asylsökande barn. Grundskola Anmälan av elever och introduktionssamtal på samma sätt som för barn i förskolan. Det som tillkommer för elever i grundskolan är Intresseanmälan om modersmålsundervisning, Beslut om särskild undervisningsgrupp och anpassad studiegång och Frågor om vaccinationer och allergier. Efter detta inledande samtal får barnet en klasstillhörighet. I normalfallet i en klass med jämnåriga, men i vissa fall görs placering i en lägre årskurs. Inledningsvis sker dock merparten av undervisningen i en förberedelseklass (särskild undervisningsgrupp), där eleverna har en anpassad studiegång. Efterhand utökas tiden i den ordinarie klassen. Modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet erbjuds i de språk där det gått att rekrytera lärare. Gymnasieskola Anmälan av elever och introduktionssamtal på liknande sätt som i grundskolan. Eftersom gymnasieskolan är en frivillig skolform gäller delvis

7 Barn- och utbildningsnämnden forts Bun 80 andra regler. Huvuddelen av eleverna erbjuds utbildning inom IMprogrammets inriktning Språkintroduktion. Nu erbjuds eleverna på språkintroduktion IMS14: SVA 18h, Matematik 2h, Idrott och hälsa 1h, Engelska 2h och Modersmål/Moderna språk 1h. IMS13: SVA 16h, Samhällskunskap 1h, Matematik 2h, Idrott och hälsa 1h, Engelska 2h och Modersmål/Moderna språk 1h. Eleverna har en undervisningstid som motsvarar övriga gymnasieprogram. Svenska för invandrare, SFI Genomförs på Mönsteråsgymnasiet med en väl fungerande verksamhet. Utökning av möjligheterna till validering av tidigare utbildningar i hemlandet har genomförts och läs- och skrivinlärning bedrivas numera i fler kurser än A-kursen. Eleverna erbjuds prövning som är en typ av validering. På de olika kurserna gör läraren en bedömning fortlöpande (validering) och låter eleven snabbare gå till nästa kurs. I dag erbjuds extra stöd till behövande elever, upp till 9 timmar extra tid/vecka. Detta gäller för elever i A-C kurs Rekvisition av ersättning Nuvarande fördelning av ansvaret för rekvisition av schablonersättning på blankett Ansökan om ersättning för asylsökande barn m fl i förskola eller skola ses över. När kommunen får tillgång till att göra ansökan direkt över nätet är det lämpligt att detta handläggs av personal på förvaltningskontoret, en ordinarie och en ersättare. När det gäller ansökan för extra stödinsatser, lokaler och liknande på blankett Ansökan om ersättning för extra kostnader för utbildning av asylsökande barn m fl lämnar respektive förskolechef/rektor underlag till förvaltningskontoret för vidare hantering i web-systemet. Fördelning av schablonersättning Barn och utbildningsnämnden instämmer i rapportens förslag att revidera det politiska beslutet om schablonersättningen, så att det blir en rimlig och rättvis fördelning mellan förvaltningarna och att detta beslutas av fullmäktige Bifall ges till arbetsutskottets förslag tillsammans med de blanketter och frågeformulär som är framtagna för rutinerna.

8 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 81 Bun au 52 Remiss; Biblioteksplan för Mönsterås kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat, , att Kulturnämndens förslag till Biblioteksplan för åren ska remissbehandlas fram till 11 september I planen föreslås övergripande mål för folkbibliotek och skolbibliotek. Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för skolbiblioteksverksamheten i nära samarbete med kulturförvaltningen. Skolchefen informerar att rektorerna fått i uppdrag att lämna synpunkter och ett yttrande kommer att sammanställas utifrån dessa. Arbetsutskottets beslut Förslag till yttrande på remissen; Biblioteksplan för Mönsterås kommun tas upp vid nästa sammanträde med Barn- och utbildningsnämnden som får fatta beslut Underlag för beslut är ännu inte färdigställt och kan därmed inte redovisas här och nu. Skolchefen får i uppdrag att sammanställa verksamhetens synpunkter och överlämna det till Kommunstyrelsens arbetsutskott som yttrande på Biblioteksplan för Mönsterås kommun Yttrandet bifogas protokollet som bilaga.

9 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun 82 Bun au 54 Inbjudan mötesdag Hälsa- och kultur Hälsa & Kultur inbjuder till en mötesdag 2 oktober 2015 som hålls i Mönsterås kommunbibliotek. Målgruppen är tjänstemän och politiker i Kalmar läns kommuner samt Landstinget i Kalmar län. Folkhälsorådet föreslår att det är upp till varje nämnd att besluta om deras representanter i Folkhälsorådet ska få delta med arvode. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Representanterna Jacqueline Doohan (C) och Lene Hollner (S) får delta och erhåller arvode vid mötesdagen 2 oktober 2015 som Hälsa & Kultur anordnar Bifall ges till arbetsutskottets förslag.

10 Barn- och utbildningsnämnden Bun 83 Skolchefen informerar * Magnus presenterar sig och berättar om sitt inledande arbete i kommunen. Han ser det mycket viktigt att ha bra dialoger med alla som samarbetar med oss i gemensamma frågor för våra verksamheter och att vi ska se varandra som tillgångar. * Det arbetas med flera uppdrag just nu, de två största är förskoleutredningen och utredningen av fritidsgårdsverksamheten samt Musik & Kulturskolan. * Rekryteringen av ny skolpsykolog har inte lyckats. Vi har dock kontakter med Linnéuniversitetet som släpper psykologstudenter till sommaren. * En anmälan har gjorts till Skolinspektionen att ett barn i förskolan inte får det stöd den behöver. Utredning pågår och svar ska lämnas i början av november. * Arbetsutskottet fick i uppdrag vid förra sammanträdet att utreda orsaker vid ansökan om utökning av tid i barnomsorgen och vilket stöd familjerna får. Frågan har tagits upp vid presidiemöte tillsammans med Socialnämnden. Rutiner kommer att arbetas fram och det utreds vad som görs och kan göras för att ge det stöd som föräldrarna behöver. * För närvarande är det väldigt få asylbarn i förskolan på Kronmunken. Förskolechefen funderar på om det inte vore bättre för barnens skull att integrera dem i övrig förskoleverksamhet. På Krungårdsskolan integreras asylbarnen i förskoleklasserna och trycket är stort. Verksamheten jobbar för att hitta lösningar som minskar trycket i förskoleklasserna. * Lärarnas Riksförbund har precis lämnat en rapport där vi kan se att vi ligger på plats 50 i resurser till skolan, plats 131 i löner, plats 38 i andel behöriga lärare och plats 244 i elevresultaten. Informationen läggs till handlingarna.

11 Barn- och utbildningsnämnden Bun 84 Delegerade ärenden Följande delegationsbeslut anmäls: Tf skolchef Anita Törnkvists beslut Skolchef Magnus Sjöstedts beslut Ordförande Jacqueline Doohans beslut Ekonom Anette Asp Olssons beslut Rektor Eva Lindvalls beslut Rektor Rigmor Berndtssons beslut Rektor Ove Nybloms beslut Sammanställd rapport av anmälan om kränkande behandling i verksamheterna för perioden redovisas. Ledamöterna intygar att de tagit del av delegationsbesluten och rapporten av anmälan om kränkande behandling.

12 Barn- och utbildningsnämnden Bun 85 Meddelandepärmen Meddelandepärmens innehåll september 2015 är: 1. Svar på ansökan om samverkansavtal gällande särskola 2. Redovisning av utökad tid i barnomsorgen - Skolchefens beslut vid föräldrars sjukdom - Förskolechef/rektors beslut för barnets eget behov 3. Uppsägning av lokal 4. Minnesanteckningar från presidiemöte BUN/SN Kommunfullmäktiges beslut - Svar på motion; Från Särvux till Lärvux 6. Folkhälsorådet 7. INSIKT Medborgarundersökning Skrivelser och svar om strålning från trådlösa nät, mobiltelefonanvändning och trådlös telefoni 10. Tack för uppvaktning 11. Resultat från Skolinspektionens ombedömning av nationella prov Skolverkets beslut om statsbidrag - Kompetensutveckling av lärare i yrkesämnen våren 2015, ansökningsomgång 2 - Omsorg på obekväm tid 1:a halvåret 2015 Ledamöterna intygar att de tagit del av innehållet i meddelandepärmen.

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Björken, , kl ,50 Barn- och utbildningsnämnden 2016-05-18 70 Plats och tid Kommunhuset, Björken, 2016-05-18, kl 13.30 16,50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7

() Jenny Elofsson, Lärarförbundet Frida Fahlström, Lärarförbundet Åsa Hällerståhl, ekonom 8, 9 Therése Stenberg, utvecklingsledare 4, 7 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Hotell Kronobäck, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 72 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-09-16, kl 13.30 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152

Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Barn- och utbildningsnämnden 2013-12-11 152 Plats och tid Kronmunken, 2013-12-11, kl 13.00 18,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C), 122, var med under föredragningarna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset Björken, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-04 98 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2013-09-04, kl 13.00 16,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 A Malung Salens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-15 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Gröna rummet, Blomstermåla folkets hus, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid Sammanträdesrummet Centralen, Kl.13:00 ande Jacqueline Doohan (C) 1-8 Lejla Bajraktarevic (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Martin Samuelsson

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-05 90 Plats och tid Kommunhuset, Björken 2012-09-05, kl 13.00 16.45 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Michael Carlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-09 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.45 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 1(122) Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S), Benny Moberg (KD), ej närvarande 16:50-17:40 Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Näringslivets Hus, tisdagen den 22 januari 2019 kl 08:00-09.05 ande Alda Danial (L) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Anne-Marie Wahlström (S) Jan Henningsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-04-15 32 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-04-15, kl 13.00 15.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-05-27 47 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-05-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-07 Plats och tid Högskolecentrum hörsal 13.15-16.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Kerstin Rosenkvist

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,00 Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-10 78 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-06-10, kl 13.30 16,00 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 15.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Boel Rosdahl,

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10)

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10) Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti 2015 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 () Plats och tid Kommunhuset den 13 mars 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-3-21 33 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.00 18.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Ingegerd Rönnbäck

Läs mer